fatih kısaparmak balon baskılı balon Sadece Merak.. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sadece Merak..

Hübenya
12-02-2010, 00:30
Elektirktenhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif sudanhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gifdoğalgazdan aşşırı vergiler kesiliyor.
ÖTV'ye zam
Özel İletişim vergisi internet ve telefon faturalarını katlıyor.
Mazota zam
benzine zam
alkol ve sigaraya zam
Milletvekili maaşlarına zam
Memurhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif emeklihttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif asgari ücret bunlar fıs...

Daha önce de vardı diyenlere Hazır cevap: Bunlar değiştirme yetkisi hükümette var. yemin etmiyo mu başbakan ülkeyi iyi yönetcem diye? EE noldu? Bunları niye düzeltmiyo?

Gümrük vergisi %100 ya hale bak... Elektrik faturası geldi 50 TL kullanım bedeli. Fatura gecikmesiz borçsuz vergilerle 73 lira ediyo. Ayıp ya..

Asgari ücret açlık sınırının altında. memurhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.giföğretmen maaşı yoksulluk sınırı altında.

Sadece bu da değil... Eğitim sistemini oyuncak ettiler. Sbs kaldır geri koy. Öss kalkdır kys koy lgs koy. kpss koy. ohoo.. Bu ne ya? Zaten H. Çelik okul kitalarını bedavaya vercez dedi. Kitaplarda hikaye... Konu anlatımı bile yok. Bu ne iş? Eski kitap ve yeni kitapları karşılaştırın bakalım... Eskiden fizikte sürtünme kuvveti kuralını verirken şimdi ayşnin alinin sandalyeyi sürtme hikayeleri var kitapta.

-Zam istiyoruz. Vergi indirimi istiyoruz. Daha iyi bir eğitim istiyoruz.
Başbakan Duble yolhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif otoyol yaptırcağına bunlara çözüm bulsun önce...

YÖK'ten dilim yandı desem... Başbakan demişti hani gelin kaldıralım diye şu YÖK ü demişti?

Ben anlamadım gitti arkadaşım ya.. İTÜ de Recep Tayyip Erdoğan yi protesto ednlere 15 ay hapis. Ayıp. Bu ülkede protesto edemicek miyiz? 15 ay yetmez asın bizi...

Aklıma şimdilik gelen bunlar... Lütfen yanıt verin.

unnamed
12-02-2010, 00:31
yanıt vermek problem değilde..
meramını önce güzelce bir anlat sen hele...

Mavera
12-02-2010, 00:32
labunya kardesim insanin basina ne gelirse meraktan gelir.. simdi söyle söylediklerini belgenelendir hele bir..
neyse konuyu kilitlemeyecegim cünkü sana gereken cevap itinayla verilecekdir labunyacim :)

Hübenya
12-02-2010, 00:38
arkadaşım ben mamurum tamam mı? aldıgım kuş kadar maaş. Faturalar kabarık geliyo. Elektrikten %18 kdv alıyolar. ÖTV diye zamları yap yap bitmedi bi türlü. Ben anlamadım neden memur maaşlarına zam yok. Tamam. Vergiyi indirmemelerini bi bakıma anlarım devlete giren parayı azaltmasınlar diye. %15 gelir vergisi kesiliyo. bize 20 tl zam küfreder gibi. ek iş yapma mecburiyetindeyim. ayrıca mazot, benzin, su elektirk sürekli zam yapılyolar. alkole, sgaraya... Tamam içmeyenlere saygım sonsuz ben içmem sağlıgım musait değil ama neden zam yapılıyo?

Asgari ücret KKTC de bile 1200 TL. Biz istiyoruz ki Memurlar, İşçiler, Emekliler yüksek maaş alsın. Maaşlarımıza yaptıkları taş çatlasa 50 TL zam. %50 yapsanız bizim hayatımız ancak kurtulur devler felan da batmaz... Memr olmayan, işçi olmayan anlayamaz. Kardeşim asgari ücretle geçiniyo. kayın babam emekli maaşı. inanın geçim sıkıntısı yaşıyoruz üçümüz de
Sadece Yoksulluk sınırı altında maaş istemiyoruz. Asgari ücret açlık sınırı altında bide.

Mavera
12-02-2010, 00:42
su acliktan ölüyoruz naralarini gecelim.. hem memur olacaksin, hem acliktan öleceksin! yok hadi issiz, gücsüz olsan anlarim..
kaldiki ötv, kdv, elektrik haberleir ak partiyle alakali degildir bunlar vergiler ve tüketim giderleridir..
zama gelince zam tamamen enflosyana orantilidir yani önceki gibi yüzde 200 enflasyon yokki o kadar zam olsun!..

manifesto
12-02-2010, 00:44
Sen istiyor çok para
O zaman çok çalış
Bu elektirik su muhabbetini de geç sadede gel.

unnamed
12-02-2010, 00:44
arkadaşım ben mamurum tamam mı? aldıgım kuş kadar maaş. Faturalar kabarık geliyo. Elektrikten %18 kdv alıyolar. ÖTV diye zamları yap yap bitmedi bi türlü. Ben anlamadım neden memur maaşlarına zam yok. Tamam. Vergiyi indirmemelerini bi bakıma anlarım devlete giren parayı azaltmasınlar diye. %15 gelir vergisi kesiliyo. bize 20 tl zam küfreder gibi. ek iş yapma mecburiyetindeyim. ayrıca mazot, benzin, su elektirk sürekli zam yapılyolar. alkole, sgaraya... Tamam içmeyenlere saygım sonsuz ben içmem sağlıgım musait değil ama neden zam yapılıyo?

Asgari ücret KKTC de bile 1200 TL. Biz istiyoruz ki Memurlar, İşçiler, Emekliler yüksek maaş alsın. Maaşlarımıza yaptıkları taş çatlasa 50 TL zam. %50 yapsanız bizim hayatımız ancak kurtulur devler felan da batmaz... Memr olmayan, işçi olmayan anlayamaz. Kardeşim asgari ücretle geçiniyo. kayın babam emekli maaşı. inanın geçim sıkıntısı yaşıyoruz üçümüz de
Sadece Yoksulluk sınırı altında maaş istemiyoruz. Asgari ücret açlık sınırı altında bide.

şimdi araştırma yapıver ondan sonra konuş...
farazi tahminle konuşuyorum...
belgesiz olarak...
son 6 ay içerisindeki rakamlara bakalım...
memura mı zam gelmiş..
yoksa elektrik su v.b diğer ihtiyaç ürünlerinemi?
zam dökümanlarını güncel olarak gönder bakalım hele...

unnamed
12-02-2010, 00:45
Sen istiyor çok para
O zaman çok çalış
Bu elektirik su muhabbetini de geç sadede gel.

bir belge sunsun bakalım benhur...
üstüne gitmeyelim arkadaşın...
benim bildiğim son altı ay içerisinde, memura sürekli zam yapıldığı ama...

EZEL
12-02-2010, 00:45

Bende memurum Hübenya Türkiyedeki memur sayısını biliyormusun ?

İntifada
12-02-2010, 00:48
kardeşim güzel diyorsun hoş diyorsunda zam belirlemek kolay birşeymi...
zaten enflasyon oranına göre ek zam alıyorsunuz...
asgari ücrete yahut memur maaşlarına yapılacak büyük oranda artışlar kısa vadede yine işinize yaramaz enflasyonu arttırır fiyatları yükseltir...

İntifada
12-02-2010, 00:50
enflasyon artış oranın iki katı maaş artışı yapıldı 2002-2009 yılları arasında neredeyse %190

rizzelli
12-02-2010, 01:01
gomunist arkadaşlara katılıyorum Başbakan'a atılan yumurtalar,hakaretler demokratik hakkımızdır.

ne yani Başbakan diye protesto edip yumurta atamayacak mıyız hakaret edemeyecek miyiz?

bu arada gomunist arkadaşlarımız bu konuda yanlış yere veryansın ediyor.çünkü bu ünili öğrencilere 15 ay hapis olayında Tayyip Erdoğan'ın haberi bile yok.

el cevap aşağıda :

'İTÜ'lüleri ben şikâyet etmedim'
29/11/2010 8:08
http://img502.imageshack.us/img502/1719/fft5mf606386.jpg (http://img502.imageshack.us/i/fft5mf606386.jpg/)

Başbakan hapis cezasına çarptırılan İTÜ'lü öğrencileri kendisinin şikâyet etmediğini hatta olayları bile sonradan gazetelerden öğrendiğini açıkladı.

UMAY AKTAŞ SALMAN (Arşivi) / NESLİHAN TANIŞ (Arşivi)

Rektörlerle bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce kendisini protesto ettikleri için hapis cezasına çarptırılan üniversitelilerle ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Erdoğan, “Peşinen söylüyorum: Bu konuda hiçbir suç duyurum olmamıştır. Mesele tamamen yargının tasarrufudur. Hatta yaşandığı söylenen olaylardan bile haberim olmamış, gazete haberlerinden sonra bilgi sahibi olmuşumdur” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Ayrıca protestonun, kırıp dökmek olmadığı, şiddete başvurmak olmadığı da açık bir gerçektir. Özgürlük ortamı, eleştiriye, tartışmaya, sorgulamaya açık olmaktır, yumurta atarak, ayakkabı fırlatarak, hakaret ederek konuşan insanları susturmaya çalışmak, ifade özgürlüğü değildir” diye konuştu.

Haşlanmış yumurta attılar
Başbakan Dolmabahçe’deki ofisinde 82 üniversite rektörünü ağırlarken “Bize de söz nakkı verin” diyen dışarıda öğrenciler eylemdeydi. Erdoğan’ı protesto ettikleri için 15 ay hapis cezası alan İTÜ’lü öğrenciler, “Bu toplantıda iki şey eksik, bir öğrenciler iki yumurta diyerek” yanlarında getirdikleri haşlanmış yumurtaları fırlattı.

TKP ve Gençlik Muhalefeti’nden de iki öğrenci ise içeride sürmekte olan toplatıya katılmak istedi. Öğrenciler toplatıya alınmadı ama Başbakan’ın özel kalemi ile görüştürüldü. TKP’li Didem Kul, taleplerinin yazılı olduğu mektubu bıraktıklarını söyleyerek “İçeride üniversitelerin esas sorunları konuşulmuyor, harçlar, polis baskını tartışılmıyor” dedi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleriyse üst geçide “Ey Tayyip biz de Cumhuriyet yıkıcısına Cumhuriyet yıkıcısı diyoruz” yazılı pankart astı. Polis pankart asanların kimliğini isteyince tüm TGB üyeleri kimliklerini verdi. TGB İzmir Temsilcisi Dokuz Eylül Üniversitesi’nin açılış töreninde Erdoğan’a cumhuriyet yıkıcısı dediği için hapis cezası almıştı.

Başbakan Erdoğan korkuları anlattı
Başbakan Erdoğan, rektörler, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve bakanların da katıldığı toplantıda, ‘korkular’a değindi:

“Komünizm tehdidi gerekçesiyle, Rus dili bölümlerinin kapatıldığı dönemleri gördük. Ardından, irtica paranoyasıyla, Arap dili bölümlerinin kapatıldığına şahit olduk. Nice bilim adamlarımız, nice bilim kadınlarımız, mastır ve doktora tezlerinde seçtikleri konulardan dolayı, dipnotlarından dolayı üniversiteden uzaklaştırıldılar.

Özgürlüklerin zemini, teminatı olması gereken üniversiteler, bizim ülkemizde on yıllar boyunca yasaklarla, baskılarla, üzülerek ifade ediyorum ‘ikna odaları’ gibi insanlık dışı uygulamalarla anıldılar. On yıllar boyunca bu ülkede, bilim, üniversitelerimizin kalitesi değil, maalesef sakal, bıyık, kılık kıyafet konuşuldu.”

Radikal.

EpiVaTeS
12-02-2010, 01:07
Başbakana hakaret et küçük düşür demokratik hak de...
oh lan ne güzel dünya...
bende size atayım yumurta bakalım noluyor...
dengesiz bunlar ya...

onurcan
12-02-2010, 01:30
bu memur ak içraatlara bir baksın elektiriğe ne zaman gelmiş maaşlara kaçta kaç zam verilmiş...v.s..