fatih kısaparmak balon baskılı balon Müslümanları aşağılayan program! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslümanları aşağılayan program!

Erhan KARACA
04-04-2010, 13:34
http://img5.mynet.com/ha5/i/isvicre-geriadim.jpg
Müslümanları aşağılayan program!

İsviçre'nin çok izlenilen zaman diliminde yayınlanan programda Müslümanlığı bakın nasıl tanıttılar.

İsviçre'nin en çok seyredilen televizyon kanalı SF1'de, önceki akşam yayınlanan ‘Peçenin Arkası’ adlı programda Müslümanlık, İsviçre'de yaşayan Türkler üzerinden örnekler verilerek anlatıldı. İslamiyet'in geri ve agresif bir din olarak tanıtıldığı programda, İsviçre'de 450 bin Müslüman'ın yaşadığına dikkat çekilerek Müslüman imamların sözlerinden örnekler verildi.
Minare yasağı protestosuyla başlayan programda, önce 40 yıldır İsviçre'de yaşayan ama Almanca konuşamayan bir ev kadınına dikkat çekildi. Bu protesto gösteri sırasında konuşan türbanlı Türk kadınları, türbanı Müslüman gibi görünmek amacıyla taktıklarını eğer türban takmazlarsa Müslüman olduklarını kimsenin anlamayacağını savundular.
Programda, daha sonra 33 yaşında Aziz Osmanoğlu isimli, Özellikle Hz Muhammed dönemi giysiler giydiğini söyleyen Türkiye'de Kuran Kursu okumuş, üç çocuk babası bir kişiye yer verildi. Sosyal Yardım Fonundan geçimini sağlayan, karısı kara çarşaf giyen Aziz'in 8 ve 10 yaşlarındaki küçük kızları da başlarını örtüyorlar ve babalarıyla birlikte namaz kılıyorlar. Okulda yüzme derslerine günah olduğu için girmediklerini söyleyen küçük kızlar, ilerde anneleri gibi kara çarşaf giymek istediklerini, başka bir kıyafetin kadınlar için günah olduğuna inandıklarını belirtiyorlar.
Programda, Basel Kenti Müftüsünün, ‘Burada yaşayan Müslümanlara şeriat uygulanmalı. Kocasına itaat etmeyen kadınlar dövülmeli. Kocası seks isteyen kadın, olumlu cevap vermez ise dövülmeli ya da kocanın başka kadına gitmesine ses çıkarılmamalı’ gibi şeriat görüşlerine de yer verildi.
Programda, ayrıca Lütfiye Civan adlı bir bankacı bir Türk kadına yer verildi. Modern bir Türk kadını görünümünde olan Lütfiye Civan kendisinin Müslüman olduğuna dikkat çekerek, geleneklere uygun olarak bir Türk genciyle evleneceğini söylüyor. Programda; Civan'ın söz ve evlilik törenlerine yer veriliyor. Lütfiye Civan'ın annesi, kızları için asla bir Hıristiyan ya da İsviçreli damadı onaylamadıklarını bildirerek, Müslümanlığa vurgu yapıyor. Programda, Cenevre'de görev yapan Suudi kökenli imamın da: “diğer dinlerden olanlar inanmış hayvanlardan daha aşağıdadırlar” sözüne yer verildi.
Programda yer alan Mısırlı Elham Manae ise İslamda reformun şart olduğunu bildiriyor. Kocası İsviçreli bir devlet yetkilisi olan Manea, türbanın Kuran'da yeri olmadığına vurgu yaparak, Mısır, her yıl biraz daha karanlığa gidiyor. Şimdi Mısır'da şeriat rejiminin ne zaman geleceği tartışılıyor diyor. Manae'nin devlet yetkili kocası ise eşi ile evlenmek için Müslümanlığa geçtiği için şimdi bundan pişmanlık duyduğunu dile getiriyor.

LinK (http://haber.mynet.com/detay/dunya/muslumanlari-asagilayan-program/504005)

EpiVaTeS
04-04-2010, 13:37
Köpekler istedi diye Atlar ölmez...!!!
Yani ne demek bu Hepsinin Canı Cehenneme...

*AZRA*
04-04-2010, 14:45
Bu tür olaylar müslüman ülkelerde de yaşanıyor malesef..
klasik savunma da ; islam adına böyle yapanlar aslında gerçek müslüman değildir derler ya...

İsviçre'deki bu olayları ortaya atan ve yayılayanları kınıyorum. Allah onları doğru yola sevk etsin.

Beylerbeyi
04-04-2010, 15:18
kocanın başka kadına gitmesine ses çıkarılmamalı’ gibi şeriat görüşlerine de yer verildi.

bu isviçre'de, çok olmaya başladı.

alıntıladığım kısımda, evli bir erkeğin başka bir kadına gitmesi durumunda karısının buna karışamayacağı, kocasının istediği kişiyle ilişkiye girebileceği bunun da bir şeriat görüşü olduğu belirtiliyor. Yuh!!

akıllarınca İslam'ın erkeği, kadına oranla yücelttiği, kadını aşağıladığı, hiçbir şekilde söz hakkı tanımadığı belirtiliyor. Halbuki bahsi geçen durumda şeriata göre adamın cezası ölümdür. nasıl olur da şeriat evli bir erkeğin, başka bir kadınla ilişkiye girmesine onay verir denebilir.

bu sözde menediyet çığırtkanlığı yapan domuzlar, kadına değeri daha 19. yüzyılda vermeye başlarken, İslamiyet doğduğu günden beri kadınla erkeği eşit görmüş, bazı alanlarda kadını yüceltmiştir.

Peygamberimiz öncesinde kızlar diri diri toprağa gömülürken, İslam "kadın-erkek" eşittir dedi. kızları olan aileler "utancından" dışarı çıkamazken, horlanırken, İslam, kadın da mirastan pay almalı dedi. Cennet annelerin ayakları altındadır dendi. Peygamber Efendimiz kızını Hz.Ali'ye verdiği zaman der ki: "Kızımı sana hizmetçi olarak veriyorum ama unutma ki sen de onun kölesisin"

Peygamberimizin İslam'ın kadına verdiği önemi göstermesi bakımından faydalı olacağını düşündüğüm bazı hadislerini aktarıyorum:

"Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız."

"Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım."

"Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır."

Bu hadise dikkat: Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa].. Namaz dinin direğidir diyor dinimiz, ama kadının haklarını korumayı namazın da üstünde tutuyor..!! yine de dinimizin kadına değer vermediğini düşünenlere yazıklar olsun, lanet olsun..

Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]

Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]

Bazı hadisler : (Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim](Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Hz. Eyyüb gibi mükafatlara kavuşur. Kocasının kötü huyuna sabreden kadın da, Hz. Asiye gibi sevaba kavuşur.) [İ.Gazali](Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ.Lâl](En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi](En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai](Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin]

Ahmet Yasin
04-04-2010, 15:42
Peygamberimiz (S.A.V)

“Ya Rabbî, onlar bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı” buyurmuşlardır.

novek
04-15-2010, 14:54
islamda çarşaf olmadıgına adım kadar eminim.
ayrıca turban kelimesi 1982 yılında birileri tarafından ulkemize sokulmuş aslen fransızca bir kelimedir.
eger sanki allah fotorafını çekip yollamış gibi kıyafet biçimi varsa islamda bunu ya sibiryadaki yaşayamz yada ekvatorda yaşayan uygulayamaz.

rizzelli
04-15-2010, 15:07
ayrıca turban kelimesi 1982 yılında birileri tarafından ulkemize sokulmuş aslen fransızca bir kelimedir.
eger sanki allah fotorafını çekip yollamış gibi kıyafet biçimi varsa islamda bunu ya sibiryadaki yaşayamz yada ekvatorda yaşayan uygulayamaz.

kıyafet biçimi sizin aklınızı o kadar meşgul edip oyalıyor ki olayı fransızca kelimeye,kutuplara,sibiryaya getirecek kadar sığlaşıyorsunuz.

Kur'an da örtünmek vardır.bununda sınırları açıkça belirlenmiştir.

kıyafet biçimini ağzınıza dolayıp işin özünü kavramadan bilgisiz,bilinçsiz ahkam kesmeleri bırakın artık.

Sivil
04-15-2010, 15:24

Türban kelimesinin nereden geldiğinin ne önemi var komik olmayın lütfen. ona bakarsanız sizin savunduğunuz ideolojinin menşeği de Türklerden gelme değil ya;D Allah'ın fotoğraf çekip yollamasına gerek yok ayet ve hadislere biraz göz atın.

novek
04-15-2010, 16:04
Türban kelimesinin nereden geldiğinin ne önemi var komik olmayın lütfen. ona bakarsanız sizin savunduğunuz ideolojinin menşeği de Türklerden gelme değil ya;D Allah'ın fotoğraf çekip yollamasına gerek yok ayet ve hadislere biraz göz atın.

50 derece sıcakta afrikadaki adama onerin nedir?

unnamed
04-15-2010, 17:04
Neyi kastediyorsun? Kuralları esnetmeyimi? Novek din konusunda yorum yapma, sınırları çizilen kurallar vardır, bunların üstünde senin gibi Din konusunda Cahil bir adamın yorum yapmasına asla izin vermem. Konunun yine merkezi olmaya çabalama!!!:@:@

novek
04-17-2010, 18:41
bana soylermisin bir saç teli gorulurse 70 sene cehennemde yanarsın diye bişey varmı?
ki bu bantlama olayı sonradan icat oldu.

TYH
04-17-2010, 18:47
Novek,türbandan önce başörtüsü her zaman vardı.70 sonrası ortaya çıkan türban kavramı ise çarşaf giyen bayanları ilgilendimişti bildiğim kadarıyla,çarşaf giyenler artık "türban" şeklinde örtünmeye başladı.O zaman insanlar gene örtünür,örtünmez ibadetlerini edermiş ama şu an baş örtüsü sorunun çıkmasının en büyük sebepleri azgın laikçiler ve türbanlı dinden bihaber muhafazakar(!) insanlardır.Başını örtmeyi namazından üstün gören aileler tanıyorum.He zorla oluyor da ne oldu işte,okulda türbanını çıkaran kız daracık pantolonla geziyor o da gerçekten mağdur olan kardeşlerimizin arasına karışıyor sonra.Önce bilinçlendirme gerek,dinimizi öğretmek gerek.Sonradan uydurma kurallar çok yıprattı bizi.

EZEL
04-17-2010, 18:54

Yaw kardeşim sallama be kim soktu o kelimeyi içeriye insanların örtünmesine şekil vermek isteyenler sen bize ne anlatmaya çalışıyorsan kıvırmadan dolanmadan anlat ... İslamda çarşaf yokmuş peki islamda çarşaf örtünmeyin diye birşey varmı ?
İslamda olan şeylere çokmu değer veriyorsunuz siz ?Neden bu kadar islamda olan şeylere merak saldın İslamiyetimi koruyacaksın yoksa ?

novek
04-17-2010, 19:35
5 vakit namaz kılıp % 10 az vergi vermek için 9 takla atan muslumanlar var bu ulkede ustelik karısı kızı turbanlı.
dememkki bazıları işlerine gelenleri uyguluyor keşke herşey islama uygun olsa faizde kalksa ama nerdee.
dindar parti yokki turkiyede

menes
04-17-2010, 19:43
İslam'da belli bir örtünme şekli yoktur.Sadece nerelerin örtüleceği ve örtülerde nelere dikkat edilmesi gerektiği yazılır.Erkek ve kadın için bunlar belirlenmiştir.
Örtünme bir bütündür.Kadınlarda örtünmeye saç dahildir.Kadınların nasıl örtünmesi gerektiğini Nur Suresi 31. ayette Allah(c.c.) bildirmiştir.
Kadınları başını örttüğü örtüye başörtüsü denilir.Türban değil.Türban, başörtüsü düşmanları tarafından dilimize sokulmuş ve biz başörtüsüne değil türbana karşıyız havası yaratılmıştır.Halbuki onların türban dediği şey Müslüman kadına farz olan başörtüsüdür.
Bunları bilerek konuşmak gerekir.Siyasi düşüncesine İslam'dan dayanak bulmak için ayetler, hadisler paylaşanların böyle temel bir konuda İslam'dan bu kadar bihaber olması dikkat çekicidir.

EZEL
04-17-2010, 19:45
5 vakit namaz kılıp % 10 az vergi vermek için 9 takla atan muslumanlar var bu ulkede ustelik karısı kızı turbanlı.
dememkki bazıları işlerine gelenleri uyguluyor keşke herşey islama uygun olsa faizde kalksa ama nerdee.
dindar parti yokki turkiyede

Tabi tabi çaktırmadan komunizm reklamı yapmaya devam et sen sen niye bu ülkede yaşıyorsunki dostum topla pılını pırtını git ideallerindeki hayallerindeki ülkede yaşa faizinde kalkmasını dindarlık nedeniyle değil sahip manteliyle nadirde olsa fikir olarak kesiştiği içinistiyor burada propagandasını yapıyorsun,

Sen önce mandalığı herşekilde kabul etmiş bir komunist manteliteye sahip birisin sen Türkiyenin Rusya tebasında olmasını bile istersin şimdi bana nerede ben böyle birşey dedim deme alnında yazıyor ben okudum .

novek
04-17-2010, 19:48
Tabi tabi çaktırmadan komunizm reklamı yapmaya devam et sen sen niye bu ülkede yaşıyorsunki dostum topla pılını pırtını git ideallerindeki hayallerindeki ülkede yaşa faizinde kalkmasını dindarlık nedeniyle değil sahip manteliyle nadirde olsa fikir olarak kesiştiği içinistiyor burada propagandasını yapıyorsun,

Sen önce mandalığı herşekilde kabul etmiş bir komunist manteliteye sahip birisin sen Türkiyenin Rusya tebasında olmasını bile istersin şimdi bana nerede ben böyle birşey dedim deme alnında yazıyor ben okudum .
manda olmakla komunist olmak birbirine çok zıt.
ayrıca ben kendi ulkemi niye terk edicem onu anlayamadım? ben size afganistana gidin orda yaşayın diyormuyum?
bir defa rusya komunist degil kapitalist turkiye gibi yani.
sen nediyorsun?
ben isterdimki turkiyede dindar bir parti olsun ve faizi bankaları kaldırsın.

ben diyorumki islam insanlara bu şekilde ortunun demiş olamaz. islam akıl mantık dinidir.

(http://www.wardom.org/link.php?url=http://img13.imageshack.us/my.php?image=97336687.png)

fütüvvet
04-17-2010, 20:04
Yorumlarda az ilginç değil yani..
""""
okudugum bu yazinizda, muslumanlari asagilamak diye birsey yok, tamda gercekleri yazmislar, gercekleri yazdiklari icin asagilama diye algilamamiz yanlistir, o programda olanlarin aynilari akp sayesinde gunluk hayatimiza gecmedimi, daima geri dogru, korluge dogru gitmiyormuyuz.
bizimkiler doğru düzgün örnek olsunlar
Böyle çağ dışı görünüm, herkese itici geliyor. Avrupa işte bu tiplere bakarak, bosnada on binlerce müslümanın sırp vahşilerince katledildiği zaman seyretti ve bu insanlık dramına sesini çıkarmadı.

Medeniyetin beşiği avrupa,sizin medeniyet dediğiniz;insanları aşağılyıp,küçük görmemek mi?Bunun adına bence cehalet denir,avrupa ülkeleri olarak siz daha medeni olamamışsınız.Lakin bizim örümcek kafalılara ne demeli kendimize avrupaya tanıtamamışız,bu olaylar karşısında feveran ederiz,hakkımız yok şapkamızı önümüze koyup düşünelim,hemde defalarca düşünelim nerde hata yapıyoruz....

Eee ne diyecekti ya? Bilimi, gelişmeyi destekleyen ilerici, uysal bir din mi diyecekti? bilmem kaç yıllık insanlık mirası buda heykelini bile yerle bir ettiler

mrb benim aciane fikirim şuki biz müslümanlardan ne isdiyosunuz size zorla müslümanlık yapın diye bi baskı varmı ki tok ozaman ne istiyosunuz ha diyeceksinkizki isvicre yapmış deyil bizim burda türküm diye gecinen bazı geri zekalı bağnaz kafalar varonlar yalakalık yapasalar başkaları bu hukalalı yapamazlaryav arkadaş sen başını kıcını her yerini açıyon sana bişey diyen varmı yok ozaman örtenede bişey deme hakın yok sen iç sarhoş olö her türlü terbiyesizli yap oranı buranı aç sabahlara kadar sokaklarda her pisli yap seniki çağdaşlık olsun ben namazımı kılayım evime evimden işime gidip geleyim eş dost akraba ziyareti buna benzer şeyle örümcek kafalı gericilik olsun demi sonra da dış ülkeler böyle bizi eleşdiri dalka gecerler şapganızı önünüze koyup bin düşünün bir hareket edin ALLAHA emanet olun

Bu adamlara fazla kızmamamalıyız, bu adamların yaptığının fazlasını bizim ülkemizdeki kendine müslümanım diyen insanlarda yapıyor örnek mi; CHP li kadınların yaptıkları en güncel olanıdır.

REFİK CARLI asıl sen at gözlüklerini çıkar at kafandan adamların ne yaptıklarını görmezlikten gelemyiz bilmiyorum sen ne kadar inançlarına sahipsin ama bu insanların yaptıkları gözardı edilemez sen de bunlara destek çıkıyosun şunu desen amenna sadece müslümanlığı yozlaştırmışlar dünya ya öle tanıtıyolar yoksa dünya üzerinde müslümanlıktan daha öte bi din yok bunu böyle bil.....

burdan sunu soyluyorum kı kuranı kerımde örtunun dıe bır ayet olmadıgını soyleyen kendını bılmezler kuranı kerımı kac defa okudunuz kac defa mealını okudunuz oyle kafanıza gore yorumlar yapıp fetva wermeyın fetwa wermek sızın hadıınız deıldır fetwa wermek bır dın alımının ısıdır kuranı kerımde gecen ahzab suresının 59. ayetını okuyun sonra bır bayanın nasıl kapanması gerektıgını ogrenın..

asırlardır yahudi ve hırıstiyanlar Türk müslümanlara karşı kin kusuyorlar..kıyamete kadarda çaba harcayacaklar bizim yapmamız gereken çok dikkatlı uyanık olmamız .Bu dinin sahibi yüce Allah,tır.Biz değerlerimize Dinimize ,bayrağımıza ,vatanımıza, kardeşçe bütün olup sarılırsak onlar diledikleri kadar yazsınlar çizsinler.. Türkler ve müslümanlara zarar veremezler..

ADAMLAR YANLIŞ YAPMAMIŞLAR YAPAN MÜSLÜMANLAR NERDEN 450 BİN TANE MÜSLÜMAN VAR İSVİÇEREDEN TOPLAM NUFUSU NE KADAR Kİ TOPLASAN 40 BİN CIKMAZ

Arkadaşlar hepimiz müslümanız,kimse yok sen azsın çoksun diyemez.Ama böyle fotoğraflardaki kıyafetleri araştırırsanız eskiden hristiyan kadınlar giymekteydi.Camilerimizin mimari kökeninide araştırısanız süngüye benzeyen bir yapıda olduklarıda görülmemektedir.Buradan şunu çıkarmanızı istiyorum.Haçlı seferine çıkamayacaklarına göre bizim içimize ajan müslümanlar yollarayak yozlaştırma çabası içerisindeler (Vahabilik).En iyi yöntemde budur onlar için.Bunun farkına varan Kuzay Afrika ülkelerindeki müslüman kardeşlerimiz bunun farkında ve vahabiliği yasaklamışlardır.Lütfen uyanık olalım!!!

yazıma devam ediyorum.yıllardır müslümanları küçük düşürmek aşagılamak için filmlerde terörist katil sapık gibi rolleri layık gördüler.o filmleri milyarlarca insan izliyor.afganistandaki talibanı amerikalılar kurdu.benim daha ilk günden inancım odurki ikiz kuleleride bunlar aracılığıyla vurdular.böyle mukemmel bir organizasyonu ancak cıa tertipler.bunu bahane edip müslümanlara karşı HAÇLI SEFERİ başlatmışlardır.bizleri dünyanın gözü önünde bu tür muamelelere müstehak olduğumuzu anlatmak için aşağılıyorlar karalıyorlar.ırak,afganistan istila edildi.sırada,iran ve türkiye var.ey temiz müslüman TÜRK HALKI kime niye hizmet ettiğini iyi anla.yarın öbür gün gavurun KÖPEĞİ olma.köpeklik yapanlar yeterince yapıyor.namaz kılıyor diye konuşmaları hoşuna gidiyor diye peşinden koyun gibi gitme.allahın emrini yerine getir.KURAN. yani OKU.öğren anla.osmanlının gelişmesine engel neydi?TÜRKİYE CUMHURİYETİ nasıl,neden kuruldu?din ve devlet işi neden ayrı tutulması gerekiyordu? OKUUUUUUU.

ve böylece devam edip gidiyor..

novek
04-17-2010, 20:07
bizim ulkemizde zaten sakalı en uzun olan en musluman sayılıyor.
ne desek boş.
ama şunu unutmayalım her namaz kılan musluman degildir.
her namaz kılmayanda kafir degildir.
orasını allah bilir.

fütüvvet
04-17-2010, 20:14
ben diyorumki islam insanlara bu şekilde ortunun demiş olamaz. islam akıl mantık dinidir.

Oranın kültürü böyle kardeşim..onların gelenekleri görenekleri böyle..Eğer islam olmasaydı o kadınlar daha 3-5 yaşlarında iken diri diri toprağa gömüleceklerdi..arada bir iki tanesinide Damızlık diye bırakacaklardı..
bırakın insan olarak algılanmasını canlı olarak bile değer verilmiyordu..

İslamın kadına verdiği değeri tüm insanlık vicdanlarını birleştirseler merhametlerinin hepsini kullansalar yine İslamın kadına verdiği değeri şefkati veremezlerdi..

Avrupada şeytan girmiş canlı olarak görülüyordu..

daha ne deyim..
Şom ağızlı insanlık dışı mahluklar çarşafı dillerine doluyorlar..İslama laf atıyorlar..
gerçeğin öyle olmadığını bildikleri halde..
sadece saldırıp hakaret edip yalan yanlış iftiralarla İSLAM DİNİNİ eleştiriyorlar..araştırma yapmadan okumadan ihtisas yapmadan gerçeği dinlemeden hemde..
sadece karşı oluyorlar gerçeği duymakta istemiyorlar okumakta..
bizim saflarda onlardan aldıklarını papağan gibi tekrarlıyorlar..
Yuh olsun onlara..

menes
04-17-2010, 20:20
Kimse kimsenin kıyafetine karışamaz.Belli ahlaki değerler çerçevesine kişi istediğini giyebilir.
İslam'da böyle emredilmemesine binaen İslam'da bu olamaz demek kişisel düşünceden başka bişey değildir.Yasak olduğuna dair ayet yoksa bu kişini kendi keyfine ve kalmış bir şeydir.

novek
04-17-2010, 20:31
Oranın kültürü böyle kardeşim..onların gelenekleri görenekleri böyle..Eğer islam olmasaydı o kadınlar daha 3-5 yaşlarında iken diri diri toprağa gömüleceklerdi..arada bir iki tanesinide Damızlık diye bırakacaklardı..
bırakın insan olarak algılanmasını canlı olarak bile değer verilmiyordu..

İslamın kadına verdiği değeri tüm insanlık vicdanlarını birleştirseler merhametlerinin hepsini kullansalar yine İslamın kadına verdiği değeri şefkati veremezlerdi..

Avrupada şeytan girmiş canlı olarak görülüyordu..

daha ne deyim..
Şom ağızlı insanlık dışı mahluklar çarşafı dillerine doluyorlar..İslama laf atıyorlar..
gerçeğin öyle olmadığını bildikleri halde..
sadece saldırıp hakaret edip yalan yanlış iftiralarla İSLAM DİNİNİ eleştiriyorlar..araştırma yapmadan okumadan ihtisas yapmadan gerçeği dinlemeden hemde..
sadece karşı oluyorlar gerçeği duymakta istemiyorlar okumakta..
bizim saflarda onlardan aldıklarını papağan gibi tekrarlıyorlar..
Yuh olsun onlara..
afganistan gibi bazı ulkelerde kadınların gozlerini açması bile yasak cezası kırbaç oluyor.?

bende biliyorum islamın kadına deger verdigini ama bazı sözde dinciler kadınları kölelştirmiş. ve buınu islam adına yaptıklarını soyluyorlar.

forumdaki bazı arkadaşlar çok dindar olduklarını soyluyorlar ama.
kuranda birşeyi anlatırken tatlı dil kullanın deniyor acaba o kısmı okumamışlarmı ?
oysda ben olabildigince uslubuma dikkat ediyorum.
bazı mesajlarımda sabrımın taşmasından dolayı uslubum sertleşmiştir dogrudur.

fütüvvet
04-17-2010, 20:36
onun içinmi afganistan gibi bazı ulkelerde kadınların gozlerini açması bile yasak cezası kırbaç oluyor.?

bende biliyorum islamın kadına deger verdigini ama bazı sözde dinciler kadınları kölelştirmiş. ve buınu islam adına yaptıklarını soyluyorlar.

öyle yapanlar kendileri sorumludur ondan..
Kimsenin elinde islam adına konuşma belgesi yok..Sadece Peygamberimiz Sallallahü aleyhi vesellem vardır o bile vahiyle desteklenip uyarılyordu...
her insan tek başına Allah'a karşı sorumludur..
Biri besmele çekti diye ne yaparsa İslamın emrimi oluyor yani..
eğer eleştireceksek o şahısları veya devletleri İslamdan soyutlayarak eleştirmeliyiz..sizin yüzünüzden dünya devletleri islamı hafife alıyor küçümsüyor eleştiriyor diyelim..vede biz temsil ederkende aslına uygun temsil edelim..

Sivil
04-17-2010, 20:40
manda olmakla komunist olmak birbirine çok zıt.
ayrıca ben kendi ulkemi niye terk edicem onu anlayamadım? ben size afganistana gidin orda yaşayın diyormuyum?
bir defa rusya komunist degil kapitalist turkiye gibi yani.
sen nediyorsun?
ben isterdimki turkiyede dindar bir parti olsun ve faizi bankaları kaldırsın.

Rusya'da Komünizm yok evet o zaman Küba'ya yolcu edelim seni;D Ayrıca memnun olmayan sensin biz değiliz :)
Türkiye'de dindar parti olmasını istiyorsun çok ilginç geldi bana, dini hassasiyetin o kadar yüksek seviyede ise komünizm i savunman komik. Kendi içinde çelişkilerdesin ve iddaa ediyorum daha neyi savunduğunu dahi bilmiyorsun.

fütüvvet
04-17-2010, 20:41
forumdaki bazı arkadaşlar çok dindar olduklarını soyluyorlar ama.
kuranda birşeyi anlatırken tatlı dil kullanın deniyor acaba o kısmı okumamışlarmı ?
oysda ben olabildigince uslubuma dikkat ediyorum.
bazı mesajlarımda sabrımın taşmasından dolayı uslubum sertleşmiştir dogrudur.

bu kısmı sonradanmı ekledin novek..
banamı bu uyarı ..
alıntının altına yazıldığı için üstüme alınmalıyım diye düşünüyorum..
alınma hakkım var yani..

eğer eleştirdiğin başkaları ise bu mesajdan ayırmalısın

novek
04-17-2010, 20:42
iddaa ediyorum kurana en uygun sistem sosyalizmdir ve siz diyorsunuzki komunizm dinsizliktir o halde neden komunist ulkelerde kiliseler vardı ornek bulgaristan?????

fütüvvet
04-17-2010, 20:44
iddaa ediyorum kurana en uygun sistem sosyalizmdir ve siz diyorsunuzki komunizm dinsizliktir o halde neden komunist ulkelerde kiliseler vardı ornek bulgaristan?????

konumu değişti...

ne alaka kel alaka yani..

ben ne demişim ne cevap gelmiş..

Sen dindar koministsin yani öylemi..veya dindar sosyalist..hımm

Erhan KARACA
04-17-2010, 20:47

Sayın safca kardeşim (: cografya bilgin yok eyvAllah da insan az hayat bilgisi bilir (: Yazın niye şapka takarsın (: güneşten korunmak içindir büyük ihtimal gerci sen ne için giyersin bilmem ama neyse (:

Normal Şartlar Altında Güneş ışınlar Vucuda direk geldiginde daha çok bunaltır.. açık renkte Elbiseler insanı güneşten korur (:

50 derecede insan için beyaz öneririrm (:

Sivil
04-17-2010, 20:47

Komünizmin ve materyalizmin din düşmanlığı, Bolşevik ihtilali ve sonrasında tüm şiddetiyle kendini gösterdi. Kilise ve camiler yıkıldı, "yeni sosyalist toplumun" dışına itilen toplumsal kategoriler arasında din adamları da önemli bir yer tutuyordu. Toplumun büyük çoğunluğu dindar olmasına rağmen, insanların ibadetlerini yerine getirmeleri engelleniyordu. Hıristiyanların kiliseye gittikleri pazar gününü devreden çıkarmak için ortak tatil günü kavramı kaldırıldı. Herkes beş gün çalışacak, herhangi bir gün tatil yapacaktı. Komünistler, bu önlemin "dinin kökünü kazımaya yönelik savaşı kolaylaştıracağını" düşünüyorlardı.95 Bu uygulamaların ardından, 1928 ile 1930 yıllarında din adamlarının ödedikleri vergi on kat artırıldı, yiyecek karneleri ellerinden alındı, tüm sağlık hizmetlerinden mahrum edilmeleri demek olan medeni haklarından yoksun bırakıldılar, sık sık tutuklandılar, yerlerinden edildiler, sürgüne gönderildiler. 1936 yılına gelindiğinde camilerin % 65'i, kiliselerin % 70'i yakılıp yıkılmıştı. Yazının Tamamı için tıklayınız (http://www.dinlertarihi.net/darwinizm/darwinizm-komunizm-ittifakinin-temeli-din-dusmanligi.html)

novek
04-17-2010, 20:54
şu videoları izleyin sonra konusalım
http://www.dailymotion.com/playlist/x17sj8_koxuz_yslamiyet-ve-sosyalizm/1
sizin izlediginiz belgeseli bende izledim ama inanmıyorum cunku amerika tarafıdnan soguk savaş doneminde komunizmi kotulemek için bir suru film yapılmıştır.
belgesel yapılmıştır.

fütüvvet
04-17-2010, 20:56
şu videoları izleyin sonra konusalım
http://www.dailymotion.com/playlist/x17sj8_koxuz_yslamiyet-ve-sosyalizm/1
sizin izlediginiz belgeseli bende izledim ama inanmıyorum cunku amerika tarafıdnan soguk savaş doneminde komunizmi kotulemek için bir suru film yapılmıştır.
belgesel yapılmıştır.

üfffffff
hep izlettiriyon be sende..zaten izleyecek zamanımız olsa bissürü şey var..eğer senin anlatacak bi şeyin yoksa başkalarından medet umma boşuna..
sen anlamışolsan bunları izlettirmeden anlatıverirdin ..

menes
04-17-2010, 20:59
İslam'a en uygun sistem diye bişey yoktur.Çünkü İslam başlı başlına bir sistemdir.
Komünizm'in felsefi temelini materyalizm oluşturur.Materyalizm yani maddecilik.Materyalizm Yaratıcı fikrine karşıdır.Din olgusunu idealist bir fikir sayar.İşte bu sebeple İslam'a aykırıdır.
Ekonomik olarakta Komünizm'de ortak mülkiyet vardır.İslam'da ise özel mülkiyet vardır ve temel hak olarak görülür.
İslam'da ticaret ve bundan elde edilen kar vardır.Komünizm ve sosyalizmde bunlar yoktur.
'Rızkın 10'da 9'u ticarettedir.'' diyen yine Peygamber Efendimiz(s.a.v.)'dir.
Ayrıca Zuhruf Suresi 32.Ayete bakmakta bir fayda vardır.
"Rabbinin rahmetini onlar mı bölüştürüyorlar? Dünya hayatında onların geçimliklerini aralarında biz paylaştırdık. Ve onların kimini kimine derecelerle üstün kıldık ki, bazısı bazısını tutup çalıştırsın. Rabbinin rahmeti, onların derleyip topladıklarından daha hayırlıdır. "
Bunu sosyalizm ile nasıl bağdaştıracaksınız?
Faize karşı olmak gibi konuları öne sürerek sosyalizm ile İslam uyuşuyormuş gibi göstermek yanlıştır.
Kapitalizm ve Sosyalizm'in birbirinden farkı yoktur.İkisi de Batı'nın kendi gelişim süreçleri içinde ortaya çıkmış sistemlerdir.Bunlar Batılıların olsun.
Bize İslam yeter.

novek
04-17-2010, 21:20
bu kısmı sonradanmı ekledin novek..
banamı bu uyarı ..
alıntının altına yazıldığı için üstüme alınmalıyım diye düşünüyorum..
alınma hakkım var yani..

eğer eleştirdiğin başkaları ise bu mesajdan ayırmalısın
onu başka bir konu baslıgı altına yazıcaktım ama yanlıslıkla oldu galiba.

unnamed
04-17-2010, 21:36
Hayatında eline aç kere Kur'an-ı Kerim aldında okudun? buraya gelip o uygundur bu uygundur gibi kelimleer sarf edebiliyorsun. Seni daha önce ikaz etmiştim saçma sapan fikirlerine Din konusu katma diye. Novek açık söylüyorum bir daha ki eleştirim sana çok sert olacak...

novek
04-18-2010, 10:22
konumu değişti...

ne alaka kel alaka yani..

ben ne demişim ne cevap gelmiş..

Sen dindar koministsin yani öylemi..veya dindar sosyalist..hımm
ben aşagıdaki şu kustah yazıya cevap vermiştim yanlıs anlama.

Rusya'da Komünizm yok evet o zaman Küba'ya yolcu edelim seni;D Ayrıca memnun olmayan sensin biz değiliz :)
Türkiye'de dindar parti olmasını istiyorsun çok ilginç geldi bana, dini hassasiyetin o kadar yüksek seviyede ise komünizm i savunman komik. Kendi içinde çelişkilerdesin ve iddaa ediyorum daha neyi savunduğunu dahi bilmiyorsun.

Sivil
04-18-2010, 10:46
ben aşagıdaki şu kustah yazıya cevap vermiştim yanlıs anlama.

cevabını verdim zaten alttaki yazıyı oku cevap ver;

Komünizmin ve materyalizmin din düşmanlığı, Bolşevik ihtilali ve sonrasında tüm şiddetiyle kendini gösterdi. Kilise ve camiler yıkıldı, "yeni sosyalist toplumun" dışına itilen toplumsal kategoriler arasında din adamları da önemli bir yer tutuyordu. Toplumun büyük çoğunluğu dindar olmasına rağmen, insanların ibadetlerini yerine getirmeleri engelleniyordu. Hıristiyanların kiliseye gittikleri pazar gününü devreden çıkarmak için ortak tatil günü kavramı kaldırıldı. Herkes beş gün çalışacak, herhangi bir gün tatil yapacaktı. Komünistler, bu önlemin "dinin kökünü kazımaya yönelik savaşı kolaylaştıracağını" düşünüyorlardı.95 Bu uygulamaların ardından, 1928 ile 1930 yıllarında din adamlarının ödedikleri vergi on kat artırıldı, yiyecek karneleri ellerinden alındı, tüm sağlık hizmetlerinden mahrum edilmeleri demek olan medeni haklarından yoksun bırakıldılar, sık sık tutuklandılar, yerlerinden edildiler, sürgüne gönderildiler. 1936 yılına gelindiğinde camilerin % 65'i, kiliselerin % 70'i yakılıp yıkılmıştı. Yazının Tamamı için tıklayınız (http://www.dinlertarihi.net/darwinizm/darwinizm-komunizm-ittifakinin-temeli-din-dusmanligi.html)

novek
04-18-2010, 10:56
cevabını verdim zaten alttaki yazıyı oku cevap ver;

peki bu sözüm ona "ibadet engelleme", Sosyalist bulgaristanda neden yoktu nedne kiliseler vardı.
şimdi bana turklere yaptıkları zulumleri anlatma onu bulgarlar sosyalist olmasalarda yapacaktı.

Erhan KARACA
04-18-2010, 13:04
peki bu sözüm ona "ibadet engelleme", Sosyalist bulgaristanda neden yoktu nedne kiliseler vardı.
şimdi bana turklere yaptıkları zulumleri anlatma onu bulgarlar sosyalist olmasalarda yapacaktı.

e o zaman sen de bana amerikanın aptıgı seyleri sallama (: sosyalist olsalar da japonya'ya atom bombası atacaklardı (:

Defne Naz
04-18-2010, 20:30
Yazık gerçekten çok yazık.Allah ın emrettiği bir şeyi eğer bir insan gerçekten inanıyorsa değil 50 derece kaç derece olursa olsun ya da ne olursa olsun yapar.İnanç meseleleri sizin algıladığınız kadar basit meseleler değil.Her türlü zorluğa rağmen, ölüme rağmen inançları peşinde koşanlardır cennete girecek olanlar.Allah sizi ıslah etsin

depare
04-19-2010, 13:09

O zaman git adını değiştir daha Kutsal kitabın da ki çarşaf ayetinden haberin yok :)

İslam'da çarşaf yokmuş Arabistan'ın 50 derece sıcağın da çarşaf giyen Sahabe hanımları bir çırpıda yalanlamak oradan bilgisayar başından kolay geliyor galiba..!

Çarşaf ayetini açıklayan 300 bin Tefsir alimini hiçe saymakta oradan kolay geliyor sanırım...

Ne bir bilgi var,ne bir araştırma var tamamen ezberletilmiş aynı plakları çalıp duruyorsunuz..!

Şu mantığa bakın o zaman Arabistan da ki mini etek giysin Sibirya da ki üzerine yorgan geçirsin.. :)

Yani başkası hadi neyse de Komünistim deyipte burda Dini konular da ahkam kesmeye çalışman komediden başka bir şey değil :)

Zaten çarşaf giyenler'de senin kadar engin bilgi sahibi değil kendilerine sıcakta eziyet etmek için giyiyordu..!

Sallamadan önce bir daha düşün Gomünist :)

Birde şunu ekleyeyim sanki çarşaf dendiği zaman adama Eski moğların kışlık elbisesinden bahsediyormuşuz izlenimi veriyor sanırım..:)
Bir defa çok bol olduğu için daha çok hava alıp serinleten bir kıyafettir...
Kışlığı olduğu gibi yazlığı da mevcuttur tıpkı kullandığınız pantolon,pardesü vs..de olduğu gibi bu kadar basit bir açıklama da yaptırdın ya helal olsun :)

Hüdaverdi
04-19-2010, 13:23
Çok ilginç bir program olmuş.Katılanlarda bir o kadar ilginç.

Dün hamburg'da Camii minaresinden okunan Ezan'ı dinleyince neden bu denli korkup son zamanlarda bu tür saldırıar yaptıkları daha iyi anlıyorum.

İstedikleri kadar program yapsınlar yürekleri bir kere yusuf yusuf etmişken kurtuluşları yok (=:

novek
04-19-2010, 20:24
O zaman git adını değiştir daha Kutsal kitabın da ki çarşaf ayetinden haberin yok :)

İslam'da çarşaf yokmuş Arabistan'ın 50 derece sıcağın da çarşaf giyen Sahabe hanımları bir çırpıda yalanlamak oradan bilgisayar başından kolay geliyor galiba..!

Çarşaf ayetini açıklayan 300 bin Tefsir alimini hiçe saymakta oradan kolay geliyor sanırım...

Ne bir bilgi var,ne bir araştırma var tamamen ezberletilmiş aynı plakları çalıp duruyorsunuz..!

Şu mantığa bakın o zaman Arabistan da ki mini etek giysin Sibirya da ki üzerine yorgan geçirsin.. :)

Yani başkası hadi neyse de Komünistim deyipte burda Dini konular da ahkam kesmeye çalışman komediden başka bir şey değil :)

Zaten çarşaf giyenler'de senin kadar engin bilgi sahibi değil kendilerine sıcakta eziyet etmek için giyiyordu..!

Sallamadan önce bir daha düşün Gomünist :)

Birde şunu ekleyeyim sanki çarşaf dendiği zaman adama Eski moğların kışlık elbisesinden bahsediyormuşuz izlenimi veriyor sanırım..:)
Bir defa çok bol olduğu için daha çok hava alıp serinleten bir kıyafettir...
Kışlığı olduğu gibi yazlığı da mevcuttur tıpkı kullandığınız pantolon,pardesü vs..de olduğu gibi bu kadar basit bir açıklama da yaptırdın ya helal olsun :)

bana kurandan çarşaf ile ilgili ayetleri yazın buraya birde 1 saç teli gozukse 40 sene yanar nerde yazıyor onuda gosterin.

daha once sormuştum ak parti nedne faizi kaldırmıyor diye.
mademki sizler bu kadar dindarsınız
buyrun kurandan faiz ile ilgili ayetler.
kaldırın faizci kapitalist duzeni.

Ey inananlar, gerçekten inanıyorsanız ALLAH'ı dinleyin ve her çeşit tefecilik kalıntısını terkedin.

Bakara (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=245) 245 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=245)
(Medenî 87) Verdiğinin kat kat fazlasını kendisine ödemesi için Allah'a güzel bir borç (isteyene faizsiz ödünç) verecek yok mu? Darlık veren de bolluk veren de Allah'tır. Sadece O'na döndürüleceksiniz. Bakara (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=275) 275 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=275)
(Medenî 87) Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helal, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar. Bakara (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=276) 276 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=276)
(Medenî 87) Allah faizi tüketir (Faiz karışan malın bereketini giderir), sadakaları ise bereketlendirir. Allah küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez. Bakara (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=278) 278 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=278)
(Medenî 87) Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin. Bakara (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=279) 279 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=2&ayet=279)
(Medenî 87) Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resulü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz. Âl-i İmrân (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=3&ayet=130) 130 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=3&ayet=130)
(Medenî 89) Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz. Nisâ (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=4&ayet=161) 161 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=4&ayet=161)
(Medenî 92) Menedildikleri halde faizi almalarından ve haksız (yollar) ile insanların mallarını yemelerinden dolayı içlerinden inkara sapanlara acı bir azap hazırladık. Mâide (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=5&ayet=12) 12 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=5&ayet=12)
(Medenî 112) Andolsun ki Allah, İsrailoğullarından söz almıştı. (Kefil olarak) içlerinden on iki de başkan göndermiştik. Allah onlara şöyle demişti: Ben sizinle beraberim. Eğer namazı dosdoğru kılar, zekatı verir, peygamberlerime inanır, onları desteklerseniz ve Allah'a güzel borç verirseniz (ihtiyacı olanlara Allah rızası için faizsiz borç verirseniz) andolsun ki sizin günahlarınızı örterim ve sizi, zemininden ırmaklar akan cennetlere sokarım. Bundan sonra sizden kim inkar yolunu tutarsa doğru yoldan sapmışolur. Rûm (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=30&ayet=39) 39 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=30&ayet=39)
(Mekkî 84) İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz, Allah katında artmaz. Allah'ın rızasını isteyerek verdiğiniz zekata gelince, işte zekat veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır.

fütüvvet
04-19-2010, 20:37
novek sen aşmışsın be..
ayette okuyorsun..
konu çarşaf hemde vede faiz..
çarşafla dinin alakası yok o doğru ..
bizde doğruya doğru eğriye eğri

harme
04-20-2010, 11:41
bizler bu başörtüsü konusunda kendi ülkemizde birlik ve beraberliği sağlayamıyoruz, kendi ülkemizde başörtülü olmak bir suç iken isviçrenin yada başka bir devlete ne söyleyebilirizki...

....tuğbA.....
04-20-2010, 12:14
Araştırmalara göre kadın veya erkek olsun yaz ayların da tüm vucudunu kapatacak şekilde gezmesi onun sağlığı açısından daha iyi olacağı hatta cilt kanserinden koruduğu ve buna bağlı bir çok şeyden koruduğu tespit edilmiştir ...

Burda örtünmenin ne kadar faydalı vegüzel bir şey olduğunu bir kez daha anlıyoruz ne kadar kapanırsak o kadar iyi ,
istediğiniz kadar koruyucu kremler sürün güneş hertürlü zarar veriyor cilde , Heleki şimdi ozon tabakası delinmiş olan bir dünya da yaşıyoruz , islam bizim sağlığımızı da ahiretimizi de düşünüyor ne güzel bir din değilmi ??

unnamed
04-20-2010, 23:02
Konu müslümanları aşağılayan program diye başlamıştı, bazı arkadaşlar saolsunlar konuyu yine hiç anlamadıkları Din konusuna getirdiler...