fatih kısaparmak balon baskılı balon Rapid Wien:1 Beşiktaş:2 - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rapid Wien:1 Beşiktaş:2

Necip Fazıl
09-30-2010, 11:34
Beşiktaşlılar Rapid Wien’e konuk olacak
Q7'li, Guti'li Beşiktaş, Viyana kapılarında zafer arıyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde bileği bükülmeyen (7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik) siyah beyazlılar, kadrosunda 3 tane Türk futbolcu bulunan Rapid Wien’e konuk olacak. Ernst Happel Stadı’nda oynanacak maçı, Belarus Futbol Federasyonu’ndan Alexey Kulbakov yönetecek. Beşiktaş, L Grubu’ndaki ilk maçında sahasında CSKA Sofya’yı 1-0 yenerken Rapid Wien, Portekiz deplasmanında Porto’ya 3-0 mağlup olmuştu.

KANAL: Star
SAAT: 20.00
STAT: Ernst Happel
HAKEM: Alexey Kulbako

R.WİEN
Hedl
Sonnleiter
Soma
Tanju
Saurer
Kulovits
Hoffman
Veli
Dober
Hinum
Nuhiu
T.Direktör: Peter Pacult

BEŞİKTAŞ

Hakan
İ.Toraman
Zapotocny
Ferrari
İsmail
Ernst
Aurelio
Guti
Holosko
Quaresma
Bobo
T.Direktör: Bernd Schuster

Kralspor

akgurbetci
09-30-2010, 14:15
Kartallara basarilar dilerim. Ezip gecsinler rapidi ;ı:

ALmi´
09-30-2010, 16:32
İnşallah.. :)

şirine
09-30-2010, 17:11
hadi kartalım kim tutar seni:)

ALmi´
09-30-2010, 22:52
Futbol takımımız, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndaki ikinci maçında Rapid Wien’i deplasmanda 2-1 mağlup etti.
Avusturya’da oynan mücadelenin ilk yarısında iki takımın da hırslı oyunu dikkat çekti. Kontrollü hücumlarla rakibinin üzerine giden siyah-beyazlılarımız ilk ciddi pozisyonunu 11. dakikada Quaresma’yla yakaladı ancak rakiplerinden kolaylıkla sıyrılabilen Portekizli oyuncu bu atakta direği aşamadı. İlk 10 dakikadan sonra oyunu kademe kademe Rapid Wien yarı alanına yıkmaya başlayan takımımız, orta alanı iyi kapatan Rapid Wien karşısında Quaresma’nın bulunduğu sol kanattan pozisyon bulmaya çalıştı. Fakat 26. dakikada sakatlık geçiren Portekizli yıldız oyuna devam edemeyerek yerini 32. dakikada Filip Holosko’ya bıraktı. İlk yarının son 10 dakikasında tamamen kapanan ve kontra ataklarla pozisyon bulmaya çalışan Rapid Wien defansif planını yerine getirerek takımımızın gol bulmasını engelledi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Yasin Pehlivan’ın organize ettiği ataklarla ceza sahamızın çevresinde tehlikeli olmaya başlayan Avusturyalılar, 51. dakikada Türk asıllı futbolcuları Veli Kavlak’la golü buldu. İlk yarıda Quaresma’nın direkten dönen pozisyonunun benzerinde topu filelere gönderen Veli Kavlak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra rakibinin temposuna ayak uyduran siyah-beyazlılarımız, defansın arkasına attığı toplarla tehlikeli olmaya başladı. 55. dakikada Slovak oyuncumuz Filip Holosko böyle bir pozisyonda kalecinin hatasını değerlendirerek skoru 1-1 yaptı. Golden sonra temposunu arttıran ekibimiz, Holosko’yla çok net pozisyonlardan yararlanamazken, 64. dakikada sahneye Brezilyalı golcümüz Bobo çıktı. Tabata’nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo topu filelere göndererek takımımızı 2-1 öne geçiren golü attı. Bu golden sonra kalesinde ufak tefek tehlikeler yaşayan siyah-beyazlılarımız, Hakan Arıkan'ın yaptığı başarılı kurtarışlarla Avusturyalıların istediği gole izin vermedi ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçını da kazanarak puanını 6'ya yükseltti.

merve
09-30-2010, 23:11
Hadi bakalım Allah yolumuzu açık etsin :)

Cihannur
09-30-2010, 23:18
Bravo Beşiktaşım.http://img838.imageshack.us/img838/4024/alkislayansmiley3.gif (http://img838.imageshack.us/i/alkislayansmiley3.gif/)

_SoN_
09-30-2010, 23:32
Çok güzel bir maçtı,Q7 çıkmasa dahada çoşardı beşiktaş.Yinede 3 puan çok iyi.

akgurbetci
10-01-2010, 10:37
Kartallara basarilar dilerim. Ezip gecsinler rapidi ;ı:

Aferim tebrik ederim :karizmatik:

Mâsivâ
10-01-2010, 12:34
aldık 6 puanı be..böyle devam inşallah..

Ukbâ
10-01-2010, 12:43
Futbol musabakalarını sonuna kadar izleyememe gibi sorunum var.

Ancak akşam bu maçı izleyerek sonlandırdım. Müthiş keyif aldım Beşiktaşı tebrik ederim. Holoskonun bencil oynaması dışında her şey çok güzeldi.

Akl-ı Selim
10-01-2010, 12:47
Ukba şaşırtma beni sen nasıl maç izledin hayret............

Ukba gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler ya ............Sanırım yaşamaya başladım......................

ALmi´
10-01-2010, 12:48
Evet. Holosko çok bencil davrandı. Yoksa birkaç tane daha atabilirdik. Artık Beşiktaşın her maçını zevkle izliyorum. Yenilsek bile , en azından iyi oynadı diyebiliyoruz.

EpiVaTeS
10-01-2010, 12:48
Kurtlar Vadisi izledim ne yalan söyleyeyim...;D
reklamlarda baktım beşiktaş maçına...
onda da goller denk geldi...

Ukbâ
10-01-2010, 12:50
Ukba şaşırtma beni sen nasıl maç izledin hayret............

Ukba gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler ya ............Sanırım yaşamaya başladım......................

:) İzledim hocam içimdeki sesi dinledim ve iyikide dinlemişim dedim. Bu ara hakikaten neden böyle oldu sizden gelenler ile dolması gerekli yerlerim boşaldı acilen size ihtiyacım var en kısa zamanda buluşma umudu ile

Ukbâ
10-01-2010, 12:54
Kurtlar Vadisi izledim ne yalan söyleyeyim...;D
reklamlarda baktım beşiktaş maçına...
onda da goller denk geldi...

İyiki Fatma gülü izlemedin o saatte . :))) kanalları dolaşırken gördüm kurtlar vadisini ve fatmagülü . Futbola bu yönden değer viyorum bir çok diziden insanları alıkoyuyor

Beylerbeyi
10-01-2010, 13:01
özellikle 45- 60. dakikalar arası muhteşemdi. holosko çok bencildi. bjk izleyenlere zevk veriyor. sonradan nihat oyuna alınabilirdi. tabata bazen fena oynamıyor yalnız fiziği çok kötü. kız gibi. bire birlerde hep top kaybetti. bir de Guti'nin oynadığı mevki kafama takıldı. neden önlibero oynuyor anlamadım. lisedeyken hayrandım bu oyuncuya ama madritde ofansif yönü kuvvetli orta saha oyuncusuydu. bazen forvet arkası oynuyordu. bence bu mevkide daha başarılı olur. çok teknik bir futbolcu, topu istediği yere atabiliyor.

hipermuhafazakar
10-01-2010, 14:18
Beşiktaşın 2 şutuda direkten döndü. 2. tura kadar rahat gelir kartal ama UEFA asıl gruplardan çıkınca başlıyor, şampiyonlar liginde 3. olan takımlar falan gelince

OTTOMAN
10-01-2010, 14:25
Beşiktaşı Tebrik Ediyorum ...

Cihannur
10-02-2010, 00:23
Kartal, Viyana'yı fethetti!

http://img829.imageshack.us/img829/6333/golsevinci.jpg (http://img829.imageshack.us/i/golsevinci.jpg/)

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden tek temsilcimiz Beşiktaş, Avusturya'da Rapid Wien'i 2-1 yenerek gruptaki puanını 6'ya çıkardı. Kartal, 1-0 geriye düştüğü maçı Holosko ve Bobo'nun golleriyle kazanarak kupada ne kadar iddialı olduğunu herkese gösterdi.

Avrupa Ligi L Grubu'nda ikinci sınavına çıkan Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta Rapid Wien'i kendi evinde 2-1 devirmeyi başardı.

Maça hızlı başlayan Siyah-Beyazlı ekibimizin oyunun kontrolünü eline alması fazla zaman almadı. İlk dakikalarda Quaresma önderliğinde rakip kaleyi âdeta abluka altına alan Kartal, 12. dakikada gole çok yaklaştı. Portekizli yıldız, sol kanattan ince çalımlarla rakip ceza sahasına girer girmez sağ ayağıyla nefes vurdu. Ancak meşin yuvarlak alt direkten döndü. 26. dakikada ise Beşiktaş'ın ve sahanın o ana kadar en iyi oyuncusu olan Quaresma, kaybettiği bir topu kazanmaya çalışırken rakibiyle girdiği mücadelede sakatlanarak 32'de yerini Holosko'ya bıraktı.

İlk yarıdaki müthiş baskısına rağmen gol bulamayan Siyah-Beyazlı temsilcimiz, ikinci 45 dakikanın başında basit bir hatayla golü yedi. 48. dakikada Türk asıllı Yasin Pehlivan'ın sol kanattan ceza sahası içine pasında bir başka gurbetçi futbolcumuz Veli Kavlak, topu ağlara gönderdi: 1-0. Golün şokunu çabuk atlatan Beşiktaş, beraberlik sayısını Holosko ile buldu. Slovak futbolcu, 54. dakika Ernst'in harika ara pasında kaleciyi de geçerek skora dengeyi getirdi: 1-1. Bu golün moraliyle rakip kaleye iyice yüklenen temsilcimiz, 58. dakikada öne geçmeyi başardı. 64'te Tabata'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-2.

İlerleyen dakikalarda uzun toplarla Beşiktaş kalesinde tehlike oluşturmaya çalışan Rapid Wien, son bölümlerde beraberlik golüne çok yaklaştı. 83. dakikada Salihi kafayı vurdu, kaleci Hakan Arıkan ise mükemmel iki refleksle mutlak bir gole izin vermedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki 2. maçından da 3 puanla ayrılarak 2'de 2 yaptı ve Porto'yla zirve mücadelesini sürdürdü.

http://img809.imageshack.us/img809/7607/avrupaligipuandurumu.jpg (http://img809.imageshack.us/i/avrupaligipuandurumu.jpg/)

Beşiktaş'a her yer İstanbul

Son dönemde Avrupa kupalarındaki başarısını devam ettiren Beşiktaş, deplasmandaki kaybetmeme geleneğini sürdürdü. Siyah-Beyazlı temsilcimiz, Viyana'da R.Wien'i 2-1 yenerek deplasmandaki galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Bu arada Beşiktaş, G.Saray'dan sonra Rapid Wien'i kendi sahasında mağlup eden ikinci Türk takımı oldu. Sarı-Kırmızılılar, Rapid Wien'i 1999-2000'de 3-0 yenmişti.

Quaresma göze geldi

Beşiktaş'ta Quaresma şoku yaşanıyor. Dünkü maçın 26. dakikasında Guti'nin ceza sahasına gönderdiği pasta Quaresma'dan önce rakip savunma araya girerken Portekizli yıldız bir anda yere yığıldı. 6 dakika boyunca tedavi edilmeye çalışılan Quaresma kendini iyi hissetmeyince yerini Holosko'ya bıraktı. Bugün MR'ı çekilecek olan Quaresma'da yırtık şüphesi olduğu ve 3 hafta takımdaki yerini alamayacağı bildirildi.

Schuster: ikincilik garanti

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Rapid Wien'i yenerek gruptan çıkmayı büyük olasılıkla garantilediklerini söyledi. Maçı daha farklı kazanabileceklerini ifade eden Schuster, "3 kez kaleciyle karşı karşıya kaldık; ama golleri atamadık." dedi. Bu arada Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren golü atan Bobo, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 11'e yükseltti ve Oktay Derelioğlu'na 3 gol daha yaklaştı.

http://img204.imageshack.us/img204/3677/macindegerlendirmesi.jpg (http://img204.imageshack.us/i/macindegerlendirmesi.jpg/)

Not: Karşılaşmanın sonlarına doğru Beşiktaş'ın kalecisi Hakan Arıkan da sarı kart görmüştür.

Viyana'da Türk derbisi oynandı

Rapid Wien ile Beşiktaş arasında Viyana'da oynanan Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçı âdeta Türk derbisine sahne oldu. Zira her iki takımın ilk 11'inde 3'er Türk kökenli oyuncu vardı. Rapid Wien'de Veli Kavlak, Tanju Kayhan ve Yasin Pehlivan ilk 11'de sahaya çıkarken Siyah-Beyazlılarda ise Türk statüsünde oynayan Brezilyalı oyuncu Aurelio hariç kaleci Hakan Arıkan, İbrahim Toraman ve kaptan İbrahim Üzülmez temsilcimizin Türk asıllı oyuncuları idi. Beşiktaş'ın 18 kişilik kadrosunda diğer Türk asıllı futbolcular ise; Rüştü, İsmail, Nihat ve Necip'ti.

Bu arada Viyana'daki maçta Türk taraftarlar Siyah-Beyazlı temsilcimizi yalnız bırakmadılar. Ernst Happel Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaşlı taraftarlar kendilerine ayrılan 2.800 kişilik bölümü tamamen doldururken, Avusturyalı taraftarların bulunduğu bölümlerde de Türk taraftarlar göze çarptı. Viyana ve İstanbul'un dışında Almanya'dan da çok sayıda Türk taraftarın maça geldiği gözlendi. Türk taraftarların yanı sıra Avusturyalılar da karşılaşmaya büyük ilgi gösterdiler ve 50 bin kapasiteli Ernst Happel Stadı tamamen doldu. Öte yandan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hiddink ve sorumlu yardımcısı Oğuz Çetin de karşılaşmayı izleyenler arasındaydılar.

Zaman 01.10.2010