fatih kısaparmak balon baskılı balon Kurtulmuş: BDP'ye çattı - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurtulmuş: BDP'ye çattı

EZEL
05-10-2010, 09:21
Türkiye'de sorunların çözümü için Anayasa'nın bütünüyle değişmesi gerektiğini söyledi

http://www.haberform.com/images/news/40384.jpg
Partisinin Diyarbakır (http://www.haberform.com/haber/arama/diyarbakir-286.html) il kongresine katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada anayasa değişikliğine destek vermeyen BDP'yi de ağır şekilde eleşirdi. Kurtulmuş, "BDP bir kişinin şahsında milyonlarca Kürt'ün geleceğiyle ilgili olumlu adımlar atılması önünde ciddi bir engel oldu." dedi. Saadet lideri, bölgede ekonomik ve sosyal telafi programının hükümet tarafından hayata geçirilmesini istedi.
Partisinin Diyarbakır (http://www.haberform.com/haber/arama/diyarbakir-286.html) il kongresinde konuşan Saadet Partisi (http://www.haberform.com/haber/arama/saadet-partisi-230.html) (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş (http://www.haberform.com/haber/arama/numan-kurtulmus-360.html), kardeşlik mesajları verdi. Türk, Kürt, Alevi, Sünni bütün kesimlerin bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşadığını hatırlattı. Son yıllarda ortaya çıkan sorunların çözümünde anayasanın önemine vurgu yaparken anayasa değişikliği çalışmalarını da değerlendirdi. Bu çerçevede BDP'yi eleştiren Numan Kurtulmuş (http://www.haberform.com/haber/arama/numan-kurtulmus-360.html), "BDP, bir kişinin şahsında milyonlarca Kürt'ün geleceğiyle ilgili olumlu adımlar atılması önünde ciddi bir engel oldu." dedi. SP lideri Kurtulmuş, bu sözlerle, BDP'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan talimat alarak anayasa değişikliği oylamalarına girmemesine tepki gösterdi. BDP, ikinci turda, parti kapatmaları zorlaştıran 8. maddenin oylamasına bile katılmamıştı.
Kurtulmuş, Kürt meselesinin çözümüne ilişkin önerilerini de şöyle sıraladı: "Anayasa'nın topyekün değiştirilmesi şarttır. Önce terör nedeniyle çocuklarını kaybeden ailelerden, bedel ödeyen herkesten devlet adına özür dilenmeli. Bölgede ekonomik ve sosyal telafi programı hayata geçirilmeli. Savaşın durması, silahların susması, terörün silahları bırakması ve operasyonların durması şarttır. Göç durdurulmalı, yeniden geri dönülmelidir. Ekonomik ve siyasi reform süreciyle herkesin eşit ve özgür yurttaşlar haline getirilmesi şarttır." İktidar ve diğer muhalefet partilerini de eleştiren SP Genel Başkanı, "Anayasa'nın topyekûn değiştirilmesi şarttır. Hükümet bir sürece girdi, ama neyi nasıl yapacağını bilmediği için topu taca attı. CHP (http://www.haberform.com/haber/arama/chp-423.html) ve MHP (http://www.haberform.com/haber/arama/mhp-253.html)'nin neye karşı çıktığını ve ne teklif ettiğini bilen bir tek kişi var mı? CHP (http://www.haberform.com/haber/arama/chp-423.html) ve MHP (http://www.haberform.com/haber/arama/mhp-253.html) bütün kapıları kapattı." diye konuştu. ZAMAN (http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=982239&title=bdp-milyonlarca-kurtun-gelecegiyle-oynadi)

Akl-ı Selim
05-10-2010, 10:00
Kürtler bdp kadar cesaretli olaslardı bu gün bunları konuşuyor olmayacaktık. Kendilerini temsil etme görevini zorla üzerine alan bdp liler bu konuda nasıl davranırsa kürtlerde cesaretsizlilerinin bedelimni
böyle yaşamak zorunda daha bir müddet kalacaklar.

Sayın kurtulmuş 25-30 madde değişirken ğlkedeki sancı buysa toptan değiştirmek isterseniz sizi Fransaya mülteci olarak sürerrler.Hala fiiliyat yanlılşlığında saplanmaya devam ediyosunuxz.Yemiyor elitler bu raconu........

0000000000
05-10-2010, 10:36
Sayın kurtulmuş 25-30 madde değişirken ğlkedeki sancı buysa toptan değiştirmek isterseniz sizi Fransaya mülteci olarak sürerrler.Hala fiiliyat yanlılşlığında saplanmaya devam ediyosunuxz.Yemiyor elitler bu raconu........

Zorlukları bildiği halde bu şekilde konuşması beni çılgına döndürüyor. Sistem öylekurulmuş ki bu tür çıkışları öğütüyor ince ve zarif bir yol izlenilmesi gerekir onuda zaten Ak parti yapıyor gerisi hamaset yapmaktır.

EZEL
05-10-2010, 10:46
HADEP-DTP-BDP'nin amacı zaten doğudaki kürt kardeşlerimizin haklarını savunmak değilki bu noktada samimi değillerki ..
1980 sonrası Diyarbakır Cezaevinde işgence görenlerin çoğu çıktıkdan sonra dağa çıkıp PKK'ya katılmışlar neden katılmışlar? Kürt oldukları için insanlık dışı işgenceler gördüklerini söyleyerek kendi haklarını kürtlerin haklarını savunmak için dağa çıkmışlar !!!

Soruyorum Kürt olduğunuz size kürt olduğunuz için farklı muamele yapıldığı için dağa çıktınız eyvallah peki o zaman soruyorum kardeşim PKK ilk silahlı eylemini 1983'de yaptı ve özellikle ilk eylemlerinde örgütün adını duyurmak için Doğuda ve Güneydoğuda kürt köylerini basıp beşikteki bebekten 90'lık ninesine hatta hamile kadınlarına kadar varan vahşi katliamları niye yaptınız BUNLAR NE İÇİN DAĞA ÇIKTILAR NE YAPTILAR NEDEN KİMSE BU DURUMU SORGULAMIYOR ? Öyle şey varmı ya adam benim için benim hakkımı savunmak için dağa çıkıcak gelicek benim insanımı katledicek ve bende ona destek olucak KERİZMİYİM BEN
Ne hakkımı savunması çoğu kanun kaçağı Türkiyede yakalansa hapse giricek çıkıyorlar dağa oh kürt köylerinden cahil halkı kandırıp genç kızlarıda dağada kaldırıyorlar yani kadında var olmadığı yerde çarpık ilişkiye gir uyuşturucuda var iman denen birşeyde yok Allah korkusu yok ..
Bu durumuda örtbas etmenin yolunu öğrenmişler ne yapıyorlar işte bir kaç ergenokoncu komutanın köylerde yaptığı 2-3 olayın arkasına sığınıp onları PKK'lılar yapmadı asker yaptı bunu PKK'lılar yapmadı asker yaptı ..
Ama Allahtan Ak Parti geldide bunların yaptıklarını ifşa ediyor onlarda bu sefer " o birlik bizden bağımsız haraket ediyordu " ,"O eylem bizim emrimiz değil o birliğin kendi aldığı karar ", " Bizde tasvip etmiyoruz bizde üzüldük " gibi timsah gözyaşı dökme pozlarına girdiler . Öncelikle şunu söyleyeyim BDP'liler siz bir hiçsiniz siz birkere eninde sonunda Pkk'nın dediğini yapmak zorundasınız hatta sizler hiç eğitim almamış ilkokul mezunu bir PKK militanın dediğini bile yapmak zorundasınız Sizin DİYARBAKIR belediye başkanınızı sorguya çeken PKK'lı militan ilkokul mezunu bile değildi .Kendinizi avutmayınız çapulcudan başka birşey değilsiniz .

Ahmet Yasin
05-10-2010, 11:09
EZEL yazdıklarının çoğuna katılıyorum bazı şeyleri hatırlatmakta fayda görüyorum türkiyenin büyük çoğunluğu ergenekonun ne olduğunu 2007 yıllında ögrendi ama kürt insanı doğar doğmaz bunları öğremeye ve yaşamaya başladı.o zamanlar ergenekon ismi yoktu biz onlara mit.derin devlet.özel harekat,asker v.s gibi isimler kullanırdık sadece isimleri değişikti kafa aynı kafaydı.
Doğuda son 27 yılda çıkan olayları bölüştürmeye kalkarsak 3/1 i derin devlet ( namı diğer ergenekon) 3/1 korucular ( ergenekonun yalakalığını yapan kürt diye geçinenler) 3/1 i de pkk yapıyor bu anlattığınız bebek öldürme ve hamile kadınların karnı deşme genelde korucular yapardı.son zamanlarda sivillere yönelik olayları incelerseniz bunun altında mutlaka ama mutlaka bir korucu parmağı vardır. Yakın tarihe bakarsak mardin-bilge köyü katliamı şırnakta yaklaşık 10 köylünün taranması ve doğu illerinde çıkan her nahoş olayların arkasında korucular var ve kürt insanı devletin bunlara göz yumduğu için devlete kızgınlıkları geçmek bilmiyor.o yüzdendir ki marksist dinsiz bir partiye destek vermek zorunda kalıyor dindar kürtler ALLAH'tan pkk din ile ilgisi yok eğer olsaydı zaten Düşünmek bile istemiyorum pkk nin desteklediği partiden başka hiçbir parti orda oy alamazdı.

Devlette kürt insanını zorla korucu yapmak istemesiyle sorun karmaşık hale geldi.Yakorucu olursunuz yada köyleri boşaltın suanda devlet milyarlarca doları bu şekilde heba etmiştir.

Terör sorununu eğer bitirmek istiyorsak öncellikle tsk daki terörü bitirmemiz lazım çünkü pkk bitmesini istemeyen onca asker siyasetçi vs. var o yüzden ergenekonun siyasi kanadına olan operasyonu sabırsızlıkla bekliyorum.

ALmi´
05-10-2010, 11:23
BUNLAR NE İÇİN DAĞA ÇIKTILAR NE YAPTILAR NEDEN KİMSE BU DURUMU SORGULAMIYOR ? Öyle şey varmı ya adam benim için benim hakkımı savunmak için dağa çıkıcak gelicek benim insanımı katledicek ve bende ona destek olucak

Ben bu söylediğinizi bizzat bdp'ye oy verenlere sordum , söyledim. Şu tokatta 7 şehit verildiği zaman 7 askerin 2'si kürttü. Madem kürtler için o dağlara çıkıyorsunuz da neden bgün kardeşinize de silah tutuyorsunuz? dedim.
Verdiği cevap : ''Bizim alnımızda mı yazıyor kimin Türk kimin Kürt olduğu.Biz açık açık diyoruz ki Kürtlere askere gitmeyin.Gittikleri ve öldükleri zaman artık bunun sormlusu biz olmuyoruz'' diye cevap verdi.

Yani zerre kadar kürtler umurlarında değil.Bırakın kürtleri hiçbir insan umurlarında değil.Sadece kendi menfaatleri.
O başlarındaki lider bozuntusu ne derse onu yapan , öl dese ölüp kal dese kalacak kadar bağlanmışlar ona. Bir şekilde kendilerine çekmeyi başarmışlar , akılları yıkana yıkana.

ALmi´
05-10-2010, 11:29
Terör sorununu eğer bitirmek istiyorsak öncellikle tsk daki terörü bitirmemiz lazım çünkü pkk bitmesini istemeyen onca asker siyasetçi vs. var o yüzden ergenekonun siyasi kanadına olan operasyonu sabırsızlıkla bekliyorum.

Katılıyorum Barış.
O bdpli konuştuğum kişi bana diyor ki : ''Bağbuğ'un ağlama duvarında ne işi var? Sonra görüyoruz askeryenin içinde neler Döndüğünü vs. Biz bunları göre göre niye gidelim askere falan''
Tamam biliyorum bir şeylerin arkasına sığınıyorlar.Amaçları farklı ama yine de böyle söylendiği zaman sen savunamıyorsun ki Tsk'yı.
Önce orda yaşanan karmaşıklığa son vermek lazım.

EZEL
05-10-2010, 12:39
Ben bu söylediğinizi bizzat bdp'ye oy verenlere sordum , söyledim. Şu tokatta 7 şehit verildiği zaman 7 askerin 2'si kürttü. Madem kürtler için o dağlara çıkıyorsunuz da neden bgün kardeşinize de silah tutuyorsunuz? dedim.
Verdiği cevap : ''Bizim alnımızda mı yazıyor kimin Türk kimin Kürt olduğu.Biz açık açık diyoruz ki Kürtlere askere gitmeyin.Gittikleri ve öldükleri zaman artık bunun sormlusu biz olmuyoruz'' diye cevap verdi.

Yani zerre kadar kürtler umurlarında değil.Bırakın kürtleri hiçbir insan umurlarında değil.Sadece kendi menfaatleri.
O başlarındaki lider bozuntusu ne derse onu yapan , öl dese ölüp kal dese kalacak kadar bağlanmışlar ona. Bir şekilde kendilerine çekmeyi başarmışlar , akılları yıkana yıkana.

ParadiSe_ Tokattaki askeri sorarsan o cevabı verir ama Hakkarideki Şırnaktaki vs vs köylerdeki yaptıkları katliamları sorarsan o verdiğin cevabı veremez . Doğudaki insanlarımız eğitimsizlikten teknolojik yetersizlikten çok rahat kandırılabiliyor bu yüzden bunlar her yaptığı pisliğe çok rahat bir kılıf buluyor .. Bizlere düşen görev doğudaki vatandaşlarımıza bıkmadan usanmadan sinirlenmeden tahrik olmadan gerçekleri anlatmak doğruyu göstermektir biz bunu yaptıkca emin olun ordumuzun yaptığından daha büyük darbe vurucaz bölücülere ..
Bu gün bölücüler yandaş kazanmak için kürt milliyeçiliğini öne çıkarak kürt kardeşlerimizi etkilemek çabasındadırlar youtubede ve diğer video paylaşım sitelerinde polislerin gösteri yapanlara karşı yaptığı muamele yada aşırı güç kulanımları kullanıp bunları paylaşım sitelerinde paylaşarak bu şekilde onların milliyetçi duygularını etkileyerek kendilerine yandaş çekme peşindedirler bu oyunlarını bertaraf etmeliyiz ..
PKK yandaşları bu videolarda özellikle kapalı genç kızları , yaşlı bayanları ön plana çıkarmaktadır ...

Ahmet Yasin
05-10-2010, 12:41
Eğer birşeyi yapmak istemiyorsan onlarca bahane bulman zor olmaz.bahaneler hazır bizi bekliyordur herzaman ama bilmiyorlar ki 'Birşeyi inkar etmek için yok demek yetmez'

Ama bazı kıt akıllılar neyin nasıl oldugunun idrakında değiller.Her 20 yaşında türkiye cumhuriyeti nufusuna kayıtlı genç gibi bende yaptım askerlik ,hep derim bana göre değil, nedeni ayrıca tartışılır ama yinede yapmam gereken görevi hiçbir zaman suistimal etmedim.ne gerekiyorsa yaptım arkamdan konuşulacak bir kelime dahi bırakmadım.

Ama bu tür konuşmaları yapan ve askere niye gidelim diyen insanlarıda çok gördüm üst rütbelilere yalakalık yapmaktan ve aslına sövmekten tut herşeyi yaparlar.İkiyüzlümü diyelim cahil mi? ama ne olursa olsun beyni boş olan ve kullanılmaya açıktırlar.İşte devlete burda görev düşüyor bu beyni boş olan insanlarımızı gereksiz ve insanlarımıza zarar verecek eylemlerden uzak tutmak.o yüzden hep derim devlet dağdakileri indirmekten çok dağa çıkışları durdurmak zorundadır.Nasıl olur bu derseniz pkk eline koz olacak bütün eylemleri en aza indirirseniz bunu meyvesini yemeye başlarsınız.

Artık bıktım bu düşüncelerdeki insanlarla tartışmayı ne derseniz deyin tamam haklısınız der sonra tekrar peki neden bu böyle oldu diye yine başa döner.Ezberletilen şeyleri unutmak mümkün değil ne kadar unutmaya çalışsan bile insanın kafasında mutlaka soru işaretleri oluyor.

Buda güzel bir gelişmedir.Her aklıma gelince ALLAH'a şükrederim. Fazla değil sadece 10 yıl önce bütün kürtleri pkk li sananlar bile bugün pkk ile kürtleri birbirinden ayırt etmesini bildiyse ve geçmişte haksızlık yapıldığını kabul etmişse çözümün yakın olduğunu hissediyorum

ALmi´
05-10-2010, 13:04
Ezel kardeş belki haklı olabilirsin ama inanki onları bizden yani doğuda yaşayanlardan daha iyi kimse tanıyamaz.Bunların aklı çok fena yıkanmış.Mutlaka ama mutlaka bulurlar bir bahane.
Senin babanı anneni vs ni bu polis bu asker öldürdü diye akılları yıkanır küçük çocukların.

Eskiye oranla büyük bir değişim var buralarda.Daha bilinçliler ama bu da yetmez.
Barışcan kardeşim doğrudur. Bunu ancak devlet bu şekilde çözer..

pkk eline koz olacak bütün eylemleri en aza indirirseniz bunu meyvesini yemeye başlarsınız.

unnamed
05-10-2010, 13:46
Bugün pkk'nın Kürtleri savunduğunu kimse ispatlayamaz, pkk'nın yaptığı tekşey kaçakçılığın kendi elinde kalmasını sağlamak, bunları birde ona destek verenler görse!!! İnsanımız bu konuda çok cahil, adama gidip senin hakkını savunuyoruz diyor, insanlarda bu lafa aldanıyor, hakkını savunsan en basiti mecliste adım atarsın!!!