fatih kısaparmak balon baskılı balon Medyanın dindar kanadı ve Coca Cola'nın sıcak parası - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Medyanın dindar kanadı ve Coca Cola'nın sıcak parası

FarukARSLAN.
04-18-2009, 19:24
Bu gazetelerin müdavim okurları yine karşı bahanelerle bu meseleyi de düzlüğe çıkarmaya çalışacaklarına eminim.
Ama çıkarıp şapkalarımızı önümüze koymalıyız.

Vakit'in bu ÇİZGİ uğruna haksız, boykotlu reklamlara asla yer vermediğini VE BU UĞURDA MADDİ OLARAK YILLARDIR REFAHA ERİŞEMEDİĞİNİ DE BİLİYORUZ.

Ne bu Siyonist mallarının reklamını alır gazetesine ne de faizci bankaların reklamını vs.
Ve dediğim gbi bu uğurda yıllardır Vakit'i hep; maddiyat olarak zayıf olduğu kadar maneviyat olarak güçlü" bir gazete olarak tanırız.

Ama gelin görün ki DİNDAR KESİME HİTAB eden medya, yeri gelince Vakit'i 'üvey evlat' gibi köşeye atmasını da çok iyi biliyor.

İşte, maddiyatın maneviyatı ezdiği; bugünkü (18 Nisan '09) YENİ ŞAFAK ve ZAMAN gazetelerinin son sayfalarındaki TAM SAYFA REKLAM:

http://212.174.72.20:8113/mtowebservis/mtows/ya_image.php?dosya=0QIk7oVG7r7ZLSFOZAKYCUhGj3so4rO SK3b9rSQme6G9JqmZbKNgvQYvM09L4yAX3_kMOJU8G48.&b64&logo=1

Tam sayfa Coca Cola reklamı...
Hem YeniŞafak hem Zaman'da...

"PARA HER KAPIYI AÇAR.
GEREKİRSE MANEVİYÂTI DA YENER." DERLERDİ DE İNANMAZDIK...

Bugün bir kez daha gururla diyorum ki; VÂR OL VAKİT. DURUŞUNLA, ÇİZGİNLE, MANEVÎYAT SAVUNUCULUĞU VE KORUYUCULUĞUNLA...
EKSİK OLMA...

Terennüm
04-18-2009, 19:26
bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyorum şuan sessizdeyim....

Supraliminal
04-18-2009, 19:26
Ne desem boş .
Kısaca ayıp etmişler.

Terennüm
04-18-2009, 19:29
bu reklam yüzünden bugün zaman gazetesini okumadım.
hatta rahatsızlığımı ilettim..gelecek cevap umarım beni tatmineder....

Supraliminal
04-18-2009, 19:35
Tıkla (http://www.zaman.com.tr/okurhatti.do)

bu linkten Zaman Gazetesine yorumlarınızı iletebilirsiniz.

Feride
04-18-2009, 19:36
yakıştıramadım ben de. ama sadece bu değil ki, bu göze çarpan bir örneklerden biri malesef..

Duygu'Seli~
04-18-2009, 19:37
Vakit okduğum bildiğim sevdiğim ve hayran olduğum tek gazete..
Çizgisinden,bildiklerinden asla taviz vermeyen,her zaman sözünün arkasında bir gazete..
Ondan aldığım haberler,bilgiler,fikirler bana çok şey kattı ve katıyor.. O nedenle zaten bir başkasına ihtiyaç duymuyorum.. (: Duymamda..

Terennüm
04-18-2009, 19:39
şu numarayı arayın ve tepkinizi gösterin 444 8 555

Feride
04-18-2009, 19:39
arkadaşlar tepkisiz kalmayalım bu durumda..

tyranid
04-18-2009, 19:50
benim için bu reklamın hiçbir önemi yok, ayrıca coca-colaya kökteb karşı biri değilim coca-coladan başka kola içemeyenlerdenim

Terennüm
04-18-2009, 19:54
benim için bu reklamın hiçbir önemi yok, ayrıca coca-colaya kökteb karşı biri değilim coca-coladan başka kola içemeyenlerdenim
saygı duyarım benimki şahsi bir ızdırabtır...

DadaşAkp
04-18-2009, 19:56
ülkemiz sanki bu gibi türlere muhtaclar

Tarantula_
04-18-2009, 20:15
Tepkilerimizi belirtelim arkadaşlar... Umarım iyi bir açıklama gelir...

nazLI
04-18-2009, 21:25
yakıştıramadım bende .. tepkimizi belirtmekte fayda var ...

şikayet maili de attım ayrıca....

Terennüm
04-18-2009, 21:28
bende mailimi attım
reklam sorumlusu hakan dikmen (h.dikmen@zaman.com.tr) (h.dikmen@zaman.com.tr)

Üç mevsim
04-19-2009, 01:49
Yine geldik doğruluk meselesine... Geçen Katil'in el vedasında da demiştim.. Şimdi buıraya 3 tane uç fikir yazarım üçüne de oo doğru diyebilirsiniz ama işe yaramayan doğru olurlar... Günümüz koşullarında boykot çok zorlaştı, zorlaşmasının yanında gerekli mi gereksiz mi tartışması da yapılıyor. Zaman, küreselleşmenin göbeğinde yer alan bir kuruluştur. Zaman felsefesinde mantık, kafayı kullanmak herşeyden önce gelir. Kuru kuruya doğru tavır değil, mantıklı tavırdır onların şiarı. Onun için bu reklamın Zaman'da yer almasını normal karşıladım. Buna şaşıranlar, Zaman felsefesini bilmeyenlerdir diye düşünüyorum.

Herşey birbirinin içine öyle geçmiş ki, mesela Merve Kavakçı'nın TBMM'den kovulup evine baskın yapıldığı günlerde bir olaya şahit olmuştuk. Kızlarını okula götürürken Show Tv muhabiri okul bahçesinde çocukları gaza getirmiş, televizyona çıkacaksınız diye onları Merve Kavakçı'ya yuh çektirtip "türkiye laiktir laik kalacak "diye bağırtmıştı. Okul bahçesinde çok çirkin görüntüler oluşmuştu. Yıllar sonra bir konuyu araştırırken o görüntüye rastgeldim o an Turkcell hattımı kırıp atmak istedim(Show, turkcell çukurova grubunun) Aslında hemen kırıp atmalıydım, sonra kardeşimi çağırdım o da Turkcell hattını getirdi. Sonra dedim ki bunu videoya çekip Yotubeye gönderelim, sonra dedik ki bunun rehberi var bir sürü numaralar var vs şeytan bırakmadı. Gerçi hattı terkettim şu anda nerede olduğunu da bilmiyorum Avea'ya geçtim ama kıramadım da bir türlü. Bu konularda fazla düşünmemek lazım birden kırıp atacaksın. Yoksa mesele sulanır. Şimdi, Yeni Şafak'a gelirsek, onlar da mantıksal açıdan düşündü diye düşünüyorum. Biz bu reklamı yaparak para kazanacağız, "gavurun parasını iyi şeyler için harcayacağız", hem bizim Coca Cola reklamına yer vermemizle kimse gidip Coca Cola almaz diye düşünmüştürler.... Bunun dışında şöyle birşey var, paragrafın başında da dedim o kadar herşey birbirine geçmiş ki böyle kesin kararlar vermek zor oluyor, mesela Şamil Tayyar dedi AK Parti'de 20 kadar Ergenekoncu vekil var diye, ben inanıyorum olabilir vardır. Emin Şirin ve Turhan Çömez'de bizden çıkmadı mı... Yani biz böylesine bir Ergenekon savaşı verirken bizim içimizde de varlar. Sonuç olarak Yani Şafak, mantıksal açıdan baktı diye düşünüyorum... Biz bu forumda Coca Cola'nın tersten okunuşunun "La Mohammed La Makkah" olduğunu söyleyip Coca Colaya demediğimizi bıramadığımızda bazı arkadaşlarımzı çıkıp -bırakınj bu işleri ya- adamlar yapıyor kardeşim. Ona söveceğine sen daha kalitelisini yap onu içelim dediler. Çevremde de görüyorum bir etkinlik yapacağımız zaman zorla ikna edebiliyoruz arkadaşlarımızı. Bazılarımız için önemli olan şeyler bazılarının düşünmce yapısına göre o kadar önemli değil ve abartmamak lazım..

Buradaki asıl mesele ekol farklılığıdır. Vakit herkesin kendisi gibi olmasını istiyor, olmayınca da çirkinleşerek saldırıyor. Vakit ekollere daha fazla saygı duymayı öğrenecek. Zaman'ın ekolüne göre bu reklam normaldir. Yeni Şafak'ın bugünkü durumuna göre bu reklam eh... Vakit zaten böyle bir reklamı yayımlamaz... Bu kadar. Bu gazetelerin asli mücadelelerinin siyasi olduğunu unutmayın, dini değil. Vakit'in gazetecilik yaptığını söyleyemeyiz. Vakit dini-siyasi bir basın organı.

Vakit'in kendine bakarak eleştiri yapacağı çok konu var, en fazla da ırkçılık meselesi... Ben kendime bir hedef ekol belirleyecek isem bu HAKSÖZ (http://www.akpartiforum.com/www.haksozhaber.com) olur Vakit değil..

Sonuç olarak; bu iki gazetenin yaptığı da doğru değil. Teessüfle kınıyorum ikisini de. Tepkilerimizi belirttiğimizde daha fazla düşüncekler ve belki bir daha yapmayacaklar. Onun için böyle durumlarda tepkisiz kalmayalım. En azından bir telefon edip kızalım, ya da bir mail gönderelim.

Yeni Şafak: http://yenisafak.com.tr/mesaj/bizeyazin.asp

Gökmen
04-19-2009, 02:04
Bence olay birde şu boyutan bakmak lazım. ZAMAN gazetesi bu firmanın parasını alıyor ve hayır işlerinde kullanıyor onlarda bu paranın hayır işlerinde kendilerine karşı kulanılacağını bildiği halde bu reklamı veriyor. Ayrıca zati aklı başında bilinçli tüketici ve müslüman bir toplum ne olursa olsun bu tür reklamlara kapılıpta bu ürün ve ürünleri zati tüketmez ve tüketmenin skıncalı olduğunu iyi bilir en azından ben öyleyim ve sizlerinde böyle olduğunuzdan şüphe bile etmiyorum...Onlar nasılki yeri geldiği zaman bizi bizim silahımız ile vuruyor ise bizde onları onların silahları ile vuruyoruz...

Morte
04-19-2009, 02:23
Zaman'ın bu davranışını, yıllardır kesintisiz olarak okuru olduğum bu gazeteden beklemiyordum desem yalan olmaz. Ama üstteki mesajlarda da arkadaşların belirttiği gibi, o firmaların parasını alıp daha hayırlı işlere kullanılması, şöyle bir düşününce mantıklı gelebiliyor. Ben eminim ki Zaman'ın yönetici kadrosundan çalışan kadrosuna ve okurlarına kadar Coca Cola içen insan sayısı zaten kısıtlıdır. Bu reklamı gördükten sonra Coca Cola içmeye başlayacak insan sayısı da yok denecek kadar azdır.

Vakit gazetesi bu reklamı vermiş olsa anlarım, Vakit'in çizgisi belli çünkü. Duruşundan asla vazgeçmez, tüm kadro soğan ekmek yerler, yine de karşılarındaki insandan yardım istemezler. Takdir edilesi bir durum. Lakin Zaman çok ayrı, her gün yaklaşık 700 bin kapıya giren bir gazetenin okur kesimi de, yazar kesimi de çeşit çeşit görüşlere sahip. Bu yüzden bu reklam, Zaman'ın yolundan bir sapması olarak değerlendirilmemeli. Ama bu reklamdan hoşnut olmayan kişilerden biri olarak ben de şikayetlerimi ilettim gazetemize.

FarukARSLAN.
04-19-2009, 03:49
Vakit gazetesi bu reklamı vermiş olsa anlarım, Vakit'in çizgisi belli çünkü. Duruşundan asla vazgeçmez, tüm kadro soğan ekmek yerler, yine de karşılarındaki insandan yardım istemezler. Takdir edilesi bir durum. Lakin Zaman çok ayrı, her gün yaklaşık 700 bin kapıya giren bir gazetenin okur kesimi de, yazar kesimi de çeşit çeşit görüşlere sahip. Bu yüzden bu reklam, Zaman'ın yolundan bir sapması olarak değerlendirilmemeli. Ama bu reklamdan hoşnut olmayan kişilerden biri olarak ben de şikayetlerimi ilettim gazetemize.

Şu yönden bakalım, Vakit gazetesi de bu gibi reklamları almıyor, daha da açık olmuyor diye 700 bin tirajda değil her evin kapısının önünde değil olabilir mi?
El-Cevap: Evet.

Yani bu karşılaştırma 'duruş'un değil 'hedef' ve belirlenen 'yol'un.
Benim bamteline dokunduğum mesele DURUŞ idi.

--
Bazı arkadaşlar 'normal' karşılamak isterken tuhaf sözler etmişler. Şahsen konuyu açan biri ve yadırgayanların başında gelen biri olarak, sadece bu değil; Zaman'ın tüketici sayfasında Pepsi'nin danışmanlarıyla röportajlara vs şahid oldum.
Yani bu normal bir şeydir. Gazetecilik ve Zaman'ın küresel olarak bi sesi olmasından ötürüde normaldir. AMA sorun dindar kesime hitabı ve tavrı.
Dediğim gibi, hedefi ayrıdır Zaman'ın da Şafağın'da Vakit'inde. Yani buradaki sorun DURUŞ.
Bakın burda herkes olaya (en iyimserleri dahil) 'tepki' olarak yaklaşmış. Neden? -Tam sayfa reklam, tam sayfa Coca Cola reklamı okuru tarafından hoş karşılanmaz.
Bunu 'Zaman, küreselleşmenin göbeğinde yer alan bir kuruluştur. Zaman felsefesinde mantık, kafayı kullanmak herşeyden önce gelir.' bu gibi 'polyanna' sözlerle örtemeyeceğimizi de gayet iyi biliyoruz.
Bu okur değil, okur düşüncesiyle bağdaşlaşma ve 'o mantıkda kafayı kullanmak' değil alenen; cep meselesidir.

--
Özgün bir de;

Şimdi, Yeni Şafak'a gelirsek, onlar da mantıksal açıdan düşündü diye düşünüyorum. Biz bu reklamı yaparak para kazanacağız, "gavurun parasını iyi şeyler için harcayacağız", hem bizim Coca Cola reklamına yer vermemizle kimse gidip Coca Cola almaz diye düşünmüştürler....
bunları demiş.

En başta İLK CÜMLEMDE demiştim;

Bu gazetelerin müdavim okurları yine karşı bahanelerle bu meseleyi de düzlüğe çıkarmaya çalışacaklarına eminim.

Bunun altına tekradan imzamı atmış olayım.

-
Özgün'ün Vakit hakkındaki 'tahlil'leri de, gazetenin farklılığını, haksızlığın 'aşırısına' çatık kaşlılığını anlayamayıp, yorumun diğer bölümlerinde takındığı polyannacı tavrını bir anda değiştirip neredeyse hazımsızlığa döktüğünü görüyoruz.

Reklamı alan onlar, lafı yiyen Vakit.
Geçende Üzmez konusunda meseleyi yaratan YeniŞafak, ama lafı yiyen Vakit.
Niye? Ayrım yapmış..
Bu ayrıma takılmak diğer yanları örtmek gibi geliyor insana.

KALDI Kİ VAKİT GAZETESİ IRKÇILIK FELAN YAPMAMIŞTIR! O YENİŞAFAK'IN YAZARINA TEPKİYİ 'HABERVAKTİM.COM' VERMİŞTİR!

VAKİT NE BUGÜN GAZETEDE NE SİVRİ KALEMLE YAZILAN 'ARŞİV' SAYFASINDA, NE DE RESMİ YAYIN ORGANI VAKİT.COM.TR'DE BÖYLE BİR ÇIKIŞ YAPMAMIŞTIR!

Afiyet olsun çok iyi hak yiyorsunuz.
Şimdi 'amaaan sanki geçmiş zamanlarda yapmamıştı' diyeceksizdir muhtemelen. O zaman da 'tamamen hazımsız' konumuna düşürmeyin kendinizi derim başka da bir şey demem.

Bir de Coca Cola'ya boykotun verimsiz kaldığından hatta o konularda hep 'ondna iyisi yok' gibisinden söyleyenleri de gördük demiş.
Dikkat edersek aynısını bu konuda 'tyranid' arkadaşımız da demiş.
Ama mesele o değil. :evet:

Sonuç olarak; bu iki gazetenin yaptığı da doğru değil. Teessüfle kınıyorum ikisini de. Tepkilerimizi belirttiğimizde daha fazla düşüncekler ve belki bir daha yapmayacaklar. Onun için böyle durumlarda tepkisiz kalmayalım. En azından bir telefon edip kızalım, ya da bir mail gönderelim.

Yeni Şafak: http://yenisafak.com.tr/mesaj/bizeyazin.asp

Bu son cümlelerini de Özgün, en başta dediğin '3 uç fikirin' üçüncüsü ve 'en ezberden olanı' diye gördüm. Çünkü üstteki şu sözlerinle alenen çelişiyor--
Şimdi, Yeni Şafak'a gelirsek, onlar da mantıksal açıdan düşündü diye düşünüyorum. Biz bu reklamı yaparak para kazanacağız, "gavurun parasını iyi şeyler için harcayacağız", hem bizim Coca Cola reklamına yer vermemizle kimse gidip Coca Cola almaz diye düşünmüştürler....

Bi yanda, haklı görüp bunu 'mantığa vurup' işin içinden çıkma var, diğerinde hatayı kabullenme var.
Tezat. (değil de işte "ezberden söz" desem daha yerinde olacak)

--
Gökmen abinin yorumundan da bir yere kafam takıldı mâruz görülsün:

ZAMAN gazetesi bu firmanın parasını alıyor ve hayır işlerinde kullanıyor onlarda bu paranın hayır işlerinde kendilerine karşı kulanılacağını bildiği halde bu reklamı veriyor.

denmiş..
Hocam, o zaman; bankaya para yatıralım.. Onu faziyle alalım. Ama faiz kısmını hayır işlerinde kullanalım.
Olur mu?...

Bununla aynı kapıya çıkan bi yaklaşımda bulunmuşsunuz.
Böyle değil, bu tutumla değil, Yalçın abinin bu olaya yaklaşımını ve tutumunu beklerim ben...

Onun doğallığıyla anca attmin olurum bu 'savunma' konusunda.

Saltlık değil doğallıkla...

--
Konuyu açtığımda ilk yorumumun altına tekrardan imzamı atmıştım. İkincisininde tekrardan altını çizerek imzamı koyuyorum;

... Ama çıkarıp şapkalarımızı önümüze koymalıyız.

Varsın çıkan çıksın; "Vakit'te koysun önüne şapkayı, sizde koyun" desin...
Zaten ailenin genelde 'hor görülen' ama (Önder Sav'ın Yes-No meselesi de dahil) hep şaşırtacak derecesinde GERÇEĞİ (olması gereken de o.) kendine şiar edinen, gösteren ama karşı tarafın sırtını da resmen alıp minderde yere vuran bir güreşçi benim gazetem.
DİĞERLERİNDEN FARKI; GÜREŞTE ÜSTÜNLÜĞÜ -SAYI OLARAK- SAĞLAYINCA ONLA YETİNMEYEN, RAKİBİNN SIRTINI TUTUP YERE VURUP TUŞ EDEN Bİ GÜREŞÇİ!
İşte farkı ve çekiciliği VE diğer REFİK gazetelerimizin anlayamadığı FARK_BU!

Yani şapkalar da zaten hep öne konulmuş...
(ki Vakit'e şapka da dersek "hop İskilipli Atıf Hoca'yı unutma" der:w:) ki bu tavrını seviyorum(z) bende; BİZDE!

unnamed
04-21-2009, 21:01
Ama çıkarıp şapkalarımızı önümüze koymalıyız.

Vakit'in bu ÇİZGİ uğruna haksız, boykotlu reklamlara asla yer vermediğini VE BU UĞURDA MADDİ OLARAK YILLARDIR REFAHA ERİŞEMEDİĞİNİ DE BİLİYORUZ.

Ne bu Siyonist mallarının reklamını alır gazetesine ne de faizci bankaların reklamını vs.
Ve dediğim gbi bu uğurda yıllardır Vakit'i hep; maddiyat olarak zayıf olduğu kadar maneviyat olarak güçlü" bir gazete olarak tanırız.

Ama gelin görün ki DİNDAR KESİME HİTAB eden medya, yeri gelince Vakit'i 'üvey evlat' gibi köşeye atmasını da çok iyi biliyor.

İşte, maddiyatın maneviyatı ezdiği; bugünkü (18 Nisan '09) YENİ ŞAFAK ve ZAMAN gazetelerinin son sayfalarındaki TAM SAYFA REKLAM:

http://212.174.72.20:8113/mtowebservis/mtows/ya_image.php?dosya=0QIk7oVG7r7ZLSFOZAKYCUhGj3so4rO SK3b9rSQme6G9JqmZbKNgvQYvM09L4yAX3_kMOJU8G48.&b64&logo=1

Tam sayfa Coca Cola reklamı...
Hem YeniŞafak hem Zaman'da...

"PARA HER KAPIYI AÇAR.
GEREKİRSE MANEVİYÂTI DA YENER." DERLERDİ DE İNANMAZDIK...

Bugün bir kez daha gururla diyorum ki; VÂR OL VAKİT. DURUŞUNLA, ÇİZGİNLE, MANEVÎYAT SAVUNUCULUĞU VE KORUYUCULUĞUNLA...
EKSİK OLMA...
abi çok teşekkür ediyorum açtığın konu için hakikaten çok güzel bi konuyu dile getirmişsin bize kalan tek şey hehalde vakit gazetesini alıp okumaktır hiçbişey yapamıyo olsak bile....

unnamed
04-21-2009, 21:13
Zaman'ın bu davranışını, yıllardır kesintisiz olarak okuru olduğum bu gazeteden beklemiyordum desem yalan olmaz. Ama üstteki mesajlarda da arkadaşların belirttiği gibi, o firmaların parasını alıp daha hayırlı işlere kullanılması, şöyle bir düşününce mantıklı gelebiliyor. Ben eminim ki Zaman'ın yönetici kadrosundan çalışan kadrosuna ve okurlarına kadar Coca Cola içen insan sayısı zaten kısıtlıdır. Bu reklamı gördükten sonra Coca Cola içmeye başlayacak insan sayısı da yok denecek kadar azdır.

kardeşim vakit gazetesine zaten kimse bi suçlamada bulunamaz ama ben zaman gazetesinin daha duruşunu çözemedim ki şükürler olsunki çevremdeki çoğu kişiye zmanı bıraktırıp Vakit'e abone yaptım ki bu arada bu reklma olayına bi bahane buluyorsunuz yuttuk!!!! peki şuna bi açıklama yaparmısın seçimlerden önce bulunduğum bölgede zaman!!! gazetesinin içinden chp afişleri çıktı buna nasıl bir mazeret buluncak bilmiyorum....

Özgür Çağrı
04-21-2009, 22:42
Zaman Bir Zümrenin değil HALKIN Gazetesidir. 700 bin satması bunun göstergesidir.

Vakit ise radikal Dindar kesimin gazetesidir. 100 bin civarı satar.

Zaman okuyucularının içinde coca colayı boykot etmeyenler Olacaktır.

Zaman hiç olmazsa ahlaklı yayın anlayışını benimsemiştir. Bazıları gibi Müslümanım diyip Müslümanlara zarar vermemiştir.

kararlı
04-21-2009, 23:51
Zaman Bir Zümrenin değil HALKIN Gazetesidir. 700 bin satması bunun göstergesidir.

Zaman hiç olmazsa ahlaklı yayın anlayışını benimsemiştir. Bazıları gibi Müslümanım diyip Müslümanlara zarar vermemiştir.

SANA GÖRE ÖYLE
ÇEVİR KAZ YANMASIN DİBİ TUDMASIN

ATmaCA53
04-22-2009, 00:35
Bence olay birde şu boyutan bakmak lazım. ZAMAN gazetesi bu firmanın parasını alıyor ve hayır işlerinde kullanıyor onlarda bu paranın hayır işlerinde kendilerine karşı kulanılacağını bildiği halde bu reklamı veriyor. Ayrıca zati aklı başında bilinçli tüketici ve müslüman bir toplum ne olursa olsun bu tür reklamlara kapılıpta bu ürün ve ürünleri zati tüketmez ve tüketmenin skıncalı olduğunu iyi bilir en azından ben öyleyim ve sizlerinde böyle olduğunuzdan şüphe bile etmiyorum...Onlar nasılki yeri geldiği zaman bizi bizim silahımız ile vuruyor ise bizde onları onların silahları ile vuruyoruz...
aynen bende öyle düşündüm düşüncelrime yeterince tercüman oldun teşekkür ederim benden sana +1 puan

bende kısa şöyle özetlersem zaman işini çok iyi biliyor, bu reklam gelirlerinin bir kısmı yardıma gidecektir.

aslan1276
04-22-2009, 00:47
COCA COLA PARASINDAN NE HAYIR GELİR
İYİ O ZAMAN İÇKİ REKLAMIDA YAPSIN BİZDE ONLARI ONLARIN SİLAYIYLA VURALIM
NE KADAR MANTIKSIZ KONUŞUYORSUN
MÜSLÜMANLARIN GELDİĞİ DURUMA BAKIN

ATmaCA53
04-22-2009, 00:52
COCA COLA PARASINDAN NE HAYIR GELİR
İYİ O ZAMAN İÇKİ REKLAMIDA YAPSIN BİZDE ONLARI ONLARIN SİLAYIYLA VURALIM
NE KADAR MANTIKSIZ KONUŞUYORSUN
MÜSLÜMANLARIN GELDİĞİ DURUMA BAKIN
oha o kadarda bartma derim, coca cola normalde herkes içiyor, çocuğunuz varmı bilmiyorum ama çocuğunuza bence danone alıyorsunuzdur, ben ne sadetçiler tanırım coca cola ve diğer yabancı ürünler yer içer.

o yüzden içki ile normalde bunları karıştırmayalım. :)

aslan1276
04-22-2009, 01:00
oha o kadarda bartma derim, coca cola normalde herkes içiyor, çocuğunuz varmı bilmiyorum ama çocuğunuza bence danone alıyorsunuzdur, ben ne sadetçiler tanırım coca cola ve diğer yabancı ürünler yer içer.

o yüzden içki ile normalde bunları karıştırmayalım. :)
COCA COLA HERHALDE SEN VE FETTULLAHÇILARDAN BAŞKA KİMSE İÇMİYORDUR
BENİM TANIDIĞIM SAADETÇİLER İÇMİYOR ALLAH ŞAHİT BEN GÖRMEDİM
BİZLER EĞER SAMİMİ BİR MÜSLÜMANSAK BOYKOT A UYAR VE ALMAYIZ

aslan1276
04-22-2009, 01:03
NE ÇABUK UNUTTUK PİSRAİL MALLARINI BOYKOT EDELİM ALMAYALIM
ŞİMDİ BAKIYORUM SIRF ZAMAN VE YENİ ŞAFAK REKLAM VERDİ DİYE NORMAL GELİYOR SİZE ŞUURLU BİR MÜSLÜMAN BU SÖZLERİ DİYEMEZ

Gökmen
04-22-2009, 01:03
Gökmen abinin yorumundan da bir yere kafam takıldı mâruz görülsün:

Alıntı:
ZAMAN gazetesi bu firmanın parasını alıyor ve hayır işlerinde kullanıyor onlarda bu paranın hayır işlerinde kendilerine karşı kulanılacağını bildiği halde bu reklamı veriyor.
denmiş..
Hocam, o zaman; bankaya para yatıralım.. Onu faziyle alalım. Ama faiz kısmını hayır işlerinde kullanalım.
Olur mu?...

Bununla aynı kapıya çıkan bi yaklaşımda bulunmuşsunuz.
Böyle değil, bu tutumla değil, Yalçın abinin bu olaya yaklaşımını ve tutumunu beklerim ben...

Onun doğallığıyla anca attmin olurum bu 'savunma' konusunda.

Saltlık değil doğallıkla...

--
Konuyu açtığımda ilk yorumumun altına tekrardan imzamı atmıştım. İkincisininde tekrardan altını çizerek imzamı koyuyorum;

Faruk kardeşim bu yaklaşımın islami boyutundan baktığın zaman tabiki mantıklı herzaman hep helal lokma yemeye ve elimizden geldiği kadarda haramdan kaçınmaya özen gösteriyoruz fakat bu kadar derinlere inersek bizim yediğimiz her lokmada haram olması kaçınılmaz...

Bu insanların kazandığı haram olabilir fakat sen kendi kazandığın parayı alın teri ile helinden kaznıyormusun önemli olanda bu bence, bir düşünelim örneğin doğu ve güneydoğuda kazanılan paranın bir kısmı kaçakçılık ve illegal yollardan kazanılıyor peki bizlerin cebine bu paralar girmiyormu veya cebimizdeki paralar banka kasalarından o haram yuvalarından geçmiyormu, kazandığımız paraların hangisi ne kadar helal yollardan geçmişte bizim cebimize girmiş bir düşünmek lazım şayet düşünürsek çok zor durumdayız ALLAH c.c katında.

Benim için o yüzden önemli olan kazandığım iki kuruşun alnımın teri ile helal yoldan olmasıdır ve bu kazandığımdan ise muhtaca , fakire,fukaraya ve hayırlara ayıra biliyor ve vere biliyorsam ne mutlu bana. Geriye tek şey kalıyor O yüce yaradan olan ALLAH c.c sığınmak...

ATmaCA53
04-22-2009, 01:13

kendi kendinizi kandırmış olmyasınız, amerikan ürülerini gösterişten dolayı almıyorum diyorsunuz, yoksa bilmediğiniz malları siz istemeseniz bile almak zorunda kalıyorsunuz çocuk kandırmayın ben rize ilçe teşkilatındaki insanları tanıyorum amerikan mallarınıda tükettiklerini biliyorum onlarda sizin gibi sanal alemde amerikan malını boykot ediyor o yüzden kendimizi kandırmayalım.

bide şunu diyeceğim bir çevreci vardır mitinglere arkadaşarıyla katılır ama bir gizli kamerayı farketmez gizliden sigara içip sigara küllüklerini yere atar bu mu çevrecilik, işte aynı şey sizin yemeniz içemniz beni ilgilendirmez ama gördüğüm kadarıyla saadetçilerde gizliden bir şeyler yer içer ben grüyorum bu teşkilatları.

Gökmen
04-22-2009, 01:25

Aslan Kardeşim bakın savunduğunuz şeyleri bizlerde elbette elimizden geldiği kadar savunuyoruz ve bu forumdakiler başta olmak üzre tüm müslüman alemi en az sizin kadar bu tür konulara duyarlı ve bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar en azından ben böyle olduğuna gönülden inanıyorum.

Fakat sizden ricam lütfen saygı ve sevgi çerçevesi içinde yorum yazmanız ve kişi ve kişilere hakret edici yaklaşımlarda bulunmamanızdır, zira bu meseleyi şahsi davanıza dönüştürmüş olursunuz ve buda hiç hoş karşılanmaz, ayrıca şunuda belirtmek isterimki bu yazınız ile kişi ve kişileri özelliklede ALLaH c.c yolunda olan cemaat ve cemaatleri bu şekilde suçlamanız size gıybetten ve buna bağlı olarak günaha girmekten başka hiçbir şey kazandırmaz.

Müslüman bir kişiye bu tür yaklaşım ve hitap şekli yakışmaz ve ALLAH c.c un dai gücüne gider bu durum ALLAH c.c öfke ile girdiğimiz gıybetlerden bizleri muhafaza eylesin... Selametle canım kardeşim...

unnamed
04-22-2009, 01:44

esasında diyecek fazla bilaf yok sizlere Farukhasan kardeşimiz çk güzel cevap vermiş sizin gibi sadık zman okuyucularına bende şöyle parantez açıp ufak bi fıkra yazmak iistiyorum;
adamın biri gitmiş vatikana neyse tutturmuş papayla görüşeceğim diye kardinaller filan olmaz demişler neyse adam uzatınca papanın yanına çıkartmışlar adamı.Millet meraklı ya kapıyı dinlemeye başlamışlar adam içerden önce 1000 dolar demiş papa olmaz demiş sonra 2000,3000,4000 ne kadar para teklif ettiyse papa olmaz demiş adamda en sonunda sinirlenip çıkmış gitmiş adamın araksındanda kardinaller girip papaya veryansın etmişler niye kabul etmedin onlarca kilise yaptırırdık o parayla diye paapda dönmş kadinallere her duanın sonunda amen yerine coca colamı diyecem demiş...
neyse sevgili zaman gazetesi gitsin hayır işlerinde kullansın o parayı gidip uzak diyaralrda okul yaptırırlar!!!
hmm bide Vakit gazetesine laf sölemeyin , söylmeke istiyorsanızda onlardan daha fazla safınızı belli edin...Bu aradada o zman gazetesinin trajını nasıl yaptığını biliyoruz öenmli olan bayi satışıdır benim bildiğim...
((kardeş sen zenginsin sana 5 abonelik yapıyoruz!!!)))

ATmaCA53
04-22-2009, 01:53
esasında diyecek fazla bilaf yok sizlere Farukhasan kardeşimiz çk güzel cevap vermiş sizin gibi sadık zman okuyucularına bende şöyle parantez açıp ufak bi fıkra yazmak iistiyorum;
adamın biri gitmiş vatikana neyse tutturmuş papayla görüşeceğim diye kardinaller filan olmaz demişler neyse adam uzatınca papanın yanına çıkartmışlar adamı.Millet meraklı ya kapıyı dinlemeye başlamışlar adam içerden önce 1000 dolar demiş papa olmaz demiş sonra 2000,3000,4000 ne kadar para teklif ettiyse papa olmaz demiş adamda en sonunda sinirlenip çıkmış gitmiş adamın araksındanda kardinaller girip papaya veryansın etmişler niye kabul etmedin onlarca kilise yaptırırdık o parayla diye paapda dönmş kadinallere her duanın sonunda amen yerine coca colamı diyecem demiş...
neyse sevgili zaman gazetesi gitsin hayır işlerinde kullansın o parayı gidip uzak diyaralrda okul yaptırırlar!!!
hmm bide Vakit gazetesine laf sölemeyin , söylmeke istiyorsanızda onlardan daha fazla safınızı belli edin...Bu aradada o zman gazetesinin trajını nasıl yaptığını biliyoruz öenmli olan bayi satışıdır benim bildiğim...
vallahi pes doğrusu size bu chplileri geçmişsiniz chpden bir farkınız yok, kimse ne zamanı, ne vakiti, nede yeni şafakı eleştiremez ona göre itirazı olan :)

Eşref
04-22-2009, 01:58
Ben aslında çok fazla kızmadım Zaman'a. Herkesin bir protesto sınırı vardır. Coca Cola daha çok bu protesto da sembolik olmuş bir markadır. Mesela hemen her şehrimizde olan bir Tesco Kipa, Coca Cola'dan çok daha büyük bir şirket. BP, HSBC veya Vodafone'da Coca Cola'dan büyük şirketler. Coca Cola gibi dünyanın en büyük şirketleri sıralamasında 100 küsurlarda yer alan mesela bir Microsoft var. Windows'un MSN'in sahibi yani. Ayrıca Google'ı da unutmamak gerekir.

Aradaki fark ise Coca Cola'nın dünyanın en tanınan markası olmasıdır. Bu nedenle de protestonun da hedefi durumundadır. Ama protesto edilmesi gereken Coca Cola'dan çok daha büyük o kadar çok şirket var ki, bunları biz bile protesto edemiyoruz.

Demek ki herkesin bir protesto sınırı var. Zaman gibi dürüst, değerleri olan bir gazeteyi sorgulamadan önce kendimizi bir sorgulayalım. Bu protestoyu ne kadar başarabildiğimizi yoksa protestomuzu sembolik değerler üzerine mi oturttuğumuzu bir düşünelim, ondan sonra Zaman'a kızalım.

FarukARSLAN.
04-22-2009, 02:01

Abartmışsın kardeş.

ATmaCA53
04-22-2009, 02:01
Ben aslında çok fazla kızmadım Zaman'a. Herkesin bir protesto sınırı vardır. Coca Cola daha çok bu protesto da sembolik olmuş bir markadır. Mesela hemen her şehrimizde olan bir Tesco Kipa, Coca Cola'dan çok daha büyük bir şirket. BP, HSBC veya Vodafone'da Coca Cola'dan büyük şirketler. Coca Cola gibi dünyanın en büyük şirketleri sıralamasında 100 küsurlarda yer alan mesela bir Microsoft var. Windows'un MSN'in sahibi yani. Ayrıca Google'ı da unutmamak gerekir.

Aradaki fark ise Coca Cola'nın dünyanın en tanınan markası olmasıdır. Bu nedenle de protestonun da hedefi durumundadır. Ama protesto edilmesi gereken Coca Cola'dan çok daha büyük o kadar çok şirket var ki, bunları biz bile protesto edemiyoruz.

Demek ki herkesin bir protesto sınırı var. Zaman gibi dürüst, değerleri olan bir gazeteyi sorgulamadan önce kendimizi bir sorgulayalım. Bu protestoyu ne kadar başarabildiğimizi yoksa protestomuzu sembolik değerler üzerine mi oturttuğumuzu bir düşünelim, ondan sonra Zaman'a kızalım.
değilmi, coca cola içmeyelim dersek ozaman kimse Microsoft kullanmazsın bilgisayarı olmzsın yada yazmazsın yine aynı şey amerikan mallarıdır

FarukARSLAN.
04-22-2009, 02:09
değilmi, coca cola içmeyelim dersek ozaman kimse Microsoft kullanmazsın bilgisayarı olmzsın yada yazmazsın yine aynı şey amerikan mallarıdır

Diğer sayfada da demiştim bunu; kalkan olacakken ipin ucunu kaçırıyorsunuz.

Demiştim ki; madem böyle basit hepsi, neden bu zamana kadar almadılar hiç?
Yada neden olmadı böylesi?

Bu kadar kolay madem.
Madem iş "hayatımızın her alanında boykotluk mal var ama boykotta yetersiz"e gelecek o zaman bu iki gazete bu reklamları sürekli alsın. Değil mi?

Bu güne kadar neden almadıysa deyin ki 'hata ettin almadın' bugünden sonra da 'daha çok görmek isteriz' demeniz lazım.

Daim ettirsin bu iki gazete bu reklamını.
Ne de olsa boykot edilmiyor tam manasıyla, ne var ne yok alsınlar gazeteye.

Değil mi?
Ne güzel olur.
!

Eşref
04-22-2009, 02:14

Yani tamamen teslimiyetçi de olmayalım. Elimizden geldiğince protesto edelim. Ama sembolleştirdiğimiz değerler üzerinden de dem vurmayalım. Ben bu habere bakıp Zaman'ı kötülürsem, herşeyden önce vicdanen rahatsız olurum. Çünkü google'ı kullanıyorum, Microsoft ürünlerinden faydalanıyorum. Evimin hemen karşısındaki Kipa'dan da alışveriş yapıyorum. İşin detayına girsem, daha da uzar gider bu liste. Şimdi ben nasıl Zaman'ı protesto edeyim? Edemem.

Aslında yapılması gereken şey, markalarla uğraşmak yerine çarkı işlemez hale getirmektir. Bunu da hangi müslüman devlet ne şekilde yapar bilemiyorum. Ama bu çark mutlaka birgün bozulacaktır. Müslümana zulm eden hangi sistem helak olmayacaktır ki?

FarukARSLAN.
04-22-2009, 02:19
Yani tamamen teslimiyetçi de olmayalım. Elimizden geldiğince protesto edelim. Ama sembolleştirdiğimiz değerler üzerinden de dem vurmayalım. Ben bu habere bakıp Zaman'ı kötülürsem, herşeyden önce vicdanen rahatsız olurum. Çünkü google'ı kullanıyorum, Microsoft ürünlerinden faydalanıyorum. Evimin hemen karşısındaki Kipa'dan da alışveriş yapıyorum. İşin detayına girsem, daha da uzar gider bu liste. Şimdi ben nasıl Zaman'ı protesto edeyim? Edemem.

Amaç Zaman'ı kötületmek yahut karalatmak değil.

Ağacın bir kaç meyvesi çamurlu dereye düştü diye koca ağaca küsülmez. Yine harika meyveler verir o ağaç.

Ama arada da bir hata var.
Kabul edilmesi zor da olsa 'tam sayfa' bir hata var.

Duruşu zedeleyecek bir hata.
Yeri gelince özeleştiriyide yapmamız lazım diye düşünüyorum.

Sırf Zaman yapmış diye ''aa olmaz savunalım'' mantığı güdenle ''aa Zaman yapmış hemen laf sokalım'' mantığını güdenin hiç bir farkı kalmıyor bu konuda.

ATmaCA53
04-22-2009, 02:25

Aslında yapılması gereken şey, markalarla uğraşmak yerine çarkı işlemez hale getirmektir. Bunu da hangi müslüman devlet ne şekilde yapar bilemiyorum. Ama bu çark mutlaka birgün bozulacaktır. Müslümana zulm eden hangi sistem helak olmayacaktır ki?
tabi aynen katılıyorum bir yere kadar protesto edeceğiz amerikan mallarını az almaya gayret edeceğiz ama bide kimse ben bunu içmem yemem de demesin yani kendi kendini kandırmazsın bu da çok büyük günahtır...

Eşref
04-22-2009, 02:32
Amaç Zaman'ı kötületmek yahut karalatmak değil.

Ağacın bir kaç meyvesi çamurlu dereye düştü diye koca ağaca küsülmez. Yine harika meyveler verir o ağaç.

Ama arada da bir hata var.
Kabul edilmesi zor da olsa 'tam sayfa' bir hata var.

Duruşu zedeleyecek bir hata.
Yeri gelince özeleştiriyide yapmamız lazım diye düşünüyorum.

Sırf Zaman yapmış diye ''aa olmaz savunalım'' mantığı güdenle ''aa Zaman yapmış hemen laf sokalım'' mantığını güdenin hiç bir farkı kalmıyor bu konuda.

Zaten ben de "çok fazla kızmadım Zaman'a" dedim. Coca Cola reklamı almamaları gerekirdi. Hoş değil. Fakat demek istediğim şu da değil; "Coca Cola'dan daha büyük şirketler var. İstesek de boykot edemeyiz. Öyleyse hiç boykot yapmayalım."

İmkanlarımız ölçüsünde bu markaları boykot edelim. Ama hiçbirimiz tam anlamıyla bunu başaramyız. Bu nedenle de kimse kalkıp beni Kipa'ya gittim diye, Zaman'ı ise Coca Cola'dan reklam aldı diye protesto etmeye kalkmasın. Argo bir tabir olacak belki ama "önce kendine bak" diye bir söz vardır. İnsanın aklına ilk bu geliyor. Bunu da unutmayalım. Herkes kendi çapında boykotunu yapsın. İnsanları veya firmaları sık boğaz etmeyelim. Eminim Zaman'da gereken çalışmayı kendi çapında yapıyordur.

FarukARSLAN.
04-22-2009, 02:50
Zaten ben de "çok fazla kızmadım Zaman'a" dedim. Coca Cola reklamı almamaları gerekirdi. Hoş değil. Fakat demek istediğim şu da değil; "Coca Cola'dan daha büyük şirketler var. İstesek de boykot edemeyiz. Öyleyse hiç boykot yapmayalım."

İmkanlarımız ölçüsünde bu markaları boykot edelim. Ama hiçbirimiz tam anlamıyla bunu başaramyız. Bu nedenle de kimse kalkıp beni Kipa'ya gittim diye, Zaman'ı ise Coca Cola'dan reklam aldı diye protesto etmeye kalkmasın. Argo bir tabir olacak belki ama "önce kendine bak" diye bir söz vardır. İnsanın aklına ilk bu geliyor. Bunu da unutmayalım. Herkes kendi çapında boykotunu yapsın. İnsanları veya firmaları sık boğaz etmeyelim. Eminim Zaman'da gereken çalışmayı kendi çapında yapıyordur.

İstesekte boykot edemeyiz değil ki isteyipte boykot eden var.
Yani buna kişisel değil kurumsal olarak bakmak daha sağlıklı cevaplar bulmamızı sağlar.

Kimsenin kimseye Kipaya gittin Coca Cola aldın diye protesto hakkı yoktur hem. Bu konuda da daha ilk sayfada Coca Colayı sevdiğini daim olarak onu içtiğini söyleyen arkadaşımızda oldu. Hiç birimizde kalkıp 'yaa ne yapıyorsun kardeş' demedik.
O kadarına hakkımız yok yani yada bana öyle geliyor.

Herkes kendi çapında boykotunu yapsın. İnsanları veya firmaları sık boğaz etmeyelim. Eminim Zaman'da gereken çalışmayı kendi çapında yapıyordur.

'Kendi çapında boykot' lafını da ilk defa duyuyorum.. O mevkiide (bir gazete olarak yahut vs) böyle bir şeyi ya olduğu gibi kaldırıp çöpe atarsınız ya da düzenli olarak kurumunuzda onun tanıtımını yaparsınız.
Bu iki gazete bahsi geçen reklamında iki kaba da girmiyor.
"İşte ne güzel" diyen de olur buna şimdi..
Olmaz böyle. 'Dik değil, eğri büğrü duruş olur o' derim bende.

--
Neyse umarız ki tekrarlanmaz böyle bir 'hata' bu gibi gazetelerde. Ya da tam tersi olur.
O zaman da bunlara 'ilk günden koyduğu hedeflerin doğrultusunda' tamamen sırt dönmüş kuruluşların -zor da olsa- bu doğrultuda devam ettiğini görüp değerini 3-5 kat daha anlamış oluru(z)m.

FarukARSLAN.
04-22-2009, 02:53
tabi aynen katılıyorum bir yere kadar protesto edeceğiz amerikan mallarını az almaya gayret edeceğiz ama bide kimse ben bunu içmem yemem de demesin yani kendi kendini kandırmazsın bu da çok büyük günahtır...

Sözkonusu olan siz-biz değil; koca bir medya kuruluşu.

Yorumlarınıza bakınca kendimi "Boykota devam ediyor musunuz, hangi sıklıklarla devam ediyorsunuz" gibi bir soru çerçevesinde konu açmışım gibi hissediyorum..

Bu değildi.
Alakası da yoktu...

hortla1k
04-22-2009, 02:55
zaman gazetesini hiç okumam cünkü oldum olası o cemaatin samimiyetinden şüphe duymuşumdur bu sadece benim düşüncem..

FarukARSLAN.
04-22-2009, 03:01
zaman gazetesini hiç okumam cünkü oldum olası o cemaatin samimiyetinden şüphe duymuşumdur bu sadece benim düşüncem..

Açtığım konuda "Zaman gazetesi okur musunuz okumaz mısınız" diye de sormamıştım.

Sırf karşıtlık olsun diye adını duyduğunuz her yere damlayıp 'sevmem, etmem, kullanmam' demeyin.

Hani böyle bir kuruma benim açtığım bi konu üzerinden böyle sözleri söyletmemek daha uygun olur kendimce.

oldum olası o cemaatin samimiyetinden şüphe duymuşumdur

O cemaatten kast Zaman Gazetesi ise, okurlarının samimiyetine bakmanız yeterlidir.

Kaldı ki bu konuda sadece Zaman değil o dahil iki gazete ismi verildi.
Diğerini görmeyip sırf Zaman'a yorum yapmanız da 'amaç'ın ne olduğunu görmemize az buçuk vesile oluyor.

hortla1k
04-22-2009, 03:09
bu sadece benim düşüncem..

cümlesi size ne ifade ediyor. Okuyup okumamanız ilgilendirmiyor demişsin sonucta bu bir gazete ve amaç onu alıp okumaktır ben okumuyorum.

samimiyetsizlik konusunada girdim çünkü tartışılan burada hürriyet milliyet gibi gazeteler değil zaman gibi muhafazakar kesimin gaztesi olarak bilinen bir gazetenin coca cola reklamı almasıydı. Bende bunu samimiyetsizlik olarak algıladım..

şimdi dersiniz ki cemaat olarak neden bahsediyorsun..ona da cevap vereyim kimse bana zaman gazetesinin veya samanayolu tv nin özgür canlarının istedikleri gibi takıldıklarını iddia edemez..Sonucta biryerlere bağlılar ve bu gün gibi aşikar...

FarukARSLAN.
04-22-2009, 03:20
cümlesi size ne ifade ediyor. Okuyup okumamanız ilgilendirmiyor demişsin sonucta bu bir gazete ve amaç onu alıp okumaktır ben okumuyorum.

samimiyetsizlik konusunada girdim çünkü tartışılan burada hürriyet milliyet gibi gazeteler değil zaman gibi muhafazakar kesimin gaztesi olarak bilinen bir gazetenin coca cola reklamı almasıydı. Bende bunu samimiyetsizlik olarak algıladım..

şimdi dersiniz ki cemaat olarak neden bahsediyorsun..ona da cevap vereyim kimse bana zaman gazetesinin veya samanayolu tv nin özgür canlarının istedikleri gibi takıldıklarını iddia edemez..Sonucta biryerlere bağlılar ve bu gün gibi aşikar...

Düşünce 'konuyla alakasız' olunca ya ''art niyetli'' kategorisine girer ya da ''fazlalık''

kimse bana zaman gazetesinin veya samanayolu tv nin özgür canlarının istedikleri gibi takıldıklarını iddia edemez..Sonucta biryerlere bağlılar ve bu gün gibi aşikar...

Evet. Bağlılar bir yere.
MİLLİ İRADEye bağlı olan gazetelerin başında gelir.
Bu da gün gibi aşikar.

Konuyu daha fazla saptırmayacağım asıl maksadından.

hortla1k
04-22-2009, 03:31
Evet Milli İradeye bağlı oldukları icraatlarıyla apacık ortada...Ben eğer ki o kolayı içiyorsam ne kadar vebalim varsa müslümanlara yapılan zulumden o reklamı yayınlayan gazetelerin vebalini artık sen düşün..Ve o reklam eğer milli iradeye bağlılıksa ben değilim..

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözünü hatırlatmak isterim...

''1 Saniyelik dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Bizler dosdoğru olacağız ve yolumuzda dümdüz yürüyeceğiz'' dosdoğru ve dümdüz tabirleriyle hangi yoldan ve hangi doğruluktan bahsettiğini anlayabilecek kapasitede biri olarak görüyorum sizi...

FarukARSLAN.
04-22-2009, 03:35
Evet Milli İradeye bağlı oldukları icraatlarıyla apacık ortada...Ben eğer ki o kolayı içiyorsam ne kadar vebalim varsa müslümanlara yapılan zulumden o reklamı yayınlayan gazetelerin vebalini artık sen düşün..Ve o reklam eğer milli iradeye bağlılıksa ben değilim..

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun sözünü hatırlatmak isterim...

''1 Saniyelik dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Bizler dosdoğru olacağız ve yolumuzda dümdüz yürüyeceğiz'' dosdoğru ve dümdüz tabirleriyle hangi yoldan ve hangi doğruluktan bahsettiğini anlayabilecek kapasitede biri olarak görüyorum sizi...

İşte o cola yönünden eleştiri konusunda zaten hemfikir oluyoruz.

Ve Milli İradenin tezahürünü de görüyoruz. Gazetenin o yaptığından rahatsız olmalayanı da var aşırı rahatsız olanı da var ılımlısı da var.
İrade bu.

İcraatLARı demekte yanlış olur bence.
Demiştim ya, "Ağacın bir kaç meyvesi çamurlu dereye düştü diye koca ağaca küsülmez. Yine harika meyveler verir o ağaç."

hortla1k
04-22-2009, 03:48
İşte o cola yönünden eleştiri konusunda zaten hemfikir oluyoruz.

Ve Milli İradenin tezahürünü de görüyoruz. Gazetenin o yaptığından rahatsız olmalayanı da var aşırı rahatsız olanı da var ılımlısı da var.
İrade bu.

İcraatLARı demekte yanlış olur bence.
Demiştim ya, "Ağacın bir kaç meyvesi çamurlu dereye düştü diye koca ağaca küsülmez. Yine harika meyveler verir o ağaç."

Pekala...aynı şeylerden bahsedip sanki cok farklı şeyler sölüyormuşuz gibi tartışmakta da bizim milletin üstüne tanımam...eğer ben anlatmak istediğin şeyleri tam manasıyla kavrayamadıysam ve seni uğraştırdıysam özür diliyorum..Aşırı tepki vermemin nedeni yapılan olayın benim düşünce dünyamda tamamen yanlış ve özrünün olmamasından dolayıydı..Yoksa seninle veya bir baskasıyla sahsi bir problemim olmayacağını cok ii bildiğinden eminim..

DadaşAkp
04-22-2009, 14:43
ben sert Dille uyardım iyi düşünün yoksa GENCDADASLAR karşınızda bulursunuz

Cerrah
04-22-2009, 15:03
Onlarda yaparsa

redyellow
04-22-2009, 15:13
Vakit'in reklam konusundaki hassasiyetini tebrik ediyorum. Bu tür reklamları almıyor, maalesef diğer islami kimlikli yayın organlarının bazıları sözkonusu para olunca bazı değerleri çiğnemekten çekinmiyorlar.

Vakit'in hassasiyetinin diğerlerinde olması dileğiyle.

Eşref
04-22-2009, 15:20
Fakat demek istediğim şu da değil; "Coca Cola'dan daha büyük şirketler var. İstesek de boykot edemeyiz. Öyleyse hiç boykot yapmayalım."

Cevap;

İstesekte boykot edemeyiz değil ki isteyipte boykot eden var.

:şaşkın::şaşkın::şaşkın:

Ben bu işin içinden çıkamadım. ;1

kararlı
04-22-2009, 17:31
BOYKOT OLAYINI CİDDİYE ALMAYAN VE BU KONUDAKİ MÜSLÜMANLARIN İMANİ ZAFİYETLERİNİ KAPATMAK İÇİN (HELEKİ BU SAATTEN) SONRA KIRK DEREDEN SU GETİRENLERİ ANLAMAK İSTEMİYORUM .

BOYKOTUN BİR İNANC BOYUTU VAR ŞUURLU OLMAYI GEREKTİRİR İMANIN SÖYLEMDEN EYLEME GECİŞİDİR
DOĞAL ÖRGÜDLENMEDİR HER ZAMAN NEYİ NİÇİN YAPDIĞINI BİLME REFLEKSİ CANLIDIR

İKİNÇİ BOYUTU BU YABANCI KURULUŞLARIN ÖZELLİKLE GIDA ÜRÜNLERİ ŞÜBHELİDİR ÇÜNKÜ KAPİTALİST DÜNYADA İLİM SERMAYENİN EMRİNDEDİR ÇIKARMI SAĞLIKMI
SEÇİMİNDE HER ZAMAN ÇIKARI SEÇERLER ÖZELLLİKLE BİR GURUB

ÜÇÜNCÜSÜ BELKİDE EN ÖNEMLİSİ BELKİ REKLAMLARI FAZLA ÇIKMADIĞI İÇİN BİLMEYEBİLİRİZ ANCAK BOYGOTLU HER ÜRÜNÜN ALTERNATİFİ VARTIR
BUDA YOĞUN REKLAM BOMBARDININDAN FIRSAT BULUP HALKIN DALEBİNDEN
HAK ETTİĞİ PAYI ALAMAYAN YERLİ TÜKETİMİ ÇANLANDIRIP HEM İŞSİZLİĞE
HEM KENDİNİ TÜRKİYEDE VE DÜNYADA ISPAT ETMEYE YARAYACAKTIR

Terennüm
04-22-2009, 17:44
Vakit'in reklam konusundaki hassasiyetini tebrik ediyorum. Bu tür reklamları almıyor, maalesef diğer islami kimlikli yayın organlarının bazıları sözkonusu para olunca bazı değerleri çiğnemekten çekinmiyorlar.

Vakit'in hassasiyetinin diğerlerinde olması dileğiyle.
bu tür şirketler zaten vakite reklam için gitmezler.buradaki ince çizgiye dikkat edelim.ama zaman gazetesiniin reklam alması konusunda bende tepkimi koydum.

Üç mevsim
04-22-2009, 17:44
BOYKOT OLAYINI CİDDİYE ALMAYAN VE BU KONUDAKİ MÜSLÜMANLARIN İMANİ ZAFİYETLERİNİ KAPATMAK İÇİN (HELEKİ BU SATTEN) SONRA KIRK DEREDEN SU GETİRENLERİ ANLAMAK İSTEMİYORUM .

BOYKOTUN BİR İNANC BOYUTU VAR ŞUURLU OLMAYI GEREKTİRİR İMANIN SÖLEMDEN EYLEME GECİŞİDİR
DOĞAL ÖRGÜDLENMEDİR HER ZAMAN NEYİ NİÇİN YAPDIĞINI BİLME REFLEKSİ CANLIDIR

İKİNÇİ BOYUTU BU YABANCI KURULUŞLARIN ÖZELLİKLE GIDA ÜRÜNLERİ ŞÜBHELİDİR ÇÜNKÜ KAPİTALİST DÜNYADA İLİM SERMAYENİN EMRİNDEDİR ÇIKARMI SAĞLIKMI
SEÇİMİNDE HER ZAMAN ÇIKARI SEÇERLER ÖZELLLİKLE BİR GURUB

ÜÇÜNCÜSÜ BELKİDE EN ÖNEMLİSİ BELKİ REKLAMLARI FAZLA ÇIKMADIĞI İÇİN BİLMEYEBİLİRİZ ANCAK BOYGOTLU HER ÜRÜNÜN ALTERNATİFİ VARTIR
BUDA YOĞUN REKLAM BOMBARDININDAN FIRSAT BULUP HALKIN DALEBİNDEN
HAK ETTİĞİ PAYI ALAMAYAN YERLİ TÜKETİMİ ÇANLANDIRIP HE İŞSİZLİĞE
HEN KENDİNİ TÜRKİYEDE VE DÜNYADA ISPAT ETMEYE YARAYACAKTIR

Hayret, kararlı'nın bir mesajını beğendim.

Seni unuttum sanma Faruk, karşılık vermemem laf cambazlılığı girişimlerine aldanarak konuyu polemik sahasına çevirmemek, konuyu budaklandırmamak içindir. Ben o gerekçelerle, bu yapılanı savunmadım. Neden yaptıklarını söyledim. Konjönktür gereği küresel ekonomik düzende yürüyorsak bu gazeteler de bu düzenin üzerinde yürümek durumundaysa bu yapılanı ben anlayabilirim.

Lüküs_Hayat
04-22-2009, 18:20
Arkadaşlar, olaya birde farklı açıdan baksanız. Bu firma dini bayramlarda ve ramazan ayında bile, son derece güzel kampanyalar yapıyor. Türk markası cola - turka bile coca - cola'nın yaptığı kampanyaları yapabiliyor mu? Adamlar, yıllardan beri piyasanın lideri konumundalar ve kolay kolay bırakmazlar. Objektif bir bakış açısı ile o reklam filmini izleseniz aslında o 102 yaşındaki dede ile yeni doğan çocuğa öyle güzel öğütler veriyor ki. Sırf sorun türk meşeğili bir marka olmaması mı?

kararlı
04-22-2009, 18:42
Forum içinde sadece büyük harflerle mesaj yazmak YASAKTIR!

Daha önce özel mesajla uyarıldığınız halde tutumunuz devam etmektedir. Şayet böyle devam edecek olursanız, cezai işleme maruz kalacaksınız! Bu son uyarıdır.

hortla1k
04-23-2009, 03:07
Demokrasinin bayraktarlığını yapan yayın kuruluşlarına dair öyle yakışıksız tavırlar sergilenmişki çok üzüldüm . Kendi köklerimize verdiğimiz zararlardan sebeb güç kazanan ideolojik cevreler kıskıs gülüyordur eminim , kan kaybetmemiz zaafiyet yaşamamız için gün be gün an bekleyenler bayram ediyordur. Elbette bir takım islami hassasiyetleri olan kardeşlerimiz Yeni şafak ve Zaman gazetesinin bu reklam sonrası gönülleri kırılmıştır ve tepkilerinide bir şekilde ifade ediyorlardır ki ediyorlar tanıdıklarım var ama malum demokrasi adına sıkıntılı evredeyiz bu şekilde ufak şeyleri bir takıntı haline dönüştürüp demoklesin kılıcı gibi etrafımızda dolaşan kartel medyanın darbe heveslerinin ayyuka cıktığı bir evrede muhafazakar medya cephesinde yıkım ve ilgi düşürmek had bilmezliktir. Bir kısım kısır düşünce sahibleri Vakitin dinsel yayın anlayışını ön plana cıkararak yeni şafak ve zaman cephesinde gedik acma densizliğini göstermesi kabul edilir değil , vakite alternatif oluşturma mücadelesi içinde olmak böyle bir zamanda olmaz topyekün bir arada olmamız gerekirken fitneye ve darbecilere karşı güvenlik ağlarımızı çok daha güçlü örgülemek gerekir iken kimilerine göre yalnış kimilerine göre normal olan şey karşısında birbiriimize bu denli zarar vermek hepimize zarar verir en azından bunun bilincinde olalım , boykot kültürünün devlet aracılığı cercevesinde olmasına dair çok daha önce bir takım paylaşımlar yapmıştık zorluğu ve cetrefillerinii hatta pek te mantıklı olamdığını defalarca ifade ettik ucuz savaş kültürü olarak bende canlı duran boykot her dönemde etkisini kaybederek zihinlerdeki stratejisini yitirmiştir ve bu asrın çökertme kabiliyeti iiçinde olmadığını uzmanlar dile getirmiştir. Kara eşref kardeşiminde ifade ettiği gibi Zaman ailesi çok daha evrensel duruşu ile gönülleri işgal etmesi karşısında bir takım bizlere islam kültürüne uygun olmayan şeyler ile karşılaşmak istemeden bile olsa olabiliyor. Son kez şunu ifade etmek isterim bende epey rahatsız oldum bu reklam karşısında ama bu söz konusu reklam için Zaman ve yenişafak cephesinde hasara vesile olacak anlayışları ortama kusmassak kendi ayağımıza kurşun sıkmamış oluruz.

O kadar yazmışsın bosuna uğraşmışsın...Kısaca Zaman ve yenişafak ne yaparsa yapsın vardır bi bildikleri diyip sorgusuz sualsiz yaşayın deseydin daha net olurdu...Yazdığın tek bir cümleye dahi katılmıoyrum!!!

Eşref
04-23-2009, 11:46
Demokrasinin bayraktarlığını yapan yayın kuruluşlarına dair öyle yakışıksız tavırlar sergilenmişki çok üzüldüm . Kendi köklerimize verdiğimiz zararlardan sebeb güç kazanan ideolojik cevreler kıskıs gülüyordur eminim , kan kaybetmemiz zaafiyet yaşamamız için gün be gün an bekleyenler bayram ediyordur. Elbette bir takım islami hassasiyetleri olan kardeşlerimiz Yeni şafak ve Zaman gazetesinin bu reklam sonrası gönülleri kırılmıştır ve tepkilerinide bir şekilde ifade ediyorlardır ki ediyorlar tanıdıklarım var ama malum demokrasi adına sıkıntılı evredeyiz bu şekilde ufak şeyleri bir takıntı haline dönüştürüp demoklesin kılıcı gibi etrafımızda dolaşan kartel medyanın darbe heveslerinin ayyuka cıktığı bir evrede muhafazakar medya cephesinde yıkım ve ilgi düşürmek had bilmezliktir. Bir kısım kısır düşünce sahibleri Vakitin dinsel yayın anlayışını ön plana cıkararak yeni şafak ve zaman cephesinde gedik acma densizliğini göstermesi kabul edilir değil , vakite alternatif oluşturma mücadelesi içinde olmak böyle bir zamanda olmaz topyekün bir arada olmamız gerekirken fitneye ve darbecilere karşı güvenlik ağlarımızı çok daha güçlü örgülemek gerekir iken kimilerine göre yalnış kimilerine göre normal olan şey karşısında birbiriimize bu denli zarar vermek hepimize zarar verir en azından bunun bilincinde olalım , boykot kültürünün devlet aracılığı cercevesinde olmasına dair çok daha önce bir takım paylaşımlar yapmıştık zorluğu ve cetrefillerinii hatta pek te mantıklı olamdığını defalarca ifade ettik ucuz savaş kültürü olarak bende canlı duran boykot her dönemde etkisini kaybederek zihinlerdeki stratejisini yitirmiştir ve bu asrın çökertme kabiliyeti iiçinde olmadığını uzmanlar dile getirmiştir. Kara eşref kardeşiminde ifade ettiği gibi Zaman ailesi çok daha evrensel duruşu ile gönülleri işgal etmesi karşısında bir takım bizlere islam kültürüne uygun olmayan şeyler ile karşılaşmak istemeden bile olsa olabiliyor. Son kez şunu ifade etmek isterim bende epey rahatsız oldum bu reklam karşısında ama bu söz konusu reklam için Zaman ve yenişafak cephesinde hasara vesile olacak anlayışları ortama kusmassak kendi ayağımıza kurşun sıkmamış oluruz.

Türkiye'de bir kişi kaza yapıp yaralansa, Aman Allah'ım! Onlarca kişi çevresine doluşur. Herkes iyi niyetlidir. Yardım etmek ister. Ama bilinçsizlik ve cehalet yüzünden ya o hasta sakat kalır ya yarası daha da derinleşir belki de yaşayacakken ölüme sürüklenir. Ne oldu peki? "İnsanlık namına" sakat bıraktık veya öldürdük.

Demek ki iyi niyetin içinde cehalet olunca, bilinçsizlik olunca sonuç da kötü
oluyormuş. Yani bu iş iyi niyet dinlemiyor. Bunu bildiğim için konuyu ilk gördüğümde, gözlerim Yalçın Abi'yi aradı. Zaman Gazetesini iyi bilen, yıllardır sıkı takipçisi olan, bir müslüman olarak da olaylara objektif bir pencereden bakabilen bilinçli bir isim. Diğerleri gibi özünde iyi niyetli olup, bilinçsiz müdaale edenlerden değil. Belki şurada yorum yazanların büyük bir kısmı Zaman'ı takip bile etmiyor. Bilinçsizlik de işte buradan doğuyor.

Yalçın Abi'nin değerlendirmesini de dikkatli okuyacak olursak (özellikle yorumu eleştiren kardeşlerimiz) sorunun özüne, kökenine bir müdahale olduğunu görürüz. Kanaması olan hastaya hemen pansuman yapın demiyor. Kanamaya sebep olan şeyi ve ne yapılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca yeni yaralar oluşmaması için yarayı açanlar konusunda uyarıda bulunuyor.

Maalesef Zaman Gazetesi, hepimizin başına geldiği gibi Coca Cola ile ufak bir kaza geçirdi. Buna kimsenin itirazı yok. Ama üzerinde sadece ufak bir sıyrığı var. Bıraksak, kendi kendine kapanacak bir yara yani. Bize düşen görev, iyi niyetli bile olsak bilinçsizce müdahale edip ona zarar vermemek olmalıdır.

unnamed
04-24-2009, 19:39
Türkiye'de bir kişi kaza yapıp yaralansa, Aman Allah'ım! Onlarca kişi çevresine doluşur. Herkes iyi niyetlidir. Yardım etmek ister. Ama bilinçsizlik ve cehalet yüzünden ya o hasta sakat kalır ya yarası daha da derinleşir belki de yaşayacakken ölüme sürüklenir. Ne oldu peki? "İnsanlık namına" sakat bıraktık veya öldürdük.

Demek ki iyi niyetin içinde cehalet olunca, bilinçsizlik olunca sonuç da kötü
oluyormuş. Yani bu iş iyi niyet dinlemiyor. Bunu bildiğim için konuyu ilk gördüğümde, gözlerim Yalçın Abi'yi aradı. Zaman Gazetesini iyi bilen, yıllardır sıkı takipçisi olan, bir müslüman olarak da olaylara objektif bir pencereden bakabilen bilinçli bir isim. Diğerleri gibi özünde iyi niyetli olup, bilinçsiz müdaale edenlerden değil. Belki şurada yorum yazanların büyük bir kısmı Zaman'ı takip bile etmiyor. Bilinçsizlik de işte buradan doğuyor.

Yalçın Abi'nin değerlendirmesini de dikkatli okuyacak olursak (özellikle yorumu eleştiren kardeşlerimiz) sorunun özüne, kökenine bir müdahale olduğunu görürüz. Kanaması olan hastaya hemen pansuman yapın demiyor. Kanamaya sebep olan şeyi ve ne yapılması gerektiğini söylüyor. Ayrıca yeni yaralar oluşmaması için yarayı açanlar konusunda uyarıda bulunuyor.

Maalesef Zaman Gazetesi, hepimizin başına geldiği gibi Coca Cola ile ufak bir kaza geçirdi. Buna kimsenin itirazı yok. Ama üzerinde sadece ufak bir sıyrığı var. Bıraksak, kendi kendine kapanacak bir yara yani. Bize düşen görev, iyi niyetli bile olsak bilinçsizce müdahale edip ona zarar vermemek olmalıdır.

herkes kendine göre düşünür saygım vardır ama şahsım olarak zmaanı aileden gören biri değilim!!!

unnamed
04-24-2009, 19:51
Abartmışsın kardeş.
abartmak bence değil k@rfez nikli arkadaş burda zaman gazetesinin ne kadar satılıdğından bahsederse bedne onun cevabını veririm ama benim yaptığım yanlış sizi terbik ederken onuda beraber yazdığımdan oluyor ve yinede bıkmadan söyliyeceğim şey zman gazetsinin nasıl satıldığı ve samimiyetsizliği...

AK_Türk
04-25-2009, 10:11
Bence çok normal bir şey, bu gazeteler doğruları aktarabilmek için bu tür reklamları almaları lazım. Bide diğer TÜRK dediğimiz gazetelere bakalım, onlardaki reklamları burda saysam acaba ne olurdu...

Ertuğrul ÖZGÜL
04-25-2009, 10:29
ben sahşen hiç yakıştıramadım ben kişisel olarak israili malları boykot edip çevremde ulaşabildiğim tüm yakınlarıma bunu aktarıp o mallardan men etmeye çalışıyorum böyle yapan pek çok arkadaşımız vardır. 1 çöp malbora sigarasının bile filistinli kardeşime mermi olduğunu anltıp aldırmıyorum bunlar tam sayfa reklam veriyor. şimdi kanal7den ne farkları kaldıki umarım hatalarını düzeltirler.....
Başbakanın deyimiyle " Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu"

BlueMoon
04-25-2009, 10:36
bu çizgilerinden vazgeçmelerini bekliyoruz

bir zamanlar tgrt de çok muhafazakardı. Başı açık kimse yoktu. Hiçbir filmde başörtüsüz bayan oynamıyordu. Şimdi ne oldu ? yılbaşlarında çıplak dansözler göstermeye başladılar Allah herkesi doğru yola sevk etsin ne diyelim. İnsanlar artık yavaş yavaş bozuluyor. Türk halkının ahlaki yapısı artık çökmek üzere

Mavi_Gözlü_Dev
04-25-2009, 10:43
bu çizgilerinden vazgeçmelerini bekliyoruz

bir zamanlar tgrt de çok muhafazakardı. Başı açık kimse yoktu. Hiçbir filmde başörtüsüz bayan oynamıyordu. Şimdi ne oldu ? yılbaşlarında çıplak dansözler göstermeye başladılar Allah herkesi doğru yola sevk etsin ne diyelim. İnsanlar artık yavaş yavaş bozuluyor. Türk halkının ahlaki yapısı artık çökmek üzere

Arkadaşım bilir misin ki dansöz kültürü araplardan gelmektedir. Araplardan ilk önce doğuya ve avreupaya kadar yayılmıştır. Çöl bedevilerinin ve kölelerinin sahiplerini eğlendirmek için yaptığı danstır. Evet bu arap kültürünün türkiyerde doğal olarak gelmesi normal. Tgrt'ye gelince evet çok iyi hatyırlarım tgrt'nin filmlerini v.s. ama sonra ne oldu TSK tgrt nın sahıbının kulagını cektı kendını duzelt yoksa gerekenı yaparız dedı ve ondan sonra tgrt bu mınvaldekı fılmlerını falan kestı azalttı.

Ertuğrul ÖZGÜL
04-25-2009, 10:44
Paranın gözü kör olsun. Para gelsinde nerden nasıl gelirse gelsin. Kısacası PARANIN NE ÖNEMİ VAR. MÜHİM OLAN MİKTARI.

sizin taptığınız ancak maddi değerler olabilir zaten

Ertuğrul ÖZGÜL
04-25-2009, 10:58
Ben onu zaten zaman gazetesi yenı safak gazetesı ıcın soyledım lafları nasıl ve nertenden anladıgın bellı oluyor.Lafa gelınce sıyanıst mıyonıst mangalda kul bırakmazlar am olay paraya gelınce hemen donerler.

insan ancak kendi inandıklarını dışa vurur

mehmetakif24
04-25-2009, 11:37
"Andolsun ki, birçok cini ve insanı cehennemlik olarak yarattık. Onların kalpleri var, fakat anlamazlar; gözleri var, fakat göremezler, kulakları var, fakat işitmezler. Onlar hayvanlar gibidirler, hatta hayvanlardan da daha sapıktırlar. Onlar gaflet içindedirler. (A'raf Suresi: 179)

hipermuhafazakar
04-25-2009, 12:42
ya bazı akıllı saydığımız arkadaşlarda bazen milli görüşçü beyni seviyesine iniyor ya..

bu reklam basıldıda ne oldu !

o gazeteyi okuyanlar ve o gazeteyi çıkaranlar gene coca colayı almadılar ! ama reklam parasıyla kim bilirkaç yere hakikat hizmetlerinin götürülmesi sağlandı ! gülen cemaati yurtiçinde ve yurt dışında bünlerce müesseesiyle insanlığın kurtuluşuna çalışıyorlar, müslüman aleminin önderleriler..

gazetelerin tek geliri reklamlardır, aldıkları ilanlardır.. 50 kuruş fiyatları değil

hiçbir zaman vakit'e üvey evlat muamelesi yapılmadı, YALAN KONUŞMAYIN ! Günaha girersiniz.. biz Zaman abonesiyiz, ama Vakit'ide çok alkışlıyoruz, Yeni Şafak'ıda , Star'ıda, Bugün'üde

bugün ülkemizde hemen her bakkalda satılıyor o ürünler.. sizin mantıka göre ülkenin yarısı siyonizme hizmetmi ediyor ??? parasızlık milleti mahvettiriyor, düşmana elaçar hale getiriyor. ayakta kalmak parayla oluyor.. reklamı basar bilmeyen alır bilen almaz.. biraz geniş düşünün tehlikeli sınırdasınız

ardunus
04-25-2009, 13:29
ya bazı akıllı saydığımız arkadaşlarda bazen milli görüşçü beyni seviyesine iniyor ya..

o gazeteyi okuyanlar ve o gazeteyi çıkaranlar gene coca colayı almadılar ! ama reklam parasıyla kim bilirkaç yere hakikat hizmetlerinin götürülmesi sağlandı ! gülen cemaati yurtiçinde ve yurt dışında bünlerce müesseesiyle insanlığın kurtuluşuna çalışıyorlar, müslüman aleminin önderleriler..

gazetelerin tek geliri reklamlardır, aldıkları ilanlardır.. 50 kuruş fiyatları değil

hiçbir zaman vakit'e üvey evlat muamelesi yapılmadı, YALAN KONUŞMAYIN ! Günaha girersiniz.. biz Zaman abonesiyiz, ama Vakit'ide çok alkışlıyoruz, Yeni Şafak'ıda , Star'ıda, Bugün'üde

bugün ülkemizde hemen her bakkalda satılıyor o ürünler.. sizin mantıka göre ülkenin yarısı siyonizme hizmetmi ediyor ??? parasızlık milleti mahvettiriyor, düşmana elaçar hale getiriyor. ayakta kalmak parayla oluyor.. reklamı basar bilmeyen alır bilen almaz.. biraz geniş düşünün tehlikeli sınırdasınız
inandıgı deyerlere madde yüzünden yüz cevirenler yozlaşmayı ahlak sananlar ögütü carka dişli olanlar milli görüş nedemek onu ögren ondan sonra yorum yap evet gelirinin yarısını israile gönderen firmanın ereklamına yap ondan sonra burda hikaye yaz allahım bizi dünya malıyla imtihan etme bizi hak yolunda sabit kıl ve bize feraset ver amin

aslan1276
04-25-2009, 14:28
http://www.haber5.com/img/YnxwO65b.jpg
İŞTE SİZİN ZAMAN GAZETENİZ

aslan1276
04-25-2009, 14:34

GÜLDÜRME BENİ
COCA COLA REKLAMI YAPIP HAYIRLI İŞ YAPACAKMIŞ
COCA COLA GELİRİNİ İSRAİLE AKTARIYOR VE SENDE SEVAP KAZANIRSIN
BRAVO BRAVO
SİZİN GİBİLERİN ZİHNİYETİ İŞTE BUDUR
ÇOK YAZIK

Duygu'Seli~
04-25-2009, 16:52

o gazeteyi okuyanlar ve o gazeteyi çıkaranlar gene coca colayı almadılar ! ama reklam parasıyla kim bilirkaç yere hakikat hizmetlerinin götürülmesi sağlandı !

Eğer bir işin içersinde zerre miktar kötülük/yanlış varsa o işten gelecek gelirle hayır yapılamaz.. Siz kalkın faiz yiyin,yada gidin kumar oynayarak para kazanın, sonrada bu para ile hayır yapın..! Hangi ictihad ehli alime giderseniz gidin ''hayrınız makbul değildir'' lafını işitirsiniz..

Cocacola'ya gelince.. İçmiyorlar diyorsunuz..Evet içmiyorlar ama TEŞVİK EDİYORLAR..! Bu yapılan nedir..? Reklamdır.. Reklam ne için yapılır..? Bir ürün Alınsın/satılsın diye..

Sizin ''içmiyorlar'' lafınız aynen şuna benzemiş.. ''Ben paramı faize yatırıyorum,ama o parayla okul açıyorum,yada bir hayır kurumuna bağışlıyorum'' Yani ''kendim yemiyorum ama YEDİRİYORUM..!!''
Budur..

Hakikat hizmetlerinin sağlanması için cocacolanın reklamına mı muhtaç kalmıştı koskoca gazete..? Gazetenin düşüncesi belki dahada farklıydı onuda bilemeyiz..Sizlerin ''para kazanıp hayır yapmak için'' sözlerinize istinaden söylüyorum bunları..

gülen cemaati yurtiçinde ve yurt dışında bünlerce müesseesiyle insanlığın kurtuluşuna çalışıyorlar, müslüman aleminin önderleriler..

:) herkesin önderi kendine.. Koskoca cemaat binlerce hayırsever işadamının yardımlarıyla bu güne kadar ayaktaydı,güçlendide şimdi bi şerefsiz markanın,adının dahi islama Efendimize hakaret içerdiği kanıtlanmış bir markanın parasına,reklamına mı muhtaç oldu..? Bu sözlerinizle o cemaate gönül veren,destekleyen ve hayır yapan bir çok insanıda zan altında bırakıyor ve yaralıyorsunuz bunuda unutmayın..!

Koskoca gazete bunca yıldır gelirini sağlıyorduda şimdi mi muhtaç oldu..? Şahsen böyle bir gazetem olsa ,gelirm azalsa,yada kapanacak duruma gelsem vs. Kapatırdım yinede bu reklamı almazdım.. Reklam ürünleri mi tükendi..? Almazdım..!

Yapılan hayır ile on kişi kazanıp,bir kişi kaybediyorsa o hayır hayır olmaz.. Bu adilerin reklamıyla 100 lira kazanıp on fakiri doyuruyorsam, ve bu reklam vesilesiylede bir müslümanı bu zıkkımı içmeye teşvik etmişsem(yani on kişinin hayatına umut olacam diye bir kişinin hayatını karartıyorsam) o hayırdan ne gelir..? Bir çok zaman okuyucusu olan kesim ''aa demek kötü değil bakın gazetemizde yapıyorsa reklamını alabiliriz,demek ki dinimize yada bize vs aykırı bir durum yok'' diyipte o zıkkımı almamışmıdır..?Kim inkar ederse etsin böyle düşünüpte alan kesinlikle olmuştur..!

Bakın benim ve benim gibi düşünen herkesin günahını aldınız boynunuza.. Hayırlı uğurlu olsun..Ama dikkat edin derim.. Kendi günahlarınız size yeter herkesinkini kaldıramazsınız..;;)

Bir kere yalan konuşmadık..Zaman gazetesini kötülemedik,karalamadık(yapanlar var ise kendi ahlaksızlıklarıdır) ''almayın bu hainleri vs'' gibisinden propagandalar yapmadık.. Eleştirdik verdiği reklamı.. Siz neden sevdiklerinizi eleştiremiyorsunuz..? İnsan sevdiğine körü körüne bağlanmazki.. Yeri gelir över yeri gelir eleştirir.. Ben bu konuda ZAMAN okuyupta onu eleştiren bir çok kardeşimi gördüm.. Bu YALANCILIK mıdır..?

Üvey evlat muamelesi demişsiniz.. Bir kaç gün evvel yine Vakit için ''faşistler'' gibi hiç hoş olmayan yorumlarda bulunan ZAMAN OKUYUCULARI gelip bize dışlamalarda bulundular.. Onlar bize faşist derken neredeydiniz..? Kelimelerinizin sonuna (iz) eklerini getirmeyin bence.. ''böyleyiz,biz,yaparız,ederiz'' gibi bütün Zaman okuyucularını koruma altına alan yorumlar yaparken aradaki bazı ''ahlaksız ve utanmaz yorumlarda bulunanları''da koruma altına almış oluyorsunuz ayrıca..

bugün ülkemizde hemen her bakkalda satılıyor o ürünler.. sizin mantıka göre ülkenin yarısı siyonizme hizmetmi ediyor ???

Biz ne gazeteyi alıp okuyanlara ''okumayın'' gibi bir telkinde bulunduk,nede ''onu okuyan siyonisttir,şudur budur vs..'' gibi cehalet içeren yorumlarda bulunduk.. Bir toplulukta,bir kişinin yada bir kaç kişinin yaptığı hatayı bütün topluluğa mal edenlerden değiliz.. Bizim eleştirirmiz Gazeteye o reklamı koyanlardır.. Buda kötü bir şey değil eleştirim kim ne diyebiliri ki..? Zaman gazetesi eleştirilemez,her yaptığı,ettiği doğrudur diye bir kaide mi var..? Bilelim.. Bir şeyin üstüne körü körüne gitmeyin..!! Ben partimi bile dört dörtlük görmüyorum,eleştiriyorum ya.. İnsan sevdiğini eleştirmesinide bilecek övmesinide..!! Abartmayın..

parasızlık milleti mahvettiriyor, düşmana elaçar hale getiriyor. ayakta kalmak parayla oluyor..

Bu son sözlerinizle resmen ''siyonist uşaklarına hizmet eden,Efendimize hakaret içeren ismi taşıyan bir ürüne MUHTACIZ'' anlamı çıkmış.. Ne kadar ayıp.. Ne demek muhtacız..? Koskoca gazete bu güne kadar nasıl ayakta kalmışsa bu günden sonrada kalabilir..!! Bir kola reklamınamı muhtaç oldu..?Koskoca yılların gazetesini ''bir kola reklamı'' mı kurtaracak.. Resmen PARA İÇİN YAPMIŞLAR diyorsunuz.. Yerin en dibine batsın o para.. muhtacız demek.. Allah muhtaç etmesin ne diyelim..

reklamı basar bilmeyen alır bilen almaz.. biraz geniş düşünün tehlikeli sınırdasınız

Yani biz bu adilerin reklamını yaptık..Cahil olmayan bilen almaz içmez,bilgisi olmayan,cahil olan alır içer diyorsunuz..Yani bize ne..? Bu mudur..? Ne kadarda genişmiş sizin mezhebiniz öyle.. Gazetenin amacı ''halkı kandırmak mı..?'' Yok değil diyeceksiniz.. Peki o zaman niye ''basar reklamı alır parasını..Aklı olan almaz,olmayanda alır'' manasında sözler sarfediyorsunuz..? Tehlikeli sınırda olan kimmiş..? Bir adi markanın reklamına muhtacız diyebilecek kadar acziyet gösteren siz mi yoksa ''gerekirse kapatırız yinede almayız Allah'tan gayri kafire muhtac olmayız'' diyen biz mi..?

Sevgili ZAMAN okuyucuları yanlış anlamasın..Biliyorum arada idrak yetersizliği olanlar var.. :) Ben ''halkı kandırıyor,halkı cahil görüyor'' vs gibi söylemlerde bulunmadım..Arkadaşın söylemlerini değerlendirdim sadece..Ve çıkan sonuç böyle.. Bakın işte ''körü körüne bağlı bir okuyucunuz'' hepinizi nasılda zan altında bırakıyor..

Herkesin sözleri kendine..:karizmatik:

Duygu'Seli~
04-25-2009, 17:16

Bu arada.. Milli görüşe laf ettirmem.. Milli görüş beyinlide dedirtmem.. ''sözde milli görüşçüler,milli görüşçü diye gezinenler'' diyebilirisniz..Yada saadetliler..Onlarda forumumuzda da mevcut çevremizdede.. Ama ''milli görüşçü beyni'' diye milli değerlere önem veren ve zamanında başbakanımızında,hükümetimizinde savunuculuğunu yaptığı davaya böyle sert,hoş olmayan sözler sarfettirmem.. Kökenimize laf söyletmeyiz..;;) Biz milli görüşle yola çıkan,destek veren büyüklerimizin çocuklarıyız..Başbakanımızı nasıl saygılı ise onlara bizde saygı göstermeliyiz..

Herşeyi herkesi birbiriyle karıştırıp,kıyaslamayalım..:evet:

Duygu'Seli~
04-25-2009, 17:44
Yapılan reklam ile hayırsızlık yapıldığına dair veya coca cola reklamı yapmanın haram olduğuna dair elinizde sağlam hocalardan fetva silsilesimi var acaba anlayamadım.

''gerekirse kapatırız yinede almayız Allah'tan gayri kafire muhtac olmayız'' diyen biz mi..?

Yalnız bunun asıl olduğuna dair geniş bir izlenim ile Zaman gazetesini zan altında bırakabilecek ve reklam ile dini özdeştirebilecek radikal fetvalar ile konuya acıklık kazandırmak zordur. Gazetecilik reklamcılık anlayışları arasına dini hassasiyetleri sokuşturur iken yoruma fetva noktasına hakim olanların düşünceleri girmeden kendimizce bir şeyler ifade etmek hiç hoş değil. Onu tüketmek istemem tükenmesine mümkün mertebe izin vermem ama tüketenleri ve onun reklamında bulunanları keskin hatlar cizerek o hat içinde kellesini koparmanında doğru olduğunu düşünmüyorum .

Ben reklamın hayrından hayırsızlığından bahsetmedim..Arkadaş hayır yapmak için buna mecbur olunduğunu dile getirdi bende bu EFENDİMİZE hakaret içeren, adıyla islami kötüleyen şerefsizlerden gelecek parayla HAYIR OLMAYACAĞINI dile getirdim.. Sizce oluyorsada eğer bilemem.. Reklam alacak ürünler mi tükenmişti..?

Arkadaş resmen MUHTACIZ demiş.. Bende Kafire muhtaç etmesin Rabbim diyorum.. Benim sözüm söyleyen şahısa bunu defalarcada belirttim.. Arkadaşı bütün okuyucularıda zan altında bırakıyorsunuz bu söylemlerle diyede ayrıca uyardım.. bakın..//Okuyun..!

Gazetenin reklamı hangi amaçla verdiğini bilmediğimide yorumumda belirtmişim iyice bir okuyun..O zaman gazetenin amacını (her ne ise) eleştirmiyorum..Ne amaçla yapmışlarsa TASVİP ETMİYORUM diyorum..!! Gazete ''para için,milleti aldatmak,cahil görüp kandırmak yada hayır yapmak için'' bu reklamı verdi dememişim değil mi..? Bunu kasteden arkadaşımıza sözlerim..Ve sözlerimde yine ''bu sözlerinizle o cemaate vs destek veren,gönül veren herkeside yaralayıp,zan altında bırakıyorsunuz'' diyede ayrıca belirtmişim..!!

Zaman gazetesinin reklama muhtac olması veya olmamasını irdelemek bize düşmez ,kardeşimiz kendi görüşünü dile getirmiş asıl olan dır veya değildir bilemeyiz..

Zaman gazetesini irdelemek gibi bir zorumuz yok.. Ama irdelemiyeceğiz,dosdoğrudur,hatasızdır diyede körü körüne bağlanıp,eleştiri yapmayacağız diye bir şeyde yok..Eleştirirm,İrdelerim..Bende okuyucuyum.. Bu benim hakkım değilse kimin hakkı..?

Yalnız bir reklam ile kafire muhtac olmayı geç insanların bu gün bu içeceği su gibi tüketmesine rağmen onlara hangi göz ile bakmak gerekir bilmiyorum..

İçsinler efendim.. Biz bu su gibi tüketilen içeceğe değil içeceğin geldiği yere/markasına bakıyoruz..!! İsminde EFENDİMİZE hakaret içeren ve sizler ''yok canım,saçmalık vs'' desenizde bizim vicdanımızın kabul etmediği bir markayla ''BİR DEFA DAHİ OLSA'' reklam yapmış olması şahsen kabul edilebilir bir şey değil..Hoşgörü sınırlarınıda aşıyor bu.. Bakın bir çok derin ve sağlam hoşgörü sahibi ZAMAN okuyucusunu bile çileden çıkarmış.. ;)
Bırakın eleştirelim.. Bir şeyede körü körüne sahip çıkıp''dosdoğrudur'' gibisinden savunma yapmayın..!!

Duygu'Seli~
04-25-2009, 18:13
Yapılan reklam ile hayırsızlık yapıldığına dair veya coca cola reklamı yapmanın haram olduğuna dair elinizde sağlam hocalardan fetva silsilesimi var acaba anlayamadım.

Efendim siz eleştirin eleştiriler dikkate alınarak çok daha güzel yayın akışına kayacaktır her şey sorun burda değil . Sorun dini tekelleştirmeniz ve kendinizce fetva vermenizdir.:)

El Ezher´den colaya haram fetvası

İslam dünyasının ünlü üniversitesi El Ezher´e bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi Coca Cola ve Pepsi´nin içilmemesi gerektiği yönünde fetva verdi. İşte fetvanın ayrıntıları:

Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı.

Kaynak HABER7 (:

http://www.haber7.com/haber/20060824/El-Ezherden-colaya-haram-fetvasi.php

Bakın ben kendi kendime fetva vermiyorum..Yorumlarımı makaslamadan okuyan herkes bunun idrakindedir sanıyorum..

Adıyla Efendimiz'e hakaret içeren,onu geçtik msülüman,islam karşıtlığıyla ön planda olan bir zıkkımın reklamının yapılmasını MÜSLÜMAN OLARAK TASVİP ETMİYORUM dedim..!!! ETMEM..!!

O zaman başbakan yasaklardı,devlet fetva çıkartırdı vs diyorsunuz.. Yahu ülkemizi bizden iyi biliyorsunuz.. Başörtüsünü bile serbstçe kullanamayan (adı müslüman) bir ülkeyiz.. Cocacola içilmesi HARAMDIR diye bir fetva çıkartıldığını düşünün birde..

Artı..başbakan fetva çıkarttıramıyor belki ama size yine ''başbakanın meclis lokantalarında vs COLA TURKAdan ve ülker ürünlerinden başka markada aldırmadığını,İÇMEDİĞİNİ '' kanıtlarsam eğer utanırmısnız..?

Fetva veriyormuşum.. Ben vicdanımla konuşuyorum..bakın kanıtladımda..Bizim ülkemizde verilemiyor o fetva ama bakın diğer müslüman ülkelere..Ben ramazan boyunca hocamızın verdirdiği fotokopi kağıtlarını dağıttım bütün siteye..İÇMEYİN diye..!!

Sırf gazateyi savunmak,laf ettirmemek korumak adına neler yapıyorsunuz..Bağlanmışsınız körü körüne.. Laf yok ZAMANA.. Diğerlerinin düşüncesi önemsiz.. Diğer gazeteleirn onu eleştirmesi savunulamaz.. Bes doğru zaman.. YAFTALAMADAN(mış).. :) Vay be..

Duygu'Seli~
04-25-2009, 19:51
Körü körüne değilde ne..?
Ak Partiylede kıyaslamayalım ayrıca..Ki ben yeri gelir partimi eleştirirmde..Aklı selim insan sevdiğini,sevdiklerini eleştirmesini bilendir..Bende bilirm toz kondurmamayı..!!;)

Neyse.. Size afiyet olsun..Ben almıyayım.. Vicdan muhasebesi kötüdür.. Yaşamak,o ikilem arasında kalıpta pişmanlık duymak istemem şahsen..

hortla1k
04-25-2009, 20:19
Sevgili Kardeşim biz bir hata yaptık size değer verdiğimiz için konuyu gereksiz uzattık afola , Zaman veya Yenişafak ne yaparsadan kasıt nedir bilmiyorum ama her yayın kuruluşun asrın fitnesine karşı bir duruşu olur ve bu duruşunu yayın hayatında sürdürür. Siz bana katılmama hatta yeni şafak ve Zaman gazetesinin yayıncılık anlayışını beğenmeme gibi zengin bir özgürlüğünüz var iken bu kadar tasa içinde olmanız yersiz. Herkes kendi yapısına hayat anlayışına göre yayın yapan yayın kuruluşlarına destek versin yeterli sevgiler

Evet beğenmeme özgürlüğüm var tıpkı senin yazdıklarına katılmama gibi...Ayrıca tasa içinde olmam senin yazdıklarına falan değildir kardeşim abim...tanışıklığımız olmadığı için kardeşim kelimesini farklı anlama die abim yazdım büyüğümsen şayet..Benim tasam islam tasasıdır..Eğer birilerinin yaptığı hataları cezalandırmaz ve görmezden gelirsek gerken sert tepkiyi koymassak emin ol hata devam edicektir..Herkese muhafazakar kesimin koyun olmadığını ufak bir kaç mırıldanmadan sonra susmayacaklarını gerekirse gazetelere politika değiştirtebilceklerini göstermemiz gerekli...Atatürk ne demiş ayrıca her sarıklıyı hoca sanmayın...Dini kesim üzerinden oyunlar 50 senedir oynanıyor..Gerçi bu ayrı bi konu..neyse selametle...

hipermuhafazakar
04-25-2009, 21:48
Neyse arkadaşlar en iyisi biz o zaman 800 bin trajlı günümüzün ikbalimizin umudumuzun direği, çakalların çetesinide yalanınıda çökerten yüzüne çarpan, hakikat şelalesi Zaman Gazetesi kapatalım! Cezasını çekmiş olur böylece o reklamı yayınladığından. Böylece birdaha yayınlamaz hem 50 bin trajlı Vakit'le yola devam edelim :) onun ardındanda diğer cocacolayı satan reklamını yapan 14578 işyerine bunları boca ederiz , onların hakkında geliriz.. adımız bişeylere çıkar ama artık o kadar olacak :wink:

Duygu'Seli~
04-25-2009, 22:34
Neyse arkadaşlar en iyisi biz o zaman 800 bin trajlı günümüzün ikbalimizin umudumuzun direği, çakalların çetesinide yalanınıda çökerten yüzüne çarpan, hakikat şelalesi Zaman Gazetesi kapatalım! Cezasını çekmiş olur böylece o reklamı yayınladığından. Böylece birdaha yayınlamaz hem 50 bin trajlı Vakit'le yola devam edelim :) onun ardındanda diğer cocacolayı satan reklamını yapan 14578 işyerine bunları boca ederiz , onların hakkında geliriz.. adımız bişeylere çıkar ama artık o kadar olacak :wink:

Bizim öyle bir iddiamız yada düşüncemiz yok ki..?
Güzel işler yapmış olabilir.. Takdir ederiz.. Ama her yaptığı işede eyvAllah dersek bizim şakşakçı yalakalardan ne farkımız kalır ki..?
Yaptığı güzel haberlere,yazılara yorum vs. hiç bir kötü sözümüz yok.. Yeri gelir takdir ederiz..Yeri gelir eleştirirz.. Bu onu kapattırmayı istediğimiz alamına gelmez ki.. Ayrıca madem Zaman'ın yaptıklarını destekleyip,hükümetimize verdiği desteği de beğeniyorsunuz.. O halde Vakiti'de bu konuda tebrik edip arkasında olmanız gerekmez mi..? Biz misal..Yeri geliyor Zaman'ı alkışlıyoruz.. Ama Vakit'inde varsa bir hatası eleştiriyoruz/eleştiririz.. Objektif olalım biraz..Eleştirilerede karşı gelip eleştiren herkesi DÜŞMAN bellemeyelim..Dostu düşmanı birbirine karıştırmayalım..;;)

hipermuhafazakar
04-26-2009, 14:29
Yahu Duyguseli kardeşim, en isabetli yorumlar yazıyorsun , bizde öyle düşünüyoruz ama benim yorum yazdığım kişiler başka.. Ben o sakat fitne çıkarıcı yıkıcı yorumlar yazana yazıyorum onlara gönderme yapıyorum sen aradan çıkıp bana yazıyorsun.. Çekil aradan, Adana çekil aradan İskenderun çekil aradan :) sen git onları linç et

Mesela yazmış birisi işte sizin Zaman Gazeteniz..

EVET İŞTE BİZİM ZAMAN GAZETEMİZ. İşte benim seçtiğim bir kaç manşet

http://img516.imageshack.us/img516/9850/65544666.jpg (http://img516.imageshack.us/my.php?image=65544666.jpg)

X
750 bin tiraj
X
20 yıl

İtin köpeğin ağzı değdi diye koca derya kirlenmez..Hz Mevlana Buradaki it coca cola reklamı oluyor. Başkalarıda kendilerini zorla oldurmasın !

El Emin
10-23-2009, 18:37
http://3.bp.blogspot.com/_JMVLPtw7BME/SorAuwfzoDI/AAAAAAAAXQo/HrqDbw1Sd2c/s400/zaman-cocacola-mcdonalds.jpg
Ramazan öncesi Zaman Gazetesi CocaCola ve McDonald's reklamlarını İnternet sitesinde yayınlayarak herkese "pes doğrusu, bu kadar da olmaz" dedirtti.

zaman gazetesi nin tam boy coca cola reklamı (http://www.itusozluk.com/goster.php/zaman+gazetesi+nin+tam+boy+coca+cola+reklam%FD)

http://www.itusozluk.com/gorseller_static/images/loadingbar.gif
http://www.itusozluk.com/img.php/86279cdae76cb7149d1e6532d44e759d8287/zaman+gazetesi+nin+tam+boy+coca+cola+reklam%FD (http://www.itusozluk.com/gorseller/zaman+gazetesi+nin+tam+boy+coca+cola+reklam%FD/78494)

zaman gazetesi nin tam boy coca cola reklamı (http://www.itusozluk.com/goster.php/zaman+gazetesi+nin+tam+boy+coca+cola+reklam%FD)

http://www.itusozluk.com/gorseller_static/images/loadingbar.gif
http://www.itusozluk.com/img.php/c236df93b326639ffcc6952504c6252d1153/zaman+gazetesi+nin+tam+boy+coca+cola+reklam%FD (http://www.itusozluk.com/gorseller/zaman+gazetesi+nin+tam+boy+coca+cola+reklam%FD/78493)

Ki bu reklam islam uleması toplanıp coca colayı haramdır diye karar verdikten sonrada devam etti.

Cihan_ŞümuL
10-23-2009, 22:05
rekalm kardeşim reklam.

ona bakarsan bank asya cok mu helal bir kurum.

kredi kartı veriyor vatandaşa.

borcunu zamanında ödemyene ne uyguluyor dersiniz.

faizin adı "kar payı"oluyor bu sistemde.

kredi kartı borcunu günüde ödemeynden alınan da "zarar payı"olsa gerek..

redyellow
10-24-2009, 00:45
rekalm kardeşim reklam.

ona bakarsan bank asya cok mu helal bir kurum.

kredi kartı veriyor vatandaşa.

borcunu zamanında ödemyene ne uyguluyor dersiniz.

faizin adı "kar payı"oluyor bu sistemde.

kredi kartı borcunu günüde ödemeynden alınan da "zarar payı"olsa gerek..

Bank asyayı eleştiriyorsanız yukardaki reklamı da eleştireniz gerekmez mi? reklam kardeşim demeniz yanlış olmadı mı?

Bir yanlışı yapan diğer yanlışı da yapsın demek doğru bir yaklaşım değil, yanlışların hiç birisini yapmasınlar diyelim daha iyi olur, ne dersiniz?

sudaduran
10-24-2009, 00:55
muhammed21 sen normal misin?
zaman coca-cola nın reklamını vermişse nolmuş,ne güzel işte coca cola firmasının parasını alıyor
aklınca ''zaman''ı amerikanın uşağı yaptığını mı zannediyorsun?
doğan medyasıda zamanın reklamını yapıyor,şimdi aydın doğan zaman ın hesabına mı çalışıyor?
sana tavsiyem sen yat kalk fethullah gülen ve sevenlerine dua et

mücahid55
10-24-2009, 01:01
peki zaman gazetesi alkollü içecek reklamı verse ne diyecektik? (ki coca colada alkollü).

reklam adı üstünde , o ürünü tanıtıp satışına katkıda bulunmak için verilir. parasını alıyormuş coca colanın çok komik bir gerekçe.
siyonizme maddi destek sağlayan bir firmanın alkollü, içinde böcek larvası bulunan bir ürününün reklamının yapılmasını bakalım daha nasıl savunacaksınız?

sudaduran
10-24-2009, 01:08
''ZAMAN'' okurları kültürlü insanlardır,zaman reklamını verdi diye okurlar hemen coca cola almaz merak etme(sen alırsan bilemem)
siyonizm diyorsunda o zaman hitler gibi yahudileri katledelim öyle mi?
faşist olalım öyle mi?
bu ülke 28 şubatları daha çok görsün öle mi?
bu numaraları yemezler
Fethullah Gülen Hocaefendiye doğrudan ya da dolaylı zarar vermek isteyen herkesi karşıma alırım o kadar

mücahid55
10-24-2009, 01:16
''ZAMAN'' okurları kültürlü insanlardır,zaman reklamını verdi diye okurlar hemen coca cola almaz merak etme(sen alırsan bilemem)
siyonizm diyorsunda o zaman hitler gibi yahudileri katledelim öyle mi?
faşist olalım öyle mi?
bu ülke 28 şubatları daha çok görsün öle mi?
bu numaraları yemezler
Fethullah Gülen Hocaefendiye doğrudan ya da dolaylı zarar vermek isteyen herkesi karşıma alırım o kadar

burada sizi veya beni tartışmıyorum.fikirleri tartışmak gerek.benim alıp almayacağım açık.

hitler örneğide, para kazanma bahanesi kadar komik.

geliri müslümanlara mermi olarak yağacağı kesin olan bir ürünü almak reklamını yapmak kabul edilemez.
ayrıca alkollü olduğu bilinen bir ürünün reklamını yapmakta kabul edilemez.

28 şubata bağlayarak fikirleri numara gibi görmeniz ,sıkışıp cevap bulamamanızı gözlerden kaçırmıyor.

F. gülen e zarar vermek gibi boş işlerle ilgilenmiyoruz. konuyu farklı mecralara çekme gayretinizi anlıyorum.

redyellow
10-24-2009, 01:20
Sayın sudaduran:

Muhammed kardeşimiz doğru bir şey yapmış, yanlış değil bence.

Cola firması israile, yahudileri hizmet eden bir kuruluş.

Böyle bir kuruluşun reklamını yapmak yanlıştır.

Doğan grubu yapıyor demek de doğru bir yaklaşım değil, doğan grubu çıplak kadın resimleri de bazıyor, bizim basın da mı yapsın bu rezaleti?

Zaman okurları kültürlü insanlardır cola reklamı var diye cola almazlar demişsiniz.

Çok çok yanlış.

Madem zaman okurları kültürlü ve yapılan kötü bir şeyin reklamından etkilenmezler, buyrun alköl reklamı da yapsınlar, çıplak kadın reklamları da bassınlar.

Nasıl olsa zaman okurları kültürlü ya, reklam var diye hemen etkilenmezler!!!!

Bakın vakit gazetesi asla cola reklamı almaz, banka reklamı almaz.

Zaman da böyle yapmalı.

Zaman olduğu için yazmıyorum bunları, müslüman medya cola reklamı basmamalı, banka reklamı basmamalı.

Haram ile abad olunmaz.

haram ile abad olanın ahiri berbat olur kardeş.

sudaduran
10-24-2009, 01:25
burada sizi veya beni tartışmıyorum.fikirleri tartışmak gerek.benim alıp almayacağım açık.

hitler örneğide, para kazanma bahanesi kadar komik.

geliri müslümanlara mermi olarak yağacağı kesin olan bir ürünü almak reklamını yapmak kabul edilemez.
ayrıca alkollü olduğu bilinen bir ürünün reklamını yapmakta kabul edilemez.

28 şubata bağlayarak fikirleri numara gibi görmeniz ,sıkışıp cevap bulamamanızı gözlerden kaçırmıyor.

F. gülen e zarar vermek gibi boş işlerle ilgilenmiyoruz. konuyu farklı mecralara çekme gayretinizi anlıyorum.
1.si başka mecra diye bişey yok Fethullah Gülen Hocaefendi bütün alemin hocasıdır ona göre hareket et
2.si 28 şubat postmodern darbesinin neden olduğunu biliyor musun?
3.sü 28 şubat'ın neden çıktığını bilseydin siyonizmle alakası olduğunu bilirdin
4.sü sana zaman al diyen mi var,alma kardeşim
5.si ZAMAN Türkiye'nin en çok satan satan gazetesi kıskananlar çatlasın

rıfat gökalp
10-24-2009, 01:26
peki zaman gazetesi alkollü içecek reklamı verse ne diyecektik? (ki coca colada alkollü).

reklam adı üstünde , o ürünü tanıtıp satışına katkıda bulunmak için verilir. parasını alıyormuş coca colanın çok komik bir gerekçe.
siyonizme maddi destek sağlayan bir firmanın alkollü, içinde böcek larvası bulunan bir ürününün reklamının yapılmasını bakalım daha nasıl savunacaksınız?

bu konuya ticari hususlar gözlemi içerisinde bakmamız gerekir.Zaman gazetesinin coca cola alımını reklam ile teşvik edileceği yorumunun çıkarılması art niyetli olmuş,İSRAİL ve ABD(neoconlar'a) saldırgan ve öfkeli bir tutum izleyen ZAMAN gazetesi'ne reklam veren SİYONİST kuruluşlarının kaygı duyması ve düşünmesi gerekir.Adminler,Fitne ve tahrik edici olan bu konu'yu kapatsınlar.

mücahid55
10-24-2009, 01:32
1.si başka mecra diye bişey yok Fethullah Gülen Hocaefendi bütün alemin hocasıdır ona göre hareket et
2.si 28 şubat postmodern darbesinin neden olduğunu biliyor musun?
3.sü 28 şubat'ın neden çıktığını bilseydin siyonizmle alakası olduğunu bilirdin
4.sü sana zaman al diyen mi var,alma kardeşim
5.si ZAMAN Türkiye'nin en çok satan satan gazetesi kıskananlar çatlasın

F. Gülen konumuz değil konuyu saptırma girişiminden vazgeç .F.Gülen nin arkasına saklanma.

2,3,4, maddeler aynı nitelikte cavaba gerek bile yok. konu ben değilim ayrıca bana al diyen yokmuş.

zaman gazetesinin kaç sattığıda konumuz değil. kıskanmak Allah (cc) biliyor zerre kadar bile böyle bir duygu içerisinde olamam o gazeteye karşı. üstelik böyle yanlışlarını yazdığım bir şeyi niçin kıskanayım.

Duygu'Seli~
10-24-2009, 01:33
Bu konu daha evvelde gündeme geldi..
Evet dinimizde ticaret haram değildir,ama zararı kanıtlanmış,tek müslümana dahi olsa zarar verdiği kanıtlanmış bir ürünün reklamını yapmak Zaman'a hiç yakışmadı..

Cocacolanın içersinde alkol çıktığı defalarca kanıtlandı..
İşte sadece bir örneği;
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/56472.jpg

Tüketiciler Birliği, gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola ile ilgili yaptırdığı alkol analizinden de alkol çıktığını açıkladı. İşte basına açıklanan laboratuar raporundaki bilgiler:
Gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola alkol analizi ile ilgili bir değerlendirme yapan Tüketiciler Birliği Kayseri şube başkanı Mahmut Şahin; ‘Gazozlardan sonra yaptığımız Coca-Cola alkol analizinde de alkol çıktı’ dedi.

Kaynak Kanal7
Haberin devamı Linkte..

http://www.haber7.com/haber/20070313/Coca-Cola-analizinden-alkol-cikti.php

El Ezher gibi en güvenilir islami okul cocacola için HARAMDIR fetvası vermiştir..!
İşte Kanıtı:

İslam dünyasının ünlü üniversitesi El Ezher´e bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi Coca Cola ve Pepsi´nin içilmemesi gerektiği yönünde fetva verdi.

Haberin devamı:
http://www.haber7.com/haber/20060824/El-Ezherden-colaya-haram-fetvasi.php

Ve cocacolanın parasının dolaylı olarak değil direk olarak israile aktığıda ayrıca kanıtlanmıştır..

Ve üzerindeki yazının bir çok islam aliminin ortak görüşü ile Efendimize hakaret içerdiği belirtilmiştir..(2007 yılı Ramazan ayında İskenderun Selimiye Camii imamı ve ilçe müftüsü üzerinde Efendimize hakaret içerdiği gösterilen kağıtları,cemaate dağıtmıştır!)

İçilmemesi için uyarılarda bulunan, en güvendiğim ve itibar ettiğim bir tarikat ve lideride (nakşi tarikatı ve Cübbeli Ahmet Hoca) bu zıkkımı yasaklamıştır..

Şimdi bütün bunlara rağmen,sanki ihtiyacı varmış gibi,çok muhtaçmış gibi böyle adi bir markanın reklamını yapıp,birde üzerinden para alması ZAMANa yakışmamıştır..

Kim hangi bahanenin arkasına sığınırsa sığınsın!
Zaman bir çok okuyucunun mailllerine,şikayetlerine rağmende aynı hatayı iki defa yapmıştır..

mücahid55
10-24-2009, 01:34
bu konuya ticari hususlar gözlemi içerisinde bakmamız gerekir.Zaman gazetesinin coca cola alımını reklam ile teşvik edileceği yorumunun çıkarılması art niyetli olmuş,İSRAİL ve ABD(neoconlar'a) saldırgan ve öfkeli bir tutum izleyen ZAMAN gazetesi'ne reklam veren SİYONİST kuruluşlarının kaygı duyması ve düşünmesi gerekir.Adminler,Fitne ve tahrik edici olan bu konu'yu kapatsınlar.

reklamın satışı teşvik etmemesi raklamın ilkesiyle ne derece bağdaşıyor acaba?

oraya o reklamı siyonist kuruluş veriyorsa asıl o gazeteyi alanların kaygı duyması gerekir.

redyellow
10-24-2009, 01:41

Konunun fitneyle tahrikle ne alakası var sayın gökalp?

Zaman eleştirilemez mi? bu nasıl bir iştir ki zaman gazetesi için olumsuz bir şey yazılınca hemen celalleniyorsunuz?

Zamanda da, vakit de, milli gazetede, yeni şafakda cola reklamı çıkarsa bu eleştirilir bundan daha doğal olan nedir ki?

ha cola reklamı basmışsın ha faiz reklamı, ha başka uygun olmayan bir şey.

niye kızıyorsunuz?

Zamana saldırmak değildir bu, zamanın yanlış yapmamasını istemektir.

Hürriyet niye cola reklamı yapıyor diyor muyuz?

Bize ne hürriyetten, binbeter olsunlar.

ama zaman bizim.

Hata yapmamalarını istiyoruz, yanlış yapmamalarını istiyoruz.

sudaduran
10-24-2009, 01:42
Fethullah Gülen'le ilişkili her türlü şey(medya,şirket,okullar v.s) ne yapıyorsa doğrusunu yapar,her zaman destekçisi oldum,desteklemeye devam ediyorum,ölene kadar da destekleyeceğim...Fethullah Gülen'a karşı çooooook azda olsa kötü düşünce besleyen minik beyinlere sadece acırım

mücahid55
10-24-2009, 01:47
Fethullah Gülen'le ilişkili her türlü şey(medya,şirket,okullar v.s) ne yapıyorsa doğrusunu yapar,her zaman destekçisi oldum,desteklemeye devam ediyorum,ölene kadar da destekleyeceğim...Fethullah Gülen'a karşı çooooook azda olsa kötü düşünce besleyen minik beyinlere sadece acırım

savunduğunuz reklam olayının savunulacak bir tarafı kalmayınca bunları yazdınız demek.bu sözlerle nefsinizi tatmin edebilirsiniz belki ancak gerçeklerin üstünü örtemezsiniz.

Duygu'Seli~
10-24-2009, 01:51

İzm'cilik yapmayın! Fanatikliğinizle bu yanlışın alakası yoktur..
Gerçek ve dürüst okur, gazetesini hatasında eleştirebilen,doğrusunda da sonuna kadar destekleyebilendir!

Aynı ailenin içinde olduğu halde üç kardeşin ayrı ayrı zaman gazetesi aboneliği bulunan bir ailede yaşıyorum ben!

Konu Fetullah Gülen ile alakalı değildir saptırıp,bu gazeteye meyli olanlarıda kaçırmayın..
Size göre onca alimin haram dediği,içerisnde alkol çıktığı dahi kanıtlanan bir içeceğin reklamını yapmak yani alanen halka teşvik etmek kabahat değilse eğer bizim diyecek sözümüz yok..Geçmiş olsun..;;)

rıfat gökalp
10-24-2009, 01:59
polemiğe daha fazla mahal vermeden konu'ya kilit vurulması gerekir.
Zaman gazetesi eleştirilemez ve zaman gazetesinin tabu yapılması gibi ağzımdan bir cümle çıkmadı hiç kusura bakmayın ama saadetçilerin genel özellikleri menfaat uyuşmazlığıdır ve hizmete olan düşünceleri ve maksatları üzüm yemek değil bağıcıyı dövmektir.Eğer bir sıkıntı ve eleştiriler varsa bunu zaman gzt.genel yay.yönetmenine iletilmelidir ki bu hususta bir vebal bulunuyorsa bu tamamen gazete'nin idarecilerinin yükümlülüğü altındadır.

sudaduran
10-24-2009, 02:06
İzm'cilik yapmayın! Fanatikliğinizle bu yanlışın alakası yoktur..
Gerçek ve dürüst okur, gazetesini hatasında eleştirebilen,doğrusunda da sonuna kadar destekleyebilendir!

Aynı ailenin içinde olduğu halde üç kardeşin ayrı ayrı zaman gazetesi aboneliği bulunan bir ailede yaşıyorum ben!

Konu Fetullah Gülen ile alakalı değildir saptırıp,bu gazeteye meyli olanlarıda kaçırmayın..
Size göre onca alimin haram dediği,içerisnde alkol çıktığı dahi kanıtlanan bir içeceğin reklamını yapmak yani alanen halka teşvik etmek kabahat değilse eğer bizim diyecek sözümüz yok..Geçmiş olsun..;;)

KİMSE ''ZAMAN'' GAZETESİNİ KA-RA-LA-YA-MAZ,YAPTIĞI SİZE GÖRE YANLIŞSA BANA GÖRE DOĞRUDUR,İSTEMEYEN ALMAZ,BEN ALIRIM
BU ÜLKEDE TEK BİR DÜRÜST GAZETE VARDIR O DA ZAMANDIR
ZAMAN TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SATAN GAZETESİDİR,HER ZAMAN DA BÖLE KALACAKTIR,BUNU ÇEKEMEYENLER VARDIR,ÇEKEMEMEZLİK ÜZERİNE ÇOK GÜZEL BİR SÖZ VAR ONU BURDA SÖYLEYEMEM AĞIR OLUR
TEKRAR YAZIYORUM ZAMAN TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SATAN GAZETESİDİR,İSTESENİZDE İSTEMESENİZDE BU BÖYLE KALACAKTIR
BÖYLE HABERLERLE ZAMAN'A ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNENLERE SON SÖZÜM ALLAH VERSİN BAŞKA KAPIYA:w:

Duygu'Seli~
10-24-2009, 02:08
Zaman gazetesi eleştirilemez ve zaman gazetesinin tabu yapılması gibi ağzımdan bir cümle çıkmadı hiç kusura bakmayın ama saadetçilerin genel özellikleri menfaat uyuşmazlığıdır ve hizmete olan düşünceleri ve maksatları üzüm yemek değil bağıcıyı dövmektir.

Sayın Rıfat kardeş..
Bende mi saadetliiyim..?
Konuda hakaret yok fikir var..
Kilit vurulacak bir durum göremiyorum..
Olayı saadete indirgemeyin..
Az evvelde belirttim..Aynı ailede oldukları halde 3 kardeşin ayrı ayrı ZAMAN aboneliği bulunan bir ailede yaşıyorum ben..
Ve bende eleştiriyorum..Zaman gazetesinin bu yaptığı kendisine yakışmamıştır..

Eğer bir sıkıntı ve eleştiriler varsa bunu zaman gzt.genel yay.yönetmenine iletilmelidir ki bu hususta bir vebal bulunuyorsa bu tamamen gazete'nin idarecilerinin yükümlülüğü altındadır.

Onların yükümlülüğü altında olduğu için zaten bizde onlara sitem ediyoruz..:)
Siz chp şu anda Deniz Baykal'ın yükümlülüğü altındadır diye,direk gidip ona mı arzedersniz eleştirinizi,yoksa her yerde rahatça ifade mi edersiniz..?

Büyütmeyin..
Burada her gazeteyi eleştiriyoruz vakti gelince..Zaman'ında dokunulmazlığı yoktur sanıyorum..
Yanlış mıyım..?

pirinçkentli
10-24-2009, 02:08
Aman kardeşim ne alaka var Zaman'ın yaptığı reklamla Fethullah Gülen'in.Şunları da ekleyeyim Coca Cola reklamı yapması Zaman'a hiç yakışmadı,2.si Fethullah Gülen bütün alemin hocası da değildir isteyen kabul eder siteyen kabul etmez.Fethullah Gülen'e yakın bir gazete diye yaptığı yanlış hem Fethullah Gülen'e, hem cemaatine atfedilemez.Bir de Fethullah Gülen'e yakın ne varsa desteklerim sözcüğü sakıncalı oluyor bu bağlamda gezete yakın ve bu reklamları yapıyorsa bunu da desteklerim demek bana pek mantıklı bir şeymiş gibi gelmiyor...

redyellow
10-24-2009, 02:10
Zaman gazetesi eleştirilemez ve zaman gazetesinin tabu yapılması gibi ağzımdan bir cümle çıkmadı hiç kusura bakmayın ama saadetçilerin genel özellikleri menfaat uyuşmazlığıdır ve hizmete olan düşünceleri ve maksatları üzüm yemek değil bağıcıyı dövmektir.Eğer bir sıkıntı ve eleştiriler varsa bunu zaman gzt.genel yay.yönetmenine iletilmelidir ki bu hususta bir vebal bulunuyorsa bu tamamen gazete'nin idarecilerinin yükümlülüğü altındadır.

Demek saadetcilerin ortak özelliğidir ha:)

duyguseli arkadaşımız da saadetci o zaman:)

Keşke ne yazdığınız bilseniz. keşke yanlışı savunmak yerine yanlıştır inşaalah yapmazlar diyebilseniz.

Ben SAADETCİYİM evet her zamanda söylüyorum.

ama bak forumda fethullah gülen başlğı var.

Git bak orda ne yazmışım:

TÜM İSLAM DÜŞMANLARI FETHULLAH GÜLENE DÜŞMAN.

BU BİLE BENİM İÇİN ONU SEVMEME BİR SEBEP OLARAKYETERLİDİR.

İllaki her eleştiri yapanı kötü sanmayın, zaman düşmanı, hocaefendi düşmanı şeklinde görmeyin.

Yeterli mi kardeşim?

Duygu'Seli~
10-24-2009, 02:14
KİMSE ''ZAMAN'' GAZETESİNİ KA-RA-LA-YA-MAZ,YAPTIĞI SİZE GÖRE YANLIŞSA BANA GÖRE DOĞRUDUR,İSTEMEYEN ALMAZ,BEN ALIRIM
BU ÜLKEDE TEK BİR DÜRÜST GAZETE VARDIR O DA ZAMANDIR
ZAMAN TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SATAN GAZETESİDİR,HER ZAMAN DA BÖLE KALACAKTIR,BUNU ÇEKEMEYENLER VARDIR,ÇEKEMEMEZLİK ÜZERİNE ÇOK GÜZEL BİR SÖZ VAR ONU BURDA SÖYLEYEMEM AĞIR OLUR
TEKRAR YAZIYORUM ZAMAN TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SATAN GAZETESİDİR,İSTESENİZDE İSTEMESENİZDE BU BÖYLE KALACAKTIR
BÖYLE HABERLERLE ZAMAN'A ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNENLERE SON SÖZÜM ALLAH VERSİN BAŞKA KAPIYA:w:

Biraz daha edepli yorumlar yapın olur mu...?Bu bir uyarıdır!

Siz doğrunuzu böyle insanlara hakaret ederek mi belirtiyorsunuz..?
Posta gazeteside en çok satan gazetelerden..Bu onun BÜYÜK(!) olduğunun göstergesi midir..?

Komikleşmeyin..
Aklı selim insan gazetesinin hatasına çıkar dürüstçe hatalıdır der,doğrsunuda adam gibi sonuna kadar destekler!

Bizim fanatiklere ihtiyacımız yok..
Biz yıkmak için değil yapmak için eleştiriyoruz!
Sizin gibi hakaret ederek fikrimizi kimseye kabul ettirme gayreti içinde değiliz..

Savunduğunuz değerlere yakışsın biraz sözleriniz..
Sizden değilde herkesten özür dileyerek söylüyorum; burası dingonun ahırı değil! Siz nasıl fikirlerinize saygı bekliyorsanız saygı duyacaksınız!

Yorumlarınıza dikkat edin..!

sudaduran
10-24-2009, 02:17
Biraz daha edepli yorumlar yapın olur mu...?Bu bir uyarıdır!

Siz doğrunuzu böyle insanlara hakaret ederek mi belirtiyorsunuz..?
Posta gazeteside en çok satan gazetelerden..Bu onun BÜYÜK(!) olduğunun göstergesi midir..?

Komikleşmeyin..
Aklı selim insan gazetesinin hatasına çıkar dürüstçe hatalıdır der,doğrsunuda adam gibi sonuna kadar destekler!

Bizim fanatiklere ihtiyacımız yok..
Biz yıkmak için değil yapmak için eleştiriyoruz!
Sizin gibi hakaret ederek fikrimizi kimseye kabul ettirme gayreti içinde değiliz..

Savunduğunuz değerlere yakışsın biraz sözleriniz..
Sizden değilde herkesten özür dileyerek söylüyorum; burası dingonun ahırı değil! Siz nasıl fikirlerinize saygı bekliyorsanız saygı duyacaksınız!

Yorumlarınıza dikkat edin..!
HAKARET Mİ?HANİ NERDE YAPILMIŞ HAKARET VAR GÖSTERİNİZ LÜTFEN...

Duygu'Seli~
10-24-2009, 02:23
HAKARET Mİ?HANİ NERDE YAPILMIŞ HAKARET VAR GÖSTERİNİZ LÜTFEN...

Bir önceki yorumunuzda ki CAHİL lafınızın olduğu mesajı sildim! Gösterip utandırmamı istermisniz tekrardan?Kim fikrini belirttiği için bir insana cahil diyebilir?Cevabını vereyim mi? ASIL CAHİL OLANLAR diyebilir..;;)

Tahrik eder gibi,dalga geçer gibi,diğer yorumları aşağılayıcı yorumlarınız HAKARETTİR!
Fikrinizi üslubunca belirtin!
Tahrik etmeyin insanları.. Zaman dokunulmaz dğeildir ve ben sonuna kadar eleştirirm bu sizi ilgilendirmez!

Biz edebimizce uyardık..Edebi olanlar riayet edip devam etsinler..Yok olmayanlarada kapıyı bizzat gösterme kibarlığı bizde mevcuttur..

Selametle..

sudaduran
10-24-2009, 02:31
Bir önceki yorumunuzda ki CAHİL lafınızın olduğu mesajı sildim! Gösterip utandırmamı istermisniz tekrardan?Kim fikrini belirttiği için bir insana cahil diyebilir?Cevabını vereyim mi? ASIL CAHİL OLANLAR diyebilir..;;)

Tahrik eder gibi,dalga geçer gibi,diğer yorumları aşağılayıcı yorumlarınız HAKARETTİR!
Fikrinizi üslubunca belirtin!
Tahrik etmeyin insanları.. Zaman dokunulmaz dğeildir ve ben sonuna kadar eleştirirm bu sizi ilgilendirmez!

Biz edebimizce uyardık..Edebi olanlar riayet edip devam etsinler..Yok olmayanlarada kapıyı bizzat gösterme kibarlığı bizde mevcuttur..

Selametle..
1.si eleştirmek ayrı karalamak ayrı
2.si diyorum ki size diğer yorumlarda hakaret varsa gösteriniz,hangi yorumda var merak ettim gerçekten şimdi

Duygu'Seli~
10-24-2009, 02:37
1.si eleştirmek ayrı karalamak ayrı
2.si diyorum ki size diğer yorumlarda hakaret varsa gösteriniz,hangi yorumda var merak ettim gerçekten şimdi

Zora gelince kıvırmasak keşke..Komik oluyor..
1.si ben defalarca belirttim..Aynı ailenin içindeki 3 kişininde ZAMAN gazatesi aboneliği olan bir evde YAŞIYORUM(nokta)
Buna rağmen sizce benim eleştirim karalamak mı..?
Ve benim o kendimce olan eleştirime dalga geçer gibi yorumunuz NORMAL Mİ..?

2.si az evvel mücahid adlı üyeye yazdığınzı CAHİL lafzını kardeşimiz farkına varmadan sildim ve nota ekledim'' HİÇ KİMSE AK PARTİ FORUMDA FİKRİNİ BELİRTTİĞİ İÇİN BİR ÜYEYE CAHİL DİYEMEZ!''

Eğer pişkinliğinizde ısrar ederseniz msjı direk kopyalayıp ayrıca utandırmamı ister misiniz..?

Konuyu saptırmayalım..
Kimse sizinle aynı fikirleri benimsemek zorunda değildir!

SAYGI!

çiğdem1905
10-24-2009, 02:49
Zora gelince kıvırmasak keşke..Komik oluyor..
1.si ben defalarca belirttim..Aynı ailenin içindeki 3 kişininde ZAMAN gazatesi aboneliği olan bir evde YAŞIYORUM(nokta)
Buna rağmen sizce benim eleştirim karalamak mı..?
Ve benim o kendimce olan eleştirime dalga geçer gibi yorumunuz NORMAL Mİ..?

2.si az evvel mücahid adlı üyeye yazdığınzı CAHİL lafzını kardeşimiz farkına varmadan sildim ve nota ekledim'' HİÇ KİMSE AK PARTİ FORUMDA FİKRİNİ BELİRTTİĞİ İÇİN BİR ÜYEYE CAHİL DİYEMEZ!''

Eğer pişkinliğinizde ısrar ederseniz msjı direk kopyalayıp ayrıca utandırmamı ister misiniz..?

Konuyu saptırmayalım..
Kimse sizinle aynı fikirleri benimsemek zorunda değildir!

SAYGI!

''CAHİL'' KELİMESİ konularda bilgisi olmadan eleştiri yapanlar için kullanılır ve bir hakaret değildir.
Size Türk Dil Kurumunun Sözlüğünü okumanızı tavsiye ediyorum buna ihtiyacınız var
hayırlı geceler...

MenDakkaDukka
10-24-2009, 03:57
Be Derim ki;Herkes Saf'ını belirlemeli...

EpiVaTeS
10-24-2009, 04:01
Zaman Gazetesi ayıp etmiştir...
Lakin bunu o kadar büyütecek bir şey yoktur...
Bu demek değildir ki devam etsin...
Reklam Almaya...
Tabiki Reklam politikalarını tekrardan gözden geçirmelidir...

mücahid55
10-24-2009, 04:03
saadetçilerin genel özellikleri menfaat uyuşmazlığıdır ve hizmete olan düşünceleri ve maksatları üzüm yemek değil bağıcıyı dövmektir.Eğer bir sıkıntı ve eleştiriler varsa bunu zaman gzt.genel yay.yönetmenine iletilmelidir ki bu hususta bir vebal bulunuyorsa bu tamamen gazete'nin idarecilerinin yükümlülüğü altındadır.

sondan başlayalım, zaman gazetesine konuya dair düşüncelerimiz iletilmiştir.
maksadımızın ne olduğu konusundaki düşünceleriniz suizandan başka bir şey değildir. bu konuda hakkımı helal etmem.

...

Konu zaman gazetesindeki coca cola reklamı, ama nedense ilk mesajlarınızdan sonra bu konu hakkında düşüncelerinizi yazmaktansa F.Gülen in arkasına sığınmayı (bu çok sevdiğinizi söylediğiniz kişiye haksızlıktır) tercih ettiniz. zaman ın trajıyla nefsinizi tatmin ederken F.Gülen i kullanarakta aslında polemik oluşturmak isteyende sizsiniz.

''CAHİL'' KELİMESİ konularda bilgisi olmadan eleştiri yapanlar için kullanılır ve bir hakaret değildir.
Size Türk Dil Kurumunun Sözlüğünü okumanızı tavsiye ediyorum buna ihtiyacınız var
hayırlı geceler...

ilk yorumlarımdada belirttğim gibi konuyu şahsi bir tartışmaya çekmek isteyerek ve saptırarak mesajlar yazan ve bu ifadeyi bana karşı kullanan kişinin bilgi birikimini konuyu okuyanların takdirine bırakıyorum.

açıklamanız yerinde olmuş konuda bilgisi olmadan eleştiri yapanlar kimler acaba?

sen alma ,ben alırım, yok cahilsin, polemik yapıyorsun, ....

nedir bunlar Allah (cc) aşkına ?
yazdığınız bir cümlede konuya dair olsun , herkes bildiği doğruları savunabilir verecek cevabınız varsa yazarsınız, şahsa yönelik nahoş ifadeleriniz beni zerre kadar etkilemez. bilakis eleştirilerimize karşı savunacak sözünüzün olmadığını gösterir.

elif zeynep
10-24-2009, 10:01
Zaman bu hatayı hep tekrarlıyor, coca cola'nın İsrail'e ve şer odaklarına finansal destek sağladığı herkesce sabittir. Bazı arkadaşlar konuyu kaydırma yoluna gitmişler, kardeşim bu reklamı yapmış mı yapmamış mı; yok niyeti şöyle amacı böyle ile iş yürümez. Biz boykot diyoruz, tirajı yüksek bir gazete çıkıp koca bir sayfayı reklama ayırıyor; hatta yazarıda bu reklamı öve öve bitiremiyor. Mutluluğa kapak aç gibi bir sloganla (!)

Bunu her düşünenin kınaması lazım, tepkisini oluşturması lazım. Bunun öylesi böylesi olmaz !

Ak_Urfalı
10-24-2009, 10:07
bir çok yerde boykot edilen coca cola nın zaman gazetesinde reklamı nı görmek biraz düşündürücü...yani sonuçta bu ticarettir densede yaptıgının dogru bişey olmadıgını düşünüyorum.

elif zeynep
10-24-2009, 10:14
Müslümanlar yıllardır kınıyor, artık farklı şeyler yapmanın zamanı. HEr şeyi kınamaktan ibaret görenlerin yapmamız gerekli asıl meselelerden bizi fersah fersah uzaklaştırdığını ne zaman görücez.İslamı ve kutsal Kitabın bütünlüğünü görme yerine islamı sadece amelden ibaret görenlerin islam coğrafyasını ne hale getirdiğini ne zaman göreceğiz. Müslümanlar bir şeyleri kınayarak rahatlama yerine kınayarak bir adım ileri gidememenin ızdırabı ile yansınlar bence , evet tepkimizi gösterelim ama her şeyi buna endekslemeyelim. ABD ve israill menşeeli bir çok şey var hayatımızda herkes birilerin zaafı ile birbirini kınarsa ülkemizde kınanmamış müslüman kalmaz. Sermayenin sınır ve ırkçılık tanımadığı dünyada genetik yapımıza kadar işlemiz sökülüp atılması mümkün olmayan şeylere karşı ne yapmamız gerek hadi bunun için kafa yoralım .

Efendim kınayarak sadece kemiyette kalalım demiyoruz ki; coca colayı boykot diyoruz ama boykota aktif dahil olun diyoruz. Asıl meseleler mi :? Açıkcası teferruatları gözden kaçıranlar, asıl meseleyide zedelerler diye düşünüyorum :) Yapılacak açıktır, İsrail mallarını , ona köprü olan her ürünü boykot; kullanırsak ölür müyüz ; açıkcası ben bir filistinli olsam hala İsrail'e destek sağlayan ürünleri kullanan- bildiği halde- ve kendini müslüman diye tanımlayan kişilere hakkımı helal etmem ,ki bari bunu yapalım kardeşlerimize bir faydamız olmuyor, zararımız olmasın !!!

redyellow
10-24-2009, 10:19
Yalçın hocam:

ne yapmamız gerekir? sizden başlayabilir miyiz fikir üretmeye?

(ben boykot fikrine her zaman katılırım, islam düşmanı firmalara, ürünlere her zaman boykot yapmalıyız, para onlar için çok kıymetlidir, mutlaka boykot olursca (ama ciddi olacak, öyle bir kişi yaptı üç kişi karşı çıktı olmaz, çok ciddi boyutlarda olmalı) bu tür firmaların kendilerine çeki düzen vereceklerine inanıyorum, bakınız son bosh firmasının mescid olayı)

elif zeynep
10-24-2009, 10:26
Sevgili kardeşim boykot'un varlığı bugün zihinleri yönlendirmeye yetiyormu , değişken ve kaygan olan milletimiz bu ruh ile bir adım ileriye gidebiliyormu.Devlet bu malları boykot etmedikce bu malların ülkemize girişleri mümkün olmadıkca her şey ütobik olarak kalır. Ayrıca devlet de bunu yapamaz serbest piyasa anlayışı var. Ben elimden geldiğince bu menşeli şeyleri almıyorum lakin coca cola almasanda farklı bir ürün ile yine hayatıma giriyor bundan şunu anlıyorum bu iş ile bu zülüm bitmez zülmün bitmesi içinde yapılması gerekli olan şeyi hep bu duygular ile savaşta tatmin olmak ile kaybettiğimizi düşünüyorum.

Boykot noktasında katılmıyorum, ancak ciddi yapılan boykot - finansal destekle beslenen bu ülkeleri - dize getirebilir. Bir benle ne olur, yahut bir ürünü kullanmadık diğeri ile hayatımıza girdi diyerek ilerleyen bir boykottan zaten bahsetmiyorum :) Net bir şekilde kimlikleri ifşa olan bu ürünleri kullanmayalım , bir kişi dahi olsak yinede tesirini elbette Rabbim verecektir.

Siz daha tesirli bir şeylerden bahsediyorsunuz herhalde, peki ne yapmak lazım ,bu tesiri büyütecek başka yollar nelerdir ?

BlueMoon
10-24-2009, 10:30
zaman gibi türkiyenin en büyük ve doğru haber yapan gazetesine yakışmamış doğrusu...

BlueMoon
10-24-2009, 10:39
Aslında devletimiz hükümetimiz İsraili dünyada yalnız bırakabilecek stratejiyi hayata geçirmesi bizim cılız yaptığımız şeylerden çok daha etkili olacaktır. Birde bir takım yaşanılan zaaflar ile birbirimize zarar vermeyelim , cünkü bu zaaf her müslümanın hayatında var . Bizler birbirimizi suclayıcı tavırlar ile yerme yerine çok daha faydalı şeyler yapabiliriz. Mesele gençliği etkileyecek kadar kaliteli ve etkin şeyleri biz neden üretemiyoruz ve dünya da küresel bir sermaye haline dönemiyoruz.İslamı amellerin dışında ilmi ve tıbbı alanda etkin hale neden dönüştüremiyoruz. Her şeyi Allah tan bekleme yerine üstümüze vazife olan gayreti gösterdikten sonra tevekküle sarılsak . Eğitim de , bilimde hayatın her alanında bütün ilimlere sahip olacak nesilleri yetiştirsek dünyanın kaderi bu şekilde evrilir . Bir kısım cevrelerin sadece Amellere sarılıp bir şeyleri boykot etmekten başka bir şey yapmamaları içimi acıtmıyor değil. Sizleri tenzih ederim.

bu süreç içerisinde dünya müslümanlarının sürekli üzerine gidildi ülkeleri yağmalandı, hor görüldü, terörist muamelesi yapıldı müslümanlara...

öyle ki Amerika da "Müslümanların hepsi teröristtir, eğer olmasalar bile meyillidir. Çünkü onların dini terörü emrediyor" diyen dernekler kurdular..

Avrupadali Okullarda eğitim kurumlarında daha ufak yaşta olan çocuklara bile müslümanlığı hep kötü anlatıyorlarmış hala (Yurtdışında yaşayan birçok akrabam oldukları için öyle anlatıyorlar)

Bizim ülkemiz bile 1900 lü yılların başında büyük işgal tehlikelerinden döndü (Bknz. Çanakkale savaşları vs..)

Bu olaylar yeni olan şeyler değil. Yüzyıllardır süregelen bir politika...

mücahid55
10-24-2009, 10:58
burada konunun başından itibaren gerek ben gerek bu reklamı doğru bulmayan diğer üyeler sadece c.colanın zaman gazetesinde reklamının yayınlanmasını doğru görmediğimizi ifade ettik. asla konuyu farklı yönlere çekip ne birilerinin yazdığı gibi maksadımız bağcıyı dövmek oldu nede reklamı bahane edip kimseyi suçlayıp, karalamadık.

bu ürün alkollü bir ürün. reklamının yapılması , ürünün kullanılması hoş karşılanamaz. bu bağlamda boykot herkesin görevidir. ben içmesem ne olacak, sen içmesen ne olacak tartışması gereksiz. müslümansak içmememiz gerekir. biz içmesek şirket batacak mı ? orasını Allah (cc) bilir. biz üstümüze düşeni yapalım.

alkollü olmasının yanında siyonist bir kuruluş. müslümanların aleyhine kullanılacağını bildiğimiz halde paramızı o şirkete veremeyiz.

ayrıca coca cola özütü Cochineal böceğinin larvalarından ve böceğin kendis ezilerek elde edilir ki bu sadece coca cola değil diğer cola özütü içeren gıdalarında tüketilmemesi için yeterli bir neden.

Boykotların işe yaradığı zaman zaman bu boykotlar hız kazandığında siyonist şirketlerden gelen tepkilerden anlaşılıyor. hükümet hiç değilse bu boykatların kaldırılmasını istemeyebilir.

sadece boykot bir vatandaş olarak bizim yapabileceğimiz icraatlardan biri. daha etkili ve siyonist kuruluşların gücünü kıracak eylemleri icraat makamları yapmalıdır. Her işin başında olduğu gibi eğitim bu iştede öncelikli olmalıdır. Batı tarzı yaşamın empoze edildiği ahlak kurallarının hiçe sayıldığı tv programlarına rtük seyirci kalmamalıdır. yerli üretim teşvik edilmelidir. aslında çok şey yazılabilir ama konu cola reklamı.

El Emin
10-24-2009, 11:12
HZ.İBRAHİM'DEN BİR KISAS...

HZ.İBRAHİM ATEŞE ATILDIĞI ZAMAN BUNU GÖREN BİR KARINCA HEMEN AGZINA SU ALIP GELİP O KOSKOCAMAN ATEŞİ SÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYOR.Karga dalga geçiyor ve karıncanın verdiği cevap şu "BENDE BİLİYORUM AĞZIMDA Kİ SU O ATEŞİ SÖNDÜRMÜYECEK AMA BEN TARAFIMI BELLİ EDİYORUM."

El Emin
10-24-2009, 11:16
ŞEYH AHMED YASİN'İN BİR RİCASI VAR....

EĞER BİZİM İÇİN BİRŞEY YAPMIYORSANIZ BARİ ALEYHİMİZDE ÇALIŞMAYIN DİYOR...

mücahid55
10-24-2009, 11:22
bunlar benim iddealarım olmadığı gibi içerik bakımından yasalara aykırı bir durumda yoktur.
ülkemizde gıda üretimi türk gıda kodeksine uyularak gerçekleştirilir.

gıda kodeksine göre ise alkolsüz içeceklerde belirli bir miktar alkol bulunabilir. bu miktar ve ilgili kodeks maddesini aşağıda alıntılıyorum.

Türk Gıda Kodekside alkosüz içeceklerde ; alkol miktarı ( etil alkol) 1 litrede 5 g’ı aşmıyorsa o içeceğe alkolsüz içecekler kodeksine uygundur onayını verir.
İşte o kodeksin ilgili maddesi;

Alkolsüz İçkiler Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Yayımlandığı R.Gazete 11.08.2001-24490
Amaç
Madde 1- Bu Tebliğin amacı; alkolsüz içeceklerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve pazarlamasını sağlamak üzere bu ürünlerin özelliklerini belirlemektir.

Madde 5- Bu Tebliğ kapsamındaki ürünlerin özellikleri aşağıdaki gibidir:

k) Alkolsüz içeceklerde etil alkol miktarı en çok 5.0 g/l, laktik asit miktarı en çok 0.6 g/l, uçucu asit miktarı en çok 0.4 g/l olmalıdır.

ayrıca resmi bir kurumda yapılan c.cola analiz sonuçları şöyle;

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kayseri Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Laboratuarına orijinal ambalajı içinde teslim edilen Coca-Cola şişesinde bulunan etil alkol analizi yaptırılmış ve şu sonuca ulaşılmıştır:
Coca-Cola’da 0.075 g/l etil alkol tespit edilmiştir.
(ayrıntılı bilgiyi haber sitelerinde bulabilirsiniz.)

Coca Colanın bir mahkeme dolasıyısıyla açıkladığı formül;

Şeker : %10.58 W/V
Fosforik Asit : 0.544 G/L
Kafein : 150 MG/L
Coca-Cola Özütü : %0.015 W/V
Karamel : %0.11
Karbondioksit : 7.5 G/L

Coca cola özütü nasıl bir şey; Bu maddenin, gıda katkı
maddelerinde renklendirici (boya) olarak bilinen "Cochineal" (Coccus
cacti ve Dactylopius coccus ) ismi ile anılan, başta Meksika olmak üzere,
Kanarya Adaları, Şili, Peru ve Bolivya'da bulunan Opuntia cinsi kaktüs
üzerinde yaşayan bir böcek türü. Günümüzde, Cochineal böceği doğal ortamda kaktüs bitkisine kene gibi
yapışarak hayatını sürdürürken, tüketim alanının büyüklüğünden dolayı
kültürel olarak da yetiştirilmektedir... özüt ise Cochineal
böceğinin dişisi ve larvalarından elde ediliyor.

Cochineal kimyada EC 120 kodu ile gösterilir. Kimyasal formülü ve ismide şöyle;

C22H20O13 karminik asit

Yine Türk gıda kodeksine göre bu madde renklendirici olarak kullanılabilir.

Türkiye'de yürürlükte olan gıda kodeksine göre üretilen,
gıdalarda kullanılan renklendiriciler tebliğinin, renklendiricilerin
kullanımının 5. maddesinde",Renklendiricilerin kullanımı ile ilgili
hükümlerin, c) şıkında,* sadece Ek-1 de belirtilen maddeler gıda
maddelerinde renklendirici olarak kullanılabilir.
Karmik asit 75470 E cochineal ( koşineal ) EC 120 kodu ile gösterilmiştir.

El Emin
10-24-2009, 11:55
birşey haram demek için 4 kural gerekir bunlardan biri yeterli olacaktır.
1-)Ayet
2-)hadis-i şerif-sünnet
3-)kıyas
4-)İslam uleması

İslam uleması haram demiştir coca colaya demek ki alkolden farkı yok haramdır.Her ne ise gelelim onlara ait bankaya..

Bankada faiz vardır ve faiz almak vermek tamamen haramdır ki bu faiz iki şekilde kötülenir apaçık..

1-)Faiz alan veya veren her kimse kabenin ortasında bir bayanla ilişkiye girmişçesine günah kazanır.
2-)Faiz in her türlüsünde bulunan hz.muhammed(s.a.v) ve ALLAH-u aleme harp ilan etmiş sayılır...

hipermuhafazakar
10-24-2009, 12:03
ŞEYH AHMED YASİN'İN BİR RİCASI VAR....

EĞER BİZİM İÇİN BİRŞEY YAPMIYORSANIZ BARİ ALEYHİMİZDE ÇALIŞMAYIN DİYOR...

EVET O RİCAYA UY VE 70 MİLYONUN ALEYHİNDE ÇALIŞMA ! SENİN BU YAPTIKLARIN BU DEDİĞİNE AYKIRIDIR ! SEN AHLAK DERSİ MERSİ VERME BENCE, SENİN BİLGİN SENİN OLSUN

Duygu'Seli~
10-24-2009, 18:12
hayırlı geceler...

Evet Yalçın başkanımız konuyu kapatmış..
Ama..
Benim yorumuma yapılan bu yanlışı düzeltmekte benim boynumun borcudur!Yanlış değilde cehaleti düzeltmek boynumun borcudur!:)

Evet güzel demişsiniz bilgisi olmayan konularda yorum yapana cahil denir! Yalnız ufak bir yanlışınız var..Yoksa cahillik mi diyeyim bilmiyorum..
Biz burada bilgi paylaşmıyoruz hanımefendi,FİKİR PAYLAŞIYORUZ..

Hiçkimse fikrini paylaştığı için bir diğer kimseye CAHİL lafzını kullanamaz hanımefendi!!Fikrini belirten kimseye cahil denilmez!Efendice kendi fikriyle karşılık verilir yada katılmıyorum denilir!

Türk dil kurumunun bu konuyla alakası yoktur işte bunu ortaya koymak bir cehalettir..Siz yukarıda kendinizi tarif etmişsiniz sanıyorum..;;)

Aynı ıp adreslerine sahip olduğunuz arkadaşınız,kardeşiniz vs her kimse,bir üyemiz fikrini söylediği için ona CAHİL deme edepsizliğini göstermiştir ve bizde yorumunu silip edepli olmaya davet ettik..

Fikrini söyleyen birine sırf kendisi katılmıyor diye cahil demek CEHALETİN TA KENDİSİDİR!

(NOKTA)