Orijinalini görmek için tıklayınız : Refarandum çalışmalarında strateji hataları
Arkadaşlar ben refarandum çalışmalarında bazı strateji hataları ile bazı konularda vurgulama eksiklikleri yapıldığını düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz ? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim .
Hüdaverdi
08-21-2010, 23:30
Ben şuna şahit oldum,bulunduğum çevrede -ki İstanbulun en merkezi yerlerinden birisidir- ne bir 'evet' tişörtlü eleman gördüm,ne bilgilendirmek için kitapçık dağıtanları,ne parti araçlarını,ne de 'evet' yazılıaraçlar.Hiç bir şey görmedim.
Kağıthane'ye bağlı bizim semt ve çok büyük,çokta önemli konuma sahip bir yer.
Genellikle chp-ak parti ye çıkar buradan oylar,ak partiye de baya kayış söz konusu.Saadetlilerde ak partiye veriyor.
Ama referandum için hiç bir çalışma göremedim.
Fazla dışarı çıkmama sıcaklar sebebiyle,ne zaman çıksam chp arabalarını kesin görüyorum dört dönüyorlar.İftardan önce geçti bir tane bangır bangır şarkı çala çala.Gerçi böyle şeyin faydası yok elbet ama kitapçık ve evlere ziyaret çok önemli.
Gültepe'yi es geçerlerse büyük oranda oy kaybı yaşanır.Zaten mailde atcam gerekli yerlere.
+
Okul ve halkeğitim merkezi karşı karşıya bizim burda ve yol üsünde,oylar buralarda kullanılcak.
Şu beyaz sprey boyamı bulsam gerekeni yapıcam ;D
Terennüm
08-22-2010, 00:44
Soy sop mevzuna girilmesi yanlıştı...memur Kemal benzetmesi sık olmadı...
EpiVaTeS
08-22-2010, 01:58
Ayrıca Ak Noktalar yetersiz...
Unutmayalım ki...
Caddeler Çok önemli iletişim merkezleridir...
Bu gibi noktalarda oldukça yetersiz durumdayız...
Daha aktifleşmeli...
Halkı Maddeler konusunda daha çok bilgilendirmeliyiz...
Halka neler yaptığımızı değilde Maddelerin ne gibi katkılar sağlayacağını anlatmalıyız...
Zira oy kullanacak bir çok vatadaşımız içeriğini bilmiyor...
Ben şuna şahit oldum,bulunduğum çevrede -ki İstanbulun en merkezi yerlerinden birisidir- ne bir 'evet' tişörtlü eleman gördüm,ne bilgilendirmek için kitapçık dağıtanları,ne parti araçlarını,ne de 'evet' yazılıaraçlar.Hiç bir şey görmedim.
Genellikle chp-ak parti ye çıkar buradan oylar,ak partiye de baya kayış söz konusu.Saadetlilerde ak partiye veriyor.
Fazla dışarı çıkmama sıcaklar sebebiyle,ne zaman çıksam chp arabalarını kesin görüyorum dört dönüyorlar.İftardan önce geçti bir tane bangır bangır şarkı çala çala.Gerçi böyle şeyin faydası yok elbet ama kitapçık ve evlere ziyaret çok önemli.
Gültepe'yi es geçerlerse büyük oranda oy kaybı yaşanır.Zaten mailde atcam gerekli yerlere.
+
Okul ve halkeğitim merkezi karşı karşıya bizim burda ve yol üsünde,oylar buralarda kullanılcak.
Şu beyaz sprey boyamı bulsam gerekeni yapıcam
İlginçtir buralarda ise (Diyarbakır) tam tersi. Yani böyle bir şehirde bile referandumla ilgili çalışmalar var. Broşür ve tişört dağıtımları var. Fakat O broşürler de eksiklikler var. Mesela madde madde sıralanabilirdi değişiklikler. Çünkü buralarda 'hayır' oyu verenler ya da boykot edenler niçin bu şekilde hareket ettiklerini bilmezler. Bunun önüne geçilmesi için bir açıklama şarttı. Bu yapılmamış.
Fakat yine de böyle bir şehir için bu bile iyi.. :)
ya bence artik tartismayi maddelere ceksek cok gereksiz konulara daldik yok soydu, yok pkk ydi, yok memurdu, yok villaydi..
Allah askina bunlarin referandumla alakasi nedir biz tezimizi siz neye hayir diyorsunuz onu halka anlatina cekersek özellikle mhp ve bdp cok zor durumda kalir..
Ben CHP'nin halka dağıttığı neden hayır kitapçığı vede kitapçıkları eleştirirdim.
CHP Anayasanın tümünün değişikliğinde Ak Partiye randevu vermediğini bu gün ise yapılmak istenen kısmi anayasa değişikliğine sanki tüm anaysa değiştiriliyormuş gibi eleştiriler getirdiğini devamlı olarak söylerdim
O kitapçıkta bulunan bu anayasa terörü çöZÜyormu gibi komik eleştirilere değinirdim.
Sonra memura grev hakkı veriyormu gibi tuzu kuru sorulara değinirdim. Memura grev hakkı verirsen yarın bir gün hastanelerde hastalara senmi bakıcan ? Okulda öğretmenlere senmi öğretmenlik yapıcaksın ? Yarın bir gün senmi polislik yapacaksın Derdim. Memura grev hakkı ver memur istesin 500 tl zam hadi bakalım sıkıyorsa verme noluyor bakalım .
Terennüm
08-22-2010, 17:51
ya bence artik tartismayi maddelere ceksek cok gereksiz konulara daldik yok soydu, yok pkk ydi, yok memurdu, yok villaydi..
Allah askina bunlarin referandumla alakasi nedir biz tezimizi siz neye hayir diyorsunuz onu halka anlatina cekersek özellikle mhp ve bdp cok zor durumda kalir..
strateji hatalarından bahsediyoruz sevgili mavera maddeleri tartışmıyoruz..olay maddeleleri izahdan çıkmış durumda;duruşla alakalı uslubla alakalı stratejilerde başbakanın konuşmalarını kim hazırlıyorsa...daha önce verdiği kardeşlik mesajlarından hamasi söylemlere kaydığını görüyoruz...hatta şerefsiz lafı çıktı ağzından ben şahsen yakıştıramadım...2 dakika önce şerefsizlik diyorsun 2 dakika sonra bu iddiayı ispat etmeyen müfteri diyor ve ekliyor daha ileri gitmem terbiyeme müsait değil..ama 2 dakkika önce o kelimeyi söylüyorsun...
kardeşlikten yaradılanı yaradandan ötürü seviyorum diyorsun hem ırkçı değiliz diyorsun çıkıp soy ve sop tartışmasının fitilini ateşliyorsun...
galiba başbakanımız yaşlanıyor:daha önceleri kalabalıkları çoşturuyordu şimdi kalabalıkları görünce kendisi çoşuyor...
aklı selim biri çıkıp durumu başbakana izah etmeli....
Cihannur
08-22-2010, 20:42
Televizyondan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül 2010 Referandumunda Evet mitinglerini fırsat buldukça seyrediyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan çok başarılı bir kampanya yürütüyor. Başbakanımız, mitinglere katılan halkımıza; Anayasa Değişiklik Paketini anlatıyor, referandumda verilecek oylarla ya milletin anayasasından ya da darbe anayasasından olunacağını söylüyor, referandumda evet oyu kullanmanın milletin anayasasını onaylamak hayır oyu kullanmanın ise darbe anayasasını onaylamak olduğunu anlatıyor; CHP, MHP, BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi, YARSAV ve bir kısım medyanın hayır cephesinde yer aldıklarını söylüyor, bir kısım muhalefetin yalanlar söyleyip iftiralar atarak yalancı ve müfteri olduklarını ve bazı müfterilerin, AK Parti'nin PKK'yla anlaşma yaptığı iftirasını şerefsizce attıklarını söylüyor. Bir kısım muhalefetin ve onların mensuplarının yalancılar ve müfteriler olduklarını sonsuza kadar kanıtlıyor.
AK Parti'nin tüm teşkilat mensupları Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi başarılı bir kampanya yürütürlerse, halkımıza Anayasa Değişiklik Paketinin içeriğini anlatırlarsa, bir kısım muhalefetin yalan ve iftiralarla yol aldıklarını söylerlerse, 12 Eylül 2010 Referandumunda % 50'den fazla Evet oyu çıkmasını ve anayasa değişikliklerinin kabul edilmesini sağlarız inşaallah.
+
Dün HAlıcıoğlundan Kemerburgaza doğru şirkete giderken, Gültepe sapağına varmadan soldaki haliç kenarındaki ( Benzinliğin karşısındaki ) bir otoparkta yaklaşık 10-15 adet Ak PArtiye ait '' Evet '' aracının yattığını gördüm...
Hüdaverdi
08-22-2010, 20:59
İlkginç.
Oysa bu taraflarda semtlerin meydanı olur.
Gültepe meydanı,,Ortabayır meydanı,,Bacadibi'neÇeliktepe'deki belli yerlere,,Sanayi Mahallesi'nde belli merkezi yere,Gülbağ,Çağlayan deresi vs. gibi yerlere gitseler çok faydası olur.Ak noktalar açılırsa daha iyi iş yapılır,insanlar bilgialmak için başvurur.Arabayla müzik çalıp geçmek eski boş işler bunlar.
Gültepeyi kaybetmek büyük bir kalenin yıkıldığı anlamına gelir.
Kağıthane belediyesi zaen ak partiye ait Fazlı Kılıç.
Demek istediğim bir faaliyet yoktu, araçlar yatıyordu ve bazıları gezici danışmanlık araçlarıydı...
EpiVaTeS
08-22-2010, 21:41
Kusura bakmayın teşkilatlarda bir kış uykusu var...
Yani herşeyi Başbakan'a bırakmışlar...
Böyle teşkilatcılık olmaz...
mehmetakif24
08-22-2010, 22:05
stratejik hatadan ziyade milliyetçi cephenin oylarını almak için BBPnin ön planda tutulması gerektiği ve MHPnin zihniyetsizliğinin açıkça gösterilmesi gerekir.
Hüdaverdi
08-22-2010, 22:07
'Evet' çıkacağı için (inşallah) uyuşukluk var belli ki,bu inanca hakim oldukları için böylesine rahat hareket diyorlardır.
Fatih Altaylı'nın şu yazısını okumakta fayda var;
Bu CHP, bu AKP’yi geçebilir mi?
TÜRK siyasetinin önümüzdeki 1 yıl boyunca soracağı soru bu değil mi? Seçimlere kadar, ki tahminen mayıs ila temmuz arasında bir yerlerde yapılacak, bu sorunun yanıtı tartışılacak.
CHP, AKP’yi iktidardan aşağı indirebilecek mi?
CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde geçmişe göre oylarında ciddi bir artış yaşadığı kesin.
Ama bu yeterli olacak mı?
Liderlere baktığınız zaman Tayyip Erdoğan’ın tarzı, tavrı, karizması belli.
Kılıçdaroğlu da tamamen farklı bir portre olarak başarılı.
Her iki lider de, halk tarafından, kendi kitleleri tarafından seviliyor, beğeniliyor.
Üstelik Kılıçdaroğlu, kendinden önceki lidere oranla bir farklı başarı daha yakaladı.
Tartışma konularını o belirlemeye başladı.
Eskiden Erdoğan söyler, Baykal yanıt verirdi.
Şimdi Kılıçdaroğlu söylüyor, Erdoğan yanıt veriyor.
Tartışma gündemini belirlemede Baykal’dan daha başarılı.
Ancak her şey buraya kadar.
Daha sonra AKP’nin CHP’ye karşı ezici üstünlüğü başlıyor.
O üstünlüğün adı “teşkilat”.
AKP, teşkilat konusunda CHP’nin kat be kat önünde.
Daha fazla kaynağa sahip olmaları bir yana, çok daha iyi çalışan bir teşkilatı var AKP’nin.
Toplumun kılcal damarlarına kadar nüfuz edebilen, çok iyi örgütlenmiş, hiç boş alan bırakmayan bir yapı AKP.
Her şeyi izliyor, her şeyi gözlüyorlar. Ev ev, kapı kapı dolaşıyorlar.
Kadın kollarından inanılmaz bir biçimde yararlanıyorlar.
Genel Başkan’ı hiçbir şekilde desteksiz bırakmıyorlar.
CHP’de ise bu yok.
Kılcal damarlara nüfuz edebilecek bir yapılanma içinde değiller.
Pek az yerde kapı kapı dolaşıyorlar. Evlere belirli bölgelerde girebiliyorlar.
Gözlem güçleri zayıf. Parti içi iletişim de güçlü olmadığı için, AKP’nin zaaf noktalarını
yakalayamıyor, bunun üzerine gidemiyorlar. Siyasette çok boş alan bırakıyorlar. AKP’nin güçlü olduğu
alanlara giremiyorlar. Emin olun, seçim günü geldiğinde sandık kurullarında görev alacak CHP’li
sayısı fazla olmayacak.
O kadar ki, genel başkanlarına bile yeterince destek olmuyor, Kılıçdaroğlu’nu boş koltuklara
konuşur durumda bırakmaktan bile gocunmuyorlar.
Bu yüzden de CHP’de Kılıçdaroğlu, arkasında iyi organize olmuş bir örgüt desteği olmadan çalışmak zorunda kalıyor.
Böyle bir CHP’nin Kılıçdaroğlu sayesinde seçimlerde geçmişe oranla çok daha iyi oy alacağından kuşkum yok. Ama böyle bir CHP’ nin, AKP’yi iktidardan edebilmesi güç.
10 Ağustos 2010
---
Bu durmun değişmemesi lazım kesinlikle.
+
Kardeş orda dur bakalım. Hangi mahalledesin bilmiyorum fakat tüm teşkilat elinden geleni yapıyor. Senin yazdıklarını okuyunca binlerce kitapçığı başka ilçe de mi dağıttık acaba diye düşündüm. Diğer taraftan Ak nokta lar kağıthane nin çeşitli yerlerinde 1,5 aydır vatandaşa hizmet veriyor. Kağıthane li yaz nedeniyle Hasbahçe de çalışmalarımız da yoğunlukla orada dır. Gel Aknokta da çayımızı iç çalışmaları gör sende bir kaç kitapçık dağıtmış olursun..
Hüdaverdi
08-22-2010, 22:11
Gültepe,Harmantepe Mahallesi.
Kağıthanedeki örgütle hareket ediyorsan bir zahmet söyle buralara yoğunluk versinler,chp çok iyi değerlendiriyor buraları.
Gültepe,Harmantepe Mahallesi.
Kağıthanedeki örgütle hareket ediyorsan bir zahmet söyle buralara yoğunluk versinler,chp çok iyi değerlendiriyor buraları.
Akparti teşkilat yapılanmasını biliyor musun bilmiyorum lakin her mahalle de teşkilat olarak yapılanmamız mevcuttur. Gençlik kolları Kadın kolları Ana kademe olarak.
Şikayetin varsa delegeliğe uğrayıp şikayetini mahalle teşkilatına iletebilirsin. Sonuç alamadığında ilçe merkezin de sana yardımcı olunacaktır. Bizzat ilçe başkanı tarafından. ;)
Bu arada bende tam tersi benim mahallemde Cehape lileri göremiyorum.. Onlar sanırım güçlü olduklarını düşündükleri mahallelere yoğunlaşıyorlar.
TEŞKİLAT OLARAK BİRAZ ZAYIF KALINDIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM. ak noktalar haricinde herhangi bir çalışma görmüyorum ve ak noktalarda çok lakayıt. detaylı bir çalışma yapılması ve herkesin işine sağlam bir şekilde sarılması gerekiyor.
Terennüm
08-23-2010, 13:36
teşkilatların yapamadığı çalışma ve fedakarlıkları sivil toplum örgütleri yapmaktadır...teşkilatlar ise sadece genel merkeze şirin görünme adına günlük faaliyetlerine devam etmektedir..emin olun teşkilattakilerin büyük çoğunluğu dağıttıkarı kitapçıkları dahi açıp okumamıştır...
velhasılkelam yaptıkları işler ise hesap hesap hesap....
teşkilatların yapamadığı çalışma ve fedakarlıkları sivil toplum örgütleri yapmaktadır...teşkilatlar ise sadece genel merkeze şirin görünme adına günlük faaliyetlerine devam etmektedir..emin olun teşkilattakilerin büyük çoğunluğu dağıttıkarı kitapçıkları dahi açıp okumamıştır...
velhasılkelam yaptıkları işler ise hesap hesap hesap....
KESİNLİKLE DOĞRU SÖYLÜYOR ARKADAŞIM. BİZİM TEŞKİLAT İÇERİSİNDE BİLE KİTAPÇIK OKUMAYAN ÇOK İNSAN VARDIR. BİLMEYEN İNSANLARA NASIL AÇIKLAMA YAPIYORLAR VE NASIL İKNA EDECEKLER ÇOK MERAK EDİYORUM.
Türkiyenin büyük internet sitelerine Refarandumla alakalı reklam verilsin .
Cihannur
08-24-2010, 17:59
Türkiyenin büyük internet sitelerine Refarandumla alakalı reklam verilsin .
Bu önerinizi AK Parti'nin İnternet sitesine girerek Akim'e (AK Parti İletişim Merkezi) tıklayıp orada başvuruda bulunup AK Partili Yetkililere iletebilirsiniz.
'Hayır'cı partilerin genel seçim provası olarak gördükleri referandum oylamasını anlamış oldum ki AK Parti de aynı şekilde görmekte. Ve buna istinaden, AK Parti de referandum propagandasını değiştirilecek maddeler ekseninde yapmıyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli muhatap alınarak, kalitesiz tartışmalara da girilmekte sıkça.. Büyük kısmı çözülmüş başörtüsü meselesini anayasa mahkemesine şikayet ederek alaşağı eden parti ve şakşakçıları bugün hangi yüzle çıkıp da 'Türban sorununu biz çözeriz!' diyebiliyor? Bunu söyleyebilen bir zihin hastalıklıdır, değil akıl alınıp da ortak bir anayasa yapmayı, kaale alıp da cevap bile verilmeyecek kalitededir. Teröristbaşının söylediklerini referans alıp, referandumda seçim malzemesi yapanlara ise milletimiz hem referandumda hem de genel seçimlerde gereken cevabı verecektir. Hazır nefsimiz körelmişken az daha sabır..
otuz beş gün kala demiştim, vatandaş değişecek maddeleri anladıkça evet oranı pozitif şekilde artacak, insanlar genelde kısa, öz ve anlaşılabilir bilgilerden hoşlanıyor yani kitapçık pek çok kişi tarafından okunduğunu sanmıyorum, genel başkanımız, başbakanımız referandum çalışmasını süper bir şekilde yürütüyor, Allah sağlık,sıhhat ve güç versin, Allah başımızdan eksik etmesin, teşkilatlar biraz daha sorumluluk alıp ,biraz daha gayret gösterse iyi olur
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.