fatih kısaparmak balon baskılı balon Meral Okay öldü Ve Vasiyeti - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meral Okay öldü Ve Vasiyeti

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 11:57
Muhteşem Yüzyıl'ında senaristi olan Meral Okay hayatını kaybetti.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören senarist Meral Okay hayatını kaybetti.

Vefat haberini bu sabah Ali Sunal twitter sayfasından duyurdu. Ali Sunal sayfasına "Meral ablamı Meral Okay'ı kaybettik, başımız sağolsun." yazdı.

MERAL OKAY KİMDİR?

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu.

Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. 2011 yılında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin senaristliğini yaptı.

EŞİ KANSERE YENİLMİŞTİ

Bir Bulut Olsam, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar gibi TV dizilerinin yanı sıra Seni Seviyorum Rosa, Beynelmilel gibi sinema filmlerinde oynayan; Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Meral Okay'ın aktör eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanserine yenilmişti.

habervaktim

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 12:04
Azabı bol olsun...

dilemma
04-09-2012, 12:34
Azabı bol olsun...
"Onlar bilmiyorlar" diyerek Rabbinden mağfiret dileyen bir peygamberin ümmetine de İslam'ın mantığını da uymayan bir mesaj.
Sizi kınıyorum.
Allah günahlarını affetsin.

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 13:57
"Onlar bilmiyorlar" diyerek Rabbinden mağfiret dileyen bir peygamberin ümmetine de İslam'ın mantığını da uymayan bir mesaj.
Sizi kınıyorum.
Allah günahlarını affetsin.

Bende sizi kınıyorum...
ne yani kadın çıkacak sözvmediği atam kalmayacak... ileri bölümlerde sanat için kanuniyi gay yapacam diyecek daha neler neler bende Allah ramet etsin makamı cennet olsun mu diyeceğim...
"onlar bilmiyorlar" lafını kime söylüyor? efendimiz HAYATTA olup da doğruyu bulamayanlar için... yolun sonunsa gelmiş birisi için ve sevmediğim birsi için du mı edeceğim... hem benim kızgınlığım kişisel değil ki... islamın mantığı dediğin şey ne acaba???

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 14:03
Meral Okay'ın vasiyeti
Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay, bu sabah hayatını kaybetti. Okay bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 'Asmalı Konak', 'İkinci Bahar', 'Muhteşem Yüzyıl' gibi çok izlenen dizilerin senaristi Okay'ın eşi ünlü oyuncu Yaman Okay da yıllar önce kanserden yaşamını yitirmişti. Meral Okay, Göksu Göksel'e verdiği bir röportajda vasiyetini açıklamıştı. İşte röportajdaki o bölüm:

VASİYETİ: YAKILMAK İSTİYORUM

Şöyle çıkıp sokaklarda hiçbir amaç olmadan dolaştığınız oluyor mu? Öylesine?
Onu sokakta yapmam da ben denizde yaparım. Suda olmak beni çok mutlu eder. Bir teknenin kıçında uyuyup uyanmak, kulağımda sevdiğim müziği dinleyerek gökyüzüne bakarak, yıldızların kayışını takip ederek uykuya dalmak, gözünü yarı açarak kendini suya atmak.

Aykırı yanlarınız var, öldüğünüzde yakılmak istemeniz gibi mesela…

E çünkü suya karışmak istiyorum da ondan.

Suyu o kadar çok seviyorsunuz?

Çok. Yani küllerimi üç parti halinde nereye savuracaklarını da yakınlarımdan bir iki kişi biliyor. Bir kısmı şu koya, bir kısmı da şuraya gibi…

ANKARA'DA FIRINI BİLE VAR

Vasiyet gibi bir şey mi?

Evet.. Üstelik yasal olarak hakkınız da var Türkiye'de fakat o yasa kullandırılmıyor. 1946'da çıkmış bu yasa. İstediğinde yakılma hakkın var. Ankara'da fırını bile var.

sabah

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 14:06
Buyrun... yakılmak isteyen bir şahısın ardından dua edin... :@ :kızdım:

_Ednâ_
04-09-2012, 14:07
Rahmet dilemeyi doğru bulmasakta, bela okumakta bize yakışmaz zannediyorum..
yahutta başka bir ifadeyle Rabbimizin Adil ismiyle muamele etmesini dilemekte doğru olabilir...

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 14:12
Rahmet dilemeyi doğru bulmasakta, bela okumakta bize yakışmaz zannediyorum..
yahutta başka bir ifadeyle Rabbimizin Adil ismiyle muamele etmesini dilemekte doğru olabilir...

Sizin görüşünüzdür saygı duyarım. modern ebu cehil türü şahışlara ben başka duygular hissedemiyorum... yaşayanlara Allah hidayet versin diye dua ederim ama yolun sonuna gelenlerden hakettiği gibi bahsetmeyi tercih ediyorum...

_Ednâ_
04-09-2012, 14:21
Sizin görüşünüzdür saygı duyarım. modern ebu cehil türü şahışlara ben başka duygular hissedemiyorum... yaşayanlara Allah hidayet versin diye dua ederim ama yolun sonuna gelenlerden hakettiği gibi bahsetmeyi tercih ediyorum...

Tabiki insan hazmedemeyebilir, öfke duyabilir...
Lakin kardeş, Efendimiz a.s.v. başından aşağı kaynar işkembe dökenler için dahi ve asıl ebu cehil için dahi azab dilememiş...
Ben bu boyutta Rabbimizden o ölen şahıs için Rahmet, Merhamet isimleriyle değil, Adil ismiyle muamele etmesini istemek bizim teslimiyetimizi yüceltir diye düşünüyorum,
Ama tabi sizede saygı duyuyorum kardeşim.

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 14:29
Tabiki insan hazmedemeyebilir, öfke duyabilir...
Lakin kardeş, Efendimiz a.s.v. başından aşağı kaynar işkembe dökenler için dahi ve asıl ebu cehil için dahi azab dilememiş...
Ben bu boyutta Rabbimizden o ölen şahıs için Rahmet, Merhamet isimleriyle değil, Adil ismiyle muamele etmesini istemek bizim teslimiyetimizi yüceltir diye düşünüyorum,
Ama tabi sizede saygı duyuyorum kardeşim.

Dünyadayken hidayet dileriz dileriz ki kalemini bilgisini İslam için kullansın... Peygamberimizde öyle yapmıştır... azab dilememiştir doğru... ama Tebbet suresini unutmamak gerek...
"Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da.

2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.

3. O, alevli bir ateşte yanacak.

4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).

5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.

Sadakallahülazim ( Yüce Allah doğru söyledi)"

EpiVaTeS
04-09-2012, 14:30
Osmanlı ile alay eden birinin sonuda bu olur...
Azabı bol olsun...

_Ednâ_
04-09-2012, 14:38
Dünyadayken hidayet dileriz dileriz ki kalemini bilgisini İslam için kullansın... Peygamberimizde öyle yapmıştır... azab dilememiştir doğru... ama Tebbet suresini unutmamak gerek...
"Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da.

2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi.

3. O, alevli bir ateşte yanacak.

4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek).

5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde.

Sadakallahülazim ( Yüce Allah doğru söyledi)"

bunu söyleyen Rabbimiz değilmi?
İşte bende, Bizler onun bu Adilliğine teslim olalım demek istemiştim...
herneyse saygı duyuyorum, lüzumsuz bir tartışmaya dönmesin...

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 14:44
bunu söyleyen Rabbimiz değilmi?
İşte bende, Bizler onun bu Adilliğine teslim olalım demek istemiştim...
herneyse saygı duyuyorum, lüzumsuz bir tartışmaya dönmesin...

Evet onu söyleyen rabbimiz ama bizde onu her okuduğumuzda bizde söylüyoruz... :)

Bende size saygı duyuyorum niyetim size kabul ettirmek yada başka bişey değil ben düşüncelerimi söylüyorum, sizde öyle yapıyorsunuz lüzümsuz tartışmaya dönmez böyle olunca... :saygılar:

Supraliminal
04-09-2012, 14:45
Bedenin yanabilir ama ruhun asla !
Asıl azabı bedenin değil ruhun çekecek ...
Güle güle...

depare
04-09-2012, 16:41
Madem istiyor yaksınlar bunu hiç değilse toprağa da eziyet olmaz..

dilemma
04-09-2012, 17:11
Bende sizi kınıyorum...
ne yani kadın çıkacak sözvmediği atam kalmayacak... ileri bölümlerde sanat için kanuniyi gay yapacam diyecek daha neler neler bende Allah ramet etsin makamı cennet olsun mu diyeceğim...
"onlar bilmiyorlar" lafını kime söylüyor? efendimiz HAYATTA olup da doğruyu bulamayanlar için... yolun sonunsa gelmiş birisi için ve sevmediğim birsi için du mı edeceğim... hem benim kızgınlığım kişisel değil ki... islamın mantığı dediğin şey ne acaba???

Vay be.. Bu mesajı ve diğerlerini okuyunca dedimki içimden: "hayatta şöyle bir özgüvenim olsa bambaşka bir yerde olurdum herhalde."

Ben Allah'tan korkarım çünkü, haddi aşıp da o duruma düşmekten korkarım.
Sizin dininiz size, benim dinim bana. Tartışmanın anlamı yok.
Allah haddi aşmaktan korusun hepimizi.

Ukbâ
04-09-2012, 17:26
Kimilerinin sanat anlayışına göre büyük değere sahipti kendileri . Osmanlı tarihine dair yalnış bilgileri değerlerimiz ile uyuşmayan senaryolar ile evlerimize kadar kendini gösterebiliyordu. Bu yönü ile her zaman eleştirilmişti. Keşke daha fazla ömrü olsaydı da hakikat eksenli yaşama imkanı olsaydı. Bilebildiğimiz kadar ile ömrünü tamamlaması sadece üzüntü verici.

Yıldırım
04-09-2012, 17:29
Ölen kişi bu toplumun kinini ve nefretini kazanmıştır.Kanuni Sultan Süleyman Han'a yapılan hakaretlerden dolayı elbette tepkilerimizi ortaya koymakta özgürüz lakin ölmüşşe ölmüştür kin ve nefret gütmenin bir anlamı yok daha doğrusu faydası yok.

LâHuTî
04-09-2012, 17:38
Ölünün arkasından konuşulmaz mışşşş...!!!

“Fasık olan kimsenin gıybeti yoktur.”(Mecmau’z-Zevaid, 1/149)

Garibüzzaman
04-09-2012, 17:51
Hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz? Hiçbir can sizin değil, niye dövüşüyorsunuz?

Mevlana..!!!

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 19:34
Vay be.. Bu mesajı ve diğerlerini okuyunca dedimki içimden: "hayatta şöyle bir özgüvenim olsa bambaşka bir yerde olurdum herhalde."

Ben Allah'tan korkarım çünkü, haddi aşıp da o duruma düşmekten korkarım.
Sizin dininiz size, benim dinim bana. Tartışmanın anlamı yok.
Allah haddi aşmaktan korusun hepimizi.

İşte haddi aşma bu oluyor hanımefendi... ben burda görüşümü bildiriyorum bana laf atan siz oldunuz haddi aşma arıyorsanız benim düşüncelerimi yargılamakla siz aşıyorsunuz haddi... ayrıca o senin dinin sana benim dinim bana lafı nerde kullanılır onu bi öğreninde öyle gelin bence... ama benim bildiğim o müzlüman olmayana kullanılıyor işte haddi aşma bu benim dinimi sorgulamak yargılamak sizemi düştü... ben bilgilerim doğrultusunda görüşümü savunuyorum... sizde öyle yapın ama benim sınırlarıma girmeden yapın bence çünkü buna izin vermem...

Amin önce dua edene nasip eylesin...

BlueMoon
04-09-2012, 19:39
Allah bildiği gibi yapsın diyelim bedduaya gerek yok rabbim herseyi bilir

dilemma
04-09-2012, 20:54
İşte haddi aşma bu oluyor hanımefendi... ben burda görüşümü bildiriyorum bana laf atan siz oldunuz haddi aşma arıyorsanız benim düşüncelerimi yargılamakla siz aşıyorsunuz haddi... ayrıca o senin dinin sana benim dinim bana lafı nerde kullanılır onu bi öğreninde öyle gelin bence... ama benim bildiğim o müzlüman olmayana kullanılıyor işte haddi aşma bu benim dinimi sorgulamak yargılamak sizemi düştü... ben bilgilerim doğrultusunda görüşümü savunuyorum... sizde öyle yapın ama benim sınırlarıma girmeden yapın bence çünkü buna izin vermem...

Amin önce dua edene nasip eylesin...

Senin dinin sana benim dinim bana ifadesi nerde kullanılıyor gayet iyi biliyorum.
Eğer siz egonuza hizmet edip bunu da İslam'a atfederek yapıyorsanız; evet, orada size söz hakkım doğar.

"Azabı bol olsun" veya netten okuduğumuz "cehennemde iyi yanmalar" gibi ifadeler.. Allah'tan vahiy mi geldi de böyle emin konusuyorsunuz?
Allahın peygamberi men ettiği davranışı siz neyinize güvenip de yapıyorsunuz anlamak güç.

Sinirliyim ve biraz daha yazarsam gerçekten haddi aşmak nasıl oluyor göreceğiz.

Selametle.

Ertuğrul ÖZGÜL
04-09-2012, 21:58
Senin dinin sana benim dinim bana ifadesi nerde kullanılıyor gayet iyi biliyorum.
Eğer siz egonuza hizmet edip bunu da İslam'a atfederek yapıyorsanız; evet, orada size söz hakkım doğar.

"Azabı bol olsun" veya netten okuduğumuz "cehennemde iyi yanmalar" gibi ifadeler.. Allah'tan vahiy mi geldi de böyle emin konusuyorsunuz?
Allahın peygamberi men ettiği davranışı siz neyinize güvenip de yapıyorsunuz anlamak güç.

Sinirliyim ve biraz daha yazarsam gerçekten haddi aşmak nasıl oluyor göreceğiz.

Selametle.

Biliyorsaız o zaman bir müslümana o lafın söylenmesinin ne sonuçlar doğuracağınıda biliyorsunuzdur... ne egosundan bahsediyorsunuz siz be... en iyi siz mi biliyorsunuz islamı... benim inanç düzeyimi ölçmek sizin ne haddinize... ben islama bişey atfetmiyorum ve en doğrusu bu gibi bi lafta kullanmadım benim anladıklarım bunlar ama siz maşallah elinizden gelse beni din dışına atacaksınız... ne güzel memleket...

ben öyle dua ediyoruz SİZENE eğer o çok iyi biriyse günahı bana kötüyse ve bu yaptığım hataysa onun günahıda bana... yaşayışı ve ne olduğu az çok belli olan şahısa laf kondurmamaya özen gösteren siz bana bu kadar ağır konuşma hakkını nerden alıyorsunuz...

sinirliymiş... bende sinirlendim ama ben ben hala gayet haddi bilerek düşüncelerimi telaffuz ediyorum hatalı olabilirim( ki ben görüşümün akasındayım) ama en azından sizin gibi "benim düşüncem gerçek islamdır sizin islama aykırıdır modunda" değilim...

BlueMoon
04-09-2012, 22:01
arkadaşlar tartışmaya lüzum yok kendini bilmez bir kadın yüzünden bırakın boşver Allah bildiği gibi sorar hesabını zaten o kadından.

HaArP
04-10-2012, 00:05
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla

2:159 - İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayetin kendisi olan âyetleri insanlar için biz kitapta açıkladıktan sonra gizleyenler var ya mutlaka onlara Allah lanet eder. Lanet edebilecek olanlar da lanet ederler.

2:161 - Ama âyetlerimizi inkar etmiş ve kâfir olarak can vermiş olanlara gelince, işte Allah'ın laneti, meleklerin laneti ve insanların laneti hep onların üzerine olsun.

onurcan
04-10-2012, 01:26
Allah taksiratını affetsin....

Feride
04-10-2012, 21:23
Din dışı, dine aykırı olaylarla gündeme gelen, şanlı bir ceddi karalayan , ciddi manada midemi bulandıran bir diziyle gündeme gelen şahsa rahmet edecek değilim.

Ancak lanet de etmemek gerektiği kanısındayım. Ölmüş gitmiş. Arkasında ki (sözde) eserleri hala yaşamaya devam ediyor malesef.

Allah ne yapacağını bilir elbetteki..

_SoN_
04-10-2012, 21:26
Din dışı, dine aykırı olaylarla gündeme gelen, şanlı bir ceddi karalayan , ciddi manada midemi bulandıran bir diziyle gündeme gelen şahsa rahmet edecek değilim.

Ancak lanet de etmemek gerektiği kanısındayım. Ölmüş gitmiş. Arkasında ki (sözde) eserleri hala yaşamaya devam ediyor malesef.

Allah ne yapacağını bilir elbetteki..

++

"Allah" demek yeterli.