fatih kısaparmak balon baskılı balon Ne Mutlu Aleviyim Diyene! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne Mutlu Aleviyim Diyene!

Asi_isyankar
10-10-2009, 11:44
http://img200.imageshack.us/img200/4281/19282438.gif

Arkadaslar oncelikle sunu soylemem gerekir ki, ben mezheplere inanan birisi degilim..Bu sebepten insanlar benim mezhebimi sorduklarinda veyahutta, mezheplerle ilgili bir konu konusuldugunda kesin tavrim her daim nettir..

Mezheplerin, Islam dininin bir parcasi olmadigina inandigim gibi, Islam dinindeki parcalanmisligin, bolunmuslugun tek musebbibi olarakta mezhepleri goruyorum..

Bu dusuncelerimi acikladiktan sonra, sizlerin nezdinde bir konuya deginmek isterim..Hayatim boyunca bir cok `aleviyim` diyen arkadasim oldu..Dostlarim oldu..Evlerinde yemek yedigim, sofra actigim insanlar..

Facebook sitesinde bir alevi arkadasimin, rastgele davetlerinden birisinde ki isim tuylerimi urpertti deyim yerindeyse..

Facebook ta bir grup olusturulmus ve bu grubun adi;

NE MUTLU ALEVIYIM DIYENE!!!

Slogani ise su sekilde;

NE MUTLU ALEVIYIM DIYENLER GELSIN!

Herkes bilir ki, doguda insanlari en geliskin ilimiz Tuncelidir.Turkiye ortalamasinda da egitim sinavlarinda en basarili il, ne Izmir ne Istanbul dur..Tuncelidir..

Bunun elbette ki en buyuk payi `alevi` vatandaslardir..

Benimde bildigim, insanlarinda bildigi ve doguda ki tum Kurtlerin bildigi gibi, gercekten vizyona sahip, en az bir cocuklari universitenin tozunu yutmus, kendini egitebilen insanlardir..

Ancak o malum grubu gormek, bana gore `Alevi` vatandaslar icin bir utanc vesikasi olmalidir..

Cunku toplumda ne oldugu bile belli olmayan, mezhepsel bir olguyla, bir sinif atlama psikolojisi ile reaksiyon gostermek, ortaya atilan bu fikrin ne kadar bagnaz, sig, yerleskesiz ve fasizan bir soylem oldugunu kestirmek cok guc degildir...

Bu konuda ki en net! Soylemim sudur ki;

Insan oglunun annesini secme sansi yoktur..Buna dayanarak, hic bir Allah`in kulu, dedesinden, atasindan kalan bir sinifsal dayatmaciliktan oturu sansli olamaz..

Bir insan ne Kurt oldugu icin, ne Turk oldugu icin,
Ne Ingiliz oldugu icin nede Alman oldugu icin, cografyada ki diger insanlardan farkli sayilmaz..

Tipki Resulu Ekrem`in soyledigi gibi;

Beyazin siyaha, siyahin beyaza ustunlugu yoktur..Ustunluk yanliz takva iledir..

Icimizde muhtemelen, `alevilik` mezhebine inanan arkadaslar vardir..Yada mezheplerin varligina inanan ve Alevi oldugunu beyan eden arkadaslarimiz...

Onlardan ricam, kendilerini fena halde yozlastirmayi hedef alan bu olusumu boykot etmeleri, sikayet etmeleridir...

Saygilarimla..

Chawrase

BlueMoon
10-10-2009, 11:53
ne yani şimdi alevi olanlar türk olmuyor mu ? veya aleviler başka bir slogan mı seçmişler kendilerine ?

ben alevi filan değilim ama bu tip sloganların gereksiz olduğunu düşünüyorum

Asi_isyankar
10-10-2009, 11:57
"Ne Mutlu Türküm" sloganını benimseyen
ve dayatan sunni'ler bu slogandan rahatsız olmamalılar...

Terennüm
10-10-2009, 12:05
yıllardır oynan oyunun başka bir versiyonu.malesef bizim aşamadığımız en büyük handikapların başında karşı tarafı anlama ve empatimizi kaybetmiş olmamızdır.aslında ikisde aynı ters düşüncenin tezahürüdür.ikiside yanlıştır.birbirimizin sinir uçlarına dokunmak ne fayda sağlar ki.yıllardır dokunduk elimize geçen nedir?sonuç ortada ekilen nefret tohumları meyvaya durmuş şimdi bunları temizlemeye çalışyoruz.birileri bunu gerçekten çok iyi kullanıyor.kürt-türk,alevi-sünni,laik-dindar çatışmasında elimize geçen nedir?ben söyleyeyim koca bir nefret.insanlarımız birbirine güvenmiyor.hoşgörü desen sadece sözlüklerde kaldı malesef kullananlarıda pişman etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.bizler ecdadımızla gurur duyuyoruz ama iş icraata gelince hepimiz yan çiziyoruz yazık! herkes kendini her ne olursa olsun ifade edebilmeli.ve bizlerde buna saygı duymalıyız.bunun çözümüde ayrık ve nefret tohumu ekmek değil sevgi ve hoşgörü ekmektir.inşallah bu tohumlarını meyvalarını görürüz..göremesekte önemli değil bizden sonraki nesiller hayırla yad etsin yeter...

Asi_isyankar
10-10-2009, 12:20
Şahsen ben
"NE MUTLU "İNSAN"IM DİYENE..!" Sözcüğünü kullanmak isterim...

Ömer Bekir
10-10-2009, 12:43
Bir insan kimliğinden nasıl rahatsızlık duyabilir,anlamış değilim..Ben aleviyim,ben sunniyim,ben çerkezim,ben kürdüm ..Asi kardeş,her konu açışında bu tarz (Türklüğü reddeder gibi)şeyler çıkarıyorsun karşımıza..Ondan sonra da lafı yapıştırıyorsun"Şahsen ben ne mutlu insanım olmasını isterdim"..Bir insan kimliğini beğenmediği halde hangi insanlığı beğenecek..Türkiyeliyim,Türküm,Türk vatandaşıyım..Bunların hepsi aynı kavram;Türkiye Cumhuriyeti ile bir münasebeti var demektir..

Endonezya,Afganistan,Suriye,Filistin gibi Ehl'i Sünnet'in çoğunlukta olduğu İslam ülkeleri bile"Türkiye"ismini duydukları zaman;"Er Rahmeh Turkiye,Merhaben Turkiye"diyerek Türk olmanın büyük bir cazibe olduğunu gösteriyorlar..Ama Türkiye sınırları içinde yaşayan,kimliğinde Türk vatandaşı yazan bir takım insanlar bile hala kendi kimliklerinden rahatsız..

Asi_isyankar
10-10-2009, 12:52
Bir insan kimliğinden nasıl rahatsızlık duyabilir,anlamış değilim..Ben aleviyim,ben sunniyim,ben çerkezim,ben kürdüm ..Asi kardeş,her konu açışında bu tarz (Türklüğü reddeder gibi)şeyler çıkarıyorsun karşımıza..Ondan sonra da lafı yapıştırıyorsun"Şahsen ben ne mutlu insanım olmasını isterdim"..Bir insan kimliğini beğenmediği halde hangi insanlığı beğenecek..Türkiyeliyim,Türküm,Türk vatandaşıyım..Bunların hepsi aynı kavram;Türkiye Cumhuriyeti ile bir münasebeti var demektir..

Endonezya,Afganistan,Suriye,Filistin gibi Ehl'i Sünnet'in çoğunlukta olduğu İslam ülkeleri bile"Türkiye"ismini duydukları zaman;"Er Rahmeh Turkiye,Merhaben Turkiye"diyerek Türk olmanın büyük bir cazibe olduğunu gösteriyorlar..Ama Türkiye sınırları içinde yaşayan,kimliğinde Türk vatandaşı yazan bir takım insanlar bile hala kendi kimliklerinden rahatsız..

Tabiki herkes kimliğiyle övünebilir. Bu çok doğal bir şey.
Ancak kimse kimseye kimliğini dayatmamalıdır.
Biz buna karşıyız. Bunda bir problem var mı..?

Ömer Bekir
10-10-2009, 12:56
Kardeş,sen hangi toprakta yaşıyorsun..Ne dayatmasından söz ediyorsun..Bu konuyu burada biraz açtıktan sonra"Ben Kürt kimliği istiyorum"dersin..Burası İrak değil hatırlatayım;Sunni,kürt,arap diye ayrı ayrı kimlik olsun..Bu topraklar içinde yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimliği taşımak zorundadır..

Supraliminal
10-10-2009, 12:58
Tamamen provoke amaçlı kurulmuş bir grup bunlar.Amaçları belli açılımı bahane ederek etnik çatışmalara yol açmaya sebep olmak.Yani kısaca bölücülük anlamına da gelebilir.

Bunların yaptığı oyunlardan dolayı gaza gelmemek lazım.

Asi_isyankar
10-10-2009, 12:59
Kardeş,sen hangi toprakta yaşıyorsun..Ne dayatmasından söz ediyorsun..Bu konuyu burada biraz açtıktan sonra"Ben Kürt kimliği istiyorum"dersin..Burası İrak değil hatırlatayım;Sunni,kürt,arap diye ayrı ayrı kimlik olsun..Bu topraklar içinde yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimliği taşımak zorundadır..

Kusura bakmayın fakat sizin algılama da bir sorun mu var?
Kimlikten söz eden kim..?
Elbette ben Türkiye Vatandaşıyım, bunu inkar eden kim?
Tam tersi, bununla gurur duyarım.
Ancak ben bir "Kürt" olarak özgürce yaşamak isterim bu bayrağın altında.
Kaldı ki bayrak benim de bayrağımdır zaten, değil mi...

Ömer Bekir
10-10-2009, 13:00
"Bana kimse bu kimliği dayatamaz"diyorsunuz..Bunun başka bir açıklaması varsa yapar mısınız...

Asi_isyankar
10-10-2009, 13:04
"Bana kimse bu kimliği dayatamaz"diyorsunuz..Bunun başka bir açıklaması varsa yapar mısınız...

Yani;
Bana kimse "Türksün" diyemez.
Yanlış anlaşılmasın, Türk kardeşlerime karşı bir art niyetim yok
ancak kimse Kürt kimliğimi de inkar edemez.
Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.
Anlaşıldım mı bu sefer kardeşim..?

ishakyilmaz
10-10-2009, 13:11
Bırakın kim ne yaparsa yapsın.Kim kendini nerede görmek istiyorsa görsün.Yeterki başkalarının fikir ve düşüncelerine ipotek koymaya çalışmayalım.Çünkü böyle yapmaya kalkıştığınız zaman,o insanlar bundan güç alır,kendilerini ezilmiş duygusuna kaptırarak,bu kez dönülmeyecek yanlışlara sürüklenebilirler..Herkesi kendi mecrasında akmaya bıraktığınız zaman,siz doğrularınızı en iyi şekilde yaşamaya,yaşatmaya çalışın.Yanlışta ısrar edenler mutlaka size bir gün uyacaklardır!

AY IŞIĞI
10-10-2009, 13:14
Bırakın kim ne yaparsa yapsın.Kim kendini nerede görmek istiyorsa görsün.Yeterki başkalarının fikir ve düşüncelerine ipotek koymaya çalışmayalım.Çünkü böyle yapmaya kalkıştığınız zaman,o insanlar bundan güç alır,kendilerini ezilmiş duygusuna kaptırarak,bu kez dönülmeyecek yanlışlara sürüklenebilirler..Herkesi kendi mecrasında akmaya bıraktığınız zaman,siz doğrularınızı en iyi şekilde yaşamaya,yaşatmaya çalışın.Yanlışta ısrar edenler mutlaka size bir gün uyacaklardır!

Teşekkürler...

Ömer Bekir
10-10-2009, 13:37
Anlaşılmıyor ki dediğiniz,anlaşılsın..Hem kimse bana"Sen Türksün"diyemez,diyorsunuz..Hemde kürt kimliğimi kimse inkar edemez diyorsunuz..Kardeşim;sizin kürt kimliğinizi inkar eden yok..kürtlük başka birşeydir,Türklük başka birşeydir..Bizler nasıl Laz isek,başkaları nasıl çerkez ise,sizde öylece kürt'sünüz..Bunu Türk kimliği ile bağdaştırmanın ne alakası var..

elif zeynep
10-10-2009, 13:47
Şimdi Kürt'üm diyebilir bir insan... Ama bunun üzerinden yatırım yapmaya kalkan, kürtlerin varlığıda mevcut. Laz, çerkesde var bu coğrafyada.. Hiç bir laz çıkıp aynı gerginliğe dahil olmuyor. Türk'üm demek niye bu kadar rahatsız eder, yahut Kürt olmak Türk olmaya engel mi teşkil ediyor acaba... Bu tartışmalardan artık öyle bunaltı geliyor ki, ne olmak istiyorsan o, tamam illa ben Kürt'üm diyorsanız , diyecek sözüm yok, olabilir.

Gelelim şu Alevi yazısına, bu Alevi yazısını buraya iktibas edrek neyi ifade etmeye çalışmışsın Asi İsyankar kardeşim, anlayamadım tam yazının içeriğinde ne istediklerini... ?

LeyaL
10-10-2009, 13:52
Doğru kişiden kişiye göre değişiklik arzetse de, gerçek asla dğişmez..
Tek bir gerçek vardır hayatta..
Siz kendinizce doğru olanlar yerine, gerçekden pay çıkarılmış doğruları savunduğunuz sürece,
hakikati benimsediğiniz O'na güvendiğiniz sürece elbet kazanacaksınızdır..

Ne mutlu Türk'üm diyene sözü ile ne mutlu aleviyim diyene arasında dağlar kadar fark var farkedebilene..

Tabii ırkçılık imandan çıkmaya kadar götürebilir insanı Allah muhafaza..
Yalnız bu Türklük olayı abartıldı..
Yani ne mutlu Tük'üm demenin sakıncası ne olabilir?
Türkiye Cumhuriyeti'nde bunu tartışmak ne kadar mantıklıdır bilinmez..

Asıl anlamsız olan bunun üzerine her gün yeni saçmalıklar eklenerek gidilmesidir..Yarın;
ne mutlu Laz'ım diyene..
ne mutlu çerkez'im diyene..
ne mutlu komünist'im diyene..
..
.....
okuruz bunları da sanırım..

Ya hu Allah akıl fikir ihsan etsin ne diyim..

Ne mutlu Müslümanım diyene demiş geçen arkadaşımız..
Ne mutlu Müslümanım diyene!

EpiVaTeS
10-10-2009, 13:55
Ne Mutlu KONYALIYIM diyene
Karamanlılar ne diyecek bu işe ???

elif zeynep
10-10-2009, 13:59
Ne mutlu Müslümanım diyene!

İşte bu nokta... Esasen "Türk müslüman olduktan sonra Türk'tür"... ;1

Supraliminal
10-10-2009, 14:07
İşin kolayı varken.Bu bütün mezhepler bir bütün değilmi.Hepsi Türkiye 'yi oluşturmuyor mu ??

Hepsini bi kenara atıp şöyle diyebilir miyiz ??

''NE MUTLU TÜRKİYE'LİYİM DİYENE ''

Terennüm
10-10-2009, 14:12
yıllardır oynan oyunun başka bir versiyonu.malesef bizim aşamadığımız en büyük handikapların başında karşı tarafı anlama ve empatimizi kaybetmiş olmamızdır.aslında ikisde aynı ters düşüncenin tezahürüdür.ikiside yanlıştır.birbirimizin sinir uçlarına dokunmak ne fayda sağlar ki.yıllardır dokunduk elimize geçen nedir?sonuç ortada ekilen nefret tohumları meyvaya durmuş şimdi bunları temizlemeye çalışyoruz.birileri bunu gerçekten çok iyi kullanıyor.kürt-türk,alevi-sünni,laik-dindar çatışmasında elimize geçen nedir?ben söyleyeyim koca bir nefret.insanlarımız birbirine güvenmiyor.hoşgörü desen sadece sözlüklerde kaldı malesef kullananlarıda pişman etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.bizler ecdadımızla gurur duyuyoruz ama iş icraata gelince hepimiz yan çiziyoruz yazık! herkes kendini her ne olursa olsun ifade edebilmeli.ve bizlerde buna saygı duymalıyız.bunun çözümüde ayrık ve nefret tohumu ekmek değil sevgi ve hoşgörü ekmektir.inşallah bu tohumlarını meyvalarını görürüz..göremesekte önemli değil bizden sonraki nesiller hayırla yad etsin yeter...
yunus emre derki:
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz

LeyaL
10-10-2009, 14:21
" Hiçbir mal sizin değil, neyi bölüşemiyorsunuz?
Hiçbir can sizin değil, niye dövüşüyorsunuz?"

Mahmut Ustaosmanoğlu

Adem Bey'in sözüne ek olarak (:

Feyza
10-10-2009, 15:20
Tabiki herkes kimliğiyle övünebilir. Bu çok doğal bir şey.
Ancak kimse kimseye kimliğini dayatmamalıdır.
Biz buna karşıyız. Bunda bir problem var mı..?Kimlikten kastın ne? Sen bu ülkenin vatandaşı değilmisin?

Bak Ben BİZİZ, BİRLİĞİZ derken sen çıkar HAYIR SEN ONLARSIN, BEN BUNLARIM dersen biz Bu Ülke'de birlik olamayız!... Bu Ülkenin adı Türkiye bu Ülke'de yaşayan herkes cüzdanında Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşır. Başka kimlikten kastın nedir? ben bu kadar yorumunu okudum tutarlı bir tek kelimeni bulamadım. Türk kimliğinden rahatsız mı oluyorsun?

Ben Türkiye'de doğdum, Şamanizim dininden hiç bir baskı altında kalmadan İslamiyeti seçmiş benim soyum, yedi kıtaya nam salmış, günahıyla sevabıyla 700 küsür yıl dünyayı yönetmiş Osmanlı'nın torunuyum. Türkiye vatandaşıyım. Başörtüme yasak konsada, bozuk yollarında yürüsemde, trafiği ile boğuşsamda, baykala rağmen, teröre rağmen, avrupanın bir taşına çamurunu değişmeyeceğim Türkiye'liyim. Ve diyorum ki NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!... Çünkü ben Türkiye'liyim!

SEN ONLARSIN, BEN BUNLARIM demeye devam edersen biz birlik değiliz kardeş değiliz demiş olursun. Seni yanlış anladığımı umuyorum ve bana kendini ve kimliğini anlatmanı rica ediyorum.

Eşref
10-10-2009, 16:00
Ana dili gibi bildiği 32 dille Babil ödülünü kazanmış ve tarihe geçmiş olan bir dilbilimcinin, bildiği diller arasında en çok dikkatini Türkçe çekmiş. O Türkçe'yi bir satranç oyununa benzetiyor. Türkçe için kuralları az ama sınırsız sayıda hamle yapma şansınız var diyor.

Gerçekten de bizim dilimiz satranç gibi. kim nasıl isterse Türkçe'yi öyle yorumlayabiliyor. "Ne mutlu Türküm diyene!" sözünü de bu bağlamda pekçok yere çekebilirsiniz.

Feyza kardeşimizin de dediği gibi sorunlarına rağmen ben bu ülkenin vatandaşı olduğum için mutluyum. Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Bir daha dünyaya gelsem yine Türkiye'de doğmak ve bu ülkenin vatandaşı olmak isterim. Irak'da doğmak istemem. Amerika'da doğmak istemem. İran'da doğmak istemem. Sadece Türkiyemi isterim. Bu nedenle de Ne mutlu ki Türküm ve ne mutlu ki benim gibi Türküm diyene. Türküm diyene ne mutlu çünkü vatandaşlarımı seviyorum. Ama vatandaşımı seviyorum diye başka ülkenin vatandaşlarını da küçümsemiyorum.

Ama art niyetli bunu alıp sanki "Ne mutlu Türk ırkı. Kahrolsun başka ırklar" anlamına çekiyor. Evet, istenirse o söz bu anlama da çekilir. Türkçe'nin zenginliği işte. Ama sorun o sözde değil, bu anlama çeken kişilerin ırkçı zihnindedir. Irkçı oldukları için de böyle düşünüyorlar. Ee insanın fikri neyse zikride o oluyor.

"ne mutlu aleviyim" sözünü söyleyen kişi alevi olduğu için duyduğu mutlulukla bunu söylemişse ne mutlu ona.

depare
10-10-2009, 16:23
Birbirinden farklı iki kavram var bu ülkenin Türkiye olduğunu bayrağının Türk bayrağı olduğunu kabul etmek farklı bir şey Türk olmadığını kendi kültürünü yaşamak istediğini ifade etmek farklı birşey...
Türkiye Cumhuriyetin'de yaşadığı için kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazması farklı bir şey Kürt,laz,çerkez, herkezin okuduğu okullarda Türküm diye başlayan and okutmak,doğunun dağına,taşına köyüne "Ne Mutlu Türküm diyene" sloganı yazdırıp Türklüğü dayatma politikası izlemek apayrı bir şey...
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kabul edenlerin,Türk Bayrağı altında yaşamayı kabul edenlerin bununla beraber Benim çocuğumun Türk olmadığı halde ilkokulda Türküm diye bağıttırılmasına karşıyım,köyümüze dağa taşa "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazdırılması beni rahatsız ediyor diyenlerin her zaman arkasındayım her yerde savunurum...

Asi_isyankar
10-10-2009, 16:29
Kimlikten kastın ne? Sen bu ülkenin vatandaşı değilmisin?

Bak Ben BİZİZ, BİRLİĞİZ derken sen çıkar HAYIR SEN ONLARSIN, BEN BUNLARIM dersen biz Bu Ülke'de birlik olamayız!... Bu Ülkenin adı Türkiye bu Ülke'de yaşayan herkes cüzdanında Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşır. Başka kimlikten kastın nedir? ben bu kadar yorumunu okudum tutarlı bir tek kelimeni bulamadım. Türk kimliğinden rahatsız mı oluyorsun?

Ben Türkiye'de doğdum, Şamanizim dininden hiç bir baskı altında kalmadan İslamiyeti seçmiş benim soyum, yedi kıtaya nam salmış, günahıyla sevabıyla 700 küsür yıl dünyayı yönetmiş Osmanlı'nın torunuyum. Türkiye vatandaşıyım. Başörtüme yasak konsada, bozuk yollarında yürüsemde, trafiği ile boğuşsamda, baykala rağmen, teröre rağmen, avrupanın bir taşına çamurunu değişmeyeceğim Türkiye'liyim. Ve diyorum ki NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!... Çünkü ben Türkiye'liyim!

SEN ONLARSIN, BEN BUNLARIM demeye devam edersen biz birlik değiliz kardeş değiliz demiş olursun. Seni yanlış anladığımı umuyorum ve bana kendini ve kimliğini anlatmanı rica ediyorum.

Evet; çoğunuz tarafından ne yazık ki yanlış anlaşıldım.

Ne oluyor arkadaşlar.?
Siz niçin yazdıklarımı üzerinize alıyorsunuz?
Benim kişi veya kişilerle bir alıp veremediğim olmaz.
Benim sistemin çarpıklığıyla işim olur.
Dolayısıyla sistemi eleştiriyorum ben burada. Olay bu kadar basit.
Ben sistemin çarpıklığına, zihniyetine değinerek yorumlarımı yazıyorum.

Sen Türk'sün, Türklüğünle övün buna kim rahatsız oluyor?
Ancak dağlara taşlara, sağa sola asılan, yazılan "Ne Mutlu Türküm" diyene
sözü neyin nesi oluyor? Maksat nedir? Amaç nedir?
Cevabı çoook basit; asimilasyon..!
Ne yani ben "Türküm" demesem mutsuz mu olacam.?

Kimliğimi ne yapacaksınız? Hayırdır?
Merak etmeyin, ayrımcı değilim.
Asıl ayrımcıların kim olduğu birilerince zaten biliniyor.

Konuyu da kimse başka taraflara çekmesin.

Selametle...

Eşref
10-10-2009, 17:06
Birbirinden farklı iki kavram var bu ülkenin Türkiye olduğunu bayrağının Türk bayrağı olduğunu kabul etmek farklı bir şey Türk olmadığını kendi kültürünü yaşamak istediğini ifade etmek farklı birşey...
Türkiye Cumhuriyetin'de yaşadığı için kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazması farklı bir şey Kürt,laz,çerkez, herkezin okuduğu okullarda Türküm diye başlayan and okutmak,doğunun dağına,taşına köyüne "Ne Mutlu Türküm diyene" sloganı yazdırıp Türklüğü dayatma politikası izlemek apayrı bir şey...
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kabul edenlerin,Türk Bayrağı altında yaşamayı kabul edenlerin bununla beraber Benim çocuğumun Türk olmadığı halde ilkokulda Türküm diye bağıttırılmasına karşıyım,köyümüze dağa taşa "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazdırılması beni rahatsız ediyor diyenlerin her zaman arkasındayım her yerde savunurum...

Sevgili kardeşim, Türklük denilen şey, bu ülkenin vatandaşlığıdır. Sanki nazi Almanyasında yaşıyormuşuz da Alman ırkını zorla dayatıyorlarmış gibi bir zihniyet neden var anlamıyorum.

Farz edelim ki Türklük kavramından vazgeçtik. Peki Türkiye vatandaşlarına ne diyeceğiz? Türkiyeli mi?

Diğelim Türkiyeli dedik. Peki o zaman sorun biter mi? Zaten Türkiyeli olmak her zaman söylerim mantıksız birşeydir. Türkiye'nin Türk'ten farkı Arapça kökenli bir ek almasıdır. Anlamı da Türk şehri, Türk yurdu demektir.

Kürtler bugün bir şehir kursa, bu şehrin bir Kürt şehri olduğunu ifade etmek için "Kürdiye" diyebilirler. Kürt köküne getirilen ek, Kürtlüğü öldürmez. Kürt kelimesini ülke ismi yapar.

Yani sorun olarak gösterilen vatandaşlık ismi Türklüğe gerçekçi bir çözüm bile bulunamamış. Sadece Türkiyelilik kavramıyla makyajlama yapılmış. Oysa Türk demek istemeyen Türk şehrindenim (Türkiyeliyim) der mi?

Feyza
10-10-2009, 17:33
aynı şeyleri tekrar etmekten yorulduğum için bir başka yorumumu ekledim buraya.

Pkk terörü birileri dağa taşa yada andımıza Ne mutlu TÜRKÜM diyene yazdığı için isyan amaçlı meydana gelmemiştir. Pkk terörü sadece Devletin halkına zamanında uyguladığı yanlış politikalardan dolayıda gelmemiştir. Pkk terörü Ülke'yi bölmek adına bazı odakların işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar ile meydana gelmiştir. Devletin içindeki bazı üst düzey yöneticilerde terör örgürtünün maşalığını yapmış Doğu'da yaşayan Kürt halkını PKK nın kucağına itmiştir. Bahsi geçen devlet yöneticilerinin Apo denen adi yaratıktan hiç bir farkı yoktur. Doğu işsiz bırakılmış, doktorsuz bırakılmış, okulsuz bırakılmış, aç bırakılmış, yatırımsız bırakılmış çünkü bölünmesi için bunlar lazımmış yapılmış. Doğu'da bu sıkıntıları sadace Kürt'ler değil Türk vatandaşlarda yaşamıştır. Türk'lerin köyleri basılmış, evleri yakılmış, evlatları öldürülmüş, kızlarına kadınlarına tecavüz edilmiş. Kürt'lerden haraçlar alınmış, evlatları kandırılmış dağa çıkarılmış vs... vs... Batı'da ise Kürt'ler okumuş Doktor olmuş, savcı olmuş, başbakan dahi olmuş.

Buraya kadar anlamışsındır sanırım. Şimdi gelelim bu yoruma cevaba

Ben diyorum Hasan Hüseyin Sen diyorsun Ali Kemal.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine Ne MUTLU TÜRKÜM diyene yazmıyacakta tutup Hollandaya'mı yazıcak. O dağlar da Taşlar da normal şeyler yaşansaydı tamam bende yadırgardım, ne işi var dağda taşta o yazıların derdim. Ama Ülkemiz normal değil, Ülkemizi bölmek isteyenler var. Birileri dağı taşı kendinin ilan edip yeni bir Devlet kurma hevesine düşüp gencecik fidanları, evlatları katlederse, köyler basılırsa. Birilerinin beynini yıkamak için türlü türlü provakandalar yapılırsa Dağa taşa herşey yazılır. Bunun adıda psikolojik savaştır!..

Yav azcık mantıklı düşünün tek bir Ülke var ama okullarda çocuklara sen kürtsün, sen lazsın, sen çerkezsin mi dedirticez. Yani bu ufacık çocuklara yaşadıkları Ülkeyi sevdirmek yerine kutuplara böldürmek en doğrusu bumudur yani... Ben yukarıda ne yazdım. Birileri sen onlarsın ben bunlarım derse kardeş olamayız, bu konuda mutabıkmıyız.
Ak Parti'nin yapmak istediği sen onlarsın, bunlar şunlar dedirtmek değil. Çoğu insan yapılmak istenilenin terörü ve kardeş kavgasını bitirmek olduğunu hala anlamış değil. Anladığını sananlarda işi abartmış saçmalamaya başlamış, tıpkı biz çağdaşız diyen aydınların saçmalayıp dini inkar etmeleri gibi...

Duygu'Seli~
10-10-2009, 17:35
Mezheplerin, Islam dininin bir parcasi olmadigina inandigim gibi, Islam dinindeki parcalanmisligin, bolunmuslugun tek musebbibi olarakta mezhepleri goruyorum..

Kendi görüşlerinizi yazmışsınız..
Lakin bizim dinimizde ''sence'' ''bence'' ''bizce,bize göre'' kavramları katiyyetle yoktur..Yani sizin kendinizce olan görüşleriniz bizim dinimizde var olan gerçekleri değiştirmez.. Dinimizde varolan gerçekler ayet ve hadislerle sabitttir..Mezheplerde bunlardan biridir..Hak olmayan mezhepler dine nifak sokar,insanları yanlış yönlendirir doğrudur ama bu kesinlikle HAK olan mezheplerle onları aynı kefeye koyup,suçlmanız hakkını size vermez..

Bilakis mezhep itikadı olmayan ne yapacağını,hangi alime uyup,neye göre ibadetini yerine getireceğini bilemez,şaşırır..Her insan anasının karnından dini öğrenerek doğmuyor değil mi? Ve her insan Kur'anı Kerim'i yorumlayacak kadar ehil değildir! Mezhepler ictihad ehli alimlerin doğrultusunda dini anlamamıza ve ona göre amel etmemize yarar.. Hak mezheplerin 4 tanesininde imanı aynıdır,inancı aynıdır..Sadece amelde bazı farklılıkları vardır..Bu bazı ayrıntı farklılıklarda dine zarar vermeyen,küfre sokmayan ince ayrıntılardır..

Kendi inancınız ne olursa olsun ama benim mezheplerimi,bazı gafillerin yanlışları yüzünden,bazı şeylerin müsebbibi olarak göremezsiniz,kabul etmem!

ve dayatan sunni'ler bu slogandan rahatsız olmamalılar.....

Bütün sünnileri zan altında bırakmışsınız! Bende sünniyim..Başbakanda sünni..Ve bu dayatmayı kabul etmeyen binlerce sünni var! Ben bu slogandan rahatsızım..Benim gibi milyonlarca sünni rahatsız!
Ve yine bu saçma dayatmayı kabul ettirmek isteyen birçok alevi,birçok hristiyan var ülkemizde.. Dini farklı ama Türk olan onlarca insan var..
Dolayısıyla siz sünnileri öne sürüp,bu sloganıda sadece sünnilerin dayattığını söyleyemezsiniz!

Konunun dolaylı ima dışındaki aslına,konusuna gelince..
Dinimizde sadece ''ne mutlu türküm diyene'' sloganı değil,bütün ırkçı düşünceleri gösteren sloganlar ve dayatmalar günahtır zaten..
Kimse kimseyi,kendi mutlu olduğu yada inandığı şeylere zorla inandıramaz!
Alevi aleviliğinden mutluysa kendinedir,türk türklüğünden gurur duyuyursa bu kendinedir..Hiç kimseyi bağlamaz!

Bu konu bana çokta önemli gelmedi açıkçası..
Face bookta olsun,diğer forum ve paylaşım sitelerinde olsun,dünyada ve Türkiye'nin her yerinde böyle paylaşımlar,böyle insanlar mevcut..Bunlara engel olamayız ki..Bende bu gibi, çok kişinin profilindeki yorumları,açtıkları grupları buraya koyup tartışmaya açabilirim.. Kınamakta yada burda tartışmakta bir yere kadar,oda bir çözüm getirmez..

Irkçılık bitti şimdide dini ayrımcılıkları mı tartışacağız?!Çok gereksiz ve gerginlik yaratacak bir konu bana göre..
Kim profilinde ne ayrımı yapıyorsa kendisinedir..Bize zararı olduğunu düşünüyorsak muhatap almayız olur biter..Zaten muhatap alınmamak karşı tarafa en çok zarar veren bir yöntemdir!

Ülkemizde çözüm ancak bu gibi dayatmaların yasaklanması,herkesin dilediği düşünce ve inançla,devlete ve topluma zarar vermeden yaşamasıdır! Böyle bir anlayış ve özgürlük her kesime,her ırka,her inanca eşit şekilde uygulanırsa eğer,böyle uç düşünceli insanların sayısıda azalır diye düşünüyorum..

Hükümetimizde bu düşünce ile bu yolda zaten..
Çok azda olsa farkedilebilir şekilde bazı şeylerin değiştiğini görüyoruz hepimiz..

Bizim kimliğimiz yaşadığımız ülkedir!
Bizim kimliğimiz bizi biz yapan değerlerimizdir!
Bizim kimliğimiz Türkiye kimliğidir!
Türkiye; türk,kürt,arap,laz.. bir çok ırkın,bir çok inancın ve bir çok fikrin bir arada yaşadığı koca bir zenginliktir..

Irkçı düşüncesi olmayan,insanları dini yada ırkına göre ayırmadan da sevebileceğine inanan herkes Türkiyelidir!

Kimse varolan bir ülke üzerinde bir başka ülke kuramaz! Birilerinin kimlikleirne alevi yada kürt yada arap yazılmasını istemesi; ülkede asıl ayrımcılık ve kaosa neden olacak en büyük yanlıştır!Bu diretme ve istek bir ülke üzerinde başka bir ülke kurma çabasının adıdır!

Son zamanlarda artarak devam eden,açılımı fırsat bilip ülkeyi karıştırma adına fırsat kollayan bazı düşüncelerin,bu yoldan elleri boş döneceklerine inanıyorum..
Bizim atalarımızın babasının cümlesinin adı osman değildi ama onlar OSMANLIYDI! Bizimde cümlemizin sülalesi kürtoğulu kürtte değil,türk oğlu türkte değil,ama biz TÜRKİYEYİZ!

Feyza
10-10-2009, 17:40
Evet; çoğunuz tarafından ne yazık ki yanlış anlaşıldım.

Ne oluyor arkadaşlar.?
Siz niçin yazdıklarımı üzerinize alıyorsunuz?
Benim kişi veya kişilerle bir alıp veremediğim olmaz.
Benim sistemin çarpıklığıyla işim olur.
Dolayısıyla sistemi eleştiriyorum ben burada. Olay bu kadar basit.
Ben sistemin çarpıklığına, zihniyetine değinerek yorumlarımı yazıyorum.

Sen Türk'sün, Türklüğünle övün buna kim rahatsız oluyor?
Ancak dağlara taşlara, sağa sola asılan, yazılan "Ne Mutlu Türküm" diyene
sözü neyin nesi oluyor? Maksat nedir? Amaç nedir?
Cevabı çoook basit; asimilasyon..!
Ne yani ben "Türküm" demesem mutsuz mu olacam.?

Kimliğimi ne yapacaksınız? Hayırdır?
Merak etmeyin, ayrımcı değilim.
Asıl ayrımcıların kim olduğu birilerince zaten biliniyor.

Konuyu da kimse başka taraflara çekmesin.

Selametle...
Siz benim sorduğum soruların hiç birine cevap vermediniz. Yine bir birine hiç bir alaka kuramadığım bir yorum yazmışsınız.
Sizin yazdıklarınızı kişisel algıladığımı nereden çıkardınız onuda anlamış değilim.

Merak etmesi gereken ben değilim sizsiniz. Benim hiç bir kaygım yok kaygısı olanlarıda herkes biliyor. Konu da olması gereken tarafa doğru gidiyor.

Eşref
10-10-2009, 18:18
Yav azcık mantıklı düşünün tek bir Ülke var ama okullarda çocuklara sen kürtsün, sen lazsın, sen çerkezsin mi dedirticez. Yani bu ufacık çocuklara yaşadıkları Ülkeyi sevdirmek yerine kutuplara böldürmek en doğrusu bumudur yani... Ben yukarıda ne yazdım. Birileri sen onlarsın ben bunlarım derse kardeş olamayız, bu konuda mutabıkmıyız...

Aslında bu olaylarda kimsenin suçu yok. Birileri zorla insanların zihnini bulandırıyor. Bunu yapmak inanın zor da değil.

Mesela bugün diğelim ki ülkemizin ismi Osmanlı olsaydı ne olurdu? Biraz art niyetli düşünüp yazayım size;

------------------------------------------------------------

Osmanlı demek, Osman'a mensub olmak demektir. (LI eki, getirildiği kelimeye mensubiyet bildirir.) Peki hangimiz Osmanoğulları'na mensubuz? Sanırım hiçbirimiz. Osmanoğulları soyundan gelenleri zaten biliyoruz.

Öyleyse neden Osmanlıyım diyeyim? Bu ülkeyi sadece Osman Bey mi kurdu? Neden Osmanlı? Neden Eşrefli değil? Benim atalarım da en az Osmanoğulları kadar bu ülke için savaşmıştır.

Hem belki ben Eşrefoğulları Beyliğinden geldim ve Eşrefliyim. Kürtler de Osmanlı olamaz. Çünkü Osmanlı Kayı boyundan olup kökeni orta asya Türk'üdür. Kürtler neden zorla Osmanlıyım desin ki?

--------------------------------------------------------------

Anlattığım şeyler mantıklıdır. Kimse mantıksız diyemez! Ama mantıklı olmak art niyetliliği ortadan kaldırmaz. Mantığı art iyetle doldurup sundum ben. Tıpkı Kürt-Türk meselesinde yapıldığı gibi.

Aman yanlış anlaşılmasın. Ben çok şükür art niyetli değilim. Belki soyum Osmanoğullarından gelmiyor ama gururla Osmanlıyım derim. Sonuçta Osman Bey bu ülkeyi kurmuş. Tamam belki benim soyumda savaşıp ona yardım etmiş olabilir ama kurucusu Osman Bey. Ben Osman Bey ve diğer tüm padişahları sanki kendi soyumdanmış gibi sanki ben de Osmanoğluymuşum gibi kabul ediyor ve benimsiyorum. Osmanlıyım demek benim soyuma zeval getirmez.

Keşke aynı şeyler Türklük için de geçerli olsa. Irkınız Türk olmayabilir. Ama madem bu ülkeyi Türkler kurdu, ismine Türkiye dedi, bu ülkenin bir ferdi olarak, sanki Türklük kendi soyumuzmuş gibi sanki bizlerde doğuştan Türkmüşüz gibi kabul edip benimsemek gerekir. Türklüğün ırkçılık olmadığını ve soyumuza zeval getirmeyeceğini de kavramak lazım.

Osmanlı kalkıp, "Osmanlı olmak için Osmanoğulları soyundan gelmek gerekir" deseydi, işte o zaman sorun olurdu. İşte o zaman "Ben Osmanlıyım" demezdim. Diyemezdim. Şayet bugün "Türk olmak için de Türk soyundan gelmek gerekir" diyen bir ülke varsa, o zaman Kürtler "Türklük" kavramından rahatsızlık duyabilirler.

depare
10-10-2009, 18:23
aynı şeyleri tekrar etmekten yorulduğum için bir başka yorumumu ekledim buraya.

Pkk terörü birileri dağa taşa yada andımıza Ne mutlu TÜRKÜM diyene yazdığı için isyan amaçlı meydana gelmemiştir. Pkk terörü sadece Devletin halkına zamanında uyguladığı yanlış politikalardan dolayıda gelmemiştir. Pkk terörü Ülke'yi bölmek adına bazı odakların işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar ile meydana gelmiştir. Devletin içindeki bazı üst düzey yöneticilerde terör örgürtünün maşalığını yapmış Doğu'da yaşayan Kürt halkını PKK nın kucağına itmiştir. Bahsi geçen devlet yöneticilerinin Apo denen adi yaratıktan hiç bir farkı yoktur. Doğu işsiz bırakılmış, doktorsuz bırakılmış, okulsuz bırakılmış, aç bırakılmış, yatırımsız bırakılmış çünkü bölünmesi için bunlar lazımmış yapılmış. Doğu'da bu sıkıntıları sadace Kürt'ler değil Türk vatandaşlarda yaşamıştır. Türk'lerin köyleri basılmış, evleri yakılmış, evlatları öldürülmüş, kızlarına kadınlarına tecavüz edilmiş. Kürt'lerden haraçlar alınmış, evlatları kandırılmış dağa çıkarılmış vs... vs... Batı'da ise Kürt'ler okumuş Doktor olmuş, savcı olmuş, başbakan dahi olmuş.

Buraya kadar anlamışsındır sanırım. Şimdi gelelim bu yoruma cevaba

Ben diyorum Hasan Hüseyin Sen diyorsun Ali Kemal.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine Ne MUTLU TÜRKÜM diyene yazmıyacakta tutup Hollandaya'mı yazıcak. O dağlar da Taşlar da normal şeyler yaşansaydı tamam bende yadırgardım, ne işi var dağda taşta o yazıların derdim. Ama Ülkemiz normal değil, Ülkemizi bölmek isteyenler var. Birileri dağı taşı kendinin ilan edip yeni bir Devlet kurma hevesine düşüp gencecik fidanları, evlatları katlederse, köyler basılırsa. Birilerinin beynini yıkamak için türlü türlü provakandalar yapılırsa Dağa taşa herşey yazılır. Bunun adıda psikolojik savaştır!..

Yav azcık mantıklı düşünün tek bir Ülke var ama okullarda çocuklara sen kürtsün, sen lazsın, sen çerkezsin mi dedirticez. Yani bu ufacık çocuklara yaşadıkları Ülkeyi sevdirmek yerine kutuplara böldürmek en doğrusu bumudur yani... Ben yukarıda ne yazdım. Birileri sen onlarsın ben bunlarım derse kardeş olamayız, bu konuda mutabıkmıyız.
Ak Parti'nin yapmak istediği sen onlarsın, bunlar şunlar dedirtmek değil. Çoğu insan yapılmak istenilenin terörü ve kardeş kavgasını bitirmek olduğunu hala anlamış değil. Anladığını sananlarda işi abartmış saçmalamaya başlamış, tıpkı biz çağdaşız diyen aydınların saçmalayıp dini inkar etmeleri gibi...

Pkk'nın bunlarla ilgili olmadığını bende biliyorum lakin çoğu Kürt bu dayatmalar yüzünden pkk'yı destekliyor...

Devletin eski politikaları yüzünden pkk'yı destekliyor "Ne Mutlu Türküm Diyene" zaten ırkçı bir söz doğuya değil hiç bir yere yazılmamalı..!!

Batı'da kürtler Başbakan,doktor,mühendis vs. olmuş olabilir ama pkk için bunların hiç bir önemi yok onlar kürtlerin kalkınmasını isteseler iş makinalarını,sanayileri kundaklamazlardı...

Onlar öldürdüklerinin kürtmü,yoksa türkmü olduğuna bakmaz onların işi olay yapıp gündemde kalmak...

Okullar'da çocuklara sen kürtsün,sen lazsın derdirmiycez birleştirici bir and her şeyi çözecektir...

Türküm dedirtmek malesef bu ülkeyi sevmelerini sağlamaz ırkçılığı değil kardeşliği ön plana çıkaracak bir and onlarında ülkesini sevmesini daha kolay hale getirir...
Evet bu konuda mutabıkız...

Biraz tarihten ders alabilsek neden bu kahrolasıcı sorun şimdi var neden eskiden yoktu neyi yanlış yapıyoz..!

Bu ülkede yaşayan herkezin kendi dilini konuşmaya,kendi kültürünü yaşamaya hakkı olmalı kürt olduğunu ya da laz olduğunu çekine,çekine değil haykırarak söyleyebilmeli...

Mesela benim memleketim Trabzon'da Kürtlere çoğu kişi kötü gözle bakar iş vermez kovarlar Trabzonda barındırmazlar bunların bu kadar önyargılı olmasına kim sebep oldu..?

Ak partinin kürt açılımını desteklediğimi daha önce defalarca dile getirdim...

depare
10-10-2009, 18:37
Sevgili kardeşim, Türklük denilen şey, bu ülkenin vatandaşlığıdır. Sanki nazi Almanyasında yaşıyormuşuz da Alman ırkını zorla dayatıyorlarmış gibi bir zihniyet neden var anlamıyorum.

Farz edelim ki Türklük kavramından vazgeçtik. Peki Türkiye vatandaşlarına ne diyeceğiz? Türkiyeli mi?

Diğelim Türkiyeli dedik. Peki o zaman sorun biter mi? Zaten Türkiyeli olmak her zaman söylerim mantıksız birşeydir. Türkiye'nin Türk'ten farkı Arapça kökenli bir ek almasıdır. Anlamı da Türk şehri, Türk yurdu demektir.

Kürtler bugün bir şehir kursa, bu şehrin bir Kürt şehri olduğunu ifade etmek için "Kürdiye" diyebilirler. Kürt köküne getirilen ek, Kürtlüğü öldürmez. Kürt kelimesini ülke ismi yapar.

Yani sorun olarak gösterilen vatandaşlık ismi Türklüğe gerçekçi bir çözüm bile bulunamamış. Sadece Türkiyelilik kavramıyla makyajlama yapılmış. Oysa Türk demek istemeyen Türk şehrindenim (Türkiyeliyim) der mi?

Ortada dayatma yoksa kürt sorunu niye var..? Bunun sebebi sadece kürtlermi..?

Sorunu çözmek için ilk önce kendi tutumlarımızı göz önüne almak gerekiyor...

Sorun varsa bu sorunu çıkartanlar'da var belki bugün fazla yok ama geçmişte olmuş ve hala sıkıntılarını yaşıyoruz sadece Pkk yok bu sorun kapsamında...

Türkiyeli desek sorun bitmese'de azalır...
Şimdi Almanyada ki bir Türk yurt dışına başka bir yere gitse ona nerelisin dense "Ben Türküm ama Almanyada yaşıyorum" der bunda bir sorun yok Kürtte yurt dışında aynısını der...

Türkiyeli desek hiç olmazsa Türk olduğunu değil Türkiye'de yasadığını ifade etmiş olacaz bu sorunu azaltır...

Terennüm
10-10-2009, 18:46
sevgili dostlar siz çözümden yanamısınız yoksa çözümsüzlükten yanamı? yoksa amacımız sadece eteğimizde ki taşları mı dökmek?eğer böyleyse ne mutlu bırakın yere düşsün.kafalarımıza fırlatarak eteğimizde ki taşları bırakamımızın anlamı yok.....

Asi_isyankar
10-10-2009, 19:21
"Ne Mutlu Türküm" sloganı en azından doğu ve güneydoğunun dağlarından
taşlarından silinmeli. Çünkü oralarda ağırlıkta Kürtler yaşamaktadır.
Niçin onlar böyle rencide ediliyor.
Bu sloganı savunan arkadaşlarımızı empati kurmaya davet ediyorum.

Dostça

Ertuğrul ÖZGÜL
10-10-2009, 19:36

Dostça

Abartmayalım lütfen....
Tamam ırkçılık iyi bi şey değil ama neden rencide etsinki oradaki insanları....

Yalçın abide demiş avrupada ve dünyada MÜslüman = Türk
ırkçılığa karşıyız ama sizde aşırıya kaçıyorsunuz biraz oldum olası yasak koyalım Türk kelimesinede tam olsun...
hem alevilik bir ırk değil ki nasıl oluyor ne mutlu alevi yok nemutlu değil....

Lütfen böyle bir dönemde bu tür oyunlara düşmeyelim...

Asi_isyankar
10-10-2009, 21:15
Abartılacak bir taraf yok ki.
Sorunun ne olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Neden empati kuramıyor sunuz?
Biri sizin evinizin karşısına "maksatlı" bir biçimde "Ne Mutlu Kürdüm" veya
"Ne Mutlu Aleviyim" diye yazsa, ve orada on yıllarca kalsa
bu sizi rencide, sinir etmez mi? Dürüst olalım...

Kürt Sorununu daha iyi kavramalıyız...

Eşref
10-10-2009, 23:35
. Bir kısım insanımız onu ırk özelliği taşıdığını ,bir kısmımızında ulusal kimlik ile eş değer halde olduğunu düşünüyor.

Yalçın abi, Türklük denen kavram sadece ulusal bir kimlik olabilir. Irk olarak düşünsek, kaç kişi soyu bozulmadan Türk oğlu Türk olarak bugüne geldiğini iddia edebilir?

Irkçılık, yok olmaya mahkum bir kavramdır. Ve bu kavram bugün sadece siyasi olarak hayatını sürdürüyor. Devir değişti. İnsanlar saatler içinde dünyanın bir ucundan başka bir ucuna gidiyor. Eskisi gibi çakılı bir yerde yaşam yok. Her kesimden insan iç içe yaşıyor. Kimse kalkıp benim ırkım Türk. Sadece Türkle evlenirim diyip eşinin etnik kökenini de araştırmıyor.

Herkesin birbiriyle evlendiği kozmopolit bir dünyada kim ırkını koruyabilir? Irkçılık biyolojik olarak yok olma noktasında. İnşAllah zihinlerden de yok edilecektir.

Eşref
10-10-2009, 23:42

Sen o yazıdaki maksatı şu şekilde düşünüyorsun sanırım; devlet bölgedeki Kürtlerden rahatsız. Orada bir soykırım yapmak veya Kürtlere nispet yapmak için dağa taşa Türklük'le ilgili şeyler yazılıyor. Böyle düşünürsen elbette o yazı seni rahatsız eder.

Ama o yazı dağa taşa yazılırken amaç, dağı taşı kendine mesken edinmiş pkklılardır. Onlara "Burası Türk Yurdudur. Burası Türk toprağıdır. Boşuna heveslenmeyin. Bu vatan sahipsiz değil" deme gayesidir. Yoksa dağa taşa neden yazı yazsınlar? Eğer böyle düşünürsen, oradaki yazılar seni rahatsız etmez. Sadece dağları sahipsiz sanan, vatanı sahipsiz sanan bölücüleri rahatsız eder.

Özgür Çağrı
10-10-2009, 23:52

Anayasada bu ülkede yaşayan herkes Türktür ! Maddesiyle dayatma yapılmıyormu ;D Komik cevaplar :hihi2:

Eşref
10-11-2009, 00:04
Anayasada bu ülkede yaşayan herkes Türktür ! Maddesiyle dayatma yapılmıyormu ;D Komik cevaplar :hihi2:

İşte o yasa Türklük kavramının ırkçı bir nitelik taşımadığını göstermiyor mu? Bu ülkede yaşayan insanları ayrı ayrı sınıflandırıp, ona göre yasal düzenleme olsa asıl o zaman sıkıntı olur.

Feyza
10-11-2009, 00:16
Pkk'nın bunlarla ilgili olmadığını bende biliyorum lakin çoğu Kürt bu dayatmalar yüzünden pkk'yı destekliyor...

Devletin eski politikaları yüzünden pkk'yı destekliyor "Ne Mutlu Türküm Diyene" zaten ırkçı bir söz doğuya değil hiç bir yere yazılmamalı..!!

Batı'da kürtler Başbakan,doktor,mühendis vs. olmuş olabilir ama pkk için bunların hiç bir önemi yok onlar kürtlerin kalkınmasını isteseler iş makinalarını,sanayileri kundaklamazlardı...

Onlar öldürdüklerinin kürtmü,yoksa türkmü olduğuna bakmaz onların işi olay yapıp gündemde kalmak...

Okullar'da çocuklara sen kürtsün,sen lazsın derdirmiycez birleştirici bir and her şeyi çözecektir...

Türküm dedirtmek malesef bu ülkeyi sevmelerini sağlamaz ırkçılığı değil kardeşliği ön plana çıkaracak bir and onlarında ülkesini sevmesini daha kolay hale getirir...
Evet bu konuda mutabıkız...

Biraz tarihten ders alabilsek neden bu kahrolasıcı sorun şimdi var neden eskiden yoktu neyi yanlış yapıyoz..!

Bu ülkede yaşayan herkezin kendi dilini konuşmaya,kendi kültürünü yaşamaya hakkı olmalı kürt olduğunu ya da laz olduğunu çekine,çekine değil haykırarak söyleyebilmeli...

Mesela benim memleketim Trabzon'da Kürtlere çoğu kişi kötü gözle bakar iş vermez kovarlar Trabzonda barındırmazlar bunların bu kadar önyargılı olmasına kim sebep oldu..?

Ak partinin kürt açılımını desteklediğimi daha önce defalarca dile getirdim...
Hmm. Hani o çocuklar hiç birşeyden anlamazdı, konu Türklük olunca nedense her bir haltı anlıyorlar sizin nazarınızda.

Adı üstünde ya çocuk!..
Askeri, Polisi taşlayan sonra bir çikolata yada top için taş attıkları polis abileriyle oyun oynayan çocuklar.

Kardeş sen kendince olayı çözmüşsün. Şu yapılsın bu yapılmasın bakalım ben onların yapılmasını istiyormuyum. Yada benim gibi başka insanlar. Malum eşitlik, hani o dilinizden düşmeyen;ı:. Kürtler ve Lazlarda ırklarını gizlemiyorlar, çekinerek söyleyen bir Allah kulu yok. Haberler de habire izliyoruz aşiret düğünlerini, haberleri geçtim birebir çevremizde görüyoruz. Kültürlerini yaşamalarına kimse engel olmuyor. Lazlar horon tepiyor Kürtler Şemmamme oynuyor düğünlerinde. Hatta kültürler bizim ortak değerlerimiz. Türk lerinde düğünlerinde aynı nameler çalınıyor. Kızlar alınıyor, kızlar veriliyor. (Şu kız alma verme cümlesine de ayrıca uyuz oluyorum, ama usulen kullanıcam. Erkek alınıyor Erkek veriliyor dense ne olur sanki :hmm)

Biz sizinle hiç bir konuda mutabık değiliz çünkü ben NE MUTLU TÜRKÜM diyene diye haykırıyorum. Çünkü Türkiye'liyim.

Ben sizin tam olarak neyi desteklediğinizi henüz anlamış değilim. Bakın bakış açısı diye bir şey var. Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz, siz demokratik açılımı provake etmeye çalışan bazı yazarlarımız ve bu açılımı kullanmaya hatta bizim aleyhimize çevirmeye çalışan bölücüler gibi konuşuyorsunuz ve bu beni çok rahatsız ediyor eminim sizde bunun farkındasınızdır. Hiç aklımızda fikrimizde bir kutuplaşma yokken bir zıtlaşma içine girmemize sebep oluyorsunuz. Sırf size cevap vericem diye fazla derinlere dalıyorum ve belkide Kürt kökenli arkadaşlarımız beni yanlış anlıyor. Fakat şu var buna sebep olan sizin yıkıcı yorumlarınızdır. Kaçtane yorum yaptıysam birlik beraberlik dedim, sanki havaya konuşuyormuşum gibi siz yine aynı kelamları getitip getirip yazdınız. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz!.. Benim penceremden bakmaya çalışın. Hani hep diyorsunuz ya Empati. ;;)

Fasl-ı Gül
10-11-2009, 00:20
Belli sloganlardan rahatsızlık nedendir diye düşünmeye başladım şimdi.
Yani "Ne mutlu ..... (Türk, Kürt, Alevi....) diyene" neden haricinde kalanı rahatsız eder?

Bence bunda ki en büyük etken -özelde- Kürtlerin belli bir dönem boyunca, ülkede haksızlığa maruz kalmalarındandır. Fail-i meçhul cinayetler, yeteri kadar hizmet görememe, mağduriyetler yaşama vs.. Bunlar olmuş şeyler ve hepimiz biliyoruz. Böyle bir ortamda "kürt" olduğu için ikinci plana itilen insanlara "Ne mutlu Türküm diyene" demek, "sen de Türk olsaydın, sen de mutluluğu hak edip, hizmet görseydin" manasına gelmez mi? Bu ortam içinde büyüyen çocuklar bugün bu cümleleyi nasıl yorumlarlar?
Eğer "kürt vatandaşlarımız" bu ülkede mağduriyet yaşamasa idi emin olun ki bu sözlerin, sloganların böyle bir etkisi olmayacaktı ve bu sözler rahatsızlık oluşturmayacaktı..

Belki de bizim yaptığımız hata öncesini görmeden "şu an"a dair yorumlarla olayı açıklamaya çalışmamız.. Bunun için hata yapıyoruz..

Bugün ise, eğer ülke birlik ortamına çekilmek isteniyorsa bizler buna katkı sağlayarak "biz"e doğru yaklaşmalıyız.. Acıları tazelemek ayağa kalkmaya engel olacaktır.. Bu da unutulmamalı..

Feyza
10-11-2009, 00:27

DostçaYav niye Doğu'da sadece Kürtlermi yaşıyor. Ben Erzincan dağlarında o yazıları gördükçe kendimi güvende hissediyorum. Doğu dediğiniz yer sizin nazarınızda Türkiye'den ayrı bir yermi ki en azından oralara yazılmasın diye bir fikir beyan ettiniz?

Empatiyi önce siz kurun. O yazılardan rahatsız olması gerekenler PKK'lı lardır, onların rahatsız olması bizi rahatsız etmiyor. Ben Kürtlerin rahatsız olduğunu sanmıyorum. Rencide oluyorlar lafını yazarak Kürt kökenli arkadaşlarımızı siz rencide etmiş oluyorsunuz.

Feyza
10-11-2009, 00:33
Belli sloganlardan rahatsızlık nedendir diye düşünmeye başladım şimdi.
Yani "Ne mutlu ..... (Türk, Kürt, Alevi....) diyene" neden haricinde kalanı rahatsız eder?

Bence bunda ki en büyük etken -özelde- Kürtlerin belli bir dönem boyunca, ülkede haksızlığa maruz kalmalarındandır. Fail-i meçhul cinayetler, yeteri kadar hizmet görememe, mağduriyetler yaşama vs.. Bunlar olmuş şeyler ve hepimiz biliyoruz. Böyle bir ortamda "kürt" olduğu için ikinci plana itilen insanlara "Ne mutlu Türküm diyene" demek, "sen de Türk olsaydın, sen de mutluluğu hak edip, hizmet görseydin" manasına gelmez mi? Bu ortam içinde büyüyen çocuklar bugün bu cümleleyi nasıl yorumlarlar?
Eğer "kürt vatandaşlarımız" bu ülkede mağduriyet yaşamasa idi emin olun ki bu sözlerin, sloganların böyle bir etkisi olmayacaktı ve bu sözler rahatsızlık oluşturmayacaktı..

Belki de bizim yaptığımız hata öncesini görmeden "şu an"a dair yorumlarla olayı açıklamaya çalışmamız.. Bunun için hata yapıyoruz..

Bugün ise, eğer ülke birlik ortamına çekilmek isteniyorsa bizler buna katkı sağlayarak "biz"e doğru yaklaşmalıyız.. Acıları tazelemek ayağa kalkmaya engel olacaktır.. Bu da unutulmamalı..

Bu başlık altında da bundan önceki konularda da geçmişi, bugünü, amaçları irdeliyerek konuyu tartışmaya çalıştık.

Fasl-ı Gül
10-11-2009, 00:42
Bu başlık altında da bundan önceki konularda da geçmişi, bugünü, amaçları irdeliyerek konuyu tartışmaya çalıştık.

Eğer sonuçlar bulunamadıysa, ya da sonuçlar yorumlara yansımıyorsa kalem oynatmak ne işe yarar ki..

"Fevri" tartışmalarla tükeniyor zaman.. Herkes kendi doğrusunu isbat için burada ya zaten..
Bu ülke de, benim ülkemde, "doğru" adına pek çok yanlış yapıldı ve bugün onların farkına varılıp hatalardan dönülmeye çalışılıyor.
Yorumumda belirttiğim hususun gözardı edildiği intibaıyla yazdım. Beni bu düşünceye sevkeden bir âmil vardı elbet :)

Özgür Çağrı
10-11-2009, 01:00
Doğuda çoğunluk kürt kökenli o bakımdan demiş olabilir feyza abla . Feyza abla Ne mutlu Türküm Dİyene diyince erbakan hocanın o meşhur lafı aklıma geldi :)

Feyza
10-11-2009, 01:08
Eğer sonuçlar bulunamadıysa, ya da sonuçlar yorumlara yansımıyorsa kalem oynatmak ne işe yarar ki..

"Fevri" tartışmalarla tükeniyor zaman.. Herkes kendi doğrusunu isbat için burada ya zaten..
Bu ülke de, benim ülkemde, "doğru" adına pek çok yanlış yapıldı ve bugün onların farkına varılıp hatalardan dönülmeye çalışılıyor.
Yorumumda belirttiğim hususun gözardı edildiği intibaıyla yazdım. Beni bu düşünceye sevkeden bir âmil vardı elbet :)İyi ya işte yanlışlar farkedilip doğrular bulunmaya çalışırken, bu hassas dönemde kutuplaşma yaratıcak kelamlara ne lüzum var bende bunu söylüyorum. Madem çözüm isteniyor ozaman neden bu olayların tek sorumlusu devletmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor onu anlamıyorum. Devletin içine kümelenmiş ve bölünmesi için terör örgütü ile ortaklaşa çalışan hainlerin yediği naneler neden bir millete maal ediliyor. Ben biz birliğiz derken sen o'sun ben bu'yum neden deniyor onu anlamıyorum. Madem maksat sorunu çözmek, kardeş kavgasını bitirmek o zaman yapıcı olmak gerek yıkıcılığın kimseye faydası yok.

Feyza
10-11-2009, 01:14
Doğuda çoğunluk kürt kökenli o bakımdan demiş olabilir feyza abla . Feyza abla Ne mutlu Türküm Dİyene diyince erbakan hocanın o meşhur lafı aklıma geldi :)O laftan önce yorumların tamamını oku, ondan sonra fikrini beyan et daha sağlıklı olur.
Ben Ne Mutlu TÜRKÜM diyene derken Irkımı ön plana çıkarmıyorum. Diyenlerin çoğuda bu maksatla söylemiyor. Ülkemi seviyorum, Türkiye'liyim ve Ne mutlu Tüküm diyene diyorum. Karaeşref ne güzel demiş saf Türk kalan varmı ki ben hakiki Türk'üm ırkım benim desinde sarılsın. Benim damarlarımda da kürtlük var mesela hatta anne tarafım alevilik olabiliceğinide iddia ediyor. ;;)

Havvas
10-11-2009, 01:14
Şahsen ben
"NE MUTLU "İNSAN"IM DİYENE..!" Sözcüğünü kullanmak isterim...

Kullanın kardeşim size bu sözü sölediniz diye kızanmı ceza verenmi var yada aksini idda edenmi var bakın ne güzel yazmışsınız bişe diyen yok ne istiyorsanız onu söleyin düşünce özgürlügü var

Havvas
10-11-2009, 01:28
Ne Mutlu KONYALIYIM diyene
Karamanlılar ne diyecek bu işe ???

:w::w::w: Karamanlıları bilmemde madem Konyalısın ben bişey söleyeyim
bidaha gelirken Mevlana şekeri getirmesseniz bozuşuruz az mutlu bir konlalı olarak hayatınıza devam edebilirsiniz ;;) bunu tehdit algılamayın Konyalılar hoşgörülü olur :evet:

Özgür Çağrı
10-11-2009, 01:33
Evet Ne Mutlu Konyalıyım Diyene :V;D:karizmatik:

Duygu'Seli~
10-11-2009, 01:38
İşte o yasa Türklük kavramının ırkçı bir nitelik taşımadığını göstermiyor mu? Bu ülkede yaşayan insanları ayrı ayrı sınıflandırıp, ona göre yasal düzenleme olsa asıl o zaman sıkıntı olur.

Kimliğimizde TÜRK ibaresi yoktur..
Kimliğimizde T.C ibaresi yani TÜRKİYE CUMHURİYETİ ibaresi vardır ki buda hangi ülkenin vatandaşı olduğumuzu gösteren,ırkçılıkla alakası olmayan bir ibaredir!

Kimse kimseye ırkı yada dini için dayatma yapamaz..
Ama hiç kimsede zaten var olan bir devlet içinde bir başka devlet kurmaya kalkışamaz!

Bu gün ''ne mutlu türküm'' sloganını ırkçılık diye nitelendirenler,kendi kimliklerinde kendi ırklarının yazılmasını,kendi dinlerinin yazmasını direterek asıl ırkçılığı yapıyorlar!

Ülkede bu ırkçı dayatmalara her ne kadar karşıda olsak,bu dayatmalar bahanesiyle ayrımcılığa daha fazla meydan veren istek ve düşüncelere de karşıyız!

Ertuğrul ÖZGÜL
10-11-2009, 07:12

Bakın Türk terimi sizi niye ahatsız ediyor bunu pek anlayamadım... ama şunu iyi biliyorum ki aynı oyunlarla araplar bizden koparılmış...Halleri orta ondan önce aynı oyunla Ermeniler koparılmış... çok mutlu ve mesut yaşanılıyormuş hatta dinlerimizin farklı olmasına rağmen... Ermenilerin halide ortada perişan...
Adamlar bizi parçalamakla güç kazanıyor.... ve parçaladıkları kesimi avuçlarının içine alıyor....

Sizin kafanıza bunu sokmuşlar şimdi aynen araplarınkine sizi Türkler yıllarca sömürdü dedği gibi ama tam tersi Biz araplara kendimizden çok özen göstermisiz.... Ermenilere milleti sadıka demişiz Kürtlerdiye sizi ayırmayıp canımız kanımız demeişiz sizi bizden saymışız... şimdi asimle der saçmalarsınız biliyorum ama Türkler başka millletleri asimle etmeye çalışan bir millet olsa ne Avpuda millet kalırdı ne Asyada ne de Afrikada.... tamam bazı hatalar yapılmış eskiden ama onları yapanların kim olduğu ortada onu yapanlar Türk değil canilerin milleti olmaz onlar tek millettendir oda Şeyatnın milleti.... Şimdi halk başa geçti ve Kardeş kavgasına son verelim diyorsa sizde ortalık karıştırmak için çabalamayın......

Fasl-ı Gül
10-11-2009, 10:25
İyi ya işte yanlışlar farkedilip doğrular bulunmaya çalışırken, bu hassas dönemde kutuplaşma yaratıcak kelamlara ne lüzum var bende bunu söylüyorum. Madem çözüm isteniyor ozaman neden bu olayların tek sorumlusu devletmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor onu anlamıyorum. Devletin içine kümelenmiş ve bölünmesi için terör örgütü ile ortaklaşa çalışan hainlerin yediği naneler neden bir millete maal ediliyor. Ben biz birliğiz derken sen o'sun ben bu'yum neden deniyor onu anlamıyorum. Madem maksat sorunu çözmek, kardeş kavgasını bitirmek o zaman yapıcı olmak gerek yıkıcılığın kimseye faydası yok.

Eyvallah, ben de bir bakıma bundan bahsetmeye çalıştım.

Bir zamanlar devlet eliyle- ki burada devletten öte devletin içine sinmiş hainler denmeli- insanlara zulümler yapıldı. Şimdi bunlar temizlenmeye çalışılıyor. Gayret bunun için.

Devletten "şimdi" destek gördüğü için kürt kardeşlerimiz de seslerini bu kadar rahat çıkarabiliyor.
Düşünün bir, neden biz "Ne mutlu kürdüm diyene" sözüden rahatsızlık duymayız:
Çünkü bu sözün manevi mutluluğunu bir yana bırakırsak maddi bir getirisi yoktur. Şu manada ki, "bundan önce" kürt olmak, özellikle "devletine bağlılık gösteren" kürt olmak mutluluk değil sıkıntı veriyordu. HEm PKK terörüne maruz kalmak, hem devletin o bölgeleri gözardı etmesi, hem de kendi kardeşleri olan Türkler tarafından "ön yargıyla" bakılması gibi âmiller bunlardan bir kaçı. Onun için, eskiden yapılan hatalar bugün "etkisini" göstermeye başlıyor. Ve insanların bunları dile getirebilmesi de şuan "hükümete" güvenmeleri sayesindedir. İnanın ki, bir 20 yıl sonra "Ne mutlu Türküm diyene" sözü kimse de rahatsızlığa sebep olmayacak, çünkü bu başlık altına ezilmişliğe şahit olmayacak yeni nesil.. Bunun için lazı, çerkezi rahatsız etmez bu sözler. Çünkü kendiği kimliği altında dışlanmışlığı hissetmemiştir, hissettirilmemiştir..

Evet, şimdi herkese düşen, yaşadığımız süreçte atılan "doğru" adımlara destekçi olmak.. Yeni nesilin "birlik" ülküsüyle donanması için bu adımların ve sonuçlarının sinelerde yeşermesi gerekiyor.. Güneydoğu'da, Doğu'da, Batı'da bizim..

Aynı elle aynı şefkatle tutulduğunu hissedince hiçbir çocuk kıskançlık göstermeyecektir..

Asi_isyankar
10-11-2009, 12:41
Hmm. Hani o çocuklar hiç birşeyden anlamazdı, konu Türklük olunca nedense her bir haltı anlıyorlar sizin nazarınızda.

Adı üstünde ya çocuk!..
Askeri, Polisi taşlayan sonra bir çikolata yada top için taş attıkları polis abileriyle oyun oynayan çocuklar.

Kardeş sen kendince olayı çözmüşsün. Şu yapılsın bu yapılmasın bakalım ben onların yapılmasını istiyormuyum. Yada benim gibi başka insanlar. Malum eşitlik, hani o dilinizden düşmeyen;ı:. Kürtler ve Lazlarda ırklarını gizlemiyorlar, çekinerek söyleyen bir Allah kulu yok. Haberler de habire izliyoruz aşiret düğünlerini, haberleri geçtim birebir çevremizde görüyoruz. Kültürlerini yaşamalarına kimse engel olmuyor. Lazlar horon tepiyor Kürtler Şemmamme oynuyor düğünlerinde. Hatta kültürler bizim ortak değerlerimiz. Türk lerinde düğünlerinde aynı nameler çalınıyor. Kızlar alınıyor, kızlar veriliyor. (Şu kız alma verme cümlesine de ayrıca uyuz oluyorum, ama usulen kullanıcam. Erkek alınıyor Erkek veriliyor dense ne olur sanki :hmm)

Biz sizinle hiç bir konuda mutabık değiliz çünkü ben NE MUTLU TÜRKÜM diyene diye haykırıyorum. Çünkü Türkiye'liyim.

Ben sizin tam olarak neyi desteklediğinizi henüz anlamış değilim. Bakın bakış açısı diye bir şey var. Siz görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz, siz demokratik açılımı provake etmeye çalışan bazı yazarlarımız ve bu açılımı kullanmaya hatta bizim aleyhimize çevirmeye çalışan bölücüler gibi konuşuyorsunuz ve bu beni çok rahatsız ediyor eminim sizde bunun farkındasınızdır. Hiç aklımızda fikrimizde bir kutuplaşma yokken bir zıtlaşma içine girmemize sebep oluyorsunuz. Sırf size cevap vericem diye fazla derinlere dalıyorum ve belkide Kürt kökenli arkadaşlarımız beni yanlış anlıyor. Fakat şu var buna sebep olan sizin yıkıcı yorumlarınızdır. Kaçtane yorum yaptıysam birlik beraberlik dedim, sanki havaya konuşuyormuşum gibi siz yine aynı kelamları getitip getirip yazdınız. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz!.. Benim penceremden bakmaya çalışın. Hani hep diyorsunuz ya Empati. ;;)

Sizin tuzunuz kuru olduğu için böyle rahat yazıyorsunuz.
Bundan emin olun.

Selamla...

Asi_isyankar
10-11-2009, 12:54
Yav niye Doğu'da sadece Kürtlermi yaşıyor. Ben Erzincan dağlarında o yazıları gördükçe kendimi güvende hissediyorum. Doğu dediğiniz yer sizin nazarınızda Türkiye'den ayrı bir yermi ki en azından oralara yazılmasın diye bir fikir beyan ettiniz?

Empatiyi önce siz kurun. O yazılardan rahatsız olması gerekenler PKK'lı lardır, onların rahatsız olması bizi rahatsız etmiyor. Ben Kürtlerin rahatsız olduğunu sanmıyorum. Rencide oluyorlar lafını yazarak Kürt kökenli arkadaşlarımızı siz rencide etmiş oluyorsunuz.

Dediğim gibi;
sizin tuzunuz kuru olduğu için böyle rahat yazıyorsunuz.
Siz nereden bileceksiniz ki doğudaki insanların neler çektiğini.
Bakın siz; "Ceylan Önkol" için ne düşünüyorsunuz?
Ceylan Önkol sizin kardeşiniz olsaydı ne yapardınız?
Siz bölgede yaşamadığınız için anlayamazsınız bu sıkıntıları.
Dolayısıyla empati gücünüz çok zayıf.
Siz uzaktan yalan yanlış, çarpık haberlerle gündemi takip ediyorsunuz.
Biz ise olayların içerisindeyiz, ensemizde hissediyoruz.
O yazılar Kenan Evren'in döneminde daha çok arttırıldı.
O zaman PKK var mıydı?

Kürtlerin üzerinde belki şimdi fazla bir baskı yok ancak
Ceylan'a dikkat ederseniz sorunu daha iyi kavrayabilirsiniz belki.

Sabahtan akşama kadar siz "Ne Mutlu Türküm" diye haykırırsanız rahatsız olmam
ancak sistemin dayattığı o kelimeler maksatlıdır.
Bu cümleler belki iyi niyetle yazılmış ancak sistem tarafından istismar edildi.

Kürt Kökenli arkadaşlarımız rahatsız olmuyormuş o yazılardan.
. Kürtlerin en az yüzde 90'ı o yazılardan rahatsızdır.

Bu çocuklar size neyi ifade eder..!

http://img202.imageshack.us/img202/5894/zarok6.jpg

http://img56.imageshack.us/img56/7788/zarok7.jpg

Hepsi öldürüldü çarpık sistem tarafından...!

Asi_isyankar
10-11-2009, 13:03
Bakın Türk terimi sizi niye ahatsız ediyor bunu pek anlayamadım... ama şunu iyi biliyorum ki aynı oyunlarla araplar bizden koparılmış...Halleri orta ondan önce aynı oyunla Ermeniler koparılmış... çok mutlu ve mesut yaşanılıyormuş hatta dinlerimizin farklı olmasına rağmen... Ermenilerin halide ortada perişan...
Adamlar bizi parçalamakla güç kazanıyor.... ve parçaladıkları kesimi avuçlarının içine alıyor....

Sizin kafanıza bunu sokmuşlar şimdi aynen araplarınkine sizi Türkler yıllarca sömürdü dedği gibi ama tam tersi Biz araplara kendimizden çok özen göstermisiz.... Ermenilere milleti sadıka demişiz Kürtlerdiye sizi ayırmayıp canımız kanımız demeişiz sizi bizden saymışız... şimdi asimle der saçmalarsınız biliyorum ama Türkler başka millletleri asimle etmeye çalışan bir millet olsa ne Avpuda millet kalırdı ne Asyada ne de Afrikada.... tamam bazı hatalar yapılmış eskiden ama onları yapanların kim olduğu ortada onu yapanlar Türk değil canilerin milleti olmaz onlar tek millettendir oda Şeyatnın milleti.... Şimdi halk başa geçti ve Kardeş kavgasına son verelim diyorsa sizde ortalık karıştırmak için çabalamayın......

Siz önce gidin Ceylan Önkol'un katillerini sorgulayın
Ondan sonra yazın isterseniz.
Hep aynı hikayeleri dinliyoruz.

Asi_isyankar
10-11-2009, 13:07
Ne mutlu Kürdüm diyene

Güneydoğu'nun dağlarına, ovalarına, kasabalarına, şehirlerine, silah tehdidi olmadan "ne mutlu Türküm" diye yazdırabilir misiniz? insanların kendi istekleriyle yazmayacağı yazıları niye silah zoruyla onların gözüne sokuyorsunuz? Böyle bir zorlamadan huzur ve güven çıkar mı? Bahçeli ile Baykal, evlerinin karşısına "ne mutlu Kürdüm" diye yazılmasına razı mı?
Deniz Baykal ile Devlet Bahçeli, barış girişimlerine karşı çıkıyorlar.
Devlet Bahçeli, "dağa çıkmaktan" söz edecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti içişleri Bakanı ile görüşen gazetecileri "hain" ilan edecek kadar "abartılı ve çirkin" bir itirazı dile getiriyor.
Peki, bu iki "savaş kuşu" ne istiyor?
Savaş hep sürsün istiyorlar herhalde.
Politikalarını "milliyetçilik" temeline dayandırdıkları ve toplumsal bir projeleri olmadığı için onların politik varoluşları aslında toplumun sürekli bir gerginlik içinde yaşamasına bağlı.
Milliyetçiliğin yapısı itibariyle dokusunda taşıdığı "düşmanlık", hiç bitmeyen bir "düşman" ihtiyacı yaratıyor.
Bizi tehdit eden ve bizi o tehdit etrafında birleştiren bir düşman lazım.
Bu "düşmanlık ve tehdit" milliyetçi partileri, hiçbir toplumsal öneri ortaya koymadan, hiçbir yaratıcılık göstermeden siyaset arenasında yaşatıyor.
Savaşı aslında bunun için istiyorlar.
Kendi siyasetçiliklerini devam ettirebilmek için.
Onlar hiçbir düşünce üretmeden "lider" kalabilsinler diye bırakın çocuklar ölsün.
Bu kadar bencil ve ilkel bir çıkış noktaları var.
Tabii, bunu açıkça söylemeyecek kadar bir akla da sahipler.
"Savaş hep sürsün" diyemediklerinden "PKK teslim olsun öyle barış yapılsın" demeye getiriyorlar.
Devlet, barış için hiç kimseyi "muhatap" almayacak, Kürtleri "ikinci sınıf vatandaş" konumuna düşüren şartlan değiştirmeyecek ama PKK teslim olacak.
Önce şu soruyu sormak gerekiyor.
PKK niye teslim olsun?
Bu örgüt yenilmedi ki.
Hâlâ parası, silahı ve en önemlisi halk arasında kuvvetli bir desteği var.
Halk arasındaki desteği sürdüğü sürece de PKK'yı yenemezsiniz.
Yirmi beş yıl süren savaş bir yirmi beş yıl daha sürer.
Peki, PKK yenilmediyse niye Öcalan, PKK liderleri, DTP, Kürt aydınları barış isteyen bir tutum içinde?
PKK, yenilmedi ama yenemedi de…
Yirmi beş yıl daha savaşsa PKK'nın da isteklerine silahla ulaşması mümkün değil.
PKK artık bunu biliyor.
Bu, bir nafile savaş.
Daha da önemlisi, dünya konjonktürü, Irak Kürdistan'ında oluşan yeni Kürt devleti, Ortadoğu'nun yeniden biçimlenmesi, herkesi yeni politikalar ve stratejiler oluşturmaya zorluyor.
PKK biraz daha silahlı mücadele için ısrar eder, bölgedeki muhtemel huzuru ve barışı tehdit eder hale gelirse, dünya el birliğiyle PKK'yı kenara itecek.
Bu koşullar, PKK'yı zorluyor.
Ama, aynı koşullar devleti de zorluyor.
Dünya, PKK'nın silah bırakmasını istiyor ama Türkiye devletinin kendi vatandaşlarını dağa çıkmak zorunda bırakan tutumundan vazgeçmesini de istiyor.
PKK ne kadar sıkışık durumdaysa, devlet de o kadar sıkışık durumda.
İkisi de büyük bir baskı altında.
Üstelik Türküyle Kürdüyle de herkes savaştan ve fakirlikten bıkmış vaziyette.
Savaş bittiğinde bu ülkede yaşayan herkes daha zengin ve güvenli bir hayat sürecek.
İç ve dış şartlar böyle zorladığında "barış ihtiyacı" ortaya çıkıyor.
İki tarafın da "şartları" iyi okuyan liderleri "barışçı" bir ortam yaratmak için akıllı ve olgun davranışlar sergiliyorlar.
Kışkırtıcı davranışlardan kaçınıyorlar.
Doğrusunu söylemek gerekirse Kürt kanadı daha aklı başında duruyor.
Baykal ve Bahçeli gibi kışkırtıcı konuşan liderler pek çıkmıyor o kanattan.
Türk tarafında da AKP çok akıllı adımlar atıyor.
Benim görebildiğim kadarıyla, AKP ve DTP hem bölgede hem de dünyada daha "akıllı ve olgun" davrananın prim toplayacağını gördüler.
Özellikle Güneydoğumda "liderlik" mücadelesinin kışkırtıcılıktan değil, akılcılıktan geçtiğini anladılar. Kışkırtıcılık yapan iki partinin Güneydoğu'daki varlığının sıfır olması, CHP ile MHP'nin bu politikalarıyla kendilerini "ulusal partiler" olmaktan çıkartıp "bölgesel partiler" haline getirmesi de zaten politikalarının yanlışlığını gösteriyor.
CHP ve MHP, siyasi bir varlık olarak giremedikleri Güneydoğu'da "siyasetin" değil "silahın" varlığını destekliyorlar.
Kendi ülkesinin bir bölgesinde var olmaktan vazgeçmenin bir siyasi parti için nasıl büyük bir çaresizlik ve zavallılık olduğunu da anlamıyorlar. Kendilerinin siyasetle giremediği yere orduyu göndermeye uğraşıyorlar.
İstiyorlar ki ordu oradaki Kürt vatandaşları silahla sindirsin, özel harekât kuvvetleri insanları korkutsun, Kürt köylerinin karşısına silah zoruyla "ne mutlu Türküm" diye yazılsın.
Güneydoğu'nun dağlarına, ovalarına, kasabalarına, şehirlerine, silah tehdidi olmadan "ne mutlu Türküm" diye yazdırabilir misiniz?
İnsanların kendi istekleriyle yazmayacağı yazıları niye silah zoruyla onların gözüne sokuyorsunuz?
Böyle bir zorlamadan huzur ve güven çıkar mı?
Bahçeli ile Baykal, evlerinin karşısına "ne mutlu Kürdüm" diye yazılmasına razı mı?
Kürtler tersine niye razı olsun?
Siyaset silahla yapılan bir iş değil, akılla yapılan bir iş.
Zaten akıl olmadığı zaman silah ortaya çıkıyor.
Ve, akıllıca bir öneri getiremeyen, silahı desteklemek zorunda kalıyor.

Taraf
07.08.2009

depare
10-11-2009, 15:28

Adı üstünde ya çocuk!..

Evet o çocuklar hiç bir şeyden anlamaz rahatsızlık duyacak olanların onların aileleri olacağını bir alttaki yorumumda belirtmiştim;

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kabul edenlerin,Türk Bayrağı altında yaşamayı kabul edenlerin bununla beraber Benim çocuğumun Türk olmadığı halde ilkokulda Türküm diye bağıttırılmasına karşıyım"

Konuyu saptırmaya gerek yok çoluk çocuktan değil Türkiyenin gerçek bir sorunundan bahsediyoruz :evet:

Sen istemiyor olabilirsin bende istiyorum zaten onun için tartışıyoruz değilmi :)

Sorunlar tartışarak çözülür ben kendi fikrimi sana ve senin gibi düşünenlere zorla dikta etmeye çalışmıyorum sen fikrini söylüyorsan benimde söylemeye hakkım var bunda bir eşitsiklik göremiyorum...

Kürtler doğuda,lazlar karadeniz'de kendi ırklarını kimden gizleyecek zaten orada çoğunlukta değilmiler..?

Bakın Balıkesirin Kemalpaşa ismin'de bir ilçesi var bilmem duydunuzmu orada ki kürtler yakın bir zamanda ilçeden tekme tokat kovuldu işte ben o Kürtlerden bahsediyorum artık orada bir Kürdün korkmadan ben kürdüm diyebileceğine inanıyormusunuz :)

(Şu kız alma verme cümlesine de ayrıca uyuz oluyorum, ama usulen kullanıcam. Erkek alınıyor Erkek veriliyor dense ne olur sanki :hmm)

Bence "alma-verme" yerine "istemek" kullanılsa ve hem erkek hemde kadın için kullanılsa bir sakınca olmaz iki tarafada haksızlık olmasın :)

İkinci defa beni bölücülükle suçluyorsunuz bilmiyorum ama bu tabirleri neden ben kullanamıyorum...

Neyi desteklediğim gayet açık hiç olmazsa doğunun dağına,taşına "Ne mutlu Türküm diyene" yerine "Türkiye halkı kardeştir" gibisinden sloganlar yazılsa bunun faydasını görmezmiyiz diyorum...

Ve buna neden bu denli karşı çıkıldığını anlamak bana bir hayli zor geliyor nedir yani bu yazılsa Türklüğümüzden bir şeyler mi eksilecek..?

"Ne mutlu Türküm diyene" diye haykıracaksanız sizde açılıma daha en başında bir darbe vuruyorsunuz o zaman adam der "Bunu söylemek içinmi açılım yaptınız sağol ben demiyeceğim çünkü Türk değilim :)"...

Onlara kimse desin demiyorsa "di-ye-ne"'yi nasıl açıklayacaz..?

Bende bütün yorumlarım'da birlik beraberlik dedim eğer öyle olmasaydı Kürt kökenli arkadaşlar yorumlarıma karşı çıkarlardı ama nedese seninkilere karşı çıkıyorlar (:

Ertuğrul ÖZGÜL
10-11-2009, 20:18

Bu cümlelerin senin amacını açığa vuruyor işte.....

Daha yeni haberlerde bakanı izledim üç ayrı labarutuarda çalışmalar devam ediyormuş araştırmadan soruşturmadan suçlu bulunmadan ne yapılabilirki......

Çıkmış burda barıştan yanayım diyorsun geldin geleli ama dikkat ettim hiçte öyle paylaşım ve cevaplar yazmıyorsun....

ben sana birlik beraberlik diyorum oyuna gelmeyelim diyorum sen hikaye diyorsun ben sana bir olmamış için çok sebebimiz var diyorum oyuna gelenlerin sonu açık diyorum sen hikaye diyorsun....
gerçeklerin taaa kendisine hikaye diyebiliyorsanız diyecek lafım yok....

Havvas
10-12-2009, 02:27
Ne mutlu Kürdüm diyene

Güneydoğu'nun dağlarına, ovalarına, kasabalarına, şehirlerine, silah tehdidi olmadan "ne mutlu Türküm" diye yazdırabilir misiniz? insanların kendi istekleriyle yazmayacağı yazıları niye silah zoruyla onların gözüne sokuyorsunuz? Böyle bir zorlamadan huzur ve güven çıkar mı? Bahçeli ile Baykal, evlerinin karşısına "ne mutlu Kürdüm" diye yazılmasına razı mı?
Deniz Baykal ile Devlet Bahçeli, barış girişimlerine karşı çıkıyorlar.
Devlet Bahçeli, "dağa çıkmaktan" söz edecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti içişleri Bakanı ile görüşen gazetecileri "hain" ilan edecek kadar "abartılı ve çirkin" bir itirazı dile getiriyor.
Peki, bu iki "savaş kuşu" ne istiyor?
Savaş hep sürsün istiyorlar herhalde.
Politikalarını "milliyetçilik" temeline dayandırdıkları ve toplumsal bir projeleri olmadığı için onların politik varoluşları aslında toplumun sürekli bir gerginlik içinde yaşamasına bağlı.
Milliyetçiliğin yapısı itibariyle dokusunda taşıdığı "düşmanlık", hiç bitmeyen bir "düşman" ihtiyacı yaratıyor.
Bizi tehdit eden ve bizi o tehdit etrafında birleştiren bir düşman lazım.
Bu "düşmanlık ve tehdit" milliyetçi partileri, hiçbir toplumsal öneri ortaya koymadan, hiçbir yaratıcılık göstermeden siyaset arenasında yaşatıyor.
Savaşı aslında bunun için istiyorlar.
Kendi siyasetçiliklerini devam ettirebilmek için.
Onlar hiçbir düşünce üretmeden "lider" kalabilsinler diye bırakın çocuklar ölsün.
Bu kadar bencil ve ilkel bir çıkış noktaları var.
Tabii, bunu açıkça söylemeyecek kadar bir akla da sahipler.
"Savaş hep sürsün" diyemediklerinden "PKK teslim olsun öyle barış yapılsın" demeye getiriyorlar.
Devlet, barış için hiç kimseyi "muhatap" almayacak, Kürtleri "ikinci sınıf vatandaş" konumuna düşüren şartlan değiştirmeyecek ama PKK teslim olacak.
Önce şu soruyu sormak gerekiyor.
PKK niye teslim olsun?
Bu örgüt yenilmedi ki.
Hâlâ parası, silahı ve en önemlisi halk arasında kuvvetli bir desteği var.
Halk arasındaki desteği sürdüğü sürece de PKK'yı yenemezsiniz.
Yirmi beş yıl süren savaş bir yirmi beş yıl daha sürer.
Peki, PKK yenilmediyse niye Öcalan, PKK liderleri, DTP, Kürt aydınları barış isteyen bir tutum içinde?
PKK, yenilmedi ama yenemedi de…
Yirmi beş yıl daha savaşsa PKK'nın da isteklerine silahla ulaşması mümkün değil.
PKK artık bunu biliyor.
Bu, bir nafile savaş.
Daha da önemlisi, dünya konjonktürü, Irak Kürdistan'ında oluşan yeni Kürt devleti, Ortadoğu'nun yeniden biçimlenmesi, herkesi yeni politikalar ve stratejiler oluşturmaya zorluyor.
PKK biraz daha silahlı mücadele için ısrar eder, bölgedeki muhtemel huzuru ve barışı tehdit eder hale gelirse, dünya el birliğiyle PKK'yı kenara itecek.
Bu koşullar, PKK'yı zorluyor.
Ama, aynı koşullar devleti de zorluyor.
Dünya, PKK'nın silah bırakmasını istiyor ama Türkiye devletinin kendi vatandaşlarını dağa çıkmak zorunda bırakan tutumundan vazgeçmesini de istiyor.
PKK ne kadar sıkışık durumdaysa, devlet de o kadar sıkışık durumda.
İkisi de büyük bir baskı altında.
Üstelik Türküyle Kürdüyle de herkes savaştan ve fakirlikten bıkmış vaziyette.
Savaş bittiğinde bu ülkede yaşayan herkes daha zengin ve güvenli bir hayat sürecek.
İç ve dış şartlar böyle zorladığında "barış ihtiyacı" ortaya çıkıyor.
İki tarafın da "şartları" iyi okuyan liderleri "barışçı" bir ortam yaratmak için akıllı ve olgun davranışlar sergiliyorlar.
Kışkırtıcı davranışlardan kaçınıyorlar.
Doğrusunu söylemek gerekirse Kürt kanadı daha aklı başında duruyor.
Baykal ve Bahçeli gibi kışkırtıcı konuşan liderler pek çıkmıyor o kanattan.
Türk tarafında da AKP çok akıllı adımlar atıyor.
Benim görebildiğim kadarıyla, AKP ve DTP hem bölgede hem de dünyada daha "akıllı ve olgun" davrananın prim toplayacağını gördüler.
Özellikle Güneydoğumda "liderlik" mücadelesinin kışkırtıcılıktan değil, akılcılıktan geçtiğini anladılar. Kışkırtıcılık yapan iki partinin Güneydoğu'daki varlığının sıfır olması, CHP ile MHP'nin bu politikalarıyla kendilerini "ulusal partiler" olmaktan çıkartıp "bölgesel partiler" haline getirmesi de zaten politikalarının yanlışlığını gösteriyor.
CHP ve MHP, siyasi bir varlık olarak giremedikleri Güneydoğu'da "siyasetin" değil "silahın" varlığını destekliyorlar.
Kendi ülkesinin bir bölgesinde var olmaktan vazgeçmenin bir siyasi parti için nasıl büyük bir çaresizlik ve zavallılık olduğunu da anlamıyorlar. Kendilerinin siyasetle giremediği yere orduyu göndermeye uğraşıyorlar.
İstiyorlar ki ordu oradaki Kürt vatandaşları silahla sindirsin, özel harekât kuvvetleri insanları korkutsun, Kürt köylerinin karşısına silah zoruyla "ne mutlu Türküm" diye yazılsın.
Güneydoğu'nun dağlarına, ovalarına, kasabalarına, şehirlerine, silah tehdidi olmadan "ne mutlu Türküm" diye yazdırabilir misiniz?
İnsanların kendi istekleriyle yazmayacağı yazıları niye silah zoruyla onların gözüne sokuyorsunuz?
Böyle bir zorlamadan huzur ve güven çıkar mı?
Bahçeli ile Baykal, evlerinin karşısına "ne mutlu Kürdüm" diye yazılmasına razı mı?
Kürtler tersine niye razı olsun?
Siyaset silahla yapılan bir iş değil, akılla yapılan bir iş.
Zaten akıl olmadığı zaman silah ortaya çıkıyor.
Ve, akıllıca bir öneri getiremeyen, silahı desteklemek zorunda kalıyor.

Taraf
07.08.2009

Bu Taraf Gazetesinin bazı yazılarına baksaydık şimdiye bizde dağlara cıkardık yok pkk yenilmemiş parası varmış herkesin anlamadıgı bişey varki biz pkk ile savaşmıyoruz yada savaştıgımızı halk olarak düşünmüyoruz pkk ise buna savaş diyor bu catışmalara bizde savaş dedigimiz gün bu gercek manada bir savaş olur ve ancak o zaman bunda yenilen ve kazanan taraflar olur
pkk bölge halkından gerekli destegi alıyormuş Bu yazıyla yazar batıdaki halkı doguda halkın üzerinemi yürütmeye calışıyor bir iç catışma peşindemi bu nasıl bir uslub Allah aşkına buna kaç yaparken göz cıkarmak denir

Havvas
10-12-2009, 02:34

Hep aynı mantık Gecen yazmıştım yine yazayım o bölgede birtek Askerdemi havan var gördünüzmü gözünüzle kimin yaptıgını açılım en çok pkk rahatsız ediyor baltalamak için halkın kafasını karıştırmak için pkk yapmadıgı ne malum

Berr Ak
10-19-2009, 00:11
Bu platformda farklılıklara yer yok mu allah aşkına?Neden asi isyankar'ın üzerine bu kadar gidiliyor?Yoksa yine "kürt" olduğu için mi?Çoğunuz ırkçısınız kabul edin.Türk tarafımdan utanıyoruyorum ırkçı yazıları okudukça.Ahmet altan hakkında yazılanlara gelince bence ona minnet borçlusunuz sol kesimde ak parti sempatisi uyandıracak kadar ak partiyi öven yazılar da yazmaktadır.Ona liboş demişler ama ak partide liberaldir.Daha ak partinin felsefesini bilmeyen adamlar boş boş konuşmuş.Ben ne türklüğümden mutluyum ne de kürtlüğümden.çoğunuz ak partinin zerresini yansıtmıyorsunuz, misyonunuzun farkında değilsiniz.insanlar gelişimini insan olarak tamamlarken etnik özelliklerini ailenin yanında farkına varmadan alır ve büyür, burada bir denge vardır.Ama görüyorum ki bazılarında etnik kargaşa fazla geliştiği için insanlık gelişmemiş.

Ömer Bekir
10-19-2009, 21:12
Bu platformda farklılıklara yer yok mu allah aşkına?Neden asi isyankar'ın üzerine bu kadar gidiliyor?Yoksa yine "kürt" olduğu için mi?Çoğunuz ırkçısınız kabul edin.Türk tarafımdan utanıyoruyorum ırkçı yazıları okudukça.Ahmet altan hakkında yazılanlara gelince bence ona minnet borçlusunuz sol kesimde ak parti sempatisi uyandıracak kadar ak partiyi öven yazılar da yazmaktadır.Ona liboş demişler ama ak partide liberaldir.Daha ak partinin felsefesini bilmeyen adamlar boş boş konuşmuş.Ben ne türklüğümden mutluyum ne de kürtlüğümden.çoğunuz ak partinin zerresini yansıtmıyorsunuz, misyonunuzun farkında değilsiniz.insanlar gelişimini insan olarak tamamlarken etnik özelliklerini ailenin yanında farkına varmadan alır ve büyür, burada bir denge vardır.Ama görüyorum ki bazılarında etnik kargaşa fazla geliştiği için insanlık gelişmemiş.

Kürtlerin fikirlerini söyleme hakkı var da,diğer insanların fikirlerini söyleme hakkı yok mu.?Yada kürtlerin eleştirme hakkı var da,diğer insanların eleştirme hakkı yok mu.?Yada kürtlerin konuşma hakkı var da,diğer insanların konuşma hakkı yok mu.?Kusura bakmayın ama;siz bu söylediklerinizle,kürtler hariç kimse konuşmasın gibi birşey demiş oluyorsunuz..

Kürtler eleştirme yapabildiği gibi,eleştirilere de açık olmalı..Kürtler fikirlerini söyleyebildikleri gibi,kendileri hakkında da insanlar görüş bildirebilmeli..Kürtler bir sorundan bahsedebiliyorsa,kürtler hakkında da başkaları sorun olduğunu söyleyebilmeli...

Unutmayın;demokrasinin yolu özgürlükten geçer..

Belki bazı arkadaşlarımız Ak Parti'nin misyonunu bilmiyor olabilir,belki bazı arkadaşlarımız haddini aşmış olabilir..Belki bazı arkadaşlarımız çok sert olabilir..Ama bir demokrasiden bahsediyorsak,bütün fikirler özgür çerçeve altında söylenebilmeli ki,adı Demokrasi olsun..

As_i İsyankar kardeşimizin bazı görüşlerini veya tutumlarını eleştirdiğimiz gibi,başka yerde ki doğru görüşlerini veya doğru tutumları içinde kendisine teşekkür ediyoruz,bunu kendisi de biliyor..Bu Demokratik forumda herkes görüşlerini,fikirlerini açıkça söyleyebilir..Bu forumda bende yanlış bir tutum sergileyip uyarılabilirim..Bu forumda forum başkanları dahi yanlış bir tutum içine girmiş olup uyarılabilir..Hatası olmayan bir insan olmaz..Biz As_i isyankar kardeşimize saygı duymasaydık,kendisi şu anda aramızda olmazdı..

Saygılarımla..

Berr Ak
10-19-2009, 23:04
insanlar gelişimini insan olarak tamamlarken etnik özelliklerini ailenin yanında farkına varmadan alır ve büyür, burada bir denge vardır.Ama görüyorum ki bazılarında etnik kargaşa fazla geliştiği için insanlık gelişmemiş.

Bazen ifadelerimin kapalı olduğunu düşünmeme neden olacak cevaplar yazılıyor ve bu beni gerçekten üzüyor.Daha nasıl anlatabilirim diye düşünüyorum fakat bazen de insanlar almak istemezse ne kadar anlatırsan anlat boş diyorum.Ben yazımda türk veya kürt ayırımı yapmadım fakat bir tarafa haksızlık yapılıyorsa bunu ifade etmek haklının yanında olmak gerektiği inancındayım.Sizler çoğu zaman PKK'yı eleştireyim derken bütün kürtleri aşağılıyorsunuz.Anayasal değil sosyal bir adaletsizlik söz konusu..Sosyal baskı kürtleri ikinci plana itiyor.gidip görseniz belki ızdırap insanı olacaksınız ne diyim...

Ömer Bekir
10-20-2009, 23:23
Siz söyledikelerinizi anlatabildiniz,bende şahsım olarak iyi anladım..Ancak siz istiyorsunuz ki,As_i isyankar kardeşimizin söyledikleri hemen kabul edilsin..Ben doğu bölgelerinde sıkıntı yok demedim,ben kürtlerin sorunu yok demedim..Bunu hiçbir arkadaşımız söylemedi..Siz nasıl bazı insanların hata yaptığını zannettiğiniz veya gördüğünüz zaman eleştiri yapıyorsunuz veya o konu hakkında fikirlerinizi söylüyorsunuz..Burada ki diğer arkadaşlarda fikirlerini söylüyorlar..Buradaki hiçbir kardeşimin tüm kürtleri içine alarak toplu halde eleştiri yaptığını zannetmiyorum..As_i isyankar kardeşimizin'de Pkk terör örgütüne karşı olduğu inancındayım..Benim şahsen kendisini eleştirdiğim nokta,bu açılan konuda ki görüşleridir..Oda benim görüşlerime karşı çıkıyor,ben kendisine bunun için"sen benim fikirlerimi eleştiremezsin,benim söylediklerim tamamen doğru"falan dedim mi..

Fikir üstadına bir danışın,göreceksiniz ki çok fikir olacaksınız(Muhyiddin'i Arabî)

Asi_isyankar
10-20-2009, 23:50
Konuyu bana çevirmeyin yaw.
Herkes konuya göre yorumlarda bulunsun :)
Herkes özgürce saygı çerçevesinde görüş ve düşüncelerini yazsın.

DostçaKalın...

MenDakkaDukka
10-21-2009, 13:36
Asi_İsyankar...
konu size döner çünkü;siz kendi yorumunuzuda katmışsınız...
ve bende yorum yapmaktan kendimi alamayacağım...
bakın mezheplere inanmıyorum diye birşey olmaz..isterseniz herhangibir mezhebe bağlı olmayın ama 'inanmıyorum'düşüncesiyle birçok mübarek insanı yok sayıyorsunuz...
velhasılı herşey bir tarafa,Peygamber efendimizden sonra mezheplerin olması şarttı...nasıl ki şuan herkesin gönlüne uyacak fikrine mantığına uyacak partiler var...bunuda öyle varsayın.

ve bu 'Ne mutlu aleviyim diyene'şeklinde başlık atan arkadaşımız biraz daha yaratıcı olabilirmiş madem kendini bişeyler için kanıtlama çabasında...
ben bunları geçnliğin verdiği 'neyapsam?neyapsam?' düşüncesinin pasif sonucu olarak görüyorum...

paylaşım için teşekkürler.

ATmaCA53
10-21-2009, 16:29
bana göre herkes alevi, sunni, kürdü, lazı, çerkezi olabilir bu ülkede ama biri çıkıp ^^ne mutlu aleviyim^^, ^^ne mutlu kürdüm^^, ^^ ne mutlu ermeniyim^^ diyenlere karşıyım ilk önce yaşadığın toprağı bileceksin, tanıyacaksın, benim ülkemde bu tür provakatif sözlere karşıyım, ha ben pkk teröristlerinin sınır kapısından davullu zurnalı geçmelerinden çok büyük rahatsızlık duyuyorum türkiyemde bu tür provakatif eylemlerden rahatsızım bir ak partili olarak bunu söylemek istiyorum.

hipermuhafazakar
10-21-2009, 18:10
Facebooktaki o grup, ya kıskançlıktan yada bölücülük için açılmıştır. O yüzden büyütmenin anlamı yok. Alevi olmaktan çok mutlularsa derlerse desinler bana ne. Ne mutlu kürdüm diyene diyende desin. Ancak o demeler sadece oralarda kalır. Biz yüzbinlerce şehit vermişizte öyle temizlemişiz düşmandan bu vatanı. Bunu başarmış Türk Milleti, yokluk içindede kalsa canını vermiş ama birilerinin egemenliğinde hegemonyasında truva atlığında olmadan bağımsızlığını ilan etmiş. Türk milleti derken tüm bu saflarda bulunan herkes kastediliyor. Anadolu insanı kastediliyor, oradaki Türklük Türk ırkından gelmiyor o kstedilmiyor Anadoluluk birlikte olma başarmadır kastedilen. Orda burda yanımızda olan herkes Türk Milletidir.

Mezheplere inanmayan bir insan ya yolda kalır ya boğulur yada ebedi hüsrana uğrayabilir. Allah insanlara peygamberiini göndermiş, sen onu dinlemeyeceksinde kimi dinleyeceksin ??? Senin içinde gönderildi o. Ancak ömrü 632 yılında bitti. Onun hayatını yaşadığı saniyeyi en iyi bilen 4 tane imam var. Bilgileriyle bunu anlatıyor hepside peygamberin yaptıklarını söylüyor. Ebu Hanife, İmam Şafi, Maliki ,Hanbeli... Bunlara uyman lazım, uymazsan büyük hüsranlara uğrarsın. Aradığını bulamazsın. Bunların aksini diyenler yapanlar mezhep değil sapkın bir kavim olurlar. Mezhepten olmazlar.

Asi_isyankar
10-21-2009, 18:39
Allah, Kur'an ve Peygamber esas alınıyorsa mesele bitmiştir.
Mezheplere inanmayanlara bu durumda kimse karşı çıkmamalıdır.
Herneyse; benim mezheplerle bir problemim yok. Ben şafiyim...

Yorumlar için teşekkürler

Ertuğrul ÖZGÜL
10-21-2009, 18:41
Alevilik bir mezhep değil bunu unutmamakta çok fayda var...;)

MenDakkaDukka
10-21-2009, 18:52
Evet alevilik mezhep değil...ama ben yukarıda da söylemiştim sanırım inanmamakla mensup olmamak arasında dağlar kadar fark var...
mezheplere inanıyorum ama hiç birine mensup olmak istemiyorum..ben dini kendi anladığım kadarıyla yaşarım,kuranı okusam zaten anlar ona göre giderim kmsenin yol gösterimine ihtiyacım yoktur...peygamber soyundan gelen bu silsilelere ben dahil olmak istemiyorum diyorsanız bende size maşallah bu ne kendine güven derim :)

Asi_isyankar
10-21-2009, 22:46
Evet alevilik mezhep değil...ama ben yukarıda da söylemiştim sanırım inanmamakla mensup olmamak arasında dağlar kadar fark var...
mezheplere inanıyorum ama hiç birine mensup olmak istemiyorum..ben dini kendi anladığım kadarıyla yaşarım,kuranı okusam zaten anlar ona göre giderim kmsenin yol gösterimine ihtiyacım yoktur...peygamber soyundan gelen bu silsilelere ben dahil olmak istemiyorum diyorsanız bende size maşallah bu ne kendine güven derim :)

Bu iki oldu sanırım. Yoksa ben mi yanılıyorum?
Dikkat ederseniz "ben mezheplere inanmıyorum" diye bir şey yazmış değilim.
Siz herhalde yazının sahibinin mahlasını (nickini) okumuş değilsiniz.
Biraz daha dikkatli takip edin yazıları. Yoksa böyle yersiz yazılar yazarsınız.

Dostça

Asi_isyankar
10-21-2009, 22:48
Alevilik bir mezhep değil bunu unutmamakta çok fayda var...;)

Çoğu kişiye göre mezhep değil biliyorum.
Ancak çoğu kişi için mezhep olduğunu da sanırım hepimiz biliyoruz.
Yoksa siz yeterince takip edemiyor musunuz?
Ortada tam anlamıyla Aleviliğin mezhep olup olmadığına dair net bir şey yok.
Daha dikkatli araştırmalar yapın isterseniz. Hemde Sünni kaynaklardan.

Dostça

MenDakkaDukka
10-22-2009, 00:39
Bismillah...

Ortada tam anlamıyla Aleviliğin mezhep olup olmadığına dair net bir şey yok.

bu güzel bir konu...çoktan noktalanmış ama madem hala kimi öyle diyor kimi böyle diyor..bir başlıkta kaynatalım.

bu arada ben ne yazdığımı çok iyi biliyorum.yazıyı detaylara bölmemek için toparlıyorum hep ki;objektif insanlara yazdığımı düşünerek...az daha geniş olalım.

Asi_isyankar
10-22-2010, 00:34
"Ne Mutlu İnsanım" Diyene...

Mavera
10-22-2010, 00:35
"Ne Mutlu İnsanım" Diyene...

iki gözüm gel onu "insanin diyebilene" yapalim arasinda ne fark var dersen cok fark var, onuda var sen bul ;)

Eşref
10-22-2010, 01:47
Eğer temiz, ahlaklı, inançlı bir aileniz varsa ne mutlu ailenize.

Eğer onurlu, şerefli, insana değer veren bir memleketiniz varsa ne mutlu o memlekete!

Eğer ırkçılık, soykırım yapmamış, dürüst bir milletiniz varsa ne mutlu o millete!

Eğer Hak yolunda ilerleyen bir dini görüşe veya gruba mensupsanız ne mutlu o dindar kişilere!

Eğer ki gerçekten, içinize sine sine "ne mutlu" diyebiliyorsanız, ne mutlu size.

Elleri kanla bulanmış, kardeşi kardeşe düşman etmiş, milleti bölmeye kalkmış, kafirlerin oyuncağı olmuş kişilerdenseniz, sizin "Ne mutlu" demeye de hakkınız yok demektir.

Ben milletimin geçmişini ve bugününü biliyorum ve bu nedenle içime sine sine diyorum ki Ne Mutlu Türküm diyene! Eğer ben bir Amerikalı, bir İngiliz, bir İsrailli olsaydım, değil ne mutlu demek, boynumu utançla yere eğer, lanet olsun derdim. Ne mutlu demekten değil, lanet edilmekten korkun. Ve unutmayın ki ailenizle, milletinizle, sevdiklerinizle övünmek, başkalarını hor görmek, dışlamak demek değildir.

Allah (c.c.) herkesi, ailesiyle, memleketiyle, milletiyle, ülkesiyle, diniyle "ne mutlu bana" diyebilen kullarından eylesin.

unnamed
10-22-2010, 01:59
bu yazıyı okumak bile adamı günaha sokuyor...
NOKTA...

Hüdaverdi
10-22-2010, 03:08
İsteyen istediğini der.Ne diğeri haklı,ne de bir diğeri.
'Ne mutlu alevi değilim diyene' demek küçümserlik oluyorsa,yani alevileri küçümsüyor olarak görülüyorsa,'ne mutlu insanım diyene' diyerek,'ne mutlu türküm diyene' diyen kişilere inat yapılmış oluyor otomatik olarak ve onları insan olarak görmediği anlamını taşımış oluyor.
'Ne mutlu Tüküm diyene' diyenlere karşı önyargılı davranan kişiler,öncelikle insanlığını sorgulaması lazım.
+
Ne mutlu Sagopa dinleyene ;D

ALmi´
10-22-2010, 13:25
Hiç alakası yok Hüdaverdi. 'Ne mutlu insanım' diyen kimseye karşı olduğundan kullanmaz o cümleyi. İnsanlığın,gerçek manada insan olmanın ; Türklükten,Kürtlükten,Alevilikten çok daha önemli olduğunu dile getirir sadece. Bu da karşı çıkmak demek değildir. Doğruyu söylemek demektir.

unnamed
10-22-2010, 13:29
bu konu zaten safsata bir konu...
konunun ilk mesajını okurmusun...
Asi'ye kalsa mezhepler boş (tovbe)
bu kadar insan bilmiyor bizim Asi Alim olup biliyor...
gereksiz bir konu kanaatimce..
bana kalsa okuyanlarda günaha girmesin diye hemen silerim bu konuyu...

ALmi´
10-22-2010, 13:33
Ben konunun tamamını okumadım. Hüdaverdi nin yazdığına karşılık verdim o kadar. Gerekli ya da gereksiz onu bilemiyorum da sayfalar dolusu tartışılmış olması , konunun tartışılmaya değer olduğunun kanıtıdır bence.
Yine de yazıyı ve yorumları okumadan bir şey demeyeyim ben.

akgurbetci
10-22-2010, 13:43
ve dayatan sunni'ler bu slogandan rahatsız olmamalılar...

Alevilik bir din secimidir. Alevilerde türktür kürttür.

Ne mutlu aleviyim yada ne mutlu müslümanim yada ne mutlu hristiyanim diyene... Bunlar ayni kategori oluyor.

Ne mutlu türküm ve ne mutlu aleviyim ayni sey degil.

:saygılar:

unnamed
10-22-2010, 13:49
Almi ilk sayfanın ilk yorumunu okursan aynı noktada buluşacağımıza inanıyorum...
Hanefi mezhebine bağlı olan biri olarak, böyle safsata bir mesajın yazılmasına üzüldüm..
bu yüzden gereksiz bir konudur açıklamasını yaptım...
bunca İslam Alimi hak mezhep ilan etmişken 4 mezhebi Asi neye dayanıyorda böyle bir mesaj yazıyor...
ilk yorumu okumak benim için yeterli olduğundan konu ile alakalı düşüncem bu yöndedir...

Eşref
10-22-2010, 14:28
Almi ilk sayfanın ilk yorumunu okursan aynı noktada buluşacağımıza inanıyorum...
Hanefi mezhebine bağlı olan biri olarak, böyle safsata bir mesajın yazılmasına üzüldüm..
bu yüzden gereksiz bir konudur açıklamasını yaptım...
bunca İslam Alimi hak mezhep ilan etmişken 4 mezhebi Asi neye dayanıyorda böyle bir mesaj yazıyor...
ilk yorumu okumak benim için yeterli olduğundan konu ile alakalı düşüncem bu yöndedir...

Aslında ben Asi kardeşimize bu konuda kızmıyorum. Eskiden bende mezheplere karşıydım. Çünkü mezhep denen şey yüzünden insanlar birbirini öldürüyordu. "O da müslüman, o da müslüman, neyi paylaşamıyorlar?" diyordum.

Fakat zaman içinde insan daha fazla tecrübe kazanıyor. Elbette bizim için önce Kur'an, sonra hadisler önemlidir. Ancak herşeyi Kur'an'da veya hadislerde bulabilmemiz mümkün değil. Mesela namaz ve abdest konusu. Namazın nasıl kılındığını, abdestin nasıl alındığını Kur'an'dan öğrenebilir miyiz? Öğrenemeyiz. Sadece hadislere bakıp namazı abdesti tam olarak öğrenebilir miyiz? Yine öğrenemeyiz. Peki ne yapacağız? Namaz kılmayalım mı? Abdest almayalım mı?

Yapacağımız şey basittir. Kur'an'da bulamadığımız ve hadislerle tam olarak öğrenemediğimiz konularda, bu işi bilen birine danışırız. İşte bu ihtiyaç mezhepleri ortaya çıkartmıştır.

Eğer insanlar mezhep diyerek birbirlerini öldürüyorsa, bu mezheplerin kötü olduğundan değil, insanların cahil olmasından kaynaklanmaktadır.

Asi_isyankar
10-22-2010, 15:43
Kim Mezheplere karşıymış?

unnamed
10-22-2010, 15:51
kimse mezhepe karşısın filan demedi...
iyi okumanı tavsiye ederim kardeşim mesajları...

Asi_isyankar
10-22-2010, 15:54
kimse mezhepe karşısın filan demedi...
iyi okumanı tavsiye ederim kardeşim mesajları...

Hangi mesajları?
Alıntılayın, isterseniz bir açıklık getiririm onlara.
Bir konu niye sizi bu kadar rahatsız ediyor?
Konu "Ne Mutlu Aleviyim" safsatasını yadırgıyor.
Bu kötü bir şey mi?

Asi_isyankar
10-22-2010, 16:09
Eğer temiz, ahlaklı, inançlı bir aileniz varsa ne mutlu ailenize.

Eğer onurlu, şerefli, insana değer veren bir memleketiniz varsa ne mutlu o memlekete!

Eğer ırkçılık, soykırım yapmamış, dürüst bir milletiniz varsa ne mutlu o millete!

Eğer Hak yolunda ilerleyen bir dini görüşe veya gruba mensupsanız ne mutlu o dindar kişilere!

Eğer ki gerçekten, içinize sine sine "ne mutlu" diyebiliyorsanız, ne mutlu size.

Elleri kanla bulanmış, kardeşi kardeşe düşman etmiş, milleti bölmeye kalkmış, kafirlerin oyuncağı olmuş kişilerdenseniz, sizin "Ne mutlu" demeye de hakkınız yok demektir.

Ben milletimin geçmişini ve bugününü biliyorum ve bu nedenle içime sine sine diyorum ki Ne Mutlu Türküm diyene! Eğer ben bir Amerikalı, bir İngiliz, bir İsrailli olsaydım, değil ne mutlu demek, boynumu utançla yere eğer, lanet olsun derdim. Ne mutlu demekten değil, lanet edilmekten korkun. Ve unutmayın ki ailenizle, milletinizle, sevdiklerinizle övünmek, başkalarını hor görmek, dışlamak demek değildir.

Allah (c.c.) herkesi, ailesiyle, memleketiyle, milletiyle, ülkesiyle, diniyle "ne mutlu bana" diyebilen kullarından eylesin.

Milletinizle övünmenizi normal karşılıyorum
ancak ben bir Türkiye vatandaşı olarak bundan övünmüyorum.
Zaten fazla bir aidiyet duygusu da yok bizde.
Bu duygunun kalmaması için devlet sağolsun elinden gelen her şeyi yaptı.

Ülkede zeki adam derdi yok ancak ülkede dürüst, sağlam
güvenilir adam derdi var. Ben bu milletin neyiyle övünebilirim ki
bazı istisnalar dışında?

Bu iç savaşa seyirci kalanlarla nasıl övünebilirim ben?
Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz için sesini çıkarmayanlar için nasıl övünebilirim?
Yunan biri olsaydınız ne düşünürdünüz?
17 yaşında bir genç bir polis tarafından öldürüldü diye
Yunanistan halkı ayağa kalktı!

Türkiye'de ne doğru dürüst adalet var
ne doğru dürüst demokrasi var
nede doğru dürüst insan hakları var.

Alın övünmeye devam edin bakalım milletinizle...

unnamed
10-22-2010, 16:14
Hangi mesajları?
Alıntılayın, isterseniz bir açıklık getiririm onlara.
Bir konu niye sizi bu kadar rahatsız ediyor?
Konu "Ne Mutlu Aleviyim" safsatasını yadırgıyor.
Bu kötü bir şey mi?
Kardeşim, konuyla alakalı değil senin yazdıklarınla alakalı idi benim düşüncem..
Mezheplerin boş ve anlamsız olduğu düşüncesi çıkıyor söylediklerinden...
vesselam...

Eşref
10-22-2010, 16:53
Milletinizle övünmenizi normal karşılıyorum
ancak ben bir Türkiye vatandaşı olarak bundan övünmüyorum.
Zaten fazla bir aidiyet duygusu da yok bizde.
Bu duygunun kalmaması için devlet sağolsun elinden gelen her şeyi yaptı.

Ülkede zeki adam derdi yok ancak ülkede dürüst, sağlam
güvenilir adam derdi var. Ben bu milletin neyiyle övünebilirim ki
bazı istisnalar dışında?

Bu iç savaşa seyirci kalanlarla nasıl övünebilirim ben?
Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz için sesini çıkarmayanlar için nasıl övünebilirim?
Yunan biri olsaydınız ne düşünürdünüz?
17 yaşında bir genç bir polis tarafından öldürüldü diye
Yunanistan halkı ayağa kalktı!

Türkiye'de ne doğru dürüst adalet var
ne doğru dürüst demokrasi var
nede doğru dürüst insan hakları var.

Alın övünmeye devam edin bakalım milletinizle...

İddialara tek tek cevap verebilirim. Ama benim için önce millet vardır. Milletten sonra devlet gelir. Başımızdaki kişiler, devleti yönetenler kötü olabilir. Adaletsiz olabilir. Ama onlar muhakkak birgün gider, yerine Recep Tayyip Erdoğan gibi adaletli biri gelir.

Ben Ne mutlu Türküm demekle, devletimin her yaptığına onay veriyorum demiş olmam. Milletimi övmüş olurum. Milletimle gurur duymuş olurum. Tıpkı annemle, babamla gurur duyduğum gibi. Ailemi övmem, başka aileleri kötülemem anlamına gelmez. Milletimi övmem, başka milletleri kötülemek anlamına gelmez.

Ne mutlu Kürdüm diyene de ne mutlu derim. Ne mutlu aleviyim diyene de ne mutlu derim. Yeterki o sözü içinize sinerek söyleyebilin. Eğer ben Allah korusun bir katilin evladı olsaydım, ne mutlu benim aileme demezdim. Allah'ın (cc) lanetlediği bir toplumun üyesi olsaydım, ne mutlu demezdim. Ben "ne mutlu" diyememekten korkarım.

Ayrıca şunu da ifade etmek istiyorum. Burada milletimin fertleri ne mutlu demiyorsa başka milletler rencide olmasın diye demiyor. Benim milletim bu kadar ince ruhlu. Onlar için de ne mutlu diyorum.

ak sevda
10-22-2010, 17:00
konu dikkatimi çekti ama tüm mesajları okuyamadım
şunu söylemek istiyorum ki
Peygamber Efendimiz
ümmetimin fırkalara ayrılması rahmettendir diyor.

bu hangi fırka ve hangi mezhep olursa farketmez yeterki İslam ın emirlerinden çıkıp kendi kendilerine bir şey uydurmasınlar.

Aleviligi çok merak ediyordum ama tam açıklayacak kimseyi bulamadım elime geçen hacı bektaşı veli, nin makalat kitabını okuyunca Aleviliğinde diğer mezheplar gibi olduğunu anladım.

Eğer aleviler kendi mezheplerinin yolundan tam gitseler süper müslüman olurlar bu kesin.

Asi_isyankar
10-22-2010, 17:10
Kardeşim, konuyla alakalı değil senin yazdıklarınla alakalı idi benim düşüncem..
Mezheplerin boş ve anlamsız olduğu düşüncesi çıkıyor söylediklerinden...
vesselam...

Vereceğiniz sağlam bir cevabınız olmadığı için mi böyle kaçıyorsunuz :)
Mezheplerle ilgili olumsuz yazılarımı dökmenizi rica ediyorum buraya.

Bekliyorum...

Hüdaverdi
10-22-2010, 17:14
Hiç alakası yok Hüdaverdi. 'Ne mutlu insanım' diyen kimseye karşı olduğundan kullanmaz o cümleyi. İnsanlığın,gerçek manada insan olmanın ; Türklükten,Kürtlükten,Alevilikten çok daha önemli olduğunu dile getirir sadece. Bu da karşı çıkmak demek değildir. Doğruyu söylemek demektir.Ortada sidik yarışı var,birisi 'ne mutlu Türküm diyene' desin,birileri çıkıp yarışırcasına bir şeyler ispat edercesine diğer lafı söylemeye başlıyor.Bu hemen hemen her forumda özelikle face denen yerde çok rastlanan bir şey.Sanki Ne mutlu Türküm diyene diyen kişi,diğer tüm ırklara karşı çıkan,kendi ırkını yücelten kişi gibi algılanıyor bu yüzden hemen karşı cevap veriliyor.Ben ırkıma sahip çıkarım çünkü Allah beni yaratmış bu ırkın içinden gelmişim,kimse ırkını inkar etmez edemez bu yüzden istediği söylemi söyleyebilir ama çıkıp inatlaşmak,insanlık vurgusu yapmak işi bambaşka yöne çekiyor.
Tıpkı şey gibi,saraçoğlunda fenerliler 'sarıı' diye bağırınca Gsliler hemen araya 'kırmızı' demesi gibi,ordakileri mors etmeye çalışması gibi bir şey ;D
Demek istediğini anladım ama işin aslı öyle değil malesef.

ALmi´
10-22-2010, 17:29
Bence 'Ne mutlu Türküm diyene' sözü Türklerin sadece kendi ırkını övmek için kullandığı bir sözdür.

Hüdaverdi
10-22-2010, 17:39
Kendi ırkımı küçümsemek gibi bir niyetim olamaz :güzel:
Bunu yaptığım an insanlıktan zaten çıkmış olurum,tıpkı şu tecavüzcü Boşnakken kendini sırp ilan eden yönetmen lavuğu gibi.
Kaldı ki ben yarı Türk yarı Boşnak birisiyim.Ne boşnaklığı terk ederim ne de Türklüğü,ikisini nasıl kabul edebiliyorsam laz'ım da diyebilirim,önemli olan bakış açısı.
Aksi halde senin söylemin,bana cevap verdiğin ilk mesajımı destekler nitelikte olmuş olur.

Veya,bazı Türkçüler gibi ''banane filistinden,araplar bizi sırtımızdan vurdu,şimdi eziyet çeksinler kendimize bakalım önce kendi fakirlerimizi doyuralım'' der,geçerim.Bunu anca Allah korkusu olmayan,ırkın peşine düşmüş ırklarla kafayı yemiş birisi söyleyebilir.
Kemalist birisinin söylemi ile,benim söylemim arasında dağlar kadar fark var,veya nihal atsız denen zibidinin peşinden giden ile benim aramdaki fark.

Eşref'in 97. mesajı sözüne cevap niteliğinde.

ALmi´
10-22-2010, 17:50
Eşref'in 97. mesajını şimdi bulamam.Gelip gösterirsen ancak o zaman görüp okuyabilirim.

Zaten kimse kendi ırkını ne yerden yere vurmalı ne de göğe çıkarmalı. Ben bunu yapıyorum. Yeri gelince övüyorum yerin gelince yeriyorum.
Fakat hiçbir zaman 'ne mutlu' diye başlayan cümlenin sonuna kendi ırk'ımın adını koymuyorum.
Koyarsam diğer ırkları ister kabul edin ya da etmeyin küçümsemiş olacağım. O cümleyi kullanan herkesin kendi ırkını paha bilemeyecek kadar değerli, diğer ırkları da en aşşağılarda gördüğü için kullandığını düşünüyorum.

Hüdaverdi
10-22-2010, 18:02
Sayfanın en üstünde.
Farkındaysa kemalistlerde,atsızlarda birer Türk.Eğer ben ne mutlu Türküm diyene diyerek ırkımı göğe çıkartıyorsam bu kişilerin de Türk olduğunu göz önünde bulundurup bunları eleştirmem değil mi ?
Sonuçta ırkı yücelten onlar,sırf onlar bunu yapıyor diyede bu sözü söylemicem anlamına gelmez.
Ben nasıl bu söze kürtlüğünü ekleyip söyleyene 'hakkıdır diyebilir'' diyorsam,bir kürtte çıkıp ''hakkıdır diyebilir'' demeli,direk 'ırkını yüceltiyor,diğerlerini hor görüyor'' dememeli.

ahmet altan mıdır nedir,Türk sanrıım.Eğer Türkse,onun gibi kürtçü olacak değilim elbet.Ne ırkımı satarım nede ülkemi satarım,Ülkeme zarar verenin ırkına değil,kafa yapısına baakrım önce.
Türküm demekten kormam asla,korkanda Türk değildir zaten.Günümüzde iyice bu yaygınlaştırılmaya başlandı,Türküm diyorsan faşistsin,ama kürtlüğü dile getiriyorsan insan hakları savunucususun.Ben buna karşıyım.Son zamanlarda Türklüğümü fazla dile getirmezken,baktım ki Türkümdiyen faşsit damgasını yiyor,neden demeyeyim dedim kendi kendime.Bir takım çehreler çıkıp kürtlük taslayacak,bunlar faşist değil insan hakları savunucusu olacak ama ben faşist olacak diğer ırkları küçümsemiş varsayılcam.İşte asıl ırkları küçümsemek,yüceltmek budur.

ALmi´
10-22-2010, 18:14
Konu çok başka yerlere gitmeden tekrardan konunun özüne dönük yorumlar yapılsın bence. Çünkü birbirimizi anlamakta güçlük çekiyoruz o konuda.

depare
10-22-2010, 20:22
Tamam Mezhepsiz olabilirsin bu ülkede her çeşit insan var doğaldır..
Bizde üzerimize düşeni yaparız olur biter..

Bizim inancımıza göre hak olan bir Mezhebe girmek vacip olduğu için Mezhebsiz olanın din hakkında ki söylemlerini,görüşlerini dikkate almıyoruz..

Çünkü doktorları takmayıp reçeteyi yırtıp kafasına göre ilaç alanın kendine zarar vereceği gibi Dinde de Mezhep imamlarını takmayıp kafasına göre takılmayı tercih edenler şüpesiz kendine zarar verirler...

Mezheplerin İslam Dinini bölmeleri bir yana yüzlerce sapık mezhebi ortadan kaldırdıkları için İslamı bölünmekten korumuşlardır...

Hak olan Mezhep imamların'ın arasın da bir husumet yokken nasıl İslam bölünüyor..?

Nerde duyulmuş Hanefi mezhebin'in kılıçları yahut silahları çekip Şafi mezhebine yahut diğer iki mezhebe saldırdığı yada onların Hanefiye saldırdığı..? Genel mana da..

İmamı Şafi İmamı Azamı övüyor sakın onun hakkın da kimse kötü söz söylemeye kalkmasın diyor..

Diğer fırkalarla olan husumetleri söylüyorsan bu ümmetin 73 fırkaya bölüneceğini Peygamberimiz buyurdu Mezhep olmasaydı da bu olacaktı...

depare
10-22-2010, 20:41
Konu ne kadar eskiymiş yahu ne sayfaları gördüm nede tarihi ilk sayfayı gördüm yeni sanıp dalıp yorumladım bir baktım amma tartışmışız bu konu da :)

Hüdaverdi
10-22-2010, 21:19
Konu ne kadar eskiymiş yahu ne sayfaları gördüm nede tarihi ilk sayfayı gördüm yeni sanıp dalıp yorumladım bir baktım amma tartışmışız bu konu da :)Gericisin la sen hep geriden takip ediyorsun ;D
-İtiraf edeyim bende yeni sandım ;ı:-
Hem ikimiz askerdeydik hacı ;ı:

unnamed
10-22-2010, 21:27
Vereceğiniz sağlam bir cevabınız olmadığı için mi böyle kaçıyorsunuz :)
Mezheplerle ilgili olumsuz yazılarımı dökmenizi rica ediyorum buraya.

Bekliyorum...

Guzel karesim boyle.konusursan bende ayni derecede sana konusurum...
Saglam cevaptan kastin nedir....
Ilk mesajini okudugumda mezheplere inanmayan biriyim diyen sensin ben degil...
Mezhebe inanmyana biri mezhep hakkinda nasil yorum yapabilir...
Bunu ogrenmek istedim...

Asi_isyankar
10-22-2010, 22:35
Guzel karesim boyle.konusursan bende ayni derecede sana konusurum...
Saglam cevaptan kastin nedir....
Ilk mesajini okudugumda mezheplere inanmayan biriyim diyen sensin ben degil...
Mezhebe inanmyana biri mezhep hakkinda nasil yorum yapabilir...
Bunu ogrenmek istedim...

Konuyu mu kastediyorsunuz :)
Bakın yazının sahibi ben değilim.
Siz alttaki isme dikkat etmediniz mi?
Yazının sahibi o isimdir...

unnamed
10-22-2010, 22:53
Konuyu mu kastediyorsunuz :)
Bakın yazının sahibi ben değilim.
Siz alttaki isme dikkat etmediniz mi?
Yazının sahibi o isimdir...

Kardes kusura bakma....
Alinti oldugunu simdi senin yorumundan sonra farkettim...
Hakkini helal et...

Asi_isyankar
10-22-2010, 23:00
Kardes kusura bakma....
Alinti oldugunu simdi senin yorumundan sonra farkettim...
Hakkini helal et...

Estağfurullah ne hakkı.
Normaldir, olur böyle yanlış anlaşılmalar.
Önemli olan meselenin tatlıya bağlanmış olmasıdır.

Saygı ve sevgiyle :gül:

Eşref
10-23-2010, 00:05
Şaşırdığım bir husus var. Özellikle benim ifadelerime cevap verenler nedense hep Türk ırkı kelimesini kullanmış. Irkçılığın her türlüsüne şiddetle karşıyız. Biz dedelerimizden atalarımızdan ırkçılık nedir öğrenmedik. Irkçılığı da bilmeyiz. Eğer Türk demek ırkçı bir söylemse o zaman kimse kendisi için Türk, Kürt, Fransız, Alman demesin. Ama her ne hikmetse sadece Türk denildiğinde birileri hemen "ırkçı" yaftasını yapıştırıyor.

Oysa ben tarihinde hiç soykırım yapmamış, ırkçılık nedir bilmeyen bir milletten bahsediyorum. Zihinleri ırkçılıkla kirlenmemiş olanlar, ne demek istediğimi rahatlıkla anlayabilir.

murat kurt
10-23-2010, 00:29
Bütün ırkçı söylemlere karşı isek..bu söylemi destekleriz.

Biz ki "milletçe"Türk olduğumuzu dağa taşa ocağa okula kazıya kazıya bir hal olduk.

Almanyadan o kadar etkilendik ki..her alman deyişinden "alman" sesini kazıyarak ve de yerine türk yazarak bir ideoloji yarattık.

Bu tür tepki kokan sloganlar bize yanlışımızı hatırlatır ki..tepki yerine tebrik daha evladır.

unnamed
10-23-2010, 00:36
Muslumanim diyen biri irkcilik yapamaz...
Yapiyor ise sorunu kendi bagnaz dusuncelerindearasin...
Millyetciligin her turlusune karsiyim...

Fırat
10-23-2010, 01:13
Yine kavramlar, yine kavramlar..

Eşref
10-23-2010, 09:57
Bütün ırkçı söylemlere karşı isek..bu söylemi destekleriz.

Biz ki "milletçe"Türk olduğumuzu dağa taşa ocağa okula kazıya kazıya bir hal olduk.

Almanyadan o kadar etkilendik ki..her alman deyişinden "alman" sesini kazıyarak ve de yerine türk yazarak bir ideoloji yarattık.

Bu tür tepki kokan sloganlar bize yanlışımızı hatırlatır ki..tepki yerine tebrik daha evladır.

Eğer bu bir kusursa, bizim milletimizde var bu kusur. Sadece ülke ismini veya Türklüğü dağa taşa kazımıyoruz. Mesela çocuk okula gidiyor. O güzelim tahta sıraya ismini kazıyor. Okuldan çıkıyor, sevgilisinin adını spreyle karayolu tabelasına spreyle yazıyor. Şu resim sanırım çok şey anlatıyor;

http://www.medyatrabzon.com/images/news/10005.jpg

Millet olarak seviyoruz bunu. Şimdi devlet kendi dağına taşına Türk yazmış, Türkiye yazmış, bayrak çizmiş diye kızıyoruz ama domatesin tohumundan patates yetişmez ki.

murat kurt
10-23-2010, 13:32
Eğer bu bir kusursa, bizim milletimizde var bu kusur. Sadece ülke ismini veya Türklüğü dağa taşa kazımıyoruz. Mesela çocuk okula gidiyor. O güzelim tahta sıraya ismini kazıyor. Okuldan çıkıyor, sevgilisinin adını spreyle karayolu tabelasına spreyle yazıyor. Şu resim sanırım çok şey anlatıyor;

http://www.medyatrabzon.com/images/news/10005.jpg

Millet olarak seviyoruz bunu. Şimdi devlet kendi dağına taşına Türk yazmış, Türkiye yazmış, bayrak çizmiş diye kızıyoruz ama domatesin tohumundan patates yetişmez ki.

O domates tohumu yerli değil.Genetiği ile oynanmış.

depare
10-23-2010, 19:42
Gericisin la sen hep geriden takip ediyorsun ;D
-İtiraf edeyim bende yeni sandım ;ı:-
Hem ikimiz askerdeydik hacı ;ı:

Nası yahu ben ilk sayfalar da tartıştığıma göre bitirip gelmişim sen askerdeydin alt devre :hihi2: