fatih kısaparmak balon baskılı balon Meclis’e kravat eylemiyle veda etti - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meclis’e kravat eylemiyle veda etti

Bilal Baştan
04-06-2011, 20:09
BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Meclis'e kravatını çıkarıp mikrofona asarak veda etti.

http://im.haberturk.com/2011/04/06/617920_detay.jpg?1302076934

ÖDP Genel Başkanı iken, BDP'nin desteğiyle bağımsız olarak meclise giren, daha sonra grup kurmalarını sağlamak için BDP'ye geçen Ufuk Uras, Avrupa Parlamentosu'nda yasak olmadığını belirtti.

68 devrimini yapan gençlerin de kravatı reddettiğini anımsatan Uras, "Bu kravat boynumuzu değil beynimizi, ufkumuzu da boyunduruk altına alıyor. Bu boyunduruğa karşı tutum almalıyız. Kravatsız bir meclis istiyorum" diyerek boynundaki kravatı mikrofona taktı.

Eylem sonrası kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise bu hareketin üzerine konsantrasyon sağlamanın zor olacağını belirterek, "Dört buçuk yıl milletvekili olarak yat, giderayak şov yap. Bunu anlamak zor" dedi.

Kaynak : Habertürk

Ammar
04-06-2011, 20:13
kiç bir fikrine katılmamakla beraber bu eylemine katılıyorum.

CeVHeR
04-06-2011, 22:14
Muharrem İnce ye katılacağım hiç aklıma gelmemişti :)
Ufuk Uras' ın bazı çıkışları çok hoş ama bu taamen gereksiz bir çıkış, bütün dertlerimiz bitti bir kravatımız kaldı...

Ammar
04-06-2011, 22:17
küçük şeylerden büyük şeyler doğar

HaArP
04-06-2011, 22:27
Her şerde bir hayır olabilir...

serdary
04-06-2011, 22:35
Kendisi ne kadar çalışma içinde bulunmuş acaba? Bir Hüseyin Çelik, bir Suat Kılıç, bir Bülent Arınç gibi çok aktif olarak çalışan kişiler isyan etmezken Ufuk Bey'e ne oluyor?

CeVHeR
04-06-2011, 22:42
Birşeyler istemeye, birşeylerde söz geçirmek isteyeceksen; birşeyler yapacaksın. BDP nin ekmeğine yağ sürmekden başka hiçbir iş halt yememiş meclisde, şimdi o olsun bu olmasın diye şovmenlik yapıyor...

ALmi´
04-06-2011, 22:56
İsterseniz spor kıyafetlerle gelsinler meclise..

Eşref
04-06-2011, 23:04
Geç ama doğru bir davranış. Şimdi boynuna keleşi, üstüne de terörirst kıyafetini giysin. Lakin kravatlı terörist olmaz.

Özgür Çağrı
04-06-2011, 23:52
Ufuk uras teröristse chpliler insan değil :)
Ufuk uras çok değerli bir solcudur. bdp'li olması önemli değil ona bakarsanız altan tan hocada bdp vekil adayı ama islami camianın gözbebeği çok değerli bir aydın ...
Ak partinin dandik kürt vekillerinden çok çalışmıştır eminim. Bizim ak kürtler 2 seksen uzanıp yatıyor meclisi ağalar gibi :)
Birde 70 kişiler ...

Mavera
04-06-2011, 23:56
Cesur, yürekli ve adam gibi bir solcudur sayin uras ama tek sorunu ise milletvekili olmak icin su pkk uzantilarina yalakalik yapmasidir bu eyleminide secim öncesi trübüne oynamak olarak görüyorum

Eşref
04-07-2011, 00:21
Ufuk uras teröristse chpliler insan değil :)
Ufuk uras çok değerli bir solcudur. bdp'li olması önemli değil ona bakarsanız altan tan hocada bdp vekil adayı ama islami camianın gözbebeği çok değerli bir aydın ...
Ak partinin dandik kürt vekillerinden çok çalışmıştır eminim. Bizim ak kürtler 2 seksen uzanıp yatıyor meclisi ağalar gibi :)
Birde 70 kişiler ...

Chpliler insan mıdır? :) Bdp, pkk'nın siyasi kanadıdır. Bunu sağır sultan bile biliyor. Eğer Ufuk Uras bunu bilemeyecek kadar zeka özürlüyse, onun hakkında söylediğim bütün sözleri geri alırım.

Terörist bir oluşumun içine bilerek, isteyerek giren kim olursa olsun, teröristtir. Ufuk Uras'a ben pkklı demiyorum. Çünkü ona bdp milletvekilliğini ben vermedim.