fatih kısaparmak balon baskılı balon PEYGAMBER Efendimiz yaşasa idi nasıl giyinirdi? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : PEYGAMBER Efendimiz yaşasa idi nasıl giyinirdi?

çağlar
03-28-2008, 21:52
değerli arkadaşlarım sizce peygamber efendimiz günümüzde yaşasa idi nasıl giyinirdi? nerede otururdu? neye binerdi?

sesli34
03-28-2008, 21:57
adami günaha sokma meyilinmi var

neyapcan yasamiyor iste >:(

acizane44
03-28-2008, 22:01
esselamünaleyküm ilk önce böyle bir konu açtığın için teşekkürler kardeşim peygamber efendimiz hakkında bazı rivayetler var bunları paylaşmak istedim bende inşallah

Sade giyinirdi
Efendimiz gayet sade giyinir, çoğunlukla sırtına bir ihram alırdı. Beyaz renkli ebliseleri
severdi. Yemen'de dokunan ve Arabistan'da "hibre" adıyla bilinen kumaş türühü tercih
ederdi. Ayakkabıları çarık şeklindeydi. Kullandığı yatak deridendi. İçi pamuk veya yün
ile değil, hurma yapraklarıyla doluydu...deniliyor

angelep
03-29-2008, 10:59
"Beyaz renkli ebliseleri
severdi."

bildiğim kadarıyla hac dışında beyaz değiilde yeşil rengi tercih ederdi.Yani gündelik yaşamında yeşil tercihiydi...Keşke o dönemde var olup onu görme şerefine nail olabilseydim.Ama mübarek dilinden "beni görmeden bana inananlar sevenler şefaatimle müjdelenecektir" sözleri (eksik olabilir şimdiden Allah affetsin) içimi rahatlatıyor...

çağlar
03-29-2008, 13:23

ne alaka allah aşkına neden günah a girelim o bizim rasülümüz O nun hakkında düşünmek yaşamımızı onunla bağdaştırmak neden günah olsun?

acizane44
03-29-2008, 13:33

cevabınız çok kırıcı olmuş kanımca inşallah düzeltmeye fırsatınız olur

tayyipleyiz
03-29-2008, 13:39
esselamünaleyküm ilk önce böyle bir konu açtığın için teşekkürler kardeşim peygamber efendimiz hakkında bazı rivayetler var bunları paylaşmak istedim bende inşallah

Sade giyinirdi
Efendimiz gayet sade giyinir, çoğunlukla sırtına bir ihram alırdı. Beyaz renkli ebliseleri
severdi. Yemen'de dokunan ve Arabistan'da "hibre" adıyla bilinen kumaş türühü tercih
ederdi. Ayakkabıları çarık şeklindeydi. Kullandığı yatak deridendi. İçi pamuk veya yün
ile değil, hurma yapraklarıyla doluydu...deniliyor

Bu tasvir bu başlık için sanki yeterli teşekkürler...+1

acizane44
03-29-2008, 13:49
kimse bizi din hakkında konuşmaya tayin etmedi ama rivayetler var şükür :)