Orijinalini görmek için tıklayınız : **MÜSLÜMAN DEĞİL**
Siyasi görüşünü açıklamaktan çekinmeyen Lale Mansur "Söz Sende" programında "’Ben müslüman değilim’ dedi.
LALE MANSUR HER ZAMAN CESURDU
Cumhuriyet mitinglerinin darbe planlarının bir parçası olduğu düşüncesini taşıdığını söyleyen Lale Mansur, müslümanlığa da inanmadığını açıkça ifade etmekten çekinmedi. "İnanmıyorum, o yüzden müslüman değilim. Bize din dersinde namaz kılacaksın, oruç tutacaksın, 5 şartı var falan öğrendik. Bunları yapmayan bir sürü insan ben müslümanım diyor. Nereden müslüman oluyor anlamadım. Ama kendini öyle zannetmek hoşuna gidiyor herhalde. Ona da bir diyeceğim yok" diye konuştu.
Beni sevmeyen sevmesin
Bir oyuncu olarak siyasi bakış açısını ortaya koymaktan çekinmediğini de ifade eden Mansur, "Fenerbahçeli mi Beşiktaşlı mı olduğunu söylemeyen oyuncular tanıyorum! Beni sevmesinler. Benim gibi düşünenler beni sevebilir, hiç kimse beni sevmesin ne yapayım! Çenemi tutamıyorum, duramıyorum bir noktadan sonra" dedi. Lale Mansur, sadece iyi bir insan olmaya çalıştığını ve komplekslerini törpüleme çalıştığını ifade etti.
Laikleri anlıyorum ama...
Türbanlı öğrencilerin üniversitelere alınmamasının da yanlış bir tutum olduğunu ifade eden Mansur, "Laikleri anlıyorum ama mesela bir yerde okudum geçenlerde; Nişantaşı’nda 10 tane kapalı görünce ’Artık bizim mahallemize kadar geldiler’ falan diyorlar. Anadolu’ya hiç gitmiyor mu bu insanlar? Anadolu’nun ne kadarının başı kapalı? Bu bir siyasi tercih evet. Dolayısıyla üniversitelerde olması gereken bir şey bu, 18 yaşından sonra bu siyasi tercihi gösterilebilmeli. Bizim başı açık arkadaşların, ileride bu hakların elinden alınma ihtimali olabilir diye şu anda saçını kapamak isteyen birisinin öğrenim hakkının elinden alınmasını ben pek vicdanıma, içime sindiremiyorum açıkçası" diye konuştu.
Kime oy verdiğini de saklamadı
Kendisinin demokrasiden yana olduğunu söyleyen Lale Mansur, "Hiç bir zaman AKP’ye oy vermedim ve vereceğim de yok. Çok şükür Baskın Oran çıktı ve bu zorluktan bizi kurtardı geçen sene. CHP’Ye günahımı bile vermem. Bu kadar antidemokratik... Sosyal demokrat mı? Hiç, alakası yok..." şeklinde konuştu.
Son dönemde ülkede yaşanan siyasi gerginlikleri yorumlayan Mansur, ’Şeriat gelecek’ söylentilerine inanmadığını ifade etti ve "Eskiden insanlar komünizm ile korkutuluyordu. Komünizm gelmedi de gitmedi de zaten. Şimdi şeriat devleti diye korkutuluyor. Bu da bir gerçek değil bence. Bu konuda herhangi bir endişe duymuyorum çünkü yayınlanan araştırmaları okuyorum. Laik kısmın, başı kapalı olanların hepsini birden aynı kefeye koyması... Herşeyden önce mantığa aykırı bu. Sosyologların yaptığı bir sürü alan çalışması var. Bu gösteriyor ki böyle bir tehlike yok" açıklamasını yaptı.
(haberA)
Çok mantıklı konuşmuş bence...Zaten Lale Mansuru hep çok sevmişimdir...
Keşke herkes böyle mertçe düşündüğünü söyleyebilse..
bence bu mertlik değil "enfal" kendini anlatmış e burası özgür bir ülke(!)
kaldıki namaz kılmayana oruç tutumayana müslüman değil demiş kendi için bu yargıya varabilir ancak diğer bu ibadetlerden uzak duranlara bu yargıyla yaklaşamaz :-*
oguzdesouza
07-09-2008, 21:17
Cesur bir davranış... Tebrik ederim, güzel de konuşmuş..
Hüdaverdi
07-09-2008, 21:20
Çok şükür
Kime çok şükür ?
Saçmalamış.
İlginç... :-\
Çok şükür
Kime çok şükür ?
:-* Güzel tesbit + (1 saat sonra )
üzüldüm doğrusu :(
çok severim bu kadını
rabbim hidayet nasip etsin
hakiki müslümanlardan olur inşaAllah
İslama ve müslümanlara saldırmayı hayatın boyunca kendine gaye edineceksin sonra bunları anlatacaksın sonra bende diyeceğimki aferim mert kadınmış helal olsun be cıkmış dobra dobra söylemiş öylemi biz zaten senin ne din düşmanı olduğunu bilmiyormuyduk?
Hüdaverdi
07-09-2008, 21:59
İslama ve müslümanlara saldırmayı hayatın boyunca kendine gaye edineceksin sonra bunları anlatacaksın sonra bende diyeceğimki aferim mert kadınmış helal olsun be cıkmış dobra dobra söylemiş öylemi biz zaten senin ne din düşmanı olduğunu bilmiyormuyduk?
Tebrikler arkadaş,+1
bende şaştım bu duruma.
nerde din düşmanlığını gördünüz
dua edeceğinize hemen laf yetiştiriyorsunuz
bu mudur müslümalığımız
ellerim titredi sinirden
Hüdaverdi
07-09-2008, 22:03
bu mudur müslümalığımız
ellerim titredi sinirden
"İnanmıyorum, o yüzden müslüman değilim.''
Ne anlam çıkardığını merak ettim.
İnanmayanın, inanana saygısı olduğu sürece. Oyunculuğundaki başarısına bizimde saygımız var
bu mudur müslümalığımız
ellerim titredi sinirden
Allah (cc) hükmünü kabullenmeyen ve kamusal alan deyimiyle buraya başıörtülüler vs vs vs giremez sözü buraya Allah karışamaz manasına geldiğine inanıyormusun inanmıyormusun ???
bu mudur müslümalığımız
ellerim titredi sinirden
Allah (cc) hükmünü kabullenmeyen ve kamusal alan deyimiyle buraya başıörtülüler vs vs vs giremez sözü buraya Allah karışamaz manasına geldiğine inanıyormusun inanmıyormusun ???
konuyu oku istersen
bu kadın her zaman bizi desteklemiştir
hoşgörü hoşgörü hoşgörü
Lale Mansur, özgürlüklere ve demokrasiye bakış açısıyla takdir ettiğim isimlerden. İnancı ya da inançsızlığı da beni ilgilendirmez. Benim inancıma, yaşam tarzıma karışıyor mu, ben buna bakarım. O da karışmıyor zaten, saygı duyuyor. Bunun dışında da dua ederim onun için "Allah c.c. hidayet versin" diye. Bu duayı hakedenlerden çünkü...
[b]nerde din düşmanlığını gördünüz
bu mudur müslümalığımız
ellerim titredi sinirden
"İnanmıyorum, o yüzden müslüman değilim.''
Ne anlam çıkardığını merak ettim.
müslüman değil
eee napcaz şimdii
ben şahsen müslüman olmayanları dışlamam
çünkü gün gelir hakiki müslüman olur
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
bugün eklediğin haber var hani
ezanı dinledi müslüman oldu
o günleri bu tavırlarla göremeyiz
bu benim düşüncem neyse size de saygı duyuyorum
bu mudur müslümalığımız
ellerim titredi sinirden
konuyu oku istersen
bu kadın her zaman bizi desteklemiştir
hoşgörü hoşgörü hoşgörü
Bölüm yetkilisi arkadaşım konuyu okudum ama benim acımdan farkeden birşey olmayacaktır
ANLAYIŞ EKSİKLİĞİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM SENİN TAKTIĞIN BAŞÖRTÜSÜNÜ VEYA İNANCIN GEREĞİ YAŞADIĞIN HERTÜRLÜ DİNİ İBADET ANLAYIŞINI İNANCIN GEREGİ ÖRTÜNDÜGÜNÜ ANLATAMASSIN ONLARA ONLAR OLAYI ÖZGÜRLÜK NOKTASINDA DEĞERLENDİRECEKLERDİR CÜNKÜ BU ONLARIN İŞLERİNE GELMEYECEKTİR HELE BİR SOR BAKALIM MANSUR HANIMA BAŞÖRTÜSÜNÜ VS VS GİBİ İBADETLERİ DİNİ ANLAMDA NASIL DEĞERLENDİRİYORLAR Bİ SOR BAKALIM NE CEVAP ALACAKSIN
chatlak ben asla senin gibi düşünemem
ben saygı duyarım saygı beklerim bu kadar basit..
kimseyi de inanmıyor diye suçlamam dua ederim
şunuda söylemeliyim'ki başkalarının inancına saygı duyarak kendi inancıma saygısıslık yapamam
şunuda söylemeliyim'ki başkalarının inancına saygı duyarak kendi inancıma saygısıslık yapamam
ben saygısızlık mı ettim mesela
chatlak ben asla senin gibi düşünemem
kimseyi de inanmıyor diye suçlamam dua ederim
Berika kardeşim lütfen beni anla ben saygıdışı herhangibi bir eylemde bulunmadın bulunacakta değilim BİZDE DUA ediyoruz inş Allah hidayet eder
ben saygısızlık mı ettim mesela
YOK SİZDE SAYGISIZLIK ETMEDİNİZ yanlız lale mansuru kefeye koyma hususunda celişiyoruz okadar
Başkalarının inancına saygı duyulmaz ama başkalarına saygı duyulur. Başkalarının günahı kabul edilmez ama başkaları kabul edilir. Hakikat olmayana saygı duyulmaz, hakikati bilmeyene/ söylemeyene duyulur.
evren_kentli
07-09-2008, 22:49
Evet arkadaşlar temel mesele de bu saygı beklerim
İnsanlar birbirlerine saygılı olsa istediğini kimseye zararı olmadan yaşasa ki bu demokrasidir.
((DEMOKRASİ:örnekle açıklamışlardı çok hoş bir tespit(sen pastanede oturuyorsun diğer masaya zarar vermeden istediğini yapabilmen))
İnsanların vicdan hüvüyeti(Kİ BU LAİKLİKTİR(isteyen istediği gibi yaşar;bizim kabaca bildiğimiz din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil yani.Ortalıkta laikim deyip dini gerekleri kısıtlama değil.))'ni dile getirebilmeleri ve yaşayabilmeleri evet lale mansuru bilmem ama yukarıda okuduğum kadarıyla bazı noktaları güzel yakalamış
bunu anlamadım işte
bu kadın bunları mı yaptı yani :-\
Başkalarının inancına saygı duyulmaz ama başkalarına saygı duyulur. Başkalarının günahı kabul edilmez ama başkaları kabul edilir. Hakikat olmayana saygı duyulmaz, hakikati bilmeyene/ söylemeyene duyulur.
hakikatı söylemek hakkındı fakat her hakikattı söylemek senin hakkın değildir
cesurca söylemiş keşke herkes böyle açıksözlü olsa...
Evet arkadaşlar temel mesele de bu saygı beklerim
İnsanlar birbirlerine saygılı olsa istediğini kimseye zararı olmadan yaşasa ki bu demokrasidir.
((DEMOKRASİ:örnekle açıklamışlardı çok hoş bir tespit(sen pastanede oturuyorsun diğer masaya zarar vermeden istediğini yapabilmen))
İnsanların vicdan hüvüyeti(Kİ BU LAİKLİKTİR(isteyen istediği gibi yaşar;bizim kabaca bildiğimiz din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması değil yani.Ortalıkta laikim deyip dini gerekleri kısıtlama değil.))'ni dile getirebilmeleri ve yaşayabilmeleri evet lale mansuru bilmem ama yukarıda okuduğum kadarıyla bazı noktaları güzel yakalamış
:-* :-*
Hüdaverdi
07-09-2008, 22:56
müslüman değil
eee napcaz şimdii
Allah'a inanmaması,peygamberi kabul etmemesi bizi ilgilendirmez tabi,ilgilendirmediği içinde bunu tv'lerde reklam yapıyormuş gibi söylemesi saçma değil midir ? İnançsız olduğunu dile getirmesi başlıbaşına bir hakaret zaten.
Böyle söylemlerde bulunan birisine 'helal olsun,mert kadınmış,alkış,bravo,+1' denmesi beni rahatsız etti.Yoksa kimseyi ilgilendirmez inançsız olması.
Bu kadının söylemlerini hoş gören Cemil İpekçi'yi omzunda taşıması lazım :-*
müslüman değil
eee napcaz şimdii
Allah'a inanmaması,peygamberi kabul etmemesi bizi ilgilendirmez tabi,ilgilendirmediği içinde bunu tv'lerde reklam yapıyormuş gibi söylemesi saçma değil midir ? İnançsız olduğunu dile getirmesi başlıbaşına bir hakaret zaten.
Böyle söylemlerde bulunan birisine 'helal olsun,mert kadınmış,alkış,bravo,+1' denmesi beni rahatsız etti.Yoksa kimseyi ilgilendirmez inançsız olması.
hüdaverdi en azından ne olduğunu biliyoruz
ortada dolaşan münafıklardan iyidir bence
ama ne demek istediğini anladım
bana da cesurca geldi bu
müslüman olmayıp da gizleyen o kadar çok kişi var ki
evren_kentli
07-09-2008, 23:04
müslüman değil
eee napcaz şimdii
sorun olan bir insanın cesurca düşüncelerini ifade etmesi mi tv de?
yoksa birisinin bu düşünceyi desteklemesi mi?
ne olursa olsun düşüncelerini açıkca ifade edebilmiş helal olsun
Berika düşüncenden dolayı+ :-*
Bu arada unutmadan sen başkalarının düşüncelerini kesiyorsun
Eğer biz bu konuda nasıl söyler diyip kestirip atarsak kendi hakkımızı da mazlumluğa vurup destekleyeceğiz değil mi?
Bizi kısıtlayınca olmaz olamaz nasıl yaparlar feryad-ı figan
biri bizim yaptığımızdan özgürce düşüncesini söylerse olamaz öyle mi?
Peki bizim ne farkımız kaldı
Yıllardır fuhuş edepsizlik ve soysuzlaşma peşinde koşanları bugün hoşgörülmesi ve ilerici addedilmesine rağmen kendi değerlerine ve dinine bağlılığını ifade eden insanlara şimdiye kadar mürteci damgası vuruldu cıkıp bir acıklama yapmayan bu insanlar bugün ne olduda acıklama yapma gereği hissettirler
İnanmadıgını saklasın mı :o Yaşadıgımız ülkede herkes inancını istediği gibi yaşarda itirafda eder buna ambargo mu koycaz :o Neyi savunuyoruz ne istiyoruz bi anlam veremedım
Hüdaverdi
07-09-2008, 23:26
İnançsız olduğunu dile getirmesi hakaret olsada düşüncelerini dilegetirebilmeli tabi,buna bir şey demiyorum,ben işin burasından daha çok ona 'helal olsun,bravo ona' gibi söylemler.Ne zamandır küfre düşenler taktir edilebilir oldu ? Ben buna şaşıyorum.
Daha geçen haftalarda lezbiyenler-travestiler İstiklal Caddesinde yürüyüş yaptı.Bu insanları(!) lanetleyenler tıpkı bu insanlar gibi küfre düşen birini alkışlayıp el üstünde tutuyor.
İlginç baya.
İnançsız olduğunu dile getirmesi hakaret olsada düşüncelerini dilegetirebilmeli tabi,buna bir şey demiyorum,ben işin burasından daha çok ona 'helal olsun,bravo ona' gibi söylemler.Ne zamandır küfre düşenler taktir edilebilir oldu ? Ben buna şaşıyorum.
Daha geçen haftalarda lezbiyenler-travestiler İstiklal Caddesinde yürüyüş yaptı.Bu insanları(!) lanetleyenler tıpkı bu insanlar gibi küfre düşen birini alkışlayıp el üstünde tutuyor.
İlginç baya.
Kimse onun inançsızlığını takdir ediyor mu :-\ Bu özgürlükçü söylemlerine karşı katıldıgını belirtmek o kadının tum hayatını tasdikler anlamına mı geliyor :o
kefenci85
07-10-2008, 10:24
Açıkcası Lale Mansur'un İslam Dininin İçtiyadları bakımından söyledikleri doğru çünkü İslamın 5 Şartından Sadece birini yerine getirip kendini müslüman olarak gören bir kişi gaflet içindedir.Bu bağlamda Lale Mansur açık sözlülükle kendisininde bu şartları yerine getiremediğinden böyle bir söz söylemiştir.Ayrıca Lale Mansur cehapeli kafirlerden sadece birisi olan önder sav'dan bile daha mert'dir...
İnanmıyorum ya tartşılan şeye bak..Kadın destek veriyor size inanmak zorunda değil o da diğerleri gibi olmaz kardeşim lailklik var deyip başörtüsüne karşı olabilirdi ama destek oluyor...
Aynı şey Cemil ipekçi içinde geçerli...Adam sizi savunsun her konuda destek vesin ama sen onu sırf eşcinsel diye dışla bir yığın laf et..yazık ya....
İnsanların hayat şekiileri bize uymuyor diye eleştiremeyiz suçlayamayız..
Unutmayın ki inanmayan biri içinde (lale mansur) sizin hayat şartlarınız ters ve ilginç geliyor...ama size destek oluyor ama siz bu büyüklüğü göstermeyi beceremiyorsunuz
elif zeynep
07-10-2008, 11:38
Üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmamasını yanlış bir tutum olarak değerlendiriyor, ama bu sadece söz de kalıyor kanaatimce. Yanlış buluyorsan, sanatçı demek toplumun sorunlarından kopuk anlamında olmadığına göre bir sanatçısın, çıkarsın destek verirsin; ama bu kimseler duruma göre tavır alırlar. Böyle demesine bakmayın, epey hoşgörülü davranmış, cesurda, destek de vermiş kendi çapında. Ben işte destek verip, köstek olma yolunda gidenlerden ne beklenir bilmem artık.
Bu kimse, bu gününe kadar müslümanlara o kadar psikolojik baskı uygulandıki halen de uygulanıyor çıkıp bir şey söylemedi, bir konuşmasında deyinmedi bile,
şimdi nereden bu zeytin dalı anlamadım. öyle söz söyleyip arkaya sinmekle olmuyor. Ben burda hoşgörü gösterecek bir taraf görmüyorum. Görmem de
mümkün dahilinde değil zaten.
İnanmıyorum ya tartşılan şeye bak..Kadın destek veriyor size inanmak zorunda değil o da diğerleri gibi olmaz kardeşim lailklik var deyip başörtüsüne karşı olabilirdi ama destek oluyor...
Aynı şey Cemil ipekçi içinde geçerli...Adam sizi savunsun her konuda destek vesin ama sen onu sırf eşcinsel diye dışla bir yığın laf et..yazık ya....
Unutmayın ki inanmayan biri içinde (lale mansur) sizin hayat şartlarınız ters ve ilginç geliyor...ama size destek oluyor ama siz bu büyüklüğü göstermeyi beceremiyorsunuz
:-*
Üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmamasını yanlış bir tutum olarak değerlendiriyor, ama bu sadece söz de kalıyor kanaatimce. Yanlış buluyorsan, sanatçı demek toplumun sorunlarından kopuk anlamında olmadığına göre bir sanatçısın, çıkarsın destek verirsin; ama bu kimseler duruma göre tavır alırlar. Böyle demesine bakmayın, epey hoşgörülü davranmış, cesurda, destek de vermiş kendi çapında. Ben işte destek verip, köstek olma yolunda gidenlerden ne beklenir bilmem artık.
Bu kimse, bu gününe kadar müslümanlara o kadar psikolojik baskı uygulandıki halen de uygulanıyor çıkıp bir şey söylemedi, bir konuşmasında deyinmedi bile,
şimdi nereden bu zeytin dalı anlamadım. öyle söz söyleyip arkaya sinmekle olmuyor. Ben burda hoşgörü gösterecek bir taraf görmüyorum. Görmem de
kusura bakmayın ama bazen araştırmadan konuşmamak lazım gelir...
lale mansur 22 temmuz seçimleri boyunca baskın orana destek oldu...liberal yani....
okan bayülgenin programı da dahil olmak üzere programlara çıktı başörtüsü özgürlüğünü savundu...
el-insaf yahu....lügatın dediği gibi inançsız olmasına saygı istemiyoruz...bu kadının inançsız olsa bile bize özgürlük istemesine saygı duyun diyoruz...
herkes müslüman olamaz (inşallah allah hidayet verir) inanmayan bir insana önce Allahı kabul et,sonra bizi savun diyemezsiniz ne yaman bir çelişki bu ya....
neyse sizler istediğinizi savunun,istediğinize küfredin....
ama ben benim hakkıma riayet eden herkese saygı duyacağım,duacısı olacağım.....
rikopasa
07-10-2008, 11:57
Vay be hale bak , kadın dürüst oldu samimi olarak inandığı şeyi anlattı ama yine söyleyecek laf bulanlar çıktı be ... helal olsun bu arkadaşlara ...
Yani tv ye çıkıp "ben müslümanım" desin ama gerçekte inanmasın , sizler için daha iyidir ha ... ?
Kendi kendinize kandırılmayı hak ediyorsunuz hemde öyle bir hak ediyorsunuzki ... ve bunu değerlendirenlerde sefa içinde yaşıyor ...
:-*
kusura bakmayın ama bazen araştırmadan konuşmamak lazım gelir...
lale mansur 22 temmuz seçimleri boyunca baskın orana destek oldu...liberal yani....
okan bayülgenin programı da dahil olmak üzere programlara çıktı başörtüsü özgürlüğünü savundu...
el-insaf yahu....lügatın dediği gibi inançsız olmasına saygı istemiyoruz...bu kadının inançsız olsa bile bize özgürlük istemesine saygı duyun diyoruz...
herkes müslüman olamaz (inşAllah Allah hidayet verir) inanmayan bir insana önce Allahı kabul et,sonra bizi savun diyemezsiniz ne yaman bir çelişki bu ya....
neyse sizler istediğinizi savunun,istediğinize küfredin....
ama ben benim hakkıma riayet eden herkese saygı duyacağım,duacısı olacağım.....
Daha geçen gün çıktı haberlere darbeye karşı olan yürüyüşte orda bile başörtüsüne değindi...Kadın destek vermese sorulmadığı halde bu olay üzerinde durmaz...Hala başörtüsü meselesine dikkat çekmeye çalışıyor....
İşte karşı olsalar kabahat destek verseler kabahat...
Hiç bir şey yapmasa bile lafta olsa bile destek verdiğini söylemiş olması bile yeter bence..Ne yapacaktı kadın başka meclisimi bascaktı...
kardeşim çok doğru kimse bizimle aynı hayat standartlarında ve inanışta olmak zorunda değil ama çıkıpta bu kadının yaptığı şu talihsiz açıklamaya da helal olsun demek oldukça komik kalacaktır.Birinci sebep yıllardır zülfü livaneli ile aynı safta duran ki livanelinin bulunduğu safı hepimiz biliyoruz birinin çıkıp beş şart var yerine getirmezler ama müslümanım derler diyor bunu yargılamak bu kadına mı kaldı anlamadım ki.Müslümanlığın ölçüsünü bu biçaremi belirleyecek.
Ha çıkar dersin ben müslüman değilim diye ama lütfen sırf renk olsun biz her iki tarafıda deztekleriz diye bu tip bi açıklamaya artlar veremeyiz yada el üstünde durmaya layıktır bu kadın diyemeyiz >:(
kardeşim çok doğru kimse bizimle aynı hayat standartlarında ve inanışta olmak zorunda değil ama çıkıpta bu kadının yaptığı şu talihsiz açıklamaya da helal olsun demek oldukça komik kalacaktır.Birinci sebep yıllardır zülfü livaneli ile aynı safta duran ki livanelinin bulunduğu safı hepimiz biliyoruz birinin çıkıp beş şart var yerine getirmezler ama müslümanım derler diyor bunu yargılamak bu kadına mı kaldı anlamadım ki.Müslümanlığın ölçüsünü bu biçaremi belirleyecek.
Ha çıkar dersin ben müslüman değilim diye ama lütfen sırf renk olsun biz her iki tarafıda deztekleriz diye bu tip bi açıklamaya artlar veremeyiz yada el üstünde durmaya layıktır bu kadın diyemeyiz >:(
Ben "islamın 5 şartını yerine getirmezler müslamanım derler" sözünü büyütmüyorum gözümde...Çünkü geçen gün babamla konuşurken aynıcümleyi kullandım " yahuu baba utnaıyorum ne namazınız var ne orucumuz müslğmanız diye geçiniyoruz" dedim..Bu cidden dinden çıkarılma anlamına gelmez ki yanlızca bir serzeniştir....
Benim bu kadında taktir ettiğim inanmaması yada bunu söylemesi değil ki...Bunu söyleyebilen birinin aynı zamanda insanların dinlerini yaşayışına başörtülerine saygı gösterip destekleyebilmesi...
parabol kardeşim çok haklısın dini vecibelerimizi yerine getiremiyoruz ama kati suretle bu böyle dememeliyiz ki Rabbimiz de bize o ihsanı versin o feyzi versin :-*
Çokta lale mansuru taktir etmenin anlamı yok derim bence hakiki insan olmanın altında yatan en büyük etken kişileri hazmedebilmektir. ;)
Sen bakma insanlıktan nasipsizlerin başörtüsüne dine saygı duymadıklarına çünkü onlar insan olamayışlarının gerektirdiği bir durumu sunuyolar :-*
murat kurt
07-10-2008, 14:08
Kim bu kadın yahu..banane.. :D
Hüdaverdi
07-10-2008, 14:50
pofpoflayın :-*
Demokrat
07-10-2008, 21:09
Bir bireyin inanmak gibi inanmamak gibi bir hakkida var.. Türkiye de her yasayanin "Müslüman" olma zorunlulugu yoktur kaldiki lale hanimin vurgulamak istedigi cok önemli bir nokta var "Nüfus kagidi müslümanligi"...
Simdi konuyu suradan ele alalim bu kadina söylenen "helal olsun, mert kadinmis" türü söylemler onun müslüman olmadigindan dolayi bir destek degil birileri gibi "Müslüman" diye gecinip aleni sekilde din düsmanligi yapmamasindan dolayi söyleniyor..
Simdi "araplara para kaptirmayin" diyen kisinin nüfus kagidinda müslüman yaziyor ever o sahsin inanci hakkinda suizanda bulunmak istemiyorum ancak bana o sahismi deseler, bu hanimefendimi deseler hic düsünmeden bu hanimefendiyi tercih ederim..
Gelelim baska bir noktaya hanimefendi inanmadigini söylerken, inanlarada saygili oldugunu dile getirmis ve basörtüsü yasagindan dem vurmus bana göre böyle kisilerin bu yasaklara karsi gelmesi bizlerin karsi gelmesinden daha etkili oluyor cünkü bizler ne desek, agzimizla kus tutsak malum cevreler tarafindan dikkate alinmayiz ancak gördügünüz gibi bu hanim konusunca gündem oluyor..
Lale hanimin bu konuda ne kadar samimi oldugunu ölcemeyiz ayrica lale hanimin bu söylemine destek vermek onu her anlamda takdir ettigimiz anlamina gelmez biz yeri geldigi zamanda cemil ipekciye "delikanli!" diyoruz peki onun yasam tarzini tasvip ediyor muyuz... asla!..
Olaylarin öncesine, sonrasina, gelisimine ve en önemlisi o hani duruma bakmak lazim su anda neredeyse kirmizi ve yesil gibi ayrilmis iki cephe varken bu kisilerin cikip böyle konusmasi bile bana göre cesaret isidir, nasil ki aziz nesinin ogluda basörtüsüne destek verdiyse bu hanimin böyle konusmasi bile bana göre su anki konjoktöre göre takdire sayandir..
Simdi o kisi inanmadigini söyledi diye silmek, "biz senin ne oldugunuda biliyor demek", dogru olan söylemlerini bile görmezden gelmek bize yakismasa gerek..
Biz hep sekilcilikten, fikirlerimize önem verilmemesinden dem vuruyoruz o halde fikirlerini söyleyen birine saygi duymuyorsak bile o fikre saygi duyun..
O kisinin "inanmiyorum" demesine saygi duyun demiyorum bunu söyleme özgürlügüne saygi duyun diyorum nasil ki ben inandigimi söylemekte özgürsem, bunu hür irademle dile getiriyorsam aynisi bu bayan icinde gecerlidir..
bu bayan cikmis "inandigini" söylemistir ya icimizdeki riyakarlar, iki yüzlüler, münafiklara ne demeli.. Kisilerin inancini sorgulamiyorum ancak "görünen köy nasil klavuz istemiyorsa" din konusunda sabikasi olan sözde müslümanlar yerine böyle hanimlari tercih ederim..
Evet bize bu hanimin düsünceleri cok absürd gelebilir, cok sasirticida gelebilir, "dinsizlige özendiriyor" da diyebilirsiniz ancak olaylara kendi penceremiz disinda biraz empati yaparak bakarsak daha güzel sonuclara variriz..
Bakiniz cok güzel tespitleri var ama biz daha hanimi tanimadan, fikirlerini okumadan " senin ne halt oldugnuda biliyoruz", "samimi degilsin", "birak bu ayaklari" gibi söylemlerle seytan taslar gibi olayi bastan kopartirsak bu bizim hosgörümüze ve anlayisimiza yakismaz..
Bunlarda acizane benim görüslerim..
ahmet abi yazın, noktanın konulduğu demdir....
:-* :-* :-*
Üç mevsim
07-11-2008, 00:32
Tam yazmak için düşüncelerimi toparlarken DEmokrat'ın yorumunu gördüm.. Demokrat'ın bu mesajını özenli bir şekilde anlayarak okuyalım (konuya muhalif arkadaşlar için). Tebrikler..
Lale Mansur için Mevlamızdan hidayet dileyebiliriz ama bunun yanında Lale Mansur'u samimiyeti için alkışlarız. Lale Mansur'un üzerinde durduğu '5 şart' yukarıda maveranın da değindiği gibi nüfus cüzdanı müslümanlığı konusu.. Yani Mansur, herkesin kimliğinde müslüman yazdığını ama toplumda müslümanlığın temel şartlarının yerine getirilmediğini, bunun nasıl müslümanlık olduğunu sorguluyor ve birçok kişinin yaptığı gibi müslümancılık oynayamacağını ifade etmek istiyor. Bunun için Lale Mansur'a laf atmaya kimsenin hakkı yok. Ona birçok nüfus cüzdanı müslümanından fazla değer veririm.
Ayrıca bilmeden insanlar hakkında (sözde özgürlükçüler gibi) yanlış konuşmayalım. Lale Mansur, İstanbul'daki Darbeye Karşı 70 Milyon Adım yürüyüşünde halkla beraberdi.
sevdaruzgarı
07-11-2008, 01:00
herkes musluman olmak zorunda degilki :)
Demokrat
07-11-2008, 01:04
herkes musluman olmak zorunda degilki :)
öyle diyen mi oldu! ilk mesajiniz cok manidar bir konuya olmus ;)
Umut ZORLU
07-11-2008, 01:41
Allah c.c Bu Kadına Hadi İsmi şerifiylen Hidayet Nasib Eylesin İnşaallah..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.