fatih kısaparmak balon baskılı balon *******Şener'den Arınç'a 'istifa et' cevabı******* - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : *******Şener'den Arınç'a 'istifa et' cevabı*******

murat kurt
07-10-2008, 13:29
SİYASET
Şener'den Arınç'a 'istifa et' cevabı

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın dün kendisi ile ilgili sözlerine Milliyet Gazetesi Ankara temsilcis Fikret Bila aracılığıyla yanıt veren Abdüllatif Şener, neden istifa etmedğini açıkladı...İŞTE FİKRET BİLA'NIN KÖŞESİNE TAŞIDIĞI ŞENER'İN CEVABI

Şener: İstifa da değerlendirmelerim arasında

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener yeni bir parti kurmayı düşündüğünü açıkladı. Şener’in bu açıklamasına Ak Parti yönetiminden tepki geldi. Ak Parti sözcüleri, Şener’in bu açıklamadan sonra partiden istifa etmesi gerektiğini söylediler. Hem Ak Parti kimliğini koruyup hem yeni parti kurma çalışması yürütmenin siyasi etiğe uygun olmayacağını belirttiler. Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Şener için, “18 yaşını doldurmuş ne yapması gerektiğini söylemeye lüzum yok” türünden bir açıklamayla, onu istifaya davet etmiş oldu.
Şener bu tepkilere nasıl bakıyor, istifa davetini nasıl karşılıyor?
Abdüllatif Şener, dün bu konuda yönelttiğim sorulara şu yanıtları verdi:

‘Değerlendiriyorum’

Yeni bir parti kuracağınızı açıkladınız. Bu açıklamadan sonra Ak Parti’den istifa etmeniz gerektiği söylendi. Ne yapacaksınız?

- Değerlendirmelerim arasında istifa konusu da var. Henüz parti kurma çalışmasını başlatmadım.

Ama kuracağınızı söylediniz. Hem yeni bir parti kurmaya karar verip hem de Ak Parti’li kimliğinizi sürdürmek olur mu?

- Ben ‘Parti kurmayı düşünüyorum’ dedim. Henüz parti kurma çalışmasına başlamadım. Planlamamı da yapmadım.

Genel Başkan Yardımcısı Fırat, 18 yaşınızı doldurduğunuzu belirterek bir anlamda sizi istifaya davet etti?

- Herkes yorum yapmakta serbesttir. Her yoruma cevap vermeyi gerekli görmüyorum. Bu noktada bağlantılarım dahil tüm süreçleri değerlendirmek için zamana ihtiyacım var. Bir hedef belirleyip o hedefle ilgili karar verdiğinizde yapmanız gereken çok şey vardır.

‘Vazgeçmek olmaz’

Henüz istifa kararı vermediğinize göre partide kalıp yeni parti kurmaktan vazgeçmeniz söz konusu olabilir mi?

- Hayır. Vazgeçmek olmaz. Vazgeçmem.

O halde istifa etmeniz gerekmiyor mu?

- Parti kurmanın zorlukları var.

Ne gibi zorluklar? İstifa etmeye engel zorluklar mı?

- Örneğin, parti kurmanın finansal zorluğu var.

‘Ak Parti ihtiyacı karşılamıyor’

Ama parti kuracağınızı açıkladınız?

- Ak Parti’de yeni parti kurulmasına ihtiyaç yok diyen bir kişi var mı?

Ama yeni parti kurulması, sanıyorum Ak Parti’nin kapatılmasına karşı yedek parti kurulmalı anlamında dile getiriliyor?
- Ben de o anlamda söyledim.

Peki sizin kuracağınız parti de bu anlamda mı? Ak Parti kapatılırsa yedek parti olarak devreye girmesi için mi parti kuracaksınız?

- Hayır. Bununla ilgisi yok. Ben, Türkiye’de yeni bir harekete ihtiyaç olduğunu görüyorum. Mevcut siyaset yapma biçimi, siyaset kültürü Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap vermiyor.

Kurucusu ve mensubu olduğunuz Ak Parti de bu ihtiyaca cevap veremiyor mu?

- Ak Parti de cevap veremiyor. Bu nedenle yeni bir partiye ihtiyaç var, diyorum. Bu talep toplumda da var. Bana da söylüyorlar.

Ne diyorlar?
- Yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var diyorlar. Bana da ‘sen bu yeni oluşumu sağla’ diyorlar. Ben zaten ‘bir toplumsal istek görürsem, hissedersem ona cevap veririm’ demiştim. Şimdi bu cevabı vermek noktasındayım. O noktaya geldim. Açıklamanın nedeni budur.

‘Arınç’ı severim’

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugüne kadar yaptıklarınızı, açıklamalarınızı bırakıp aralarına dönmeniz gerektiği biçiminde özetlenecek bir açıklama yaptı. Ne diyorsunuz?

- Kim ne düşünürse düşünsün, ben Bülent Arınç’ı severim. Yıllar boyu beraber çalıştık. Bülent Arınç’a basın yoluyla cevap vermeyi doğru bulmam.

(Milliyet)

murat kurt
07-10-2008, 14:18
Şener işte..

Eşref
07-10-2008, 14:32
Ne desem boş.

Müntesip
07-10-2008, 14:46
Afedersiniz ama başlıkla içerik arasındaki tek bağlantı Bülent ARINÇ'ın ismi ! İstifa ile ilgili birşey okuyamadım.

Deniz.Feneri
07-10-2008, 14:53
bence bbaştan dönme şener hiç uğraşma kem küme gerenk yok anlasana sen bu harmanı işletemezsin :D

Meftun
07-10-2008, 15:29
pinokyo da kendisini canlı zanneder,fakat sadece bir kukladır.....

oguzdesouza
07-10-2008, 15:32
Helal olsun yine adama, basına karşı Bülent ARINÇ'ı küçük düşürmemiş.. Başkası olsa böyle olacağını zannetmiyorum

dildade
07-10-2008, 15:57
Kendi bile ne yapacağını çözememiş. :D

rikopasa
07-10-2008, 16:17
Ak Parti kapatılırsa kendinizi yeni başkanınız Sn Şener'i överken bulmayın burada sakın ...

Deniz.Feneri
07-10-2008, 16:20
Ben şeneri övmem kimsenin ne düşündüğünü bilemezsin sen

Sukût-u_Hayal
07-10-2008, 17:44
pinokyo da kendisini canlı zanneder,fakat sadece bir kukladır.....
:-* :-* :-*

ultrAstribun
07-10-2008, 17:56
Kurucusu ve mensubu olduğunuz Ak Parti de bu ihtiyaca cevap veremiyor mu?

- Ak Parti de cevap veremiyor. Bu nedenle yeni bir partiye ihtiyaç var, diyorum. Bu talep toplumda da var. Bana da söylüyorlar.

Ne diyorlar?
- Yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var diyorlar. Bana da ‘sen bu yeni oluşumu sağla’ diyorlar. Ben zaten ‘bir toplumsal istek görürsem, hissedersem ona cevap veririm’ demiştim. Şimdi bu cevabı vermek noktasındayım. O noktaya geldim. Açıklamanın nedeni budur.

Bunu kim diyormuş?
Halk mı?

Umut ZORLU
07-11-2008, 01:31
A. Latif ŞENER Diyorki!!

( Yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var diyorlar. Bana da ‘sen bu yeni oluşumu sağla’ diyorlar.)

Latif Bumları Sana Kim Söylüyor?
Hangi Karanlık Eller?

Sen Ak PARTİ'den Milletvekili Adayı Olmadığını Açıkladığın zaman , Niye Aday Olmuyorsun Dendiğinde:

Ben Üniversiteye gidip Öğretmenlik yapmak istiyorum, Siyaseti bıraktım dememişmiydin Latif?
Şimdi Adama sormazlarmı?

Niye Döneklik Yapıyorsun Latif?

Kimlerin Oyuncağısın Latif?

Ağa Paşaların Kim Latif?

Açıkla, Konuş, Zırvala, Herkes Öğrensin Latif...

cartman
07-11-2008, 01:44
[i][b]SİYASET
Şener'den Arınç'a 'istifa et' cevabı

Henüz istifa kararı vermediğinize göre partide kalıp yeni parti kurmaktan vazgeçmeniz söz konusu olabilir mi?

- Hayır. Vazgeçmek olmaz. Vazgeçmem.

O halde istifa etmeniz gerekmiyor mu?

- Parti kurmanın zorlukları var.

Ne gibi zorluklar? İstifa etmeye engel zorluklar mı?

- Örneğin, parti kurmanın finansal zorluğu var.

[b][i]Parti kurmanın zorlukları varmış sanki ona zorlukları soran oldu :o Ya adam diyor ki sizin yaptığınız etik mi,parti kurmak için çaba sarf edipte aynı zamanda Ak Parti üyesiniz diyor.Sayın Şenerde parti kurana kadar Ak partiliyim diyor bir nevi :-\ Parti kurcak kadar para versinler baride öyle ayrılsın yani ben bunu anladım yoksa nereye koşuyor bu adam :-\

Üç mevsim
07-11-2008, 01:47
Arkadaşlar yanlış yanlışla düzeltilmez. İki yanlış bir doğru etmez. Onun için tespiti iyi yapalım. Yanlış ve doğruyla ilgili bir söz vardı hatırlayamıyorum şimdi, neyse.. Abdüllatif Şener aslında doğru söylüyor ""Yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var"" Evet bu doğru ama bu ülkede öyle bir siyaset kültürü oluşamaz çünkü ülkenin en büyük gazetesi Ergenekon'a apaçık destek veriyor utanmadan, milletin gözünün içine baka baka.. Şener doğru söylüyor ama söylediklerinin geçerliliği yok.

Demokrat
07-11-2008, 01:48
basbakanimiz ne güzel buyuruyor "siyasetin tek limani ahlaktir" diye..
Sen parti kuracagim diyorsun ve hala daha ak partide üyesin buyursun bunun ne kadar etik oldugunu söylesin sayin firatin dedigi gibi 18 yasini gecmis bizim hatirlatmamiza gerek yok.
Ama sayin senerde biliyor bu isten birsey cikmayacagini ama öyle bir popohladilar ki simdi olay pilavdan dönenin kasigi kirilsina döndü simdi kapatma davasini bekliyor acaba oradan birsey cikar mi diye..
Sayin sener hic mi nabiz yoklamasi yapmiyorsunuz, hic mi sivas disina cikmiyorsunuz size gösterilen ilgi sahsiniza degil, tasidiginiz etikedeydi!..
Siyasetin o tozlu sayfalarina öyle bir gömülürsünüz ki daha siyaset yapmayi birakin, konusmaya yüz bulamazsiniz erkan mumcu sizden daha karizmaydi, daha gelecek vaat ediyordu simdi esamesi okunuyor mu ;)
Buyrun yolunuz acik olsun, gidene kal demeyiz, bu saatten sonra kalmaniz zaten zararli ama sunu söylemek isterim "kendi düsen aglamaz!"

Umut ZORLU
07-11-2008, 01:58
Arkadaşlar yanlış yanlışla düzeltilmez. İki yanlış bir doğru etmez. Onun için tespiti iyi yapalım. Yanlış ve doğruyla ilgili bir söz vardı hatırlayamıyorum şimdi, neyse.. Abdüllatif Şener aslında doğru söylüyor ""Yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var"" Evet bu doğru ama bu ülkede öyle bir siyaset kültürü oluşamaz çünkü ülkenin en büyük gazetesi Ergenekon'a apaçık destek veriyor utanmadan, milletin gözünün içine baka baka.. Şener doğru söylüyor ama söylediklerinin geçerliliği yok.

Kardeş Ben Şahsen Sana Katılmıyorum!!

Bir İNSAN En Zor Durumda Dava Arkadaşlarına İhanet etmez,

Çıkıp Her zamankinden çok destek olmalıydı,

Deniz Baykalın Ağzıyla konuşuyor, Nasıl Hak verirsin böyle Şahsiyete..

Bide Utanmadan ERGENOKON' üyelerini methediyor destek oluyor..

Yavv Demezlermi: A. Latif Şener'de Bunlardanmı ACABA diye?

A. Latif şenerle 2. Demirel vakasını yaşamaktayız.

Kimin Oyuncağı olduğunu Açıklasın,

Ondan sonra gözümüze görükmesin,

Şu An Türk Milleti Kendisinden Nefret ediyor..

Selametle..

Demokrat
07-11-2008, 02:00
Umut kardes söylemlerin biraz agir olmus... Tamam sayin seneler yollarimiz ayrildi ama birilerinin oyuncagi demekte yanlis olur evet birileri pohpohlamis ama yollarimiz ayrildi diyede vurun abaliya mantigini gütmemeliyiz..
Unutmayalim ki bizlerde milli görüs hareketinden fikir yapimiz uyusmuyor diye ayrildik, ayrilmasi en tabi hakkidir benim etik bulmadigim partimiz üyesiyken böyle cikislar yapmasidir istifa et ne yapacaksan yap!

Üç mevsim
07-11-2008, 02:01
O kadar nefret edilecek bir durum yok. Ben sözüne hak verdim söz doğru ""Yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var"" Bu söz Türkiye Cumhuriyeti için geçerli, bizim parti için başka parti için değil.

Umut ZORLU
07-11-2008, 02:07
Umut kardes söylemlerin biraz agir olmus... Tamam sayin seneler yollarimiz ayrildi ama birilerinin oyuncagi demekte yanlis olur evet birileri pohpohlamis ama yollarimiz ayrildi diyede vurun abaliya mantigini gütmemeliyiz..
Unutmayalim ki bizlerde milli görüs hareketinden fikir yapimiz uyusmuyor diye ayrildik, ayrilmasi en tabi hakkidir benim etik bulmadigim partimiz üyesiyken böyle cikislar yapmasidir istifa et ne yapacaksan yap!

Kardeşim Bende Onu söylüyorum,

Zaten Başımızda bir sürü münafık var.. Ve yapılan saldırılar sadece Ak PARTİ'ye değil Bütün Müslümanlara,

Böyle Zamanda Bize Destek olacağına Köstek oluyor.. Gecenin bu yarısı Sinirlerime Hakim olamıyorum,

Ve Herşeye Rağmen Ben Yinede Dua ediyorum:

Rabbim Cümlemize Hidayet eylesin İnşaallah..

Umut ZORLU
07-11-2008, 02:11
O kadar nefret edilecek bir durum yok. Ben sözüne hak verdim söz doğru ""Yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var"" Bu söz Türkiye Cumhuriyeti için geçerli, bizim parti için başka parti için değil.

Kardeşim sende Haklısın Ama ben Düşünüyorum!

Ak PARTİ Olarak Bizim siyeset Anlayışımızda ve Siyasi kültürümüzde Hiç bir problem yokken, Bazı Karanlık Eller Bu Mükemmel Gidişin Önünü Kesmek için Ellerinden geleni yapıyorlar, Dolayısıylan Şener beyin böyle durumda Partiye destek olması gerekmezmiydi?

Ben Şener'in tutumunu hiç beğenmiyorum...