Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhafazakarlardan Korkuyorsunuz, Peki Bunu mu İstiyorsunuz ?
Necip Fazil
12-19-2007, 17:40
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sınıflarında içki alemi yapan öğrencilerin bu anı kameraya kaydedildi. Görüntüler internete düştü, Milli Eğitim soruşturma başlattı.
Gebze'de bir lisede okuyan bir grup öğrenci, gece sınıflarına girerek içki içti. Sarhoş olan öğrenciler okulun kapı ve pencerelerini sınıflardaki tahtalara küfürlü yazılar yazdı.
Bir internet paylaşım sitesindede yer alan görünütüler üzerine ilçe milli eğitim müdürlüğü soruşturma başlattı.
http://image.haber7.com/haber/91579.jpg
http://image.haber7.com/haber/91577.jpg
http://image.haber7.com/haber/91576.jpg
Evet Medeniyet bekçileri, Allah diyeni öcü gibi gösterdiniz ... Şimdi elinizdeki gençlerinizide kaybediyorsunuz ... Ne diyelim Gözünüz aydın !
VesseLam
Sukût-u_Hayal
12-19-2007, 17:41
gençlerimizin hali içler acısı gerçekten yazık !!! >:(
ak_mavish
12-19-2007, 19:22
ya bu habere nasıl bir yorum yapılır bilmiyorum gerçekten içim acıdı hepsi kardeşim yaşında..rabbim yolundan ayırma bizi..hidayet nasip et bize :'(
loneliness
12-19-2007, 19:29
Yaanii içimden bunları İran a geziye göndermek geliyor.. Bir akıllanıp gelsinler. >:( >:( >:( >:(
Allah hidayet nasip etsin cümlesine de, cümlemizede. İçinde Allah korkusu olmayarak yetiştirilen gençler daha neler yapar neler. Okulda namaz kılanlara yobaz geri kafalı gözüyle bakanlar bunlara ne gözle bakıyorlar, yorumları ne doğrusu merak ediyorum. Bu konu da haftalarca tartışılır mı o da ayrı bir merak konusu? Allah yar ve yardımcımız olsun, yolundan ayırmasın...
Bu olaya kelimeler kifayetsiz kalıyor...
Bu nesille nereye kadar gider diye düşünüyor insan...
Bir Çanakkale destanındaki birde günümüz şartlarındaki nesle bakın...
Utanç veriyor insanlığın yüzüne utançveriyor...
Medya basın neredesiniz işte size asıl medeniyet...
oguzdesouza
12-19-2007, 20:07
Lütfen arkadaşlar onlar ülkemizin laik öğrencileri,onlar özgür istediklerini yapabilir.Ancak namaz kılınacağı zaman olmaz. >:( >:( >:(
Kartel medya neredesin? Düzgün öğrencileri manşete sürüp kötü yapan medya nerdesin? >:(
GÜLseven
12-19-2007, 20:08
Rezillik yaa!!!Yazık,çok yazık >:(
Rabbim hakkımızda hayırlısını verisn.. Hidayet eylesin bizlere.. İnsanın bir yandan içi parçalanıyor, bir yandan yüreğini bir korku kaplıyor. İnsan ne diyeceğini bilemiyor.... :(
mehmetal
12-19-2007, 21:26
bir gebzeli olarak gercekten bende dehşete düştüm görünce aslında daha neler var şu gebzede ama allah yardımcımız olsun ???
İşte !!!laik!!!, !!!cumhuriyetçi!!! Türk gençliği.... ( Bizde Cumhuriyetçiyiz ama bizim Cumhriyet anlayışımızın yolu alkolden, kumardan geçmiyor. )
oguzdesouza
12-20-2007, 23:37
İşte !!!laik!!!, !!!cumhuriyetçi!!! Türk gençliği.... ( Bizde Cumhuriyetçiyiz ama bizim Cumhriyet anlayışımızın yolu alkolden, kumardan geçmiyor. )
abi ne yazık ki bunu örümcek beyinli zihniyet anlamıyor.Dünya'da ödülleri bulunan okulu kapatmaya çalışıyorlar.Peki bu okullar ?
Sukût-u_Hayal
12-20-2007, 23:39
bu olay medya da tek bir kelime dahi olsa bahsedildi mi ???
Ayşe_Berra
12-20-2007, 23:41
abi ne yazık ki bunu örümcek beyinli zihniyet anlamıyor.Dünya'da ödülleri bulunan okulu kapatmaya çalışıyorlar.Peki bu okullar ?
;) ;) ;)
ak_mavish
12-20-2007, 23:42
hayır özellikle hürriyete baktım ben göremedim.onlar sadece başörtüsüne takmış durumdalar..çok ses getirmesi gerekirdi..bı sadece ortaya çıkan..kim bilir daha ne iğrençlikler vardır..
oguzdesouza
12-20-2007, 23:42
işte ben de onu diyorum ya Şefkat kolejinde peruklu bi öğrenci var diye manşete taşıdılar.Ama böyle bi olayı görmezden geldiler.
eserinizle övünebilirsiniz ey cagdaslik diye yirtinan yobazlar!...ickinin, kumarin, sigaranin bu kadar hayatimizin icine girdigi bu dönemde genclerin yaptigi bu kücük kacamak cok görümemeli degil mi saygideger cagdascilar!..
yarin bunlar ak parti hükümetini bir kez daha kinarlar neden mi su gencleri erkek, erkege alem yaptigi icin..
ne diyelim ister kinayin, ister kina yakin kacinilmaz son yakindir!
_tuba_89
12-21-2007, 19:21
Öğretmenler ne yapacak ??? Vah yavrularrrrr :'(
carpık modenrnlesmenın kurbanları ne dıyelım..yazık bu mıllet ıcın olenlere yazık..su rezıl gencleredaha ıyı bır gelecek ıcın kendılerını parcalayanlara yazık..
genlık bu olmamalı..genclık denıldıgınde akıllara bu resımler gelceksa eger ben utanıyorum kendımden....
subcomandante
12-21-2007, 19:57
ee necip fazıl sen kime sesleniyorsun devlet senin millet senin gençliği kaybeden sensin...
ee necip fazıl sen kime sesleniyorsun devlet senin millet senin gençliği kaybeden sensin...
o devlet, o millet olaya el atinda, ickiye karsi önlem alinca yaygara yapanlar kim, türkiye iranlasiyor diyenler kim, türkiye elden gidiyor diyen kim??..
o devlet, o millet olaya el atinca, ickiye karsi önlem alinca yaygara yapanlar kim, türkiye iranlasiyor diyenler kim, türkiye elden gidiyor diyen kim??..
subcomandante
12-21-2007, 20:08
o zaman aklına gelen tek çözüm yasakki içki okullarda zaten yasak...
o zaman aklına gelen tek çözüm yasakki içki okullarda zaten yasak...
hadi ya demek okullarda yasak!..sigarada okullarda yasak ama sadece yasak..cözüm yasakta degilse neden dünyanin bir cok ülkesinde alkol tüketimi yasaklanmis, acik alanalrda alkol tüketimi yasak, kirmizi cizgiler mevcut...
evet yasakla bir yere varilmaz ama aleni sekilde alkol ve sigaranin genclerin gözü önüne sokulmasida bir sekilde engellenmelidir..ak parti hükümetinden önce devlet tekel araciligiyla alkol ve sigara üretimi yaparak halkina sunuyordu, tekel özellestirildide devlet bu isten elini, ayagini cekti..
gel gör ki tekel özellestirildi diye millet oradan gelecek bir kac kurusun derdine düserken, devletin bu konudaki konumunu hic dikkate almadi.;)
aslinda hersey egitimden geciyor ama onada el atinca yok dinci ögrenciler yetistiliyor diye yaygara kopariyorlar!..
hem is yapmazlar hemde is yapana engel olurlar..kimler mi cagdaslik diye yirtinan gericiler!
ne demek bu ya..gercekten terbıyesızlık bu yaptıgın...
bu genclıgı bu hale getırenler kımler bır dusun bakalım...kusurabakma ama hıc bır akgenc o yukarda gordugun pozun ıcınde olamaz..
elbette cozum yasaklar olup olmadıgını bılmıyorum hıc de ogrenemeyecegım galıba...cunku o sozunu ettgın yasaklara uyulmuyo ve uyulması ıcın hıc bır caba sarf edılmıyor ...
cunku en ufak bır tenkıtte serıat dıye ulke ınlıyor...
Necip Fazil
12-21-2007, 20:16
Öncelikle ilk soruya gelelim, haberin alt kısmına " Medeniyet Bekçileri " yazmıştım. Buradan nasibini alması gerek bazılarının. Hani Türkiye'yi koruma, yüceltme görevini kendilerinde görüp, ellerinde bayraklarla meydanlarda dine sövenler vardıya hani ... O bekçilere sözlerim ...
Sonrasında okulda yasak olması birşeyi değiştirmez, hemen okulun bitişiğinde bir birahane olduktan sonra siz ne yaparsanız yapın. O genç okulsa içmezse içkisini çıkar sahilde içer. Önemli olan gençlerin nerede içki kullandığı değil.
Sonrasında içkiyi Türk kültürü gibi gösterenlere sözlerim. Hani her tv dizisinde, su içer gibi " bir içki doldurayım hayatım " sözleri duyarız. Bu kişilerde gençleri o şekilde yönlendiriyor ...
Daha saysak çok farklı yerlerede gider sözlerimiz ya ... Anlaması gerekenler anlıyor, gerisi mühim değil, çünkü onlar bu vaziyetin olmasını istiyor.
VesseLam
subcomandante
12-21-2007, 20:20
ona bakarsan devlet dairelerindede yasak adam gidip dışarıda içiyor...ben bu eğitim sisteminde yetiştim ama ne okulda sigara içtim nede okula içki sokmayı aklımın ucuna getirdim bunlar hangi ülkeler valla avrupada publar'da isteyen istediğini içiyor devletde öyle belirli yerler koymuyor hangi ülkede var bu kırmızı çizgiler?
ee tamam engelleyelimde bu ALENİ şekilde sokmayı bi yerlere e şimdi tekel özelleşmesi ile daha çok marka türedi en azından vodka 6-7 tane oldu...vok lokka yok binboa devletde maşallah bi çekior bir çekior...
ee tmm şimdi nerdeyse 7 sene olacak ama bu görüntüler daha doğrusu bu gençliğin alkol sigara müptelası olma oranı dahada artıyor...sayın çelik eğitimde devrim yaptık diyor anca oks'de puan hatası yapıyor...
subcomandante
12-21-2007, 20:23
ben orda nası bir terbiyesizlik yaptımki acaba?şimdi sen diyorsunki 16 milyon kişi içinde hiç kimse bunlar gibi olamaz ee yani çok iddalısın...
bide sayın necip fazıl kim o meydanlarda dine sövenler?
Necip Fazil
12-21-2007, 20:25
Siz gencin kültürünü elinden alır, taharet almaktan yoksun Avrupa kültürünü " yayın " organlarınız ile gençlerin beynine kazırsanız, Hüseyin Çelik'in yapacağı hiçbirşey yoktur.
Hüseyin Çelik, öğretmenini atar, okulun bakımı ile ilgilenir. Disiplin cezası gereken konularda yetkiyi verir ...
Ben şimdiye kadar, bu hükümetin içkili eğlenceler düzenlediğini görmedim, ama Üniversite mezuniyet ve kutlamalarında, kafayı çeken çok ayyaş prof gördüm ... Sorunu burada aramak lazım ... Yani kendini devlet gibi görenlerde, bakın ondan sonra nasıl sorunlar çözülüyor.
VesseLam
senin kendini örnek vermen absürd kacmis..konu sen degilsin, konu resimdeki cocuklar..onlarin okul gibi bir egitim yuvasinda alem yapmalari..
ben avrupada yasiyorum ve burada icki konusu cok siki..18 yasindan ufaklar ne icki nede sigara alabiliyor ve bu cok siki denetleniyor, kapali mekanlarda sigara kesinlikle yasak, alkol tüketimi öyle aleni sekilde olmuyor..
bu dediklerim nerede oluyor hristiyan bir ülkede oysaki biz müslüman bir ülkeyiz ama gel gör ki tv ler icki ve sigarayi o kadar normal halka sunuyor ki genclerin bu alemine o yüzden hic sasirmadim..
yasadigim ülke avusturya sirf sigara reklami var diye milyonlarca euro gelir getiren formula 1 yarisindan cekildi ayni seyi bizim hükümetimiz yapsa nasil tepki alirdi??
bu hükümet zamaninda tekel özellestirildi, kapali alanlarda sigaranin yasaklanmasi mecliste, alkol ve sigara satisina yas siniri getirildi...
ama gel görki hükümetin gösterdigi yakin ilgiyi ne basin nede diger kurumlar gösteriyor..chp muhalefet icgüdüsüyle sigara yasagina bile muhalefet ediyor..
sen bazi seylerin cok cabuk degisecegini saniyrosun herhalde..hersey kademeli olarak ele alinir ve zamanla iyilisterilir bu hükümetin egitim alaninda atilimlari her gecen gün artiyor ve bunlarin semeresinide yavas yavas görmeye basliyoruz..
Necip Fazil
12-21-2007, 20:27
Burada iki satır yazmaya kaltığınıza göre, Çağlayanı, Tandoğanı bilmeniz gerekir, yok bilmiyor iseniz hiç kelam etmeyelim daha iyi ;)
VesseLam
ben orda nası bir terbiyesizlik yaptımki acaba?şimdi sen diyorsunki 16 milyon kişi içinde hiç kimse bunlar gibi olamaz ee yani çok iddalısın...
bide sayın necip fazıl kim o meydanlarda dine sövenler?
her yerde oldugu gibi ak parti icindede cürük yumurtalar vardir ama ak partinin ilkeleri arasinda yer alan muhafazakarlikla uyusmayan bu yapiyi tamamen ak parti hükümetine maletmek hic bir sekilde anlayisli karsilanmaz!..
bunun müsebbibi bellidir..ickiyi ve sigarayi cok normal karsilayan kesimleri, cankayada icki sunulmuyor diye cumhurbaskanina demedigini birakmayan kesimler, süt yerine rakiyi özendiren kesimler..bunlar kim mi ac gözlerini ve etrafina bak kardes!
subcomandante
12-21-2007, 20:35
tamam tandoğanda hangi küfürler edildi?
peki tmm hollanda'da bir avrupa ülkesi ama uyuşturucuda serbest mesela avusturya olayı çok güzel gerçekten haklısın ama yapma şimdi bu ülke abd ile bu kadar kanka modunda bir diplomatik ilişki yürütürken nasıl malboro'nun lider olduğu piyasaya darbe indireceksin?ama şimdi o prof.lar içiyorda sanki akp'li hiç bir insan içmiyormu?bu sitede çok ünlü ve çokda sevilen bir arkadaşınız sürekli içtiğini söyledi bana ama akp'yede çokda inanıyor şimdi bu ülkede bazı şeyler bu kadar tüketilirken sadece sorunu reklamda üniversitedeki "LAİK" prof.lardamı aramak yoksa KÜRESEL olana karşı koyamamaktamı aramak gerekir?küresel emperyalizm bizi tüketmedimi?bizim değer yargılarımızı bu noktaya getirmedimi?sanki bira hayatımızın bir parçası imiş gibi göstermedimi peki bunların tek suçlusu akp'li olmayanlarmıdır onlar yok olunca bu ülke hemen düzlüğe çıkarmı?gerçekten buna inanıyorsanız...
eyvallah...
rewaswer
12-21-2007, 20:36
bir kere bu işin muhafazakarlıkla alakası yok, iranlı arkadaslarımdan duydugum, irandaki gizli partileri anlatmıyım simdi burda. aryıca iranlı genclerin irandan cıkınca bir anda sapıtmalarından da bahsetmiyim. bu tamamen egitimle alakalı. ama işi din agırlıklı egitimle de alakası yok. ben musluman degilim dese istedigi reziligi yapabilecek mi?
bu cocuklar yakalansaydı okuldan atılacaklardı. alkollu içki reklamı zaten yasak. 18 yasından kucuklere içki-sigara satısı da yasak.
universite mezuniyetinde isteyen istedigini içer, sen her içki içen ayyas prof dersen olmaz.
ayrıca necip fazlı kardesim, madem o kadar hassassın, bi zahmet sigara içen avatarını kaldır da, genclere kotu ornek olma...
rezil rüsva zavallılar.. yazık bunların ailelerine dicem ama onlar yetiştirmiş bunları böle..
arkadaslar bakiniz ortak noktalarimiz var sizlerle..yasak tamamen cözüm degildir ve tam anlamiyla caydirici degildir..
bana kim garanti edebilirki iranda ve arabistanda icki tamamen icilmiyor diye..arkadaslar kimsenin ickisine lafimiz yok, isteye icer, isteyen icmez bizim lafimiz ickinin acmis oldugu bu haberdeki rezaletlere..
burada anlastigimiz nokta en büyük sorun egitim..malumunuz bizim ülkemizde yasaklar tam anlamiyla islevsel olamiyor o halde kisileri o maddelerin zararlari konusunda egiteceksin ama malesef bizdeki egitim sözde kaliyor..
bizim burada elestirdigimiz nokta bazi elit kesimlerin sigara ve ickiyi cok normal karsilamalari ve özelikla ickiyi cagdaslik ögesi diye gözümüzün icine sokmasidir..
bizde diyoruzki sizin cagdasliktan dem vurdugunuz icki böyle rezilliklerede neden olabiliyor..o icki bardakda durdugu gibi durmayabiliyor..
ortada bir rezalet var...herkes tasi elin altina sokmalidir burada karsilikli paslasmalar birsey kazandirmaz ama bazi gercekleride gözardi etmeyelim ;)
Necip Fazil
12-21-2007, 20:46
Tandoğanı geçelim, demek ki dine sövmek nedir bilmiyoruz.
Sonrasında biz burada insanların özel hayatlarından bahsetmiyoruz, çevresine verdiği etkiden bahsediyoruz. Hangi partiden olduğu mühim değil, Yazımda vurguladığım gibi, Yayın organlarına, yani gençlerin haberdar olacağı şekilde ve hatta içine gençleride katarak yapılan içki alemlerinden bahsediyorum. Yoksa evinin köşesinde zıkkımlanmış içkisini adamın biri, bu beni alaka etmez o hesabını Allah'a verir.
Küresel güçlerden bahsetmişsinizde, evet öyle idi, şuanda pek izleri silinmiş değil. Birden silinmesinin imkanıda yok, çünkü belinizi onlara bağlamışsınız zamanında ... Bugün, geçmişin hataları kapatılmaya çalışılıyor. Başbakanlık koltuğunda oturanlar, ömürlük imzalar atmışlar, bazılarının menfaatleri için.
Son olarakta şu aşağıdaki resime bir göz gezdirin, gençliğin örnek alacağı medarı iftar;
http://www.vakit.com.tr/News/Images/0001000120070618210530.jpg
VesseLam
Necip Fazil
12-21-2007, 20:49
Siz olaya sağlık açısından bakarsınız, ben İslami ... Siz gençler vucuduna zarar veriyor diye üzülürsünüz, ben ahiretini kaybediyorlar diye ...
Ben sigaranın haram olduğu konusunda tam bir fatva duymadım ki, şuana kadar kullanan ailemlerde var. Haram olduğu fetvasını alırsam kaldırırım. Biriside bana içkinin helal olduğunu kanıtlarsa, içki zıkkımlananlarada sözüm olmaz.
VesseLam
subcomandante
12-21-2007, 20:51
evet içiordu sezer ama şimdi ne diyeceksin o onun kişisel tercihi...
yahu sırf sezer içti diye insanlar içkimi içecek?atatürk'de rakıyı çok seviyordu rakı satışı patlamamı yapmış 30larda hyr...
bu arada resimdede bardakları ii büyütmüşler :D
ben o küresel sermaye olayını geçmişle bağdaştırmadan bugünden bahsederek söyledim hani herkeste bir GLOBALİZM hastalığı başlamışya...
subcomandante
12-21-2007, 20:54
evet sigara ile ilgili bir şey yok çünkü sigara öyle eski bir şey değil ama alkol H.z. Muhammed efendimiz dönemindede vardı...ama şöyle bakabiliriz Allah'ın sana emanet ettiği vücuda zarar veriyorsun oda günah değilmi?
Necip Fazil
12-21-2007, 20:55
Demek bir ülkenin cumhurbaşkanı, haber olacağı yerlerde böyle ayyaşlık yapıyırsa doğal oluyor ...
Bu arada ya yazdıklarım idrak edilemiyor, yada okunmuyor, ben kişiler ne yaparsa yapsın, ama dikkat çekecek insanlar meydanın göbeğinde dikkat etsinler demiştim ama ... neyse bu kelimelerde zor anlaşılacak gibi ... Ne yapsak büyük harflemi yazsak ...
VesseLam
Necip Fazil
12-21-2007, 20:58
Sizin alimliğinizden haberim yoktu. Ama ben yeni yetme alimlerin sözleri ile amel etmiyorum. Örnek aldığım insanlar var onlar ile yetiniyorum, Kur'an ve Hadislerde aradığımı bulamayınca ...
VesseLam
bence olayı saptırıyorsunuz...olay sız bıze donuyor..bu partıyle degıl ınsanlık kultur ve egıtımle alakalıdır sızde soyledınız..ıster dını egıtım olsun ıster baska bırsey...ama dogru yanlıs dıye bır ayırım vardır ve o resımlerdekı goruntuler tartısmasız yanlıstır...bu noktada bu sekılede tartısılması yerıne destek olunması gerekılırdı dıye dusunuyorumm...
acıkcası olayın dını boyutu benı hıc ılgılendırmıyor cunku dını ınsan ıcınde yasar kendı hesabını kendı verır..benı rahatsız eden bu bosverılmıslık bu rahatlık toplumun lackalasması cunku ıste bu bana ve cevremdekılere zarar verır ve ben bu goruntu ıste bu noktada affedılmez hale gelır...
ve arkadsım sızde bu toplumdasınız bu goruntuler sızede zarar verır...
adam gıbı ıcıyorsan ıc banane...amam tutupta sapıklık derecesıne vardırıyorsan olayı yada cevrendekılere zarar verıyorsan ıste o olmaz..
subcomandante
12-21-2007, 21:03
evet haklısın odak noktası olan insanlar dikkatli olmalı ancak bir kadeh içince sarhoş olunmaz neyse şimdi o zaman bu noktada şöyle bir şey çıkmazmı başbakanda bir odak noktası oda ananı alda git ulan diyince insanlar e başbakan böyle konuşabiliyorsa bu normaldir algısı ortaya çıkmazmı biliyorum bu çok klasik bi örnek ama...
subcomandante
12-21-2007, 21:04
bence olayı saptırıyorsunuz...olay sız bıze donuyor..bu partıyle degıl ınsanlık kultur ve egıtımle alakalıdır sızde soyledınız..ıster dını egıtım olsun ıster baska bırsey...ama dogru yanlıs dıye bır ayırım vardır ve o resımlerdekı goruntuler tartısmasız yanlıstır...bu noktada bu sekılede tartısılması yerıne destek olunması gerekılırdı dıye dusunuyorumm...
acıkcası olayın dını boyutu benı hıc ılgılendırmıyor cunku dını ınsan ıcınde yasar kendı hesabını kendı verır..benı rahatsız eden bu bosverılmıslık bu rahatlık toplumun lackalasması cunku ıste bu bana ve cevremdekılere zarar verır ve ben bu goruntu ıste bu noktada affedılmez hale gelır...
ve arkadsım sızde bu toplumdasınız bu goruntuler sızede zarar verır...
adam gıbı ıcıyorsan ıc banane...amam tutupta sapıklık derecesıne vardırıyorsan olayı yada cevrendekılere zarar verıyorsan ıste o olmaz..
sana katılıyorum...
evet haklısın odak noktası olan insanlar dikkatli olmalı ancak bir kadeh içince sarhoş olunmaz neyse şimdi o zaman bu noktada şöyle bir şey çıkmazmı başbakanda bir odak noktası oda ananı alda git ulan diyince insanlar e başbakan böyle konuşabiliyorsa bu normaldir algısı ortaya çıkmazmı biliyorum bu çok klasik bi örnek ama...
kusura bakma ama bir provakatöre herhalde basbakanimiz daha kibar davranamazdi..basbakanimiz küfür etmemistir, hakarette etmemstir..karsisindaki provakatöre gereken cevabi vermistir..
yoksa sen sana satasan birine cevap vermiyor musun? basbakanimiz orada halkin icinde geldigini gösterip, halk agzini kullanmistir..
Necip Fazil
12-21-2007, 21:07
Örnekler arasında oldukça farklılık var ... Bir tanesinde reflex olarak verilmiş bir cevap var. Sanki Başbakan hep böyle konuşuyor ... Bir tanesinde de kasti bir davranış var. Bunları ayırd edebilirsiniz sanırım ...
VesseLam
subcomandante
12-21-2007, 21:10
Ama çok agresif değilmi bu onun sonucu değilmi?Yani sonuçta agresifliği sonuçta normal olarak göstermezmi?
Haa ama senin kasıtlı dediğin olay bazı insanlar için çok normal aslında...
bencede cok klasık ve temelı bılınmeyen bır ornek...eger sen bır basbakana gıdıp bızım anamı aglattın soyle yaptın boyle yaptın dıyorsan o basbakan sana dıyorsa "buraya nıye geldık zaten bu sorunlara cozmeye geldık" ve kıskırtmaya devam edıp provakotorluk yapmaya devam edıyorsan az bıle yapımıs basbakan kardesım...orada o adamnın yaptıgı buyuk terbıysızlıktı ve bılınclıydı..neyse konu sapmasın...
subcomandante
12-21-2007, 21:12
haa yani başbakan bilinçli olarak o lafları kullandı :o
yani tabiiki bunu savunmanız doğal onada birşey demiyorum...
Ama çok agresif değilmi bu onun sonucu değilmi?Yani sonuçta agresifliği sonuçta normal olarak göstermezmi?
Haa ama senin kasıtlı dediğin olay bazı insanlar için çok normal aslında...
sen olayi biraz yavuz hirsiz misaline dönüstürmek istiyorsun..o ciftci diyen kisi daha önce bir cok kez provakatif eylemde bulunmus bir zattir..
ancak basbakanimiz ona halk agziyla cok güzel cevap vermistir..basbakanimizda sonuc itibariyle bir insan ve bazen sinirlebiliyor bir ülkenin sorunlari onun omzunda bu gibi durumlar cok cok normal..
o kadar samimi bir insanki herseyiyle halk adami oldugunu gösteriyor..takiyye yapmiyor,taklit yapmiyor, kendini oldugu gibi yansitiyor buda yillarca demirel,ecevit, yilmaz gibi ikili oynayan siyasilerle yönetilen türkiye icin bazen cok lüks kacabiliyor!...
sana bısey soyleyeyımmı basbakanın kazandıgı nokta bu zaten ...adam dan dan kıvırmadan erkek gıbı konusuyor dıgerlerı gıbı kamere onunde kıvırıp kamera gıdınce halka tokat atıp kufretmıyor....ama bazı art nıyetlıler sadece basbakanın ıkı lafını alıp sakız gıbı uzatıyor ama yapılan yardımlar zıyaretler basbakının halkla oturup muhabbet etmesı gosterılmıyor...
ha belkıde basbakan ıstemıyordur...cunku bunları goz boyamak ıcın yapmıyor cunku adam gıbı adam....
Necip Fazil
12-21-2007, 21:16
Bunlar birşey değil Azizim. Siz kendi milletine sövenleri düşünün. % 47 oyu Ak Partiye verenlere hakaret edenleri düşünün ... Bir hadsizin haddi bildirilmiş çok değil ama kendisi gibi düşünmediği için sövülenleri düşünün. Tabi işinize geliyorsa ...
VesseLam
subcomandante
12-21-2007, 21:17
Yalnız olay çok farklı bir yere gitti...
ERDOĞAN'ı çok seviyorsun belli ama bunu çokda güzel bir şeymiş gibi göstermek kirpi-pamuk yavru hikayesine benzer...
Neyse uzatmayalım konumuz çok farklı idi...
Yalnız olay çok farklı bir yere gitti...
ERDOĞAN'ı çok seviyorsun belli ama bunu çokda güzel bir şeymiş gibi göstermek kirpi-pamuk yavru hikayesine benzer...
Neyse uzatmayalım konumuz çok farklı idi...
pardon da konuyu acan sensın be kardesım
subcomandante
12-21-2007, 21:19
tmm ben uzatmakta istemedim yalnız...
eger sen bı takım seylerı soyluyorsan bıze cevap hakkı dogar ....
neyse tamam konu sapmasın haklısın....
rewaswer
12-21-2007, 22:21
tartısılan konuyu anlamadım, genclerin islam kurallarına gore yasaması mı, yoksa kotu alıskanlıklar edinmemeleri mi?
islam kurallarına gore yasarsa kotu alıskanlıklar edinmeyebilirler ama bu baz alınamaz. bu tur alıskanlıklarlardan korumanın en iyi yoluda spordur. ulkemizde egitimde spora hiç onem verilmiyor. avrupa butun cocuklar mutlaka bir spor yapıyorlar. boylece hem kotu alıskanlıkları daha az ediniyolar, hem de daha saglıklı oluyorlar. ayrıca ulkemizde ortalama omrun avrupa ulkelerine gore daha kısa olmasının sebebi de bu. nufusumuz genc diyoruz ama bunun bir sebebi de yaslılarımızın cok uzun yasamaması.
ote yandan sigara haram degil diye alkolle aynı kefeye koymamak sacmalıktır. alkol-sigara cok iyi bir ozgurluk ornegidir aslında. alkol ozgurluktur isteyen kullanabilir, sigara degil cunku cevresindeki insanlara da zararı vardır.
ayrıca aynı mantıgı kullanan arap gencleri, haram diye içki içmeyip sabah aksam ot cekiyolar. bilmiyorum hangisini tercih edersiniz.
son olarak ta içki içmek cagdaslık degildir, ama içki içme ozgurlugumun olması cagdaslıktır, içki insanlara karısmamak cagdaslıktır. hatta içki içmeme ozgurlugunun olması cagdaslıktır.
hızlı yazdım, cok dagınık oldu kusura bakmayın
_tuba_89
12-21-2007, 23:18
alkol ozgurluktur isteyen kullanabilir, sigara degil cunku cevresindeki insanlara da zararı vardır.
demişşiniz de
içki yi de yalnız basına içersen senden baskasına zararı olmaz aynı sigara gibi bence ;)
Onlybullet34
12-22-2007, 00:37
"Muhafazakarlardan Korkuyorsunuz, Peki Bunu mu İstiyorsunuz ? "
Bu başlık biraz konuyla ters çünkü ;
1-Muhafazakar ailedende böyle gençler çıkabilir
2-Bu olay gençlerin büyük davranış zaafı bira içmenin bu tür davranışları doğruları yapmışlar.Daha doğrusu iyi ailevi eğitim alamamışlar .
3-Bu kötü davranışı nerede gerçekleştirdikleride önemli nasıl olurda bu tür şeyleri rahat yapıyorlar ?
4-Gençlik nereye gidiyor önemli olan o .
"Pikniğe giderken çay, tüp, şeker alalım hatta top da götürelim." Cümlesinde olduğu gibi "hatta" kelimesinden sonra gelen ifadeler daha önemsiz, daha değersiz, daha zayıftır.
son olarak ta içki içmek cagdaslık degildir, ama içki içme ozgurlugumun olması cagdaslıktır, içki insanlara karısmamak cagdaslıktır. hatta içki içmeme ozgurlugunun olması cagdaslıktır.
Bu arkadaşımız da
hatta içki içmeme ozgurlugunun olması cagdaslıktır. diyerekten bilinçaltını, zihniyetini çok iyi yansıtmış, kendi ağzıyla yakalanmış.
Cümleye bakalım; birşey çağdaşlık olacaksa ilk başta içki içme özgürlüğü / içki içen insanlara karışmamak hemen özgürlük potasına girer, belki en son "içmeme ozgurlugunun olması" çağdaşlık sayılabilir."Hatta içki içmeme özgürlüğü" yani ;)
Gariplik / çarpıklık / saçmalık işte tam da burdadır. Fazıl Say'ın ve benzerlerinin kısaca "beyaz türk"lerin içki içme özgürlüğü/ içkiyi özendirme "özgürlüğü" / içki içmeyen insanları küçümseyip ülkeyi terk etmeye karar verme özgürlüğü "diğer Türkler"in içki içenleri beğenmeme; saçma, yanlış, garip bulma / içki içmemeyi öğütleme / ülkeyi terk etmek isteyenlere "sen bilirsin, güle güle" deme özgürlüğünden 10 kat daha önemlidir.
İşin ilginç yanı bu garip "özgürlükler ülkesi"nde "diğer Türkler"in dinini yaşama özgürlüğü, dinini anlatma özgürlüğü ayrıca kendilerine darbe, cop, elektrik sandalyesi olarak geri dönmektedir hep.Ama buna rağmen bazı "özgürlük şovalyeleri"ne göre bale yapma özgürlüğünü, içki içme özgürlüğünü savunmak NEDENSE herşeyden daha cazip gelmektedir.
Herkesin eşit bazılarınınsa "daha eşit" olduğu çiflikte, eşitlerin "daha eşit"lere ait özgürlükleri özgürce eleştirmeye hakkı olamaz.
"Daha eşit"lere ait "eşit"leri susturmanın en iyi yolu da içkiyi eleştiriyorsa "sen de sigara içiyorsun", başörtüsünü savunuyorsa "biz başörtülülerin neler yaptığını da biliriz", dini değerlerini savunuyorsa "Her türlü pisliği yaparsınız sonra da dinden kitaptan bahsedersiniz" demektir.
Allah firaset versin
Bir de
"islam kurallarına gore yasarsa kotu alıskanlıklar edinmeyebilirler ama bu baz alınamaz."
Cümlesinde neden baz alınamaz açıklama gelirse çok mutmain olacağız.Yoksa siz de "toplumsal hayatta dine yer yoktur" diyenlerden misiniz ?
Cümleniz "Elma cildi güzelleştirir ama kullanılamaz" tadında..
"Pikniğe giderken çay, tüp, şeker alalım hatta top da götürelim." Cümlesinde olduğu gibi "hatta" kelimesinden sonra gelen ifadeler daha önemsiz, daha değersiz, daha zayıftır.
Bu arkadaşımız da
hatta içki içmeme ozgurlugunun olması cagdaslıktır. diyerekten bilinçaltını, zihniyetini çok iyi yansıtmış, kendi ağzıyla yakalanmış.
Cümleye bakalım; birşey çağdaşlık olacaksa ilk başta içki içme özgürlüğü / içki içen insanlara karışmamak hemen özgürlük potasına girer, belki en son "içmeme ozgurlugunun olması" çağdaşlık sayılabilir."Hatta içki içmeme özgürlüğü" yani ;)
Gariplik / çarpıklık / saçmalık işte tam da burdadır. Fazıl Say'ın ve benzerlerinin kısaca "beyaz türk"lerin içki içme özgürlüğü/ içkiyi özendirme "özgürlüğü" / içki içmeyen insanları küçümseyip ülkeyi terk etmeye karar verme özgürlüğü "diğer Türkler"in içki içenleri beğenmeme; saçma, yanlış, garip bulma / içki içmemeyi öğütleme / ülkeyi terk etmek isteyenlere "sen bilirsin, güle güle" deme özgürlüğünden 10 kat daha önemlidir.
İşin ilginç yanı bu garip "özgürlükler ülkesi"nde "diğer Türkler"in dinini yaşama özgürlüğü, dinini anlatma özgürlüğü ayrıca kendilerine darbe, cop, elektrik sandalyesi olarak geri dönmektedir hep.Ama buna rağmen bazı "özgürlük şovalyeleri"ne göre bale yapma özgürlüğünü, içki içme özgürlüğünü savunmak NEDENSE herşeyden daha cazip gelmektedir.
Herkesin eşit bazılarınınsa "daha eşit" olduğu çiflikte, eşitlerin "daha eşit"lere ait özgürlükleri özgürce eleştirmeye hakkı olamaz.
"Daha eşit"lere ait "eşit"leri susturmanın en iyi yolu da içkiyi eleştiriyorsa "sen de sigara içiyorsun", başörtüsünü savunuyorsa "biz başörtülülerin neler yaptığını da biliriz", dini değerlerini savunuyorsa "Her türlü pisliği yaparsınız sonra da dinden kitaptan bahsedersiniz" demektir.
Allah firaset versin
Bir de
"islam kurallarına gore yasarsa kotu alıskanlıklar edinmeyebilirler ama bu baz alınamaz."
Cümlesinde neden baz alınamaz açıklama gelirse çok mutmain olacağız.Yoksa siz de "toplumsal hayatta dine yer yoktur" diyenlerden misiniz ?
Müthiş bir açıklamayadı. Tebrikler...(+)
tuğra_26
12-22-2007, 14:05
geç bu özgürlük ayaklarını ya neymiş içki içenlere karışmamamk özgürlükmüş başlarım öle özgürlüğe yaa ben karışırım içenlere...canlarınıda yakarım...müslüman ülkesinde içemezsin kardeşim içeceksen defol git dağ başına pisliği eğitim yuvalarında yapma...rezalet yaa...Atam kalksada görse emanet ettiği gençlik...
Merak,ozenti ergenligin getirmis oldugu kendini ispatlama kanitlama duygusu diye yapilan aciklamalar.Genc bir birey bunlari bir ispatlama,kanit,erdem olarak goruyorsa cok ama cok yazik.Kendisini bu tarz ucuz,degersiz,zararli seylerle ispatlayacagini dusunen bir zihniyete zavalli gozu ile bakiyorum.Bir genc adindan basarilari ile soz ettirmelidir.(egitim,spor,proje vs)Ben bir mekana girerken Selamun Aleykûm kelimesini kullanip,sonra da icki-sigara vs muhabbeti yapan bir zihniyet istemiyorum.Fakat ne yazik ki genclerimizin bir kisminda bu durum var.Bu dupeduz ikilemde kalmaktir.
Gelelim bana agzima ne icki,ne sigara ne de bu tarz baska bir madde vurmadim bugune kadar.Eger ki ben muslumanim diyorsam gereklerini yerine getirmem lazim.Namazini kilmazsin,orucunu eksik tutarsin gunaha girersin buraya kadar tamam.Fakat bir de Haram kavrami var degil mi?Her haram bir gunahtir ama her gunah bir haram degildir.Tum gereklerini yerine tam getiremeselerde haram kilinmislardan uzak durmalarini soyluyorum genclere.Alkolun haram oldugu soylenmis degil mi?O zaman uzatmanin anlami yok olay bitmistir.Kliselesmis bir laf''ben iciyorum ama kimseye zararim yok ki''derler.Bu konusmalarin sonu haram degil demeye kadar gider.Peki sen kimsin ki kafana gore haram ya da helal kilabiliyorsun.Bu seytanin sapittirmasi degil de ne?Dedigim gibi gunahin bedelini odeyebilirim ama haramin bedelini???
Yine de kendileri bilirler bizim guzel dinimiz sadece telkin eder.Guzel guzel anlatmaya calisir,bikmadan usanmadan anlatir.Sunu da unutmayalim nasil ki bazi alanlarda kendimize ozgurluk taninmasini istiyorsak ki siz o alanlari cok iyi bilirsiniz. ;) Icki vs kullananlarada zorla bir uygulama yapmayi dusunmeyelim.Sadece bikmadan usanmadan anlatalim ama asla zor kullanmayalim.Zor kullanma gibi durumlara siddetle karsiyim >:(
Son olarak ailesinde bu tarz seyler gormus gencler pek merak duymuyor aslinda icki vs e.Tam tersi ailesinde bunlari gormemis(icki vs) ve ailesi tarafindan tam egitilememis gencler merak saran takimina giriyor.Beni forumda bircok uye tanir ve ailem ile zit goruslere sahip oldugumuzu bilir.Ben aileye gore daha muhafazakarimdir.Fakat ailem tam tersine oldukca rahattir.Ama hicbir zaman yaptiklari seylere merak duymadim,ozenmedim,kullanmadim hatta biktim diyebilirim.Ben boyle dusunuyorum gormusluk ve gormemislik kavramlari var ya aynen oyle iste.
COK KONUSTUM GALIBA ;D
akmurat çok güzel anlatmışsın tebrik ederim ;)
ak_mavish
12-22-2007, 14:50
Merak,ozenti ergenligin getirmis oldugu kendini ispatlama kanitlama duygusu diye yapilan aciklamalar.Genc bir birey bunlari bir ispatlama,kanit,erdem olarak goruyorsa cok ama cok yazik.Kendisini bu tarz ucuz,degersiz,zararli seylerle ispatlayacagini dusunen bir zihniyete zavalli gozu ile bakiyorum.Bir genc adindan basarilari ile soz ettirmelidir.(egitim,spor,proje vs)Ben bir mekana girerken Selamun Aleykûm kelimesini kullanip,sonra da icki-sigara vs muhabbeti yapan bir zihniyet istemiyorum.Fakat ne yazik ki genclerimizin bir kisminda bu durum var.Bu dupeduz ikilemde kalmaktir.
Gelelim bana agzima ne icki,ne sigara ne de bu tarz baska bir madde vurmadim bugune kadar.Eger ki ben muslumanim diyorsam gereklerini yerine getirmem lazim.Namazini kilmazsin,orucunu eksik tutarsin gunaha girersin buraya kadar tamam.Fakat bir de Haram kavrami var degil mi?Her haram bir gunahtir ama her gunah bir haram degildir.Tum gereklerini yerine tam getiremeselerde haram kilinmislardan uzak durmalarini soyluyorum genclere.Alkolun haram oldugu soylenmis degil mi?O zaman uzatmanin anlami yok olay bitmistir.Kliselesmis bir laf''ben iciyorum ama kimseye zararim yok ki''derler.Bu konusmalarin sonu haram degil demeye kadar gider.Peki sen kimsin ki kafana gore haram ya da helal kilabiliyorsun.Bu seytanin sapittirmasi degil de ne?Dedigim gibi gunahin bedelini odeyebilirim ama haramin bedelini???
Yine de kendileri bilirler bizim guzel dinimiz sadece telkin eder.Guzel guzel anlatmaya calisir,bikmadan usanmadan anlatir.Sunu da unutmayalim nasil ki bazi alanlarda kendimize ozgurluk taninmasini istiyorsak ki siz o alanlari cok iyi bilirsiniz. ;) Icki vs kullananlarada zorla bir uygulama yapmayi dusunmeyelim.Sadece bikmadan usanmadan anlatalim ama asla zor kullanmayalim.Zor kullanma gibi durumlara siddetle karsiyim >:(
Son olarak ailesinde bu tarz seyler gormus gencler pek merak duymuyor aslinda icki vs e.Tam tersi ailesinde bunlari gormemis(icki vs) ve ailesi tarafindan tam egitilememis gencler merak saran takimina giriyor.Beni forumda bircok uye tanir ve ailem ile zit goruslere sahip oldugumuzu bilir.Ben aileye gore daha muhafazakarimdir.Fakat ailem tam tersine oldukca rahattir.Ama hicbir zaman yaptiklari seylere merak duymadim,ozenmedim,kullanmadim hatta biktim diyebilirim.Ben boyle dusunuyorum gormusluk ve gormemislik kavramlari var ya aynen oyle iste.
COK KONUSTUM GALIBA ;D
evet çok güzel anlatmışsın..sana bayram hediyesi +1 ;)
Elimden geldigince anlatmaya calistim ::) Ufak hatalarimiz varsa af ola :D
geç bu özgürlük ayaklarını ya neymiş içki içenlere karışmamamk özgürlükmüş başlarım öle özgürlüğe yaa ben karışırım içenlere...canlarınıda yakarım...müslüman ülkesinde içemezsin kardeşim içeceksen defol git dağ başına pisliği eğitim yuvalarında yapma...rezalet yaa...Atam kalksada görse emanet ettiği gençlik...
Eğer amaç içki içilmesini önlemekse içki içenlere karışmak "canlarını yakmaya" kadar gidemez çağımızda.(bağcıyı dövmekse ayrı tabii)
Eğer karşı çıktığımız birşey varsa o konuda sürekli uyarmaktır yapılması gereken.Şeriat içindeki 99 kişinin öldürülmesi gereken 100 kişilik geminin batırılmasına cevaz vermez."Canlarını yakacağımız" insanlardan bahsederken ortaya çıkacak anarşi ve insan kıyımını dikkate alıp iki dünyasını karartmasın insanlar.."Medeniyetlere galebe iknâ iledir."Bİreyler cezalandırıcı değil uyarıcıdır. (bunlar da benim görüşlerim değildir)
rewaswer
12-22-2007, 18:31
bu dediklerinizi ilk defa duyuyorum, istediginizi "hatta" dan once yada sonra koyabilirsiniz. benim için faketmez. benim içmemeyi hatta'dan sonra soylememin sebebi aslında buna gerek bile olmaması, cunku içme ile içmeme ozgurlugunun aynı sey olması. ama sanırım ozgurluk anlayısınız beninkinden farklı o yuzden bir ornek vererek anlatmaya calısıyım. hangi konuda konusursam konusayım, " oyle diyosun ama basortusu.... " gibi cevaplar aldıgım için, o konudan bir ornek veriyim.
bugun universiteye giden, basortusu takmayan bir kızımızı dusunun. bu kızın basortusu takmama ozgurlugu yoktur su an. neden? cunku zaten istese de takamamaktadır. butun ozgurlukler eger zıttı varsa ozgurluktur. eger sokaga cıkma yasagı varsa, evde oturma ozgurlugu diye birsey yoktur. bilmiyorum anlatabiliyormuyum.
dolayısıyla içki içme ve içmeme ozgurluklerinin biri yoksa digeri olamaz.
burada yaptıgınız tipik demagoji, neden bahsediyosunuz anlamıyorum. ama, en basitinden içkiyi ozendirme ozgurlugu diye bir sey yoktur. içki reklamı yasaktır, simdiye kadar içki cok super birseydir coluk cocuk hepberaber içelim diyeni duymadım.
burda demagojinize geliştirerek devam etmişsiniz. ama neyi savundugunuzu da anlayamıyorum. bale yapma ozgurlugu ne demek allahaskına. ayrıca içki içmeyle beraber kullanmıssınız. balenin içki gibi zaralı bişey oldugunu ve cocuklarımızdan uzak tutmamız gerektigini dusunuyorsunuz herhalde. boyle "diyerekten bilinçaltınızı, zihniyetinizi çok iyi yansıtmış, kendi ağzınızla yakalanmışsınız.(ben de fena demagoji yapmam hani). ayrıca george orwell'den iki kelime alıntı yapacagınıza, iki kıtabını gercekten anlayarak okusaydınız daha iyi olurdu. "hayvan çiftliği" adlı kitapta anlatılmak istenenleri ayrı bir baslıkta konusabiliriz isterseniz.
bir de kim dinini yasadıgı için elektrikli sandalyeye oturtulmus, cahilligime verin lutfen.
Bir de
hemen seve seve acıklıyım. 18 yasından kucuklere içki sigara vb. seyler yasaktır. cunku bu insanlar henuz gelişme cagındadır, kendi kararlarını kendileri verecek durumda olmadıkları kabul edilir. bu yuzden yasalar tarafından saglıklı gelişmeleri acısından korunmaya calısılmaktadır. ama siz bu kararları koyarken islam kurallarını baz alısanız, ben musluman degilim diyen bir cocuk okulda içki içebilir o zaman, sonucta onun haram, hela gibi kavramları yok. ayrıca sigara da haram olmadıgın gore butun cocuklar sigara da icebilir okulda. ya da o zaman malezyadaki gibi muslumanlar ayrı, gayrimuslimlere ayrı yasalar mı koyacaksınız?
daha da yazarım ama, na yazarsam yazayım, kendinizi sarlandırmıs sekilde anladıgınızı, anlatmak istediklerimi anlamayacagınızı dusunuyorum.
yine de tesekkurler...
""
bir de kim dinini yasadıgı için elektrikli sandalyeye oturtulmus, cahilligime verin lutfen.
""
Bunu,
*İçki içme özgürlüğü için kendince protestolar yapıp sanki dünyanın hiçbir memleketinde bu anlamda kırmızı
çizgiler yokmuş gibi mevcut hükümete şeriatı getirme isnadında bulunanları bilmiyor olmanızı
*En son 28 Şubat ve sonrasında gün gibi ortaya çıkan, kokuşmuş gazetelerin kokuşmuş köşelerinden İslam'a ve dindarlara saldıran küfür yobazlarını bilmiyor olmanızı
*İçkiyi özendirmek yasaktır lakırtınızı.
ve daha tüm bilmediğiniz şeyleri bilmiyor olmanızı dayandıracak tek sebep cahilliğiniz zaten.Cahilliğinize veriyorum.Yukarda da bilmiyor olduğunuz anlaşılmıiş zaten.
Dokundurmalarımın hepsinin sahibi vardır, o kadar çok ki ve o kadarından bihabersiniz ki yazamam, araştırınız.
islam kurallarına gore yasarsa kotu alıskanlıklar edinmeyebilirler ama bu baz alınamaz. bu tur alıskanlıklarlardan korumanın en iyi yoluda spordur. ulkemizde egitimde spora hiç onem verilmiyor. avrupa butun cocuklar mutlaka bir spor yapıyorlar. boylece hem kotu alıskanlıkları daha az ediniyolar, hem de daha saglıklı oluyorlar. ayrıca ulkemizde ortalama omrun avrupa ulkelerine gore daha kısa olmasının sebebi de bu. nufusumuz genc diyoruz ama bunun bir sebebi de yaslılarımızın cok uzun yasamaması.
Yazısına itiraz ettiğime göre.Demek ki sosyal hayattan bahsediyorum
hemen seve seve acıklıyım. 18 yasından kucuklere içki sigara vb. seyler yasaktır. cunku bu insanlar henuz gelişme cagındadır, kendi kararlarını kendileri verecek durumda olmadıkları kabul edilir. bu yuzden yasalar tarafından saglıklı gelişmeleri acısından korunmaya calısılmaktadır. ama siz bu kararları koyarken islam kurallarını baz alısanız, ben musluman degilim diyen bir cocuk okulda içki içebilir o zaman, sonucta onun haram, hela gibi kavramları yok. ayrıca sigara da haram olmadıgın gore butun cocuklar sigara da icebilir okulda. ya da o zaman malezyadaki gibi muslumanlar ayrı, gayrimuslimlere ayrı yasalar mı koyacaksınız?
Yazısıyla çarpıtmaya çalıştığınız gibi devlet hayatı ve yasalarla değil.Yasaların bir dine göre yapılması zaten "bizdeki" laik devletde mümkün değildir.Ama yasaların dine "karşı" yapılmaya çalışılması hem mümkün hem de kimilerince rağbettedir.
İslamı boş verin de spor yapının kibarcasıdır iki üstteki söylediğiniz.Ya da "bale yapın"ın ;) Bunların hepsi bir "hayat biçimi"ne dayanır.Bale dedim de sanki suçmuş gibi baleden hoşlanmadığımı "yakalamışsınız".Galiba fena yakalandım :-\ "Çağdaş Yaşamı Destekleyenler" affetsin (şimdi kim diye soracaksınız ama)
Baleyi gayet gereksiz buluyorum, var mı ötesi ? Nokta..
Görüldüğü üzere demagoji ve felsefe sizin işinizdir, akıllarına fazla güvenenlerin işi.Beceremeseniz de size ait olabilecek bir haslet.
Bense tek doğrudan hareketle, tüm gerçekleri en net gerçekliğiyle görürüm.Şartlanma diyebilirsiniz, önemli değil.
rewaswer
12-22-2007, 19:34
islamı bos verin spor yapın anlıyosan benim dedigimden, klavyemi bosuna eskitemem daha fazla kusura bakma
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.