Orijinalini görmek için tıklayınız : Prof.Dr. Necmettin Erbakan
PROF. DR. NECMETTİN ERBAKANIN ÖZGEÇMİŞİ
http://img350.imageshack.us/img350/7181/dsc01484hs9.jpg
29 Ekim 1926 yılında Sinopta doğdu. Babası Adananın Kozan ve Saimbeyli bölgesinde yaşamış olan Kozanoğullarından Mehmet Sabri Erbakan.
Ağır ceza reisi olan babasının birçok yerde görev yapmış olması dolayısıyla çocukluğu muhtelif şehirlerde geçen ERBAKAN'ın annesi de Sinopun tanınmış ailelerinden birinin kızı olan Kamer Hanımdır.
Necmettin ERBAKAN ilkokula Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başladı, babasının Trabzona tayin olması dolayısıyla ilkokul öğrenimini burada okul birincisi olarak tamamladı.
1937 yılında ilk tahsilini tamamladıktan sonra aynı yıl İstanbul Erkek Lisesinde orta tahsiline başladı. Okuldaki çalışkanlığı dolayısıyla arkadaşları tarafından kendisine "DERYA NECMETTİN" diye hitap edilirdi. Okulda "Sıfırcı Avni" olarak bilinen fizik hocasından ilk defa 10 alan öğrenci olmuştur.
Orta ve Lisede bütün sınıfları iftiharla geçen Necmettin ERBAKAN, İstanbul Erkek Lisesini 1943 yılında birincilikle bitirdi. O tarihlerde Lise bir*incileri Üniversitelere imtihansız alınıyordu. Fakat Necmettin ERBAKAN imtihansız kaydolmayı reddederek girdiği imtiha büyük başarı göster*ince İstanbul Teknik Üniversitesinin ikinci sınıfından yükseköğrenimine başladı. İlkokula 6 yaşında, üniversiteye de ikinci sınıftan başlaması dolayısıyla kendisinden iki yaş büyük olanlarla aynı sınıfta öğrenim gördü. Bu arkadaşlarından biri de Sayın Süleyman DEMİRELdir.
Üniversite yıllarında okuldaki talebelerin namaz kılmaları için mescit açılması konusunda büyük gayret göstermiş ve açılan mescitte hem namaz kılmışlar hem de ilmi ve dini sohbetler yapmışlardır.
1948 yılı yaz döneminde İTÜ Makina Fakültesinden üstün başarıyla mezun olan ERBAKAN aynı yılın 1 Temmuzunda Makina Fakültesi Motorlar Kürsünde asistan olarak göreve başladı. 1948-1951 yılları arasındaki bu 3 yıllık asistanlık döneminde o zaman doktora tezine tekabül eden yeterlilik tezini hazırladı. Sınıflarda ders vermek doçent ve profesör*lerin yetkisinde olmasına rağmen kendisi asistan olduğu halde ders ver*mesine izin verilmiştir. Yeterlilik tezindeki başarısından dolayı üniversite tarafından 1951 yılında Aachen Teknik Üniversitesinde ilmi araştırmalar yapmak, bilgi ve görgüsünü artırmak üzere Almanyaya gönderilen ERBAKAN, Alman ordusu için araştırma yapan DVL araştırma merkezin*deki araştırma ile ünlü ve V1 ve V2lerin gelişmesini sağlayan Profesör Schmidt ile birlikte çok başarılı çalışmalar yaptı.
Aachen Teknik Üniversitesinde çalıştığı 1.5 yıl süre içerisinde, bir tanesi doktora tezi olmak üzere 3 tez hazırlayan ERBAKAN, Alman üniver*sitelerinde geçerli olan "DOKTOR - MÜHENDİS: Dr.-İng" unvanını aldı.
Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt yakmaları konusunda araştırmalar yaparak rapor veren ve bu arada da doçentlik tezi*ni hazırlayan ERBAKANın "Dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu" matematiksel olarak izah eden bu tez, Alman ilim çevrelerinde büyük yankı uyırdı. Tezin mecmualarda neşredilmesi üzerine o tarihte Almanyanın en büyük motor fabrikası olan ve dünyada motorun ilk üretil*diği DEUTZ motor fabrikalarının umum müdürü Prof. Dr. Dr. FLATZ tarafından Leopard tanklarının motorları ile ilgili araştırmalar yapmak üzere bu fabrikaya davet edildi.
Alman Ekonomik Bakanlığının RUHR sahasındaki fabrikalar üzerinde araştırma yapmak için görevlendirilen heyette kendisinin de yer almasının istenmesi üzerine 15 gün RUHR sahasındaki bütün Ağır Sanayi fabrikalarını gezip inceleme fırsatı buldu.
II. Dünya Harbinden sonra Alman üniversitelerinde doktora yapan ilk Türk ilim adamı olan ERBAKAN, 1953 yılında doçentlik imtihanını vermek üzere İstanbula geldi. İmtihan sonucunda 27 yaşında Türkiyenin en genç doçenti olma başarısını gösteren Necmettin ERBAKAN, araştırmalar yap*mak üzere tekrar Almanyanın DEUTZ fabrikalarına gitti. Burada 6 ay süreyle motor araştırmaları başmühendisi olarak, Alman ordusu için yapılan araştırma çalışmalarına katıldı.
1953ün Kasım ayında İstanbul Teknik Üniversitesine dönen ERBAKAN, Mayıs 1954 - Ekim 1955 yılları arasında askerlik görevini ifa etti. İstanbul Kağıthanedeki 6 aylık yedek subay öğreniminden sonra Halıcıoğlundaki istihkam bakım bölüğünde 6 ay asteğmen, 6 ay da teğmen olarak makinaların bakım ve tamiratları kısmında görev yaptı.
Bu görev esnasında her yıl Amerikadan istenen teçhizatın listesini hazırladı. Hazırladığı bu liste Amerikan yardım heyetinin dikkatini çekmiş ve bir Amerikalı Albay bu listeyi hazırlayan kişiyle görüşmek istediğini okul komutanı Şeref ÖZDİLEKe bildirmiş. Okul Komutanı da bu Albayı alıp ERBAKANın yanına getirmiş ve Albay: "Siz bugüne kadar Amerikadan yardım olarak gizleme ağı, kürek sapı, kazma vs. gibi şeyleri isterken bu sene bakım bölüğü için iş makinalarının tamiratı esnasında imal edilmesi lazım gelen çeşitli parçaların imalatı için tezgahlar istemişsiniz. Siz nasıl olurda bu tezgahları talep edersiniz" tarzında konuşunca, ERBAKAN Amerikan ordusu kuruluş talimatnamesini açarak: "Bizim yaptığımız görevi yapan Amerikadaki aynı birliklerde bu tezgahlar var, bizde niçin olmasın" diye karşılık verince, Amerikalı Albay söyleyecek söz bulamamış ve tez*gahlar bilahare gelmiştir.
Askerlik görevinden sonra tekrar üniversitedeki görevine dönen Necmettin ERBAKAN İstanbul Teknik Üniversitesi Motorlar Laboratuarında 100 yerli ilk motoru yaptı ve bilahare 1956 yılında Türkiyede ilk yerli motoru seri halde imal edecek olan, 200 ortaklı Gümüş Motor A.Ş.yi kurdu.
ERBAKAN böyle bir fabrika kurma fikri Almanyada çalışmaları esnasında, Türkiye Zirai Donatım Kurumunun sipariş verdiği motorları görünce iyice uyanmıştı.
Yurda dönünce bu çalışmayı başlattı. Ve bugün Pancar Motor adı altında çalışan fabrikanın temelini 1 Temmuz 1956da attı. Gümüş Motor fabrikasında seri imalat 1 Mart 1960 tarihinde başlamıştır.
Dönemin Başbakanı Rahmetli Adnan MENDERES, 1960 yılı başlarında fabrikayı gezerken; "Türkiyede ben çiftçiyim, bu motorları kendim kullım. Bunun ne kadar büyük bir adım olduğunu çok iyi biliyo*rum. Türkiyede bunların yapılabileceğini görmek beni son derece memnun etmiştir. Keşke ben bu fabrikayı 1960larda değil de 1950de görseydim. O taktirde Sümerbankın birçok fabrikalarını özel sektöre satar, oradan aldığım para ile Türkiyede Ağır Sanayi fabrikaları kurardım" diyerek duygu*larını dile getirmiştir. MENDERES ayrıca fabrikanın ihtiyacı olan 1.300.000 Dolarlık dövizi de bir günde tahsis ettirmiştir.
Gümüş Motor Fabrikası, diğer adı ile Pancar Motor Fabrikası 1960 yılından beri 40 yılı aşkın bir zamır Türkiyenin tarlalarını sulayan, inşaat makinalarını, küçük traktörlerini, deniz botlarını, kayıklarını tahrik eden motor ihtiyacını karşılamakta, ayrıca kardeş ülkelere Suriye, Irak, Pakistan ve Sudana motor ihraç etmektedir.
1960 yılında Ankarada yapılan Sanayi Kongresinde Gümüş Motorun yaptığı imalatları sunan ERBAKAN "Yeni hedef otomobillerin Türkiyede yapılmasıdır" fikrini ortaya atmış, o zaman yönetimde olan askerler tarafından revaç bulan bu fikir üzerine Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde "DEVRİM OTOMOBİLİ" adıyla ilk yerli otomobil imal edilmiştir. Askeri yönetim Gümüş Motor fabrikasını gezmiş, büyük ilgi ve heyecan duymuşlar, bunun üzerine 200e yakın General ve üst rütbeli subaya ERBAKAN Milli Savunma Bakanlığı konferans salonunda bir Sanayi Konferansı vermiştir.
1960 yılında Ankarada yapılan Sanayi Kongresinde Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN tarafından gösterilen "Yeni Hedef Otomobillerin Türkiyede yapılmasıdır" hedefi yıldan yıla atılan adımlar*la bugün Türk ekonomisi içersinde otomotiv sanayiinin sürükleyici lokomo*tifi bir sektör olmasına yol açmıştır.
1965 yılında profesör olan ERBAKAN, Şubat 1966da Odalar Birliği Sanayi Dairesi Başkanlığına getirildi. Daha sonra Genel Sekreter olan ERBAKAN, 1968 Mayısında Odalar Birliği İdare Heyeti Üyesi, Mayıs 1969da da Odalar Birliği Başkanı oldu. O zamanki hükümet her türlü1 kanuni hükümleri hiçe sayarak ERBAKANı polis zoruyla görevinden uzak*laştırdı.
Necmettin ERBAKAN 1967 yılında evlendi. Sanayiye gerekli ilginin gösterilmemesi üzerine siyasete atılmaya karar verdi. Ve Milletvekili adayı olmak için Adalet Partisine başvurdu. Buradan veto edilen ERBAKAN,: 1969 seçimlerinde Konyadan bağımsız olarak adaylığını koydu ve seçil*erek Meclise girdi.
24 Ocak 1970 yılında Milli Görüşün ilk partisi olan Milli Nizam Partisini kuran ERBAKAN, 1971 Nisanında ihtilal yönetiminin de baskısıyla, Milli Nizam Partisi antidemokratik bir biçimde kapatıldı.
Daha sonra 11 Ekim 1972 tarihinde kurulan Milli Selamet Partisi, ERBAKAN liderliğinde girdiği 1973 seçimlerinde 12 oyla 48 Milletvekilliği ve 3 Senatörlük kazanarak 51 parlamenterle Meclise girdi.
1974 yılı başında kurulan MSP-CHP koalisyonunun bozdurulmasından sonra kurulan dörtlü koalisyonda da yer alan MSPnin Genel Başkanı yine Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomik Kurul Başkanlığı görevlerini üstlendi.
5 Haziran 1977 seçimlerinden sonra kurulan 3lü koalisyonda da bu görevini devam ettiren ERBAKAN liderliğindeki MSP, böylece toplam 4 yıl süreyle hükümet ortağı oldu.
1974-1978 yılları arasında kurulan 3 Hükümet döneminde de Başbakan Yardımcısı ve Bakanlıklar arası Ekonomik Kurul Başkanlığı görevini yürüten Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN bu dönem esnasında Kıbrıs Zaferinin kazanılmasında büyük rol oynamış, büyük tarihi "Ağır Sanayi Hamlesinin yürütülmesi ve başarılmasına öncülük yapmış, Türkiyenin İslam Konferansına tam üye olmasını sağlamış ve yeni nesillerin Milli ve Manevi Değerlere bağlı olarak yetişmesi hususunda büyük önem taşıyan İmam Hatip Okullarının açılmasında ve yayılmasında önemli hizmetler başarmıştır.
Bu dönem boyunca rant ekonomisi yerine Reel ekonomiyi uygulamış, milli kaynaklarımıza dayanılarak Anadolunun bütünü ile kalkınması ve sanay*ileşmesi yönünde başarılı hamleler yapmıştır.
Türkiyenin ekonomik kalkınmasını ve güçlenmesini kendileri için uygun görmeyen bazı dış mihrakların etkisiyle, koalisyon ortağı Adalet Partisinden 11 kişinin muhalefet partisine katılması ve Bakan yapılmaları olayıyla TBMMde iktidarın çoğunluğu kalmayınca bir muhalefet partisi lid*eri olarak parlamento çalışmalarında büyük etkinlik göstermiştir.
1978 yılı başından 12 Eylül 1980e kadar muhalefette .kalan MSPnin Genel Başkanlığını yürüten Necmettin ERBAKAN, 12 Eylül İhtilalinin getir*diği antidemokratik uygulama ve yasaklarla Eylül 1987 yılına kadar poli*tikadan resmen uzak tutuldu.
Eylül 1987deki referumla yeniden siyasi haklarını elde eden ERBAKAN, 19 Temmuz 1983 tarihinde kurulmuş olan Refah Partisinin, 11 Ekim 1987 tarihinde yapılan kongresinde oy birliği ile Genel Başkanlığa seçildi. 20 Ekim 1991 seçimlerinde Konyadan yeniden Milletvekili seçilen Necmettin ERBAKAN evli ve 3 çocuk babasıdır.
1995 genel seçimlerinde tekrar Konyadan Milletvekili seçilerek meclise girdi. Bu seçimlerden Refah Partisi Türkiyenin en büyük partisi olmuştur.
Bunun üzerine 28 Haziran da hükümeti kurma görevini alarak 7 Temmuz da güvenoyuyla Türkiyenin Başbakanı olmuştur.
Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN 54. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak 28 Haziran 1996dan 2 Temmuz 1997ye kadar 1 yıllık bir süre esnasında başarılı atılımlar sağlamıştır. Faiz ve borç sarmalları içersinde perişan hale gelmiş olan Türk ekonomisini 6 ay gibi kısa bir süre içersinde, dış ve iç borç almadan, zam yapmadan tamamen milli kaynak paketlerini harekete geçirmek suretiyle düzeltmiş Türkiyeyi ekonomik krizlerden kurtarmış, milli kaynaklardan Devlete 30 milyar doların üzerinde kaynak sağlamış. Tatlı reçetelerle köylü, işçi, memur, esnaf, emekli, dul ve yetim*lere kısa zama görülmemiş ora refah artışı gerçekleştirmiştir.
Bu hamlesiyle ekonomiyi güçlendiren ERBAKAN, 1997 yılı bütçesini denk bütçe olarak yapmaya muvaffak olmuş ve bu bütçeyi Ocak ve Şubat aylarında denk bütçe olarak yürütmüştür.
Halkın desteğini alan bu çok önemli başarıların yanında, uluslararası ala da gelişmekte olan 8 ülkenin işbirliğine öncülük yaparak büyük bir gayretle bir yıl gibi kısa bir sürede D-8 (Development-8) oluşumunu mey*dana getirmesi önemli bir dünya olayıdır.
Halktan alınan vergilerin ve milli imkanların, haksız bir rant ekonomisi ile ufak bir zümreye aktarılması, böylece milyonların ezilmesi, fakirleşmesi ve milli ekonominin tahrip olması politikasına son veren Prof.Dr.Necmettin ERBAKANın bu icraatı, rant ekonomisiyle beslenen bir avuç rantiye züm*resinin hoşuna gitmemiş, bu zümre Ocak 1997den itibaren elindeki bir kısım medya ve sermaye gücü ile 54. Hükümetin başarılı hamlelerini etk*ilemek için bütün milletçe bilinen yollara başvurmuştur.
Çeşitli etkilerle koalisyon ortağı Doğruyol Partisinin milletvekillerinin hükümetten desteklerini çektirilmesi faaliyetleri karşısında bir yılın sonunda bir değerlendirme yapılmış, 550 kişilik parlamentonun RP + DYP + BBPden oluşan 278 kişilik milletvekilinin imzası ile meclis çoğunluğu olarak en kısa sürede seçime gidilip, daha güçlü olarak gelinmek suretiyle hazırlıkları yapılmış olan "Yeniden Büyük Türkiye" projeleri hamlesinin istikrar ve huzur içersinde sağlanmasına karar verilmiştir.
Koalisyon Protokolü gereği seçime gidinceye kadar Başbakanlık görevini deruhte edecek olan Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN, bu görevini; dünyada benzeri olmayan bir örnek davranışla DYP Genel Başkanı Prof.Dr.Tansu ÇİLLERe devretmek istemiştir.
Cumhurbaşkanının daha önce siyasi hayatı boyunca mücadelesini verdiği demokratik kuralları bir yana bırakarak, yanlış bir uygulama ile tal*ihsiz bir görevlendirme yapması, Temmuz 1997den itibaren Türkiyeyi 4 yıl boyunca halkın maddi ve manevi acılar çektiği bir dönemin içine yönelt*miştir.
Allah Hocamıza uzun ömürler ihsan etsin..
"Milli Görüş bir Erbakan daha çıkarır" (Prof. Dr. Oya Akgönenç)
yasinkirac
07-07-2007, 01:44
Allah Hocamıza uzun ömürler ihsan etsin..
"Milli Görüş bir Erbakan daha çıkarır" (Prof. Dr. Oya Akgönenç)
inşallah kardeşim
subcomandante
07-07-2007, 15:36
en son şöle dedi...
akpye oy vermek siyonizme oy vermektir...
size gösteriyorum işte siz delimisiniz yav delimisiniz delimisiniz delimisiniz...
bugünlerde 2 tane milliyete röportaj verdi ilginçti...
SIRF GÜLMEK İÇİN DİNLİYORUM SAYIN ERBAKANI:)))
EEEEE.....YAŞLIYA VE ÇOCUKLARA GÜLMEYE İZİN MÜSADE VAR BİLİYORSUNUZ:)
yasinkirac
07-08-2007, 03:37
hocamı tanıyanlar bilir.siyasete her zaman renk katmıştır.espirili bi konuşma stili vardır.ama gülmek için dinlemek !! cem yılmaz,beyazla karıştımayın. muhaletteki arkadaşıma gelince çok sevindim hocanın yazılarını okumana inşallah bişeler kapabilirsin hocanın seçim stratejisi dışında :)
adnanyüce
07-08-2007, 04:00
arkadaslar hocamın ap ayrı yerı vardır..ve saadet partısınınde..secım calısmalarında onları gordugumde sarılıyorum onlara ınankı:):) hoca olmasaydı sımdı tayıp erdoganda olmazdı ak partı de olmazdı..su sıralar ben yaslılıgına verıyorum hocanın ama benım cok muhterem bı ınsan ve o partıye mensup olanlarda..
yasin kıraç kardeşim;
ama ben o saydığın isimleri hiç dinlemiyorum:))
yasinkirac
07-08-2007, 05:21
yasin kıraç kardeşim;
ama ben o saydığın isimleri hiç dinlemiyorum:))
:) örnek olsun diye vermiştim. ama hoca fıkra anlatmıyor gerçekleri anlatıyor.bazende biraz abartıyor :)
Keşke sadece gülmeye değil de biraz anlamaya çalışsaydınız.. O zaman bizim onu neden pür-dikkat dinlediğimizi idrak ederdiniz.
Bir film vardı ya hani, sanırım "hakim bey" idi ismi.. "Anlasaydınız, ağlardınız.." diyordu adam, aynen öyle işte..
Hocam Siz gidin KanalTürkle anlaşın. Siz onların mitinglerine (Sözde Cumhuriyet Mitingi) Destek verin onlarda sizin konuşmalarınızı veya herhangi bi saadetlinin konuşmasını ve mitinglerinizi yayınlasınlar. Bu mu Sizin anlattığınız Müslümanlık? İnsanların Sırtından vurmak mı Müslümanlık? Utanın. Sadece Kendi Menfaatlerini Düşünen GERİ KALMIŞ bir parti.
sayıın erbakan 25 senedir siyasettesiniz ama şu ülkeye küçük bir yararırınız bile dokunmadı. ama 4 senede ülkeye binlerce yararı dokunmuş kişilere sırf hasetliğinizden dolayı laf atıyorsunuz. kusura bakmayın sayın erbakan her konuşmanızda biraz daha nefret kazanıyorsunuz ;)
altan akdeniz
07-08-2007, 14:07
Türkiye'nin yetiştirdiği süper beyinlerden biri. saygı duyuyorum.
subcomandante
07-08-2007, 16:22
http://www.youtube.com/watch?v=CDCjGNV3o_E&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=gyHHwVoiOec&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=0AJnH3gkVeE&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=KZSMYuz1WS0&mode=related&search=
bide en son dediki 367 gereklidir...
milliyetteki röportajında...
arada chpyede çok pis koymuş :D
Abdullah KAÇ
07-09-2007, 03:16
Arkadaşlar lütfen yazdıklarımıza dikkat edelim.
Forum kurallarını okuyalım.
Bunu hepimize söylüyorum.
Seviyeyi düşürmeyelim lütfen.
Son 4 mesajı silmek zorunda kaldım lütfen bir daha bu şekilde bir durum söz konusu bile olmasın.
yasinkirac
07-09-2007, 03:19
sayın başkan son dört mesajı sildin fakat benim mesajımda hiç bir hakaret söz konusu degildi.bu ülke için bu yaşına kadar çalışmış bir kişiyi savunmak forum kurallarına aykırı olmasa gerek
Yasin Kıraç a;
senin mesajında herhangi bir soru olduğundan değil sadece sildiğim cevaba atfen cevap yazdığın için sildim.
O yanlış cevapları silince seninkinisilmeseydim senin onlara verdiğim cevap ortada kalacaktı ve yanlış anlaşılacaktı.
İnşallah bu konuda kadfanda soru işareti kalmamıştır.
açıkcası ben bu adamdan hiç hoşlanmıyorum ;)
yasinkirac
07-09-2007, 18:23
malasef bizim halkımız bir insanı kaybedince gerçek degerini anlıyorlar.Allaha şükürler olsun hocamız hayatta.Allah ona uzun ömürler versin.er geç bu insanın ülkeye neler kazandırdığını herkes anlıyacak.bir insanın yaşına saygımız olması gerekiyor onuda yapmıyosanız bile bu ülkeye kazandırdıklarını düşünüp saygı göstermemiz gerekiyor
81 yaşında bende o lafı işityorsa biraz dönsün arkasına baksın vardır bir eksiği!
arkadaşlar açıkcası sayın erbakan koltuk sevdasına bürümüş yaşlı bir siyasetçidir. kimse bana sayın erbakanın bu ülkeye bir hizmetini gösteremez. yok çünkü sadece iftira atar sadece iftira.
malasef bizim halkımız bir insanı kaybedince gerçek degerini anlıyorlar.Allaha şükürler olsun hocamız hayatta.Allah ona uzun ömürler versin.er geç bu insanın ülkeye neler kazandırdığını herkes anlıyacak.bir insanın yaşına saygımız olması gerekiyor onuda yapmıyosanız bile bu ülkeye kazandırdıklarını düşünüp saygı göstermemiz gerekiyor
ne kazandırdı merak ettim, darbemi kazandırdı!
subcomandante
07-10-2007, 00:10
28 şubat darbe değildir post modern muhtıradır...
tartışmaya devam lütfen...
yok ben tartışmam kardeş ayrıca senin akpartinin formunda ne işin var kendi partinin formuda mı yok mu!
murselyavuz
07-10-2007, 00:18
arkadaşlar aslında bu konu başlığı altında mesaj yazmayacaktım...
çünkü aslında Erbakan Hocayı gerçekten çok severim...
ve bana göre Türkiyenin gelmiş geçmiş en zeki siyasetçilerinden biridir...
bunu Kenan Evren dahil kabul etmiştir...
Ancak Erbakan Hoca'nın bir hatası vardır...
Durmayı bilmemek, yaşlandığını kabul etmemek,
Erbakan Hoca 81 yaşında artık konuşamıyor, yürüyemiyor, ve bence artık düşünemiyor...
ama buna rağmen hala siyaset yapmaya çalışıyor...
ve buhareketleri sonucu olarakda ''görünen sadece bir koltuk sevdası'' gibi duruyor...
belki öyle değildir, belki gerçekten bir şeyler yapmaya çalışıyordur, ama bir insanın niyeti salihde olsa , söylemleri doğru değilse yaptığıda yanlıştır diye düşünüyorum...
ve Erbakan Hoca'nın artık yeter deyip, istirahate çekilmesi gerektiğini düşünüyorum
murselyavuz
07-10-2007, 00:20
yok ben tartışmam kardeş ayrıca senin akpartinin formunda ne işin var kendi partinin formuda mı yok mu!
Tuncel yaptığın doğru değil kardeş, sana katılmıyorum...
burası isim olarak Ak Parti'nin formu olabilir bu buraya Ak Parti haricinde kimsenin girmemesi gerektiğini göstermez...
ve bu tazr ifadeler de bize yakışmaz!!
arkadaşlar aslında bu konu başlığı altında mesaj yazmayacaktım...
çünkü aslında Erbakan Hocayı gerçekten çok severim...
ve bana göre Türkiyenin gelmiş geçmiş en zeki siyasetçilerinden biridir...
bunu Kenan Evren dahil kabul etmiştir...
Ancak Erbakan Hoca'nın bir hatası vardır...
Durmayı bilmemek, yaşlandığını kabul etmemek,
Erbakan Hoca 81 yaşında artık konuşamıyor, yürüyemiyor, ve bence artık düşünemiyor...
ama buna rağmen hala siyaset yapmaya çalışıyor...
ve buhareketleri sonucu olarakda ''görünen sadece bir koltuk sevdası'' gibi duruyor...
belki öyle değildir, belki gerçekten bir şeyler yapmaya çalışıyordur, ama bir insanın niyeti salihde olsa , söylemleri doğru değilse yaptığıda yanlıştır diye düşünüyorum...
ve Erbakan Hoca'nın artık yeter deyip, istirahate çekilmesi gerektiğini düşünüyorum
gördüğüm en güzel yorum :)
Tuncel yaptığın doğru değil kardeş, sana katılmıyorum...
burası isim olarak Ak Parti'nin formu olabilir bu buraya Ak Parti haricinde kimsenin girmemesi gerektiğini göstermez...
ve bu tazr ifadeler de bize yakışmaz!!
abi sende görüosun arkadaş ortalığı karıştırmaya niyetli
murselyavuz
07-10-2007, 00:25
abisi o zaman biz de daha tedbirli yaklaşır ortalığı karıştırmayız...
düşünsene aynı hareketi siyasilerin yaptığını
bburası Ak Parti'nin grubu çık dışarı..
hem senin partinin bir grubu dahi yok deseler...doğru olur mu?
burası herkese açık ve karşı görüşten birilerinin olması her zaman tekbaşına olmakdan daha iyidir....
Ey Millet Ne Zaman Uyanacaksın?
9wCmVVs_cq4
CenneT-GüLü
07-10-2007, 02:40
Hocam Siz gidin KanalTürkle anlaşın. Siz onların mitinglerine (Sözde Cumhuriyet Mitingi) Destek verin onlarda sizin konuşmalarınızı veya herhangi bi saadetlinin konuşmasını ve mitinglerinizi yayınlasınlar. Bu mu Sizin anlattığınız Müslümanlık? İnsanların Sırtından vurmak mı Müslümanlık? Utanın. Sadece Kendi Menfaatlerini Düşünen GERİ KALMIŞ bir parti.
maasAllah birde Erbakan hocaya diyorsunuz Erdogana laf atiyor diye, görüyoruz kimin ne tarz kime laf attigini.
(lütfen sadece mesajlarini kopyaladigim kisiler alinsin üzerlerine)
kardesim kim kimi satmis??? yazmadan önce bir düsünün isterseniz...simdi cok sey söylenirdi ama susuyorsam saygimdan...lütfen sizde saygi cizginizi asmayin...
CenneT-GüLü
07-10-2007, 02:41
Ey Millet Ne Zaman Uyanacaksın?
9wCmVVs_cq4
EY MILLET NE ZAMAN UYANACAKSIN....Allah razi olsun
CenneT-GüLü
07-10-2007, 02:44
sayıın erbakan 25 senedir siyasettesiniz ama şu ülkeye küçük bir yararırınız bile dokunmadı. ama 4 senede ülkeye binlerce yararı dokunmuş kişilere sırf hasetliğinizden dolayı laf atıyorsunuz. kusura bakmayın sayın erbakan her konuşmanızda biraz daha nefret kazanıyorsunuz ;)
Erbakan Hocanin bu Ülkeye kazandirdiklari ortada kardesim...hem siz nasil bir müslümansiniz anlayamadim...müslüman müslümandan nefret edermi...ne günlere kaldik ya Rabbim...Senin Erbakan hocaya saygida bulunman gerekir, senin o 4 senede binlerce yarari oldugu dedigin sayin Recep Tayyip Erdogan, hocamizin yaninda yetismis bir insandir, lütfen biraz daha saygi...
CenneT-GüLü
07-10-2007, 02:56
Amin kardesim cümlemizden insallah
yasinkirac
07-10-2007, 03:05
3 temmuzda hem ak parti sevdalısı olarak hemde milli görüş sevdalısı olarak esamın bilkentte düzenlediği toplantıya gittim. hocamı dinledim Allaha şükür konuşmasında birşey yok aklı yerinde evet ayaklarında biraz kireçlenmeden dolayı zorluk vardı fakat trabzondaki mitingde hocamı izleyince yavaş yavaş o zorlugun üstesindende geldiğini gördüm. kimse unutmasın.ak parti bir anda %35 varan oyu birden almadı.ak partinin içinde olan siyasetcilerin birçogu milli görüşten gelmedir.ve bu alınan oyun %17-18i milli görüş tabanından gelmektedir.geri kalan tepki oylarıdır. milli görüş bir erbakan bir başbakanımızı yetiştirmemiştir.bunun dışında nice siyasetçiler var. ve hocanın bir çivisimi var diyen arkadaşlara..ağır sanayi hamlesini en güzel yüreten başbakan yardımcısı ve zamanında başbakan olan bir şahsiyettir.ülkeye kazandırdığı fabrikaları bir araştırın derim ben size
CenneT-GüLü
07-10-2007, 03:07
3 temmuzda hem ak parti sevdalısı olarak hemde milli görüş sevdalısı olarak esamın bilkentte düzenlediği toplantıya gittim. hocamı dinledim Allaha şükür konuşmasında birşey yok aklı yerinde evet ayaklarında biraz kireçlenmeden dolayı zorluk vardı fakat trabzondaki mitingde hocamı izleyince yavaş yavaş o zorlugun üstesindende geldiğini gördüm. kimse unutmasın.ak parti bir anda %35 varan oyu birden almadı.ak partinin içinde olan siyasetcilerin birçogu milli görüşten gelmedir.ve bu alınan oyun %17-18i milli görüş tabanından gelmektedir.geri kalan tepki oylarıdır. milli görüş bir erbakan bir başbakanımızı yetiştirmemiştir.bunun dışında nice siyasetçiler var. ve hocanın bir çivisimi var diyen arkadaşlara..ağır sanayi hamlesini en güzel yüreten başbakan yardımcısı ve zamanında başbakan olan bir şahsiyettir.ülkeye kazandırdığı fabrikaları bir araştırın derim ben size
Allah razi olsun cok güzel bir aciklama...
yasinkirac
07-10-2007, 03:13
ne demek kardeşim.ben hem milli görüşlüyüm hemde ak partiliyim.ama hocaya bu şekilde konuşmak gerçekten çok kanıma dokunuyor.ona bir vefa borcumuz var.bugün yanlış hatırlamıyosam cnn de sayın bülent arınç a hocanın söylediklerini hatırlattılar. cevabı ise erbakan hocamızın bir siyaset tarzı ve inandıgı şeyler vardır.o inandıklarından hiçbir şekilde vazgeçmemiştir.ve hatta dostlarını ve arkadaşlarını bile arka planda tutmuştur.hocanın bazı söylediklerine üzülüyorum demiştir sadece
yasinkirac
07-10-2007, 04:14
hoşuna gidiyor dimi aramızın kızışması
yasinkirac
07-10-2007, 04:17
Akp içinde umarım sizin gibi bilinçli İnsanların sayısı artar
[/quote] Ak partinin içinde var ama anlamadığım bir şey herkes medyanın kışkırtmasına kulak verip hocayı düşman ilan ediyor
Erbakanı hiç sevmedim.çünkü bana hiç samimi gelmiyor.insanların manevi değerlerini kullanıyor.
kendini 'en müslüman,en dindar' olarak görüyor ve kendisine inanmayanları 'cehennemden bilet almış' diye nitelendirebiliyor(bilindiği gibi,ak partiye oy verenler için bunu kullandı).
onu sevmiyorum.çünkü, 'rektörler başörtülülerin önünde selam duracak' diyerek başörtü sorununu içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.başörtülü bir bayan olarak asla ona oy vermem.
onu sevmiyorum.çünkü,başbakan olduğu dönemde başbakanlık binasında şeyhlere,uzun sakallı din adamlarına BASINDAN GİZLEMEYE GEREK DUYMADAN yemek vermiş,bu da ülkemizi 20 yıl geriye götüren darbeyi tetiklemiştir
onu sevmiyorum.çünkü,o 'Tayyip ERDOĞAN yoldan çıkmıştır,raydan çıkmıştır.batıl taraftadır'demiştir.neyin hak,neyin batıl olduğunu Allah bilir ve görür.kendisi peygamber veya evliya değildir.bunu unutmaması gerekir
9-10 yaşlarında iken mitinglere gider, başımıza üzerinde Arapça; "Lâ ilahe illallah" yazan bandajlardan takar, siyasetten anlamayacak yaşta olmamıza rahmen feyz ile bayrak sallardık. O dönemler çatı birdi, siyasi iradede tecelli etmesi lazım yegane oluşumdu, ülkede muhafazakâr çizgide bu sayede yürüyordu.
Muhterem Erbakan Türkiye'ye '80 sonrası kaybettiği manevi havayı siyaset ile kazandıran faktörlerden biridir, Kıbrıs hususunda ki becerisi ve diğer hamleleri takdire şayandır. Eee o dönemlerde (İTÜ'yü) üniversiteyi 4.00 ile bitirmek her babayiğidin harcı değildir. Velhasıl bu oluşum sıklaşarak Refah Partisi adı altında zirve dönemini yaşadı, o dönemde yetişen siyasetçiler ülkemizi başarıyla yönetmekteler şu an, bunlarda emeği geçen biri her insanda olan (siyasette daha fazla olan) yanlışlar da olsa yaşarken dahi yâd edilmeye layıktır.
Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ardından Fazilet Partisi. İşte bu noktada nokta konulmuştur. Bazı çevrelerce bunca açılıp/kapanma Dep, Hadep, Dehap gibi bir kapanış sergüzeşti ile benzetilmeye başlanmıştır. Bunun milli görüşe ne denli zararı olduğu ortadadır. Milli görüş bir sistem değil, bir ufuktur. Bunun adı ne bir siyasi parti ile, ne bir birim ne de kurum ile konulamaz. Nasıl ki Müslümanlığı bir parti, halkçılığı öteki parti, ırkçılığı falanca parti üstlenemiyorsa milli görüşte üstlenemez. Bu anlamda şu an Saadet Partisi masal kitaplarının ön sözleri misalî sadece tartışmaların, haberlerde adı kısaca geçilen partilerin, bir sansasyon olmadıkça adı dillenmeyen oluşumun adı olmuştur. Tek hedeflerinde; kendi görüşlerine göre giden oylarının tamamını alan Ak Parti yer almaktadır. Eskiden inançsızlığa savaş açan bir görüşün, Ak Parti'ye cephe alması onların kaleleri sayılan Konya'da dahi Ak Parti'ye ilgi/alakayı artırmıştır.
(2002 seçimleri, Konya; Ak Parti %54.94, SP %4.78)
Hâlâ buna devam edilmesi ne kazandırır manidâr, Necmettin Hocamızı, Recai Hocamızı ve diğer bu işe gönül vermiş herkesi seviyoruz. Biz üvey evlat değiliz, sizler de değilsiniz. Bizim evlerimizde hâlâ aynı melodiler çalmakta, aynı iştahla manevi meyvaları tüketmekteyiz. Fakat üzülmekteyiz, Recep Tayyip Erdoğan gibi birini karalamanıza üzülüyoruz, Necip Fazıl Kısakürek'in, Necmettin Erbekan'ın talebelerini karalamanıza üzülüyoruz. İzmir gibi bir meydanda 150 bin kişiyi "Camiler kışlamız" dediği için hapis yatan bir adam topluyor, İzmir yani solun kalesi.. Biraz da iftihar edin, gerçekten birşeyler için uğraşıyor deyin. O vakit bizim için zaten önemli olan Necmettin Erbekan ve milli görüş saygınlığını kazanacaktır.
yasinkirac
07-10-2007, 04:54
Allah razı olsun en sonunda en güzel yorumu yazdın.
CenneT-GüLü
07-10-2007, 05:44
güzel kardesim,cok güzel yazmissin, ama hala karalamaktasiniz diyorsun, görmüyormusun burada yazilanlari, ben hicbir yerde ak partiyi karalamadim elhamdülillah ama burada Saadet partisi ve Necmettin Erbakan hocamizi yerden yere vuruyorlar. bizde buna üzülüyoruz, ve kendileri yaptigi halde bizi öne sürenlere üzülüyoruz...biz hala ayni yoldayiz, hicbir degisiklik olmadan ayni davamizda yol aliyoruz...Tayyip Erdogan Milli Görüs gömlegini cikartti...ama bisey demiyoruz...Hocamiz diyor, onu sevdigi icin, bir büyügü, bir hocasi olarak uyariyor onu...
tabiiki birbirimizi sevecegiz...hepimiz müslümaniz...elhamdülillah...ama böyle olmaz...siz bize, biz size...sadece birbirimizi yemekle ugrasiyoruz baska birsey yok...Rabbim hepimizin yolunu acik etsin...
güzel kardesim,cok güzel yazmissin, ama hala karalamaktasiniz diyorsun, görmüyormusun burada yazilanlari, ben hicbir yerde ak partiyi karalamadim elhamdülillah ama burada Saadet partisi ve Necmettin Erbakan hocamizi yerden yere vuruyorlar. bizde buna üzülüyoruz, ve kendileri yaptigi halde bizi öne sürenlere üzülüyoruz...biz hala ayni yoldayiz, hicbir degisiklik olmadan ayni davamizda yol aliyoruz...Tayyip Erdogan Milli Görüs gömlegini cikartti...ama bisey demiyoruz...Hocamiz diyor, onu sevdigi icin, bir büyügü, bir hocasi olarak uyariyor onu...
tabiiki birbirimizi sevecegiz...hepimiz müslümaniz...elhamdülillah...ama böyle olmaz...siz bize, biz size...sadece birbirimizi yemekle ugrasiyoruz baska birsey yok...Rabbim hepimizin yolunu acik etsin...
karalamanın alasını saadet partililer yapıyor.yorumlara bakarsan,kimin karaladığını görürsün.
oysa ki biz sizi diğer partiler kadar düşman görmüyoruz.'keşke chpnin yerinde muhalefette saadet olsaydı ' diye düşünüyoruz(bu sözlerim,yine de Erbakan'ı sevmediğim gerçeğini değiştirmez :) )
Rabbim,doğru yolda olan herkesin yolunu açık etsin
CenneT-GüLü
07-10-2007, 06:03
karalamanın alasını saadet partililer yapıyor.yorumlara bakarsan,kimin karaladığını görürsün.
oysa ki biz sizi diğer partiler kadar düşman görmüyoruz.'keşke chpnin yerinde muhalefette saadet olsaydı ' diye düşünüyoruz(bu sözlerim,yine de Erbakan'ı sevmediğim gerçeğini değiştirmez :) )
Rabbim,doğru yolda olan herkesin yolunu açık etsin
yorumlara bakiyorum ve Erbakan Hocama söylenen saygisiz sözleri görüyorum, bunlar yazildikca bizde bos duramayiz elbet. Hocamizi herkes sevmek zorunda degil, ama biz hepimiz Müslüman oldugumuz icin Recep Tayyip Erdogani sevmedigimizi söylemiyoruz, (en azindan saygidan). eger siz bizi düsman olarak görmüyorsaniz biz sizi neden görelim? tabiiki bizde sizi düsman olarak görmüyoruz...ama gercek su ki, ayni yoldayken ayrilanlar siz oldunuz...Amin, Rabbim hak icin bütün calisan Müslüman kardeslerimizin yolunu acik etsin...
(söylediklerimi sakin yanlis algilamayin, amacim asla kimseyi karalamak veyahutta kücümsemek degildir)
yasinkirac
07-10-2007, 08:33
en sonunda siz ve biz olayına girdik helal olsun burdaki herkese ne diyim.ama ben hiç bir şekilde ayırt etmiyorum.saadet partililerde ak partililerde hepsi benim kardeşimdir.zamanında aynı sahada koşturduk.şimdi ayrıldık.inşallah ilerde tekrar beraber oluruz
erbakan doğru birisi olsaydı başta sayın recep tayyip erdoğan abdullah gül bülent arınç abdüllaitf şener gibi doğru insanlar yanından ayrılmazdı. herneyse birgün gerçekler ortaya çıkınca sayın erbakanın ne olduğunu göreceğiz. ayrıca cennet gülü isimli arkadaş demişki müslüman müslümana nefret etmez acaba nefretini dışarı akstettiren şuan benmiyim yoksa her mitinginde erdoğanı israilin adamı olmakla suçlayan erbakanmı!
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/yanar.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/refah.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/refahimf.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/rpozeltv.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/tatil.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/spor.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/ayasofya.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/dokun.htm
Kişisel görüşler genelden her daim feragat eyler, nasıl ki ben hiç bir yazımda Erbakan Hocama ithamda bulunmuyorsam, Saadet Parti'li bir arkadaşımız da R. Tayyip Erdoğan'a ithamda bulunmaz, eski günlerini yâd eder. Benim Anadolu Gençlik üyesi, Ak Parti nice dostum var. Ben de katılırım Anadolu Gençlik'in çoğu faaliyet ve gecesine, bunla da övünürüm, hatta kıskanırım ne güzel coştuklarında bir işaretleri var http://www.akpartiforum.com/Themes/colatesi_v3/images/post/thumbup.gif bizim parti bundan yoksun keşke benzeri bir el hareketimiz olsa diye düşünürüm. Benim gibi düşünen ama gönlünde Saadet Partisi yatan kimselerde var. Benim ithamların SP'ye gönül verip Ak Parti'yi çekiştirenlerdir, aynı şeyi yapan Ak Parti'liler bir o kadar rezildirler gözümde.
Siyasi eleştiri başkadır, Ak Parti'yi ekonomik, sosyal, liderlik vasfı, icraatler yönünden eleştirebilirler, SP'yi de aynı sebeplerle eleştirmek çok normaldir. Fakat iş eleştiriden, karalamaya geçerse taa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının ilk gününden beri gönül verdiğim, okuduğu (camiler kışlamız) şiir yüzünden hapse girdiği gün saatlerce ağladığım, çıktığında kendim çıkmış gibi sevindiğim, hapise girdiği halde başbakanlığa yükselişiyle övündüğüm, hiç bir başbakana nasip olmayan atılımlarıyla gurur duyduğum Recep Tayyip Erdoğan'ı savunmayı vazife bilirim.
Siyaset inanç değildir ki tek parti ile olsun, bakınız sağda nice parti, solda nice parti var. Muhafazakâr anlamda (şu iş aş baş'çı BTP'i saymazsak) sadece Ak Parti ve Saadet Partisi vardır.
Necmettin Erbakan hocayı sevmeyenler, üzerine çamur atanlar olabilir, lakin bu kişisel zihniyetin ürünüdür. Bu partinin 3 kurmayı bir gün olsun çıkıp Milli Görüş'e laf söylerse o zaman bu parti görüşü olur. İstisnalara takılmayalım muhterem kardeşim. R. Tayyip Erdoğan milli görüş gömleğini çıkardı, evet çıkardı, çıkarmasa idi başbakan olamaz, bunca icraate adım atamazdı. Milli görüş gömleği hakikî Müslüman bir siyasetçi için gerekli değildir, dünyada bir çok Müslüman ülke bu gömleği giymeyenler tarafından adaletli biçimde yönetilmektedir. O insanın kalbi hâlâ aynı istikamettedir, siz kabul etsenizde etmesenizde.
Allah (c.c.) iki partiye de güzellikler nasip etsin, keşke BBP ile birleşseydi SP o vakit bir umut parlemento yolu bile görünebilirdi, kısmet diyelim önde gidene sahip çıkalım..
Konu nezdinde Erbakan Hoca'yı ya da R. Tayyip Erdoğan'ı karalamaya çalışanları esefle kınıyorum. Ak Parti ahlâkına yakışı kalmayan hareketlerdir bunlar, bizim paçamızda olanlar onlar değil CHP ve MHP'dir, sağduyulu olalım lütfen.
peki bir sorum var sayın recep tayyip erdoğan ve arkadaşları sırf milli görüş denilen gömleği çıkardı diyemi israilin adamı oluyorlar veya dinden çıkıyorlar. allah aşkına nedir bu milli görüş gömleği ben anlayamadım. senelerdir bir milli görüş gömleği var nedir bu çok merak ediyorum. ülkeye ne hizmeti dokunmuş bu görüş açabilmişmi orta asyada veya farklı yerlerde türk okulları veya yapabilmişmi bir türkçe olimpiyatı çok merak ettim
subcomandante
07-10-2007, 12:27
hoşuna gidiyor dimi aramızın kızışması
arkadaşım ben o tartışmaya devam lütfen ibaresini konu dağılmasın diye dedim...
adam 28 şubata darbe dedi...
banane iste düşün ister düşmeyin bananeeee...
ama dirilişle mürsel yavuzun tartışma uslupları hoş onlarınkini dinlemek iyi oluyor...
CenneT-GüLü
07-10-2007, 15:16
en sonunda siz ve biz olayına girdik helal olsun burdaki herkese ne diyim.ama ben hiç bir şekilde ayırt etmiyorum.saadet partililerde ak partililerde hepsi benim kardeşimdir.zamanında aynı sahada koşturduk.şimdi ayrıldık.inşallah ilerde tekrar beraber oluruz
yanlis anlasildim sanirim...özür dilerim öyle demek istemedim...
insallah birgün ayni dava icin calisiriz...
CenneT-GüLü
07-10-2007, 15:18
erbakan doğru birisi olsaydı başta sayın recep tayyip erdoğan abdullah gül bülent arınç abdüllaitf şener gibi doğru insanlar yanından ayrılmazdı. herneyse birgün gerçekler ortaya çıkınca sayın erbakanın ne olduğunu göreceğiz. ayrıca cennet gülü isimli arkadaş demişki müslüman müslümana nefret etmez acaba nefretini dışarı akstettiren şuan benmiyim yoksa her mitinginde erdoğanı israilin adamı olmakla suçlayan erbakanmı!
Erbakan hocamizin ne oldugu ortada, cikacak bisey yok. Kardesim hocamiz nefret sacmiyor, aksine Recep Tayyip Erdogani sevdigi icin onu yanlis yapmamasi icin uyariyor. Siz bunu daha kestiremediyseniz ben bisey demiyorum...
Selametle...
CenneT-GüLü
07-10-2007, 15:22
peki bir sorum var sayın recep tayyip erdoğan ve arkadaşları sırf milli görüş denilen gömleği çıkardı diyemi israilin adamı oluyorlar veya dinden çıkıyorlar. allah aşkına nedir bu milli görüş gömleği ben anlayamadım. senelerdir bir milli görüş gömleği var nedir bu çok merak ediyorum. ülkeye ne hizmeti dokunmuş bu görüş açabilmişmi orta asyada veya farklı yerlerde türk okulları veya yapabilmişmi bir türkçe olimpiyatı çok merak ettim
Kardes sen her yere ayni seyi yazip ayni cevaplari almaktan bikmadinmi?
anlamak istemiyorsun anlasilan...Ak Partili olmak Erbakan hocamizin yaptiklarini inkar etmek degildir, aksine Ak Parti mensuplarida Erbakan hocamizin yaptiklarini bilmektedir...lütfen her seferinde "Erbakan bu ülkeye ne yapmiski" gibisinden tavirli ithamlarda bulunmayin...Selametle...
tabi sayın erbakan sayın erdoğanı okadar seviyorki aman allahım nasıl bi seviş öle
murselyavuz
07-10-2007, 15:57
sevgili arkadaşlar şu anki konjonktüre göre meclise girmeye iddialı 4 parti var...
bunlardan biri malumunuz Ak Parti, diğeri CHP, MHP ve DP...
bu sonuca yapılan anketlere göre vardım...
şimdi size soruyorum...
yıllardır bu ülkede solun başını CHP ve DSP çekmiştir....
yıllardır bu ülkeda sağın başını ise MHP çekmiştir...
CHP ve DSP , AK Parti'ye karşı işbirliği yapmıştır...
hatta o da yetmemiş yıllarca birbirinin kuyusunu kazan iki farklı zihniyet bile AK Parti'ye karşı birleşme eğilimdedir...
CHP+MHP demek istiyorum...
biz ne yapıyoruz peki şu an...
bir zamanlar aynı saflarda koşturduğumuz kişilerle siz- biz kavgasından başka?
unutmayalım ki şu anda yapmış olduğumuz tartışma başkalarının ekmeğine yağ sürmekden başka bir şey değildir
benim merak ettiğim nokta şudur?
şu an SP saflarında olan arkadaşlar bu şekilde devam ederse, ve önümüzdeki seçimlerde AK PArti oy kaybederek muhalefete düşse, SP'li arkadaşlarımız bu duruma gerçekten sevinecekler mi?
yani SP'li arkadaşlar AK Parti iktidarı yerine CHP+MHP koalisyonunu mu tercih ediyorlar?
bu arada bir şey daha eklemek istiyorum...
aramızda Diriliş nickli bir arkadaşımız var namı diğer Abdurrahman kardeşim..
ben kendisiyle başka bir sitede Sol zihniyete karşı AK Parti'yi savunduğumuz için tanıştık...
ve burada da fikir alışverişine devam etmekdeyiz...
biz diğerlerine karşı bu şekilde çalışmalıyız...
(yanlışım varsa düzelt abdurrahman)
arkadaşlar biz birlik olmalıyız...
diğerlerine karşı bizi savunmalıyız...
diğerlerine karşı, biz ve siz kavgası yapmak sadece diğerlerinin önününü açar, bizim önümüzü kapatır....
en başta demiştim ya aslında bu konu başlığı altında yazmak istemiyorum diye...
bu şekilde bir tartışmaya döneceğini bildiğim için bu konu başlığı altında yazmak istememiştim...
eleştiriyse, eleştiri... her türlü eleştiriye açık olmalıyız...
ve özellikle istirham ediyorum...
Tayyip Erdoğan'ın söylemlerine bakın...
tek laf sözlemediği tek eleştiri yapmadığı parti SP'dir..
belki saygıdandır.. Belki başka sebebdendir..
orasını bilemeyiz...
ama ne hikmetse Saadet partisi her fırsatta yerden yere vurmuştur AK Parti'yi...
hatta ve hatta ...
CHP'den ve MHP'den bile daha fazla muhalefet yapmıştır AK Parti'ye...
ama bu muhalefet eleştiri sınırlarını aşmıştır arkadaşlar...
lütfen elinizi vicdanınıza koyun...
size daha dün keni kulaklarımla dinledim diyorum KON TV'de Erbakan Hoca'nın sözlerini
okumayanlar için tekrarlayayım
'' Ey Konyalılar
Konya Milli Görüş'ün kalesidir...
Siz ki eğer milli görüş yerine AKP'ye oy verirseniz
Alaaddin Keykubat, Mevlana sizleri çarpar''
yapmayın arkadaşlar....
bu şekilde davranmak diğerlerinin işine geliyor....
Bize zarar veriyor....
dikkat ediyorum size fayda veriyor demiyorum bize zarar veriyor diyorum....
CenneT-GüLü
07-10-2007, 16:00
tabi sayın erbakan sayın erdoğanı okadar seviyorki aman allahım nasıl bi seviş öle
kardes sundan 4 sene öncesine kadar birlikte calisiyorlardi, ayni yolda yürüyorlardi, ve bu calisma yillarca sürdü, söyle böyle degil yani. burada hocanin sevgisini ölcecek degiliz. Erbakan hoca sayin Erdoganin bir büyügü olarak ona uyarida bulunabilir, bu onun en dogal hakki, ama sen ne diye hocayi sorguluyorsun anlamis degilim...
Selametle...
murselyavuz
07-10-2007, 16:06
cennet gülü uyarıda bulunmak çıkıp meydanlarda halkı galeyana getirerek yapılmak zorunda değil...
veya tv ekranlarında demeç vererek, AK Parti'yi kötüleyerek değill...
sonuç olarak
telefondan, internet ortamından veya yüzyüze görüşerek de uyarıda bulunabilir, nasihat verebilir, fikir alışverişinde bulunabilir...
sayın erbakan seviyor diyorsun uyarıyor diyorsun erdoğanı. ya ben anlamıyorum bir insan yerden yere vurularak mı sevilir. anlamsız demeçler verilerekmi sevilir. ben bunu bir türlü anlayamadım.
sayın recep tayyp erdoğan sayın erbakanın hapis cezasını ev cezasına dönüştürerek hata mı yaptı acaba diyorum bazen! sayın erbakan açıkca söylüyorum siyasetciler arasında en sevmediğim kişidir. bu foruma yakışmayacağı içinde ağzıma başka kelimeler almıyorum küfür değil yanlış anlamayın sayın erbakanı özetleyen bi kelime var onu burada söylemek isterdim ama neyse... bu milletin yakasından 22 temmuzdan sonra düşecek nasıl olsa!
Ya kimdir bu adam son zamanlarda tanıyamıyorum :D ;D
kardes sundan 4 sene öncesine kadar birlikte calisiyorlardi, ayni yolda yürüyorlardi, ve bu calisma yillarca sürdü, söyle böyle degil yani. burada hocanin sevgisini ölcecek degiliz. Erbakan hoca sayin Erdoganin bir büyügü olarak ona uyarida bulunabilir, bu onun en dogal hakki, ama sen ne diye hocayi sorguluyorsun anlamis degilim...
Selametle...
"akpartiye oy vermek cehenneme bilet almaktır" gibi sözlerle Erbakan hoca uyarıyor değil mi arkadaşım???
böyle uyarı mı olur yapmayın Allahınız seviyorsanız!!!
Selametle...
"akpartiye oy vermek cehenneme bilet almaktır" gibi sözlerle Erbakan hoca uyarıyor değil mi arkadaşım???
tamamen katılıyorum artı bi beğeni ;)
CenneT-GüLü
07-10-2007, 19:09
Selametle...
:D kardesim bu konu hakkinda okadar cok aciklama yapildiki artik cevap vermeye gerek bile duyamiyorum. bu konu hakkinda bir baslik acildi onu okuyun...takmissiniz bir bilet gidiyor kardesim...siz nasil anlamak istiyorsaniz öyle anliyorsunuz...dogruyu anlamaniz dilegi ile...
CenneT-GüLü
07-10-2007, 19:12
cennet gülü uyarıda bulunmak çıkıp meydanlarda halkı galeyana getirerek yapılmak zorunda değil...
veya tv ekranlarında demeç vererek, AK Parti'yi kötüleyerek değill...
sonuç olarak
telefondan, internet ortamından veya yüzyüze görüşerek de uyarıda bulunabilir, nasihat verebilir, fikir alışverişinde bulunabilir...
bildigim kadariyla ak parti saadet partisiyle bir baginin olmadigini acikca ortaya koymaya calisiyor,bu nedenle ne telefonla nede internetten birbirileriyle görüsme yapma imkanlari olamaz, cünki ak parti, saadet partisiyle is birligi yapiyor gibi dedikodularin medyaya yayilmasindan oldukca rahatsiz olur.
CenneT-GüLü
07-10-2007, 19:18
sayın recep tayyp erdoğan sayın erbakanın hapis cezasını ev cezasına dönüştürerek hata mı yaptı acaba diyorum bazen! sayın erbakan açıkca söylüyorum siyasetciler arasında en sevmediğim kişidir. bu foruma yakışmayacağı içinde ağzıma başka kelimeler almıyorum küfür değil yanlış anlamayın sayın erbakanı özetleyen bi kelime var onu burada söylemek isterdim ama neyse... bu milletin yakasından 22 temmuzdan sonra düşecek nasıl olsa!
Erbakan hocamiz sadece Hakki üstün tutan bir milletin lideridir. Hakki üstün tutan bir Insana ne gibi bir tanimlama yapabilirsin merak ediyorum dogrusu. En sevmedigim siyasetci diyorsun, yahu sizin suan cok sevidiginiz Erdogan daha sundan 4 sene evvel onun yanindaydi, ne cabuk unuttunuz.ozaman sen ozamanlardan erdoganida sevmiyordun öylemi?komik olma lütfen...neyse fazla uzatmaya gerek yok...Selametle
yasinkirac
07-10-2007, 19:48
Konu nezdinde Erbakan Hoca'yı ya da R. Tayyip Erdoğan'ı karalamaya çalışanları esefle kınıyorum. Ak Parti ahlâkına yakışı kalmayan hareketlerdir bunlar, bizim paçamızda olanlar onlar değil CHP ve MHP'dir, sağduyulu olalım lütfen.
aynen katılıyorum.hem ak gençliğin hemde saadetli kardeşlerimizin daha duyarlı olması gerekiyor.bu arada mustafa taşar kimki onun yazılarına inanayım.okumaya vakit bile ayırmam.başbakanımızın ve hocamızın zamanında yaptıgı icraatlar meydandadır
CenneT-GüLü
07-10-2007, 20:14
aynen katılıyorum.hem ak gençliğin hemde saadetli kardeşlerimizin daha duyarlı olması gerekiyor.bu arada mustafa taşar kimki onun yazılarına inanayım.okumaya vakit bile ayırmam.başbakanımızın ve hocamızın zamanında yaptıgı icraatlar meydandadır
haklisiniz...saygi cercevemizi asmayiz insallah...
hoca değil bence sayın necmettin erbakan hoca nerden geliyor yaw
Sehrazat
07-10-2007, 22:22
gülme komsuna gelir basina derler yaaaa. seninkide o hesap. sana yaslaninca kimler gülecek acaba.
CenneT-GüLü
07-10-2007, 23:55
gülme komsuna gelir basina derler yaaaa. seninkide o hesap. sana yaslaninca kimler gülecek acaba.
:D :D :D
Sehrazat
07-11-2007, 00:19
peki,
ABD ile müttefik olmak
yahudiler ile dostluk grubu kurmak
limanlarımızı müslümanları öldüren ABD ye vermek
büyük orta doğu projesine eş başkanlık yapmak mıdır müslümanlık?
aynen katiliyorum.......
birde insanlari sirtindan vurmak demissin...... kim kimi sirtindan vurdu bence bi düsün istersen
murselyavuz
07-11-2007, 00:34
arkadaşlar sanırım yazı biraz uzun olduğu için okumadınız...
lütfen tekrar okursanız sevinirim...
sevgili arkadaşlar şu anki konjonktüre göre meclise girmeye iddialı 4 parti var...
şimdi size soruyorum...
hatta o da yetmemiş yıllarca birbirinin kuyusunu kazan iki farklı zihniyet bile AK Parti'ye karşı birleşme eğilimdedir...
unutmayalım ki şu anda yapmış olduğumuz tartışma başkalarının ekmeğine yağ sürmekden başka bir şey değildir
şu an SP saflarında olan arkadaşlar bu şekilde devam ederse, ve önümüzdeki seçimlerde AK PArti oy kaybederek muhalefete düşse, SP'li arkadaşlarımız bu duruma gerçekten sevinecekler mi?
yani SP'li arkadaşlar AK Parti iktidarı yerine CHP+MHP koalisyonunu mu tercih ediyorlar?
ben kendisiyle başka bir sitede Sol zihniyete karşı AK Parti'yi savunduğumuz için tanıştık...
diğerlerine karşı, biz ve siz kavgası yapmak sadece diğerlerinin önününü açar, bizim önümüzü kapatır....
bu şekilde bir tartışmaya döneceğini bildiğim için bu konu başlığı altında yazmak istememiştim...
orasını bilemeyiz...
ama ne hikmetse Saadet partisi her fırsatta yerden yere vurmuştur AK Parti'yi...
hatta ve hatta ...
size daha dün keni kulaklarımla dinledim diyorum KON TV'de Erbakan Hoca'nın sözlerini
'' Ey Konyalılar
yapmayın arkadaşlar....
Bize zarar veriyor....
abi teşekkür ederiz köşe yazarlarına taş çıkartmışsın allah ufkunu dahada genişletsin inş. saol
Sehrazat
07-11-2007, 00:47
arkadaşlar sanırım yazı biraz uzun olduğu için okumadınız...
lütfen tekrar okursanız sevinirim...
şimdi size soruyorum...
orasını bilemeyiz...
hatta ve hatta ...
'' Ey Konyalılar
yapmayın arkadaşlar....
Bize zarar veriyor....
dediklerinize katiliyorum.... sayin erbakanin söyledigi sözler sizi ne kadar kiriyorsa, onuda sayin erdoganin partiden ayrilmasi okadar kirmistir ve o yüzden bazi seyleri konusuyor....
yani alliyacaginiz hep sayin erbakana sira gelincemi kiriliyorsunuz. yapmayin yani herkesin bildigi bir seyler var. bilen tek bizler degiliz.......
ayrılmasaydık iktidar olamazdık ve bu ülkede düzelmezdi!
çok güldüm yav ;D :D
evet yav.o nasıl sevgi öyle.böyle bir sevgi:
''Tayyiipp,seni seviyorum.ama yanlış yoldasın.cehennemde cayır cayır yanacaksın.biz doğru yoldayız,gel buraya.sen batılsın.sen siyonizme hizmet ediyorsun.Chpye verilen oyla Ak partiye verilen oy aynı amaca hizmet eder''
kul hakkı asla affedilmez.öbür dünyada Erbakan hoca,başbakanımızdan helallik ister artık
CenneT-GüLü
07-11-2007, 14:58
çok güldüm yav ;D :D
evet yav.o nasıl sevgi öyle.böyle bir sevgi:
''Tayyiipp,seni seviyorum.ama yanlış yoldasın.cehennemde cayır cayır yanacaksın.biz doğru yoldayız,gel buraya.sen batılsın.sen siyonizme hizmet ediyorsun.Chpye verilen oyla Ak partiye verilen oy aynı amaca hizmet eder''
kul hakkı asla affedilmez.öbür dünyada Erbakan hoca,başbakanımızdan helallik ister artık
kul hakki dersen, Erbakan hocadan daha cok kul hakkina girenler var...neyse....susuyorum.... :-X :-X
konuşacak birşey kalmamış zaten Mürsel abi son noktayı koymuş...
Hasan ERBEK
07-11-2007, 15:13
arkadaşlar burda bunları konuşmasak.ikiside bizim.
CenneT-GüLü
07-11-2007, 15:23
haklisiniz...ama cok saygisizca konusulanlar var, bunlara cevap vermedende olmuyor...
terbiyesizce konusmuyor sadece onu sevmediğini açık ve net bir şekilde dile getiyor...
herkes herkesi sevmek zorunda değil...
bosveriin keyifli bi adam işte o da ;)
terbiyesizce konusmuyor sadece onu sevmediğini açık ve net bir şekilde dile getiyor...
Bunu daha önce biz de dile getirdik, ama Erbakan Hoca'ya "terbiyesiz adam" denilmesi sevmemekten daha farklı bir durum.
haklisiniz...ama cok saygisizca konusulanlar var, bunlara cevap vermedende olmuyor...
Özellikle Nuh isimli üye hoca hakkında çok terbiyesizce konuşuyor
bravo
Bunu daha önce biz de dile getirdik, ama Erbakan Hoca'ya "terbiyesiz adam" denilmesi sevmemekten daha farklı bir durum.
kusura bakma ben senin hocanı sevmek zorundamıyım neden zorluyorsun!
teşekkür ederim vereceğim cevabı verdiğin için
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/yanar.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/refah.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/refahimf.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/rpozeltv.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/tatil.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/spor.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/ayasofya.htm
http://www.mustafatasar.gen.tr/yayinlar/refahgercegi/dokun.htm
buyurun erbakanın yaptıkları ortada belgeleriyle!! ben daha ne anlatayımki buyurun
Burda belge filan olmadığını tamamen iftira ve yalandan ibaret olduğunu söylemiştim.
Bu sitede belge filan yok.
Ölünün ardından konuşulmaz aslında ama bu Mustafa Taşar saçma sapan bir insanın tekidir.. Kendisi hakkındaki yolsuzluk iddialarına cevap vermez, RP ile uğraşırdı. Çünkü 28 şubat döneminde RP ile uğraşmak insanların rezil iken vezir olmalarına imkan sağlayabiliyordu.
Bu sitedeki saçmalıklara itibar etmeyiniz. Bu din ve millet düşmanı nasibsiz herifin sözlerine itibar etmeyiniz.
Kendisi şu an yalanlarının, iftiralarının hesabını Allah'a vermekle meşgul..
kesinlikle herşey belgeleriyle orada mevcuttur. neyse müşrikler gözleriyle mucizeleri gördükleri halde sihir demişler! anlatabildim sanırım!
fatihsinan arkadaşım patırtıyı gürültüyü kes sizle tartışan yok artık! doğrunuzda size kalsın yanlışınızda hocanızda. esenlikler kardeşim aeo
kesinlikle herşey belgeleriyle orada mevcuttur. neyse müşrikler gözleriyle mucizeleri gördükleri halde sihir demişler! anlatabildim sanırım!
Adam RP hakkında sorulan soruların altına atılan imzaları belge diye sunmuş.
Hoş, Refah Partisini kapatan "o büyük hukuk adamı" saçma-salak asılsız irtica haberleriyle dolu gazete küpürlerini belge diye dosyalara yerleştiriyorsa, onunla aynı zihniyetteki bu insanın (?) daha mesnedli bir belge kullanması düşünülemez..
hı hı evet sizin dediklerinizin hepsi doğru dostum bak kabul ediyoruz artık tartışmayalım ne dersin ;)
23 temmuz sabahı veya 22 temmuz gecesi görüşmek üzere yüzünüz varsa bekleriz aeo
Allah (c.c.) sizlere akıl evveliyatı versin. Hem Ak Parti'nin ahlâkına uygun davranmayıp milli görüşe saldıranlara, hem de Ak Parti muhafazakârlığını hiçe atıp gönüllerinde bu parti olanları düşman sayanlara..
9-10 yaşlarında iken mitinglere gider, başımıza üzerinde Arapça; "Lâ ilahe illallah" yazan bandajlardan takar, siyasetten anlamayacak yaşta olmamıza rahmen feyz ile bayrak sallardık. O dönemler çatı birdi, siyasi iradede tecelli etmesi lazım yegane oluşumdu, ülkede muhafazakâr çizgide bu sayede yürüyordu.
Muhterem Erbakan Türkiye'ye '80 sonrası kaybettiği manevi havayı siyaset ile kazandıran faktörlerden biridir, Kıbrıs hususunda ki becerisi ve diğer hamleleri takdire şayandır. Eee o dönemlerde (İTÜ'yü) üniversiteyi 4.00 ile bitirmek her babayiğidin harcı değildir. Velhasıl bu oluşum sıklaşarak Refah Partisi adı altında zirve dönemini yaşadı, o dönemde yetişen siyasetçiler ülkemizi başarıyla yönetmekteler şu an, bunlarda emeği geçen biri her insanda olan (siyasette daha fazla olan) yanlışlar da olsa yaşarken dahi yâd edilmeye layıktır.
Milli Selamet Partisi, Refah Partisi ardından Fazilet Partisi. İşte bu noktada nokta konulmuştur. Bazı çevrelerce bunca açılıp/kapanma Dep, Hadep, Dehap gibi bir kapanış sergüzeşti ile benzetilmeye başlanmıştır. Bunun milli görüşe ne denli zararı olduğu ortadadır. Milli görüş bir sistem değil, bir ufuktur. Bunun adı ne bir siyasi parti ile, ne bir birim ne de kurum ile konulamaz. Nasıl ki Müslümanlığı bir parti, halkçılığı öteki parti, ırkçılığı falanca parti üstlenemiyorsa milli görüşte üstlenemez. Bu anlamda şu an Saadet Partisi masal kitaplarının ön sözleri misalî sadece tartışmaların, haberlerde adı kısaca geçilen partilerin, bir sansasyon olmadıkça adı dillenmeyen oluşumun adı olmuştur. Tek hedeflerinde; kendi görüşlerine göre giden oylarının tamamını alan Ak Parti yer almaktadır. Eskiden inançsızlığa savaş açan bir görüşün, Ak Parti'ye cephe alması onların kaleleri sayılan Konya'da dahi Ak Parti'ye ilgi/alakayı artırmıştır.
(2002 seçimleri, Konya; Ak Parti %54.94, SP %4.78)
Hâlâ buna devam edilmesi ne kazandırır manidâr, Necmettin Hocamızı, Recai Hocamızı ve diğer bu işe gönül vermiş herkesi seviyoruz. Biz üvey evlat değiliz, sizler de değilsiniz. Bizim evlerimizde hâlâ aynı melodiler çalmakta, aynı iştahla manevi meyvaları tüketmekteyiz. Fakat üzülmekteyiz, Recep Tayyip Erdoğan gibi birini karalamanıza üzülüyoruz, Necip Fazıl Kısakürek'in, Necmettin Erbekan'ın talebelerini karalamanıza üzülüyoruz. İzmir gibi bir meydanda 150 bin kişiyi "Camiler kışlamız" dediği için hapis yatan bir adam topluyor, İzmir yani solun kalesi.. Biraz da iftihar edin, gerçekten birşeyler için uğraşıyor deyin. O vakit bizim için zaten önemli olan Necmettin Erbekan ve milli görüş saygınlığını kazanacaktır.
murselyavuz
07-11-2007, 17:18
bizim 3 kasımda da yüzümüz vardı 23 temmuzda da olacak merak etmeyin..
bizler inandığımız davanın peşinden gidiyoruz..
arkadaşım ne güzel işte sen inandığın davanıon peşine git, bizde inandığımız davanın peşinden gidelim....
ama burada yapılan resmen
--AK Parti Bölücü
--Ak Parti yıkıcı
--Ak Parti dinsiz
--Ak Parti siyonist
bu ve buna benzer suçlamalar...
eğer ülkenin siyasi sorunlarını hakaret emeden adam akıllı tartışacaksak tartışalım
yok eğer hala suçlamalara ve karalamalara girecekseniz bu size son mesajım....
Fahrenheit
07-11-2007, 17:37
bizim 3 kasımda da yüzümüz vardı 23 temmuzda da olacak merak etmeyin..
bizler inandığımız davanın peşinden gidiyoruz..
arkadaşım ne güzel işte sen inandığın davanıon peşine git, bizde inandığımız davanın peşinden gidelim....
ama burada yapılan resmen
--AK Parti Bölücü
--Ak Parti yıkıcı
--Ak Parti dinsiz
--Ak Parti siyonist
bu ve buna benzer suçlamalar...
eğer ülkenin siyasi sorunlarını hakaret emeden adam akıllı tartışacaksak tartışalım
yok eğer hala suçlamalara ve karalamalara girecekseniz bu size son mesajım....
Ak Parti Bölücü Mhp nin sloganıdır oy olarak diyorsan biz böldü değil çaldı diyoruz
yıkıcı doğru maddi ve manevi yıkım yapılmıştır
dinsiz ilk defa duydum dendiğini ayrıca Bazı akp liler Saadete oy vermeyin dinsiz Chp gelir diyorlar burda kullanııyor
Akp siyonizme hizmet etmiştir yoksa siyonist değildir zaten siyonist olman için yahudi yahudi olman içinde Annenin yahudi olması gerekir sonradan yahudi olunmzaz anca Mason olabilirsin zaten masonlarda AKP yi destekliyor
sizi özellikle mi yolladılar buraya bitmiş bir kavga için boşa çene yoruyosunuz ...
fahrenheit dostum bunlar kumbaradaki bozukluklar kendi mekanlarından dışlanmışlar galiba gelmişler burada yorum yapıyorlar
fahrenheit dostum bunlar kumbaradaki bozukluklar kendi mekanlarından dışlanmışlar galiba gelmişler burada yorum yapıyorlar
dışlandığım yok ayrıca bu siteden daha büyük 5 tane site yönetiyorum
enaniyetin gururun kibirin bu kadarı
bütün enerjimizi 22 temmuz akşamına saklıyoruz kolalar benden maklube kimden :D
Demek Maklube oda benden olsun Abilerimiz öğretmişlerdi sağolsunlar
beraber yürüdük biz bu yollarda fatih sinan ;)
yalnız böyle şeyleri alakasız başlığa yazıyorsun
Başka başlık bilmiyorsun
yo arkadaşındediki başka cevap veremiyosun bende enerjimizi 22 temmuza saklıyoruz dedim bundan daha doğal ne olabilirki :)
herzamanheryerde
07-11-2007, 19:34
arkadaslar sizdemi kapisiyorsunuz yoksa
erbakan recep tayyipi uyariyor diyen arkadasa cevabim:
akpartiye vereceginiz oy cehenneme bilet almaktir sozu nekadar demokratik ve nekadar sevgi dolu.
aslinda herkesin sevgi anlayi farklidir bunu biliyorum kimi oksayarak sever kimi guzel sozlerle kimide doverek..
erbakan hocaniz dovmeyi seciyor galiba.
oda onun sevgi anlayisi ne diyelim :D
birde su var
yillarca sagci ve solcu adlari altinda birbirlerini vuran kiran yillarca bu nedenle olen bir cok insan olmadimi.bu sag ve solcular sosyal demokratlarla milliyetci adi altindaki mhpciler diilmiydi iyi hatirlayin lutfen.bu birbiirni doven demiyorum olduren zihniyet simdi dost oldu.gec kalmis dostluk ama olsun.
heeeeeeeeeeeeeee pardon onlarda birbirlerini seviyorlardi ozaman tipki sayin erbakan gibi DOVEREK:)
DEMEKKI BU DURUMDA MHP CHP VE ERBAKAN BIRBIRLERINI COK SEVIYORLAR AMA DOVEREKKK:)
şuan Başkent Tv de sayın veya saymayın işte sözü geçen şahısın,yaşına hürmeten(başka hiçbir açıklaması yoktur inanın) toplanan insanlığa karşı Tayyib Erdoğan'ı kışkırtması yayınlanmakta.ve bunu dinlerken Sayın Recep Tayyib Erdoğanın takdire şayan sabrını sizlerin yorumuna bırakıyorum...Ayıp gerçekten yazıklar olsun
tayyor 2 falan...ayıp cidden yaa
yaşına hürmeten saygımız ve sevgimiz sonsuz ama saygıda sevgide karşılıklı.rica ediyorum şimdi aç ve dinle...hoş gerçi orda yuuuhh die bağıran kardeşler arasındasındır belki ama...neeeyse ben bu konuyu kapattım
murselyavuz
07-11-2007, 22:15
sükut her zaman ikrar değildir....
Erdoğan saygısından susuyor, Erdoğan saygısından cezaevini ev hapsine dönüştürüyor....
Erbakan Hoca sevgisinden yerden yere vuruyor....
Selametle....
sükut her zaman ikrar değildir....
Erdoğan saygısından susuyor, Erdoğan saygısından cezaevini ev hapsine dönüştürüyor....
Erbakan Hoca sevgisinden yerden yere vuruyor....
Selametle....
helal olsun işte budur!
murselyavuz
07-11-2007, 23:35
helal olsun diyorsun ama beğeni mi arttırmıyorsun oldu mu şimdi....
bi beğenide benden abimize ;)
masallah hocamin yüzünden nur damliyor.allah uzun ömürler versin..
gülbahcesi
07-12-2007, 01:26
Allah basimizdan eksik etmesin mazallah ak parti varken neolur neolmaz basimiz heran hersey gelebilir
sahiden..bumu müslümanlik? gercekleri göremeyecek kadar körlesmis insanlarimiz..yazik..Kendi menfaatini düsünen insan yan gelip yatar ugrasmaz Türkiye ve Islam icin..Adam 80küsür yasinda hala cirpiniyor ülkemiz icin..
helal olsun diyorsun ama beğeni mi arttırmıyorsun oldu mu şimdi....
arttırabilsem kuru bi helal olsun demezdim ama olmuyo yeniyim daha ama söz ilk begenim sana olacak:)
yasinkirac
07-12-2007, 02:59
niyemi hoca Necmettin Erbakan isminin önünde ne yazıyor bir bak bakalım Prf Dr. niyemi hoca o bir bilim adamı öz geçmişini oku.leopar tanklarının motorunda almanyada emegi geçmiş, türkiyedeki pancar motorunu ve zamanında devrim otomobilini üretime geçirmiş bir kişi.niyemi hoca zamanında 600 dan fazla imamhatip okullarını açmış bir kişi.niyemi hoca 100 üstünde agır sanayi hamlesi yapmış bir kişi.ve daha fazlasıı. haa bunlarda yetmezse Başbakanımızın hocası.Başbakanımız 35 yıllık siyasi hayatı var.bunun 4 buçuk 5 yılı Ak Partide geçti.Başbakanımızın bu birikimi vahiy yoluyla gelmedi.Bizlerinde içinde bulundugu MİLLİ GÖRÜŞ yuvasında 30 yıl boyunca çalıştı çabaladı.Hocanın en baştaki ögrencilerinden.Soruyorum sizlere Başbakanımızı Hocam İstanbul büyükşehir belediye başkanlıgına getirmeseydi şimdi ülkemizin başında görebilirmiydik.Şimdi siz biz diye ayrılmaya gerek yok.bir 10 yıl geriye gidin.Hocamızın seçim zamanındaki konuşmalarında aynı tasfirleri görüyoruz. o zaman sayın başbakanımızda o partideydi.o da bizim gibi alkışlardı.şimdi nolduda Erbakan Hocamı Başbakanımız bu şekilde eleştirmezken Bülent Arınç bu şekilde eleştirmezken bu sitedeki arkadaşlarımız yerden yere vuruyor.Hocanın seçim zamanı konuşmaları her zaman aynı olmuştur.belki bu yüzden kaybetmiştir bilinmez.ama arkadaşlar bu siyasetin bir oyunudur.zamanı gelir Hocamla Başbakanım aynı masada yemek yerler aynı camide saf tutarlar.ama siz napıyorsunuz birbirinizi kırıyorsunuz.onlar görüşürler ama siz aranızdaki bu olaylardan sonra birbirinize kinlenirsiniz.Hocayı kötülemek Ak partiye oy kazandırmaz aksine kaybettirir.ben ikinci oyumu kullanıcam.ilkini Ak partiye kullandım ikinciside Allah nasip ederse yine Ak parti.ama başbakanımız eger sizin gibi hocayı degerlendirseydi oyumun rengi degişik olurdu. bu hocamızın taktiklerini başbakınımızın iyi bildigini gösteriyor. bunu lütfen artık sizde anlayın ve burdaki kimseyi kırmayın.çünkü hepimiz kardeşiz
niyemi hoca Necmettin Erbakan isminin önünde ne yazıyor bir bak bakalım Prf Dr. niyemi hoca o bir bilim adamı öz geçmişini oku.leopar tanklarının motorunda almanyada emegi geçmiş, türkiyedeki pancar motorunu ve zamanında devrim otomobilini üretime geçirmiş bir kişi.niyemi hoca zamanında 600 dan fazla imamhatip okullarını açmış bir kişi.niyemi hoca 100 üstünde agır sanayi hamlesi yapmış bir kişi.ve daha fazlasıı. haa bunlarda yetmezse Başbakanımızın hocası.Başbakanımız 35 yıllık siyasi hayatı var.bunun 4 buçuk 5 yılı Ak Partide geçti.Başbakanımızın bu birikimi vahiy yoluyla gelmedi.Bizlerinde içinde bulundugu MİLLİ GÖRÜŞ yuvasında 30 yıl boyunca çalıştı çabaladı.Hocanın en baştaki ögrencilerinden.Soruyorum sizlere Başbakanımızı Hocam İstanbul büyükşehir belediye başkanlıgına getirmeseydi şimdi ülkemizin başında görebilirmiydik.Şimdi siz biz diye ayrılmaya gerek yok.bir 10 yıl geriye gidin.Hocamızın seçim zamanındaki konuşmalarında aynı tasfirleri görüyoruz. o zaman sayın başbakanımızda o partideydi.o da bizim gibi alkışlardı.şimdi nolduda Erbakan Hocamı Başbakanımız bu şekilde eleştirmezken Bülent Arınç bu şekilde eleştirmezken bu sitedeki arkadaşlarımız yerden yere vuruyor.Hocanın seçim zamanı konuşmaları her zaman aynı olmuştur.belki bu yüzden kaybetmiştir bilinmez.ama arkadaşlar bu siyasetin bir oyunudur.zamanı gelir Hocamla Başbakanım aynı masada yemek yerler aynı camide saf tutarlar.ama siz napıyorsunuz birbirinizi kırıyorsunuz.onlar görüşürler ama siz aranızdaki bu olaylardan sonra birbirinize kinlenirsiniz.Hocayı kötülemek Ak partiye oy kazandırmaz aksine kaybettirir.ben ikinci oyumu kullanıcam.ilkini Ak partiye kullandım ikinciside Allah nasip ederse yine Ak parti.ama başbakanımız eger sizin gibi hocayı degerlendirseydi oyumun rengi degişik olurdu. bu hocamızın taktiklerini başbakınımızın iyi bildigini gösteriyor. bunu lütfen artık sizde anlayın ve burdaki kimseyi kırmayın.çünkü hepimiz kardeşiz
benden sana bi beğeni
murselyavuz
07-12-2007, 03:14
yasin kardeş iyi diyorsun, hoş diyorsun, söylediklerine sonuna kadar katılıyorum....
ortamı yumuşatmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum...
kaç kere her iki tarafı uyardım bile!
ama yasin AK Partililerden beklediğimiz hassasiyeti biraz olsun biraz da SP'liler gösterse hani hiç fena olmaz diyorum!
Allah basimizdan eksik etmesin mazallah ak parti varken neolur neolmaz basimiz heran hersey gelebilir
yasinkirac
07-12-2007, 03:25
mürsel hocam iki üç gündür bu sitedeyim.keşke bu başlık açılıp hemen kitlenseydi.merak eden arkadaşlar hocamızın öz geçmişini okusalardı.evet biliyorum bende uyardım sen benden daha çok uyardın.ama bazı arkadaşlarımız gerçektende uslubu düzgün olmayan bir şekilde hocayı yerden yere vurdular.bunlar silinmedi.mürsel hocam yazdıklarını görünce bakıyorum sende refah zamanından gelmesin.hocamızın konuşmasını bilirsin.bakış açısını eleştirisini bilirsin.bunu sayın başbakanımız bizden daha iyi bilir.o yüzden susuyor.ama burdaki arkadaşlar resmen kin nefret savurma noktasına geldiler.bu benim mensubu oldugum bir partiye yakışmıyor.yedigim tasa tükürmem kimseninde tükürmesine izin vermem.ben milli görüşlüyüm.refah tabanından gelmeyim 8 yaşımdan beri.ama bu yazılanlar iki tarafada yakışmıyor.bırakalım başbakanımız gereken degerlemeyi hocamızla yapsınlar.emin olun yapıyolardır
Ümmet olarak kutuplaşmayı iyi beceriyoruz..
Şu'cu, bu'cu, o'cu..
Kalp kırmak, başka insanlara görüşlerinden dolayı mühür vurmak, ithamda bulunmak, olguları vasıflara ekletmek, bir çok ortak amaç varken tek bir ayrılıktan ütopyalar üretmek..
Herkesin bir dünya görüşü, siyasi görüşü, edebi görüşü, manevi görüşü olabilir. Bunu beyân etmek son derece normaldir, başkalarından feyzlenmek ancak bu şekilde olur, lakin bilmediklerimizi biliyor gibi görüp nefret kusmak yakışı kalır bir hareket değildir.
Necmettin Erbakan ya da Recep Tayyip Erdoğan ya da bir başkası.. Bir yirmi yıl sonra hangisi bizi yönetecek? Başka fikirler, başka insanlar çıkacak, belkide biz o olacağız o mevkilerde, bu kadar değişken bir hâl için neden bu kadar kalp kırılır anlam veremiyorum.
Bu forumda başka siyasi görüşlerden insanların olması bana mutluluk veriyor, buraya gelip fikirlerini açıklamaları bile benim için kıymet ihtiva etmekte. Ama bundan rahatsız olanlar, onlara suçlamada bulunanlar, bunu isimler üzerinden yapanlar var, buna karşılık verenlerde aynı sınıfta olmaktalar.
Siyasi sergüzeştler uğruna ortak payemizin çok olduğu kimselere lütfen kırıcı davranmayalım. Konunun amacından saptığını üzülerek görmekteyim, bu safhadan sonra kilitli kalması daha uygun olacaktır.
Fahrenheit
07-12-2007, 18:58
AkParti forumuna gelip propaganda yapmak yanlış sizin forumunuz varda neden burdasınız ....
Konu amacı dışına çıktığı için tarafımdan kilitlenmiştir...
Bundan sonra konuları amacı dışına çıkaranlar, konularda tartışma ortamı yaratanlar ve konularda ahlaksızca kişilere hakaret edenler forumdan uzaklaştırılacaklardır!...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.