Orijinalini görmek için tıklayınız : Mehmet Barlas'a o soruyu sorduklarına pişman oldular! ve özür geldi..
Benide_Kapatın
04-24-2008, 19:14
Mehmet Barlas, konuk olduğu programda Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın soruları üzerine sinirlendi. Ve iki gazeteciye özür diletti.
NTV'de Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas'ın sunduğu Yazı İşleri Programının bugünkü konusu Sabah ve ATV'nin satışı ile ilgili tartışmalardı. Programa canlı katılan Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas bugünkü yazısına atıfta bulunarak gazetenin bağımsızlığını koruyacağını söyledi. Medyada tekelleşme ve kartelleşmenin tehlikesine dikkat çeken Barlas 'Kartelleşme yerine medya savaşını tercih ederim. 28 Şubat döneminde medyada başlıklar bir yerden atılıyordu' dedi.
Mirgün Cabas'ın aldığı parayla ilgili sorusu üzerine sinirlenen Barlas 'Kendi grubunuzdaki gazetecilere soramadığınızı başkasına soruyorsunuz' dedi. Ruşen Çakır, Mirgün Cabas yerine özür diledi. Sonra Mirgün Cabas ta özür dilemek zorunda kaldı.
İşte o anlar... (http://www.samanyoluhaber.com/haber-99239.html)
:D :D
Yerin dibine sokup çıkarmış adamları. Doğrusu Mehmet Barlas'ı hiç böyle görmemiştim. Diğerleri de süt dökmüş kedi
Haberlerde izledim ben de..Ağzına sağlık Mehmet Barlas :)
ENGİNEER
04-24-2008, 20:35
Barlas o sakinliğiyle herkesi alt ediyor ya ona hayranım...
_Yeniden_
04-24-2008, 20:41
Her zaman ki gibi polemiğe girmeden birikimiyle eziyor Mehmet Barlas...
Haberlerini monoton sunuşuna rağmen ondan biraz olsun faydalanabilmek için izliyorum...Özellikle gözlem kısmında şahane mesajlar veriyor...
rikopasa
04-25-2008, 10:58
Çok sevmeyin Mehmet Barlası ... klasik hükümet taraflı kişiliktir ... bugün size yarın başkasına yakındır ...
Bayrağımızı çiğneyen ermeniler için "sınırlar açılmalıdır" demişti , hatırlatırım ....
Gönülden
04-25-2008, 11:17
Dün haberin sonuna yetiştim tam bakamadım ama belliki Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas bu konuda zararlı çıkacaklarını düşünerek özür dilediler....doğrusuda buydu Mehmet Barlas severek takip ettiğim bir yazardır...Ermeni konusunda söylediğiniz konuşmasını duymadığım için yorum yok..
tayyipleyiz
04-25-2008, 11:25
Demokrasi her kurumda, hizmet içi faktör olmalı.Kartel medyası aydın kesime baskı yaparsa, özgürlükleri kısıtlarsa, susturmaya çalışırsa yanıtı da Sayın Barlas gibi olur, olmalı da...
Bir gazetecinin, prensip sahibi bir gazeteciye soracaklarına da dikkat etmesi gerekir. Sanki gaztecelik dersi olmuş biraz... ;)
rikopasa
04-25-2008, 11:37
Dün haberin sonuna yetiştim tam bakamadım ama belliki Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas bu konuda zararlı çıkacaklarını düşünerek özür dilediler....doğrusuda buydu Mehmet Barlas severek takip ettiğim bir yazardır...Ermeni konusunda söylediğiniz konuşmasını duymadığım için yorum yok..
Ben size bu konuda yardımcı olayım ... Belki bundan sonra yorum yapabilirsiniz ...
Bazıları Ermenistan sınırının açılmasını isteyecek kadar ileri gitmişlerdir.
Mehmet Barlas örneği... ABD ve Fransa’da Ermenilerin “soykırım” tasarılarının geçmemesi için: “Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ve mesela sınır kapısının açılması için karar alınabilir.” demekte, dahası 301. maddenin hemen bu hafta değiştirilmesini istemektedir! (Sabah, 21 Ocak 2007.)
http://arsiv.sabah.com.tr/2007/01/24/yaz09-40-110.html
rikopasa
04-25-2008, 11:56
Bu da var ... İşte bayrağımızı çiğneyenler için Mehmet Barlas ın düşünceleri ...
http://www.sabah.com.tr/2007/01/21/yaz09-40-119.html
Umarım yardımcı olabilmişimdir ...
ethemkara1
04-25-2008, 12:09
sayın barlasta kimin kayığına binerse küreğini çekenlerden ancak hiç değilse bazıları gibi çirkefleşmiyor ama ipiylede kuyuya inilmez.
rikopasa
04-25-2008, 12:25
ben burada bu adamın tutulmasına anlam veremedim ... neden destekleniyorki ? bu adam yelkeni açar rüzgar nereden eserse oraya ... şimdi sizden esiyor diye bu adama sahip çıkmak bence yanlış ...
Mehmet Barlas ... Cumhuriyet , Günaydın , Milliyet , Güneş , Tercüman , Hürriyet , Yeni Şafak , Zaman ... bunların hepsinde çalıştı yöneticilik yaptı.
Çeşit seven bir arkadaş yani ... bence karar verememiş kafası karışık gibi veya aslında en güzel kararı vermiş ... rant ...
Benide_Kapatın
04-25-2008, 12:29
Rant konusunda demek istediğiniz ne?
Usülsüzlük, yolsuzluk , falan mı?
Varsa ispatı nedir?
[color=navy]Arkadaşım Mehmet Barlas 2007 de yazmış yazıyı. İyi niyet göstermiş, ılımlı olmuş. Nedir sizin bu derdiniz? Ülkeyi savaşa sokmaya ne kadar meraklısınız? Şimdi gidin sorun bakalım bayrak çiğnemeyle ilgili neler diyor? "İyi yapmışlar." mı diyecek?
Mehmet Barlas gibi biri hakkında da bu kadar atıp tutturamadınız ya. Daha size ne diyeyim. Şu gözlükleri çıkarın artık ta biraz objektif olun. Hatta zaman tutuyorum iki dakka objektif olun, hadi bakayım.Hazır mıyız? Süre başladı. :D[/colot]
rikopasa
04-25-2008, 14:28
Tamam arkadaşlar tamam ... bir şey demiyorum ... 1948 de amerikadaki okullarda okutulan haritada doğu illerimiz için anadili ermenice yazılmıştı.
Hatırlamazsınız ama o haritayı siz. O haritada ege deniz kıta sahanlığımız kaç km olarak gösteriliyordu tahmin edin bakayım ... 12 km , yani şimdiki değer. 1948 deki haritada gösterilen değeri seneler sonra yerine getirdiler. o haritada doğu illeri için ana dili ermenice yazıyor ... dikkat.
Bana kalkıp bu adamı savunmayın burada ... çalıştığı gazeteleri yukarıda sıraladım. Bu adamın bir duruşu , düşüncesi olsa bu kadar zıt çizgideki gazetelerde çalışmazdı. Ekmek parası ama dimi ...
İspatmı ? neyin ispatı ... adam önünüzde işte
ENGİNEER
04-25-2008, 14:42
Mehmet Barlas Ermenilerle ilişkiler düzelsin demiş...Yani ''bayrağı çiğneyen ermenilerle'' dememiş..!
Saptırma..
rikopasa
04-25-2008, 14:58
"Bayrağı çiğneyen ermeniler" kaka
"bayrağı çiğnemeyen ermeniler" iyi yani ha ...
komik olma.
ermeniyle ne ilişkimiz düzelecekmiş ? mehmet barlasın ne demek istediğini anlamışa benziyorsun ... banada anlatırmısın ?
bayrağı çiğneyen , her fırsatta hakaret eden , başkanlarının Başbakanlığımızın davetini kabul etmeyen , her fırsatta soykırım diyen topluluklamı ilişkilerimizi düzelteceğiz. bu kadar alttan almak biraz fazla olmuyormu ?
ENGİNEER
04-25-2008, 15:04
Sana bişeyi açık söylüyorum...!
Ben Ermenileri hiç sevmem...Safkan Türk'üm...Irkımın öneminide bilirim...
Ama bir insan ırkı yüzünden kötü ayda iyi olmaz!
Bir Ermeni çıkar bu topraklara bağlı olduğunu söyler iyidir..
Dürüst yaşar delikanlıdır...
Bizede herhangi bir saldırganlığı yoktur!
Peki böyle bir adama ben nasıl kötü laf edebilirim?
Mehmet Barlas ilişkiler iyiye gitsin demiş...
İran desen rakiptir...Suriye desen yeni yeni ilişkiler düzeliyor...Yunanistan zaten düşman...Bulgaristanla birsürü sorun var...!
Etrafına bi bak bir tane dostumuz yok...
Bir devleti güvene sokan en önemli etken sınır komşularıdır!
Onlarla anlaşamazsan asla refahı bulamazsın ve güvende olamazsın...
Velhasılı...İlişkiler düzelsin..
Bayrağı yakanı boşver gitsin...
rikopasa
04-25-2008, 15:17
arkadaşım bak aşağıdaki resimler yeni ... gündüz ezip geçiyorlar gece bayrağımızı yakıyorlar ...
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8780488.asp?gid=229&sz=21413
bunların nesiyle ilişki kuracağız onu anlamadım ...
toprağımızda gözü olanlarlamı ilişki geliştireceğiz.
Bende kalkıp senin anlattığın şekilde yaşayan ermenilere laf söylemiyorum ... o bayrak nerede yakıldıysa orada yaşayanlar için söylüyorum aynı mehmet barlas ın kastettiği ermeniler.
mehmet barlas ermenistan sınırları açılsın derken bu topraklara bağlı ermenilerimi kastetti diyorsun yani ?
Türk ün Türk ten başka dostu yoktur , bunu unutma ... çok doğru bir sözdür.
oturanboğa
04-25-2008, 15:24
emre kongarı iyi bozuyodu zamanında ben de bişey sanıyodum bu adamı....ama arabistanda idama mahkum edilen adama yaptığı yorumdan sonra nası bi münafık olduğunu anladım....iyi bozmuş adamları ama sadece o kadar...sevilesi bi insan değil
ENGİNEER
04-25-2008, 15:26
Öyle mi?
Bence Kurtuluş Savaş'ında bize ihanet eden Türk soylu hainleri bir araştır...
Bu dünyada iyiliği belirleyen ırk değil ''inanç''tır!
Dünyada ırk ayrımı yoktur!
Sadece zengin fakir ayrımı vardır!
Git en zenginlerin olduğu bir semte..
Orada Kürt Türk Ermeni bütün zenginler dosttur ama sen fakir bir Türk'sen bir tanesi suratına bakmaz...
Bu durumu bozan tek kesim inançlı kesimdir...
Neyse...Fazla uzadı sohbet ama bir tane bayrağımızı yakan terbiyesiz yüzünden koca devlet ilişkilkerini bağlamaya yada koparmaya çalışmak yanlıştır...
rikopasa
04-25-2008, 15:45
Neyse...Fazla uzadı sohbet ama bir tane bayrağımızı yakan terbiyesiz yüzünden koca devlet ilişkilkerini bağlamaya yada koparmaya çalışmak yanlıştır...
Bencede uzadı .... ama bayrağı ezen veya yakan bir kişi değil , orada binlerce insan var. Amerikada yürüyenler , Rusya da konvoy yapanlar var ...
Bu arada ben ilişkiler gelişmesin demiyorum , benim karşı çıktığım bu kadarda alttan almaya gerek yok ...
Bayrağımı ezen yakan adamada sınır açmanın manası yok ...
ENGİNEER
04-25-2008, 15:48
Sınır açılmasını şu adna bende istemiyorum çünkü hala bize düşmanlar ama ''ilişkiler iyileşmeli'' diye temennide bulunmak ayıp değildir...
rikopasa
04-25-2008, 15:48
o zaman kıbrısta bayrağımızı indirmeye çalışan şerefsizin vurulmasınada gerek yoktu ... öylemi yani ...
bayrak bizim için farklıdır ...
ENGİNEER
04-25-2008, 15:53
O örnekle bu örnek arasında sanıyorum Kilimanjaro dağı var..
rikopasa
04-25-2008, 15:54
bayrağın önemi açısından yazmıştım ...
Sloganlar sloganlar, duvarlar duvarlar. Düzeltmek için en küçük fikir yok ama iş bozmaya, nefrete, düşmanlığa geldiğinde üstümüze kimse yok. Öyledir, kötüye en kolay yol kötülükle cevap vermektir. İnsan bu konuda çok zayfıtır. Biz zoru severiz :-*. Zor olan iyilikle, doğrulukla, büyüklükle cevap vermektir. Hatta bu zamanda bu daha zor ve bir o kadar da elzemdir.
Şu ülkede bayrağını yürekten sevmeyen kaç kişi vardır? %1? %0.01? bu aralık olsa gerek. Ama kalkıp iyilikle birşeyler söylediğinde kasttetiğin kişiler yanlış yapınca sen de dünyanın en yanlış adamı oluveriyorsun. Mantık bu yani.
Hatta 1948 deki haritada-varsa öyle bir harita, nasıl hatırlayacaksak???- senin suçun oluyor. Ne adamsın zamanda da yolculuk ediyorsun.
Başınıza gelse size haksızlık mı olur? Mesela bir at alırsın, atın ayağı kırılır, gelir seni vururlar. Çünkü atı sen almışsındır. Yada serseri yaşayan birinin düzelmesi umuduyla bir işe sokarsın, alında biraz adam olsun dersin, ama serseri iki gün sonra işe gelmemeye başlar, seni işten atarlar.
O kadar çok şeye benziyor ve hayatta bunlarla o kadar çok karşılaşıyoruz ki...Ama yine de iyi niyetten vaz geçmemek lazım. İyi huylarınızın alınıp götürülmesine izin vermeyin. Durmak yok, savaşa devam. :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.