fatih kısaparmak balon baskılı balon KURTULMUŞ: "İSRAİL FİLİSTİN'E SAVAŞ TAZMİNATI ÖDEMELİDİR" - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KURTULMUŞ: "İSRAİL FİLİSTİN'E SAVAŞ TAZMİNATI ÖDEMELİDİR"

Gökmen
01-18-2009, 23:55
KURTULMUŞ: "İSRAİL FİLİSTİN'E SAVAŞ TAZMİNATI ÖDEMELİDİR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in "Savaşı Bitirdim" Demekle Kurtulamayacağını Söyledi. Gazze'deki Hayatın Normale Dönmesi İçin 5 Maddelik İstek Sıralayan Kurtulmuş, İsrail Hükümetinin Gazze'deki Filistin Hükümetine Savaş Tazminatı Ödemesi Gerektiğini İfade Etti.
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in "savaşı bitirdim" demekle kurtulamayacağını söyledi. Gazze'deki hayatın normale dönmesi için 5 maddelik istek sıralayan Kurtulmuş, İsrail hükümetinin Gazze'deki Filistin hükümetine savaş tazminatı ödemesi gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi'nin Antalya Kepez Belediyesi Spor Salonu'ndaki mitingine yaklaşık 3 bin kişi katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Filistin'deki şehitler için Fatiha okundu. Mini bir konserden sonra Saadet Partisi'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi ve bütün belediyeleri için adaylığı kesinleşenler isimleri okunarak kürsüye çağrıldı.

Numan Kurtulmuş'un tek tek tokalaşarak başarılar dilediği başkan adayları adına konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Süleyman Burgan, Antalya'yı Paris, Barcelona ya da Londra yapmaya değil, Antalya yapmaya geldiklerini söyledi.

"Başbakan Numan" ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla mikrofonu alan Numan Kurtulmuş'a konuşmasından önce Gençlik Kolları tarafından Antalyaspor atkısı hediye edildi.
3. Olağan Genel Kurul'dan sonra katıldığı mitinglerde gördüğü kadarıyla Saadet Partisi'nin yeniden dirildiğini söyleyen Kurtulmuş, bundan sonra muktedir parti olacaklarını ifade etti. Henüz seçim kampanyasına başlamadıklarını belirten Kurtulmuş, o zaman salonların kendilerini almayacağını iddia etti.
Bütün dünyanın gözleri önünde İsrail'in büyük bir soykırım yaptığını ifade eden Kurtulmuş, "Filistin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş kalmadı." dedi.

"Kahrolsun İsrail" sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Kurtulmuş, "Bütün insanlık sınav verdi, vermeye devam ediyor. İnsanlık 3 gruba ayrıldı. Biri İsrail'in katil yöneticileri ve onları destekleyenlerdir. İkincisi korkaklar ve işbirlikçiler. Onlar da İsrail'in yaptığı vahşete sessiz kalan ya da cılız seslerle onları protesto etmeye çalışan İslam dünyası ülkeleridir. Üçüncüsü de başta Saadet Partisi'nin üyeleri olmak üzere Türkiye halkıdır." dedi.

İsrail'in ateşkes ilan ettiğini hatırlatan Kurtulmuş, İsrail'in başarısının sadece yüksek teknolojisi ya da askeri gücünde olmadığını aktardı. İsrail'in başarısının uluslararası arenada aldığı desteklerden de kaynaklanmadığını belirten Kurtulmuş, başarının ardında kendisine karşı çıkacak, zulümlerine 'dur' diyecek uluslararası bir siyasi kalabalığın olmamasının yattığını vurguladı.

Hükümeti söz verdiği gibi somut adımlar atmamakla suçlayan Kurtulmuş, İsrail'in ateşkes teklifine karşı 5 maddelik teklifle karşılık verdi. İsrail'in Gazze'de okulları, hastaneleri tahrip ettiğini; yüzlerce insanın ölümüne binlercesinin yaralanmasına neden olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "İsrail sadece 'ateşkes ilan ediyorum' diyerek bir kenara oturamaz. Ellerine masum insanların kanı bulaşmıştır. Şimdi İsrail hükümeti Gazze'deki Filistin hükümetine savaş tazminatı ödemelidir. Gazze sokaklarındaki tanklar ateşkesten sonra yeniden ateş etmiş ve 7 kişiyi daha şehit etmiştir. İsrail askerlerinin derhal Gazze sınırlarından dışarıya çıkması zorunludur." şeklinde konuştu.

"Mehmetçik Gazze'ye" sloganları arasında konuşmasını sürdüren Kurtulmuş, Gazze'nin bütün sınırlarının Gazze halkına açık tutulup, Müslüman ülkelerin askerleri tarafından kontrol edilmesi gerektiğini aktardı.
Yardımların Gazze'ye eksiksiz olarak sokulması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, bin 500'ün üzerindeki ağır yaralının başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkelerin hastanelerine sorunsuz bir şekilde sevk edilmelerinin sağlanmasını teklif etti.

Bu taleplerin takipçisi olacaklarını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu mesele sadece bir Müslümanlık değil, insanlık meselesidir. Hiçbir din ve ırk mensubuna peşin peşin düşman değiliz. Biz sadece zalimlere düşmanlık ederiz. Zalimlerin karşısında dururuz."
Seçimler hakkında da konuşan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir zamanlar AK Parti 'Bize oy vermezseniz alternatifiniz yok, CHP kazanır' diyordu. Şimdi biz diyoruz sakın Saadet'ten şaşmayın! Oylarınız boşa gitmesin. Gitmedik yer, çalınmadık kapı bırakmadan Saadet'i anlatmalıyız. Onlara hizmet etmek için, yeniden büyük Türkiye'yi kurmak için yapacaklarımızı anlatın."
Kurtulmuş, salondakileri ayağa kaldırarak onlardan yeniden büyük Türkiye'nin kurulması için çalışacaklarına dair defalarca söz aldı. Birçok kadın ve çocuğun katıldığı programın sonunda İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırının durdurulması için imza kampanyası düzenlendi.

FarukARSLAN.
01-19-2009, 03:30
Olumlu ve yerinde bi çıkış bu.. Açık açık savaş suçu işlendi ayrıca.. Ve babasının ülkesini mi girip talan ediyor.. Bu her yönden hak ihlalidir ve Numan başkana tamamen katılmasamda kısmen olumlu olmuş bu..

"Bir zamanlar AK Parti 'Bize oy vermezseniz alternatifiniz yok, CHP kazanır' diyordu. Şimdi biz diyoruz sakın Saadet'ten şaşmayın!

İnşallah partimize alternatifi bu seçimde bulabiliriz.. Ne kadar yerel seçimde olsa.. Ancak partimizin oyunu artırıp (tahmin ve dileğim %56) Saadet'in de %9 - 11 arası bi oy oranı çok çok iyi olur..

Ak_Melek
01-20-2009, 15:22
O kadar çabalara rağmen savaşın durması zor oldu sanmıyorum ki filistinin ihtiyaçlarını karşılayıp yardımda bulunsun...öldürmesinlerde biz kardeşlerimize yardım ederiz..

ishakyilmaz
01-20-2009, 15:51
İsrail;Filistinli kardeşlerimizin ayaklarına pas pas bile olsa yetmez..!Yıllardır kendi yurtlarında görmedikleri zulüm,soykırım kalmadı..!Umut ederim ki kıyamet kopmadan siyonist İsrail imana gelir..!

Osmancik
01-20-2009, 16:06
Allah Razi olsun Genel Baskanimiz Kurtulmus dan

Bir tek olumlu Muhalefet ve sözüm üreten Genel baskanimiz yapmistir

muhalefetteyken atip tutup ta iktidara geldikten sonra Reel politik deyip kiviranlara örnek olsun

Ak_Melek
01-20-2009, 16:12

muhalefetteyken atip tutup ta iktidara geldikten sonra Reel politik deyip kiviranlara örnek olsun

arkadaşım konuyu başka tarafa çekmiyelim.söz konusu filistin yapılabilecek en iyi güzellikleri konuşmalıyız tabiki..

ishakyilmaz
01-20-2009, 16:17

Filistin üzerinde siyaset yapma..!Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk 70milyon,,,Parti,lider,v.s kavramlar gözetmeksizin herkes filistinli oldu ve elinden geleni yapmaya çalışıyor..!Mısırda,venezuellada,v.d bir çok ülkede Erdoğan'ı görmeyen nice insan,Desteklerinden dolayı Dünya lideri tanımlaması ile posterleri omuzlarda taşınmıştır.Kimse yapmacık icraatlara prim vermez..!Dediğin gibi İktidar uyusaydı;Dünya başarısını haykırmazdı..!

Osmancik
01-20-2009, 16:27
sadece haykirmakla olmuyor bu isler Saydigin ülkelerden bildigim kadari ile sadece suriyede tayyibin pankarti tasinmistir

o da tayyibin israil ile isbirliklerini görmediklerindendir evet bir de diger islam ülkelere nazaran basbakanimizin secim yaklastigi icin meydanlarda show yaptigi icin show dan ise öteye gidebilmis degil

eger elciliklerini geri ceken isbirligini durduran bir lider olsa hadi neyse

suriyede tayyibin pankarti tasinmasi ile bitmiyor

Osmancik
01-20-2009, 17:55
Kardesim birak su subat sogugu dizisinde verilen sasmaliklari ve reel politik ve evrensel politik kivirmali izah ysollunu

Gercek dedigin

Allah in Kudreti

Inanc

ve Irade dir baskasi fasa fisodur

o saydiklarinla sadece kendini oyalarsin

biz inaniyoruz ki Allah arkamizda oldugu müddetce herseyi basaririz gerisi booooos

ishakyilmaz
01-20-2009, 18:00
Kardesim birak su subat sogugu dizisinde verilen sasmaliklari ve reel politik ve evrensel politik kivirmali izah ysollunu

Gercek dedigin

Allah in Kudreti

Inanc

ve Irade dir baskasi fasa fisodur

o saydiklarinla sadece kendini oyalarsin

biz inaniyoruz ki Allah arkamizda oldugu müddetce herseyi basaririz gerisi booooos

İnsanlara hoşgörü ile davranmasını bilmeyen,belli bir ideolojiğe sabitlenmiş biri olarak Dini söylemlerde bulunman ilginç...

ishakyilmaz
01-20-2009, 18:09
İshak kardeşim ''OSMANCİK'' kardeşimizi önce Allaha sonra size havale ediyorum .:)
Bugün işimiz gücümüz OSMANCİK olmuştur..!Lakin Osmanciki kazanacaksak bizler kaybetmeye hazırız.:)

AK_Genclik
01-21-2009, 19:09
Yerel Seçimler'de AK Parti'den şaşmam ama Genel Seçimler'de Saadet'e oy vereceğim gerçektende kaliteli bir lider Numan Kurtulmuş

muhammed.ikb
01-21-2009, 21:25
ya hu kardeşler ALLAH aşkına neden her Allah'ın günü bu forumda laf kavgaları oluyorki??

inanın bıktım artık...konu bu kadar açık işte...osmancık kardeş ne diye başka yöne çekmiş ki???

mevzuya dönersek:numan hoca çok haklı gerçekten...gazzede yapmadığını bırakmadı israil...alacaksın tazminatı ki bir daha böyle işlere teşebbüs etmesinler...ah ama nerde...müslümanlar güçlerinin farkında olmadıkça da daha çok ezileceğiz...

Gökmen
01-21-2009, 23:10
İki,üç gün forum,a katılamadım ortalık karşmış yahu :D Neyse arkadaşlar konuya ilginiz için herkese çok teşekkür ederim, ben kendi görüşümü ortaya koymak istiyorum. Ben FİLİSTİN,in müslüman bir ülke olarak İSRAİL,den tazminat istemesini ve almasını uygun görmüyorum çünki bir yahudi,nin ekmeği benim kanatimce bir müslümanın kursağından geçmemeli, kuran-ı kerim,de dostluk kurmamız bile hoş görünmez iken, bu milletin ekmeğini yemek ne kadar doğru olur bunuda sizlerin düşünce ve takdirinize bırakıyorum.

muhammed.ikb
01-21-2009, 23:17
İki,üç gün forum,a katılamadım ortalık karşmış yahu :D Neyse arkadaşlar konuya ilginiz için herkese çok teşekkür ederim, ben kendi görüşümü ortaya koymak istiyorum. Ben FİLİSTİN,in müslüman bir ülke olarak İSRAİL,den tazminat istemesini ve almasını uygun görmüyorum çünki bir yahudi,nin ekmeği benim kanatimce bir müslümanın kursağından geçmemeli, kuran-ı kerim,de dostluk kurmamız bile hoş görünmez iken, bu milletin ekmeğini yemek ne kadar doğru olur bunuda sizlerin düşünce ve takdirinize bırakıyorum.

konuyu yanlış anlamışsın.o tazminat filistinlilerin hakkı israilin malı değil ki...eskiden var olan ve islamda da ganimet diye nitelendirilen mal gibi işte tazminat...biliyorsun müslümanlar nice kafir devleti yenip ganimet aldı bu mantıkla bakılırsa o da müslümana haram olmuş olur.halbuki peygamber efendimiz(sav) ganimetin müslümanlara helal kılındığını söylüyor..

Gökmen
01-22-2009, 00:12
konuyu yanlış anlamışsın.o tazminat filistinlilerin hakkı israilin malı değil ki...eskiden var olan ve islamda da ganimet diye nitelendirilen mal gibi işte tazminat...biliyorsun müslümanlar nice kafir devleti yenip ganimet aldı bu mantıkla bakılırsa o da müslümana haram olmuş olur.halbuki peygamber efendimiz(sav) ganimetin müslümanlara helal kılındığını söylüyor..

:w: Güzel kardeşim ne güzel kendin söylüyorsun ortada bir ganimet yok ben senin bakış açını anladım tabi bu olabilir ama bunu bir fıkıh ilimcisine sormak lazım bilmeden böyle olur gözü ile bakmak yanlış olur. PEYGAMBER sav.. efendimiz yendiği kafirlerin ganimetini paylaşmış hak etmiş yani ama burada yenilen bir müslüman devleti, otada bir ganimet söz konusu değil ve savaşı kazanıpta hak edilen birşeyde yok, buradaki durum sadece maduriyet, tabiki dediğim gibi net konuşmamak lazım. Yalçın ÜSDAT eğer konuyu okur,da bize yorum yazarsa sevinirim tabi, onun belki bu konu hakkında bir bilgisi veya bir yaklaşımı olabilir...

ismet
01-22-2009, 01:34
Şimdi bazı yorumlar yazacağım arkadaşlar yine yanlış anlıcak yine konuyu başka yerlere çekecek... ama ben yine de yazacağım.
Kurtulmuş'un böyle şeyler söylemesi gerçekten hoş İsrail'in yaptıkları yanına kar kalmamamı ama kimseye sormadan Gazze ye giren İsrail, tüm dünya ayağa kalksa bile Gazzeden çıkmayan İsrail, ateşkes yaptım geğil geri çekilmiş kimseye sormadan... tamam kabul ediyorum büyük bir katliam yaptı Gazzede o bunun yanına kalmamalı ama tazminat ödemesinin teklifi maddeler falan sizce İsrail bunlara bakacak mı... Bu işler sadece sözde kalacak İsrail bu söylenenleri duymıcak bile ancak bütün dünya bir araya gelirse olur o da ancak birleşmiş milletlerden çıkacak bir kadar ile olur... Lütfen Saadetli arkadaşlarım alınmasın ama Numan Kurulmuş'un söylediklerini Tayyip Erdoğan da söyleyebilir ama sonuçsuz olacağı için belirtmiyor... İsrail'e karşı bireysel ya da sayıca az toplulukların yapacağı duyuruların İsrail tarafından dinlenmeyeceğini biliyor ancak birlikle olur mu... Son söz olarak İsrail'e karşı bie hesap sorma işlemine girişeceksek onu ancak Dünyanın birarada olduğu bir birlikte yapmalıyız diyerlerinin İsrail'e ulaşmayacağını bilelim...

muhammed.ikb
01-22-2009, 10:47
Şimdi bazı yorumlar yazacağım arkadaşlar yine yanlış anlıcak yine konuyu başka yerlere çekecek... ama ben yine de yazacağım.
Kurtulmuş'un böyle şeyler söylemesi gerçekten hoş İsrail'in yaptıkları yanına kar kalmamamı ama kimseye sormadan Gazze ye giren İsrail, tüm dünya ayağa kalksa bile Gazzeden çıkmayan İsrail, ateşkes yaptım geğil geri çekilmiş kimseye sormadan... tamam kabul ediyorum büyük bir katliam yaptı Gazzede o bunun yanına kalmamalı ama tazminat ödemesinin teklifi maddeler falan sizce İsrail bunlara bakacak mı... Bu işler sadece sözde kalacak İsrail bu söylenenleri duymıcak bile ancak bütün dünya bir araya gelirse olur o da ancak birleşmiş milletlerden çıkacak bir kadar ile olur... Lütfen Saadetli arkadaşlarım alınmasın ama Numan Kurulmuş'un söylediklerini Tayyip Erdoğan da söyleyebilir ama sonuçsuz olacağı için belirtmiyor... İsrail'e karşı bireysel ya da sayıca az toplulukların yapacağı duyuruların İsrail tarafından dinlenmeyeceğini biliyor ancak birlikle olur mu... Son söz olarak İsrail'e karşı bie hesap sorma işlemine girişeceksek onu ancak Dünyanın birarada olduğu bir birlikte yapmalıyız diyerlerinin İsrail'e ulaşmayacağını bilelim...

ee ne yapalım boş boş oturalım mı kardeş...birleşmiş milletler dediğiniz kararları zaten çıkaramaz ki neden çünkü kendisini zaten kuranlar da yahudiler.onlar israilin kendi okullarına bölgelerine olan saldırılarını dahi kınamazken kalkıp israili mi engelleyecekler.bu işler kafirle gayrı müslimle olmaz.ancak ve ancak müslümanla olur...müslümanlar da bunu yapmak için akla gelebilecek her alanda örgütlenmeli güçlenmeli başka bir yolu yok..

muhammed.ikb
01-22-2009, 10:56
:w: Güzel kardeşim ne güzel kendin söylüyorsun ortada bir ganimet yok ben senin bakış açını anladım tabi bu olabilir ama bunu bir fıkıh ilimcisine sormak lazım bilmeden böyle olur gözü ile bakmak yanlış olur. PEYGAMBER sav.. efendimiz yendiği kafirlerin ganimetini paylaşmış hak etmiş yani ama burada yenilen bir müslüman devleti, otada bir ganimet söz konusu değil ve savaşı kazanıpta hak edilen birşeyde yok, buradaki durum sadece maduriyet, tabiki dediğim gibi net konuşmamak lazım. Yalçın ÜSDAT eğer konuyu okur,da bize yorum yazarsa sevinirim tabi, onun belki bu konu hakkında bir bilgisi veya bir yaklaşımı olabilir...

anlaım seni dikkat edersen ben ganimet demedim ganimet gibi bir şey tazminat dedim hükümleri aynı gibi..

bunun dışında yenilen kesinlikle müslümanlar değildir...israildir..bazı şeyleri yanlış biliyoruz..inancımız gereği müslümanın yenilemeyeceğine inanırız..sadece Rabbimiz bizi sınamak için azılı kullarını musallat eder inananlara o kadar yoksa bir yenilgi söz konusu değil...

ayrıca düşün bir komşun senin arazine saldırsa evini yağmalasa bahçendeki ağacını maddeni zarara uğratsa ne yaparsın..hukuk o durumda zararının karşılanmasını öngörmez mi??işte sen de kabul edersin ki devlet işleri de habe işleri gibidir..çünkü devleti oluşturan da hanelerin(ailelerin) teşkilatlı bütünlüğüdür değil mi??

yanlış anlama konu hakkındaki hassasiyetini biliyorum en azından tahmin edebiliyorum.sakın benim sana ders vermek istediğimi anlama.çünkü bazen iyi niyetle bir şeyler yazdığımızda karşımızdaki ukalalık yapmaya çalıştığımızı sanıyor..

mgv gençliği
01-22-2009, 11:09
ismet kardeşim;
sayın KURTULMUŞ bugün başbakan olsaydı söylemlerde kalmazdı sen hiç canını sıkma
icraat yerinde icraatını yapardı.
ne yapalım alıştık bizler kaç senedir
sadece meydanlardan konuşmayı
iş icraata gelince
yaptırmıyorlar masalına...