fatih kısaparmak balon baskılı balon NEDEN ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN!! - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NEDEN ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN!!

Saltuk Buğra Han
02-28-2008, 17:00
Son bin yıldır tarihin bir kefesinde Türkler var Diğer kefesinde avrupalılar.Bunun anlamı ne?onlar bizim hakkımızda ön yargılıdırda biz onlar hakkında ön yargılı değilmiyiz.Aradaki fark ne?
İnsanlık tarihi sanki rönesansla mı başladıda uygarlık deyince kendi uygarlıklarımızı bir kenara atıyoruz.Din,dil,ırk savaşları batınınmı yoksa tarih boyunca kendini mazlumların savunuculuğuna adamış yüce Türk milletinimi?Yada bir dönem ingilizlerin oyununa gelip dedelerimizin kafasını acımasızca çöllerde kafasını kesip hunharca şehit eden ve şimdi iki yakası bir araya gelmeyip şu anda da petrolün ketfini süren fakat 40-50 sene sonra açlıktan nefesleri kokacak olan küt kafalı araplarınmı.
Türklerin kurduğu imparatorlukların hangi birinde din ,dil ,ırkına karışılmış.Dünyada egemenliğinindeki azınlıklara en adaletli davranan Türkler değilmidir?
Akpartili arkadaşlar kendi büyüklüğümüzü bilmezsek acaba daha ne kadar küçülebiliriz.Bilen varmı.?Şunu unutmamak gerekirki bir insanın ruhu ve beyni işgal edilirse o insanın ülkesini top ile tüfekle işgal etmeye gerek yok.İşgal olunmuştur bile.Türkiyede Türklükten Türklerden söz etmek yürek işi olmuşsa, orası Türklerin ülkesi olmaktan çıkmış demektir.Eğer yaşadığın Türkiye cumhuriyeti topraklarında senin Türk ve vatansever olman, Atalarımızdan bize yadigar kalan mazlum milletlerin savunuculuğu mirası biz Türklerin bir suçu olmaya başlamışsa işte bizleri burada biraz daha vatansever ve Türk gibi düşünmemizi icap ettiriyor.
Baylar ,bayanlar suyu çıkmış Dünyanın ,işkembeden değil tabiiki ,ama gerçek anlamda kendini bilen Türklüğünün bilincinde ama bir o kadarda imanlı olan biz Türklere ihtiyacı var derken ,Müslümanlık aleminin bekaası için zaten Allahın Türkleri korumasının yeterli olacağını bildiğimden yeniden,
Allah Türk'ü korusun diyor
Ve Bütün yorumlara saygı ile yaklaşacağımı bildiriyorum.

azize
02-28-2008, 17:04
biraz faşizan bi yaklaşım... :-\ :-\ :-\

TÜRK EVLADI
02-28-2008, 17:10
[i][b]Türk Milleti'nin geçmişinde yaşadaığı başarıları ve zaferleri tartışılmaz!
İslam'ı kılıç zoruyla kabul etmeyen tek millet biziz!
Fakat bizden önce de ''küt kafalı'' dediğin Araplar İslam bayrağını şerefle taşımışlardı ki zaten Hz. Muhammed'de bir Araptır!

Aslında Biz Türk Milleti olarak gerçekten şerefli bir milletiz...

Ancak her Türk şerefli değildir!
Bir insanı insan yapan onun karakteri ve yaşayış biçimidir!
Dürüst olmak, namuslu olmak insanı üstün yapar ve ırk bu konuda ikinci plandadır!

Zamanında bu ülkede Kurtuluş Savaşı'nda onlarca şehit verdik ama unutma ki o savaşlarda yaklaşık 30 binde kaçak verdik!
Bu kaçanların içinde Türklerde vardı...
Ama bize ihanet eden arapların yanında bizimle beraber savaşan Arap aşiretleri de vardı...
Şerefiyle savaşanların ortak özelliğiyse gerçekten MÜSLÜMAN olmasıydı!

Dolayısıyla sadece Türk'ü değil bütün Mü'minleri korusun Allah bence...

RDönmezs
02-28-2008, 17:16
[i][b]Türk Milleti'nin geçmişinde yaşadaığı başarıları ve zaferleri tartışılmaz!
Fakat bizden önce de ''küt kafalı'' dediğin Araplar İslam bayrağını şerefle taşımışlardı ki zaten Hz. Muhammed'de bir Araptır!

Dürüst olmak, namuslu olmak insanı üstün yapar ve ırk bu konuda ikinci plandadır!

Zamanında bu ülkede Kurtuluş Savaşı'nda onlarca şehit verdik ama unutma ki o savaşlarda yaklaşık 30 binde kaçak verdik!
Ama bize ihanet eden arapların yanında bizimle beraber savaşan Arap aşiretleri de vardı...

Yüreğine sağlık kardeş.
+1

Duygu'Seli~
02-28-2008, 17:17

;) (+)

Duygu'Seli~
02-28-2008, 17:25
Sempollere ve araclara takılıp,özü ve amaçı kaybetmek bu topraklara has bir olgu,bazı bakışlar için, tek milletteki amaç bir arada yaşamanın bir tezahürüdür,Bir Millet olmak, insanların siyasi anlamda kardeş olmalarıdır osmanlı aydınlarının ve onların yanında devlet ricalinin büyük çabalar harcayarak oluşturmaya çalıştıkları Osmanlılık fikri, tam da yurtseverlik olarak tanımlanabilecek bir tür milliyetciliktir, bu yurt severlik tebası ortak vatanda bir arada yaşama sanatıdır, Bugün Türkiyenin yaşamakta olduğu siyasi dönüşümün altında bu ulus devlet formunun dayanağı olan Türk milletini yeniden tanımlama ihtiyacı yatmaktadır türkiyede yaşayan insanların tek millet olmadıklarını söylemek, siyasetten önce kardeşliği bütünüyle reddetmek demektir eğer ortada tek millet yoksa veya tek millete dair inancınız kaybolduysa üniter yapının da hiçbir anlamı yoktur millet olmak birlikte var olmak, gelecekte de birlikte var olmaya karar vermek demektir aksi Türk lük acılımına kendi his dünyamız ile vereceğimiz her kavramda ulus birliğini bozacak düşman üretme carkına calışmış oluruz,Medeniyet, ayrıntı demektir nüansları yok edecek totolojiler veya genel hükümler mutlaka üzerinde yeniden düşünülerek söylemleşmesi gerekir.

::) ::) Vermezmiyim efendim..İlk defa tam manasıyla tekrar tekrar okumadan yazınızı anladım.. ;D değerli artılarımdan sizede bir tane veriyorum..Yüreğinize sağlık.. ;) ;)

Duygu'Seli~
02-28-2008, 17:27
Sempollere ve araclara takılıp,özü ve amaçı kaybetmek bu topraklara has bir olgu,bazı bakışlar için, tek milletteki amaç bir arada yaşamanın bir tezahürüdür,Bir Millet olmak, insanların siyasi anlamda kardeş olmalarıdır osmanlı aydınlarının ve onların yanında devlet ricalinin büyük çabalar harcayarak oluşturmaya çalıştıkları Osmanlılık fikri, tam da yurtseverlik olarak tanımlanabilecek bir tür milliyetciliktir, bu yurt severlik tebası ortak vatanda bir arada yaşama sanatıdır, Bugün Türkiyenin yaşamakta olduğu siyasi dönüşümün altında bu ulus devlet formunun dayanağı olan Türk milletini yeniden tanımlama ihtiyacı yatmaktadır türkiyede yaşayan insanların tek millet olmadıklarını söylemek, siyasetten önce kardeşliği bütünüyle reddetmek demektir eğer ortada tek millet yoksa veya tek millete dair inancınız kaybolduysa üniter yapının da hiçbir anlamı yoktur millet olmak birlikte var olmak, gelecekte de birlikte var olmaya karar vermek demektir aksi Türk lük acılımına kendi his dünyamız ile vereceğimiz her kavramda ulus birliğini bozacak düşman üretme carkına calışmış oluruz,Medeniyet, ayrıntı demektir nüansları yok edecek totolojiler veya genel hükümler mutlaka üzerinde yeniden düşünülerek söylemleşmesi gerekir.

::) ::) Vermezmiyim efendim..İlk defa tam manasıyla tekrar tekrar okumadan yazınızı anladım.. ;D değerli artılarımdan sizede bir tane veriyorum.. ;) ;)

Sayenizde anlaşılmak için emek sarfetmeden yüzeyselliğimi geri kazandım artı için cok zarifsiniz teşekkür ;)

::) ::) ::) EyvALLAH.. ;)

LüGaT
02-28-2008, 17:38
Yada bir dönem ingilizlerin oyununa gelip dedelerimizin kafasını acımasızca çöllerde kafasını kesip hunharca şehit eden ve şimdi iki yakası bir araya gelmeyip şu anda da petrolün ketfini süren fakat 40-50 sene sonra açlıktan nefesleri kokacak olan küt kafalı araplarınmı.

Osmanlı'nın son döneminde ecdadın beş asırlık ağacının dibine kibrit suyu döken "maymun anahtarı" aydınlar da "Türkçü" idi.Hem de milliyetçiliğin imparatorluğu sardığı bir dönemde bu bölünmelere çanak tuttular.Üç aptallar (bu deyim benim değil) Cemal, Talat ve Enver paşa, hatırlayınız..Bu adamların en azından Türk olduğunu biliyoruz.Öyleyse senin mantığınla gidersek "Var bu Türklerde kanı bozukluk"

Bu ırkçı yaklaşımının cevabını Ali Bulaç'a bırakıyorum iyi baktığında içinde işine yarar birşeyler bulacaksın eminim:

Geçen hafta Suud Kralı Abdullah bin Abdulaziz el Suud'un Türkiye'yi ziyaret etmesi ve söz konusu ziyaret sırasında Kral'a "Devlet Şeref Madalyası" verilmesi "malum çevreler" tarafından 'olay' haline getirildi. Eleştiri sınırları aşıldı, hakaret, küfür, sövgü yapıldı. İbret verici bir biçimde Türkiye konusunda iyi niyetlerini beyan eden ve başa geldiğinden beri bize desteklerini esirgemeyen bir devlet başkanı ırkçı-şoven saldırıların hedefi haline getirildi. Dahası, Ankara Barosu'na kayıtlı bir avukat, Suud Kralı'na verilen madalyayla ilgili 3 Kasım 2007 tarihli kararın iptali istemiyle dava açtı.

Bu arada 'üçüncü sınıf oryantalist jargon'un ince köşe yazarını ne kadar gülünç veya acınacak duruma düşürdüğüne şahit olduk. Kimisi "çadır bedevisi" dedi, kimisi ruhundaki kategorik ırkçılığı dışa vurarak "Arapları sevmediğini veya Suudilerden oldum olası hoşlanmadığını" yazdı.

En masum-örtük gibi duran ırkçılık 'kategorik genellemeler'de gizlidir. Mesela, "Ben Lazları sevmem; Giresunlulardan adam çıkmaz; Vanlı mı, geç; Kürt'se, aman aman; Arnavut, yok kardeşim kalsın" veya "Bizim bölgenin insanı; sen bakma ne varsa yine bizimkilerde var" vs. türünden bilumum genellemeler, kategorik ırkçılık belirtileridir. Hiçbir kavim, ırk, şehir veya insan grubu ne mutlak iyi ne mutlak kötüdür. İçlerinde iyiler de var, kötüler de.

Bu artık Batı'da "İslamofobi ve Anti-İslamizm"in Türkiye'deki uzantıları olarak sahnede yerini alan bu malum çevreler, "vefa" duygularını körelttikleri gibi, ülke çıkarı doğrultusunda "makul düşünme" yeteneklerini de kaybetmişlerdir. Şöyle ki:

Ziyaretten hemen önce İstanbul'da düzenlenen "Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı"nda elde edilen nisbi başarı ve Türkiye'nin dünya kamuoyunda lehine kaydedilen prestijin asıl pay sahibi Kral el Suud'dur. Şu veya bu reel politik hesapla olsun, Suudiler, Türkiye'nin bölgede inisiyatif almasını istiyor. İşin ekonomik cephesi daha ilginç: Son yıllarda ABD ve Batı bankalarında kendilerini güvende hissetmeyen Araplar, Türkiye'yi güvenli ülke görüyor, finans ve üretim alanlarındaki yatırımlarının bir bölümünü Türkiye'ye kaydırmayı düşünüyor. Önümüzdeki sene Körfez Ülkeleri 200 milyar dolar yatırım planlamış bulunuyorlar, bunun yüzde 55'i Suudiler tarafından gerçekleştirilecek.

Krala demediğini bırakmayan bu çevrelerin bu yatırımdan Türkiye'nin pay alması umurlarında değil. "Para Araplardan gelecekse, hiç gelmesin" diyorlar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bir çadır bedevisini nasıl havaalanında karşılar, nasıl bulunduğu otele gider?" diye feryat ediyorlar. Oysa 1950'lerde, Celal Bayar, ABD Devlet Başkanı Eisenhower'ın kendisini değil, yardımcısı Nixon'ı havaalanında karşılamıştı. 15 Kasım 1999'da Türkiye'yi ziyarete gelen Clinton'ı Demirel'in Esenboğa Havaalanı'nda hem de gece saat 23.45'te kalabalık bir heyetle karşıladığını hatırlayalım. Daha ilginç olay şu: Haziran-1981'de zor durumda olan İngiltere'yi Arap sermayesiyle bir nebze rahatlatmak üzere Suudi Arabistan'ı ziyaret eden Başbakan Margaret Thatcher, Kral Halid'in önünde diz çökmüştü. (İsteyenler, 13 Haziran 1981 tarihli Günaydın Gazetesi'ne bakabilir.)

Kral, Türkiye'ye gelmeden önce İtalya ve İngiltere'ye de uğramıştı. "Vahhabi" olarak dudak büktüğümüz Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Papa'yı ziyaret etti ve "dinler arası diyaloğun geliştirilmesi"ni istedi. Türkiye'de Fethullah Gülen Hocaefendi ise Papa'yı ziyaret ettiği ve çıldırmış dünyayı akıl ve iz'ana çağırmak üzere "hoşgörü ve diyalogdan söz ettiği" için yoğun saldırılara maruz kaldı. İşin garipliğine bakın, diyalog ve hoşgörüye karşı çıkanlar yine aynı çevreler. Kralın İngiltere ziyareti fırtınalı geçti; çünkü Kral Abdullah gayet kendinden emin bir üslupla "Müslümanları terörizmle suçlayan Batı'nın ve İngiltere'nin terör konularında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmediklerini" söyledi ki, bu, kendinden emin demeç, İngiliz medyasını ayağa kaldırmaya yetti.

Pekiyi, bizimkileri ayağa kaldıran şey neydi? Pazartesi bunu ele alacağız.

---o---

Türkiye'de Araplara gösterilen düşmanlığın uzak bir geçmişe dayanmadığını ve yakın tarihte iktidarı devralan iktidar seçkinleriyle sınırlı olduğunu söylemek mümkün. Halen de belli küçük zümrelerin dışında Araplara düşmanlık gösteren yok. Osmanlıların bakış açısından 400 sene kendileriyle birlikte -hem de kaale alınacak hiçbir sorun yaratmadan yaşayan- Araplar "Kavm-i necip" idi. Osmanlılar, bu sıfatı Araplara saf ırklarından dolayı değil, Hz. Peygamber (sas)'in onların içinden çıkmış olması dolayısıyla layık görmüşlerdi.

19. yüzyılın ikinci yarısından başlamak üzere, Batı karşısında önce askerî sonra psikolojik ve kültürel olarak yenildiğini kabul eden yeni Osmanlı aydını, "geri kalış"ın sebeplerini İslamiyet'te aramaya başlayınca, İslam'la özdeşleştirdiği Araplarla da herhangi bir akrabalık-yakınlık bağı içinde olmak istemedi. Osmanlı aydını ve yöneticisi, İbn Haldun'un deyimiyle "galibi taklit eden, ona derin bir hayranlık duyan mağlup" psikolojisi içinde olduğundan, Batılı oryantalistler hangi gözle İslamiyet'e ve Araplara baktıysa, onlar da aynı gözle bakmaya başladılar. Bu, köklü bir bakış açısı olarak günümüze kadar etkisini devam ettirmektedir.ç Osmanlı'nın ümmet bilincini kaybetmesine paralel olarak ırk, üstün kavim bilinci kazandığını tespit etmemiz mümkün. Bütün Müslüman kavimlerde İslam kardeşliğinin yerini ırk üstünlüğünün almaya başlaması aynı tarihsel gelişmelerin sonucudur. Bunun ham, fakat çok haşin ve acımasız örneklerini İttihatçıların Doğu'ya ve elbette Arap âlemine karşı yürüttükleri politikalarda müşahede etmemiz mümkün. İttihatçılar ile geleneksel Osmanlı arasında neredeyse hiç benzerlik yok. Onların bölge, toplumsal, etnik kökenleri ile bürokratik konumlarına baktığımızda patolojik bir ruh hali içinde olduklarını görebiliyoruz. Çöküş döneminde bir anda Balkan ve Kafkas Müslüman kavimleri içinden çıkan elit tabaka, onları ezen iki merkezin farkına varıp kendilerinin periferiye ait insanlar oldukları hissine kapıldılar. Balkan kökenli askerî ve bürokratik elitler için merkez artık Batı Avrupa (Paris, Londra, Berlin vs.), Kafkas kökenli bürokratik kadroya göre merkez Moskova idi. Her iki merkezden, kendi asıl merkezlerine, yani Osmanlı payitahtı İstanbul'a ciddi tehditler yönelmişti.

93 Harbi, Balkan savaşları ve arkasından gelen yıkım Balkan ve Kafkas kökenli Osmanlı elitlerinde derin bir travmaya yol açtı. Bir yandan topraklarını kaybedip Anadolu'ya doğru çekiliyor, öte yandan onları ezen iki merkezin baskısı altında -ama özellikle Avrupa'nın tazyikiyle- reform yapmak zorunda kalıyorlardı. Bu, söz konusu eltilerin Anadolu halkına ve imparatorluğun henüz ayrılmamış Arap unsurlarına karşı sertleşmelerine sebebiyet verdi.

1442 Buçuktepe isyanından beri zaten yönetimin esasını teşkil eden 'devşirme bürokrasisi', padişaha ve Osmanlı tebaasına karşı gardını almış vaziyette idi. Son gelişmelerle bu iyice su yüzüne çıkmış oldu. Bir yandan ellerinin altında yıkılmakta olan bir imparatorluk, diğer yandan Osmanlı halkının bütün değer sistemlerini altüst eden reformlar yapma teşebbüsleri bu yönetici ekibi iyice halktan kopardı, tebaaya karşı acımasızlaştırdı. Zamanla öyle bir noktaya gelindi ki, Osmanlı yönetici eliti Batı'dan dayak yiyor, sonra hemen dönüp acısını kendi tebaasından çıkarıyor. Çöküş döneminde İttihatçıların, Araplara attıkları dayağın psikolojik arka planında böyle bir travmanın etkisi var. Özellikle Cemal Paşa'nın zulümleri hâlâ vicdanları sızlatmaya devam etmektedir. Bu yüzden bugün de bizim iktidar elitimiz Batı karşısında özür dileyici, mazeret üretici bir konumda bulunurken, Arap ve Doğu söz konusu olduğunda bir anda kibre kapılıyor, efelenmeye başlıyor. Suud Kralı'nın geçen haftaki ziyareti dolayısıyla kopan fırtınanın arka planında yakın tarihe ait böyle bir travmanın derin izleri var.

Türklerin kurduğu imparatorlukların hangi birinde din ,dil ,ırkına karışılmış.Dünyada egemenliğinindeki azınlıklara en adaletli davranan Türkler değilmidir?

Ne münasebet ? Müslümanları tasvir edip, bunu Türklüğe mal ediyorsun aklınca. Sorunun cevabı Türkler değil müslümanlardır.

Türk oldukları için mi adaletli , özgürcü vs.vs..?.Tabii ki hayır. Ecdadımız Kavmiyetçiliği yıkan dinlerinden, Kur'andan aldıkları ilhamla, adalet, şecaat, cesaret, iman ruhuyla hayal bir medeniyetin temellerini attı. Aksini iddaa etmek atalarımıza hakarettir diye düşünüyorum.

Senin gibi ırkçı düşündüğümüzde diyelim ki şamanist Hunların yaptığı isgalleride sahiplenmemiz gerekir.Ne için yapılan işgaller, Türk'ün yücelmesi için.. Seninkilere ne kadar benziyor. Bense bunları kabul edemem, Allah yolunda yapılmayan her iş sakattır.

Türkiyede Türklükten Türklerden söz etmek yürek işi olmuşsa, orası Türklerin ülkesi olmaktan çıkmış demektir

Bu tamamen Türklükten bahsettiği için kendini mutlu hisseden zümrenin öz sorunudur. Çünkü milletimizin kültür genlerinde ırkçılığın yeri yoktur.Bir millet dünya yüzünde ırkçı değilse o da Türk milletidir.

Türkçülük yapan akımlar maneviyatı yakalamadığı ölçüde, projesizleşmiş, saldırganlaşmış, süflileşmiştir.Doğan Silahçıoğlu, Nihal Atsız, Ziya Gökalp gibilerin eline kalmıştır.Kılavuz karga teorisi burda da işlemektedir.Şoven milliyetçiliği başarısız olmuştur ve olacaktır.

Dünyanın işkembeden değil tabiiki ,ama gerçek anlamda kendini bilen Türklüğünün bilincinde ama bir o kadarda imanlı olan biz Türklere ihtiyacı var derken

Görüldüğü gibi bilinçaltınız yine yansımış "Türklüğün bilincinde ama bir o kadar imanlı."Bir insan için öncelik Türklüğün bilincinde olmak olmalı yani...
Bir insan kimliğini ırkıyla ifade edebilir.Ama bu bir müslümana yakışmaz.Müslüman müslümandır.Başka kimlik aramaya "ihtiyaç duymaz" Siz müslüman olmayı eksik mi sayıyorsunuz ki ideal bir "türk müslüman" tablosu çizmeye çalışıyorsunuz merak ettim.

Bir soru daha: Bir insan Türklüğünün bilincinde olmasa da müslüman olsa ne kaybeder.?.

Saltuk Buğra Han
02-28-2008, 17:40
Bakıyorumki bir kaç arkadaşın dışında bazı kişiler yorum yapacağının aksine başkalarının sırtından geçinip durumu spor totoya çevirmişler.
Yahu arkadaşlar ben bir konu açtım ve bu gün böyle düşünüyorum ama farklı bir şeyler yaz ve beni iknaa etki ,Yarın birgün bende senin gibi düşüneyim he bir zahmet.
Birbirinize teşekkür edesiniz diye açmadım konuyu.

Duygu'Seli~
02-28-2008, 17:47
Lügat kardeşim yüreğine kalemine sağlık.. ;) Sizin gibi güzel düşüncelerini kelimelere dökebilmeyi başaran arkadaşlar varken bize pek söz düşmüyor..Yalçın,Lügat,Türk Evladı..hislerimize tercüman olmuşsunuz..Allah razı olsun.. ;) Fazla sözle çevre kirliliği yapmak yerine sizlere teşekkür etmeyi daha uygun gördüm.. ;) Tekrar tekrar teşekkürler.. (+)(+)(+)

LüGaT
02-28-2008, 17:52
Lügat kardeşim yüreğine kalemine sağlık.. ;) Sizin gibi güzel düşüncelerini kelimelere dökebilmeyi başaran arkadaşlar varken bize pek söz düşmüyor..Yalçın,Lügat,Türk Evladı..hislerimize tercüman olmuşsunuz..Allah razı olsun.. ;) Fazla sözle çevre kirliliği yapmak yerine sizlere teşekkür etmeyi daha uygun gördüm.. ;) Tekrar tekrar teşekkürler.. (+)(+)(+)

Siz de sağolun.

RDönmezs
02-28-2008, 17:54
Bakıyorumki bir kaç arkadaşın dışında bazı kişiler yorum yapacağının aksine başkalarının sırtından geçinip durumu spor totoya çevirmişler.
Yahu arkadaşlar ben bir konu açtım ve bu gün böyle düşünüyorum ama farklı bir şeyler yaz ve beni iknaa etki ,Yarın birgün bende senin gibi düşüneyim he bir zahmet.
Bir birbiriinize teşekkür edesiniz diye açmadım konuyu.
Bakıyorumki sende iki dakika dayanamıyorsun isteyen istediğini der, yapar lügat, yalçın, TÜRK EVLADI yazdıklarına katılıyorum sözlerine ekliyecek bişiyim yok onlardan alıntı yaparak beyan ettim..

Necip Fazil
02-28-2008, 18:13
" Kök Tengri Türk'ü korusun ve yüceltsin " diye biliyorum ben bu soy sop milliyetçiliğini ama, buda biraz imanlısı galiba ...

VesseLam

yasinarslanpay
02-28-2008, 18:23
Bu sözü hiç sevmiyorum bu söz kafatsçıların sözü Biz 751 yılından sonra yani Talas Savaşından Sonra bizde önce Müslüman sonra Türk olduk. Ayrıca bir milleti küçümsemek hiç de iyi bir tutum olmadığını dile getirmek istiyorum. Ayrıca milletin tabi kananların böyle içi boş sözlerler beynini yıkıyorlar. Evet hepimiz vatanımızı millettimizi seviyoruz .Ama aşırısına karşıyım. Bu söz Türk kafatasçılarının Tarihteki bir hükümdarın Türklük duasını olduğunu söylüyorlar.. Bence bunun O adı geçen hükümdarla ilgisi yok . Bunu onun söylediğini iddaa edenlerin eseridir. Bu söz ..

kabardey_06
02-28-2008, 19:34
etnik yapısı birbirlerinden farklı ,tek bayrak ,tek devlet,tek vatan,tek millet sevdalısı insanların bir arada ve birlikte yaşamalarının elzem olduğu bir zaman diliminde bizi tanımlayan kimliğimizi bir başkasına üstünlük atfedercesine dile getirmemiz bize bir üstünlük sağlamaz,,ancak karşı tarafın nefretini kazanırız,bu kazanç(!) ise husumeti ve düşmanlığı körükler,,,devletin adı konmuştur,türkiye cumhuriyeti devleti,,bayrağı dalgalanmaktadır,,anlı şanlı türk bayrağı,,,,vatan ,,uğrunda her etnik unsurdan kişinin seve seve canını teslim edeceği ecdatdan emanet toprak parçasıdır ve sınırları bellidir,,millet olgusu ise,,,,,,kürdüyle ,çerkeziyle,,lazıyla,gürcüsüyle,tükmeniyle tek bir millettir,,kağıt üzerinde türk milletidir fakat bu tek bir ırka mensupluk anlamını taşımaz,,türk milletinden kasıt,,atatürkün tarif ettiği veçhiyle,,vatandaşlık bağını sembolize eder,,,,,bu tarifi başka mecralara çekmek isteyenler,,vatandaşlık bağını sembolize eden ifadeyi ırkçılığa yoranlar,,,mensubu olduğu ırkı överken başkalarını yerenler ve sövenler,,olsa olsa,,şovenist olabilirler,,ergenekon çetesi üyeleri,buna en güzel örnektir,,,türk milleti demek başka şey,,,bu milletin mensubu olduğu ve kabul edeceği tek bir ırk vardır,,o da türk ırkıdır demek bambaşka bi şey,,hangi etnik yapıdan olursak olalım,,hepimiz,,türkiye cumhuriyeti vatandaşlarıyız,,teferruata inmek kimselere üstünlük sağlamaz,,başta belirttiğim gibi ancak düşmanlıkları ve husumeti körükler,,,

Beritan
02-28-2008, 20:48

+1

Beritan
02-28-2008, 20:58
ırkçlık bu forumda olması gerek en son konu olmalı.....
bence bu konu kapatılmalı herkes gereken cevabı vermiş....
uzamasına gerek yok

AkSa- 34
02-28-2008, 21:43
KARDEŞ BU KADAR MİLLİYETÇİ OLMA, ''ALLAH MÜSLÜMANI KORUSUN'' SAKIN OLAKİ IRKÇILIĞA DÜŞME ÇÜNKÜ MİLLİYETÇİLİK BU YÖNDE BENCE ŞEYTANIN BİR SİLAHI...

Beritan
02-28-2008, 21:45
KARDEŞ BU KADAR MİLLİYETÇİ OLMA, ''ALLAH MÜSLÜMANI KORUSUN'' SAKIN OLAKİ IRKÇILIĞA DÜŞME ÇÜNKÜ MİLLİYETÇİLİK BU YÖNDE BENCE ŞEYTANIN BİR SİLAHI...

abime katılıyorum

Saltuk Buğra Han
02-28-2008, 21:45
uzamasına gerek yok
Tam bende şimdi teveccüh gösterip de gereken ilgiyi ve bilgiyi paylaşan ve hiç bilenle bilmeyen bir olurmu yolundan çıkarak bende dahil hepimizin eksik taraflarının bulunup bir birimizi yap boz oyunu gibi tamamlama açısından gayet konu olumlu açıklamalar içersinde gidiyor derken, birden bire freni patlamış kamyon misali konuya çarpmanızın nedenini bana söylermisiniz Ümmü_seleme.Yoksa sizin lügatınızda buna benzer konu ve yorumlar da insanların hiç bir şey öğrenmeye hakkı olmamalımı.
Cevap verin.Silinip de ebediyete gideceğine en azından bakılıp da ibret alınır.Bu bile fayda değilmi.

sumeyra
02-28-2008, 21:51
Yahudiler gibi kendimizi üstün ırk veya herkezi kendimize düşman görmiyelim

Beritan
02-28-2008, 21:54
uzamasına gerek yok
Tam bende şimdi teveccüh gösterip de gereken ilgiyi ve bilgiyi paylaşan ve hiç bilenle bilmeyen bir olurmu yolundan çıkarak bende dahil hepimizin eksik taraflarının bulunup bir birimizi yap boz oyunu gibi tamamlama açısından gayet konu olumlu açıklamalar içersinde gidiyor derken, birden bire lastiği patlamış kamyon misali konuya çarpmanızın nedenini bana söylermisiniz Ümmü_seleme.Yoksa sizin lügatınızda buna benzer konu ve yorumlar da insanların hiç bir şey öğrenmeye hakkı olmamalımı.
Cevap verin.Silinip de ebediyete gideceğine en azından bakılıp da ibret alınır.Bu bile fayda değilmi.

ırkçı konu forumu böler...

eddie
02-28-2008, 21:57
bi dakka.. konu kapanmasın daha ben yorum yapmadım. ;D
kafatası ırkçılığı yapmayalım. ama bi çok iğrenç ırktan değil de türk ırkından olduğumuz için de Allah'a şükredelim.. yine de insanın kalitesi ırkıyla değil,insanlığıyla belli olur...
tamam artık kapanabilir konu.. ;D sanki ona biz karar veriyoz yaa Allahım ;D

faruk_09
02-28-2008, 22:01
Bir Türk olarak bende Irkların insanlık vasfının üstüne çıkabileceğini zannetmiyorum... Allah birini koruyacak'sa önce Türk'ü değil Müslüman'ı korur bence... Ama ben bir Müslüman olarak Allah İnsan'ı korusun diyorum...

Beritan
02-28-2008, 22:02
Bir Türk olarak bende Irkların insanlık vasfının üstüne çıkabileceğini zannetmiyorum... Allah birini koruyacak'sa önce Türk'ü değil Müslüman'ı korur bence... Ama ben bir Müslüman olarak Allah İnsan'ı korusun diyorum...

abicim yeni gelmişsin hoşgelmişsin....acayip mantıklı yazıyosun

sumeyra
02-28-2008, 22:04
Niye kitliyelim ki konuşalım
Yanlış anlamdıysam konuyu açan arkadaş bu konuda kendini ikna etmemizi istiyor :-\

Beritan
02-28-2008, 22:06
Yanlış anlamdıysam konuyu açan arkadaş bu konuda kendini ikna etmemizi istiyor :-\

ikna olmak için değil bence....İKNA ETMEK İÇİN....
zaten heryerde allah türkü korusun yazıyo....allah tüm ümmeti muhammedi korusun demek bence daha mantıklı

sumeyra
02-28-2008, 22:12

ikna olmak için değil bence....İKNA ETMEK İÇİN....
zaten heryerde allah türkü korusun yazıyo....allah tüm ümmeti muhammedi korusun demek bence daha mantıklı

sabır güzel bir anahtardır
Eğer anlamak isterse arkadaşlarımın maşallahı var anlatıyorlar

tugba_007
02-28-2008, 23:08
göktürk sadece kendi milletini çok seviyor ve bunun içinde kendince sebepleri var. Eğer olaylara sadece verdiği sebepler doğrultusunda bakacak olursak biz de aynı şeyi söyleriz. Bu bir bakış açısı. Bence yanlış olan hiç bir şey yok. göktürk kendi milletini sevdiği için Allah'ın (c.c.) milletimizi korumasını istemiş. Güzel bir dua değil mi. Eğer ki Türk diye bir kişiyi yanlış olduğu helde haklı çıkarmaya, güzel görmeye çalışırsa; o sırf Türk diye onu ayrı bir kefeye koyarsa bu yanlış olur.

TÜRK EVLADI
02-28-2008, 23:18
[i][b]Lügat ve diğerleri de gerekli cevapları vermiş aslında konuyla alakalı...

Dolayısıyla olaya eklenecek bişey kalmamış...

Herkes saolsun varolsun...

Yâren
02-28-2008, 23:23
Allah Türk milletini! korusun.

LüGaT
02-28-2008, 23:25
[i][b]Lügat ve diğerleri de gerekli cevapları vermiş aslında konuyla alakalı...

Dolayısıyla olaya eklenecek bişey kalmamış...

Herkes saolsun varolsun...

Eyvallah Mirim, aynı şeyleri söylemişiz zaten.Aklın yolu bir...

Sıkıntı "milletini sevme" olgusuyla ilgili değil.İnsanlar vatanını milletini sevmeli ama hiçbir şey yapmadan doğumuyla kazandığı ırk kimliğini diğer ırklara "üstünlük taslama" aracı olarak kullanmamalı.Irkını üstün sayan bir süre sonra diğer ırkları "alçak" sayar, diğer ırkları alçak sayan bir süre sonra diğer ırkları "yok olması gerekenler" olarak tanımlar.Bunun ne sonuçlar doğurduğunu tarihe bakan herkes görecektir.

TÜRK EVLADI
02-28-2008, 23:45
Eyvallah Mirim, aynı şeyleri söylemişiz zaten.Aklın yolu bir...

Sıkıntı "milletini sevme" olgusuyla ilgili değil.İnsanlar vatanını milletini sevmeli ama hiçbir şey yapmadan doğumuyla kazandığı ırk kimliğini diğer ırklara "üstünlük taslama" aracı olarak kullanmamalı.Irkını üstün sayan bir süre sonra diğer ırkları "alçak" sayar, diğer ırkları alçak sayan bir süre sonra diğer ırkları "yok olması gerekenler" olarak tanımlar.Bunun ne sonuçlar doğurduğunu tarihe bakan herkes görecektir.
[i][b]Eyvallah...Çok doğru...

İnsana Allah tarafından verilen doğuştan gelme bir durumu üstünlük saymak mantıksız...

Şayet iyi birşey olsaydı heralde geçenlerde faşist Almanların bizim gurbetçilerimize yönelik kundaklama olaylarına da destek vermek gerekirdi...

Saltuk Buğra Han
02-29-2008, 00:19
göktürk sadece kendi milletini çok seviyor ve bunun içinde kendince sebepleri var. Eğer olaylara sadece verdiği sebepler doğrultusunda bakacak olursak biz de aynı şeyi söyleriz. Bu bir bakış açısı. Bence yanlış olan hiç bir şey yok. göktürk kendi milletini sevdiği için Allah'ın (c.c.) milletimizi korumasını istemiş. Güzel bir dua değil mi. Eğer ki Türk diye bir kişiyi yanlış olduğu helde haklı çıkarmaya, güzel görmeye çalışırsa; o sırf Türk diye onu ayrı bir kefeye koyarsa bu yanlış olur.

İşte bu arkadaşımız benim anlattıklarımın aynası olmuş size doğru yansıtmakta.Bu aynayı tutan arkadaşın eline sağlık diyerek onu tebrik ederken yorumların ortak kanaati benim ırkcı bir insan olduğum.
Demekki anlatamamışım.Ben delimiyimki Türklüğe Müslümanlıktan önce değer vereyim,Ben bilmiyormuyum İslamiyetin üzerine hiç bir şeyin olmayacağını , ben bilmiyormuyom ki LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RASULALLAH.
Yoksa beni gözleri ile milletin kafataslarını gözetleyip içinden Türk standartlarına uyuyormu ,uymuyormu diyerek elinde kalem kağıt hesap yapan kişilerden mi zannettiniz.
Aksine bizde müslüman olup namazımızı kılar ,orucumuzu tuttuğumuz gibi ,şartlar yerine gelince haccımızada gideceğiz.
Hepimizinde bildiği gibi anlatmak istediğim Türklerin İslamiyete verdiği katkıların devasa hizmetlerinin devamı açısından ,bu yüce milletin her zaman kendinde olup baki kalması adına ve daha çok hizmetler vermesi için Allah'a yapılan küçük bir duadır .Çok olmasa gerek.

kabardey_06
02-29-2008, 01:08
ırkları yaradan ALLAH,,türkü türkçülerin şerrinden,kürdü kürtçülerin şerrinden,,çerkezi ise hem kürtçülerin hemde türkçülerin şerrinden korusun,,,kusuruma bakmayınız,,ben bir kafkasyalı çerkezoğlu olarak,,böyle bir duaya amin demek istiyorum,,,nede olsa kanımın dolaşımını sağlayan damar,,kafkas orjinli,,olacak o kadar soy sop sevdası,,,

Kaan Cekici
02-29-2008, 01:59
Söz konusu VATAN ise, gerisi TEFERRUATTIR..!

Kafes
02-29-2008, 13:39
Son bin yıldır tarihin bir kefesinde Türkler var Diğer kefesinde avrupalılar.Bunun anlamı ne?onlar bizim hakkımızda ön yargılıdırda biz onlar hakkında ön yargılı değilmiyiz.Aradaki fark ne?
İnsanlık tarihi sanki rönesansla mı başladıda uygarlık deyince kendi uygarlıklarımızı bir kenara atıyoruz.Din,dil,ırk savaşları batınınmı yoksa tarih boyunca kendini mazlumların savunuculuğuna adamış yüce Türk milletinimi?Yada bir dönem ingilizlerin oyununa gelip dedelerimizin kafasını acımasızca çöllerde kafasını kesip hunharca şehit eden ve şimdi iki yakası bir araya gelmeyip şu anda da petrolün ketfini süren fakat 40-50 sene sonra açlıktan nefesleri kokacak olan küt kafalı araplarınmı.
Akpartili arkadaşlar kendi büyüklüğümüzü bilmezsek acaba daha ne kadar küçülebiliriz.Bilen varmı.?Şunu unutmamak gerekirki bir insanın ruhu ve beyni işgal edilirse o insanın ülkesini top ile tüfekle işgal etmeye gerek yok.İşgal olunmuştur bile.Türkiyede Türklükten Türklerden söz etmek yürek işi olmuşsa, orası Türklerin ülkesi olmaktan çıkmış demektir.Eğer yaşadığın Türkiye cumhuriyeti topraklarında senin Türk ve vatansever olman, Atalarımızdan bize yadigar kalan mazlum milletlerin savunuculuğu mirası biz Türklerin bir suçu olmaya başlamışsa işte bizleri burada biraz daha vatansever ve Türk gibi düşünmemizi icap ettiriyor.
Baylar ,bayanlar suyu çıkmış Dünyanın ,işkembeden değil tabiiki ,ama gerçek anlamda kendini bilen Türklüğünün bilincinde ama bir o kadarda imanlı olan biz Türklere ihtiyacı var derken ,Müslümanlık aleminin bekaası için zaten Allahın Türkleri korumasının yeterli olacağını bildiğimden yeniden,

Zaten Avrupa yaptigi hatalardan cok cabuk bir sekilde ogrenmeyi bildigi icin biz geri kaldik. Biz ise hata ustune hata yapiyoruz. Bunun nedeni bence cok duygusal yaklasmamiz olaylara ve objektif dusunceden tamamen siyrilmis olmamiz. Allah elbet Turkleri koruyacak ama sadece bunu hakederlerse ki bence su halimizle hic bir sey hakettigimiz yok. Her davranisimizi bin kere dusunup olcmemiz lazim, konusmadan once cok dusunmemiz lazim. Surekli Allah'tan yardim isteyip ayni zamanda cok caliskan olmamiz lazim. Cok durust olmamiz lazim, her yaptigimiz davranisin baskalarina nasil etki edecegini dusunup oyle davranmamiz lazim.

Gunluk hayattaki cok basit olaylardan baslanabilir. Mesela, avrupali nasil dakik dakik hareket ediyorsa bizde bosverip sallamamali her gorevimizi vaktinde yerine getirmek zorundayiz. Ayrica Turk insani olarak cok kendimizi begenmisiz, kendi fikirlerimizden baskasini begenmeme gibi bir huyumuz var. Oysa dogru ve yanlisi hic bir insan bilemez, Kur'an in bildirdiginden baska ne dogru ne yanlis olabilir? Kendi bsimiza fikirler uretmek yerine surekli birbirimize saygi gosterip olaylari istisare etmemiz lazim.

Temizlik imandan gelir, cok temiz olmamiz lazim. Avrupa'nin her yeri olmasa da genelde buyuk cogunlugu surekli sokaklarini temiz tutmak icin gorevliler tayin ediyor oysa bizim sokaklarimiz surekli pis. Ayrica o gorevlilere de insan gibi davranmamiz lazim, oyle ki sen ben ya da baskasi bos zamaninda o gorevi yapabilecek duruma gelmeli.

Ve baska seyler eklenebilir. Cok okumak der bazilari ama ben cok okumanin taraftari degilim, cok okumaktan ziyade herkes biraz okusa ve birbirine saygiyi ogrense yeterli olur. Zaten herkes birbirine bilgi konusunda yardimci olur.

TÜRK EVLADI
02-29-2008, 14:10
ırkları yaradan ALLAH,,türkü türkçülerin şerrinden,kürdü kürtçülerin şerrinden,,çerkezi ise hem kürtçülerin hemde türkçülerin şerrinden korusun,,,kusuruma bakmayınız,,ben bir kafkasyalı çerkezoğlu olarak,,böyle bir duaya amin demek istiyorum,,,nede olsa kanımın dolaşımını sağlayan damar,,kafkas orjinli,,olacak o kadar soy sop sevdası,,,
[i][b]iyide seni niye Çerkescilerin şerrinden korumuyor Allah?

Sende Çerkes faşizmi yapacaksan eğer bu kadarı fazla...

Saltuk Buğra Han
02-29-2008, 14:47
TÜRK EVLADI ve LUGAT söz verdiğim gibi yaptığınız yorumlara saygısızlık olsun diye değil sadece iyilik olsun diye attığınız tekmelerin boşa gittiğini ve bu sebeble boşuna yorulmayıp şu güzel havalardanda istifade edip biraz dinlenmenin iyi geleceğini sizlere tavsiye ederim.Ben konuyu niye Allah türkü korusun diye açtım.Türk ırkı sağolsun diye değil.İnsanoğlu sevdiği bir şeyin duasını niye yapmasın.
Bu tedirginlik niye.Olumlu şekilde yapılan bir dudan Allah bizi sorguyamı çekecek yoksa.
Allah anamı babamı korusun..
Allah vatanımızı korusun...
Allah islam dinini korusun...
Allah Dünyadaki tüm müslümanları ve mazlumları korusun....
Allah bu forumdaki arkadaşlarıda korusun...
Ama lütfet ki Allah Türk'ü de korusun..
Ya beklerdimki forumdaki her hangi bir arkadaşın ,ey göktürk Tamam anladık bu kadar Türklüğü seviyorsun yeri gelince islamdan müslümanlıktan ödünde vermiyorsunda peki bu nickin niye senin göktürk deseydi belki daha zor durumda kalırdım.
Kalmazdımda ama daha etkili olurdu.
Kalmazdım derken niye kalayımki.Ben bazen yeri geldi atamız Osman gazi oldum,yeri geldi Ulubatlı Hasan olduk.ee müsaade et de bugünde bu forumda Göktürk olayım.
Napolyon olacak halimiz yok herhalde.

TÜRK EVLADI
02-29-2008, 14:55
[i]Dinlemeye ihtiyacım yoktur...
Olsa bile buna karar veren sen olmazsın...

Allah Türk'ü korusun lafının gereksizliğini açıkladım!
Bir Türk olarak gerektiğinde ırkımı korumak ve sevmek boynumun borcudur!
''İnsan kavmini sevmekle suçlanamaz'' hadiside efendimiz Hz. Muhammed'e aittir!
Dolayısıyla senden milliyetçilik dersi alacak halim yok!
Türk tarihini okuyarak büyüdüm!
Türklüğün değerini de herkesten iyi bilirim!

Söylemek istediğim sadece şudur!

Türk Milleti geçmişiyle, başarılarıyla ve liderleriyle yüce bir millet olduğunu ispat etmiştir!
Ama her Türk şerefli değildir!!!

Sözlerime burada nokta koyuyorum...
Nokta da aşşağıda...

[b].

mavera
02-29-2008, 14:56
Göktürk kardesim hadi bu söylemi dedigin gibi ideolojik degilde dua olarak algilayalim peki bana "tevekkül" ne demektir aciklayabilir misin..
Allah Türkü korusun ama hangi Türkü korusun yoksa istisnasiz hepsinimi korusun!..bu arada söylem degisiklig olmus sanirim önceden tanri denilirdi yoksa Türkiyedeki muhafazakar hava ülkücü kardeslerimide mi etkilemis ;)

LüGaT
02-29-2008, 15:03
TÜRK EVLADI ve LUGAT söz verdiğim gibi yaptığınız yorumlara saygısızlık olsun diye değil sadece iyilik olsun diye attığınız tekmelerin boşa gittiğini ..

Tekmeler niye boşuna gitsin Sevgili Göktürk, Kaldı ki ortada tekme tokat falan da yok. Hava alırken seni de götürsek fena olmayacak.Ben dua ile ilgili değil ırkçı bulduğun cümlelerle ilgili yorum yapmışım bir daha okursan.Korkum ülkücüyüm diyen arkadaşların itikadi bozukluklara düşmesi .

Mesele derin, mesele bismillah ya da "bism türk ırkı" meselesi. "Allah adına" diye yola çıkmış biri ırkının yücelmesini kendine yegane erek edinmişse mesele çok derindir.Sizi tenzih ederim tabii.

Ey Muhammed! De ki: "Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir." 6 /162

De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticâret ve beğendiğiniz meskenler size Allah'tan, peygamberinden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah fasık topluluğu doğru yola erdirmez." 9/24

Allah en iyisini bilir..

Saltuk Buğra Han
02-29-2008, 15:14
Göktürk kardesim hadi bu söylemi dedigin gibi ideolojik degilde dua olarak algilayalim peki bana "tevekkül" ne demektir aciklayabilir misin..
Allah Türkü korusun ama hangi Türkü korusun yoksa istisnasiz hepsinimi korusun!..bu arada söylem degisiklig olmus sanirim önceden tanri denilirdi yoksa Türkiyedeki muhafazakar hava ülkücü kardeslerimide mi etkilemis ;)

Elbetteki Dünya hayatındaki yaşamında üzerine düşen vazifeleri yerine getirip takdirini Allahtan bekleyen onun takdirine razı olan kendini bilen Türklerden.

TÜRK EVLADI
02-29-2008, 15:18
[i][b]Göktürk;

Şu son yazdığın cümleye bak sonra da ben ve Lügat'ın yazdıklarına bak...
Arada fark varsa bana söyle...

mavera
02-29-2008, 15:21

Elbetteki Dünya hayatındaki yaşamında üzerine düşen vazifeleri yerine getirip takdirini Allahtan bekleyen onun takdirine razı olan kendini bilen Türklerden.

Yani yan gelip yatani, ipe un sereni, isin ückagitciligina kacani, kardesi kardese kirdiran Türkü korumasin mi ama sen genel olarak dua ediyorsun kardes Allah Türkü korusun diyorsun arti bir parantez acmiyrosun ki!..
Peki olaya birde söyle bakalim sen bu duaya Müslüman olmayan Türkleride katiyor musun yok katmiyorsan niye onlar Türk degil mi yok katiyorsan o zaman kistasin Müslümanlik degildir diyecegim ve Allah bütün insanligi korusun niye demiyrosun diye sorma geregi duyacagim!..

Saltuk Buğra Han
02-29-2008, 15:48

Yani yan gelip yatani, ipe un sereni, isin ückagitciligina kacani, kardesi kardese kirdiran Türkü korumasin mi ama sen genel olarak dua ediyorsun kardes Allah Türkü korusun diyorsun arti bir parantez acmiyrosun ki!..
Peki olaya birde söyle bakalim sen bu duaya Müslüman olmayan Türkleride katiyor musun yok katmiyorsan niye onlar Türk degil mi yok katiyorsan o zaman kistasin Müslümanlik degildir diyecegim ve Allah bütün insanligi korusun niye demiyrosun diye sorma geregi duyacagim!..

Mavera kardeş senin dediğin gibi üç kağıtcısını ,ipe un serenini, hırlısını ,hırsızını (ki bunları yazmaya kalksak sayfalar dolar)buraya döksek ve Allahım bundan gayrı kalan Türkleri koru diye yazsak her halde imzamız forum alemini rekorunu kırar en uzun imza olmaya aday olurdu.Buna gerek yok kimse kötüler için dua etmez.Zaten söylenen cümlenin içinde bu saydıklarının yeri olamayacağını seninde bilmen gerekir.Ayrıyetten verilen mesajlarda bu da var.Her halde okumadınız.Bu arada Allah insanlığı , müslümanlığı ve illede bizlerin ve kişilerin sağlığı da korusun diyede çok dua ederim o kadar ederimki belkide yaptığım bütün duaların hepsine fark atar.Bu konuda emin olabilirsin.

mavera
02-29-2008, 15:52
kardes o zaman o kadar yazmaya gerek yok kolayi var..Rabbim ona tam anlamiyla kulluk yapanlari korusun diyebilirsin..sen her ne kadar o kelimeyi ideolojik kullanmadim desende Türk vurgusu yaparak bir sekilde diger irklari dislayici oluyorsun..
evet sen diyebilirsin ki onlarda kendi irklari icin dua etsin peki bizler kardes degilmiyiz..dinimizin geregi olarak kendimizin icin istedigimizi, kardesimiz icin istememiz gerekmiyor mu?
Sana birsey soracagim kardes lütfen samimi cevap ver..Müslüma bedevi bir arap mi yoksa, Inanci olmayan bir Türk mü yani hangisi senin dualarinda öncelik bulur..

Saltuk Buğra Han
02-29-2008, 16:05
kardes o zaman o kadar yazmaya gerek yok kolayi var..Rabbim ona tam anlamiyla kulluk yapanlari korusun diyebilirsin..sen her ne kadar o kelimeyi ideolojik kullanmadim desende Türk vurgusu yaparak bir sekilde diger irklari dislayici oluyorsun..
evet sen diyebilirsin ki onlarda kendi irklari icin dua etsin peki bizler kardes degilmiyiz..dinimizin geregi olarak kendimizin icin istedigimizi, kardesimiz icin istememiz gerekmiyor mu?
Sana birsey soracagim kardes lütfen samimi cevap ver..Müslüma bedevi bir arap mi yoksa, Inanci olmayan bir Türk mü yani hangisi senin dualarinda öncelik bulur..

Mavera kardeş ya ben anlatamadım yada aklınca beni zor duruma düşürüp güya zor bir soru sorduğunu zannediyorsun.İstenilen şekli defalarca anlattıığımı zannediyorum.İnancı olmayan bir Türkü senden çok daha önce ben çöpe attım bile.Bedevi müslümanlada yakında karşılıklı oturup bir kahve içeriz inşaallah.
Bilmem anlatabiliyormuyum.
Bir daha bana böyle zor sorular sorma.

mavera
02-29-2008, 16:08

Mavera kardeş ya ben anlatamadım yada aklınca beni zor duruma düşürüp güya zor bir soru sorduğunu zannediyorsun.İstenilen şekli defalarca anlattıığımı zannediyorum.İnancı olmayan bir Türkü senden çok daha önce ben çöpe attım bile.Bedevi müslümanlada yakında karşılıklı oturup bir kahve içeriz inşaallah.

kardes seni zora düsürünce elime ne gececek!..senin gibi ülkücülerin olmasi beni sevindirdi acikcasi cünkü sordugum sorunun cevabi yüzde 90 tam tersi oluyor bunu sende cok iyi biliyorsun kardesim..
ben benden önceki tartisilanlari ve diger konularda yazdiklarini okumadim farkettiysen yeni üye oldum o yüzden seni zor duruma düsürme gibi bir derdimde olmaz, kaldiki hi bir görüse ve ideolojiye karsi ön yargim yoktur..
peki o zaman samimiyetine güvenerek bir soru daha sormak isterim neden Tanri degilde Allah normalde o kelime Tanri olarka kullanilir yoksa kavramlar cok önemli degil mi kardesim ;)

Saltuk Buğra Han
02-29-2008, 16:21

kardes seni zora düsürünce elime ne gececek!..senin gibi ülkücülerin olmasi beni sevindirdi acikcasi cünkü sordugum sorunun cevabi yüzde 90 tam tersi oluyor bunu sende cok iyi biliyorsun kardesim..
ben benden önceki tartisilanlari ve diger konularda yazdiklarini okumadim farkettiysen yeni üye oldum o yüzden seni zor duruma düsürme gibi bir derdimde olmaz, kaldiki hi bir görüse ve ideolojiye karsi ön yargim yoktur..
peki o zaman samimiyetine güvenerek bir soru daha sormak isterim neden Tanri degilde Allah normalde o kelime Tanri olarka kullanilir yoksa kavramlar cok önemli degil mi kardesim ;)

Atalarımız gerçekten çok akıllı ,mükemmel ve zeki insanlardı ,biz torunlarına yaptıkları en hayati iyilikleri şüphesiz Müslüman olmaları idi.Bu da bu aklın ispatıdır.O müslüman olan insanların belki babaları bu şerefe nail olamadılar belki islamiyet çok daha önce gelseydi onlarda müslüman olacaktı ve tanrı yerine Allah diyeceklerdi.Takdir Allahın.ama onların çocukları müslüman olup bunu bizlere kadar aktardı.Allah hepsinden razı olsun.
Bu sebeble o zaman tanrı olan bu kelime elbetteki şimdi Allah olarak geçmelidir.

kabardey_06
02-29-2008, 16:30
BİRİLERİ türkler keşke müslüman olmasaydı,arap bedeviler çölde puta taparken,biz türkler tek tanrı inancına mensuptuk derken,,,dtp li bazı üyeler,,kürtler zorla müslümanlaştırılmıştır,,aslında biz kürtler zerdüşt dinine mensuptuk derken,,,,şovenistliklerine bahane ararken,,bana birisi keşke müslümaan olmasaydık diyen tek bir çerkez göstertsin,,,yok böyle bir kimse,,,eli silahlı,bombalı, ergenekon çetelerinin cirit attığı,,pkk sempatizanı kürtlerin kürtçülük yaptığı türkiyemizde,,çerkez grupların devlet aleyhine bir icraatını,faaliyetini gören duyan varsa beri gelsin,,,,,ben çerkez milliyetçiliği yapmıyorum,,müslüman kimliğimle tanınmak ve o kimlikle can vermek istiyorum,,soy sop sevdalısı olmak suç olmasa gerek,,,üstünlük atfetmiyorum,,çerkez olmaktan gurur duyduğumu beyan ediyorum hepsi bu,,,üstünlük ALLAH KORKUSUNDADIR,,TAKVA İLEDİR,,BUNUN BİLİNCİNDEYİM,,

mavera
02-29-2008, 16:48
Göktürk kardesim güzel, has konusmussunda peki ortada bir tezat yok mu..senin icin Türklük degil Müslümanlik önemli demissin o zaman neden Allah Müslümanlari korusun demiyorsun malum Türk denilince inanci olanda, olmayan hepsi gioriyor evet onu ayrintili yazamazsin ama sadece Türk yazarakta bir kisitlamaya gitmiyor musun sence..
birde kabardey kardesim cerkezlerle ilgili söylediklerinin altina imza atarim bir cok cerkez arkadasim oldu Türk, Türkiye ve Vatan yaklasimlari gercekten takdire sayandi..

Duygu'Seli~
02-29-2008, 17:10
Her gece yatarken bütün müslüman kardeşlerime dua ediyorum.. :) Ben bir müslümanım..Arap kökenli bir müslümanım.. ::) Türk vatandaşıyım ve kimliğimde Türk yazıyor..Bundan hiç utanç duymadım..Ama gereksiz ve yersiz bir gururada kapılmadım..Büyüklenmek günahtır..Büyüklenmek Allah'a mahsustur..Bir Türk Türk olduğu için büyüklenmemeli..Bir arap Peygamberimizde araptı diyerek arap olmayan kardeşlerini küçümsememeli..Dinimizde ırk ayrımı yoktur.. Yapanları ALLAH ıslah etsin.. :) Her dinde her ırkta dinini ve ırkını lekeleyen insanlar olmuştur..Olacaktırda..Kimse bunun önüne geçemez..Ben kalkıpta dinime küfreden bir arap yüzünden o araptır diye bütün arap müslümanları kötüleyemem..Sonra Rabbim bana demez mi senide ben yarattım,onuda ben yarattım..Sen kendi cinsinden olana başkasının günahı olduğu halde aynı ırka sahip olduğu için küçük baktın,dışladın..Bu beni yok saymaktır..Benim yarattığıma değer vermemektir.. diye.. O zaman ben haketmezmiyim başıma gelebilecek her musibeti..?Haketmezmiyim cehennimin dibini.. :-\ Rabbimin yarattığı her şey güzeldir..Onun yarattığını çirkinleştiren nefsimizdir,insanlardır,şeytandır.. Müslümanın ırkı dili rengi ne olursa olsun..O müslümandır..İster arap ister Türk ister kürt olsun..Müslüman kardeşini ırkı dili rengi yüzünden ayıranları ne büyük bir azap bekliyor farkındalar mı acaba..? :-\ Rabbim onların cümlesini ıslah etsin..
Rabbim bütün ümmeti muhammedi de korusun..
Amin Amin Amin.. :) :)

Saltuk Buğra Han
02-29-2008, 17:11
Göktürk kardesim güzel, has konusmussunda peki ortada bir tezat yok mu..senin icin Türklük degil Müslümanlik önemli demissin o zaman neden Allah Müslümanlari korusun demiyorsun malum Türk denilince inanci olanda, olmayan hepsi gioriyor evet onu ayrintili yazamazsin ama sadece Türk yazarakta bir kisitlamaya gitmiyor musun sence..

Sana şunuda söyleyebilirim.Allah müslümanları korusun derken iş bunlada bitmiyorki.Müslümanın müslümana girdiği bu dünyada bir de elin milleti Dünyanın bir ucundan gelip seni tokatlıyorsa ve bir gün ilahi mahşerde o yüzüne yediğin tokadın kırmızısıyla Allahın huzuruna çıktığında sormazmı san bu tokadı neden yedin diye.Akılmı vermedim der fikirmi vermedim der eksikmi yarattım der.sadece bana dua edip her şeyi gene bendenmi bekledin der ve öyle bir tokat vurur ki maazaallah şiddetinden kendimizi cehennemin en ücra köşesinde buluruz.
Bu sebeble Dünya müslümanlarını toparlayacak sıkı bir kavme ihtiyacı var bu alemin.Ve bunuda yapacak olan şu anda tek aday O da Türklerdir.Başka adayınız varsa bana söyleyin onun ellerinden öpeyim.
Onun için tekrar Allah Türk'ü korusun diyorum.

Saltuk Buğra Han
02-29-2008, 17:22
Güzel insan bu dönüşümü sağlayabilecek mekanizmaya inşallah ulaşırsınız ve hastalıklı medeniyetlere şifa kaynakları ulaştırısınız, bu versiyon ile toplayabileğin insan sayısı kac olur bilmiyorum ama niyetindeki güzellikleri sezmek için olduğumuz yer bize yeter

Evet sizde haklısınız.

mavera
02-29-2008, 17:23

Sana şunuda söyleyebilirim.Allah müslümanları korusun derken iş bunlada bitmiyorki.Müslümanın müslümana girdiği bu dünyada bir de elin milleti Dünyanın bir ucundan gelip seni tokatlıyorsa ve bir gün ilahi mahşerde o yüzüne yediğin tokadın kırmızısıyla Allahın huzuruna çıktığında sormazmı san bu tokadı neden yedin diye.Akılmı vermedim der fikirmi vermedim der eksikmi yarattım der.sadece bana dua edip her şeyi gene bendenmi bekledin der ve öyle bir tokat vurur ki maazaallah şiddetinden kendimizi cehennemin en ücra köşesinde buluruz.
Bu sebeble Dünya müslümanlarını toparlayacak sıkı bir kavme ihtiyacı var bu alemin.Ve bunuda yapacak olan şu anda tek aday O da Türklerdir.Başka adayınız varsa bana söyleyin onun ellerinden öpeyim.
Onun için tekrar Allah Türk'ü korusun diyorum.

Kardes su konuda hemfikiriz bizler Alemlerin rasülünün övgüsüne mazhar olmus bir nesiliz, o övgüye sahip olmus fatih sultan mehmet gibi bir kumandana sahibiz ama bunlar bizi diger irklardan, milletlerden üstün görmez..
Evet islamin o güzel sedasi er yada gec dünyada hakim olacaktir, islam günesi batidan dogacaktir ama bu nasil, ne sekilde olur onu insallah hep beraber görecegiz acikcasi ben bu konuda bunu Türkler yapmis, Araplar yapmis o kadar önemsemiyorum..
Onun icin sadece Türkler yerine bütün müslümanlar icin dua etmek bence daha evladir aslinda bütün insanlik icin dua etmeliyiz...

TÜRK EVLADI
02-29-2008, 18:17
Her gece yatarken bütün müslüman kardeşlerime dua ediyorum.. :) Ben bir müslümanım..Arap kökenli bir müslümanım.. ::) Türk vatandaşıyım ve kimliğimde Türk yazıyor..Bundan hiç utanç duymadım..Ama gereksiz ve yersiz bir gururada kapılmadım..Büyüklenmek günahtır..Büyüklenmek Allah'a mahsustur..Bir Türk Türk olduğu için büyüklenmemeli..Bir arap Peygamberimizde araptı diyerek arap olmayan kardeşlerini küçümsememeli..Dinimizde ırk ayrımı yoktur.. Yapanları ALLAH ıslah etsin.. :) Her dinde her ırkta dinini ve ırkını lekeleyen insanlar olmuştur..Olacaktırda..Kimse bunun önüne geçemez..Ben kalkıpta dinime küfreden bir arap yüzünden o araptır diye bütün arap müslümanları kötüleyemem..Sonra Rabbim bana demez mi senide ben yarattım,onuda ben yarattım..Sen kendi cinsinden olana başkasının günahı olduğu halde aynı ırka sahip olduğu için küçük baktın,dışladın..Bu beni yok saymaktır..Benim yarattığıma değer vermemektir.. diye.. O zaman ben haketmezmiyim başıma gelebilecek her musibeti..?Haketmezmiyim cehennimin dibini.. :-\ Rabbimin yarattığı her şey güzeldir..Onun yarattığını çirkinleştiren nefsimizdir,insanlardır,şeytandır.. Müslümanın ırkı dili rengi ne olursa olsun..O müslümandır..İster arap ister Türk ister kürt olsun..Müslüman kardeşini ırkı dili rengi yüzünden ayıranları ne büyük bir azap bekliyor farkındalar mı acaba..? :-\ Rabbim onların cümlesini ıslah etsin..
Rabbim bütün ümmeti muhammedi de korusun..
Amin Amin Amin.. :) :)
[i][b]Bu kesinlikle çok güzel...

kocturk
07-04-2008, 19:14
Akpartili arkadaşlar kendi büyüklüğümüzü bilmezsek acaba daha ne kadar küçülebiliriz.Bilen varmı.?Şunu unutmamak gerekirki bir insanın ruhu ve beyni işgal edilirse o insanın ülkesini top ile tüfekle işgal etmeye gerek yok.İşgal olunmuştur
Türklükten Türklerden söz etmek yürek işi olmuşsa, orası Türklerin ülkesi olmaktan çıkmış demektir.Eğer yaşadığın Türkiye cumhuriyeti topraklarında senin Türk ve vatansever olman, Atalarımızdan bize yadigar kalan mazlum milletlerin savunuculuğu mirası biz Türklerin bir suçu olmaya başlamışsa işte bizleri burada biraz daha vatansever ve Türk gibi düşünmemizi icap ettiriyor.

Gardaş eline yüreğine sağlık çok güzel özetlemişsin birileri sürekli bu soruyu sorup durur neden Allah türkü korusun sorudaki kinaye ilk bakışta belli oluyor cevabı şu korumasını istediğim ve dilediğim için kimden istiyorum eşrefi mahlukat(yaratılmışların en şereflisi) olarak beni yaratan alemlerin rabbinden hemn ardından ikinci soru gelir Allah sadece türklerimi korusun bu sorudaki anlam abesle iştigal eden bir sorudur aslında bu soruyu soran adamın elbetteki hayır cevabıyla karşılaşacağını bilmesine rağmen sorar
Ben türküm bu necip milletin evladıyım kan bağım var elbette atalarımdan gururla bahsedecek ve bu yüce millet için allaha yakaracağım.Bu yüce millet islamla şereflenmişti ancak 400 yüz sene sonra buna rağmen şunu kimse inkar edemez benim yüce milletim ne islamla şereflenmeden evvel nede islam olduktan sonra hiçbir zaman haktan ve adaletten ayrılmadı peyganber efendimizden ve sahabilerinden sonra islama ve müslümanlığa en büyük katkıyı necip türk milleti vermiştir bunun aksini söyleyebilecek bir arkadaş varmı eğer bu gün çinden sibiryaya afrikadan kutuplara kadart geniş bir coğrafyada müslümanlar varsa ve allaha tevekkül ediyorsa ezanlar okunuyorsa bu elbette illahi kelimetullah davasını güden Alahın yeryüzündeki kırbacı olan türk milletinin sayesindedir.Yedicihan serveri peyganberimiz efendimizin Ne güzel kumandandır diye müjdelediği fatih sultan mehmet hazretleri gibi bir dedem varsa ve ne güzel asker diye müjdelediği bir ırkım varsa elbetteki ben bunla gurur duyacak ve duacı olacağım.Fatih hazretlerinin aşağıdaki dizesini iyi okumak lazımdır.

Ey koca analık! Bilmez misin ki, elimizde tuttuğumuz Din-i İslam’ın kılıncıdır? Sen zanneyleme ki, bizim çektiğimiz bunca zahmetler, kuru bir toprak parçası içindir. Bilesin ki, bütün gayretlerimiz Allah’ın dinine hizmet ve insanların hidayete kavuşmasına vesile olmaktır. Yarın huzur-u Hakk’a vardığımızda yüzümüz kara olmasın diyedir. Elimizde İslam’ı tebliğ ve ta’zize imkan varken, zahmete katlanmayıp da ten rahatını tercih edersek, bize gazi denmesi yalan olmaz mı? Ehl-i küfrün üzerine İslam’la gitmez, onların azgınlıklarına mani olmaz isek, huzur-i ilahiye hangi yüzle çıkarız
İşte bu ruh ve ülküyle yetişecek bir nesil sayesinde eski günleri yaşamamak için hiçbir engel yoktur.Biz yeterki isteyelim mücadele edelim milletimizi sevelim ecdadımız için dua edelim Allah Türkü korusun diye duacı olan insanlara faşist nitelemesi yapmayalım. Türk adının islamla özdeşleştiğini unutmayalım Allaha emanet olun

Beylerbeyi
07-04-2008, 22:11

mhp forumunda olsaydın heralde Tanrı türkü korusun diyecektin. akparti forumu olduğu için Allah kelimesini kullanmışsın. faşistler Allah yerine tanrı kelimesini kullanıyor. tanrı türkü korusun deyip dururlar.

ilk 3 cümlen hoşuma gitti fakat sonra yine işi yanlış yere çektin. neden siz faşistler türkü övünce arabı kötülüyorsunuz? osmanlı devleti zayıflamanın da vermiş olduğu yükle 18. ve 19. yüzyıllarda araplara gerekn ilgiyi gösteremedi. arap yarımadasındaki araplar çok cahil bırakıldı. zeki ve kurnaz ingilizin gazına gelen araplardan dolayı tüm arap alemini çizmenin ne gereği var? türkü övmene kimse bir şey demez, yeterki diğer ırklara da saygılı ol. arapları kürtleri veya diğer ırkları kötüleyerek milliyetçi olunmaz. ülkemizde siirtli midyatlı hataylı urfalı çok sayıda arap kökenli vatandaşımız var. hepside devletlerine en en en az senin kadar bağlılar. mısırdaki ummandaki bir arap türk milli takımının kazanmasını türkmenistandaki bir türkten daha çok ister, türkü daha çok sever türkmenistanlıdan. sen bu sevgiyi görmezden görüyorsun taaa yüz yıl önce bir kaç arabın ihanetini tüm araplara malediyorsun. faşistsin işte senden de başka bir şey beklenmez. işiniz gücünüz bölücülük, fitne, fesat çıkarmak

Kafes
07-04-2008, 22:14
guzel aciklamalarina ve emegine saglik Murat Emin

Parantez
07-04-2008, 22:15
Allah neden Türk'ü korusun?
Çünkü ben Türk'üm 8) ;D ;D ;D

Kafes
07-04-2008, 22:16
Allah neden Türk'ü korusun?
Çünkü ben Türk'üm 8) ;D ;D ;D

kisa ve oz, cok guzel :)

Beylerbeyi
07-04-2008, 22:17
guzel aciklamalarina ve emegine saglik Murat Emin

seninde verdiğin artı ya sağlık :)

Saltuk Buğra Han
07-06-2008, 14:05
Akpartili arkadaşlar kendi büyüklüğümüzü bilmezsek acaba daha ne kadar küçülebiliriz.Bilen varmı.?Şunu unutmamak gerekirki bir insanın ruhu ve beyni işgal edilirse o insanın ülkesini top ile tüfekle işgal etmeye gerek yok.İşgal olunmuştur
Türklükten Türklerden söz etmek yürek işi olmuşsa, orası Türklerin ülkesi olmaktan çıkmış demektir.Eğer yaşadığın Türkiye cumhuriyeti topraklarında senin Türk ve vatansever olman, Atalarımızdan bize yadigar kalan mazlum milletlerin savunuculuğu mirası biz Türklerin bir suçu olmaya başlamışsa işte bizleri burada biraz daha vatansever ve Türk gibi düşünmemizi icap ettiriyor.

Gardaş eline yüreğine sağlık çok güzel özetlemişsin birileri sürekli bu soruyu sorup durur neden Allah Türkü korusun sorudaki kinaye ilk bakışta belli oluyor cevabı şu korumasını istediğim ve dilediğim için kimden istiyorum eşrefi mahlukat(yaratılmışların en şereflisi) olarak beni yaratan alemlerin rabbinden hemn ardından ikinci soru gelir Allah sadece türklerimi korusun bu sorudaki anlam abesle iştigal eden bir sorudur aslında bu soruyu soran adamın elbetteki hayır cevabıyla karşılaşacağını bilmesine rağmen sorar
Ben Türküm bu necip milletin evladıyım kan bağım var elbette atalarımdan gururla bahsedecek ve bu yüce millet için allaha yakaracağım.Bu yüce millet islamla şereflenmişti ancak 400 yüz sene sonra buna rağmen şunu kimse inkar edemez benim yüce milletim ne islamla şereflenmeden evvel nede islam olduktan sonra hiçbir zaman haktan ve adaletten ayrılmadı peyganber efendimizden ve sahabilerinden sonra islama ve müslümanlığa en büyük katkıyı necip Türk milleti vermiştir bunun aksini söyleyebilecek bir arkadaş varmı eğer bu gün çinden sibiryaya afrikadan kutuplara kadart geniş bir coğrafyada müslümanlar varsa ve allaha tevekkül ediyorsa ezanlar okunuyorsa bu elbette illahi kelimetullah davasını güden Alahın yeryüzündeki kırbacı olan Türk milletinin sayesindedir.Yedicihan serveri peyganberimiz efendimizin Ne güzel kumandandır diye müjdelediği fatih sultan mehmet hazretleri gibi bir dedem varsa ve ne güzel asker diye müjdelediği bir ırkım varsa elbetteki ben bunla gurur duyacak ve duacı olacağım.Fatih hazretlerinin aşağıdaki dizesini iyi okumak lazımdır.

Ey koca analık! Bilmez misin ki, elimizde tuttuğumuz Din-i İslam’ın kılıncıdır? Sen zanneyleme ki, bizim çektiğimiz bunca zahmetler, kuru bir toprak parçası içindir. Bilesin ki, bütün gayretlerimiz Allah’ın dinine hizmet ve insanların hidayete kavuşmasına vesile olmaktır. Yarın huzur-u Hakk’a vardığımızda yüzümüz kara olmasın diyedir. Elimizde İslam’ı tebliğ ve ta’zize imkan varken, zahmete katlanmayıp da ten rahatını tercih edersek, bize gazi denmesi yalan olmaz mı? Ehl-i küfrün üzerine İslam’la gitmez, onların azgınlıklarına mani olmaz isek, huzur-i ilahiye hangi yüzle çıkarız
İşte bu ruh ve ülküyle yetişecek bir nesil sayesinde eski günleri yaşamamak için hiçbir engel yoktur.Biz yeterki isteyelim mücadele edelim milletimizi sevelim ecdadımız için dua edelim Allah Türkü korusun diye duacı olan insanlara faşist nitelemesi yapmayalım. Türk adının islamla özdeşleştiğini unutmayalım Allaha emanet olun

mhp forumunda olsaydın heralde Tanrı Türkü korusun diyecektin. akparti forumu olduğu için Allah kelimesini kullanmışsın. faşistler Allah yerine tanrı kelimesini kullanıyor. tanrı Türkü korusun deyip dururlar.

ilk 3 cümlen hoşuma gitti fakat sonra yine işi yanlış yere çektin. neden siz faşistler Türkü övünce arabı kötülüyorsunuz? osmanlı devleti zayıflamanın da vermiş olduğu yükle 18. ve 19. yüzyıllarda araplara gerekn ilgiyi gösteremedi. arap yarımadasındaki araplar çok cahil bırakıldı. zeki ve kurnaz ingilizin gazına gelen araplardan dolayı tüm arap alemini çizmenin ne gereği var? Türkü övmene kimse bir şey demez, yeterki diğer ırklara da saygılı ol. arapları kürtleri veya diğer ırkları kötüleyerek milliyetçi olunmaz. ülkemizde siirtli midyatlı hataylı urfalı çok sayıda arap kökenli vatandaşımız var. hepside devletlerine en en en az senin kadar bağlılar. mısırdaki ummandaki bir arap Türk milli takımının kazanmasını türkmenistandaki bir türkten daha çok ister, Türkü daha çok sever türkmenistanlıdan. sen bu sevgiyi görmezden görüyorsun taaa yüz yıl önce bir kaç arabın ihanetini tüm araplara malediyorsun. faşistsin işte senden de başka bir şey beklenmez. işiniz gücünüz bölücülük, fitne, fesat çıkarmak

Sağol kardeşim beğendiğine sevindim.
Beğenmeyenlerde sağolsun.
Murat emin sana gelince senin gibileri iyi tanırım ben.Siz işinize gelmeyen her şeye faşist damgası yapıştırmaya bayılırsınız.Komünistlerin karşısındaki insanı aşağılamak için kullandığı bir kelimdir faşizm.Bu sebeble sağ tarafına yaslanıp sol elinle yazmaya çalıştığın için hemen sırıtıyorsun.Siz ağzınızdan düşürmediğiniz bu sakızı bir sağa bir sola geveler işinize gelmediğinde hemen bir balon yapıp karşı tarafa patlatırsıznız.
Bommm! Siz faşistsiniz.
Sadece siyasi alanda olsa neyse bunlara alıştık fakat işin ilginç yanı sosyal ortamda da işinize gelmeyenlere faşist damgası yapıştırırsıznız.
Örneğin kendisinin erkek arkadaşı ile çıkmasına kızan babasına, faşist diyenleride gördük.Ama eğer baba müsaade edip de oynaşmasına izin verseydi çağdaş ve mükemmel bir komünist olacaktı ama ne yazık ki faşizm kelimesinden bi haber zavallı baba kızı tarafından faşist damgasını yemişti bile.
Bu sebeble işine gelmediği zaman bana faşist damgası yapıştırmaktan vaz geç yada git sakızını başka yerlerde çiğne yoksa kulağımı sağır edeceksin.

Mucahid
07-07-2008, 00:44
Selamünaleyküm Degerli dostlar bence Allah butun ümmeti korusun demek daha mantıklı olur herhalde.Ümmetin bekası ümmet kardesligi bilincini yeni den edinmek gerekir.Kimse kusura bakmasın Ben turk'um ancak aynı zamanda da muslumanım benim önce ümmetin cıkarları gelir.Sonra her zaman seref duydugum türklügümün cıkarları gelir.
O dan dolayı ki sadece Allah türk'ü korusun demek sadece ırkcılıktır.Baska bir acıklaması yoktur.Bana göre.

Yâren
07-07-2008, 00:52
Selamünaleyküm Degerli dostlar bence Allah butun ümmeti korusun demek daha mantıklı olur herhalde.Ümmetin bekası ümmet kardesligi bilincini yeni den edinmek gerekir.Kimse kusura bakmasın Ben turk'um ancak aynı zamanda da muslumanım benim önce ümmetin cıkarları gelir.Sonra her zaman seref duydugum türklügümün cıkarları gelir.
O dan dolayı ki sadece Allah Türk'ü korusun demek sadece ırkcılıktır.Baska bir acıklaması yoktur.Bana göre.

Bence daha ileri bir genelleme yapalım ve diyelim ki "Allah tüm insanlığı korusun ve doğru yola ulaşmayı ihsan etsin"

Böylelikle milletsel ırkcılığı bırakıp dinsel ırkcılıkta yapmamış oluruz. Allah'dan bir şeyler isterken tüm insanlık adına istemiş oluruz.

Meftun
07-07-2008, 01:14
ilçe,il başkanlarımızın ve en nihayetinde başbakanımızın sürekli oalrak dile getirdiği Ak partinin kırmızı çizgisi:

biz üç tane milliyetçiliğe kesinlikle karşıyız

1- etnik milliyetçilik
2- dinsel milliyetçilik
3- bölgesel milliyetçilik

dini görüşümüzle de bağdaşan bu anlayış partimizin misyonudur :-*

Orhu_N_utu_Kuran
07-07-2008, 04:09

mhp forumunda olsaydın heralde Tanrı Türkü korusun diyecektin. akparti forumu olduğu için Allah kelimesini kullanmışsın. faşistler Allah yerine tanrı kelimesini kullanıyor. tanrı Türkü korusun deyip dururlar.

ilk 3 cümlen hoşuma gitti fakat sonra yine işi yanlış yere çektin. neden siz faşistler Türkü övünce arabı kötülüyorsunuz? osmanlı devleti zayıflamanın da vermiş olduğu yükle 18. ve 19. yüzyıllarda araplara gerekn ilgiyi gösteremedi. arap yarımadasındaki araplar çok cahil bırakıldı. zeki ve kurnaz ingilizin gazına gelen araplardan dolayı tüm arap alemini çizmenin ne gereği var? Türkü övmene kimse bir şey demez, yeterki diğer ırklara da saygılı ol. arapları kürtleri veya diğer ırkları kötüleyerek milliyetçi olunmaz. ülkemizde siirtli midyatlı hataylı urfalı çok sayıda arap kökenli vatandaşımız var. hepside devletlerine en en en az senin kadar bağlılar. mısırdaki ummandaki bir arap Türk milli takımının kazanmasını türkmenistandaki bir türkten daha çok ister, Türkü daha çok sever türkmenistanlıdan. sen bu sevgiyi görmezden görüyorsun taaa yüz yıl önce bir kaç arabın ihanetini tüm araplara malediyorsun. faşistsin işte senden de başka bir şey beklenmez. işiniz gücünüz bölücülük, fitne, fesat çıkarmak

tanrı kelimesini kullanmayı faşitlikle itham etmek kara cahil olduğunu gösterir.tanrı(aslı tengri dir) Allah ın Türkçedeki karşılığıdır.yani yaratıcı vesaire.eğer peygamber efendimiz arapların içinden değil de TÜRK lerin içinden çıksaydı tengri dicektik.yani biz TÜRK olduğumuz için,veya TÜRK çemizi yozlaştırmamak adına tanrı kelimesini kullanmamızda ne gibi sakınca olabilir.

tabii ki ibadetini yaparken veya ezanı okurken yine aslı gibi arapça oku.ama tanrı demenin seni rahatsız etmesinin tek sebebi cehaletindir..

bu komünist jargon size çok yakışıyor.forumda baya sevenininz var.zaten ha kızıl komünist ha yeşil komünist aynı şey.ama sen pek bi cahil komünistsin.faşistliği zorba totaliter rejimden yana insanları tanımlamada kullanarak kendi ağa babalarını da faşist yapıyorsun...örnek lenin,stalin,dünya tarihinin en katil ruhlu yaratıkları...milyonlarca insanın kanına girmiş canavarlar...

bu cevap aynı zamanda lugat kullanıcı adlı şahsadır.mısırdaki ummandaki arabistandaki arap;TÜRK ü,TÜRKMENİSTAN daki bir TÜRK ten daha çok sever gibi bir şey iddia etmişsin.lugat,ali bulaç ın yazısını örnek verip aynen onayladığını söyledi.o yazıda da arap kralının TÜRK ler için hep müspet düşünceler taşıdığını falan iddia etmiş

yahu mekkede ecdadımızın yadigarı bir kale vardı.ecyad kalesi.kabeyi korumak amacıyla mekkenin en yüksek tepesine dikilen bir kale.sözde TÜRK dostu kral kaleyi yıktırarak yerine 5 yıldızlı otel yaptırmış.kendi milletinden olan ıraklı arapların kanını içen emperyalistlere petrolünü peşkeş çeken arap devletçiklerinin şeyhleri gelip keyif yapsınlar diye...

hani sayın başbakan deniz baykalla dalga geçer ya,senin dönemin de millet benzin kuyruklarında günlerce beklerdi.karneyle benzin satılırdı.bizde rüşvet vererek (islam anlayışına göre RÜŞVETİ ALANDA,VERENDE MELUNDUR) işimizi yapardık.işte o dönemlerde TÜRK milleti petrol sıkıntısı yaşarken,dönemin başbakanı bülent ecevit arap ülkelerinden petrol ve borç para istediğinde liberalizm e geçmemizi ve imf ile anlaşmamızı şart koşmuşlardı.bizi kan içici emperyalistlerin kucağına atmışlardı.ve sonunda 12 eylül müdahalesi olmuştu.şimdi bu ali bulaç efendi bu kralın hangi kıstaslara göre TÜRK dostu olduğunu nasıl anlatmış onlara da bi bakalım ki sayın lugat ın iç dünyasını çözebilmiş olalım..

diyorki petrol gelirleri ile yatırım yapmak için TÜRKİYE yi daha güvenli buluyorlarmış.iyi de bu petrolü çıkarıp işleyen ve satan kim.ırak ta 1 milyon insanın kanına giren emperyalistler değilmi.peki o para TÜRKİYE ye yatırım olunca bize bi faydası olurmu.dikerler bi gökdelen ilk depremde yerle yekzan olmazmı.herkesi ırkçılıkla faşistlikle suçlayıp kendinizi en iyi müslüman olarak takdim ediyorsunuz.peki bunları hiç düşünmüyormusunuz.Allah bunun hesabını sormayacakmı sanıyorsunuz.

peygamber efendimizin arap olduğunu söyleyerek arapları iyi göstermeye çalışan zihniyet aynı anda şunu söylüyor.fethullah gülen gidip papa ile ne güzel diyalog kuruyor.sevgi barış falan getirecekler dünya ya.yahu bu papa PEYGAMBER EFENDİMİZİ kan ile savaş ile dinini yaymakla suçlamamışmıydı.siz bu adamla ne diyaloğu kuracaksınız bre gafiller.

biz sizin takvanızın ne kadar olduğunuda biliyoruz,ağa babalarınızı da biliyoruz.her türlü fetvayı kesip,bikinili kızlarla jetski keyfi yapanları da unutmadık.unutturmayacağız.

şimdi siz zırt pırt diyorsunuz ya başka milletleri kendinizden küçük görmeyin diye.bak güzel kardeşim Allah (CC) peygamberlerini hangi kavimlere göndermiş.en sapkın en berbat kavimlere göndermişki önce o pislikler temizlensin sonra da kendi nuru dünya ya hakim olsun diye.niye TÜRK lerin içinden hiç peygamber çıkmamış?çünkü TÜRK hiç bir zaman sapkınlık içinde olmamıştır.kendi bağrından peygamber çıkmamasına rağmen göktanrı inancı ile o güne kadar Allah inancına en çok yaklaşmış millettir TÜRK milleti.

lakin arap milleti peygamber efendimizin vefatı ile hemen iktidar güç hırsına kapılarak dini yozlaştırmaya başlamışlardır.peygamber efendimizin vefatından çok kısa bir süre geçtikten sonra peygamber efendimizin biricik damadına isyan etmiş,halifelik mücadelesi uğruna kan dökmüşlerdir.halife olacak kişi seçimle gelirken arapların sapkınlıkları yüzünden babadan oğula geçen bir makam haline gelmiştir.ve daha sayamayacağım kadar zarar vermişlerdir İSLAM dinine

şimdi ben kendi milletimi araplardan daha üstün olarak görüyorsam;bu,''ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR'' anlayışına asla ters olmaz.senin deyiminle faşist de olmam.

YÜCE Allah ın (cc) YER YÜZÜNDEKİ KIRBACI OLURUM...

semerkand52
07-07-2008, 10:11
YÜREĞİNE SAĞLIK

Meftun
07-07-2008, 10:49
şuan şok geçiriyorum..söyleyecek kelime bile bulamıyorum..hangi satırına cevap verilir ne denir?
Allah ıslah etsin Orhu_N_utu_Kuran,semerkand...
insan dini de kendi görüşüen göre ancak bu kadar değiştirebilir....
resmen bilemem ne şeyhi,bilmem şu kişi diye bir kaç kişi üzerinden fikir geliştiriyorsunuz...
ama teşekkür ederim mhp gençliğinin ne olduğunu göstermişsin...
biz sayfalarca anlatsak bu kadar başarılı olamazdık...
ama daha önce de dediğim gibi biz bu görüşe asla destek veremeyiz...
çünkü

1- etnik milliyetçilik
2- dinsel milliyetçilik

kesinlikle karşıyız...Allaha şükür....

Allah tüm ümmeti Muhammedi korusun,ıslah etsin...

Beylerbeyi
07-07-2008, 11:38

tanrı kelimesini kullanmayı faşitlikle itham etmek kara cahil olduğunu gösterir.tanrı(aslı tengri dir) Allah ın Türkçedeki karşılığıdır.yani yaratıcı vesaire.eğer peygamber efendimiz arapların içinden değil de TÜRK lerin içinden çıksaydı tengri dicektik.yani biz TÜRK olduğumuz için,veya TÜRK çemizi yozlaştırmamak adına tanrı kelimesini kullanmamızda ne gibi sakınca olabilir.

tabii ki ibadetini yaparken veya ezanı okurken yine aslı gibi arapça oku.ama tanrı demenin seni rahatsız etmesinin tek sebebi cehaletindir..

bu komünist jargon size çok yakışıyor.forumda baya sevenininz var.zaten ha kızıl komünist ha yeşil komünist aynı şey.ama sen pek bi cahil komünistsin.faşistliği zorba totaliter rejimden yana insanları tanımlamada kullanarak kendi ağa babalarını da faşist yapıyorsun...örnek lenin,stalin,dünya tarihinin en katil ruhlu yaratıkları...milyonlarca insanın kanına girmiş canavarlar...

bu cevap aynı zamanda lugat kullanıcı adlı şahsadır.mısırdaki ummandaki arabistandaki arap;TÜRK ü,TÜRKMENİSTAN daki bir TÜRK ten daha çok sever gibi bir şey iddia etmişsin.lugat,ali bulaç ın yazısını örnek verip aynen onayladığını söyledi.o yazıda da arap kralının TÜRK ler için hep müspet düşünceler taşıdığını falan iddia etmiş

yahu mekkede ecdadımızın yadigarı bir kale vardı.ecyad kalesi.kabeyi korumak amacıyla mekkenin en yüksek tepesine dikilen bir kale.sözde TÜRK dostu kral kaleyi yıktırarak yerine 5 yıldızlı otel yaptırmış.kendi milletinden olan ıraklı arapların kanını içen emperyalistlere petrolünü peşkeş çeken arap devletçiklerinin şeyhleri gelip keyif yapsınlar diye...

hani sayın başbakan deniz baykalla dalga geçer ya,senin dönemin de millet benzin kuyruklarında günlerce beklerdi.karneyle benzin satılırdı.bizde rüşvet vererek (islam anlayışına göre RÜŞVETİ ALANDA,VERENDE MELUNDUR) işimizi yapardık.işte o dönemlerde TÜRK milleti petrol sıkıntısı yaşarken,dönemin başbakanı bülent ecevit arap ülkelerinden petrol ve borç para istediğinde liberalizm e geçmemizi ve imf ile anlaşmamızı şart koşmuşlardı.bizi kan içici emperyalistlerin kucağına atmışlardı.ve sonunda 12 eylül müdahalesi olmuştu.şimdi bu ali bulaç efendi bu kralın hangi kıstaslara göre TÜRK dostu olduğunu nasıl anlatmış onlara da bi bakalım ki sayın lugat ın iç dünyasını çözebilmiş olalım..

diyorki petrol gelirleri ile yatırım yapmak için TÜRKİYE yi daha güvenli buluyorlarmış.iyi de bu petrolü çıkarıp işleyen ve satan kim.ırak ta 1 milyon insanın kanına giren emperyalistler değilmi.peki o para TÜRKİYE ye yatırım olunca bize bi faydası olurmu.dikerler bi gökdelen ilk depremde yerle yekzan olmazmı.herkesi ırkçılıkla faşistlikle suçlayıp kendinizi en iyi müslüman olarak takdim ediyorsunuz.peki bunları hiç düşünmüyormusunuz.Allah bunun hesabını sormayacakmı sanıyorsunuz.

peygamber efendimizin arap olduğunu söyleyerek arapları iyi göstermeye çalışan zihniyet aynı anda şunu söylüyor.fethullah gülen gidip papa ile ne güzel diyalog kuruyor.sevgi barış falan getirecekler dünya ya.yahu bu papa PEYGAMBER EFENDİMİZİ kan ile savaş ile dinini yaymakla suçlamamışmıydı.siz bu adamla ne diyaloğu kuracaksınız bre gafiller.

biz sizin takvanızın ne kadar olduğunuda biliyoruz,ağa babalarınızı da biliyoruz.her türlü fetvayı kesip,bikinili kızlarla jetski keyfi yapanları da unutmadık.unutturmayacağız.

şimdi siz zırt pırt diyorsunuz ya başka milletleri kendinizden küçük görmeyin diye.bak güzel kardeşim Allah (CC) peygamberlerini hangi kavimlere göndermiş.en sapkın en berbat kavimlere göndermişki önce o pislikler temizlensin sonra da kendi nuru dünya ya hakim olsun diye.niye TÜRK lerin içinden hiç peygamber çıkmamış?çünkü TÜRK hiç bir zaman sapkınlık içinde olmamıştır.kendi bağrından peygamber çıkmamasına rağmen göktanrı inancı ile o güne kadar Allah inancına en çok yaklaşmış millettir TÜRK milleti.

lakin arap milleti peygamber efendimizin vefatı ile hemen iktidar güç hırsına kapılarak dini yozlaştırmaya başlamışlardır.peygamber efendimizin vefatından çok kısa bir süre geçtikten sonra peygamber efendimizin biricik damadına isyan etmiş,halifelik mücadelesi uğruna kan dökmüşlerdir.halife olacak kişi seçimle gelirken arapların sapkınlıkları yüzünden babadan oğula geçen bir makam haline gelmiştir.ve daha sayamayacağım kadar zarar vermişlerdir İSLAM dinine

şimdi ben kendi milletimi araplardan daha üstün olarak görüyorsam;bu,''ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR'' anlayışına asla ters olmaz.senin deyiminle faşist de olmam.

tanrı nın ne anlama geldiğini senden çok daha iyi biliyorum. söylediklerimi anlayamıyorsun atıp tutuyorsun. Allah'a tanrı demenin faşistlik oldugunu söylemedim. faşistler genelde allah yerine tanrı kelimesini kullanırlar dedim.

allah ismi her dilde farklıdır. farısiler Hüda, Kürtler Xode, İngilizler God... her dilde farklı şekilde kullanılıyor ve bana göre bunda hiçbir sorun yok. fakat türklerin kullandıkları tanrı kelimesi tamamen problemli bir kelimedir.

tengri yani günümüzdeki deyişiyle tanrı, islamiyet öncesinde türklerin kullandıkları bir kelimeydi. orhun abidelerinde çok sık geçer tengri/tanrı kelimesi. tanrı birçok anlamda kullanılıyor günümüzde örnegin bulmaca çözerken karşımıza çıkar : ESKİ MISIR TANRISI?? hatta dişiside var bu kelimenin: TANRIÇA. tanrının anlamı Allah ise bu kavramlar neyi işaret ediyor? tanrı yüce, ulu demek, başka da bir şey değil. türkçemizde Allah yerine kullandığımız bir diğer kelime de: İLAH tır. bazı faşistler "İLAHIMA DUA ETTİM." derler. fakat aynı kelime şu cümle içinde de geçer:

"GENÇ KIZLARIN YENİ İLAHI TEOMAN". evet ilah, tanrı kelimeleri Allah'ın esma-ül hüsna'daki birkaç kelimesini karşılıyor ama o kadar. Oysa ALLAH kelimesi 99 ismi de karşılayan benzersiz bir kelimedir. aynı şekilde Farsça'da Hüda sadece Allah'ı ifade etmek için kullanılıyor. bu yüzden türkçeleştirmek uğruna Allah yerine tanrı veya ilah demenin yanlış olduğunu düşünüyorum. adam gibi bir kelime çıkarırlar. söylenildiğinde akla sadece Allah gelecek. o zaman hiçbir sorun kalmaz.

Berika
07-07-2008, 11:40
Arkadaşlar bu kadar alıntı yapmanıza gerek yok

okurken zorlanıyoruz

yazdığınız kişinin adını söyleyin anlarız biz

Beylerbeyi
07-07-2008, 11:52
tamam berika ;D

adamın nickide amma zor. orhun utu kuran her neyse işte ona söylüyorum:

bu üye araplara sınırı aşan hakaretler ediyor. araplara küt kafalılar, cahiller, dedelerimiz boğazlayanlar... felan filan diye salla babam salla.

yok efendim peygamber efendimiz araptır diye arapları sevmek zorunda değilmişiz. araplar kindarmış, pislikmiş cartmış curtmuş bilmem neymiş. a benim kafada problemi olan faşist arkadasım. nasıl ki ben sadece sana bakarak tüm türklerden nefret etmiyorsam seninde bir kaç araptan dolayı araplar için genelleme yapamazsın. genelleme olsaydı eğer ben sadece seni veya bahçeliyi ya da deniz baykalı gördüğüm zaman tüm türklere senin araplar için ettiğin hakaretleri ederdim. ya da bir arap senin yazılarını gösterip araplara "bakın türkler ne pis insanlar" diyemezse sende bir kaç kişiyi örnek gösterip geneli karalayamazsın.

araplar kötü diyorsun örnek veriyorsun: "ARAPLAR TÜRKLERDEN KALAN ECYAD KALESİNİ YIKTILAR" türklerin geçmişine saygı göstermediler diyorsun? türkiyeyi görmüyorsun galiba. türkiyede herhangi bir sebepten dolayı kaçtane tarihi bölge sular altında kaldı???? kendimden örnek vereyim. 1500 yıllık hasankeyf bir kaç yıl içinde baraj sebebiyle sular altında kalacak. bizim kendi tarihimize saygımız yok ki başkalarından bunu bekliyelim.

mekke de yıkılan sadece ecyad kalesi değil benim güzel arkadasım. gir google dan arastır bakalım. sadece ecyad mı yıkıldı? mekke'nin alanının genişletilmesi için 7000 bina yıkılacak??? suudi yönetiminin ömrü boyunca yaptığı en olumlu iş buydu. 7000 bina yıkılarak mekke nin alanı genişletilecek. bizim ülkemizde baraj uğruna tarihi yerler sular altında kalırken araplar kabe için bizim eski püskü kalemizi yıkmışlar çok mu?

internet gelip gidiyor hızlı hızlı yazıyorum. anlatım bozuklukları veya eksik kelime felan olabilir kusura bakmayın ;D

kocturk
07-07-2008, 14:44
O dan dolayı ki sadece Allah Türk'ü korusun demek sadece ırkcılıktır.Baska bir acıklaması yoktur.Bana göre.

selamun aleykükm arkadaşlar özellikle mücahit sen iyi oku bu yazacaklarımı artık bizlere faşist yakıştırması yapanlara ve yapacak olanlara karşı son açıklamamdır.
Mücahit adınla yaşa isminin adamı ol insaalla türk milliyetçilerini faşist diye nitelendirmekten vazgeçmenizi tavsiye ederim bu yaptığınız suçlamanın ne denli tehlikeli olduğunu hatırlatırım bunu sürekli söylüyorum sen bana ve benim gibi düşünen türk milliyetçilerine tanrı türkü korusun diyen insanlara faşist derken benim nasıl bir yaşam sürdüğümü biliyormusun faşist kelimesinin anlamının ne olduğunu biliyormusun faşist demek kendi ırkından ve milletinden başka hiçbir milletin yaşamaya hakkının olmadığını diğer milletlerin 3.4. sınıf yarı insan olarak kabul eder ve o insanların yaşam hakkının olmayacağını onların sadece ve sadece kendi ırkına hizmet ve uşaklık için yaratıldığını düşünür tahrip olmuş yahudi inancında bunu çok net olarak görebilirsin yahudilikte üstün ırk inancı vardır onlara göre güya allah sadece yahudi ırkını üstün yaratmıştır ve diğer insanları yahudi ırkına hizmet etmesi için vardır.Bu faşist kelimesinin en yalın ve senin anlayabileceğin açıklaması ve manasıydı sen bana bizlere türk milliyetçilerine faşist derken bu yazdığım türden suçlamaları yapmış oluyorsun hiç bir türk milliyetçisi üstün ırk olduğunu ve diğer milletlerin bizim ırkımıza hizmet etmek için yaratıldığını düşünmez hiçbir türk milliyetçisi diğer milletleri ne kendine köle olarak kabul eder nede köle olmayı kabul eder bu ayrımı iyi yapın faşizm islamiyete de tamamiyle zıttır dolayısıyla türklük gurur ve şuuru islam ahlak ve faziletiyle yaşayan,ne beyazın siyaha nede siyahın beyaza üstünlüğü vardır üstünlük sadece takva sahiplerindedir diyen bir dine iman etmiş müslüman insanlar olarak bize faşist diye nitelendiren arkadaşlardan özür dilemelerini bekliyorum aksi halde benim kesinlikle kabul edemeyeceğim bir sıfatlamayı yapan arkadaşlardan kul hakkıma tecevüz ettiklerini hatırlatır öte dünyada hakkımı helal etmeyeceğimi bildiririm vatan sevgisi ve millet sevgisi imandandır faşizanlık ve türk milliyetçiliği gibi asla yan yana bile gelemeyecek iki farklı kavramı iyi ayırt edin Kimse kimsenin nasıl bir yaşam sürdüğünü islamı nasıl yaşadığını bilemez

kocturk
07-07-2008, 15:31
tamam berika ;D

adamın nickide amma zor. orhun utu kuran her neyse işte ona söylüyorum:

bu üye araplara sınırı aşan hakaretler ediyor. araplara küt kafalılar, cahiller, dedelerimiz boğazlayanlar... felan filan diye salla babam salla.

yok efendim peygamber efendimiz araptır diye arapları sevmek zorunda değilmişiz. araplar kindarmış, pislikmiş cartmış curtmuş bilmem neymiş. a benim kafada problemi olan faşist arkadasım. nasıl ki ben sadece sana bakarak tüm türklerden nefret etmiyorsam seninde bir kaç araptan dolayı araplar için genelleme yapamazsın. genelleme olsaydı eğer ben sadece seni veya bahçeliyi ya da deniz baykalı gördüğüm zaman tüm türklere senin araplar için ettiğin hakaretleri ederdim. ya da bir arap senin yazılarını gösterip araplara "bakın türkler ne pis insanlar" diyemezse sende bir kaç kişiyi örnek gösterip geneli karalayamazsın.

araplar kötü diyorsun örnek veriyorsun: "ARAPLAR TÜRKLERDEN KALAN ECYAD KALESİNİ YIKTILAR" türklerin geçmişine saygı göstermediler diyorsun? türkiyeyi görmüyorsun galiba. türkiyede herhangi bir sebepten dolayı kaçtane tarihi bölge sular altında kaldı???? kendimden örnek vereyim. 1500 yıllık hasankeyf bir kaç yıl içinde baraj sebebiyle sular altında kalacak. bizim kendi tarihimize saygımız yok ki başkalarından bunu bekliyelim.

mekke de yıkılan sadece ecyad kalesi değil benim güzel arkadasım. gir google dan arastır bakalım. sadece ecyad mı yıkıldı? mekke'nin alanının genişletilmesi için 7000 bina yıkılacak??? suudi yönetiminin ömrü boyunca yaptığı en olumlu iş buydu. 7000 bina yıkılarak mekke nin alanı genişletilecek. bizim ülkemizde baraj uğruna tarihi yerler sular altında kalırken araplar kabe için bizim eski püskü kalemizi yıkmışlar çok mu?

internet gelip gidiyor hızlı hızlı yazıyorum. anlatım bozuklukları veya eksik kelime felan olabilir kusura bakmayın ;D

sana inanamıyorum sen ecyad kalesinin ne maksatla oraya yapıldığını biliyormusun bilmiyorsun değilmi o kale senin benim ve tüm islam aleminin kutsal kabul ettiği kabeyi korumak haçlı zihniyetinin kutsallarımıza karşı hakaret ve tecavüzlerini engellemek müslümanların daha rahat ibadetlerini yapmalarını peygamber efendimizin emanetlerine gerekli önemi vermek için yapılmıştır.
birde 7000 e yakın bina yıkılacak ve mekkenin alanı genişliycek demişsin sana hayret ediyorum genişliycek he o binalar yıkıldılatan sonra oralara büyük gökdelenler lüsk binalar yapılacak dünyanın milyarderi birçoğu kafir orada ev almak için sıraya girmelerindeki sebep sence nedir allahın yeryüzündeki ilk evine ve resulüne daha yakın olmakmı eğer gerçekten böyle düşünüyorsan çok yanılıyorsun o lüks evlerin birçoğu kafirler olacak kafir nedir yani içinde bırak allah ve resul sevgisini her fırsatta ve şartta allaha hakaret ve ona inanan kullarına kötülük etmek ister yani içinde allah sevgisi olmayan insanın kabe manzaralı o lüks evlerde ne gibi günahları yapacağını düşünebiliyomusun hangi sapıklığı yapsamda bu müslüman ların inandığı allaha ve kabeyle alay etsem zihniyetinin mekanı olacağı gerçeğini göremiyormusun

parabol
07-07-2008, 16:56
Allah ne TÜRKü ne MÜSLÜMANı korusun...

Allah insan olan insan gibi yaşayan herkesi korusun...
Biraz merhameti sevgisi olan herkesi korusun...
Dürüst iyi insanların hepsini korusun...
İster hristiyan olsun ister musevi dua eden herkesi korusun...

isimsiz
07-07-2008, 17:18
ALLAH UMMET-İ MUHAMMETİ KORUSUN :-*

politikaci
07-07-2008, 17:18
Allah müslümanı korusun..

Orhu_N_utu_Kuran
07-08-2008, 01:58
şuan şok geçiriyorum..söyleyecek kelime bile bulamıyorum..hangi satırına cevap verilir ne denir?
Allah ıslah etsin Orhu_N_utu_Kuran,semerkand...
insan dini de kendi görüşüen göre ancak bu kadar değiştirebilir....
resmen bilemem ne şeyhi,bilmem şu kişi diye bir kaç kişi üzerinden fikir geliştiriyorsunuz...
ama teşekkür ederim mhp gençliğinin ne olduğunu göstermişsin...
biz sayfalarca anlatsak bu kadar başarılı olamazdık...
ama daha önce de dediğim gibi biz bu görüşe asla destek veremeyiz...
çünkü

1- etnik milliyetçilik
2- dinsel milliyetçilik

kesinlikle karşıyız...Allaha şükür....

Allah tüm ümmeti Muhammedi korusun,ıslah etsin...

verdiğim örneklerin hiç biri asılsız değildir.bu örneklere dayanarak iddia ettiğim düşünce ise kesinlikle dini kendi görüşüme göre yorumlamak değildir.verdiğim bu örnekleri bir ilkokul öğrencisine sunarsanız aynı analizi o bile yapabilecektir.

ama biz dini kendine göre yorumlayanları çok iyi biliyoruz.Bölücülük içeren ve din dışı mesajları silerim. Umarım bir daha tekrarlanmaz. :) hakkınızda gereken yapılacaktır. Saygılarımla ... :)

etnik,bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız demişsiniz.pardon ama siz neyin milliyetçiliğini yapıyorsunuz.lahananın,amasyanın elmasının,karadenizin fındığının milliyetçiliğinimi yapıyorsunuz?bir yandan her türlü milliyetçiliği faşistlikle suçlayıp,milliyetçiliği belli kategorilere ayırarak biz bunlardan bunlardan değiliz ama bizimde bir milliyetçiliğimiz var diyerek neyi amaç ediniyorsunuz..

son olarak Allah sizi de islah etsin.

tayyipleyiz
07-08-2008, 02:11
Sevgili kardeşim! Bu itaflarınla çoğu insanı zan altında bırakıyorsun bilmem vicdanın rahatmı. ? O "şucular, bucular" dediğin insanların İslami yorumları rahmet olabileceği acaba hatırınıza geldimi? "Şucu bucu" derseniz bende başka şeyler söylerim. Rencide olursunuz. Bu size yakışıcı bir tavır değildir. Umarım mesajım bir uyarı niteliğinde değilde, bir tavsiye niteliğinde olur. Bir din kardeşinin hassasiyeti sayabilirsiniz.

Lütfen mesajınızdaki İNCE iğnelemelri siliniz. Aksi halde ben müdahale edeceğim.

Sevgi ve saygılarımla. :)

LüGaT
07-08-2008, 02:18
Vay be !..Mübarek insanları ırkçılıkları dini fırkaların içine de sızmış. Asabiyetin / efdaliyetin nerde çıkacağı belli olmuyor ki. Kanalizasyon misali her kafasına estiğinde patlıyor. Bu kafanın mezhepleri gereksiz görmesine sığan cahillik balyalarının kapladığı boş ve gereksiz yere de şaşırmamak lazım. Yamuk bakan nasıl doğru görsün.

Ben hep derim zaten "Hariciler" kurtulur; gerisini at çöpe.

Orhu_N_utu_Kuran
07-08-2008, 02:21
murat emin kullanıcı adlı şahsa;

tanrı kelimesinin anlamını benden daha iyi bildiğini iddia etmişsin,öncelikle bunu neye göre söylüyorsun.sen kimsin beni ne kadar tanıyorsun...mısır tanrısı falan diye girmişsin olaya,dikkatini çekerim mısırlılar firavunu kendi tanrıları olarak görüyorlardı,biz göktanrıya inanıyorduk,yani dünya üzerinde kendini tasvir etmeyen bir tanrı.araplar gibi krem peynirden heykel yapıp ona tapmıyorduk...

bazı faşistlerin İLAHIMA DUA ETTİM lafını kullandıkları için ilah kelimesinin sakıncalı olduğuna hükmetmişsin.peki kardeşim,senin keyfin gelecek diye kelimei tevhid i de değiştiririz.lailahe illallah demeyi verelim.yeterki senin paşa gönlün hoş olsun.böyle kepazelik olmaz.eğer bir gazete genç kızların yeni ilahı teoman diye başlık atarsa almayı verirsin o gazeteyi olur biter.

be hey cahil,mademki faşistler genelde ALLAH yerine tanrı yı kullanıyor da,tanrı TÜRK ü korusun diyen birini niye faşist olarak suçluyorsun.arapların içinden bir kaç tane kötü çıktı diye bizi arapları suçlarken genelleme yapmakla suçluyorsun da,tanrı kelimesini kullanan insanı niye genelleme yapıp faşistlikle suçluyorsun.önce biraz tutarlı ol...

ayrıca ben sizin gibi,müslüman kanı içmiş emperyalistlerle yanyana görüneceğime faşist olmayı kendime daha çok yakıştırırım.faşizm abidesi NAZİ ALMANYA sı hiç olmazsa müslüman kanı değil yahudi kanı dökmüştür.sizin eşbaşkanı olduğunuz büyük ortadoğu projesi 1 milyon ıraklı müslüman (arap) ın kanını döktü.madem o kadar seviyorsunuz arapları bu katliama niye sessiz kaldınız.

son olarak,kullanıcı adıma laf atmışsın.benim kullanıcı adımdaki bariz mesajı anlayamayacak kadar cahilsin sen.biraz yardımcı olayım istersen

ORHUN KİTABELERİ,ATATÜRK ün NUTKU,FAHRİ KAİNAT EFENDİMİZ HZ MUHAMMED (sav) aracılığı ile bize gönderilen KURAN I KERİM..

öylebi tesadüf varki işte ALLAH ın hikmeti,bu üç rehber kitabı yanyana koyduğumuzda,birinin son harfi bir diğerinin ilk harfi oluyor.güzel bir kullanıcı adı olacağını düşünüp kullanmaya başladım.sonuçta bu üç eser,her MÜSLÜMAN TÜRK için çok değerlidir....

murat kurt
07-08-2008, 02:25
Orhan nutku tutulan sözlerine dikkat et!Bilmediğin konuda yorum yapma!Ne demek peygamber efendimiz zamanında varmıydı bu iş?O zaman ihtiyaç yoktu,bunu anlayacak kadar kafan çalışmıyorsa bu konulara girme!Mezheplere gerek yok demek ki sana göre..Amellerini kendi mezhebine göre mi uyguluyorsun?Şucu bucular dediğin insanlar bu millete hizmet ediyorlar.Senin gibi yan gelip yatıp sonrada her konuda bilmişlik taslamıyorlar!Mezheblere inanmıyorsan,kendi kafana göre takılıyorsan beni alakadar etmez!Ama benim mezhebime ki -salih mezhepler bellidir-laf edemezsin!Kafana göre yorum yapamazsın!

Duygu'Seli~
07-08-2008, 02:28

Dinimizde kafir olan için hayır duası etmek günahtır Berilcim..İyi niyetinden şüphem yok..Elbette insan olarak kimselerin zarar görmesini istemeyiz..Ama kafirler için hayır duası edilmez tatlım..Ancak hidayetleri için edebilirz..Alah doğru yola çevirsin diye temenni edebilirz..!! :) Allah tüm müslüman kardeşlerimizi korusun..Doğru yolda olmayan kafirleride doğru yola yöneltsin,hidayet etsin..!! (+) http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/-).gif

Orhu_N_utu_Kuran
07-08-2008, 02:32
Orhan nutku tutulan sözlerine dikkat et!Bilmediğin konuda yorum yapma!Ne demek peygamber efendimiz zamanında varmıydı bu iş?O zaman ihtiyaç yoktu,bunu anlayacak kadar kafan çalışmıyorsa bu konulara girme!Mezheplere gerek yok demek ki sana göre..Amellerini kendi mezhebine göre mi uyguluyorsun?Şucu bucular dediğin insanlar bu millete hizmet ediyorlar.Senin gibi yan gelip yatıp sonrada her konuda bilmişlik taslamıyorlar!Mezheblere inanmıyorsan,kendi kafana göre takılıyorsan beni alakadar etmez!Ama benim mezhebime ki -salih mezhepler bellidir-laf edemezsin!Kafana göre yorum yapamazsın!

çok şükür bişeler biliyoruz bu konularda.bizim verdiğimiz mezhep örnekleri nin içinde,hanefi,hanbeli,maliki ve şafii mezhepler yoktur.

benim bahsettiğim mezheplerin neler yaptıkları ortada.şii sunni diye bir yığın insanın kanı dökülüyor ırakta.1980 lerde alevi sunni diye bir yığın insan öldü.madem çok biliyosun hadi bu ölümleri bana izah et...bunlar fitne değildir de nedir...

murat kurt
07-08-2008, 02:34

çok şükür bişeler biliyoruz bu konularda.bizim verdiğimiz mezhep örnekleri nin içinde,hanefi,hanbeli,maliki ve şafii mezhepler yoktur.

benim bahsettiğim mezheplerin neler yaptıkları ortada.şii sunni diye bir yığın insanın kanı dökülüyor ırakta.1980 lerde alevi sunni diye bir yığın insan öldü.madem çok biliyosun hadi bu ölümleri bana izah et...bunlar fitne değildir de nedir...

Peygamber efendimiz döneminde mezhep mi vardı dedin bu ne demek?? çevir kazı yanmasın..

Duygu'Seli~
07-08-2008, 02:38
Ülkücüler(!) has olmayanlar ve olanlar diye ikiye ayrılıyormuş onu bilemiyorum..Şimdiye kadar tanıdıklarımın hepsi aynı şekilde düşünüyor çünkü..!!
Dini kendi ideolojilerine göre yorumluyorlar..Ona göre yaşıyorlar dini..Dinde sence bence diye bir şey asla olmaz..Ama bunlar kendi kafalarına göre ellerinde delil olmadan dini emirleri kendi kafalarına göre yorumluyorlar..Çok büyük bir hata..Dini emirleri(Kuran'ın emirleri) ancak ictihad ehli alimler yorumlar..Bizlerde ona göre uygularız.. Kalkıpta o zamanda böyleydi bu zamanda böyle diyemezsiniz arkadaşlar..Dini zamana göre uyarlamakta günahtır..Ehli olmadığınız konularda yorumlar yapmayın.. Güzel dinimizi basit ideolojilerinize alet etmeyin.. Gerçek müslüman tuttuğu takımla,partiyle vs belli olmaz..İyi bir müslüman diniyle böyle şeyleri kıyaslamaz bile.. İyi bir müslüman farklı fikirlere dahi sahip olsa herkes için hayırlı şeyler düşünür,karalamaz.. :-* Ülkücü olmanız yada chpli olmanız beni zerre kadar ilgilendirmez.. İnsanlığınızla belli edin kendinizi..İdeolojileriniz için verdiğiniz bu mücadeleyi dininiz içinde verin..!!

Orhu_N_utu_Kuran
07-08-2008, 02:40

Peygamber efendimiz döneminde mezhep mi vardı dedin bu ne demek?? çevir kazı yanmasın..

hakaret olarak algılanıp silinen yorumumda kastettiğim mezhepler arasında yok demek istedim.bu 4 mezhebin birbirleri arasında diğer mezheplerde olduğu gibi derin uçurumlar yoktur.mesela aleviler namazı kılmazlar...

Orhu_N_utu_Kuran
07-08-2008, 02:43
Ülkücüler(!) has olmayanlar ve olanlar diye ikiye ayrılıyormuş onu bilemiyorum..Şimdiye kadar tanıdıklarımın hepsi aynı şekilde düşünüyor çünkü..!!
Dini kendi ideolojilerine göre yorumluyorlar..Ona göre yaşıyorlar dini..Dinde sence bence diye bir şey asla olmaz..Ama bunlar kendi kafalarına göre ellerinde delil olmadan dini emirleri kendi kafalarına göre yorumluyorlar..Çok büyük bir hata..Dini emirleri(Kuran'ın emirleri) ancak ictihad ehli alimler yorumlar..Bizlerde ona göre uygularız.. Kalkıpta o zamanda böyleydi bu zamanda böyle diyemezsiniz arkadaşlar..Dini zamana göre uyarlamakta günahtır..Ehli olmadığınız konularda yorumlar yapmayın.. Güzel dinimizi basit ideolojilerinize alet etmeyin.. Gerçek müslüman tuttuğu takımla,partiyle vs belli olmaz..İyi bir müslüman diniyle böyle şeyleri kıyaslamaz bile.. İyi bir müslüman farklı fikirlere dahi sahip olsa herkes için hayırlı şeyler düşünür,karalamaz.. :-* Ülkücü olmanız yada chpli olmanız beni zerre kadar ilgilendirmez.. İnsanlığınızla belli edin kendinizi..İdeolojileriniz için verdiğiniz bu mücadeleyi dininiz içinde verin..!!

pardon ama ülkücülerin dini kendilerine göre yorumladığına dair bir örnek verebilirmisin.veremzsin.ama ben sana bir örnek vereyim.ILIMLI İSLAM diye bir şey çıktı.kim çıkardı bu fitneyi söylermisin.hani din zaman göre uyarlanmazdı.

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 02:47
Tartışma nereye gelmiş.. Bende milliyetçi duyguları hassas birisiyim.. Ama çıkıpta milliyetçiliğimi dinime yaslamam.. Allah Türk ü korusun diğer inananları yoketsin mi diyeceğiz.. Bundan saçma bir şey olamaz..

Artık öyle bir dünyada yaşıyoruzki gitgide ülkeler bölünüyor yeni devletlet kuruluyor dünyada yeni sınırlar oluışuyor.. Dünya yeniden yapılandırılırken sınırların kalkması gerekli olduğu düşünülürken tam tersi dünya sınırlar daha da derinleşiyor milletler birbirinden daha da fazla kopuyor.. Böyle bir ortamda çıkıpda kendi ırkını savunmamak kendi sonunu hazırlamakdır..

Ancak dini duyguları sömürürcesine Allah Irkı korusun düşüncesi çok yalnış... Eğer din i bir düşünce ortada ise o zaman dinde önce inançlar din de önce inananlar gelir.. Dinin çıkıpda ırk ayrımı yapacağını sanmıyorum değilmi .. ;)

Allah tüm müslümanları korusun.. Ve Allah ım müslümana müslüman kanı akıtmak nasip eylemesin..

Saltuk Buğra Han
07-08-2008, 03:08
Arkadaşlar şu noktaya iyi dikkat edin.biz Allah sadece Türk'ü korusun demiyoruz .Allah Türk'ü korusun diyoruz, bu duayı söylememize Allahtan başka kimse engelleyemez ve kendisine yapılan duayı da geri çevirmez.Zaten yapılan dua gene onadır.
Allah Türkü korusun,yeri geldiğinde Allah bütün müslümanları korusun,Allah anamızı babamızı korusun vs.
Bir kez daha belirtiyorum.Allah sadece Türkleri korusun değil.Allah Türkleri korusun
Bilmem anlaşıldımı.

tayyipleyiz
07-08-2008, 03:13

pardon ama ülkücülerin dini kendilerine göre yorumladığına dair bir örnek verebilirmisin.veremzsin.ama ben sana bir örnek vereyim.ILIMLI İSLAM diye bir şey çıktı.kim çıkardı bu fitneyi söylermisin.hani din zaman göre uyarlanmazdı.

Ilımlı islamın kaynağı ve menşeyi bellidir. Güne uyarlamak diye algılanması da İslam adına yanlış olur. Bundaki kasıt, herzaman olduğu gibi İslamın bayraktarlığına açıılan kasıtlı bir mücadelenin tezahürü olarak karşımızda durmaktadır. Bakış açımız bu olmalıdır. Başka tarafa çekersek yanlış anlaşılmara gebe kalır bu ifade ... :)

Duygu'Seli~
07-08-2008, 04:00

Ilımlı islamda tıpkı Türban olayı gibi sonradan uydurulmuştur..Uyduranlarda bizler değiliz..Ülkücülerin dini kendi kafalarına göre yorumladıklarıda sizin yazdıklarınızda apaçık görünüyor..Yorumlarınızdan,düşüncelerinizden cehalet fışkırıyor kardeşim..Buyurun beraber inceleyelim.. ;)

Öncelikle şu yukardaki yorumunuza bakalım..Rabbim kimseyi cehaletle sınamasın..Bizim dinimizde Tanrı lafzı yoktur.. Allah(c.c) 99 ismi vardır ve içlerinde tanrı kelimesi geçmez..Ülkücülerin özenti uydurmasıdır bu..Açıkçası ben Müslümanım diye geçinen kardeşlerimden bunu duyunca utanıyorum.. İşte size kendi kafasına göre dine yorum getiren bir düşünce..

Buyurun bir uydurma yorum daha :) Allah Peygamberleri sapkın kavimlere göndermemiştir..Öyle olsaydı Efendimiz(sav) i tüm ümmete göndermezdi.. :-* Bizlerin arasındanda sapkın olanlarımız yokmu..? Annesini bıçaklayan,Allah'a küfr eden ve daha bir çok sapkın davranışlar.. Allah peygamberleri insanların hepsine,islamı öğretmek,Ona kulluk ve ibadet etmemiz için, öğretici,eğitici,yol gösterici olarak göndermiştir..Sizin dediğinize göre düşünürsek biz gayet iyiyiz..O halde biz Peygamberimizin sünnetlerine nasihatlerine uyma gereği duymayalım,nasıl olsa sapkınlar için gönderilmiş,ee bizde sapkın değiliz(!) Türkler mükemmeldir ya zaten..Araplardanda üstündür..(!) bunlar sizin deyimleriniz.. Ama mantıken düşündüğünüz vakit kimse kimseden ne daha fazla üstün ne daha fazla alttadır.. Üstünlük ırkla,ideolojilerimizle,rengimizle,dilimizle belli olmaz..Üstünlük takvayladır.. Gerçek müslüman ırkını dğer ırklardan üstün tutmaz.. Türk yada kürt yada arap..Önemli olan insanlıktır.. :-*

??? Rabbim sen şaşırtma bizleri..Şimdi ülkücülerin arasından bir tane densiz çıksın..Size,dininize vs küfür etsin,kendi menfaatleri uğruna fitne çıkarsın ve onun arkasından doğal olarak bir kaç densiz daha gitsin.. Bizde '' İşte bütün ülkücüler böyledir,şöyledir'' diye atıp tutsak, siz bize ne dersiniz..? ;) Her ırktan,her dilden,her dinden insanın içinde farklılıklar,sapkınlıklar gayet tabi olabilir..Dünyanın kanunu böyle..Biz bunu iyiilerle kötüler diye ikiye ayırıyoruz.. :-* Siz bazı yaşanmaması gereken ama Allah'ın takdiri,yaşanmış olan olumsuz şeyler yüznden tüm arapları aynı kefeye koyarsanız bende size ne derim biliyormusunuz..? ;) Allah'ın sopası var,nereden geleceği belli olmaz,sağınıza solunuza dikkat edin derim..http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/smiley14.gif Üstünlük ırkta değil takvadadır..Siz ırkından değil müminliğinizden,kulluk vazifelerinizden sorguya çeklieceksiniz..!! Allah size ''sen Türkmüydün..? Sen niye araptın..?'' diye sormıyacak.. :-* ''Sen Allah için,benim için ne yaptın'' diye soracak..''Sen ırkın için kaç kişiyle kavga ettin,kaç mümin kardeşinin farklı fikirleri için kaplerini kırdın'' diye mutlaka hesap soracaktır..

Kul hakkı Allah'ın affetmiyeceğini haber verdiği en büyük günahlardan..Yeter artık..!! Hakkında çok iyi bilgi sahibi olmadığınız onlarca insan hakkında suizanda bulunmayın..Kul affeder Allah affetmez.. :-* Beni tanımıyrsunuz bende sizi..Kimse kimseden daha iyi müslümanım diyemez..! O Ancak Allah'ın takdiri ve bilgisi dahilindedir..Siz kimsiniz..? Necisiniz..?

Sizin gibi düşünenler yüzünden bazen gerçekten Türklüğümden utanıyorum.. Böyle basit ideolojilere saplanmış bir Türk olmak yerine,Şerefli,dini için çaba gösteren,fikirleri farklı olduğu için mümin kardeşinin kabini kırmayan bir arap bir kürt olmayı yeğlerdim..!! Irkımla değil Allah'a kulluğumla övünürüm her daim.. Irkım yahudi soyundanda gelebilirdi belki..Belki bir hristiyan evladı olupta sonradan hidayete eren,doğru yolu gören biride olabilirdim..Irk nedir..? Siz soyağacınızdan eminmisiniz..? Kimblir soyunuzdan kaç soysuz çıktı..Kimbilir bizim soyumuzdan kaç kafir çıktı..? Yeter artık..Irk diye diye öleceksiniz..!! Mezarda ırkınız kurtarıcınız olmayacak..Oraya iyilik ve kötülüklerinizle gireceksiniz..!! :-* Alllah kimseyi şaşırtmasın kardeşim..!!

Umut ZORLU
07-08-2008, 07:01
Yavv Kızmayayım Diyorum Kendime Hakim olamıyorum.. Eğer Müslümansan Bunu söyle!!
( Allah c.c Müslümanları Korusun..)

Meftun
07-08-2008, 10:36
varya duyguseli kesinlikle hakettin bir artıyı...hatta bir saat geçsin bir tane daha vereceğim...çok güzel anlatmışsın ama eminim ki bunda da üste çıkacak bir yorum bulacaklardır ;)

:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Duygu'Seli~
07-08-2008, 10:42
varya duyguseli kesinlikle hakettin bir artıyı...hatta bir saat geçsin bir tane daha vereceğim...çok güzel anlatmışsın ama eminim ki bunda da üste çıkacak bir yorum bulacaklardır ;)

:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

??? Teşekkür ettim..Olsun çıksınlar üste..Onların sözü kendilerine geçer..Allah2ın yanında haklı haksız kesinlikle bellidir..Takdir ona kalmış..Biz görevimizi yapalım maksat vicdanımız rahat olsun.. ::)

parabol
07-08-2008, 12:19

Dinimizde kafir olan için hayır duası etmek günahtır Berilcim..İyi niyetinden şüphem yok..Elbette insan olarak kimselerin zarar görmesini istemeyiz..Ama kafirler için hayır duası edilmez tatlım..Ancak hidayetleri için edebilirz..Alah doğru yola çevirsin diye temenni edebilirz..!! :) Allah tüm müslüman kardeşlerimizi korusun..Doğru yolda olmayan kafirleride doğru yola yöneltsin,hidayet etsin..!! (+) http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/-).gif

Hayır ben böyle bir şeye katılmıyorum...Her şeyden önce insanım ve yararlı birer insan olanlara dinlerine bakmadan dua ederim...Ve bu noktada belkı çok büyük tepki alacağım ama (bu benim doğrumdur) günah haneme işlencek olsada ben hak eden kimseden sırf dinleri için hayır duamı esirgemem...Çünkü ne hristiyanlar varki birçok müslümandan daha insan...

Saltuk Buğra Han
07-08-2008, 12:47
Hayır ben böyle bir şeye katılmıyorum...Her şeyden önce insanım ve yararlı birer insan olanlara dinlerine bakmadan dua ederim...Ve bu noktada belkı çok büyük tepki alacağım ama (bu benim doğrumdur) günah haneme işlencek olsada ben hak eden kimseden sırf dinleri için hayır duamı esirgemem...Çünkü ne hristiyanlar varki birçok müslümandan daha insan...

Niye tepki olsunki ,İyi niyetle yapılan hiç bir duanın günah olacağını zannetmiyorum kardeş.Rahat olabilirsin.

parabol
07-08-2008, 13:08

Niye tepki olsunki ,İyi niyetle yapılan hiç bir duanın günah olacağını zannetmiyorum kardeş.Rahat olabilirsin.

Sağol arkadaşım ben de öyle zannediyorum...Ama bunun kararını vermek bize düşmez tabiki...Ben sadece günah olsa dahi dualarımı esirgemeyeceğimden bahsediyorum o kadar...

Duygu'Seli~
07-08-2008, 14:31

Müslümaan isek müslümanlığın emirleirni,gereklerini kabul etmişiz demektir..!! Dinimizde senin doğrun benim doğrum olmaz..!! Dinde Sadece Allah'u Teala'nın doğruları vardır..!! Dinimiz kafir olana hayır dua etmeyi haram kılmıştır..Haram olanı yapmakta çok büyük günah,Allah'ın emrinede muhalefet etmek şirktir,küfre sokar insanı Allah muhafaza..Her konuda saygı duyuyorum fikirlerine Berilcim ama dinim konusunda ve böyle önemli bir husuta bu fikre saygı duymuyorum..Siz bilirsiniz diyorum..Ben sadece uyarımı yaptım..Görevimdir uyardım..Gerisi size kalmış..Allah ile sizin aranızdadır elbette,Allah şaşırtmasın diyorum..
Selametle.. ;)

Duygu'Seli~
07-08-2008, 14:33

Kafirlere iyi niyetle yapabileceğiniz tek dua onların hidayetini dilemektir.. :-* Allah hidayet nasip etsin der geçeriz..Eğer o kul layıka zaten Rabbim hidayetini nasip eder..!!

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 14:39
Ben şunu merak ediyorum.. İnsanlık için çok önemli bir buluş yapmış olan ataist bir bilim adamı için dua etmek günahsa onun o buluşundan yararlanmak ne kadar doğru.. Sanırım parabol ün de dikkat çekmek istediği bu.. İnsanları korumak için adımlar atan bir çok insan var. Örneğin Afrikada aç çocuklara yardım eden müslüman olmayan Yahudi Hristiyan lar var bunlar için dua etmek de mi bu yasağın içine giriyor.. O zaman o yardımlar insanlık için çokda yararlı değil. Dini olarak yaklaşdığımızda...

Müntesip
07-08-2008, 14:41
Tabi ki korusun kardeşim , Türk'ü de korusun kürdü'de,lazı'da tüm müslümanları korusun RABBİM !

Saltuk Buğra Han
07-08-2008, 14:43

Kafirlere iyi niyetle yapabileceğiniz tek dua onların hidayetini dilemektir.. :-* Allah hidayet nasip etsin der geçeriz..Eğer o kul layıka zaten Rabbim hidayetini nasip eder..!!

Peki şöyle bir şey sormak istiyorum.Tabi bu öğrenmek adına sorulan bir soru.İnsanlık için hayır işlemiş olan bilim adamı örneği , bir kafir için demeyimde hiristiyan veya musevi de olabilir ,bu kişiler için de dua etmek geçerlimidir.
hani bazen duyarız belki sizde duymuşsunuzdur,daha çok da büyüklerimizin dediği gibi Allah razı olsun şu ampulu icat eden den ve buna benzer dualar falan gibi.

Saltuk Buğra Han
07-08-2008, 14:45
Sanırım loneliness ile ayni soruyu sormuşuz ;)ama ikimizede cevap verebilirsin.

Müntesip
Ben şunu merak ediyorum.. İnsanlık için çok önemli bir buluş yapmış olan ataist bir bilim adamı için dua etmek günahsa onun o buluşundan yararlanmak ne kadar doğru.. Sanırım parabol ün de dikkat çekmek istediği bu.. İnsanları korumak için adımlar atan bir çok insan var. Örneğin Afrikada aç çocuklara yardım eden müslüman olmayan Yahudi Hristiyan lar var bunlar için dua etmek de mi bu yasağın içine giriyor.. O zaman o yardımlar insanlık için çokda yararlı değil. Dini olarak yaklaşdığımızda...

Sanırım buradaki dua , ALLAH (c.c) 'tan istenen manasında. Şimdi, ALLAH(c.c)'ı kabul etmeyen birisi için ALLAH(c.c)'tan birşeyler istemenin ne kadar dogru oldugu sizlere kalmış .

Konu farklı mecralara kayıyor sanırım ;)

Meftun

Peki şöyle bir şey sormak istiyorum.Tabi bu öğrenmek adına sorulan bir soru.İnsanlık için hayır işlemiş olan bilim adamı örneği , bir kafir için demeyimde hiristiyan veya musevi de olabilir ,bu kişiler için de dua etmek geçerlimidir.
hani bazen duyarız belki sizde duymuşsunuzdur,daha çok da büyüklerimizin dediği gibi Allah razı olsun şu ampulu icat eden den ve buna benzer dualar falan gibi.

mesela ben kendimden örnek vereyim...
mondragonu çok severim...
süper bir file bekçisidir...
her gol kurtardığında Allah razı olsun diyordum ama babam uyardı beni..
ben de artık onun için hidayet versin diye dua etmeye başladım...
bu her gayrı müslim için geçerlidir ;)

Duygu'Seli~
07-08-2008, 14:49

Parabolun demek istediği kesinlike bu değil.. :-* O özgürlükçü düşünüyor,iyi niyetle yaklaşmaya çalışarak tüm insanlık için iyi dileklerde bulunabileceğinden bahsediyor.. Kafir birsinin yaptığı buluştan yaralanmak ile ona hayır duası etmek arasında nasıl bir fark olabilir..Yapmışsa yapmıştır..Ona o aklı veren Allah..İmkanlarını kullanıp güzel şeyler icat etmiş olabilir..Ama bu onların kafirliklerini yok saymamız manasına gelmez.. Ben icattan buluştan anlamam.. ;) Yapmışlarsa bizde kullanıyoruz..Dünya hepimizin ortak malı değil mi..? Onlarla alışveriş içindede olacağız ama samimiyet kurmadan,dozunda ve müminliğimizden ödün vermeden..!!

Dinimiz bana '' kafir için hayır duası etmek günahtır'' diye emr ediyorsa başım gözüm üstüne..Ben müslüman isem onu yapmak zorundayım..Allah'ın kelamına mıhalefet etmek haddimize mi..? Allah onun emirlerine muhalefet etmekten muhafaza etsin hepimizi.. Ben kafirlere ancak hidayete gelmeleri için hayır duası ederim..Ama onları koru,onları bize bağışla vb şeklinde dua etmek benim dinime göre günahtır.. :-* Bunlar benim fikrim mi..? Hayır..!! Dinde benim fikrim,senin fikrin olmaz ki..? Allah'ın kuralları mutlaktır,değişmez..!!

Hun Yabgu kardeşim cevabım sizin içinde geçerli olsun.. :) biz günümüzde çok görüyoruz böyle sözleri sarfedenleri..Ama bu büyüklerimiz diyor diye doğrdur diyemeyiz ki..? Allah'ın emri mi daha kıymetli sizin yanınızda yoksa büyüklerin söylediği sözler mi..? ;)

Saltuk Buğra Han
07-08-2008, 14:57

Parabolun demek istediği kesinlike bu değil.. :-* O özgürlükçü düşünüyor,iyi niyetle yaklaşmaya çalışarak tüm insanlık için iyi dileklerde bulunabileceğinden bahsediyor.. Kafir birsinin yaptığı buluştan yaralanmak ile ona hayır duası etmek arasında nasıl bir fark olabilir..Yapmışsa yapmıştır..Ona o aklı veren Allah..İmkanlarını kullanıp güzel şeyler icat etmiş olabilir..Ama bu onların kafirliklerini yok saymamız manasına gelmez.. Ben icattan buluştan anlamam.. ;) Yapmışlarsa bizde kullanıyoruz..Dünya hepimizin ortak malı değil mi..? Onlarla alışveriş içindede olacağız ama samimiyet kurmadan,dozunda ve müminliğimizden ödün vermeden..!!

Dinimiz bana '' kafir için hayır duası etmek günahtır'' diye emr ediyorsa başım gözüm üstüne..Ben müslüman isem onu yapmak zorundayım..Allah'ın kelamına mıhalefet etmek haddimize mi..? Allah onun emirlerine muhalefet etmekten muhafaza etsin hepimizi.. Ben kafirlere ancak hidayete gelmeleri için hayır duası ederim..Ama onları koru,onları bize bağışla vb şeklinde dua etmek benim dinime göre günahtır.. :-* Bunlar benim fikrim mi..? Hayır..!! Dinde benim fikrim,senin fikrin olmaz ki..? Allah'ın kuralları mutlaktır,değişmez..!!

Hun Yabgu kardeşim cevabım sizin içinde geçerli olsun.. :) biz günümüzde çok görüyoruz böyle sözleri sarfedenleri..Ama bu büyüklerimiz diyor diye doğrdur diyemeyiz ki..? Allah'ın emri mi daha kıymetli sizin yanınızda yoksa büyüklerin söylediği sözler mi..? ;)

Verdiğin bilgi için sağol.Bir saat sonra (+) gelecek.(yollandı)

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 15:02
biz günümüzde çok görüyoruz böyle sözleri sarfedenleri..Ama bu büyüklerimiz diyor diye doğrdur diyemeyiz ki..? Allah'ın emri mi daha kıymetli sizin yanınızda yoksa büyüklerin söylediği sözler mi..?

Bunu sorgulamayalım isterseniz.. ;)

Ama bu onların kafirliklerini yok saymamız manasına gelmez.. Ben icattan buluştan anlamam.. Göz kırpan Yapmışlarsa bizde kullanıyoruz..Dünya hepimizin ortak malı değil mi..? Onlarla alışveriş içindede olacağız ama samimiyet kurmadan,dozunda ve müminliğimizden ödün vermeden..!!

Mesela senin paranla satın aldığın bir mal yüzünden dolaylıda olsa Yahudi bir iş adamı para kazanabiliyorsa bunun dinde nasıl bir açıklaması var.. Bu uygun mu.. Benimde demek istediğim bu.. Tabiiki kafirlere dua etmek günah.. Ama en azından onların kafirliği konusunda bilgi sahibi dahi değilken bence bu kadar uç düşünmemek gerekir..Çünkü din herkeze kafir demeyide onaylamaz... İnsanlık için müslümanlar için yararlı bir faaliyette bulunan her insan en azından Allahım doğru yolu buldur... demeyi hakkeder..

Duygu'Seli~
07-08-2008, 15:02
Allah razı olsun efendim..Faydam olduysa ne mutlu.. :-*

Duygu'Seli~
07-08-2008, 15:14
biz günümüzde çok görüyoruz böyle sözleri sarfedenleri..Ama bu büyüklerimiz diyor diye doğrdur diyemeyiz ki..? Allah'ın emri mi daha kıymetli sizin yanınızda yoksa büyüklerin söylediği sözler mi..?

Bunu sorgulamayalım isterseniz.. ;)

Ama bu onların kafirliklerini yok saymamız manasına gelmez.. Ben icattan buluştan anlamam.. Göz kırpan Yapmışlarsa bizde kullanıyoruz..Dünya hepimizin ortak malı değil mi..? Onlarla alışveriş içindede olacağız ama samimiyet kurmadan,dozunda ve müminliğimizden ödün vermeden..!!

Mesela senin paranla satın aldığın bir mal yüzünden dolaylıda olsa Yahudi bir iş adamı para kazanabiliyorsa bunun dinde nasıl bir açıklaması var.. Bu uygun mu.. Benimde demek istediğim bu.. Tabiiki kafirlere dua etmek günah.. Ama en azından onların kafirliği konusunda bilgi sahibi dahi değilken bence bu kadar uç düşünmemek gerekir..Çünkü din herkeze kafir demeyide onaylamaz... İnsanlık için müslümanlar için yararlı bir faaliyette bulunan her insan en azından Allahım doğru yolu buldur... demeyi hakkeder..

Konu farklı mecralara geldi..Benim tartıştığım daha doğrusu savundğum olay kafirlere hayır duasında bulnmamak..Hidayete gelmesi için yapılan dua dışında..!! Şimdi bir yahudi bir mal çıkartyıor..Mal yaygınlaşıyor,her yerde kullanılmaya başlıyor..Müslümanlarda kullanıyor.. Misal ben bazı malları boykot ediyorum..Niçin..? hristiyan yapmış,yada yahudi yapmış diye değil..!! O satılan malda müslüman bir kardeşime zarar varsa,bunu biliyorsam almam..Kendimce vicdanımca günahtır..! Misal yahudi mallarını boykot ediyoruz,çünkü kazanılan paralar israilin silah masraflarını karşılıyor bunu herkes biliyor..
Bununla hayır duasıı etmenin alakası yok..!! Ben ictihad ehli bir alim değilim..Size bu soruların cevabını ancak ictihad ehli bir alim verebilir.. :-*
Kafirliği konusunda bilgi sahibi olmadığım kişilerden bahsetmişsiniz..Onlara gelince..ben kimseye bilmeden böyle bir yakıştıma yapmam..Allah esirgesin :) Genel olarak kafir olanlara hayır duası etmenin,Allah onları korusun vb dular etmenin dinimizce günah olduğunu ifade ettim sadece.. Ben insanlık için hayırlı bir iş yapan kafire sadece Hidayete ermesi için dua ederim..Onun dışında onları koruması için hayır duası etmekten Allah'a sığınırım,Allah korusun..!!

Duygu'Seli~
07-08-2008, 15:17
Haa birde müslüman kardeşlerime zarar veren kafirlerede beddua edebilme gibi bir lüksümde var..!! ;) Misal her daim ''Allah'ım sen israiil köpeklerini helak et,kardeşlerimizin haklarını o kafirlerin yanlarına bırakma..'' diye beddua ederim..!! Bunlar ince mevzu..Tartışmak uygun değil..Bilgili birinden daha güzel öğrenebilrisiniz.. :-*

parabol
07-08-2008, 16:04
Birincisi anlatmaya çalıştığım tamda Nurullahın dediğiydi beni iyi anlamış....

İkincisi ben dua derken oturupta gayrı müslimler için özel dua edecek değilim ama "Allah türkü korusun" yada "Allah müslümanı korusun" demek bana yanlış geliyor bunu vurguluyorum...Ne yani Allah iyi kötü tüm müslümanları korusunda iyi bir hristiyanı sırf dininden ötürü atsın bir tarafa birde belaSını mı versin hayır bu yanlış....Ben tüm insanları korusun da demiyorum "Allah iyi insanların tümünü korusun" diyorum...

Ha şunu derseniz onada katılırım "Allah tüm iyi müslümanları korusun" ama öyle hain müslümanlar varken bu söylenilen bana yanlış geliyor üzgünüm..Bu günah olsa dahi ( sanmıyorum ama öyleymiş ya) ben bunu savunurum....

murat kurt
07-08-2008, 16:10
Beni tanıyan tanıyor.Bilen biliyor.Arkadaşlarım bu konuda yanlış düşünüyor.

Allah Türkü korusun duasında hiçbir yanlışlık yok.

Çok güzel bir dua.

Allaha şöyle dua etmiyormusunuz "Allahım babamı koru,onu muhafaza et"

Bakın bir tek babanızın adını andınız.Allah annenizi,kardeşlerinizi korumasın mı?

Hayır,siz bunu kastedmediniz.

Babanıza özel dua ettiniz.Sonra diğer sevdiklerinize de dua edeceksiniz.

Bunun gibi once Türklere özel dua edersiniz.Sonra ümmete de edersiniz.

Bu dua güzel bir duadır.Ve Türkler bu duayı hakediyor.

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 16:13
Ayet= (Cehennemlik oldukları [Kâfir olarak öldükleri] açıkça belli olduktan sonra, akraba da olsa, nebinin de, müminlerin de, müşrikler için af dilemeleri doğru değildir.) [Tevbe 113]

Hadis = Kendisine kâfir denilen insan kâfirse söz onadır. Eğer kâfir değilse, küfür söyleyenin üzerine döner.” (Buhari, Edep: 73)

Ayet evet kafire dua etmek yalnış diyor.. Ancak Hadis de ise insanlara kafir demenin sonuçları anlatılıyor.. Bu önemli bir konu ve dikkatli olunması gerekiyor.. Evet kafire dua etmek günah ama kim kafir kim değil bunu nasıl bilebiliriz.. :-\ :-\

murat kurt
07-08-2008, 16:14
Ayet= (Cehennemlik oldukları [Kâfir olarak öldükleri] açıkça belli olduktan sonra, akraba da olsa, nebinin de, müminlerin de, müşrikler için af dilemeleri doğru değildir.) [Tevbe 113]

Hadis = Kendisine kâfir denilen insan kâfirse söz onadır. Eğer kâfir değilse, küfür söyleyenin üzerine döner.” (Buhari, Edep: 73)

Ayet evet kafire dua etmek yalnış diyor.. Ancak Hadis de ise insanlara kafir demenin sonuçları anlatılıyor.. Bu önemli bir konu ve dikkatli olunması gerekiyor.. Evet kafire dua etmek günah ama kim kafir kim değil bunu nasıl bilebiliriz.. :-\ :-\

Kafir küfrünü ilan ediyorsa ona kafir denebilir bunda şüpheye düşülmez ki.

parabol
07-08-2008, 16:16
o zaman Allah iyi olan türkleri korusun....

Anlatamıyorum sanırım derdim duayla ilgili değil...Türkün içinde iyide var kötüde var...niye hepsini korusun...iyi olanlarını hayırlı olanlarını korusun....

Ya da kafirlerden bahsetmiyorum çünkü Allah korkusu olmayan insandan hayır gelmez zaten hiç kafir kelimesini kullanmadım....ben diğer din mensuplarından bahsediyorum...hrıstıyanında Allah korkusu var musevinide...ve bunların içinde iyi insanlar var...Müslümanlardan kötü insanlar varken neden o kötüler korunuyorda gayrı müslimlerden iyi insanlar korunmuyor...

ifademde mi bir kıtlık var anlamıyorum...

murat kurt
07-08-2008, 16:26
o zaman Allah iyi olan türkleri korusun....

Anlatamıyorum sanırım derdim duayla ilgili değil...Türkün içinde iyide var kötüde var...niye hepsini korusun...iyi olanlarını hayırlı olanlarını korusun....

Ya da kafirlerden bahsetmiyorum çünkü Allah korkusu olmayan insandan hayır gelmez zaten hiç kafir kelimesini kullanmadım....ben diğer din mensuplarından bahsediyorum...hrıstıyanında Allah korkusu var musevinide...ve bunların içinde iyi insanlar var...Müslümanlardan kötü insanlar varken neden o kötüler korunuyorda gayrı müslimlerden iyi insanlar korunmuyor...

ifademde mi bir kıtlık var anlamıyorum...

Ben seni anlıyorum arkadaş.Ben de iyi olan diğer dinlere mensup kimselere iyi dileklerde bulunurum.Allah onlara da hidayet versin.

Duygu'Seli~
07-08-2008, 16:42
Bak Beril..Murat kardeşim aslında cevabı net vermiş..Dua ederim ama hidayet dilerim demiş..Kaifre ancak hidayet dileyebilrsin..Ama diğer mesajlarında sen böyle demiyorsun..Ben ona takıldım..Allah müslüman olan herkesi korusun..! Müslüman olmayanlarada müslümanlık şerefine erişmeyi nasip etsin..!! Dinimizde kafirlere hayır duası etmek günahtır..!!! Benim düşüncem değil Allah'ın emridir..!! Ama sen mesajında ben böyle kabul ediyorum dedin..Bu Allah'a muhalefet etmek demektir.. :)

Sevgili Lonelines kardeşim..senin söylemek istediklerini anlayamadım açıkçası..Konuştuumuz konu kafirlere hayır duası edilip edilmeyeceği oldu amacının dışına çıkarak.. Ben şu insan kafir şu insan müslüman diye bir nitelemede bulunmöadım..Genel olarak konuştum..Allah'ın varlığını kabul etmeyen,veya kabul edipte onun resulune ve imanın şartlarına muhalefet edenler biliyorsunuz ki kafirdir..!! Hristiyan,yahudi ve islam dini dışındaki tüm diğer dinleri benimsemiş herkes şüphesiz kafirdir..!! Yani ben çıkıpta şu adam kafir,şu müslüman demedim..Elbette bilemem..Milyonlarca insan var ve ben hepsini tanımıyorum.. ;) Genel olarak dinimizde var olan bir emri savunuyorum.. dinimizde kafire hayır duası etmek günahtır,yasaktır.. Genel olarak tüm kafirler için edeceğim hayır duası şudur..Allah hidayet etsin..Hidayete rmiyorsada kahretsin..!! Allah tüm müslüman kardeşlerimizi,ona inanaları(her ne kadar eksik ibadette yapsalar) korusun diyorum..Biz günahta işlesek küfre girmediğimiz sürece cennete gireceğiz,bunu Hak kitabında bildiriyor..!! Ama kafirleri sonsuz azap bekliyor..O yüzden ben onlara hayır duası etmesem bunun için cehenneme girmem..!! Allah ıslah etsin tüm kafirleri.. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir..!? ;)

tayyipleyiz
07-08-2008, 16:43
"Gevşemeyin,üzülmeyin,eğer hakikaten inanıyorsanız,muhakkak üstün olan sizsiniz."

Demek ki; Allah Türk' ü Kürt' ü v.s. değil İnanları korusun diyebiliriz. İnananlar üstün olanlar diyor ayet ... Takvaca üstün olan Hakk a yakın olandır . Üstünlük Irk ile değil, inanç iledir. İnancının gereğinide yapmak iledir.

Geyri müslim için dua konusunda da sınıflandırma yapmalıyız bence. Kafir ve gayri müslim olarak ...

* Kafir için dua edilecekse bağışlanması için değil, hidayete ulaşması için edilir. Burada da ölmüşmü hayattamı diye bakılır.

Rasulüllah Efendimiz kafir olarak ölen bir yakını için "Eğer ALLAH yasaklamazsa ona mağfiret dileyecegim" deyince şu âyet-i kerime nazil oldu: "Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra akraba dahi olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygambere ve mü`minlere yaraşmaz" (Tevbe (9) 113).

Bu ayate gayet aydınlatıcı sanki ...

Hayatta ise de doğru yolu bulmaları için dua edilebilir deniyor .

Rasulüllah Efendimiz Uhud Günü mübarek dişleri kırılıp, yüzü yaralandığında, müşrikler için: "ALLAH'ım kavmimi bağışla, çünkü onlar bilmiyorlar" diye dua etmişlerdi.

Bu da açık bir delil sanki ...

yani tümünden de anlaşıldığı gibi hayattaki bir kafirin (hidayetine) dua caizdir ancak sevabtır denilemez. sevab olabilmesi için fiili dua lazımdır netice de iman yansımaları ortaya çıkıyorsa sevab akzanılır çünkü kafir artık iman etmiştir. Amaçta budur zaten ...

Allah sizin dış görünüşünüze bakmaz, ona göre de muamele görmezsiniz. Buradan bakıldığında IRK korunulası bir durum değildir, bence ...

Duygu'Seli~
07-08-2008, 16:45
Teşekkürler üstadım yine düşündüklerimize tercüman olmuşsunuz..(+)

tayyipleyiz
07-08-2008, 16:48
Estağfirullah Duygu Hanım, artınızı bende gizliden verdim sizlerin.

parabol
07-08-2008, 16:57
Size bir şey sormak istiyorum bir örnek vererek....

İkiz kuleleri düşünelim...Her milletten ve dinden insan vardı içinde değil mi...benim o haberi izlerken içimden "Allah hepsini korusun" geçti....peki ya sizin ne geçerdi veya geçti "Allah tüm müslümanları korusun" mu...??

İşte anlatmak istediğim bu...Eğer bunlardan birincisi geçti diye içimden günah işlediysem ben o günaha rağzıyım çünkü ben bir insanım ve vicdanım var...Ve vicdanım din ayırmıyor....

tayyipleyiz
07-08-2008, 17:04
Beril Hanım Biz Kafirler için bile, onların en doğru yola iletilmesi için-"hidayet" - dua ediyoruz. Bundan büyük bir dua onlar için olamaz. Verdiğiniz örnekte merhamet nazarı ile bakıldığında aslında, "bir insanı öldürmek, bütün insalığı katletmek gibidir" penceresine geçiş olarak nitelendirebiliriz. Bakıldığında aslında yine İslam penceresi hakim oluyor. İnsanlık adına yapılmış bir temenni bu ... Benim penceremde budur.

Ben günah işlediğinizi düşünmüyorum. Kafire bile dua edilebilirken, gayri müslime bile Efendimiz a.s. dua buyurmuşlarıdır. Bunda yanlış bir şey ben görmüyorum. :)

parabol
07-08-2008, 17:11
Anlatmaya çalıştığım bu işte en baştan..konu çok başka yerlere çekildi...

Peki ya bana muhalefet durulan konum neresiydi acaba bunun merak ediyorum... "hidayet"ten başka dua edilmesi günah dendi bunu sizde dediniz ama benim demin sorduğum hidayet dışı bir duaydı ama onayladınız..Yani ben gerçekten bana karşı olunan noktayı anlamadım...

tayyipleyiz
07-08-2008, 17:13
Bakın ben ilk yazımda kafir ve gayri müslim ayrımına vurgu yaptım. İnşallah yanlış anlaşılmamışımdır. :)

parabol
07-08-2008, 17:14
Bakın ben ilk yazımda kafir ve gayri müslim ayrımına vurgu yaptım. İnşAllah yanlış anlaşılmamışımdır. :)

Peki öyleyse sevindim...Aynı şeyleri söylemişiz aşağı yukarı ama bana muhalefet olarak algılandı söyleminiz...

tayyipleyiz
07-08-2008, 17:16
Sizinle münazara zevkti teşekkür ederim.

parabol
07-08-2008, 17:22
Ben teşekkürederim sizinlede öyle...

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 17:30
Sevgili Lonelines kardeşim..senin söylemek istediklerini anlayamadım açıkçası..Konuştuumuz konu kafirlere hayır duası edilip edilmeyeceği oldu amacının dışına çıkarak.. Ben şu insan kafir şu insan müslüman diye bir nitelemede bulunmöadım..Genel olarak konuştum..Allah'ın varlığını kabul etmeyen,veya kabul edipte onun resulune ve imanın şartlarına muhalefet edenler biliyorsunuz ki kafirdir..!! Hristiyan,yahudi ve islam dini dışındaki tüm diğer dinleri benimsemiş herkes şüphesiz kafirdir..!! Yani ben çıkıpta şu adam kafir,şu müslüman demedim..Elbette bilemem..Milyonlarca insan var ve ben hepsini tanımıyorum.. Göz kırpan Genel olarak dinimizde var olan bir emri savunuyorum.. dinimizde kafire hayır duası etmek günahtır,yasaktır.. Genel olarak tüm kafirler için edeceğim hayır duası şudur..Allah hidayet etsin..Hidayete rmiyorsada kahretsin..!! Allah tüm müslüman kardeşlerimizi,ona inanaları(her ne kadar eksik ibadette yapsalar) korusun diyorum..Biz günahta işlesek küfre girmediğimiz sürece cennete gireceğiz,bunu Hak kitabında bildiriyor..!! Ama kafirleri sonsuz azap bekliyor..O yüzden ben onlara hayır duası etmesem bunun için cehenneme girmem..!! Allah ıslah etsin tüm kafirleri.. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir..!? Göz kırpan

Kafirler için dua edilmez elbette. Ama bende diyorum ki; dünyada insanlık için faydalı bir şey yapmış yabancı bir bilim adamına neden dua etmeyelim.. Çünkü o şahsın kafir olup olmadığını bilmiyoruz.. Eğer o adam kafirdir dua edemeyiz dersek büyük bir günah işlemiş olabiliriz. Çünkü hadisde ''Eğer kâfir değilse, küfür söyleyenin üzerine döner'' deniliyor bizlere..

Sana sen insanlara kafir diyorsun demedim.. Sadece kafir olup olmadığı nerden bilebiliriz.. Bir yardımsever yabancı diye ona kafir mi diyeceğiz..Yada en iyisi yabancılarla ilgili hiç dua etmemek... Bu çizgiyi nasıl belirleyeceğiz. Benim takıldığım nokta orda..

murat kurt
07-08-2008, 17:33
Kafir ama iyi insanlara(bilim adamlarına vb.) başarılarının devamını dileriz.

Allah yasakladığı için dua etmeyiz.Lütfen dünyada duaya muhtaç o kadar müslüman varken,bir kafire dua etme lüksümüz olmasın.

Lütfen..

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 17:36
Hep aynı şeyleri söylüyorum bir daha söyliyim ve artık yorum yapmayayım hem konu amacından çok uzaklaşdı..

Kafirler hakkında dua edilmez..Kimin kafir olup olmadığını bildiğimiz sürece sorun yok...Birden kafir için dua eder pozisyonuna düştüm sanki.. :o :o :o

Allah kafir olmayan herkezi korusun..

parabol
07-08-2008, 17:37
Kafir ama iyi insanlara(bilim adamlarına vb.) başarılarının devamını dileriz.

Allah yasakladığı için dua etmeyiz.Lütfen dünyada duaya muhtaç o kadar müslüman varken,bir kafire dua etme lüksümüz olmasın.

Lütfen..

Murat kardeşim demin bir soru sormuştum bir sayfa önce...o soruya cevap verebilirmisin acaba..merak ettim..çünkü benim duadan kastım bu...zahmet olmazsa bakıp cevap vermenızı istiyorum...

Duygu'Seli~
07-08-2008, 17:43

İkiz kuleleri düşünelim...Her milletten ve dinden insan vardı içinde değil mi...benim o haberi izlerken içimden "Allah hepsini korusun" geçti....peki ya sizin ne geçerdi veya geçti "Allah tüm müslümanları korusun" mu...??

İşte anlatmak istediğim bu...Eğer bunlardan birincisi geçti diye içimden günah işlediysem ben o günaha rağzıyım çünkü ben bir insanım ve vicdanım var...Ve vicdanım din ayırmıyor....

Ben hala sana muhaletefim Berilcimm.. :) İkiz kuleler yıkıldığı vakit içinde müslümanlarda var diyorlar..Ben pek bilmiyorum..Ama müslüman varsa Allah rahmet eylesin derim..Benimde vicdanım var.. hangi dinden olursa olsun haksız yere öldürülen,ölen insanlar için üzlürüm..Ben önceden böyle bir şey olacağını bilirsem Allah hayırlısı ne ise onu versin,müslüman kardeşlerimizi korusun derim..Kafirler için dua etmem..Bu vicdansızlık değildir..!! Ki zaten öyle bir olayı önceden bilmemiz imkansız.. ;)
Şimdi bende şunu anlamadım..Konumuz neydi ..? Neden Allah Türk'ü korusun değil mi..? Herkes yorum yazdı..!! sende dedinki ben hangi dinden olursa olsun dua ederim Allah tüm iyi insanları korusun dedin..Ben bu yorumuna mahsuben fikrimi belirttim..Yani bu örnekleri geçelim ben bunlarla alakalı yorum yapmıyorum.. :) İlk başta yazdığın yoruma karşılık Kafire hayır duası etmek(Allah'ım onlarıda koru) gibisinden dua etmek günahtır dedim..
Bizimde vicdanımız var..Ama Allah'ın merhameti bizden daha büyük değilmidir Beril..? :) O kadar iyi hristiyanalr var ama akıbetleri cehennem..Allah ne kadar iyi olurlarsa olsunlar,inkarcılardan oldukları için,inkar ettikleri için onları cehenneme koyuyor..!! O halde haşa tövbe estağfirullah biz '' Allah'ın merhameti yok..'' diyebilirmiyiz..? O yüzden diledikleri kadar iyi olsun Hakkı inkar etmişlerdir..Hakka dönmeleri için hayır duası edersin ve ancak hidayet dilemekle yaparsın bunu..Ama ben kalkıpta Allah onlarıda korusun diye asla dua etmem.. :-* vicdansızlık ise bu ben vicdansızım varsın..!! ;) Allah'ın kelamı en önceliklidir..!! Allah'u teala kafirlere dua etmeyin diye emr ediyor ve ben benim vicdanım var yapamam bunu diyip muhalefet ediyorum..!! Böyle düşünmekten Allah'a sığınırım..Bu apaçık Alah'ın kelamına muhalefettir..!! :( Sizin vicdanınız din ayırmıyor belki ama benim vicdanım din ayırıyor..İnsanlara kötülük düşünmem ama kafir ise duada etmem..Hidayetten başka hayır duam yoktur hiçbirisine..!! :-*

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 17:46
Kısaca duyguseli sen Tüm Hristiyanlar, Yahudiler, ve diğer inançlılar Kafir dir diyorsun sanırım... Ayrıldığımız nokta orda.. :) :) :)

parabol
07-08-2008, 17:48
Tamam duygu bu yazdıklarından sonra birşey diyemeyeceğim...Ama benim için baştan sona yaanlış..ayrıldığımız nokta vicdanlarımızın kıstasları bunun içinde tartışmaya gerek yok...

murat kurt
07-08-2008, 17:49

Masum insanların ölümüne hep üzüldüm.Almanların Yahudilere karşı zulümlerine de üzüldüm.İkiz kulelerdeki vahşete de üzüldüm.İnsani bir duygu.Vicdan meselesi bu.

Allah bize bir yerde zulüm varsa bunlar kafirse bunlara acımayın,yardım etmeyin demiyor.Osmanlı İspanyadan Müslümanları kurtarırken Yahudileri de kurtardı.Müslümanları alıp gerisini o cehennemde bırakmadı.

Biz kafirlerin çilesine de üzülürüz,onlara yardım etmeyi görev ediniriz.

Ama onlar kendilerini var edene inanmadılarsa,onun dinine girmedilerse Allahın gazabını çektilerse...

Allah biz Müslümanlara Kafirlere dua etmeyin dediyse bunu dinlemek zorundayız.Onlara üzülürüz,yardım etmeye çalışırız ama dua edemeyiz.

Biz kullarız emredileni yaparız.Gösterilen kadarını biliriz.Allah herşeyi bilir.Allahın emirlerini bize daha hümanistik gelen bazı düşüncelere uyduramayız.

Çünkü bu yasakta da bizim bilmediğimiz hikmetler vardır.

O yüzden iyi dilekte bulunalım ama inanmadıkları Yüce Allahın yardımını kafirler için istemeyelim.

Seni çok iyi anlıyorum-hala-ama senin de beni anlamanı bekliyorum.

Duygu'Seli~
07-08-2008, 17:53
Sevgili Lonelines kardeşim..senin söylemek istediklerini anlayamadım açıkçası..Konuştuumuz konu kafirlere hayır duası edilip edilmeyeceği oldu amacının dışına çıkarak.. Ben şu insan kafir şu insan müslüman diye bir nitelemede bulunmöadım..Genel olarak konuştum..Allah'ın varlığını kabul etmeyen,veya kabul edipte onun resulune ve imanın şartlarına muhalefet edenler biliyorsunuz ki kafirdir..!! Hristiyan,yahudi ve islam dini dışındaki tüm diğer dinleri benimsemiş herkes şüphesiz kafirdir..!! Yani ben çıkıpta şu adam kafir,şu müslüman demedim..Elbette bilemem..Milyonlarca insan var ve ben hepsini tanımıyorum.. Göz kırpan Genel olarak dinimizde var olan bir emri savunuyorum.. dinimizde kafire hayır duası etmek günahtır,yasaktır.. Genel olarak tüm kafirler için edeceğim hayır duası şudur..Allah hidayet etsin..Hidayete rmiyorsada kahretsin..!! Allah tüm müslüman kardeşlerimizi,ona inanaları(her ne kadar eksik ibadette yapsalar) korusun diyorum..Biz günahta işlesek küfre girmediğimiz sürece cennete gireceğiz,bunu Hak kitabında bildiriyor..!! Ama kafirleri sonsuz azap bekliyor..O yüzden ben onlara hayır duası etmesem bunun için cehenneme girmem..!! Allah ıslah etsin tüm kafirleri.. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir..!? Göz kırpan

Kafirler için dua edilmez elbette. Ama bende diyorum ki; dünyada insanlık için faydalı bir şey yapmış yabancı bir bilim adamına neden dua etmeyelim.. Çünkü o şahsın kafir olup olmadığını bilmiyoruz.. Eğer o adam kafirdir dua edemeyiz dersek büyük bir günah işlemiş olabiliriz. Çünkü hadisde ''Eğer kâfir değilse, küfür söyleyenin üzerine döner'' deniliyor bizlere..

Sana sen insanlara kafir diyorsun demedim.. Sadece kafir olup olmadığı nerden bilebiliriz.. Bir yardımsever yabancı diye ona kafir mi diyeceğiz..Yada en iyisi yabancılarla ilgili hiç dua etmemek... Bu çizgiyi nasıl belirleyeceğiz. Benim takıldığım nokta orda..

Yok artık.. :) ee o bilim adamının özgeçmişi hayatı var..Bariz kafir..Hadi diyelim ki kafir değil hidayete ermiş son nefesinde vs..Siz kafir olup olmadığını bilmediğiniz için günaha girmeyin diyorsunuz..Ama sizde kafir olup olmadığını bilmediğiniz halde hayır duası edilebilir diyorsunuz.. :) Eee hadi gerçekten kafirse bu sefer yine günaha girmiş olacaksınız..Bir şey icat etti diye ben hiç bir bilimadamına Allah Razı olsun demedim.. :) dememde.. ;) Ben şu adam kafir bu mümin de demedim..Genel olarak Allah tüm kafirlere hidayet nasip etsin diyorum.. :-* Hidayete ermeyip küfre devam edenlerinde Allah'u Telala bin belasını versin.. :-* Kafir olmayanlar için değil kafir olan tüm insanlar için bu sözlerim..!!

Duygu'Seli~
07-08-2008, 17:57
Kısaca duyguseli sen Tüm Hristiyanlar, Yahudiler, ve diğer inançlılar Kafir dir diyorsun sanırım... Ayrıldığımız nokta orda.. :) :) :)

Bunu ben demiyorum.. İslam dinini red etmiş diğer din mensuplarının hepsi KAFİRDİR..!! Yahudi,hristiyan vs adları üstlerinde..Müslüman değil..Kafirler.. Haa içlerinde islamı kabul edenler yokmudur..? Vardır..Onlarıda bilemeyiz..Ben genel olarak Tüm Kafirler için konuşuyorum..Yoksa şu müslüman şu kafir diyemem ben müneccim değilim .. :) Ben illa hristiyan yada yahudi demiyorum..Kısaca Allah'ın dinine iman etmeyen herkes kafirdir diyorum..
Ha bir bilimadamı iyi bir icat yapar ama müslüman mı kafir mi emin değilssin..O halde kısaca '' Allah'ım mümin kulunsa mekanını cennet,kafir bir kulsa mekanını cehennem eyle..'' diye duamı ederim.. ;)

Gölge
07-08-2008, 17:58
Elhamdülillah önce Müslümanız sonra da Türk'üz ve guruluyuz ....
Rabbim tüm insanlığı korusun dünyada ki bütün kötülüklerden

Duygu'Seli~
07-08-2008, 18:02
Elhamdülillah önce Müslümanız sonra da Türk'üz ve guruluyuz ....
Rabbim tüm insanlığı korusun dünyada ki bütün kötülüklerden

Katlin vaciptir senin By Gölge.. :P :) Allah tüm ümmeti muhammedi korusun,Küfür ehlinide hidayete erdirsin inşAllah.. :) Hidayete ermiyor isede bir an evvel helak olsunlar inşAllah.. :-*

murat kurt
07-08-2008, 18:04
Duyguseli doğru söylüyor,dualarına aynen katılıyorum.iYİ DİLEKLE DUAYI AYIRIN.Duayı kabul edecek diyor ki Kafirler için dua etmeyin.Biz diyemeyiz ki yok biz edelim Allah kabul eder..Böyle şey olmaz arkadaşlar.

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 18:10
Konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.. Ben küçük bir örnekle anlattım özgeçmiş falan okursunuz kararınızı verirsiniz.. Ortada bir durum var bence tartışma yeride burası değil kafa karıştırmak istemiyorum.. Dua etmek dinimizce uygun değil. Asla karşı çıkmıyoruz. Allah şükür. Ama şu uygun mu Kafirin malını kullanma onu zengin etme.. Bu nasıl açıklanıyor.. İkisinin farkı nedir.. Bunu merak ediyorum.. Bu ayrıma nasıl gideceğiz..

Bazen susmak en iyisi sanırım.. :) :) :)

Duygu'Seli~
07-08-2008, 18:16
Konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.. Ben küçük bir örnekle anlattım özgeçmiş falan okursunuz kararınızı verirsiniz.. Ortada bir durum var bence tartışma yeride burası değil kafa karıştırmak istemiyorum.. Dua etmek dinimizce uygun değil. Asla karşı çıkmıyoruz. Allah şükür. Ama şu uygun mu Kafirin malını kullanma onu zengin etme.. Bu nasıl açıklanıyor.. İkisinin farkı nedir.. Bunu merak ediyorum.. Bu ayrıma nasıl gideceğiz..

Şimdi dua etmek konusunda anlaşmışız o halde..EyvAllah geçelim.. Ben size önceden yazdığım yorumda bir şey dedim..Dikkate alınmamış demek ki..? ;) Kafirlerin elinden yiyp içmek haramdır bilirim..!! Ama onların yaptıkları icatları kullanmak vs dinen caizmidir değilmidir buna ben cevap veremem..Böyle bir gaflete düşersem büyük günah işlemiş olurum..Bizler aciz müslümanlarız.. Allah'u Teala Nisa suresinde ne diyor..? '' Benden sonra peygamberlerime,ondan sonra ululemre itaat ediniz..'' Ululemre demek ictihad ehli alim demektir..Resulumüzde benim varislerim alimlerdir buyuruyor..Bu sorularımzın cevabını ancak ictihad ehli alimler yorumlayabilirler..Bize düüşmez.. :-* Tabi Zekeriya Beyaz gibi çakma hocalardan değil..Onlar bidaat ehli gafillerdir sadece.. ;) Sorunun cevabını bilmiyorum ama sizin için araştırıcam..Sizin vesilenizle bizde nasipleniriz inşAllah.. :)

Duygu'Seli~
07-08-2008, 18:17
Duyguseli doğru söylüyor,dualarına aynen katılıyorum.iYİ DİLEKLE DUAYI AYIRIN.Duayı kabul edecek diyor ki Kafirler için dua etmeyin.Biz diyemeyiz ki yok biz edelim Allah kabul eder..Böyle şey olmaz arkadaşlar.

Allah razı olsun hocam..Ecmain.. :)

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 18:21

Şimdi dua etmek konusunda anlaşmışız o halde..EyvAllah geçelim.. Ben size önceden yazdığım yorumda bir şey dedim..Dikkate alınmamış demek ki..? ;) Kafirlerin elinden yiyp içmek haramdır bilirim..!! Ama onların yaptıkları icatları kullanmak vs dinen caizmidir değilmidir buna ben cevap veremem..Böyle bir gaflete düşersem büyük günah işlemiş olurum..Bizler aciz müslümanlarız.. Allah'u Teala Nisa suresinde ne diyor..? '' Benden sonra peygamberlerime,ondan sonra ululemre itaat ediniz..'' Ululemre demek ictihad ehli alim demektir..Resulumüzde benim varislerim alimlerdir buyuruyor..Bu sorularımzın cevabını ancak ictihad ehli alimler yorumlayabilirler..Bize düüşmez.. :-* Tabi Zekeriya Beyaz gibi çakma hocalardan değil..Onlar bidaat ehli gafillerdir sadece.. ;) Sorunun cevabını bilmiyorum ama sizin için araştırıcam..Sizin vesilenizle bizde nasipleniriz inşAllah.. :)

Bunları merak ederken içtihat olarak seni kasdetmemişdim.. Sadece kafamda ki soru işaretini açıkladım.. Kimseden açıklama beklemiyorum.. Susuyorum derin bir konu günah işlemek istemiyorum.. ;)

Duygu'Seli~
07-08-2008, 18:26
Açıklama beklemiyorsak kafamızdaki soruların cevabını kendimize saklayalım o halde.. :-* Derinlik değilde çok hassas ve ince bir mevzu..Sonuçta din konusu ve yanlış söylemler içine girip günah işleyebilriz tabiki..Ben yinede merak ettim kendim için araştırıcam..Yahudilerin icatlarından nasiplenmek caizmidir değilmidir..? ;)
Selametle.. :)

Müntesip
07-08-2008, 18:37
Şimdi kafir icadı diye kabul edilmeyen ilk icat sanırım matbaa makinesi ,Hz Kanuni Sultan Süleyman zamanında Şeyhülislam İskilipli Ebu Suud Efendi bu icat gevurlar tarafından yapıldığı için kullnaılamaz demiştir ! Ancak iki devir önce Hz Fatih'in toplarını döktürmek için macar top ustası urban'ı özel olarak getirtdiği ayrıca Fatih camiinin yapımında Rum ustabaşının calışmış olması , hayırlı bir iş için olunca kullanılmasının sıkıntı olmayacagını gösteriyor sanırım.Ayrıca İslamiyet geldikten sonra mı icad edildi herşey ? PEYGAMBER EFENDİMİZ (sav) ' de kafirlerin icat ettiği miğfer,mızrak,eğer vs savaş aletleri veya günlük ihtiyaçlar için elbise kumaşları veyahut kap-kacak malzemelerini sanırım sadece müslümanlardan tedarik etmedi !

Benim zaruri ihtiyacım olan aynı üründen müslüman birisinin yaptıgı varsa tabi ki onu alırım ancak sadece kafirler yapıyorsa bilmiyorum artık ama şu an pc başındaysak günahsız kimse yok sanırım :)( Kafirin yaptığını kullanmak günahtır fehvasınca ! )

Duygu'Seli~
07-08-2008, 18:40
Bencede şu anda pc başındaysak çok büyük günahkarız.. :) Tabi günah ise..!!

LoNeLiNeSS
07-08-2008, 18:43
Dünyada satılan her bilgisayarın ABD ekonomisine 100 Dolar katkı yapdığını düşünürsek bunun ne kadar ciddi bir konu olduğunun farkına varabiliriz.. :-*

Mucahid
07-09-2008, 00:23

PARADOL size katılmadıgımı acıkca ifade etmek zorundayım.Niye diyeceklere sunu söylemek isterim.ACABA DUNYA DA BASKA HANGİ DİN'E MENSUP İNSANLAR ZULMÜ GÖRÜYOR.ALLAH ACI CEKEN BÜTÜN MUSLUMANLARA YARDIM EYLESİN.BEN YARATILANI SEVERİM YARATAN DAN DOLAYI SEVERİM SÖZÜNÜN ARKASINA SAKLANIP DA MUSLUMANLARA YAPILAN ZULUMLERİ GÖRÜMEZDEN GELMEK SACMALIKTIR.O SÖZ GÜZEL BİR SÖZ DÜR.ANCAK SUNU YİNE İFADE ETMEK İSTERİM Kİ BEN MAHSUM BİR BASKA DİNE MENSUP İNSAN'a ZULUM ETMEM.BİZİM ATALARIMIZDA ETMEDİ.ALLAH BÜTÜN MUSLUMANLRI KORUSUN. DİGER DİNLER DE OLANLAR'I DA İSLAMLA SEREFLENMEYİ NASİP EYLESİN.SELAM VE DUA İLE KALIN.

Mucahid
07-09-2008, 00:42
O dan dolayı ki sadece Allah Türk'ü korusun demek sadece yanlıstır..Baska bir acıklaması yoktur.Bana göre.

selamun aleykükm arkadaşlar özellikle mücahit sen iyi oku bu yazacaklarımı artık bizlere faşist yakıştırması yapanlara ve yapacak olanlara karşı son açıklamamdır.
Mücahit adınla yaşa isminin adamı ol insaalla Türk milliyetçilerini faşist diye nitelendirmekten vazgeçmenizi tavsiye ederim bu yaptığınız suçlamanın ne denli tehlikeli olduğunu hatırlatırım bunu sürekli söylüyorum sen bana ve benim gibi düşünen Türk milliyetçilerine tanrı Türkü korusun diyen insanlara faşist derken benim nasıl bir yaşam sürdüğümü biliyormusun faşist kelimesinin anlamının ne olduğunu biliyormusun faşist demek kendi ırkından ve milletinden başka hiçbir milletin yaşamaya hakkının olmadığını diğer milletlerin 3.4. sınıf yarı insan olarak kabul eder ve o insanların yaşam hakkının olmayacağını onların sadece ve sadece kendi ırkına hizmet ve uşaklık için yaratıldığını düşünür tahrip olmuş yahudi inancında bunu çok net olarak görebilirsin yahudilikte üstün ırk inancı vardır onlara göre güya Allah sadece yahudi ırkını üstün yaratmıştır ve diğer insanları yahudi ırkına hizmet etmesi için vardır.Bu faşist kelimesinin en yalın ve senin anlayabileceğin açıklaması ve manasıydı sen bana bizlere Türk milliyetçilerine faşist derken bu yazdığım türden suçlamaları yapmış oluyorsun hiç bir Türk milliyetçisi üstün ırk olduğunu ve diğer milletlerin bizim ırkımıza hizmet etmek için yaratıldığını düşünmez hiçbir Türk milliyetçisi diğer milletleri ne kendine köle olarak kabul eder nede köle olmayı kabul eder bu ayrımı iyi yapın faşizm islamiyete de tamamiyle zıttır dolayısıyla türklük gurur ve şuuru islam ahlak ve faziletiyle yaşayan,ne beyazın siyaha nede siyahın beyaza üstünlüğü vardır üstünlük sadece takva sahiplerindedir diyen bir dine iman etmiş müslüman insanlar olarak bize faşist diye nitelendiren arkadaşlardan özür dilemelerini bekliyorum aksi halde benim kesinlikle kabul edemeyeceğim bir sıfatlamayı yapan arkadaşlardan kul hakkıma tecevüz ettiklerini hatırlatır öte dünyada hakkımı helal etmeyeceğimi bildiririm vatan sevgisi ve millet sevgisi imandandır faşizanlık ve Türk milliyetçiliği gibi asla yan yana bile gelemeyecek iki farklı kavramı iyi ayırt edin Kimse kimsenin nasıl bir yaşam sürdüğünü islamı nasıl yaşadığını bilemez

KOCTÜRK KARDES BEN KİMSEYE FAŞİST DEMEDİM DEMEM DE SANIRIM BUYUK YANLIS ANLISMA VAR!ORTADA.SADECE ÜMMETİN CIKARLARINI ÖNCE GÖZ ÖNÜNE ALINMASINI DAHA SONRA DA TURKLÜGÜMÜZÜN CIKARLARINI GÖZ ÖNÜNE ALMASINI GEREKTİGİNİ İFADE ETMEK İSTERDİM. KİMSE KUSURA BAKMASIN DA BEN KİMSEYE FAŞİST DİYECEK GERİ ZEKALI DEGİLİM.KOCTÜRK KARDESİM SİZDEN SUNU RİCA EDİYORUM LÜTFEN DİYORUM İYİ OKUYUN YAZIYI. VEDE BANA CEVAP OLARAK YAZDIGINIZI SAYGIYA KARSILIYORUM.BANA DÜSEN BUDUR.BAKIN ORTADA IRCILIK KELİMESİNİ SİLDİM.BUNU SİZİN TEPKİSİNİZ İCİN SİLMEDİM. KENDİ İSTEDİGİM İCİN SİLDİM. SELAM VE DUA İLE KALI.

parabol
07-09-2008, 00:48

PARADOL size katılmadıgımı acıkca ifade etmek zorundayım.Niye diyeceklere sunu söylemek isterim.ACABA DUNYA DA BASKA HANGİ DİN'E MENSUP İNSANLAR ZULMÜ GÖRÜYOR.Allah ACI CEKEN BÜTÜN MUSLUMANLARA YARDIM EYLESİN.BEN YARATILANI SEVERİM YARATAN DAN DOLAYI SEVERİM SÖZÜNÜN ARKASINA SAKLANIP DA MUSLUMANLARA YAPILAN ZULUMLERİ GÖRÜMEZDEN GELMEK SACMALIKTIR.O SÖZ GÜZEL BİR SÖZ DÜR.ANCAK SUNU YİNE İFADE ETMEK İSTERİM Kİ BEN MAHSUM BİR BASKA DİNE MENSUP İNSAN'a ZULUM ETMEM.BİZİM ATALARIMIZDA ETMEDİ.Allah BÜTÜN MUSLUMANLRI KORUSUN. DİGER DİNLER DE OLANLAR'I DA İSLAMLA SEREFLENMEYİ NASİP EYLESİN.SELAM VE DUA İLE KALIN.

Arkadaşım olayı zulümle nasıl bağdaştırdın anlamadım...Ben zaten merhameti insan sevgisi olanlardan bahsettim tekrar bakarsanız e bu tarz insanların da hangi dinden olursa olsun zulum yapabileceği düşünülemez değil mi...

Kusura bakmayın ama alakayı anlayamadım...Ona kalırsa yahudilere az zulüm yapılmadı...zulüm gören yanlızca müslümanlar mı...

Yâren
07-09-2008, 01:01
Ne ekersek onu biçeriz. Bugünlerde ekdiğimiz kin ve nefret tohumları ilerde tarifi zor acılara neden olacak. Müslümanların zihinleri diğer din mensuplarına karşı nefret ile doldurulursa dinler arası çatışmaya neden olur. Filistinde çocuklar kin ve nefret yerine hoşgörü ve yüksek eğitimle yetiştirilmiş olsa bugün orta doğu çok daha farklı olabilirdi.

İnsanlık bize bizden olmayana hor bakmak değildir.

kocturk
07-09-2008, 19:24
O dan dolayı ki sadece Allah Türk'ü korusun demek sadece yanlıstır..Baska bir acıklaması yoktur.Bana göre.

Mücahit adınla yaşa isminin adamı ol insaalla Türk milliyetçilerini faşist diye nitelendirmekten vazgeçmenizi tavsiye ederim bu yaptığınız suçlamanın ne denli tehlikeli olduğunu hatırlatırım bunu sürekli söylüyorum sen bana ve benim gibi düşünen Türk milliyetçilerine tanrı Türkü korusun diyen insanlara faşist derken benim nasıl bir yaşam sürdüğümü biliyormusun faşist kelimesinin anlamının ne olduğunu biliyormusun faşist demek kendi ırkından ve milletinden başka hiçbir milletin yaşamaya hakkının olmadığını diğer milletlerin 3.4. sınıf yarı insan olarak kabul eder ve o insanların yaşam hakkının olmayacağını onların sadece ve sadece kendi ırkına hizmet ve uşaklık için yaratıldığını düşünür tahrip olmuş yahudi inancında bunu çok net olarak görebilirsin yahudilikte üstün ırk inancı vardır onlara göre güya Allah sadece yahudi ırkını üstün yaratmıştır ve diğer insanları yahudi ırkına hizmet etmesi için vardır.Bu faşist kelimesinin en yalın ve senin anlayabileceğin açıklaması ve manasıydı sen bana bizlere Türk milliyetçilerine faşist derken bu yazdığım türden suçlamaları yapmış oluyorsun hiç bir Türk milliyetçisi üstün ırk olduğunu ve diğer milletlerin bizim ırkımıza hizmet etmek için yaratıldığını düşünmez hiçbir Türk milliyetçisi diğer milletleri ne kendine köle olarak kabul eder nede köle olmayı kabul eder bu ayrımı iyi yapın faşizm islamiyete de tamamiyle zıttır dolayısıyla türklük gurur ve şuuru islam ahlak ve faziletiyle yaşayan,ne beyazın siyaha nede siyahın beyaza üstünlüğü vardır üstünlük sadece takva sahiplerindedir diyen bir dine iman etmiş müslüman insanlar olarak bize faşist diye nitelendiren arkadaşlardan özür dilemelerini bekliyorum aksi halde benim kesinlikle kabul edemeyeceğim bir sıfatlamayı yapan arkadaşlardan kul hakkıma tecevüz ettiklerini hatırlatır öte dünyada hakkımı helal etmeyeceğimi bildiririm vatan sevgisi ve millet sevgisi imandandır faşizanlık ve Türk milliyetçiliği gibi asla yan yana bile gelemeyecek iki farklı kavramı iyi ayırt edin Kimse kimsenin nasıl bir yaşam sürdüğünü islamı nasıl yaşadığını bilemez

KOCTÜRK KARDES BEN KİMSEYE FAŞİST DEMEDİM DEMEM DE SANIRIM BUYUK YANLIS ANLISMA VAR!ORTADA.SADECE ÜMMETİN CIKARLARINI ÖNCE GÖZ ÖNÜNE ALINMASINI DAHA SONRA DA TURKLÜGÜMÜZÜN CIKARLARINI GÖZ ÖNÜNE ALMASINI GEREKTİGİNİ İFADE ETMEK İSTERDİM. KİMSE KUSURA BAKMASIN DA BEN KİMSEYE FAŞİST DİYECEK GERİ ZEKALI DEGİLİM.KOCTÜRK KARDESİM SİZDEN SUNU RİCA EDİYORUM LÜTFEN DİYORUM İYİ OKUYUN YAZIYI. VEDE BANA CEVAP OLARAK YAZDIGINIZI SAYGIYA KARSILIYORUM.BANA DÜSEN BUDUR.BAKIN ORTADA IRCILIK KELİMESİNİ SİLDİM.BUNU SİZİN TEPKİSİNİZ İCİN SİLMEDİM. KENDİ İSTEDİGİM İCİN SİLDİM. SELAM VE DUA İLE KALI.

mücahit ben yalanmı söylüyorum sen allah türkü korusun diyenler faşisttir diye yazdınmı yazmadınmı büyük yanlış anlaşılma olmuş demişsin Aşağıdaki paragraf sana ait değilmi?
O dan dolayı ki sadece Allah Türk'ü korusun demek sadece ırkcılıktır.Baska bir acıklaması yoktur.Bana göre
bu yazı seninmi değilmi allah türkü korusun demek sadece ırkçılıktır yazmışmısın yazmamışmısın ayrıca benim orjinal yazımdaki senden aldığım alıntıdaki faşist kelimesini silmisin sen her ne kadarda benden ve allah türkü korusun diyenlerden özür dilemesende pişman olduğunu anladım sen kendi vicdanınla hesaplaş

Duygu'Seli~
07-09-2008, 19:29
bu yazı seninmi değilmi Allah Türkü korusun demek sadece ırkçılıktır yazmışmısın yazmamışmısın ayrıca benim orjinal yazımdaki senden aldığım alıntıdaki faşist kelimesini silmisin sen her ne kadarda benden ve Allah Türkü korusun diyenlerden özür dilemesende pişman olduğunu anladım sen kendi vicdanınla hesaplaş

Allah sadece Türk'ü korusun diyenler elbetteki ırkçıdır..!! Gerçek müslüman aynı iyi dileği bütün mümin kardeşleri için söyler..Bütün mümin kardeşlerine dua eder..!! Allah Türk'ü korusun diyen Türklerden UTANÇ duyuyorum..!! Rabbim bütün Ümmeti Muhammed'i korusun,yanlış yola sapmaktan muhafaza etsin..!!

Meftun
07-09-2008, 21:19
kendisi için istediğini din kardeşi için de istemeyen asla gerçekten iman etmiş olamaz....

Mucahid
07-09-2008, 23:19

mücahit ben yalanmı söylüyorum sen Allah Türkü korusun diyenler faşisttir diye yazdınmı yazmadınmı büyük yanlış anlaşılma olmuş demişsin Aşağıdaki paragraf sana ait değilmi?
O dan dolayı ki sadece Allah Türk'ü korusun demek sadece ırkcılıktır.Baska bir acıklaması yoktur.Bana göre
bu yazı seninmi değilmi Allah Türkü korusun demek sadece ırkçılıktır yazmışmısın yazmamışmısın ayrıca benim orjinal yazımdaki senden aldığım alıntıdaki faşist kelimesini silmisin sen her ne kadarda benden ve Allah Türkü korusun diyenlerden özür dilemesende pişman olduğunu anladım sen kendi vicdanınla hesaplaş

Bakın KOCTÜRK DOSTUM BAKIN SİZİN ALINTI YAPDIGINIZ YAZI DA EVET IRCILIK KELİMESİ VARDI.SONRA DUSUNDUM NE KADAR YAZDIGIM BİRSEY SİLMEK VEDE YERİNE DAHA BASİT SÖZ YAZDIYSAM BENİM DÜSÜNCELERİM HALA AYNI'DIR.ANCAK BURADA BİR KEZ DAHA YAZMAYA GEREK DUYMADIM.SANAL ORTAMDA DA OLSA KALP KIRMAYA DEGMEZ.AMA YİNE SÖYLÜYORUM YAZIYI SİLEBİLİRİM AMA VİCDANIM DA HALA DUSUNCE VAR.

kocturk
07-10-2008, 20:30

mücahit ben yalanmı söylüyorum sen Allah Türkü korusun diyenler faşisttir diye yazdınmı yazmadınmı büyük yanlış anlaşılma olmuş demişsin Aşağıdaki paragraf sana ait değilmi?

Bakın KOCTÜRK DOSTUM BAKIN SİZİN ALINTI YAPDIGINIZ YAZI DA EVET IRCILIK KELİMESİ VARDI.SONRA DUSUNDUM NE KADAR YAZDIGIM BİRSEY SİLMEK VEDE YERİNE DAHA BASİT SÖZ YAZDIYSAM BENİM DÜSÜNCELERİM HALA AYNI'DIR.ANCAK BURADA BİR KEZ DAHA YAZMAYA GEREK DUYMADIM.SANAL ORTAMDA DA OLSA KALP KIRMAYA DEGMEZ.AMA YİNE SÖYLÜYORUM YAZIYI SİLEBİLİRİM AMA VİCDANIM DA HALA DUSUNCE VAR.

tamam kardeşim sen halan faşizm gibi allahın hiç sevmediği ve kullarını siyahın bayazdan beyazın siyahtan üstünlüğü yoktur üstünlük takva sahiplerinindir diyerek uyardığı alçakca bir yakıştırmayı yapıyorsan sana diycek başka birşey bulamıyorum ben bunu kesinlikle kabul etmem sana kesin bir dille tekrarlıyorum hakkımı helal etmiyorum ben nasılki seni digerlerini başkalarını dinsiz kafir diyemiyorsam demiyorsam sende bana böyle aşağılık bir yakıştırmayı yapamazsın sanırım kul hakkının ne kadar büyük bir günah olduğunu biliyorsundur şunu o kafana sok türk milliyetçileri ülkücüler türklü
k gurur ve şuuru islam ahlak ve faziletiyle yetişirler hayatlarının her anında allahı zikretmeyi temiz ve şereflice bir yaşam sürmeyi kendilerine düstur edinmişlerdir elbetteki kendini ülkücü diyen ama ülkücülükle uzaktan yakından alakası olmayan türkücü bozuntuları vardır ama bu bizim kutsal davamızın özünü ve kutsaliyetini zedeleyemez kimsenin bunu yapmasına müsade etmeyiz ve senin gibi genelleme yapan insanların davamıza faşizanca saldırmasına izin mermeyiz allah seni affetsin umarım sende birgün ülkücü yaşam şeklinin kapsamını ve kutsaliyetini idrak edersin
Allah Türkü Korusun( ben bunu yazdım ömrümün sonuna kadarda bunu söyliycem nasılki namazlarımda tüm insanlığa dua ediyorsam kendi milletim içinde duacı olacağım senin bundan hoışnut olmanı beklerdim Allaha emanet olun

Duygu'Seli~
07-10-2008, 20:36
Lütfen uzun uzun alıntı yapmayalım..Aksi takdirde yorumlarınızı silmek zorunda kalacağım.. :-*