fatih kısaparmak balon baskılı balon Mehmet Ali Şahin:başörtüsü %1.5'un sorunu - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mehmet Ali Şahin:başörtüsü %1.5'un sorunu

BuSehirSendenYana
02-10-2008, 23:26
http://img221.imageshack.us/img221/8651/tfcrban20115ln1.png (http://imageshack.us)

Neden şimdi bu soruna sahip çıktık anlamadım...
%1,5 aklımıza geldi galiba

hasantalha
02-10-2008, 23:31
o %1,5 sadece üniversiteler mi oluyo

MaU_95
02-10-2008, 23:52
http://img221.imageshack.us/img221/8651/tfcrban20115ln1.png (http://imageshack.us)

Elle yazdığın çok açık.
Gerçek dahi olsa kimbilir Bakan ne dedi bunlar nasıl çevirdi?

BuSehirSendenYana
02-10-2008, 23:55

Elle yazdığın çok açık.
Gerçek dahi olsa kimbilir Bakan ne dedi bunlar nasıl çevirdi?

İşim gücüm yok gazetemi basacağım :D
gerçek değilse bile bakan neden yalanlamadı?

Yâren
02-10-2008, 23:58
o %1,5 sadece üniversiteler mi oluyo

Milliyet gazetesinin adının "Milli" bölümü hoşunuza gitmiş olmalıki kendinize kaynak gösteririr olmuşşunuz. 28 şubat sürecinde "paşa paşa imzaladı" manşeti atanlarla dost! mu oldunuz

BuSehirSendenYana
02-10-2008, 23:59
http://www.milliyet.com.tr/2006/05/24/siyaset/siy02.html

elimlemi yazmışım ;)

hasantalha
02-11-2008, 00:01
burda da var : http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=188284

BuSehirSendenYana
02-11-2008, 00:01
...

kabardey_06
02-11-2008, 02:13
konuyu açan şahsiyet ,(neden şimdi bu soruna sahip çıktık anlamadım derken,)kendisinin aslında ak partili olmadığını beyan etmiş bulunuyor,,öncelikle açık yüreklilikle bunu bir itiraf etsin,,,,,hiç bir ak partili, 2006 yılında sayın mehmet ali şahin beyefendilerine sorulmuş olan bu konuya verdiği cevabı paylaşım sayfalarına taşımaz,,taşımaz çünkü mevzu aynı değil,,,,yapılan bir anketin sonuçlarıdır o,,bambaşka bir şeydir,,,,ülke insanına sorulan öncelikli sorunlarınız nelerdirin cevabıdır o,,,hadiseyi cerbeze taktiğiyle çarpıtma,,,sahtekarlığın lüzumu yok,,,altmış yetmiş yıllık tahribatlardan sonra 2002 yılında millet tarafından tek başına iktidara gelmiş ak parti kadroları,,ülke problemlerini sıraya koymuş ve öncelik sırasına göre adımlar atarken,gerekli gördüğü kanunları çıkartmıştır, onca engel koymalara rağmen avrupa birliği sürecinde epey bir mesafe katetmiştir,,o zamanki konjöktör ve ülkenin güç dengeleri başörtüsü konusunda söz söylenilebilecek bir havayı estirmiyordu,,şu anda ak parti 22 temmuz seçimlerinde dahada güçlenerek çıkmış olmasına hatta sorunu çözmek adına arkasına mhp yi almasına rağmen elinin çok rahat olduğunu söylemeyiz,,,hukuku esneten,eğip büken savcılar etkisini ve yetkisini daha henüz kaybetmiş değillerdir,,,günümüz türkiyesinde bile bu sorunu çözmek,gidermek zor gözüküyorken,,2006 yılının türkiyesinde,,güç dengelerinin ak parti aleyhine işletildiği bir zamanda,,başörtüsü meselesini gündeme taşımak akıllıca olmazdı,,anayasa engeli,cumhurbaşkanı engeli,,siyaset sever savcıların engeli,iş dünyasının engeli,felanın engeli,filanın engeli,,arkadaşlar!!! hakkında konuştuğumuz parti ak partisi dikkatinizi çekerim,,,neyi ne zaman,,nasıl ve ne şekilde yapacağını çok iyi bilen kadrolardan teşekkül etmektedir,,,,,tekrar tekrar hatırlatmaKta yarar görüyorum,,,gazetede yer alan yüzde bir buçukluk oran sorulan soruların niteliği ve ne amaçla sorulduğuyla alakalıdır,,öncelikli problemleriniz nelerdir ??cevap,,işsizlik,,sonra? terör olaylarının sona ermesi,,,sonra? memur işçi maaşlarının iyileştirilmesi ,,işte bu sorular oranlandığı zaman baş örtüsü sorununun çözümü yüzde bir buçuklarda kalmıştır,,,oysa ki,,soru şu şekilde sorulsaydı ??,,,baş örtüsü sorununun çözüme kavuşturulmasını istiyormusunuz ?? cevap yüzde seksen,,konuyu açan arkadaş bu oranın dışında olduğu halde böyle yüksek bir oran ortaya çıkardı,,mesele bundan ibaret,,,süreci sulandırmak isteyenler şunu çok iyi bellesinler,,,ak parti kuru gürültülere papuç bırakacak bir siyasetin ürünü değildir,,o milletin bağrından çıkmış,,ORTAK AKLIN TEZAHÜRÜDÜR,,,,

AccesS
02-11-2008, 03:05
Merhaba Dostlarım hiç kimse Ak Partiyi Karalayıp PRAVAKATÖR haraketler yapmasın neden mi ? biz o haraketleri delilleri ile ortaya koyarız..
Yukarıda yazılan o yazıyı alıp burada yayınlamak ne demek ?
bizi karalamak demek mi ?
o halde bir kez daha kendi halinize ağlayın neden mi ?
bir kez daha gülünç birhale düştünüz...

Sayın Mehmet Ali Şahin bu konuşmayı yaptıgı gunu daha dün gibi hatırlıyorum CNN de izlemiştim haberciler sn Şahine soruyorlar Sn Bakanım başörtüsü (türban) konusunda bir ANKET yapıldı ve sonuc olarak %1.5 olarak çıktı denilmiştir. Bakan Şahin ise bu konuya söyle cevap vermiştir. BU ANKET %1.5'LERİN SORUNU DEMİŞTİR !!! (yani anketi hazırlayan kişilerin sorunu biz bu sayının cok daha yuksek cıkacagını cok iyi biliyoruz)peki bunun delili mi nerede hemen 1 gün sonraya ait haber altta resimde ve alternatif haber linkinide veriyorum

Alternatif Link : http://www.milliyet.com.tr/2006/05/25/siyaset/siy01.html

Peki Miliyet ne yapmış haberi her zaman oldugu gibi çarpıtmış tabi yine aynı gruba ait olan Radikal de kısacası al birini vur ötekine fark etmez yani bir kez daha rezil olmak nasıl bir duygu açıkcası merak ettim unutmayın bu haberi yazanlar akıl akıldan herzaman üstündür...

http://img209.imageshack.us/img209/3558/akartiww4.jpg

MaU_95
02-11-2008, 09:40
Merhaba Dostlarım hiç kimse Ak Partiyi Karalayıp PRAVAKATÖR haraketler yapmasın neden mi ? biz o haraketleri delilleri ile ortaya koyarız..
Yukarıda yazılan o yazıyı alıp burada yayınlamak ne demek ?
bizi karalamak demek mi ?
o halde bir kez daha kendi halinize ağlayın neden mi ?
bir kez daha gülünç birhale düştünüz...

Sayın Mehmet Ali Şahin bu konuşmayı yaptıgı gunu daha dün gibi hatırlıyorum CNN de izlemiştim haberciler sn Şahine soruyorlar Sn Bakanım başörtüsü (türban) konusunda bir ANKET yapıldı ve sonuc olarak %1.5 olarak çıktı denilmiştir. Bakan Şahin ise bu konuya söyle cevap vermiştir. BU ANKET %1.5'LERİN SORUNU DEMİŞTİR !!! (yani anketi hazırlayan kişilerin sorunu biz bu sayının cok daha yuksek cıkacagını cok iyi biliyoruz)peki bunun delili mi nerede hemen 1 gün sonraya ait haber altta resimde ve alternatif haber linkinide veriyorum

Alternatif Link : http://www.milliyet.com.tr/2006/05/25/siyaset/siy01.html

Peki Miliyet ne yapmış haberi her zaman oldugu gibi çarpıtmış tabi yine aynı gruba ait olan Radikal de kısacası al birini vur ötekine fark etmez yani bir kez daha rezil olmak nasıl bir duygu açıkcası merak ettim unutmayın bu haberi yazanlar akıl akıldan herzaman üstündür...

http://img209.imageshack.us/img209/3558/akartiww4.jpg

Çok saol Access, ya gerçek değildi (Öyle sarı renkli haber başlığı nerde görülmüş?) yada Milliyet lafı çevirmişti zaten. Kaynağı Milliyet olan hiç bir habere tamah etmeyeceğimiz gibi, 2 yıl önceki bir mevzuuyu pişirip pişirip önümüze getirenlere, Milliyet gibi bir neydüğü belirsiz gazeteyi önümüze getirenelere de tamah etmeyiz.

minegül
02-11-2008, 10:58
iSTER %1.5 OLSUN İSTER DAHA YÜKSEK BİR ORAN HİÇ FARKETMEZ. SORUN ÖZGÜRLÜĞÜN SORUNU. BİRÇOK GENÇ İNSANIN HAYALLERİNİN KARŞILAŞTIĞI BÜYÜK BİR DARBE.
İNANIYORUMKİ SAYIN BAKAN BUNU KÜÇÜMSEMEK AMAÇLI SÖYLEMEDİ. SADECE %1 DİYE TUTTURANLARA DAHA DA FAZLASI VAR DEMEK İSTEDİ.
ART NİYETLİ OLANLARA VERİLEN BU CEVABI KİMSE KIRILMASIN, DARILMASIN. BİR DE BU HABER MİLLİYETTEN ÇIKTIYSA ALEYHTE YAZILANLARA BAKMAYIN. BAKSANIZA İLK SAYFANIN İLK İKİ HABERİ AKPARTİ HAKKINDA. VE İKİSİDE ALEYHTE.

hasantalha
02-11-2008, 13:25
hâlâ inanmayanlar var
arkadaş link verdi

her anketin sonucunu söyleyecek mi bu bakan peki ?
başörtüsü görüldüğü gibi %80'in sorunudur..
uydurmaca bir ankette %1.5 çıktıysa onun borazanlığını yapmak yakışmaz

mülayim
02-11-2008, 14:41
inşaallah artık tamamen çözülür de kurtuluruz.evet mehmet ali şahin inşaallah hatasının farkına varmıştır

maviinsan
02-11-2008, 17:54
bakan'ın kastettiği kemalist kesim.LÜtfen yanlış suçlamalarda bulunmayalım

AccesS
02-11-2008, 22:32
hâlâ inanmayanlar var
arkadaş link verdi

her anketin sonucunu söyleyecek mi bu bakan peki ?
başörtüsü görüldüğü gibi %80'in sorunudur..
uydurmaca bir ankette %1.5 çıktıysa onun borazanlığını yapmak yakışmaz

bu kişilerdeki mantık şu çamur at yapışsın yapışmazsada izi kalır mantığı ama biz o izide oradan temizleriz hiçbirşey Azimin Elinden Kurtulamaz...

SAHILL35
02-11-2008, 22:41
ya bişey dicem...
neyse...
neyse.....
neysee....
bakan bey....töbe töbe....
neyse....yani dilimin ucuna kadar geliyoda söylemeye dilim varmıyor...
neyse....
kusura bakmayın arkadaşlar..
biraz anlamsız bi yazı oldu...
başka bişeyde yazamadım şu an...
fuzulinin dediği gibi;
söylesem faydası yok ama susmayada gönlüm razı değil....
neyse...
hasbinallah diyelim...

kabardey_06
02-11-2008, 22:59
(Milliyet gazetesinin adının "Milli" bölümü hoşunuza gitmiş olmalıki kendinize kaynak gösteririr olmuşşunuz. 28 şubat sürecinde "paşa paşa imzaladı" manşeti atanlarla dost! mu oldunuz),,,bir arkadaşımızın yazmış olduğu bu satırlar bana bir birlikteliği çağrıştıryor enteresan bir birliktelik,,ak partiye duyulan husumet neticesinde ortaya çıkmış bir birliktelik,,nedir o ??,,,milli gazete bakıyorumda gazete olmaktan çıkmış iftira kampanyaları başlatan bir kesimin borazanı olmuş,,cumhuriyet gazetesi ise cumhurdan nefret etmekte,,şimdi,,,cumhur kelimesini cumhuriyetten koparttığınız zaman ortaya YET ÇIKIYOR,milli gazetedende gazetecilik ünvanını anldığınız vakit bu kez ortaya sadece MİLLİ kelimesi çıkıyor,,ak partiye karşı güç birliği yapan bu iki gazeteyi birleştirdiğiniz zaman ortaya GERÇEK çıkıyor,,MİLLİYET,,,,nasılım ??,,beni mazur görün arkadaşlar,,,,ama bu birlikteliği de fazla cidiye almayın,,stres yapar,,

hasantalha
02-12-2008, 00:16
çamur atan ben miyim siz mi
şuna bakın konu hakkında yorum yapmak yerine milli gazetye çamur atıyolar
milli gazeteyle milleyetin muhalefet nedeleri çok farklı,
biri dine karşı olduğu için muhalefet ediyo
diğeri de akp'nin gerektiği gibi islama hizmet etmemesinden dolayı muhalefet ediyo
fark bu !

Yâren
02-12-2008, 00:23
çamur atan ben miyim siz mi
şuna bakın konu hakkında yorum yapmak yerine milli gazetye çamur atıyolar
milli gazeteyle milleyetin muhalefet nedeleri çok farklı,
biri dine karşı olduğu için muhalefet ediyo
diğeri de akp'nin gerektiği gibi islama hizmet etmemesinden dolayı muhalefet ediyo
fark bu !

İşiniz gücünüz radikal islam sempatizanlığı.Şeriat düzeni istyen %2,5 luk kesim. Bu anlam vermekte güçlük çektiğimiz yersiz ideolojinizin yüzünden AK parti önyargılarla karşı karşıya kalmış durumda. Şeriat isteruk diye haykırırken birazda ülke gerçeklerini görmüş olsaydınız bu günlerde başörtüsü yerine ihracatta kırdığımız rekoru konuşacaktık belki. Memlekette tek müslüman sizsinizi sanki

hasantalha
02-12-2008, 00:32
kökten dinciyiz
bundan da gocunmayız..
her yerde islam..

Yâren
02-12-2008, 13:26
kökten dinciyiz
bundan da gocunmayız..
her yerde islam..

Her yerde islam. ülkemizdede islam... ama devlet yapısında değil.
Mollaların yönettiği ve daha fazlasını istiyorsanız

O zaman İrana gidiniz.

hasantalha
02-12-2008, 14:49
bir insan her şeyini islama göre yapmalıdır
oturmasını kalkmasını tuvalet vs. bunun gibi bi çok şey
siyasetini de islama göre yapmalı..
ha eğer müslüman değilim diyorsa o başka istediğini yapsın ne de olsa cehennemlik..

Yâren
02-12-2008, 21:28
ha eğer müslüman değilim diyorsa o başka istediğini yapsın ne de olsa cehennemlik..

Kimsenin imanını ölçmeye hakkın yok.Kimin cehenemlik kimin cennetlik olduğunada sen karar veremeyeceğine göre işinize bakınız.

Bu ülkenin bazı gerçekleri var.

Hedef muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak,sömürülen Arap devletleri hedefine değil.Allah sizin gibilere fırsat vermesin ülkemde.Gerçi fırsatı verdikte ne oldu, devlet protokolunde şeyhlerle yemek yendi

hilal
02-12-2008, 21:58
kökten dinciyiz
bundan da gocunmayız..
her yerde islam..

Her yerde islam. ülkemizdede islam... ama devlet yapısında değil.
Mollaların yönettiği ve daha fazlasını istiyorsanız

O zaman İrana gidiniz.

nedemek İRAN'a gidin(!!) bu bana çooook saygıdeğer eski c.başkanımızın
bi sözünü hatırlattı (yoksa milli gazeteyi kartellerle ortak görürken bizim de s.demirelle görüşlerimiz aynı mı(!) oluyor şimdi? )

Kimsenin imanını ölçmeye hakkın yok.Kimin cehenemlik kimin cennetlik olduğunada sen karar veremeyeceğine göre işinize bakınız.

Bu ülkenin bazı gerçekleri var.

Hedef muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak,sömürülen Arap devletleri hedefine değil.Allah sizin gibilere fırsat vermesin ülkemde.Gerçi fırsatı verdikte ne oldu, devlet protokolunde şeyhlerle yemek yendi

efendim ne yani mollalar,şeyhler giremez ama talat halman gibi (..r.p.yi 2ye hatta 3e bölmek lazım diyen) kişilere mi çankayada ağırlanmak yakışıyor

lütfen ne yazdığınıza ve ne savunduğunuza tekrar bakın........

Yâren
02-12-2008, 22:04
efendim ne yani mollalar,şeyhler giremez ama talat halman gibi (..r.p.yi 2ye hatta 3e bölmek lazım diyen) kişilere mi çankayada ağırlanmak yakışıyor

lütfen ne yazdığınıza ve ne savunduğunuza tekrar bakın........

Talat halman, geleceği görebilmiş bir yazar.Olacakları yıllar önceden tahmin etmiş, demekki bu adam boş değil.

hilal
02-12-2008, 22:13
Talat halman, geleceği görebilmiş bir yazar.Olacakları yıllar önceden tahmin etmiş, demekki bu adam boş değil.

bunu diyebilecek kadar bilgisiz olamazsınız herhalde

tabiki bu adam hiiiiç boş değil

ayrıca geleceği görebilmek(!) ne demek

Yâren
02-12-2008, 22:21

bunu diyebilecek kadar bilgisiz olamazsınız herhalde

tabiki bu adam hiiiiç boş değil

ayrıca geleceği görebilmek(!) ne demek

Milli gazetede çıkan yazıyı okudum, bu yüzden "bilgisiz" gibi kaçamak ithamlarda bulunmanız yersiz..

Geleceği görebilmek! demek artık gömlek değiştirme zamanının geldiğinin farkına varmak demektir. Değişen, globalleşen dünyaya ayak uydurmak,gelenekcilikten, yenilikciliğe geçebilecek siyasi erdeme sahip olmak demektir

hilal
02-12-2008, 22:32
Milli gazetede çıkan yazıyı okudum, bu yüzden "bilgisiz" gibi kaçamak ithamlarda bulunmanız yersiz..

Geleceği görebilmek! demek artık gömlek değiştirme zamanının geldiğinin farkına varmak demektir. Değişen, globalleşen dünyaya ayak uydurmak,gelenekcilikten, yenilikciliğe geçebilecek siyasi erdeme sahip olmak demektir
[/quote]

aslında sizin gibi düşünenlere söyleyecek fazla bişey yok çünkü ne söylenirse söylensin sizin için boş.......

ayrıca milli gazete dışında başkayerlerden t. halmanı bi araştırmanızı tavsiye ederim(!)

Yâren
02-12-2008, 22:42

aslında sizin gibi düşünenlere söyleyecek fazla bişey yok çünkü ne söylenirse söylensin sizin için boş.......

ayrıca milli gazete dışında başkayerlerden t. halmanı bi araştırmanızı tavsiye ederim(!)
[/quote]

Merak etmeyin,biz dersimize çalışıyoruz... Sizlerde yeni çağa ayak uydurmanın yollarını arayın

hasantalha
02-12-2008, 22:46

anlama sorununuz mu var ?
bi kişi müslüman değilim diyosa zaten cehennemlik dedim
bunu ben mi diyorum
kur'an diyo..

Yâren
02-12-2008, 22:59
ha birsi demiş ki yeni çağa ayak uyduralım...
neden kur'an a ve sünnete değil de çağa ayak uyduruyoruz
çağ islamın tersine gidiyo
biz de ona uıyacağız öyle mi
ne kadar acı

Kuran-ı Kerimin her çağa hitap ediyor... Binlerce yıl sonra öğrenilen bilgiler Kuranda binlerce yıl önceden yazılmış
Siz ise kutsal kitabımıza ayak uydurmanın çağ dışı olduğunu ve biz bu halimizden memnunuz gibi bir laf söylemişsiniz... Bu nasıl bir bilgi dehasıdır ki Kuran-ı Kerime uymanın çağ dışı olduğunu imaedebilir.

hasantalha
02-12-2008, 23:02
ne kadar acı

Kuran-ı Kerimin her çağa hitap ediyor... Binlerce yıl sonra öğrenilen bilgiler Kuranda binlerce yıl önceden yazılmış
Siz ise kutsal kitabımıza ayak uydurmanın çağ dışı olduğunu ve biz bu halimizden memnunuz gibi bir laf söylemişsiniz... Bu nasıl bir bilgi dehasıdır ki Kuran-ı Kerime uymanın çağ dışı olduğunu imaedebilir.

dedim ya çağ islamın tersine gidiyo..
Kur'an çağdışı evet
sizin anlayışınıza göre çağdışı
çağa ayak uyduralım ne demek ?
burdaki belgede olduğu gibi insanların katledilmesine yardımcı olalım mı demek?
eğer bu demekse evet çağdışıdır kur'an..

Yâren
02-12-2008, 23:19
ne kadar acı

dedim ya çağ islamın tersine gidiyo..
Kur'an çağdışı evet
sizin anlayışınıza göre çağdışı
çağa ayak uyduralım ne demek ?
burdaki belgede olduğu gibi insanların katledilmesine yardımcı olalım mı demek?
eğer bu demekse evet çağdışıdır kur'an..

Çağa ayak uyduracak sizlersiniz efendiler. Kuran-ı Kerim değil..
Hala Fatihin İStanbulu fethettiği günlerde yaşıyorsunuz.

kabardey_06
02-13-2008, 02:03
en küçük meselelerde dahi ortayolu bulamayanların yaşadığı beldelere,,bihakkı teslim etmemek uğruna kıskançlığı ve ihtirası,aklına ve iz'anına tercih edenlerin ikamet ettiği meskenlere,,din ve dince kutsal sayılan ne kadar değer varsa gündelik dedikodu ve sokak ağzı siyasetine malzeme yapıldığı ortamlara,,,nefsinin elinde ayyara oyuncak olanların şu günlerde fetva makamı hüviyetinde ahkam kestiği topluluklara,,ülke ve dünya gerçeklerini adam akıllı analiz etmeden hoyratça meydan okumaların yankı bulduğu meskün mahallere,,fert bazında, kişinin kendi nefsiyle olan savaşını kazanamadan başkalarını islama davet etmenin abes olacağına inanan bir zümreye hasmane tutumların sergilendiği meydanlara,,sokaklara,bucaklara,sen ben o fark etmez istesekte istemesekte,beklesekte beklemesekte,yalvarsakta yakarsakta,HERGÜN ALLAHA DUADA ETSEK,,İSLAM GELMEZ,,BOŞA BEKLEMEYİN,,,O BİR NASİP KISMET İŞİDİR,,,BİZE DÜŞEN NEFS MUHASEBESİDİR,,,,KAYIT DIŞI İSLAMİ DÜŞÜNCELERİMİZİ KAYDA ALMAKTIR,,ANLATTIĞIMIZI YAŞAMAK,,YAŞADIĞIMIZI ANLATMAKTIR,,,,,milli görüş ,saygı duyulması gerekli siyasi bir harekettir ancak önyargılarının zebunu olmuş toplumlara bu tarz siyaset ters etki yapmaktadır,,,işte bu önyargıları kırmanın yegane yolu diyaloğa açık olmaktan geçer,,,diyaloğa kapalı fert ve toplum güdükleşir,,içine kapanır,,ve içine kapanan her ne olursa olsun kendini ifade edemez,,kendini ifade edemiyenlerde itilip kakılmaya mahkum olurlar,,,ak parti hareketi lider sultasından sıyrılmış bir kadro hareketidir,ortak aklın devreye sokulduğu,sorunların tek tek çözüme kavuşturulması için azami gayret gösterildiği,,,gaye ile zamanın çok iyi analiz edildiği,,varılması istenilen hedefe nasıl ulaşılabileceği noktasında geçmiş tecrübelereden yararlanıldığı bir TÜRKİYE sentezidir,,,,,işte bu türkiye,,ak parti kadrolarının elinde, tüm dünyanın gözünün içine baktığı,,sözünün dinlendiği bir ülke olur,,AMA ALLAH MUHAFAZA,,,başkalarının elinde bırakın iran olmayı malezya olmayı,,somali ya da ırak dahi olamaz tarih sahnesinden silinip gider,,,

senolum42
02-19-2008, 02:40
selamun aleyküm
ya neiş iran istanbulun fethi falan
ewet biz hala Fatih in bu eşsiz zaferine hayranız. ve hala ordayız. çünkü biliyoruz ki İslam ı yeniden dünyaya hakim yapacak olan istanbulun Fatih i Sultan Mehmedin sergilediği eşsiz zaferdeki iman la olacaktır. aman abd şöyle diyo o öyle diyo ab böyle istiyo bunar ancak teslimiyetçiliktir. bugün başörtüsü tamamen türkiye yi karıştırmak için kurulmuş bi tezgahtır. abd bugün ırak ta. yrın iran a girecek . suriyeye girecek. enson türkiye ye girecek. zaten türban imam hatip din diyanet vs türkiye karıştırıp bölmek için bi tezgah. bu tezgah tam kurulunca türkiyedede demokrasi yok deyip burayıda hedef alacaklar. bush göreve geldiği ilk günlerde bi şafak vakti kilisede yemin etti islam a savaş açıyorum diye. açtıda
afganistan a girdi. ırağa girdi
israil filistinde
ha anlaşılan oki irana gidin diye heralde; zaten abd vurucak orayı biz yine yardım ederiz sizde orda gidersiniz diyosunuz:D
bırakın arkadaşlar lütfen!
uzun bi süredir takip ediyorum
bi arkadaş şöyle yazmış
üslerimizi açtık açmak zorundaydık
birisi çıkıyo imf yle çalışmak zorundayız diyo

nie birisi çıkıpta filistine sahip çıkmamız lazım demiyo
nie abd müttefik oluyo
filistin sahipsiz kalıyo
ırak ta insanlar katledilirken işkence yapılırken ahlaksızlık yapılırken bizimkiler o ırağın iç meselesi dio

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

müslümanlar katledilirken biz nasıl abd nin müttefiği oluyoruz
nerde demokrasi nerde insan hakları

imf den üç kuruş gelcek die nasıl üslerimizi açıyoruz abd ye
açlıktan ölseydikte abd bizi vursaydıda bu vebalin altında kalmasaydık
nasıl böyle bi zulme göz yumulur
bütün akp lilerin gözü aydın olsun
hergün yüzlerce müslüman, günahsız insan katlediliyo. açlıktan yoksulluktan telef oluyo
yolunuz açık olsun siz durmayın yola devam edin

biz gerekirse iranada giderir arabistanada ırak ada

ama içimizden bir FATİH çıkar gelir yeniden istanbulu ve gönülleri fethederiz

selametle
hakkınızı helel edin
allah a emanet olun

aknesill
02-28-2008, 09:48
arkadaşlar nedir bu???

kimse irana gitmesin..zaten müslümanlığımı yaşayacağım diyen bir insan türkiyeden daha doğru bir memleket bulamaz.sadece hatırlatmak istedim; islamın en mükemmel ve doğru yaşandığı ülkedir türkiye..belki de tek...

biz o kadar büyük bir milletiz ki,tarihimizde aslma sapık inançlara kapı aralamamışız..irandaki gibi,arabistandaki gibi olmamışız..üç beş lawrensin inançlarımızı bozmasına izin vermemişiz..

bazı sp menşe'li arkadaşlar inadına inançlarımıza söz ediyorlar..

biz inançlarımıza hizmewt etmeye çalışıyoruz..halka hizmet hakk'a hizmettir...bu ülkeye de hizmetin büyüğünü yaptı ak parti..

hilal
02-28-2008, 22:27
arkadaşlar nedir bu???

kimse irana gitmesin..zaten müslümanlığımı yaşayacağım diyen bir insan türkiyeden daha doğru bir memleket bulamaz.sadece hatırlatmak istedim; islamın en mükemmel ve doğru yaşandığı ülkedir türkiye..belki de tek...

biz o kadar büyük bir milletiz ki,tarihimizde aslma sapık inançlara kapı aralamamışız..irandaki gibi,arabistandaki gibi olmamışız..üç beş lawrensin inançlarımızı bozmasına izin vermemişiz..

bazı sp menşe'li arkadaşlar inadına inançlarımıza söz ediyorlar..

biz inançlarımıza hizmewt etmeye çalışıyoruz..halka hizmet hakk'a hizmettir...bu ülkeye de hizmetin büyüğünü yaptı ak parti..

kusura bakmayında bu ülkede mi????? islamiyet en mukemmel ve en doğru şekile yaşanıyor.....

bugün kamusal alan diye heryede baskı olan ulkeden mi bahsediyorsunuz(!)

siz türkiyeden mi bahsediyorsunuz anlayamadım(!)

yoksa siz hayalinizdeki olmasını istediğiniz ülkeden mi bahsediyorsunuz?

aknesill
02-28-2008, 22:40
arkadaşım,yazıyı bir daha oku lütfen!!!! en doğru yaşandığı yerdir,saptırılmış inanç girmemiştir ülkemizde dinimize diyorum..

Hüdaverdi
02-29-2008, 16:51
Neye gre %1,5 ?
Nerden biliyor ?
Benim kız arkadaşımıda katmışlar mı ?
Veya mahallede okuyamayan diğer genç kızlar ?
Kfaları dumanlı :)

Benide_Kapatın
03-07-2008, 18:13
Doğru söze ne denir !...

M.Ali Şahin doğru söyler..

Ersel ERDOĞAN
03-08-2008, 10:54
Yazık... İşte o % 1,5 die tabir ediLen sorun için şu anda ne den peki 2 milyon insan yürüyor, üniversitelerde neden o kadar "okumuş" die tabir ediLen gençLiğimiz kendini yırtıyor... bunun sorumLusu kim ? AKP mi ? zannetmiyorum bunun sorumLusu oraya haber die onu koyan insandır... Saten Türkiye'yi de onLar kaosa sokmadıLarmı?
Bir Laftır aLdı başını gidio... Neymiş "LaikLik eLden gidiyor", "Türkiye Şeriat DevLeti oLmanın Eşiğinde", Yok efendim "Türkiye Laiktir, Laik kaLacak" Nedir Bu ALLah Aşkına... Biraz mantıkLı düşünseLer, KendiLEride ne demek istedikLerini biLmioLar... Ben 32. Günü izLiyorken bi tane Bayan üniversiteLi arkadaşımız (Biraz Açık Giymiş) kaLktı dediki, Benim aiLemde hiç kimse kapaLı değiL, Bende kapaLı değiLim, Ama Ben BöyLe yarı çıpLak bi vaziyette okuLa girebiLip özgürLüğümü yaşayabiLiyorsam, KapaLıLarında Bu Hakka Sahip oLması gerekir, LaikLik GeneL anLamı iLe budur... Dedi Mantık Budur diyorum... Ben 19 yaşındayım Ancak Bu tip sorunLarLa Türkiye Hiç bir yere waramaz, Daha başka sorunLar Varken neden bunun üzerine duruLuyor. % 1,5 bu Kadarmı önemLi oLdu... HAYRET!!!

mustapha
03-10-2008, 13:05
madem bunun adı özgürlük...

ben boxerla geçebilecek miyim peki üniversiteye?

ya da çıplak?

ısırgan
03-10-2008, 14:17
madem bunun adı özgürlük...

ben boxerla geçebilecek miyim peki üniversiteye?

ya da çıplak?

Gidersen o senin problemin , bence sen kaybedersin ;) Kaldı ki tam olarak çıplak sayılmasa da çıplak denilebilecek tarzda giyinen(!) pek çok kişiyi görebilirsin üniversitelerde. Nedense sadece başörtüsü çok geliyor bazı kesime :-\

mustapha
03-10-2008, 14:24
yani gidersem başkası için problem olmaz... buna sevindim...

tayyipleyiz
03-10-2008, 14:32
Mevzu yüzde bilmemkaç olması değil aslında...
Sorun yasağın olması. Yasakçı zihniyetin varlığı... Bundan mağdur insanların olması, yasakçı zihniyet; köhne,sığ,aydınlanmanın ve ileriye dönütlüğün engeli, ideolojik seküler olmayan görüşlere saplanıp kalmaları. Bunu da Rektörlerimiz yani bilimin önderlerinin! yapması.

Mehmet Ali Bey bu oranla sadece üniversiteyi kastetmiş olabilir amma...
Yasakçı zihniyetin, elit! kesimin varlığının sürdürmesi ile bu oran sokaklara, gündelik hayatımıza, evimizin içine kadar sürebilecek bir sorunun varlığı ile oranı siz yukarılara doğru taşıyınız, istediğiniz kadar...

Bu zihniyetin varlığı ile bugün türban sorunu!, yarıın "biz ne istersek o olur" diyenlerin keyfi uygulamaları... Takdir sizin...

mustapha
03-10-2008, 14:39
hala mağduriyetten bahsediyorsunuz...

mustapha
03-10-2008, 14:46
hala mağduriyetten bahsediyorsunuz...

Sizin bu konudaki görüşünüz ne çok merak ettim, bir açıklar mısınız zahmet olmazsa? Sizin düşünceleriniz ne acaba?
Gerçi imzanız biraz açıklıyor gibi!! ama bir dinleyelim bakalım...

anaysaya türbanı sokmanın adı neyse... durum da o...

benim görüşüm bu

mustapha
03-10-2008, 15:05
Mü’min kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, zinnetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) açarak göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (eller, ayaklar ve yüz) müstesnadır. Örtülerini yakalarının üzerine koysunlar. (Boyun ve göğüslerini göstermesinler.) (Nur Sûresi, 31)

Kadini kendi sapık zihniyetine göre yaşatmak isteyen zihniyetin çarpıttığı en ünlü ayetlerden biridir bu.! Bu ayetin orjinal Arapçasında geçen himar kelimesi geniş manali ulup örtü anlamına gelir. Himar başı örterse başörtüsü olur masayi örterse masaörtüsü. Ama bu ayette sadece himar diye geçer.

Allah eğer “himar” kelimesi ile başın örtülmesini isteseydi “himarürres” gibi bir vurgulama ile başörtüsü diyebilirdi ama böyle birşey yazmıyor.! Allah unuttu mu haşa diye sormak gerekir türban/başörtü İslamin kuralıdır diye lanse edenlere

Başörtüsü Allahın emri ise, başörtüsü takmamak Allaha isyandır!!

ve bu durumda Allah bunun cezasını Kuranda Belirtmiş olması gerekirdi... İçki, Kumar ve domuz eti haramları gibi, ama nedense başörtünün ne emri ne de bu emire itaat etmeyenlerin cezası geçiyor!?

ve...

32 FARZ

İMANIN ŞARTLARI
1- Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak.
2- Allah'ın meleklerine inanmak.
3- Allah'ın kitablarına inanmak.
4- Allah'ın peygamberlerine inanmak.
5- Ahiret gününe inanmak.
6- Kadere, hayır ve şerrin yaratıcısının Allah (Celle Celâlühû) olduğuna inanmak.

İSLAMIN ŞARTLARI
1- Kelime-i şehadet getirmek.
2- Namaz kılmak.
3- Oruç tutmak.
4- Zekat vermek.
5- Haccetmek.

ABDESTİN FARZLARI
1- Yüzünü yıkamak.
2- Kollarını (dirsekleriyle beraber) yıkamak.
3- Başının dörtte birini meshetmek.
4- Ayaklarını (topuklarıyla beraber) yıkamak.

GUSLÜN FARZLARI
1- Ağzına su vermek.
2- Burnuna su vermek.
3- Bütün bedenini yıkamak.

TEYEMMÜMÜN FARZLARI
1- Niyet.
2- İki darb ve mesih.

NAMAZIN FARZLARI
Dışında olanlar:
1- Hadesten taharet
2- Necasetten taharet
3- Setr-i avret
4- İstikbal-i Kıble
5- Vakit
6- Niyet

İçinde olanlar:
1- İftitah tekbiri
2- Kıyam
3- Kırâet
4- Rükû
5- Secde
6- Kaide-i ahire.

bu farzlar disinda baska bir farz varsa bilelim..

mustapha
03-10-2008, 15:14
ben sadece bilgi paylaştım dalga geçmenin alemi yok...

mustapha
03-10-2008, 15:15
ayrıca yazıyı okuyup değerlendirmediğin düşüncesindeyim... boşvermiş zihniyet yerine biraz sorgulayıcı olsan... yani atgözlüğü tabirinin dışına çıksan... sağa sola bir baksan... önce şu yazdığım yazıya baksan...

tayyipleyiz
03-10-2008, 15:21
ayrıca yazıyı okuyup değerlendirmediğin düşüncesindeyim... boşvermiş zihniyet yerine biraz sorgulayıcı olsan... yani atgözlüğü tabirinin dışına çıksan... sağa sola bir baksan... önce şu yazdığım yazıya baksan...

Bu da senin görüşün, keşke sen bakabilsen bakış zaviyeni genişletebilsen, Kur' an ı anlayabilsen, kendince müçtehitvari yorumlamasan... v.s.
Beni uyardığın için de teşekürler..:)
Sevgilerimle...

mustapha
03-10-2008, 15:23
kendimce yorumlamıyorum... kur'an okumadığım kanısına nerden vardın... işte yazıyı okumadığın için öyle yorum yapman normaldir...

tayyipleyiz
03-10-2008, 15:30
kendimce yorumlamıyorum... kur'an okumadığım kanısına nerden vardın... işte yazıyı okumadığın için öyle yorum yapman normaldir...

eyvallah...

LüGaT
03-10-2008, 18:26
İslam alimlerinin spesife edip 32 farz ismini koyduğu farzları önümüze getirip "bundan başka farz mı var?" cahilliğini gösteren insancıklarla tartışmak ilim ahlakına ters düşer mi bilmiyorum?

Sahih hadislerle mezhep imamlarının tespit ettiği on dört asırdır uygulanan uygulama karşısında bu arkadaşın ve yalancı profesörlerinin söyledikleri bilgi değeri bile taşımıyor.

mustapha
03-10-2008, 20:55
İslam alimlerinin spesife edip 32 farz ismini koyduğu farzları önümüze getirip "bundan başka farz mı var?" cahilliğini gösteren insancıklarla tartışmak ilim ahlakına ters düşer mi bilmiyorum?

Sahih hadislerle mezhep imamlarının tespit ettiği on dört asırdır uygulanan uygulama karşısında bu arkadaşın ve yalancı profesörlerinin söyledikleri bilgi değeri bile taşımıyor.

yine hakaret içeren sözcükler :) amacı anlayamadım

mustapha
03-10-2008, 21:12
ve arapçayı sizden daha iyi biliyorum... zira alevilerin çoğu araptır :D

bana mamal okumayın :D

LüGaT
03-10-2008, 21:23

yine hakaret içeren sözcükler :) amacı anlayamadım

Amaç şu, cahilin alim üzerindeki şehadetinin bilgi değeri taşımadğını bilgisizlere bir nebze de olsa kavratabilmek.

mustapha
03-10-2008, 21:25
en bilge kişi bilmediğini bilen kişidir...

cahilim mazur gör...

LüGaT
03-10-2008, 21:27
en bilge kişi bilmediğini bilen kişidir...

cahilim mazur gör...

Bilmediğini bilen kişi bilmediği konuda ahkam kesmeye çalışırsa birazcık bilen kişiden mazur görülmesini bekleyemez.

mustapha
03-10-2008, 21:31
şimdi de din bilmediğimi iddaa ediyorsun... bu beni dinsiz konumuna düşürmez...

ama ben de senin felsefe bilmediğini iddaa edince ne diyeceksin :D

LüGaT
03-10-2008, 21:42
şimdi de din bilmediğimi iddaa ediyorsun... bu beni dinsiz konumuna düşürmez...

ama ben de senin felsefe bilmediğini iddaa edince ne diyeceksin :D

Buraya gelen kemalistlerin ortak dili: biz dinsiz değiliz. Beş altı aydır forumdayım en radikalinden bile "kemalistler dinsizdir" tanımlaması duymadım. Bizi buna ne kadar zorlasanız da demeyeceğiz. Din cahili olduğunuz, bilmeden kimi zaman dini olgulara düşmanlık ettiğiniz doğrudur.Ama ikisi aynı şey değil.

Bu telaş nerden anlaşılması zor gerçekten? Giren biz dinsiz değiliz diyor...

Felsefe bana göre sadece bir araçtır, çoğu zaman gereksizdir. Her filozof kendinden çöncekileri çürütür ve ortada doğru adına hiçbir şey kalmaz. Biz doğrularımızı bulmuşuz arayana mübarek olsun.

mustapha
03-10-2008, 21:46
iyi madem haklı çıktım felsefe bilmiyor muşsun ;)

LüGaT
03-10-2008, 21:50
iyi madem haklı çıktım felsefe bilmiyor muşsun ;)

Korkma bilirim, saçma şeyleri de öğrenmekte fayda var, epitogones insanı tanrıyla savaşan, onun ateşini çalmış bir varlık olarak tanımlar.

Yüzyılların savaşı, ateş (bunu çoğaltalım madde, vücut, dağ, toprak) benim diyen insanlar onu "kendi"lerine göre kullanır, Allah'ındır diyen insanlar da Allah'ın buyrukları yönünde...

Olay bu kadar basittir.

mustapha
03-10-2008, 21:51
felsefe düşüncelerini saymakla bitiremezsin.... bir tanesini sayıp geçin biliyorum diye ;)

saçma şeyleri öğrenmişsin dediğin gibi...

felsefeyi değil yani 8)

LüGaT
03-10-2008, 21:55
felsefe düşüncelerini saymakla bitiremezsin.... bir tanesini sayıp geçin biliyorum diye ;)

saçma şeyleri öğrenmişsin dediğin gibi...

felsefeyi değil yani 8)

Yok biliyorum, pozitivist Agust kommt da "insan dini" diye bir din uydurmuştu dininin ilmihalinde bir insana nasıl tapılır anlatmıştı. Hasan Ali Yücel abiniz de köy enstitilerinde okutmuştu, hatırlasana ;)

Saçma şeyleri öğrenmişim yani felsefeyi.

İki tane bilsem bilmiş sayılır mıyım 8)

Sen de anlat da ilmimiz artsın. Biliyorsan konuş ilmin alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar demişler 8)

mustapha
03-10-2008, 22:01
sadece dini felsefelerden bahsediyorsun...

Realizm, gerçekçilik ana düşüncesini, nesnelerinin varoluşları ve neye benzediklerinin, bizden ve bizlerin onlara ulaşmasından bağımsız olduğu meydana getirir. Örneğin güneş sisteminde kaç tane gezegenin olduğu, bizim orada kaç tane olacağını düşünmemize, olmasını istememize veya araştırmamıza bağlı olarak değişmez. Yine elektronların veya güç alanlarının varoluşları veya dayandığı temeller, bizim inandığımız teori olmadan da vardırlar. Diğer anlatımla Realizm, evrende gözlemcinin bilincinden bağımsız bir gerçeklik olduğu görüşüdür.

yani sokratesin dediği gibi...

"bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir..."

ve sen hala bildiğini iddaa ediyorsun ;)

LüGaT
03-10-2008, 22:06
sadece dini felsefelerden bahsediyorsun...

Realizm, gerçekçilik ana düşüncesini, nesnelerinin varoluşları ve neye benzediklerinin, bizden ve bizlerin onlara ulaşmasından bağımsız olduğu meydana getirir. Örneğin güneş sisteminde kaç tane gezegenin olduğu, bizim orada kaç tane olacağını düşünmemize, olmasını istememize veya araştırmamıza bağlı olarak değişmez. Yine elektronların veya güç alanlarının varoluşları veya dayandığı temeller, bizim inandığımız teori olmadan da vardırlar. Diğer anlatımla Realizm, evrende gözlemcinin bilincinden bağımsız bir gerçeklik olduğu görüşüdür.

yani sokratesin dediği gibi...

"bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir..."

ve sen hala bildiğini iddaa ediyorsun ;)

Aferin aferin 8)

Fransız Bodleri de biliyor musun? "Akılla bir yere varılamaz" felsefesinin kurucusu.

Sen varacağını sanıyorsun da.

Benim bildiği ise inanadığımdan ibarettir yani herşeyi bilirim bir bakıma.

mustapha
03-10-2008, 22:09
her filozofun görüşü benimsenmez... zira senin gibi dinde takılı kalan bir insan pek ilerleme kaydedemez fikirler konusunda...

öncelikle tartışmaya açık olmak gerekir... ilk önce sokratesten başla ;) ve küfür edercesine sorgula hepsini... ve gel şu anki fikirlere kadar... sonra dön bak hangisi doğru hangisi yanlış... felsefe dersi de verecektik siyasi sitede iyi mi ya ;D

LüGaT
03-10-2008, 22:15
her filozofun görüşü benimsenmez... zira senin gibi dinde takılı kalan bir insan pek ilerleme kaydedemez fikirler konusunda...

öncelikle tartışmaya açık olmak gerekir... ilk önce sokratesten başla ;) ve küfür edercesine sorgula hepsini... ve gel şu anki fikirlere kadar... sonra dön bak hangisi doğru hangisi yanlış... felsefe dersi de verecektik siyasi sitede iyi mi ya ;D

;D çok komik değil mi ?

Fesubhanallah :)

Şimdi, ben doğruları filozoflarınkinde bulmam çünkü kabul ettiğin gibi her filozofun fikirleri doğru olmaz, zaten tek yaptıkları birbirlerini çürütmektir. Ortada sadece bir toz yığını kalır. Aklın en son verası kendi kendisini devirmesidir.

İmam Gazali, Tuhaliful Felsefe, oku vaktin olursa.

mustapha
03-10-2008, 22:17
ya bak felsefeden bahsetmekten zevk aldım... ;D

dini tartışmaktan daha faydalı oldu sanki...

dur şu yazıyı okudum bir de sen oku isterim...

...

Her sey insanoglunun kendi kendine “niçin” sorusunu sormasiyla basliyor. Hasan Ali Yücel, niçin sorusunu soran ve sorunun yanitini bulamasa da bunu zihninde arayan kimsenin ilk filozof oldugunu söylüyor. Ilk filozofun kim oldugu ise ne yazik ki bilinmiyor... Kim bilir, belki de tekerlegi bulan, ilk filozoftu...
Öykü ile gerçek arasi; profesör, bir yillik zorlu egitimin sonunda büyük sinavda ögrencilerine tek bir soru sormus: Neden?
Ögrenciler, sayfalar dolusu yanit yazmislar. 100 üzerinden 100 puani bir ögrenci almis.
Tam puan alan ögrencinin yaniti: Çünkü!
Ilk filozofun kim oldugu bilinmiyor ama Anadolu topraklarinda bugünkü Milet’te yasamis Tales, ilk filozof olarak kabul ediliyor. Tales’in yaptigi “dünya neden yaratilmistir” sorusuna yanit aramak...
Efsaneleri bir kenara birakip dünyanin cevherinde ne oldugunu düsünmeye baslayinca ortaya çesitli görüslerin çikmasi dogal. O zaman, gündeme yeri bir soru geliyor, “nereden biliyorsun?” ve ayikla pirincin tasini, kanitla teorini...
Insanoglu, böylece düsünmeye, düsüncesini gelistirmeye; bulmaya, kesfetmeye, icat etmeye basliyor.
Insanoglunun felsefe yapmaya baslamasindan bugüne kadar geçen süre 2 bir 500 yil kadar.
Bu felsefe konusu da nereden çikti diyorsunuz, biliyorum... Televizyonun karsisina oturmus, bir o kanal, bir bu kanal dolasirken ve her kanalda gazetelerin ansiklopedi reklamini izlerken, bir ara ekrana türkücü Mustafa Topaloglu çikti. Topaloglu’nu ekranda görünce aklima meshur sarkisi geldi: Felsefe Yapma!
Ansiklopedi reklamlarini izlemenin halet-i ruhiyesiyle kendimi kütüphanenin önünde buldum ve uzun süredir elime almadigim dört ciltlik Felsefe Ansiklopedisi’ni raftan indirdim. Cildi bez kapli degil, kagidi adi, baskisi tipo, resimleri siyah-beyaz!
Cemil Sena, 1974 yilinda ilk cildini hazirladigi Filozoflar Ansiklopedisi’nin son cildini 1976 yilinda tamamlamis. Kaynakça olarak 56 eserden yararlanmis. Ansiklopedide 5 binden fazla eseriyle 2 bin 200 filozof yer aliyor. Yani 2 bin 500 yil içinde, dünya düsünce hayatina imza atan 2 bin 200 kisi. Bugüne dek dünyaya gelen ve göçüp giden, halen dünyada olan ve göçüp gidecek milyarlarca insan adina beynini zorlayan sadece 2 bin 200 kisi!
Filozoflar Ansiklopedisi 2 bin 449 sayfa.
Ansiklopedi dedigin roman gibi okunmaz. Gerektikçe bakilir. Ama ben, 2 bin 449 sayfayi tek tek çevirdim. Tabii ki okumadim. Sadece ansiklopediye girmis isimlere baktim. Tek tek 2 bin 200 kisinin adini okudum.
Birinci cilt Anaton Aall ile basliyor, Adolf Dyroff ile bitiyor. Ikinci cilt Hermann Ebbinghous ile basliyor, Thomas Henry Huxley ile bitiyor. Üçüncü cilt Iambule ile basliyor, Quintilien ile bitiyor. Dördüncü cilt Raban Maur ile basliyor, Ulrich Zwingli ile bitiyor.
Aristo, Descartes, Eflatun, Galileo, Hegel, Kant, Leibniz, Newton, Rousseau, Sokrat, Spinoza daha bir çok tanidik isim...
Bu 2 bin 200 isme tek tek bakmaktaki maksadim, aralarinda bizden kaç kisinin oldugunu bulmak içindi... Uzun bir lise hazirlama düsüncesiyle oturdum masanin basina... Masadan kalktigim zaman notlarimin arasinda sadece üç isim vardi:
Farabi, Ibni Sina, Celalettin-i Rumi.
2 bin 200’de 3!
Ve aklima kocaman bir soru takildi:
Niçin bu üç isme yüzyillar boyudur dördüncü bir isim ekleyemedik...
Felsefe yapma!
(Aralik 1992)

kaynak (http://www.denizsom.com/icerik.asp?tur=arsiv&id=9)

LüGaT
03-10-2008, 22:30
Görüldüğü üzere felsefeler ve idolojiler hep insanı şımarıklaştırmış, hep zulum ve baskı unsuru olmuştur.

Batının/ doğunun cins kafaları gerçeği bulmanın son aşamasına gelmeyi çoğu zaman bilmiştir ve itiraf etmişlerdir: Bize filozofların değil, peygamberlerin getirdiği gerçek lazım.

Olay basit felsefe yapmaya gerek yok.

LüGaT
03-10-2008, 22:43
bilinen o kadar şeye rağmen daha fazlasını olduğuna inandıkları için hiçbir şey bilmediklerini savunur realistler...

anlayabileceğini sanmıyorum...

dinin kurallarına inanmıyorsun de ve tam olsun bari... allah allah ya... sen nerden bileceksin benim dine ne kadar yakın olduğumu?

birbirlerini çürüterek çok şeye ulaşırlar... tabi alakadar olmadığın için bilmiyorsun...

ikimiz din biliyoruz ama benim senden fazlam ben felsefe de biliyorum...

Ne kadar din bildiğini hakikaten gördüm :) (Hangi dinse?)

Felsefe insanı bir yere götürmez.Götürmemiştir de.

İki felsefeci atın kaç tane dişi olduğu konusunda tartışırmış, bir tane akıllı neden açıp saymadıklarını sormuş, adamı felsefeci olmamakla suçlamışlar.

Ahmak olmaktansa felsefeci olmamak evla.

Teşekkür ederim konuşma için. 8)

mustapha
03-10-2008, 22:46
müslümanım kardeş...

ama anamı günahkar konumuna düşürenlere öyle bir söverim ki... akla sığmaz...

felsefeyi inkar et... ama ben dini inkar etmedim. bana ne kadar saygı duyduğun da aşikar... halbuki ben sana saygı duyuyordum... e bu yaptığın saygısızlık olmaz mı?

ve şu iki felsefeci hikayesi... kulaktan dolma... böyle bir şey olmayacağını bilirler... bir çocuk senden daha zekidir... sen bunu kabul etmezsin ama ben ederim... aramızdaki fark ben sorgularım sen ise kuruya inanırsın...

LüGaT
03-10-2008, 22:49
müslümanım kardeş...

ama anamı günahkar konumuna düşürenlere öyle bir söverim ki... akla sığmaz...

felsefeyi inkar et... ama ben dini inkar etmedim. bana ne kadar saygı duyduğun da aşikar... halbuki ben sana saygı duyuyordum... e bu yaptığın saygısızlık olmaz mı?

ve şu iki felsefeci hikayesi... kulaktan dolma... böyle bir şey olmayacağını bilirler... bir çocuk senden daha zekidir... sen bunu kabul etmezsin ama ben ederim... aramızdaki fark ben sorgularım sen ise kuruya inanırsın...

Aramızdaki farkı kaybetmemek için ömrümü veririm. Sorgulanmayan birşey uğruna..

Hangi saygısızlık? Ve hikayeyi neden beğenmedin, tam ahvaline uygun?

mustapha
03-10-2008, 22:50
saygıya alayla cevap vermek saygısızlıktır...

hikaye ise gerçek değildir... varsa ispatla

LüGaT
03-10-2008, 22:56

İmam Gazali Tuhaifu'l Felsefiye ;)

Oku ve düşün.

CeVHeR
03-10-2008, 22:58

Sana Lügat' la tartışmamayı tavsiye ederim. Her türlü altta kalırsın...
Gerçi seni 10 yaşındaki bir çocuk da alt edebilir. Çok basit ve ezbere konuşuyorsun. Seviyen Lügat' a yetmez...

mgv
03-28-2008, 19:21
BAZI ARKADAŞLAR ÇOK KOMİK ŞEYLER YAZIYOR.ELİNLEMİ YAZDIN DİYEN ARKADAŞ HERHALDE HİÇ GAZETE OKUMUYOR.MİLLİYE GAZETESİNİ TASVİP ETMİYORUM ANCAK BOZUK SAAT BİLE GÜNDE İKİ KERE DOĞRUYU GÖSTERİR.BU BÖYLE BİLİNE

Ersel ERDOĞAN
03-31-2008, 11:59
yha güLmek istiyorum ancak acıyorum... Neden bu kadar ezberci takLitci bi zihniyet Neden?
kaçış doLu gerçekten, FeLsefe biLmiyorsun diyor... FeLsefe biLsek ne yazarki gereksiz biLgiLer topLuLuğu, Yhani feLsefe iLe mi yönetecez devLetimizi, Düşünsenize haLkın oyLaması iLe değiLde bi tane doğru buLuyorsun devLet başkanı oLuosun 2 gün sonra seninkinin üstüne bi doğru buLuyorLar ve o başkan oLuyor. Bana feLsefenin 1 tane yararından bahsedermisin arkadaşım? sadece akıL karıştırmak dinden uzakLaştırmak ÖZGÜRLÜK başLığı aLtında bişiLer ispatLamaya çaLışarak BeLLi beLirsiz yapıLan bi yoLcuLuktan ibaret. Yhani esKiden yapıLan feLsefik düşünceLEr önemLiydi, Çünkü ozmn beLLi bi din anLayışı yoktu feLsefe insanın neden yaratıLdığı konusunda fikir öne sürmek için yapıLan işe veriLen konu başLığı gibi bi isim yhani. HaLa bu seneLerde "Birçok şeyin ispatLanmış oLmasına rahmen" kuLLanıLıo oLmasıda bi güLünç durum tabiki :) ama bu tip düşünceLEri savunanLarı bi yere topLasanız hepsinin ifadesini aLsanız yha 1 yhada 2 keLime oynar...
Bi de şu dinsizLik konusuna geLince, Biz dinsizsiniz demiyoruz... Sizin bi dininiz war diyoruz. ona uygun davranın yha onu tamamiyLe kavramaya çaLışın yhada tarafınızı beLirLeyin. Ben MüsLümanım demek çok basit bişi ama onu Gerçekten yaşayarak söyLemek zor oLanı... Nese Ben Kendimi aşarak bi sürü Söz sarf ettim... yaşım 18 kötü bi laf ettiysem özür dilerim herkesten...

mavera
03-31-2008, 12:08
BAZI ARKADAŞLAR ÇOK KOMİK ŞEYLER YAZIYOR.ELİNLEMİ YAZDIN DİYEN ARKADAŞ HERHALDE HİÇ GAZETE OKUMUYOR.MİLLİYE GAZETESİNİ TASVİP ETMİYORUM ANCAK BOZUK SAAT BİLE GÜNDE İKİ KERE DOĞRUYU GÖSTERİR.BU BÖYLE BİLİNE

Iste bir zihniyetin cürümüslügünün göstergesidir..Milliyet gazetesini tasvip etmiyorum ama benim hosuma giden haber yapinca o zaman is degisiyor demek istiyor arkadas!..
Sizin zihniyetiniz budur düsmanimin, düsmani dostumtur..siz ak partiye celme takma yolunda herseyi mübah görmeye devam edin, bu halkta size oylarinin zekatini vermeye devam etsin ;)

Kırık_Çocuk
03-31-2008, 12:38
müslüman kardeş... diye hitap ederek
Aleviliğin bir din olduğunu mu söylemeye çalıştın mustapha? yoksa ben konunun başını kaçırmış anlamamış sayacağım kendimi ???

akdok
04-08-2008, 23:53
İSLAM FELSEFESİ
İslam felsefesini, İslami felsefe ve İslam dünyasında gelişen felsefi akımlar olarak iki grupa ayrılarak değerlendirmek mümkündür.

Temelde özü itibarı ile dogmatik olan din ile felsefenin beraber nasıl değerlendirilebileceği tartışmalı olsa bile, İslam dünyasında felsefe orta çağ batı dünyasından çok daha müsamahalı karşılanmıştır. Bunun bir nedeni İslam dininin temel esaslar dışında ferdi düşünceye serbestlik tanıması, imani esasları alenen zedelememek şartıyla düşünceye verdiği özgürlük, diğer bir nedeni de akli ilimlerin gerek siyasi otoriteler gerekse dini otoriteler tarafından sürekli desteklenmiş olmasıdır.Bu sayede İslam coğrafyasında ve özellikle Arap dünyasında felsefe gelişmiş,gelişen felsefe de formel,doğa ve insani bilimlere de katkılar sağlamıştır.O dönemin Batı dünyasından oldukça üstün bir konuma sahip olan İslam felsefesi 14. yüzyılın sonlarına kadar zirvede tutunmuştur.

İslamî Felsefe İnsanlık tarihi boyunca felsefenin konusu olan insanın kendisini, başkaları ve kainatla olan ilişkisini, ve doğaüstü güçlerin varlığı/yokluğunu, İSLAMIN TEMEL ESASLARINI ZEDELEMEDEN, yahut onlardan yola çıkarak akli delillere dayalı ve sistemli bir şekilde yorumlama ve izah etme temelinde gelişmiş İslam ilimlerine İslami felsefe denebilir. İslami felsefe tarihi süreç içerisinde pek çok dal ve okullara ayrılmıştır.

İslam dininin itikadi esaslarının akli deliller esas alınarak incelenmesi, değerlendirilmesi ve izahi İslami felsefenin onemli bir ruknunu olusturur ki bunun sistemli hale getirilmis haline ilm-i kelam denilmektedir.

İtikada ait meselelerin akıl perspektifinde değerlendirilmesinde zamanla farklı okullar oluşmuştur. Bunlara itikadi mezhepler denilmektedir. Başlıcaları:

Selefiyye
Maturudiyye
Eş'ariyye
olarak sıralanabilir.

İslam Felsefesinde daha çok tasavvufi konuların ele alındığı ve değerlendirildiği saha, yer yer tasavvuf felsefesi olarak isimlendirilmişse de, tasavvufun tanımı gereği bu tabirin genel kabul gördüğü söylenemez.

İslam Dünyasında Gelişen Felsefî Akımlar İslamiyetin Hicri 1. asırda hızla gelişmesi ve yayılması ile birlikte önceden müslümanların kendilerine yabancı olan kültürlerle etkileşimi artmıştır. İslamiyet'in akla verdiği önem ve serbesti, bu yeni kültürlerde mevcut felsefi birikimin tercümeler vasıtası ile hızla müslüman ilim adamları arasında yaygınlaşmasını da beraberinde getirmiştir. Henüz sistematik felsefe kültürü gelişmemiş olan müslüman arapların Yunan felsefesi ile bu ilk tanışıklıkları daha ziyade edilgen nitelikte ve etkilenme şeklinde olmuştur denebilir.

Her ne kadar, farklı bir kültürde yeni gelişen bu felsefenin içerdiği ekoller İslami temel esaslardan uzaklaşmamaya çalışmış olsalar da, Yunan felsefesi etkili olmuş ve itikadi esaslarla çelişen çeşitli ekoller de ortaya çıkmıştır.Fakat bu ekoller İslami esasları kabul eden ekollere göre azınlıktadırlar.İslam filozofları Yunan felsefesinde özellikle Platon ve Aristo gibi düşünürlerin görüşlerini benimsemişler ve bunu İslam düşüncesiyle birleştirmişlerdir. Geneli itibariyle bu sistemi kuran 2. Öğretmen de denilen " Farabi " dir.Farabi'den sonra İslam'ın Tanrı anlayışıyla rasyonalizmi diğer İslam filozofları da birleştirmişlerdir.

İslami felsefe ile kelam bir süre birlikte yürümüş.Daha sonra genel olarak felsefe ekolü ile kelam ekolü arasında önemli görüş ayrılıkları çıkmış ve İslami ilimlerde felsefeden ayrı bir yere sahip olmuştur. İtikadi konularda felsefe ekolü ile kelam ekolü arasında görüş ayrılıkları mevcuttur. Her ne kadar bu iki farklı grubun düşünceleri diğer grup ve mezheplere oranla daha akli bir bazda olsa da, kelam felsefeye oranla klasik dini itikada ve nakile daha yakındır. İslam filozofları ve felsefi ekoller ise itikadi konularda daha çok aklı baz alırlar ve akıl ile naklin çeliştiği yerlerde aklı tercih eder, çoğu kez nakli tevil ederler.

İslam dunyasında ortaya çıkan felsefi yaklaşımlar ve pek cok hususiyetleri ve ozellikle dine bakışları açısından farklılık arzederler.Fakat Maddeciler hariç tüm ekoller İslam'ın tevhit anlayışı esaslarına çok yakınlardır.Bu ekoller geneli itibariyle Tanrı,ruh,vahiy,peygamber,kutsal kitap vb. dinsel varlık ve kavramları kabul ederler.

Başlıcaları:

Tabiat felsefesi
Tabiiyyun (Naturalistler)
Dehriyyûn (Maddeciler)
Bâtınîlik
Meşşâîlik
İşrakîlik
ve felsefi bir tabanda olsa da felsefi ekolden bağımsız olan kelâm.

İslam Felsefesi tarihinde ekol kurmamış ve bir ekole de bağlanmamış birçok önemli filozof ve felsefe vardır, buna İbn Haldun ve onun tarih felsefesini örnek olarak verebiliriz.

akdok
04-08-2008, 23:55
İslamın bile bir felsefesi varken sizin felsefeyi gereksiz veya yararsız görmeniz...komik

Ak_Zeynep
05-04-2008, 11:14
Biz başörtüsünü sorun yapanlardan değiliz.Sesi çok çıkan Laikliğin arkasına sığınanlar yani o yüzde 1.5 bunu sorun haline getiriyor.Yani bakan çok doğru söylemiş başörtü bizim asla SORUNUMUZ olamaz :)