fatih kısaparmak balon baskılı balon Okullarda Tek Tip Kıyafet Uygulamasının Kaldırılmasını Doğru Buluyormusunuz ? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Okullarda Tek Tip Kıyafet Uygulamasının Kaldırılmasını Doğru Buluyormusunuz ?

_SoN_
11-29-2012, 14:03
İlköğretim hayatını belli maddi zorluklar içerisinde geçiren bir öğrenci olarak konuşuyorum,belkide ilk defa Başbakan ve Partim ile bu kadar ters düşüyorum.Nasıl olurda tam olarak hesaplanmadan bu karar alınır,nasıl olurda eşitliğin demokrasinin bu kadar ön planda olduğu zamanda bu uygulama hayata geçirilir çok merak ediyorum .

özellikle ilk ve ortaöğretimde;kıyafette tek tip olmak demek tüm öğrencilerin kendilerini diğer arkadaşları ile maddi manavi eşit olduğunu hissetmesi demektir.Bu uygulamayı kaldırısanız fakir ve durumu olmayan aileleri çocuklarının yanında mahçup durumu düşüreceksiniz.Bunu üniversite öğrencisi çok düşünmez,bundan etkilenmez ama ilköğretim öğrencisi bu konunun altında ezilir.

Zengin aileler çocuklarına farklı kıyafetler alarak gösteriş yarışına girerken,maddi durumu elverişli olmayan ailenelerin çocuğu bu durum karşısında hep ailesini zorlayacak ve bu durum aileleri çok zor duruma sokacaktır.

Bir ülkede tek tip kıyafet uygulamasını kaldırmak için aileler arasında maddi farkın olmaması gerekir,bu ülkede bunun olduğunu düşünmek,bunu düşünmeye kendini zorlamak,en kibar tabirle hayalciliktir.

Umuyorum,bu uygulamanın getirecekleri yanında,bizden götürecekleride iyi hesaplanır.Umuyorum biran önce bu konuda geri adım atılır.

Hakan Özkan
11-29-2012, 14:13
Fakir kılık kıyafeti ile ayrışmaz. Paralı çocuk tükettiği yediği içtiği her şey ile zaten ayrışıyor. Kılık kıyafet yasası eksik ama tek tipi önlediği için gerekli.

_SoN_
11-29-2012, 14:14
AYRINTI :

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.
Uygulama 2013 - 2014 öğretim yılında başlayacak.
"Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Belli sınırlamalar hariç okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafetin serbest bırakıldığı ifade edilen yönetmelikte, öğrencilerin okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacağı belirtildi.
Bakanlığa bağlı özel kurumlarda ise öğrenci velilerinin yüzde 60'nın isteğine bağlı olarak okul yönetimi öğrencilere yönelik kıyafet belirleyebilecek.
HANGİ DERSLERİ KAPSIYOR?
Yönetmelikte imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında okuyan kız öğrencilerin tüm derslerde, seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinin yer aldığı diğer ortaokul ve liselerde ise sadece Kuran-ı Kerim dersinde başlarını örtebilecekleri belirtildi.
Yine yönetmeliğe göre, öğrencilerin yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyecekleri, öğrenim gördükleri programın özelliğine göre atölye, işlik ve laboratuarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet giyecekleri; beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyecekleri ifade edildi. Öğrencilerin tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacağı belirtildi.
Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilecek. Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye malî yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak.
SINIRLAMALAR ŞUNLAR
Yönetmelikte kılık ve kıyafetle ilgili getirilen sınırlamalar ise şöyle; "Öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takıları takamaz. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemeyez, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez.
Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyez. Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz."
Kurallara uymayan öğrenciler ve okul yönetimleri hakkında disiplin hükümlerinin uygulanacağı belirtilen yönetmelikte, 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik" ile 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan "ile 22/7/1981 tarihli ve 8/3349 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına bağlı "Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri" ibaresinin yürürlükten kaldırıldığı dile getirildi.
2012-2013 öğretim yılının sonuna kadar kaldırılan yönetmelik hükümleri uygulanmaya devam edecek. 2013-2014 öğretim yılında ise sadece isteyen öğrenciler daha önceki yıllarda okul yönetimince belirlenen önlük ve okul üniformalarını giyebilecek. ,

LâHuTî
11-29-2012, 14:26
Okuldayken en büyük korkumdu kıyafetin serbest olması.
Çünkü herkes en iyilerini giyip gelecekti yada en rezillerini.
Çünkü sabah başka öğlen başka her gün bir başka giyineceklerdi.
Çünkü onlar her sokağa çıktıklarında ihtiyaçları olmadığı halde kıyafet alırlardı.
Çünkü onlara doğum günlerinde bile hediye olarak kıyafet alınırdı.
Çünkü onlar bayramdan bayrama bile kıyafet alamamanın ne demek olduğunu bilemezlerdi.
Benim gibi ihtiyacı olduğu halde kıyafet alamamanın ne denli güç bir durum olduğunu
hiç kimsenin anlamasına imkan yoktu...Hala da yok.
Bu yanlış oldu hemde çok yanlış.Umarım bir an önce bu yanlıştan dönerler.

Necip Fazıl
11-29-2012, 14:29
http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-snc7/c38.0.403.403/p403x403/481832_523192594366846_1873006998_n.jpg

;D :hihi2:

Şaka bir yana destekliyorum tek tip insan yetiştirme zihniyetinin bir eserini daha yok etme çabası olarak gördüğüm bir konu... Yetmez ama evet diyorum vesselam...

_SoN_
11-29-2012, 14:30
Çünkü onlar her sokağa çıktıklarında ihtiyaçları olmadığı halde kıyafet alırlardı.
Çünkü onlar bayramdan bayrama bile kıyafet alamamanın ne demek olduğunu bilemezlerdi.
Benim gibi ihtiyacı olduğu halde kıyafet alamamanın ne denli güç bir durum olduğunu

Bu duyguları anlamak için o dönemleri yaşamak,o maddi imkansızlıklarla okumak gerekir,şuanda bu kararı alanların ben böyle bir okul hayatı geçirdiklerine inanmıyorum.Tek dileğim bu tarz uyarıları dikkate almaları ve en azından o durumdaymış gibi düşünmeleri. Bu durumu içtenlikle düşünseler bile alınan kararın ne kadar yanlış olduğunu anlayacaklardır.

onurcan
11-29-2012, 14:47
Kılık kıyafet konusunda artık zengin fakir ayrımı diye bir takıntı olacağını pek zannetmiyorum.
insanları serbest bırakın isteyen istediğini giysin özgürlük diye konuşuyoruz değil mi bu olay birazda kültürle alakalı bir durum tartışmalar olması doğaldır.

_Ednâ_
11-29-2012, 16:20
neden sadece zengin fakir olayı gibi değerlendiriyoruzki,
O hayır cevabının yanına bence daha çok madde koyulabilir...

ak sevda
11-29-2012, 16:36

bu duyguyu az çok biliyorum
ben baya kıyafetle gittim okula bizim öğretmenler pek aldırmıyordu
ama bence öğrenci farkı olmalı sokakta serseri mi öğrenci hemen farkedilmeli

_SoN_
11-29-2012, 16:39
neden sadece zengin fakir olayı gibi değerlendiriyoruzki,
O hayır cevabının yanına bence daha çok madde koyulabilir...

anketin yanındakileri sildim,buyrun maddeleri beraber koyalım.

Cihannur
11-29-2012, 16:46
Hayırlı olsun. En geç 1990'lı yılların başlarında getirilmesi gereken okullarda serbest kıyafet uygulamasına 2013 yılında geçebiliyoruz.

Katade
11-29-2012, 16:48
Ayrıntıları okuyunca zannettiğimiz gibi bir kıyafet serbetliği olmadığını görücez

_Ednâ_
11-29-2012, 19:54
anketin yanındakileri sildim,buyrun maddeleri beraber koyalım.

haberin verildiği konuda ben yeterince karşıtlığımı ifade eden maddeler belirttiğimi düşünüyorum,
onu silinsin diye söylemedim, karşı çıkanların tek sebebi o olarak düşünülmemeli demek istedim.

Necip Fazıl
11-29-2012, 21:53

Bakan Şahin kılık kıyafet düzenlemesi ile ilgili konuştu. Bakan Şahin, "Bu uygulama henüz açıklanmadan önce tüm dünya ülkeleri araştırıldı ve Komünist ülkelerde bile bu uygulamanın 90'lı yıllarda var olduğu gözlemlendi.

Bu uygulama şu an için olumsuz yansımaları henüz yansımadı. Ancak okul önlükleri imal eden sektörde sıkıntı olabilir. Bu uygulama bir yıl sonra başlayacaktır. Anne ve babalar bu uygulama olmadan çocuklarına önlük alıyorlardı. Kıyafet konusunda sıkıntı yapmalarına hiç gerek yok.

Artık eski Türkiye değil güçlü bir ülkeyiz. Ayrıca mağdur ailelere bu konuda yardımlarda da bulunacağız.'' dedi. TRTHABER

Asi_isyankar
11-30-2012, 13:51
Doğru bulmuyorum...

HaArP
11-30-2012, 17:28
Tek tip kıyafet diye bir kavram zaten saçmalığın daniskasıdır...! Bunlar öğrenci mi yoksa asker mi ???

Fırtına_
11-30-2012, 18:02
bence akpartiforumda bile bu kadar karşıt görüşün olması bile kararın ne denli yanlış olduğunu gösteriyor.

Cihannur
11-30-2012, 18:10
Okullarda serbest kıyafete geçilmesi kararı çok geç kalınmış (en geç 1990'lı yılların başlarında geçilmeliydi) ama nihayet gerçekleşmiş olan % 100 doğru bir karardır.

Türkiye'de giyim genel olarak pahalı değil Allah'a şükürler olsun. Eğer gerekirse dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına giyim yardımı yapılabilir. Böylelikle dar gelirli vatandaşlarımızın çocukları hep aynı kıyafetlerle okula gitmek zorunda kalmazlar.

q.klavye
11-30-2012, 18:37
kesinlikle yanlış bir uygulama olacak bu serbest kıyafet olayı.lahuti arkadaş zaten güzel özetlemiş durumu ama ben biraz farklı bir bakış açısı ile olayı ele almak istiyorum.Lisedeyken kıyafetimizden dolayı-hangi okulda olduğumuzu belli ettiği için-saygı duyan çok insan olurdu.ve bundan dolayı da lisemizin adına zarar vermemek için üniformalıyken çok daha dikkatli davranırdık.

Necip Fazıl
11-30-2012, 18:56
kesinlikle yanlış bir uygulama olacak bu serbest kıyafet olayı.lahuti arkadaş zaten güzel özetlemiş durumu ama ben biraz farklı bir bakış açısı ile olayı ele almak istiyorum.Lisedeyken kıyafetimizden dolayı-hangi okulda olduğumuzu belli ettiği için-saygı duyan çok insan olurdu.ve bundan dolayı da lisemizin adına zarar vermemek için üniformalıyken çok daha dikkatli davranırdık.

Bunun için devrim niteliğinde bir olayı yanlış diye değerlendirmek bence çok mantıklı değil...

q.klavye
11-30-2012, 19:00
Bunun için devrim niteliğinde bir olayı yanlış diye değerlendirmek bence çok mantıklı değil...

Bir dakika ben sadece olaya farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştım.lahutinin dediklerini söylemek çok çok daha mantıklı ama tekrara düşmenin de bir alemi yok.dediğim gibi sadece farklı bir bakış açısı

Necip Fazıl
11-30-2012, 19:09
Bir dakika ben sadece olaya farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştım.lahutinin dediklerini söylemek çok çok daha mantıklı ama tekrara düşmenin de bir alemi yok.dediğim gibi sadece farklı bir bakış açısı

Lahuti kardeşimin yaşadığı zorlukların belkide kat kat fazlasını yaşamış birisi olarak söylüyorum bunları insanlar artık eskisi gibi fakir değil elbette fakir olanıda var ama bakanlıktan yapılan açıklamada bu durumdaki insanlara yardım yapılabileceği açıklandı zaten...

Şimdi eski hükümet yok arkadaşlar benim içim rahat ALLAH'a şükür bu konuda bakanlık gereken yardımları yapacaktır yapmazsa gelin beraber söveceğiz bu sözünde durmayanlara...

LâHuTî
11-30-2012, 19:42
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395069_443510869044612_1408428559_n.jpg

q.klavye
11-30-2012, 19:59
meçhul arkadaşım yazdım sözünü bir kenara:)seneye bu vakitler yine konuşalım bunu

lahuti arkadaşım karikatürde süpermiş.olayın özeti tadında :)

Cihannur
11-30-2012, 20:19
Konunun ajite edilmesinin gereği yok. AK Parti iktidarı dar gelirli vatandaşlarımıza gıda ve kömür yardımlarında bulunduğu gibi giyim yardımlarında da bulunabilir. Türkiye artık AK Parti iktidarı öncesinin maddi olarak fakir ülkesi değil. AK Parti iktidarında Türkiye günümüzde maddi olarak orta gelirli olan ve zengin olmaya yaklaşmış bir ülke. Gıda ve kömür yardımları yapılan dar gelirli vatandaşlarımıza talep etmeleri hâlinde giyim yardımları da yapılacaktır inşaallah.

Necip Fazıl
11-30-2012, 21:35
meçhul arkadaşım yazdım sözünü bir kenara:)seneye bu vakitler yine konuşalım bunu

lahuti arkadaşım karikatürde süpermiş.olayın özeti tadında :)

Tamam kardeşim inşALLAH buradaysak hatırlatacağız birbirine ama seneye kadar sürmez partimiz yakında yardımlara başlayacaktır inşALLAH... :)

q.klavye
11-30-2012, 21:46
... seneye kadar sürmez ...

seneye kadar sürmez kısmına şöyle katılıyorum;yakında beni burdan aforoz ederler.Onun için bura da seneye kadar ömrüm olmaz gibi:hihi2:

Necip Fazıl
11-30-2012, 22:09
seneye kadar sürmez kısmına şöyle katılıyorum;yakında beni burdan aforoz ederler.Onun için bura da seneye kadar ömrüm olmaz gibi:hihi2:

Niye ki hayırdır...

Yaptığın muhalif çıkışlar yüzünden bunları söylüyorsan merak etme derim muhalefet yapmayı kendi görüşü haricindekileri sövmek zannedenleri gidenler listesine ekliyoruz sadece... :)

q.klavye
11-30-2012, 22:30
Niye ki hayırdır...

Yaptığın muhalif çıkışlar yüzünden bunları söylüyorsan merak etme derim muhalefet yapmayı kendi görüşü haricindekileri sövmek zannedenleri gidenler listesine ekliyoruz sadece... :)

tam olarak ondan dolayı:)edna arkadaşla bir arkadaş daha vardı ben onları çok destekliyorum.bir tek onlar bana sahip çıkar gibi:w: işin kötü tarafı beni de tanımıyor bu arkadaşlar:w: kendi kendine gelin güvey olmak şu an bana çok yakışan bir laf oldu:D

Necip Fazıl
11-30-2012, 22:38
tam olarak ondan dolayı:)edna arkadaşla bir arkadaş daha vardı ben onları çok destekliyorum.bir tek onlar bana sahip çıkar gibi:w: işin kötü tarafı beni de tanımıyor bu arkadaşlar:w: kendi kendine gelin güvey olmak şu an bana çok yakışan bir laf oldu:D

Edna kardeşimiz hala forumda muhterem :) Merak etme eleştirilere açığızdır... :saygılar:

q.klavye
11-30-2012, 22:45
2. kişiyi buldum hakan özkan.üşenmedim aradım buldum:)
ama emin ol herkes senin tavrında değil.

Necip Fazıl
11-30-2012, 22:50
2. kişiyi buldum hakan özkan.üşenmedim aradım buldum:)
ama emin ol herkes senin tavrında değil.

Muhterem bende bazen eleştiride ayarı kaçıranları kalaylıyorum ama en çokda ben eleştiriyorum bu partiyi forumda ;D :hihi2: Sıkıntı yok insanın olduğu yerde hata kaçınılmazdır dört dörtlük ülke dört dörtlük parti düşünmek yanlış olur...

Ama yinede eleştireceğiz ki hatalardan dönülsün dimi... :)

q.klavye
11-30-2012, 22:59
Muhterem bende bazen eleştiride ayarı kaçıranları kalaylıyorum ama en çokda ben eleştiriyorum bu partiyi forumda ;D :hihi2: Sıkıntı yok insanın olduğu yerde hata kaçınılmazdır dört dörtlük ülke dört dörtlük parti düşünmek yanlış olur...

Ama yinede eleştireceğiz ki hatalardan dönülsün dimi... :)

espiri nedir biliyor musun?kendi içimizde alabildiğine eleştirip dışarıda koruyabilmek bu kadar basit aslında.
dur bakalım galiba seni de sevecem :w:

Necip Fazıl
11-30-2012, 23:02
espiri nedir biliyor musun?kendi içimizde alabildiğine eleştirip dışarıda koruyabilmek bu kadar basit aslında.
dur bakalım galiba seni de sevecem :w:

'Mechul'e sorular' başlığında belirtmiştim çok esprili bir insan olduğumu...

Ben seni sevdim bile...Bir aşk doğuyo galiba töbe yaa... Olum bak git... :w: :hihi2:

q.klavye
11-30-2012, 23:09
'Mechul'e sorular' başlığında belirtmiştim çok esprili bir insan olduğumu...

Ben seni sevdim bile...Bir aşk doğuyo galiba töbe yaa... Olum bak git... :w: :hihi2:

Bu forumda her şey çok dallı budaklı.Neyin nerde olduğunnu hala çözebilmiş değilim tam.az önce bir haber gördüm nur serterle ilgili yarım saattir onu arıyorum.güya yorum yazacaktım şimdi de bulamıyorum :hihi2: ama senle ilgili o sayfayıda elbet bulurum bir gün :hihi2: yalnız konudan baya saptık.çok ayıp etmişiz :D

Necip Fazıl
11-30-2012, 23:21
Bu forumda her şey çok dallı budaklı.Neyin nerde olduğunnu hala çözebilmiş değilim tam.az önce bir haber gördüm nur serterle ilgili yarım saattir onu arıyorum.güya yorum yazacaktım şimdi de bulamıyorum :hihi2: ama senle ilgili o sayfayıda elbet bulurum bir gün :hihi2: yalnız konudan baya saptık.çok ayıp etmişiz :D

Konu bu sanırım Nur Serter bu kadar da olmaz dedirtti ! (http://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=167172)

Aslında forum çok kullanışlı Nokia'nın menusü gibi... :hihi2:

Evet konyu dağıttık bende onu diyecektim... :)

LâHuTî
12-01-2012, 01:52
Kömür ve gıda gibi giysi yardımını da Ak parti yapar diyenler
acaba milletin geçiminide mi Ak parti sağlayacak?
Bu fikir bana nedense biraz saçma gibi geldi ama hadi neyse.

Cihannur
12-01-2012, 01:57
Kömür ve gıda gibi giysi yardımını da Ak parti yapar diyenler
acaba milletin geçiminide mi Ak parti sağlayacak?
Bu fikir bana nedense biraz saçma gibi geldi ama hadi neyse.

Herkes kendi geçimini sağlamakla yükümlüdür. AK Parti iktidarı, geçinmekte zorlanan vatandaşlarımıza yardımlarda bulunuyor.

Dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına giysi yardımları yapılması niye saçma olsun ki? Daha önce de söylediğim gibi, Türkiye'de giyim genel olarak pahalı değil. AK Parti iktidarı, dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına rahatlıkla giyim yardımlarında bulunabilir.

Necip Fazıl
12-01-2012, 02:03
Bu konuda Ak parti'yi eleştirebileceğimiz tek nokta şu olabilir insanlara kömür elbise vs. yardımı yapacağına insanların gelirini düzeltin de yardım yapmak zorunda kalmayın değil mi yanlışmıyım...

Cihannur
12-01-2012, 02:45
Bu konuda Ak parti'yi eleştirebileceğimiz tek nokta şu olabilir insanlara kömür elbise vs. yardımı yapacağına insanların gelirini düzeltin de yardım yapmak zorunda kalmayın değil mi yanlışmıyım...

AK Parti iktidara geldiğinde 2002 yılında Türkiye'nin Milli Geliri 230 Milyar $, Kişi Başına Düşen Milli Geliri de 3.492 $'dı. AK Parti iktidarında 2011 yılında Türkiye'nin Milli Geliri 772 Milyar $, Kişi Başına Düşen Milli Geliri de 10.444 $ oldu Allah'a şükürler olsun. Yukarıdaki rakamlardan da anlaşılacağı gibi AK Parti, insanların gelirini epey yükseltti. AK Parti iktidarında işsizlik de azalarak % 10'un altına tek haneli rakamlara düştü. Ülkemizin ve milletimizin maddi durumu AK Parti iktidarında AK Parti iktidarı öncesine göre çok daha iyi olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da bugünümüze göre daha iyi olacak inşaallah.

q.klavye
12-01-2012, 02:48
AK Parti iktidara geldiğinde 2002 yılında Türkiye'nin Milli Geliri 230 Milyar $, Kişi Başına Düşen Milli Geliri de 3.492 $'dı. AK Parti iktidarında 2011 yılında Türkiye'nin Milli Geliri 772 Milyar $, Kişi Başına Düşen Milli Geliri de 10.444 $ oldu Allah'a şükürler olsun. Yukarıdaki rakamlardan da anlaşılacağı gibi AK Parti, insanların gelirini epey yükseltti. AK Parti iktidarında işsizlik de azalarak % 10'un altına tek haneli rakamlara düştü. Ülkemizin ve milletimizin maddi durumu AK Parti iktidarında AK Parti iktidarı öncesine göre çok daha iyi olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da bugünümüze göre daha iyi olacak inşaallah.

Ya arkadaşım bunun aksini söyeleyen yok ki.Neyin savunması ki bu?Millet diyor ki şu andaki durum bunu kaldıramaz.Beklemek gerek ...

Cihannur
12-01-2012, 02:53
Ya arkadaşım bunun aksini söyeleyen yok ki.Neyin savunması ki bu?Millet diyor ki şu andaki durum bunu kaldıramaz.Beklemek gerek ...

Meçhul'ün, AK Parti, insanların gelirini düzeltsin sözlerine karşılık o mesajımı yazdım ve AK Parti'nin insanların gelirini epeyce düzelttiğini belirtmiş oldum.

q.klavye
12-01-2012, 03:09
Meçhul'ün, AK Parti, insanların gelirini düzeltsin sözlerine karşılık o mesajımı yazdım ve AK Parti'nin insanların gelirini epeyce düzelttiğini belirtmiş oldum.

bu durum için çokta gerekli bir söylem değil.diyoruz ki şu anda durumumuz hala ve hala çok iyi değil.bizim insanımız ''ne demiş,ne söylemiş'' olayına çok takılır...bir avrupalı mantığın da değiliz.fazla duygusalız ve bundan dolayı da kıyafet olayı ile ilgili bu çocuklar çok sıkıntı yaşayacak.
İlkokulda ve hatta lisede çocuklar çok acımasızdır bunu biliyoruz.Lahutinin paylaştığı karikatür o kadar yerinde olmuş ki önceden de dediğim gibi olayın özeti kıvamında,tadından yenmez bir karikatür olmuş.Bu çocuklar insanların fiziksel kusurlarıyla bile acımasızca ''senin elin yok,senin ayağın yok'' vs şekilde dalga geçiyorlarsa ve kıyafet olayıda işin içine girerse çok daha felaket durumlar ortaya çıkar.

Ve şunuda söyleyeyim o acımasızca dalga geçtikleri çocukların %5lik kısmı iyice hırslanıp çalışsada %95 lik kısmı hayata küsüp okulu bırakıyor.Emin olun bunu yakinen gözlemledim ve bundan dolayıda bu serbestliğe karşıyım.

Ayrıca rica edeceğim yine devletin yardım yapma bahsi geçmesin ya.Allah rızası için bir etrafınıza bakın ihtiyaç sahiplerinden kaçı devlet kapısına gidip yardım istiyor?adamlar istemekten haya ediyorlar ya.ama insanların bu duyguyu bilmesini beklemekte çok şey istemek anlamına mı geliyor?(!)

_Ednâ_
12-01-2012, 03:16
Tenkitinde ölçüsü olmalı elbette,
Akpartinin ülkeyi ne seviyeye getirdiği aşikar...
Rabbim razı olsun..
Lakin kullanmayı bilmeyen çok olduğu için adil bir dağılım olduğu söylenemez,
zaten şahsen benim itirazımda bu,

bir misal veriyim, kardeşim 12 yaşında; taşınma durumu olduğu için okuluda değişti
taşınılan yer gelir seviyesi daha yüksek olan ailelerin yaşadığı bir semt
ve haliyle okul arkadaşlarıda gelir seviyesi yüksek ailelerin çocukları
henüz 1 ay geçiyor ve daha yeni alınmış gayet özellikli telefonunun değiştirilmesini istiyor
ve gerekçeside herkeste blackberry var benim telefonum onlarınkinin yanında çok sıradan kalıyor diyor...
kendi seviyesinde arkadaşlarla takılmasını önersekte, malesef hep kendinden üstün olanları görme hali çocuklarda aşırı...

elbette yetişme tarzı bu duruma etkidir, fakat çocuk psikolojisi işte bu...
ben çocuğun her istediği olmalı demiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece psikolojilerine örnek verdim..

bu uygulamanın avantajları var elbette, fakat ben dezavantajlarını daha baskın görüyorum...

Necip Fazıl
12-01-2012, 03:23
Muhteremler bu ülkede kimse kişi başına düşen milli gelire bakmaz cebine giren paraya bakar...

Biz bu rakamları biliyoruz zaten hatırlatmanıza gerek yok bu rakamlara itirazımız da yok 2000 lerde kişi başı milli gelir azdı belki ama pahalılıkta ona göreydi şimdi kişibaşı milli gelir fazla ama etin kilosu da 30 tl...

Mesele o değil mesele aldığn parayla geçinebiliyomusun... Hayır...

Az önce belirtmek istediğim devletin yardım yapacğına milletin gelirlerini arttırsa fakir insanlar muhtaç yakıştırmasından kurtulmuş olacaklar... Bu durum öyle kötü bir psikolojidir ki yaşamayan anlayamaz...

MEÇHUL ADAM
12-01-2012, 11:34
Böyle bir uygulamayı ben de uygun bulmuyorum.Zira öğrenciler arasında fakir-zengin olanlar var.Durum böyle olunca değişik elbiseye ihtiyacı olacak olan fakir öğrenci, parası olmayacağından eziklik hissedecektir.Böyle bir ortamda ruhsal sıkıntıya girebilir.Yeniden, tek tip elbise kılık kıyafet yönetmeliğinin devam etmesinden yanayım. Hele de ilköğretimde olanlar moral bozukluğu açısından depresyona girebilir.

MEÇHUL ADAM
12-01-2012, 11:38
Hükümetimiz bu aldığı kararla hata etmiştir.Çünkü madem fakir öğrencilere elbise yardımı yapacaksa o zaman yeniden bütçeye yük getireceği de unutulmamalıdır.

Armağan
12-01-2012, 12:52
Bir lise öğrencisi olarak...
Her sene başı okul kıyafetlerine verilen para zaten 200 TL'yi buluyor hatta aşıyor. Pantolon, ceket,kravat,gömlek,kazak içinde. Fakir olan aileler zaten bunun sıkıntısını çekiyor..
Üstelik fakir öğrenci kendini her haliyle belli ediyor. Kıyafetinde yırtık oluyor. Gömleği,pantolonunun rengi solmuş,ütüsüz oluyor.Ayakkabısı eski-yırtık oluyor... Oysa ki 200 TL'ye çok rahat kendine pantolon tişört ayakkabı alabilir.
Kendi okulumda gördüğüm şey ise : Zaten tek tip kıyafet şu an yok gibi bir şey. Tek tip şuan da laftan ibaret (liseden bahsediyorum). Pantolonun üstüne evden getirilen tişörtler,kazaklar,ceketler oluyor. Tek tip olmuyor yani...
Aileleri tek tip rahatlatmıyor aksine daha çok zorluyor...
Benim düşüncelerim budur varsa yanlış affola..

Cihannur
12-01-2012, 14:23
Muhteremler bu ülkede kimse kişi başına düşen milli gelire bakmaz cebine giren paraya bakar...

Biz bu rakamları biliyoruz zaten hatırlatmanıza gerek yok bu rakamlara itirazımız da yok 2000 lerde kişi başı milli gelir azdı belki ama pahalılıkta ona göreydi şimdi kişibaşı milli gelir fazla ama etin kilosu da 30 tl...

Mesele o değil mesele aldığn parayla geçinebiliyomusun... Hayır...

Az önce belirtmek istediğim devletin yardım yapacğına milletin gelirlerini arttırsa fakir insanlar muhtaç yakıştırmasından kurtulmuş olacaklar... Bu durum öyle kötü bir psikolojidir ki yaşamayan anlayamaz...

Kişi başına düşen milli gelir zaten milletin gelirinin artması anlamındadır. 2002 yılında milletimizin kişi başına 3.500 $ civarında milli geliri varken 2011 yılında 10.500 $ civarında milli geliri olmuştur; yani milletimizin geliri epeyce artmıştır hamdolsun.

Ayrıca enflasyon da günümüzde 2002 yılına göre çok daha düşüktür. 2002 yılında enflasyon % 30'lar civarındayken şimdilerde % 7'ler civarındadır. Hakeza faizlerde de önemli oranda düşüş yaşanmıştır. 2002 yılında % 50'ler civarında olan faizler şimdilerde % 6 civarındadır.

Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi milletimizin ekonomik durumu eskiye göre epey düzeldi. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ekonomisinin bugüne göre çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Necip Fazıl
12-01-2012, 14:34
Kişi başına düşen milli gelir zaten milletin gelirinin artması anlamındadır. 2002 yılında milletimizin kişi başına 3.500 $ civarında milli geliri varken 2011 yılında 10.500 $ civarında milli geliri olmuştur; yani milletimizin geliri epeyce artmıştır hamdolsun.

Ayrıca enflasyon da günümüzde 2002 yılına göre çok daha düşüktür. 2002 yılında enflasyon % 30'lar civarındayken şimdilerde % 7'ler civarındadır. Hakeza faizlerde de önemli oranda düşüş yaşanmıştır. 2002 yılında % 50'ler civarında olan faizler şimdilerde % 6 civarındadır.

Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi milletimizin ekonomik durumu eskiye göre epey düzeldi. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin ekonomisinin bugüne göre çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Pahalılık da aynı oranda artıyor bunu da görün bi zahmet...

Asgari ücret 761 tl kişi başı milli gelir 100.000 bin tl olsa ne olur... ;ı: Eşit dağılmadıktan sonra... ;ı:

Evet milletin geliri eskiye nazaran daha iyi buna itirazım yok ama yetmediği de ortada size geçenlerde bir işlem sormuştum aradan bir ay falan geçti cevap yok isterseniz yine sorayım...

Başbakanın en az 3 çocuk sözünü yerine getiren birisi nasıl geçinebilir...

3 çocuk karı - koca = 5 kişi eder asgari ücret 761 tl... en düşük kira 450 tl... diğer giderleri saymaya gerek yok 761 - 450 = kalan para 311... Söyleyin bakalım bu 311 tl ile 5 kişi nasıl geçinebilir ???

Bu soruyu cumhurbaşkanına soracağım kendi maaşlarına milyarlarca zam yaparken acaba asgari ücret akıllarına geliyor mu ???

Bana şimdi boş boş rakamlar vermeye devam edeceğinize bu sorunun cevabını verin... :)

Gökberk
12-01-2012, 15:17
Herkes konuyu tek bir noktadan ele alınca alışılmışın dışında bir yorum olabilir.
Sanırım sayın başbakanımız aranan kahraman olmak istiyor.Hatırlarsanız geçtiğimiz aydada milletvekilliği yaşının 18'e çekilmesiyle ilgili sözleri gençlerin ilgisini başbakana yöneltti.Şimdide bir sene yada iki sene sonra oy kullanacak olan lise öğrencilerinin gözünde de üniformayı kaldıran başbakan olarak anılmakta.Biz istediğimiz kadar olayı ekonomik ve sosyolojik boyutunu tartışsakda siyaseten böyle bir sonuç çıkmıştır.Biliyorsunuz önümüzde kritik seçimler var ve bir oy bir oydur.

Cihannur
12-01-2012, 15:25
Bana şimdi boş boş rakamlar vermeye devam edeceğinize bu sorunun cevabını verin... :)

Boş boş rakamlar verdiğim yönündeki iddiana şimdi cevap vereyim; soruna ve yorumuna ise daha sonra cevap vereyim inşaallah.

Boş boş rakamlar vermiyorum. O verdiğim rakamlar ülkemizin ve milletimizin ekonomik olarak AK Parti iktidarı öncesine göre çok daha iyi durumda olduğunu kanıtlıyor. Ülkemizin ve milletimizin ekonomik durumu AK Parti iktidarı öncesine göre çok daha iyi olduğu için AK Parti, 2002 Genel Seçiminde % 34 oranında oy almışken, 2007 Genel Seçiminde % 47, 2011 Genel Seçiminde ise % 50 oranında oy almıştır. Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti'nin oyu hâlen % 50'ler civarında görünmektedir. Verdiğim o rakamlar milletimizin ekonomisinin iyiye doğru epey geliştiğini gösteren dolu rakamlar olduğu için, AK Parti girmiş olduğu 3 genel seçimde sırasıyla % 34, % 47 ve % 50 oranında oylar almıştır.

Necip Fazıl
12-01-2012, 15:28
Boş boş rakamlar verdiğim yönündeki iddiana şimdi cevap vereyim; soruna ve yorumuna ise daha sonra cevap vereyim inşaallah.

Boş boş rakamlar vermiyorum. O verdiğim rakamlar ülkemizin ve milletimizin ekonomik olarak AK Parti iktidarı öncesine göre çok daha iyi durumda olduğunu kanıtlıyor. Ülkemizin ve milletimizin ekonomik durumu AK Parti iktidarı öncesine göre çok daha iyi olduğu için AK Parti, 2002 Genel Seçiminde % 34 oranında oy almışken, 2007 Genel Seçiminde % 47, 2011 Genel Seçiminde ise % 50 oranında oy almıştır. Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti'nin oyu hâlen % 50'ler civarında görünmektedir. Verdiğim o rakamlar milletimizin ekonomisinin iyiye doğru epey geliştiğini gösteren dolu rakamlar olduğu için, AK Parti girmiş olduğu 3 genel seçimde sırasıyla % 34, % 47 ve % 50 oranında oylar almıştır.

Boş boş rakam derken yani bunlar bildiğimiz rakamlar zaten sürekli aynı şeyi yazmana gerek yok demek istedim... :)

Yoksa elbette cumhuriyet tarihini egale ettiğimizi tüm dünya biliyor... :güzel:

q.klavye
12-01-2012, 15:40
Cihannur arkadaşım sana olayın sosyolojik,kültürel,ekonomik vs. her türlü açıdan olumsuzluklarını anlatsakta sen olaya çok sabitlenmişsin ve sürekli milli gelirin artışını öne sürerek meselenin mantıklı olduğu konusunda bizi ikna etmeye çalışıyorsun.bence bir kaç arkadaşın yorumunu okumak bile gayet ikna edici bu mesele için ama yine de sen bilirsin artık ne diyelim

Cihannur
12-01-2012, 15:43
Boş boş rakam derken yani bunlar bildiğimiz rakamlar zaten sürekli aynı şeyi yazmana gerek yok demek istedim... :)

Yoksa elbette cumhuriyet tarihini egale ettiğimizi tüm dünya biliyor... :güzel:

Asgari ücretli 5 kişilik bir ailenin (ana, baba ve 3 çocuk) asgari ücretle nasıl geçineceğinin hesabını bir süre sonra burada yapacağım inşaallah ve yapacağım o hesaba şaşırıp kalacaksın tahminimce.http://img708.imageshack.us/img708/3849/mutlusmiley.gif (http://img708.imageshack.us/i/mutlusmiley.gif/)

Necip Fazıl
12-01-2012, 15:45
Asgari ücretli 5 kişilik bir ailenin (ana, baba ve 3 çocuk) asgari ücretle nasıl geçineceğinin hesabını bir süre sonra burada yapacağım inşaallah ve yapacağım o hesaba şaşırıp kalacaksın tahminimce.http://img708.imageshack.us/img708/3849/mutlusmiley.gif (http://img708.imageshack.us/i/mutlusmiley.gif/)

1 Aydır bekliyoruz... Kılıçdaroğlu ve Gökçek tartışması hatırlarsınız kılıçdaroğlu program boyunca efendim gelicem gelicem o konuya da gelicem diyodu ona dönmesin de iş... :hihi2:

Cihannur
12-01-2012, 16:03
Cihannur arkadaşım sana olayın sosyolojik,kültürel,ekonomik vs. her türlü açıdan olumsuzluklarını anlatsakta sen olaya çok sabitlenmişsin ve sürekli milli gelirin artışını öne sürerek meselenin mantıklı olduğu konusunda bizi ikna etmeye çalışıyorsun.bence bir kaç arkadaşın yorumunu okumak bile gayet ikna edici bu mesele için ama yine de sen bilirsin artık ne diyelim

Q klavye arkadaşım, okullarda serbest kıyafet kararı % 99 değil, % 100 doğru bir karardır. Ve daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi geç kalınmış bir karardır. Türkiye okullarda serbest kıyafet uygulamasına en geç 1990'lı yılların başlarında geçmeliydi. Bu konu üzerinde burada daha detaylıca konuşuruz inşaallah. Serbest kıyafet uygulamasına itiraz olarak, aynı kıyafetleri giymek zorunda kalması muhtemel dar gelirli öğrencilere, bazı arkadaşları tarafından söylenebilecek sözlerle onların psikolojilerinin bozulmaları gösteriliyor. Ben de diyorum ki, AK Parti iktidarı tarafından dar gelirli öğrencilere giysi yardımlarında bulunulabilir ve böylelikle dar gelirli öğrenciler devamlı olarak aynı kıyafetlerle okula gitmek zorunda kalmazlar. Serbest kıyafet uygulamasına başka bir yönden itirazınız var mı? Eğer yoksa, AK Parti iktidarının dar gelirli öğrencilere yapacağı giysi yardımlarıyla mesele hallolacaktır.

Cihannur
12-01-2012, 16:06
1 Aydır bekliyoruz... Kılıçdaroğlu ve Gökçek tartışması hatırlarsınız kılıçdaroğlu program boyunca efendim gelicem gelicem o konuya da gelicem diyodu ona dönmesin de iş... :hihi2:

Merak etme, Etro Kemal'e benzemem. Kısa zamanda cevap veririm inşaallah.http://img706.imageshack.us/img706/2226/basinisallayansmiley1.gif (http://img706.imageshack.us/i/basinisallayansmiley1.gif/)

q.klavye
12-01-2012, 16:08
...

Ayrıca rica edeceğim yine devletin yardım yapma bahsi geçmesin ya.Allah rızası için bir etrafınıza bakın ihtiyaç sahiplerinden kaçı devlet kapısına gidip yardım istiyor?adamlar istemekten haya ediyorlar ya.ama insanların bu duyguyu bilmesini beklemekte çok şey istemek anlamına mı geliyor?(!)

diğer yorumumdan alıntıdır(tekrara düşmek istemedim)cihannur arkadaşa ithafen:evet:

_SoN_
12-01-2012, 17:45
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/302862_10151181027954952_1976454664_n.jpg

LâHuTî
12-01-2012, 17:46
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/401283_490063341033914_1082980871_n.jpg

:):evet::(:ağla:

MEÇHUL ADAM
12-01-2012, 18:33
Tek tip kıyafet diye bir kavram zaten saçmalığın daniskasıdır...! Bunlar öğrenci mi yoksa asker mi ???

ANLAŞILAN O Kİ SEN İNSAN PSİKOLOJİSİNDEN HİÇ ANLAMIYORSUN.YAHU DEĞİŞİK KIYAFETLE, ÖĞRENCİ OLMADIĞI HALDE OKULLARIN BAHÇELERİNDE PSİKOBATLARIN ÖĞRENCİ KILIĞINDA GİREBİLECEKLERİNİ NEDEN DÜŞÜNEMİYORSUN? EL ALTINDAN ESRAR, EROİN SATABİLECEKLERİNİ DE HESABA KATTIN MI?.

Yıldırım
12-01-2012, 19:08
ANLAŞILAN O Kİ SEN İNSAN PSİKOLOJİSİNDEN HİÇ ANLAMIYORSUN.YAHU DEĞİŞİK KIYAFETLE, ÖĞRENCİ OLMADIĞI HALDE OKULLARIN BAHÇELERİNDE PSİKOBATLARIN ÖĞRENCİ KILIĞINDA GİREBİLECEKLERİNİ NEDEN DÜŞÜNEMİYORSUN? EL ALTINDAN ESRAR, EROİN SATABİLECEKLERİNİ DE HESABA KATTIN MI?.

Düzenlemeyi eleştirmek en doğal hakkımız ama bu torbacı muhabbeti biraz zorlama olmuş.Hiç bir satıcı okulun bahçesine girmeye cesaret edemez.Bugün güvenlik kamerası olmayan okul bildiğim kadarıyla yok.

Yıldırım
12-01-2012, 19:21
Çocuklarımız ye kürküm ye dünyasında büyütülüyor.Hadi derler ya ne insanlar gördüm üzerinde elbiseler yok ne elbiselerde gördüm içinde insan yok diye.Bizim bu noktada unuttuğumuz bir şey var.Bu unuttuğumuz şeyin ahlak ve insanlıktan başka bir değil.Acaba 200 yıl önce dedelerimiz çarığı yırtık diye bir zenginin yanında utanıyor muydu? Utanmıyordu elbette...zenginlikten, gösterişten ve hava atmaktan daha önemli şeyler vardı.İnsanlıktı, dürüst ve namuslu bir insan olmaktı.Bugün ne yazık ki bu millet yetiştirdiği çocuklardan insanlık ve dürüstlüğe verdikleri değer konusunda kendilerinden emin değil ki bu konuda bunca tartışma yapılıyor.Zengin gösteriş yapar diye çocuğundan emin değil, fakirde çocuğunun gösterişe aldanmasından korkuyor.
Aslında millet olarak ne kadarda değişmişiz ve insanları değerlendirirken önceliklerimizi ne kadarda çok değiştirmişiz.

_SoN_
12-01-2012, 19:43
Çocuklarımız ye kürküm ye dünyasında büyütülüyor.Hadi derler ya ne insanlar gördüm üzerinde elbiseler yok ne elbiselerde gördüm içinde insan yok diye.Bizim bu noktada unuttuğumuz bir şey var.Bu unuttuğumuz şeyin ahlak ve insanlıktan başka bir değil.Acaba 200 yıl önce dedelerimiz çarığı yırtık diye bir zenginin yanında utanıyor muydu? Utanmıyordu elbette...zenginlikten, gösterişten ve hava atmaktan daha önemli şeyler vardı.İnsanlıktı, dürüst ve namuslu bir insan olmaktı.Bugün ne yazık ki bu millet yetiştirdiği çocuklardan insanlık ve dürüstlüğe verdikleri değer konusunda kendilerinden emin değil ki bu konuda bunca tartışma yapılıyor.Zengin gösteriş yapar diye çocuğundan emin değil, fakirde çocuğunun gösterişe aldanmasından korkuyor.
Aslında millet olarak ne kadarda değişmişiz ve insanları değerlendirirken önceliklerimizi ne kadarda çok değiştirmişiz.

Senin bu anlattıklarını ben bu yaşta anlıyorum,fakat dediğim gibi o yaşlarda anlamazdım,anlayamazdım .

akgençlk
12-01-2012, 23:28
Okulda bulunan bir çocuğun yada gencin öğrenci mi olduğu soytarı mı olduğu kıyafetinden belli olur. Biz de okula gittik, her sabah saç kontrolu, kılık kıyafet kontrolü yapılırdı, soytarılar rakçılar okula alınmazdı, uyarılırdı hatta okuldan uzaklaştırılırdı. Eğitim öğretim belli bir disiplin ve düzen içerisinde ancak meyvelerini verebilir. Okullardaki eğitim öğretim, öğrenci öğretmen ilişkisi çok gayri ciddi bir hal almaya başladı. Bu gidişatı hiç iyi görmüyorum. Aslına bakılırsa bakan Ömer DİNÇER'in eğitim öğretim alanında hemen hemen hiçbir icraatini doğru bulmuyorum. Kendi halinde birşeyler yapmaya çalışıyor, radikal değişikliklere imza atıyor ama sonunu kestirmeden, sonrasını düşünmeden, yaptım oldu anlayışı ile hareket ediyor. Akparti eğitim öğretim icraatleri yüzünden çok oy kaybetti. Bunu üzülerek gözlemliyorum ve söylüyorum.

Necip Fazıl
12-02-2012, 01:56
İnsanı dış görüntüsüyle yargılamak bize yakışmıyor vesselam...

İnsanı giydikleri değil davranışları belli eder diye düşünüyorum...

Ayrıca serseri birisi sivil giyinse serseri okul uniforması giyince düzgün birisi mi oluyor değişen nedir...

Ertuğrul ÖZGÜL
12-02-2012, 02:03
Bizim iliklerimize işlemiş bu askeri şeyler demek ki... normal hayatta bu çocuklar aynı ortamda bişey olmuyor... dershane bir aradalar bişey olumuyor ama okulda giyince sorun oluyor... tek tip üniforma varken hiç belli değildi sanki... ellerinde en modern telefonlar mı dersin kullandığı kaleminden defterinden silgisine kadar üniforma harici her şey belli ediyorki zaten... o zaman hepsini bi standarda koyalımda tam askeri usul olsun ;D

Delilin NuR
12-02-2012, 03:46
Bencede yanlış bir karar durup durup bir şeyler çıkarıyorlar...
Olan fakir fukaraya oluyor...

Ertuğrul ÖZGÜL
12-02-2012, 09:26
Sizin durup durup bişey çıkarıyorlar dediğiniz şey kitapların bedava dağğıtılmasıyla başlayıp eğitimin parasızlaştırması süreci oluyor galiba... okullara bilgisayarlar dağıtıldı... daha sonralarda akıllı tahta gündeme geldi ve şimdi f@TİH projesi... en son olarak iline göre değişen fakat 200-250 lira tutarında ki bi yükten kurtardı... işin bu özgürlük kısmına bakmasak bile... ve daha benim sayamadığım ve aklıma gelmeyen niceleri...
bu yukarıdakilerin hepsine zenginler zaten sahipti ve sahipler... e nerde??? olan fakir fukaraya oluyor

Armağan
12-02-2012, 12:23
Akparti eğitim öğretim icraatleri yüzünden çok oy kaybetti
Önceden kitaplara yüklü miktarda para verilirdi hatta kitaplar bulunmazdı.. Ak Parti eğitim-öğretimden oy kaybetti demek çok saçma olur.

Atlantis
12-02-2012, 13:43
bence yerinde ve hatta geç kalinmis bir karar zengin ile fakir ayni okula gitmez zengin çocugunu özel kolejlere gönderir orta halli ve düsük gelirlilerde devlet okullarina gönderir , bence üstad engin ardiç noktayi koymus linkden okuyun ;

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2012/11/30/ac-ac

Yıldırım
12-02-2012, 16:47
Senin bu anlattıklarını ben bu yaşta anlıyorum,fakat dediğim gibi o yaşlarda anlamazdım,anlayamazdım .

Bende kendimi ayırmıyorum ama Allah korkusu olan, buranın bir imtihan Dünya'sı olduğunu ve buraya sınanmak için geldiğini bilen 5 yaşında ki çocuk bile olaylara daha soğukkanlı yaklaşabilir. Yanlış anlaşılmak istemem kendimi ayırmıyorum.Sadece kendi nefsime söylediklerimi burada kaleme alıyorum.Demek ki yetişmiyor böyle insanlar yada yetiştirilemiyor.

Necip Fazıl
12-03-2012, 00:35
http://radorecdn.bobiler.org/upload/photographs/28891606118.jpg

EZEL
12-03-2012, 00:52
Bırakın tek tipi yahu tek tip giysende giymesen günah yazılmıyor öbür tarafta kız imam hatiplilerin başını açtık milletin dikkatini bu çok önemsiz tartışmaya verip yangından mal mı kaçırıyorsunuz ? Kitleyin şu boş konuyu tek tip tutarsa tutar sakıncalı görülürse kaldırılır ne aileye nede devlete artı bir ekonomik götürüsü yok nasıl olsa ..
http://www.akpartiforum.com/milli-egitim-bakanligi-kilik-kiyafet-yonetmeligini-protesto-ediyorum-t167268.html?t=167268

Necip Fazıl
12-03-2012, 01:10
Zengin çocuğuyla fakir çocuğu aynı okula mı gidiyormuş... :)

Katade
12-03-2012, 01:14
Kız imamhatiplilerin başını açtık diyor Abi Akşam akşam Şakamı yapıyorsun sen? Yazdığını başdan sona oku yada hiç birşeye farkında değilsin ilkokulda başörtüsü serbest iken

SavaşPala
12-04-2012, 22:11
Geçmişten günümüze kadar süre gelen tek tip kıyafet uygulamasının,ilköğretim dereceli okullar'da kaldırılmasına karşıyım..
Bu güne kadar analarımız,yoksul insanlarımız,yırtık pırtık kazağın gömleğin üzerine giydirirlerdi kara(mavi) önlüğü..Bu önlük o yoksulluğu gizlerdi..
Çocukluğuna dönsene bir?
Arkadaşlarının arasındaki konuşmalara?
Kimisini annesi süleyecek püsleyecek,allayacak pullayacak..
(:saygılar::ayutandım:)
Kimisi ise eski kıyafetleri ile okula gidecek...
( :( :ağla: )
--AAA..Anneee baaak,savaş yine aynı kıyafeti giymiiiiiş :w: pireliiii,bitlii bitliiii...
--Şşşt sus kızım..Sen oynama onunla..
--Arkadaşlar bakın Savaş yine pis giyinmiş..
---Bitliiiiiiii :w::w: Savaş bitliiiiii..
--(Savaş)=>:utangaç:=>:(=>:ağla:..
O savaştan daha hayır bekleme..Ne doktor olmak ister,ne öğretmen,ne polis..Okula gitmek bile istemez ki ders çalışsın..
Zengin çocuğu ile fakir çocuğu eşit şartlarda girecek o kapıdan...

Ancak lise ve dengi okullar'da kıyafet serbest olabilir,katılıyorum..Ama ilköğretim ve dengi asla..!!

ARİF DEMİR
12-04-2012, 22:15
en azından her sene uniforma için 100 lira vermeyiz onun yerine elbise alırız

SavaşPala
12-04-2012, 22:26
Zengin çocuğuyla fakir çocuğu aynı okula mı gidiyormuş... :)

Diyen arkadaşım,benim okuduğun okulda zengin arkadaşın yokmuydu hiç?? :) yok dersen yalan söylersin :)

Fakirden çok zengin devlet imkanlarından yararlanmıyor mu?
Okulda önlük dağıtırlardı,yaka ayakkabı,ve para...Fakir utanırdı gitmeye zengin sıraya geçerdi..

Lise ve dengi ile sonrasında okullar ayrılır zengin okulu,fakir okulu diye..
Bir insanın zengin olması için sabancı olması gerekmiyor ki... Elbette öylesi kolejde vs hatta eve gelen öğretmenler ile eğitim görüyor..
Ancak ben ne zenginler gördüm devlet okullarında okuyan..

Onurair 'de yönetici olan ve mahallemde 3 katlı lüks bir bahçeli yapıya sahip bir şahısın devlet okulunda okuduğunu biliyorum..

Zenginmi bilmem ama yüreği zengin,büyük usta rahmetli KIVIRCIK ALİ'nin oğlunun benim sınıfımda okuduğunu lisede mesela İstanbul/Avcılar Saide Zorlu Ticaret Meslek Lisesi..

Bir kaç binası bir kaçta arabası olan bir çok komşumun devletimin okulunda olması..

Bizim dediğimiz zengin sabancı veya ağaoğlu değil..

Eğer şak diye parayı atıp kasaya ver oradan bir kaç çift ayakkabı,bir kaç takım elbise diyebilecek bir insan benim gözümde çocuğunun üzerine 1 haftadan beri aynı kıyafeti giydiren yoksul insan önünde multide multi milyonerdir..

Para konuşmayacak..Parakonuşursa paralı insanlar konuşur..

Hani çoğumuz diyor ya zenginin çocuğu askere gitmiyor,fakirin çocuğu hep ölen(ŞEHİTLER ÖLMEZ!)..
Heh işte olmaz..!
Zenginin tohumuda aynı kılıkla,fakirin tohumuda aynı kılıkla girecek o kapıdan ki,fakir çocuğu ezik büyüyüp kendini diğer insanlardan 1 numara daha küçük görmesin,özgüven sahibi olsun,polis olsun,asker olsun,Tayyip Erdoğan koltuğuna otursun...
Bu devleti bu güne kadar yürekli insanlar ayakta tuttu,paralı insanlar değil..Al örnek Erdoğan..Parasıyla değil yüreğiyle o koltukta..

MEÇHUL ADAM
12-05-2012, 10:05
Geçmişten günümüze kadar süre gelen tek tip kıyafet uygulamasının,ilköğretim dereceli okullar'da kaldırılmasına karşıyım..
Bu güne kadar analarımız,yoksul insanlarımız,yırtık pırtık kazağın gömleğin üzerine giydirirlerdi kara(mavi) önlüğü..Bu önlük o yoksulluğu gizlerdi..
Çocukluğuna dönsene bir?
Arkadaşlarının arasındaki konuşmalara?
Kimisini annesi süleyecek püsleyecek,allayacak pullayacak..
(:saygılar::ayutandım:)
Kimisi ise eski kıyafetleri ile okula gidecek...
( :( :ağla: )
--AAA..Anneee baaak,savaş yine aynı kıyafeti giymiiiiiş :w: pireliiii,bitlii bitliiii...
--Şşşt sus kızım..Sen oynama onunla..
--Arkadaşlar bakın Savaş yine pis giyinmiş..
---Bitliiiiiiii :w::w: Savaş bitliiiiii..
--(Savaş)=>:utangaç:=>:(=>:ağla:..
O savaştan daha hayır bekleme..Ne doktor olmak ister,ne öğretmen,ne polis..Okula gitmek bile istemez ki ders çalışsın..
Zengin çocuğu ile fakir çocuğu eşit şartlarda girecek o kapıdan...

Ancak lise ve dengi okullar'da kıyafet serbest olabilir,katılıyorum..Ama ilköğretim ve dengi asla..!!

Ötelenen, kakalanan ve horlanan bir öğrenci hangi şartlarda okuyabilir ki?Ruhsal bunalıma giremeyeceğinden kim emin olabilir?.

Ertuğrul ÖZGÜL
12-05-2012, 10:31
Ötelenen, kakalanan ve horlanan bir öğrenci hangi şartlarda okuyabilir ki?Ruhsal bunalıma giremeyeceğinden kim emin olabilir?.

Yaşınız kaç belirtmediğiniz için bilemiyorum ama bizim nesil bunalım geçirmemişse şimdikiler ne olursa olsun geçirmez merak etmeyin bu konudan dolayı... ortada bi gerçeklik varsa bu gerçekliğin farkına varmak bunalım değil kendine gelmeyi sağlayıp bi ateşleme yapabilir ve bu ihtimal yüksektir bence...

SavaşPala
12-05-2012, 11:23
Yaşınız kaç belirtmediğiniz için bilemiyorum ama bizim nesil bunalım geçirmemişse şimdikiler ne olursa olsun geçirmez merak etmeyin bu konudan dolayı... ortada bi gerçeklik varsa bu gerçekliğin farkına varmak bunalım değil kendine gelmeyi sağlayıp bi ateşleme yapabilir ve bu ihtimal yüksektir bence...
Evet pek tabii bir ateşleme kendi iradesi altında haraket edebilen yavrularımız için olabilir..Kendini süpermen sanıp uçmak için balkondan atttığı,annesinin öcü geliyor deyince nefesini tutup gözlerini kapattığı,TV kumandasını araba,halı kenarını yol yaptığı bir dönemde,bu yavrudan ne gibi bir ateşleme yapmasını bekleyebiliriz ki?
Lise ve dengi öğrencilerin serbest kıyafete geçmesini can-ı gönülden onaylıyorum..
Ama ilköğretimde asla..
İlköğretim çağında bir çocuk kişiliğini oluşturmaya başlayacaktır..
Kendini tanımaya,çevresindeki insanları sentezleyip kendini bir role konduracağı dönemdir..İlköğretimde ne alırsa hayatına öyle devam eder..
Mesela siz bir İçişleri bakanı olabileceğinizi düşünebiliyor musunuz?Yoksa ne alaka,ben kim İçişleri bakanlığı kim mi diyorsunuz?
Heh..Bizim savunduğumuzda bu..
O çocuk ben kim polis olmak kim,ben kim öğretmen olmak kim demeyecek,dememeli..
Yanlış cümleler yada üzerime afiyet olmayan terimler kullandıysam af ola,saygılarımla..
Teşekkür ederim..

Atlantis
12-05-2012, 11:33
hiç bir seyin dogrulugunu denemeeden ögrenemezsiniz daha bismillah demeden hemen engellemeye çalisiyorlar önümüzdeki sene baslayinca eksilerini artilarini hep beraber görecegiz artilari fazlaysa devem edilir eksileri fazlaysa vazgeçilir tekrar önlük geri gelir sonuçda iktidarimiz halkin talepleriyle inatlasan CHP iktidari degil !

SavaşPala
12-05-2012, 11:37
hiç bir seyin dogrulugunu denemeeden ögrenemezsiniz daha bismillah demeden hemen engellemeye çalisiyorlar önümüzdeki sene baslayinca eksilerini artilarini hep beraber görecegiz artilari fazlaysa devem edilir eksileri fazlaysa vazgeçilir tekrar önlük geri gelir sonuçda iktidarimiz halkin talepleriyle inatlasan CHP iktidari degil !
Bu önlük faslı yürürlüğe girince,başarısız olup kaldırılınca Ak parti tükürdüğünü yalamış olmayacak mı?Ne duruma düşmüş olmayacak mı?
Ak partili olmak Ak partinin her yaptığı doğrudur demek değil,yanlış varsa bir AK PARTİ'li olarak yanlışı engellemeye çalışmaktır..
CHP diye bir parti yoktur..M.Kemal zamanında CHP vardı..Şimdi bir siyasi parti vasfında mecliste bir tek AK PARTİ vardır..

Atlantis
12-05-2012, 11:44
esas vaz geçersek dedigin olur , bir anda AKP ye geri adim attirdik derler gerçi benim için ne dediklerinin önemi yok benim dedigim bu yeni yönetmelik uygulanir halk tutarsa devam eder tutmazsada vaz geçilir sonuçda halkin nabizina göre hareket edilir bunun tükürdügü yalamakla alakasi yok halkin istegine göre hareket etmis oluruz , esas tükürdügünü yalamayak chplilerin tutuklu illetvekillerini kurtarmak için asla yemin etmeyecegiz deyip tipis tipis gelip yemin etmeleridir :)

SavaşPala
12-05-2012, 11:50
Bu konuda haklısınız..CHP konusunda da :D ama benim içime hiç sinmiyor ne yalan söyleyeyim,ilköğretim ve denginde asla..Ama Cenab-ı hak,yüzümüzü kara çıkartmasın..Aslında şöylede düşünüyorum..Tepkiler az değil,gereğinden fazla,iktidar bu tepkileri görüyordur..Serbest kıyafetinde bir ölçüsü olacaktır elbet diye düşünüyorum..
Kim bilir belki,muhalefetin iyice kudurmasını bekleyip,bir süpriz yapıp fakire kıyafet bizden,yada başka bir hamle yapıp,muhalefete;
AH...Kapak olsun yapacaklardır :D :D

Atlantis
12-05-2012, 11:59
belki giysi yardimi yapilabilir ilerde bekleyip görmek lazim

SavaşPala
12-05-2012, 12:04
Bence yaparlar..Kitap,tahta,derslik,sıra,gıda,para,ayakk abı,tablet yardımı yapıldığını gördüm şahit oldum şimdiye dek..Bence bunuda yapacaklardır..
Yapmazlarsa eğer,yalın bir şekilde okulda kıyafet serbest,mini etek,askılı hariç ne kıyafetle gelirsen gel derlerse o zaman çok büyük bir yanlış olur...
Ayrıca yapmış-yapıyor olduğum yorumlar ve cevaplandırmalar da en başta müslüman bir Türk,daha sonrada TARAFSIZ bir AK PARTİ'li olmanın bilincide haraket etmeye çalışıyorum..Ancak üzerime afiyet olmayan ifadeler kullandıysam,doğru bildiğim yanlışları savunuyorsam,her halûkarda af ola..

_Ednâ_
12-05-2012, 14:37
çok enteresan gerçekten,
bazı kesimler bu kıyafet serbestliğinden dolayı öğrencilerin daha abartı açık giyeceğinden endişe ederken,
bazı kesimlerde tesettüre zemin hazırlanıyor diye endişe ediyor....
bazılarıda başörtü yasağı resmen yasalaştı diye düşünüyor...
zannediyorum her kesimin kendine göre hükümete karşı bir güven problemi var...

Necip Fazıl
12-05-2012, 14:43
Problem güven meselesi değil elbette bir kesim idolojik sebeplerden dolayı hükümete güvenmeyecektir bir chpli ne kadar hükümete güvenebilir ki aynı şekilde tam tersi bir ak partili muhalefete ne kadar güvenebilir...

Sorun bu ülkenin insanında var kimseyi memnun edemezsin bu ülkede... Ben her konuda memnun olanına rastlamadım en azından...

_Ednâ_
12-05-2012, 14:49
Evet malesefki herşeye şükretme hissimiz bazı zamanlar için kaybediliyor...
Fakat birisi çıkıp tesettürü yasalaştırıyorlar diyorsa, biriside çıkıp tesettüre zemin hazırlanıyor diyorsa,
bu gerçekten hükümetin ne yapmak istediğini tanımlayamamaktır...

Necip Fazıl
12-05-2012, 15:44
Evet malesefki herşeye şükretme hissimiz bazı zamanlar için kaybediliyor...
Fakat birisi çıkıp tesettürü yasalaştırıyorlar diyorsa, biriside çıkıp tesettüre zemin hazırlanıyor diyorsa,
bu gerçekten hükümetin ne yapmak istediğini tanımlayamamaktır...

Dediğim gibi herkesi memnun etmek imkansın... Solcu kesimi malüm dine düşman oldukları için okullardaki sivilleşmeyi bile bunun sonu çarşaf diye düşünebiliyor ondan bu rahatsızlıkları... muhafazakar kesim ise yapılan sivilleşmenin tesettürün önünü kestiği düşüncesinde... muhafazakar bir kesim ise yetmez ama evetçiler onlar da sivilleşmeye doğru ama neden başörtüsü serbest bırakılmadı diye eleştirenlerden oluşuyor...

Buradaki durumu kendimiz muhasebe edip haklı olanı belirlememiz gerekiyor benim de şahsi fikrim sivilleşme doğru ama başörtüsü de serbest olmalıydı yönünde...

SavaşPala
12-05-2012, 16:52
çok enteresan gerçekten,
bazı kesimler bu kıyafet serbestliğinden dolayı öğrencilerin daha abartı açık giyeceğinden endişe ederken,
bazı kesimlerde tesettüre zemin hazırlanıyor diye endişe ediyor....
bazılarıda başörtü yasağı resmen yasalaştı diye düşünüyor...
zannediyorum her kesimin kendine göre hükümete karşı bir güven problemi var...
Bende bu durumu anlamıyorum gerçekten..Kimisi ben Kemalist'im diyor,tesettüre karşı çıkıyor..
Arkadaş sen değilmisin herkes istediği dinin inançlarını özgürce yerine getirebilir diyen..Tamam işte bırak herkes eşit olsun isteyen istediğini taksın giysin..
Bu güne kadar ki bir yanlıştır üniversiteye çeşit kılıkla bazısı insanlıktan çıkma derecesinde bir kılıkla giriyor,bazısı sırf başörtü var diye alınmıyor..Çok şükür ki bu yanlış kalktı ve başörtü serbest üniversitede..
Serbest olsun olmasın,okul kıyafetine uygun bir başörtü normal karşılanmalı..
Ayrıca benim M.Kemal'imin bir sözü var;
""Dinsiz bir devlet düşünülemeyeceği gibi,din dersinin verilmediği bir okulda düşünülemez.(G.M.Kemal Atatürk)""
Açılmaya gelince giyinme tarzları çok değişti,genç bir erkek olmama rağmen,abartının abartısına kaçıp,üzerine tüğlü yelek cinsi bir mont,ayaklarda vahşi bir bot,ve altta daracık bir tayt giyip dolaşan kızlardan hiç haz etmiyorum,hatta tiskiniyorum..
Serbest kıyafetin söz konusu edildiği bir okulda serbestliğinde bir sınırı olacaktır diye emin bir şekilde düşünüyorum..

HaArP
12-05-2012, 16:56
İdeolojik bakışların duygusal sömürü yahutta alt daireleri yeteince oluşturulmaktadır...! Mesele çözüm müdür ? Yoksa bağcıyı dövmek midir ? Eğer çocukların ahlak, sınıfsal farklılıklar yaşayacağına yahutta daha kötü olacağına inananlar var ise sorunu çözmek isterler ise sözünde sadık iseler ! Meseleyi çözmek basittir..! İphone'larla, erkekli kızlı karışık, ahlak kurallarına aykırı bir öğrencilik istemiyorlar ise ! İslam bunu batıldan uzaklaştıracaktır...! Eğer mesele çözümse !!!

Garibüzzaman
12-05-2012, 17:39
Çözümün haktır, fakat ötekileştirilen kitlenin psikolojisini düzeltecek mahiyette değildir.

_Ednâ_
12-05-2012, 19:50
Ayrıca benim M.Kemal'imin bir sözü var;
""Dinsiz bir devlet düşünülemeyeceği gibi,din dersinin verilmediği bir okulda düşünülemez.(G.M.Kemal Atatürk)"".

Yaptığı devrimlerle ne kadar çelişmiş kendisi...

SavaşPala
12-05-2012, 20:18
Yaptığı devrimlerle ne kadar çelişmiş kendisi...
Onu öldüğünüz zaman öte tarafta kendisi ile birebir mukayese edersiniz..Görmediğim bir insanı ne kötüleyebilirim nede savunabilirim,dinim böyle emir eder..

_Ednâ_
12-05-2012, 20:36
Onu öldüğünüz zaman öte tarafta kendisi ile birebir mukayese edersiniz..Görmediğim bir insanı ne kötüleyebilirim nede savunabilirim,dinim böyle emir eder..

Eğer bir sözü akımı kişiyi temsil ediyorsanız, aynı zamanda onun savunucusu olursunuz,
Eğer kendisnin bizim üzerimizde hayır olan hakkı varsa elbet Rabbimiz Rahmandır, Rahimdir onunla muamelesini bekleriz,
Fakat kendisi aksine şerre vazife yaptıysa, o vakit bugün Ebu cehil bir münafık olarak
nasıl dillerde Cehaletin, kötülüğün temsilcisi olarak anılıyorsa,
İşte orda Şerrin, kötülüğün, fasıklığın yolunu açan devrimlere imza atmış şahısta
o devrimleri sorgulayarak anılırki, aynı hata yapılmasın o tuzaklara hala düşülmesin diye....
İşte o vakitte Rabbimizden Adil ismini umarız, eğer ölürde hesaplaşmak söz konusu olursa :)
Bu sizin zannettiğiniz gibi kötülemek değil efendim, emribilmaruf nehyianilmünkerin bir çeşit yöntemidir...

SavaşPala
12-05-2012, 20:42
Eğer bir sözü akımı kişiyi temsil ediyorsanız, aynı zamanda onun savunucusu olursunuz,
Eğer kendisnin bizim üzerimizde hayır olan hakkı varsa elbet Rabbimiz Rahmandır, Rahimdir onunla muamelesini bekleriz,
Fakat kendisi aksine şerre vazife yaptıysa, o vakit bugün Ebu cehil bir münafık olarak
nasıl dillerde Cehaletin, kötülüğün temsilcisi olarak anılıyorsa,
İşte orda Şerrin, kötülüğün, fasıklığın yolunu açan devrimlere imza atmış şahısta
o devrimleri sorgulayarak anılırki, aynı hata yapılmasın o tuzaklara hala düşülmesin diye....
Bu sizin zannettiğiniz gibi kötülemek değil efendim, emribilmaruf nehyianilmünkerin bir çeşit yöntemidir...
Derki bir hadiste ""Allah'ın Anadoluda bir ordusu vardır.Onlardır ki Türk ordusu,Allah zalimleri onlar ile cezalandırır""
Ve der ki Eyüp Sultan Hazretleri;""O negüzel komutandır(F.S.M) İstanbul'u feth eden,o ne güzel ne iyi askerdir İstanbul'u feth eden..""
Ben bu hadislerden şerefli bir millete ait şerefli bir kul olduğumu biliyorum..Bunun dışında BEN MUSTAFA KEMAL'İ GÖRMEDİM..
Kimin derdi varsa öldüğü zaman ahirette bizzat kendisi ile mukayeseye geçer..Ben bu M.Kemal'i savunmam,kötülemem de..
Ancak şunu belirtmek isterim ki bu güne kadar Atatürk'ü kötüleyenler hep hacılar hocalar olmuştur..
Gerçeği hiç birimiz bilemeyiz..
ÖLDÜKTEN SONRA HEP BERABER GÖRECEĞİZ İNŞAALLAH

_Ednâ_
12-05-2012, 22:45
Derki bir hadiste ""Allah'ın Anadoluda bir ordusu vardır.Onlardır ki Türk ordusu,Allah zalimleri onlar ile cezalandırır""
Ve der ki Eyüp Sultan Hazretleri;""O negüzel komutandır(F.S.M) İstanbul'u feth eden,o ne güzel ne iyi askerdir İstanbul'u feth eden..""
Ben bu hadislerden şerefli bir millete ait şerefli bir kul olduğumu biliyorum..Bunun dışında BEN MUSTAFA KEMAL'İ GÖRMEDİM..
Kimin derdi varsa öldüğü zaman ahirette bizzat kendisi ile mukayeseye geçer..Ben bu M.Kemal'i savunmam,kötülemem de..
Ancak şunu belirtmek isterim ki bu güne kadar Atatürk'ü kötüleyenler hep hacılar hocalar olmuştur..
Gerçeği hiç birimiz bilemeyiz..
ÖLDÜKTEN SONRA HEP BERABER GÖRECEĞİZ İNŞAALLAH

Efendimizin böyle bir hadisi şerifi yok efendim,
Peygamber efendimiz a.s.v. veda hutbesinde 'siyah tenlinin kırmızı tenli, kırmızı tenlininde siyah tenli üzerinde üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır buyurmuştur' bu hadis söylediğiniz hadis gibi uydurma değil, kati bir hadistir.
Ben bu kati hadisi referans almayı tercih ederim,
Eyüp sultan hz. nin sözü dediğiniz cümle, Efendmiz a.s.v. ın hadisi şerifidir.
Ve bu övgüyüde türklüğe bir övgü olarak algılamak sapıklık olur.
sadece yazdıklarınızın yanlışlarını düzeltmek istedim, onun dışındaki yazdıklarınıza yukarda verdiğim cevabı tekrar etmek istemem.

MEÇHUL ADAM
12-06-2012, 00:03

Ben istiklal ve Çanakkale gazisi torunuyum.Rahmetli gazi dedem Atatürk'ün muhafız birliği başkanı olan Giresunlu topal Osman Ağa'nın neferi idi.Bizzat dedem Atatürk'ü görmüş ve nasıl bir insan olduğunu anlatırdı.Atatürk'ün dinsiz olduğunu açıkça söylüyordu.Savaştan öce dini savunmuş, savaştan sonra dine karşı büyük bir devrim yapmıştır.Kendisine muhalif olan bütün paşaları bir şekilde tasfiye etmeyi de başarmıştır.

MEÇHUL ADAM
12-06-2012, 00:46
Aldık mı Başımıza Belayı

http://www.habervaktim.com/resim/resim276171_2.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda tek tip kıyafet uygulamasına son veren önergesi gündemdeki yerini korurken, yeni düzenlemenin faydadan çok zarar getireceği görüntüsü ağır basmaya başladı.

Aldık mı Başımıza Belayı (http://www.habervaktim.com/haber/aldik-mi-basimiza-belayi-276171.html)

EZEL
12-06-2012, 03:24
Aklıma sigara yasağı geldi ilk günlerinde ne kadar feryat figan muhabbeti ile ayyam yapanlar vardı şimdi ise herkes memnun bu kılık kıyafet muhabetindede aynısı olacak. çocuklar arkadaşlarının maddi imkanlarını sadece elbise ile bilmezler her gün kantinden yaptığı alışverişle bilir her gün kola içmesinden tost yemesinden kullandığı kaemden , kalem kutusundan, zaten bilir bu gün çocuğunuza alacağınız üniforma parası dışardada giyeceği pantolandan ikişer adet alabilirsiniz .

Bizim insanımız reformlara önyargı ve korku ile yaklaşıyor sağlıktata böyle doktorlara dendiki ya özelde çalış ya kamuda içimideki partizanlar çıktı karşıt propagandaya başladı yahu eskiden parasını verip özel muayene oluyorduk şimdi onuda olamıyoruz filan demeye başladılar . Yani hiç yanlışa direnme mücadele etme ruhu ve birliği yok bu yüzden halk olarak çok kullanıp eziliyoruz .

Mavera
12-06-2012, 03:35
Elbiselerin tek tip olmasi o kadar önemli degil önemli olan tek tip insan yetistirmemek!.. aslinda su zamanda gelir seviyesindeki ayrim salt üstündekilerden degil her yönüyle ortaya cikiyor.. giydigi ayakkabidan, kullandigi telefona, yazdigi kalemden, kantinde yedigine kadar o acidan bir önlük bütün bu farki kapatiyorsa buyrun devam edelim!..
su eziklik psikolojisini üstümüzden atmamiz gerekiyor sonucta tekstil ülkemizde en ucuz sektörlerden o yüzden su her gün farkli elbiselerle gelinecek paranoyasindan kurtulalim sanki o ögrenciler ayri mahallelerde, ayri dünyalarda yasiyorlar!..
serbest kiyafet özgüveni getirir, özgürlügü getirir, farkliligi getirir tabiki bunlarinda bir siniri vardir onuda zaten meb cizmis ama su özgürlügün icinde basörtüsünün olmamasi hala daha icimde ukde kalmis durumda o acidan bu yönetmenlik tam anlamiyla özgürlükcü degildir..
ama ehveni ser diyelim ve zamana birakalim..

MEÇHUL ADAM
12-06-2012, 03:36
Okullarda bu kılık kıyafette yapılan değişikliğe göre ülkemizde yeniden laiklik tartışmalara yol açarsa şaşırmayın.Benden demesi...

SavaşPala
12-06-2012, 13:03
Efendimizin böyle bir hadisi şerifi yok efendim,
Peygamber efendimiz a.s.v. veda hutbesinde 'siyah tenlinin kırmızı tenli, kırmızı tenlininde siyah tenli üzerinde üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır buyurmuştur' bu hadis söylediğiniz hadis gibi uydurma değil, kati bir hadistir.
Ben bu kati hadisi referans almayı tercih ederim,
Eyüp sultan hz. nin sözü dediğiniz cümle, Efendmiz a.s.v. ın hadisi şerifidir.
Ve bu övgüyüde türklüğe bir övgü olarak algılamak sapıklık olur.
sadece yazdıklarınızın yanlışlarını düzeltmek istedim, onun dışındaki yazdıklarınıza yukarda verdiğim cevabı tekrar etmek istemem.
Saygı değer din kardeşim,
Aç mecmuaları bak..Peygamber efendimiz (s.a.v) in böyle bir hadis-i şerifi olduğunu biliyorum..İslam2ın sancağının Türk'lere verildiğini biliyorum..Hz.Eyüp'ün bir İstanbul(Constantine) ve Hz.Muhammed(sav) aşığı olduğunu biliyorum..
Ve evet siyah ten ile beyaz ten'in bir üstünlüğü yoktur çünkü Siyah tenli Türk'te vardır,beyaz tenli Türk'te,yüreğin yürekten üstünlüğü vardır..
Peygamber efendimiz(s.a.v.) Çanakkale'de bizzat yanına Cebrail(as)'ı alıp savaştığını kimse inkar edemez ki Seyit onbaşı o mermiyi tek başına kaldırmadı,o mermi o geminin bacasından girecek ve gemiyi ortadan ikiye ayıracak şekilde kendiliğinden yol almadı..
Yanlışlarım varsa düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim..
Tekrar bildirmekisterim ki doğru bildiğim yanlışları savunuyorsam her halükarda af ola..
Tekrar teşlekkür ediyorum.

alpertunga
12-06-2012, 14:44
kılık kıyafet okul için bir varlıktır.

biz türk milletiyiz, avrupa özentili bir yaşam sadece benliğimiz alır...

ilim ve fen alın avrupadan, ama kültür değil...

Atlantis
12-06-2012, 17:44
Rasim ozan kütahyalının sözü geldi aklıma " önlük fakirliği örtermi ? "

SavaşPala
12-06-2012, 18:01
Biz serbest kıyafet uygun değil dediğimiz zaman bize öyle böyle laflar yapıp,at gözlüğü takıp yok illede Erdoğan diyenler!!!!!
Alın size serbest kıyafet!!!!
Siz Ak Partilisiniz de biz neyiz!!!
Biz bunun olmasından korkuyorduk tıkla linke!!!
Dakika bir gol bir..
http://www.haberturk.com/gundem/haber/800768-iste-serbest-kiyafet

xfce
12-06-2012, 18:03
bence iyi oldu zaten normal hayatta sınıf ayrımının her turlusunu yaşayan cocuklar okulda sınıf ayrımı yaşayıncamı sorun olucak hadi ordan....

SavaşPala
12-06-2012, 18:08
bence iyi oldu zaten normal hayatta sınıf ayrımının her turlusunu yaşayan cocuklar okulda sınıf ayrımı yaşayıncamı sorun olucak hadi ordan....
Zenginlik gurbette bir vatan, fakirlik vatanda bir gurbet gibidir.Geçimini mertçe kazanmaya çalış. Nefsini alçaklıktan koru ki, fakir olsan bile şerefli kalasın.(Hz.Ali<ra>):gül:

MEÇHUL ADAM
12-06-2012, 18:37
Biz serbest kıyafet uygun değil dediğimiz zaman bize öyle böyle laflar yapıp,at gözlüğü takıp yok illede Erdoğan diyenler!!!!!
Dakika bir gol bir..

Daha önceden demiştim.Bu kılık kıyafette ki değişiklik devletimize külfet getireceğini...Devletimiz merhametlidir ama bu yardımlar devletçe karşılanacağından yeniden giderler hesabına ekleyeceklerdir.Oysa bu, tek tip elbiseyle fazla sorun olmuyordu.Şimdi ise, fakir öğrencilere elbise alım sorunu çıkacak merak etmeyin...

Devletimizin yardımlarını takdirle karşılıyorum.Ancak kendisine haybeden yük getiren işlerden sakınması gerektiğini düşünüyorum.

HÜKÜMET OLARAK HER BİR İCRAATIN GELİRİNİ VE GİDERİNİN HESABINI ÇOK İYİ YAPMAZSA HALKIMIZ BUNUN ACISINI HER ZAMAN ZAMLA ÇEKMEYE DEVAM EDER...

SavaşPala
12-06-2012, 18:41
Serbest kıyafet konusuna tamamen karşı olmama rağmen SÖZCÜ gazetesinin Tayyip Erdoğan ve Ak Parti adına yapmış olduğu bazı haberlerin beni rahatsız ettiğini söylemek isterim..
Onlardan bir tanesi;
""Alın size Serbest Kıyafet"" BAŞLIĞI ALTINDA YAZILMIŞ BİR HABERDİR...Haberde konu bambaşka bir yere saptırılmıştır..
Doğu ve Güneydoğu'da ki çocukların terörist kıyafeti giydirilip okula gönderileceğini yazmış..
Bu haber tamamen aşağalıkça yazılmış ve o bölgeyi bilmeyen insanları kendi safhalarına çekmek için yazılmış düzmece bir haberdir..
Teröristlerin üzerine giyiyor olduğu kıyafetler adını anmak istemediğim o kahpe örgütün kamuflaj üniforması değildir..Doğu ve Güneydoğuda insanlar o şekilde giyinirler ve o yörenin kılık kıyafeti öyledir..
Terörist arıyorlarsa zor değil takım elbise içerisinde mecliste yanıbaşlarındadır..
Doğuda söylenilenin aksine eğitim ve öğretime karşı çıkma gibi bir eğilim yoktur..
Ben şırnak/cizrede sabah mayın aramasına çıkarken,tıklım yıklım öğrenci dolu okulun bahçesinde(cumhuriyet i.ö.o) her sabah ilk önce istiklal marşı,daha sonra andımız okunurdu...
Yani kısacası;serbest kıyafet konusunu saptırarak ve ne hikmetse yine KÜRT kökenli Türk vatandaşlarımızı PKK ile bağdaştırıp AK PARTİ ve bireylerini karalama kampanyası devam etmektedir..
Kaç dönemdir istikrarlı bir biçimde Ak Parti diyen halk,gerçeği kendi gözleri ile gördüğü gibi,kendini bilmez bir kaç sahte laf ebesinin dolduruşuna gelmeyecektir..
Onlar her ne kadar bu güne dek İKTİDAR'ın küçük yanılmalarını yanlışlarını göstermeye çalışmış olsalarda,Halk yapılan doğruları görmekte,ve dönemlerdir eze eze oyları ile Ak Partiyi İKTİDAR'a oturtmaktalardır..
Saygılarımla..

xkatolizorx
12-09-2012, 00:54
Askeriyemi okullar kardeşim tek tip kıyafet öğrencilerin dersleri zaten ağır bide kıyafetle uraşıyolar full sıkıntı bence herkez kafasına gore gıyınsın...

manifesto
12-09-2012, 00:59
Her nimetin bir de külfeti olacak.
Çok değil önümüzde ki yıl
Okullara giden gençlerimizin kıyafetlerini burada paylaşırız
Yetişmiş genç kızlar
Belki de en dekolte elbiseleri ile okullarda boy gösterecek
Bunlara da hazır olmak gerek
Çünkü ben özel sektörde bu durumu yıllardır yaşıyorum
Şimdi ki resmi okul kıyafetlerini arar duruma gelmeyiz inşallah

SavaşPala
12-09-2012, 01:11
Öğrencilerimizin Transparan giyeceği,Terörist kıyafeti giyeceği,yönünde yorum yapan arkadaşlarımıza net bir dille duyurulur..Aşağıdaki metin ""OKULLARDA SERBEST KIYAFET YÖNETMELİĞİ""dir..Saygılarımla ;

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaş grubu özelliklerine uygun, temiz ve düzenli bir kıyafet giyecek.
Öğrenim görülen programın özelliğine göre atölye, işlik ve laboratuvarlarda önlük veya tulum, işyerlerinde ise yapılan işin özelliğine uygun kıyafet giyilebilecek.
Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyecek, ancak öğrenciler tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacak.
Kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başlarını örtebilecek.
Sağlık özrü bulunan ve bu durumu belgelendiren öğrencilerin özürlerinin gerektirdiği şekilde giyinmelerine izin verilecek.

Özel gün, hafta ve kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye mali yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacak.
Kılık ve kıyafet sınırlamaları:
Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak.
İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek.
Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek.
Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak ve giysileri giyemeyecek.
Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olacak. Öğrenciler makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakamayacak.
Bu yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden ortaokul öğrencilerine MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, lise öğrencilerine MEB Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanacak. Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden okul yöneticileri hakkında da ilgili disiplin hükümleri uygulanacak.

Ömer DİNÇER
(Milli Eğitim Bakanı-Ak Parti İstanbul Millet Vekili)

xkatolizorx
12-09-2012, 01:15
Benhur bak olaya tek bı pencereden bakıyosun yazının sonunda dekolte var git liselere kızların eteklerıne bı bak evden çıkarken diz altında okulda sınıfta bahçede dız ustunde isteyen her turlu acar bunun onune kımse gecemez şimdi eşitsizlik külfet derken ben sana anlatayım eyüp lisesinde okudum öğlenci olduğum yıllarda oruç ayında çok yaşadım bunu oruçluyum arkadaş lan biz ekmek arası tost alacak para bulamıyoduk koşa koşa eyüpteki iftar cadırından yiyecek içecek alıp orucumuzu acıyoduk sınıftakı arkadaşların coguda varlıklıydı adamlar kantınde masa kapatıyolardı full ne ararsan var eşitsizliğin önüne kıyafetle felan geçemessin önemli olan toplumsal bilinç lise1 lise 2 aynı ceketle okula gıttım lise 3 te mezun bı arkadaşın ceketini giydim anlıcan tek tip kıyafetinde yararı yok.....

SavaşPala
12-09-2012, 01:32
Benhur bak olaya tek bı pencereden bakıyosun yazının sonunda dekolte var git liselere kızların eteklerıne bı bak evden çıkarken diz altında okulda sınıfta bahçede dız ustunde isteyen her turlu acar bunun onune kımse gecemez şimdi eşitsizlik külfet derken ben sana anlatayım eyüp lisesinde okudum öğlenci olduğum yıllarda oruç ayında çok yaşadım bunu oruçluyum arkadaş lan biz ekmek arası tost alacak para bulamıyoduk koşa koşa eyüpteki iftar cadırından yiyecek içecek alıp orucumuzu acıyoduk sınıftakı arkadaşların coguda varlıklıydı adamlar kantınde masa kapatıyolardı full ne ararsan var eşitsizliğin önüne kıyafetle felan geçemessin önemli olan toplumsal bilinç lise1 lise 2 aynı ceketle okula gıttım lise 3 te mezun bı arkadaşın ceketini giydim anlıcan tek tip kıyafetinde yararı yok.....

Mevzubahis olan konuda suç kural koyan devlette değil,kuralın uygulama safhasında işini iyi yapmayan okul yöneticilerinindir..
Ve bilinmelidir ki öğrencinin sahip olduğu terbiye miktarı...
Evden çıkarken standart bir öğrenci..Okula gittiğinde ilk iş tuvalete girmek,kravatı gevşetmek,gömleğin ilk iki veyahut bir düğmesini açmak,eteği beline doğru çekmek yetersiz kalırsa eteği katlayıp kısaltmak...
Bunları eğitim gördüğümüz liselerde çok gördük..
Ojeli tırnaklar,biçim biçim saçlar,ağızda sakızlar..
Bunların önüne geçilemez..
Bu konu çok düşündürücü ve utanç verici bir konudur..
Ancak bu konudaki kilit nokta koyulan kurallar değil,kuralların uygulatılma aşaması olmaktadır..

Bir öğrenci eğitim ve öğretimin önemini ancak ve ancak o hakkı kaybettiği zaman anlamaktadır..

Özür dileyerek söylüyorum ne olur af edin,ben 21 yaşında genç bir erkeğim..Ancak 15 yaşından itibaren yaşıtım olan yani 21 yaşındaki gençlerimizin oluşturduğu kitlenin gidişatı,hal tavırları,kılık kıyafetler ve görünen-gidilen sonuç beni ürpertmekte ve utandırmaktadır..

Ne yazık ki,nasıl bir kanser hastalığı insanı içeriden içeriye bitiriyor yok ediyorsa sinsice,gençlerimizde aynı şekilde yok olmaktadır..

Yüce Rab'tan yardım dilemekten başka yapacak bir şey yoktur..

xkatolizorx
12-09-2012, 03:26
Her nimetin bir de külfeti olacak.
Çok değil önümüzde ki yıl
Okullara giden gençlerimizin kıyafetlerini burada paylaşırız
Yetişmiş genç kızlar
Belki de en dekolte elbiseleri ile okullarda boy gösterecek
Bunlara da hazır olmak gerek
Çünkü ben özel sektörde bu durumu yıllardır yaşıyorum
Şimdi ki resmi okul kıyafetlerini arar duruma gelmeyiz inşallah
Ayrıca kadınları iş sektöründe metalaştıranlarda biz erkekler değilmiyiz ben hep merak etmişimdir misal sekreter denince akla neden hep bayan gelir erkekler telefon açmayı bilmiyomu misalen yada işletme iktisat okuyan bayanlar neden hep şirketlerin pazarlama satış bölümlerinde en cok satış yapan elemanlar oluyo bunu hiç düşündünüzmü nedeniz yine bizleriz enteresan ya gerçekten özel sektör kadınlar için iğrenç bir çalışma ortaamı bende hiç beğenmiyorum işini düzgün yapan istisnalara sözüm yok ama nerde kadınları metalaştıran bir zihniyet varsa dusunsun anneside bir bayan bilmiyorum çok eksik yanlarımız var nerde toparlamaya çalışsan bi yerden arza veriyo

xkatolizorx
12-09-2012, 03:45
Dakika bir gol bir..

Habere bakarmısın çok saçma adamın sivilde giycek kıyafeti yok tek tip kıyafet uygulaması nedeniyle haberimiz olmamış vicdanlı insanlar değilmiyiz biz o çocuk okuldan eve gidince o kıyafeti giydiğinde vicdanın sızlmayıdo okulda giyincemi sızlıyo günün 6-7 saati okulda geçiyo geri kalanı yırtık elbiseyle en azından bundan sonra eski alışkanlıklarımızdan komşumuz açken tok yatmadığız zamanlar bu sayede aklımıza gelirde gerçek erdemli insanlar olduğumuz kanıtlarız insanlara gelir testi yapılırken kimin yardıma ihtiyacı var anlarız bence serbest kıyafetin geldiği iyi oldu en azından o çocuğun bir ihtiyacını görmüş olduk yoksa nasıl görecektik !!!!!!!!!
Korkacak birşey yok savaş kardeşim şer olarak gördüğün bir şeyden hayırda çıkabilir anlatabildiysem ne mutlu bana!!!
Önemli olan işin bu boyuta gelmeden o çocuğun kazağının yırtık olduğunu görebilmek önceden türban yasaktı şimdi üniverstelerde kızlar marka türban giyme yarışına girdiler şuan ben balıkesir üniverstesindeyim manzara bu önemli olan zihniyet kızın temel ihtiyaçlarını karşılıcak parası yok gidip kredi kartıyla kendine 100 liradan aşşa olmayan aker başortu alıyo acaba ona parasını yollayan annesinin başındaki 15 liralık başortuden haberi varmı yok neden biliyomusun çünkü ilk okul orta okulda lisede kavrulmamış üniversteye bir gelmiş sudan çıkmış balık gibi oraya buraya kendini savuruyo marka özentisi şu bu ama yokluğun farkına daha erken varsa tabiki ben sadece ilk okula karşıyım orta okulda lisede en azından üniverstede kendini bilen atcağı adımların farkında bir birey olarak yaşamına devam eder bir insanı ne kadar kısarsan bir şeyden kıstığın şeye ulaştığında o kadar abartılı olur davranışları misal oruç tutuyoruz değilmi la iftar bi geliyo normal öğünde 2 tabak yiyosak 3 e çıkıyo bu o nedenle hayatın gerçeklerini erkenden öğrenmek bizim faydamıza yoksa ne israfın önüne geçebilirz neden vurdumduymazlığın başortu örneğinide yanlış algılamasın kımse olay gerçekten böyle......verdiğim örnek eleştirmek babında değil sadece manevi duygularım yüksek diyen kesimde bile bu israf varsa diğerleri diğerleri kimden örnek alıcak bu çok düşündürücü ehli sünneti yaşayan yaşamaya çalışan insanın attığı her adımda örnek olması lazım o nedenle ben kendi öz eleştirmi yaptım kımse kızmasın iyi geceler dilerim herkeze.....

http://g1212.hizliresim.com/14/4/glcb5.jpg (http://www.akpartiforum.com/doguda-okullarda-kiyafet-serbestligi-t167358.html?t=167358)

Okullarda öğrencilere yönelik kıyafet serbestliği ve bununla birlikte Doğu'da yaşanan olumsuzlukları kıyafet serbestliği üzerinden kullanmak isteyecek olanlar olucaktır. Ve bu konudaki görüşlerinizi BEKLİYORUZ.

İşin Bu bölümü sıkıntı bu nasıl halledilcek hiçbir fikrim yok ortalık karışacak

SavaşPala
12-09-2012, 14:43
Habere bakarmısın çok saçma adamın sivilde giycek kıyafeti yok tek tip kıyafet uygulaması nedeniyle haberimiz olmamış vicdanlı insanlar değilmiyiz biz o çocuk okuldan eve gidince o kıyafeti giydiğinde vicdanın sızlmayıdo okulda giyincemi sızlıyo günün 6-7 saati okulda geçiyo geri kalanı yırtık elbiseyle en azından bundan sonra eski alışkanlıklarımızdan komşumuz açken tok yatmadığız zamanlar bu sayede aklımıza gelirde gerçek erdemli insanlar olduğumuz kanıtlarız insanlara gelir testi yapılırken kimin yardıma ihtiyacı var anlarız bence serbest kıyafetin geldiği iyi oldu en azından o çocuğun bir ihtiyacını görmüş olduk yoksa nasıl görecektik !!!!!!!!!
Korkacak birşey yok savaş kardeşim şer olarak gördüğün bir şeyden hayırda çıkabilir anlatabildiysem ne mutlu bana!!!
Önemli olan işin bu boyuta gelmeden o çocuğun kazağının yırtık olduğunu görebilmek önceden türban yasaktı şimdi üniverstelerde kızlar marka türban giyme yarışına girdiler şuan ben balıkesir üniverstesindeyim manzara bu önemli olan zihniyet kızın temel ihtiyaçlarını karşılıcak parası yok gidip kredi kartıyla kendine 100 liradan aşşa olmayan aker başortu alıyo acaba ona parasını yollayan annesinin başındaki 15 liralık başortuden haberi varmı yok neden biliyomusun çünkü ilk okul orta okulda lisede kavrulmamış üniversteye bir gelmiş sudan çıkmış balık gibi oraya buraya kendini savuruyo marka özentisi şu bu ama yokluğun farkına daha erken varsa tabiki ben sadece ilk okula karşıyım orta okulda lisede en azından üniverstede kendini bilen atcağı adımların farkında bir birey olarak yaşamına devam eder bir insanı ne kadar kısarsan bir şeyden kıstığın şeye ulaştığında o kadar abartılı olur davranışları misal oruç tutuyoruz değilmi la iftar bi geliyo normal öğünde 2 tabak yiyosak 3 e çıkıyo bu o nedenle hayatın gerçeklerini erkenden öğrenmek bizim faydamıza yoksa ne israfın önüne geçebilirz neden vurdumduymazlığın başortu örneğinide yanlış algılamasın kımse olay gerçekten böyle......verdiğim örnek eleştirmek babında değil sadece manevi duygularım yüksek diyen kesimde bile bu israf varsa diğerleri diğerleri kimden örnek alıcak bu çok düşündürücü ehli sünneti yaşayan yaşamaya çalışan insanın attığı her adımda örnek olması lazım o nedenle ben kendi öz eleştirmi yaptım kımse kızmasın iyi geceler dilerim herkeze.....

İşin Bu bölümü sıkıntı bu nasıl halledilcek hiçbir fikrim yok ortalık karışacak

Ona bakarsan sevgili arkadaşım Doğu ve Güneydoğuda da insanlar senin paylaşımındaki resimde görüldüğü gibi giyiniyor,o kıyafet kahrolası o hain terör örgütünün kamuflaj üniforması değil,o bölgenin insanının yöresel kıyafetidir,bu neden seni rahatsız ediyor?
Ayrıca bir korkun varsa bir kaç yorum önce sayın Milli Eğitim Bakanının ağızından çıkan ve SERBEST KIYAFET'in ayrıntıları vardı,eğer zahmet edip okursan korkuna yer olmadığını göreceksin..

O kadar da uzun boylu değil,hep sustuk ama o kadar da hain terör propaganndası yapacak kadar YEMEZ..!!

Bizzat gönül rahatlığı ile söylüyorum..Şırnak/Cizre'de terör ile mücadele ve şehirsel istihparat anlamında görev yaptım ve yapmış olduğum görev neticesinde, DEVLETİMİZİN YÜREĞİNDE HAİNLİK YATAN ŞEREF YOKSUNLARI İLE MÜCADELE EDERKEN HİÇ ZORLANMADIĞINI,YUKARIDAN TALİMAT GELDİĞİ ANDA ZORLANMADAN GÖREV NE OLURSA OLSUN HER ŞEYİ YAPABİLECEĞİNİ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE SÖYLEYEBİLİRİM..

DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR..TASLAKTA BU TİP KIYAFETLERE İZİN VERİLMEYECEĞİ HUSUSU NET BİR ŞEKİLDE BİLDİRİLMİŞTİR..DEVLETİN GÜCÜ BUNU ENGELLEYECEK KADAR KAFİDİR...

YETER Kİ BİRİLERİ AĞIZLARINDAN ÇIKANLARIN VE YAPTIKLARININ ARKASINDA DURMA CESARETİNİ GÖSTERSİNLER..
(Yukarıda ki son cümle ile anlatmak istediğim,eğer iktidar yapmış olduğu bu değişimde yapar ve SUSAR ise ve dediğiniz şey gerçekleşir ise HALK ONLARI OTURTTUĞU KOLTUKTAN İNDİRMESİNİ BİLECEKTİR..MİLLET BUNU AFFETMEZ ve İKTİDAR bunun bilincindedir..)

xkatolizorx
12-09-2012, 15:07
Dostum o resim portalda yayınlanıyo

SavaşPala
12-09-2012, 15:15
Dostum o resim portalda yayınlanıyo
Sonuçta yayınlanıyor Portal Mortal çeşitli tarafların AK PARTİ yi kötülemek maksadı ile yaptığı propagandalar da kullanılan bu resmin AK PARTİ'lilerin bulunduğu ve Ak Parti'ye destek sağlamak amacıyla kurulan bu forum da kullanılması ne kadar doğru bilemedim..

Forum Ak PARTİ ADINI TAŞIYOR AMA aK pARTİDEN BAĞIMSIZ GALİBA..

xkatolizorx
12-09-2012, 15:32
Bende rahatsızlık duyuyorum ama yapacak birşey yok o günahsız çocukların günaha alet edilen giysileri üstünde görünce emin ol benimde içim burkuldu ama bize yapacak tek şey düşüyo partimizi destekleyip politikalarına devam etmesini sağlamak başkada elimizden birşey gelmez bu foruma ben yeni üye oldum sizler sayesinde fikir edinmeye çalışıyorum banada bi arkadaşım tavsiye etti tartışma platformu sonuçta her kesimden insan üye olabilir onu sorgulamak haddımıze değil ama resim dediğin gibi yanlış ama denilen olay olursa çünkü sen diyosun bu doğunun normal kıyafeti ama peşmergenin kullandığı kıyafette bu yarın üniversteye boyle gelse bu ogrencıler çıkabilecek olayları dusunebiliyomusun unıversteyi geçelım bu kıyafetle geldi okul muduru ılkokul cocugunu okula almadı almıcakta cunku serbestlıgınde belırlı kuralları var sonra o kötu eller demezmı o ufacık cocuklara Tc sızı okula almıyo hadı daga cıkın bunun hesabını nasıl verıcez onu merak edıyorum ben!!!!!

SavaşPala
12-09-2012, 15:48
Bende rahatsızlık duyuyorum ama yapacak birşey yok o günahsız çocukların günaha alet edilen giysileri üstünde görünce emin ol benimde içim burkuldu ama bize yapacak tek şey düşüyo partimizi destekleyip politikalarına devam etmesini sağlamak başkada elimizden birşey gelmez bu foruma ben yeni üye oldum sizler sayesinde fikir edinmeye çalışıyorum banada bi arkadaşım tavsiye etti tartışma platformu sonuçta her kesimden insan üye olabilir onu sorgulamak haddımıze değil ama resim dediğin gibi yanlış ama denilen olay olursa çünkü sen diyosun bu doğunun normal kıyafeti ama peşmergenin kullandığı kıyafette bu yarın üniversteye boyle gelse bu ogrencıler çıkabilecek olayları dusunebiliyomusun unıversteyi geçelım bu kıyafetle geldi okul muduru ılkokul cocugunu okula almadı almıcakta cunku serbestlıgınde belırlı kuralları var sonra o kötu eller demezmı o ufacık cocuklara Tc sızı okula almıyo hadı daga cıkın bunun hesabını nasıl verıcez onu merak edıyorum ben!!!!!
Öncelikle görüşleriniz için sizlere teşekkür ederim..
Asıl konuya gelince devletin-iktidarın düşündüğü şeyler mutlaka ki vardır..
Aslına bakarsanız,söz konusu hain terör örgütü halk desteğini %90 civarında kaybetmiş,ve güç durumdadır..Halk artık iradesini güçlendirmekte ve bazı büyük aşiretler terör örgütüne karşı silahlanma seviyesine kadar gelmiştir..
Hain yürekli şeref yoksunu insanlar zaten çocuklarını okula göndermiyorlar..
Şunu çok iyi bilin ve içiniz rahat etsinki,o okullar her şeye rağmen tıklım tıklım ve öğrenci dolu,ve her sabah güçlü bir sesle İSTİKLAL MARŞI ve ANDIMIZ okuyorlar...

Söz konusu taslakta ki okursanız bir kaç yorum önce paylaşmıştım,aslında bu şekilde korkulara yer olmadığını gördüm,Ancak T.C SENİ OKULA ALMIYOR cümleniz pek tabii düşündürücü...Bunu kullanacaklardır..

Ama işi siyaset olanların,işi bu,bizler bunu düşünüyor akıl edebiliyorsak,onlar dahada ileri derecede düşünmelidir..

Tekrar etmek istiyorum..Bu serbest kıyafet büyük bir adımdır..İktidar halkın tepkisini görmektedir ve sonuç hüsran olursa başına neyin geleceğini bizzat Tayyip Erdoğan kendisi şu sözlerle ifade etmiştir ; -""..işte o zaman bu millet bizi affetmez,Allah'ta affetmez..""

İktidar'ın yaptığı açıklamalardan sezdiğim kadarı ile düşündükleri,yapmaya çalıştıkları bir amelleri var..Bize düşen önce izlemek..Sonra ortaya çıkan sonucu bire bir görerek mahkeme etmek..

Dönemlerdir Ak Parti'yi eze eze iktidara oturtan millet,gerektiğinde oradan alaşağı edecektir..

İnşaallah ki yapılmaya çalışan düşündüğüm şeydir..O düşündüğüm şeyi elbet ki söyleyemeyeceğim..Ama yapmaya çalıştıkları düşündüğüm şey ise ve bunu Ak Parti başarırsa,bir tarih yazılacak...

xkatolizorx
12-09-2012, 16:13
Öncelikle görüşleriniz için sizlere teşekkür ederim..
[/B]Bende teşşekkür ederim fikir alışverişi oldu benim içinde şuan senin yorumu yanımda arkadaş var onunla konuşuyoruz gerçekten düşündüğün çoğu şeyde haklısın inşşallah hayırrlara vesile bu yenilikler herşey vatanımızın muaffak olması için atılan bir adım en uzun süreçler bile atılan bir adımla başladı ve devam ediyo Allah hükümetimizin yanında olur inşallah devlet büyüklerimize yardım eder çok zor zamanlardan geçiyorlar büyük liderimizi başbakanımıza çok üzülüyorum adam sıkıntı stresten şeker hastası oldu mide rahatsızlığı geçirdi hamd olsun şimdi iyi de içim rahat o koltukta o oturmasa bu surece bu kadar dayanabilecek çok az sıyasetçi tanıyorum lutfen onun ıcın kendi içimizdede eleştirirken yıpratmayam savaş kardeşim üstüne alınma sakın genel olarak konuşuyorum senınle aynı fıkırdeyız özellikle üstüne basa basa soyluyorum eleştirirken yıpratmayalım vesselam!

SavaşPala
12-09-2012, 16:22
Bende teşşekkür ederim fikir alışverişi oldu benim içinde şuan senin yorumu yanımda arkadaş var onunla konuşuyoruz gerçekten düşündüğün çoğu şeyde haklısın inşşallah hayırrlara vesile bu yenilikler herşey vatanımızın muaffak olması için atılan bir adım en uzun süreçler bile atılan bir adımla başladı ve devam ediyo Allah hükümetimizin yanında olur inşallah devlet büyüklerimize yardım eder çok zor zamanlardan geçiyorlar büyük liderimizi başbakanımıza çok üzülüyorum adam sıkıntı stresten şeker hastası oldu mide rahatsızlığı geçirdi hamd olsun şimdi iyi de içim rahat o koltukta o oturmasa bu surece bu kadar dayanabilecek çok az sıyasetçi tanıyorum lutfen onun ıcın kendi içimizdede eleştirirken yıpratmayam savaş kardeşim üstüne alınma sakın genel olarak konuşuyorum senınle aynı fıkırdeyız özellikle üstüne basa basa soyluyorum eleştirirken yıpratmayalım vesselam!
Bütün cümlelerine can-ı gönülden katılıyorum,her şeyi hakkı ile yapmak lazım..

El Emin
12-09-2012, 21:59
Zengin çocukla fakir çocuk arasında her türlü zaten fark belli oluyordu,
sonuçta ben telefonla lisede tanışırken adam ortaokulda son model lüks telefonla geliyordu.
Sen kantine üç günde bir uğrarken adam her zil elinde kolalar,bisküviler,
sen çarşı mali ayakkabı giyinirken adamda adidaslar,
sen annenin giydiği el emeği hırkayı giyerken adam nike polarlarla geliyor..
Yani pek bir önemi yok tek tip kıyafetin fark her türlü ortada idi zaten,he böyle iyi oldu demiyorum belki bu fark dahada çıkacak ortaya belkide pek değişecek birşey olmayacak..
Çünkü zenginle fakirin okuduğu okul bile pek aynı değil zaten..

Cihannur
12-10-2012, 00:43
Meçhul'e cevap...

3 çocuklu ve evine asgari ücret giren bir aile nasıl geçinir:

673,30 TL net asgari ücrete evli ve eşi çalışmayan 3 çocuk sahibi kişinin asgari geçim indirimi olan 106,38 TL de eklenince evli ve 3 çocuklu bir ailenin net asgari ücreti 779,68 TL'den 780 TL yapmaktadır. Eline ayda 780 TL net para geçen bir asgari ücretlinin nasıl geçineceğini hesaplayalım.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde kira fiyatları küçük illere göre daha yüksek olmasına rağmen TOKİ'nin Türkiye'de son 10 yılda üretmiş olduğu 500.000'in üzerinde konut sayesinde kira fiyatları fazla yükselmemiştir.

Asgari ücret alan 3 çocuklu bir aile, aldığı maaşı da göz önünde bulundurup mütevazi bir semtte ve de sıkı bir pazarlık yaparak kirası 400 TL olan bir ev kiralayabilir.

Gıda masraflarına gelince... 2 lt. sıvı yağ toplam 7 TL ve 3 adet margarin de toplam 3 TL olarak 10 TL'yi yağ için harcayabilirler. Aylık makarna parası da 70 kuruştan 5 adet alınırsa 3.5 TL yapar. Ayda 2 kilo pirinç için de 6.5 TL ayrılabilir. Kuru fasülye, nohut, mercimek gibi harcamalar için de ayda 10 TL ayrılabilir. Böylelikle burası 30 TL yapar. Pazarlarda akşam üzeri fiyatlar düşüyor. Evlerine asgari ücret giren ailenin hanımı haftada bir akşam üzerleri pazara giderse ailenin sebze-meyve ihtiyacını daha ucuza karşılayabilir. Haftada 20 TL'den 4 haftada 80 TL pazar harcaması yapılarak ailenin sebze-meyve ihtiyaçları karşılanabilir. Böylelikle ailenin gıda harcamaları ayda 110 TL civarında tutabilir.

Fatura harcamalarına gelince... Evdeki ampüllerin hepsi en hesaplısından tasarruflu ampüllerden oluşturulabilir. Böylelikle ayda 50 TL elektrik faturası gelebilir. Doğalgaz faturası 25 TL civarında ve su faturası da 25 TL civarında gelebilir. Böylelikle ailenin fatura masrafları ayda 100 TL civarında tutabilir.

Okuyan 3 çocuğa haftada 10'ar TL'den 30 TL ayda toplam 120 TL harçlık verilebilir. Böylelikle ailenin çocuklara verdiği harçlık masrafları da ayda 120 TL civarında olabilir.

Diğer giderler için de ayda 50 TL harcama yapılabilir. Böylelikle evine asgari ücret giren 3 çocuklu bir aile aylık geçimini bu şekilde sağlayabilir.

3 Çocuklu Bir Ailenin Aylık 780 TL Asgari Ücretle Geçimi:

Kira: 400 TL
Gıda: 110 TL
Faturalar: 100 TL
Çocuklara Harçlık: 120 TL
Diğer: 50 TL

Toplam: 780 TL

Not: AK Parti iktidarı tarafından dar gelirli vatandaşlarımıza gıda ve kömür yardımları yapılmaktadır. Asgari ücretli bir aile devlete başvurduğunda gıda ve kömür yardımları alabilir.

Necip Fazıl
12-10-2012, 01:12
Meçhule cevap...

3 çocuklu ve evine asgari ücret giren bir aile nasıl geçinir:

673,30 TL net asgari ücrete evli ve eşi çalışmayan 3 çocuk sahibi kişinin asgari geçim indirimi olan 106,38 TL de eklenince evli ve 3 çocuklu bir ailenin net asgari ücreti 779,68 TL'den 780 TL yapmaktadır. Eline ayda 780 TL net para geçen bir asgari ücretlinin nasıl geçineceğini hesaplayalım.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde kira fiyatları küçük illere göre daha yüksek olmasına rağmen TOKİ'nin Türkiye'de son 10 yılda üretmiş olduğu 500.000'in üzerinde konut sayesinde kira fiyatları fazla yükselmemiştir.

Asgari ücret alan 3 çocuklu bir aile, aldığı maaşı da göz önünde bulundurup mütevazi bir semtte ve de sıkı bir pazarlık yaparak kirası 400 TL olan bir ev kiralayabilir.

Gıda masraflarına gelince... 2 lt. sıvı yağ toplam 7 TL ve 3 adet margarin de toplam 3 TL olarak 10 TL'yi yağ için harcayabilirler. Aylık makarna parası da 70 kuruştan 5 adet alınırsa 3.5 TL yapar. Ayda 2 kilo pirinç için de 6.5 TL ayrılabilir. Kuru fasülye, nohut, mercimek gibi harcamalar için de ayda 10 TL ayrılabilir. Böylelikle burası 30 TL yapar. Pazarlarda akşam üzeri fiyatlar düşüyor. Evlerine asgari ücret giren ailenin hanımı haftada bir akşam üzerleri pazara giderse ailenin sebze-meyve ihtiyacını daha ucuza karşılayabilir. Haftada 20 TL'den 4 haftada 80 TL pazar harcaması yapılarak ailenin sebze-meyve ihtiyaçları karşılanabilir. Böylelikle ailenin gıda harcamaları ayda 110 TL civarında tutabilir.

Fatura harcamalarına gelince... Evdeki ampüllerin hepsi en hesaplısından tasarruflu ampüllerden oluşturulabilir. Böylelikle ayda 50 TL elektrik faturası gelebilir. Doğalgaz faturası 25 TL civarında ve su faturası da 25 TL civarında gelebilir. Böylelikle ailenin fatura masrafları ayda 100 TL civarında tutabilir.

Okuyan 3 çocuğa haftada 10'ar TL'den 30 TL ayda toplam 120 TL harçlık verilebilir. Böylelikle ailenin çocuklara verdiği harçlık masrafları da ayda 120 TL civarında olabilir.

Diğer giderler için de ayda 50 TL harcama yapılabilir. Böylelikle evine asgari ücret giren 3 çocuklu bir aile aylık geçimini bu şekilde sağlayabilir.

3 Çocuklu Bir Ailenin Aylık 780 TL Asgari Ücretle Geçimi:

Kira: 400 TL
Gıda: 110 TL
Faturalar: 100 TL
Çocuklara Harçlık: 120 TL
Diğer: 50 TL

Toplam: 780 TL

Not: AK Parti iktidarı tarafından dar gelirli vatandaşlarımıza gıda ve kömür yardımları yapılmaktadır. Asgari ücretli bir aile devlete başvurduğunda gıda ve kömür yardımları alabilir.

Çok komik bir hesap olmuş bunu Devlet Bahçeli görmesin bence... :w: ;D

3 + 1 daire 400 tl kira bulsana bana bir tane de taşınayım oraya...

100 Tl'lik gıda ile 10 gün geçinir anca 5 kişi...

Doğalgaz + elektrik + telefon + su = 100 mi hangi ülke orası yaa çok merak ettim...

Afedersin ama öyle bende senin hesabına göre 100 ile de geçinmenin yollarını yazardım sana kira 30 tl faturalar 20 tl harçlık 10 tl mutfak 40 tl vs. vss... yok böyle bir hayat Cihannur kardeşim rüya görüyorsun...

Not: Kombi kömürle çalışmıyor...

Cihannur
12-10-2012, 02:18

Doğalgaz + elektrik + telefon + su = 100 mi hangi ülke orası yaa çok merak ettim...

Afedersin ama öyle bende senin hesabına göre 100 ile de geçinmenin yollarını yazardım sana kira 30 tl faturalar 20 tl harçlık 10 tl mutfak 40 tl vs. vss... yok böyle bir hayat Cihannur kardeşim rüya görüyorsun...

Yoo hiç de komik bir hesap değil yaptığım hesap Meçhul kardeşim.

Asgari ücretli bir aile maddi durumu elvermediği için 3+1 dairede oturmayabilir; mütevazi bir semtte 400 TL'ye 2+1 kiralık daire bulup öyle bir dairede oturabilir.

Gıda hesabımda bir yanlışlık yok ki. Mesela, 70 kuruştan 5 adet makarna 3.5 TL demişim. Eğer ayda 5 paket makarna yetmezse, alınacak makarna sayısı arttırılabilir mesela. Asgari ücretli 3 çocuklu bir aile ayda 10 paket makarna tüketse 70 kuruştan 7 TL yapar. Buna göre de bir hesap yapılabilir. Pazar parası olarak haftada 20 TL para belki az görülebilir; ama akşam saatlerinde pazara gidilince o saatlerde fiyatlar düştüğü için 20 TL parayla haftalık sebze-meyve giderleri büyük ölçüde karşılanabilir.

Fatura hesaplarımda da yanlışlık yok. En az yakanlarından tasarruflu ampullerle elektrik faturası ayda 50 TL civarında bir paraya denk getirilebilir. Doğalgaz ve su idareli kullanıldıklarında doğalgaz faturası 25 TL, su faturası da 25 TL civarında gelebilir.

Rakamları da abartmış değilim. Türkiye'de 400 TL civarında kiralara oturan çok sayıda vatandaşımız vardır. 110 TL parayla ya da biraz daha yüksek parayla mesela 150 TL parayla 3 çocuklu asgari ücretli bir ailenin gıda gideri karşılanabilir.

Ayrıca şunu da ilave etmek isterim. Burada kendimce bir hesap yaptım. Türkiye'de asgari ücret alıp hayatını idame ettiren insanlar var ve o insanlar bir şekilde geçimlerini sağlıyorlar.

Not: Oturduğu dairede kombi bulunmayan dar gelirli vatandaşlarımız kömür yardımı alarak kış aylarında ısınmalarını sağlayabilirler.

El Emin
12-10-2012, 02:22
Cihannur abi sen dalga falan geciyorsun da ben o ince ironiyi mi yakalayamadım yoksa isin korkunc tarafı ciddi misin sen..

SavaşPala
12-10-2012, 02:44

3+1 demişsiniz!! 3 ile 1 i topla ettimi dööööörtt!!!
kiraya 400 demişsiniz!! 400 ün başındaki 4 ü çıkar kaldımı sıfıııır!!!
İşte alın size Ak Parti zihniyeti!! :D :D :D :D :D
Böyle derdi herhalde bahçeli :D okullarda ders diye okutulmalı bu adamın formülü :D

Ayrıca yorumlara katılıyorum sayın meçhul,çok doğru...

Cihannur
12-10-2012, 03:15
Cihannur abi sen dalga falan geciyorsun da ben o ince ironiyi mi yakalayamadım yoksa isin korkunc tarafı ciddi misin sen..

Muhammed kardeşim, Türkiye'de asgari ücret yüksek bir rakamdır; insanlar asgari ücretle rahat rahat geçinebilmektedirler demiyorum. Meçhul, asgari ücretle bir aile nasıl geçinebilir dedi, ben de kendimce bir hesap yaptım. Türkiye'de asgari ücretle geçinen vatandaşlarımız var ve o insanlar hayatlarını bir şekilde idame ettiriyorlar.

AK Parti iktidara geldiğinde 2002 yılında Türkiye'nin Milli Geliri 230 Milyar $, Kişi Başına Düşen Milli Geliri de 3.492 $'dı. AK Parti iktidarında 2011 yılında Türkiye'nin Milli Geliri 772 Milyar $, Kişi Başına Düşen Milli Geliri de 10.444 $ oldu. Türkiye artık 2002'nin maddi olarak fakir ülkesi ve fakir milleti değil. AK Parti iktidarında Türkiye, 2012 yılında maddi olarak orta gelirli bir ülke ve millet durumuna gelmiştir hamdolsun.

"AK Parti iktidarından önce maddi olarak fakir bir ülke ve fakir bir millettik; AK Parti iktidarında şimdi maddi olarak orta gelirli bir ülke ve orta gelirli bir millet olduk. Niye 10 yılda fakirlikten kurtulup orta gelirli bir ülke olduk da zengin bir ülke olamadık?" diye yorumlarda bulunanlar olabilir. Ülke olarak 10 yılda maddi olarak fakirlikten zenginliğe geçmek kolay değildir. Geçtiğimiz 10 yılda ülkemizde zengin petrol ve doğalgaz yatakları bulunsaydı zenginliğe ulaşabilirdik.

Milletimizin alım gücü 10 yıl öncesine göre epey artmıştır. Türkiye'nin AK Parti iktidarındaki 10 yıllık ekonomik başarısını takdir ediyorum. Buna rağmen maddi olarak zengin ülkeler ve zengin milletler sınıfına henüz giremedik. AK Parti iktidarı sürerse 2023 yılına kadar maddi olarak zengin bir ülke ve zengin bir millet durumuna geliriz inşaallah. Eğer 2023 yılına kadar maddi olarak zengin bir ülke ve zengin bir millet olabilirsek bence bu normaldir. Maddi olarak fakir bir ülkenin 20 yılda zengin bir ülke durumuna gelmesi normaldir.

Sabırlı olmak ve mücadeleye devam etmek gerekiyor. Bütçe dengelerini bozmadan, popülizme kapılmadan ve mali disiplinden taviz vermeden ekonomimizi daha da geliştirmek için çabalamalıyız.

Necip Fazıl
12-10-2012, 13:34

Asgari ücretli bir aile maddi durumu elvermediği için 3+1 dairede oturmayabilir; mütevazi bir semtte 400 TL'ye 2+1 kiralık daire bulup öyle bir dairede oturabilir.

Gıda hesabımda bir yanlışlık yok ki. Mesela, 70 kuruştan 5 adet makarna 3.5 TL demişim. Eğer ayda 5 paket makarna yetmezse, alınacak makarna sayısı arttırılabilir mesela. Asgari ücretli 3 çocuklu bir aile ayda 10 paket makarna tüketse 70 kuruştan 7 TL yapar. Buna göre de bir hesap yapılabilir. Pazar parası olarak haftada 20 TL para belki az görülebilir; ama akşam saatlerinde pazara gidilince o saatlerde fiyatlar düştüğü için 20 TL parayla haftalık sebze-meyve giderleri büyük ölçüde karşılanabilir.

Fatura hesaplarımda da yanlışlık yok. En az yakanlarından tasarruflu ampullerle elektrik faturası ayda 50 TL civarında bir paraya denk getirilebilir. Doğalgaz ve su idareli kullanıldıklarında doğalgaz faturası 25 TL, su faturası da 25 TL civarında gelebilir.

Rakamları da abartmış değilim. Türkiye'de 400 TL civarında kiralara oturan çok sayıda vatandaşımız vardır. 110 TL parayla ya da biraz daha yüksek parayla mesela 150 TL parayla 3 çocuklu asgari ücretli bir ailenin gıda gideri karşılanabilir.

Ayrıca şunu da ilave etmek isterim. Burada kendimce bir hesap yaptım. Türkiye'de asgari ücret alıp hayatını idame ettiren insanlar var ve o insanlar bir şekilde geçimlerini sağlıyorlar.

Not: Oturduğu dairede kombi bulunmayan dar gelirli vatandaşlarımız kömür yardımı alarak kış aylarında ısınmalarını sağlayabilirler.

5 kişi 2 + 1 dairede nasıl yaşayacak misafir ağırlamak gibi bir hak da sunmamış oluyorsunuz bu insanlara o zaman...

Asgari ücretli makarnadan başka bişey yemesin değil mi onlar insan değil çünkü...

Doğal gaz faturası 25 tl mi vallahi bu hesabı Bahçeli bile yapamazdı tebrik ederim seni... Biz ayda 300 tl doğalgaz yakarken bile tam olarak ısınamıyoruz neyin kafası bu anlamış değilim ama sen bir yolunu bulursun sanırım mesela battaniyeyle otursunlar dersen hiç şaşırmam...

Kalan 150 tl ile geçinebilirler diyorsun faturalar kira mutfak vs. hariç ben ayda 200 tl yol parası veriyorum işe gidip gelirken nasıl olacak bu iş...

Not: Milletvekilleri başbakan milli takım teknik direktörü müdürler vs. vs. vs... Milyarlar alacağına asgari ücreti düşünüp ve insaflı davranarak bu haklarından birazcık feragat etseler de asgari ücret 761 tl yerine 1761 tl olsa sende bu komik hesapları yapmak zorunda kalmazdın...

q.klavye
12-10-2012, 14:32
burası baya ekonomi meydanı olmuş :) siz çözersiniz bu gayretle bu sıkıntıları :D

Cihannur
12-10-2012, 16:42
5 kişi 2 + 1 dairede nasıl yaşayacak misafir ağırlamak gibi bir hak da sunmamış oluyorsunuz bu insanlara o zaman...

Asgari ücretli makarnadan başka bişey yemesin değil mi onlar insan değil çünkü...

Doğal gaz faturası 25 tl mi vallahi bu hesabı Bahçeli bile yapamazdı tebrik ederim seni... Biz ayda 300 tl doğalgaz yakarken bile tam olarak ısınamıyoruz neyin kafası bu anlamış değilim ama sen bir yolunu bulursun sanırım mesela battaniyeyle otursunlar dersen hiç şaşırmam...

Kalan 150 tl ile geçinebilirler diyorsun faturalar kira mutfak vs. hariç ben ayda 200 tl yol parası veriyorum işe gidip gelirken nasıl olacak bu iş...

Not: Milletvekilleri başbakan milli takım teknik direktörü müdürler vs. vs. vs... Milyarlar alacağına asgari ücreti düşünüp ve insaflı davranarak bu haklarından birazcık feragat etseler de asgari ücret 761 tl yerine 1761 tl olsa sende bu komik hesapları yapmak zorunda kalmazdın...

Bu benim tercihim değil. Ekonomik şartlar evine asgari ücret giren ailelerin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde 3+1 dairelerde oturmalarına pek imkân vermiyor.

Hesabımda sadece makarna yok. Pirinç, kuru fasülye, nohut, mercimek ve sebze-meyve alımlarını da yaptığım hesaba dâhil etmiş durumdayım.

Doğalgaz faturası için 25 TL'yi az bulman doğru olmaz. İdareli kullanılırsa kış ayları olan Aralık-Ocak-Şubat ayları dışında 25 TL civarında doğalgaz faturası gelmesi normaldir. Belki havaların durumuna göre Mart ayları ve Kasım ayları için 25 TL'den bir miktar daha yüksek doğalgaz faturaları gelebilir.

Kendimce bir hesap yaptım. Yaptığım hesaplarda anormallik yok ve hesaplarım hiç de komik değil. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımız benim yaptığım hesaba benzer hesaplar yapıyorlardır da geçiniyorlardır. Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi Türkiye'de asgari ücretle geçinen aileler var. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın aç ve açıkta yattıklarını düşünmüyorsun sanırım; onlar karınlarını doyurabiliyorlar ve açıkta da yatmıyorlar.

Asgari ücretliler oh ne güzel 740 TL'yle 800 TL arasında net gelir elde ediyorlar ve rahat rahat yaşıyorlar demiyorum. AK Parti, 10 yılık iktidarında Türkiye'yi ve Türk Milleti'ni maddi olarak fakir bir ülke ve fakir bir millet olmaktan kurtarıp orta gelirli bir ülke ve orta gelirli bir millet durumuna getirmiştir ve böylelikle milletimizin alım gücü de 10 yıl öncesine göre epey artmıştır hamdolsun diyorum. Ve şunu ilave ediyorum: Maddi olarak fakir bir ülkenin 10 yılda zengin bir ülke durumuna gelmesi kolay değildir. AK Parti, iktidarındaki ilk 10 yılında maddi olarak fakir bir ülke olarak iktidarını devraldığı ülkemizi orta gelirli bir ülke durumuna getirmiştir ve Allah nasip eder de 10 yıl daha tek başına iktidarda kalırsa 2023 yılına kadar ülkemizi maddi olarak zengin bir ülke durumuna getirecektir inşaallah.

Not: Ülkemizin zenginliği arttıkça asgari ücretli vatandaşlarımızın alım güçleri de artacaktır inşaallah. Nasıl ki ülke ve milletçe günümüzde ekonomik olarak 10 yıl öncesine göre çok daha iyi durumdaysak, 10 yıl sonra da yine ülke ve milletçe ekonomik olarak bugünümüze göre çok daha iyi bir durumda olacağız inşaallah.

AK Parti iktidarı; bütçe dengelerini bozmadan, popülizme kapılmadan ve mali disiplinden taviz vermeden şimdiye kadar yürüttüğü başarılı ekonomi performansını sürdürürse, Türkiyemiz ve milletimiz 10 yıl içinde maddi olarak zengin bir ülke durumuna gelecektir inşaallah.

Necip Fazıl
12-10-2012, 16:45
Bu benim tercihim değil. Ekonomik şartlar evine asgari ücret giren ailelerin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde 3+1 dairelerde oturmalarına pek imkân vermiyor.

Hesabımda sadece makarna yok. Pirinç, kuru fasülye, nohut, mercimek ve sebze-meyve alımlarını da yaptığım hesaba dâhil etmiş durumdayım.

Doğalgaz faturası için 25 TL'yi az bulman doğru olmaz. İdareli kullanılırsa kış ayları olan Aralık-Ocak-Şubat ayları dışında 25 TL civarında doğalgaz faturası gelmesi normaldir. Belki havaların durumuna göre Mart ayları ve Kasım ayları için 25 TL'den bir miktar daha yüksek doğalgaz faturaları gelebilir.

Kendimce bir hesap yaptım. Yaptığım hesaplarda anormallik yok ve hesaplarım hiç de komik değil. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımız benim yaptığım hesaba benzer hesaplar yapıyorlardır da geçiniyorlardır. Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi Türkiye'de asgari ücretle geçinen aileler var. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın aç ve açıkta yattıklarını düşünmüyorsun sanırım; onlar karınlarını doyurabiliyorlar ve açıkta da yatmıyorlar.

Asgari ücretliler oh ne güzel 740 TL'yle 800 TL arasında net gelir elde ediyorlar ve rahat rahat yaşıyorlar demiyorum. AK Parti, 10 yılık iktidarında Türkiye'yi ve Türk Milleti'ni maddi olarak fakir bir ülke ve fakir bir millet olmaktan kurtarıp orta gelirli bir ülke ve orta gelirli bir millet durumuna getirmiştir ve böylelikle milletimizin alım gücü de 10 yıl öncesine göre epey artmıştır hamdolsun diyorum. Ve şunu ilave ediyorum: Maddi olarak fakir bir ülkenin 10 yılda zengin bir ülke durumuna gelmesi kolay değildir. AK Parti, iktidarındaki ilk 10 yılında maddi olarak fakir bir ülke olarak iktidarını devraldığı ülkemizi orta gelirli bir ülke durumuna getirmiştir ve Allah nasip eder de 10 yıl daha tek başına iktidarda kalırsa 2023 yılına kadar ülkemizi maddi olarak zengin bir ülke durumuna getirecektir inşaallah.

Not: Ülkemizin zenginliği arttıkça asgari ücretli vatandaşlarımızın alım güçleri de artacaktır inşaallah. Nasıl ki ülke ve milletçe günümüzde ekonomik olarak 10 yıl öncesine göre çok daha iyi durumdaysak, 10 yıl sonra da yine ülke ve milletçe ekonomik olarak bugünümüze göre çok daha iyi birdurumda olacağız inşaallah.

AK Parti iktidarı; bütçe dengelerini bozmadan, popülizme kapılmadan ve mali disiplinden taviz vermeden şimdiye kadar yürüttüğü başarılı ekonomi performansını sürdürürse, Türkiyemiz ve milletimiz 10 yıl içinde maddi olarak zengin bir ülke durumuna gelecektir inşaallah.

Vallahi gülmekten yerlere yatmak üzereyim sana bu konuda artık cevap veremeyeceğim sen böyle hayal dünyasında yaşamaya devam et...
İstersen bir anket aç bakalım 25 tllik doğal gaz kaç gün yetiyor millete bir soralım ne dersin...

Atlantis
12-10-2012, 18:35
Okullara kılık kıyafet serbestisi getirilecek. Çocuklar arasında zengin-fakir ayrımı yaratmaz mı bu?

Tabii ki yaratır. Oysa önlük muhteşem bir giysi. Öğrenci de giyer, ev hanımı da, kasap da, manav da, doktor da, berber de... Bir kasap ile bir doktoru aynı ideal etrafında kenetleyen, aralarındaki sosyal statü farkını sıfıra indirgeyen işte bu önlüklerdir. Bence bütün insanlar evden çıkarken önlük giymeli. Böylece insanlar arasındaki farklar yok olur. Sonra da el ele tutuşu...
p Hepimiz kardeşiz şarkısı eşliğinde halay çekebiliriz. Öğrenciler önlük giydiklerinde arkadaşlarıyla aralarındaki statü farkını anlayamaz. Sonuçta ilkokul mezunu bile olmayan cahil insanlardan bahsediyoruz burada. O da önlük giydiğine göre kesin benim gibi fakirdir şeklinde düşünür. Saf bunlar yaa!

Öğrenciler arasında zengin-fakir ayrımını ortadan kaldırmak için ayrıca şunlar da yapılmalı:

Öğrencilerin kendi aralarında Dün akşam playstation oynadık, Sabah muz yedim, Annemler Romaya kahvaltıya gitti gibi muhabbetler yapmaları yasaklanmalı.

Öğretmen gün içerisinde çocukların ayakkabılarını kontrol etmeli ve sağlam olanların altına tornavidayla birer delik açmalı. Böylece altı delik ayakkabılı çocuklar kendilerini dışlanmış hissetmez.

Teneffüslerde bir elinde kola, diğer koluna üç tane simit takmış hunharca yiyen zengin çocukları derhal müdür odasına çağrılıp simitleri ellerinden alınmalı.

El Emin
12-10-2012, 19:25
Cihannur abime saygılarımla ;

Çocuklara 120 tl demissin güldüm.Benim aylık masrafım 300 tl den fazla ,çünkü üni okuyorum.He hamdolsun ben babamdan almıyorum kendim geçiniyorum çalışıyorum.Ki babam bir yıldır işsiz o ayrı mevzu.
Müsrif miyim tam tersine iyi geçinen biriyimdir ,israfsız.Ki istersen detaylı acıklayayım ama hiç gerek yok istersen acıklarım.

Aylık 120 tl civarı mutfak masrafı demissin orada ağlayacaktım.Bizim haftalık ekmek masrafımızla dahil 75 ten aşağı tutmuyor ki pek kahvaltı bile olmaz sadece aksam yemeği üstünden düsün.

100 tl toplam fatura demissin, ben sadece sms ve 9 tl kontor kalması icin yirmi sadece kontor yüklüyorum.Arkadasların doğal gazı açılmadığı için dus falan almak yok sadece bulasık yıkama ki evlerinde yemek yapan bile yok 60 tl sadece su faturası, asgari gelen su faturaları 100 den 150 den aşağı değil.Elektrik 65 ten asağı görmesi için evde yaşamaman lazım.

Sana daha yol parası falanda cıkarmıyorum ama bizim öğrenci evi bile aylık takribi 900 tl geciniyor ;;) Ki benim burada cevrem olduğu icin zemin kat üc artı bir buldum 250 ve su faturamız yok birde onlar olsa sen düsün.

Asgari ücret düzeyimiz kafirlik düzeyinde.İslama göre her iscinin bir evi bir vesaiti ve evlenecek durumu olacak kadar geliri olmalıdır.Ve biz MÜSLÜMAN olarak yada MÜSLÜMANLAR asgari ücret iyidir diyorsa o ALLAH şahit olsun ki ben onların iman ettiğine etmedim.Çünkü asgari ücreti bu denli övmeniz o kadar ağrıma gitti ki ya siz ütopyanızdan dışarı çıkıp zorluk asgari ücretin sonuçlarını görmediniz yada ben hep karanlık sahnelerini gördüm sizim müthis asgari ücretinizin.

Tamam kabul asgari ücret cok iyi o zaman milletvekili niye 20 bin tl alıyor abim niye ?Parayla fantezi mi yapıyor en fetişistinden evinde.

Necip Fazıl
12-10-2012, 19:34
Meclis Genel Kurulu’nda Bütçe sunumu yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ortalama memur maaşının 2.042 liraya yükseldiğini açıkladı.

Birisi 8 saat çalışıp 2000 tl alacak diğeri 12 saat çalışıp 760 tl alacak hak mı bu...

El Emin
12-10-2012, 19:37
Meclis Genel Kurulu’nda Bütçe sunumu yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ortalama memur maaşının 2.042 liraya yükseldiğini açıkladı.

Birisi 8 saat çalışıp 2000 tl alacak diğeri 12 saat çalışıp 760 tl alacak hak mı bu...

Allah bana ya bu sistemi kırmaya çalışmakla geçen- ama ufak ama büyük- bir mücadele nasip etsin yada nasip etmezse en azından kalbimin hep buğz etmesini nasip etsin ve onu elimden almasın.

Muhammed Esed
12-10-2012, 21:26

biri 5 sene okuyacak dirsek çürütecek geç evlenecek geç çocuk sahibi olacak biri direk çalışacak sonra bunlar aynı parayı alacak. Hak mı bu ?

Muhammed Esed
12-10-2012, 21:28

Ne kullanıyorsunuz lütfen söyleyin bilmek istiyorum ne kullanıyorsunuz ?

Necip Fazıl
12-10-2012, 21:39
biri 5 sene okuyacak dirsek çürütecek geç evlenecek geç çocuk sahibi olacak biri direk çalışacak sonra bunlar aynı parayı alacak. Hak mı bu ?

Okumayanla okuyamayanı ayırt etmek gerekir değil mi... ;ı:

El Emin
12-10-2012, 22:22

Memurluk alımında pek okula bakmıyorlar ama onu da biliyor musun kardesim .
Elbette fark olmalı ki bu muhakkak olmalı ama bu demek değildir ki okumayan işçi ölsün sürünsün.Bu ülkede herkes vergi veriyorsa çekirdek alırken bile refah düzeyi insani şartlara uygun şekilde yaşamayı hak ediyor demektir.

Muhammed Esed
12-10-2012, 23:03
Memurluk alımında pek okula bakmıyorlar ama onu da biliyor musun kardesim .
Elbette fark olmalı ki bu muhakkak olmalı ama bu demek değildir ki okumayan işçi ölsün sürünsün.Bu ülkede herkes vergi veriyorsa çekirdek alırken bile refah düzeyi insani şartlara uygun şekilde yaşamayı hak ediyor demektir.

Tıp bitirenle hukuk bitirenle işletme bitiren kamu bitiren aynı durumdamı ? birinin ataması çok birinin ataması az. önlisans mezunu zanaati varsa lisans mezunu düz memurdan fazla para alır. zanaati yoksa önlisans mezunu düz memur lisans mezunu düz memurdan daha az para alır.

Muhammed Esed
12-10-2012, 23:07
Okumayanla okuyamayanı ayırt etmek gerekir değil mi... ;ı:

bu ülkede okuyamadım demek artık çok zor . üniversite okumak artık çok zor değil hele hele anadolunun ufak illerinde okumak çok daha kolay. kredi burs veriliyor kyk da kalırsan 105 lira yurda veriyorsun 180 liralık yemek fişi veriyor sana bedavadan. bir sürü işadamı burs veriyor. cemaatler var vakıflar var dernekler var belediyeler var sydv var kaymakamlıklar var. bir insan okumak istesin ve çabalasın elinden tutan elbet oluyor. artık durum pek eskisi gibi değil. isterse cemaatlere muhtaç olmadan sadece devlet imkanlarını kullanarakta fakir gençler okuyabiliyorlar.

El Emin
12-10-2012, 23:26
Tıp bitirenle hukuk bitirenle işletme bitiren kamu bitiren aynı durumdamı ? birinin ataması çok birinin ataması az. önlisans mezunu zanaati varsa lisans mezunu düz memurdan fazla para alır. zanaati yoksa önlisans mezunu düz memur lisans mezunu düz memurdan daha az para alır.

Bu ülkede mesleklerin pek bir espirisi kalmadı kardeşim.Hukuknda önemi yok artık.Belli bir süre sonra atamaları öğretmenlikten farklı olmayacak.Ve hukuk bitirip avukat olanlar diğer avukatların yaninda bin tl paraya calısıyor yani aman aman bir gelirleri yok.He cok iyi disiplinli ehil avukatsa aylık dört bin tl geliri olur.O da ne sıkıntılarla ne zorluklarla afedersinde güneş yumurtlamaya çalışan tavuk misali olur zira market sayısından cok avukat ve bir okadar gelen hukuk mezunu var ülkede.Hakim ve savcılık sınavlarından da aklının alamayacağı torpiller ..Yani yine pek önemi olduğunu düsünmüyor ve görüyorum isin içinde biri olarak..

Necip Fazıl
12-10-2012, 23:37
bu ülkede okuyamadım demek artık çok zor . üniversite okumak artık çok zor değil hele hele anadolunun ufak illerinde okumak çok daha kolay. kredi burs veriliyor kyk da kalırsan 105 lira yurda veriyorsun 180 liralık yemek fişi veriyor sana bedavadan. bir sürü işadamı burs veriyor. cemaatler var vakıflar var dernekler var belediyeler var sydv var kaymakamlıklar var. bir insan okumak istesin ve çabalasın elinden tutan elbet oluyor. artık durum pek eskisi gibi değil. isterse cemaatlere muhtaç olmadan sadece devlet imkanlarını kullanarakta fakir gençler okuyabiliyorlar.

Öncekiler ne olacak... Okula mı başlasınlar...

Muhammed Esed
12-11-2012, 00:04
Öncekiler ne olacak... Okula mı başlasınlar...

muhterem adam okuyamadı diye üniversite bitirmiş adamla aynı maaşımı verelim. tamam asgari ücret rezillik ama asgari ücret alan adamla üniversite mezunu olan adamı karşılaştırmayın bir zahmet.

El Emin
12-11-2012, 00:13

Ben mi herşeye muhalefet olmaya çalışıyorum diye kendime kızıyorum ama yok yani simdi ben bu yazıyı onaylayamam ki.
Anadolunun ufak ünileri varya orada okudun mu diplomasadı da bir şeye yaramaz.
Sadece işe girerken sana nah çeker istanbul ankara izmir gibi yerlerin mezunu.
Ve bu ülkede okuyanların yarısı işsiz.Okumanında pek bir önemi yok.Çok nadir bölümler dışında.Oralara gitmek istiyorsanda dershaneyle sağlam iki yıllık oturup calısma gerekir ki dershane sınavından indirim hatta yüzde elli kazanıpta adam akıllı hazırlanamayıp maddi sıkıntıları daha fazla yasamamak icin hemen tercih veren biri olarak kuyruk acısınıda iyi bilirim :)

Bugün en iyi cemaat olan bu konuda burs olanağı sağlayan gönüllüler hareketi bile evlerinde senden en az iki yüz tl alır senin devletin ise sadece 260 verir o altmışla da ancak okuldaki yemek paran bile olmaz yol parasını cartını curtunu hic ama hic saymıyorum.

Okumak kolay değil azizim değil,sadece bekara karı boşamak kolay..
Burs olanaklarıda öyle kolay değil,cok sağlam bölümlerde olacaksın ki -tıp ,insaat mühendisliği- sağlam ünide olacaksın ki burslar gelsin.Belediyelerde burs vermez,iş adamlarıda burs dağıtıyorum demez,dayın olur gelir yani hep para parayı cekiyor ya yoksa yoktur gelmez sen çalışmadıkca varsada geldikce gelir :D

Cihannur
12-11-2012, 00:17
Ne kullanıyorsunuz lütfen söyleyin bilmek istiyorum ne kullanıyorsunuz ?

Akıl.http://img835.imageshack.us/img835/7210/hinzirsmiley.gif (http://img835.imageshack.us/i/hinzirsmiley.gif/)

Cihannur
12-11-2012, 00:25
Çünkü asgari ücreti bu denli övmeniz o kadar ağrıma gitti ki ya siz ütopyanızdan dışarı çıkıp zorluk asgari ücretin sonuçlarını görmediniz yada ben hep karanlık sahnelerini gördüm sizim müthis asgari ücretinizin.

Asgari ücreti övüyor değilim. Yorumlarımı dikkatlice okursan; asgari ücret iyidir, yeterlidir, asgari ücret alanlar rahat rahat yaşamaktadırlar mânâsına gelebilecek herhangi bir yorumda bulunmadığımı sen de göreceksin. Diğer yorumlarına bir süre sonra cevap vereceğim inşaallah.

Muhammed Esed
12-11-2012, 00:29
Ben mi herşeye muhalefet olmaya çalışıyorum diye kendime kızıyorum ama yok yani simdi ben bu yazıyı onaylayamam ki.
Anadolunun ufak ünileri varya orada okudun mu diplomasadı da bir şeye yaramaz.
Sadece işe girerken sana nah çeker istanbul ankara izmir gibi yerlerin mezunu.
Ve bu ülkede okuyanların yarısı işsiz.Okumanında pek bir önemi yok.Çok nadir bölümler dışında.Oralara gitmek istiyorsanda dershaneyle sağlam iki yıllık oturup calısma gerekir ki dershane sınavından indirim hatta yüzde elli kazanıpta adam akıllı hazırlanamayıp maddi sıkıntıları daha fazla yasamamak icin hemen tercih veren biri olarak kuyruk acısınıda iyi bilirim :)

Bugün en iyi cemaat olan bu konuda burs olanağı sağlayan gönüllüler hareketi bile evlerinde senden en az iki yüz tl alır senin devletin ise sadece 260 verir o altmışla da ancak okuldaki yemek paran bile olmaz yol parasını cartını curtunu hic ama hic saymıyorum.

Okumak kolay değil azizim değil,sadece bekara karı boşamak kolay..
Burs olanaklarıda öyle kolay değil,cok sağlam bölümlerde olacaksın ki -tıp ,insaat mühendisliği- sağlam ünide olacaksın ki burslar gelsin.Belediyelerde burs vermez,iş adamlarıda burs dağıtıyorum demez,dayın olur gelir yani hep para parayı cekiyor ya yoksa yoktur gelmez sen çalışmadıkca varsada geldikce gelir :D

Çalışan adama üniversite okumak kolay zaten :)

El Emin
12-11-2012, 00:39
Hesap yapman ve geçinebileceğini göstermen zaten paklamay çalısma çabandır ve bu yeter.
ayda yüz tl yede geçinirsin.
Bar köşesinde yatarsın elektrik su kira da yok ekmek peynir yeter ..Nasıl bir geçim.
Hadi 100 tl olsun madem öyle asgari ücret, derim bende.

Kardesim çalışmak ve okumak ikisi bir arada zor oluyor ama tabi çalısan adama göre okumak mübarek ve çok rahat bir is doğru :)

Cihannur
12-11-2012, 00:44
Hesap yapman ve geçinebileceğini göstermen zaten paklamaya çalısma çabandır ve bu yeter.

Paklamaya çalışma gibi bir çaba içerisinde değilim. Asgari ücretle geçinilemeyeceğini iddia ediyorsan Türkiye'de asgari ücretle evini geçindiren yüz binlerce, belki de milyonlarca çalışanın nasıl yaşadıklarını bi zahmet anlatıver. Türkiye'de asgari ücretle geçinen yüz binlerce, belki de milyonlarca insan geceleri aç mı yatıyorlar yoksa açıkta mı yatıyorlar?

El Emin
12-11-2012, 00:53
Paklamaya çalışma gibi bir çaba içerisinde değilim. Asgari ücretle geçinilemeyeceğini iddia ediyorsan Türkiye'de asgari ücretle evini geçindiren yüz binlerce, belki de milyonlarca çalışanın nasıl yaşadıklarını bi zahmet anlatıver. Türkiye'de asgari ücretle geçinen yüz binlerce, belki de milyonlarca insan geceleri aç mı yatıyorlar yoksa açıkta mı yatıyorlar?

Evet.
İstersen seni ayda sadece yedi yüz tl ye geçinmeyle çalışan ailelerin oturduğu semtleri istanbulda,izmirde gezdirebilirim.
Sana yüzlerce binlerce açıkta insan aç insan gösterebilirim.
Çocuğu okula parasız gidip eve köpek gibi aç gelen anne babalar gösterebilirim.
Yırtık ayakkabılı çocukları gösterebilirim.
Bu ülkede normal sekilde geçinmenin tek yolu eve en az bin beş yüz tl civarı para girmesiyle yani iki kisinin çalışmasıyla olur.
Bence siz hayatı sadece, izmirin karsıyakasında yaşayarak,diyarbakırın ofisinde istanbulun kadıköyünde yaşarak geçirmissiniz.Yoksa zannımca bu kadar rahat konusamazdınız.

Cihannur
12-11-2012, 01:05
Evet.
İstersen seni ayda sadece yedi yüz tl ye geçinmeyle çalışan ailelerin oturduğu semtleri istanbulda,izmirde gezdirebilirim.
Sana yüzlerce binlerce açıkta insan aç insan gösterebilirim.
Çocuğu okula parasız gidip eve köpek gibi aç gelen anne babalar gösterebilirim.
Yırtık ayakkabılı çocukları gösterebilirim.
Bu ülkede normal sekilde geçinmenin tek yolu eve en az bin beş yüz tl civarı para girmesiyle yani iki kisinin çalışmasıyla olur.
Bence siz hayatı sadece, izmirin karsıyakasında yaşayarak,diyarbakırın ofisinde istanbulun kadıköyünde yaşarak geçirmissiniz.Yoksa zannımca bu kadar rahat konusamazdınız.

Bahsettiğin o insanlar asgari ücret alıyorlar ve sokaklarda mı yaşıyorlar; asgari ücret alıyorlar ve çocuklarının gıda ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar ve çocukları gece aç olarak mı yatıyorlar? Bunu mu iddia ediyorsun?

İstanbul'un maddi olarak ortalama seviyede bir ilçesinde yaşıyorum ve etrafımda sokaklarda yaşayan insanlar ve açlıktan perişan olmuş çocuklar görmüyorum.

İnternet, televizyon, gazete haberlerinde de rastlamadım hem asgari ücret alıp hem de sokaklarda yatan aç ve perişan insanlara...

El Emin
12-11-2012, 01:12
Bahsettiğin o insanlar asgari ücret alıyorlar ve sokaklarda mı yaşıyorlar; asgari ücret alıyorlar ve çocuklarının gıda ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar ve çocukları gece aç olarak mı yatıyorlar? Bunu mu iddia ediyorsun?

İstanbul'un maddi olarak ortalama seviyede bir ilçesinde yaşıyorum ve etrafımda sokaklarda yaşayan insanlar ve açlıktan perişan olmuş çocuklar görmüyorum.

İnternet, televizyon, gazete haberlerinde de rastlamadım hem asgari ücret alıp hem de sokaklarda yatan aç ve perişan insanlara...

Kaç kere o ortalama düzeyinizden fakir semtlerine indiniz bilmiyorum ama iste benimde dediğim bu semtinizin ve sanal dünyanızın basınınızın içinde yaşıyorsunuz.
Onların gösterdiği kadar bilip,yayınladıkları kadar görüyorsunuz

Simdi kalkıp burada basın burjuva hegomonya iktidar noktaları arasındaki ilişkiyi hiç anlatmama gerek yok ,müslüman kardesim zaten böyle diyorsa ben neyini anlatayım.Ya siz hep türkiyenin istanbul ve taksim kısmını gördünüz yada ben diyarbakır,urfa,hakkari ,mardin kısmını gördüm.Ama ben ikisinide gayet iyi görüp modern dünyamın tanrılarını dinlemediğimi temin edebilirim.

Atlantis
12-11-2012, 01:14
birazda gülelim :)

http://img594.imageshack.us/img594/476/86957776.jpg

Necip Fazıl
12-11-2012, 01:23
Asgari ücreti övüyor değilim. Yorumlarımı dikkatlice okursan; asgari ücret iyidir, yeterlidir, asgari ücret alanlar rahat rahat yaşamaktadırlar mânâsına gelebilecek herhangi bir yorumda bulunmadığımı sen de göreceksin. Diğer yorumlarına bir süre sonra cevap vereceğim inşaallah.

Fazla gecikme çok gülüyoruz senin cevaplara... ;D

Cihannur
12-11-2012, 01:26
Kaç kere o ortalama düzeyinizden fakir semtlerine indiniz bilmiyorum ama iste benimde dediğim bu semtinizin ve sanal dünyanızın basınınızın içinde yaşıyorsunuz.

Ya siz hep türkiyenin istanbul ve taksim kısmını gördünüz yada ben diyarbakır,urfa,hakkari ,mardin kısmını gördüm.

Askerliğimi 10-15 sene kadar önce Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptım ve 5-6 yaşlarındaki küçük kız çocuklarını kışın ortasında, üstlerinde başlarında onları soğuktan koruyacak kıyafetleri olmadığı halde birkaç kâğıt mendil satmaya çalışırlarken gördüm.

AK Parti'yi niye desteklediğimizi sanıyorsun? Elbetteki dinî hassasiyetlerimiz birinci önceliğimizdir; ama AK Parti'yi desteklememizin önemli bir nedeni de AK Parti'nin Türkiye'deki yoksulluğu azaltacağına ve Türkiye'yi zenginleştireceğine olan inancımızdır. Allah'a şükürler olsun ki AK Parti bizi mahçup etmemiş ve 10 yıllık iktidarında Türkiye'deki yoksulluğu azaltmış ve 2002 yılında maddi olarak fakir bir ülke olarak devraldığı Türkiye'yi orta gelirli bir ülke durumuna getirmiştir.

Atlantis
12-11-2012, 01:26
2002 öncesine göre asgari ücret daha iyi ama tabiki yeterli degil zaten dünyanin hiç bir ülkesinde asgari ücret refah seviyesi düzeyinde olmaz.

Cihannur
12-11-2012, 01:31
Fazla gecikme çok gülüyoruz senin cevaplara... ;D

"''Ücretler enflasyon karşısında erimedi''

Erdoğan, ücretlerin hiçbirinin enflasyon karşısında erimediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Enflasyonla mücadelede sağladığımız başarının bir eseri olarak, ücretlerin alım güçleri ciddi oranlarda arttı. 2002 yılında asgari ücretin tamamıyla, 143 litre süt alınabiliyordu, bugün 316 litre süt alınabiliyor. 2002 yılında asgari ücretle 82 kilo kuru fasulye alınıyordu, şu anda 142 kilo alınabiliyor. 2002 yılında asgari ücretle 181 kilo ekmek alınabiliyordu, şu anda 289 kilo ekmek alınabiliyor. 2002 yılında asgari ücret bin 146 kilovat saat elektriğe tekabül ediyordu, şu anda 2 bin 72 kilovat saat elektriğe karşılık geliyor. Asgari ücret 2002'de 492 metreküp doğalgaz alabilirken, bugün 701 metreküp alıyor. Aynı şekilde asgari ücret 8,7 adet tüp alabilirken, bugün 11 tüp alabiliyor.

Geliyorum; sıkça istismar edilen, çarpıtılan, olduğundan farklı şekilde gösterilen yoksulluk konusuna... Dünyaya referans olabilecek yöntemle yoksulluğu hesapladık. 2002 yılında, kişi başı günlük 1 doların altında harcama yapanlar, toplam nüfusun binde 2'sini oluşturuyordu. 2006 yılından itibaren Türkiye'de günlük harcaması 1 doların altında nüfus kalmadı. Günlük harcaması 2,15 doların altında nüfus 2002'de yüzde 3 küsur oranındaydı, geçen hafta açıklanan yeni verilerle bunun da artık yüzde 0,14'e kadar düştüğünü görüyoruz.

2002 yılında 66 milyon olan nüfusumuz içinde günlük harcaması 2,15 doların altında olan 2 milyon 82 kişi vardı, 2011 sonunda 73,4 milyon nüfus içinde bu sayı sadece 105 bin kişi. Bakın nereden nereye....Günlük harcaması 4,3 doların altındaki nüfus 2002'de yüzde 30 seviyesindeydi, 2011'de bu 2,79'a düştü. 2002 yılında 66 milyon nüfus içinde günlük harcaması 4,3 doların altında olan 20 milyon 721 bin kişi vardı, 2011 sonunda 73,4 milyon nüfus içinde bu sayı 2 milyon 111 bin kişiye düştü. Yani hem nüfus artıyor hem de yoksulluk hepsi yavaş yavaş eriyor.''"

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Aralık 2012 Tarihli Bütçe Konuşmasından

Kaynak (http://www.akparti.org.tr/site/haberler/son-10-yilda-turk-ekonomisine-tam-not/34898)

AK Parti İnternet Sitesi

xfce
12-11-2012, 20:51
ben bizi yonetenlerin asgari ucreti yukseltecegine inanmıyorum.
çunku onlarda patron en azından cocugunun yada eşinin şirketi var.
yani onlarda işçi çalıtırıyor yoksa kendi karlarıda duser.

Azizedora
12-14-2012, 21:51
bence maddi durumu iyi olmayan çocuklarda düşünülmeliydi

Cihannur
12-22-2012, 14:53
Çok Zengin ile Çok Fakir Aynı Okulda Değil

http://img96.imageshack.us/img96/6098/omerdincer.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/omerdincer.jpg/)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,eğitimde yapılan kılık kıyafet değişikliğiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kılık kıyafet değişikliğinin çocukları psikolojik olarak rahatlatacağını söyledi.

Bu yıl 13'ncüsü düzenlenen CeBIT Eurasıa 2012 Bilişim Fuarı'nda "Eğitim, İletişim, Medya Zirvesi"nin açılışına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer katıldı. Öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Dinçer, "Tek tip kıyafet, çocuklara otoriter bir tavırla karar alma kabiliyetini körelten kendi yeteneklerinden çok kendisine verilen bilgiyi öne çıkaran bir tavır koymalarını sağlıyordu." dedi.

Dinçer, kılık kıyafet değişikliğinin çocukları psikolojik olarak rahatlatacağını kendilerine bir özgüven geleceğini ve onların potansiyellerini açığa çıkartacağını düşündüğünü söyledi.

"DÜNYADAKİ DEĞİŞMEYE PARALEL BİR ŞEKİLDE BİZ DE ESNEK BİR EĞİTİM SİSTEMİNE DOĞRU KAYIYORUZ"

"Kişilerin birbirlerinden farklı olabileceği farklı bilgilerinin ve yeteneklerinin potansiyelinin olduğu görülmüyor." diye konuşan Bakan Dinçer sözlerine şöyle devam etti:

"Toplumun farklı kesimlerinin farklı istek ve ihtiyaçlarının olduğu kabul edilmiyor. Bizim eğitim sisteminde yapmaya çalıştığımız şey de bu. Türkiye'de eğitim sisteminin paradigmasını değiştirmeye çalışıyoruz. Bu paradigmanın odağında da az önce dünyadaki ortaya çıkan değişmeler yer alıyor. Biz de talep odaklı eğitim sistemini kurmaya çalışıyoruz. Biz de esnek bir yapı kurmaya çalışıyoruz. Yönetim sistemi veya siyasi yapısı giderek demokratikleşiyorken eğitim sisteminin bulunduğu yerden katı, otoriter ve statükoyu koruyan bir tavır içerisinde kalması beklenemez. Bu yüzden eğitim sisteminin de demokratikleşmesi lazım. Tüm dünya esnek bir şekilde eğitim sistemi kurgulamaya çalışıyorken, Türk eğitim sistemini yine katı değişmez sadece ufak tefek taktiklerle durumu idare etmeye çalışan bir yapıda alıkoymaya çalışmak çok bir yaklaşım değil. O yüzden dünyadaki değişmeye paralel bir şekilde biz de esnek ve çeşitlendirilmiş bir eğitim sistemine doğru kayıyoruz. Aslında otoriterliği ve statükoyu temsil eden tek tip kıyafet aynen kalırsa meydana gelen değişmelere ve gelişmelere biraz tezat teşkil edecek bir sonuç doğurmaz mıydı sizce? Aslında kıyafet meselesini ekonomik ve hatta sosyo kültürel olmaktan önce siyasi olarak düşünmek zorundayız."

"ÇOCUKLAR PSİKOLOJİK OLARAK RAHATLAYACAK"

Bakan Dinçer, kılık kıyafet değişikliğinin çocukları psikolojik olarak rahatlatacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Zamana göre ben bu boyutuyla yani çocuklarımızın serbest kıyafet giyme boyutuyla bakıldığında demokratikleşmeye ve esnekleşmeye paralel ve onu pekiştiren bir karar olmuştur. Onun dışındaki faktörlere stratejik faktörler olarak bakılmamalı, değerlendirilmemeli. Gerçekten çocuklar arasındaki fakir ve zengin arasındaki farklılığı kapatıyor muydu önlük? Onu kaldırdığımız zaman bu açığa mı çıkacak? Onun sosyo ekonomik olarak hatta sosyo kültürel olarak doğru olmadığını düşünüyoruz. Tek tip kıyafet, çocuklara otoriter bir tavırla karar alma kabiliyetini körelten kendi yeteneklerinden çok kendisine verilen bilgiyi öne çıkaran bir tavır koymalarını sağlıyor."

"FORMA CİDDİ ANLAMDA FAKİR AİLELER İÇİN BİR MALİYET GETİRMEKTE KÜLFET OLUŞTURMAKTADIR"

Üniformanın fakir aileler için çok ciddi bir maliyet getirdiğine dikkat çeken Dinçer şöyle konuştu:

"Fiili uygulamaya baktığımız zaman da bu doğru mu, doğru değil? Fiili uygulamalara baktığında siz içinde bulunduğunuz bir çevreye bakın. Hangi okulda mavi önlük giyiliyor. Şehirlerin pek çoğunda mavi önlük kalmadı. Sadece köylerde çocuklar giyiyorlar. Şehirlerin pek çok okullarında forma giyilmeye başlandı. Forma ciddi anlamda fakir aileler için bir maliyet getirmekte külfet oluşturmaktadır. Köylerde ise önlük bu kez ailelere maliyet getirmektedir. Çok sayıda çocuğu olan bir aileye mutlaka çocuk sayısı başınca önlük almaya zorladığımızda aslında günlük kıyafetlerinin dışında bir şeyi giymeye zorluyorsunuz o da bir maliyet getiriyor. Okul içinde zaten önlük giyse durumu kapatmış olsa bile zamanın çok daha büyük bir bölümünü okul dışında ve günlük kıyafetler geçiren çocuklar arasında bir farklılık varsa onları görmediğini mi düşünüyorsunuz! Okullarımızda aslında çok zengin olanlar çok fakir olanın aynı okula gittiğini mi düşünüyorsunuz! Bütün bu sorunları tekrar gözden geçirin lütfen."
(http://www.focushaber.com/-zengin-ile-fakir-ayni-okulda-degil--h-214137.html)
Kaynak (http://www.focushaber.com/-zengin-ile-fakir-ayni-okulda-degil--h-214137.html)

Focus Haber 03.12.2012

MEÇHUL ADAM
12-22-2012, 16:20
Bütün bu değişiklikler sırf Avrupa (AB) gavurlarının kriterlerine göre düzenlenmektedir.Yahu bu milletin fikrini ve de okullarda aile birliğine sormuşlar mıdır?.Sormadan neden böyle bir değişikliğe gitmektedirler?.Okul aile birliği ne güne durmaktadır ki?.Formalite icabı olacaksa bu birlik neden kuruluyor?. Kılık kıyafeti değiştireceğine ezberciliği kaldırsınlar.Yeni araştırma çalışmaları yapsınlar.Gavurlara uymakla kalkınılmaz.Ahlak ve maneviyat,teknoloji ve bilimle kalkınılır.Öğrenciler ciddi sınavdan geçirilir.Konu üzerinde bilinçli çalışmalar yapılır.Okuduğunu anlamayan sadece papağan gibi derslerini ezberlemiş, bilinçsiz bir öğrenci kılık kıyafetini değiştirse ne olur değiştirmese ne olur?Sonuç da zaman kaybetmekten öteye gitmiyor.

Yılanlar her bahar zamanında kış uykusundan uyandıklarında deri değiştirirler.Yılanlar hiç fıtratından vazgeçiyorlar mı?,Fakir öğrencilere bu devlet senede kaç elbise parası veya elbise verecektir?.Bu ek bütçe gideri olmaz mı?Heyhaat, gavurlara uyacağız diye devletin paralarını çarçur ediyorlar.Hiç de akıllı değiller.Osmanlı zamanında böyle bir şeyde yoktu.Allah bunlara akıl fikir,şuur izan versin.Kendilerini hizmet ettik zannedenler aslında farkında olmadan bu millete zulüm ettiklerini bilmiyorlar...

Daha kitap okumasını sevmeyen bir öğrenci bu ülkeye ne faydası olur?