fatih kısaparmak balon baskılı balon Otoritenin Çocukları .. / M.Mustafa Uzun - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otoritenin Çocukları .. / M.Mustafa Uzun

Özgür Çağrı
09-30-2010, 23:32
Otoritenin Çocukları!...

Dünya savaşlarında öldürülen Hıristiyanların “bir nevi şehit” olduklarını iddia edenler, Mavi Marmara’nın şehitlerine leke süremezler.

Mavi Marmara’da şehit olan 9 canın hemen tamamının ailesi ile bir şekilde görüştüm. Şehitlerin hepsinin birçok ortak özelliği var. Ses tonlarından, dünyaya bakışlarına kadar hemen hemen her şeyleri aynı. Ortak özelliklerinden bir tanesi de tabi ki şehadete hazır olarak gitmeleri. Çevreleri ile helalleşmiş, borçlarını kapatmış, evlerinin bir sürelik ihtiyaçlarını toptan karşılamış ve hatta araba devirlerini dahi yapmışlar.
Biz ümmet olarak onların şehadetlerine şahitlik ediyoruz.
Lakin şimdilerde okyanus ötelerinden gelen haberler Cevdet Ağabeyin, Furkan’ın, Cengiz abinin ve diğer can yoldaşlarının bile bile ölüme gittikleri ve dolayısı ile “şehit” sayılamayacaklarının “Hoca efendi” tarafından dile getirildiğini söylüyor.
İnanmadık, hemen kendi resmi web sitelerine baktık. Yazı aynen kendi resmi web sitelerinde yayınlanmış.

Biliyorsunuz Cüneyt Özdemir, Serdar Turgut gibi köşe yazarları Hocaefendi’yi ziyarete gitti ve izlenimlerini, görüşmelerini yazdılar. Cüneyt Özdemir’in yazdığı ve Hocaefendinin Mavi Marmara’da bile bile ölüme gidildiği ve dolayısıyla şehit sayılamayacaklarını söylediği satırlar direkt web siteye alınmış. Cüneyt Özdemir’in “Pensilvanya'da Fethullah Gülen ile Bir Gün” başlığı ile yazdığı ve Hocaefendinin resmi web sitesinin yayınladığı yazıya şu linkten göz atabilirsiniz: Fethullah Gülen Web Sitesi - Pensilvanya'da Fethullah Gülen ile Bir Gün (http://tr.fgulen.com/content/view/18615/12/)
Her şey ortada.
Hatta Hocaefendi diğer gazeteci Serdar Turgut’a İHH’nın ABD Kongresince terörist örgüt kapsamına alınacağı mevzusu ile olan ilgisi ve bilgisini dahi aktarmış Turgut, bu dehşet bilgiyi şöyle yazıyor; “Bu arada Gülen Amerika kongresinde Mavi Marmara filotillasını organize den İHH hakkında terörist örgüt tanımlaması getiren önergenin de kongreden geçiş sürecini yakından izliyor, hatta bana ‘Arkadaşlarım bana önergenin çıkmış olduğunu söylediler’ dedi.”
Müthiş.
Kim acaba “içeriden” bilgi veren o arkadaşlar? Dünya henüz bu bilgiye vakıf değil. Bu itiraf, kirli ilişkilerin koca bir itirafı da değil midir? Hocaefendi’ye İHH’nın ABD Kongresi tarafından terörist ilan edilmesi ile alakalı verilen önergeyi onaylandığı bilgisini hangi “arkadaşlar” vermiştir? Sanırım, Hocaefendi’ye bu önergenin büyük ihtimalle onaylanacağının garantisi verildi ve “safını seç” denildi.
O da “safını seçti.”
Bizim için karanlıkta kalan bir şey yok. Her şey ortada.
2 yıl önce 17.06.2008 tarihinde “Bir Nevi Şehadet” gibi kışkırtıcı bir başlıkla yayınlanan yazısında Hocaefendi; “Dünya savaşları gibi hâdiselerde zalimce öldürülen mazlum ve dindar Hıristiyanların şehit olabilecekleri gibi bir hüküm var mıdır?” şeklindeki soruya “bir nevi şehadettir” diye cevap veriyordu. Yazı yine kendi resmi web sitesindedir. Şu linkten göz atabilirsiniz: Fethullah Gülen Web Sitesi - Bir Nevi Şehadet (http://tr.fgulen.com/content/view/15743/3/)
Yazıda Hocaefendi bir İslam âlimi olarak bazı görüşler öne sürüyor, alıntılar yapıyor ve bir sonuca varıyor. Eyvallah. Ancak Mavi Marmara’da adam gibi yaşayan, Müslüman gibi şehadete koşan ve inşallah şehit olan 9 yiğide nasıl böyle bir bakışla bakabiliyor Hocaefendi???
“Hoca, efendi ol” demek artık bizim için mecburiyettir. Küresel güç odakları ile Vatikan ile, şunlarla, bunlarla ne yaptığınız bizi ilgilendirmiyor lakin Furkan’ımıza dokundurtmayız?
Biz “Saddam’ın füzeleri ile ölen Yahudi çocukları” ve “Dünya savaşlarında bombardımanlarda ölen Hıristiyan çocukları” kadar Mavi Marmara’da şehit düşen Furkanlara da cümle kurabilecek adamları ciddiye alıyoruz.

Otoritenizi de alın gidin.

Vesselam

İntifada
09-30-2010, 23:42
Bu yazıyı bu gün bir kaç arkadaşıma tavsiye ettim...
Muhteşem bir yazı...
Allah razı olsun paylaştığın için furkan...
“Hoca, efendi ol” demek artık bizim için mecburiyettir. Küresel güç odakları ile Vatikan ile, şunlarla, bunlarla ne yaptığınız bizi ilgilendirmiyor lakin Furkan’ımıza dokundurtmayız?bu muhteşem bir cümle...

Özgür Çağrı
09-30-2010, 23:46
Beğeni ver o zaman reyiz bu ara forum bana boykot uyguluyor :hihi2:

Cihan_ŞümuL
09-30-2010, 23:51
ben begeni veremiyorum.farklı iki üyeye begeniledikten sonra imiş.

:):)

İntifada
09-30-2010, 23:51
:) beğeni kıtlığı yaşayan bir ben değilim demek ki...
muhteşem bir yazı bu...

Özgür Çağrı
09-30-2010, 23:57
Toplu boykota maruz kalıyoruz demekki reyiz :hihi2:

İntifada
10-01-2010, 00:00
neyse biz kendi boykotumuza bakalım...

İntifada
10-01-2010, 00:41
madem öyle bi anlaşma yapalım :) birisini daha bulalım :)
uranyum abla sen ben bide 4. kişi ha bire beğeni verelim birbirimize :)

manifesto
10-01-2010, 00:54
Dünya savaşlarında bombardımanlarda ölen Hıristiyan çocukları”
Bu söz ve tesbit GÜLEN'e değil Üstad Bediüzzaman'a ait.Ehli necat bahsinde geçiyor..Gülen giderek artan ölüm ile cennete gidebilme çabalarının tersine hayatta kalıp müsbet hareketlerle islam adına güzellikleri ortaya koyan insanları cesaretlendirmeye devam ediyor.Gülen mavi marmarada ki insanlarımız için daha önce ki taziyesinde gördüğümüz gibi "şehitlerimize Allahtan rahmet"..ifadesi ile zaten bir noktada tesbit yapmış.Röpörtaj içeriinde verilmek istenen mesajdan çok mavi marmara öne çekilmeye çalışılıyor.Gülen'in ezber bozan duruşu karşısında zorlananlar ondan olmayanlarla amel etmeye devam ediyor..

İntifada
10-01-2010, 01:06
Bu söz ve tesbit GÜLEN'e değil Üstad Bediüzzaman'a ait.Ehli necat bahsinde geçiyor..Gülen giderek artan ölüm ile cennete gidebilme çabalarının tersine hayatta kalıp müsbet hareketlerle islam adına güzellikleri ortaya koyan insanları cesaretlendirmeye devam ediyor.Gülen mavi marmarada ki insanlarımız için daha önce ki taziyesinde gördüğümüz gibi "şehitlerimize Allahtan rahmet"..ifadesi ile zaten bir noktada tesbit yapmış.Röpörtaj içeriinde verilmek istenen mesajdan çok mavi marmara öne çekilmeye çalışılıyor.Gülen'in ezber bozan duruşu karşısında zorlananlar ondan olmayanlarla amel etmeye devam ediyor..

mesela hayatta kalıp müspet bir şekiklde israile hangi yardımı yapabiliniz?
yada afganistana...
keşmire...
ıraka...
doğu türkistana...
dünyada kafir orduları müslümanları kıskaca almış köklerini kazımak için şehit ediyor...bu kafirlere müspet bir şekilde diyalog edip ne bitirebilirsin?yada ne bitirebildin?
hoca efendi böyle şeyler yapıyor...
dün söylediğiyle bugün söyledikleri örtüşmüyor bazen...
mesela dün
'20.asrın müminlerinin, yüz karası karşısında amerika dahi olsa bomba olup patlamalı başını dağıtmalı gavurun...''yer yerinden oynamalı kükremeli...

derken bugün otoriteden izin alın diyor...

yada dün 10 yıl içinde amerikanın oyunlarını bozacağız diyordu ama şimdi...

gerçekten gülen ezberbozan tavrını sürdürüyor...
müslümanların ezberini bayağı bozabilir bi söylemler...
neyse Allah razı olsun mustafa bey yazısında çok güzel söylemiş...“Hoca, efendi ol” demek artık bizim için mecburiyettir. Küresel güç odakları ile Vatikan ile, şunlarla, bunlarla ne yaptığınız bizi ilgilendirmiyor lakin Furkan’ımıza dokundurtmayız?

ama benhur senin ezberini bozacak bir açıklama değil bu...
zaten çeçenlere bebek katili diyen sen için birşey fark ettiğini zannetmiyorum...
hoca yarın çıksa bunalr teröristti dese itiraz etmezsin...

manifesto
10-01-2010, 01:31
'20.asrın müminlerinin, yüz karası karşısında amerika dahi olsa bomba olup patlamalı başını dağıtmalı gavurun...''yer yerinden oynamalı kükremeli
Onu söylerken de devamında metodun ne olduğunu da söylüyor.
ama benhur senin ezberini bozacak bir açıklama değil bu...
zaten çeçenlere bebek katili diyen sen için birşey fark ettiğini zannetmiyorum...
hoca yarın çıksa bunalr teröristti dese itiraz etmezsin...

İlkokul basıp çoluk çocuğun katline neden olanlar sana göre mücahiddir.Bu yüzden islamı abuk subuk insanların diline düşürdünüz ya neyse..

İntifada
10-01-2010, 01:34
Benhur sana türlü türlü cevaplar veririmde...
boşa gidiyor...
en sonunda konu ya kilitleniyor yada siliniyor...
muhteşem bir yazı yazmış mustafa bey...
gitmesi güzel olmaz...

manifesto
10-01-2010, 01:41
Benhur sana türlü türlü cevaplar veririmde...
boşa gidiyor...
en sonunda konu ya kilitleniyor yada siliniyor...
muhteşem bir yazı yazmış mustafa bey...
gitmesi güzel olmaz...

Konu niye gitsin.Adam gibi yazarsak poroblem olmaz.Bak bu cahil adam yazar kimse şuı yazının dahi referansınız Bediüzzaman olduğunu bilmeyerek kadar bu konulardak dışarıda..
2 yıl önce 17.06.2008 tarihinde “Bir Nevi Şehadet” gibi kışkırtıcı bir başlıkla yayınlanan yazısında Hocaefendi; “Dünya savaşları gibi hâdiselerde zalimce öldürülen mazlum ve dindar Hıristiyanların şehit olabilecekleri gibi bir hüküm var mıdır?” şeklindeki soruya “bir nevi şehadettir” diye cevap veriyordu. Yazı yine kendi resmi web sitesindedir. Şu linkten göz atabilirsiniz: Fethullah Gülen Web Sitesi - Bir Nevi Şehadet (http://tr.fgulen.com/content/view/15743/3/)

Ne olmuş..niye kışkırmış bu beyefendi anlamış değilim..Üstad bunu onyıllar önce yazmış iken KIŞKIRAMAMIŞ mı :) neyse görüyorsun ki tutulacak bir yanı yok,krık dökük bir yazı..

İslam dinini terör ve şiddet dini gibi göstermeye çalışan insanlara inat islamın pozitif ve yapıcı yanını her zaman GÜLEN temsil edegelmiştir.Bundan sonra da hareket tarzı hep bu olacaktır yani.Süpriz beklememelisiniz.Mücahid diye diye insanlara DİNİ bir efsun ve narkoz verip olmadık işleri yapmalarına sebep olmak vebaldir.

Es sebebu kel fail.SEBEP olan yapan gibidir..

İntifada
10-01-2010, 01:47
he benhur sensin...
tamam alt ettin beni...
ne olur daha uzatmayalım bu konuda konuşmayı...
yazı müthiş oku geç...

Üç mevsim
10-01-2010, 05:07
Bakın burada bu konuyla ilgili tartışmalarda baştan beri yanlış yapılıyor.

Bir kısmımız bir taraftan çekiştiriyoruz bir kısmımız diğer taraftan çekiştiriyoruz.

İki tarafta yanlış yapıyor. Mesele şudur.

Ortada metodlar var... Fethullah Gülen Hocaefendi'nin metodu her halukarda sevgi barış, hoşgörü ve icabında sineye çekme üzerine kuruludur ta ki şartlar olgunlaşıncaya kadar işte o zaman kadar bu cemaat özenle net hareketlerden uzak durur kendini onlarla birlikte göstermekten kaçınır... Bir kere bu metodun iyice farkına varılsın.

Bakın 12 Eylül darbesinde Fethullah Gülen Kenan Evren'i tebrik etmişti zaman ilerledi Hocaefendi hiç Milli Görüşe yanaşmadı çünkü bunu yaparsa metodu, projeleri, hareketi biterdi o kendi yoluna inandı böyle başarının geleceğini umdu nitekim 28 Şubat oldu Gülen Hoca cemaati ses çıkarmadı aksine Refah Partisi'ni suçladılar, sizin yüzünüzden darbe oldu dediler oysa objektif bakıldığında bu çok saçmadır kaderde başaramamak da vardır çünkü... Sonra İslami partiler yerine merkez partileri tercih ettiler en son da Ecevit, Türk okullaırnı övdü diye Ecevit'e oy verdiler. Ayrıca ne zaman ülkede bir İslami coşkunluk olsa Gülen Hoca tam zıddına açıklamalar yaptı... Gülen Hoca o açıklamayı yaptığı için dünyadaki faaliyetlerini daha rahat sürdürecek önünü açıyor... Size göre bana göre doğru veya yanlış bu bir metod. Karşı çıkacaksanız bu açıklamalara değil metoda karşı çıkın he karşınız çıksanız ne olur bir şey yok ama tavsiyem Gülen Hocanın metoduna sövmek yerine Pensilvanya'ya Selam Yola Devam anlayaşında olmamızdır yani onun çalışmalarına köstek olmak da yersiz olur.

Şimdi benim kızdığım nokta bazen cemaat müntesipleri kalkıp bu açıklamayı kıvırmaya çalışıp şehidlere karşı saygısızlıkta bulunuyorlar bu çok çirkin. Bunu yapmayın arkadaşlar. Gülen Hoca'nın sözleri üzerinden tevil çabasına girişerek o gemidekilere, İHH'ya laf edemezsiniz.

Şunu bilin işte sizin cemaatiniz budur, metodu böyledir bundan sonra da artık şartlar ne zaman olgunlaşır bilemem o zamana kadar böyle kalacaktır eğer Gülen Hoca cemaati müntesibi olacaksanız veya iseniz bunu bilerek devam edin ve Gülen hocanın her açıklamasından sonra şaşırıp kalkıp kıvırmaya çalışmayın. Beğenmezseniz beğenmeyin biz böyleyiz diyeceksiniz diyeceğiniz laf budur onun dışında gemidekilere laf ederseniz bu küstahlıktır o zaman herkes kızar.

He bu metod başarılı olur mu baktığımız zaman bugün her halde şartlar olgunlaştı ki Gülen Hoca cemaati 12 Eylülcülere 28 Şubatçılara dün ses çıkaramadığı Ergenekonculara karşı en net cephe alan topluluk... Demek ki başarılı oluyorlar... Yarın da gün gelir İsrail'e ABD'ye karşı tavır alabilirler...

Önce cemaatinizin metodunu bilin...

Sonra bizim arkadaşlara da bir çift lafım var siz de artık cemaatin metodunu bilin ve böyle çıkışlardan sonra bu kadar şaşırıp böylesine saldırmayın çünkü bu anlamsız...

Mesela diyoruz ki Gülen Hoca hata yaptı eleştirmeyecek miyiz hayır Gülen hoca hata yapmadı Gülen Hoca bunu bile bile yaptı çünkü onun hareket tarzı bu şekilde...

ALmi´
10-01-2010, 12:06
Keşke böyle bir konu açmasaydın Furkan kardeşim. Kim ne düşünüyorsa bu konuda ona inansın. Çünkü çok defa konuşuldu bu tür konular. Ve her seferinde çözümsüz kaldı.

:) beğeni kıtlığı yaşayan bir ben değilim demek ki...
muhteşem bir yazı bu...

Akıncı yapma.. Devamlı beğeni verdiklerim arasındasın.. Çok iyi hatırlıyorum son zamanlarda da vermiştim birer beğeni.. :))
Beğeni puanına bak birde 'beğeni kıtlığı yaşıyorum' diyene bak.. Şükret şükret :hihi2:

Ukbâ
10-01-2010, 12:11
Hava bozulduğu anda konuya kilit vurmak boynumuzun borcu oldu. Bir mesele bize kardeşliğimize zarar vermeye başladımı gerekenin yapılması birliğimiz dirliğimiz için şart.

Zaten konunun özüne dair Özgün kardeşim bir hayli uzlaşmacı yorum yapmış.