Orijinalini görmek için tıklayınız : SİGARA ZAMMINI PROTESTO EDİYORUM!!!
2009'dan beridir sigaraya yapılan 3. zam, benzini yada elektriği zaten hiç saymıyorum, ama sayın Başbakanımız bu zamlara artık lütfen bir dur desin!!!!
Atlantis
01-05-2010, 02:39
içmiyorum içen düsünsün :)
bakıyorum mutlu olan çok fazla...içen içmeye devam ediyor ama nasıl içiyor!!!
redyellow
01-05-2010, 13:45
Benzine vs. yapılan zamları bende protesto ediyorum fakat sigaraya yapılanı bir türlü protesto edemiyorum, hatta çok iyi buluyorum, haklı buluyorum, tiryakiler kızmasınlar:)
Durmak yok, sigaraya zam'a devam!
(diğer zamları protesto ediyorum)
Ak_Kelebek
01-05-2010, 13:51
En ucuz sigara 4.5 ytl olmuş bunu aya döktüğünüzde 135. ytl yapıyor yazık günah hem cebe hem de sağlığa zararlı.Bırakamam diye bişey bence herkes bırakabilir yeter ki bırakmayı istesin.Bende 4 sene önce içiyordum çok şükür bıraktım.Umarım en kısa sürede bu zamlar da etkili olur ve herkes sigaraya veda eder :)B u konu da Başbakanımızı sonuna kadar destekliyorum !
Kaçak tütün içeriz artık... :)
Bu millet bu zamlara müstahak. Vergi kaçırarak , fakir hakkı gözetilmeyerek, haram helal kavramı dikkate alınmayarak yaşanılan ömürde bu zorlukların olması doğaldır. Hem islami iktisattan uzaklaşacaksın kapitalist sistemin içinde dolaşacaksın tüketerek mutlu olacaksın sonra kalkıp zamları protesto edeceksin çok komik. Mevlam hakkı olanı almasını iyi bilir. Vermekte cekinen müslümanlar , görmekte zorlanan müslümanlar sigaraya bazı ilim adamlarının haram demesine rağmen zevkine tüketenler sebepler dairesinde söke söke alır hakkını kimsenin sızlanmaya hakkı yok , şükrünü adam gibi bilmeyenler şükür adanmışlığı içinde olan sahabelere baksınlar.:kızdım:
Bu arada Redyollew abi hoş geldiniz. Mevlam kabul etsin .
Ak_Urfalı
01-05-2010, 15:00
eskiden lisedeyken günde bir iki paket bitiyordu...
çok şükür şimdi hiç içmiyorum...
nerdeyse dua edecem paketi 100 tl olsun diye...
dur dua ediyim belki kabul olur :) :) :)
Bende sigara içiyorum ve sigara zamlarını kendi açımdan pek hoşuma gitmesede destekliyorum. Çünkü, olaya birde şu açıdan bakmak gerekiyor. Liseye giden bir öğrenci sigaraya başlamak istediğinde evinden aldığı harçlıkla sigara al(a)mamalı. Sigara pahalı olduğu zaman ya okuldaki kantin masrafınan feragat edecek yada sigaradan. Yada evden okula okuldan eve yürüyerek gidip gelmek zorunda kalacak. O yüzden sigaraya başlayabileceğini zannetmiyorum. Ki o çocuk askerdede sigara içmez ise bir daha kolay kolay içmez.( tabi bu son örnek erkek çocukları içindi )
redyellow
01-05-2010, 16:12
Bu arada Redyollew abi hoş geldiniz. Mevlam kabul etsin .
Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum.
İnşaallah cenabı hak sizlere de ailecek hac yapmayı nasip eylesin.
Babam bırakıcak inşallah :)
Akşam sadece bi tane içti :)
şu zamları yapanlara en çok ben lanet ediyorum belki ama yerinde olan tek zam sigaraydı.
metallica dinlediğine göre şu mısraları da bilirsin sanırım(sigarayla bağdaştır)
come crowling faster
obey your master
your life burns faster
obey your master.
saygılar:|
teş. ediyorum hediye ettiğin şarkı için ama benim favorim THE UNNAMED FEELİNG!!! bende onu sana armağan edeyim....
Get the fuck out of here
I just wanna get the fuck away from me
I rage, I glaze, I hurt, I hate
I hate it all, why? Why? Why me?
Allah tan niyazim sizinde böle severek kullandığınız bişeyin nerdeyse 2 katı zamlanmasını görmek..
o zaman bakalım nasıl olacak!!!
Yok bizim buralar çok şen!!! hep beraber içiyoruz biz bu NİMETİ!!! çoluk çocuğun rızkından kesen onu bunu yapan beni ilgilendirmez kendi sorumluluğudur o... benim istediğimdede art niyet yok bugün zıkkım diye bakarsınız yarın bir de bakarız ki bizden fazla tiryaki olmuşsunuz... Kader belli olmaz....
fark var demişsiniz.
evet fark var zit illet olarak görüyorsunuz biz NİMET... bu aradaki farkı anlarsanız zaten zam geldi diye sevinmessiniz....
vesselam....
hipermuhafazakar
01-07-2010, 01:09
Sigarada bilmem kaç tane zehirli duman var kanser eder şöyle süründürür böyle felç eder bağımlı eder dendi milyon kere ama pek işe yaramadı, umarım bu sefer işe yarar. Durmak yok sigaraya zamma devam :)
Ama içenler tam çarpılmışlardır he o kadar parayı nasıl veriyor bunlar ya :w:
Bu arada Nusret arkadaşımızda çok isabetli bir yorumda bulunmuş. Bu zamlar liselileri sigaradan uzaklaştıracaktır.
Birde sigaraya dokunulmasa 'unnamed' nickli üyemizi aramıda göremiyecez ya.. Ne zaman sigaraya dokunulsa oda burada protestoya dokunuyor :hihi2:
Sigara ucuzlarsa protesto etmek gerekir.
Zamları çok görmeyin, zamlar abatılıyor arkadaşlar biz ne zamlar gördük!
Ak Parti zamsız hayata alıştırmıştı ilk yıllarda ancak kaçınılmaz olarak artan maliyetlerin karşılanması gerek.
Gaza gelmeyin, devletimize sahip çıkalım. Bu ülke hepimizin...
Herşey Türkiye için!
:) :)
irade...doğru her insanda olan bişeydir, Amenna buna bişey demiyoruz aa farkındaysanız ben sigarayı bırakmaya çalışıoyrum demiyorum severek yaptığım bişey o yüzden özellikle irade kelimesini kabul etmioyrum...
Kİ SEVİNDİRİCİ BİR HABER!!!
philip morris (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&ei=3fVES5jwLdS14QaRq5WqCA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CAYQBSgA&q=philip+morris&spell=1) saolsun sigara zammını geri çekeceğini bildirmiştir, burdan kendilerine şükranlarımı iletiyorum!!!!
Sigara ucuzlarsa protesto etmek gerekir.
Sayın yönetici philip morris (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&ei=3fVES5jwLdS14QaRq5WqCA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CAYQBSgA&q=philip+morris&spell=1) açıklama yaptı ucuzlayacak inş. sizde karşı atağa geçmeyin sakın ha....:))
TAM DUMANLI HAVA SAHASI İÇİN EL ELE!!!
Sigaraya zam yaparak içimi azaltamazsınız sadece insanları daha ucuzunu tüketmeye sevk edersiniz.Bunun bir çare olduğunu düşünmüyorum.İnsanlardan bilinç oluşturmadıktan sonra zam "hikaye".Bence gereksizdi.
Sigaraya zam yaparak içimi azaltamazsınız sadece insanları daha ucuzunu tüketmeye sevk edersiniz.Bunun bir çare olduğunu düşünmüyorum.İnsanlardan bilinç oluşturmadıktan sonra zam "hikaye".Bence gereksizdi.
Sigaraya zam yaparak içimi azaltamazsınız ama ilkokul çağlarına kadar düşen sigaraya başlama yaşını daha yukarılara çekebilirsiniz ;)
Daha ucuz yöntem ancak tütün alarak sarmak olacaktır, yalnız insanlar belli bir yaşa kadar sigarayı ailelerinden gizli içerler. Bir paket sigara alıp onu saklayabilmek kolaydır ama tütün için aynı şeyi söyleyemeyiz. Ve temini zordur ;)
Bu yaşıma kadar irademle direndim..
Bu yaşımdan sonrada pahalılığından dolayı içemeyeceğimdir..
Güzel....Çok Güzel..
BuRaK ReiS
01-07-2010, 19:29
Yapsınlar abicim.Sigaraya zam yapsınlar.Şu zehire para verceklerine ailelerine harcasınlar. Resmen parayla ölüm satın alıyorlar.
Ucuz sigara daha az zehirliyormuş. (Tütün kalitesi düştüğü için) ;ı:
Ömer Bekir
01-07-2010, 22:49
Tam 16 arkadaşım sırf bu yüzden hemde zengin oldukları halde,evet sırf bu yüzden sigarayı bıraktılar..İsterseniz hepsini tek tek sizlere gösteririm..Artık varın gerisini siz düşünün..
hipermuhafazakar
01-07-2010, 23:22
Dumanlı havaları arayanlara tavsiyem, Ekrem Dumanlı'nın yazdığı sayfada gezinsinler :hihi2:
Özgür Çağrı
01-07-2010, 23:33
Bizim sınıfta tek sigara içmeyen bendim ama bu son zamlardan sonra bana benzeyen 2 arkadaş daha oldu. ( Erkekler )
Yapın valla işe yarıyor ben görüyorum .
Sigara fiyatları aşağı çekildi biraz... :) Rekabetten dolayı...
evet şükürler olsunki sigara zammı bir nevide olsa gerçi çekildi...
kimi içer kimi içmez herkesin sonuçta kendi tercihir, ama açık alanda içilene kimse karışmaz. zaten kapalı alanlarda yasak. içmemeyi seçenler içenler içinde lütfen abuk sabuk yorum yapmasınlar, tiryaki olarak buna herşekilde cevabımı veririm....
bu bir hak hukuk meseleside değil...bunu kendine hak zanneden arkdaşlarada olmayacak duaya amin demeyin derim(buda ufak bir tavsiye olsun)
Otlakcılık azaldı :):):) Tam destek ...
AMİN!!!
Allah cümlemizi merhametiyle ıslah eylesin...elbet ki göreceğiz ahirette kim haklı kim haksız... benim kanaatim bu konuda kul hakkı girmeyeceğidir, sonuçta rahatsız olursanız kendi özgür iradadenizle o mahalden uzaklaşabilrisiniz....
İntifada
01-10-2010, 16:03
Sİgaraya yüzde yüz
alkole binde binbeşyüz zam inşallah!!
Bide şu tv izlemeye bi vergi koyulsa iyi olcak ne haya kaldı ne edep !!
sirinsaat61
01-10-2010, 17:30
akp nin yaptığı en iyi icraat
bakıoyrumda insanlar olaya sadece sigara için bakıyor, bunların yanında benzin, elektrik bunun gibi ihtyaç. olunanlarada zam geliyor bunları hiçgörmüyorsunuz içmiyorsunuz diye buna sevinecek yada en iyi icraat denmesipek hoş olmuyor.
Yorumun tarafımdan düzene konmuş hâli!
Bakıyorum da, insanlar olaya sadece sigara açısından bakıyor. Bunların yanında benzin, elektrik bunun gibi ihtiyaç olunanlara da zam geliyor! Bunları hiç görmüyorsunuz! İçmiyorsunuz, diye, buna sevinecek ya da "en iyi icrâat" denmesi pek hoş olmuyor!
sayın Tarihsever benim cevap yetiştirmek gibi bi acelem yok!!! İmla kurallarına dikkat etmek söz konusu ise lütfen bütün yorumlara yapın bunu... Forum yöneticisi olmanız böyle birşeyi yapmanıza hak tanımaz yazdığınız kelimelere dikkat edin...
vesselam...
İntifada
01-10-2010, 19:09
akp nin yaptığı en iyi icraat
Kocaman bir at gözlüğüne sahip olmalısınız böyle birşey demeniz için.Ya bir taşın yanında böyle birşey deseniz taş yarılır dillenir anlatır ya Vallahi yazık
ahmetermiş
01-10-2010, 20:33
Ak Partinin sigaraya yasağı ve zammı ak partiye çok zarar vereceğinden eminim..halka zulm gibi gelmeğe başladı.akla 4. murat gelmeğe başladı..rahmetli özalda kimseye kulak asmayıp devem etti ve seçimde halkın intikam duygusu kabardı bir anda ve özalda şaşırmıştı..ve kendisi kantarın topuzunu ağır kaçırdık bu sefer demişti..sigaraya zam yapmak ile ne sigara bırakılır nede ekonomiye katkı sağlanır..tam aksi olur..
örnek: ben şimdi kaçak sigara içiyorum..daha ucuz olsun diye..buda ister istemez kaçakçılığa halkı teşvik ediyor vede dolaylı pkk ya yardım gitmiş oluyor...her zaman söyledim yine söylüyorum..zam ile hiç bir şey düzelmez..!
örnek..otomobil satışını halkımız kolay kolay almıyor..alım satımcılar hiç almıyor neden..
adamın kazanacağı 500 tl..ama satışına harcıyor 700 tl ne yapacak noterden vekalet alacak..oysa bunları ucuzlatsa herkes otosunun satışını alır..galecide alır hem develete daha büyük para girer..hem halkın birbirlerine satış verdiydi vermediydi kavgası olmaz.ve mahkemelerinde karakollarında,kavga döğüşlerinde azalması sağlanır..bu kadar basit..ama nedense bir türlü göremiyoruz bunları..sayın başbakanım görüyordu..şimdi oda yanındakilerin gazına geliyor malesef...bende zamları protesto ediyorum..hem içki zammını hem diğer zamları..
hele ekmekleri büyütmeleri çok yanlıştı.hem hadisi şerife göre yanlış hem ekonomiye zarardır..ekmekler derhal gıramajı düşürülmeli ve fiyatları aşağı çekilmelidir...evel yarım ekmek yiyen bir kişi..şimdi yine yarım yıyor ve obezite olmağa başladı millet..oysa peygamberimiz ekmekleri ufaltın diye tavsiyede bulunuyor bereketlenir diyor..
İntifada
01-10-2010, 20:59
örnek: ben şimdi kaçak sigara içiyorum..daha ucuz olsun diye..buda ister istemez kaçakçılığa halkı teşvik ediyor vede dolaylı pkk ya yardım gitmiş oluyor...
Bunu bile bile yapmak insana 100 lira verip sigara almaktan daha fazla koyuyor olmalı sayın abim.
.
Zamla sigara bırakılmaz yasakla bırakılmaz diyorsanız size bir çok örnek verebilirim üniversite öğrencisiyim ve bir çok arkadaşımın yasaktan sonra sigarayı azalttığını gördüm.bu zamdan sonra eski ev arkadaşlarımdan 2 si sigarayı bıraktı neden karşı çıkılıoyr anlamıyorum?illa ki sigara içilecek diye bir kuralmı varki sonuna kadar destekliyorum sigaraya ne kadar zam yapılıosa yapılsın orta okula giden çocukların bile alabileceği kadar ucuz bişey olmamalı ufacık çocukların elinde sigara görünce benim içim cız ediyor
ahmetermiş
01-10-2010, 21:11
Sevgili Kardeşim..yorumun için Teşekkür ederim..o sigarayı azaltan arkadaşına yarın birileri kaçak sigara getirsin bak bakalım alıyormu almıyormu..
Her zam sonrası millet sigarayı ya azaltmayı yada bırakmayı düşünür.. ama iki üç ay u geçerlidir..üç ay sonra hiç bi şey değişmemiş gibi olur..
Bizim türk milletine ne yaparsan yap anacak cebine dokunmayacaksın..ben birazda partim adına söyledim sözlerimi..çok etkisi olur bunların..bizim milletimizin oyu cebindedir..bu sözümü unutmayınız..cebine dokundunuzmuydu..iş karışır..
saygılarımla.
İntifada
01-10-2010, 21:28
Abi sana katıldığım yanlar var ama sayın başbakanımız bu konuda oy kaybını göze almış olmalı bence eğer almasaydı yüzde yüz dumansız hava sahası projeside yürürlüğe girmezdi ama ben kendimce bi çıkarımda bulkunmak istiyorum zamlar sonuna kadar doğrudur ve oy oranınıda etkilemeyecektir.
burdaki arkadaşlar sadece işe sigara yönüyle bakıyor, vatandaşın çoğu bi keyfim sigara gözüyle bakıyor, aradaki fark bu. oy kaybına gelince baya olacak gibime geliyor çünkü önce dumansız hava sahası sonra sigaraya inat gibi yapılan ağır zamlar vatanadaşı öfkelendiriyor, sadece yanınızdaki 2-3 kişi sigarayı bu vesile ile bıraktı gibi düşünmeyin, yorumu yapıyorsanız bir etrafınıza bakın ölçün ondan sonra yorumlarınızı düşünerek yapın....
Sevgili Kardeşim..yorumun için Teşekkür ederim..o sigarayı azaltan arkadaşına yarın birileri kaçak sigara getirsin bak bakalım alıyormu almıyormu..
Her zam sonrası millet sigarayı ya azaltmayı yada bırakmayı düşünür.. ama iki üç ay u geçerlidir..üç ay sonra hiç bi şey değişmemiş gibi olur..
Bizim türk milletine ne yaparsan yap anacak cebine dokunmayacaksın..ben birazda partim adına söyledim sözlerimi..çok etkisi olur bunların..bizim milletimizin oyu cebindedir..bu sözümü unutmayınız..cebine dokundunuzmuydu..iş karışır..
saygılarımla.
abi hakikaten gerçekleri dile getirmişsin ama anlamayan insan hala anlamıyor arkadaşlar sadece sigara gözüyle bakıyor hala olaylara, yaptığın yorumun yetkililerin görmesi ve buna artık bir önlem alması umud ile....
vesselam....
İnsan kendi sağlığına değer vermiyorsa devletin insan sağlığını dikkate alarak yasaklar uygulaması medeni olmanın gereğidir. Oy hesabı yerine insanına değer veren devlet modelleri ilelebet payidar olur. Hem bir an önçe diyanet mensubları sigaranın zararlarını sağlık adamları eşliğinde oturup karar versinlerde buna haram hükmü getirsinler. Sigaraden edinilen vergi nin kat kat üstü ile sigaranın insana verdiği zararların tedavisi oluyorsa burda hem kul hakkı vardır hemde insanın emanet edilen vucuduna gasbı vardır. Yasağa ve zamma sonuna kadar destek. Mevlam müptelası olan kardeşlerime irade güçü versin bu illetten kurtulma ahlakı versin.
Oy kaybını göze alarak insanların sağlığını düşünen hükümetime helâl olsun !
Zam da gelsin yasak da. Bu vesile ile bırakmayı umud etmek yerine neden şikayet ederler anlamam !..
DadaşAkp
01-12-2010, 15:46
şu sigara içmeye calışanlar vede arkadaşım dertliyim sıkıntılıyım o yüzden içerim bu veleti sigarayı diyenler *** calışmaz derdin varsa sigarada yok içkide rol var diyenler *** calışmaz saten calışsaydı içmezlerdi bende bazen içen arkadaşı kızdırmak için uğraşır ver len içim derdim içerdim bu zıkkımı içiyorsun neden diyince arkadaşım sıkıntım derdim hayatımdan büyük o yüzden içerim sen anlamazsın bende sen anladında ne oldu hala içiyorsun ne çözdü hayatında ne buldun bu veletten zıkkkımdan ne kazandırdı sen hep kaybettin hayatını 3 kuruş zehire sattın hani kendi bedelini satanlar varya para için onlar gibi görünürsün arkadaşımda bana kızdı 10 gün konuşmadı benle ben aradım hep konuştum o benle hep soğudu halada öledir ben hatalı değilim gercekleri anlatırım sigaraya alkola kendini bağımlı yapanlar yaptıranlarda o derecede sucludur devletin yerinde olsam sigarayı ülkede heryerde yasaklarım içtirende içende sucludur devletimiz bu bakımdan sucludur istediği kadar zam yapsınlar yinede içerler eşşek inadından vaz gecmez demişler
bazıları çok cesur yorumlar yapıyorlar....yaptıkları yoruma hiç birey demem ama içerisinde hakarete varacak kelimeler olduğunda da sadece okumam...
HERKESİN HÜR İRADESİDİR İÇEN İÇER, İÇEMEYEN İÇMEZ.......
Hükümetin işi yokta sadece vatandaşın sağlığımı kaldı?? Bu taraftan sağlık için sigaraya zam yapın. öteki taraftanda elektriğe buda vatandaşın sağlığı için dir herhalde...!!!!!
gbu konu açıldığından beridir ön plana sokmak istediğim şey zamlardı ama siz sadece gördüğünüz sigara, anlıyamadım forumun hepsimi yeşilaycıdır???
Gidin bakın bakalım sigara satışında düşme olmuş mu? yada alkol satışında zannettiğiniz tek şey zam geldi tamam bunu insanlar bırakır... Olaya tek taraflı bakmayın....
DadaşAkp
01-13-2010, 20:05
sigara sağlığa zaralı diyorsalar ülkemizin büyükleri yasaklasınlar sigara satılmasını tamamen
sigara sağlığa zaralı diyorsalar ülkemizin büyükleri yasaklasınlar sigara satılmasını tamamen
kardeş sana zorla satan mı oldu? farketmez yasaklansın herşeyin çözümü var!!!
DadaşAkp
01-14-2010, 18:18
ülkemizde sigara satılması alınması sağlık bakımdan suctur bunu ülkemizde sigara yasağı koysalar farketmez zamanla düzelir derseniz bir gün başka parti mensubu gelirse tersine bu yasağı kaldırır
Zamların, sigara yasağının destekçisiyim lakin, haddin aşıldığı gibi bir hisse kapılmakla birlikte, biraz daha esnetilmesinin yerinde olacağını düşünüyorum.
Necip Fazıl
01-14-2010, 18:23
Günde bir paket sigara tüketiyorum ve buna 5 tl harcıyorum her gün ama yinede zammı destekliyorum inşALLAH bırakmama da vesile olur bu zamlar... :hihi2:
DadaşAkp
01-14-2010, 18:37
sigara heryerde yasaklanması lazım izmaratini bile atılmasını sokakta cezası ağır olmalı Allaha şükürler olsun bizim sülalede sigara içien cok az sayıda kişi var 5.7 kişi diyebilirim
kursad111
01-15-2010, 04:06
sigaraya zam yaparken şarapta indirim yaptılar. sigara içilmesin diye zam yapıldıysa, şarap içilsin diye mi indirim yapılmış oluyo? mantık bu mu?
DadaşAkp
01-15-2010, 21:10
100 tl civarı zam yapıldı sevindik yağılan zam 80 telesi geri alındı elde 20 tl zam 20 tldir bu demek oluyor maaşlar zam yapılsa bile zamlarla geri alınır maaşa yapılan zamla hala en güşük maaş 600 tl dersek bu maaşla insan nasıl gecinir lüks hayat milletvekillerin oy veren halkta milletin sectiği milletvekillerin karnını doyurdu ne kadar zam yaparsa yapsın yine kaybeden millet oluyor verilen oylara yazık mı desek
ahmetermiş
01-29-2010, 03:44
yinede içerler eşşek inadından vaz gecmez demişler
Uslubuna biraz dikkat et.. şimdi es geçiyorum..bu kadar sinir asabilik hakaret yeter..
sen benim yazdıklarımı iyi oku. ne anlatmışım anlamağa çalış..hemen muhalif olma..geçen hafta iki tır kaçak sigara yakalandı...haberiniz varmı..?
bende yazımda kaçakçılığa teşvik eder zam çözüm değildir..zam ile bir yere varılmaz.4. murat dahi bunu beceremedi hemde osmanlı yönetiminde..halkın sağlığını düşünmek zam yaparakmı yasaklayarakmı olur...öyleyse sigara fabrikaları kapatılsın ilk önce..
Ben ülkem için bi şey yazdım..çünki ülkemin sigara içmeyen vatandaşa ihtiyacı yok..ülkemin ak partiye çok ihtiyacı var..hatta islam aleminin..bir sigara zammı yuzunden ben seçim kaybetmeyi asla istemem..!
sigaraya zam yapınca yasaklayınca sen zannediyormusun sigarayı millet bırakıyor.. bu gün tütün aldım şimdi evde kendim sarıyorum..kaçak sigaraya talep çoğalmış ve elilerinde kalmadığı için bende tütün almak zorunda kaldım..
Biraz bi şeyler yazarken..acaba ne denmek isteniyor..ne anlatılmak isteniyor diye düşünmek gerek..sen zam yap ben kaçak sigara içerim..sen zam yaptın diye sigarayı bırakacak değilim..ha kaçak bulamayanlar ne yaparlar..? sigaraya para yetiştiremez ve ya hırsızlığa başlar ya haksızlığa başlarlar..bir iki kişinin sigara bırakması ölçü değildir..bu ülkenin yarısı sigara kullanıyor..zam yaparken ne gibi pisikolojik etki yapar ne gibi sosyolojik etkileri olur ne gibi ekonomik kar veya zararlar olur bunları düşünmek gerekir..ve zam hiç bir zaman hiç bir şeyin bitmesini önlemez tam aksine kaçakçılığa ve market bakkal soymaya kadar işi götürür.bunları düşün ve birdaha eşek gibi kelimeler yazma..ben şimdilik görmedim sayıyorum..
bekara avrat boşaması kolaydır..nasıl olsa bekar..ama evli insan zor boşanır..sigara içmeyende ahkam kesme konusunda maşallah pek marifetlisiniz..zaten içmiyorsunuzki..birde bu açıdan bakın..yarın sigara alamayan bir genç elinde bıçakla yol keserse şaşmayın.. iki gün evvel 1,5 lira için çocuk öldürüldü..bunları hesaba katıp öyle yazmak gerek ve makul ve mantıklı seviyeli aynı zamanda saygılı olmak gerek..
Günde bir paket sigara tüketiyorum ve buna 5 tl harcıyorum her gün ama yinede zammı destekliyorum inşALLAH bırakmama da vesile olur bu zamlar... :hihi2:
Sana özel fiyat olsa keşke şöyle 15 tl falan (:
Bu arada nerelerdeysen çık gel çok özlettin kendini küçük cenderme.
Sigara zammına tam destek !
Sokak Kedisi
01-29-2010, 22:26
Bakalım şubatta gelecek olan doğal gaz zammını da protesto edecek misiniz.
İntifada
01-30-2010, 02:37
Şubatta doğalgaza zam yok tosunum doğan medya kuruluşunun haberlerine inanıpta ortaya atılma araştır biraz
Sokak Kedisi
01-30-2010, 02:45
gÖRÜRSÜN. şUBATTA DAYASINLAR YÜZDE 15 LİK ZAMMI ARTIK DİBİ TÜTSÜLENMİŞ TAVUK GBİ DOLNIRSIN ETRAFTA aKINCI EFENDİ.bEn doğsn medyadan değil birinci ağızdan biliyorum. Artık dünyanın n pahalı bnzinini ulke oolarak kulanıyoruz dogal gazdada dunya bırıncılıgını kımeye bırakmıyoruz orası kesın. Azerbeycan da doğslgaz konusunda mırın kırın yapmaya basladı hadı ayıklasın akp pırıncın tasını.
İntifada
01-30-2010, 02:57
Birinci ağızdan biliyorsun? Naptınız başbakanımız sen vede aliyev 3 lü bir zirve mi yaptınız?
Zirve varmı bilmem ama bu sözlerin tam zırva pisicik seni
Sokak Kedisi
01-30-2010, 03:04
Gerek yok AKP lideri ile zirveye. Ankarada en fazla verilen gaz 50 lıra daha fazlası verilmiyor. Biliyorsun Ankarada on odemelı kartla dogalgaz alınıyor.Bursa sube muduru de arkadasımın bbası. Dırek o soyledı. Ayrıca azerbaycan başkanı Aliyevin sozlerı de bu gun ki davos zirvesinde vardı orada konustu. NTV de canlı yyaınladı.
İntifada
01-30-2010, 03:11
Doğalgaz zammına bursa şube müdürü bakmıyor arkadaşım.Bu konuda birinci ağız olan Recep Tayyip Erdoğan(adam gibi adam) son noktayı koydu.
Sokak Kedisi
01-30-2010, 03:19
Adama bak hızaya gel.Tukurdugunu yalayan ruzgar nereden eserse oraya kıvrılan çakma kasdım pasa delıkanlısı.Biz biliyoruzx o adamın karakolda dogru soyleyıp mahkemede sasmalarını tukurdugunu yaladıgı zamanlarıda kı bunlar devam etmekte. Ilk aklıma gelen belcıka bakanına noto genel sekreterlıgıne onay vermeyecegız dıyıp ıkı gun sonra tukurdugunu yalaması sonra tekel ıscılerıne hırsız dıyıp daha sonra kalkıp fakır fukara edebıyatı yapması daha sayayım mı sızın cakma delıkanlının marıfetlerını.
Sokak Kedisi
01-30-2010, 03:30
Anlayn anlıor gerisi teferruat. Anlsdınız mı
EpiVaTeS
01-30-2010, 03:39
Türkçeden anlamıyor...
Başbakanımızın buna farklı bir dille hitap etmesi gerek...
ZAM YOK dediği halde hala höyküren aptallara cevap vermemek gerekir...
bırakın kudursun...
birazdan hakettiği yere gider...:)
Kadızâde Rûmi
01-30-2010, 03:40
Anlayn anlıor gerisi teferruat. Anlsdınız mı
Teferruat diyerek umursamadığınız dil, "Türk milletinin, kalbidir, zihnidir."*
*M.Kemal Atatürk
Ama dili kullanmak için zeka da gerekir. Sizin bu nedenle art niyetli olmadığınızı düşünüyorum ve kullandığınız dili hoş karşılıyorum.
Sokak Kedisi
01-30-2010, 03:44
İşinize gelince Atatürke sığınmayı marifety mi sayıyorsunuz. Ben burasını onemsemıyorum hepsı bu. Haklısın aynı sekılde o dılı hıtab ederken de kullanabılmek ıcın zeka gerekır sızınkılerde ananı alda gbıt uc nokta seyını sey ettıgımın seyıo dıyerek pek de guzel kullanıyorlar dogru.
Kadızâde Rûmi
01-30-2010, 03:47
İşinize gelince Atatürke sığınmayı marifety mi sayıyorsunuz. Ben burasını onemsemıyorum hepsı bu. Haklısın aynı sekılde o dılı hıtab ederken de kullanabılmek ıcın zeka gerekır sızınkılerde ananı alda gbıt uc nokta seyını sey ettıgımın seyıo dıyerek pek de guzel kullanıyorlar dogru.
Atatürk'e sığınanlar belli bu ülkede. Gerçek Atatürkçü'lüğü 60 sene sonunda Ak Parti bu ülkeye getirdi. Bİzler, Chp gibi Atatürk'ü kendi çıkarlarımıza alet etmiyoruz.
EpiVaTeS
01-30-2010, 03:51
Neyini ney ettiğiminin neyisin...???
Tövbe Tövbe...
Lenn bi yürü git edebimizi bozacak neredeyse...
Zamlar gelmese iyi de aslında sigara itilaflı konu olsada bilindiği gibi şafi mezhebine göre haramdır. Sigara ne ise de içkiyi kumarı yasaklayacak bir babayiğit çıksada yasaklasa. sigara içmeyi pretosto edeceğimize bıraksak daha iyi olmazmı? İrademize sahip değilsek, hiç bir şeyimize sahip değiliz benim kendi aciz fikrime göre.
Uslubuna biraz dikkat et.. şimdi es geçiyorum..bu kadar sinir asabilik hakaret yeter..
sen benim yazdıklarımı iyi oku. ne anlatmışım anlamağa çalış..hemen muhalif olma..geçen hafta iki tır kaçak sigara yakalandı...haberiniz varmı..?
bende yazımda kaçakçılığa teşvik eder zam çözüm değildir..zam ile bir yere varılmaz.4. murat dahi bunu beceremedi hemde osmanlı yönetiminde..halkın sağlığını düşünmek zam yaparakmı yasaklayarakmı olur...öyleyse sigara fabrikaları kapatılsın ilk önce..
Ben ülkem için bi şey yazdım..çünki ülkemin sigara içmeyen vatandaşa ihtiyacı yok..ülkemin ak partiye çok ihtiyacı var..hatta islam aleminin..bir sigara zammı yuzunden ben seçim kaybetmeyi asla istemem..!
sigaraya zam yapınca yasaklayınca sen zannediyormusun sigarayı millet bırakıyor.. bu gün tütün aldım şimdi evde kendim sarıyorum..kaçak sigaraya talep çoğalmış ve elilerinde kalmadığı için bende tütün almak zorunda kaldım..
Biraz bi şeyler yazarken..acaba ne denmek isteniyor..ne anlatılmak isteniyor diye düşünmek gerek..sen zam yap ben kaçak sigara içerim..sen zam yaptın diye sigarayı bırakacak değilim..ha kaçak bulamayanlar ne yaparlar..? sigaraya para yetiştiremez ve ya hırsızlığa başlar ya haksızlığa başlarlar..bir iki kişinin sigara bırakması ölçü değildir..bu ülkenin yarısı sigara kullanıyor..zam yaparken ne gibi pisikolojik etki yapar ne gibi sosyolojik etkileri olur ne gibi ekonomik kar veya zararlar olur bunları düşünmek gerekir..ve zam hiç bir zaman hiç bir şeyin bitmesini önlemez tam aksine kaçakçılığa ve market bakkal soymaya kadar işi götürür.bunları düşün ve birdaha eşek gibi kelimeler yazma..ben şimdilik görmedim sayıyorum..
bekara avrat boşaması kolaydır..nasıl olsa bekar..ama evli insan zor boşanır..sigara içmeyende ahkam kesme konusunda maşallah pek marifetlisiniz..zaten içmiyorsunuzki..birde bu açıdan bakın..yarın sigara alamayan bir genç elinde bıçakla yol keserse şaşmayın.. iki gün evvel 1,5 lira için çocuk öldürüldü..bunları hesaba katıp öyle yazmak gerek ve makul ve mantıklı seviyeli aynı zamanda saygılı olmak gerek..
Abi akikaten çok güzel demişsin eline yüreğine sağlık..İfadeyi anlamayan arkadaşlar var!!Nitekim bunuda anlamayacaktır...
Şimdi sana bir laf söylieceğim ama Ülkemizde Hayvan Hakları var.....
redyellow
02-22-2010, 15:43
Sigara yasağını destekliyorum. Sonuna kadar! Bürolar tertemiz oldu, perdeler bile farketti yahu.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.