Orijinalini görmek için tıklayınız : Mustazaf-Der Kapatıldı..!
Beylerbeyi
04-23-2010, 22:56
Peygamber Sevdalıları Platformu adıyla Diyarbakır ve Batman'da yüzbinlerce kişinin katılımıyla mevlid etkinliği düzenleyen Mustazaf-Der kapatıldı.
Mustazaf-Der geçen pazar günü Diyarbakırda 380 bin kişinin katılımıyla mevlid etkinliği gerçekleştirmişti. 25 Nisan'da ise Batman'da yine yüzbinlerce kişinin katılımıyla büyük bir mevlid etkinliği gerçekleştirilecek..
Mustazaf- Der yaklaşık 4 ay önce Batman'daki tango kursuna gösterdiği tepkiyle gündeme gelmişti. İşte Mustazaf-Der'in kapatılma gerekçesi:
Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında düzenlediği kalabalık mitinglerle adını duyuran Mustazaf-Der, 'Terör örgütü Hizbullah'ın amacı doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu' gerekçesiyle mahkeme tarafından kapatıldı.
Beylerbeyi
04-23-2010, 22:58
Diyarbakır'da, düzenlediği dini içerikli kalabalık mitinglerle adını duyuran ve genel merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der kapatıldı.
Derneğin kapatılmasına giden süreç, 24 Nisan 2007 tarihinde, Hizbullah davasından 10 yıl hüküm giyen Mehmet K., kardeşi Mustazaf-Der üyesi Mehmet T., İdris E. ve İrfan D. ve Ebubekir O. adlı kişiler, Mardin'de Ş.Ç., adlı kişi gasp ettikleri gerekçesiyle Adana'da yakalanmasıyla başladı.
Kaçak sigara sattıkları belirlenen bu kişilerle bağlantılı oldukları tespit edilen ve çoğu Mustazaf-Der Konya ve Adana şubelerine üye 45 kişi gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine konuldu.
Davanın iddianamesini hazırlayan Adana Cumhuriyet Savcılığı, gözaltına alınan kişilerin kaçak sigaraları, derneğin Konya şubesinde depoladıklarını ve derneğe maddi destek sağladıklarını tespit etti.
Gasp olayını gerçekleştirenlerin ayrıca, Mustazaf-Der yöneticileri tarafından olayla ilgili sorgulandıkları belirlendi.
Sadece Hizbullah üyelerine yardım ettiler
Soruşturmayı genişleten Adana Cumhuriyet savcılığı, Mustazaf-Der'in, Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olduğunu ve Hizbullah'ın yayın organı İnzar dergisinin dağıtımını organize ettiğini tespit etti.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada ayrıca, Mustazaf-Der'in amacının genel olarak mağdur, tutuklu ve hükümlülere yardım etmek olduğu söylenmesine rağmen, derneğin sadece Hizbullah terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklananlara ve ailelerine yönelik yarımda bulunduğunu belirledi.
Soruşturma dosyasında, ayrıca gözaltına alınan Mustazaf-Der üyelerinin Hizbullah örgütüne üyelik ve örgüt adına adam öldürmek suçundan aranan Abdi Yeşil'in evini taşıdıklarını tespit etti.
Soruşturmayı yürüten savcılık, derneğin genel merkezinin Diyarbakır olması nedeniyle, soruşturma dosyasını Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndererek, iddiaların araştırılmasını ve Medeni Kanun ve Dernekler Kanunu hükümleri gereği, Mustazaf-Der hakkında kapatılma davası açılmasını istedi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başvurusu üzerine gerekli incelemeyi yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Asliye Hukuk Mahkemesi'ne kapatma davası açtı.
Yargılamayı tamamlayan Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemesi, Mustazaf-Der'in fesh edilmesini kararlaştırdı.
Mahkemenin gerekçeli kararında, kapatma kararı şu gerekçelere dayandırıldı: "Davalı Mustazaflarla Dayanışma Derneği'nin, dernek tüzükleri belirtilen amaç dışında, mevcut anayasal düzeni yıkarak şerri esaslara dayalı teokratik bir devlet kurmayı amaçlayan yasadışı Hizbullah terör örgütünün amacı doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğu, davalı derneğin yasalarla ve uluslar arası sözleşmelerle hüküm altına alınan dernek kurma özgürlüğünü, insan haklarına dayanan demokratik ve lak cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullandığı, böylelikle amacın kanuna aykırı hale geldiği anlaşılmakla söz konusu derneğin Türk Medeni Kanunun, 89'uncu maddesi uyarınca feshine karar vermek gerekmiştir."
CNN TÜRK
Beylerbeyi
04-23-2010, 23:13
Soruşturmayı genişleten Adana Cumhuriyet savcılığı, Mustazaf-Der'in, Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olduğunu ve Hizbullah'ın yayın organı İnzar dergisinin dağıtımını organize ettiğini tespit etti.
dergi dağıttılar diye koskoca derneği kapattılar :)
bahsi geçen dergide, ayrıştırma, bölücülük, terör namına hiçbir şey yer almıyor.. sadece islami bilgi üzerine oluşturulmuş bir dergi. yasak olduğunu yeni duyuyorum..
ayrıca sayıları her geçen gün artan apocuların gazete ve dergileri ise büyük keyif çatıyorlar. diledikleri gibi at koşturuyorlar.. apoculara ait gazete ve dergiler apoyu, pkk yı, terörü ballandıra ballandıra anlatıyorlar. ülke düşmanı, ırkçı bir yayın politikası izliyorlar. uyarı bile almıyorlar. !!!
devlet, yargı el ele vermiş Kürtlerin komünist- leninist- marksist bir çizgiye kayması için uğraş veriyorlar sanki.. mustazaflar yakalanıp hapse tıkılıyor, dağdaki pkk lıya ise af çıkarılıyor..!! bunu gerçekten anlamıyorum..
geçen pazar günü herkes gördü.. d.bakırda 380 bin kişinin katılımıyla Peygamber Sevdalıları Platformu adı altında güzel bir mevlid etkinliği gerçekleştirdiler.. kapatma kararının böyle güzel bir organizasyondan sonra gelmesi dikkat çekici.. bu platform ırkçılığa savaş, bilgisizliğe savaş açmış bir dernek.. sadece islami vahdet için çabalıyorlar. terörist yaftasına maruz kalmları adil değil..
redyellow
04-23-2010, 23:23
Yazıklar olsun bu kararı verenlere. Şiddetle protesto ediyorum. Yazık çok yazık!
Bu derneğin diyarbakırda, doğuda peygamberimizi anma amaçlı düzenlediği müthiş mitinglerden bazıları rahatsız olmuş anlaşılan.
Ordaki vatandaşlarımızın hem kürt hem müslüman olduklarını, terör örgütü karşısında orda yapılacak en güzel şeyin İSLAM KARDEŞLİĞİNİ YAYMAK olduğunu gösteren bu dernek bazı yerleri çok acıtmış anlaşılan!
Yaşasın mustazaf-der.
kahrolsun zalimler.
Palestin
04-23-2010, 23:27
Sadece kağıt üstünde varlığımıza son verirler.
İntifada
04-23-2010, 23:56
Bu kaçıncı ? Yeter artık bu ülkede müslümanlık suç mu?
Cumhuriyet mitinglerinde yapılanlardan sonra add ve bizkaçkişiyiz platformu kapandımı?
Resmen darbe çağrısı yaptılar esas devleti yıkmaya çalışmak budur.
Yazıklar oslun bu kaçıncı ya?
Hüdaverdi
04-24-2010, 01:58
100Mbps hızla Rabbimizle bağlantı kuran sözde mesih şarlatanlarını kapatsınlar öncelikle.
Hani şuabd de yaşayan ergenekoncu,tecavüzcü ile başlayabilirler.
Peygamberimiz adına güzel işler yapanların,terörle ne işi olabilir ki ?
redyellow
04-24-2010, 02:05
100Mbps hızla Rabbimizle bağlantı kuran sözde mesih şarlatanlarını kapatsınlar öncelikle.
Hani şuabd de yaşayan ergenekoncu,tecavüzcü ile başlayabilirler.
Peygamberimiz adına güzel işler yapanların,terörle ne işi olabilir ki ?
Kim bu?
İntifada
04-24-2010, 02:06
evrenesoğlundan söz ediyor herhalde arkadaş
Hüdaverdi
04-24-2010, 02:18
Evet o şahıs.paşalarla ilişkisi ortaya çıkmıştı.Tecavüz olayının ses kaydıda.
redyellow
04-24-2010, 02:19
o türkiyede değil mi yahu?
Bir sürü de muridi var inanamıyorum bu insanlara.
İntifada
04-24-2010, 02:21
Adını bilmeyenler ve şahsa iftira atıldığını düşünenler varsa buyrun
Nur TV'deki Şizofren Dede xD tıklayın
(http://www.facebook.com/video/video.php?v=102222279795239&ref=mf)
Hüdaverdi
04-24-2010, 02:22
Yurt dışında.Abd dediğim pek bilgim yokama abd diye hatırlıyorum.
Evini çekmişti basın mensubları,bildiğin saray yavrusu,inanılmaz büyüklükte.
O tecavüz olayına maruzkalan kızı için konuşan anneye çok acımıştım,insanımız bu kadar saf olmamalı.
Bir insan böyle birisine nasıl inanır aklım almıyor.Çok acı verici bir olay.
Adını bilmeyenler ve şahsa iftira atıldığını düşünenler varsa buyrun
Nur TV'deki Şizofren Dede xD tıklayın
(http://www.facebook.com/video/video.php?v=102222279795239&ref=mf)
:w::w::w::w::w:
Adama bak:w::w::w:
milletinadami
04-24-2010, 11:28
Evrenosoğlu amerikadır...Ve icraatlerine son hız devam etmektedir.Ömer öngüt gibi bu adamında yandaşları hiçbir habere kulak asmadan yollarına devam ediyorlar.Allah ıslah etsin...
EpiVaTeS
04-24-2010, 11:35
Evrenesoğlu sahte peygamberlik yapmaya çalışan zavallı bir insandır...
redyellow
04-24-2010, 11:39
mustazaf-der'i kapatanlar bu adama niey dur demiyor acaba?
televizyonu bile var.
Türksattan bu adama frekans tahsis eden devlet yetkilileri, hükümet yetkilileri bu adamın icraatlerinden çok mu memnunlar acaba?
EpiVaTeS
04-24-2010, 11:42
televizyonu bile var.
Türksattan bu adama frekans tahsis eden devlet yetkilileri, hükümet yetkilileri bu adamın icraatlerinden çok mu memnunlar acaba?
Şiddet unsuru olmadığı sürece bir şey yapamıyorlar...
Rtük yasasında şiddete ve teröre yataklık etmediği sürece hertürlü propaganda serbestmiş...
bende bir yerde okumuştum...
esasında milletimizin çoğu itimam bile göstermiyor...
Ömer Bekir
04-24-2010, 11:48
Kapatma kararı gerekçesi doğru ise,karar doğrudur..Hizbullah bir terör örgütüdür..Peygamber Sevdalısı olduğunu söyleyen kişilerin terörle ve teröristle hiçbir bağlantısı olamaz..Eğer gerekçe doğru değilse,karar çok yanlıştır..Ben bu kuruluşu aslen hiç bilmiyorum,daha önceleri duymadımda açıkcası..
Bu arada,ABD'de yaşayan sahte peygamber Evrenesoğlu;birçok kişiyi taciz etmekten vs.birkaç kez adalat saraylarına gitmiş,ancak her seferinde beraat etmiştir..Kendisine vahiy geldiğini belirten Evrenesoğlu,Nur Tv adı altında ilmihal ve zikir dersleri vermektedir..Ancak halkımızdan kimse onu izlememektedir..Sadece kendi çapında birileri onu izlerler..
Beylerbeyi
04-24-2010, 12:30
Kapatma kararı gerekçesi doğru ise,karar doğrudur.Peygamber Sevdalısı olduğunu söyleyen kişilerin terörle ve teröristle hiçbir bağlantısı olamaz..Ben bu kuruluşu aslen hiç bilmiyorum,daha önceleri duymadımda açıkcası..
evet kardeşim, kendileri terörist oluyorlar.. kapatılan kuruluşu hiç bilmediğini, hiç duymadığını söylmişsin, tanıtayım o zaman:
http://hurseda.net/resim_galeri/10554b.jpg
http://www.habervakti.com/img/LT92sFpL.jpg
http://www.habername.com/images/gallery/64_1.jpg
İzmir'de Peygamber Sevdalıları Platformu adı altında kutlu doğum etkinliği düzenleyen Mustazaf-Der'in İzmir etkinliğinden görüntü:
http://www.ilkehaberajansi.net/imgBig/10567b.jpg
Belçika
http://www.dogruhabergazetesi.net/images/stories/nisan1/10042b.jpg
Adana
http://www.ilkehaberajansi.net/imgBig/10507b.jpg
Batman
http://i.ytimg.com/vi/HF_q-2zzXF4/0.jpg
doğuda hemen hemen her il ve ilçede, batıda birçok merkezde kutlu doğum etkinlikleri düzenledi teröristler..!!
Ömer Bekir
04-24-2010, 12:51
Neden üstüne alınan yazılar yazıp;beni teşhir etmeye çalışıyorsun..Ki;hiçbir teşhir koyabilmiş değilsin kardeşim..Bu verdiğin fotoğrafları sitede birkaç gün önce bende gördüm..Hizbullah'ın bu kalabalıktan daha çok sempatizanı var ona bakıyorsan..Ben adamları tanımadığımı söyledim sadece,Terörist damgası vurmayı sen layık gördü isen ben ne yapayım..İstanbulda bundan 8 yıl önce yapılan Hizbullah operasyonunda 1 polisimiz şehit olmuş,4 polisimizde yaralanmıştı..Peki heriflerin evinde neler çıktı;Kur'an-ı Kerim'ler,cihadın faziletleri hakkında binlerce kitap,Hizbullah'ın Allah'ın ordusu olduğuna dair plaketler falan..Adamlar Din adına,Müslümanları kafirleştirmeye çalışıyorlar..Bu kapatılan örgütü tanımadığım için,onlarda bunlardan olabilir,dedim..Eğer onlardan değilsede,kapatma kararının yanlış olduğunu söyledim..Neden benim sanki onlara;"Terörist"dediğimi damgalamaya çalışıyorsunuz..Dikkat edin;cümleniz boğazınıza tıkanmasın..
Sözünüzü lütfen geri alınız..
Beylerbeyi
04-24-2010, 13:06
sen "tanımıyorum" deyince ben de tanıttım bir nebze de olsa.. haklısın burda bir iki fotoğrafa bakıp, yaptıkları etkinliklere bakıp kendileri hakkında net bir şeyler söylemek olanaksız.. ben de kendilerini uzun uzun anlatamam. kendilerine ait çok sayıda internet sitesi, gazetede, dergi, TV bulunuyor. Google'dan Peygamber Sevdalıları yazarsanız onlar hakkında, ideolojileri hakkında, terörist olup olmadıkları hakkında bilgi sahibi olursunuz..
Ömer Bekir
04-24-2010, 13:08
sen "tanımıyorum" deyince ben de tanıttım bir nebze de olsa.. haklısın burda bir iki fotoğrafa bakıp, yaptıkları etkinliklere bakıp kendileri hakkında net bir şeyler söylemek olanaksız.. ben de kendilerini uzun uzun anlatamam. kendilerine ait çok sayıda internet sitesi, gazetede, dergi, TV bulunuyor. Google'dan Peygamber Sevdalıları yazarsanız onlar hakkında, ideolojileri hakkında, terörist olup olmadıkları hakkında bilgi sahibi olursunuz..
Sizin anlayışınız kıt..Benim onları araştıracak vaktim yok şuan,bir ara bakarım..Düşüncemde bende kalır..Emeğiniz için Teşekkürler,anlayışsız arkadaş..
Beylerbeyi
04-24-2010, 13:13
Sizin anlayışınız kıt..Benim onları araştıracak vaktim yok şuan,bir ara bakarım..Düşüncemde bende kalır..Emeğiniz için Teşekkürler,anlayışsız arkadaş..
? ? ?
bu ne şimdi kıt felan ?
araştıracak vaktin yoksa, onlar hakkında yazılmış bir konuya yorum yapma.. git bilgi sahibi ol, öğren sonra gel yorumunu yap..
senin düşüncen umrumda değil, burda mesaj yazdın diye cevap yazdım sana. peygamber sevdalıları hakkında bilgim yok dedin, ben de kendilerini bir nebze de olsa tanıtacağına inandığım birkaç fotoğraf paylaştım, neden böyle tepki takındın anlamadım..
Beylerbeyi
04-24-2010, 14:04
KOMPASS e.V.'den Mustazaf-Der'in Kapatılmasına Kınama (http://www.medya73.com/haber/kompass-evden-mustazaf-derin-kapatilmasina-kinama-haberi-214746.html)
(http://www.medya73.com/haber/kompass-evden-mustazaf-derin-kapatilmasina-kinama-haberi-214746.html)
Almanya'da faaliyet gösteren KOMPASS Derneği yaptığı basın açıklamasıyla Mustazaf-Der'in kapatılmasını kınayarak, tüm STK'ları bu tür anti demokratik kararları protesto etmeye çağırdı.
ALMANYA - Merkezi-Diyarbakır’da bulunan Mustazaf Der’in kapatılma kararına tepkiler sürüyor. Almanya’nın Bopfingen Kasabasında faaliyet gösteren KOMPASS Eğitim ve Kültür Derneği yaptığı basın açıklamasında, Mustazaf-Der’in kapatılmasını kınayarak, verilen kararın anti demokratik olduğunu belirtti.
KOMPASS Derneği merkezinden yapılan açıklamada, “Kurulduğu günden bu güne kadar geçen süre zarfında özelde bölgede, genelde ise tüm Türkiye’de düşüncesi, inancı, fikri ve yaşantısına bakılmaksızın herkese yardım elini uzatan, fakir ile zengin arasında köprü vazifesi gören, müslüman halkımızı aydınlatma faaliyetlerini sürdüren ve 120’yi aşkın şubesi ile bölgenin en etkili ve en teşkilatlı STK’sı olma özelliğine sahip Mustazaf-Der’e verilen kapatma kararı keyfilikten öteye geçememektedir.”denildi.
Açıklamada, yaptığı faaliyetlerle halkın umudu haline gelmiş olan böyle bir kurumun susturulmaya çalışılmasının ve iftiradan öteye geçmeyen iddialarla kapatılmasının; derin yapılanmaların bölgede sıkışıp son çare olarak yargı cenahına sipariş ettirdikleri “sipariş bir karar” niteliğini taşıdığı kaydedildi.
STK’ların Avrupa’da demokratik sistemlerin olmazsa olmazlarından olarak görüldüğü ve yer yer yasama, yürütme ve hatta yargıyı da denetleyen ve medyanın toplum üzerindeki etkisine bir balans ayarı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Halkımızın yoğun teveccühüne mazhar olmuş Mustazaf-Der’in kapatılma kararını “Demokratik Açılımlar”ın ortasında nereye koymamız gerektiği de ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur.
“Demokratik Açılımlar”, “Avrupa Birliğine Girme” ve “Bölgesel Barışı Tesis Etme” konularında adım atan ve yer yer kararlılık gösteren AK Parti Hükümetini, alınan bu skandal karara gereken tepkisini ortaya koymaya ve bu komployu bertaraf etmeye davet ediyoruz.”
Insan haklarına aykırı olan kapatma kararının bir an evvel düzeltimesinin temenni edildiği açıklamada, “Duyarlı tüm STK’lara bu tür anti demokratik kararları protesto etmek için çağrıda bulunuyoruz.
Almanya’nın Bopfingen Kasabasında 10 yılı aşkın bir zamandır faaliyet gösteren KOMPASS Derneği olarak Mustazaf Der’in kapatılma kararını kınıyor ve bu kararın anti demokratik bir karar niteliği taşıdığını kamuoyu nezdinde ilan ediyoruz.”ifadelerine yer verildi. (Ahmet Bayram – İLKHA)
Beylerbeyi
04-24-2010, 14:05
Özgür-Der "Mustazaf-Der'in Kapatılması açık bir zulümdür, kınıyoruz" (http://www.dogruhabergazetesi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=5897:oezguer-der-qmustazaf-derin-kapatlmas-ack-bir-zuluemduer-knyoruzq&catid=146:manet&Itemid=537)
http://www.ilkehaberajansi.net/images/33749b.jpgMustazaf-Der'in hukuka aykırı bir biçimde kapatılması üzerine açıklama yapan Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, açık bir zulüm olarak nitelendirdiği kararı kınayarak, dayatılan hukuksuzluğun asla kabul edilemeyeceğini belirtti. DİYARBAKIR - Genel Merkezi Diyarbakır’da bulunan Mustazaflar İle Dayanışma Derneği’nin (Mustazaf-Der) Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından feshedilme kararına tepkiler büyüyor. Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz, yaptığı açıklamada, Mustazaf-Der hakkında verilen kapatma kararının hukuka aykırı bir karar olduğunu ve bunun da asla kabul edilemeyeceğini söyledi.
Konya Davası Sonuçlamadan Genel Merkez Hakkında Kapatma Davası Açıldı
2008 yılında Konya Mustazaf-Der şubesine yapılan baskın sonucu çeşitli iddialar ve suçlamalarla gözaltına alınan sanıklar hakkında Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını hatırlatan Yılmaz, açılan dava sonucunda sanıkların serbest kalmasına rağmen, savcının istemi ve ısrarı sonucu Adana’da devam eden dava sonuçlanmadan Diyarbakır Asliye Hukuk Mahkemesi’nde de Genel Merkez hakkında bir kapatma davası açılması kararı verildiğini söyledi.
Suç Unsurları Başlı Başına Bir Skandaldır
Hem davanamede hem de karar metninde davalı derneğin isminin yanlış yazılması ve söz konusu derneğin yapmış olduğu faaliyetlerin hukuki bir dayanaktan yoksun biçimde suç unsuru olarak değerlendirilmesinin başlı başına bir skandal olduğunu anlatan Yılmaz, bu durumun yargının ciddiyetsiz biçimde, önyargılardan beslenerek kapatma kararını verdiğinin açık bir ispatı olduğunu söyledi.
Karar, Hukuka Aykırı Bir Karardır
Yılmaz, “Adana’da görülen davanın neticesinin beklenmesi ve çıkacak karara göre bir karar verilmesi hukuken daha uygun olacakken, davanın neticesini beklemeden, emniyetin sunduğu fezlekeye göre ve isnat edilen iddiaların ispatına yönelik bir araştırmaya ihtiyaç duyulmadan Mustazaf-Der hakkında verilen kapatma kararı hukuka aykırı bir karardır ve asla kabul edilemez” dedi.
Bu Asla Kabul Edilemez
Mustazaf-Der’in faaliyetlerini belirledikleri dernek tüzüğüne bağlı kalarak gerçekleştirdiğini ve dernekler Müdürlüğü tarafından yapılan periyodik denetlemelerde her hangi bir suç unsuruna rastlanmadığını hatırlatan Yılmaz, kolluk ve savcıların gayretkeşliği ve hukuki olmayan çabaları sonucu derneğin kapatılmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca davanamede yer alan iddiaların birçoğu yürürlükteki yasalara göre suç teşkil etmemekle birlikte, bahsi geçen iddiaların araştırılmasına bile ihtiyaç duyulmadan, deliller toplanmadan, soruşturmanın ayrıntılı biçimde yürütülmesi sağlanmadan oldubittiye getirilerek derneğin kapatılması yönünde karar alınması düşündürücüdür”
İslami Kaygıları Nedeniyle Birçok Müslüman Haksız Yere Tutuklandı
Son dönemlerde, İslami kaygılarla faaliyet gösteren yapılara yönelik baskınların arttığına dikkat çeken Yılmaz, birçok Müslüman’ın haksız biçimde gözaltına alınıp, birçoğunun tutuklanmasıyla işletilen sürecin oluşturduğu hukuksuzluk ortamında, Mustazaf-Der’in hukuka aykırı biçimde alınan bir kararla kapatılmasının, baskıların devam edeceği anlamına geldiğini vurguladı.
Son olarak, Mustazaf-Der yöneticilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Yılmaz, dayatılan bu hukuksuzluğun asla kabul edilemeyeceğinin bir kez daha altını çizdi.
milletinadami
04-24-2010, 14:48
iran mevzusundan kalan kin ve ve acı duygusunun esintileri boşver ömer...
İntifada
04-24-2010, 15:13
televizyonu bile var.
bu adamı sahiplendiler bu çok açık
yoksa ilk piyasaya çıktığında derh tv diye bir kanalı vardı 360 gün kapatılmıştı ve bu rtük tarihinin en fazla mcezası olmuştu ama bazı çevrelerin adama kol kanat gerdiği çok açık
amerikada yaşadığını biliyorum hatta 19 mucizesi yalancılarıyla içli dışlı olduğuda bilinmekte
Ömer Bekir
04-24-2010, 17:38
Ben hiçbir zaman,bir yerde kapanan konuyu başka bir yere taşımadım..Kimseyede kin gütmüyorum,kimsenin yüzündende acı çekmiyorum kardeşim..Ben sadece adamların kim olduğunu bilmediğimi,eğer iddialar doğruysa mahkemenin doğru yaptığını,iddialar yalansa,mahkeme kararını lanetlediğimi söyledim..
Beylerbeyi
04-24-2010, 19:45
kin mi ? heralde senin içinde fazlasıyla var bu kin..
forumda hiçbir üyeye karşı kin gütmedim, gütmem de, anlaşılan sen bazılarına kin güdüyorsun benim kindar kardeşim? milletin kindar adamı :)
redyellow
04-24-2010, 22:06
kışkırtıcı provakatör hemen devreye girmiş:)
Pes artık be kardeşim. Hani %99 u Müslüman olan bir ülke nerde ?!
Beylerbeyi
04-25-2010, 11:42
kışkırtıcı provakatör hemen devreye girmiş:)
:):)
bir de milletinadamıyım diye geçiniyor.. peh.. ancak 3.şahıs olarak devreye girip üyeleri birbirine düşürmeye çalışır malum provakatör :)
Beylerbeyi
04-25-2010, 20:24
Kamuoyuna;
Derneğimizin yaptığı yasal faaliyetler suç kabul edilerek hakkında fesh kararı verilmiştir. Dava temyiz edildiğinden yasal süreç devam etmektedir.
Genel merkez ve şubelerin faaliyetleri durdurulmamıştır. Muhtaç ailelere yardım ve kutlu doğum faaliyetleri başta olmak üzere tüm faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Derneğimizin feshi kararı hakkında önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapılacaktır.
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği
Genel Merkezi
Beylerbeyi
04-26-2010, 00:04
Hür-Der: Mustazaf Der'in Kapatılması Kolluk ve Yandaş Yargı Zulmüdür'
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der), “Yüz binlerin katılımıyla kutlu doğum programı düzenlemek, muhtaç ve yoksullara yardım etmek, İsrail’i telin etmek veya Kurban Bayramında muhtaçlara kurban eti dağıtmak” gibi suçlamalarla Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından feshedildi.
Mustazaf Der’in kapatılması nedeniyle basın açıklaması yapan İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (Hür-Der), sivil toplum örgütlerinin, Türkiye’de dini, etnik veya diğer hak taleplerinin yaşama geçirilmesi için çalışan vazgeçilmez unsurlar olduklarını belirterek, son yıllarda farklı STK’ların yasal ve meşru faaliyetlerinin, örgütsel faaliyetler olarak gösterildiğine dikkat çekti. Açıklamada, “Türkiye’de sivil kültürün yerleşmesi için çabalayan, Sivil Toplum Örgütleri’nden rahatsız olan derin devlet ve derin yapılanmalar varlığını devam ettirmektedirler. Oysa Sivil Toplum Örgütleri bir ülkede demokrasi, hak ve özgürlüklerin gelişimine katkı sunan temel yapıların başında gelmektedir” denildi.
Müslüman Toplumun Sesi Hukuka Aykırı Bir Şekilde Kapatıldı
Açıklamaya şu ifadelerle devam edildi: “Yasalar, İnsan Hakları Avrupa sözleşmesi ve mahkemesi kararlarına göre; hakaret, müstehcenlik veya şiddete çağrı yapılmadığı sürece ifade özgürlüğü sınırlandırılmamalıdır. Aynı şekilde başkalarının hak ve özgürlüklerini sınırlamayan, baskı ve şiddet içermeyen her türlü faaliyet, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında değerlendirilir. Türkiye çapında birçok şubesi bulunan ve etkinlikleri ile halkın ezilmiş ve hakları gasp edilmiş Müslüman toplumunun sesi ve tercümanı olmuş saygın bir dernek olan Mustazaf-Der (Mustazaflarla Dayanışma Derneği) hukuka aykırı bir şekilde kapatılmış bulunmaktadır.”
Bu Bir Zihniyet Sorunudur
Mustazaf-Der’in bu güne kadar tüm faaliyet ve etkinliklerini yasal zeminde yaptığı ifade edilen açıklamada, halkın temel dini değerlerinin savunucusu olmuş Mustazaf Der’in mevcut yasalara aykırı, illegal yapılanmalarla hiçbir ilişkisinin olmadığı kaydedildi. “Sivil alandaki temel hak ve özgürlüklerle ilgili meşru çalışmaların niyet okumalarla, suç olarak algılanması bir zihniyet sorunudur.”denilen açıklamada, “Toplumsal barış ve bir arada adil bir yaşam hakkı, herkesin kendi inanç ve değerleriyle, görüşleriyle ifade edebilmesi en temel hakkıdır. Bu haklar hiçbir şekilde engellenmemelidir” ifadelerine yer verildi.
STK’ları Kapatmak İçin Bahane Arayan Bir Düzen Çağdaş Olamaz
Açıklamada, “Dernek ve STK’lardan korkan ve onları kapatmak için bahane arayan bir düzen asla çağdaş, çoğulcu ve demokratik bir sistem olamaz” denilerek, “Sosyal, demokratik, hukuk devletiyim diye kendini tanımlayan bir devlet asla kendini oluşturan bireylerin yasal çerçevede oluşturdukları ve şiddeti reddeden sosyal ve siyasal örgütlenmeleri kapatma teşebbüsünde bulunamaz. Şimdiye kadar halkını anlayamamış, eğitim gördüğü batıdan sadece taklitçiliği öğrenmiş ve zorbalıkla halkına ithal batılılaşmayı benimsetmeye çalışan ve bunu sistemleştiren ittihatçı zihniyet; halkın bağrından çıkan, halkının değerlerine sahip çıkan, halkının duyulmayan sesini duyuran yapılara asla tahammül” edemediği vurgulandı.
Tepeden Bakan Zihniyet
Açıklamaya şöyle devam edildi: “Mustazaflar ile Dayanışma Derneği’ni kapatma girişimi, aslında halktan kopuk, tepeden bakan zihniyetin değişmediğini ve halkın temsil gücünün yok etmeğe çalışıldığının bariz bir ifadesidir. İfade ve örgütlenme özgürlüğü; bir düşünce, inanç, kanaat, tutum veya duygunun barışçıl yollardan açığa vurulmasının veya dış dünyada ifade edilmesinin ve bunun için örgütlenmenin serbest olması ile mümkündür. Başkalarının hak ve özgürlüklerini ihlal eden -şiddete yönelik faaliyetleri- yasal olarak soruşturma veya cezalandırılma gerekçesi olarak değerlendirilebilir ise de, bunları içermeyen faaliyetlerin bu kapsama alınması haksızlıktır. Düşünsel bir yapıyı temsil eden yasal dernekleri kapatmak ilkel bir anlayıştır.”
Ülkemiz Kokuşmuş Zihniyetten Kurtulmadıkça Esenliğe Kavuşamayacaktır
Hukuki ve meşru temelde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının “İllegal faaliyet gösteren” yapılar şeklindeki bahanelerle kapatılmasının, hak ve özgürlüklere tahammül edemeyen derin devlet ve derin yapılanmaların (Ergenekon) varlığını devam ettirdiğinin bir tezahürü olduğu belirtilen açıklamda, “Hedef haline getirilmeye çalışılan Sivil Toplum Örgütlerine yönelik yapılan bu isnatlar insan hak ve özgürlüklere yapılan bir müdahaledir. Ülkemiz bu kokuşmuş zihniyetten kurtulmadıkça, sistemdeki ve hukuksal düzendeki kokuşmuş zihniyetin varlığını ortadan kaldırmadıkça esenliğe kavuşamayacaktır” denildi.
Açıklamanın sonunda, halkın dini ve diğer hak taleplerini dillendirmeyi temel ilke edinmiş ve bu amaçla çalışma yapan Mustazaf-Der’in ulusal ve uluslararası hukuka göre meşru faaliyetleri suç sayılmaması ve ifade ve örgütlenme haklarının engellenmemesi gerektiği vurgulandı.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.