fatih kısaparmak balon baskılı balon Makedonya'da Türkçe seçmeli ders oluyor - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makedonya'da Türkçe seçmeli ders oluyor

Ertuğrul ÖZGÜL
10-09-2009, 20:26
Yeni eğitim sisteminde, Sırpça ve Arnavutça ile birlikte Türkçe de seçmeli ders olacak

Makedonya'da azınlık haklarını yeniden belirleyen Ohri Çerçeve Anlaşması kapsamında eğitim sisteminde de değişiklik yapılacağı bildirildi.

Yeni sistemde, okullarda resmi Makedon dilinin yanı sıra öğrencilere seçmeli olarak Türkçe, Arnavutça ve Sırpça dersleri de verilebilecek. Böylece Makedon öğrenciler de ülkede yaşayan etnik topluluklarının dillerini öğrenme şansını elde edecek.

Bakanlığın açıklamasında, Makedon okullarında etnik toplulukların dillerinin seçmeli ders olarak okutulmasının önemli bir gelişme olduğu belirtildi.

Makedonya Eğitim Bakanı Nikola Todorovski, yeni uygulamayı desteklediğini belirterek, öğrencilerin etnik toplulukların dillerini öğrenmesinin kültürel ve bilimsel zenginlik anlamına geleceğini ifade etti.

Makedonya eğitim sisteminde, etnik toplukların dillerinin seçmeli ders olması yönünde hazırlanan yeni program, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Üsküp Temsilciliği tarafından da destekleniyor

dünyabülteni