fatih kısaparmak balon baskılı balon Osmanlı Padişahlarının Ölüm Sebepleri - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Osmanlı Padişahlarının Ölüm Sebepleri

aslı
08-17-2007, 02:24
--------------------------------------------------------------------------------

Osman Gazi: Felç
Orhan Gazi: Depresyon
I. Murat: Şehit edildi (Savaş meydanında şehit olan tek Osmanlı Padişahı).
Yıldırım Bayezid: İntihar
Çelebi Mehmet: Dizanteri / Zehir / Felç (?)
II. Murat: Felç
Fatih Sultan Mehmet: Nikris – Şeker –Zehir (?)
II. Bayezid: İntihar
Yavuz Sultan Selim: Kanser
Kanuni Sultan Süleyman: Felç
II. Selim: Alkol – Düşme (Topkapı Sarayı’nda hamamda yıkanırken ayağı kaydı düştü).
III. Murat: Felç
III. Mehmet: Depresyon – Felç
I. Ahmet: Tifüs
I. Mustafa: (?)
Genç Osman (II) : Boğduruldu
IV. Murat: Siroz – Nikris (?)
İbrahim: Boğduruldu
IV. Mehmet: Nikris –Depresyon – Zehir (?)
II. Süleyman: İstiska’
II. Ahmet: Verem
II. Mustafa: İstiska’ – Prostat
III. Ahmet: Zehir (?)
I. Mahmut: Felç
III. Osman: Felç
III. Mustafa: Kalp yetmezliği
I. Abdülhamit: Felç
III. Selim: Boğduruldu
IV. Mustafa: Boğduruldu
II. Mahmut: Siroz – Verem
Abdülmecit: Verem
Abdülaziz: İntihar
V. Murat: Şeker
II. Abdülhamit: Kalp yetmezliği
V. Mehmet (Reşat) : Kalp yetmezliği
VI. Mehmet (Vahideddin) : Kalp yetmezliği

kobbal
08-17-2007, 04:36
dikkat edersek hiç eceliyle ölen yok ne acayip ya
hemde kendi kardesleri tarafından

Feride
08-17-2007, 16:10

esasında hepsi eceliyle ölmüş oluyor sadece sebepler farklı. hani böyle denir ya eceliyle ölmedi şundan dolayı öldü derler ya yanlış bi ifade o yüzden senin vesilenle düzeltmek istedim..
bu arada hepsi de islama hizmet etmişler. Allah mekanlarını cennet eylesin..

maviinsan
08-17-2007, 21:17
Ben bu ölüm sebeplerinin bir kısmına inanmıyorum.

1.ve 2. beyazıt intihar ettiğine inanmıyorum

Sultan ABdulaziz'e gelince onun intihar değil suikast sebebiyle öldüğü zaten biliniyor

Orhangazi'nin depresyon sonucunda ölmesi bana garip geliyor

maviinsan
08-17-2007, 21:18
II. Selim: Alkol – Düşme (Topkapı Sarayı’nda hamamda yıkanırken ayağı kaydı düştü).

Kader işte...

Fahrenheit
08-17-2007, 21:18

Sultan ABdulaziz'e gelince onun intihar değil suikast sebebiyle öldüğü zaten biliniyor

Abdullazizi cesedi 2 bileğide kesik olarak bulunmuştur bir insan 2 bileğini nasıl kesebilri ?

sedef
08-17-2007, 21:21
kesemez

pRoff
08-17-2007, 21:21

içki mi içiyomuş yani ???

maviinsan
08-17-2007, 21:22

içki mi içiyomuş yani ???

Batılı kaynaklar İçtiğini söylüor.Ama ben inanmıyorum.NAm-ı diğer Sarı Selim

Fahrenheit
08-17-2007, 21:23
Abdulaziz'in ölümü intihar mı cinayet mi?
Zaman, bileklerini keserek intihar ettiği ileri sürülen Sultan Abdülaziz'in kanlı giysilerini ortaya çıkardı. Kıyafetler, cinayet iddiasını güçlendiriyor.

resim ölmeden önceki son fotoğrafı saray çalışanları nekadar da laubali
http://medya.zaman.com.tr/2005/03/05/abdulaziz.jpg

maviinsan
08-17-2007, 21:24

Abdullazizi cesedi 2 bileğide kesik olarak bulunmuştur bir insan 2 bileğini nasıl kesebilri ?

Hatta geçen aylarda zaman gazetesinde Sultan Abdulaziz'in kanlı gömleği gösterilmişti.Sİyasi bir cinayet olduğu apaçık.

Fahrenheit
08-17-2007, 21:26
http://www.ensonhaber.com/images/news/26429.jpg

http://www.ensonhaber.com/images/news/26430.jpg

kanlı kıyafetleri

sedef
08-17-2007, 21:29
bu tür karalamalar ecdadımızı bize karşı nefret ettirmek için oluşturuluyor
tarihler tarih kitaplarında yazmaz
böyle belgeler lazım

maviinsan
08-17-2007, 21:32
http://img50.imageshack.us/img50/408/32abdulaziz9xg.jpg

KARAHANLI
08-18-2007, 00:04
2. Selim gerçekten de içkili birisi sadece Avrupa kaynakları değil saray çevresi de O'na Sarhoş Selim diyorlardı

KARAHANLI
08-18-2007, 00:08

bir de Sultan Reşad aslında eceli ile öldü denebilir rahatlıkla çünkü vefatında 74 yaşında idi ve hastalıktan ziyâde yaşlılıktan vefat etti. Bunu anılardan vb anlayabiliriz. Aynı şey 2. Abdülhamid için de geçerli vefatında 76 yaşında idi.
Saygılarımla...

Feride
08-19-2007, 18:51
şanlı ecdadı karalamak amacıyla uyduruluyor. içkiymiş intiharmış falan. bu kadar dini kurallara riayet eden atalarımızın bunları yapmaları mümkün mü.. değil tabi ki.

KARAHANLI
08-19-2007, 19:47
Sultan 5. (Mehmed) Murad Han'ın ve 2. Selim Han'ın içkiye oldukça düşkün olduğu bilinmektedir. Bilimsel kanıtlardır bunlar.
Saygılarımla...

EnSaR
08-19-2007, 19:58
Osmanlı Padişahı Asla intihar etmez.

KARAHANLI
08-19-2007, 20:06
evet etmez, iki zat- âlinin intiharı öne sürüldü biri Sultan Abdülaziz Han bir insan iki bileğini kesemez ikincisi Yusuf İzzeddin Efendi onu da Enver Paşa öldürttü bu da çoğunlukla böyle nitelendirilir.
Saygılarımla...

parabol
08-24-2007, 18:46
2. Selim gerçekten de içkili birisi sadece Avrupa kaynakları değil saray çevresi de O'na Sarhoş Selim diyorlardı

ya arkadaslar ben butur yakısmalardan hıc hoslanmıorum..bana saygısızlık gıbı gelıor..sorhos selım delı ıbrahım gıbı..onlar bızım padısahlarımız..kaldıkı sultan ıbrahım kendı padısahlık donemınde ekmege zam geldı dıye aglayan bı ınsan ..bu ınsan delı olabılırmı..barı bız kullanmayalım su sıfatları...

kobbal
08-24-2007, 19:03
yapmyın arkadaşlar söylentilere aldırmayalım
osmanlı padişahlarının hepsi birer islam alimi
lütfen görmediğimiz şeylere inanmayalım

Fahrenheit
08-24-2007, 19:12
Osmanlı padişahlarıyla ilgili doğru bilgileri öğrenmek istiyorsanız www.Turksultans.com a bakmanızı tavsiye ederim ....

mesudum47
08-24-2007, 19:20
onlar da insan peygamberler bile hata işleyebiliyorlarsa bir insan neden günah işleyemesin....

bu kadar kör gözlerle osmanlıya sarılmayın....

mükemmeliyetini kaybeden bir ülke yıkılmaya mahkumdur ve nitekim de yıkılmıştır...

Fahrenheit
08-24-2007, 19:22
haklısın ...

parabol
08-24-2007, 19:39
onlar da insan peygamberler bile hata işleyebiliyorlarsa bir insan neden günah işleyemesin....

mükemmeliyetini kaybeden bir ülke yıkılmaya mahkumdur ve nitekim de yıkılmıştır...

bence osmanlı devletı yıkılmadı..ısmı ve rejımı degısmıs bı sekılde devam edıyor..bız osmanlının devamıyız..bunu kımse ınkar edemez ve bence bız gereksız yuceltmeler yapmıoruz osmanlı devletı ve gelmıs gecmıs tum padısahlar benım gozumde cok yuce ınsanlardır hertur ozellıklerıyle tum bu ovgulerı hakeden ınsanlardır..
ve osmanlı devletı su bahsettıgın mukemmelıyetı eskıye oranla kaybetmıs olsada o zamanın sartlarında cok bıle dırendı..
dusunsene cografı kesıflerden sonra akdenızın hıc bı onemı kalmadı..en duyuk gelır kaynagı krıze gırdı..
mıllıyetcılık etkısıyle bunyesındekı tum mılletler ayaklandı bu sırada dıs guclerde kazık atmaya basladı..
dogal sınırlarına ulastı artık gıdebılecegı yer kalmadı..
ordu ısyan edıp savaslardan kactı..adamlar hangıbırıyle ugrassınlar nası ayakta kalsınlar..nıtekım kaldılarda cok uzun bı sure..

mhsolak
08-24-2007, 19:41
İNTİHAR SÖYLENTİLERİNE İNANMIYORUM

mesudum47
08-24-2007, 19:43
sen öyle zannediyorsun bu yüzden başı örtülü insanlar belli alanların içine mahkum kalmış...
bu yüzden imam hatipliler mağdur durumda....
bu yüzden YAŞ'ta ki atılmalar...
bu yüzden cumhurbakanları bu kadar kolay seçiliyor !!!!!

madem osmanlı burada osmanlı ailesi nerede....
nasıl ki sen benim yazdıklarımı sadece benim düşüncelerim hatta yanlış olarak görüyorsun ben de senin yazdıklarını duygusal yaklaşılmış olarak farzediyorum....

kobbal
08-24-2007, 19:45
bir devletin başı intahar etmesi enterasan değilmi
bir devletin başı hamamda düşüp ölüyor
bir devletin başı sarhoş deniiyor

mhsolak
08-24-2007, 19:50

BENCE MÜKEMMELİYETİNİ KAYBEDEN SULTANLAR DEĞİL ETRAFINDAKİ ÇIKARCILARDI
UNUTMAYALIM Kİ BAZILARININ BEĞENMEDİĞİ O PADİŞAHLAR ÜÇ KITAYI YÖNETİYORDU

parabol
08-24-2007, 20:15
sen öyle zannediyorsun bu yüzden başı örtülü insanlar belli alanların içine mahkum kalmış...
bu yüzden imam hatipliler mağdur durumda....
bu yüzden YAŞ'ta ki atılmalar...
bu yüzden cumhurbakanları bu kadar kolay seçiliyor !!!!!

madem osmanlı burada osmanlı ailesi nerede....
nasıl ki sen benim yazdıklarımı sadece benim düşüncelerim hatta yanlış olarak görüyorsun ben de senin yazdıklarını duygusal yaklaşılmış olarak farzediyorum....

pekı tum bu saydıgın sorunlarda ozumuze gecmısımıze sahıp cıkmadıgımzdan kaynaklanmıormu? evet fızıksel olarak osmanlının devamıyız topragımız aynı ınsanımız aynı..ama ruhumuzu kaybettık ıste anlatmaya calıstıgım bu benım ama kaybetmemelıyız sahıp cıkmalıyız gecmısımıze..suan senın saydıgın sorunların cıkıs kaynagı kım solcular..pekı solcuların cogunu kım olusturuor alevıler..pekı zamanında osmanlıyı cokuse goturen en buyuk etmen yenıcerıler kımlerden olusuordu alevılerden..ıste tarıh boyu yanlıs olanlar ..tarıh boyu sorun yaratanlar..ve sen tutuyosun bu durumdan osmanlı ve padısahları mesul tutuyosun bu sorunları cozmek ıcın once gecmısımızı ogrenıp saygı duymak lazım ama sen onların ıstedıgını yapıosun ıste onların amacı bu zaten..bızı ozumuzden koparmak..

kobbal
08-24-2007, 20:19
BİZLER YAMİNLE SÖYLİYİM SONUNA KADAR TÜRKÜM ELHAMDÜLİLLAH AMA BAZI PİSLİKLER
YÜZÜNDEN BU GÜZEL TARİHİMİZDEN FAYDALANAMAMAK ÇOK İĞRENÇ

KARAHANLI
08-25-2007, 01:20
Osmanlı padişahlarıyla ilgili doğru bilgileri öğrenmek istiyorsanız www.Turksultans.com a bakmanızı tavsiye ederim ....

sitede 5. Murad'a baktım vefat tarihi olarak 1905 yılı gösteriliyor; yanlıştır efendim, 1904 senesinde vefat etmişlerdir.

ya arkadaslar ben butur yakısmalardan hıc hoslanmıorum..bana saygısızlık gıbı gelıor..sorhos selım delı ıbrahım gıbı..onlar bızım padısahlarımız..kaldıkı sultan ıbrahım kendı padısahlık donemınde ekmege zam geldı dıye aglayan bı ınsan ..bu ınsan delı olabılırmı..barı bız kullanmayalım su sıfatları...

2. Selim'e halk değil o devirdeki saray çevresi ve Avrupa kaynakları Sarhoş demekte idi. Şu anda bu lâkap kullanılmıyor, ayrıca Sultan İbrahim'e deli denmesinin sebebi, bir rivâyete göre balıklarına mücevherler atarmış o yüzden deli denmiş ve kendisi akıl değil sinir hastası idi bu da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Osmanlı, büyük devlet! böyle küçük yakıştırmalar devleti etkilemez diye düşünüyorum
Saygılarımla...

parabol
08-25-2007, 02:25
sultan ıbrahıme neden delı dedıklerını bılıorum ustelık sadece bu sebepten degıl daha bırcok olay var benım soylemeye calıstgım bu zamanda bızler tarafından kullanılması..evet bu sıfatları kullananlar var ama bız onlardan olmayalım..osmanlı buyuk bı devlet PADISAHLARIYLA buyuk bır devlet..bu yakıstrmalar gercek dahı olsa hos degıl..

mesudum47
08-25-2007, 02:30
sultan ıbrahıme neden delı dedıklerını bılıorum ustelık sadece bu sebepten degıl daha bırcok olay var benım soylemeye calıstgım bu zamanda bızler tarafından kullanılması..evet bu sıfatları kullananlar var ama bız onlardan olmayalım..osmanlı buyuk bı devlet PADISAHLARIYLA buyuk bır devlet..bu yakıstrmalar gercek dahı olsa hos degıl..

arkadaşım Yüce Kuran da lakap takmanın günah olduğunu söylüyor ama sırf padişahlar diye hatalarına günahlarını örtüp birer alim gibi de bakamayız onlara...

liderlik sorumluluk demek güç demek değildir...
adamların hatasının olduğunu günah işleyebileceklerini neden kabullenemiyorsunuz benim de anlamadığım nokta bu...

KARAHANLI
08-25-2007, 03:22
hatâsı olan birçok padişah var en basiti Sultan Vahideddin hatâsını kabûl etmektedir, Sultan Reşad hatâsını söylememe gerek yoktur umarım ama Enver Paşa'ya yönetimi vermesi....

parabol
08-25-2007, 17:55
ben anlatamıorum sanırım..tabıkı gunahları hataları vardır..onlarda ınsan cunku..benım anlatmak ıstedıgım benım kendı dedem sarhos olsa bıle yaslı adam saygı gerekır bole lakaplar dogru degıldır derım..bunun gıbı bısey onlara saygı duyuyorum..hepsının yasayıslarını hatalarını yeri geldıgınde yaptıkları haksızlıkları bılıorum..anlatmak ıstedıgım atalarımız ıcın ıster padısah olsun ıster halktan bırı..bu lakapları kullanmak yanlıs gelıo

mesudum47
08-25-2007, 17:57
ben anlatamıorum sanırım..tabıkı gunahları hataları vardır..onlarda ınsan cunku..benım anlatmak ıstedıgım benım kendı dedem sarhos olsa bıle yaslı adam saygı gerekır bole lakaplar dogru degıldır derım..bunun gıbı bısey onlara saygı duyuyorum..hepsının yasayıslarını hatalarını yeri geldıgınde yaptıkları haksızlıkları bılıorum..anlatmak ıstedıgım atalarımız ıcın ıster padısah olsun ıster halktan bırı..bu lakapları kullanmak yanlıs gelıo

kimse lakap tak demiyor....

ama lider isen ve yaşantın göz önünde ise de yaşantına dikkat edeceksin....
demeyeceksin ki astığım astık kestiğim kestik çünkü ölümünün üzerinden yıllarca sonra bile hatırlanabilirsin...

parabol
08-25-2007, 18:05

kimse lakap tak demiyor....

ama lider isen ve yaşantın göz önünde ise de yaşantına dikkat edeceksin....
demeyeceksin ki astığım astık kestiğim kestik çünkü ölümünün üzerinden yıllarca sonra bile hatırlanabilirsin...

pardon ama bu tartısma nerden cıktı..delı ıbrahım soylemı uzerıne ılk soledıgım bu tur lakapları en azından bız kullanmayalımdı..onlar hatasız kusursuz demedım hıc bı zaman ..ama bu derece haksızlık yapmamak lazım..padısahların elbettekı cok buyuk hataları vardı..besık ulemalıgı kıbırlı davranıp hıc bı ulkeyi takmayıp onlardan gerı kalmaları..daha nıcelerı..ama bunun yanında cok buyuk mezıyetlerıde var bunlarıda gormek lazım..ve yıne soluorum kımse ıcın kusursuz hatasız demedım..gorup ders cıkarmamız lazım hatta bu hatalardan..ama bu elestırıler rencıde nıtelıklı olmamalı..lakaplarıda oyle..dedıklerımı anlamıormusunuz

mesudum47
08-25-2007, 18:09
ışığın parlak kısmına bakarsan hiçbirşey göremezsin....

ama kenarına bakarsan çoğu şeyi görebilirsin....

yükselme dönemine bakıp övünmeyi bilenler neden diğer dönemlerinden bahsedildiğinde parlarlar....

parabol sen cevap veriyorsun genelde ama bunu seinin için yazmıyorum...

öylesine yazıyorum...

ki bana göre parlak dönemlerinde dahi hatalar yapılmıştır....

parabol
08-25-2007, 18:16
ben osmanlı devletını her donemıyle gurur duyuyorum yukselme gerıleme bunun bırcok sebebı var yazmak ısterdım ama sayfalarca tutar..ama bu korukorune baglılık degıl tabıkı..hataları gormemek olmaz ıste ozaman bunun adı gerıcılık olur zaten..hataları gorup elestırıp ona gore davranmalıyız..ve herneolursa olsun tarıhımız okadar temız ve parlakkı ben onunla gurur duyuyorum..
ustume alınmıorum buarada..bole seylerı tartısmak hosuma gıdıo cevap yazmamın sebebı bu..

KARAHANLI
08-31-2007, 18:06
Efendim aslında şöyle bir şey var bu lâkaplar o dönemde takılmış lâkaplar. Sultan İbrâhim (Deli)'e bu lâkap günümüzde değil o zaman takılmıştır. Siz ister kullanın ister kullanmayın ama o dönemde takılmışsa kullanmakta yarar var diye düşünüyorum.
Saygılarımla...

Necip Fazil
11-12-2007, 16:19
Osmanli Padisahlari icinde intihar eden yoktur. Bu bilgilerin kaynagi neresi acaba ?

VesseLam

bayonet
11-12-2007, 23:04
BİR KERE OSMANLI PADİŞAHLARINDAN İBRAHM PADİŞAH DELİ DEGİLDİ O BALIKLARADA MÜCEVHER ALTIN VS...ATMASININ SEBEBİ :ASLNDA BALIKLARA ALTIN MÜCEVHER ATMIYORDU BALIKLARIN OLDUGU HAVUZA ATIYORDU CÜNKÜ İNSANLAR PARASIZ KALMASIN YOKSULLUK CKMESİN DİYE İNSANLAR ALSIN DİYE AKSAMLARI GECELERİ HAVA KARARDIKTAN SONRA İNSANLAR UTANMASIN DİYE ATIYORDU....HALKIN İNCİNMEMESİ VE HALKTAN İHTİYACI OLAN GELİP ALIYORDU...BEN KOSKOCA BİR OSMANLI PADİŞAHINA DELİ DENMESİNİ SİDDETL KINIYORUM Kİ İBRAHİM PADİŞAH COK HOSGÖRÜRLÜ VE DÜŞÜNCELİ BİR PADİŞAHTI....BİLMEYENLER ARASTIRIP SÖYLESİN BURADA MİLLET KAFASINA GÖRE SÖYLERSE İŞİN İÇİNDEN CIKILMAZ LÜTFEN ARKADASLAR SOYUMUZDAN VE ÖZÜMÜZDEN KOPMAYALIM ONLAR BİZİM SOYUMUZ VE OSMANLI SOYUNDAN GELDİGİM İÇİN GURUR DUYUYORUM VE SUANDA OSMANLININ DEVAMI BİZLERİZ.......

Parantez
11-29-2007, 23:36
deli ibrahim lafına neden takıldınız canım bizdede (bjk) bi oyuncunun lakabı deli adıda ibrahim ;D
ama o gayet mutlu... hatta taraftarlar onu deli ibodiye çağırır ;D ;D :D
neyse...

yalnız ben depresyon nedeniyle ölen bi insanı ilk defa duyuyorum.. :o ::)
hemde bunun kuruluş dönemi padişahı olması çok ilginç...devlet kurarken bi adam nedn depresyona girer anlayamadım :-[

murat kurt
12-01-2007, 02:01
Bir insan dedesine neden iftira atar anlamam.

Kesin bilmiyorsanız suizan yapmayın hayırlısını düşünün.

Tarihte bu insanların düşmanı çok olmuştur.Bana belge getirmeyin gerek yok ben sahte belgelere de inanmam.

İntiharmış içki içermiş.. ne güzel bilimsel konuşuyoruz değil mi? Vay halimize vay!

Çok merak ediyorsanız bu işleri ilber ortaylıya mustafa armağana yavuz bahadıroğluna ..bakın iftiraları anlayın.

Ben artık padişah savunmaktan bıktım ama bilim diye kasıtlı belgeleri önümüze koymayın.

İnternet siteleri bilim değildir.Önemli tarihçilerin kitabından örnek getirin.

Ben padişahların hepsi evliya,ermiş demiyorum.Ama bizden daha iyi müslüman olduğuna kalıbımı basarım.

Padişahların imanını araştıracağımıza kendi içimize bakalım.

Eyvallah..

ceyhanli
12-11-2007, 21:00
--------------------------------------------------------------------------------

Osman Gazi: Felç
Orhan Gazi: Depresyon
I. Murat: Şehit edildi (Savaş meydanında şehit olan tek Osmanlı Padişahı).
Yıldırım Bayezid: İntihar
Çelebi Mehmet: Dizanteri / Zehir / Felç (?)
II. Murat: Felç
Fatih Sultan Mehmet: Nikris – Şeker –Zehir (?)
II. Bayezid: İntihar
Yavuz Sultan Selim: Kanser
Kanuni Sultan Süleyman: Felç
III. Murat: Felç
III. Mehmet: Depresyon – Felç
I. Ahmet: Tifüs
I. Mustafa: (?)
Genç Osman (II) : Boğduruldu
IV. Murat: Siroz – Nikris (?)
İbrahim: Boğduruldu
IV. Mehmet: Nikris –Depresyon – Zehir (?)
II. Süleyman: İstiska’
II. Ahmet: Verem
II. Mustafa: İstiska’ – Prostat
III. Ahmet: Zehir (?)
I. Mahmut: Felç
III. Osman: Felç
III. Mustafa: Kalp yetmezliği
I. Abdülhamit: Felç
III. Selim: Boğduruldu
IV. Mustafa: Boğduruldu
II. Mahmut: Siroz – Verem
Abdülmecit: Verem
Abdülaziz: İntihar
V. Murat: Şeker
II. Abdülhamit: Kalp yetmezliği
V. Mehmet (Reşat) : Kalp yetmezliği
VI. Mehmet (Vahideddin) : Kalp yetmezliği

arkadaşlar bu listelerde çok ciddi yanlışlar var eğer merak edenler olursa belgeleri ile sebepleri yazabilirim ama aklımda olan bazı sebepleri ben kendim yazayım Abdulaziz Han Mithat paşa tarafından tutulan 3 tane pehliva tarafından bilekleri makasla oyulmak suretiyle şehid edildi. bu suçunuda 2. Abdulhamit Han tarafında Yıldız sarayının bahçesinde kurulan mahkemede itiraf etti. Osmanlı Padişahlarını hiçbiri Alkol almamıştır hiç bir tarihi kaynakta buna rastlanmamıştır. 2. Selim Han depremde çatısı yıkılan haremi tamir edilirken tamiratı kontrol ettiği sırada ayağı kaydı ve vefat etti. alkol Osmanlı Padişahlarına yapılan çok büyük bir iftiradır lütfen bu yalan ortak olmayalım aksini iddia eden varsa belgesini kandını koysun ortaya. Yıldırım beyazid Handa intihar etmemiş Timur Han karşısında kaybedilen savaştan dolayı üzüntüsünden vefat etmiştir die biliyorum ama kesinlikle Yıldırım Beyazid ve 2.Beyazid intihar etmemiştir. arkadaşlar Osmanlıyı bilen Osmanlı Padişahlarının hepsinin veli çoğunun ise evliya olduğunu çok iyi bilir. Osmanlı Padişahlarının hiç biri intihar edecek kadar cahil değildir buda çok büyük bir yalandırç lütfen ortak olmayalım böyle şeylere diğer bir husus ise arkadaşlar internetten bulunan Osmanlı hakkında yazan herşeye lütfen inanmayın tarih belge demektir kanıt demektir eğer biri size kanıt sunamıyorsa buna inanmayın.

eses
12-14-2007, 02:39
BENİMDE DİKKATİMİ ÇEKEN II. SELİM ALKOL KULLANIRMIYDI ARKADAŞTA BEN İNANMIYORUM AMA BATI KAYNAKLARI ÖYLE YAZIYOR GİBİSİNDEN CÜMLE KULLANMIŞ İLK SAYFADA
BATI KAYNAKLARI BİZE ZATEN OSMANLIYI NASIL ANLATTIYSA ALLAH ONLARI ISLAH ETSİN YEDİLER BİTİRDİLER TARHİMİZİ OKADAR KORKUYORLARKİ TARİHİMİZİ BİLMEMİZİ DAHİ İSTEMİYORLAR
AMA KARDEŞİM BU PADİŞAHLAR YEDİ CİHANA HÜKMETMİŞ İNSANLAR BEN BÖYLE ŞEYLER OLDUĞUNA İNANMIYORUM HERZAMAN HÜSN-Ü ZANNIMI O MUBAREKLERE KARŞI KORUYORUM.SONUÇTA BİZE BÖYLE GZÜEL TOPRAKLAR BIRAKMIŞLAR HALA BEN TÜRKİYEDEN GELDİM DEYİNCE OSMANLININ TORUNU DİYE TÜRKLERE SARILIP AĞLAYAN İNSANLAR VAR
BEN O İNSANLARIN ARKASINDAN HELEKİ BATI KAYNAKLARINDA YAZAN BİLGİLERDEN DOLAYI HİÇ KONUŞMAM ÖNEMLİ OLAN BUGÜN NELER YAPTIĞIMIZDIR ONLAR BİZE ÖVÜNECEĞİMİZ BİR TARHİ BIRAKTILAR AYRICA BU YAZDIKLARIM BİRİSİNİ GÖRÜŞÜNE KARŞI YAZILMIŞ BİR YAZI DEĞİL YANLIŞ ANLAMAYIN SADECE ÖYLE BİR KAÇ YORUMU OKUYUNCA AKLIMA GELENLERİ YAZDIM SELEMATLE

KARAHANLI
12-30-2007, 18:51
ceyhanli arkadaşım, ilk olarak Sultan Abdülaziz şehit olmadı, şehit denmesi için o anda vatan uğrunda görevde olması gerekirdi. Vatan uğruna görevde değildi. 2. Selim ve 5. Murad alkol bağımlısı padişahlardı. Aynı zamanda benden belge istiyorsunuz. Devlet arşivlerinde 5. Murad içki içiyordur, 2. Selim içki içiyordur şeklinde bir belge yoktur ki. Olmaz da. Devlet bu işlerle uğraşmaz. ceyhanli sanırım çok yobazsınız. 2. Selim de hamamda banyo yaparken ayağı kaydı düştü. Harem ile ne ilgisi var? Sizin gibilere gülüyorum...

ümitli_bekleyis
12-30-2007, 19:10
Konuda kaynak belirtilmemiştir.Güvenilir kaynağı olan ve merakları gidermek isteyen arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler.

Kaynağı bilinmeyen ve kesin olmayan bilgiler üzerinde tartışmanın yarar sağlamayacağını düşünüyorum.

Müsadenizle konuyu kilitliyorum.

Saygılarımla...