Orijinalini görmek için tıklayınız : NEDEN BAZI KESİMLER BAŞÖRTÜYÜ BİR SİYASİ SİMGE OLARAK GÖRÜYOR?
SİYASİ SİMGE (!)
Müslüman hanımların İslam dininin kesin emri olan başörtüsüne çeşitli platformda ‘Siyasi simge’ diyerek hücum edenlere aslında söylenecek fazla bir söz yoktur.Bu bir İNANÇ MESELESİ’DİR.
Ben Müslüman’ım diyen bir bayan,başını örtmek mecburiyetindedir.Örtmez ise günaha girer.İnkar eder ise,İslam dininin bir hükmünü red etmiş olduğundan yeri bellidir.
Cilbab,çarşaf,yazma,eşarp,yaşmak,tülbent veya bazılarının deyimi ile türban,ne isim verilirse verilsin,Kur’an-ı Kerim’in Nur ve Ahzap suresinde net ifade ile belirtilen şartlar içerisinde örtünmek,her Müslüman kadın için farzdır.Yine fıkhi bir kaide olarak : Bir kadının inkar etmediği halde başını örtmemesi bir haram,büyük bir günahtır.Fakat ben Müslüman’ım dediği,hatta namazı,orucu ve her türlü ibadetini yerine getiren başka bir kimsenin Müslüman hanımlar için başını açması hususunda “açsın bir şey olmaz” demesi ise inkarcılıktır.Yani bunu söyleyen,dinin kesin bir emrini hafife almasından dolayı (ALLAH korusun) dinden çıkmış olur.
İslam dini açısından bu kadar önemli olan bir konuda her önüne gelenin rastgele söz söylemesi ne kadar kötü bir durum.Şuna kesinlikle inanıyoruz ki,bir kısım kendini bilmez,ben de Müslüman’ım diyen cahiller bir tarafa,genellikle bu hususları gündemde tutan,adını ‘TÜRBAN’ la niteleyerek başörtüsünü “Siyasi simge” olarak lanse edenler inanç karşıtlarıdır.Müslümanları takiyye yapmakla suçlayan bunlar,asıl takiyyeyi kendileri yapmaktadırlar.Açıkça ; ‘biz dinin emirlerine karşıyız’ demek cesaretini gösteremedikleri için bu gibi davranışlarla dinle örtülü mücadele vermektedirler.Ama,samimi Müslümanların bunları anlaması gerekir.
ŞİMDİ SORUYORUZ :
“ Müslüman kadının İslam’ın kesin emri olan başörtüsüne türban benzeri yakıştırma veya isimlendirme ile hücum edenlere biz de diyoruz ki : SOKAKLARDA,BALOLARDA,PLAJLARDAKİ SİZİN KADINLARINIZIN GİYSİLERİ,ACABA NEYİN SİMGESİDİR??? “
Kardeşlerim;sizce bu bazı kesimler başörtünün inançtan olduğunu bildikleri halde neden ısrarla başörtüsü için siyasi simge benzetmesini kullanıyorlar?amaçları sizce ne?
Üç mevsim
06-08-2008, 02:06
Namaz kılmayı niye dincilik olarak görüyorlarsa, islam'ın nurunun yayılmasını niye geiricilik olarak görüyorlarsa başörtüsünü de onun için gericilik görüyorlar. Ama buna karşın başörtülüler gericyiz var mı sana ne diyeceklerinden ve bu durumda konunun temel bir insan hakkı üzerinden tartışılacağını gördüklerinden meseleyi çarpıtmak ve başörtüsü yasağı sorununu toplumdan soyutlamak için başörtüsü siyasi simge diyorlar...
tayyipleyiz
06-08-2008, 02:24
Bazı araçlar vardır ki, amaca gitme adına patika niteliği taşır. Amaç vazgeçilmez ise, bunun adına yapılan herşey mübahtır. Bunu böyle bilirler, gereğinide her şekilde yapma adına ellerinden geleni esirgemezler.
Bu da amaç adına "figüran" niteliğindeki senaristlerin aracı olsa gerek... ;)
BaDe_EsNa
06-08-2008, 03:08
onlara göre başörüsü dinin gereği değil ki arabistandaki bedevilerin kıyafeti sadece ve bizim toplumumuzda başörtüsünü biz dinin gereği olarak lanse ediyoruz
evet onlar böyle düşünüyor çünkü bu sözler bana ait değil
başörtüsünü anlayabilmekten idrak edebilmekten o kadar uzaklar ki :(
aslında üzülüyorum onlar adına çağdaş diye geçinen çok bilinçsiz insan var ve bizlerle aralarına görülmez duvarlar çekmişler onlara anlatamıyoruz ifade edemiyoruz bu tür konuları
malesef bilinçsizlikten böyle düşünüyorlar
turk_oglu
06-08-2008, 03:30
bazı sahıslar cıkıp türban takan bizdendir gibi laflarla 28 subat öncesi ortalıgı karıstırıp bu duruma getirnedimi?
Rektörler türbanlılara selam duracak
bu kimin lafı ne anlıyorsunuz burdan?
Erbakan hocanın lafı buyrun sonra neden siyasi simge olarak dusunuyolar E bunu cıkaran siyasi simge diyen Erbakan hoca nasıl dusunulmez?
Üç mevsim
06-08-2008, 03:49
Arkadaşımızın son kullanma talimatı geçmiş bulunuyor. İlgililere duyrulur.
tayyipleyiz
06-08-2008, 04:20
Vicdan (!) da taşıyormuş, bu "muhterem" ... ;)
haritaci70
06-08-2008, 04:22
Sende nikini türk oğlu yapmışsın ya o zihniyetle... Daha bişey demiyorm.
bazı sahıslar cıkıp türban takan bizdendir gibi laflarla 28 subat öncesi ortalıgı karıstırıp bu duruma getirnedimi?
Rektörler türbanlılara selam duracak
bu kimin lafı ne anlıyorsunuz burdan?
Erbakan hocanın lafı buyrun sonra neden siyasi simge olarak dusunuyolar E bunu cıkaran siyasi simge diyen Erbakan hoca nasıl dusunulmez?
bilgi müdavimi
06-08-2008, 12:32
Çünkü,siyasetçilerden bazıları gerçekten siyasi simge olarak kullandı için.
Kalplerinde nifak tasiyan münafiklar basörtüsünü
ancak siyasi bir simge olarak görürler ve basörtüsünü kabul etmezler ....
Allah cc nin vaadi var kafirler münafiklar istemesede Allah cc nurunu tamamlayacaktir ......
müslüman ülkesinde müslümanim diye gecinen bazilari dinsizden daha fazla dinsiz kesiliyor
Allah cc hidayet eylesin hidayet eylemiyorsa kahru perisan eylesin (amin)
BaDe_EsNa
06-08-2008, 12:42
başörtüsü siyasi simge olarak falan kullanılmıyor hele ki Ak Parti'de bunun söz konusu bile olmasını yanlış buluyorum
o zaman chplilerde sürekli Atatürk'ün arkasına sığınmıyor mu ya da Atatürk'ü sürekli sahiplenmiyorlar mı bu durumda gerisini söylemeye gerek yok heralde
onlar yapınca bişey yok ama Ak Parti de başörtüsü simge
neye göre simge?
şimdi ben Ak Parti olmadan öncede başörtülüydüm yani Ak Partiliyim diye başörtü takmadım ki
ya da şöyle diyeyim chp Ak Parti gibi gerçekten iyi bir parti olsun bu ülke için gerçekten konuşmaktan başka birşeyler yapsın o zaman chpye bile veririm oyumu ben
başörtüsünün simgeyle falan alakası yok insanlar görüyor neyin ne olduğunu ona göre oy veriyor ama tabi ülkenin çoğunluğu da başörtülü olduğu için bu yanlış anlaşılıyor
başörtüsü siyasi simge olarak falan kullanılmıyor hele ki Ak Parti'de bunun söz konusu bile olmasını yanlış buluyorum
o zaman chplilerde sürekli Atatürk'ün arkasına sığınmıyor mu ya da Atatürk'ü sürekli sahiplenmiyorlar mı bu durumda gerisini söylemeye gerek yok heralde
neye göre simge?
şimdi ben Ak Parti olmadan öncede başörtülüydüm yani Ak Partiliyim diye başörtü takmadım ki
ya da şöyle diyeyim chp Ak Parti gibi gerçekten iyi bir parti olsun bu ülke için gerçekten konuşmaktan başka birşeyler yapsın o zaman chpye bile veririm oyumu ben
başörtüsünün simgeyle falan alakası yok insanlar görüyor neyin ne olduğunu ona göre oy veriyor ama tabi ülkenin çoğunluğu da başörtülü olduğu için bu yanlış anlaşılıyor
28 subat surecine kadar Erbakan Hoca cıkıp basörtüsünü imam hatip leri gelip diline dolayıp siyasetin icine cekmedimi? Ak parti kullanmamıs olabilir. Ama gecmiste kullanıldı ve su anda Ak partinin icinde Erbakan hocadan kalma kisiler var
Necmettin Erbakan imam hatipliler için ‘onlar bizim arka bahçemiz!' dememiş miydi?
Hoca’nın, ‘‘İslami düzene geçene kadar savaş bitmeyecek’’
Erbakan ‘‘Rektörler başörtüsüne selam duracak'
onlara göre başörüsü dinin gereği değil ki arabistandaki bedevilerin kıyafeti sadece ve bizim toplumumuzda başörtüsünü biz dinin gereği olarak lanse ediyoruz
Soru 1- Diyelim ki onların dediği gibi. Yani baş örtüsü dinin bir gereği değil. Dinde yeri olmadığı için de yasak. Demek ki dinde yeri olsa yasak olmayacak. Öyleyse bu ülkede yasaklar dine göre belirleniyor demektir. Ama bu dinin islam dini olmadığı kesin. Peki bunlar laiklik adı altında hangi dinin emirlerini bize uyguluyorlar?
Soru-2- Diyelim ki Arabistandaki bedeviler, müslümanlar başlarına örtü takıyor diye bize yasak. Yasaklar buna göre belirlenecekse, Amerikalı işçilerin giydiği kot denen kumaşlar niye Türkiyemizde giyiliyor? Hırvatların taktığı kravat niye boynumuzda? Neden onlarda yasak değil? Yoksa hristiyanların kılık kıyafetine evet diyip müslümanlarınkine hayır diyen bir zihniyet mi var?
Soru-3- Diğelim ki türban siyasi bir simge. Peki bu neyin siyaseti? Neyin sembolü? İnsanlarımız baş örtüsünü müslüman olduğu için inançları gereği takıyor. Eğer takmak ve takılmasına izin vermek müslümanlık adına siyasi bir olaysa, türbanı çıkarmak veya çıkarttırmak kimlerin yada hangi dinin adına yapılan bir siyaset?
BaDe_EsNa
06-08-2008, 14:54
neye göre simge?
28 subat surecine kadar Erbakan Hoca cıkıp basörtüsünü imam hatip leri gelip diline dolayıp siyasetin icine cekmedimi? Ak parti kullanmamıs olabilir. Ama gecmiste kullanıldı ve su anda Ak partinin icinde Erbakan hocadan kalma kisiler var
peki sırf Erbakan öyle dedi diye mi bu yasaklar yani yoksa zaten yasaklanmak isteniyordu bu da olması gereken bahane mi oldu önce bunu bir anlamak gerekiyor sanıyorum
BaDe_EsNa
06-08-2008, 15:01
Soru 1- Diyelim ki onların dediği gibi. Yani baş örtüsü dinin bir gereği değil. Dinde yeri olmadığı için de yasak. Demek ki dinde yeri olsa yasak olmayacak. Öyleyse bu ülkede yasaklar dine göre belirleniyor demektir. Ama bu dinin islam dini olmadığı kesin. Peki bunlar laiklik adı altında hangi dinin emirlerini bize uyguluyorlar?
Soru-2- Diyelim ki Arabistandaki bedeviler, müslümanlar başlarına örtü takıyor diye bize yasak. Yasaklar buna göre belirlenecekse, Amerikalı işçilerin giydiği kot denen kumaşlar niye Türkiyemizde giyiliyor? Hırvatların taktığı kravat niye boynumuzda? Neden onlarda yasak değil? Yoksa hristiyanların kılık kıyafetine evet diyip müslümanlarınkine hayır diyen bir zihniyet mi var?
Soru-3- Diğelim ki türban siyasi bir simge. Peki bu neyin siyaseti? Neyin sembolü? İnsanlarımız baş örtüsünü müslüman olduğu için inançları gereği takıyor. Eğer takmak ve takılmasına izin vermek müslümanlık adına siyasi bir olaysa, türbanı çıkarmak veya çıkarttırmak kimlerin yada hangi dinin adına yapılan bir siyaset?
sorular çok güzel de hocam bu zihniyetteki insanlar takıntılı
sadece Erbakan bunu dedi derler birkaç cümleye takılırlar bu tür konularda diyebilecekleri adam akıllı bu sorulara verebilecekleri cevaplar yok olmadı olamayacakta sanırım
kapalı kutu gibiler hiç birşey anlamıyorlar sadece belli cümleleri papağan gibi tekrarlayıp durmaktan başkada birşey yapmıyorlar
Necip Fazıl'ın bir sözü var ''Allah en ileri dereceye çıktığı zaman akılsızlığını anlayan şu akılsız aklın belasını versin'' birgün elbet anlayacaklarda o saatten sonra anlamak ne fayda eder bilmem
neye göre simge?
peki sırf Erbakan öyle dedi diye mi bu yasaklar yani yoksa zaten yasaklanmak isteniyordu bu da olması gereken bahane mi oldu önce bunu bir anlamak gerekiyor sanıyorum
Konu neden siyasi simge olarak goruluyor?
Erbakan Hoca nın dedikleri siyasi simge olarak gorulmesi icin yetmezmi?
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:05
ne demiş erbakan hoca
benim nenem 79 yaşında oda başörtüsü takıyor ne yani siyasi simge olarak mı takıyor...
???
BaDe_EsNa
06-08-2008, 15:10
peki Erbakan dönemi geçmedi mi hala niye öyle görüyorsunuz
o zaman Tayyip Erdoğan da ''başörtülüsüde bizim vatandaşımız açığıda'' demedi mi
hala neye göre başörtüsü siyasi simge diyebiliyorsunuz
ne demiş erbakan hoca
benim nenem 79 yaşında oda başörtüsü takıyor ne yani siyasi simge olarak mı takıyor...
???
Alıntı Ekle
Necmettin Erbakan imam hatipliler için ‘onlar bizim arka bahçemiz!' dememiş miydi?
BaDe_EsNa
06-08-2008, 15:12
ne demiş erbakan hoca
???
Alıntı Ekle
kardeş Allah rızası için bir tanecik yorumunda farklı birşey söyle aynı yorumu okumaktan sıkıldım ama
peki Erbakan dönemi geçmedi mi hala niye öyle görüyorsunuz
o zaman Tayyip Erdoğan da ''başörtülüsüde bizim vatandaşımız açığıda'' demedi mi
hala neye göre başörtüsü siyasi simge diyebiliyorsunuz
Erbakan hoca zamanında baskan yardımcıları teskilatın cogu su an Cumhurbaskanı ve Basbakan teskilat desen cogu ak partide isim degistirdim diye zihniyetim degistimi diyorsun?
Evet basörtüsü yanlıs bir olay serbest olmalı bencede ama olmasın diyenlerin dayanagı Erbakan hocanın siyasi simge gibi gostermis olması
ne demiş erbakan hoca
???
Alıntı Ekle
kardeş Allah rızası için bir tanecik yorumunda farklı birşey söyle aynı yorumu okumaktan sıkıldım ama
Alemdar a yazdım Erbakan ın ne dedigini sanırım gecmis sayfayı okumadı yada gozunden kactı kusura bakma
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:14
ne demiş erbakan hoca
???
Alıntı Ekle
diyecek kelime bulamayınca ne yapsın
ben sana şimdi o karşıtların söylediklerini yazarsam dilini yutarsın
pastelleme ile neyi kurtarmaya çalışıyorsun...
uyus herif
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:14
ne demiş erbakan hoca
???
Alıntı Ekle
Alemdar a yazdım Erbakan ın ne dedigini sanırım gecmis sayfayı okumadı yada gozunden kactı kusura bakma
o yazdığımı erbakan hoca demedi
ben dedim
nenem siyasi olduğu için mi takıyor başörtüsünü...
ne demiş erbakan hoca
???
Alıntı Ekle
uyus herif
Terbiyeni takın adam gibi konuscaksan konus uyusun alası sensin serefsizlik yapma burda
Ne yazdıgını bilmiyorsun Sen yazmamısmısın orda Erbakan hoca ne demis diye?
YavuzSultanSelim
06-08-2008, 15:16
Evet anadolu insanı siyasi simge olsun diye takıyor haklısınız.... :-*
yuh size
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:17
ne demiş erbakan hoca
???
Alıntı Ekle
uyus herif
Terbiyeni takın adam gibi konuscaksan konus uyusun alası sensin serefsizlik yapma burda
bana terbiye öğretene bak
kalkda boyunun ölçüsünü alalım
ateş olsan durduğun yeri yakarsın bana sanal delikanlılık yapma
başkalarına benzemem >:(
yuh size
Git onu Rektörler Türbanlılara selam vercek diyene sor Bize degil
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:17
yuh size
zorunuza mı gitti selam vermesi...???
ne demiş erbakan hoca
???
Alıntı Ekle
uyus herif
bana terbiye öğretene bak
kalkda boyunun ölçüsünü alalım
ateş olsan durduğun yeri yakarsın bana sanal delikanlılık yapma
başkalarına benzemem >:(
Benzesen ne olursun lam adam olsan adam gibi yazmayı ogrenirsin Bilgisayar arkasına saklanıp insanların yuzune söyleyemeyecegin seyleri karı gibi burda yazmak hosuna gidiyor herhalde git de bunları gercek hayatta birinin suratına de o 2 gözünü nasıl patlatıyolar
Burda sanal delikanlı olan adam gibi konusmayı bilmeyip satasandır
YavuzSultanSelim
06-08-2008, 15:19
yuh size
Bana birinin söylediği sözü pişirip pişirip önüme getirme :-*
küçülüyosun
yuh size
Evet 60 yasında 1 rektör 18 yasında 1 kızın karsısında selam durcak ha? Senin baban selam duruyormu senin karsında? Durdurabildimi selamı hayır ne oldu okula bile giremediniz Varmı bunun ötesi
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:21
yuh size
Evet 60 yasında 1 rektör 18 yasında 1 kızın karsısında selam durcak ha? Senin baban selam duruyormu senin karsında? Durdurabildimi selamı hayır ne oldu okula bile giremediniz Varmı bunun ötesi
Anayasa mahkemesi de bunun kanun sekline soktu istediginiz kadar bagırın aglayın artık bir daha meclis gundemine bile gelemez
sen öyle zannet kendini öyle ruyalarla avut
sonunuz geldi sizi nato kafa nato mermerler...
YavuzSultanSelim
06-08-2008, 15:23
Alemdar çocukla çocuk olma
Üç mevsim
06-08-2008, 15:27
ALEMDAAAAR!!!
Alemdar sen biraz dışarı çıkıp hava alır mısın? Lütfen bir cevap daha vermeyelim.
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:28
ALEMDAAAAR!!!
Alemdar sen biraz dışarı çıkıp hava alır mısın? Lütfen bir cevap daha vermeyelim.
kes sesini özgün
>:(
YavuzSultanSelim
06-08-2008, 15:29
ALEMDAAAAR!!!
kes sesini özgün
>:(
noluyo sana yaa !!!
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:30
neden utanıyorsun benden mi yalçın bey
adam
hakaret üstüne hakaret ediyor
bu kadar alttan almayın
canımı sıktı sen kalkmış alttan alıyorsun anlamayana anlatamaya çalışıyorsun >:( >:( >:(
CEM SULTAN
06-08-2008, 15:31
Şu ;
''Türbanı siyasete alet etmeden halledin''
diyen moronlara neden hiçbiriniz:
''Bu yasak siyaset kullanılarak getirildi ve siyasetle getirilen bir yasakta öyle çözülür.Başka yol varsa gösterin''
diye sormuyorsunuz ki?
(Not: Türbanın ne olduğunu bilmiyorum ama bizim kızkardeşlerimizin, annelerimizin ve sitede ki arkadaşlarımızında dahil olduğu değerli bayanlarımız o örtüyü inanç için takar ve ona BAŞÖRTÜSÜ denir!...Kafanızdan icat uydurmayın...)
YavuzSultanSelim
06-08-2008, 15:31
adam
bu kadar alttan almayın
canımı sıktı sen kalkmış alttan alıyorsun anlamayana anlatamaya çalışıyorsun >:( >:( >:(
her hakaret edenle uğraşsaydık işimiz vardı sana yakıştıramadım
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:32
adam
bu kadar alttan almayın
her hakaret edenle uğraşsaydık işimiz vardı sana yakıştıramadım
kimse bana seviyemi öğretemez ben seviyemi bilirim
ayrıca her hakaret eden eyvALLAH demek benim karakterimde yok sizde varsa bilemem...
YavuzSultanSelim
06-08-2008, 15:34
Tercih senin ben bilemem ;)
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:36
o zaman bana yol öğretme
tercihimi ben biliyorum bu saatten sonra kimseden nasihat alacak halim yok hele benden ufak birinden..
birileri ortaya bir laf atıyor sonrada kenardan köşeden izliyor hayasızca arkadaşlar bence muhatap almayın bu gibilerini kendi seviyemizi koruyalım...
Başörtüsüne türban siyasi simgesi demek isteyen der bunların kafaları basamaz anlamaz boşuna lugatımızı basitleştirip anlatmaya çalışmayın an_la_maz_laaaaaaaaaaaar >:(
YavuzSultanSelim
06-08-2008, 15:38
o zaman bana yol öğretme
tercihimi ben biliyorum bu saatten sonra kimseden nasihat alacak halim yok hele benden ufak birinden..
Ben kimsenin yaşına bakmam başına bakarım...
ayrıca ben sana yol göstermedim sadece uyardım bir arkadaşın olarak sen bana da sert çıktın tekrar söylüyorum tercih senindir
CEM SULTAN
06-08-2008, 15:39
Ya bir zavallı yüzünden kendi içimizde kavga çıkarıyoruz yapmayın böyle...
Şu kavgayı çıkaranda cevap veremeyince kaçtı işte...
Ne kadar zavallı insan var ya...
Bu CHP'lilerde cacık olmaz...
16 yaşında diye küçümsedikleri insanlardan amma da çok korkmuş birileri. :) Eee "rencide olur dide i huffaş ziyadan" olsun o kadar.
siyasi simgelerin üniversitelere giremediği üfürükten tayyare öngörüsünü sadece deyinelim.
Peki velev ki siyasi simge, siyasi simgelerin üniversitelere girmesi ne zamandan beri yasak, yasaksa niye ?
Burada abilerinizin size ezberlettiği klişeler fazla yaramaz ;)
Adamın kafaya bak, demek ki bir siyasetçi "açık bayanlara rektörler selam duracak" dese üniversiteleri kapatacağız. Kapalılar giremiyor, açıklar da siyasilik taşıyormuş :) Aslında hepsi liselerden mantık dersini kaldıran bedbahtın eseri
EpiVaTeS
06-08-2008, 15:43
o zaman bana yol öğretme
ayrıca ben sana yol göstermedim sadece uyardım bir arkadaşın olarak sen bana da sert çıktın tekrar söylüyorum tercih senindir
konuyu kapa tartışmak istemiyorum
başımada laf etmişsin bu sitede kimse benim görüşüme
alaycı bir uslup kullanamaz kullanırsa
o zaman görüşürüz..
YavuzSultanSelim
06-08-2008, 15:44
başına niye laf ediyim senin sinirin tepende ne dediklerimi de anlamıyosun sanırım. kimsenin zekasına görüşlerine saygısızlık ne zaman yapmışım bu forumda?
Hele ki büyüklerime böyle birşey yapmam zaten.
Üç mevsim
06-08-2008, 15:46
o zaman bana yol öğretme
konuyu kapa tartışmak istemiyorum
başımada laf etmişsin bu sitede kimse benim görüşüme
alaycı bir uslup kullanamaz kullanırsa
o zaman görüşürüz..
o zaman bana yol öğretme
Her zaman nasihat alınacak birileri vardır. Seviyemi bilirim bana kimse bişey öğretemez havaları çok yakışıksız. Görülüyor ki seviyeni bilemiyorsun. Napacan adama yani adresini istiyosun, gidip öldürecen mi ne yapacan adama ya..
Bu tür söylemlerden uzak duralım. Bunun yeri burası değil, böyle mafya ağızlarıyla foruma rahatsızlık verdiğimizin farkında mıyız??
Tartışmanın sonu kırıcılığa gittiği için konu kilitlendi.
Foruma gelen muhalif insancıklara ancak "misliyle" muamele edelim. Tavrımız ancak onların tavrına karşılık olsun. Alaya alay, dokundurmaya dokundurma, ucundan hakaretlere ucundan hakaret. Mesela "ahmak" hakaretinin karşılığı "ş.z" olmasın ya da hakareti başlatan taraf ak parti forumdan biri olmasın. Zaten o tiplerin amacı tahrik olduğu için fazla nefes alamıyorlar. Birileriyle aramızda birtakım farklar olsun ;)
Söylediklerim kimseye yönelik değildir. Yönetimi zor duruma düşürebileceğimizi aklımızdan çıkarmayalım inşallah.
Hayırlı paylaşımlar.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.