fatih kısaparmak balon baskılı balon MEHMET ALİ BİRAND IN DİNİ BİLGİSİ - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MEHMET ALİ BİRAND IN DİNİ BİLGİSİ

Akmehmet_Akif
03-28-2008, 14:53
KURBAN BAYRAMINDA M.ALİ BİRAND KANAL D HABERDE ''YİNE HAC MEVSİMİ KURBANA DENK GELDİ'' DEDİ.İŞTE M.ALİ BİRAND'IN DİNİ BİLGİSİ ANCAK BU KADAR.

eddie
03-28-2008, 14:54
napalım onlar da öyle...

YavuzSultanSelim
03-28-2008, 17:18
kimsenin dini bilgisini ölçemeyiz. Bu bize düşmez.

Hıfz-ı lisan
03-28-2008, 17:25
Mahmet Ali Brand Dini bir programa katıldığı zaman fazla bilgisi olmadığını kendisi söylemişti zaten :)...yanlışlıkla söylemiş olabilir çünkü konuşmalarının çoğu yanlışlıklarla dolu oluyor ama bilmeyipte söyledi ise diyecek birşey kalmamış =)

Hüdaverdi
03-28-2008, 17:46
o adamın Nihat Hatipoğlu'nun programına çıkacağı öğrenilince gündeme bomba gibi düşmüştü :)
Bilmiyosun madem konuşmamalısın,konuşacaksın madem öğrenmeye çalışmalısın.
Nihat Hatipoğlu'nun programına çıkmasına sevinmişim aslında,birşeyler öğreneceği için.

Hıfz-ı lisan
05-01-2008, 21:35
o adamın Nihat Hatipoğlu'nun programına çıkacağı öğrenilince gündeme bomba gibi düşmüştü :)
Bilmiyosun madem konuşmamalısın,konuşacaksın madem öğrenmeye çalışmalısın.
Nihat Hatipoğlu'nun programına çıkmasına sevinmişim aslında,birşeyler öğreneceği için.

programda fazla kalmamış hemen gitmişti.. :)

Kafes
05-01-2008, 21:36
arkadaslar yanlislikla demis olabilir ben bile yanlislikla sacma sapan seyler soyluyorum bu benim bilmedigim anlamina gelmiyor ama

berg
05-01-2008, 21:40
ah... O ekranlar inşallah bir gün düşecek allah'ın izni ile oralarda mason localarından gelenler değil... imam hatipler dini tam adolunun öz çocukları oturacak atadinine değil islama (teslimiyete) kavuşanlar oturacak....
inşallah.

Hıfz-ı lisan
05-01-2008, 21:41
ah... O ekranlar inşallah bir gün düşecek allah'ın izni ile oralarda mason localarından gelenler değil... imam hatipler dini tam adolunun öz çocukları oturacak atadinine değil islama (teslimiyete) kavuşanlar oturacak....
inşallah.
İnşaallah :)

İmam Hatipli bir arkadaşımız daha geldi :)

BaDe_EsNa
05-01-2008, 21:43
:D :D cahillik çok kötü yaaa

LüGaT
05-01-2008, 21:44
Aydın olduğunu iddaa eden memleket meseleleri hakkında düşünen herkes (basını, kemalisti bilmem nesi..) bunun için asgari din bilgisi seviyesine erişmek zorundadır. Türk insanını anlamanın başka yolu yok. İnanırsın, inanmazsın, beğenmezsin, nefret edersin ayrı bir olaydır. Ama komik duruma düşmemek için biraz ayet, hadis, tefsir kitabı karıştırmalı bu tip vatandaşlar. Bir ayet easli 350-400 sayfa, okusunlar efendim, zor birşey mi ?!..

Müntesip
05-01-2008, 21:46
heyecanlanmıstır belki.hassas kalbi hac ve kurban deyince RABBİMİZ'in adını hatırlamıstır belki.su-i zan etmeyelim lütfen :D

berg
05-01-2008, 21:50
inşallah.
İnşaallah :)

İmam Hatipli bir arkadaşımız daha geldi :)

inşallah allah için her yerde yiz....

sümeyra
05-01-2008, 21:54
Aydın olduğunu iddaa eden memleket meseleleri hakkında düşünen herkes (basını, kemalisti bilmem nesi..) bunun için asgari din bilgisi seviyesine erişmek zorundadır. Türk insanını anlamanın başka yolu yok. İnanırsın, inanmazsın, beğenmezsin, nefret edersin ayrı bir olaydır. Ama komik duruma düşmemek için biraz ayet, hadis, tefsir kitabı karıştırmalı bu tip vatandaşlar. Bir ayet easli 350-400 sayfa, okusunlar efendim, zor birşey mi ?!..

Bu kadar araştırma yapınca bu 400 sayfanın feyzinden yararlanıp düşnürler ve uygularlar diye umuyorum :) belki onlarda bundan korkuyorlardır.

LüGaT
05-01-2008, 21:57

Bu kadar araştırma yapınca bu 400 sayfanın feyzinden yararlanıp düşnürler ve uygularlar diye umuyorum :) belki onlarda bundan korkuyorlardır.

Ebu Leheb'in adam tutup gürültü çıkartarak Resul'un sesini bastırmak istemesi gibi ;)

Akmehmet_Akif
05-01-2008, 22:52
arkadaslar yanlislikla demis olabilir ben bile yanlislikla sacma sapan seyler soyluyorum bu benim bilmedigim anlamina gelmiyor ama

Yine kurban bayramı Haca denk geldi.Hac ne zaman olursa kurbanda o zaman olur

sümeyra
05-01-2008, 22:58

Ebu Leheb'in adam tutup gürültü çıkartarak Resul'un sesini bastırmak istemesi gibi ;)

Evet onlar Efendimizi duymamak için elleriyle kulaklarını kapatırlarmış.
çünkü dinlerlerse kendilerini iman etmekten alamıyacaklarını biliyorlardı.
onları ki cahillik değil kuru bir inattı.

Müntesip
05-01-2008, 23:11
hz.ebubekir(r.a) efendimizi mekke'den kovarlarken kur'an okuyusunu bahane ediyorlardı kafirler,hocamın tabiriyle ;sakalının şekli,cübbesinin ihtişamı degil derdest edilmesinin sebebi,kur'an okuyusu,namaz kılarken (ızdıraptan) kıvrım kıvrım kıvranmasıydı. cocuklarının aklını karıstıracak düşüncesiyle cıkarmaya calışıyorlardı mekke'den.su anda da durum bundan ibaret insanlar kendi evlerinde dinlerini yasamak isterse sorun yok ancak cevrelerine ışık yaymak isterlerse birçok engel var.işte bu engelleri koyanların zihin yapısı 1400 senedir degişmedi ne yazık ki..

Bostancı
05-02-2008, 00:49
:D Bir daha ki sene belki gelmez :D :D

merve
05-02-2008, 00:50
KURBAN BAYRAMINDA M.ALİ BİRANT KANNALD HABERDE YİNE HAC MEVSİMİ KURBANA DENK GELDİ DEDİ.İŞTE M.ALİ BİRANT IN DİNİ BİLGİSİ.ANCAK BU KADAR.

O adamdan başka birşey beklenemez zaten >:( >:(

ercanak
05-02-2008, 21:48
dini olayan dini ne bilsin

Kemalist59
05-02-2008, 21:55
Şu Birand Hani TRT yi dolandırmaktan tutuklanan adam değil miydi?Yeniçağ gazetesi zaman zaman o mahkeme fotosunu verirdi sağolsun...

TRKN
05-02-2008, 22:13

hocam...mehmet ali biranttan bahsediyoruz ama :D

o adam önce konuşmayı öğrensin...Akıcı bi konuşması bile yok... nası spiker yapıyolar bunları anlamıyorum ki...

Kemalist59
05-02-2008, 22:15
Ben söyliyim iktidar kimse ona yandaş olursan patronuna yalakalık için elinden geleni yaparsan bir de TRT yi dolandırdın mı DHA da yerin hazır.

sadakte
05-03-2008, 19:30
bu adam zırrr cahil ya bir genç kıza sen laik misin diye sormuştu :) şaka gibi :) kız devlet değil mi :)

Semm
05-03-2008, 20:12

Evet zor birşey efendim..
Mazallah, ya aralanıverirse ilahi kapılar ?

EpiVaTeS
05-03-2008, 20:15
bu adamı bir türlü sevemedim
ayrıca bu aralar baya bi canımı sıktı
hele dün 1 mayısla ilgili haberleri verirken
otobüste çıldırtıyordu beni uyus herif
geleceğimi düşünmesem ben bilirim yapacağımı

mehmetal
05-08-2008, 20:12
Bu adam Avrupalı ülkelerin bizim üzerimize saldığı en lanet insanlardan biridir. En ufak bir olayı bile deva yapmayı başarabilen ve bu tür olaylarda çokta yetenekli kabiliyetlidir.

Necip Fazıl
05-09-2008, 12:38
Aydın DOĞAN'ın malı olmak böyle bişey olsa gerek...

Akmehmet_Akif
05-15-2008, 19:59
ne diyelim ALLAH islah etsin

ENGİNEER
05-15-2008, 21:08
Mehmet Ali Birand'ın onu aslında dini bilgi eksikliği yüzünden söylediğine katılmakla beraber gayet fesat biri olduğunuda söylemem gerekir...

Kırık_Çocuk
05-18-2008, 15:16
KURBAN BAYRAMINDA M.ALİ BİRAND KANAL D HABERDE ''YİNE HAC MEVSİMİ KURBANA DENK GELDİ'' DEDİ.İŞTE M.ALİ BİRAND'IN DİNİ BİLGİSİ ANCAK BU KADAR.

Gaf a bak :D :D

taya
05-19-2008, 22:10

:-* :-* ;)

LüGaT
05-19-2008, 22:12

:-* :-* ;)

Bunu da anlamadım bir türlü :) Din bilgisi ölçülebilirliği olan birşeydir, neden öyle dediniz sevgili kardeşler? Ben herhangi bir ilahiyatçıdan az fıkıh bilirim mesela. Ayrıca bu adamcık aydınlık iddaasındaysa bilgisini ölçmemiz kadar tabii birşey olamaz, hele de hergün saldırdığı bir değer konusundaki bilgisini sorgulamalıyız.

özgürtutsak
05-19-2008, 22:21
vallahi helal olsun m.ali biranda nasıl da farketmiş bu yıl da hac mevsiminin kurban bayramına denk geldiği valla helal :D :D :)

Kırık_Çocuk
05-19-2008, 22:22
vallahi helal olsun m.ali biranda nasıl da farketmiş bu yıl da hac mevsiminin kurban bayramına denk geldiği valla helal :D :D :)

hehhe

CHATLAK
05-20-2008, 00:14
Kimseyi dini bilgisinden dolayı ayıplayacak değilim fakat bu şahısın Art niyetli birisi olduğunu düşünenler arasındayım