Orijinalini görmek için tıklayınız : Lice'de mayın patladı: 9 asker şehit
redyellow
04-29-2009, 11:46
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, yıllık değerlendirme toplantısında bu sabah Diyarbakır bölgesinde Lice-Genç yolu üzerinde yol emniyeti görevi yapan bir zırhlı personel taşıyıcının geçişi esnasında meydana gelen patlamada, 2'si uzman, 7'si er olmak üzere 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu bildirdi.
Diyarbakır Lice'de terör örgütü PKK militanlarının yola döşedikleri mayın patladı. Sabah saat 06.30 sularında yaşandığı belirtilen mayın patlamasında resmi olmayan ilk bilgilere göre 10 asker şehit oldu.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Lice ilçesinin kırsal kesiminde Lice Piyade Tugayı'na bağlı bir birliğin geçişi sırasında, yol güvenliği alındı. Yol güvenliğini almak amacıyla yolun iç kısmına hareket eden askeri araç, PKK'lı teröristlerin daha önceden döşediği mayına bastı.
YOL GÜVENLİĞİ SAĞLAYAN ARAÇ
Daha çok askeri birliklerin kullandığı Abalı Köyü yolu üzerinde yol güvenliğini almak için gelen aracın geçişi sırasında mayının patladığı ifade ediliyor. Mayının uzaktan kumandalı olmadığı ve daha önce döşenmiş olduğu ve aracın basması sonucu patladığı ifade edildi.
Karakolların ihtiyaç sarf malzemelerinin taşınması konusunda diğer araçların güvenli geçişini sağlamak amacıyla bu aracın yola çıktığı öğrenildi. Yolun ana yol olmadığı ve pek kullanılmayan bir yol olduğu da gelen bilgiler arasında.. Askerlerin henüz araçtan inmemiş olması nedeniyle can kaybının bu kadar fazla olduğu belirtildi.
BAŞBUĞ: ZIRHLI ARAÇ İNFİLAK ETTİ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ basın bilgilendirme toplantısında mayın saldırısı ile ilgili resmi açıklamayı yaptı. Lice karayolunda yol güvenliği alan zırhlı personel taşıyıcının mayından infilak ettiğini belirten
Orgeneral Başbuğ, araç içindeki 9 askerin şehit olduğunu söyledi. Şehitlerden 2'sini Uzman Çavuş 7'sinin de er olduğu bilgisini veren Başbuğ, patlanın boyutu ile ilgili bilgi de verdi. Zırhlı personle taşıyıcının altında 4-5 santim kalınlığında zırh olduğunu belirten Başbuğ, mayının büyük bir ihtimalle el yapımı olduğunu ve uzaktan komutalı ya da kablolu sistem olduğunu düşündüklerini ifade etti.
Haber 7
http://www.haber7.com/haber/20090429/Licede-mayin-patladi-9-asker-sehit.php
Cenabı hak bu pkklı teröristlerin, askerimize kurşun atan tüm hainlerin bin türlü belasını versin.
Elleri kırılsın.
Şehitlerimizi rahmet diliyorum.
Milletimizin başı sağolsun.
ultrAstribun
04-29-2009, 11:53
Aynı şeyleri söylemekten bıktım.
Allah belalarını versin.
Başımız sağolsun, Allah bize sabır versin.
Bunu yapanlar, Rabbimin cehennem azabını inşAllah dünyada yaşamaya başlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
redyellow
04-29-2009, 12:12
Çok moralim bozuk, çok üzüntülüyüm.
Bu kafayla yazarsam, aklımda olanları, gönlümden geçenleri buraya dökersem forumdan atılırım.
Bu sebeple bu konuya fazla yazmak istemiyorum.
Sadece bu zalimleri, bu kahrolasıcaları cenabı hakkın KAHHAR ismine havale ediyorum.
Sen büyüksün ya rabbi...
Sen bu zalimleri ne yapacağını bilirsin.
Vesselam.......
hipermuhafazakar
04-29-2009, 12:13
lanet olasılar çok canlarını sıktı son terör örgütlerine darbeler, ergenekon dalgaları
buda dağlarca - aktütün - 33 şehit olayı gibi gözüküyor.. çok net
Allah korusun askerlerimiz dua edelim arkadaşlar
ishakyilmaz
04-29-2009, 12:15
Türkiye milleti bir ve beraber duyguları içinde kardeşçe yaşayan en değerli milletir.Aramıza nifak tohumları ekip,bizlerin huzur ve refahını bozmak isteyen kaleşler asla hain emellerine kavuşmayacaklardır!Şehit askerlerimize Yücce ALLAH'tan rahmet diliyorum,kederli ailelerine de başsağlığı diliyoruz.
ALLAH tan rahmet diliyorum şehitlerimize milletimizin başı sağ olsun...
başımız sağolsun vatan sağolsun.. şehitlerimizin mekanı ceennett olsunn..
Supraliminal
04-29-2009, 12:42
Roj tv yayını bazı frekanslarda durduldumuştu buna tepki olarak haince bir saldırı düzenlediler bence.
Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum.
:(
http://resimler.haberler.com/haber/006/terore-karsi-siyah-kurdele-eylemi_o.jpg
neye tepki gösterirlerse göstersinler son itleri kalana kadar bunlara rahat uyku yokk.. bu arada iskenderun semalarında savaş ucakları geçiyorr.. heralde bombalamaya gidiyorlarrr
Ak_Kelebek
04-29-2009, 12:47
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun...
Şehitlerimize Allahtan rahmet,Ailesine,yakınlarına ve sevdiklerine sabırlar diliyorum :(
Allah rahmet eylesin..ne zaman bitecek bu kan.. bu gözyaşı.. merak ediyorum..haşa isyan değil bu Allah'a.. sadece bunları yapan vicdanlara soruyoruz..(vicdan varsa tabi!)
Allah ailelerine sabırlar ihsan etsin..
ishakyilmaz
04-29-2009, 13:54
http://www.haberturk.com/2009/04/29/resim/basbakkttrrr.jpg (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=143625&cat=110&dt=2009/04/29)
Tarantula_
04-29-2009, 14:33
Şehitlerimizin mekanı cennet olsun...
Aileleri ve bizlere Allah sabırlar versin...
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
'Bu, taşındır' diyerek Kâ'be'yi diksem başına;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına;
Sonra gök kubbeyi alsam da, ridâ namıyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle;
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ'yı uzatsam oradan;
Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına,
Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;
Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana.
Sen ki, son ehl-i salibin kırarak savletini,
Şarkın en sevgili sultânı Salâhaddin'i,
Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayran...
Sen ki, İslam'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,
O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmı adın;
Sen ki, a'sâra gömülsen taşacaksın...Heyhât,
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber. Mehmet Akif Ersoy
reyAKbay
04-29-2009, 14:46
Onlar ki şüphesiz en iyi mertebeye ulaştılar.Allah geride kalanlara dirayet versin,güç versin.Ailelerine sabır diliyorum.Ülkemin başı sağı olsun...
Belli ki kuyruğu fena sıkışan ve acımasızca haince hırsını kusan pkk terör örgütü bu şekilde yeni kaoslar yaratma hedefinde ve hepsi birer mesaj niteliğinde.Olaylar çıkmadan önce basında duymuştuk,istemedğimiz şeyler olursa zararlı çıkan siz olursunuz söylemlerini.Ama 1 tane mehmet gider 1000 tane gelir bunu kimse unutmasın.Bizdeki bu bağ , yürek,VATAN AŞKI oldukça kimseler boşuna uğraşmasın.Bu vatan sahipsiz değil,hep söylüyoruz...Allah beterlerinden saklasın...
ishakyilmaz
04-29-2009, 14:57
Erdoğan'dan şehitlere 'imalı' başsağlığı
Diyarabakır'daki hain saldırıda şehit düşen 9 askerimizle ilgili başsağlı dileyen Başbakan Erdoğan, kurduğu cümle ile çok ilginç bir imada bulundu...
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/900220090107085705560.jpg
29 Nisan 2009 12:41 (http://www.haber7.com/gunun-haberleri.php?date1=29&month1=04&year1=2009&cmd=GIT)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü tarafından 9 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ''Terörle olan bu mücadelemiz de şüphesiz ki sonuna kadar yılmadan usanmadan sonuna kadar devam edecek olan bir süreç ve şu anda bölgedeki bu olay sebebiyle tabi üzüntümüz büyük'' dedi.
Erdoğan, partisinin ilçe belediye başkan ve ilçe başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucu 9 askerin şehit edilmesine değindi.
Şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
''Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Böyle bir haberle konuşmamıza başlamak istemezdik çok daha farklı bir atmosferde konuşmamıza girmek isterdik. Ama ne yazık ki ülkemiz içinde bulunduğu bu atmosferi yaşamaya devam ediyor. Tabi terörle olan bu mücadelemiz de şüphesiz ki sonuna kadar yılmadan usanmadan sonuna kadar devam edecek olan bir süreç ve şu anda bölgedeki bu olay sebebiyle tabi üzüntümüz büyük.
Neyin nelerle ilintili olduğu, bağlantılı olduğu hepsi gün be gün gün yüzüne çıkıyor. İnanıyorum ki yapılan bu çalışmalarla bunlar gün yüzüne çıkmaya devam edecek, biz de mücadelemizi her alanda vermeye devam edeceğiz.
Bizler mücadelemizi her alanda vermeye devam edeceğiz. Bu mücadelenin tabi birçok alanı var. Bunun güvenlikle ilgili alanı var, siyasi alanı var, sosyo-ekonomik, sosyo-psikolojik alanı var. Bütün aklımıza ne geliyorsa bu alanlarda bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Netice alana kadar milletçe el ele, omuz omuza barıştan, hak ve özgürlükten yana olanlar, hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz.''
(AA)
ishakyilmaz
04-29-2009, 15:04
http://images.iha.com.tr/i//2009/04/29/mainTopHeadline/IHA_20090429_51778.jpg (http://www.iha.com.tr/haber/Guncel/68377-H-11/Olay-yerinden-ilk-goruntuler)
ishakyilmaz
04-29-2009, 16:21
İşte şehitlerin kimlikleri!
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Abalı Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit düşen askerlerin kimlikleri ve memleketleri şöyle:
Uzman Çavuş Salih Akyürek (Yozgat), Onur Görmez (Aydın- Karpuzlu), Emrah Polat (Aydın- Nazilli), Erdal Oral (Kars-Kağızman), Zeynel Direkçi (Gaziantep), İlhami Hardal (Kilis), Murat Çavdar (Trabzon-Maçka), Mehmet Ali Karaduman (Manisa- Kula) ve Miktat Beder.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.