fatih kısaparmak balon baskılı balon Müslümanlara sivrisinek dedi mahkemelik oldu - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslümanlara sivrisinek dedi mahkemelik oldu

Feride
01-03-2008, 11:49
Kanadalı köşe yazarı Mark Steyn'in Müslümanlara 'sivrisinekler gibi ürüyorlar' diyerek hakarette bulunması ülkede yaşayan Müslümanlar arasında infial uyandırdı. Kanada'daki yaklaşık 750 bin Müslüman, Steyn'in hakaretine yer veren medya kuruluşlarının tekzip yayımlamayı kabul etmemesine tepki gösterdi. Bir Müslüman grup Kanada'nın önde gelen ulusal haftalık dergisine, yazıları çeşitli gazetelerin köşelerinde Steyn'in 'America Alone' adlı kitabından bazı bölümleri yayınladığı için dava açtı. Steyn, kitabında, Müslümanların 'yüksek doğum oranlarına' dikkat çekerek Batı'ya uyarıda bulunuyor.
yenişafak

CeVHeR
01-03-2008, 16:36
Gayrimüslimler, müslüman nüfusunun hızla artmasından çok fazla tırsmaya başladılar...

LüGaT
01-03-2008, 19:18
"Şüphe yok ki Allah, sivrisineği de örnek getirmekten çekinmez, ondan üstün olanları da. İnananlar bilirler ki bu örnek, yerindedir ve Rablerindendir. Fakat inanmayanlar, Allah bu örnekle ne demek istiyor ki derler. O, bununla çoklarını şaşırtıp azdırır, çoklarını da doğru yola getirir. Azdırıp şaşırttıkları, ancak kötü işler yapanlardır."Bakara 26 (Meal:Abdülbaki Gölpınarlı)

romakudüs
01-03-2008, 22:39
nekadar kötü birşey demekki kendimizi öyle göstermişizki insanlar dinimizin yayılmasından korkar olmuşlar ne kadar üzücü

Kırık_Çocuk
01-03-2008, 22:41
aslında insanların dinine laf soyleyene yani aslında laf soylemiyene ama sırf ağzı var diye konuşana aldırmamak gerek emme fırsat da vermemek gerek çunku insanların hassas noktaları bunlar

aksavaşçı
01-03-2008, 22:42
mahkemelik olduğu iyi olmuş ibret olsun

AkSa- 34
01-03-2008, 23:24
zoruna mı gitti...

bu avrupalı bizim herşeyimizi kıskanıyor sanırım. baksanıza bizim bizim nüfus artış oranları bile adamlara batıyor. normaldir onlarda artış olamadığı için yine bizden medet umuyorlar tarihte olduğu gibi. o yüzden uzun lafın kısası itinayla çoğaltılır....... ;)

CeVHeR
01-03-2008, 23:30
zoruna mı gitti...

bu avrupalı bizim herşeyimizi kıskanıyor sanırım. baksanıza bizim bizim nüfus artış oranları bile adamlara batıyor. normaldir onlarda artış olamadığı için yine bizden medet umuyorlar tarihte olduğu gibi. o yüzden uzun lafın kısası itinayla çoğaltılır....... ;)

Abi müthşsin. Çok güldüm... ;D ;D ;D

Parantez
01-05-2008, 00:47
zoruna mı gitti...

Abi müthşsin. Çok güldüm... ;D ;D ;D

valla ya ;D ;D

CeVHeR
01-07-2008, 14:51
İslam`a hakaret özgürlüğü

Müslümanlara hakaret ifadelerini içeren makaleyi yayınlayan dergi, suçlamaları reddeden makalesiyi yayınlamayı reddediyor.

HABERVAKTİM GÜNDEME TAŞIMIŞTI
Habervaktim’in geçen hafta gündeme taşıdığı, ‘Müslümanlar sivrisinek gibi çoğalıyorlar’ diyerek, Batı’nın Müslümanlara karşı önlem almasını isteyen Mark Steyn’in makalesini yayınlayan Maclean dergisine yönelik Kanadalı Müslümanların tepkisi sürüyor. Makaleyi yayınladıktan sonra, derginin Müslümanların görüşüne yer veren bir makale yayınlamasını isteyen Kanada İslam Kongresi, McClean dergisini, basın özgürlüğünü tek taraflı kullandığını belirtiyor.

HAKARETE CEVAP VERİLMESİNE İZİN YOK
İslam’a yönelik hakaretlere karşı tepki gösteren Müslümanları ‘basın özgürlüğüne saldırıyorlar’ diyerek eleştiren, Batılı basın yayın organlarının sonuncusu Maclean’s, Müslümanların Mark Steyn’in İslam’a hakaret eden yazısına karşı bir yazıyla cevap yazmasına izin vermiyor.

GÜÇLÜLERDEN YANA BİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ
Kanada İslam Kongresi’nden Faysal Joseph, makalenin Müslümanların değerlerine bir saldırı olduğunu kaydederek, Maclean’s dergisinin basın özgürlüğünün arkasına sığındığını, ancak bu özgürlüğü sadece güçlüler için kullandığını ifade etti.

İNSAN HAKLARI KOMİSYONU DA TEPKİLİ
Öte yandan Müslümanların şikâyetlerini değerlendirmeye alan Kanada İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Terry Downey, Maclean’s dergisinin bu tavrını eleştirerek, “İnsanlar ifade özgürlüğüne sahip, ancak bazen bunun da sınırı var. İnsanların dinleri ve ırkları yüzünden gücendirmeye kimsenin hakkı yok” dedi.

MACLEAN’S DERGİSİ NE DİYOR?
Müslümanların karşı makale yayınlama teklifini reddeden Maclean’s dergisinin sahibi Kenneth Whyte ise Kanada İslam Kongresi’nin teklifini kabul etmektense iflas etmeyi daha uygun gördüğünü söyledi.

Kanada İnsan Hakları Komisyonu’nun araştırmasından sonra derginin ya Müslümanlara ait bir makaleyi yayınlamaya zorlanacağı ifade ediliyor.

(habervaktim – Dış Haberler)

Beritan
01-07-2008, 15:18
hz.muhammaet boşuna benim ümmetim çoğalsın dememiş....ya çoğalalımki gayri müslimlerde o kadar korksun..