Orijinalini görmek için tıklayınız : PİRİNÇ FİYATINI VE GIDA MALZEMELERİNDEKİ FİYAT ARTIŞINI PROTESTO EDİYORUM
atabey02
04-20-2008, 16:46
::) :-\YA YETER FAKİR ÖNCE TAHIL YİYORDU KARNINI DOYURUYORDU ŞİMDİ ÖLSÜNLER Mİ YETER BU NE SUYA ZAM ELEKTİRİGE ZAM YİYECEK İÇECEGE ZAM MİLLETİN CANINIMI ALACAKLAR
başbakanımın sözlerini okumak içinizi rahatlatabilir:
http://www.haberler.com/basbakan-erdogan-pirinc-cambazlarini-ihbar-edin-haberi/
politikaci
04-20-2008, 16:54
başbakanımın sözlerini okumak içinizi rahatlatabilir:
http://www.haberler.com/basbakan-erdogan-pirinc-cambazlarini-ihbar-edin-haberi/
:-*
atabey02
04-20-2008, 17:20
canlarım başbakanın bile üstüne giden kendini bilmezleri protesto ediyorum okudum şikayet edelim ok burası adıyaman ve pirincin kg 5 ytl ok napalım
>:(
tamam o zaman sorun yok.. hakkını helal et
maviinsan
04-20-2008, 17:40
canlarım başbakanın bile üstüne giden kendini bilmezleri protesto ediyorum okudum şikayet edelim ok burası adıyaman ve pirincin kg 5 ytl ok napalım
>:(
bir süre pirinç yemeszsen ölmezsin dimi? :o
Ben pilav yemezsem ölürüm :)
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 01:15
BAHANE BU.PİRİNÇTEN BAŞKA YİYECEK BİRŞEY YOKMU.AFRİKA BİR BARDAK SU İÇİN NERELERE GİDİYOR.SEN PİRİNCİN DAVASINI AÇIYORSUN.ÇOK ŞÜKÜR KARNIN DOYUYORSA SORUN YOK.HEMDE YÜKSELMESİ YURT DUŞINDAKİ DAĞALANMADAN DOLAYI KARDEŞ.
oguzdesouza
04-23-2008, 01:17
BAHANE BU.PİRİNÇTEN BAŞKA YİYECEK BİRŞEY YOKMU.AFRİKA BİR BARDAK SU İÇİN NERELERE GİDİYOR.SEN PİRİNCİN DAVASINI AÇIYORSUN.ÇOK ŞÜKÜR KARNIN DOYUYORSA SORUN YOK.HEMDE YÜKSELMESİ YURT DUŞINDAKİ DAĞALANMADAN DOLAYI KARDEŞ.
mehmet bize söyleyecek söz bırakmamış teşekkürler mehmet :)
Sukût-u_Hayal
04-23-2008, 01:20
1 aydır pirinçten yapılan hiçbir şey yemedim ve henüz ölmedim .... :-\ Kısa bir süre pirinç yemeyelim bu sıkıntılı zaman aşılıcak ama medya sağolsun hergün gıda krizindeymişiz gibi felaket tellacılığı yaptığı için millet de korkmaya başladı ....Ayrıca gıda malzemelerin de fiyat artışı sadece Türkiye'de değil dünya böyle bir dönemden geçiyor ...
KAmusal mışş
04-23-2008, 01:23
Pirinçsizlikten ölücez tüh tüüüh.
Bi süre pirinç almazsak hatta bazılarının yaptığı gibi aman fiyatlar yükseliyo depolayalım diye pirinçlere saldırmazsak fiyatlar düşecektir inşAllah.
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 01:25
http://www.hizliresim.com/2008/4/23/44.jpg
Sukût-u_Hayal
04-23-2008, 01:26
Pirinçsizlikten ölücez tüh tüüüh.
Bi süre pirinç almazsak hatta bazılarının yaptığı gibi aman fiyatlar yükseliyo depolayalım diye pirinçlere saldırmazsak fiyatlar düşecektir inşAllah.
Evet benim de anlamadığım herkes pirinçin fiyatından şikayetçi ama kilolarca pirinç alıyorlar .... :o
Benide_Kapatın
04-23-2008, 01:34
Şehriyeli bulgur pilavı yaptım bugün, fenada olmuyor hani :D
Nede olsa anadolu çocuğuyuz.!
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 01:36
SAÇMALAMAYIN.SU BULAMIYORLAR SİZ ELEŞTİRMEYE YER ARIYORSUNUZ.LAHMACUN YİYİN.KEBAP YİYİN.KAVURMA YİYİN ÇİÜKÖFTE YİYİN.ORUK YİYİN.üzerine tatlı yizin.SONRADA ÇAZ İÇİN.BEZELYE YİYİN.NE BİLEYİM AŞÇIMIYIM.MAKARNA YİYİN.HÜKÜET NE SUÇU VAR.DÜNYADA VAR BU 1 YADA 2 YEMESEN ÖLÜRMÜSÜN.GÜNAH ALLAH ELİNDEKİNİ BULDURMAZ.İNTERNETİN OLDUĞUNA GÖRE BİLGİSAYARINDA ALLAH ŞÜKÜR İYİDİR HERHALDE.
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 01:37
MEMLEKET NERESİ KARDEŞ
Prinç neden bu kadar abartıldı?
%100 artan yağ fiyatlarına neden kimsenin sesi çıkmıyor?
Tamam kuraklık var, ayçiçekde sıkıntı var.. Peki ya mısır? zeytin? Bunlardamı kuraklıktan yok.. Ayçiçek zamlandı, fırsatcılar mısırı ve zeytin yağını da arttırdı.Ellerindeki mal reyona çıkmadan %100 kar sağladı.
Benide_Kapatın
04-23-2008, 01:56
MEMLEKET NERESİ KARDEŞ
Manisa Abi :)
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 02:05
MEMLEKET NERESİ KARDEŞ
ASIL BEN SANA ABİ DEMEM GEREK
politikaci
04-23-2008, 02:07
MEMLEKET NERESİ KARDEŞ
evett oda bnm yaşımda çünkü
Benide_Kapatın
04-23-2008, 02:08
MEMLEKET NERESİ KARDEŞ
Tamam kardeşim benim istediğini de sorun değil :)
Neden merak ettin?
Bulgur Anadolunun her köşesinde mevcut :)
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 03:16
Hiç bizim oradada yapıyorlar
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 03:48
Pilav yerine bulgur yeriz
.
10 Gün önce haberlerde duydum. Pirinç fiyatları yüzde yüz artmış İstanbul'da. Gittik markete. Baldonun kilosu 2 Lira 20 kuruş. Artar fiyatı diye 5 kilo aldırdım bizimkilere. Düşündüğüm gibide olmuş. Aynı prinç şimdi 4 lira 99 kuruştan satılıyor. Bizde şimdilik pirinç sıkıntısı yok. Ama şunu da kabul etmek gerekir ki dünyada kuraklığın verdiği bir sıkıntı var. Zamları kabulleneceğiz. Az yiyip alternatif yemeklere yönelmeliyiz. Ne bulabiliyorsak çok şükür. Pirinç yoksa bulgur, bulgur yoksa makarna, makarna da yoksa ekmeğimizi çorbaya, fasulyeye banıp yiyeceğiz. Asıl sorun su. İnşallah suyumuzda bir sıkıntı olmaz. Devletimizin yapabileceği bir durum yok. Zorla yağmur yağdırıp kuraklığı giderecek değil ya. Bugün kıtlık yarın bolluk.
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 04:22
.
10 Gün önce haberlerde duydum. Pirinç fiyatları yüzde yüz artmış İstanbul'da. Gittik markete. Baldonun kilosu 2 Lira 20 kuruş. Artar fiyatı diye 5 kilo aldırdım bizimkilere. Düşündüğüm gibide olmuş. Aynı prinç şimdi 4 lira 99 kuruştan satılıyor. Bizde şimdilik pirinç sıkıntısı yok. Ama şunu da kabul etmek gerekir ki dünyada kuraklığın verdiği bir sıkıntı var. Zamları kabulleneceğiz. Az yiyip alternatif yemeklere yönelmeliyiz. Ne bulabiliyorsak çok şükür. Pirinç yoksa bulgur, bulgur yoksa makarna, makarna da yoksa ekmeğimizi çorbaya, fasulyeye banıp yiyeceğiz. Asıl sorun su. İnşallah suyumuzda bir sıkıntı olmaz. Devletimizin yapabileceği bir durum yok. Zorla yağmur yağdırıp kuraklığı giderecek değil ya. Bugün kıtlık yarın bolluk.
:D :D :D
5 LİRA YAPAMAMIŞLARMI.
4.99KURUŞ OH 2 LİRADAN ALIŞSIN ABİ 5 KİŞO KEŞKE BENDE AKIL ETSEYDİM
.
YİNE AÇIKTIRDIN ABİ. :D :D :D
5 LİRA YAPAMAMIŞLARMI.
4.99KURUŞ OH 2 LİRADAN ALIŞSIN ABİ 5 KİŞO KEŞKE BENDE AKIL RTSRYDİM
Ama biz boşuna pirinç almışız. Ürettiğimiz alternatif yemeklere baksana. Pirinçte neymiş :D
Akmehmet_Akif
04-23-2008, 11:33
pirinç yerine ne yesek
sevgili kardeşim pirinç fiyatlarındaki artmanın sonucu ne biliyormusun o televizyondaki açıklama yapan kişi gemide 2 tona yakın pirinçi oldugu için ve piyası yı hareketlendirmek için ve kendi malını zam lı satmak için yapmıştır yani anlayacan marketlerde pirinçe zam felan gelmedi merka etme 2,5 kg pirinç fiyatı 10 ytl ok .
sevgili kardeşim pirinç fiyatlarındaki artmanın sonucu ne biliyormusun o televizyondaki açıklama yapan kişi gemide 2 tona yakın pirinçi oldugu için ve piyası yı hareketlendirmek için ve kendi malını zam lı satmak için yapmıştır yani anlayacan marketlerde pirinçe zam felan gelmedi merka etme 2,5 kg pirinç fiyatı 10 ytl ok .
10 YTL çok kardeşim. Kilosu 4 YTL'ye geliyor. 10 günce pirincin kilosu 1,80 ila 2,50 arası değişiyordu. Gerçek fiyat aralığı da budur. 4-5 lira şişirilmiş fiyat.
10 YTL çok kardeşim. Kilosu 4 YTL'ye geliyor. 10 günce pirincin kilosu 1,80 ila 2,50 arası değişiyordu. Gerçek fiyat aralığı da budur. 4-5 lira şişirilmiş fiyat.
KARDEŞİM 2,5 KG 10 YTL DİYORUM 1 KG FİYATI SATEN 4,5 VE 5 YTL SATEN YANİ PİYASDA ZAM FELAN YOK
KARDEŞİM 2,5 KG 10 YTL DİYORUM 1 KG FİYATI SATEN 4,5 VE 5 YTL SATEN YANİ PİYASDA ZAM FELAN YOK
Naptın ya! Antalyada 2 hafta önce pirincin kilo fiyatı ortalama 1,80 ila 2,50 arasındaydı. 2,5KG pirinci 4,5-6,5 Lira arasında alıyorduk biz. Haberleri duyunca gidip marketten aldık kilosu 2,20'den şimdi aynısını 5 liradan satıyor market.
Sözün özü 2,5 kilo pirinç 2 hafta önce 10 YTL değil ortalama 5 liraydı. Sen 5 kiloluk pirinçle karıştırıyor olmayasın?
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 14:31
Sade pirinç değil ki..
İkinci dönemde zamların önünde durulmuyor..biran önce seçim olsun 3. dönemde belki düzelri :-*
Sade pirinç değil ki..
İkinci dönemde zamların önünde durulmuyor..biran önce seçim olsun 3. dönemde belki düzelri :-*
:)
Kemalist59
04-23-2008, 14:37
Şimdi şu konuda hemfikir olmalıyız dünyadaki küresel krizden etkilenmiş bulunmaktayız.Herşeye zam geldi.
Bizde kriz yok dememiz kendimizi kandırmak olacaktır.Evet 2001 de ki kadar kötü durumda değiliz ama anlatıldığı istikrar yalanları kadar da iyi durumda değiliz.Seçime gitmek falan da düzeltmez kendi kendinizi kandırmayın.3 gün bilemedin 5 gün kurtarır.Gerçekçi kurtuluş milli temellere dayalı bir ekonomik model oluşturmaktan geçmektedir.
Sade pirinç değil ki..
Seçim çözüm değil ki. Milletin parmağındaki boya kurumadan adam yine seçim diyor. Ülkede istikrar, düzen brakmadı.
Kırık_Çocuk
04-23-2008, 14:43
Şimdi şu konuda hemfikir olmalıyız dünyadaki küresel krizden etkilenmiş bulunmaktayız.Herşeye zam geldi.
Bizde kriz yok dememiz kendimizi kandırmak olacaktır.Evet 2001 de ki kadar kötü durumda değiliz ama anlatıldığı istikrar yalanları kadar da iyi durumda değiliz.Seçime gitmek falan da düzeltmez kendi kendinizi kandırmayın.3 gün bilemedin 5 gün kurtarır.Gerçekçi kurtuluş milli temellere dayalı bir ekonomik model oluşturmaktan geçmektedir.
seçimi espirisine söyledik herhalde biraz dikkatli okursanız..
turkiyeyim
04-27-2008, 15:58
SUANU NALMADIN BAŞBAKAN DİYOR AMA BİZM ORDA VE MARKERLERDE 5 YTL AŞAGI SATILMIYOR
Sukut-u Hayal
04-27-2008, 18:35
SUANU NALMADIN BAŞBAKAN DİYOR AMA BİZM ORDA VE MARKERLERDE 5 YTL AŞAGI SATILMIYOR
oh olmus
Hüdaverdi
04-27-2008, 19:49
pirince zamı hükümet mi yapıyor ?
Akmehmet_Akif
05-02-2008, 17:18
mehmet bize söyleyecek söz bırakmamış teşekkürler mehmet :)
teşekürler
Akmehmet_Akif
05-02-2008, 17:22
pirince zamı hükümet mi yapıyor ?
yani.Ozaman git Küresel Isınmayı protesto etme çözüm ara kardeş.Küresel ısnma için.Haşa summa Başbakanımızmı getiriyor küresel ısınmayı.Çözüm arayabiliriz.Onunla ilgili bir konu aç sen kardeş en iyisi.
Akmehmet_Akif
05-23-2008, 16:36
MEMLEKET NERESİ KARDEŞ
siz politikacının yaşındamısınız?
Kapatma davası açıldı....
Ülke resmen kaosa sürüklendi....
Dolar euro fırladı...
Veeeee noldu tüccarlar türk parasıyla yurt içine satış yapmaktansa yükselmiş olan dolarla yurt dışına satış yapmayı daha karlı buldu...Ve ülke içinde satacak pirinç kalmadı yada fiyatlar yüksaldi vs. vs.
Yani neymiş bu da lanet olası yanlız kendi menfaatnini düşünen savcı muhalefet ve benzeri insan topluluları yüzünden oldu...Yani bu konuda hükümeti suçlayana elini vicdanına koy be kardeş derim sadece.....
ATmaCA53
05-28-2008, 20:11
1)türkiyenin en iyi pirincini 3 ytl alıyorum sudan ucuz, diğer pirinç fiyatlarıda 2 ve 2.5 ytl değişiyor.
2) elektirik fiyatının artmasının nedeni vatandaşımız 12 saat telebizyon ve internetin başından ayrılmıyor, bununla ilgili bir çok şey katabiliriz türkiyede elektirik çok kullanılıyor, elektiriğin ucuzlaması için derelerde hidroelektirik santralının kurulması gerekiyor ama vatandaşlar buna karşı çıkıyor, sabahdan akşama kadar 24 saat elektirik kullanıyorlar ama hiç düşünmüğyorlar bir elektiriğin biteceği ve pahalı olacağını kendi elektiriğimizi üretebilmek için hidroelektirik santralinin kurulması lazım.
3) benzin ve mazot fiyatlarının artmasının sebebi petrolün bitme noktasına gelmesidir zaten arap ülkesinden bu açıklama yapıldı.
4) su bitmesi demek hayatın bitme noktasına gelindiğinin habercisidir, halkımız mahlasef suyu iradeli kullanmıyor pahalılığın sebebi burdan kaynaklanıyor.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.