fatih kısaparmak balon baskılı balon Mehdi mi dediniz? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mehdi mi dediniz?

Terennüm
08-02-2011, 22:28
Herkes Mehdi’yi konuşuyor, Mesih’i konuşuyor, Deccal, Yecüc Mecüc. Mehdi ve Mesih gelecek, bizi Deccal ve Yecüc Mecüc’den kurtaracak.
Mehdi ve Mesih’e ilişkin inanışlar da, Mehdi ve Mesih dünyayı bugünki belalardan kurtarmak için değil, felaketlerin artık geri dönülemez noktaya gelmesinden, savaş, kıtlık, tabii afetler ve hastalıklarla yeryüzündeki insanların topluca ölmeye başladıkları, savaşların yeryüzünü kapladığı zamanda, Deccal’in fitnesinin ardından bir de Yecüc’ü Mecüc’ü (Gog ve Magog)’un yeryüzünü işgal etmeye başladıkları bir zamanda, Mehdi ve Mesih gelip bizi kurtaracak.
Gelecek gelmeyecek, bu ayrı bir konu. Şiilerin Mehdisi ile Sünnilerin beklediği Mehdi aynı kişi mi? Ya da Yahudilerin Meşiyah’ı ile Hıristiyanların Mesihi, Müslümanların iman ettikleri Mesih aynı kişi mi? Kimse bu işin ayrıntıları ile ilgili değil. Sonuçta bir “kurtarıcı” bekliyorlar.
Ama o kurtarıcıyı beklerken yaşayacakları büyük felaketi es geçiyorlar. ve ondan sonra kısa bir iyileşmenin ardından yeniden işlerin karışacağı ve dünyanın sonunun geleceğini de hesaba katmıyorlar sanki. Melheme-i Kübra, Hıristiyanların sözünü ettiği Armagedon savaşı nasıl bir savaş kimsenin fikri var mı?
Mehdi ve Mesih’i niye bekliyorsunuz ki? Yeni bir vahiy getirmeyecekler. Söyledikleri, bugünki düşüncelerinize ve beklentilerinize uymadığında ne yapacaksınız?
Kendilerinin Mehdi ya da Mesih olduğunu söyleyen herkese inanmayacaksınız herhalde. Ya birden fazla çıkarsa, birini diğerinden nasıl ayırt edeceksiniz. Mehdi ve Mesih anlaşmazlığa düşerse ne olacak?
Uymanız gereken kurallar bugünden belli. Uyun o zaman. Mehdi gelse de gelmese de cennete gideceksiniz. Uymanız gereken kurallara uymazsanız Mehdi ve Mesih gelse de gelmese de cehenneme gideceksiniz.
Ortalıkta bir sürü Mehdi dolaşıyor. Kimilerine göre Ahmedi Nejad Mehdi’nin kontrolünde. Zuhur etti de ilan için gün sayıyorlar. Kayıp imam, “Gerçek İslam Şiadır, Ehli Sünnet sapmadır” derse kabul edecek misiniz? Ya da gelen Mehdi, “Ehli Sünnet Fırka-i Naciye’dir, Şia sapmadır” derse, Şiilerin kendi kayıp imamları dışında bir imamın peşinden gideceğini mi sanıyorsunuz?
Mehdi ve Mesih beklentisi içinde olanlar, önce insanlık tarihinin en büyük fitne ve felaketini bekleyip, sonra da bekledikleri felaket kendilerini bulunca kurtuluş umudu ile birbirinin boğazına sarılacak insanlar olmasın sakın.
Benim ömrüm içinde kim gelir, kim gelmez bilmem. Ben ahir zaman peygamberinin ümmetiyim onu bilirim. Gelen kişinin adı Mehdi olsun ya da olmasın, bana Kur’an’a, Resulullah’ın siret ve sünnetine uygun, hikmet ve adalet içerikli şeyler söyleyecek olursa ona uyarım. Değilse asla uymayacağım. Adı Mehdi de olsa, babasının adı Abdullah, annesinin adı Amine de olsa.
“Falan şeyh böyle demiş”, “falan ülkedeki Müslümanlar tabi olmuşlar”, çok da itibar edeceğimi sanmam. Yani “beni musalla taşında meyyid gibi bulmayacaklar”. Fısk ve zulüm içerikli işler yaparsa kimse o, ona karşı da direnirim. “Bizden olan bir imam, bize danışır, bize hesap verir, bizi korur, bizi Hakk’a çağırır, kendine değil, Allah’a ve Resulüne, Kitaba, ümmetin birliğine çağırır”. Yoksa benim ırkımdan, dinimden, mezhebimden olması yetmez. Derisinin renginin de derimin renginden olması gerekmez.
Biz, Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Allah’a, Resulüne, Kitaba iman edenler tek bir cemaattir. Biz kardeşiz. Bizim işlerimiz istişare ve şûra iledir. İttifak ettiğimiz zaman birlikte hareket eder, ihtilaf ettiğimizde birbirimizi mazur görürüz. Dinde tartışmaya girmeyiz. Zanlarımızı nas yerine koymayız. Din büyüklerimizi İlah ve Rab edinmeyiz. Biliriz ki, “Bize hayır gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelen şeyde Allah hayır murad etmiş olabilir. Biz bilmeyiz Allah bilir”.
Allah’ın bizi nasıl imtihan edeceğini bilmiyoruz. Hz. Nuh’un oğlu gemiye binmedi. Hz. Lut’un karısı peşinden gitmedi. Hz. Aişe ve Hz. Ali anlaşamadılar. Yakub aleyhisselamın 11 oğlu Yusuf’u öldürmek için plan yaptı. Bunlar peygamber ocağında oldu. Ama Firavun’un sarayında Musa, Harun, Yuşa (AS) yetişti. Azer’in puthanesinden Hz. İbrahim çıktı. Hz. Ali zamanında Mekke’de yaşayıp cehenneme gitmek, Stalin zamanında Moskova’da yaşayıp cennete gitmek mümkün. Eğer Hz. Ali’nin oğullarına kılıç çektiyseniz vay halinize. Siz Şeyh Şamil’seniz ne mutlu size!
Gün bugündür. Dem bu dem. Dün geçmişte kaldı. Geleceği bilmiyoruz. Öyle ise geçmişin bilgi birikimi ve geleceğin umudu ile bugünü ihya etmeye çalışalım. Selâm ve dua ile.
(Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit, 2011-07-29)

İntifada
08-02-2011, 22:38
muhammed ikbal ne güzel demiş mehdi beklemeyi bırak kalk ve kendi mehdini yarat diye...
Islam adına mücadele verin sizde mehdi olun !

Ebuzer
08-02-2011, 23:06
Allah razı olsun güzel bir yazı..

Seyyah
08-03-2011, 00:39
Allah râzı olsun,
Gerçekden önemli bir konu,
İnsanların tek mutlakı olan inançlarıdır, bu inançları sarsan zamane silah ise '' mehdi '' dedikodusudur.
NSA bile bunun farkında, sahte mehdi için simülasyon gösterileri hazırlayıp insanların aklını bulandırma peşinde,
Bu konu global anlamda dinler üstü bir spekulasyon kaynagıdır,
Bu konuda çok çok çok iyi bilgi edinip etrafımızı uyarmalıyız.
Bırakın İran'ı Şia'yı sadece Türkiye'de bile sahte mehdi savaşları yaşanır oldu.
Psikolojik ikna kurallarında şöyle birşey vardır,
''Süreklilik ikna getirir'' bu olayı, tartısmaları rutinleştirme çabalarının altında çok büyük plnlar yatmaktadır.
İnsanlar kime güveneceğini şaşar duruma geldi,
Tekfir yapmak istemem ama şuan mehdi oldugunu iddia eden kişilerin sitesi ile mason siteleri arasında grafikler bile aynı,
Bu kişi daha önce İslamı savunan işler yapan birisi idi.
Yani bu örnekdede oldugu gibi öyle bir muamma ile karsı karsıyayız ki,
Dilipak'ın da dikkatini çekmiş olmalı ki, uyarı ihtiyacı görmüş.
Çok dikkatli olmak çok.

AdaletinKılıcı
08-03-2011, 03:02
Konuya tam hakim olmamakla birlikte, müslümanları uyuşturmak için hazırlanılmış bir komplo olduğundan şüpheleniyorum özel bir kurtarıcı gelmesini beklemenin...

Ahmet Yasin
08-03-2011, 03:10
Konuya tam hakim olmamakla birlikte, müslümanları uyuşturmak için hazırlanılmış bir komplo olduğundan şüpheleniyorum özel bir kurtarıcı gelmesini beklemenin...

Ne komplosu ???

AdaletinKılıcı
08-03-2011, 03:16
Yani dünyadaki bütün müslümanları veya onların önemli bir kısmını, birisi gelip kendilerini kurtaracak psikolojisine sokarak işe dört elle sarılmalarını engelleyen, uyuşmuş bir ruh haline girmelerini sağlamak olabilir ama emin değilim.Sadece fikir.

Ahmet Yasin
08-03-2011, 03:18
Yani dünyadaki bütün müslümanları veya onların önemli bir kısmını, birisi gelip kendilerini kurtaracak psikolojisine sokarak işe dört elle sarılmalarını engelleyen, uyuşmuş bir ruh haline girmelerini sağlamak olabilir ama emin değilim.Sadece fikir.

İyide mehdinin geleceği ve deccali öldüreceği Dini bir inanış bir komplo teorisi değil ki.

Ayet ve hadisler de geçiyor... Senin fikrin olabilir ama fikrini anlatmadan önce bilgi sahibi olman daha iyi olur.

AdaletinKılıcı
08-03-2011, 03:21
Tabii ki bilgi sahibi olmam gerekiyor. Zaten araştırdım da. Sadece emniyetli olması için iddia etmedim.

O konuda hadislerde çok açıklama var ve benim şüphelendiğim de, kolayca inanılmasını sağlamak için sahih hadislerin aralarına bazı uydurmaların sıkıştırılmış olma ihtimali.

İntifada
08-03-2011, 03:34
mehdi gelecektir...
Lakin tevekkül inancına sahip bir müslümanında herşeyden elini eteğini çekip kurtarıcı olarak mehdi beklemesi müslüman kişiliğiyle uyuşmaz...
Islam için çalışan islama hizmet eden herkes mehdidir kavram olarak lakin beklenen mehdinin geleceğide kesindir...
Zillet bizden uzaktır asrın firavunlarına,ıslamla savaşanlarına yani deccallarına karşı hepimiz birer mehdi olmalıyız...
Zaten gerçek mehdi gerçek deccal ile elbet karşılaşacak...

AdaletinKılıcı
08-03-2011, 03:36
Peki karşılaşmış olabilirler mi?

İntifada
08-03-2011, 03:39
bildiğim kadarıyla olamaz...

AdaletinKılıcı
08-03-2011, 03:40
Yani o durum varsa, aklıma iki kişi geliyor ama burada paylaşmak istemiyorum.

Feride
08-03-2011, 03:43
Mehdi kıyametin alametlerindendir ve gelecektir. Hadis ve ayetlerde de geçmektedir.

Özellikle bir çok hadiste yer alıyor; İki tanesiyle iktifa ediyorum;

Hz. Ali'nin (r.a.) rivayetine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:

Kıyametin kopması için zaman da sadece bir günden başka vakit kalmamış da olsa Allah (c.c.) benim Ehl-i Beytimden bir zatı (Mehdi'yi gönderecek.)

(Sünen-i Ebu Davud, 5/92 )

Ümmü seleme (r.a)şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a)'i şöyle buyururken işittim:

"Mehdî benim ailemden, Fatima'nın oğullarındandır."

İntifada
08-03-2011, 03:44
bu konuda uygun kelimeleri seçmekte çok zorlanıyorum...
Mehdi konusunda sahih bilgileri olan bir konumuz vardı...
Bu konuda çok bilgili olan haarp üstad gerekli bilgileri orada paylaşıyordu...
Ama sadece şu tavsiyeyi verebilirim...
Mehdinin geleceğini ve islam düşmanlarını yeneceğini bilin lakin hayatınızı mehdi bekleyerek geçirmeyin...
islama hizmet edin ve mehdi olun !

Ebuzer
08-03-2011, 03:45
http://www.akpartiforum.com/yorumsuz-t146488.html?t=146488&highlight=yorumsuz

Seyyah
08-03-2011, 03:54
Aslında işin komplo boyutu vardır lakin bunun ekleme hadisler ile değil,
Gerçeği saptırma ile alakası vardır.

Bundan 15-20 sene öncesine bakınız,
Mehdi ile ilgili haberler, söylentiler, iddialar günümüzden cok cok az seviyede,
işin ehli olan alimler sadece bu konudan bahsediyor.
Ama 2000 li yıllarda, psikolojik hareket o denli arttı ki, dini konularda bile saptırmalar olmaya başladı.
Sahde mehdiler ( mehdiyim diyenler ) bunun kanıtıdır zaten.
Normal eğitim düzeyine tabi halk'ı bir ikilem arasında bırakıyorlar,
Hem Kur-an'da yazdığı için iman ediyor, hem de bu sahte mehdiler ve bu gibi haberler yüzünden güveni azalıyor halkın.
Zaten Deccal'in yandaşlarının amacıda buydu.

Bizim şu anda tartıstıgımız bu konu, dünya çapındaki toplum mimarlarının massında hazırlanmış planların eseridir.
Bunlara örnek vermek gerekirse;

zcdoi0SwsrM

LkGVSptCP0Q&feature=related

Telegram'da Kanada dünya lideridir, ABD ve İsrail ise takipçileri.
Telegramı artık sadece psikolojik teknikler ile değil, teknoloji ilede yapıyorlar.

ABD Nsa, Blue Dream adını verdiği bu hologramda Mehdi'yi sembolize ederek,
insanları rutine alıştırmaya çalışıyor.

Vel hasılı kardeşlerim çok uyanık olmak lazım,
Düşman bir saniye bile uyumuyor, tüm azmi ile çalışıyor.
Bizlerinde buna paralel olarak uyanık durmamız lazım.

Feride
08-03-2011, 04:00
Hem Kur-an'da yazdığı için iman ediyor, hem de bu sahte mehdiler ve bu gibi haberler yüzünden güveni azalıyor halkın.
Zaten Deccal'in yandaşlarının amacıda buydu.

Her devirde bu ve benzer hadiseler olabiliyor. Bırak Mehdi'yi peygamberlik iddiasında bulunanlar bile çıkabiliyor. Biz bu durumda sahte peygamberler ya da bu şekilde peygamberliklerini ilan edenler yüzünden örnek veriyorum, mesela kıyamete yakın zamanda Hz. İsa'nın geleceğini mi inkar edeceğiz ya da yok öyle bişey mi diyeceğiz (haşa).

Deccal'in yandaşları ifadesinden kastını da net anlayamadım. Deccal bir kafir olarak gelecek, anladığım kadarıyla o kafirin yandaşları babında söyledin o ifadeyi galiba. Ben öyle bir mana çıkardım..

Özgür Çağrı
08-03-2011, 04:04
Mehdi konusunda oldukça uydurma hadisler var
mehdinin nereye geleceği bile bazen büyük bir prestij meselesi haline getirilmiş
İran mezhep saplantısı fazla olan bir devlet olduğu için bu konuda hala oldukça radikal
mehdi için oteller yaptırıyor politikalarını ona göre belirliyor
sultan abdulhamid hanın emeviye camiinde bir beyaz at beklettiği söyleniyor
mehdi oraya gelecekmiş

ben bu konularda fazla yorum yapmaktan kaçınıyorum
bence müslümanlar ağzını açıp avel avel mehdi bekleyeceklerine kendi mehdilerini oluştursunlar derim.

Feride
08-03-2011, 04:14
Mehdi konusunda oldukça uydurma hadisler var
mehdinin nereye geleceği bile bazen büyük bir prestij meselesi haline getirilmiş
İran mezhep saplantısı fazla olan bir devlet olduğu için bu konuda hala oldukça radikal
mehdi için oteller yaptırıyor politikalarını ona göre belirliyor
sultan abdulhamid hanın emeviye camiinde bir beyaz at beklettiği söyleniyor
mehdi oraya gelecekmiş

ben bu konularda fazla yorum yapmaktan kaçınıyorum
bence müslümanlar ağzını açıp avel avel mehdi bekleyeceklerine kendi mehdilerini oluştursunlar derim.

Şu ifadelerin gerçekten mevzuyu lakaytlaştırmaktır Furkan!

Mehdi inancının Ehl-i Sünnet’e Şia’dan geçtiğinin ileri sürülmesinin ciddiye alınacak yanı yoktur. Yani Şia, 12. imam olarak kabul ettiği Muhammed b. el-Hasan el-Askerî’nin, 260/873 yılında 5 yaşındayken gaybete girdiğini ve kıyamete yakın ortaya çıkacağını söylerken Ehl-i Sünnet inancında “gaybet”e yer yoktur. (Gaybet; Tasavvufta, kalbin kendisine gelen mânâlarla meşgul ve onlara dalmış olarak, kendisinden ve halkın işlerinden, etrâfında olan şeylerden habersiz olması.)

Mehdi, bu ümmetin tarih boyunca yetiştirdiği değerlerden birisi olarak doğup büyüyecek ve zamanı geldiğinde hayatın doğal akışı içinde görevini icra edecektir. deniliyor kaynaklarda..

Ebuzer
08-03-2011, 04:15
Yorum yapmak cesaret ister..

Seyyah
08-03-2011, 04:17
Her devirde bu ve benzer hadiseler olabiliyor. Bırak Mehdi'yi peygamberlik iddiasında bulunanlar bile çıkabiliyor. Biz bu durumda sahte peygamberler ya da bu şekilde peygamberliklerini ilan edenler yüzünden örnek veriyorum, mesela kıyamete yakın zamanda Hz. İsa'nın geleceğini mi inkar edeceğiz ya da yok öyle bişey mi diyeceğiz (haşa).

Deccal'in yandaşları ifadesinden kastını da net anlayamadım. Deccal bir kafir olarak gelecek, anladığım kadarıyla o kafirin yandaşları babında söyledin o ifadeyi galiba. Ben öyle bir mana çıkardım..

Sayın ablam,
Her devirde olağan şeyler tabiri malesef bizim sineye çekme bahanemiz olmuştur asırlardır.
Her devir tabiri görecelidir.
Ahir zaman ile geçmiş devirler vardır.
Hiç bir devirde şu an oldugu kadar, cemiyet çatışması, tarikat kavgası, cemaat çekişmesi olmamıştır.
Hele Mehdi, Mesih spekulasyonu hiç olmamıştır.

Eklediğim videolara bakarsanız ne boyutlara ulaştığını daha iyi anlarsınız.

Deccalin yandaşları ifadem;
İlluminati'dir.
Bunun alt kollarına bakarsak,
Siyonizm, Darvinizm, Emperyalizm, Kominizm, Hedonizm, Materyalizm..vs.

Yani bu işi burada anlatmak biraz zor olur,
Sizin kendi çabanız ile arastırıp okumanız gerekir idrak için.
Eğer ilgi duyarsanız kaynak tavsiye edebilirim.

Hüdaverdi
08-03-2011, 04:20
http://b1108.hizliresim.com/11/8/3/1125.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

Ahmet Yasin
08-03-2011, 04:22
İlluminati'dir.

.
Bu anlattığı izmlerin artık pili bitti halk yemiyor bunları gelişen dünya ile birlikte insanlar araştırıyor artık eskisi gibi etkili değiller.O yüzden yeni dünya düzeninden bahsediyorlar ya

Feride
08-03-2011, 04:23
Sayın ablam,
Her devirde olağan şeyler tabiri malesef bizim sineye çekme bahanemiz olmuştur asırlardır.
Her devir tabiri görecelidir.
Ahir zaman ile geçmiş devirler vardır.
Hiç bir devirde şu an oldugu kadar, cemiyet çatışması, tarikat kavgası, cemaat çekişmesi olmamıştır.
Hele Mehdi, Mesih spekulasyonu hiç olmamıştır.

Eklediğim videolara bakarsanız ne boyutlara ulaştığını daha iyi anlarsınız.

İlluminati'dir.

Yani bu işi burada anlatmak biraz zor olur,
Sizin kendi çabanız ile arastırıp okumanız gerekir idrak için.
Eğer ilgi duyarsanız kaynak tavsiye edebilirim.

Seyyah, sen söylemeden önce videolara bakmadım çünkü tahmin edebiliyorum az çok saçmalıkları. Sen söyledin diye bakayım dedim ama gerçekten bunların bakılacak bir tarafı yok bana göre.!

Siz bu alametleri, belli kavramlara yüklemeye çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ya da maddeselleştirmeye çalışılıyor gibime geliyor.

Özgür Çağrı
08-03-2011, 04:30
Mehdi müslümanlar zor durumda kaldıklarında üstüne sardıkları bir olaydır.
Mesela atatürk katliam yaparken müslümanlar mehdi gelecek demiştir. Atatürke deccal demişlerdir.
Ezilen toplumlarda mehdi inancı daha fazla görülür. Çünkü bir kurtarıcı beklerler.
Bu tarihin her döneminde böyle olagelmiştir.

Bütün hadislere inanmadığım için bu konudaki hadislerin sahihliği konusu ince bir şekilde araştırmalıdır. Çünkü hadis adı altında rivayetlerle bilgi kirliliği had safhada maalesef.

Mehdi kurtarıcıdır elbette bizim içimizden çıkacaktır. Ben oturup beklemek yerine kendi mehdimizi ortaya çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.

Seyyah
08-03-2011, 04:32
Seyyah, sen söylemeden önce videolara bakmadım çünkü tahmin edebiliyorum az çok saçmalıkları. Sen söyledin diye bakayım dedim ama gerçekten bunların bakılacak bir tarafı yok bana göre.!

Siz bu alametleri, belli kavramlara yüklemeye çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ya da maddeselleştirmeye çalışılıyor gibime geliyor.

Abla onlar alamet değil,
Onlar insanların kafasındaki bu Mehdi tartışmasına popularite kazandırmak için hazırlanmış oyunlardır.

Sen bu konulardan, eleştirilerden habersiz olsan,
Mehdiyi hep yanında konussalar tek yönlü bilgi sahibi olsan,
Birgün camideyken veya dini ritüellerden birinde iken, gök yüzünde bu görüntüleri görsen ne düşünürdün?
İşde NSA gibi kurumların planı bu,
İnsanları neye inanacağına saşırmıs hale getirmek.
Dediğim gibi bu konuyu bir iki yorum ile izah etmem imkansız,
Ama size tek söyleyeceğim bu türünün tek örneği olan bir spekulasyon,
Sosyolojik hedefleri olan bir olay,
Önemle arastırılıp incelenmesi gerekir.

Feride
08-03-2011, 04:42
Seyyah, alametten kastım bu senin gösterdiğin ya da söylediklerin değil, Mehdi'nin kıyamet alameti olmasından sebep kullandığım bir ifadeydi.

Ancak, hadisler ve ayetlerin sahih olmadığından bu kadar emin olmanızda gerçekten enteresan. Çok iyi bir araştırma yaptınız heralde. Ha belki dediğiniz gibi vardır sahih olmayan yanlan yanlış ortaya atılan hadisler ama hepsine emin olmadan böyle bir isnatta bulunup, tümüyle reddetmek ne kadar doğru bir kanaat olur takdirine bırakıyorum..

Feride
08-03-2011, 04:45
Mehdi müslümanlar zor durumda kaldıklarında üstüne sardıkları bir olaydır.
Mesela atatürk katliam yaparken müslümanlar mehdi gelecek demiştir. Atatürke deccal demişlerdir.
Ezilen toplumlarda mehdi inancı daha fazla görülür. Çünkü bir kurtarıcı beklerler.
Bu tarihin her döneminde böyle olagelmiştir.

Bütün hadislere inanmadığım için bu konudaki hadislerin sahihliği konusu ince bir şekilde araştırmalıdır. Çünkü hadis adı altında rivayetlerle bilgi kirliliği had safhada maalesef.

Mehdi kurtarıcıdır elbette bizim içimizden çıkacaktır. Ben oturup beklemek yerine kendi mehdimizi ortaya çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.

Furkan kardeşim, şu ifadelerin' goren tamamen bilgisiz bir insan, bak ne kadar da mantıklı konuşuyor der muhtemelen.

Ama yazında doğruların yanısıra o kadar yanlış ifadeler de kullanıyorsun ki, ben de düzeltme gereği hissediyorum.

Ben ya da aklı başında hangi müslüman " hadi oturup Mehdi bekleyelim, gelsin de bizi şu dünyanın zulmetinden kurtarsın diyordur"! tabi ki böyle bir yaklaşım sakat bir yaklaşım olurdu, o konuda haklısın diyebilirim.

Halklar, her dönemde bir kurtarıcı bekleyebilir, olağanüstü durumlar bekleyebilir, içinde bulunduğu durumdan kurtulabilmek adına. Fakat bunu geleceği gerçek olan bir kişiyle karıştırıp, sonra istediği dönemde de gelmeyince "aman efendim mehdi yoktur" gibi bir anlayış içerisine girmenin yanlışlığını vurgulamak istiyorum.

Herkes kendi mehdisini ortaya çıkarmalı ifadesi de sakat bir ifade gibi. Mehdi'yi sadece bir figür olarak ele alıp, kurtarıcının eş anlamlısı olarak kullanmak ne kadar doğrudur!

Seyyah
08-03-2011, 04:49
Abla ben Hadis ve Ayetleri yalanlamadım ki haşa,
Galiba bir izah sorunu yaşamışım yoksa nasıl bu sonucu cıkarttınız anlamış değilim,
Ben diyorum ki,

İnsanlar hem Kur-an'da geçtiği için iman ediyorlar ki hepimiz dahiliz.

Diğer yandan bu sahte mehdiyim diyenler ve böylesi oyunlar yüzündede akılları karısıyor, birilerinin planları dahilinde.

Feride
08-03-2011, 04:51
Abla ben Hadis ve Ayetleri yalanlamadım ki haşa,
Galiba bir izah sorunu yaşamışım yoksa nasıl bu sonucu cıkarttınız anlamış değilim,
Ben diyorum ki,

İnsanlar hem Kur-an'da geçtiği için iman ediyorlar ki hepimiz dahiliz.

Diğer yandan bu sahte mehdiyim diyenler ve böylesi oyunlar yüzündede akılları karısıyor, birilerinin planları dahilinde.
Furkan'a söyleyeceklerimin bir kısmı sana kaymış kusura bakma: )

Ayet ve hadislerle ilgili kısım Furkan'ın görüşleri içindi.

Yani sen özetle Mehdi başka durumlar için de kullanılıyor, diyorsun sanırım öyle diyorsan haklısın katılırım..!

Özgür Çağrı
08-03-2011, 04:57
ben ayet ve hadisleri reddetmiyorum haşa
bu konuda aşırı şekilde uydurma hadis olduğunu belirtiyorum. Zaten hepsi sahih olsa peygamber efendimiz yememiş içmemiş mehdiden bahsetmiş gibi bir durum çıkar ortaya.
Ben daha çok mehdi inancının sebeplerinden ve istismarından bahsediyorum.

Seyyah
08-03-2011, 04:59
Furkan'a söyleyeceklerimin bir kısmı sana kaymış kusura bakma: )

Ayet ve hadislerle ilgili kısım Furkan'ın görüşleri içindi.

Yani sen özetle Mehdi başka durumlar için de kullanılıyor, diyorsun sanırım öyle diyorsan haklısın katılırım..!

Aynen onu söylüyorum ablam,
Mehdi konusu ile inanç sarsmak istiyorlar,
Ki bunun en büyük örneği Harun Yahya'dır.
Bir bakıyorsunuz mükemmel İslam'i yayınlar yapıp güvenimizi sağlıyor,bir bakıyorsunuz ben masonum, ben mehdiyim, masonlar iyidir deyip akılları karıstırıyor.
İnternet sitesine bakıyorsunuz masonların Türkiyeeki siteleri ile grafikleri bile aynı, sembolizeler aynı ki bu sadece Türkiyeden bir örnek.
Adamlar videodada gösterdiğim gibi Kabenin üzerinde teknolojiyi kullanarak hologram ile İsa silüetleri ve melek şekilleri gösteriyorlar.
Bizimde bunları çok iyi idrak ederek etrafımızı uyarmamız lazım diyorum.

Feride
08-03-2011, 05:05
Bir bakıyorsunuz mükemmel İslam'i yayınlar yapıp güvenimizi sağlıyor,bir bakıyorsunuz ben masonum, ben mehdiyim, masonlar iyidir deyip akılları karıstırıyor.
İnternet sitesine bakıyorsunuz masonların Türkiyeeki siteleri ile grafikleri bile aynı, sembolizeler aynı ki bu sadece Türkiyeden bir örnek.
Adamlar videodada gösterdiğim gibi Kabenin üzerinde teknolojiyi kullanarak hologram ile İsa silüetleri ve melek şekilleri gösteriyorlar.

Haklısın tabi bu sözlerinde. Hele ki Harun Yahya çok derin bir olgu: )
Doğrudur, kullanılabilir fakat kullanılması bilinçli kişiler üzerinde ters etki yapmaz diye tahmin ediyorum (Mehdi'nin).

Ama tabi cahil insanlar üzerinde, bir etkisi vardır mutlaka.
Allah yardımcımız olsun diyelim: )

Seyyah
08-03-2011, 05:07
Haklısın tabi bu sözlerinde. Hele ki Harun Yahya çok derin bir olgu: )
Doğrudur, kullanılabilir fakat kullanılması bilinçli kişiler üzerinde ters etki yapmamalı (Mehdi'nin).

Ama tabi cahil insanlar üzerinde, bir etkisi vardır mutlaka.
Allah yardımcımız olsun diyelim: )

Sonunda anlaşabildiğimize sevindim abla :)

Feride
08-03-2011, 05:08
Sonunda anlaşabildiğimize sevindim abla :)

: )))

unnamed
08-03-2011, 05:13
feride kız başınla bu işlere kalkışma;D

Feride
08-03-2011, 05:18
feride kız başınla bu işlere kalkışma;D

Aslında girmezdim de, hani işin dini boyutu olmasından sebep girmiş bulundum: )

Yoksa böyle derin mevzulara pek girmem forumda: )

Ahmet Yasin
08-03-2011, 05:20
Kadının fendi diye başlar gider :)

unnamed
08-03-2011, 05:23
ağabey aslında aklıma benimde iki satırlık şiirler gelmeye başladı ama...
yok yazmayacağım;D

Ahmet Yasin
08-03-2011, 05:24
Yok yazma o zaman :) Alır oklavayı kovalar bizi yoksa

Feride
08-03-2011, 05:26
Yok yahu yenme diye bir durum yok, herkes kendi doğruları nispetinde konuşuyor.

Maksat insanların yanlış bilgilenmemesi bilhassa bu tür hassas konularda..

Hüdaverdi
08-03-2011, 05:28
Biri özet geçsin kim kimmiş öğrenelim.

unnamed
08-03-2011, 05:32
ben çekildim;D
oklavayı ahmet yasin ağabey yesin;D

bayrakbekcisi_
08-03-2011, 05:37
Biri özet geçsin kim kimmiş öğrenelim.

aynen

Seyyah
08-03-2011, 07:04
Bir özetle anlatılacak konu olsa,
Bu kadar rağbet görürmüydü be kardeşim :)
Tembellik etmeyinde okuyun.

AdaletinKılıcı
08-03-2011, 22:39

Seyyah, "Bir bakıyorsunuz mükemmel İslam'i yayınlar yapıp güvenimizi sağlıyor,bir bakıyorsunuz ben masonum, ben mehdiyim, masonlar iyidir deyip akılları karıstırıyor.
İnternet sitesine bakıyorsunuz masonların Türkiyeeki siteleri ile grafikleri bile aynı, sembolizeler aynı ki bu sadece Türkiyeden bir örnek." kısmını biraz açıklar mısın lütfen? Mehdilik iddiasında bulunuyor gibi ama masonluk konusunu anlamadım.

Ebuzer
08-03-2011, 23:18
Seyyah, "Bir bakıyorsunuz mükemmel İslam'i yayınlar yapıp güvenimizi sağlıyor,bir bakıyorsunuz ben masonum, ben mehdiyim, masonlar iyidir deyip akılları karıstırıyor.
İnternet sitesine bakıyorsunuz masonların Türkiyeeki siteleri ile grafikleri bile aynı, sembolizeler aynı ki bu sadece Türkiyeden bir örnek." kısmını biraz açıklar mısın lütfen? Mehdilik iddiasında bulunuyor gibi ama masonluk konusunu anlamadım.

UwnbOItcOvQ

Gvr3aFzC9Y8

Ahmet Yasin
08-03-2011, 23:48
Maşaallah..:)

Seyyah
08-04-2011, 02:45

Efendim burada bana birşeymi sordunuz anlayamadım.

AdaletinKılıcı
08-04-2011, 05:21
Evet efendim. Muhalif şekilde sormadım ama.

O grubun çalışmaları çok yoğun ve çok etkili ama benim de şüpheli olduğum yönleri var. Mehdilik konusu onlardan birisi ama masonluğa her durumda çok karşı diye biliyorum ve sizin yazınızda o tip bir tespit de var gibi geldi bana. Yani masonluğa karşı davranıp paralel hareket etme durumu olduğunu mu düşünüyorsunuz? (Bazen bir şeye destek verirken daha başarılı olmak için karşı gibi de görünülebilir.)

Seyyah
08-04-2011, 05:50
Evet efendim. Muhalif şekilde sormadım ama.

O grubun çalışmaları çok yoğun ve çok etkili ama benim de şüpheli olduğum yönleri var. Mehdilik konusu onlardan birisi ama masonluğa her durumda çok karşı diye biliyorum ve sizin yazınızda o tip bir tespit de var gibi geldi bana. Yani masonluğa karşı davranıp paralel hareket etme durumu olduğunu mu düşünüyorsunuz? (Bazen bir şeye destek verirken daha başarılı olmak için karşı gibi de görünülebilir.)

Üstâdım Harun Yahya'nın yayınlarından bende zevkle faydalanmış bir insanım, lakin sonraları bazı iddialar gördüm sanal alemde, ilk önce adam populer diye saldırmışlardır dedim fakat biraz inceleyince gerçekdende garip şeyler olduğunu anladım,
Mesela bazı programlarında Masonları cıkartıp övüyor,
Bazı yerlerde ben masonum diye demeç veriyor,
Bir bakıyorsunuz ben Mehdiyim diyor,
İnternet sitesine bakıyorsunuz birebir uyumlu tasarımları var Masonlarla yani buraya tek tek video eklemeye gerek duymuyorum konu içeriği farklı ama sizde bu konuda araştırma yaparsanız bilindik platformlardan kaynaklara ulaşırsınız.
Yani bu adamın yaptıkları şeylerin yanlış anlaşılmasını isterdim fakat gördümkü durum öyle değil.

AdaletinKılıcı
08-04-2011, 06:18
Üstâdım Harun Yahya'nın yayınlarından bende zevkle faydalanmış bir insanım, lakin sonraları bazı iddialar gördüm sanal alemde, ilk önce adam populer diye saldırmışlardır dedim fakat biraz inceleyince gerçekdende garip şeyler olduğunu anladım,
Mesela bazı programlarında Masonları cıkartıp övüyor,
Bazı yerlerde ben masonum diye demeç veriyor,
Bir bakıyorsunuz ben Mehdiyim diyor,
İnternet sitesine bakıyorsunuz birebir uyumlu tasarımları var Masonlarla yani buraya tek tek video eklemeye gerek duymuyorum konu içeriği farklı ama sizde bu konuda araştırma yaparsanız bilindik platformlardan kaynaklara ulaşırsınız.
Yani bu adamın yaptıkları şeylerin yanlış anlaşılmasını isterdim fakat gördümkü durum öyle değil.

Üstatlık size daha çok yakışır.

İkaz için teşekkür ederim.

İncelemek lazım. Ben o camiayı tanımıyorum. Çalışmalarını beğeniyorum ama farklı bir ihtimali de değerlendiriyorum. Mason olma ihtimali bence sıfır gibi ama yine de bir müslüman her konuda esnek olmalıdır. Bir müslüman, ALLAH'ı dahi tefekkür ederek idrak etmeye çalışmak durumunda olduğuna göre diğer her konuyu analiz etmesi çok tabiidir.

Seyyah
08-04-2011, 06:40
Üstatlık size daha çok yakışır.

İkaz için teşekkür ederim.

İncelemek lazım. Ben o camiayı tanımıyorum. Çalışmalarını beğeniyorum ama farklı bir ihtimali de değerlendiriyorum. Mason olma ihtimali bence sıfır gibi ama yine de bir müslüman her konuda esnek olmalıdır. Bir müslüman, ALLAH'ı dahi tefekkür ederek idrak etmeye çalışmak durumunda olduğuna göre diğer her konuyu analiz etmesi çok tabiidir.

:saygılar:

AdaletinKılıcı
08-05-2011, 01:58
UwnbOItcOvQ

Gvr3aFzC9Y8

Dediğim gibi o camiayı tanımıyorum. Çalışmalarını epey biliyorum. Vidyodaki yorumlarda da ben gariplik görmedim. Nasıl birisidir bilemem ama bence mason olmadığı kesindir.

Bu arada, masonlara karşı net tavır almamamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için iki gerekçem var:
1. Bize çok köstek olabilirler.
2. İçlerinde özellikle alt derecelerde çok değerli insanlar olabilirler.
Tabii ki çizgimizi bozmamak bizim için kırmızı çizgidir ama prensiplerimizi çiğnememek şartıyla, üstelik kendimizi bir Türkiye Partisi olarak tanıtıyorsak, en azından kendimizden itmeyelim. Bu şekilde hem davetkar oluruz hem de gereksiz cephe açmamış oluruz.

BeldeiTAYYIBe
08-05-2011, 02:48
Harun Yahyanin yeni dünya düzeni adli bir kitabi var.
Hacmi cok büyük bir kitaptir...ve okunmasi gerekir diye düsünüyorum.

Anlamadigim,
o kitabin yazari bumu?
Eger kitabin yazari buysa, bu sacmalayan adam kim?

AdaletinKılıcı
08-05-2011, 02:54
Harun Yahyanin yeni dünya düzeni adli bir kitabi var.
Hacmi cok büyük bir kitaptir...ve okunmasi gerekir diye düsünüyorum.

Anlamadigim,
o kitabin yazari bumu?
Eger kitabin yazari buysa, bu sacmalayan adam kim?

Harun Yahya kitaplarına baktığınızda, hepsini okumak bir yana, listelemek bile zordur yani teorik olarak bir insanın yazması pek mümkün görünmüyor. Birisi, grubundakilere (de) yazdırdığını ifade etmişti. İnternet sitelerinden birisinde o yönde birşey gördüm. Yani galiba hem kendisi yazıyor hem de eğittiği kişilere yazdırıyor. Ne kadar doğru olduğu tartışılır. Ben olsam, öyle yapmazdım ama kitaplara bakınca da çok faydalı görünüyorlar ve mesela sitelerinden herkesin indirmesine açık durumdalar.

Yıldırım
08-05-2011, 03:14
Bu konuda bek bilgim olduğu söylenemez ama iki gündür bu konu üzerine araştırma yapıyorum ve şu siteye ulaştım.Site Harun Yahya'nın fakat fazlası ile geniş bilgi içeriyor.Bence bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ik üç saatini ayırırsa fazlası ile bilgi sahibi olacaktır.
Sitede herhangibir ticari reklam olmadığı için ismini vermeyi uygun gördüm.
Buyrun internet sayfası
www.hazretimehdi.com (http://www.hazretimehdi.com)

bayrakbekcisi_
08-05-2011, 03:48
biri kısaca özetlerimi ya

AdaletinKılıcı
08-05-2011, 05:51
Bu konuda bek bilgim olduğu söylenemez ama iki gündür bu konu üzerine araştırma yapıyorum ve şu siteye ulaştım.Site Harun Yahya'nın fakat fazlası ile geniş bilgi içeriyor.Bence bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ik üç saatini ayırırsa fazlası ile bilgi sahibi olacaktır.
Sitede herhangibir ticari reklam olmadığı için ismini vermeyi uygun gördüm.
Buyrun internet sayfası

www.hazretimehdi.com (http://www.hazretimehdi.com)

En uygunu AK bur-AK kardeşimizin yorumudur diye düşünüyorum. Mehdilik konusunda da başka konularda da herkes kendisi araştırma yapmalı ve gerek olması halinde yardımlaşma olmalı çünkü aksi takdirde olmadığımız halde bazılarımız taraf, bazılarımız karşıt duruma düşebiliriz ve dikkatlerimiz gereksiz yere dağılabilir.

Ancak 2-3 saat bence yetmez. Ben senelerdir zaman zaman araştırdım. O sitelere girdiğinizde hem yayın bolluğundan hem de konuların ilginçliğinden zaten standart olarak 2-3 saat geçebiliyor. Ara ara bakmanızı tavsiye ederim. Neticede kendisini tam bilemeyebiliriz ama çalışmalar hayırlıysalar, önemli olan istifade ederek durmadan devam ettiğimiz yolumuzu sağlamlaştırmaktır...

Unutmayalım ki %55 için çok çalışmamız gerekiyor:-)

Cihannur
08-05-2011, 06:47
UwnbOItcOvQ

Videonun bir bölümünde Adnan Oktar şunları söylüyor: "Ha, Müslüman Mason, Muhammedî, Kur'an'a tâbi. Ha, o anlamda ben Masonum, 33 derecelik Masonum. Masonun şahıyım. Yani Mason locasında hep beraber namaz kılarız, o zaman tamam; ama Ateistse Masonlukla şu anda da mücadele eden bir tek ben varım Türkiye'de koç yiğidim."

Bu sözlerden anlaşılan Adnan Oktar'ın Ateist Masonluğa karşı olduğudur. Adnan Oktar, Müslüman Masonlara karşı değildir. Kendisinin Mason olduğuna dair sözleri ise, Müslüman olduktan, Kur'an-ı Kerim'e tâbi olduktan sonra Mason olmanın zararlı olmayacağı anlamındadır, yoksa kendisinin gerçekten de bir Mason olduğu anlamında değildir.

Seyyah
08-05-2011, 07:05
Abi bu videoyu nasıl değerlendiriyorsun?
Beni Harun Yahya'dan bu açıklamaları soğuttu açıkcası.

0U_KJUSjE18

Yıldırım
08-05-2011, 07:17
Videonun bir bölümünde Adnan Oktar şunları söylüyor: "Ha, Müslüman Mason, Muhammedî, Kur'an'a tâbi. Ha, o anlamda ben Masonum, 33 derecelik Masonum. Masonun şahıyım. Yani Mason locasında hep beraber namaz kılarız, o zaman tamam; ama Ateistse Masonlukla şu anda da mücadele eden bir tek ben varım Türkiye'de koç yiğidim."

Bu sözlerden anlaşılan Adnan Oktar'ın Ateist Masonluğa karşı olduğudur. Adnan Oktar, Müslüman Masonlara karşı değildir. Kendisinin Mason olduğuna dair sözleri ise, Müslüman olduktan, Kur'an-ı Kerim'e tâbi olduktan sonra Mason olmanın zararlı olmayacağı anlamındadır, yoksa kendisinin gerçekten de bir Mason olduğu anlamında değildir.
Bende ayını fikirdeyim.Gerçekten güzel izah etmişsin.Geçen günde bu konu gündeme gelmişti izah edememekten çekindim.Buradan hiçbir şekilde mason olduğuna dair bişey çıkartamadım.Bu adam üzerine oyunlar dönmüyorda değil.Kendisine defalarca çıktığı her programda siz mehdimisiniz şekilinde sorular soruyorlar.Hoca uçmaz müridler uçuruz misali...

Cihannur
08-05-2011, 08:05
Abi bu videoyu nasıl değerlendiriyorsun?
Beni Harun Yahya'dan bu açıklamaları soğuttu açıkcası.

0U_KJUSjE18

Videoda Adnan Oktar'ın Hz. Mehdi olduğu söylenmiyor; Hz. Mehdi'nin Hadis-i Şeriflerde bildirilmiş olan bazı özelliklerinin Adnan Oktar'da da bulunduğu anlatılıyor. Adnan Oktar'ın Hz. Mehdi olmadığı çok açıktır. Hz. Mehdi geldiğinde öncelikle İslam Âlimleri ve salihler onu tanıyacaklardır inşaallah diye düşünüyorum.

Bende ayını fikirdeyim.Gerçekten güzel izah etmişsin.Geçen günde bu konu gündeme gelmişti izah edememekten çekindim.Buradan hiçbir şekilde mason olduğuna dair bişey çıkartamadım.Bu adam üzerine oyunlar dönmüyorda değil.Kendisine defalarca çıktığı her programda siz mehdimisiniz şekilinde sorular soruyorlar.Hoca uçmaz müridler uçuruz misali...

Adnan Oktar'ın bazı sevenleri onu Hz. Mehdi olarak görüp öyle değerlendiriyor olabilirler; ama şurası çok açık ki beklenen Hz. Mehdi, Adnan Oktar değildir.

Yıldırım
08-05-2011, 08:14
Videoda Adnan Oktar'ın Hz. Mehdi olduğu söylenmiyor; Hz. Mehdi'nin Hadis-i Şeriflerde bildirilmiş olan bazı özelliklerinin Adnan Oktar'da da bulunduğu anlatılıyor. Adnan Oktar'ın Hz. Mehdi olmadığı çok açıktır. Hz. Mehdi geldiğinde öncelikle İslam Âlimleri ve salihler onu tanıyacaklardır inşaallah diye düşünüyorum.

Adnan Oktar'ın bazı sevenleri onu Hz. Mehdi olarak görüp öyle değerlendiriyor olabilirler; ama şurası çok açık ki beklenen Hz. Mehdi, Adnan Oktar değildir.
Yeni bir kaç bilgi elde ettim Hz.Mehdi iki sene üst üste razaman ayında güneş tutulması olunca Dünya'ya gelecekmiş.
1. Güneş tutulması 1981 (Hicri 1401) Ramazan ayı 29. Günü

2. Güneş Tutulması 1982 (Hicri 1402) Ramazan ayı 28. Günü
bunlarda tarihleri 1982 de doğsa görev yaşı 40 olduğu için 2023'e denk geliyor.Bediüzzaman belirtiyor cumhuriyetten bir asır sonra islam devleti kurulacak diyor.
bu 2023çok enteresan

Yıldırım
08-05-2011, 08:18
xihppm_seyh-nazim-hazretleri-mehdi-hayatta-emri-bekliyor-simdi_webcam

Seyyah
08-05-2011, 08:27
Cihannur abi,
İyi güzel söylüyosunda, adam tabiki ben mehdiyim diyemez.
Ama muhabbetin akışına, cevaplardaki tepkilere bakınca imalardan belli ediyor.
İşin siyaset kısmı var,
Yoksa videoda ben mehdiyim dedi diye bir iddiada yok.

Adam hem diyor ki,
Mehdiyim demek dinden cıkarır,
Ardından tebessümle diyo ki belimde ben var, alnım geniş, ben seyitim vs.
Karsıdaki spikerin özenle hazırlatıldığı zaten belli,
Normal bir durumda böyle bir soru gelse muhabbetin akışı böylemi olur?
Açıkcası o kadar iş yapan, yayınlar hazırlayan uyarlamalar yapan birisi,
Böyle bir muhabbette böylemi konusur?

Şimdi Gülen hoca'ya birisi böyle bir soru sorsa sence akış nasıl olur?
Ya da İslamoğlu'na?
Beni tatmin etmedi şahsen bu adamın hareketleri,
halen amacını anlamış değilim.

Yıldırım
08-05-2011, 08:41
xf8paj_bediuzzaman-yn-vekili-salih-ozcan-h_news

Cihannur
08-05-2011, 08:59
Cihannur abi,
İyi güzel söylüyosunda, adam tabiki ben mehdiyim diyemez.
Ama muhabbetin akışına, cevaplardaki tepkilere bakınca imalardan belli ediyor.
İşin siyaset kısmı var,
Yoksa videoda ben mehdiyim dedi diye bir iddiada yok.

Adam hem diyor ki,
Mehdiyim demek dinden cıkarır,
Ardından tebessümle diyo ki belimde ben var, alnım geniş, ben seyitim vs.
Karsıdaki spikerin özenle hazırlatıldığı zaten belli,
Normal bir durumda böyle bir soru gelse muhabbetin akışı böylemi olur?
Açıkcası o kadar iş yapan, yayınlar hazırlayan uyarlamalar yapan birisi,
Böyle bir muhabbette böylemi konusur?

Şimdi Gülen hoca'ya birisi böyle bir soru sorsa sence akış nasıl olur?
Ya da İslamoğlu'na?
Beni tatmin etmedi şahsen bu adamın hareketleri,
halen amacını anlamış değilim.

Seyyah kardeşim, Adnan Oktar'ın sırtında ben olduğunu, alnının geniş olduğunu, seyit olduğunu söylemesi mahzurlu değildir ve bu tür özelliklerin Hz. Mehdi'nin özelliklerinden olduğunun Hadis-i Şeriflerde -bu konudaki hadislerin bazılarının sahih hadis olmayabileceği ihtimalini de göz önünde tutarak- bildirilmiş olması tevafuk olarak değerlendirilebilir. Başka pek çok insanda da Hz. Mehdi'nin özelliklerine benzer özellikler bulunabilir. Adnan Oktar'ın nasıl davranmasını beklersin? "Benim bazı özelliklerim Hz. Mehdi'nin özelliklerine benziyor; ama beni Hz. Mehdi sanmasınlar diye bu özelliklerimi gizleyeyim, seyit olduğumu söylemeyeyim, sırtımda ben yok diyeyim, insanlara yalan söyleyeyim." diye düşünüp bu şekilde davranmasını beklemezsin herhalde. Eğer o videonun bir mizansen olduğunu düşünüyorsan, ben o kanaatte değilim.

bayrakbekcisi_
08-05-2011, 09:06
ne kadar tartişıldı konu biri hafiften özet gecebilirmi?

Seyyah
08-05-2011, 09:09
Ne diyeyim abi Türk Dil Kurumunun inceleme raporu gibi :)
Bu meseleyi akşam ayrıca bir konu açarak tartısırız forum ehlince, aklımdaki soru işaretleri gider belki..
Hadi hayırlı sabahlar abi 3-5 saat kestireyim ben.

Cihannur
08-05-2011, 09:11
Ne diyeyim abi Türk Dil Kurumunun inceleme raporu gibi :)
Bu meseleyi akşam ayrıca bir konu açarak tartısırız forum ehlince, aklımdaki soru işaretleri gider belki..
Hadi hayırlı sabahlar abi 3-5 saat kestireyim ben.

Eyvallah kardeşim, bilmukabele. Sohbete daha sonra devam ederiz inşaallah. Allah rahatlık versin.

TAMERD
10-17-2011, 14:11
mehdi resul uydurmadır, gelmeyecektir diyenler Yüce Allahın kitabından ve de hadisler den gafil olan zavallılardır.Peygamber efendimiz benden sonra nebi gelmeyecek benden sonra veli
ler imamlar gelecek buyurmuşlardır.kim zamanın imamına arif olmazsa cahiliye dönemi şartları üzere haşrolunur buyurmuşlardır.yani küfür üzere.
zamanın imamına arif olmayan kişiler kendi zavallı akılları ile her konuda olduğu gibi dini konulardada böyle hükümler verirler.

Son sözüm inşallah.

Gel ey kardaş hakkı bulayım dersen
Bir kamil mürşide varmazsan olmaz
Resulün cemalini göreyim dersen
Bir kamil mürşide varmazsan olmaz.

Bu günün bu devrin imamı Mehdi resuldür onu arayın bulun.
Bu yol aramakla bulunmaz , ama bulanlar mutlaka arayanlardır.
Klavyenin başından kalkın abdestinizi alın oturun seccadeye ve açın ellerinizi Mevlaya
Yarabbim ben de Peygamber efendimizin emrini yani neticede senin emrini yerine getirmek istiyor ve zamanın imamına Mehdi as. aulaşmak istiyorum.oda beni sana ulaştırır
inaşşallah deyin yalvarın.Allah her şeye kadir dir...