Orijinalini görmek için tıklayınız : pkklılar mecliste,ulusalcı terör yandaşları hapiste!
Nerde adaletiniz? Mecliste bangır bangır bagırıp pkk terör örgütü degildir diyenler devletten maas alıyor elini kolunu sallayarak geziyor?
Neden bir sey yapılmıyor? Cünkü avrupa birligi kızar degilmi? Ülkemiz bölünsün yeterki avrupa birliginin amacı budur
Ulusalcıları iceri atarsınız neden? Cünkü avrupa birligi böyle istiyor... Ülkemizi bölünmeye karsı korudukları icin...
Turkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır . Elbet icimizden 1 Mustafa Kemal daha cıkacak Elbet icimizden 1 Hasan Tahsin daha cıkacak ilk kursunu sıkacaktır...
Bu devleti yıkmaya gücünüz yetmez
tayyipleyiz
07-01-2008, 15:54
Bu devleti yıkmaya kimsenin gücü yetmez ancak senin bunları yazamaman için yeterli gücümüz var hamdolsun! :)
haritaci70
07-01-2008, 15:54
Allahım şaka gibi yaa ulusalcılar diyeo şaka gibi
LoNeLiNeSS
07-01-2008, 15:56
Ergenekon un Pkk dan farkı nedir. Bu ülkeye verdiği zarar en az Pkk kadardır.. Hiç bir farkı yok bence.. Pkk lılarda içeride onlarda gidecekleri yer belkide aynı imralı..
Ergenekon un Pkk dan farkı nedir. Bu ülkeye verdiği zarar en az Pkk kadardır.. Hiç bir farkı yok bence.. Pkk lılarda içeride onlarda gidecekleri yer belkide aynı imralı..
sizi toprak bile kabul etmeyecek bırak imralıyı
tayyipleyiz
07-01-2008, 16:01
Bir fetva makamımız daha olmuş ... Senin ipin kaç mm ki ? Kuyu baya derinde ...
LoNeLiNeSS
07-01-2008, 16:01
Allah büyükdür kimi kabul edecek bakalım.. ;) ;)
NetinRuhu
07-01-2008, 16:02
ulusalcıların pkkdan bi farkı yok ki
ümitli_bekleyis
07-01-2008, 16:03
Bir fetva makamımız daha olmuş ... Senin ipin kaç mm ki ? Kuyu baya derinde ...
:)
şaka gibi ya neyin hesabını nerde soruyo :)
ENGİNEER
07-01-2008, 16:04
DTP'liler bile halkın bir kesiminden oy alıyor ne yazık ki ama siz bile oy alamıyorsunuz olayı birde bu açıdan düşün...Halk sizi takmıyor bile demek ki meclise giremediğinize göre :)
Ayrıca Ulusalcı dediklerin vatanı kendi insanına el bombaları saklayarak koruyacaksa öyle ulusalcıya yazıklar olsun!
İtalya Gladio'yu temizlerken çok büyük sancılar çekti ama şu anda Avrupa'nın en rahat ülkelerinden biri haline geldi ve bu Gladio saçmalığının dünyada tek artığı olan Ergenekon temizlenecek bunu durdurmanız imkansız ;)
bilgi müdavimi
07-01-2008, 16:04
EĞER ki Ergenekon olmasaydı,şu an 10 yılda 1 ihtilal olmazdı.
Arkadaşlar biliyorsunuzki 60 larda da Ergenekonun adı farklıydı.O zaman ihtilal olmazdı,ülke Menderesin başlattığı AB projesiyle ABye çoktan girmişti bile.
peki ya toprak kimleri kabul edecek başörtülülere zulm edenleri mi? ;)
Allah büyük zaten 1 ulusalcı ile pkk lıyı aynı yere koyabiliyorsunuz kim bu ulusalcılar generaller gazeteciler yazarlar Atatürkcü düsünce dernegi yöneticileri..
Bu kadar insan tehlike olarak görüyorsa bu iktidarı kafanızı kumdan cıkarıp bakmanız lazım Ya dogru soyluyolarsa?
Allah büyük zaten 1 ulusalcı ile pkk lıyı aynı yere koyabiliyorsunuz kim bu ulusalcılar generaller gazeteciler yazarlar Atatürkcü düsünce dernegi yöneticileri..
Bu kadar insan tehlike olarak görüyorsa bu iktidarı kafanızı kumdan cıkarıp bakmanız lazım Ya dogru soyluyolarsa?
ihtimallerle konuşacaksak eğer ya yanlış söylüyorsa ;)
tayyipleyiz
07-01-2008, 16:07
"Odak" olarak görmekten iyidir. İyi bir paranoya değil mi? :)
ümitli_bekleyis
07-01-2008, 16:07
Asıl siz kumdan başınızı çıkarın ve etrafınıza bakın... Gerçekleri kimler görüyor , kimler kumlara aşina olmuşş ... ;)
Arkadaşlar biliyorsunuzki 60 larda da Ergenekonun adı farklıydı.O zaman ihtilal olmazdı,ülke Menderesin başlattığı AB projesiyle ABye çoktan girmişti bile.
Meclis kararı yokken koreye asker gonderirken? Marasel yardımları alırken mi bu ülke ab ye uyeydi? Peskes cekme sizin zamanınızda basladı Menderes zamanında utanmadan o herifin resmini avatar yapmıssın.
Ne oldu ibreti alem icin asıldı
Asanlar elleri dert görmesin
Hasretim
07-01-2008, 16:08
Bazı Filmler boşuna çekilmiyor demekki. Ulusalcı dedigin kişiler ATATÜRK ismini ve BAYRAĞIMIZI kullanarak devletin içinde
Devlet oluşumunda ön ayak oluyorlar. dipten kaza kaza devletin tüm kademelerine yayılmışlar. Emniyeti Ordusu yargısı mahkemesi savcısı VS.. Vs..
Şimdi diyorsunki PKK mecliste ulusalcılar Mapusta Bana göre PKK dan daha zararlı bu senin dedigin sözde ulusalcı ama içimizdeki gerçek devlet düşmanları kesinlikle ve kesinlikle bunlardır. PKK nın bizim düşmanımız oldugunu biliyoruz ama içimizden yani içten içe devleti çökertmeye örümcek ağı gibi genişleyerek her tarafa kollarını uzatan bu zatlar ULUSALCI kimlikle görünüyo buyrun karar sizin.
Ama şu var Bu Hükümet Köklerini kurutacak inşallah.
Sevgilerimle... :-*
Hüdaverdi
07-01-2008, 16:09
Dua et içimizden bin Sütçü İmam'lar ilk kurşunu boşaltmasın ;)
Ben bu konurum kitlerdim ama dua et şuan kilitleyemiyorum ;)
Bazı Filmler boşuna çekilmiyor demekki. Ulusalcı dedigin kişiler ATATÜRK ismini ve BAYRAĞIMIZI kullanarak devletin içinde
Devlet oluşumunda ön ayak oluyorlar. dipten kaza kaza devletin tüm kademelerine yayılmışlar. Emniyeti Ordusu yargısı mahkemesi savcısı VS.. Vs..
Şimdi diyorsunki PKK mecliste ulusalcılar Mapusta Bana göre PKK dan daha zararlı bu senin dedigin sözde ulusalcı ama içimizdeki gerçek devlet düşmanları kesinlikle ve kesinlikle bunlardır. PKK nın bizim düşmanımız oldugunu biliyoruz ama içimizden yani içten içe devleti çökertmeye örümcek ağı gibi genişleyerek her tarafa kollarını uzatan bu zatlar ULUSALCI kimlikle görünüyo buyrun karar sizin.
Ama şu var Bu Hükümet Köklerini kurutacak inşAllah.
Bence siz pkk dan daha zararlısınız aynı seyleri sizler icin dusunuyoruz icten ice Atatürk düsmanlıgı güdüyorsunuz forumdaki yazıları okudugum zaman bunu gormemek elde degil
Erbakan hoca cok sesli davrandı. Saman altından su yuruteceksin kimse anlamayacak? Bunlar sizin yazılarınız Neyi anlamayacaz? Seriat özleminizimi bunu bilmeyen mi var? Demokrasi adı altında şeriat tabi yersen...
BaDe_EsNa
07-01-2008, 16:10
Meclis kararı yokken koreye asker gonderirken? Marasel yardımları alırken mi bu ülke ab ye uyeydi? Peskes cekme sizin zamanınızda basladı Menderes zamanında utanmadan o herifin resmini avatar yapmıssın.
eee yuh yanii
ülke senin gibi düşünenlere kalırsa vay halimizee >:(
tayyipleyiz
07-01-2008, 16:10
Geçen gönderdiğimde "boynuna bir tasma takılmıştı". Onu koyduğun yeri bul istersen, beni uğraştırma olurmu? :)
kitlemek banlamak kolay sey en kolayı bugun fetullahcı polislerin generallerin evlerini bastıgı yazarları iceri aldıgı gibi en kolay bu.
haritaci70
07-01-2008, 16:11
Arkadaşım içten içe değil dıştan dışa br düşmanlığımız var. Ama bizim düşmanlığımız atatürke değil atatürkçülere... Kemalistim diye gezinenlere senin gibilere
ENGİNEER
07-01-2008, 16:12
Menderes dediğin öyle böyle değil 10 sene iktidarda kaldı...Eşi benzeri yok..Üstelik sizin CHP gibi tak partili dönemde değil seçimle kaldı...
yüzde 46
yüzde 53
yüzde 57
bak 3 seçimde aldığı oylar!
O Nato'ya üye olmasaydı şimdi komünizmin kucağında kavruluyor ve hayatından zerre kadar zevk alamayan biri olacaktın.Seni bu zulümden kurtardı..Peki neden asıldı biliyor musun?
Amerikan'ın politikalarıyla bir yere varılamayacağını anlayıp diğer ülkelerele anlaşmalar imzaladığı için Amerikan yalakası generaller tarafından asıldı ama sizin için kötü olan şu ki; bu ülke sürekli Menderesler üretiyor :)
oguzdesouza
07-01-2008, 16:13
''ülkem'' kardeşim amacın belli ne yapmak istediğin belli.. Gerçekleri herkes biliyor.. Ulusalcıyım diye geçinenler halkın seçtiğine karşı gelip devlet içinde başka bir örgüt kuruyorsa bunlar halkçı değildir! Bunlar CUMHURİYET KARŞITIDIR!
Pkklılarla ülkeyi içten çökertenler arasında ne fark var ki... İkisi de ülkeye zarar veriyor... Sen de durumu nereye bağlamışsın.. Onlara bir şey yapılmıyor,bize de yapılmasın affedin Abi.. der gibi bir halin var.. :)
tayyipleyiz
Ne yaparsın biz kolaycı takımız. Şer e kafamız çalışmıyor. O yüzden de "odak" oluyoruz. :)
NetinRuhu
yeni tehlike ulusalcılar zaten pkkyı kuranda onların uşakları
Arkadaşım içten içe değil dıştan dışa br düşmanlığımız var. Ama bizim düşmanlığımız atatürke değil atatürkçülere... Kemalistim diye gezinenlere senin gibilere
bir iktidar elindeki gücü kendi halkını sindirmek icin kullanıyorsa Bu da halkın yuzde 30 unu temsil ediyorsa ve bunların icinde pasalarımız generallerimiz yargıtayımız danıstayımız varsa onlarda sindirilmemek icin elinden geleni yapacaktır Kapanıyorsunuz iste sonraki islem sizin yaptıgınız atamaları geri almak devleti temizlemektir
kitlemek banlamak kolay sey en kolayı bugun fetullahcı polislerin generallerin evlerini bastıgı yazarları iceri aldıgı gibi en kolay bu.
fethullahcı polis :o daha ne tabirler duyacağız ya RABBİM ???
Hüdaverdi
Polisler Fehtullahçı mı :o
Vay be,kanıtlanasa ayak takımı merak ettim,haber yapayım hemen 8)
haritaci70
07-01-2008, 16:14
bir iktidar elindeki gücü kendi halkını sindirmek icin kullanıyorsa Bu da halkın yuzde 30 unu temsil ediyorsa ve bunların icinde pasalarımız generallerimiz yargıtayımız danıstayımız varsa onlarda sindirilmemek icin elinden geleni yapacaktır Kapanıyorsunuz iste sonraki islem sizin yaptıgınız atamaları geri almak devleti temizlemektir
Ya bir git bende seni aklı başında bişeyler söyleyecek sanıyorum.. Hee hee tamam sensin
LoNeLiNeSS
07-01-2008, 16:14
Biraz araştır ondan sonra konuş Papağanlık yapma,, Ergenekon un bu ülkeye verdiği zararı yazacak değiliz.. Danıştay hakimlerini öldürüp suçu islami kesine atmak nasıl açıklanıyor acaba..
Boş boş konuşma istersen artık.. Kimi kime öğretiyorsun..
bugun fetullahcı polislerin generallerin evlerini bastıgı yazarları iceri aldıgı gibi en kolay bu.
Ne kadar basitsiniz :) Pardon kolay. Ne kolay dolmuşa bindirmişler sizi, aferin aferin.
NetinRuhu
07-01-2008, 16:15
Boş konuşma uzmanları gelmiş gene arkadaşlar
Hasretim
07-01-2008, 16:15
Ama şu var Bu Hükümet Köklerini kurutacak inşAllah.
Bence siz pkk dan daha zararlısınız aynı seyleri sizler icin dusunuyoruz icten ice Atatürk düsmanlıgı güdüyorsunuz forumdaki yazıları okudugum zaman bunu gormemek elde degil
Erbakan hoca cok sesli davrandı. Saman altından su yuruteceksin kimse anlamayacak? Bunlar sizin yazılarınız Neyi anlamayacaz? Seriat özleminizimi bunu bilmeyen mi var? Demokrasi adı altında şeriat tabi yersen...
var git yoluna nickine bak konuştuklarına bak. Cevap verilecek kadar bile degerin yok. kuyruguna bastılar galiba :D
ENGİNEER
07-01-2008, 16:16
Şu siteye bir tane zeki muhalefet gelsin vallahi çay kahve ikram ederim ama olmuyor böyle hepsi aynı kardeşim..Geliyorlar birkaç şey söylyüyorlar sonra tartışmada yenik çıkınca olayı ''fetullahçılar'' ''şeriatçılar'' söylemlerine getiriyorlar bu kadar basit olunmaz...
Sana bu kadar kişinin cevap vermesi bile senin için büyük nimet aslında..Sen gidip arkadaşlarınada anlatıyosundur ''bana cevap verdiler çok heycanlandım hepsini yendim :P'' diye :)
oguzdesouza
07-01-2008, 16:18
Boş konuşma uzmanları gelmiş gene arkadaşlar
Haklısın.. :)
Ehh napsın o da üzülüyor tabi... Zaten halk seçmiyor ancak bu şekilde ülkeyi yönetme ihtimalleri vardı. Bunlarda gidince bir şey kalmadı tabi.. :D :D
Üzülme arkadaşım üzülme... Senin için bağırıyorum bak;
Türkiye Laiktir Laik Kalacakkkk :D :D
Polisler Fehtullahçı mı :o
Vay be,kanıtlanasa ayak takımı merak ettim,haber yapayım hemen 8)
valla ben bilmiyorum benim babam 20 yıldır polis memuru daha hiç fethullahcı polis görmedim 8)
ENGİNEER
07-01-2008, 16:18
İlk dış borcu sizin İsmet İnönü aldı...Üstelik Menderes'e mahvolmuş bir ülke bıraktı..Ha eğer bir hükümetin 3 defa ardarda seçim kazanması senin açından birşey ifade etmiyorsa yapılabilecek birşey yok umutsuz vaka :)
Hasretim
07-01-2008, 16:19
Şu siteye bir tane zeki muhalefet gelsin vallahi çay kahve ikram ederim ama olmuyor böyle hepsi aynı kardeşim..Geliyorlar birkaç şey söylyüyorlar sonra tartışmada yenik çıkınca olayı ''fetullahçılar'' ''şeriatçılar'' söylemlerine getiriyorlar bu kadar basit olunmaz...
Sana bu kadar kişinin cevap vermesi bile senin için büyük nimet aslında..Sen gidip arkadaşlarınada anlatıyosundur ''bana cevap verdiler çok heycanlandım hepsini yendim :P'' diye :)
Aynen katılıyorum sana :) heyecan yaptı şimdi bu kadar cevap geldiya ;D
NetinRuhu
Tek tehlike sizsiniz Benim gözümde pkk yı bombalarız ama siz saman altından su yürütürsünüz . Düsünceniz bu bu forumda okudum bu yazıları Menderes cok iyimis :) Turkiye cumhuriyeti tarihinde ilk dıs borcu alan bugunlerde ab ve abd ye bizi köle eden birisi :)
Onuda toprak kabul etmedi Mezarı bile imralıdan getirilemiyor :)
Menderes derken bile kusuyorsun kinini
ayrıca bilmiyorum belki biliyorsundur Mezarı imralıda değil Ulubatlıda anıt mezarında senin gibi zevzeklere düşmedi Mendersi azına almak
LoNeLiNeSS
Cevap vermek değil aslında dikkate almakda ne kelime, sadece parmaklarımızı çalıştırıyoruz ara sıra işe yarıyorlar.. :D :D :D :D :D :D :D :D ;D ;D ;D
ümitli_bekleyis
07-01-2008, 16:20
Anlatmaz olur mu ? Gidip " Sizi toprak bile kabul etmeyecek dedim , hükmü bastım, çok tırstılar (!) " diyecek ... Havası da o biçim olur şimdi onun ... :D
HALKINCUMHURİYETSEVGİSİ
Degerli TÜRK aydınlarını gözaltına alanları şiddetle kınıyorum...PKK Liları savunan liberaller 2. cumhuriyetçiler şeriatçıları savunanlar serbest..Bunların hesabı sorulur.Kimse vatanseverleri yıldıramaz.
tayyipleyiz
Tek tehlike sizsiniz Benim gözümde pkk yı bombalarız ama siz saman altından su yürütürsünüz . Düsünceniz bu bu forumda okudum bu yazıları Menderes cok iyimis :) Turkiye cumhuriyeti tarihinde ilk dıs borcu alan bugunlerde ab ve abd ye bizi köle eden birisi :)
Onuda toprak kabul etmedi Mezarı bile imralıdan getirilemiyor :)
Eyvallah seni de biz kabul edemedik maalesef. Sancağını eline al, postal boyamaya devam. :)
politikaci
07-01-2008, 16:21
Degerli TÜRK aydınlarını gözaltına alanları şiddetle kınıyorum...PKK Liları savunan liberaller 2. cumhuriyetçiler şeriatçıları savunanlar serbest..Bunların hesabı sorulur.Kimse vatanseverleri yıldıramaz.
vatansever olduğunumu düşünüyorsun?.. Ülkeyi geriletmekten başka birşey bilmeyen bir partin varken
NetinRuhu
07-01-2008, 16:22
Kopar yaygara kopar uyacak belki bulursun topunuzun oyu yüzde 20 olm ne konuşuyorsunuz görende yüzde 60 felan zannederler sonları gelmiş mohikanlar sizi...
ENGİNEER
07-01-2008, 16:22
Gerçek vatansever biziz..Boşuna çabalamayın çocuklar 8)
HALKINCUMHURİYETSEVGİSİ
07-01-2008, 16:23
İnsanlar yargılanmaya başladıgında hepiniz çok utanacaksınız...
BaDe_EsNa
07-01-2008, 16:24
çok doğru söylemişsiniz tebrik ederim sizin gibiler biz gibi vatanseverleri asla yıldıramayacaklar :)
politikaci
İşte o gün utananlar kim görülecek
tayyipleyiz
Hıhı ... Yargılayanların yargılandığı gün mutluluktan yüzümüz kızaracak. :)
Siz her halukârda utanmayacaksınız. Burası kesin
Hasretim
07-01-2008, 16:25
Valla bu güne kadar alınanların hepsinin ne halt oldukları zaten ortada
Bundan sonrakilerde aynı şekilde devam eder. Az kaldı kökten temizlik operasyonu var :-*
HALKINCUMHURİYETSEVGİSİ
07-01-2008, 16:26
Laf kalabalıgından başka bir şey söylemiyorsunuz..Şunu gördüm ki ne hukuku nede demokrasiyi savunuyorsunuz.
ENGİNEER
07-01-2008, 16:26
Ben şahsen şu darbeci general, savcı, gazeteci ve diğerleri yargılanırken gayet rahat haberleri izliyor olacağım ve ülkeye kazandırdığımız haysiyetin partimize yansımasını hesaplıyor olacağım... 8)
Hüdaverdi
07-01-2008, 16:27
madem ki masumlar mahalle karısı gibi cazgırlık yapmanızın sebebi nedir ?
Masumlarsa sizin işinize daha çok yarar,masum değillerse cazgırlığınıza devam eder edersiniz.
ergenekon terör örgütüdür,terör örgütüne destek vererek terörist durumua düşüyorsun şuan.
yazık etme kendine :-*
politikaci
07-01-2008, 16:27
Laf kalabalıgından başka bir şey söylemiyorsunuz..Şunu gördüm ki ne hukuku nede demokrasiyi savunuyorsunuz.
Yanlızca kişiye göre cevap veriyoruz
tayyipleyiz
07-01-2008, 16:31
Laf kalabalığı söylenmez, yapılır. Ben de gördüm ki anlatım bozukluğu yapıyorsun. Hukuk ??* Hangi hukuk, biz evrensel hukuk a aşığız. Hükmettiğinde zerre şaşmayacak bir hukuk. Demokrasi, liberal mi, laikçi mi? sorosu akla geliyor. Biz demokrat değiliz ancak, demokrasi gemisinin son kaptanıyız. Emin olabilirsin. :)
sizde ahritte ilahi adalet tarafından yargılanırken bu söylediklerinize çok utanacaksınız :-*
Hasretim
07-01-2008, 16:32
Hukuk arama yoluna mı girdin. Ak Parti Kapatılma Davası açıldığında ne kadar Hukuki bir olaydı sence.
Taraflı Siyasi düşünceden ibaretti. Bize gelince Demokrasi işler demekki haketmiş oluyoruz. Bu ULUSALCI diye geçinenler
Niye bu kadar yaygara kopartıyor şu anda zaten suç yoksa bırakılırlar. Yargıya ve Mahkemelere Güvenmiyormusunuz yoksa.
Orası sizin hep gittiginiz kapılardan biri degilmi. Hani her kararımıza muhalefet için başvurdugunuz mahkemeler :)
Geçmiş olsun darısı tutuklanması gereken kişilere
Hüdaverdi
07-01-2008, 16:33
Konu depoluk oldu :-*
Hasretim
07-01-2008, 16:35
işte siz bu şekilde sıkışınca küfürlere saldıran zavallı mahluklarsınız. Sizede bu yakışır kişilik ve karakterinizi temsil ediyor bunlar
Arkadaş kanalizasyonluk oldu :-* Konuya devam. ;)
Hasretim
07-01-2008, 16:37
Arkadaş kanalizasyonluk oldu :-* Konuya devam. ;)
tebrik ederim anında müdahele diye buna derim. :-*
Gönülden
07-01-2008, 16:38
Arkadaşlar iş çığrığından çıkmış...konuşulmaya muhatap almaya değer biri değil...bırakın kendi mecrasında oyalansın...bu ülkede kim kimin nesi gayet iyi biliniyor...ulusalcı diye geçinenlerin esas fikir babalarından haberi olmayanlar böyle edepsizce konuşurlar....afedersiniz ama bırakın havlasın..
oguzdesouza
07-01-2008, 16:38
Hüdaverdi konunun başlığını değiştir istersem..
Konuyu açan arkadaş başlığı atarken çok üzgündü galiba.. :)
Hüdaverdi
07-01-2008, 16:42
Konunuş başlığı böyle uygun bence,neden değiştireyim ki :-\
ilk başlık PKKLILAR MECLISTE,ULUSALCILAR HAPISTE! buydu,bende şuankini yazdım :-*
düsünen_genc
07-02-2008, 04:40
İlk dış borcu sizin İsmet İnönü aldı...Üstelik Menderes'e mahvolmuş bir ülke bıraktı..Ha eğer bir hükümetin 3 defa ardarda seçim kazanması senin açından birşey ifade etmiyorsa yapılabilecek birşey yok umutsuz vaka :)
Dış borçlar, Osmanlı Devleti çöktükten sonra, Osmanlı topraklarında kurulan devletler arasında paylaştırıldmış ve en büyük borç yükü Türkiye'ye verilmiştir. 1925 yılında Osmanlı borçlarının %67’sinin Türkiye tarafından ödenmesi kararlaştırılmıştır. Türkiye’nin payına düşen 107,5 milyon altın Osmanlı Lirası tutarındaki borcun ödenmesi için Düyun-u Umumiye İdaresi ile 13 Haziran 1928 tarihinde Paris’te bir anlaşma imzalanmıştır.
Türkiye Düyun-u Umumiye' ye olan borcunun son taksitini, ilk dış borcun alınmasından tam bir yüzyıl sonra, 25 Mayıs 1954' te ödemiştir.
buda menderes dönemi
2.4.2. Dış Borç Ertelemesi
Dış borç miktarının bilinmemesi ve alacakların çok olması sebebiyle ancak alacaklı ülke hükümetlerinin gazetelere ilan vererek alacaklıları başvurmaya çağırması yoluyla borç miktarı ve alacaklılar belirlenmiş. 1959 ilkbaharında Avrupa Ekonomik İşbirliği Örgütü ülkelerine olan borçların ödenmesi 1959’dan 1970’e kadar yayılan bir takvime bağlanmıştı. Anlaşma 5 Ağustos tarihine kadar geri ödenmesi gereken borçları (422 milyon dolar) kapsıyordu. Bu şekilde bir yandan normal ticari işlemlerin çalışmaya başlanması sağlanmış, diğer yandan Türkiye’nin bundan böyle yalnız Hazine kanalıyla borç alabileceği ve Hazine’nin borçları bir düzen içinde kayda almaktan ve borç yönetiminden sorumlu olacağı konusunda anlaşmaya varılmıştır.
2.4.3. Dış Krediler
Borç ertelemesine ek olarak, Türkiye’ye 359 milyon dolar değerinde kredi açılıyordu. 25 milyon IMF’den, 250 milyon ABD’den, 75 milyon diğer OEEC ülkelerinden. Bu krediler, devalüasyon öncesi hüküm süren kaos durumunun bir an önce düzelmesi, normal ticari ilişkilerin yeniden canlanması, sanayideki atıl kapasitenin bir an evvel harekete geçirilip büyümenin yeniden başlaması ve nihayet enflasyonun kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynadılar.
baska yerde söyleme gülerler :)
http://www.mevzuatdergisi.com/2004/04a/02.htm
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.