fatih kısaparmak balon baskılı balon Şeriat isteyenlerin oranı - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şeriat isteyenlerin oranı

Hüdaverdi
07-26-2008, 14:35
internet haber her nedense başlığın altına çarşaf giyen 6 bayanın fotoğrafını koymuş.
Şeriat=çarşaf mantığını güdenlerden sanırım.

----

Türkiye'nin yüzde kaçı şeriat ister? Anketin sonucunda çıkan oran şok edici... Bakın şeriatla yönetilmek isteyenlerin oranı ne?

Türklerin yüzde 74'ü şeriat kanunlarına sıcak bakıyor! Şeriatın ulusal hukukun içinde yer alması gerektiğini düşünenlerin içinde yüzde 69'luk kesim şeriatı kadınlar için iyi bir adalet sistemi olarak görüyor.

ŞERİAT İSTEYENLERİN ORANI YÜZDE 74

Dünyanın önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden olan Gallup'un Mısır, İran Türkiye'de yaptığı ankete göre Türklerin yüzde 74'ü şeriata "olumlu" bakıyor. Geçen yılın Mayıs ve Haziran aylarında 737 yetişkinle yüz yüze yapılan ankette, Türkiye şeriat konusunda Mısır ile İran'dan daha ılımlı çıktı ama ortaya çıkan tablo oldukça şaşırtıcı...

2007'DE ORAN YÜZDE 26'YDI

Gallup'un 2007 yılında yaptığı son araştırmada Türkler'in yüzde 7'sinin tam şeriat istediği, yüzde 26'sının ise bazı şeriat hükümlerinin hukuka bir şekilde entegre edilmesini desteklediği görülmüştü. Çekimser kalanların oranı ise yüzde 26 gibi çok yüksek bir orandı...

İŞTE SONUÇLAR:

Mısırlıların yüzde 91'i, İranlıların da yüzde 90'ı şeriat ile ilgili "pozitif" görüşlere sahip olurken bu oran Türkiye'de de yüzde 74 oldu.

Neden şeriat istiyorlar?

Şeriat hakkında olumlu görüşe sahip olan Türkler'in gerekçeleri... (Birden fazla seçenek işaretleyebildikleri için toplamları 100'ün üzerinde)
%70: Yolsuzluğu azaltır
%69: Kadınlar için adalet sağlar
%68: Suç oranlarını düşürür
%63: Adil bir hukuk sistemi oluşturur
%62: İnsan haklarını korur
%55: Ekonomik adaleti sağlar
%53: Halkın yönetime katılımını sağlar
%52: Bilimsel gelişimi sağlar
%51: Azınlıkları korur
%33: Zalimce cezalar getirir
%32: Kişisel hakları kısıtlar
%26: Bilimsel gelişime taş koyar
%23: İktidardakilerin güçlerinin azaltılmasını sağlar
%22: Kadınlar için baskı olur
%21: Azınlıklar için baskı olur
%21: Hükümete sonsuz güç verir

NOT: Şeriat hakkında olumlu görüşe sahip olan bazı kişiler, gerekçelerde şeriatın kendilerine göre bazı olumsuz yönlerini de işaretlediği için listede sadece olumlu yönleri yer almıyor.

internethaber

oguzdesouza
07-26-2008, 14:38
İnanılması çok zor bi anket..

CHP'nin %47 oy aldığı bir anket gibi geldi. :)

Gerçi son günlerde millet sırf bu cehapelilerin yüzünden cumhuriyetten soğudu ama bu kadar da değildir...

Sonuna kadar CUMHURİYET :)

Meftun
07-26-2008, 14:39
Daha neler!

Hiç inandırıcı değil ;)

eddie
07-26-2008, 14:45
"Türkler'in yüzde 7'sinin tam şeriat istediği, yüzde 26'sının ise bazı şeriat hükümlerinin hukuka bir şekilde entegre edilmesini desteklediği görülmüştü."

tam şeriat-yarım şeriat :o o nasıl oluyor yahu?
oranlar inandırıcı mı değil mi bilmem de bence gereksiz bir anket olmuş

maviinsan
07-26-2008, 14:45
saçma olmuş bence

Sukût-u_Hayal
07-26-2008, 14:56
Şeriatı neden istiyorsunuz sorusuna

%70 yolsuzluğu azaltır , %69 da kadınlar için adalet sağlar demiş ... Gerçekten inanılması imkansız saçma bir anket olmuş ...

LoNeLiNeSS
07-26-2008, 14:59
%70: Yolsuzluğu azaltır
%69: Kadınlar için adalet sağlar
%68: Suç oranlarını düşürür
%63: Adil bir hukuk sistemi oluşturur
%62: İnsan haklarını korur
%55: Ekonomik adaleti sağlar
%53: Halkın yönetime katılımını sağlar
%52: Bilimsel gelişimi sağlar
%51: Azınlıkları korur

İnsan haklarını korumak, Kadınlar için adillik, Halkın yönetime katılması Bilimsellikde gelişim ve şeriat.. Şeriat dünyanın en iyi rejimi de dünyanın haberi mi yok acaba. Saçmalıkdan da öte bir anket.. Bilinçli yapılan halkı yalnış bilgilendirme anketlerinden birisi dahadır.. Zaten anketin sonucundan önce kimin yaptığına da bakacaksın nasıl ne şekilde yapıldığına..[/i][/b] :o :o :o

Hüdaverdi
07-26-2008, 15:10
Yolsuzluğu azaltır
Kadınlar için adalet sağlar
Suç oranlarını düşürür
Adil bir hukuk sistemi oluşturur
İnsan haklarını korur
Ekonomik adaleti sağlar
Halkın yönetime katılımını sağlar
Bilimsel gelişimi sağlar
Azınlıkları korur

Şeriat bunları getirmez mi ???
İstanbul Eyüp'te yaptılar ise sonuç doğrudur,nişantaşında yapsalar tam tersi çıkardı.
Bunların olabileceğini düşünen insanların olması sevindirici,olumlu yandan bakmakta fayda var :-*

Kafes
07-26-2008, 16:24
Direk 'Seriat istiyor musunuz' diye sorulmamistir eminim. Seriatin gercek kelime anlamindan cikan ilke ve getirileri madde halinde sunmuslardir ve insanlarda ona gore oylama yapmistir. Sonucta seriat kotu bir sey degil, cogu akilli ve egoizmden uzak insanin kabullenebilecegi bir duzen.

politikaci
07-26-2008, 16:24
e yani fazlalık çıkması normal bencede bende evet derdim ;)

politikaci
07-26-2008, 16:26
şeriat gelince hırsızlık,yolsuzluk pislikler biter kesiceksin kolunu bacağını Allahın emrettiği şey ne zamandan beri yanlış olmuş

YavuzSultanSelim
07-26-2008, 16:29
Sadece cezalarda Allah'ın hükümleri uygulansa çok isabetli olur. Hırsızlık yapanların elini kolunu keseceksin milletin önünde bak bakalım bir daha hırsızlık yapan oluyor mu???

Tecavüzcüleri sapıkları taksimde sallandırcaksın bak bakalım bir daha tecavüz oluyor mu???

politikaci
07-26-2008, 16:32
Sadece cezalarda Allah'ın hükümleri uygulansa çok isabetli olur. Hırsızlık yapanların elini kolunu keseceksin milletin önünde bak bakalım bir daha hırsızlık yapan oluyor mu???

Tecavüzcüleri sapıkları taksimde sallandırcaksın bak bakalım bir daha tecavüz oluyor mu???
neden sadece cezalarda? Allahın emri o zten

YavuzSultanSelim
07-26-2008, 16:36

Başka şeyler de de uygulanmasını isterim tabi ki ama şu an Şeriat için hazır değil ülkemiz hele ki şu durumda.

Şu an da en iyi yönetim Cumhuriyet

politikaci
07-26-2008, 16:36

Başka şeyler de de uygulanmasını isterim tabi ki ama şu an Şeriat için hazır değil ülkemiz hele ki şu durumda.

ama Allah herzaman en uygun olmasaydı kurana yazmazdı dmi..neyse dah afazla uzatmıcam :)

EpiVaTeS
07-26-2008, 16:40
İnanılması çok zor bi anket..

CHP'nin %47 oy aldığı bir anket gibi geldi. :)

Gerçi son günlerde millet sırf bu cehapelilerin yüzünden cumhuriyetten soğudu ama bu kadar da değildir...

Sonuna kadar CUMHURİYET :)
˙·٠٠•● Cumhuriyeti bırakalım diyen yok sanırım şeriat bir yönetim biçimi değil Allah ın insanlara uyun diye emrettiği kurallardır
Bir şey söyleyecez yine başımız belaya girecek susuyorum˙·٠٠•●••٠·˙

Hüdaverdi
07-26-2008, 16:44
Şeriat gelse dahi yönetim şekli yine cumhuriyet olacak,seçimler-meclis vs vs.
Tek değişiklik yasalarda olacak,ceza hukuku-medeni hukuk vs. vs.

Islamic Republic of Turkey (doğrumu yazdım) ???

YavuzSultanSelim
07-26-2008, 16:44

ama Allah herzaman en uygun olmasaydı kurana yazmazdı dmi..neyse dah afazla uzatmıcam :)

Kur'an yazarsan daha iyi olmuş olur. Yazdığın kelime basit birşey değil...

Ayrıca Alemdar'ın dediği gibi Şeriat bir yönetim biçimi de değil. Allah'ın emirlerinin bütünüdür.

politikaci
07-26-2008, 16:46

Kur'an yazarsan daha iyi olmuş olur. Yazdığın kelime basit birşey değil...

Ayrıca Alemdar'ın dediği gibi Şeriat bir yönetim biçimi de değil. Allah'ın emirlerinin bütünüdür.
şimdi konumuz yazım hatası filan değil konunun basit olmadığını bend ebiliyorum herhalde.
evet allahın emirlerinin bütünüdür ama buna rağmen çıkıp diyor birisi yok sonuna kadar cumhuriyet cumhuriyetçiyiz filan. şeriatı istemiyor olabilir kişi ama onun yanında başka yönetim şeklini kıyaslayamaz

EpiVaTeS
07-26-2008, 16:47

˙·٠٠•● görecekmiyiz nüfüs cüzdanlarında o ismi acaba?˙·٠٠•●••٠·˙

YavuzSultanSelim
07-26-2008, 16:49
Herkesin Allah'ın emirlerine uymasını bekleyemezsin. Bu Faşizm olur. Zorlama olur. Herkes istediğine inanır, istediği yönetim biçimini de ister. Bu onun en doğal hakkıdır.

YavuzSultanSelim
07-26-2008, 16:49

˙·٠٠•● görecekmiyiz nüfüs cüzdanlarında o ismi acaba?˙·٠٠•●••٠·˙

amannnn yine haberlere çıkıcaz :D

politikaci
07-26-2008, 16:50
Herkesin Allah'ın emirlerine uymasını bekleyemezsin. Bu Faşizm olur. Zorlama olur. Herkes istediğine inanır, istediği yönetim biçimini de ister. Bu onun en doğal hakkıdır.
Allah emrini vermiştir.Buna izin vermeyenler çekicek olanlardır zaten

Hüdaverdi
07-26-2008, 16:50
Türkler ne çok devlet görmüş,ne çok devleti yıkılmış,isim değiştirmiş,bakarsın görürüz bakarsın görmeyiz,zamanla belli olur herşey :-*

Halk istedikten sonra her şey olur ama böylede huzurluyuz,başımızda iyi yöneticiler olduktan sonra :-*

mehmed_akif
07-26-2008, 17:17
yahu keşke şeriatle yönetilen bir ülke olsaydık da en doğru adil kararlar alınsaydı..allah insanların yaratıcısı olrak onlar için en hayırlı olanı bilmez mi haşa.bilir tabiki.en ideal olanda tabiki islami bir yönetim biçimidir ki cumhuriyeti de kapsar..bunu batılı aydınlar da kabul etmişlerdir.

Deniz.Feneri
07-26-2008, 18:30
garip %74 büyük bir rakam

maviinsan
07-26-2008, 19:08
yahu keşke şeriatle yönetilen bir ülke olsaydık da en doğru adil kararlar alınsaydı..Allah insanların yaratıcısı olrak onlar için en hayırlı olanı bilmez mi haşa.bilir tabiki.en ideal olanda tabiki islami bir yönetim biçimidir ki cumhuriyeti de kapsar..bunu batılı aydınlar da kabul etmişlerdir.

abdurrahman duymasın :D

**yanlız_02**
07-26-2008, 19:50
garip %74 büyük bir rakam
NERESİ GARİP BUNUN......ŞERİAT DEMEK NE DEMEK BİLİYOR MUSUN? ALLAHU TEALA (C.C)NUN KOYDUĞU KANUNLAR (BİLİYORSAN KONUŞ İNSAN SANSINLAR;BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR)TAMAM MI İNŞALLAH

Umut ZORLU
07-26-2008, 20:40
Şeriat, Tarikat, yoldur varana,
Hakikat, Marifet, ondan içeru..

(Yunus Emre)

aşk-ı ilahi
07-26-2008, 20:55
şeriatı....şu anki laik kesimin bize lanse ettiği öçü şeklinde hayall etmeyelim...

şeriat ...allahın emirlerinin bütünüdür...

şeriat ..asmak kesmek..kelle uçurmak değil...adaletle yönetilmektir...

dini özgüce yaşamak demektir...

böyle şeriatı tabiki bende isterim...

böyle bir sonuç beni şaşıtmaz...

tersine guruur duyarım...halkımızı şeriatın aslında kötü bir şey olmadığını anlamış diye...sevinirim...

LoNeLiNeSS
07-26-2008, 23:05
Şeriatı savunan bir çok kişi daha şeriatın ne olduğunu bilmeyen kişiler.. Allah (c.c) in emirleri deyip geçilecek bir şey değildir.. Şeriat isteyen arzulayan önce şeriat rejimi ile yönetilen ülkeleri incelesinler.. İnsan hakları ne durumda demokrasi ne durumda, yolsuzluklar ne durumda, ekonomi ne durumda, insanlar nasıl yaşıyor, bilim ne durumda. Bunları yeterince araştırmadan çıkıpta şeriatı savunmayalım..

mehmed_akif
07-28-2008, 13:40
Şeriatı savunan bir çok kişi daha şeriatın ne olduğunu bilmeyen kişiler.. Allah (c.c) in emirleri deyip geçilecek bir şey değildir.. Şeriat isteyen arzulayan önce şeriat rejimi ile yönetilen ülkeleri incelesinler.. İnsan hakları ne durumda demokrasi ne durumda, yolsuzluklar ne durumda, ekonomi ne durumda, insanlar nasıl yaşıyor, bilim ne durumda. Bunları yeterince araştırmadan çıkıpta şeriatı savunmayalım..

onlar gerçek şeriati uygulamıyorlar ki..
orada şeriat yönetiminden çok monarşik bir yönetim var..
insan hakları diyorsunuz da şeiatin getirdiği hakları bilmiyorsunuz sanırım..
şeriat bize yıllarca sadece asmak kesmek şeklinde lanse edildi..
bunu özellikle tekin alp ismini kullanarak moinz kohen yaptı.kahrolsun şeriat diyerek..
halbuki gerektiğinde kol el kafa kesen şeriat yönetimi bunu yapmadan önce bu tür cezalara neden olan fiilleri ortadan kaldırmak için önlemler alır.hırsızlığı önlemek için fakir halka dodyal güvence sağlar.zinayı önlemek için fakirleri devlet kendisi evlendirir.evliliği teşvik eder.vs vs vs...
bilmedem konuşmayalım lütfen

Demokrat
07-28-2008, 13:42
demokrasiyle yok mu o halde isteyen, istedigini isteyebilir ;)

maviinsan
07-28-2008, 13:44
Geçen gün yayınlanan bir ankette türkiyenin %51'i sosyal demokrat idi. ;D Demek ki Türkiyede şeriatçı-sosyal demokrat olan büyük bir kesim var :D ;D

mehmed_akif
07-28-2008, 13:45
evet isteyebilir de karşı tarafın fikirlerine saldırmadan

Demokrat
07-28-2008, 13:46
evet isteyebilir de karşı tarafın fikirlerine saldırmadan

Iste demokrasinin bittigi yer oradir!.. ne zaman fikrin baskasinin fikrine engel olmaya basliyorsa orada demokraside, özgürlükte biter ;)..
ben hep demisimdir birakin isteyen komunizm istesin, isteyen seriat istesin, isteyen liberalizm istesin önemli olan bireyden cok halkin cogunlugunun ne istedigi ve ülkenin bu istege hazir olup, olmadigidir..;)

mehmed_akif
07-28-2008, 13:56
tabi tabi haklısın :-*
haklısın da bazı durumlarda çoğunluğun tercihi azınlığı ezebiliyor.bunu yıllar önce çok yaşadık.
önemli olan hiçbir tarafı ezmeden adil olanın uygulanması bence

Demokrat
07-28-2008, 13:58
tabi tabi haklısın :-*
haklısın da bazı durumlarda çoğunluğun tercihi azınlığı ezebiliyor.bunu yıllar önce çok yaşadık.
önemli olan hiçbir tarafı ezmeden adil olanın uygulanması bence

Demokrasi ne cogunlugun, azinliga tahakkümü nede azinligin, cogunluga tahakkümüdür aslinda demokrasi cogunlugun hakkinda cok azinligin hakkini savunmaktir..
yani bir tarafta yüzde 99 diger tarafta yüzde 1 varsa demokrasi o yüzde 1 in hakkinida savunur yoksa cogunluk azinliga yada azinlik cogunluga tahakküm ederse bunun adi demokrasi degil diktatörlük olur ;)

siyah gül 07
07-28-2008, 13:59
Hiç inandırıcı bir anket değil dikkate almamak en güzeli sanırım :-\

Fasl-ı Gül
07-28-2008, 14:05
Flaş Haber!!!

Evet sayın izleyiciler. Ak Parti'nin kapatılma davasının görüşüldüğü bugünde Ak Gençlik şeriatle yönetilmek istediklerini itiraf etti. Görüşmenin durdurulup, kapatılma gerekçeleri içine bunların da konulmasını talep ediyorum. Savcılarımız hemen harekete geçmeli, tam itiraf etmişlerken yakalamalı bunları.. Ayrıca % 70'lik oranı da göz altına almalı. Hatta göz hapsine alınmalılar ki her an için şeriat kurmaya yönelik faaliyetleri engellenmiş olsun!!!!.... Tehlikenin farkında mısınız ??

Mcht_Ln
07-28-2008, 14:07
İnandırıcı bir anket değil.Diğer bütün anketler gibi... :)

Anketlere takılmamak lazım. ;)

Deniz.Feneri
07-28-2008, 14:22
inandırıcı bile olsa gerçekten isteseler bile bundan bir kuşku duymam hiç. Osmanlı devleti'nin kanunu Kuran-ı Kerim'di. o kanun ile dünyaya 600 sene hükmettik. İsviçre'den medeni kanun almakla iyi mi olduk medenileştik mi tam tersine geriledik. sonra ne oldu değişimlere uğrayarak Türk Medeni Kanunu. Yavrum be ne kanun hukuksuzluk götürüyor her tarafı. Bu söylemlerimi kullanmak istemezdim ama AK Parti kapanırsa bu söylemlerimi genişletirim bile son sürat savunurum

Deniz.Feneri
07-28-2008, 14:28
Flaş Haber!!!

Evet sayın izleyiciler. Ak Parti'nin kapatılma davasının görüşüldüğü bugünde Ak Gençlik şeriatle yönetilmek istediklerini itiraf etti. Görüşmenin durdurulup, kapatılma gerekçeleri içine bunların da konulmasını talep ediyorum. Savcılarımız hemen harekete geçmeli, tam itiraf etmişlerken yakalamalı bunları.. Ayrıca % 70'lik oranı da göz altına almalı. Hatta göz hapsine alınmalılar ki her an için şeriat kurmaya yönelik faaliyetleri engellenmiş olsun!!!!.... Tehlikenin farkında mısınız ??

koş yetiştir geç kalma. millet istiyorsa ak gençliğin istemesi kabahat mi. milleti de davaya katsınlar %74 'ü cezalandırsınlar onları da kapatsınlar o zaman ;)

haritaci70
07-28-2008, 14:30
Şeriat isteriz.. Şeriat isteriz ;D ;D

Demokrat
07-28-2008, 14:35
Flaş Haber!!!

koş yetiştir geç kalma. millet istiyorsa ak gençliğin istemesi kabahat mi. milleti de davaya katsınlar %74 'ü cezalandırsınlar onları da kapatsınlar o zaman ;)

heyacan yok kardesim, arkadasimiz cok güzel bir ironi yapmis, benden helalinden bir arti arkadasimiza ;)

EpiVaTeS
07-28-2008, 14:36
˙·٠٠•● Şeriat isteriz derken gülünecek ne var ben onu anlamadım ciddiyet biraz lütfen ˙·٠٠•●••٠·˙

Fasl-ı Gül
07-28-2008, 14:41
Flaş Haber!!!

heyacan yok kardesim, arkadasimiz cok güzel bir ironi yapmis, benden helalinden bir arti arkadasimiza ;)

Tam zamanında yetiştiniz yoksa alimallah yanlış anlaşılmanın dehlizlerinde boğulup kalacaktım. Teşekkür ederim demokrat kardeş. Ama bu da bana ders olsun. Bundan sonra ironi yaptığım mesajların altına bir kaç gülücük ekleyim bari..

ve's-selam

EpiVaTeS
07-28-2008, 14:44
˙·٠٠•● Halka şeriatın korkulacak bir şey olmadığını aksine hakkın hukukun ve adaletin asıl uygulandığı kurallar olduğunu yıllardır doğru dürüst bir şekilde anlatamadık ..herkes şeriat diyince iranın uyguladığı rejimi anlıyor Şeriat bu değildir ki..˙·٠٠•●••٠·˙

Deniz.Feneri
07-28-2008, 17:57
evet gülücük olsa iyi olur kusura bakmayın diriliş ironi olduğunu bilmiyordum :(

parabol
07-28-2008, 18:05
Bu anketin inandırıcılığına kesinlikle inanmıyorum....

Eğer bir gün böyle bir durum söz konusu olur (ki bu ütopya) işte o zaman bu kesimin karşısında en başta ben dururum....

Çünkü ben atatist olsam dahi mesela "Başörtüsü özgürlüğünü kişisel hak olduğu için desteklerim....Ama Ataist olarak sizin insanışlarınıza göre yaşayacak değilim bu nedenle kimse bu ülkede şeriati dayatamaz" derim...

Ki bir müslüman olarakta aynı şekilde din Allahımla benim aramdadır..Şeriata da aynı derecede karşıyımdır...

EpiVaTeS
07-28-2008, 18:07
˙·٠٠•● eminmisin Karşı olma konusunda parabol˙·٠٠•●••٠·˙

Demokrat
07-28-2008, 18:07

Eğer bir gün böyle bir durum söz konusu olur (ki bu ütopya) işte o zaman bu kesimin karşısında en başta ben dururum....

Çünkü ben atatist olsam dahi mesela "Başörtüsü özgürlüğünü kişisel hak olduğu için desteklerim....Ama Ataist olarak sizin insanışlarınıza göre yaşayacak değilim bu nedenle kimse bu ülkede şeriati dayatamaz" derim...

Ki bir müslüman olarakta aynı şekilde din Allahımla benim aramdadır..Şeriata da aynı derecede karşıyımdır...

kardes diger yazdiklarina katiliyorum ama su din Allahla, kul arasinda söylemine hic katilmiyorum o zaman Kuran niye gönderildi, peygamberler niye gönderildi, sünnet ne ifade eder, din alimleri ne güne duruyor, imamlar sadece maas alan devlet memuru mu!

EpiVaTeS
07-28-2008, 18:10
˙·٠٠•● Şeriata nasıl karşı olunur ben onu anlamadım Şeriat ne demek ilk önce onda bir anlaşalım
Şeriat ALLAH ın bunlara uyun refaha erersiniz uymazsanız ceza çekersiniz diye gönderdiği kurallardır ... eğer şeriata hala karşıyım diyorsan durup düşünmeni isterim ..
Şeriata karşıyım demek ALLAH ın koyduğu kurallara karşıyım demektir... ˙·٠٠•●••٠·˙

parabol
07-28-2008, 18:12

kardes diger yazdiklarina katiliyorum ama su din Allahla, kul arasinda söylemine hic katilmiyorum o zaman Kuran niye gönderildi, peygamberler niye gönderildi, sünnet ne ifade eder, din alimleri ne güne duruyor, imamlar sadece maas alan devlet memuru mu!

Kuran allahın emirleri bize bir şekilde iletilsin diye var ve peygamberlerde bu yolu bize gösterenler...

Ben kuran okursam alimler için okumuyorum ki aklimler bunun yolunu öğretirler sadece...Bu dini allahım için yaşıyorum sizin söyledikleriniz sadece aracılar...demeye çalıştığım bu...

Ben ibadetlerimi kendim için Allah'a yaparım...Demekki Allahla benim aramda....

parabol
07-28-2008, 18:13
˙·٠٠•● Şeriata nasıl karşı olunur ben onu anlamadım Şeriat ne demek ilk önce onda bir anlaşalım
Şeriat Allah ın bunlara uyun refaha erersiniz uymazsanız ceza çekersiniz diye gönderdiği kurallardır ... eğer şeriata hala karşıyım diyorsan durup düşünmeni isterim ..
Şeriata karşıyım demek Allah ın koyduğu kurallara karşıyım demektir... ˙·٠٠•●••٠·˙

Ozaman cümlemi düzelteyim...

Şeriata değil şeriatın devlet yönetiminde kullanılmasına karşıyım....

Çünkü bu ülkede herkes müslüman olmak senin inanışlarına göre yaşamak zorunda değil...

Demokrat
07-28-2008, 18:14
peki sen Allaha tek basina ulasabilirmisin Kuran ve Sünnet Allahla senin arana girmiyor mu kardes ;).. bakiniz islamda cemaatcilik vardir nasilki cemaatle yapilan ibadetler, tek basina yapilan ibadetlerden kat ve kat fazlaysa bir kiside kendi basina öyle Allahi bulamaz..
senin niyetinin iyi oldugunu biliyorum ama ömer hayyam tarzi, neyzen tarzi söylemleride hic sevmiyorum acikcasi ;)

EpiVaTeS
07-28-2008, 18:17
Şeriat Allah ın bunlara uyun refaha erersiniz uymazsanız ceza çekersiniz diye gönderdiği kurallardır ... eğer şeriata hala karşıyım diyorsan durup düşünmeni isterim ..
Şeriata karşıyım demek Allah ın koyduğu kurallara karşıyım demektir... ˙·٠٠•●••٠·˙

Ozaman cümlemi düzelteyim...

Şeriata değil şeriatın devlet yönetiminde kullanılmasına karşıyım....

Çünkü bu ülkede herkes müslüman olmak senin inanışlarına göre yaşamak zorunda değil...
˙·٠٠•● o son yazına güzel bir örnek vermek istiyorum tabi ki kimse benim inancıma göre yaşayamaz ama
Osmanlıda Şeriatla yönetiliyordu ve hristiyanlarda bize inanmıyordu
Demek ki şeriat insanlara adaleti hakkı hukuku getiriyor ama tam manasıyla uygulanırsa
nedense toplumumuzda Şeriata karşı bir önyargı var
˙·٠٠•●••٠·˙

Demokrat
07-28-2008, 18:18
arkadaslar seriat sadece bir yönetim bicimimidir.. kildigimiz namaz, tuttugumuz oruc bile seriatin icine girmiyor mu cenaze namazinda "kahrolsun seriat" diyenlere hayretle baka kalirdim ;)

EpiVaTeS
07-28-2008, 18:20
˙·٠٠•● bu ülkeden dini ve milli değerleri söküp atmaya çalışanların sonlarını merak ediyorum˙·٠٠•●••٠·˙

parabol
07-28-2008, 18:21
peki sen Allaha tek basina ulasabilirmisin Kuran ve Sünnet Allahla senin arana girmiyor mu kardes ;).. bakiniz islamda cemaatcilik vardir nasilki cemaatle yapilan ibadetler, tek basina yapilan ibadetlerden kat ve kat fazlaysa bir kiside kendi basina öyle Allahi bulamaz..
senin niyetinin iyi oldugunu biliyorum ama ömer hayyam tarzi, neyzen tarzi söylemleride hic sevmiyorum acikcasi ;)

Abi demek istediğimin çok dışına çıkıyorsun...Bu söylediklerine katılıyorum ama ben cemmatlerle beraber olmak için allaha inanayım demiyorum...Öncelikle Allahla aramda bağ kurduktan sonra dış etkilre başlıyorum....

Kuran zaten Allahın kelamı aramıza giren bir olgu değilki...

Ben ibadetlerimi istediğim gibi yaparım dinimi istediğim gibi yaşarım...Günahsa günah sevapsa sevap bana cezamı ödülümü ne cemaat ne alim verebilir...ben yaparım Allahım onaylar...

sonucu yanlış yada doğru olsada aramıza birini sokmaya ben karar veririm...Yani din Allahla benim aramdadır..

Beylerbeyi
07-28-2008, 18:22
hayret bir şey anket için nasıl "saçma" dersiniz?

birileri de sanki babalarının malıymış gibi "İLLE DE CUMHURİYET" demiş.

iran'da da yönetim şekli cumhuriyet ?? fakat islami kurallar var. cumhuriyet, halkın ülke yönetimini seçtiği bir yönetim şeklidir. şeriat kurallarının egemen olduğu cumhuriyetler de var dünyada.

2013 te rejimimizin 90. yılını kutluyor olacaz. laik cumhuriyet türkiye nin 90. yılına az kaldı. ne gördük bu 90 yılda?

daha birkaç sene öncesine kadar 3.dünya ülkesi diye tabir ediliyorduk. ekonomi berbat, sanayi kötü, teknolojik gelişmeler yok denecek kadar az, üniversiteler kötü, eğitim berbat vs...

diyecegim o ki 90 yıldır hiç bir hayrını görmedik şu laiklik midir, laik cumhuriyet midir nedir çoğu kimsenin tanımını dahi yapamadığı yönetim şeklinden?

şeriatı denemek lazım.

Demokrat
07-28-2008, 18:25

Abi demek istediğimin çok dışına çıkıyorsun...Bu söylediklerine katılıyorum ama ben cemmatlerle beraber olmak için allaha inanayım demiyorum...Öncelikle Allahla aramda bağ kurduktan sonra dış etkilre başlıyorum....

Kuran zaten Allahın kelamı aramıza giren bir olgu değilki...

Ben ibadetlerimi istediğim gibi yaparım dinimi istediğim gibi yaşarım...Günahsa günah sevapsa sevap bana cezamı ödülümü ne cemaat ne alim verebilir...ben yaparım Allahım onaylar...

sonucu yanlış yada doğru olsada aramıza birini sokmaya ben karar veririm...Yani din Allahla benim aramdadır..

iste kardes bu noktada bir ayrisma var Kuran-i Kerim sadece diger dünyanin kurallarini belirleyen bir kitap degil aksine bu dünya icinde gönderilmis ve düzenin nasil olacagini belirtmis yani eger Allahla arana biri giriyorsa bu Allahin kelami kardes yani Kurani kerimi sadece dini kurallar olan bir kitap olarak algilarsak yaniliriz o kitap hayatimizin her alanini belirleyen ve kurallar koyan bir kitaptir tabiki öyle bir yönetim isteyip, istememek bireyin takdirindedir ama bu gercegide gözardi etmemek gerekir ;)

EpiVaTeS
07-28-2008, 18:26
˙·٠٠•●Cumhuriyetle Şeriat aynı şey değil ama anlamıyorlar bir türlü doğru anlatılması gerek bence •●••٠·˙

Demokrat
07-28-2008, 18:28
basligi amacindan saptirmaya gerek yok, Seriatla yönetim isteyenlerin orani cok azdir ve kaldiki Türkiye su anda böyle bir yönetime hazir degildir tabiki birey istedigi yönetimi ister ama herkesin her istedigi denenecek olursa yap,boz tahtasina döneriz..

Hüdaverdi
07-28-2008, 18:30
İlk yorumumda dediğim gibi şeriat gelse dahi yönetim şekli yine cumhuriyet olacak,seçimler-meclis vs vs.
Ne birisi yahudi diye onun hakkı yenecek nede ateist diye kolu bacağı koparılcak.
Bir araştırmacının top kapı sarayında osmanlı zamanında görülen bir davayla ilgili belgeler buldu,dava gaziantepte görülüyor ama padişahın mı nedir tam bilmiyorum onayı için Gaziantep-İstanbul arası gidip gelinmesi gerekiyor.O zamanlarda araba-uçak-balon bulunmadığını-atla seyahat yapıldığını düşünürsek davanın 2 ay gibi kısa sürede bitirilmesi ve yahudiye dava açan müslümanın haksız bulunması şer-i düzenin ne kadar adil olduğunu gösteren küçük örneklerne bir tanesidir.

Bugün cumhuriyetle yönetiliyoruz,laiklik denen naniklik yüzünden ayaklı masonlar sağda solda cirit atıyor,kendilerine kemalist sıfatını takanlar başörtülüleri tekmeleyip iabdet haneleri kapatmakla uğraşıyor,insanları sapkın yola itmeye çalışıyor.

Bir ateist 'baskı görücem' korkusuyla şeriat kanunlarıyla yönetilen bir ülkede nasıl ki yaşamak istemiyor ise bende laiklik denen safsatanın bulunduğu bir ülkede yaşamak istemiyorum.

Komünist bir ülkemi olsa acaba :-X

Beylerbeyi
07-28-2008, 18:34
˙·٠٠•●Cumhuriyetle Şeriat aynı şey değil ama anlamıyorlar bir türlü doğru anlatılması gerek bence •●••٠·˙

evet malesef anlamıyorlar. şeriat ister misin? denince "yok ille de cumhuriyet diyor" bilmemişler.

şeriatı istemeyenler, laiklikten ne kadar memnunlar acaba?

bunun yap-bozla ne alakası var?? ?? ?? ??

bir ülke ya şeriatla yönetiliyordur ya da yönetilmiyordur. tamam farklı yönetim şekilleri de vardır ama ülkemizin için iki seçenek var. ya şeriat ya da değil.

laiklikte sakalla. örtüyle uğraşarak bilimden, ilimden, ekonomiden, sanayiden uzak kaldık. bir ülke daha bir duruma düşemezdi? yıllardır hep halkın seçtiği vekillerin yönettiğini sandığımız ülkemizi meğer çakallar, mafyalar, yönetti. şeriat olsaydı bunların oluşacağına imkan vermiyorum.

bu yüzden şeriat diyorum. yap-bozla alakası yok? saçma sapan yorumlarda bulunmayalım, konuyu farklı yerlere çekmeyelim

parabol
07-28-2008, 18:34
Herkes sözlerimi anlamak istediği gibi anlıyor!! yok milli dini değerleri yok etmeye çalışmakmış....

Ben bu değerler çok çok bağlıyımdır...Ama diğer insanlarıda görmezden gelemem....

Ben kimsenin dini yaşayışına inanışına kılık kıyafetine karışmam...Ama kimsede beni inanışına göre yaşatamaz...osmanlıdakiler yaşamış olabilir ama ben yaşayamam....

Sözlerimi çarptımayın şuan şeriatın devlet idaresinden bahsediyoruz cevaplarım ona göre yoksa allahın kuralları demektir buna lafımız yok sankı dine laf söylüyormuşum gibi çarpıtılmasın...

Herkes o kadar istiyorsa kuranı kendi hayatının anayasası yapar ama kimsenin yapmasını bekleyemez...

Kusura bakmayında yeri geldiğin de boşanmak için kocamın boşol demesini bekleyemem...

Hüdaverdi komünizmede bir o kadar karşıyım biri dini yönetimdse biri dinsiz yönetim en iyisi ikisini ortası...yani bugün..(tabiki bir takım özgürlükler daha da oturunca)

Deniz.Feneri
07-28-2008, 18:36
şeriatın yanında demokrasi olmazsa ben de istemiyorum

Deniz.Feneri
07-28-2008, 18:36
özgürlükler sınırlı olduğu ölçüde kısıtlanmamalı her zaman

maviinsan
07-28-2008, 18:38
devleti dini kurallarka bezemek sakıncalı sonuçlar doğurur.Hangi din ile yönetilecez?HAngi mezhep ile?Birinin ak dediğine diğeri kara demez mi?Bugünkü sistemin eksiklikleri olsa da yine iyi :-*

Beylerbeyi
07-28-2008, 18:39
şeriatın yanında demokrasi olmazsa ben de istemiyorum

şeriat varken demokrasi mi vardı? şeriat varken demokrasi daha doğmamıştı??

şeriat varken hz.ömer cami yıktırmadı mı? gayr-i müslim arsa sahibi arsasında cami yapılmasına karşı olduğu için hz.ömer şeriat kuralları gereği camiyi yıktırdı??

günümüzde dahi böyle hoşgörü yok?

abd de sözde demokrasi var? görüyorsun. bir de osmanlının siyasetine bak. dağlar kadar fark var.

Deniz.Feneri
07-28-2008, 18:39
bugünkü sistem özgürlükler kısıtlanmadığı sürece iyi

Deniz.Feneri
07-28-2008, 18:40
Osmanlı siyaseti tartışılamaz hep Osmanlı da görmek istemişimdir kendimi ama Allah'ın işi ne zaman dünyaya gelip ne zaman göçeceğimiz belli olmuyor M-U-R-A-T

mehmedim
07-28-2008, 18:41
Ben Şeriatçıyım sonuna kadar.Ancak s.arabistansaki ve irandaki gibi değil osmanlı şeriatçısıyım.

Beylerbeyi
07-28-2008, 18:41
.Hangi din ile yönetilecez?

ermenilerin dini olan gregoryan-hıristiyan diniyle yönetilecez. malum ermenilerin nufüsu ülkemizin %0,9 unu mu ne oluşturuyor??

kardeşim hangi dil ile yönetilecez olur mu? şeriat hangi dinde olur? %99 u müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. dini bakımdan çok renkli bir görünüm yok ülkemizde.

tartışamalara değinmişiz. o her yönetimde olur.

Demokrat
07-28-2008, 18:42
Ben Şeriatçıyım sonuna kadar.Ancak s.arabistansaki ve irandaki gibi değil osmanlı şeriatçısıyım.

ilk mesajin cok manidar olmus :)

parabol
07-28-2008, 18:42

evet malesef anlamıyorlar. şeriat ister misin? denince "yok ille de cumhuriyet diyor" bilmemişler.

bunun yap-bozla ne alakası var?? ?? ?? ??

bir ülke ya şeriatla yönetiliyordur ya da yönetilmiyordur. tamam farklı yönetim şekilleri de vardır ama ülkemizin için iki seçenek var. ya şeriat ya da değil.

laiklikte sakalla. örtüyle uğraşarak bilimden, ilimden, ekonomiden, sanayiden uzak kaldık. bir ülke daha bir duruma düşemezdi? yıllardır hep halkın seçtiği vekillerin yönettiğini sandığımız ülkemizi meğer çakallar, mafyalar, yönetti. şeriat olsaydı bunların oluşacağına imkan vermiyorum.

bu yüzden şeriat diyorum. yap-bozla alakası yok? saçma sapan yorumlarda bulunmayalım, konuyu farklı yerlere çekmeyelim

siz laiklikle Laiszmi karıştırıyorsunuz...

Biri din ve vicdan özgürlüğü diğeri marksizme çıkan dinsizlık...

Malesefki ülkemizde laiklik değil laism uygulanmaya çalışılıyor işte bu nedenle3 tüm bu tepkiniz..ama bunun da suçu laiklik ve bugünkü rejim değil bunu uygulamayan insanlar...

Siz sanıyormusunuz ki şeriat gelse adam gibi uygulancak..bugün laikliğin düştüğü duruma düşecek...

maviinsan
07-28-2008, 18:44
Osmanlı'da şeriat vardı belki ama her türlü meyhane vs.. vardı.Ve yeryüzünün halifesi olan padişiah bundan vergi bile alıyordu...
Oysa bugünkü İran'da bunlardan bahsetmek imkansız.Dolayısıyla laiklerin şeriat düşmanlığının sebebi bu bence...İrandaki şiilerin saçmalıklarını gerçek islam sanıyorlar.Sonra kahrolsun şeriat diye bağırıyorlar :-*

mehmedim
07-28-2008, 18:44

ne manidarı gerçekleri söylüyoruz burada

maviinsan
07-28-2008, 18:46

ermenilerin dini olan gregoryan-hıristiyan diniyle yönetilecez. malum ermenilerin nufüsu ülkemizin %0,9 unu mu ne oluşturuyor??

kardeşim hangi dil ile yönetilecez olur mu? şeriat hangi dinde olur? %99 u müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. dini bakımdan çok renkli bir görünüm yok ülkemizde.

eğer müslüman ve gayrimüslim nüfus birbirine yakın ise nasıl yönetileceğiz BkZ Lübnan

Demokrat
07-28-2008, 18:47
Su anda icinde bulundugumuz konjoktöre göre yorum yapsak nasil olur ;)

parabol
07-28-2008, 18:47

tartışamalara değinmişiz. o her yönetimde olur.

Ben müslüman olabilirim ama bu şekilde yönetilmek istemiyorum özellikle bir kadın olarak...

Tamam belki indiği dönemde kadınların durumu düşünürsek onları ve haklarını çok üstün kılmış olabılır ma a bugünü türkiyeyi sahip olduğum hakları ve ortamı düşününce bu kurallar beni kısıtlar...ben istemiyorum!!!

Örneğin erkeklere daha çok miras düşmesi o dönemde mantıklıdır ama bu dönemde ev geçindiren kadınlar olduğu düşürsek hiç mantıklı değil...

Hüdaverdi
07-28-2008, 18:48
Hocam konu fazla kokmaya başladı gibi,kediler yakında kokusunu alabilir ::)

Demokrat

ne manidarı gerçekleri söylüyoruz burada

gercekler görecelidir ayrica her dogruda her yerde söylenmez ;) fikrindir saygi duyarim ama benim fikrimi kisitlamaya basladigi an saygim biter ;)

Demokrat

evet bende o yüzden sizlerden bu konuda daha metanetli mesajlar bekliyorum, icinde bulundugumuz durum belli birilerine koz vermenin alemi yok ;)

Meftun
07-28-2008, 18:49

.....

Laiklik bir yönetim biçimi değildir arkadaşım...

Değerlendirirken yanlış argümanlar kullanmayalım ki doğru yere ulaşalım ;)

parabol
07-28-2008, 18:49

hürriyete çıkıcaz yine :)

Hoş adamlar hep işlerine gelen mesajları seçiyorlar benimkini almazlar ;)

Demokrat
07-28-2008, 18:51

hürriyete çıkıcaz yine :)

Hoş adamlar hep işlerine gelen mesajları seçiyorlar benimkini almazlar ;)

hic sorma bende hic ünlü olmadim giderler yine alemdarin mesajlari alirlar :) bizim mesajlar islerine yaramiyor herhalde :)

Deniz.Feneri
07-28-2008, 20:11
Osmanlı'da şeriat vardı belki ama her türlü meyhane vs.. vardı.Ve yeryüzünün halifesi olan padişiah bundan vergi bile alıyordu...
Oysa bugünkü İran'da bunlardan bahsetmek imkansız.Dolayısıyla laiklerin şeriat düşmanlığının sebebi bu bence...İrandaki şiilerin saçmalıklarını gerçek islam sanıyorlar.Sonra kahrolsun şeriat diye bağırıyorlar :-*

şeriatla yönetilsek bile meyhaneler kapanmaz. Murat Başaran boşuna diyor yıkılsın meyhaneler diye :D
Osmanlı adeletini gösteriyordu demokrasi o dönemde doğmasa bile doğmayan demokrasinin varlığını gösteriyor herkesin ayrım yapmadan haklarını gözetiyordu. Osmanlı şeriatının dünyada benzeri yoktur başka bir ülkede olamaz da zaten

FıRaT_34
07-28-2008, 21:27
şeriat: din manasına geldiği gibi dinin hükümlerinede denir. kimki şeriat istemiyorsa İSLAMI istemiyor demektir.çünkü şuan ve kıyamete kadar geçerli din islamdır.islamiyet kimlikte taşınacak kadar basit değil, hayata yansıtılcak kadar asil olmalı ::)

parabol
07-28-2008, 21:42
şeriat: din manasına geldiği gibi dinin hükümlerinede denir. kimki şeriat istemiyorsa İSLAMI istemiyor demektir.çünkü şuan ve kıyamete kadar geçerli din islamdır.islamiyet kimlikte taşınacak kadar basit değil, hayata yansıtılcak kadar asil olmalı ::)

Alakaya çay demle...

Şerii yönetim istemememle islamiyeti istememin ne ilgisi var şimdi ;)

FıRaT_34
07-28-2008, 21:53

Alakaya çay demle...

Şerii yönetim istemememle islamiyeti istememin ne ilgisi var şimdi ;)

sen otur çayın demlenmesini beklemeye devam et.afiyet olsun >:(

EpiVaTeS
07-28-2008, 21:58
˙·٠٠•● Bakın farkındasınızdır ki umarım bizim forum bu gibi mesajlardan dolayı baya bir zor durumda kaldı herkes düşüncesi söylemekte tabi ki özgürdür ama şu anda herkesin gözünün üzerimizde olduğu bir ortamda bu tür söylemlerden kaçınalım ..Herkesin Kalbindekini Rabbimiz biliyor
Forumu Zor duruma düşürecek söylemler ve tavırlardan sakınalım ˙·٠٠•●••٠·˙

Demokrat
07-28-2008, 23:01
ser odaklari zaten seriat sözünden bile nem kaparken onu istedigini dile getirmek onlar icin bulunmaz nimettir :)

Hüdaverdi
07-28-2008, 23:04
Bizde Şer’-i şerif deriz hocam,anlamazlar ;D

Demokrat
07-28-2008, 23:07

sereften yoksun ser odaklarinin serrinden Yaradan bizi korusun ;)

mehmedim
07-28-2008, 23:19

,
Şu yaptığınız hakarete bakarmısınız ...
Allah ıslah etsin
Ne biçim konuşma bu ...

Demokrat
07-28-2008, 23:20

,
Allah ıslah etsin
Ne biçim konuşma bu ...

hayrola niye gocundunuz ki, yazimda ne gibi bir sakinca var ki ;) yoksa sizde okudugunu anlayamanlardan misiniz :)

FıRaT_34
07-28-2008, 23:31

,
Allah ıslah etsin
Ne biçim konuşma bu ...

oy mehmedim mehmedim ben ne diyeyim >:(Allah'ın emirlerini bırakıp,insanların dediğine göremi hareket edeceğim.
senide i.b.b ıslah etsin.

Demokrat
07-28-2008, 23:35

,
Allah ıslah etsin
Ne biçim konuşma bu ...

oy mehmedim mehmedim ben ne diyeyim >:(Allah'ın emirlerini bırakıp,insanların dediğine göremi hareket edeceğim.
senide i.b.b ıslah etsin.

ibb nin alanina giriyor mu arkadas benim bildigim belediye alt yapi hizmeti verir, yollar yapar he birde köpekleri zehirler :)

BaDe_EsNa
07-28-2008, 23:38
anketin sonucu gayet iyi bence insanlar yavaş yavaş doğruyu buluyor ;)
bana sorulsa bende isterim derdim tabi burada şu ayrımı yapmakta yarar var gerçekte islamiyette olan şeriattan bahsediyorum yoksa İran'da uygulanan adı şeriatlıktan değil

Deniz.Feneri
07-28-2008, 23:39
Ben Osmanlı şeriatını istiyorum

Demokrat
07-28-2008, 23:41
ikidir herkes osmanli seriati diyor arkadaslar biraz acalim osmanli seriati nedir, iran seriati nedir fark nedir, neden seri yönetim öcü olarak görülüyor, seriat neden birileri tarafindan asmak, kesmek olarak algilaniyor, neden bu kelimeyi kullanmak bile suc kapsamina giriyor..
önce beynimizdeki ön yargilari kiralim, gerisi kolay ;)

Deniz.Feneri
07-28-2008, 23:44
Gerçi ben İran'daki şeriat düzeninden de yakınmıyorum. Batı tarzı düşük pantolan giymeme saçları batı tarzı kestirmeme bir numara bir kanun. Çok istiyorlarsa gitsinler o özentiler batıya bakalım kabul edecek mi onları batı

Demokrat
07-28-2008, 23:45
söyle iki tane darbeciyi taksimde sallandiracaksin bak bir daha kimse darbeye tesebbüs ediyor mu ;D

Deniz.Feneri
07-28-2008, 23:46
:-*

BaDe_EsNa
07-28-2008, 23:48
İran'da görüyoruz insanlar zorla başları örtülüyor kıyafetlerine karışılıyor osmanlı da dinlere karşı hoşgörü vardı bir kere ve islamiyet tam anlamıyla öyle güzel yaşanıyordu ki insanlar kendileri istekleriyle islamiyeti seçiyor ve onun emir ve yasaklarına uyuyorlardı
iran'da ki rejim bizden farklı değil bizde zorla açtırıyorlar orda zorla örttürüyorlar

FıRaT_34
07-28-2008, 23:51
söyle iki tane darbeciyi taksimde sallandiracaksin bak bir daha kimse darbeye tesebbüs ediyor mu ;D

i.b.b bu hizmetinden yararlanabilirsiniz kışlık odunda veriyo yakalım bence.

Demokrat
07-28-2008, 23:55

secim yatirimidir o secim yatiririm..kömür ve ceyrek altin yoksa oy vermem ak partiye ;D herkese vermis öyle diyor kartel medyasindakiler ama biz daha birsey görmedik ;D ;D

parabol
07-29-2008, 00:29
Gerçi ben İran'daki şeriat düzeninden de yakınmıyorum. Batı tarzı düşük pantolan giymeme saçları batı tarzı kestirmeme bir numara bir kanun. Çok istiyorlarsa gitsinler o özentiler batıya bakalım kabul edecek mi onları batı

Pantolonumda düşük saçlarımda batı tarzı hadi bakalım... (artık batı tarzı kesim neyse ilk iş kuaföre sorcam)

seni rahatsız eden seni ilgindiren nokta ne!!

Sana ne!!!

Ben size saygı duyuyorum her fırsatta başı kapalı kardeşlerimin ablşalarımın özgürlüğünü haklılığı savunuyorum ama bu yorumları görünce yazık diyorum en azından gösterdiğim saygı kadarını hakediyorum!!!

YavuzSultanSelim
07-29-2008, 00:30

secim yatirimidir o secim yatiririm..kömür ve ceyrek altin yoksa oy vermem ak partiye ;D herkese vermis öyle diyor kartel medyasindakiler ama biz daha birsey görmedik ;D ;D

Valla ya hiç bana altın kömür gelmedi... :D

YavuzSultanSelim
07-29-2008, 00:31

Pantolonumda düşük saçlarımda batı tarzı hadi bakalım... (artık batı tarzı kesim neyse ilk iş kuaföre sorcam)

Sana ne!!!

Ben size saygı duyuyorum her fırsatta başı kapalı kardeşlerimin ablşalarımın özgürlüğünü haklılığı savunuyorum ama bu yorumları görünce yazık diyorum en azından gösterdiğim saygı kadarını hakediyorum!!!

aa benim de pantolonum düşük... bende mi batı özentisiyim beril ? :-X

parabol
07-29-2008, 00:35
ikidir herkes osmanli seriati diyor arkadaslar biraz acalim osmanli seriati nedir, iran seriati nedir fark nedir, neden seri yönetim öcü olarak görülüyor, seriat neden birileri tarafindan asmak, kesmek olarak algilaniyor, neden bu kelimeyi kullanmak bile suc kapsamina giriyor..
önce beynimizdeki ön yargilari kiralim, gerisi kolay ;)

Hangi tarz olursa olsun abi şeri anayasayı hiç bir şekilde kabul etmem ben...Çünkü bu kurallar o zamanın şartlarına göre gelmiş bugün uygulanamaz...Demek istediğime örnek vereyim;

Bir erkek dört eşe kadar alabiliyor kadın adamı değil adam kadını boşayabiliyor....

Miraslarda adam daha çok pay alıyor....

Daha önce de dedim ben bu maddelerin anayasamda olmasını nasıl kabul ederim....

parabol
07-29-2008, 00:36

Sana ne!!!

aa benim de pantolonum düşük... bende mi batı özentisiyim beril ? :-X

Öyleymişiz baksana....

FıRaT_34
07-29-2008, 01:24
yıllarca en iyi rejimler tartşılmış hayvanca yaşanmış kendilerine göre işlerine geldikleri gibi isimler vermişler adına bazen sosyalizm bazen demokrasi demişler lastik gibi istedikleri yöne çekmişler şimdi olduğu gibi özgürlüğün hakların en üst boyutlarının yaşandığı şeriatı reddecekler tabiçünkü nefislerine hitap etmiyor .

parabol hocam;sen diyorsun ki! şerri anayasayı hiç bir şekilde kabul edemem.çünkü o günün şartlarına göre gelmiş bugün uygulanamaz.sen şimdi ALLAH(c.c) kuralları zamana göre değişebilirmi diyorsun yoksa çay çok mu demini almışta yan etki mi yaptıda bu tür safsata yazılar yazıyorsun.

YavuzSultanSelim
07-29-2008, 01:26
yıllarca en iyi rejimler tartşılmış hayvanca yaşanmış kendilerine göre işlerine geldikleri gibi isimler vermişler adına bazen sosyalizm bazen demokrasi demişler lastik gibi istedikleri yöne çekmişler şimdi olduğu gibi özgürlüğün hakların en üst boyutlarının yaşandığı şeriatı reddecekler tabiçünkü nefislerine hitap etmiyor .

parabol hocam;sen diyorsun ki! şerri anayasayı hiç bir şekilde kabul edemem.çünkü o günün şartlarına göre gelmiş bugün uygulanamaz.sen şimdi Allah(c.c) kuralları zamana göre değişebilirmi diyorsun yoksa çay çok mu demini almışta yan etki mi yaptıda bu tür safsata yazılar yazıyorsun.

O onun görüşüdür... Konu Din olunca kimsenin görüşlerine karışamazsın... Herkesin inancı farklıdır...

FıRaT_34
07-29-2008, 01:31
ben asla kabul etmem böyle görüşü gitsin başka yerde nutuk atsın.yada yüzyüze tartışalım hatta ve hatta bir platform ayarlayayım ben size orda biribirimizi daha iyi anlarız.

parabol
07-29-2008, 01:31

parabol hocam;sen diyorsun ki! şerri anayasayı hiç bir şekilde kabul edemem.çünkü o günün şartlarına göre gelmiş bugün uygulanamaz.sen şimdi Allah(c.c) kuralları zamana göre değişebilirmi diyorsun yoksa çay çok mu demini almışta yan etki mi yaptıda bu tür safsata yazılar yazıyorsun.

Bunu diyeceğini biliyordum....ve bekliyordum....

ibadetler yapılması yapılmaması gerekenler bunlar her daim kabulumuzdur...

Ama söyle bir gerçek varki kuran o dönemdeki arap yarım adasını daha çok hedef almaktadır kanun nizam daha çok oraya göre belirlenmiştir...mesela 4 kadına kadar evlilik aslında o dönemde savaşta eşlerini kaybeden kadınlar kimsesiz çaresiz kalmasın diye vardır...ama şuan böyle bir durum söz konusumudur...bir kadın dul dahi kalsa yeri geldiğinde kendine bakabilecek güçtedir...

laflarımı istediğiniz yerden çekmeyiniz ve saygısızlık yapmayınız!!!

YavuzSultanSelim
07-29-2008, 01:32
ben asla kabul etmem böyle görüşü gitsin başka yerde nutuk atsın.yada yüzyüze tartışalım hatta ve hatta bir platform ayarlayayım ben size orda biribirimizi daha iyi anlarız.

Arkadaşım... Kimse kimsenin inancına karışamaz... Bunu sana öğretmediler mi?

Demokrat
07-29-2008, 01:37
Bir istemek vardir birde gercekler ben seri yönetimi onaylamiyorum ancak isteyenlerin bu hakkina sonuna kadar saygiliyim neden onaylamadigima gelince su andaki konjoktör uygun degildir, osmanli zamanindaki ortam yoktur seri yönetimi gectim ben demokrasinin bile hakkiyla verilmesine raziyim ;)

Yâren
07-29-2008, 01:39
Çok saçma, yanıltıcı ve yanlı bir anket olmuş. Ülkenin en dinci partisi %2 almış.En muhafazakarı %47 oy almış. Bu anketin ortamı germe amaçlı yapıldığı veya çarpıtıldığı kesin..

Bu ülkede darbe dönemide bitti hilafet-şeriat dönemide. Artık ılımlı düşünmenin hoşgörünün devri. Bize bizden olmayana sağduyulu olma dönemi. Geçmiş özlemi duyanlar bilmeliki artık hiç bir şey eskisi gibi ol(a)mayacak.

parabol
07-29-2008, 01:40

adam beni resmen dinsiz imansız yaptı hayret bir şey ya....

Demokrat
07-29-2008, 01:41

imanla, paranin kimde oldugu belli olmaz ;)

YavuzSultanSelim
07-29-2008, 01:41

Bilen biliyor... boşver

FıRaT_34
07-29-2008, 01:47

haklısınız sizden özür diliyorum.insanoğlunu diger canlılardan ayıran tek unsur akıl. ;)

rikopasa
07-29-2008, 12:22
Yorum yapabilirdim ama yapmayacağım çünkü "hah işte bunun gibilere fırsat veriyorsunuz" diyenlere fırsat vermek istemiyorum. Benim samimiyetimi anlayamayanlar çıkacaktır muhakkak.

Hepimiz bu ülke için , çocuklarımız için , gelecek nesillerimiz için en iyisini istiyoruz , işte bunun içinde siz - biz işlerine girmeden yaşayalım. Bırakalım insanlar neye nasıl inanıyorsa o şekilde yaşasınlar.

EpiVaTeS
07-29-2008, 15:13

Ama söyle bir gerçek varki kuran o dönemdeki arap yarım adasını daha çok hedef almaktadır kanun nizam daha çok oraya göre belirlenmiştir...mesela 4 kadına kadar evlilik aslında o dönemde savaşta eşlerini kaybeden kadınlar kimsesiz çaresiz kalmasın diye vardır...ama şuan böyle bir durum söz konusumudur...bir kadın dul dahi kalsa yeri geldiğinde kendine bakabilecek güçtedir...

˙·٠٠•● ALLAH ın koyduğu hükümler Kıyamete kadar geçerli olacaktır bu sana (parabol)
Bu konuda bilen bilmeyen herkes konuşuyor ama bakıyorum ki henüz bir yol almış değiliz herkes kendi inancını yaşamakta özgürdür Şeriatta başkasının zorla dinimize girmesini etliyecek bir şey değildir ...
Son defa söylüyorum
Şeriat bir yönetim biçimi değil ALLAH (c.c.) koyduğu kurallardır.. ˙·٠٠•●••٠·˙

Hıfz-ı lisan
07-29-2008, 16:28
Yorum yapabilirdim ama yapmayacağım çünkü "hah işte bunun gibilere fırsat veriyorsunuz" diyenlere fırsat vermek istemiyorum. Benim samimiyetimi anlayamayanlar çıkacaktır muhakkak.

Hepimiz bu ülke için , çocuklarımız için , gelecek nesillerimiz için en iyisini istiyoruz , işte bunun içinde siz - biz işlerine girmeden yaşayalım. Bırakalım insanlar neye nasıl inanıyorsa o şekilde yaşasınlar.

:) :)

parabol
07-29-2008, 16:53

˙·٠٠•● Allah ın koyduğu hükümler Kıyamete kadar geçerli olacaktır bu sana (parabol)
Bu konuda bilen bilmeyen herkes konuşuyor ama bakıyorum ki henüz bir yol almış değiliz herkes kendi inancını yaşamakta özgürdür Şeriatta başkasının zorla dinimize girmesini etliyecek bir şey değildir ...
Son defa söylüyorum
Şeriat bir yönetim biçimi değil Allah (c.c.) koyduğu kurallardır.. ˙·٠٠•●••٠·˙

Yok siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz....Ben kurallardan farzlardan bahsetmiyorum...Hatta yanlış anlaşılma olmasın diye ne demek istediğime dair örnek de verdim hemde bunu 50 mesajımda da tekrarladım...istediğiniz yerden çekmeye devam edin!!! Siz benim savunduğuma cevap vermiyorsunuz apayrı bir şey söylüyorsunuz!!

Bakınız ne demişim;

**kurallar yapılması yapılmaması gerekenler her zaman kabulumuzdur!!

**Ama mesela 4 kadınla evlilik o zamanın şartlarında geçerlidir abul edemem!!

**erkeğin mirastan fazla hak alması o dönemde mantıklıdır bu dönemde değil!!
bu söylediklerimde Allah a ve buyruklarına karşı gelme durumu ne??

EpiVaTeS
07-30-2008, 15:28

˙·٠٠•● Allah ın koyduğu hükümler Kıyamete kadar geçerli olacaktır bu sana (parabol)
Son defa söylüyorum

Yok siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz....Ben kurallardan farzlardan bahsetmiyorum...Hatta yanlış anlaşılma olmasın diye ne demek istediğime dair örnek de verdim hemde bunu 50 mesajımda da tekrarladım...istediğiniz yerden çekmeye devam edin!!! Siz benim savunduğuma cevap vermiyorsunuz apayrı bir şey söylüyorsunuz!!

Bakınız ne demişim;

˙·٠٠•● ayetlerin manalarını kendi mantığına göre yorumlarsan olmaz mantık kabul etmez binlerce örnek verebilirim Kuranı Kerimden sana mantığının kabul etmeyeceği˙·٠٠•●••٠·˙

LoNeLiNeSS
07-31-2008, 10:20
Bazı arkadaşlar Osmanlı Şeriatı İran Şeriatı Suudi Şeriatı gibi ayrımlarda bulunmuş kıyaslamalar yapmışlar.. Bu şekilde bir kıyaslama yapmak akılları karıştırmakdan öte bir şey değildir.. Osmanlı Şeriat düzeni dönemiyle şu anki dönemi kıyaslayamassınız.. Arada geçen asırlar var.. İranda bu gün bu şekilde bir şeriat düzeni uygulanmak zorunda kalınıyorsa bunda gelişen dünya nın payını unutmamak gerekir.. Bazı arkadaşlar düşük bel batı tarzı giyimden bahsetmiş o arkadaşlara soruyorum batı tarzı giyimi bu insanlar nasıl öğrenebiliyorlar? Nerede görüyorlar batıya gidip görerek mi sanmıyorum yoksa teknolojinin nimetleri bilgi çağının yeni dünya düzeninin bir eseri mi?

Sizin arzuladığınız beklediğiniz şeriat şu anki dünya ortamında uygulanması imkansız bir düzendir. Osmanlı şeriatını arzulayabilirsiniz..Ama Osmanlı dönemi ile şu anki dönemi bir tutmayınız. O dönemde halkın eğitimi dünya ile bağlar farklı kültürlerle tanışma bunlar yokdu.. Kapalı toplum yerini dünya ile entegre olmuş bir topluma bırakdı.. Şeriat düzenine geçdiğiniz anda bilin ki sonu hep Suudi İran düzeni gibi olacakdır..

parabol
07-31-2008, 15:01
Bazı arkadaşlar Osmanlı Şeriatı İran Şeriatı Suudi Şeriatı gibi ayrımlarda bulunmuş kıyaslamalar yapmışlar.. Bu şekilde bir kıyaslama yapmak akılları karıştırmakdan öte bir şey değildir.. Osmanlı Şeriat düzeni dönemiyle şu anki dönemi kıyaslayamassınız.. Arada geçen asırlar var.. İranda bu gün bu şekilde bir şeriat düzeni uygulanmak zorunda kalınıyorsa bunda gelişen dünya nın payını unutmamak gerekir.. Bazı arkadaşlar düşük bel batı tarzı giyimden bahsetmiş o arkadaşlara soruyorum batı tarzı giyimi bu insanlar nasıl öğrenebiliyorlar? Nerede görüyorlar batıya gidip görerek mi sanmıyorum yoksa teknolojinin nimetleri bilgi çağının yeni dünya düzeninin bir eseri mi?

Sizin arzuladığınız beklediğiniz şeriat şu anki dünya ortamında uygulanması imkansız bir düzendir. Osmanlı şeriatını arzulayabilirsiniz..Ama Osmanlı dönemi ile şu anki dönemi bir tutmayınız. O dönemde halkın eğitimi dünya ile bağlar farklı kültürlerle tanışma bunlar yokdu.. Kapalı toplum yerini dünya ile entegre olmuş bir topluma bırakdı.. Şeriat düzenine geçdiğiniz anda bilin ki sonu hep Suudi İran düzeni gibi olacakdır..

Çok güzel bir açıklama..

parabol
07-31-2008, 15:03

Son defa söylüyorum

Bakınız ne demişim;

˙·٠٠•● ayetlerin manalarını kendi mantığına göre yorumlarsan olmaz mantık kabul etmez binlerce örnek verebilirim Kuranı Kerimden sana mantığının kabul etmeyeceği˙·٠٠•●••٠·˙

peki bu üç maddeyi sen yorumla o zaman..Ben bilmiyorum demekki sen öğret...Benim ya da benim gibi kadınların böyle bir şeyi kabul edeceğimizi düşünüyormusun...

EpiVaTeS
07-31-2008, 15:34
˙·٠٠•● Cevap Veriyorum
Kuran Ayetleri dönemlere göre değil Kıyamete kadar insanların uyması için gönderilmiştir
Sana Dört kadınla evlen demiyor Dört kadına kadar izin veriyor
Ayrıca erkek-kadın ayrımı yapan bir insan değilim
ama evde evin reisi erkektir erkek mirastan pay fazla alır diyor alın demiyor o iki kişi arasında kalmış bir durum
o dönemi bu dönemi yok Kuran Zamana ve Mekana gelmiştir Gönderilidiği tarihten ve zamanda Kıyamete kadar uyulmasını Allah ın emrettiği kurallardır ˙·٠٠•●••٠·˙

parabol
07-31-2008, 15:44
˙·٠٠•● Cevap Veriyorum
Kuran Ayetleri dönemlere göre değil Kıyamete kadar insanların uyması için gönderilmiştir
Sana Dört kadınla evlen demiyor Dört kadına kadar izin veriyor
Ayrıca erkek-kadın ayrımı yapan bir insan değilim
ama evde evin reisi erkektir erkek mirastan pay fazla alır diyor alın demiyor o iki kişi arasında kalmış bir durum
o dönemi bu dönemi yok Kuran Zamana ve Mekana gelmiştir Gönderilidiği tarihten ve zamanda Kıyamete kadar uyulmasını Allah ın emrettiği kurallardır ˙·٠٠•●••٠·˙

Kendin söylüyorsun bunlar kişinin isteğine vicdanına kalmış bir urum sonuçta izin var..SAma ben bugün karşımdaki istemese dahi giderim mahkememe mirasımıda söke söke alırım!!en basit örnek bu devlet güvencesi...Devlet bana "kızım sor abine isterse verir isterse vermez" demiyor...