ultrAstribun
04-20-2009, 14:08
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Osmaniye ilinde bulunmaktadır.
Osmaniye Üniversitesi Kuruluş Kanunu
Osmaniye Üniversitesi
EK MADDE 84- Osmaniye’de Osmaniye Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulmuştur. Bu üniversite;
a) Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Mühendislik Fakültesinden,
b) Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Osmaniye Meslek Yüksekokulu ile Kadirli Meslek Yüksekokulundan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Bahçe Meslek Yüksekokulu ile Düziçi Meslek Yüksekokulundan,
c) Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden,
oluşur.
Telefon Santrali 0.328.8251818(pbx) 0.328.8250099
0.328.8250162 0.328.8250109
Faks 0.328.8250097
E-Posta cuomyo@cu.edu.tr
Adres Osmaniye Üniversitesi Kampüsü 80100 OSMANİYE/TÜRKİYE
REKTÖR:
Prof.Dr.Alper Akınoğlu
BÖLÜMLER:
Mühendislik Fakültesi
Teknik Proğramlar
Teknik Programlar Bölümünde İnşaat, Elektrik, Makine, End.Elektronik, Çevre Koruma, Seramik, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Harita Kadastro programlarında normal ve ikinci öğretim. 4702 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim yasası kapsamında Endüstri Meslek Lisesi ve Rahime Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi ile yürütülen Otomotiv, Endüstriyel Elektronik, Mobilya Dekorasyon ve Tekstil Programlarında ise sadece ikinci öğretim olmak üzere 20 programda eğitim-öğretim yürütülmektedir.
Bölüm Başkanı :Yrd.Doc.Dr.Sedat GÖKFİDAN
Bölüm Başkan Yardımcısı :Öğr.Gör.Ahmet GÖK
İktisadi-İdari Programlar
İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde Muhasebe, İşletme programlarında normal ve ikinci öğretimde eğitim-öğretim yürütülmektedir.
Bölüm Başkanı : Yrd.Doc.Dr.Servet ÖNAL
Osmaniye Üniversitesi Kuruluş Kanunu
Osmaniye Üniversitesi
EK MADDE 84- Osmaniye’de Osmaniye Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulmuştur. Bu üniversite;
a) Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Mühendislik Fakültesinden,
b) Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Osmaniye Meslek Yüksekokulu ile Kadirli Meslek Yüksekokulundan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve rektörlüğe bağlanan Bahçe Meslek Yüksekokulu ile Düziçi Meslek Yüksekokulundan,
c) Rektörlüğe bağlı olarak kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden,
oluşur.
Telefon Santrali 0.328.8251818(pbx) 0.328.8250099
0.328.8250162 0.328.8250109
Faks 0.328.8250097
E-Posta cuomyo@cu.edu.tr
Adres Osmaniye Üniversitesi Kampüsü 80100 OSMANİYE/TÜRKİYE
REKTÖR:
Prof.Dr.Alper Akınoğlu
BÖLÜMLER:
Mühendislik Fakültesi
Teknik Proğramlar
Teknik Programlar Bölümünde İnşaat, Elektrik, Makine, End.Elektronik, Çevre Koruma, Seramik, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Harita Kadastro programlarında normal ve ikinci öğretim. 4702 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim yasası kapsamında Endüstri Meslek Lisesi ve Rahime Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi ile yürütülen Otomotiv, Endüstriyel Elektronik, Mobilya Dekorasyon ve Tekstil Programlarında ise sadece ikinci öğretim olmak üzere 20 programda eğitim-öğretim yürütülmektedir.
Bölüm Başkanı :Yrd.Doc.Dr.Sedat GÖKFİDAN
Bölüm Başkan Yardımcısı :Öğr.Gör.Ahmet GÖK
İktisadi-İdari Programlar
İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde Muhasebe, İşletme programlarında normal ve ikinci öğretimde eğitim-öğretim yürütülmektedir.
Bölüm Başkanı : Yrd.Doc.Dr.Servet ÖNAL