fatih kısaparmak balon baskılı balon Saadet, Akpartiyle birleşmeli mi? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saadet, Akpartiyle birleşmeli mi?

SeHzAdE17
02-06-2010, 20:05
Yorumlarınızı bekliyorum

merve
02-06-2010, 20:07
NEE ?? Saadet ile Ak parti mi ?? Bu iki ismi yan yana bile görmek istemiyorum!! CHP olur Saadet olmaz yani o derece !!

SeHzAdE17
02-06-2010, 20:11
CHP olur Saadet olmaz yani o derece !!
Ciddi olamazsın

Terennüm
02-06-2010, 20:16
...............

merve
02-06-2010, 20:20
Ciddi olamazsın

Çok ciddiyim !! O saadet partililer varya seçim zamanı neler yaptılar :@ Onların yaptığını CHP yapmadı ;;) yaşayan bilir !! Onlar kadar çirkefini tanımadım ben :kızdım: Kötü konuşacağım şimdi tövbe tövbe :kızdım:

SeHzAdE17
02-06-2010, 20:24
Çok ciddiyim !! O saadet partililer varya seçim zamanı neler yaptılar :@ Onların yaptığını CHP yapmadı ;;) yaşayan bilir !! Onlar kadar çirkefini tanımadım ben :kızdım: Kötü konuşacağım şimdi tövbe tövbe :kızdım:
Ben Şahsen kardeş parti olarak görüyorum tamam oylar bölünmüş olabilir ama chpylede kimse aşık atamaz ben görüşüne saygılıyım sadece chp kısmı pek iyi olmadı gibi geldi bunların yaptığını bu ülkeye kim yaptıki

Tuğrul Paşa
02-06-2010, 22:15
NEE ?? Saadet ile Ak parti mi ?? Bu iki ismi yan yana bile görmek istemiyorum!! CHP olur Saadet olmaz yani o derece !!

O sizin kendi ideolojik görüşlerinizden ötürü bulunduğunuz tespit'dir.
Bazı insanların fikriyatına göre'de, Ak Parti'den başka hiç bir siyasi parti'nin gerek belediyeler nezdinde gerekse'de toplumsal konularda hiç bir projesi olmamıştı (!)
Buda bir önyargıdır...

Şu anda seni en çok etkileyen lider kim deseler Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş derim.Siz olaylara çok ''Partizanca'' yaklaşıyorsunuz,İdeolojik görüş ve birikimleriniz gözünüzü kör etmesin diyorum.

ALmi´
02-06-2010, 22:37
Her ne kadar Erbakanın Ak parti için hiç hoş olmayan söylemleri ile karşı karşıya gelsek de , bu durumu Erbakana da Saadete de yakıştıramasak da yine de Chp ile Sp arasında dağlar kadar fark var. Bir tutamam ne olursa olsun.

Konuya gelirsek ;
Ak ve saadet asla birleşmez. Belki birçok konuda hemfikir olunur ama birleşmeye gelince sanmam.

merve
02-06-2010, 22:39
O sizin kendi ideolojik görüşlerinizden ötürü bulunduğunuz tespit'dir.
Bazı insanların fikriyatına göre'de, Ak Parti'den başka hiç bir siyasi parti'nin gerek belediyeler nezdinde gerekse'de toplumsal konularda hiç bir projesi olmamıştı (!)
Buda bir önyargıdır...

Şu anda seni en çok etkileyen lider kim deseler Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş derim.Siz olaylara çok ''Partizanca'' yaklaşıyorsunuz,İdeolojik görüş ve birikimleriniz gözünüzü kör etmesin diyorum.

Benim partizan olduğumu kim söylemiş ?? Takım tutar gibi parti desteklemem ben!!
Önyargı değil yaşadıklarımdan bahsediyorum onların sinsi sinsi çalışmalarından, Ak partinin kuyusunu kazmalarından !!
2007 seçimlerinde canlı şahitleriyim, yaşamamışsınız yorum yapmayın!

Tuğrul Paşa
02-06-2010, 23:05
Benim partizan olduğumu kim söylemiş ?? Takım tutar gibi parti desteklemem ben!!
Önyargı değil yaşadıklarımdan bahsediyorum onların sinsi sinsi çalışmalarından, Ak partinin kuyusunu kazmalarından !!
2007 seçimlerinde canlı şahitleriyim, yaşamamışsınız yorum yapmayın!

Sn Merve hanım;

Ya siz yazdıklarınızın farkında değilsiniz ya da partizanlığın ne olduğunu bilmiyorsunuz.
Bir önceki iletiniz de CHP ile AKP'yi birleştirdiniz de (!), Saadet partisi size ne büyük kötülük (!) yapmış olabilir ki bu kadar kesin ve kati şekilde Saadet partisini kendinize bu kadar uzak görüyorsunuz.

Bakınız başka bir başlıkta sn Nusret'e aynen cevaben şu satırları yazmıştım ,aynen buraya aktardım,okumanızı tavsiye ederim.Çünkü töhmet altında bıraktığınız insanları biraz tanımanız gerekecek...

"Sn Nusret ;

Ukalık olarak algılamayınız lütfen, ama eğer yaşınız doğru ise 24 olsa gerek.Milli görüşün bütün evrelerinde yıllarca acı ve çile yolculuklarıyla yoğrulmuş bütün insanlara kanaatimce haksızlık ediyorsunuz.

O facia ve rezillik dolu 28 şubat kararları alındıktan sonra çil yavrusu gibi dağılmış müslümanları ve beğenmediğiniz o cemaatçileri de ayrı ayrı tefrika'ya bölüp,Fethullah Gülen grubu Ecevit'e, Süleymancılar Mesut Yılmaz'a diğerleri de Tansu Çiller'in partisine tranfer edildi haberiniz varmı?
Dolayısıyla cemaatleri de o kadar küçümseme istersen

Amacımız aynı kalbi duygularla hareket eden müslümanların ortak hareket etmesidir.Yoksa bölünmek değildir.

O günlerde;" 28 Şubat 1000 yıl yaşayacak" denen bu rezaleti de ALLAH'a şükürler olsun ki Sayın Erbakan'ın tedristanından geçen talebelerine bitirmek nasip olmuştur.Bunu da inkar edecek değiliz, göremeyecek kadar da kör değiliz.

Cemaatçi olmamak ,cemaat gerçeğini görmeye mani olmamalıdır.Ben de cemaatçi değilim ama bu toplumun var olan cemaat gerçeklerini görmeme engel değil..."

Ak Koza
02-06-2010, 23:27
Birleşmemeleri kanatindeyim Tek Parti Tek İktidar görüşündeyim

Özgür Çağrı
02-06-2010, 23:34
Olmayacak duaya amin denmez.
Olasılıkları konuşalım bu dediğiniz olacak iş değil :)
Ak parti ve saadet
Biz istesek bile saadet partililer kesinlikle kabul etmezler.

merve
02-07-2010, 00:45
akıncı: sadece görüşünü yazıp bırakmak varken illaki bi laf sokuşturacaksın değil mi? yoksa çatlarsın:)

Ulusalcılarmış felanmış, yahu azcık insaf edin be, daha dün saadet genel başkanı meclisteki tartışma ile ilgili mhpye nasıl sözler söyledi?

Hiç mi görmüyorsunuz bunları?

Ulusalcılar kim biz kim yahu?

Bunu yazmanızı ben hakaret olarak kabul ederim gerçekten.

Ulusalcılar bu ülkede en son bizimle yanyana konacak gruptur belki de.

Biz Sn. Numan Kurtulmuştan bahsetmiyoruz, dikkatinizi çekerim ;;)

manifesto
02-07-2010, 01:09
Yok daha neler..

EpiVaTeS
02-07-2010, 02:16
Olmayacak bir şey...
Hiç konuşmaya bile gerek yok yani...

redyellow
02-07-2010, 02:24
Taş yerinde ağırdır:)

Merve hanım:

Gerçekten de siz partizan değilsiniz:)

Size partizan diyenin ağzı bal yesin:)

İntifada
02-07-2010, 02:25
Birleşicektik neden ayrıldık diye bir soru sorarım böyle bir birleşme olursa?
Başbakanımız ve partimizin ileri gelenleri her zaman saygılarını sürdürmüşlerdir erbakan hocaya ama hocadan aynı sıcaklığı ak parti kurulduktan sonra göremedik.Gün geldi bizansın torunları olduk,gün geldi cehennem sebebi olduk,gün geldi siyonist uşağı olduk,gün geldi amerikan uşağı olduk.Bence olmamalı böyle bir birleşme.

Mervenin söylemek istediklerini ben çok net anlıyorum.Caddelerde bayraklarımızı görmek çıldırtıyordu saadeti.Kaç tane kavga oldu televizyonlara bile yansıdı .

Zaten şu an saadet partisi bizimle birleşmez ulusalcılar yakın ilgi göstermekte saadete olursa onların partileriyle birleşsinler biz kendimize çok şükür yetiyoruz

redyellow
02-07-2010, 02:31
akıncı: sadece görüşünü yazıp bırakmak varken illaki bi laf sokuşturacaksın değil mi? yoksa çatlarsın:)

Ulusalcılarmış felanmış, yahu azcık insaf edin be, daha dün saadet genel başkanı meclisteki tartışma ile ilgili mhpye nasıl sözler söyledi?

Hiç mi görmüyorsunuz bunları?

Ulusalcılar kim biz kim yahu?

Bunu yazmanızı ben hakaret olarak kabul ederim gerçekten.

Ulusalcılar bu ülkede en son bizimle yanyana konacak gruptur belki de.

talassa
02-07-2010, 02:54
olmayacak duaya amin denmez

SeHzAdE17
02-07-2010, 10:58
Arkadaşlar birbirmizi kıracaksak kapatalım bu konuyu pişman oluyorum yavaş yavaş açtığıma ben resmi bir birleşme demiyorum boşu boşuna oylar bölünmesin kardeş kardeşe kırılmasın diyorum ama şimdidedn atışmalar başladı bu iş yaş gibi zaten:)

Ukbâ
02-07-2010, 11:35
SP ile Ak partinin tüzük ve misyon acısından büyük farklılıkları vardır. Dokusal ve faaliyetsel olarak siyasi vizyonları değişkenlik arz ediyor. Geçmişte şartların olgunlaşmamasından dolayı islami cizgi ile siyaset yapmanın zinde güçler karşısında parcalanmasını hep beraber yaşadık bu tecrübenin varlığı ile Ak parti iktidara gelmiştir. SP dış siyaset anlayışı ABD ve AB ile olan işbirliklerine bakış acıları çok farklı o yüzden birleşmeleri mümkün değildir.

Son dönemlerde Numan beyin adımları ile çok daha demokratik çok daha kapsayıcı farklı olana tahammül eden bir profil var ortada , siyasi hareket alanlarındaki bu gelişme sağlanırda kitleleri etkileyebilecek siyaset geliştirirlerse muhalefet olarak kalmaları bile ülkemiz için güzel olur .

Beritan
02-17-2010, 17:11
mervecim bu cevabı senden hiç beklemezdim...
çünkü ben chp ye veririm ak partiye vermem diyenleri kınarken senin gibi aklı başında şeker bi kızdan bunu duymak çok büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için...ama eminimki, başka bir sebebin vardır..

bu konudaki düşüncemde...eskiden çok ama çok katıydın..(tabi yine chp diyemedim) olmaz derdim...ama keşke olsa....böyle bölünerek sol tarafa alan bırakılması...ve milletin bu konular hakkında yorum yapması....hep muhafezakar kişilerin bir biri ile tartışması beni çok üzüyor....boş yere kalp kırıklıkları..
ama bir birleşme olmaz...iki tarafta alttan almıyor....ama ne yalan söyliyim çok sevinirim...:güzel:

EpiVaTeS
02-17-2010, 17:14
Olmayacak bir iş...
Boşuna bir çaba...=))

Beritan
02-17-2010, 17:16
bence çabada yok burdaki düşünce...
olmayacağınada hepimiz hem fikiriz...

Tuğrul Paşa
02-17-2010, 17:19
Taş yerinde ağırdır:)

Merve hanım:

Gerçekten de siz partizan değilsiniz:)

Size partizan diyenin ağzı bal yesin:)

Kesin öyledir...:gül:???

milletinadami
02-17-2010, 17:57
saadet partisinin yüzde 0.0000 lardaki mikro oylarına ihtiyacı yok akpartinin...
ayrıca kamyonlarca dolu holigan partiye girerse iyice halktan koparırlar partiyi ALLAH muhafaza etsin...

redyellow
02-17-2010, 18:07
saadet partisinin yüzde 0.0000 lardaki mikro oylarına ihtiyacı yok akpartinin...
ayrıca kamyonlarca dolu holigan partiye girerse iyice halktan koparırlar partiyi ALLAH muhafaza etsin...

Eğer kusura bakmazsan, senin yazılarını da bilen birisi olarak şunu söylemek istiyorum:

Kaç kamyon fanatik, holigan gelirse gelsin hepsini toplasan senin kadar HOLİGAN olamazlar:)

Seyyah
02-17-2010, 19:36
Luzum yok. Akparti gözü tok ve temiz siyaset yapan bir parti.
Saadet sergilediği politikaları ile bunu çürütür.
Zaten hocada kabul etmez sonra cennet tehlikeye düşer...
En güzeli herkes kendi köşesinde kalsın milletin taktirine kalmış gerisi 2011 de :)

.:Ay_Yıldız:.
02-17-2010, 19:52
Birleşmesin. Saadet partisi ideolojimize yakındır. Bu açıdan bir sorun çıkmaz. Fakat siyasi açıdan çizilen yol çok farklı. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede "birşeyler"i değiştirmek için izlenebilecek en iyi yola yakın bir yoldadır. Bu yolda, herşey açıkça konuşulmaz,herşey demokrasi başlığı altında zikir edilir. Fakat saadet partisi öyle değil. Saadet partisi, bir şeyleri değiştirmek için doğrudan yolu seçer. Yani herşey açıkça söylenir,tarafını belli eder. Bu tip partilerin iktidara gelebilmesi için diğer partilerin yalnızca tek kesime hitap etmesi gerekir. Yani velev ki bir birleşme oldu, siyasi rota açısından sorun çıkar.Herşeyi açıkça ve doğrudan söylemek iyi değil midir? Elbette iyidir. çok güzeldir. Fakat Bu ülkenin sistemi belli. Bu sistemin hangi ideolojiyi anti demokratik bir biçimde dışlamaya çalıştığıda belli. bknz; parti kapatmalar. Bu yüzden izlenilen bu yolda çok dikkatli olmak gerekir. Ve "dava" diye nitelendirilen zihniyetler,mevcut olduğu siyasi sisteme mensup ülkenin şartlarına göre demokratik amaçlarına ulaşmaya çalışmalıdır.

Tabi bu zaten imkansız bir olasılık. Saadet partisi daha iyi çalışsın, muhalefet olsun. Bu ülkeye çok daha hayırlı olur.

isimsiz
02-17-2010, 20:48
bu başlık şaka olmalı akşam akşam güldürdü beni:)

isimsiz
02-17-2010, 20:58
Olmayacak duaya amin denmez.
Olasılıkları konuşalım bu dediğiniz olacak iş değil :)
Ak parti ve saadet
Biz istesek bile saadet partililer kesinlikle kabul etmezler.

imza:güzel:

isimsiz
02-17-2010, 21:02
yorumları şöyle bir okudum ki gülmekten kendimi alamıyorum :)

kimi saadete çirkef demiş kimi saadetin ideolijisi bize yakın demiş ALLAH aşkına siyasetten anlamak oy kullanmaktan ibaret değildir. siyasetten anlamayanlar yorum yapıp kendilerini gülünç duruma düşürmesinler.;1

Tuğrul Paşa
02-17-2010, 21:09

Sizin şu yukarıda yazdıklarınızdan sonra holiganın da kim olduğunu çok şükür öğrenmiş olduk ???

O resimlerin arasına bence Sn Erbakan'ı da dahil edebilirsiniz.
Malum hoca'da hatasıyla sevabıyla milletin adamıdır...
Her ne kadar siz kabul etmesenizde...:karizmatik:

CeVHeR
02-17-2010, 23:41
Forumda yapılan yorumlara güldüklerini söyleyerek ve hiçbir açıklama yapmadan yorum yapanların siyasetten anlamadığını söyleyerek; akılları sra forumu ve forum üyelerini aşağılamaya çalışan büyük ve yüce insanların yapacağı şey çok basittir. Foruma girmemek. Bizim seviyemize inmemek!!!
Emin olun üzülmeyiz...

Ayrıca Ak PArti istesede Saadet istenmez denmiş. Ak Parti Saadete birleşelim desin Saadet uçarak kabul etmezse bende Taksim meydanında dansöz kıyafeti giyerek eşek gibi anırırım...

.:Ay_Yıldız:.
02-17-2010, 23:57
Forumda yapılan yorumlara güldüklerini söyleyerek ve hiçbir açıklama yapmadan yorum yapanların siyasetten anlamadığını söyleyerek; akılları sra forumu ve forum üyelerini aşağılamaya çalışan büyük ve yüce insanların yapacağı şey çok basittir. Foruma girmemek. Bizim seviyemize inmemek!!!
Emin olun üzülmeyiz...

Ayrıca Ak PArti istesede Saadet istenmez denmiş. Ak Parti Saadete birleşelim desin Saadet uçarak kabul etmezse bende Taksim meydanında dansöz kıyafeti giyerek eşek gibi anırırım...

:güzel:

Kendilerini Allahın nurunun tamamlayıcısı diye nitelendiren insanların,siyasi açıdanda kendilerine "boy değilde dev aynası"ndan bakarak,dolaylı yoldanda olsa,kendilerini siyasal bir deha ilan etmeleri hiç şaşırtıcı değildir.

milletinadami
02-17-2010, 23:58
valla saadet kabul etmeyebilir...erbakan hocanın cennet işi tehlikeye girmesin sonra..en son açıklamasında saadet rozeti olan sorgusuz sualsiz cennete girecek demişti...
ama sevinçten dillerini yutarlardı herhalde....:)

ATmaCA53
02-19-2010, 17:48
BBP ile birlik olur ama saadet ile aslaha olmaz, ak partiyi en iyi anlıyan BBP`dir.

redyellow
02-19-2010, 18:39
Emin olun üzülmeyiz...

Çok iddialı konuşmuşsunuz:)

CeVHeR
02-19-2010, 18:42
Çünkü iddialıyım... ;)

redyellow
02-19-2010, 18:55
şu sözü hiç unutmamak lazım:

Büyük lokma ye, büyük konuşma.

Atalarımız boşa söylememiştir bu sözü herhalde.

SSS
02-19-2010, 21:51
*** Saadet Partisi ile birleşme, AK Partiyi toplumdaki imajında ve toplumun tercihinde daha gerilere götürür. Akıllıca bir iş olamaz !... ***

Seyyah
02-19-2010, 23:00
yorumları şöyle bir okudum ki gülmekten kendimi alamıyorum :)

kimi saadete çirkef demiş kimi saadetin ideolijisi bize yakın demiş ALLAH aşkına siyasetten anlamak oy kullanmaktan ibaret değildir. siyasetten anlamayanlar yorum yapıp kendilerini gülünç duruma düşürmesinler.;1

Evet Akpartililer olarak ortak paydamız bu işde.
Bu arkadaş gibilerle nereye yürüyeceksin? Neden yürüyeceksin?

ALLAH aşkına siyasetten anlamak oy kullanmaktan ibaret değildir. siyasetten anlamayanlar yorum yapıp kendilerini gülünç duruma düşürmesinler.;1

Şu cümleye bakarmısınız... Söylenecek cok sey varda.. Kime? Kimlere? Değermi?

redyellow
02-20-2010, 00:56
sayın turkuas:

Siz ciddi bir üyesiniz ben öyle tanıyorum.

kimi saadete çirkef demiş kimi saadetin ideolijisi bize yakın demiş ALLAH aşkına siyasetten anlamak oy kullanmaktan ibaret değildir. siyasetten anlamayanlar yorum yapıp kendilerini gülünç duruma düşürmesinler.

Milil mücahide hanımefendinin bu cümlesinde ne tuhaflık var anlayamadım doğrusu.

CeVHeR
02-20-2010, 01:12
Emin olun üzülmeyiz...

redyellow
02-20-2010, 01:25
Sevgili turkuas:

Yukardaki yazım sizedir, geldiğinizde cevabınızı bekliyorum.

saygı ve muhabbetlerimle.

Seyyah
02-20-2010, 01:46
Sevgili turkuas:

Yukardaki yazım sizedir, geldiğinizde cevabınızı bekliyorum.

saygı ve muhabbetlerimle.

Abicim yaşınıza hürmeten ve eski tartışmalardan tecrübem ile;
Başkasının yaptıgı yorumu sizinle tartışmak istemiyorum.
Siyasetten anlamayanlar diyerekden kendisini küçük düşüren, kibire boğulan arkadasadır sitemim sizinle ilgisi yok olmasıda gerekmez.
Anlatabiliyormuyum? SİZE iyi forumlar... Saygılarımla.

redyellow
02-20-2010, 01:55
Abicim yaşınıza hürmeten ve eski tartışmalardan tecrübem ile;
Başkasının yaptıgı yorumu sizinle tartışmak istemiyorum.
Siyasetten anlamayanlar diyerekden kendisini küçük düşüren, kibire boğulan arkadasadır sitemim sizinle ilgisi yok olmasıda gerekmez.
Anlatabiliyormuyum? SİZE iyi forumlar... Saygılarımla.

Eyvallah teşekkür ederim. Niye kızdığınızı sormuştum, "siyasetten anlamayanlar" sözünün yanlış olduğunu düşünüyorsunuz demek ki.

Başkasının yaptığı yorumu benimle tartışmak istememişsiniz, peki milli mücahide kardeşimizin bu yazısındaki "siyasetten anlamayanlar" sözünden siz niye alındınız?

bu forumda bu başlıkta yorum yapan herkes sizce siyasetten anlıyor mu?

bu başlıkta öyle yorumlar var ki aynen millimücahide kardeşime katılıyorum bazı yorumcuların siyasettin anladıklarını hiç sanmıyorum.

şimdi ben de kibire bulaşmış olabilir miyim?

biraz sakin kafayla düşünürseniz sanırım ne demek istediğimi daha rahat anlayacaksın.

Ayrıca: Siyasetten anlamamak hakaret midir? aşağılama mıdır?

Herkes siyasetten anlayacak diye bir kural var mı?

Mesela bana göre DENİZ BAYKAL SİYASETTEN ANLAMIYOR.

Anlasa böyle muhalefet yapmaz!

ne dersiniz? baykala hakaret etmedim değil mi?

muhabbetlerimle.

Seyyah
02-20-2010, 02:09
Anlıyorum sizi abiciğim biraz öncede sizinle tartışmak istemiyorum dedim fakat önemsemediniz. Olsun eyvAllah.
Millimücahide isimli üye haddini bilmez bir şekilde konuştu. Acımam hakkını veririm evelAllah!
Bu konuda bende yorum yaptım arkadaşlarımda yaptı Akpartiler olarak.
Şimdi sizemi dedi neden üstüne alındın gibi anaokulu terk muhabbetlere girmek saçma.
O şahıs siyaset akademisimi bitirdi demi geldi buraya bize not vermek için?
Hangi vasıfla böyle bir karar verebiliyor?
Diyorsunuz ki bende baykala dedim.
Aynı şeymi Allahınızı severseniz?
Baykal gibi ne oldugu belli biri ile, forumdaki AKPARTİ ÜYELERİ birmi?
Bir görüyorsanız yanlış yerdesiniz.
Bak abicim istirham ediyorum, sizinle tartışmak istemiyorum
Biliyorumki bir kısırdöngüye gireceğiz.
O arkadaşadır sözüm; daha dikkatli konusursa sevinirim yoksa istediği tepkiyi alır emin olun.
Bu arada size bir kez daha demiştim tekrarlıyorum;
Herşeyi savunmayın ki savunduklarınızın değeri olsun.

redyellow
02-20-2010, 02:29
Sayın turkuas:

Tamam konuşmamız bitmiştir.

Hoşçakalın.

redyellow
02-20-2010, 02:30

Çok ciddiyim !! O saadet partililer varya seçim zamanı neler yaptılar Onların yaptığını CHP yapmadı yaşayan bilir !! Onlar kadar çirkefini tanımadım ben Kötü konuşacağım şimdi tövbe tövbe

Zaten şu an saadet partisi bizimle birleşmez ulusalcılar yakın ilgi göstermekte saadete olursa onların partileriyle birleşsinler biz kendimize çok şükür yetiyoruz

Yorum yok!

Seyyah
02-20-2010, 02:35
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

mücahid55
02-20-2010, 02:41
Allah aşkına bu nasıl soru?
saadet partisi 40 yıllık milli görüş siyasetinin tek partisi. akparti ise milli görüş çizgisinden çıkıp kapitalist-liberal eksene yerleşmiştir.
bu soruyu sormak için milli görüşü ve kapitalizmi bilmemek gerek.
adil düzen isteyen milli görüş isteyen ,antiemperyalist, maneviyatçı ve yerli olmak vasıfları olan herkes saadet partisine gelebilir. ama bir partiyle birleşmek başka şey.

İntifada
02-20-2010, 02:42
Sn redyellow yazımı alıntı yapmışsınız ama nedenini anlayamadım?
Eğer böyle bir başlık söz konusu ise benim söylediklerimde gayet normal.Lütfen kendi fikirdaşınızın söylediklerini aklamak için benim yazdıklarımı alıntı yaparak bir yerlere varmaya çalışmayın.
Ben sadece görüşümü dile getirdim hemde somut deliller üzerinden ama mücahide buradaki insanlarla alay etmekte kimsenin bilgi düzeyini ölçmek ona kalmadı

İntifada
02-20-2010, 02:48
Allah aşkına bu nasıl soru?
saadet partisi 40 yıllık milli görüş siyasetinin tek partisi. akparti ise milli görüş çizgisinden çıkıp kapitalist-liberal eksene yerleşmiştir.
bu soruyu sormak için milli görüşü ve kapitalizmi bilmemek gerek.
adil düzen isteyen milli görüş isteyen ,antiemperyalist, maneviyatçı ve yerli olmak vasıfları olan herkes saadet partisine gelebilir. ama bir partiyle birleşmek başka şey.

Öncelikle sn redyellow bu yorumuda okumanızı tavsiye ederim bakın neler söylenmiş
Şimdi arkadaşım sen liberalizmle kapitalizmi bir kefeye koydun at gitsin bakalım.Ve evet kimse bizde milli görüşçüyüz diye bir iddiada bulunmadı.Bizi illa bir kategoriye sokacaksan buyur bizler muhafazak demokratız.
Artı şunu belirtmeden geçemeyeceğim günümüzde en çok karşı karşıya gelen gruplardan 2 side ulusal cepheyle liberal cehpe neden liberal cepheye karşısınız onu bilmem gerekiyor?Acaba ulusalcılık yakınlaşmasından kaynaklanıyor olabilirmi?
Ve yazınıza bir sadet klasiğiyle devam etmişsiniz demek maneviyat sadece sizlerde bulunan bir olgu bravo ne diyeyim.Ama tabi milli görüşün kanalının karasal haklarını Türkiyede kapitalizmin 1 numaralı uşağı aydın doğana satmakta ilginç bir ironi olmuş.

redyellow
02-20-2010, 02:50
Sn redyellow yazımı alıntı yapmışsınız ama nedenini anlayamadım?
Eğer böyle bir başlık söz konusu ise benim söylediklerimde gayet normal.Lütfen kendi fikirdaşınızın söylediklerini aklamak için benim yazdıklarımı alıntı yaparak bir yerlere varmaya çalışmayın.
Ben sadece görüşümü dile getirdim hemde somut deliller üzerinden ama mücahide buradaki insanlarla alay etmekte kimsenin bilgi düzeyini ölçmek ona kalmadı

Bu yazı mı senin?

Evet ise bu yazıdaki somut delil nedir?

OLURSA ONLARIN PARTİLERİYLE BİRLEŞSİNLER midir somut delil?

mücahid55
02-20-2010, 02:53
Öncelikle sn redyellow bu yorumuda okumanızı tavsiye ederim bakın neler söylenmiş
Şimdi arkadaşım sen liberalizmle kapitalizmi bir kefeye koydun at gitsin bakalım.Ve evet kimse bizde milli görüşçüyüz diye bir iddiada bulunmadı.Bizi illa bir kategoriye sokacaksan buyur bizler muhafazak demokratız.
Artı şunu belirtmeden geçemeyeceğim günümüzde en çok karşı karşıya gelen gruplardan 2 side ulusal cepheyle liberal cehpe neden liberal cepheye karşısınız onu bilmem gerekiyor?Acaba ulusalcılık yakınlaşmasından kaynaklanıyor olabilirmi?
Ve yazınıza bir sadet klasiğiyle devam etmişsiniz demek maneviyat sadece sizlerde bulunan bir olgu bravo ne diyeyim.Ama tabi milli görüşün kanalının karasal haklarını Türkiyede kapitalizmin 1 numaralı uşağı aydın doğana satmakta ilginç bir ironi olmuş.

liberalizm kapitalizmden ayrı veya zıt bir sistem değil. muhafazakar demokratlık diye bir devlet düzeni ,hukuk düzeni veya ekonomik düzen yok.
siz milli görüşçü olduğunuz iddiasında bulunmadınız tabi. ama bu soru sorulduysa bende akpartinin saadet partisiyle farkını belirtmek için milli görüş çizgisinde olmadığını yazmam gerek.

ulusalcı-liberal ayrımı konu dışı. biz ikiside değiliz.
yeri geldiğinde hedefleri bakımından kapitalizmle komizmde aynı kefeye konabilir.ulusalcılarla liberallerde. biz o kefeye girmeyiz.

redyellow
02-20-2010, 02:53

"TÜRKİYEDE KAPİTALİZMİN 1 NUMARALI UŞAĞI AYDIN DOĞANIN TRİLYONLARCA VERGİ BORCUNU AFFETMEK DE ilginç bir ironi oluyor doğrusu!"

Eğer siz öyel bir cümle kurarsanız size karşı da böyle cümle kurarsınız.

Bakın bu şekilde bir yere varamazsınız.

Kanalın karasal yayın hakkını satmak üzerinden siz saadete vurmak isterseniz emin olun sizin gözünüzdeki çapak değil mertekdir!

Yine ulusalcılık demişsiniz.

Yahu pes hakikaten pes!

Saadet partisinin ulusalcılarla ne alakası olabilir?

Bu kadar önyargı olur mu yahu?

Efendim felan zaman felan kanala çıktılar diyeceksiniz.

İyi de kapitalizmin 1 numaralı uşağının kanallarından akpli bakanlar, yetkililer hiç inmiyorlar.

Buna ne diyeceksiniz?

televizyon kanalına çıkmak o kanalın sahiplerinin görüşlerini uymak demek ise buyrun siz bunu izah edin bana???

İntifada
02-20-2010, 02:54
Onların partileriyle birleşsin bir delil olamaz çünkü bir söylemdir gerçekleşmişliği yoktur.Aynı başlık gibi
Somut delile gelince nahit duruyla kemal kılıçdaroğlunun 29 mart seçimlerinden önceki reklam arasındaki diyaloğu hatırladınızmı ?

İntifada
02-20-2010, 03:01
liberalizm kapitalizmden ayrı veya zıt bir sistem değil. muhafazakar demokratlık diye bir devlet düzeni ,hukuk düzeni veya ekonomik düzen yok.
siz milli görüşçü olduğunuz iddiasında bulunmadınız tabi. ama bu soru sorulduysa bende akpartinin saadet partisiyle farkını belirtmek için milli görüş çizgisinde olmadığını yazmam gerek.

ulusalcı-liberal ayrımı konu dışı. biz ikiside değiliz.
yeri geldiğinde hedefleri bakımından kapitalizmle komizmde aynı kefeye konabilir.ulusalcılarla liberallerde. biz o kefeye girmeyiz.

Bravo bir çırpıda kapitalizmle liberalizmi bir kefeye koydunuz.Liberalsiniz gibi bir eleştiri getirecekseniz sonuna kadar kabul ederim.Liberalizmin özgürlük düşüncesini demokrasi hakkını sonuna kadar benimsemiş bir insanım.Ama kapitalizm gibi çirkef bir iktisadi sistem üzerinden liberalizmi vurmaya çalışırsanız orada durun derim.

redyellow
02-20-2010, 03:03
Onların partileriyle birleşsin bir delil olamaz çünkü bir söylemdir gerçekleşmişliği yoktur.Aynı başlık gibi
Somut delile gelince nahit duruyla kemal kılıçdaroğlunun 29 mart seçimlerinden önceki reklam arasındaki diyaloğu hatırladınızmı ?

Nahit duru ile kılıçdaroğlu diyorsun bak.

Nahit duru ile mesela kurtulmuş diyemiyorsun.

Kılıçdaroğlu ile numan kurtulmuş diyemiyorsun.

Bizim dışımızdaki iki hırponun konuşması bizi bağlar mı?

Hangi akılla bizi suçluyorsun bu iki kişinin konuşması için?

Hakikaten inanamıyorum bunları yazdığına.

İki tane serseri çıksa akp için şöyle şöyle olsun dese, bu durumda akpyi suçlayabilir miyiz?

nahit duru saadet partisi genel başkanı mı?

Yapmayın lütfen.

mücahid55
02-20-2010, 03:07
Bravo bir çırpıda kapitalizmle liberalizmi bir kefeye koydunuz.Liberalsiniz gibi bir eleştiri getirecekseniz sonuna kadar kabul ederim.Liberalizmin özgürlük düşüncesini demokrasi hakkını sonuna kadar benimsemiş bir insanım.Ama kapitalizm gibi çirkef bir iktisadi sistem üzerinden liberalizmi vurmaya çalışırsanız orada durun derim.

liberalizm kapitalist düzeni benimsemiş ülkelerde bu düzenle uygun çalışan bir modeldir. ben aynı kefeye koysamda koymasamda durum bu. yani biz leberaliz diye kendinizi kandırmayın ülkede takır takır kapitalizm işliyor.dünyanın tamamına yakınında bu durum var.

siz biz demokrat muhafazakarız diyorsunuz birde.
böyle bir iktisadi model yok.
kapitalizm, komiznizm, faşizm bunlar devlet düzenleridir.
biz ise milli görüşü ve ekonomik model olarakta adil düzeni savunuyoruz.

İntifada
02-20-2010, 03:16
liberalizm kapitalist düzeni benimsemiş ülkelerde bu düzenle uygun çalışan bir modeldir. ben aynı kefeye koysamda koymasamda durum bu. yani biz leberaliz diye kendinizi kandırmayın ülkede takır takır kapitalizm işliyor.dünyanın tamamına yakınında bu durum var.

siz biz demokrat muhafazakarız diyorsunuz birde.
böyle bir iktisadi model yok.
kapitalizm, komiznizm, faşizm bunlar devlet düzenleridir. liberalizm bir ekonomik model.
biz ise milli görüşü ve ekonomik model olarakta adil düzeni savunuyoruz.

Bütün herşeyi birbirine katmışsınız.Hangi birinden başlayayım bilmiyorum
Birincisi çok yanlış bir mantıktan başlamışsınız Eğer liberizmin olduğu yerlerde de kapitalizm var bundan aynı sistemlerdir derseniz çok büyük yanılgıya düşmüş olursunuz.Ben size şunu sorarım kapitalizmin olmadığı bir yer gösterirmisiniz?Bugün sosyalistiz diye geçinen çin halk cumhuriyetinin bile en büyük şehirleri kapitalizimn kontrolü altında.
Ayrıca sizin düşmekte olduğunuz bir yanlışı düzelteyim kapitalizmle liberlizmi bilmiyorsunuz.Kapitalizm bir ekonomik modeldir.Özel mülkiyet anlayışını içeren bir ekonomik model ama liberalizm bir fikir sistemidir.Özgürlükçü politika esasına dayanır.
Ayrıca adil düzenden kastınız nedir onu bir öğrenebilirmiyim?Milli görüşün adil düzen teorisiyle ilgili bilgi sahibi değilim. eğer onuda bana siz yada başkası akıcı bir dille anlayabileceğim şekilde açıklarsa iktisadi olarak onuda tartışabilirim

İntifada
02-20-2010, 03:18
Mücahid lütfen yazdıklarınızı silmeyin ki forumda bir kargaşa oluşmasın.Sonra ben birşey söylediğim zaman sizin görüşünüzden olanlar öyle birşey söylenmedi demesin.Ama ben sizden alıntı yaptığım için mesajın orjinali bende bulunmakta görülüyor

CeVHeR
02-20-2010, 03:22
Hem Ak PArtili hemde Milli Görüşçü arkadaşların yaptığı yorumlardan yola çıkarak gayet net anlaşılıyor ki ne Ak Partililerin nede Milli Görüşçülerin birleşme gibi bir niyeti veya isteği yok. En azından buraya yapılan yorumlardan bu anlaşılıyor...
Ki zaten konuda başlığının dışına çıkarak, çok farklı mecralara kayıyor. Gelinen noktanın konunun başlığı ile hiçbir ilgisinin kalmadığı aşikardır.

Sevgili Milli Görüşçü arkadaşlarda lef ebeliği yada konuları farklı mecralara kaydırarak saptırma yada karşısındakini akılları sıra aşağılama yollarını izledikleri müddetçe, hiçbir konu başlığının seyrinde ilerleyemeyecektir. Tartışmalarda verecek cevabınız ve birkiminiz yoksa sadece susun. Birşey yazmak zorunda değilsiniz. Eğer varsa adam akıllı cevap verin. Karşınızdakini aşağılayarak size gülüyorum, siyasetten anlamıyorsunuz, cevap verme gereği bile hissetmiyorum vs. vs. gibi tepeden bakma yorumlarla kendinizi küçük düşürmenize hiç gerek yok...

Sözün özü; konu amacından çıkarak, alakasız yerlere geldiği için, kendi insiyatifim dahilinde silinmek üzere kilitlenmiştir...