fatih kısaparmak balon baskılı balon Saadet’in derin adamları... - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saadet’in derin adamları...

Terennüm
07-30-2010, 15:42
Star gazetesi yazarı Nasuhi Güngor: "Bir siyasi partinin iplerini elinde tutmak için, daha dün Hz. Peygamber’le alay eden bir adamın kapısına düşmeye değer miydi?"

Bahtımız bir kere ‘derin adamlar’dan açıldı ya, çektikçe geliyor gerisi. İşte şimdi de Saadet Partisi’nin ‘derin adamlar’ı sahnede. Bazı konularda maskeye ihtiyaç kalmadığından olsa gerek, CHP’den ‘derin takviye’ almaktan da çekinmediler.
Takip edenler hatırlayacaktır. Saadet Partisi’nin tartışmalara neden olan kongresi öncesinde ve sonrasında birkaç değerlendirme yazısı yazdım. Numan Kurtulmuş’un ve siyaset tarzının Türkiye için önemine dikkat çekmeye çalıştım.
Olmadı. Oğuzhan Asiltürk-Şevket Kazan ortak yapımıyla iş karakola düştü. Dün Asiltürk’ün açtığı ‘kongre iptali’ davasına bakan hakim, Saadet Partisi genel merkezine geldi. Niçin? Olaylı geçen kongreyle ilgili ihtiyati tedbir kararı vermek ve kongre evraklarına “deliller karartılmasın” diye el koymak için.
İşin devamını da kısaca aktarmakta yarar var. Eğer Asiltürk’ün istediği olursa, mahkeme Numan Kurtulmuş’un yetkilerini elinden alacak. Ardından mahkeme partinin yönetilmesi için ‘kayyum’ atayacak. Muhtemelen tarafsızlık gerekçesiyle bu ‘kayyum’ dışarıdan bir ya da birkaç isim olacak.
Aslında belki de Saadet’in derin adamlarının bunca yıllık hayali gerçekleşmiş olacak ve parti doğrudan ‘devlet’ eliyle yönetilecek.
Peki bunca yılın emeğine, fedakarlığına ve siyasi geleneğine yakışan bu muydu? Bir siyasi partinin iplerini elinde tutmak için, daha dün Hz. Peygamber’le alay eden bir adamın kapısına düşmeye değer miydi?
Şevket Kazan’ı Önder Sav’la buluşturan ortak noktayı başka türlü nasıl tarif edebiliriz. Biri yıllarca yanında olduğu genel başkanı bir gecede yok sayan ve hiçbir şey olmamış gibi yenisiyle yola devam eden adam.

Diğeri ‘Sen bu işleri iyi bilirsin. Bu genel başkandan nasıl kurtuluruz? Bize karanlık koridorlardan bir yol göster’ telaşıyla ona koşan bir adam.
Referandumla ve Türkiye’nin önemli sorunlarıyla ilgili tavrını son derece net bir duruşla ortaya koyan Numan Kurtulmuş’u cezalandırmak adına bunları yapabilmek, gerçekten akıl alır gibi değil.
Bilen bilir, bilmeyenin de canı sağ olsun. Bugüne kadar geleneğe hürmette kusur etmedim. Yeri geldi bunun bedelini ödemekten de çekinmedim. Milli Görüş hareketini, çizgisini, ve duruşunu daima önemsedim. Bu topraklar için böyle bir çizginin hayati değer taşıdığına inandım. Bugün de aynı inancımı koruyorum.
Onlarla her konuda aynı görüşte olduğum ya da Saadet Partili olduğum için değil. İki örnekle tamamlayayım.
Birincisi, Türkiye’nin giderek gerginleşen siyasi atmosferinde Kurtulmuş’un siyasi üslubu ve sorunlar karşısındaki cesur çözüm önerileri, onun kendisine oy veren ya da vermeyen kitleler nezdindeki itibarını sürekli artırıyor.
İkincisi Numan Kurtulmuş, bu konuda tek başına da değil. Birkaç gün önce parti adına açıklama yapan Şeref Malkoç’un tavrına bir iki cümleyle dikkat çekmek istiyorum.
Şeref Malkoç, uzun yıllardır aktif siyasetin içinde yer alan, aynı zamanda çok değerli bur hukukçu. Kazan-Sav buluşması ve partiyi yeniden kongreye götürmek isteyenlerle ilgili sorulara cevap verirken ekranda onu izledim. Ölçülü, dengeli, sakin; ama taşı gediğine koymaktan da sakınmayan bir portre.
İşi devletin ve de her türlü karanlık odağın kucağına taşımaya niyetli olanlar ne kadar çırpınsalar da, Türkiye’nin yakın geleceğinde bu siyaset tarzının çok önemli bir rolü olacak.
Hep birlikte göreceğiz.
Nasuhi Güngör / Star

Ertuğrul ÖZGÜL
07-30-2010, 15:52
Erbakanın onayı olmadanda bu işler olmaz... yani geçen ki paylaşım anlam ifade etmiyor.... hani erbakancı olan çıksın konusu... tam tersi olduğu açık....

İntifada
07-30-2010, 16:10
ne aradılar acaba savın kapısında...
Kim soktu bu fitneyi aranıza diye soruyordumda bana kızıyordu millet...

redyellow
07-31-2010, 00:27
ne aradılar acaba savın kapısında...
Kim soktu bu fitneyi aranıza diye soruyordumda bana kızıyordu millet...

yine kızarız.

İntifada
07-31-2010, 00:58
yine kızarız.

iyi siz kızmaya devam edin...
Sav sokmuştur belki ne düşünüyorsunuz?

HaArP
07-31-2010, 01:02
Bu Tarz yazılar hoş değil ! Müslümanlar arasına fitne sokar... !

İntifada
07-31-2010, 01:07
Bu Tarz yazılar hoş değil ! Müslümanlar arasına fitne sokar... !

bende onu diyorum zaten...
Ortada bir fitne var ve müsebbibi kim merak ediyorum...
Şevket kazan gibi erbakana yakın bir insanın hangi sebeple savla görüştüğünü merak ediyorum

HaArP
07-31-2010, 01:13
bende onu diyorum zaten...
Ortada bir fitne var ve müsebbibi kim merak ediyorum...
Şevket kazan gibi erbakana yakın bir insanın hangi sebeple savla görüştüğünü merak ediyorum

Kardeşim... Başkalarıda İslam Düşmanı Rasmussen'i özür dilememesine rağmen Nato çerçevesinde kabul etmek zorunda kalanları merak eder... !

o itibarla ''Fitne Uykudadır'' uyandırmamak gerek kanaatindeyim acizane !

İntifada
07-31-2010, 01:26
Kardeşim... Başkalarıda İslam Düşmanı Rasmussen'i özür dilememesine rağmen Nato çerçevesinde kabul etmek zorunda kalanları merak eder... !

o itibarla ''Fitne Uykudadır'' uyandırmamak gerek kanaatindeyim acizane !
merak edenin merakını gideririz...
Konu sp ve bu konuda sorularım var...

HaArP
07-31-2010, 01:29

Sizi engellemek gibi bir amacım yok kardeşim mazur görünüz... Sadece Kardeşlerimi acizane fitneden engelleme gayretinde İttihad-ı İslam noktasından hareketle Müslümanların Siyasi arenadaki mecburi 2 adım ileri 1 Adım geri stratejilerinden etkilenmemesini ve de Cımbızla çekilen hataların Müslümanca örtülmesi gerektiği kanaatini taşıyorum... Lütfen yanlış anlamayınız...

redyellow
07-31-2010, 18:52
sayın haarp;

Herkes kendisine yakışanı yazar.

Siz de kendinize yakışanı yazmışsınız.

Teşekkür ederim.

redyellow
07-31-2010, 18:53

hani nato genel sekreter yardımcısı bir türk olacaktı, ne oldu? daha çok bekleyecek miyiz?

merak edenin merakını gideriyorsun ya merak ettim ya:)

İntifada
07-31-2010, 19:31
bu konularda yakışanı değil gerçeği yazmak gerekir...
Gereksiz ironilere gerek yoktur...

redyellow
07-31-2010, 19:42
Gereksiz ironilere gerek yoktur...

GEREKSİZ İRONİLERE GEREK YOKTUR.

yüzde yüz katılıyorum ve yazdığınız yazıya aynen uymaya davet ediyorum sizi ve yandaşlarınızı.

İntifada
07-31-2010, 19:53
evet bencede...
İroninin ''GEREKSİZİ'' hiç hoş olmuyor...

redyellow
07-31-2010, 19:55
o zaman yapmayacaksınız.

HaArP
07-31-2010, 20:07

Her söylediğin doğru Olsun lakin Her doğru her yerde söylenmez ! Acizane Kardeşlerimi fitneye düşmemeleri için acizane ikazımı müslüman olarak yaptım ! Gerisi sizlerin kararıdır...!

Terennüm
07-31-2010, 20:21
neyin fitne neyin gerçek olduğu aşikar..gerçekleri fitne diyerek hedef saptırmanın alemi yok...bu kongre herşeyin alenen ortaya döküldüğü maskelerin düştüğü bir kongre olarak tarihe geçecektir...

redyellow
07-31-2010, 20:32
herkes kendine yakışanı yazar.

Terennüm
07-31-2010, 20:42
bize yakışanı değil ortada olan tabloyı yazıyoruz...

Mavera
07-31-2010, 20:45
herkes kendine yakışanı yazar.

abi sizin bu "yakistirma" lariniza hastayim :)

rizzelli
07-31-2010, 23:26
hani nato genel sekreter yardımcısı bir türk olacaktı, ne oldu? daha çok bekleyecek miyiz?

merak edenin merakını gideriyorsun ya merak ettim ya:)

Hüseyin Diriöz NATO Genel Sekreter Yardımcılığına atandı

15:41 | 16 Temmuz 2010
NATO Genel Sekreter Yardımcılığına Cumhurbaşkanlığının eski Dışpolitika Başdanışmanı Büyükelçi Hüseyin Diriöz atandı.

NATO sözcüsü, "Savunma Politikası ve Planlamasından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına" getirilen Diriöz’ün siyasi-askeri politika ve planlama konularında NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in birinci danışmanı olacağını söyledi.

Mavera
07-31-2010, 23:29

NATO Genel Sekreter Yardımcılığına Cumhurbaşkanlığının eski Dışpolitika Başdanışmanı Büyükelçi Hüseyin Diriöz atandı.

NATO sözcüsü, "Savunma Politikası ve Planlamasından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına" getirilen Diriöz�ün siyasi-askeri politika ve planlama konularında NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen�in birinci danışmanı olacağını söyledi.

buna argoda "kapak" filan mi diyorlar :) ya bu yeni nesil genclik bozdu bizim dilimizi, cok terbiyesizlestik bize yakismayan sözler söylüyoruz :)

Cihannur
07-31-2010, 23:37

NATO sözcüsü, "Savunma Politikası ve Planlamasından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına" getirilen Diriöz'ün siyasi-askeri politika ve planlama konularında NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in birinci danışmanı olacağını söyledi.

Yaşasın AK Parti! Dertlere Derman AK Parti.http://img815.imageshack.us/img815/7572/alklayansmiley1.gif (http://img815.imageshack.us/i/alklayansmiley1.gif/)

HaArP
08-01-2010, 00:31
neyin fitne neyin gerçek olduğu aşikar..gerçekleri fitne diyerek hedef saptırmanın alemi yok...

Anlayamadım kardeşim... Hedef saptırmak mı ?

İntifada
08-01-2010, 00:45
rizzeli abi sen çok yaşa ben yarını bekliyordum cepten haber paylaşımı yapamadığımdan ...

El Emin
08-01-2010, 00:47
buna argoda "kapak" filan mi diyorlar :) ya bu yeni nesil genclik bozdu bizim dilimizi, cok terbiyesizlestik bize yakismayan sözler söylüyoruz :)

Yakaladım seni abi...:) Vay vay vay...;D;D;D

HaArP
08-01-2010, 00:48
Öncelikle İslam Partilerden Üstündür... ! Bu itibarla kardeşlerimizin siyasal münazaralarından çok İslami hassasiyetleri acizane korumaya gayret ediyorum ki aramıza fitne girmesin ! İnş... Yanlış anlaşılmıyorumdur...

Öncelikle bizler Müslümanlar olarak Dünyaya Osmanlı Saadetini getirmek için yola çıkmış Ak Parti sayesinde Yolları açmakta kararlı Müslümanlarız... Lakin Hiç bir müslüman Natoyu Övmemeli Natonun Tarihini ve ''Teröre Savaş'' konseptinde Bir numaralı Ordu olduğunu kesinkle altını çizerek söylemek gerekir ki bilmeliyiz !

Rasmussen İlluminati'ye Bağlı Dış İlişkiler Konseyinin Seçtiği İslam'a, Teröre Karşı savaş konseptini Türkiye'nin Dğişimi ve büyümesi sayesinde Son konjektürde ! ''Radikal'' diye görünen Afrika kıtası ve Ortadoğu Merkezli konsept ile çalışmaktadır !

Her Müslüman gibi Nato Konseptini değiştirdiğimiz sürece Mecbur olduğumuz şeyleri yapmak zorunda bırakılmaktayız ! O yüzden lütfen kardeşlerimiz herşeyi övmesin ! Hakkı Teslim etmek gerekir ! Nato bu zamanın belalısıdır ! İnş... Türkiye Nato'daki Hareket Tarzını İslami şekilde en kısa sürde değiştirme gayretlerinde sonuç alır ! Bu sonuçlar alınana kadar övmek Müslüman için Tehlike arz eder ! acizane bildirmek istedim !

Mavera
08-01-2010, 00:52
Yakaladım seni abi...:) Vay vay vay...;D;D;D

ama bende kendime yakistiramadigimi söyledim :).. yok abimizin birisi bize hic birseyi yakistiramiyor ya o halde bizde bari lafimizi esirgemeyelimde tam yakistiramasin dedik ;D;D

redyellow
08-01-2010, 12:44

NATO sözcüsü, "Savunma Politikası ve Planlamasından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına" getirilen Diriöz’ün siyasi-askeri politika ve planlama konularında NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in birinci danışmanı olacağını söyledi.

nisan 2009 da nato genel sekreterliğine onay verdik, temmuz 2010 sekreter ataması yapılmış.

Duymamıştım...16 temmuz tarihli imiş yani yeni... Teşekkürler bu bilgi için.

Mavera Nickli Üyeden Alıntı
buna argoda "kapak" filan mi diyorlar ya bu yeni nesil genclik bozdu bizim dilimizi, cok terbiyesizlestik bize yakismayan sözler söylüyoruz

15 gün önce olmuş, aylardır bekleniyordu ben duymamıştım, eminim ki sen de duymadın ama sıfr bana saldırmak için argo kullanarak kendini yakışanı yapıyorsun!

terbiyesiz olduğuna katılıyorum.