fatih kısaparmak balon baskılı balon "Müslümanlar dini özgürlük sorunu yaşıyor" - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Müslümanlar dini özgürlük sorunu yaşıyor"

YavuzSultanSelim
05-29-2008, 02:04
Babacan AP'de konuştu: "Devlet, bireylerin dini gerekliliklerini yerine getirmesine müdahale etmemeli"

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor" dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi üyelerine hitap eden ve sorularını yanıtlayan Babacan, Türkiye'nin bölgesinde istikrar, barış ve refahı artırmak için çaba gösterdiğini belirterek, "Orta Doğu, Kafkaslar ve Balkanlar gibi dış politika konularını yakından takip eden kişiler olarak bunu en iyi siz bilirsiniz. Türkiye, henüz aday ülke olarak AB'ye (dış politikada) çok büyük katkı yapıyor. Üye olduğunda AB'nin stratejik derinliğini arttıracaktır" dedi.

Dünyanın öbür ucundaki Avustralya ve Yeni Zelanda dışişleri bakanlarıyla temaslarında Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili birçok soruyla karşılaştığını ve bunun bu kadar yakından takip edilmesini şaşkınlıkla karşıladığını aktaran Babacan, bu kadar uzak mesafeden bu yakın ilgininsebebini sorduğunda, "Bizim için çok önemli. Dünyadaki barış ve istikrarı yakından ilgilendiriyor" şeklide cevaplar aldığını anlattı.

Türkiye-AB ilişkilerinin "sınırlarını taşan etkisine" dikkati çeken Babacan, Türkiye'nin üyeliğinin, dünyadaki medeniyetler arası diyalog ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Türkiye'nin bölge ülkeleriyle ilişkilerini değerlendiren Babacan, "İran'la iyi diyaloğumuz var. Nükleer anlaşamazlığa çözümün anahtarı siyasi diyalogdur. Türkiye olarak bölgemizde nükleer silah istemiyoruz.

Her ülke nükleer enerjiden faydalanma hakkına sahiptir. Bunun için Uluslararası Atem Enerjisi Kurumu'nun kriterlerinin karşılanması ve uluslararası standartlara uyulması gereklidir" şeklinde konuştu.

Irak'ın toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini en başından beri en güçlü ve istikrarlı savunan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Babacan, bu amacı gerçekleştirmek için Türkiye'nin öncülük ettiği Irak'a komşu ülkeler girişiminin geçen 5 yılda 9 kez toplanarak bu ülkenin geleceğinde çok önemli bir organ haline geldiğini ifade etti.

Irak'ın kuzeyini üst olarak kullanan ve sınırdan sızarak Türkiye'de saldırılar düzenleyen terör örgütüyle mücadelenin asla Irak'ın toprak bütünlüğünü ihlal ya da Irak halkına tehdit gibi görülmemesini isteyen Babacan, "Irak'taki merkezi hükümet bize (biz de terör örgütünden rahatsızlık duyuyoruz ama müdahale etme şansımız yok) diyor. Dolayısıyla sorun sadece terör sorunudur. Terör örgütü 'Kürtleri temsil ediyorum' propagandası yapıyor. Buna aldanmayın" dedi.

Türkiye'nin bölgesindeki birçok sorunu çözmek için sessiz ya da açık diplomatik çabalarını yoğunlaştırdığını ve ümit verici sonuçlar aldığını anlatan Babacan, sorunların çözümünde siyasi kriterlerin temel alınması, karşılıklı ekonomik bağımlılık yaratılması, herkes için güvenlik, çok kültürlülüğün korunması, farklılıkların zenginlik olarak bir arada var olması gibi ilkeler ekseninde hareket ettiklerini kaydetti.

Babacan, Kıbrıs'taki görüşmelerle ilgili bir soru üzerine "Pencere sürekli açık kalmaz. Bu fırsat iyi kullanılmalı. Türkiye BM önderliğindeki sürece desteğini çok açık şekilde ortaya koydu" diye konuştu.

Gümrük Birliğini genişleten EK Protokol konusunda Türkiye'nin hukukçularının AB'den farklı düşündüğünü anlatan Babacan, "Bize göre Ek Protokol limanları açma yükümlülüğü getirmiyor. Bu konudaki tavrımız çok açık ve sonucuna razıyız. Kapsamlı çözüm olmadan be mesele hallolmaz" dedi.

Bakan Babacan, 1915 olaylarına ilişkin Türkiye'nin askeri arşivler ve Osmanlı arşivleri dahil tüm belgelerini açtığını ve konunun bilim adamları ve tarihçiler tarafından tartışılması için Ermenistan'a yaptığı çağrılardan bugüne dek sonuç alamadıklarını belirterek Erivan ve ABD'nin Boston kentindeki Ermeni arşivlerinin açılmasını beklediklerini dile getirdi.

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarında sürdürdüğü işgalin de Türkiye-Ermenistan ilişkilerini olumsuz etkilediğini hatırlatan Babacan, Minsk grubunun son dönemde az da olsa çözüm yolunda mesafe almasının ve bunun sonucunda Ermeni ve Azeri devlet başkanlarının yakında bir araya gelmeyi planlamalarının umut verdiğini söyledi.

Babacan, dini özgürlüklerle ilgili bir soruya "Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor. Türkiye'de son dönemde laiklik eksenli bir tartışma yaşanıyor. Bizim laiklik tanımımız çok açık: Din ve devlet işlerinin açık şekilde birbirinden ayrılması. Devletin de bireylerin dininin gereğini yerine getirmesine müdahale etmemesi. Burada farklı inançtakiler de dinsizler de bu özgürlük ortamından faydalanabilmeliler" şeklinde cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Babacan, AK Parti'ye açılan kapatma davasına ilişkin beklentisinin sorulması üzerine ise AB yolculuğundaki bir Türkiye'de mahkemelerin "Kopenhag kriterlerine ve Venedik Komisyonu ilkelerine uygun karar vereceklerine ve saygınlıklarını koruyacaklarına" inandığını ifade etti.

AA

TÜRK IRKI
05-29-2008, 18:38
Bu Ülkede isteyen herkes camiye gidebiliyor. Hacca gidebiliyor. Namazını rahat rahat kılıyor. Cumasına gidiyor. Senin derdin ne. Babacan senin bu ülkeyle sorunun ne. Neden ülkeni elaleme şikayet ediyorsun. Ülkeni şikayet ettiğin adamlara bak bir kere. Senin ülkene zamanında neler yapmışlar kadınlarına kızlarına sarkmışlar. Utanmıyormusun ülkeni bu soysuzlara şikayet ediyorsun şikayet ettiğin adamların islama bakışına bak.

tayyipleyiz
05-29-2008, 18:48
Bu Ülkede isteyen herkes camiye gidebiliyor. Hacca gidebiliyor. Namazını rahat rahat kılıyor. Cumasına gidiyor. Senin derdin ne. Babacan senin bu ülkeyle sorunun ne. Neden ülkeni elaleme şikayet ediyorsun. Ülkeni şikayet ettiğin adamlara bak bir kere. Senin ülkene zamanında neler yapmışlar kadınlarına kızlarına sarkmışlar. Utanmıyormusun ülkeni bu soysuzlara şikayet ediyorsun şikayet ettiğin adamların islama bakışına bak.

Aynı yazıyı bende okudum sevgili kardeşim ...

Senin bu çıkışı yapabilecek takıldığın noktayı kavrayabilmiş değilim ... ;)

Kim kimi şikayet etmiş, etmişmi olanı mı söylemiş ... Sanki kırılma noktası da burada hani ... her gün manşet manşet yalan haberle karşımıza çıkan medyanın müslümanları rahat bıraktığı iddiasındamısınız ...

Böyle bişey yoksa Sayın BABACAN bunu nereden ithal etmiş acaba ... ;)

Saygılarımla ...

BaDe_EsNa
05-29-2008, 18:52

dini özgürlüğümüz olduğu için mi başörtülümle okuyamıyorum
dini özgürlüğüm olduğu için mi dinimi daha iyi öğreneyim diye gittiğim imam hatipten çıktıktan sonra puanım kırılıyor önüm kesiliyor
ya da dini özgürlük olduğu için mi dinimin gereği olarak başımı kapattığım için yobaz gerici oluyorum
bunların cevaplarını verebilirseniz sevinirim
yani özgürlük nerde ben niye göremiyorum bu özgürlüğü ya da niye kendimi özgür hissedemiyorum acaba

TÜRK IRKI
05-29-2008, 18:53
Kardeşlik benim bu tarz söylemlerin avrupada dile getirilmesinden kaynaklanan sıkıntım var Ülkeyi temsil eden bir bakan İslam coğrafyasına bayraktarlık yapmış bir Milletin bakanı bunu kansız İslam ve Bayrak düşmanı avrupa önünde medet umar gibi zikretmemeli. Bu memlekette içen de var ibadetini yapanda herkez hesabını Yaradan a verecek ondan bulacak.

TÜRK IRKI
05-29-2008, 18:54

dini özgürlüğüm olduğu için mi dinimi daha iyi öğreneyim diye gittiğim imam hatipten çıktıktan sonra puanım kırılıyor önüm kesiliyor
ya da dini özgürlük olduğu için mi dinimin gereği olarak başımı kapattığım için yobaz gerici oluyorum
yani özgürlük nerde ben niye göremiyorum bu özgürlüğü ya da niye kendimi özgür hissedemiyorum acaba

Sana seçtiklerin verecek bu özgürlüğü bacım avrupa değil.

BaDe_EsNa
05-29-2008, 18:55
Kardeşlik benim bu tarz söylemlerin avrupada dile getirilmesinden kaynaklanan sıkıntım var Ülkeyi temsil eden bir bakan İslam coğrafyasına bayraktarlık yapmış bir Milletin bakanı bunu kansız İslam ve Bayrak düşmanı avrupa önünde medet umar gibi zikretmemeli. Bu memlekette içen de var ibadetini yapanda herkez hesabını Yaradan a verecek ondan bulacak.

hımm yani dinimizi yaşamamız konusunda özgürlük olmadığını kabul ediyorsunuz o zaman lafım yok

BaDe_EsNa
05-29-2008, 18:56

Sana seçtiklerin verecek bu özgürlüğü bacım avrupa değil.

peki seçtiklerim bu özgürlükleri bana vermeye kalktığı vakit kapatılmaya kalkılırsa seçtiklerimin önüne sürekli engeller konulursa söyler misiniz seçtiklerim nasıl verecek

TÜRK IRKI
05-29-2008, 18:57

hımm yani dinimizi yaşamamız konusunda özgürlük olmadığını kabul ediyorsunuz o zaman lafım yok

Kutuplaştırmanın manası yok bireylerin anaları neneleri tanıdıkları akrabaları genelde bir şekilde başörtüsü kullanırlar bu bizim töremiz yüzyıllardır ibadet açısından bakarsan bu Ülkede kimsenin ibadeti engellenmiyor.

Akmehmet_Akif
05-29-2008, 19:02
Milliyetin sitesinde manşet:
Babacandan ilginç açıklamalar diye sitesinde manşet attı.

tayyipleyiz
05-29-2008, 19:02
kansız İslam ve Bayrak düşmanı avrupa önünde medet umar gibi zikretmemeli. .

Bakış açın bu ise sana dua edebilirim ancak ... Zikrediş ne kaybettirir, ne kazandırır bunun hesabını kim verecek acaba...? Bugün çekilen sıkıntıların çözümünü bana yazabilirmisin ... "Milliyetçi "söylemlerin varsa yazma istersen ...

Çözüm adına yapılanlar yapılmaya değer olanlardır. dünyaya kapalı bir pencereden bakarak yaşamak sığ bir zihniyet tezahürüdür, bence. AB gerçeğini savunmuyor olabilirsin saygı duyarım ... Ancak alıntıdaki tabirin beni ve benim gibi düşünenleri bağlamaz nitelikte.

Farklı bir pencereden bakarsan, seçilmişlerin icra adına özgürlüğünü kısıtlayanları da görebilirsin. Bunun çözümünün icarasını yapıyorlar. Yaptıkları bizim adımıza doğru olanlar. Anlatmazsan anlaşılamazsın, zanlar ile muamele görürsün. Soruluyor ise en mukabil cinsten cevaplamalısın ki; anlayışta ve de ifadede temsil görevini yapabilesin ...

saygılarımla.

BaDe_EsNa
05-29-2008, 19:04

Kutuplaştırmanın manası yok bireylerin anaları neneleri tanıdıkları akrabaları genelde bir şekilde başörtüsü kullanırlar bu bizim töremiz yüzyıllardır ibadet açısından bakarsan bu Ülkede kimsenin ibadeti engellenmiyor.

pardon nasıl engellenmiyor anlayamadım
ben sınavlara girerken hiç istemediğim halde zorla başımı açıyorsam nasıl engellenmiyor oluyor yani engellenmemiş olması için sınava benim başörtümle girebilmem gerekmez mi ya da neden ben sırf başörtülü olduğum için yobaz gerici olarak ilan ediliyorum buna da anlam veremiyorum mesela
evet kutuplaştırmanın anlamı yok açıklar plajda gibi ortada dolaşıyorsa sınava girebiliyorsa bende başörtümle girebilmek istiyorum ama......... :( :( :(

TÜRK IRKI
05-29-2008, 19:14

Bakış açın bu ise sana dua edebilirim ancak ... Zikrediş ne kaybettirir, ne kazandırır bunun hesabını kim verecek acaba...? Bugün çekilen sıkıntıların çözümünü bana yazabilirmisin ... "Milliyetçi "söylemlerin varsa yazma istersen ...

Çözüm adına yapılanlar yapılmaya değer olanlardır. dünyaya kapalı bir pencereden bakarak yaşamak sığ bir zihniyet tezahürüdür, bence. AB gerçeğini savunmuyor olabilirsin saygı duyarım ... Ancak alıntıdaki tabirin beni ve benim gibi düşünenleri bağlamaz nitelikte.

Farklı bir pencereden bakarsan, seçilmişlerin icra adına özgürlüğünü kısıtlayanları da görebilirsin. Bunun çözümünün icarasını yapıyorlar. Yaptıkları bizim adımıza doğru olanlar. Anlatmazsan anlaşılamazsın, zanlar ile muamele görürsün. Soruluyor ise en mukabil cinsten cevaplamalısın ki; anlayışta ve de ifadede temsil görevini yapabilesin ...

saygılarımla.

Çözüm Avrupada değil bu kabullenmemiz gereken en önemli unsur. Bunu bir kere tamamen ayrı tutuyorum. Elbette insanların dini inançlarını yaşaması gerekli biliyoruz her zaman bu Ülke saldırı altında misyonerliğin kol gezdiği türlü ahlaksızların yaşandığı Ülkemizdede durum aynı bunun en önemli nedeni İslam ı yaşamamamızdan kaynaklanıyor ben bunun yanında Türklük bilincini de katıyorum Çünkü Türklük İslamla iç içedir. Şimdi iktidar bu oy potansiyeline varmış Millet bir umuttur diye kaderi değişssin diye güvenmiş seçmiş bunu mu reva görmek lazım senelerdir bir işi beceremeyen bir sorunu halletmekten aciz siyasilerin inat eder gibi yıllarca koltuk sevdasına bu Ülkeyi mahvettiğini hepimiz biliyoruz. Bu Pkk konusundada aynı siyasi konulardada aynı bir problemi çözemiyorsan diyeceksin ki EY Halkım ben bana verdiğin görevi yerine getiremiyorum ben çaresiz kalıyorum beni bu etkenler bu unsurlar tıkıyor diyeceksin bu Millete neyin ne olduğunu izah edeceksin o zaman bu Millet senin peşinden ölümüne gelir.

TÜRK IRKI
05-29-2008, 19:18

pardon nasıl engellenmiyor anlayamadım
ben sınavlara girerken hiç istemediğim halde zorla başımı açıyorsam nasıl engellenmiyor oluyor yani engellenmemiş olması için sınava benim başörtümle girebilmem gerekmez mi ya da neden ben sırf başörtülü olduğum için yobaz gerici olarak ilan ediliyorum buna da anlam veremiyorum mesela
evet kutuplaştırmanın anlamı yok açıklar plajda gibi ortada dolaşıyorsa sınava girebiliyorsa bende başörtümle girebilmek istiyorum ama......... :( :( :(

Bunlar kanun değiştirilebilir siyasi olarak ayrıca başörtüsü taktığı için yobaz gerici ilan ediyorum demene gerek yok bu Milletin Yüzde 95'i böyle bir kelamda bulunmaz bunu klişe haline getirmeyin o tarz kelimeleri çevresinde kullanacak hiç kimse yoktur siyonist bazı medya kuruluşlarının yakıştırmalarını Bu Millet yapıyormuş gibi lanse etmeyelim.

BaDe_EsNa
05-29-2008, 19:25
Bunlar kanun değiştirilebilir siyasi olarak ayrıca başörtüsü taktığı için yobaz gerici ilan ediyorum demene gerek yok bu Milletin Yüzde 95'i böyle bir kelamda bulunmaz bunu klişe haline getirmeyin o tarz kelimeleri çevresinde kullanacak hiç kimse yoktur siyonist bazı medya kuruluşlarının yakıştırmalarını Bu Millet yapıyormuş gibi lanse etmeyelim.

evet bunlar kanun değiştirilebilir ama görüyoruz ki değiştirilmeye kalkıldığı anda kapatma davasıyla karşı karşıya kalınabiliyor
ve keşke sizin dediğiniz gibi medyadan duyduklarını dillerine dolayıp söyleyen ve öyle düşünen insanlar olmasaydı keşke...

YavuzSultanSelim
05-29-2008, 19:26
Ne demek yobaz gerici olarak görmüyor. Şu anki gençliğin en az %60 ı başörtü takanlarını öyle görüyor. ben gençlerin içindeyim. en iyi ben bilirim

TÜRK IRKI
05-29-2008, 19:29
Ne demek yobaz gerici olarak görmüyor. Şu anki gençliğin en az %60 ı başörtü takanlarını öyle görüyor. ben gençlerin içindeyim. en iyi ben bilirim

Baktığın çevreye göre değişir %100 e çıktığı yerlerde olur sıfıra yakın olduğu yerlerde.

YavuzSultanSelim
05-29-2008, 19:30

Baktığın çevreye göre değişir %100 e çıktığı yerlerde olur sıfıra yakın olduğu yerlerde.

ee buna nasıl medyanın işi diyebiliyosun o zaman

Saltuk Buğra Han
05-29-2008, 19:31

Senin elalem dediğin kişi yani şikayet edilen makam bir zamanlar dans etmek için kanuniden izin almak zorunda kalanların torunları.Vaktiyle çokmu dalga geçtik acaba .
Eline sağlık.(+)

TÜRK IRKI
05-29-2008, 19:32

Genelde siyonist medya böyle manşetler atar okuduğum için biliyorum.

YavuzSultanSelim
05-29-2008, 19:33

hem medya atar diyorsun hemde insanlar böyle görmüyor diyosun.

Çelişkilisin...

TÜRK IRKI
05-29-2008, 19:33

Senin elalem dediğin kişi yani şikayet edilen makam bir zamanlar dans etmek için kanuniden izin almak zorunda kalanların torunları.Vaktiyle çokmu dalga geçtik acaba .

Kanuni Sultanımızın Korkusuna 100 sene dans edemeyen Fransızlar gibi değil mi Kardeşlik bizi bunların maskarası yapanlar utansın.

TÜRK IRKI
05-29-2008, 19:36

Çelişkilisin...

Benim çevremde bu kavramları kullanan olmadı medyadan duyuyorum dediğim gibi çevreden çevreye değişir.

YavuzSultanSelim
05-29-2008, 19:37

Çelişkilisin...

Benim çevremde bu kavramları kullanan olmadı medyadan duyuyorum dediğim gibi çevreden çevreye değişir.

Demek ki bazı insanlarda böyle düşünüyomuş. Bunu anlamana sevindim

TÜRK IRKI
05-29-2008, 19:38

Çelişkilisin...

Demek ki bazı insanlarda böyle düşünüyomuş. Bunu anlamana sevindim

Ben Türk Milletinin %95 i bu kelamı kullanmaz dedim Millet bilincine sahip olanların orantısı bu dinsiz ateistlerin değil.

YavuzSultanSelim
05-29-2008, 19:40
İşte sorun da orda o insanlar bide biz Türküz diye geçinirler...

tayyipleyiz
05-29-2008, 20:02

[i]Bakış açın bu ise sana dua edebilirim ancak ... Zikrediş ne kaybettirir, ne kazandırır bunun hesabını kim verecek acaba...? Bugün çekilen sıkıntıların çözümünü bana yazabilirmisin ... "Milliyetçi "söylemlerin varsa yazma istersen ...

saygılarımla.

Çözüm Avrupada değil bu kabullenmemiz gereken en önemli unsur. Bunu bir kere tamamen ayrı tutuyorum. Elbette insanların dini inançlarını yaşaması gerekli biliyoruz her zaman bu Ülke saldırı altında misyonerliğin kol gezdiği türlü ahlaksızların yaşandığı Ülkemizdede durum aynı bunun en önemli nedeni İslam ı yaşamamamızdan kaynaklanıyor ben bunun yanında Türklük bilincini de katıyorum Çünkü Türklük İslamla iç içedir. Şimdi iktidar bu oy potansiyeline varmış Millet bir umuttur diye kaderi değişssin diye güvenmiş seçmiş bunu mu reva görmek lazım senelerdir bir işi beceremeyen bir sorunu halletmekten aciz siyasilerin inat eder gibi yıllarca koltuk sevdasına bu Ülkeyi mahvettiğini hepimiz biliyoruz. Bu Pkk konusundada aynı siyasi konulardada aynı bir problemi çözemiyorsan diyeceksin ki EY Halkım ben bana verdiğin görevi yerine getiremiyorum ben çaresiz kalıyorum beni bu etkenler bu unsurlar tıkıyor diyeceksin bu Millete neyin ne olduğunu izah edeceksin o zaman bu Millet senin peşinden ölümüne gelir.

Ülkedeki siyaset ve statüko gerçeğini kabul etmezsek çözümüm AB tarafından gerçekleşmeyeceğini de savunabiliriz. Bu kadar kendini Elil! sayan içsömürge zihniyeti var iken, çözüm adına adım atma bu derece engellenmişken, her güç odağı bu iktidarın başarısının önünde set iken bu gerçeği savunmak da ne kadar REEL olur tartışılır. hatta tartşılamz bile ... ;)

İslamı yaşama tarafında fert olarak katılıyorum. Ancak Devlet olarak, hatta Anayasasında "LAİKTİR" ibaresi bulunan bir devlet için kabul edilemez.dersen ki Anayasa beni bağlamaz, bu da seni bağlar tab iki...

Türklük kavramına gelince; Türklük kavramı İslam ile değer kaanmıştır. Bun anlama adına Türk tarihine bakman yeter sanırım. İslam penceresinde verilen cevap buna da verilmiş oldu say.

PKK konusu bugünün gerçeği değil . Yıllardır dışlanmış ve çözüm üretilememiş bir sorun varken, yöre halkı bu dışlanmışlığın bir "kurtaarıcısını" aramakta haklılar diye düşünüyorum. Bunu PKK da aramak da talihsizlik olsa gerek. PKK sorununu çözmek için öncelikle bus orunla paralel çözüm üretmek gerekir diye düşünüyorum. Paralel olan bu çözüm bitirici olcaktır. Yerel halkın sorunlarına eğilim buraya yönelişin bitişi demektir. Bu da iç destek olmadan yürütülemeyeck bir PKK yı serer önümüze ki neşv-ü nema adına boş bir terör kareketi ve başık çabucak koparılabilecek bir BAŞ niteliği kazanacaktır.

yani sorun içte bitiyor. Çözüm adına atılan adımları sadece devlet nazarına değil, halk nazarında da sorgulamak gerekir. Halk ve işadamları destek verip de icra makamı karşımı çıktı ki ... ;)

Saygılarımla ...

(Hızlı yazdığım için noktalamalara ve de imlaya dikkat edemedim, affola ... ;) )