fatih kısaparmak balon baskılı balon Şehit Olması İçin Göndermedim - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şehit Olması İçin Göndermedim

Üç mevsim
05-28-2008, 13:53
‘Vatan sağ olmasın’

Askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Ateş’in eşi cenaze sırasında sinir krizi geçirdi.
http://www.hizliresim.com/2008/5/28/1341.bmp

Şahin ÖZER/CEYHAN
--------------------------------------------------------------------------------

Van'ın Muradiye İlçesi’nde, askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Ateş’in (31) cenazesi Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Günlüce köyünde toprağa verildi. 3 çocuk babası Ateş’in cenaze törenine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şehit eşi Hatice Ateş ile büyük kızı 6 yaşındaki Aleyna tabutun başında asker selamı verdi. Ateş’in 2 yaşındaki ikiz kızları Alara ve Dilara ise olanları şaşkın gözlerle izledi. Aleyna’nın bir ara babasının tabutuna kapanarak ağlaması cenaze törenine katılan herkesi gözyaşlarına boğdu. Hatice Ateş cenaze töreninin sonunda basın mensuplarına dönerek gözyaşları içinde “Ben eşimi şehit olması için göndermedim. Vatan sağ olmasın. Bunu da böyle yazın” dedi.

28 Mayıs 2008
Vatan

Hüdaverdi
05-28-2008, 13:56
Annem gibi konuşmuş.Mekanı cennet olsun Allah sabır versin yakınlarına.

Üç mevsim
05-28-2008, 14:05
Bu savaşın bizim değil başka birilerinin savaşı olduğuna inanıyorum ben de.. Tıpkı Uğur Mucu gibi, tıpkı Eşref Bitlis gibi tıpkı 'JİTEM'in öldürülen yazarı Cem Ersever gibi tıpkı 'Operasyon Ergenekon'un yazarı Şamil Tayyar gibi tıpkı 'İhanet Çemberi'nin yazarı Bülent Orakoğlu gibi ve tıpkı diğerleri gibi!..

acizane44
05-28-2008, 17:00
vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor,
bir hilal uğruna ya rab, ne güneşler batıyor
m. akif ersoy :( :(

YavuzSultanSelim
05-28-2008, 17:47
göndermeseydin o zaman şuna bak ya.

Enfal
05-28-2008, 17:49

Bu da kadınınki gibi bir söylem oldu sanki :-\

YavuzSultanSelim
05-28-2008, 17:50

ben ona karşılık söyledim. yanlış anlaşılmasın ;)

Ruh-i zar
05-28-2008, 17:52
eee neye niyet neye kısmet demişler...
talihsiz bi söylem olmuş....

Enfal
05-28-2008, 17:53

Yanlış anlamak değil de hani bu da pek doğru bir yaklaşım olmamış sanki.

YavuzSultanSelim
05-28-2008, 17:55

Yanlış anlamak değil de hani bu da pek doğru bir yaklaşım olmamış sanki.

olmadığını bende biliyorum kızdığım için söyledim

Şehit olduğunda böyle şeyler dicekse hiç göndermesin daha iyi. deli oluyorum bu kadın gibi söylem yapanlara

Enfal
05-28-2008, 18:04
Sanırım bunu o anki acıyla söyledi. Gerçi "..bunu da böyle yazın" demesi öyle rastgele demediğini gösteriyor. Netice de eğer gerçekten böyle düşünüyorsa oğlunu askere göndermeme gibi bir imkanı olsa eminim göndermezdi.

YavuzSultanSelim
05-28-2008, 18:06
Sanırım bunu o anki acıyla söyledi. Gerçi "..bunu da böyle yazın" demesi öyle rastgele demediğini gösteriyor. Netice de eğer gerçekten böyle düşünüyorsa oğlunu askere göndermeme gibi bir imkanı olsa eminim göndermezdi.

Bende aynen bunu demek istedim ;)

TÜRK IRKI
05-28-2008, 18:07
Şehit bizim Şehidimiz kendisinin ideolojisi ve inanışları TÜRK Milletini bağlamaz TÜRK ün Şehidi her zaman Kutsaldır.

Enfal
05-28-2008, 18:11
Şehit bizim Şehidimiz kendisinin ideolojisi ve inanışları TÜRK Milletini bağlamaz TÜRK ün Şehidi her zaman Kutsaldır.

Bizim için bütün şehitler kutsaldır. :)

Enfal
05-28-2008, 18:12

Bende aynen bunu demek istedim ;)

Demek ki birbirimize tercüman olduk :)

Gölge
05-28-2008, 18:30
http://img134.imageshack.us/img134/9568/adszex4.png

Orhu_N_utu_Kuran
05-28-2008, 18:39
oğulları pkk kurşunu ile can verenler vatan sağolsun diyor da,trafik kazasında şehit olan birinin eşi nin bunları söylemesi çok yakışıksız olmuş.o anki haleti ruhiyesine vermek gerekir....saçmalamış...

haritaci70
05-28-2008, 18:45
Arkadaşlar acaba askeri aracın devrilmesi, yani trafk kazasından ölme durumunda şehitlik mertebesine ulaşılabiliniyormu...

Enfal
05-28-2008, 18:57
Arkadaşlar acaba askeri aracın devrilmesi, yani trafk kazasından ölme durumunda şehitlik mertebesine ulaşılabiliniyormu...

Sakın bunu sorgulama. Eğer bunu sorgularsan altından öyle şeyler çıkar ki neye şehit denilir o zaman diye sorarsın kendine. Yani en azından burada sorgulama. Bu seneki yıllık ödevimdi. Bu soruyu çok sordum da. :)

özgürtutsak
05-28-2008, 18:59
askerliktir bu elbetteki şehit olma seçeneği var başka bir görev olsaydı anlardım kadının söylediğini ama sonuçta bu askerliktir ve şehit olma şıkkı var içerisinde.

özgürtutsak
05-28-2008, 19:03
bie de kadının kocası uzman çavuş.askerde uzman olmak için sınava girmesi gerkir ve bunu kazanması lazım.demekki kadının kocası askerde kendi isteğiyle kalmış.sınava girmiş kazanmış.bunu göze alabiliyorsa çıkan sonuca da itiraz etmemesi lazım diye düşünüyorum...

Katil
05-28-2008, 19:11

وَلاَ تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ

Allah yolunda öldürülenlere «ölüler» demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız. (Bakara 154)

فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللّهُ مِن فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلاَّ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلاَ هُمْ يَحْزَنُونَ

Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler,Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.

(Al-i İmran 170)

Yorumu siz çıkarın ;)

Matematik
05-28-2008, 19:16
Kim bu vatan uğruna olmaz ki feda?

tayyipleyiz
05-28-2008, 19:20
Bu tür mevzularda hüsn-ü zan üzereolmak evla olanıdır. Kimse kesin hüküm veremese de, şekil ve şartların getirisine göre zan üretilir, Ona haiz nitelendirilmede bulunulur.

Biz şehit biliriz, Cenab-ı hakk da ona göre muamele etsin diye dua ederiz inşallah ... ;)

ATmaCA53
05-28-2008, 19:34
şehit askerlerimize ALLAHTAN rahmet, Ailelerine Başsağlığı diliyorum... :(

RDönmezs
05-28-2008, 20:55
O an acısı çok büyük arkadaşlar ne dediğini bilmiyor zaman geçince kendine gelicek acısı büyük ;)