Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahur Özel :))
http://www.dobisko.com/ramazan2008/ramazan.jpg
Arkadaslar malum artık geceleri sahura kalkacağız Allah nasip ederse .. :)
Sahurda internete giren olur mu bilmem amaa eğer olursa buraya uğrayıp bir selam verir atık :) :)
Hayırlı Ramazanlar .. :)
Ben sahurdan sonra yatmayıp ders çalışmayı düşünüyorum. Fırsatım olursa belki girerim bu sayede :)
Esra KAÇ
08-31-2008, 19:46
Güzel düşünmüşsünüz ,sahurda herkezin uğramaya çalışacağı sohbet yeri olur burası...
saklı_kent
08-31-2008, 20:29
ilk bir hafta sahura kadar yayın alıcam inş. bir haftadan sonra iş baslıyor malum inş. sahura kadar yatmayacak olan arkadaslarımızı yayına bekliyorum bende :-*
MelekTube
08-31-2008, 20:36
akadaşlar hatimlerinizi de okumayı ihmal etmeyin bu arada ;) dua ya çok ihtiyacımız var :)
Üç mevsim
09-01-2008, 04:12
Ben sahur yemeğine oturuyorum arkadaslar. Hepinize hayirli geceler ve afiyet olsun.. Yemekte ne var diye sorarsanız patates kızartması, çay vb.. :)
Beni de heveslendirdiniz şimdi Eşref Bey ben de geliyorum camiye, biz beraber gidemesekte gönüllerimiz beraber olur
Duygu'Seli~
09-01-2008, 04:50
Oy ne güzelde konuyu açmış balım..Eline sağlık.. ??? (+)
Benim canım geceleri hiç yemek istemez.. :( bende ne yapıcam bilmem.. :(
Duygu'Seli~
09-01-2008, 04:51
Bu arada konumuzu sabitledim inşAllah.. 8)
saklı_kent
09-01-2008, 04:56
bende kalktım demiyeceğim çünkü hiç uyumadım :)yarım saat öncesine kadar yayindaydım sonrada sahur hazırlığı telaşı tatlı telaş ya ilk gunumz gercekten manevi yönden çok huzur buluyor insan. kalkmayanlarrrrrrrrrrrrr haydin imsaga az kaldı kalkınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :-\herkese afiyet olsun hayirli sahurlarrr :-*
Duygu'Seli~
09-01-2008, 04:59
??? Teyzoş... Nasılsın..Hoş geldin.. Ne bu forumun hali ziyaretçiler full..Ne yaptın yine.. :D Şaşurdum.. :-\ Bence bu kartelciler fırsattan istifade bu aylarda bu dinciler(!)in açığını yakalarız diyipte geldiler buraya.. 8) Bizede beklerim evde ayin törenindeyiz.. :D iyi haber çıkar..Zikre düştük..Kendimizi zincirliyoruz kaçırmayın.. :P :P :D :D :D :D
saklı_kent
09-01-2008, 05:03
??? Teyzoş... Nasılsın..Hoş geldin.. Ne bu forumun hali ziyaretçiler full..Ne yaptın yine.. :D Şaşurdum.. :-\ Bence bu kartelciler fırsattan istifade bu aylarda bu dinciler(!)in açığını yakalarız diyipte geldiler buraya.. 8) Bizede beklerim evde ayin törenindeyiz.. :D iyi haber çıkar..Zikre düştük..Kendimizi zincirliyoruz kaçırmayın.. :P :P :D :D :D :D
:D :D bizede bizdede menüde zincir şiş ve işkence için bütün edevatlar mevcut :)
saklı_kent
09-01-2008, 05:04
bu arada iyiyim teyzem sen nasilsin bakim valla sahur sofrasını hazırladım annemleri bekliom sogudu valla tostlar hadi buyur send egel bize :)
Duygu'Seli~
09-01-2008, 05:09
??? Yok teyzos annenin ellerinden öper alnıma koyarım..Yani ninemin.. :D :D :D Ben azbuçuk yedim canım istemiyor..Yerimede ye sen..Çok sıskasın az kilo al.. ;D :D
saklı_kent
09-01-2008, 05:13
??? Yok teyzos annenin ellerinden öper alnıma koyarım..Yani ninemin.. :D :D :D Ben azbuçuk yedim canım istemiyor..Yerimede ye sen..Çok sıskasın az kilo al.. ;D :D
oldu aliyimda evin temellerinden çatır çatır sesler gelsin aynı eşrefin yaptığı kabuklu yumurtadan gelen sesler gibi ;D
Esra KAÇ
09-01-2008, 05:13
Arkadaşlar bende geldim ....
Duygu'Seli~
09-01-2008, 05:14
oldu aliyimda evin temellerinden çatır çatır sesler gelsin aynı eşrefin yaptığı kabuklu yumurtadan gelen sesler gibi ;D
:D :D :D al sen al..Hanım dediğin az göbekli olacak..Üflesem uçarsın.. ;D :D :D :D :D
Duygu'Seli~
09-01-2008, 05:14
Hoşgeldiniz başkanım..Gördüğüme sevindim.. :)
:D :D
Duygu'Seli~
09-02-2008, 03:56
Hayırlı gecelerrrrrrrrrrrrrrrrr........
Ben geldimmmmmmmmmm... ;D
AkSa- 34
09-02-2008, 04:09
bende sizi bekliyodum ne var ne yok menüde :P
saklı_kent
09-02-2008, 04:10
bende geldimmmmmmmmmmmm daha dogrusu gidiom mutfaga tost yapmaya zaten yiyicisi çoğaldı daha fazla çoğalmadan kaçıyorum hayirli sahurlarrrrrrrr
AkSa- 34
09-02-2008, 04:10
dur kaçma su tostu alayım önce duygu sana da yapsın benden korkma :-*
saklı_kent
09-02-2008, 04:12
dur kaçma su tostu alayım önce duygu sana da yapsın benden korkma :-*
bendne arta kalanı yersin artık aksa:)
Üç mevsim
09-02-2008, 04:13
Tarih: 2 Eylül Salı / Saat: 03:01.. Annem köyde olduğu için babam kalktı yine yemek hazırlıklarına başladı :D.. Ne hazırladığını söylemiyorum, meraklanın ::) Trabzon'da imsak 03:55.. Hepinize afiyet olsun diyerek mutfağa geçeyim, bakalım ne var ne yok.
Bende geldim. Saklı Teyzeee ;D
Esra KAÇ
09-02-2008, 05:14
herkeze hayırlı sahurlar
herkeze hayırlı sahurlar
Size de hayırlı sahurlar başkanım.
Duygu'Seli~
09-02-2008, 05:38
Yiyip içmekten infilak edecem.. ;D Teyzoşşşşşşşşşşş..Çok güzeldi tostlar.. ??? 8) :D :D
Duygu'Seli~
09-02-2008, 05:38
Hayırlı sahurlar bu arada.. ::)
Hayırlı sahurlar bu arada.. ::)
Hayırlı Sahurlar..
Hayırlı sahurlar herkese...
bilgi müdavimi
09-02-2008, 06:40
Hayırlı sahurlar...radyoyu açtım
Hayırlı sahurlar...radyoyu açtım
Kaç dakikalığına açtın bu radyoyu. :-X
Duygu'Seli~
09-03-2008, 05:34
Ben yokken kimse olmuyor bakıyorum..Gelin gelin ben geldim.. ;D :D :D :D
Hayırlı sahurlar.. ::)
Geldik. :) Herkese hayırlı sahurlar.
Duygu'Seli~
09-03-2008, 05:48
Başka kimseler yok geç geldim bu gün kaçmışlar.. ???
herkese hayırlı günler artık... oruç ile sabrın sınandığı gününüz allahın mağfireti ile geçsin inşallah.
herkese hayırlı günler artık... oruç ile sabrın sınandığı gününüz Allahın mağfireti ile geçsin inşAllah.
Amin.
Teşekkürler Güliş. Sana da hayırlı sahurlar.
herkese hayırlı sahurlar...
herkese hayırlı sahurlar...
Sağolasın kardeşim. Sana da hayırlı sahurlar. Gel otur şöyle. Soluklan biraz.
oturdum abim , nasılsınız..
oturdum abim , nasılsınız..
Allah razı olsun. Yeni geldim sabah namazından. Ramazan ayının verdiği huzur ile çok şükür iyiyim. Sen nasılsın kardeşim?
saklı_kent
09-05-2008, 04:58
ben geldimmmmmmm ve gidiyorum herkese hayırlı sahurlarr afiyet olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Hayırlı sahurlar herkese..
Herkese hayırlı SAhurlar...
Herkese hayırlı SAhurlar...
Allah razı olsun islam kardeşim. Nasılsın? iyisindir inşAllah.
hamd olsun abim... siler nasilsiniz...
hayırlı sahurlar herkese :)
başlığı açıp kaçmak olmaz bidee ben geliyim sahurda dedimm :D :D :D
maşaallah ne çok onlinee üye varr :) :)
Hoşgeldiniz.Bu ne enerji böyle. Bu vakitte :)
Hoşgeldiniz.Bu ne enerji böyle. Bu vakitte :)
hosbulduk :D
Sahuru hallettiniz ezanı mı bekliyorsunuz ?
evet aynen öyle :)
çayımı içene kadar foruma bi bakiyim dedim çayım bitti simdi çıkiyim artik :D :D
herkese hayırlı iftarlar tekrarr :)
selametle :)
MelekTube
09-06-2008, 05:26
sabah ezanı,sahur bitti :)
Burda sabah ezanın muazzam sesini duymak henüz nasip olmadı. Herkese hayırlı sahurlar. Rabbimiz, tuttuğumuz oruçları kabul eylesin.
MelekTube
09-06-2008, 05:45
malatya da mı? :o
malatya da mı? :o
Antalya'da
her kese hayırlı sahurlar...
Hayırlı sahurlar efendim ve hayırlı sabahlar. :)
çayımı içene kadar foruma bi bakiyim dedim çayım bitti simdi çıkiyim artik :D :D
ayy hayırlı iftarlar demişim ::) daha sahurdayken iftarı düşünüyorum ya :D :D :D
ayy hayırlı iftarlar demişim ::) daha sahurdayken iftarı düşünüyorum ya :D :D :D
Hiç farketmemişim :)
Üç mevsim
09-09-2008, 03:42
Evet bizim davulcu 9 Eylül 2008 Salı günü saat 02:37 ititbariyle tak tuk tak tuk biçiminde sesler çıkararak her gece olduğu gibi yine geliyor. Güm pata güm pat :D Ya şu eski Ramazanlar diyorum, hani hep derlerdi ya "ah o eski ramazanlar" merak eden yok mu hiç?.. Ne vardı o eski Ramazanlarda, neden eski ramazanlar.. Tabi ki Eşref Bey yaşı itibariyle bu konuyu bizden daha iyi bilir :D :D Mikrofonu kendisine uzatıyoruz.
Nerde O Eski Ramazanlar ve Eski Sahurlar Eşref bey.. Buyrun lütfen
haritaci70
09-09-2008, 03:44
Ben yeni ramazanları daha çok seviyorum :)
Nikimi_Kaybettim
09-09-2008, 03:48
sahura daha erken Bizim davulcudan ses seda yok
Madem merak ettiniz biraz anlatayım o eski sahurları. Eskiden hatırlarım, bir davulcumuz vardı, adam bir davul çalardı, vallahi şimdiki patlattıkları top sesi yanında hiç kalır. Öyle ses gelirdi. Genelde üç kişi olurlardı. Biri dediğim gibi davulu patlatırcasına çalar, diğeri de avazı çıktığınca maniler söyler, mahalleyi inletirlerdi. Üçüncü genelde paraları toplamakla meşgul olurdu.
Şimdiki gibi çekirdek aileler de yoktu o zamanlar. Teyzeler, dayılar hepsi iç içe. Mübarek şimdiki düğünlerde bile olmaz o kalabalık. Bayanlar kalkar, padişah sofrası gibi bir sofra hazırlardı. Ama görseniz, bir tek kuş sütü eksik. Hani bulunsa, onu da getirecekler. O misal. Ama o zamanın yiyecekleri de ayrı bir lezzetliydi. Dometes'in bile buram buram kokusu gelirdi.
Sonra kalkardık topluca sahura. Bir sohbet, bir muhabbet. Sormayın gitsin. Doyum olmazdı o sofranın keyfine. Sonra bahçeye inilip, sabahın en temiz havasını ciğerlerimize kadar çekerdik. Ondan sonrada camii faslı başlardı. Ama bir görseniz, şimdiki Cuma namazları bile azdır o kalabalığın yanında. Bütün mahalle toplanmış, herkes camii'de alırdı soluğu. O kalabalıkta da alnımızı secdeye götürmek ayrı bir keyif olurdu. Zaten omuz omuza verip namaz kılmanın tadı nerde bulunur ki?
Camiden çıkınca sabahın ilk ışıkları kendini gösterirdi. Mis gibi hava olurdu. Eve dönerdik ama şimdiki gibi uyumak yok öyle. Sabah namazı bitti mi, gün başladı demektir.
Peki ya şimdi öyle mi? Millete bir hal olmuş sanki. Davulcu deseniz korkar ki davul çala. Sosyetenin biri gider şikayet eder. Neymiş, uykusu bölünmüş hanımefendinin/beyefendinin. Mani deseniz, vallahi son 10 yıldır mani söyleyen davulcu duymadım ben. Bizim manimiz cep telefonlarının melodisi oldu. Onun sesiyle uyanır olduk. Ama o da erken çalmaz öyle. Sabah ezanına 45 dakika kala öter. Kalkarsın. Önüne bir çay, bir zeytin bir peynir. Ne sohbet ne muhabbet. Millet uykunun derdinde. Yer, hemen yatarsın. Cami deseniz, giderken biri görse "Ne işin var hemşerim bu saatte" der. Gariptir yani sabahın köründe camii'ye gitmek. En fazla imamla 3-5 cemaate eşlik edersin. Onlarında gözleri mahmur mahmur.
İşte böyle arkadaşlar. İnsan o eski günleri görünce şimdi nasıl demez "Ah o eski Ramazanlar" diye. Bizlerde iç çekiyoruz ama nafile.
Nikimi_Kaybettim
09-09-2008, 04:58
Merhaba. Kimse yok mu? :-\
Üç mevsim
09-09-2008, 05:14
Merhaba buralardayız, sahuru afiyetle geride bıraktık. Şimdi oruca hazırlanıyoruz. Birkaç dakika içerisinde ezan okunur, hayırlıyısıyla camiye gitmeyi düşünüyorum Allah kabul etsin cümle namazlarımızı.. Burası Trabzon..
Orası neresi, sizde durumlar nasıl?..
selamun aleyküm... hayırlı sahurlar...
şeyh şamil
09-09-2008, 05:56
selamun aleyküm... hayırlı sahurlar...
ve aleyküm selam
hayırlı sahurlar ancak sahur bitmek üzere
evet ...yemek işim biraz uzun sürdüde.. ;D
Selamun aleykum, Kimse yokmuu?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.