Orijinalini görmek için tıklayınız : Mesliste kürtçe konuşması yapıldı ne dersiniz ?
Mecliste ilk kürtçe konuşma yapıldı yasal olmayarak. Hani kanunlarda türkiyenin resmi dili türkçe idi? Kanunu kanun yapanlar yasayı deldi.Avrupada meclislerde farklı diller olsada sadece almanyada almanca konuşuluyor. almanlarda almaya almalarındır diyorlar. Biz de deriz ya türkiye türklerindir diye. Zaten evlerde dünyanın her yerinde farklı diller kunuşuyorlar, bizdede konuşuluyor.
Ya bu bdp lilere gebeliği niye TBMM nin. İstedikleri gibi kullanıyorlar? Bdp türkiye cumhuriyetinden kuvvetli mi? Bana göre kuvvetli. İstediklerini yapıyorlar. Bu kadarına göz yummaya pes doğrusu.
Özgür Çağrı
02-22-2011, 20:28
Mecliste ilk kürtçe konuşma yapıldı yasal olmayarak. Hani kanunlarda türkiyenin resmi dili türkçe idi? Kanunu kanun yapanlar yasayı deldi.Avrupada meclislerde farklı diller olsada sadece almanyada almanca konuşuluyor. almanlarda almaya almalarındır diyorlar. Biz de deriz ya türkiye türklerindir diye. Zaten evlerde dünyanın her yerinde farklı diller kunuşuyorlar, bizdede konuşuluyor.
Ya bu bdp lilere gebeliği niye TBMM nin. İstedikleri gibi kullanıyorlar? Bdp türkiye cumhuriyetinden kuvvetli mi? Bana göre kuvvetli. İstediklerini yapıyorlar. Bu kadarına göz yummaya pes doğrusu.
Yahu abi almanyayla türkiyeyi nasıl kıyaslarsın almanyada siz azınlıksınız ama kürtler bu ülkenin sahiplerinden. Türkiye nasıl türklerin oluyor 20 milyon kürt uzaydanmı indi memlekete yahu :) O zaman doğu kürtlerin batı türklerindir diyelim. İşte o zamanda bölmüş oluruz.
Türkiye Türklerindir cümlesi tahrik edici yalan bir cümledir. İnsanlarda milliyetçi hisler uyandırır ayrıca ülkemizin geleceğini karartır.
Türkiye ülkemizde yaşayan tüm halklarındır ...
Yahu abi almanyayla türkiyeyi nasıl kıyaslarsın almanyada siz azınlıksınız ama kürtler bu ülkenin sahiplerinden. Türkiye nasıl türklerin oluyor 20 milyon kürt uzaydanmı indi memlekete yahu :) O zaman doğu kürtlerin batı türklerindir diyelim. İşte o zamanda bölmüş oluruz.
Türkiye Türklerindir cümlesi tahrik edici yalan bir cümledir. İnsanlarda milliyetçi hisler uyandırır ayrıca ülkemizin geleceğini karartır.
Türkiye ülkemizde yaşayan tüm halklarındır ...
Kürler türk değil mi? niye kürt azınlık olarak görüyorsun? Türkiyede yaşayan herkes türktür.
Evinde konuşana kimse karışmıyor istediğin kadar konuş. Mecliste sadece kürtçe ile kalınmıyor törör savunuluyor, türkiye kötüleniyor böyle kişi kürt , tük olabilirmi?
He kökenli kendini savunuyor azınlık dediğiniz toplulukların tanımıyla türkiyede orijinal türk yok denecek kadar az size göre.
Özgür Çağrı
02-22-2011, 20:48
Kürler türk değil mi? niye kürt azınlık olarak görüyorsun? Türkiyede yaşayan herkes türktür.
Evinde konuşana kimse karışmıyor istediğin kadar konuş. Mecliste sadece kürtçe ile kalınmıyor törör savunuluyor, türkiye kötüleniyor böyle kişi kürt , tük olabilirmi?
He kökenli kendini savunuyor azınlık dediğiniz toplulukların tanımıyla türkiyede orijinal türk yok denecek kadar az size göre.
Kürtler niye türk olsun bu inkar ve asimilasyon politikaları memleketi böler parçalar bu zihniyet faşist zorba zihniyettir ve bu zihniyet yenilmeye mahkumdur.
Türkler Türktür Kürtler Kürttür. Bunun lamı cimi yok. Kimsenin etnisitesi kanunlarla belirlenemez. Doğuştan gelen bir özelliktir.
İnsanlar eğer inkar ve asimilasyonla karşı karşıya kalırsa kendi halkını ve hakkını savunma hakkına sahiptirler. Kimse bu memlekette kürtlere git diyemez git diyen beraber yaşamak istemiyorsa kendisi defolsun gitsin ...
Asi_isyankar
02-22-2011, 21:33
Deli Saçması...
Furkan kardeşim.Bir de kürt kimliğiverilsın de rahat edin?
kendi adima bir sakinci görmüyorum.. Türkiye nin bir dilini, bilinmeyen dil diyerek görmezden gelmeninde anlami yoktur..
Evet resmi dilimiz türkcedir ama kürtcede ülkemizin bir gercegidir!
Hüdaverdi
02-22-2011, 22:19
Gerekli yaptırım uygulanır elbet.
Daha önce de dediğim gibi,izlediğim kişinin ne konuştğunu bilmek hakkımız.
Madem benim meclisimde konuşuyor ve halka hitap ediyor,o vakit herkesin anladığı dilden konuşmasında fayda var.
'Ha yok banane' diyorsa,tbmm tv yayını keser,trt şeş ten verilir.
Kendi parti binalaında konuşabilirler.Herkesin ortak dili türkçe olduğuna göre türkçe konuşmaları gerekirdi.
Ve daha önce dediğim gibi,yiyorsa tv kameraların karşısında konuşsunlar.Neden konuşmuyorlar ?
Bir çıkar var,çıkar olmasa kameraların karşısıdna da aynı davranışı yaparlar.
Seçimler yaklaştıkça milliyetçi davranışlara devam edecekler,tansiyonu yükseltecekler.
tv haberlerine düşen görev de bunu ekrana taşımamak,sessizliğe gömmek.
Hep yanı trane sıkıyor la ;D
Madem benim meclisimde konuşuyor ve halka hitap ediyor,o vakit herkesin anladığı dilden konuşmasında fayda var.
Kendi parti binalaında konuşabilirler.Herkesin ortak dili türkçe olduğuna göre türkçe konuşmaları gerekirdi.
Ve daha önce dediğim gibi,yiyorsa tv kameraların karşısında konuşsunlar.Neden konuşmuyorlar ?
Seçimler yaklaştıkça milliyetçi davranışlara devam edecekler,tansiyonu yükseltecekler.
Kürtçe konuşulmasın demiyorumda, yerli yerince konuşulsun.
Forumda sizin gibi düşünen çok az kişi var. Teşekkür ederim. Herkes bir düşünmesede sizin gibi düşünmeli. Her türk vatandaşı.
Aslında bunu daha önce de söylemiştim. Fakat tekrar ifade etmek istiyorum. İnsanların benliğinde her zaman "ben" vardır. İnsan hep kendine ulaşmak ister. Bunun mücadelesini verir.
Eğer Mars'ta hayat olsa ve sizde Mars'ta Marslılarla yaşamaya başlasanız, Dünyalıları ararsınız. Bir dünyalı gördüğünüzde, kendi grubunuzu oluşturmaya çalışırsınız. Bu durumda dünyalıların dünyanın neresinden olduğu önemli değildir.
Amerika'da yaşasanız, Türkiye'den gelmiş insanları ararsınız. Onun Türk olması, Kürt olması çok da önemli değildir.
İstanbul'da yaşıyorsanız ve memleketiniz Mardin ise Mardinlileri ararsınız. Karşınızdaki kişinin Mardin'in neresinden olduğu çok önemli değildir.
Mardin'de ise karşınızdaki kişinin artık Mardinli olmasının bir önemi kalmaz. Kendi ilçenizden, kendi mahallenizden olan insanları ararsınız. Kendi mahallenizde ise akrabalarınızı ararsınız. Bu arayış kendinize ulaşıncaya kadar devam eder.
Düşünün ki Osman Bey kendi adını taşıyan bir Osmanlı Devleti kuruyor. Devlet zaten Osmanoğulları'nın elinde. Ama bir kardeş padişah olunca diğer kardeş isyan ediyor. "Devletin başında zaten kendi öz kardeşim var" demiyor. "Ben olayım" diyor.
Bugün Kürt devleti yok. Türkiye coğrafyasında Kürt kardeşlerimiz şimdi kendilerini farklı görebilirler. Ama emin olun ki yarın bir Kürt Devleti kurulsa, o devlet içinde de yeni arayışlar ve ayrışmalar olacaktır. Olmayacak diyenler sadece kendilerini kandırır.
Bu durum bir kangren gibidir. Bizler bilinçli olup bu kangreni durduramazsak, egoların peşinden sürüklenirsek sonunda hepimiz zarar görürüz.
Tek devlet tek millet daha güçlü bir Türkiye demektir. Sabancı'da çalışan bir personel nasıl ki Sabancı isminden çekinmiyorsa, bu ismi kendi soyuna bir leke olarak görmüyorsa Türklük denen kavramı da sadece bir millet ismi olarak benimseyip bunun Kürtlüğe Çerkezliğe bir zarar vermeyeceğini iyi kavramamız gerek. Yoksa mitoz bölünme gibi ayrışma süreci hiç bir zaman bitmeyecek ve sonunda kendi kendimizi güçsüz bırakıp yok etmiş olacağız.
Forumda sizin gibi düşünen çok az kişi var. Teşekkür ederim. Herkes bir düşünmesede sizin gibi düşünmeli. Her türk vatandaşı.
abicim yanlis anlama ama ben seni bazen cok bagnaz görüyorum yani kendi fikirlerin disindakileri dislayan bir tavirdasin..
her türk vatandasi farkli düsünebilir yani bu cok dogaldir..
Ben bir türk kökenli sahis olarak ne kürtceden nede baska dillerden gocunurum hele kürtcenin ülkemiz adina zenginlik oldugunu düsünüyorum o acidan lütfen ama lütfen su tabularimizi kiralim..
Mavera kardeşim, ben de kesinlikle senin gibi düşünüyorum. Ama o meclistekiler de bu düşünceyle mi bunu yapıyor? Yoksa ayrıştırma amacıyla mı? Burası çok önemli
siz kendi yazılarınızda bile çelişiyorsunuz..
sizde almanyada yaşadığınıza göre almansınız sizin değiminizle...ve türkiyeye müdahale etme hakkınızda yok...
ben türkiyede yaşıyan kürdüm...bi benim için ne artıdır ne eksi
Ahmet Yasin
02-22-2011, 23:35
Elmaya sen armutsun demek gibi birşey oluyor bu ,sapık asimile politikasının yarattığı sapık zihniyetin ürünü..
Eski bir üyemiz vardı SSS diye bizimle paylaştığı bir konuda
Kürtler Türkleri asimile ediyor demişti sende aynı sapık düşüncedesin.
Milli mücadele zamanında Kürtleri cihada çağırırken hiç öyle demiyordunuz ama osmanlıda kanun-, esasi de osmanlı sınırları içinde yaşayanlar osmanlıdır denir. Osmanlı bir ırk değil bir millettir evet biz kürtler türkler lazlar çerkezler araplar vb. herkes osmanlıyız Türk değil realite böyledir.
1924, 1961 ve 1982 anayasasında Türkiye sınırları içinde yaşayanlar türktür denilerek sorunu görmemezlikten gelerek çözmek istiyorlar ama siz ne yaparsanız yapın Elma elmadır Armut değil.
Hüdaverdi
02-22-2011, 23:38
Forumda sizin gibi düşünen çok az kişi var. Teşekkür ederim. Herkes bir düşünmesede sizin gibi düşünmeli. Her türk vatandaşı.Kürtçe konuşulmasın bunu ben de demiyorum.Maveranı n dediği gibi kürtçe konuşulmasın,kürtlerin olması bu ülkenin en büyük zenginliği.Kürtler,lazlar,bunlar olmasaydı ülkemiz fakir bir ülke olurdu eminim.
Bununs adece siyasete alet edilmesine karşıyım.Kürtçe şarkı söyleyen gençleri gören,kendisini türk olarak adlandıran mahluklar durup dururken yan yan bakıyorsa,milliyetçi şarkılar söylemeye başlıyorsa,bunların da yersiz davranışı söz konusu.Aynı şeyi kürtler yapıyorsa onlar içinde geçerli.İşte böyle şeylerin oluşmaması için milliyetçiliği körüklemeye çalışan hepar,mhp,bdp,chp -ki yapıyor chp- gibi partilerin insanların dillerini kendi emmelleri için kullanmasına karşıyım.
Bizim sınıfta diyarbakırlı bir çocuk var,kürt,çocuğun dediği aynen şu 'kürtlerin de içinde boktan insan var kürtlerinde,beni hiç kimse ilgilendirmez', (daha ağır küfürlü söyledi de yazmayım) insan böyle düşündüğü sürece sorun olmaz.'Bizim alnımız ak ama diğerleri' diye pislik atmaya başlarsa işte o zaman sorunlar başlar.Böyle davaranan atatürkçü bir arkadaşı,bu diyarbakkırlı arkadaşla birlikte dumur ettik mesela.Sebebi de herkesi kendisi gibi görmesi,kör şekilde konuşması.
Mavera kardeşim, ben de kesinlikle senin gibi düşünüyorum. Ama o meclistekiler de bu düşünceyle mi bunu yapıyor? Yoksa ayrıştırma amacıyla mı? Burası çok önemli
kardesim onlarinki tamamen show yani trübünlere oynamak simdi onlar öyle yapiyor diye kürt gercegini görmemezden gelemeyiz..
Simdi kabul edelim ki siyasi partiler kendilerince bir yol tutmus gidiyor gibi türk milliyetciligi, kimi kürt milliyetciligi, kimi atatürk üzerinden, kimi din üzerinden siyaset yaparak bir sekilde siyasi arenada kendilerine yer ariyorlar..
Aslinda bunlar siyasetin dogasi gereci cok normal ancak anormal olan ise bu isin abartiya kacmasi ve buda insanlarda bir nefret duygusu uyandirmasidir..
Bakin idda ediyorum hatta idda etmiyorum gercegin ta kendisini diyorum bdp li cogu milletvekili kürtce bilmiyor bile ama kof bir milliyetcilik anlayisiyla ortami germeye calisiyorlar..
Yoksa kürt sorunun cözümü demek pkk ve siyasi uzantisi bdp nin var olus nedeninin ortadan kalkmasi demekdir!..
O yüzden ülke olarak korkularin üzerine gitmeliyiz yani bu gibi kangren olan sorunlari ortak akilla, hosgörüyle, konsensüsle sorun olmaktan cikarmaliyiz ki daha önemli sorunlara konsantre olalim..
Bakiniz bu basligi acan arkadasimiz almanya da yasiyor ama evinde, is yerinde, sokakta türkce konusabiliyor cocuklari okulda isterse türkceyi secmeli olarak alabiliyor, mahkemelerde tercüman yardimi alabiliyor ve kendisine yapilan bir müdahaleye fasizm yaklasimi yapabiliyor o halde empati yapmasina bile gerek yok cünkü kendiside su anda ayni durumda hatta ortada cok farkli bir durum var bizler avrupada azinligiz yani buranin yerlisi degiliz ama kürtler türkiye nin sahibidir, oranin yerlisidir yani bir türkün ne kadar hakki varsa bir kürdünde o kadar hakki vardir o topraklarda..
ben hep sunu derim benim memleketim ne kadar trabzonsa o kadar diyarbakirdir o acidan ben kürtceyi dislamak yerine sahiplenmek istiyorum cünkü o benim ülkemin bir gercegi ve en önemlisi zenginlidir..
ayni sekilde lazca, cerkezce zazaca bu diller icin enstitü kurulmali ve gelecek nesillere aktarilmalidir!..
Özgür Çağrı
02-22-2011, 23:42
Yahu o mecliste dediklerinde bir iradenin sonucu olarak oradalar abi.
Kürt halkının %25'i maalesef bdp ve pkk'yı destekliyor.
10 milyon kürt seçmenin bulunduğu Türkiye'de bdp halen 2 milyon 300 bin oy alabiliyor.
Yani ortada bir irade var
Bunun önüne geçmeye çalışırsak bunun önünü kesmeye çalışırsak bu irade dalga dalga büyür. Yanlışa yanlışla gidilmez .
sizde almanyada yaşadığınıza göre almansınız sizin değiminizle...ve türkiyeye müdahale etme hakkınızda yok...
ben türkiyede yaşıyan kürdüm...bi benim için ne artıdır ne eksi
Türk ile Kürt aynı değildir. Peki Kürt ile Kürt aynı mıdır? Değildir. Bugün doğuda bir aşiret ağası kızını evlendirmek istediğinde, "Sen de ben de Kürt'üm" dersen, sana "Sen el oğlusun" der.
Dininiz, diliniz, ırkınız, mezhebiniz aynı olsa bile bütün insanlar farklıdır. Kardeş bile kardeşinden farklıdır. Kimse kimseyle aynı olamaz. Önemli olan farklılığı değil birlikteliği, benzerlikleri yakalamaktır. Bunu başarabildiğiiniz ölçüde güçlüsünüz demektir.
Bu ülkede etnik olarak Kürt-Türk-Laz-Çerkez varsa ve bu milleti bunlar oluşturuyorsa, ben hem Türküm, hem Kürt, hem Laz hem de Çerkez. Çünkü ben bu ülkenin evladıyım. Türkün pişirdiği ekmeği yer, Kürt'ün verdiği işte çalışır, Laz kızıyla evlenir, Çerkez'e de kız veririm. Bunlar benim birlikteliklerim. Benzerliklerim. Umarım anlatabilmişimdir.
10 milyon kürt seçmenin bulunduğu Türkiye'de bdp halen 2 milyon 300 bin oy alabiliyor.
Bunun önüne geçmeye çalışırsak bunun önünü kesmeye çalışırsak bu irade dalga dalga büyür. Yanlışa yanlışla gidilmez .
Furkancim sunu unutmayalim hic bir demokrasi eli kana bulanmis bir terör örgütü yada onun uzantisini mesru kabul etmez..
Evet bdp bir iradenin sonucu meclistedir ama kendileri pkk nin bir terör örgütü oldugunu kabul etmedikleri sürece o irade bana göre bozuk iradedir..
cünkü kanla birseylerin cözülecegini savunan ve bu ugurda binlerce insani katleden bir örgütün savunuculugunu yapmak, suca ortak olmak demekdir..
zaten bdp, demokratik acilim konusundaki tutumuyla cözüm konusunda ne kadar samimi oldugunu göstermistir!..
Pkk'yı destekleyen Kürtler kan aksın diye desteklemiyor. Pkk'da gerçekte onlara hizmet etmiyor. Öyleyse kandırılan bir kesim var. Demek ki 2 milyonluk bu iradeye sahip çıkmak, yaban ellere onları teslim etmemek gerekiyor.
manifesto
02-22-2011, 23:47
Bodoslama girmişiz gene..Aynı şeyleri tekrar yazalım madem..
Kürtçe de resmi dil arasına alınabilir.
Ama devletin dili Türkçe olmalıdır..Böylesi daha saplıklı daha gerçekçi.
Meclis çalışmaları TÜRKÇE olmalı.Orayı provake etmenin anlamı yok.
Anadilin konuşulacağı alanları medeni ülkeler düzenlemiş.
Osmanlıda bir tane arapça yada farsça yada ermenice ferman bulamazsınız.
Çünkü Osmanlıda çok dilli olmasına rağmen devletinin dili Türkçe idi..
Çok da heyheylenmeye heyecanlanmaya gerek yok.
Kürtçe bir kimlik mücadelesinin sembolü olduğu için daha hassaslar.
Asi_isyankar
02-23-2011, 18:38
Zamanla ön yargılar kırılacaktır...
Daha önce bazı konularda kırıldığı gibi...
Türk ile Kürt aynı değildir. Peki Kürt ile Kürt aynı mıdır? Değildir. Bugün doğuda bir aşiret ağası kızını evlendirmek istediğinde, "Sen de ben de Kürt'üm" dersen, sana "Sen el oğlusun" der.
Dininiz, diliniz, ırkınız, mezhebiniz aynı olsa bile bütün insanlar farklıdır. Kardeş bile kardeşinden farklıdır. Kimse kimseyle aynı olamaz. Önemli olan farklılığı değil birlikteliği, benzerlikleri yakalamaktır. Bunu başarabildiğiiniz ölçüde güçlüsünüz demektir.
Bu ülkede etnik olarak Kürt-Türk-Laz-Çerkez varsa ve bu milleti bunlar oluşturuyorsa, ben hem Türküm, hem Kürt, hem Laz hem de Çerkez. Çünkü ben bu ülkenin evladıyım. Türkün pişirdiği ekmeği yer, Kürt'ün verdiği işte çalışır, Laz kızıyla evlenir, Çerkez'e de kız veririm. Bunlar benim birlikteliklerim. Benzerliklerim. Umarım anlatabilmişimdir.
merak ettim bunu banamı anlattınız:)
sizde almanyada yaşadığınıza göre almansınız sizin değiminizle...
Bu sözünüze karşılık söyledim.
.:Ay_Yıldız:.
02-23-2011, 20:25
Bu ayrıcalığı isteyenin kimliğine bakarım öncelikle. Eğer sade, vatanına bağlı bir Kürt kardeşimiz böyle bir istekte bulunsa bunu yanlış anlamam. Ama bunu, geçmişi ve bugünü terör vari oluşumlarla ilişki içerisinde geçen bir insan isterse art niyet ararım.
Kürtçenin gerek günlük konuşma dilinde gerek eğitim alanında gerekse halk nezdinde konuşulmasından yanayım ama resmi dil olması söz konusu bile olmamalıdır. Zira bunu uygulamaya koyanların asıl niyetleri bellidir, meclisteki dil hareketlenmeleriyle halk nezdinde bir takım amaçlara yöneleceklerdir. Bugün Kürtçe konuşulur,yarın farklı batı ve doğu dilleri, öteki gün etnik çatışmalar...Bunlar Mecliste Türkçe-Kürtçe rekabetine çevirip, halk içinde de bunu çatışma ürünü olarak ortaya koymaya çalışacaklardır. Bunu okuyabilmek zor değil.
İcraate değil, icraati uygulamak isteyeni biliyor ve yargılıyorum.
Türkiyede yaşayan herkes türktür.
Bu sözünüze karşılık söyledim.
okadar lafımı?
bende o kişinin Türkiyede yaşıyanların herkes TÜrktür lafına dedim..
sizin bütün yazdıklarınızı eğer genel demiş olsaydınız anlardım ama eğer benim o sözüme dediyseniz gereksiz bir savunmaydı.
bu arkadasimizda almanyada yasiyor ama pek almana benzemiyor yani türkce konusuyor!..
yok türk vatandasi dese anlayacagimda türk gibi bir genelleme cok absürd kacmis!..
Ben kürt asıllıyım dedim...ben kürdüm...köyüme gittiğimde kürtçe konuşuluyor..
Benim aile büyüklerimde türkçe bilmeyen var fakat ben ırkçı bir söylemde bulunmadım...bulumamda...
ama türkiyede yaşayan herkes türkse....almanyada ikamet eden biride almandır.( bu üyenin deyimiyle)
ve bu ülkedeki hiç birşeye müdahale edemez..ister bu onun tercihi isterse zorunlu kaldığı bişey olsun....
fakat kürt türk sorunu derse ve kendi çapında bişeyleri gevelemek isterse gerçek sorundan bahsetsin ve ırkçılık yapmasın...
sonrada kalkıp bana kürdü türkü zazası çerkezi demeyin.
samimiyetse bu kişinin alttan alttan belkide kendi deyimiyle insancıl yaklaşımına olmalı.
biz kürt sorununu iliklerine kadar yaşayanlarız.
ben 11 yaşına kadar evimde kürtçe konuşulduğunu hatıramam..neden?
neden bu ülkede yaşıyoruz diye dayatma altınamı girmeliyiz?
sıft pkk kürt adını kullanıyor diye onları bu amaçlarınamı kavuşturmalıyız? ki bence kürt türk sorunu yoktur...
sadece ırkçılık sorunu vardır...buda kişisel bir proplemdir.
Ben türkiyede yaşıyan kürdüm...bi benim için ne artıdır ne eksi
Ben türk vatandaşıyım, alman vatandaşı değil. Senin kadar benim de vatanım. Niye kıszıyorsunuz?
Kürtçe konuşmanın mecliste, meclis dışında değil. Başka amaçla kürtçe konuşuluyor T.B.M.M de Rasmi dil türkçe ise mecliste türkçe konuşacaksın. Mecliste doğru, dürüst olacaksın. Konuşmanın ucunu bir taraflara çekmeyeceksin.
Ben türk vatandaşıyım, alman vatandaşı değil. Senin kadar benim de vatanım. Niye kıszıyorsunuz?
Kürtçe konuşmanın mecliste, meclis dışında değil. Başka amaçla kürtçe konuşuluyor T.B.M.M de Rasmi dil türkçe ise mecliste türkçe konuşacaksın. Mecliste doğru, dürüst olacaksın. Konuşmanın ucunu bir taraflara çekmeyeceksin.
bakınız o lafınızın açılımı bu olmaz...eğer doğruluk dürüslükten gem vuruyorsanız vurduğunuz gibi olun.ben bu ülkeyi şahsıma sahiplenmedim sahiplenme cürretinde bulunan sizsiniz!
2.si kimse burda mecliste kürtçe konuşulsun demiyor yada ben böyle birşey demiyorum fakat kürtçenin konuşulmamasını düşündüğümden değil.
ordaki herkesin ve türkiyenin çoğunluğunun anlamadığından.
3.sü ben burda pkk yı savunmuyorum...ermeni asıllı birileri ile pkk yı bir etmek ne sizin haddinize düşer nede benim.
son olarak gerçek Türk vatandaşı ( bu denli savunan) ismini münih koymaz:)
'21 Şubat Dünya Anadil Günü' olduğu için onlar Kürtçe konuştular Meclis TV'de bu sefer Kürtçe konuşmaları yayınladı .
Kürtçeye hoşgörü Terörle doğru orantılıdır ..
CennetMah+
02-24-2011, 13:30
70 milyonu az aşkın memleketin doğuda yaklaşık 9 milyon batıda Marmara 5 ege 1.5 akdeniz 1.5 iç anadolu 1 karadeniz 1 milyon olmak üzere hemen hemen 19 milyon Kürt vardır kürt milliyetcisi ise 5 milyon kürt vardır. Bölücü zihniyet imandan çıkmış olarak 2 milyonu az aşar.
İntifada
02-24-2011, 14:03
Mecliste her gün türkçe konuşuluyor...
oturup izliyormusun münih...
Mecliste her gün türkçe konuşuluyor...
oturup izliyormusun münih...
cevabım belli ama neyse.;ı:
Bir milletvekili çıkıp kürtçe konustu.. Ne kadar vahim bir olay bu (!) Şimdi ne yaparız biz. Nasıl işin içinden çıkarız. Hayatımız mavholdu (!)
Hüdaverdi
02-24-2011, 15:28
Noktayı koyuyorum,kuş dili konuşulcak bundan sonra ;D
Sonra birbirlerini itip kakmasınlar uflemeyle:)
Hüdaverdi
02-24-2011, 15:32
Yıkarım o zaman ;D
Neyse konu dağılmasın :p
Bir milletvekili çıkıp kürtçe konustu.. Ne kadar vahim bir olay bu (!) Şimdi ne yaparız biz. Nasıl işin içinden çıkarız. Hayatımız mavholdu (!)
O konuşan PKK yandaşı olunca insanların önyargılı olması kötüye çekmesi normal bunuda belirtmek lazım ..
İntifada
02-24-2011, 15:59
O konuşan PKK yandaşı olunca insanların önyargılı olması kötüye çekmesi normal bunuda belirtmek lazım ..
pkk yandaşı olmayanlar çıkıp konuşmazsa pkk yandaşı olanda bunu tabi ki suistimal edecek...
bundan daha normal ne olabilir ki...
O adam Pkk yandaşı olabilir. Niyeti kötü de olabilir. Ama sırf kürtçe konustu diye konuyu büyütüp büyütüp önümüze getirmenin ne manası var..
Konuşma esnasında pkk yı ya da apo yu övdüyse o zaman o konu ile alakalı tartışılır düşünceler söylenir ve hatta eleştirilir. Ama konu bir milletvekilinin kendi grup toplantısında kürtçe konusmus olması. Şuan o tartışılıyor. Pkk ya da yaptığı rezillikler değil.
tek diyeceğim yanlış...
orası bakkal değil bu ülkenin temsil edildiği yer..
ortak dil ne ise o konuşulur..
o zaman herkes bildiği dili konuşsun...
ohh ne güzel memleket...
istenilen ne olursa olsun...
orada tek dil kullanılması esastır...
pkk yandaşı olmayanlar çıkıp konuşmazsa pkk yandaşı olanda bunu tabi ki suistimal edecek...
bundan daha normal ne olabilir ki...
Suistimal eder edemezi tartışmıyorum ben İnsanların tepki vermesinde haklı olduklarını söylüyorum ama merak ediyorsan söyliyeyim meclis kürsüsünde ne yandaşı olursa olsun Ülkenin resmi dili ile konuşursun.. Bu şekilde İnsanların haklarını savunmak değil haklarını baltalamış oluyorlar ..
İnsanlar meclis kürsüsünde kürtçe konuşulmasını tartışıyor ama bunu yapanları PKK yandaşı olduğu için art niyetli olduğunuda düşünüyor . Düşünmüyorlar diyebiliyormsunuz ?
Saltuk Buğra Han
02-24-2011, 17:07
Kürtçe konuşacaksan Meclis de değil gitte ananın dizinin dibin de konuş.
Bu gün ana dili Türkçe olan Türkiye Cumhuriyeti toprakları için de heleki meclis de kendi dillerini konuşmaya çalışanlar yüz buldukca çok daha fazlasını isteyeceklerdir.
Siz zannediyormusunuz ki bir tek bununla kalacak.
Hayır ,dün bedenini meclise uzatanlar ,bu gün dilini uzatıyorlar
İlerleyen zamanlarda ise bayrağa el uzatılacak ve diyeceklerki
yahu şu ülke için de bizim ayrı bir bayrağımız da olmalı ,ya da en azından şu sizin bayrağın köşesinden bize de bir yer verin biz de istifade edelim.
Hani biz kardeşiz ya
kürdü ,lazı ,çerkezi ,
abazası,gürcüsü,arabı,
honduraslısı,ugandalısı ,
amerika birleşik devletleri ,
manavı ,bakkalı,
beraber kurtardık ya biz bu vatanı.
Bu gün meclis de kürtçe konuşmaya cüret edip de tepki görmeyenlerin bu eylemi ,yarın ardı arkası gelmeyen isteklerin temelini oluşturacaktır.
Bundan adım gibi eminim.
Şimdi benim bir başka çekincem ise sırpların da hak talebin de bulunması.
Öyle ya biraz eski de olsa arada kıdem farkı var .
Çünkü onlarda Ankara savaşında 15.000 kişilik bir kuvvetle Yıldırım Beyazıtın ordusuna katılmış olup her ne kadar Timur'un gazabına gelselerde sonuçta bu vatan için can vermişlerdir.
Bu gün ana dili Türkçe olan Türkiye Cumhuriyeti toprakları için de heleki meclis de kendi dillerini konuşmaya çalışanlar yüz buldukca çok daha fazlasını isteyeceklerdir.
yahu şu ülke için de bizim ayrı bir bayrağımız da olmalı ,ya da en azından şu sizin bayrağın köşesinden bize de bir yer verin biz de istifade edelim.
Hani biz kardeşiz ya
kürdü ,lazı ,çerkezi ,
abazası,gürcüsü,arabı,
manavı ,bakkalı,
Bu gün meclis de kürtçe konuşmaya cüret edip de tepki görmeyenlerin bu eylemi ,yarın ardı arkası gelmeyen isteklerin temelini oluşturacaktır.
Bundan adım gibi eminim.
Çünkü onlarda Ankara savaşında 15.000 kişilik bir kuvvetle Yıldırım Beyazıtın ordusuna katılmış olup her ne kadar Timur'un gazabına gelselerde sonuçta bu vatan için can vermişlerdir.
Saltuk Buğra Han mecliste kürtçe konuşan AK Partili vekil olsa veya MHP'li vekil olsa idi bunun ardı arkası gelir diye düşünürmüydün ? Merak ettim cevabını ..
medine pilot
02-24-2011, 20:27
bdp tbmm de kürtleri temsil etteğini söylüyor
ama onlar teröristtemsil ediyor
ve bütün kürtleri teröristleri aynı kefeye koyuyor
ve benim görüşüm de bdb destekleyende teröristleri destekliyor
(onlar evlerinde bile kürtçe konuşmuyorlar)
Saltuk Buğra Han
02-24-2011, 20:33
Saltuk Buğra Han mecliste kürtçe konuşan AK Partili vekil olsa veya MHP'li vekil olsa idi bunun ardı arkası gelir diye düşünürmüydün ? Merak ettim cevabını ..
İlginç bir soru.Düşünürmüydün derken niye düşünmeyeyim ki.Hangi parti olursa olsun bu düşünce değişmez.
Ama ,ne Akpartili ne de MHP'li bir vekilin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum.
İllede böyle bir şey yaptıklarını var saydığımızda ise , bu davranışları partilerini değil kendilerini bağlar. Her halde partileri de gerekeni yaparlar.
Hani biz kardeşiz ya
kürdü ,lazı ,çerkezi ,
abazası,gürcüsü,arabı,
manavı ,bakkalı,
Bundan adım gibi eminim.
şurda kimlerle kürtleri bir ettiniz...
size bişey diyimmi eğer bir ermeni ermenice konuşsa sizin gibilerin sesi çıkmazdı merak etmeyin..
bu ülke bizim
kürdü ,lazı ,çerkezi ,
abazası,gürcüsü,arabı,
manav bakkalı saymak kadar cahilce bişey olamaz..bunları saymak 0. 6 yaş grubunun işi
ayrıyette..kardeşiz ya demek kadar ırkçı bir davranış olamaz..
evet biz kardeşiz ama sizin gibilerle değil..
kendini , dinini, ırkını en önemlisi HADDİNİ bilenlerle...
bu konu ile ilgili artık yazmıyacağım..
tek diyeceğim şey...Kürt olmayıda Türk olmayıda kimse seçmedi biz kürdüz...ama bunu herhangi bir ayrımcılık olarak düşünmüyoruz..sadece faklılıklarımız var bunlar yüzünden ayrımcılık görmekten bunalıyoruz...
ama Elhamdulilllah Müslümanız....Amerika birleşik devletleri ile sırplarla ilişkimiz olmaz...hiç bir zaman onlarla kendimizi mukayese etmeyiz...edenleride adamdan saymayız...
Saygılarımla...
bdp tbmm de kürtleri temsil etteğini söylüyor
ama onlar teröristtemsil ediyor
ve bütün kürtleri teröristleri aynı kefeye koyuyor
ve benim görüşüm de bdb destekleyende teröristleri destekliyor
(onlar evlerinde bile kürtçe konuşmuyorlar)
Doğru diyorsunuz. Madem doğru, temiz kürt kardelşerimizseniz, BDP yi desteklemeyelim, oy vermeyelim, vermeyin. Bizde sizin temiz kürt kardeşlerimiz olduğunu bilelim.
Bu günkü araştırmalarda Bdp yüzde 6 gözüküyormuş. 2011 şeçimde bu yüzde sıfır' a insin. Yeni seçimde baraj da kalır da meclise gelmezler bir daha.
Kürtçe konuşma arkasında kürt çe eğitim devamı gelecek. Kürt olanla olmayanın aynı hakka sahip değilmi? Aynı hakka sahip. Kürtçe cd serbest oldu ne kadar sattı? Tv ler ne kadar izleniyor? Dersanelere kaç kişi gidiyor?
Eğitimde türkiyede türkçe olmalı. Herkes evinde, bulunduğu bölgede kürtçe konuşuyor. Bir engelleme ile karşılaşılıyormu? Hayır.
Adıyamana cenaze götürmüştüm merkeze. Vardığım ailenin çocukları benden daha iyi türkçe konuştuğuna şahit oldum, şaşırdım. Demekki türkçe öğreniliyor kürtçe rsmiyete gerek yok.
Doğru diyorsunuz. Madem doğru, temiz kürt kardelşerimizseniz, BDP yi desteklemeyelim, oy vermeyelim, vermeyin. Bizde sizin temiz kürt kardeşlerimiz olduğunu bilelim.
Bu günkü araştırmalarda Bdp yüzde 6 gözüküyormuş. 2011 şeçimde bu yüzde sıfır' a insin. Yeni seçimde baraj da kalır da meclise gelmezler bir daha.
Kürtçe konuşma arkasında kürt çe eğitim devamı gelecek. Kürt olanla olmayanın aynı hakka sahip değilmi? Aynı hakka sahip. Kürtçe cd serbest oldu ne kadar sattı? Tv ler ne kadar izleniyor? Dersanelere kaç kişi gidiyor?
Eğitimde türkiyede türkçe olmalı. Herkes evinde, bulunduğu bölgede kürtçe konuşuyor. Bir engelleme ile karşılaşılıyormu? Hayır.
Adıyamana cenaze götürmüştüm merkeze. Vardığım ailenin çocukları benden daha iyi türkçe konuştuğuna şahit oldum, şaşırdım. Demekki türkçe öğreniliyor kürtçe rsmiyete gerek yok.
kürtçe cd de satıyor...
eğitimlerde veriliyor..tvde izleniyor...evimizde değil her yerde konuşuruz kime ne:)
siz çatlamaya devam edin...işte hükümete oy verice....ERdoğan sizin gibileri dert sahibi etti ya...helal olsun...
Saltuk Buğra Han
02-25-2011, 19:09
şurda kimlerle kürtleri bir ettiniz...
size bişey diyimmi eğer bir ermeni ermenice konuşsa sizin gibilerin sesi çıkmazdı merak etmeyin..
bu ülke bizim
kürdü ,lazı ,çerkezi ,
abazası,gürcüsü,arabı,
manav bakkalı saymak kadar cahilce bişey olamaz..bunları saymak 0. 6 yaş grubunun işi
ayrıyette..kardeşiz ya demek kadar ırkçı bir davranış olamaz..
evet biz kardeşiz ama sizin gibilerle değil..
kendini , dinini, ırkını en önemlisi HADDİNİ bilenlerle...
bu konu ile ilgili artık yazmıyacağım..
tek diyeceğim şey...Kürt olmayıda Türk olmayıda kimse seçmedi biz kürdüz...ama bunu herhangi bir ayrımcılık olarak düşünmüyoruz..sadece faklılıklarımız var bunlar yüzünden ayrımcılık görmekten bunalıyoruz...
ama Elhamdulilllah Müslümanız....Amerika birleşik devletleri ile sırplarla ilişkimiz olmaz...hiç bir zaman onlarla kendimizi mukayese etmeyiz...edenleride adamdan saymayız...
Saygılarımla...
Hiç kimse bu ülkenin meclisinde Kürtce konuşamaz.
Bu ermenisi için de kürdü içinde tüm azınlıklar için aynıdır .Babam konuşsa benim tepkim değişmez sen kimsin ki.
Vatanını seven bu ülkenin kurallarına uyan ve bu vesileyle hak ettiği yere gelen kürtler ya da diğer azınlıklar için sözüm yok .Ama senin gibi sinsice hareket eden değişik maskeler altında aslın da farklı amaçları olan kişiler içindir bu sözüm.Bu mecliste Kürtce konuşan bu şerefsizlere bir tepkini göster de görelim bakalım .Allah bilir hoşuna gidiyor zil takıp oynuyorsundur.Sen benden uzak dur dostum.Burada benim tepkimin kimlere olduğu apaçık belli senden başka herkez bilir bunu.Saygını da al başına çarp.
Benim için düşmanımın saygısızlığı dost görünenin ama aslında sinsi olanın saygısından bile daha delikanlı daha değerlidir.
Bu ermenisi için de kürdü içinde tüm azınlıklar için aynıdır .Babam konuşsa benim tepkim değişmez sen kimsin ki.
Vatanını seven bu ülkenin kurallarına uyan ve bu vesileyle hak ettiği yere gelen kürtler ya da diğer azınlıklar için sözüm yok .Ama senin gibi sinsice hareket eden değişik maskeler altında aslın da farklı amaçları olan kişiler içindir bu sözüm.Bu mecliste Kürtce konuşan bu şerefsizlere bir tepkini göster de görelim bakalım .Allah bilir hoşuna gidiyor zil takıp oynuyorsundur.Sen benden uzak dur dostum.Burada benim tepkimin kimlere olduğu apaçık belli senden başka herkez bilir bunu.Saygını da al başına çarp.
Benim için düşmanımın saygısızlığı dost görünenin ama aslında sinsi olanın saygısından bile daha delikanlı daha değerlidir.
ilk başta size hak verdiğimi söylemek isterim...saygı hak edene verilir saygısıza değil..
bence düşman sizin gibi ırkçı , vatan düşmanı biridir.
Vatanın birliği ve beraberliğinin bozulmasında salyaları akarak sevinendir..
Biz zil takıp oynamayız. sizden uzak durmaya gelince zaten ben size yakın durmuyorum....saygısızca ve ırkçılık politikanıza karşı konuşyorum...sizin gibi birine tabikide mesafe koymak lazım.
ayrıyetten ben mecliste konuşulmasına hak vermedim.bdp ye oy veren değilim..benim gözümda mhp ne kadar ırkçıysa bdpde okadar ırkçıdır.eğer anlama kapasiteniz varsa anlarsınız..
tabikide kürtçenin böyle yaygınlaşmasına mutlu olucam.
kürtçe kurslar açılması...o korkan kişilerin artık korkmadan ben kürdüm diyebilmesi Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir..
o azınlık dediğiniz bu topraklar için savaşanların neslinden gelme.
kimsiniz demişsiniz ya ben o hazmedemediğiniz...rahatlığında huzursuz olduğunuz....korkularınızız.:karizmatik:
Özgür Çağrı
02-26-2011, 01:27
azınlık sensin mecliste tamamen kürtçe konuşulmalıdır anadolu bir kürt yurdudur lazı gürcüsü türküde kürtçe konuşmalıdır. Bu memlekette yaşayan herkes kürttür
Ne mutlu kürdüm diyene
;D;D;D;D
cCc Bozkürtler cCc :hihi2:
Saltuk Buğra Han
02-26-2011, 01:43
ilk başta size hak verdiğimi söylemek isterim...saygı hak edene verilir saygısıza değil..
bence düşman sizin gibi ırkçı , vatan düşmanı biridir.
Vatanın birliği ve beraberliğinin bozulmasında salyaları akarak sevinendir..
Biz zil takıp oynamayız. sizden uzak durmaya gelince zaten ben size yakın durmuyorum....saygısızca ve ırkçılık politikanıza karşı konuşyorum...sizin gibi birine tabikide mesafe koymak lazım.
ayrıyetten ben mecliste konuşulmasına hak vermedim.bdp ye oy veren değilim..benim gözümda mhp ne kadar ırkçıysa bdpde okadar ırkçıdır.eğer anlama kapasiteniz varsa anlarsınız..
tabikide kürtçenin böyle yaygınlaşmasına mutlu olucam.
kürtçe kurslar açılması...o korkan kişilerin artık korkmadan ben kürdüm diyebilmesi Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesindedir..
o azınlık dediğiniz bu topraklar için savaşanların neslinden gelme.
kimsiniz demişsiniz ya ben o hazmedemediğiniz...rahatlığında huzursuz olduğunuz....korkularınızız.:karizmatik:
Bunun ırkcılıkla alakası olduğunu zannetmen ne kadar cahilce bir düşünce.
Ama senin kriterlerine gore ille de bu ırkcılıksa sonuna kadar ırkcıyım var mı bir itirazın.
Al da gözün doysun benim ırkcılığıma. Daha ben de ne ırkcılıklar var biliyormusun.
Mesela ben polise taş atana fena ırkcılık yaparım.
Heleki Askere kurşun atana karşı ,ırkcılık damarım fay hattı gibi kırılıp sarsıntılar geçirir.
Askerliğimi Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptım.Hem de zor bir sınıfta gururla anlattığım.Üstelik bu yer ırkcılığın ağa babası .Toprağa yan bakanın hangi başka ırk olursa olsun basıyor kurşunu kafasına.Bu ne ırkcılık yarabbim.
Bir de özel hayatımla ilgili bazı ırkcılıklarım var.
Bunların başın da Türk milli takımın tutarım.
Turkuaz rengini çok sever çok hoş bir şey olmasada içeceksem kola Turka içer ,yazın bunaltıcı sıcaklarında milli içeceğimiz olan ayranı tüketirim.
Bunlar saymakla bitmez.Sıkmayayım seni .
İntifada
02-26-2011, 02:20
adamı zorla konuşturuyorsunuz...
e tbmmde sadece türkçe konuşulur öyle mi...
peki bu ırkçı arkadaşlar şu fotoğrafı bana bi izah edebilirler mi?
http://www.akpgercegi.com/wp-content/simon-peres-tbmm-akp-gerce3.jpg
bu eli kanlı israil devleti cumhurbaşkanı bizim mecliste ne arıyor?
vede nece konuştu...
bırakın artık bu işleri ya...
lafa söze gelince bdp ye niye oy veriyor bu insanlar diye sorarsınız...
işte bu yüzden oy veriyor...
adam kendi hakını savunana oy verecek tabi ki...
dükkanlar sokaklar ingilizce q lu w li tabelalı dükkanlarla dolu mekanlarla dolu
ama birisi çıkıp kürtçe tabela isteriz diyince aman efendim bura türkiye dili türkçe
merak ediyorum acaba kaç kere meclist tv yi izlediniz ?
mesela günde kaç saatinizi ayırıyorsunuz meclis tvyi izlemeye?
ilkerb_71
02-26-2011, 02:33
ben türküm. ve ben bu memlekette hangi hak ve özgürlüklerle yaşıyorsam, kürt kardeşlerimde aynı hak ve özgürlüklerle yaşamalılar. bu bir bir daha iki. kürt kardeşlerime düşen vazife de bizi bölünmeye götürecek fiilleri segileyenlerden uzak durmaları. bunun için en büyük örnek çanakkale. orada türk, kürt, arap ve nice milletlerden şehidimiz yatıyor. bugün bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, orada iman gücüne yenik düştüler. dinimiz bizim temel taşımız.
azınlık sensin mecliste tamamen kürtçe konuşulmalıdır anadolu bir kürt yurdudur lazı gürcüsü türküde kürtçe konuşmalıdır. Bu memlekette yaşayan herkes kürttür
Ne mutlu kürdüm diyene
;D;D;D;D
Resmen bölücülük yapıyorsunuz . Ben sizin fikirlerinizi kabul etmiyorum. Size tüm türkiyeyi kim vermiş? bu hakkı nerden alıyorsunuz? siz kendiniz söyler kendiniz dinlersiniz. Yazık çok yazık. Tc kimliğinizi de teslim edin de yandaşlarınızın yanında yaşamınızı sürdürün.
İntifada
02-26-2011, 03:24
yalnız münih furkan orada ironi yapmış :)
yani ciddi değil söylediklerinde :)
ultraaslan25
Ben de eskiden çok tartışırdım kendini milliyetçi ilan edip ama aslında faşizm den başka bir şey yapmayan insanlarla. Fakat sonra pek fazla üstelememeye karar verdim. Çünkü sen istediğin kadar anlat, bildiklerinden mümkün değil şaşmazlar.
Bu yüzden biz üstümüze düşeni yapalım ama bir yere kadar. Gerisini onların vicdanına bırakalım.Vicdanları karar versin hangi yolda olduklarına.
Bunun ırkcılıkla alakası olduğunu zannetmen ne kadar cahilce bir düşünce.
Ama senin kriterlerine gore ille de bu ırkcılıksa sonuna kadar ırkcıyım var mı bir itirazın.
Al da gözün doysun benim ırkcılığıma. Daha ben de ne ırkcılıklar var biliyormusun.
Mesela ben polise taş atana fena ırkcılık yaparım.
Heleki Askere kurşun atana karşı ,ırkcılık damarım fay hattı gibi kırılıp sarsıntılar geçirir.
Askerliğimi Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptım.Hem de zor bir sınıfta gururla anlattığım.Üstelik bu yer ırkcılığın ağa babası .Toprağa yan bakanın hangi başka ırk olursa olsun basıyor kurşunu kafasına.Bu ne ırkcılık yarabbim.
Bir de özel hayatımla ilgili bazı ırkcılıklarım var.
Bunların başın da Türk milli takımın tutarım.
Turkuaz rengini çok sever çok hoş bir şey olmasada içeceksem kola Turka içer ,yazın bunaltıcı sıcaklarında milli içeceğimiz olan ayranı tüketirim.
Bunlar saymakla bitmez.Sıkmayayım seni .
ya siz kendinizi bunları yaparak insan sanıyorsunuz demi bu yaptıklarının hepsini bende yapıyorum ama tek farkla ben ırkçı değilim..
imzanızı yeni gördüm nink değişmişsiniz sizin gibi birine cevap yetiştirmek gerçekten cahillik çünkü sizin tarafınız belli....MHP tam ırkçılar..o mhp ki meydanlarda iple dolaşıp kendi zamanında atamayan;;).alkışlıyorum devam..
bu hükümet olduğu sürece sizin gibiler daha çoookkk patlar:)
sen daha dur ne yasalar çıkar..gerçek sağda bizi temsil eden partiler çıkacak buda yakındır...ozaman patlarsınız bizi bdp temsil etmiyor....biz pkk yandaşı değiliz...islam hukukuna uyan Muhammet ümmetiyiz sizde bunu deneyin siz baya zorlanacaksınız ama denemeye değer.
Ne mutlu kürdüm diyene
;D;D;D;D
ben bunuda demiyorum....ama demesemde bunu demiş gibi gözüküyoruz...rahatızya ...herşey bizim için ya:karizmatik:
ama benim bi yanımda lazlık var....bi yanımda kürtlük...:saygılar:
ya bırak bunlara ciddide yapsan ,şakada yapsan aynı....bunlara cevap vermezsen daha rahatsın...
ama ne yapim böylelerine dayanamıyorum....ırkçılardan nefret ediyorum!
furkan kardeşimiz e cevap.
Burası çocuk oyuncağı mı? Bir topkukuk sayılır bu gibi hareketten kaçınılmalı. Bu resmen siteden uzaklaştırma sebebi. Bunun diğer cevaplarıda pek iyi değil zaten. Tartışılsında kardeşçe, dostça.
Özgür Çağrı
02-26-2011, 10:50
Resmen bölücülük yapıyorsunuz . Ben sizin fikirlerinizi kabul etmiyorum. Size tüm türkiyeyi kim vermiş? bu hakkı nerden alıyorsunuz? siz kendiniz söyler kendiniz dinlersiniz. Yazık çok yazık. Tc kimliğinizi de teslim edin de yandaşlarınızın yanında yaşamınızı sürdürün.
not : ironidir ama abi sende anlamazsan benim suçum ne ;D
Ben Furkanca Bakış,Almi ,Ukba nın mecliste kürtçe konuşmasına saygı duyarım hiç bir şekilde kötü bir şey düşünmem önyargıda ilede bakmam Çünkü onların vatan sevgisinden birlik ve beraberliğimize düşkünlüğünden bundan ödün vermiyeceklerinden eminim .
Ama BDP ve yandaşların konuşmasında ister istemez herşeyi düşünürüm .
ultraaslan25
Ben de eskiden çok tartışırdım kendini milliyetçi ilan edip ama aslında faşizm den başka bir şey yapmayan insanlarla. Fakat sonra pek fazla üstelememeye karar verdim. Çünkü sen istediğin kadar anlat, bildiklerinden mümkün değil şaşmazlar.
Bu yüzden biz üstümüze düşeni yapalım ama bir yere kadar. Gerisini onların vicdanına bırakalım.Vicdanları karar versin hangi yolda olduklarına.
bakın benim büyüdüğüm yerde tek kürt bizdik.
babam oranın imamı idi.
ülkü ocakları alp erenlerin yerleri vardı.
babamı ve bizi tanıdıklarından saygıları acayp sonsuzdu.
hiç unutmam....bir trafik kazası olmuştu araba bana çarpmış ayağım kırılmıştı..
arabanın şöförü bbp partisinin şöförlerindendi.
adam korkudan bıraktı kaçtı.
velevki babamda şikayetçi oldu...
öff babama bir tehdit bir tehdit.
mahkemeye giderken ülkü ocaklarının önündan geçiyorduk..ordaki çok sevdiğim bi abi dediki hocam bu çocuğu nereye götürüyorsun babamda anlattı ...adam bir sinirlendi...
1 saat içinde mahkeme önünü ülkü ocakları döküldü...
benim burda anlatmak istediğim eğer biz bdp yandaşı olsak...
ermeni asıllı insanlara destek versek...emin ol ülkü ocakları kıl kıbırdatmazdı...
he bu arkadaşların zihniyetinde olsalar her halukarda kıbırdatmazlar ya neyse
fatihozan
02-26-2011, 13:36
konuya olan cevaplara bakıyorumda konu belli bir noktadan sonra şahsilestirilmiş ve kürt türk kavgasına dönmüş gibi..
Halbuki soru "MECLİSDE KÜRTÇE KONUŞMASI YAPILDI NE DERSİNİZ?" diye yapılan bir sual den başka bir şey değil.
Bu soru hakkında kendi kanâatimce kafamda yaptığım yorumu siz değerli kardeşlerim ilede paylaşmak istedim meclisde belirtilen bir kural vardır ve hatta o kuralı kabul ederek meclise girilmiştir ve o kurala uyulması zorunludur yapılan işlerde belirli bir prosedür vardır ve ona istesenizde istemesenizde uymak zorunda sınız ondan dolayı o kuralı bile bile yapılan her hata zannımca YANLIŞ tır.
Misalen örneklendirir isek hepimiz okul sıralarından geçtik bir matematik dersinde tarih işlemek mümkünmüydü hayır her ne kadar biz tarihi sevelim o derse onu işlemeyi istesekte gerçekleşmezdi çünkü ders matematikti bir prosedür vardı ve ona uyulması gerekirdi onu orda istemek o derse tarih kitabı ile girmek hem yanlış hemde anlamsızdı her şeyi yerli yerinde istemek yapmak en doğru en güzel olanıdır.diye düşünüyorum artı bir de bu konuyu şahsileştirmenin bi anlamı yok eskide yaşanmış olaylar düşünceler vardır onların aşılması lazım aşılması içinde eskiyi hiç bir zaman konuşmamak üstünü iyi yada kötü bir şekilde kapatmak ve unutmak bugüne ve yarına bakmak ileriyi düşünmek ileride böyle şeylerin olmaması için eskide yaşanan kötü olaylar dan ders çıkarıp tekrardan nüfuz etmemesi için çalışmak lazım diye düşünüyorum
vesselam
Saltuk Buğra Han
02-26-2011, 13:46
Ben Furkanca Bakış,Almi ,Ukba nın mecliste kürtçe konuşmasına saygı duyarım hiç bir şekilde kötü bir şey düşünmem önyargıda ilede bakmam Çünkü onların vatan sevgisinden birlik ve beraberliğimize düşkünlüğünden bundan ödün vermiyeceklerinden eminim .
Ben saygı duymam. Meclisde kürtce konuşamazsın..Sen Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyorsun.Bu topraklarda seçilmişsin o meclise gelmişsin ve Türkce konuşacaksın.
Ama ayrı bir devlet ve o ülkenin başkanısındır misafir olarak gelir kendi dilin de konuşursun bu ayrı.Hatta açık söyleyeyim ki meclisime onur vermiş kendi dilin de konuştuğu için gurur bile duyarım.
Yukardaki saydığın arkadaşlara benimde bir ön yargım yok hatta daha bir çoklarını bile buna ilave edebilirim.yazılarını dikkatle takip ettiğim oturaklı arkadaşlar.En az senin kadar samimiyetlerinden şüphe etmiyorum.
Benim asıl samimiyetinden şüphe ettiğim kişiler adeta pervanesi kopmuş helikopter misali anlamadan yazılanların üstüne düşen ve insanın kulağına mehteran takımının zilzeni gibi zil çalanlaradır.
Yarası olan gocunur bu tepki niyeki?
medine pilot
02-27-2011, 14:32
TÜRKİYE de resmi dil TÜRKÇE
bdp TBMM de niye kürtçe konuşuyor biliyorsunuz
kasten konuşuyor çünkü onlara göre TBMM de konuşmasının ardından
başka şeylerde gelecek yani göstere göstere bakın bugün mecliste konuşuyoruz kendi seçmenlerine diyorki bide devamı da olacak (ONLAR DEVAMI OLACAK DİYE ALDANSINLAR)
ÇÜNKÜ ARTIK BUNDAN FAZLASINI YAPAMAZLAR
Araştırmalar doğru çıkarsa bdp baraja takılacak gibi, takılır inş. Eğer bdp barajı aşarsa vay halimize, daha çok sorun olacak T.B.M.m de ve türkiyede.
akobalı-akkurt
03-12-2011, 23:50
meclis açıldığından bu güne asil ve kutsal milletimizin bütün dilleri bu meclisde hep konuşulmuşdur...
ama heryerinde konuşulmasına rağmen evrensel hukukda ve her konuda meclis oturumlarında başka bir dil kullanmak hainlikdir...
meclis açıldığından bu güne asil ve kutsal milletimizin bütün dilleri bu meclisde hep konuşulmuşdur...
ama heryerinde konuşulmasına rağmen evrensel hukukda ve her konuda meclis oturumlarında başka bir dil kullanmak hainlikdir...
üstad sormasi ayip bu hainlik neye ve kime göre?
İntifada
03-13-2011, 00:25
ukba mecliste bi kürtçe konuşsada izlesek ;D
ukba mecliste bi kürtçe konuşsada izlesek ;D
çok lazın ve gerekliydi sanki?
Evlerde konuşulan yetmedi, propaganda olarak meslisten duymak istersiniz?
bardakcı
03-13-2011, 18:05
aynen katılıyorum..burası Türkiye Cumhuriyeti dilimiz Türkce...gereken saygıyı göstremediklerinden zaten ne istedikleri resmen belli!!!
vay ne büyük lütuf verdiniz öyle evlerde konusuyorlar yetmiyormu!.. klasik fasist zihniyet ama senin almanyada yasayan bir gurbetci olman ve ayrimcilikdan dem vurmanda ayri bir ironi olsa gerek!.
Ne diyelim tanri türkün yaninda türkceyide korusun!
İntifada
03-13-2011, 22:54
evet...
çok isterim...
Özgür Çağrı
03-13-2011, 23:04
niye türkçe yazıyon amca yav almanca yazman lazım almanyada yaşayanlar almandır diğerleri dağ almanıdır ama onlar kendilerine başka bir şey diyorlar ;D
vay ne büyük lütuf verdiniz öyle evlerde konusuyorlar yetmiyormu!.. klasik fasist zihniyet ama senin almanyada yasayan bir gurbetci olman ve ayrimcilikdan dem vurmanda ayri bir ironi olsa gerek!.
Ne diyelim tanri türkün yaninda türkceyide korusun!
Konuyu taraflı çekme. Mavera kardeş,im. mecliste bdp harici kaç kişi kürtçe anlıyor? İnadınız niye , kime? illada kürtçe konuşacağız diye diretiliyor?
Resmi dilimiz türkçe ise, öyle, resmi dairelerde türkçe konuşulacak,konuşacaksınız. Resmi daire dışında hangi dili konuşuluyor diye soran, sorgulayan mı , yasak mı var. Kimse karışmıyor ne dili konuştun, konuşuluyor diye.
Öyle bilmeden fasistlik suçlaması da yapma. Üstelik imam hatibi bitirdim diyorsun, dinini diyanetini bilendensin. Bir imamhatipliye yakışmaz fasistsin suçlaması.
Niye bu kadar olaylar kürt kardeşlerimiz bölgesinde oluyor? Polis taşlanıyor. bir sürü hasar, mala mülke zarar veriliyor? Niye pkk yı savunalar hemde mecliste kürt kardeşlerimizden oluyor? Pkk yı savuna milletvekilleri niye kürt kardeşlerimiz bölgesinden gönderiyor meclise? Barajı aşarsalar daha azlı pkk lılar mecliste olacak, inşAllah giremezler. Bizim kürt kardeşlerimizi sevdiğmiz kadar onlar bizi seviyormu?
Almanyada resmi dairede bir almanın almanca dışında bir dil kullandığını gördünüzmü? Ben görmedim.
İntifada
03-14-2011, 01:12
türkiyede yaşayan herkes türkçe anlıyor yani öyle mi?
olayi kürt-türk boyutuna cekmissin.. öncelikle kürtle, pkk söyle kirmizi cizgiyle ayirman gerekiyor..
evet pkk, kürt kökenli bir örgüttür ama her kürt , pkk li degildir..
eger siz böyle dislayici konusur, hedef gösterir, haklarini görmezden gelirseniz pkk nin ekmegine yag sürersiniz..
kürtceden neden gocunuyorsunuz birakin konussunlar yok türkce konusuyorlar, anliyoruzda ne oluyor!..
bu kürtce ne menem birseymis bir anda ülkeyi bölüyor.. ülkemin her yeri ingilizce tabeladan gecilmiyor onlar medeniyet olarak gösterilyior ama kürtce gericilik, bölücülük geliyor!..
yersen yada wie du willst!
bu ülkeyi bölen kürt-türk değil..
bunun ırkçılığını yapan yada bilinçsiz bir şekiilde yapmaya çalışanlardı...
münihte biliyorki kürt-pkk değildir...ama neden bilmiyorum kendine yediremiyor..
Konuyu taraflı çekme. Mavera kardeş,im. mecliste bdp harici kaç kişi kürtçe anlıyor? İnadınız niye , kime? illada kürtçe konuşacağız diye diretiliyor?
Resmi dilimiz türkçe ise, öyle, resmi dairelerde türkçe konuşulacak,konuşacaksınız. Resmi daire dışında hangi dili konuşuluyor diye soran, sorgulayan mı , yasak mı var. Kimse karışmıyor ne dili konuştun, konuşuluyor diye.
Öyle bilmeden fasistlik suçlaması da yapma. Üstelik imam hatibi bitirdim diyorsun, dinini diyanetini bilendensin. Bir imamhatipliye yakışmaz fasistsin suçlaması.
Niye bu kadar olaylar kürt kardeşlerimiz bölgesinde oluyor? Polis taşlanıyor. bir sürü hasar, mala mülke zarar veriliyor? Niye pkk yı savunalar hemde mecliste kürt kardeşlerimizden oluyor? Bizim kürt kardeşlerimizi sevdiğmiz kadar onlar bizi seviyormu?
Biraz araştırma yaparsanız neden güneydoğunun bu kadar karışık bir yer olduğunu öğrenebilirsiniz... 10 milyon kürt seçmeninin sadece 1.800 bini bdp'ye oy veriyor... Ve o bahsettiğiniz olayları çıkaranların sayısı daha da az... Evde konuşsunlar diyorsun, valla hükümetimiz sizden daha vicdanlı TRT6'i açtı... Ben Akpartiliyim, Türkiyeliyim ve kürt kökenliyim kürtçeyi heryerde konuşabilmeliyim... Korkmayalım kimse zarar görmez... :) Bu ülke hepimizin...
İntifada
03-14-2011, 01:19
Almanyada resmi dairede bir almanın almanca dışında bir dil kullandığını gördünüzmü? Ben görmedim.
yani alman-türk ilişkileriyle kürt türk ilişkilerini bir mi tutuyorsunuz...
olayi kürt-türk boyutuna cekmissin.. öncelikle kürtle, pkk söyle kirmizi cizgiyle ayirman gerekiyor..
evet pkk, kürt kökenli bir örgüttür ama her kürt , pkk li degildir..
eger siz böyle dislayici konusur, hedef gösterir, haklarini görmezden gelirseniz pkk nin ekmegine yag sürersiniz..
kürtceden neden gocunuyorsunuz birakin konussunlar yok türkce konusuyorlar, anliyoruzda ne oluyor!..
bu kürtce ne menem birseymis bir anda ülkeyi bölüyor.. ülkemin her yeri ingilizce tabeladan gecilmiyor onlar medeniyet olarak gösterilyior ama kürtce gericilik, bölücülük geliyor!..
yersen yada wie du willst!
Ben karşı değilim kürtçe konuşmaya. Mecliste diretiyorlar da illada kürtçe konuşacağız diye. Bu kasıtlı oluyor, diretme oluyor. benim kocunacak yaram yok. Bir kürt kardeşimizden Zarar da görmedim.
Kürt hakları diyorsunuz benimle sizin aynı hak, hukuk yokmu türkiyemizde?
Aynı hak var daha ne hak isteniyor?
Ahmet Yasin
03-14-2011, 01:26
Almanya'da Almanca dışında bir dili konuşmanın yasaklandığı oldumu?
Ahmet Yasin
03-14-2011, 01:28
Niye bu kadar olaylar kürt kardeşlerimiz bölgesinde oluyor? Polis taşlanıyor. bir sürü hasar, mala mülke zarar veriliyor? Niye pkk yı savunalar hemde mecliste kürt kardeşlerimizden oluyor? Pkk yı savuna milletvekilleri niye kürt kardeşlerimiz bölgesinden gönderiyor meclise? Barajı aşarsalar daha azlı pkk lılar mecliste olacak, inşAllah giremezler. Bizim kürt kardeşlerimizi sevdiğmiz kadar onlar bizi seviyormu?
hakikaten saçmalıyorsun ne cevab yazacağımı sussam mı yoksa konussam mı bilemiyorum
Almanya'da Almanca dışında bir dili konuşmanın yasaklandığı oldumu?
haci sana ilgincini anlatayim.. almanyada okullarda türkce secmeli dil, almanyacada tv lerde türkce program var, almanyada almanca bilmeyenler icin mahkeme gibi yerlerde tercümanlar var, almanya da cogu resmi dairede türkce formlar var, almanyada türk kökenli adaylar türkce afisler yapabiliyorlar, almanyada türkce isyeri ismi acabilyiorsun, almanyada ayyildiz diye telefon firmasi var, almanya da türkce yayin yapan gazeteler var, almanyada sadece türkce egitim veren egitim kurumlari var, almanyadaki camillerde türkce vaazlar var, türk imamlar var, almanyada türk futbol takimlari var...
yok bu liste uzarda uzar ama arkadasimiz yine tatmin olmaz!
yani alman-türk ilişkileriyle kürt türk ilişkilerini bir mi tutuyorsunuz...
ilişkilerde fark nedir?
Ben karşı değilim kürtçe konuşmaya. Mecliste diretiyorlar da illada kürtçe konuşacağız diye. Bu kasıtlı oluyor, diretme oluyor. benim kocunacak yaram yok. Bir kürt kardeşimizden Zarar da görmedim.
Kürt hakları diyorsunuz benimle sizin aynı hak, hukuk yokmu türkiyemizde?
Aynı hak var daha ne hak isteniyor?
neden samimi degilsiniz söyleyim.. bakin beni bile kürt yaptiniz oysaki ne kürdüm nede dogulu ama siz öyle sartlanmissinizki esitlikden, haktan, hukukdan bahsederken biz ve siz diyebiliyorsunuz!..
bu arada bizahmet burada türkce edebiyati yapana kadar türkce ögrenin o "kocunmak" degil "gocunmak" dir ;)..
İntifada
03-14-2011, 01:33
ilişkilerde fark nedir?
benim için bu tartışma bitmiştir...
Ahmet Yasin
03-14-2011, 01:34
haci sana ilgincini anlatayim.. almanyada okullarda türkce secmeli dil, almanyacada tv lerde türkce program var, almanyada almanca bilmeyenler icin mahkeme gibi yerlerde tercümanlar var, almanya da cogu resmi dairede türkce formlar var, almanyada türk kökenli adaylar türkce afisler yapabiliyorlar, almanyada türkce isyeri ismi acabilyiorsun, almanyada ayyildiz diye telefon firmasi var, almanya da türkce yayin yapan gazeteler var, almanyada sadece türkce egitim veren egitim kurumlari var, almanyadaki camillerde türkce vaazlar var, türk imamlar var, almanyada türk futbol takimlari var...
Tanrı türkü korusun diğerlerine yaşama şansı verildiği için sadece şükretsinler der şimdi..
ilişkilerde fark nedir?
türk-alman kardestir,ayrim yapan kallestir diyor musun ;)
Tanrı türkü korusun diğerlerine yaşama şansı verildiği için sadece şükretsinler der şimdi..
bu cevabı verirse şükret yine ağabey...
ya sev ya terket derse ne yapacaksın;D;D;D
Türkiyede belki çok yaşlılar belki kürtçe bilmeyebilir. Ama az kişi çıkar belki. Bizim almanyada yabancı olarak hakkımızvar. Yasalara göre. Türkiyemizde de yabancılara aynı haklar tanınıyor bu normal. Yasalar çerçevesinde.
Türkçe bilmeyenler arada olursa mahkemede tercuman getiriliyor,bu önceden de getiriliyormuştur. Türkçe bilmeyenler zaten askerde türkçe öğretiliyormuş.
Türkiyede de kiliseler açık karışan mı var. Çanları dışarda çalıyor, biz ise ezan'ı cami içinde duyuyoruz.
Ahmet Yasin
03-14-2011, 01:40
bu cevabı verirse şükret yine ağabey...
ya sev ya terket derse ne yapacaksın;D;D;D
gidecek bir yerimiz kalmadıki yer herden kovdular be güneyde akdeniz kuzeyde karadeniz batıda ege var seç beğen birini artık :)
gidecek bir yerimiz kalmadıki yer herden kovdular be güneyde akdeniz kuzeyde karadeniz batıda ege var seç beğen birini artık :)
abim verilen cevaplara baktım birde geri dönüşlere baktım..
kendinizi yorduğunuzu gördüm..
o yüzden espiri kattık araya...:saygılar::saygılar:
Türkiyede belki çok yaşlılar belki kürtçe bilmeyebilir. Ama az kişi çıkar belki. Bizim almanyada yabancı olarak hakkımızvar. Yasalara göre. Türkiyemizde de yabancılara aynı haklar tanınıyor bu normal. Yasalar çerçevesinde.
Türkçe bilmeyenler arada olursa mahkemede tercuman getiriliyor,bu önceden de getiriliyormuştur. Türkçe bilmeyenler zaten askerde türkçe öğretiliyormuş.
Türkiyede de kiliseler açık karışan mı var. Çanları dışarda çalıyor, biz ise ezan'ı cami içinde duyuyoruz.
ama simdi kendinle celisiyorsun yabancilar, azinliklar icin istedigini ülkenin öz evlatlari, ülkenin sahipleri kürtler icin istemiyorsun gitsin evlerinde konussun diyorsun simdi bu ne perhiz, ne lahana tursusu oluyor!
Ahmet Yasin
03-14-2011, 01:44
eyvallah uykusuzluk ağır basıyor yanlış yazmamayım en iyi iyi geceler size ALLah rahatlık versin:) Ne yazacağımı düşünmekten başıma ağrı girdi ve susuyorum
Son söz ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma''
Sana değil sözüm adı güzel kardeşim :)
eyvallah abim..
mesaj alınmıştır..
hayırlı geecler sana...Allah rahatlık versin...
İntifada
03-14-2011, 01:51
Türkiyede yaşayan kürt kardeşlerimizle almanyada ikamet eden türk hemşehrilerimizin aynı statüde olduğunu ileri süren münih mahlaslı arkadaşı esefle kınıyor kendisine teessüflerimi sunuyorum...
Ahmet Yasin
03-14-2011, 01:55
Ben de varım Ak Parti milletvekili adaylığına
Ben de Ak Parti genel merkezine başvurumu yaptım ve Başbakanımıza özel mektup yazdım. Eline geçerse. yurt dışı veya mersin den demiştim. Zaten mersinm/ mut kazasındanım. Pek ihtimal dışı gibi ama bekliyorum.
YSk nın karaı düzelmezse yurt dışı az tehlikeye düştü, belki hiç dikkate alamyacak bilmiyorum.
Eğer başbakanımız mektubu alırsa ve adaylık başvurusunu da inceleyip olumlu veya olumsuz cevap yazması lazım bekliyorum.
Girersem çok iddialıyım güzel çalışmalara.
Web sitesi bende düşünüyorum da adaylık kabul olursa.
Adam bide Milletvekili aday adaylığına başvurmuş.
Adam bide Milletvekili aday adaylığına başvurmuş.
kardesim parasiyla degilmi bu adaylik o acidan abimizde basmis parayi, adayligini koymus :)...
ama yanlis basvurmus mhp iki sokak asagidaydi :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.