fatih kısaparmak balon baskılı balon Sigaralarda kara paket dönemi - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigaralarda kara paket dönemi

_Ednâ_
09-07-2011, 15:27
http://www.sondakkahaber.com/resimler/2/41287.jpg

Sigaralarda kara paket dönemi

Sigara satışlarında markalar kalkıyor, isteyen numarasını söyleyecek.

7 Eylül 2011 Çarşamba 11:19

Kapalı alanda sigara içemeyen tiryakileri, kara paket bekliyor. Tiryakiler bundan sonra sigara alırken marka söylemek yerine, "Ver oradan 4 numara" diyecek. Dünyada ilk kez Avustralya'da uygulanan sigarada "kara paket" uygulaması için Türkiye de hazırlıklara başladı. Avrupa ve Asya'da ilke imza atmak isteyen Türkiye'de, kara paket alarmı verildi.

MARKALAR VE LOGOLAR TARİHE KARIŞACAK Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü ve Tütün Alkol Piyasaları Denetleme Kurulu (TAPDK) uzmanlarına, kara paket uygulaması için teknik çalışma başlatmalarını istedi. Sigara firmalarının kabusu olarak bilinen ve tütün tüketimini çok ciddi miktarda düşüreceği beklenen "kara paket" uygulamasıyla sigara markaları ve logoları da tarihe karışacak.

SİGARA İÇME ORANLARININ AZALTILMASI AMAÇLANIYOR Takvim'den Safure Cantürk'ün haberine göre, tiryakiler, marketlerden ya da büfelerden sigarayı ancak numaralarıyla isteyebilecek. Paketlerin üzerinde, sigaranın sağlığa zararlarını etkileyici şekilde gösteren resimler ve uyarılar dışında insanların algısını dolaylı olarak etkileyecek hiçbir unsur bulunmayacak. Avustralya parlamentosunda 24 Ağustos 2011 tarihinde kabul edilen kararla, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ülkede satılan tüm sigaralarda kara paket uygulaması başlayacak. Kara paket uygulaması ile sigara paketlerinin üzerindeki yanlış mesajlarla tüketiciyi aldatmaları önlenirken, tütün ürünlerinin cazibenin azaltılması, uyarıların etkinliğinin artırılması ve sigara içme oranlarının azaltılması hedefleniyor.

sondakkahaber

_Ednâ_
09-07-2011, 15:29
çok güldüm buna gerçekten resmen gereksiz muamelesi yapılıyor bir zamanın baş köşelerdeki vazgeçilmezi :)

Tarantula_
09-07-2011, 15:31
Çok şükür...

Daha da artırılmalı böyle şeyler, zamlar artırılmalı veya sigaraya özel bir vergi konmalı...

İntifada
09-07-2011, 15:32
güzel uygulansında mesela alkol konusunda neden benzer adımlar atılmıyor ?

Tarantula_
09-07-2011, 15:37

Bazı illerde 00.00 dan sonra alkol satmak yasak mesela, satan kişiler cezalandırılıyor hiçbir bar, meyhane ve türevleri 00.00 dan sonra açık kalmıyor...

_Ednâ_
09-07-2011, 15:39

olurmu yahu 2002 de içki ve piyasa denetime bağlandı izin olmadan içki satışı yasaklandı,
sonra bu yıl yeni düzenlemeyle içki satış belgesi olmadan satış yasaklandı, akaryakıt istasyonlarında tesislerde karayollarındaki yerlerde hep yasaklandı...

İntifada
09-07-2011, 15:41
tarantula o devlet kararı degildir belki il meclisi kararı falandir
Kütahyada dahi 2 bar geceleri açıktı tekel bayileri sabaha kadar açıktı...
Devletin genel bir uygulaması yok
Alkol şişelerine de benzeri resimler koyulabilir

İntifada
09-07-2011, 15:44
yav ona bakarsak kapalı yerde sigara yasak ben tiryakiyi vazgeçirmek için uygulanilanlar neden alkol kullanan birey için kullanılmıyor onu merak ediyorum :)
Evine içki almış bir adamın keyfini kaçıracak bir yazı bir resim fena olmaz
Yoksa her mahallede tekel bayi var bulmak zor değil :)

_Ednâ_
09-07-2011, 15:50
yav ona bakarsak kapalı yerde sigara yasak ben tiryakiyi vazgeçirmek için uygulanilanlar neden alkol kullanan birey için kullanılmıyor onu merak ediyorum :)
Evine içki almış bir adamın keyfini kaçıracak bir yazı bir resim fena olmaz
Yoksa her mahallede tekel bayi var bulmak zor değil :)

eskiye oranla bence gayet zor... bakkallarda marketlerde içki reyonları vardı ...
mesela tesislerde akaryakıt istasyonlarında sırf içki satılıyordu düne kadar e haliyle trafik kazaları sebebi alkollü şoför...
bence aşırı kullanımın önüne geçen adımlar bunlar... ama dediğin ne kadar uygulanabilir bilemiyorum sigara üretimi kadar içki üretimi devletin tekelinde değil gibi görünüyor..

unnamed
09-07-2011, 18:26
ya bu devlet niye karışıyor benim alkolümle sigarama....
abi alkol alıyorsam zararınıda biliyorum....
aynı şekilde sigara içinde...
ama sigarayı istememe rağmen bırakamadım orasıda var tabi:(

İntifada
09-07-2011, 18:28
alkolüm ne lan ?

unnamed
09-07-2011, 18:30
ağa çok işe yarıyor yav;D
tavan temizlemek, balata lekeleri, zincir temizleme gibi işlerde fena kullanıyorum;D

flashget
09-07-2011, 18:32
Allah'a şükür içkim yok ama sigaram var.Şimdi nasıl olacak?Ben eğer Malbora içiyorsam gidip numarasını öğrenip ona göremi sigara içeceğim.Başımıza icat çıkarmasınlar.

Ruh-i zar
09-07-2011, 18:33
Bazı illerde 00.00 dan sonra alkol satmak yasak mesela, satan kişiler cezalandırılıyor hiçbir bar, meyhane ve türevleri 00.00 dan sonra açık kalmıyor...

Kızılayda Sakarya caddesinde içki satan bi büfe var.
Orta okul Lise çağında ki çocuklar dersaneden çıkınca oraya koşuyolar :)
Denetleme yok ki doğru düzgün..

Çocuklar falan deyince kendimi yaşlı hissettim :ağla:

flashget
09-07-2011, 18:34
Kızılayda Sakarya caddesinde içki satan bi büfe var.
Orta okul Lise çağında ki çocuklar dersaneden çıkınca oraya koşuyolar :)
Denetleme yok ki doğru düzgün..

18 yaşının altındakiler bırakın sigarayı çakmak bile satmak yasak artık.Sizde o zaman ihbar edin.En az 6 ay hapis cezası.Hemde hayra vesile olmuş olursunuz

İntifada
09-07-2011, 18:35
usta malbora içene kim dokunabilir bu devirde :)
sağlam arkası vardır yav :D
size numarasız :)

Eşref
09-07-2011, 18:36
En iyisi nargile için ya da tütün sarın. Gümüş tütün tablaları da çok karizmatik.

flashget
09-07-2011, 18:36
usta malbora içene kim dokunabilir bu devirde :)
sağlam arkası vardır yav :D
size numarasız :)

sonra Malbora diye bakkal ucuz sigarayı bize verip kakalatmasında

İntifada
09-07-2011, 18:37
kardeş sakarya caddesinde bir sürü sivil polis vardır adı duyulmuş bi yer...
onlar görüp bilmiyor mu sanki bu durumu...

Ruh-i zar
09-07-2011, 18:37
18 yaşının altındakiler bırakın sigarayı çakmak bile satmak yasak artık.Sizde o zaman ihbar edin.En az 6 ay hapis cezası.Hemde hayra vesile olmuş olursunuz

Polis zaten sürekli dolaşıyo orda kör değillerdir heralde..
Barlar sokağının yanıbaşı dikkat edilesi bi yer bi de..
Aklıma başka şeyler geliyo ama dillendirmiyorum.

Feride
09-07-2011, 18:38
Devletimi takdir ediyorum.

Sigaranın her türlüsüne karşıyım. Kötü olan bir şeye güzel demiyorum.

İnşaAllah daha da icatlar çıkarmasını bekliyorum devletimin, bu konuda: )

İntifada
09-07-2011, 18:38
sonra Malbora diye bakkal ucuz sigarayı bize verip kakalatmasında

;D
yok hocam ona cesaret edemezler :)
samsun 216 yı uzun malbora diye satmasınlarmı bide ;D

flashget
09-07-2011, 18:39
;D
yok hocam ona cesaret edemezler :)
samsun 216 yı uzun malbora diye satmasınlarmı bide ;D

cesaret etseler yıkarlar bakkalı.

unnamed
09-07-2011, 18:40
;D;D;D;D;Dhttp://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_wink.gifhttp://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/icon_wink.gif

İntifada
09-07-2011, 18:44
http://i39.tinypic.com/2ptqcnq.gif

unnamed
09-07-2011, 18:45
hacı bizim 4444 vardı ona noldu?
öldümü dayı?

serdary
09-07-2011, 18:46
Sigaracıları iyice sıkıştırıyorlar :)

Güzel güzel :)

flashget
09-07-2011, 18:50
Sizene bizim sigaramızda ,kime ne zararımız var?Kapalı alanda içmedikten sonra.Zaten kapalı alanda sigara yasak.Birde üstüne binen vergiler.Şimdi diyorlarki Malbora alarak ülke ekonomisine zarar veriyormuşuz.Adam gibi bir Türk sigara markası varda bizmi içmedik.Bir dandik Tekel vardı onuda kapattılar

Eşref
09-07-2011, 18:52
Sigaracıları iyice sıkıştırıyorlar :)

Güzel güzel :)

Sıkıştırıyorlar ama bilmiyorum, inşAllah sonu hayırlı olur. Geçen gün halk pazarında bile yerde kaçak sigara sattıklarını gördüm. Genelde bu sahneyi eski Türk filmlerinde görürdük. İthalat yasağı nedeniyle kaçak sigara cenneti olan Özal öncesi yıllara geri dönmeyiz inşAllah.

İntifada
09-07-2011, 18:54
bırak sigarayı kardeş genç yaşta hem cebine hem vücuduna zarar...
bu arada isminizle hitap etmek isterim...
akif mi demiştiniz ?

Yıldırım
09-07-2011, 18:54
Sıkıştırıyorlar ama bilmiyorum, inşAllah sonu hayırlı olur. Geçen gün halk pazarında bile yerde kaçak sigara sattıklarını gördüm. Genelde bu sahneyi eski Türk filmlerinde görürdük. İthalat yasağı nedeniyle kaçak sigara cenneti olan Özal öncesi yıllara geri dönmeyiz inşAllah.
Hocam vatandaşa ihbar edene 5 TL vereceğiz deseler Türkiye'de kaçakçılığın k'si bile kalmaz..:)

unnamed
09-07-2011, 18:55
bırak sigarayı kardeş genç yaşta hem cebine hem vücuduna zarar...
bu arada isminizle hitap etmek isterim...
akif mi demiştiniz ?

;D;D;D;D

flashget
09-07-2011, 18:56

Yani zam yapmanın bir mantığı yok.Buda onu gösteriyor.Devlet zam yaptıda ne yaptı millet kaçak sigaraya başladı.Böylece vergileri alamadı.Şimdi noldu baktı oradan kaçak var buradan kaçak var mecvur gitti benzine zam yaptı.Şimdi bir benzinin fiyatı 4 tl yi geçmiş durumda.Dört bir yanımız Petro ülkesi olduğu halde en pahalı zengin bizim ülkede.

İntifada
09-07-2011, 18:57
burak sen ihbara şikayete ne meraklısın ya :)

Yıldırım
09-07-2011, 18:59

Diplomayı yeni aldın iş ararken 10 kişiyi şikayet etsen Allah bereket versin.:)

unnamed
09-07-2011, 19:00

demeyeyim dedim sen dedin....
Allah'tan bizim mahallede oturmuyor he....

Yıldırım
09-07-2011, 19:01
demeyeyim dedim sen dedin....
Allah'tan bizim mahallede oturmuyor he....
Hiç affetmem...duyarlı olmak lazım...

unnamed
09-07-2011, 19:02
Hiç affetmem...
onlarda affetmez burak;D
bizim bura foruma benzemez...
bi bakmışsın delinmiş bi taraflar;D;D

serdary
09-07-2011, 19:04
Sağlık açısından güzel...

Devletimiz sigaranın bırakılabilmesi için birçok çalışma yapıyor(Sigara bıraktırma hattı vs.). Umarım faydalı oluyordur. Veriler de bunu gösteriyor gerçi.

"Benden sanane, sen kendine bak" deseniz bile sizin içtiğiniz sigara bir şekilde beni etkiler. Otobüse bindiğimde yanıma yaklaşan birinin sigara kokması etkiler, durakta sigara içmesi, uyarınca terslemesi etkiler, amcaların kahve önlerinde boş boş sigara tüttürmesi etkiler...

İntifada
09-07-2011, 19:04
devlet malmı burak :D
kaçak sigaradan 5 lira zararı varmı bi pakettende ihbar edene 5 lira veriyor :D
üstelik öyle sandığın gibi gizli kapalı yerlerde yapılmıyor bu işler...
devletin polisinin zabıtasının olduğu yerde adam kuruyor tezgahını...
senni gördüğün yerdeki kaçak sigarayı devlet bilmiyor mu :)
eşrefin gördüğü yerdeki sigarayı polis görmüyormu :)

serdary
09-07-2011, 19:05
Yani zam yapmanın bir mantığı yok.Buda onu gösteriyor.Devlet zam yaptıda ne yaptı millet kaçak sigaraya başladı.Böylece vergileri alamadı.Şimdi noldu baktı oradan kaçak var buradan kaçak var mecvur gitti benzine zam yaptı.Şimdi bir benzinin fiyatı 4 tl yi geçmiş durumda.Dört bir yanımız Petro ülkesi olduğu halde en pahalı zengin bizim ülkede.

Son veriler sigara kullanan sayısında düşüş yaşandığını gösteriyordu ama.. Ben mi yanlış hatırlıyorum ???

_Ednâ_
09-07-2011, 19:06
En iyisi nargile için ya da tütün sarın. Gümüş tütün tablaları da çok karizmatik.

nargileninde en az o kadar zararı var hocam :) yani bağımlılarından gördüğüm kadarıyla...

unnamed
09-07-2011, 19:09
nargileninde en az o kadar zararı var hocam :) yani bağımlılarından gördüğüm kadarıyla...

yavuzla bi nargile içmeni tavsiye ederim;D
ondan sonra nargileye bakış açın değişecektir kesinlikle;D

Yıldırım
devlet malmı burak :D
kaçak sigaradan 5 lira zararı varmı bi pakettende ihbar edene 5 lira veriyor :D
üstelik öyle sandığın gibi gizli kapalı yerlerde yapılmıyor bu işler...
devletin polisinin zabıtasının olduğu yerde adam kuruyor tezgahını...
senni gördüğün yerdeki kaçak sigarayı devlet bilmiyor mu :)
eşrefin gördüğü yerdeki sigarayı polis görmüyormu :)

Sen şikayet edince 1 paket yakalamayacaklar millet kaçak bulamayınca mecbur gidip normalinden alacak...
Devlet mal değil ama bazı görevliler parayla yönetilebiliyor...ben gördüğüm an 155'i çeviririm....ses kayıda girdikten sonra eşşek gibi gider toplarlar...

flashget
Son veriler sigara kullanan sayısında düşüş yaşandığını gösteriyordu ama.. Ben mi yanlış hatırlıyorum ???

haklısınız ama bu seferde sigaraya yapılan zamdan ötürü millet kaçağa yöneliyor.Devlet en azında sigaradan yüklü miktarda vergi aldığı için hazineye para giriyordu.Ama fiyatı dahada artırında kaçaklara yönelindi.Devlet en azından vergisini alıyordu.Şimdi aldığı vergide azaldı.Bunun sonucundada en rahat vergi alacağı yer olan benzine yüklendi.Şimdi daha mı iyi oldu?

Hüdaverdi
09-07-2011, 19:10
'B.ku sar iç sıgara içme' mesajı algıladım :S

Siyah çok karizma renktir.
Siyah yerine pembe yapsalarmış,veya travestilerin nonoşların simgesi olan gök kuşağı yapsalarmış 'delikanlı adamı bozar' diyerek bir çok kişi bırakırdı.

Numaranlandır olayı da ilginçmiş.

_Ednâ_
09-07-2011, 19:12
yavuzla bi nargile içmeni tavsiye ederim;D
ondan sonra nargileye bakış açın değişecektir kesinlikle;D

nargile içenin yanına bile yaklaşmam :)
bide meyvelileri var, devlet onuda denetime tabi tutsa iyi olur aslında :)
yavuzada yazık kim bağımlı yaptıysa genç yaşta :)

flashget

Siyah yerine pembe yapsalarmış,veya travestilerin nonoşların simgesi olan gök kuşağı yapsalarmış 'delikanlı adamı bozar' diyerek bir çok kişi bırakırdı.

Midemi bulandırdı düşencesi bile

Yıldırım
onlarda affetmez burak;D
bizim bura foruma benzemez...
bi bakmışsın delinmiş bi taraflar;D;D

Allah'tan başka kimseden korkmam...Ben önlemimi alırım Allah izin vermedikten sonra kimseye bir zarar gelmez...

serdary
Kaçak konusunda haklısınız. Kaçağa bir önlem alınması gerekiyor. Bu kaçakçılığın önlenmesi gerekiyor...

Alınabilen vergi miktarları ne oranda değişti bilmiyorum ama üste yüklenen vergi kaçakları bi miktar amorti ediyordur sanırım. Ama dediğim gibi kaçak kaçaktır. Buna önlem alınması da şarttır. Hem vatandaş sağlığı için, hem bütçe sağlığı için...

İntifada
ne kadar yakalatıcak bütün zulası yanındamı adamın :)
devlet uyuşturucuyla mücadele edemiyor kaçak sigaraylamı edecek ?
yahu ne ütopik ne farazi konuşuyorsunuz ya...
arkadaşımı kafasından bıçakladılar polisi aradık ne gelen oldu ne giden hani arayınca ilgilenmek zorundaydı bunlar ?
balkondamı büyüdünüz naptınız hiç hayatın ve ülkenin gerçekleriyle konuşmuyorsunuz...

serdary
09-07-2011, 19:13

Bu adam çok orjinal bi adam ya ;D

Abi süper fikir yeminle ;D

Saygılar :saygılar::)

İntifada
09-07-2011, 19:15

nargile zaten meyvalı olur :)
elma,nane,kavun,portakal,limon falan :)
yok bağımlısı değiliz yav yani eskiden bağımlıymış gibiydimde 2 senedir baya azalttım ;D

flashget
09-07-2011, 19:15
arkadaşımı kafasından bıçakladılar polisi aradık ne gelen oldu ne giden hani arayınca ilgilenmek zorundaydı bunlar ?
balkondamı büyüdünüz naptınız hiç hayatın ve ülkenin gerçekleriyle konuşmuyorsunuz...

Aynen katılıyorum size.Devlet uyuşturucusunamı bakacak,hırsızına mı,katiline mi,kaçakcısına mı,tacizcisine mi?Eğer devlet teker teker bunlara bakarsa neredeyse kişi başına bir polis düşmesi gerekir

Yıldırım
09-07-2011, 19:20

Herkes gördüğü yanlışlıklara senin demenle herşeye eyvallah çekerse bu devlet bir metre yol alamaz...

Kafasından bıçaklanan adamı ambulans çağırmayıp polis çağırmanız zaten komedi...
Adamı hastaneye götürdüğünde hastane zaten normal bir yaralanma olmadığını görünce hemen polis çağırır.
Siz ambulansı arayayım derken polisi aramış olmayasınız.

unnamed
09-07-2011, 19:21
bırakın farazi konuşmayı..
dışarıya çıkın ortamı kesin biraz....

unnamed
09-07-2011, 19:22

şükürler olsun azalttırdık yavuza...
bende senin dediklerini dedim içme kardeşim çok zararlı sobası tütmüş baca gibi duman atıyorsun dedim...
sonunda azalttı.....

İntifada
09-07-2011, 19:24
ohoo :)
adam yolda yürürken vurmadılar kafasından eleman...
kavga var kütahyanın yarısı orada gözünün önünde adam vuruyorlar polis arıyorsun yetiş diye ne gelen ne giden...
ertesi gün çocuğun kapısının önünde gördük yine aynı adamları polisi aradık ne gelen oldu ne giden...
ben eyvallah çek demiyorum az aklını kullan diyorum adam memleketin en işlek caddelerinde satıyor bunu polisde görüyor zabıtada ses etmiyorlar senin gibi işgüzar çıkıp haber verse yine umrunda olmayacak...
arka sokaklar dizisindeki gibi olmuyor hiçbirşey emin ol...
ayrıca komadi değil komedidir o...

Yıldırım
09-07-2011, 19:29
ohoo :)
adam yolda yürürken vurmadılar kafasından eleman...
kavga var kütahyanın yarısı orada gözünün önünde adam vuruyorlar polis arıyorsun yetiş diye ne gelen ne giden...
ertesi gün çocuğun kapısının önünde gördük yine aynı adamları polisi aradık ne gelen oldu ne giden...
ben eyvallah çek demiyorum az aklını kullan diyorum adam memleketin en işlek caddelerinde satıyor bunu polisde görüyor zabıtada ses etmiyorlar senin gibi işgüzar çıkıp haber verse yine umrunda olmayacak...
arka sokaklar dizisindeki gibi olmuyor hiçbirşey emin ol...
ayrıca komadi değil komedidir o...

Böyle tepeden tepeden sen bilmessin ben bilirim tarzın hiç hoş değil...
Bu ülkede bi olay olunca aman bizi şahit yazarlar diye dibe köşeye saklananlar var...
Gece balkondan bakıp komşusunun evinin soyulduğunu görüp ses çıkarmayanlar var...
Bende Bağcılar'da büyüdüm.Arkada sokaklar dizisinide hiç izlemedim açıkçası...
Ben bana düşeni yapayım gerisi görevlilere kalmış...

unnamed
09-07-2011, 19:30
farklı yerlerdemi yaşıyoruz nedir?
anlayamadım ben bu işi...
herşey klawye başındaki gibi olmuyor....

OTTOMAN
09-07-2011, 19:33
farklı yerlerdemi yaşıyoruz nedir?
anlayamadım ben bu işi...
herşey klawye başındaki gibi olmuyor....

unnamed aga ne yaparsalar yapsınlar sen bırakmazsın bu sigara illetini ;D

İntifada
09-07-2011, 19:38
ben bilirim sen bilirsin tarzı mı ?
kardeş benim dedem polis emeklisi ve ben onun yanında büyüdüm...
üstüne düşen falan merak etme o konuda her zaman gerekeni yaparız...
ne şahitlikten korkarız ne ihbardan ne birşeyden...
mesele o değil...
ama az düşünmek lazım pendikte oturan adam hiç bilmediği avrupa yakasının lalelisinin bilmem ne büfesinden gelip kaçak sigara alıyor...
bu adam burayı biliyorda polis bilmiyormu üstelik her yan sivil dolu...

İntifada
09-07-2011, 19:39
şükürler olsun azalttırdık yavuza...
bende senin dediklerini dedim içme kardeşim çok zararlı sobası tütmüş baca gibi duman atıyorsun dedim...
sonunda azalttı.....

azalttırdık ?

unnamed
09-07-2011, 19:41
azalttırdık ?
;D;D;D

Yıldırım
09-07-2011, 19:42
ben bilirim sen bilirsin tarzı mı ?
kardeş benim dedem polis emeklisi ve ben onun yanında büyüdüm...
üstüne düşen falan merak etme o konuda her zaman gerekeni yaparız...
ne şahitlikten korkarız ne ihbardan ne birşeyden...
mesele o değil...
ama az düşünmek lazım pendikte oturan adam hiç bilmediği avrupa yakasının lalelisinin bilmem ne büfesinden gelip kaçak sigara alıyor...
bu adam burayı biliyorda polis bilmiyormu üstelik her yan sivil dolu...

Durum dediğin gibiyse bile sen şikayetine devam et...hiçbir polis gelmedimi bul başka şubeyi ara vatandaş olarak mücadele vermeliyiz...biz toplum olarak bu ahlakı kendimizde oluşturabilirsek zaten yarın o görevlere gelecek olan bizim çocuklarımız olacaktır...bu yüzden sonuç alınamayacağını düşünsende mücadeleye devam

İntifada
09-07-2011, 19:46
yahu tarlabaşında,istiklalde,karabayırda,hacıhüsrevde ekmek alır gibi uyuşturucu alıp satıyor millet...
değil polis o şube bu şube cümle alem biliyor...
bildikleri halde birşey yapamıyorlar...
devlet gitsin önce uyuşturucuyla mücadele versin...

_Ednâ_
09-07-2011, 19:48
adamlar 18 yaşından küçüklere uhu satımını bile yasakladı yahu uyuşturucuyla mücadele versinler diyosunuz ...

İntifada
09-07-2011, 19:50
16 yaşındaki lise öğrencileri okul çıkışı esrar çekiyor :)

Yıldırım
09-07-2011, 19:51

Hiçbirşey yapmayıp seyirci kalmak gerekiyor değilmi?

unnamed
09-07-2011, 19:52
yav nerde yaşıyorsunuz siz...
ben sustum vallaha...
pmpe pancurlu ev gelecek diye korkuyorum;D

İntifada
09-07-2011, 19:56
Hiçbirşey yapmayıp seyirci kalmak gerekiyor değilmi?

sen benim sabahtan beri anlattıklarımdan bu anlamı mı çıkardın ?
yahu bizim bağcılar lisesinin çıkışında polis beklerdi...
aağıda sokağın köşesinde polis dururdu...
ama alt sokakta bir apartmanın merdivenlerinde lise çıkışı millet cigaralık sarardı...
bunu tüm lise bilirdi...
mahallelide bilirdi...
polis bilmiyormu yani ?

_Ednâ_
09-07-2011, 19:57

zamansal konuşalım lütfen :) düne kadar bu ne boyuttaydı şimdi ne boyutta...
artık önlemleri çoğaldı aileler bu konuda daha bi bilinçlediriliyor..

İntifada
09-07-2011, 19:59
arkadaşlar çok büyük eroin sevkiyatlarını,sokak cinayetlerini,sokakta işlenmiş büyük suçları vb.polis nasıl çözüyor sanıyorsunuz ?
kaçak sigara satıcılarının,torbacıların çoğu polislerin muhbiridir...
sokaktan haberi onlar sayesinde alırlar...
bu yüzden işlerini bozmazlar...
şimdi gitsen dün nerede kim ne satıyorsa aynı yerindedir bugünde...

Yıldırım
09-07-2011, 20:32
arkadaşlar çok büyük eroin sevkiyatlarını,sokak cinayetlerini,sokakta işlenmiş büyük suçları vb.polis nasıl çözüyor sanıyorsunuz ?
kaçak sigara satıcılarının,torbacıların çoğu polislerin muhbiridir...
sokaktan haberi onlar sayesinde alırlar...
bu yüzden işlerini bozmazlar...
şimdi gitsen dün nerede kim ne satıyorsa aynı yerindedir bugünde...

Gerçekten komiksin
İki saattir polis onlara bişey yapamıyor diyordun şimdide istihbaratçı yaptın adamları:w:
Madem torbacı ve kaçak sıgaracılar hakkında böyle düşünüyordun en baştan söylesene...

unnamed
09-07-2011, 20:35
Gerçekten komiksin
İki saattir polis onlara bişey yapamıyor diyordun şimdide istihbaratçı yaptın adamları:w:
Madem torbacı ve kaçak sıgaracılar hakkında böyle düşünüyordun en baştan söylesene...

olaylara balkondan bakınca bu tip yorumların tabii ki kaçınılmaz oluyor....http://www.motosiklet.net/forum/images/smilies/eskiler/new_smileyb.gif

İntifada
09-07-2011, 20:37
Gerçekten komiksin

e zaten yapamıyor...
adam kendi bindiği dalı mı kessin...
cevap vermek zorunda değilsin komiksin,''komadi''gibi yorumlar yapmana gerek yok...
senin komik ilan etmenle hiç birşey komik olmuyor ne yazık ki :)
bağcılarda balkondamı büyüdün naptın ?
sen git elektromanyetik bilmem nelerinle ilgilen fikrin yoksa sokaktan konuşma...
muhbir nedir bir öğren istersen...

Sevban
09-07-2011, 20:41
Torbacıların muhbir olduğunu herkes bilir ağalar...

unnamed
09-07-2011, 20:43
Torbacıların muhbir olduğunu herkes bilir ağalar...

yanlışın var kirve...
sokak terbiyesi lazım onu bilebilmek için....;;)

Yıldırım
09-07-2011, 20:43
e zaten yapamıyor...
adam kendi bindiği dalı mı kessin...
cevap vermek zorunda değilsin komiksin,''komadi''gibi yorumlar yapmana gerek yok...
senin komik ilan etmenle hiç birşey komik olmuyor ne yazık ki :)
bağcılarda balkondamı büyüdün naptın ?
sen git elektromanyetik bilmem nelerinle ilgilen fikrin yoksa sokaktan konuşma...
muhbir nedir bir öğren istersen...

Madem bu adamlara muhbir diyorsun 2 saattir sen neyin mücadelesini veriyorsun ben onu anlamadım.
2 saattir onlara dokunamıyorlar diyen sensin şimdide kalkmış onlar muhbir
diyorsun...dediğin gibi benim komiksin dememle komik olmuyorsun zaten komik durumdasın şuan.
2 saattir anlattığın şeyle çelişiyorsun...

Sevban
09-07-2011, 20:48
yanlışın var kirve...
sokak terbiyesi lazım onu bilebilmek için....;;)

Kirve ben de bi nevi torbacıyım ;D

Torbanın kendisini satıyorum ;D

İntifada
09-07-2011, 20:57
Madem bu adamlara muhbir diyorsun 2 saattir sen neyin mücadelesini veriyorsun ben onu anlamadım.
2 saattir onlara dokunamıyorlar diyen sensin şimdide kalkmış onlar muhbir
diyorsun...dediğin gibi benim komiksin dememle komik olmuyorsun zaten komik durumdasın şuan.
2 saattir anlattığın şeyle çelişiyorsun...

sen muhbiri devletin memuru sandın neyse çaktırma onu ;D
sana diyorum ki millet esrarı,ekstaziyi sokakta satıyor...
aldığı yer belli...
sattığı yer belli...
ben biliyorum yerlerini sen biliyorsun polis bilmiyormu...
şimdi bağcılara çıksak sokaktaki çocuğa sorsan torba tutan kim var diye sana sayar...
senin,onun bildiğini polis biliyor mu ?
ben bu forumda avrupa yakasını hiç bilmeyen adamla anadoluda oturan adamla gidip lalelide kaçak sigara satan büfe buldum bu adam taa karşıda duymuş biliyor burayı ilçenin asayişinden sorumlu polis bilmiyor mu ?
bu adamların ya arkası sağlam yada devletin muhbiri...
dokunmuyor...
konu nereden başladı hatırlayalım...
dedin ki ihbar ederim...
diyorum ki sana git istediğine ispiyonla...
devletin bildiğini devlette mi söyleyeceksin ?
yıllarca kilolarca sigara kaçakçılığı yapılıyor türkiyede 2-3 senede bir operasyonla bir çetenin çöktüğü haberini alıyoruz adamlar zaten ihya oluyor...
çok değil 5 ay önce emniyet amirininde içinde bulunduğu uyuşturucu çetesi çöktü memlekette...
haberleri hatırlarmısın ?
7 ceddinin parasını çıkarmıştır adamlar yıllarca yakalasan ne artık...
emniyet amiri çetenin içinde kime yakalatacaksın bunu ?

Özgür Çağrı
09-08-2011, 00:04

o uygulama eskişehirde yok la millet çay ocağında bile piiz yapıyor ya

Mavera
09-08-2011, 01:29
bak bu iyi oldu bende avrupadan sigara getirir, iyi fiyattan satarim :)..
abi bana oradan bir 61 versene :D

İntifada
09-08-2011, 01:32
mavera kesene berekete ne içtik yav :)

Mavera
09-08-2011, 01:33
bu durumda ne denir dumaniniz bol olsun, filan mi :D

OTTOMAN
09-08-2011, 01:35
bu durumda ne denir dumaniniz bol olsun, filan mi :D

Çok güzel tasdik ediyosun abi sigaralarıda getirdin o gün zehirledin milleti ;D

Mavera
09-08-2011, 01:38
Çok güzel tasdik ediyosun abi sigaralarıda getirdin o gün zehirledin milleti ;D

bu reyizlerden baska kurtulus yolu yok ;D;D

İntifada
09-08-2011, 01:39
biliyon ben kullanıcı değilim ama bu sigara çok hafif meret :D
içine çek falan bi etkisi yok gibi :D
tadıda güzel değil :D
sen bidahakine nargile tütünü getir :D
yada normal tütün getir sararız :D

Mavera
09-08-2011, 01:41
haci haftaya hollandaya gidecegim, gitmisken oradan en alasindan temiz mal alalim ne ugrasiyorsunuz öyle sigara, tütünle Allah askina..

İntifada
09-08-2011, 01:52
şu keklerden getirebilirsin aslında :D

ALmi´
09-08-2011, 19:46
Her ne olursa olsun, içen yine içer. Ne yaparsanız yapın işe yaramaz.

Necip Fazıl
09-08-2011, 19:49
O zaman benim sigaram 53 olur kesin... :karizmatik: :hihi2: ;D

unnamed
09-08-2011, 20:14
paket bence gereksiz bir arguman...
sigarayi alirken pakete bakmiyorum ki....
kara mavi kirmizi farketmiyor benim icin...
su sigarayi birakma hattini daha iyi hale getirmeleri lazim...
ne zaman arasam dakikalarca bekliyorum ve kimseyle gorusemeden telefonu kapatiyorum...

CeVHeR
09-09-2011, 01:10
Sigara firmasında çalışan ve hergün önüne sürekli sigara istatistikleri konan biri olarak gayet rahatlıkla söyleyebilirimki son 7-8 senede bandrollü sigara satışları % 15-20 civarı azalma gösterdi. Ama sadece bandrollü satışlar azalma gösterdi. Buna karşılık olarakda kaçak sigara pazarı % 20-25 oranlarında büyüme gösterdi...
Yani anlayacağınız sigara içme oranı düşmedi, kanunsuz ve vergisiz kaçak sigara satşları arttı ve devletin bunu bile bile neden müdahaşe etmediğini anlayamıyorum. Siigaraya zam yapmanın hiçbir faydası yok iken bir paketinden %78 vergi aldığı ürünün kaçak olarak piyasaya sürülerek 0 v ergi ile satılmasına nasıl müdahale etmiyor ve bu pazar her geçen gün dahada büyüyor...

Bir mesajda sigara içme oranı düştü yazmışlar, ona mahsuben yaptım bu açıklamayı...

Küçük bir istatiki bilgi; sigara içmeye başlama yaşı 11-12 lere kadar indi ve her sene 500.000 yeni içici kitlesi oluşuyor ;)

Küçük bir dipnot daha; sigara firmaları çok acımasızıdr...

BlueMoon
09-09-2011, 01:33
bizim köy sınır köyü sayılır herkes malbora veya parlament içiyor nasıl oluyor o kadar parayı nerede buluyorlar diyeceksiniz hepsi kaçak avrupa export ürünleri mavi bandrol 3/1 fiyatına geliyor bulgaristandan romanyadan :)

türkiyede çoğu kişi resmi bandollu sigara kullanmıyor el altından feci bir şekilde kaçak sigara ticareti var.

unnamed
09-09-2011, 02:03
kiteli bir sigara mesela winston.
tr de 5.50 tl...
ayni sigarayi kacak olarak 3tl ye aliyorsunuz....

Hüdavendigâr
09-09-2011, 02:03
kiteli bir sigara mesela winston.
tr de 5.50 tl...
ayni sigarayi kacak olarak 3tl ye aliyorsunuz....
aynısı olduguna eminmisin ?

unnamed
09-09-2011, 02:05
yeminle soyluyorum daha kaliteli...

OTTOMAN
09-09-2011, 02:07
yeminle soyluyorum daha kaliteli...

Adam king ya aynısı olmadığını bile tasdikliyo :)