fatih kısaparmak balon baskılı balon Sırrı Sakık 'Benim varlığım neden Türk varlığına armağan olsun. Ben Türk değilim ki' - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sırrı Sakık 'Benim varlığım neden Türk varlığına armağan olsun. Ben Türk değilim ki'

EZEL
11-25-2010, 12:41
TBMM Genel Kurulunda, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Teklifinin görüşmeleri hararetli geçti.

Meclis'te BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da, Milli Eğitim Şurasında, Andımız ile ilgili alınan karara değindi.

Andımız'ın okunması zorunluluğunun kaldırılması yönünde alınan kararın bazı milletvekillerince eleştirildiğini kaydeden Sakık, 'Benim varlığım neden Türk varlığına armağan olsun. Ben Türk değilim ki' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'platonik aşk yaşıyorlar' ifadesini de eleştiren Sakık, 'Biz demokrasi birliğini savunuyoruz. Platonik aşk yaşamıyoruz, kurtlarla dans ediyoruz' diye konuştu.

http://haber.gazetevatan.com/neden-turk-varligina-armagan-olayim/342598/9/Siyaset

Asi_isyankar
11-25-2010, 13:03
Bencede Andımız kaldırılmalı...
Varlığımız Kardeşlik varlığına armağan olsun :)

İntifada
11-25-2010, 16:09
doğru demiş...
ben neden atatürkün açtığı yolda yürüyeceğime yemin edeyim?

orhan gündoğdu
11-25-2010, 17:08
adam haklı bende burası kürt cumhuriyeti olsa varlığı kürt varlığına armağan olsun demem.ancak ümmet kardeşliğine eyvALLAH ..islam kardeşliğine EYVALLAH..

Hüdaverdi
11-25-2010, 17:16
Adam coni ;D

İntifada
11-25-2010, 17:18
dağılın hüdo reyiz geldi...

Üç mevsim
11-25-2010, 18:24
İyi demiş.

EpiVaTeS
11-25-2010, 18:29
Adam haklı beyler...

NûN
11-25-2010, 20:00
Doğru demiş, ben de varlığımı hiçbir olguya armağan etmem, İslam müstesna, çünkü yaşam amacım bu zaten.

Mavera
11-25-2010, 20:04
adam hakli olmasina haklida sayin sakik varliginizi aman armagan etmeyin yarardan cok zarar verirde o yüzden :)

Cihan_ŞümuL
11-25-2010, 22:04
Adam bu konuda haklı .

ama platonik aşk yaşıyorlar ..ifadesine karşı savunması vardı.Orada sinire bozucu idi.

Bedel ödedik diyordu..

Sürgünlerde hapislerde geçirdik.Ölümü göze aldık dedi de öldürdük diyemedi şeref yoksunu...

Özgür Çağrı
11-25-2010, 22:16
Adam kıro ! ... cCc Hepimiz Faşoyuz cCc Türkiye Türklerindir cCc
Herkes haddini bilecek cCc Türke kefen biçmek hangi itin haddine cCc

EZEL
11-25-2010, 22:37
Bende kalmasını istiyorum söylemek istemeyen söylemez ...

depare
11-26-2010, 14:32
Varlığımı vatandan ve Dinden başka hiç bir şeye armağan etmem..!
Nazi ırkçısımıyız biz varlığımızı bir ırka armağan edelim..?
Hele varlığımıza Varlık vergisi koyan zümrenin keyfi için asla..!
Irkçılığın dik alası var ve hala duruyor bu and..

Saltuk Buğra Han
11-26-2010, 16:13
Adı Sırrı Sakık ,varlık olmaya çalışan bir alık.
Git kendini nereye armağan edeceksen et.
İslam'a aşık olan Türk Milleti.Yoktur onun gibisi.Fıtridir onun için İslam dini.
İslamiyete kendini kaynak ettirdi diye, sebebi onun içindir ne mutlu Türküm diyene.
Müslümanlık ,İslamiyet ,Türk,birbirine yapışmış parçalar.Kefereler yıllardır bunu parçalamya çalışırlar.
Boşuna nafile nafile nafile nafile,dön arkana bile bakma sakın güle güle.Ne mutlu Türküm diyene,şüphesiz benim de günahlarım var ,ama gerektiğin de bir lokmasını bile yedirmem dinimin kefereye.İşte onun için be kardeşim ne mutlu Türküm diyene.
Çünkü bunu yapan benim ırkım.Benim ırkım bunu yapmış sapına kadar gurur duyarım.
Bana gurur duyma diyenin alnını karışlarım.
Varsa benim ırkımdan daha iyi yapanı ona da benim ırkım kadar saygı duyarım.
Saygı duymazsam namerdim , kendimden utanırım.
Türk için müslümanlıkla dolsun,varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Olsun ki İslamiyet varolsun.

İntifada
11-26-2010, 16:24
Adı Sırrı Sakık ,varlık olmaya çalışan bir alık.
Git kendini nereye armağan edeceksen et.
İslam'a aşık olan Türk Milleti.Yoktur onun gibisi.Fıtridir onun için İslam dini.
İslamiyete kendini kaynak ettirdi diye, sebebi onun içindir ne mutlu Türküm diyene.
Müslümanlık ,İslamiyet ,Türk,birbirine yapışmış parçalar.Kefereler yıllardır bunu parçalamya çalışırlar.
Boşuna nafile nafile nafile nafile,dön arkana bile bakma sakın güle güle.Ne mutlu Türküm diyene,şüphesiz benim de günahlarım var ,ama gerektiğin de bir lokmasını bile yedirmem dinimin kefereye.İşte onun için be kardeşim ne mutlu Türküm diyene.
Çünkü bunu yapan benim ırkım.Benim ırkım bunu yapmış sapına kadar gurur duyarım.
Bana gurur duyma diyenin alnını karışlarım.
Varsa benim ırkımdan daha iyi yapanı ona da benim ırkım kadar saygı duyarım.
Saygı duymazsam namerdim , kendimden utanırım.
Türk için müslümanlıkla dolsun,varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Olsun ki İslamiyet varolsun.

kabullenin yada kabullenmeyin...
bu faşizmdir...
hiç kimseye zorla ne mutlu türküm diyene dedirtemezsiniz...Türkler islama çok hizmet etmiştir doğrudur İslamı yaymıştır doğrudur...
Ona bakarsak Peygamberimiz Araptı..İlk MÜslümanlar araptı...
Ne Mutlu arabım diyene diyelim İslam ilk orada ortaya çıktı diye...
Yanlış...
Bana ahirette faydası olmayacak bir kavram ırk...Neden abartayım...

Asi_isyankar
11-26-2010, 16:42
Şöyle bir bakıyorum da forumda eskisinden daha fazla olumlu bir hava var :)

Gönülden
11-26-2010, 17:05
Hangi ırktan olursa olsun kimseye zorla varlığını Türk varlığına hediye etmek gibi bir telafuz söyletmesi doğru değildir...bizler kurtuluş savaşında valığımızı vatana armağan olsun demişiz kolkola yürümüşüz...bunu sonradan Türk varlığına armağan olsun diyip faşist bir milliyetciliğe dönüştürmenin anlamı yoktur..

Saltuk Buğra Han
11-26-2010, 17:08
Akıncı 34
Binlerce futbolseverin ,
Bağırırken takımına canım feda olsun sana diye derin ,derin.
Bırak bende ırkımla gurur duyup ,varlığım Türk varlığına aramağan olsun diyeyim.
Unutmaki bu armağının içi boş değil dolu ,doludur.
Öteki alem de açılacak hediyelerin en onurlusudur.
Nedeni ,çünkü içi kan ile doludur.
İslamiyet uğruna Dökülen Türk kanı ,
Allah katında ırkım kimbilir o zaman ne gururludur.

İntifada
11-26-2010, 17:12
Akıncı 34
Binlerce futbolseverin ,
Bağırırken takımına canım feda olsun sana diye derin ,derin.
Bırak bende ırkımla gurur duyup ,varlığım Türk varlığına aramağan olsun diyeyim.
Unutmaki bu armağının içi boş değil dolu ,doludur.
Öteki alem de açılacak hediyelerin en onurlusudur.
Nedeni ,çünkü içi kan ile doludur.
İslamiyet uğruna Dökülen Türk kanı ,
Allah katında ırkım kimbilir o zaman ne gururludur.

sen istediğin kadar gurur duyabilirsin sana sözüm yok...
ama bir kürt vatandaşına çıkıpta ne mutlu türküm diyene dedirtmek ayıptır,hastalıklı bir düşüncedir,faşizmdir...
Ayrıca ırkların birbirine karşı bir üstünlüğü yoktur...
bunu nereden anlayalım dersen buyur veda hutbesini oku...

Gönülden
11-26-2010, 17:12
Saltuk Buğra kardeşim burda sorun kişilerin kendi milletini söylememeleri, övünmemeleri değil bunu başkasına zorla dikta ettirerek söyletilmesidir yanlış olan...

NûN
11-26-2010, 17:15
İnanın sizin gibiler yüzüne Türk'üm demekten gına çeker oldum.
İslamla dolu olmadıktan sonra Türk'ü de Kürt'ü de kof bir olgudur.
Öyle Türk vardır ki, insanı dünyaya karşı rezil eder, öyle Kürt vardır ki inancı ile Müslüman bu dedirtir.
Yok yok ezelden de faşist değildim, çok şükür, bundan sonra da olamam, gerçkleri görmek bu olsa gerek. Bağımsızım desem de hem BDP'yi hem MHP'yi sevmememdeki asıl sebebi şimdi daha net görür oldum.

Özgür Çağrı
11-26-2010, 18:07
Bana ırkımı sormayın kah beyazım kah sıyahım
Bazen Türküm bazen Kürdüm benim dinim yerter bana
Bazen Türküm bazen Kürdüm İslam dini yeter bana
Sabret Kur' an rafta kalsın
Camide imamlar sussun
İsterse erkek kalmasin
Bacılarım yeter bana
İsterse erkek kalmasın
Ayşelerim yeter bana
Müslümanın çesitleri dervişleri entelleri
Cenneti size bıraktım
Şehit olmak yeter bana
Müslümanin çesitleri dervişleri entelleri
Cenneti size bıraktım benim kavgam yeter bana

İntifada
11-26-2010, 18:08
lan oğlum mumsemadan alıntı yapınca önce not defterine yapıştırın oradan buraya yapıştırın :)

unnamed
11-26-2010, 18:26
saçmalık..
şu milleyetçilik olgusunu anlamıyorum...
hele müslümanım diyen bir insana hiç yakıştırramıyorum..
açın veda hutbesini bi okuyun bakalım...

Eşref
11-26-2010, 19:37
Sırrı Sakık, eğer rahatsızlık duyacaksa, andımızdan önce Türklük kavramından önce bu millete olmadık zulümler yapan, bize iftiralar savuran Ermenilerden utansın. Parmaksız Zeki kod adlı terörist kardeşinden utansın. Binlerce masum insanımızı katleden terör örgütü pkk'nın, öcalan'ın sözcülüğünü yaptığı için kendinden utansın.

Türk milleti işte bu nedenle onurlu bir millettir. Hrant Dink öldürülür. Hepimiz Hrant Dink oluruz. Hepimiz Ermeni oluruz. Ama bir Ermeni asla "Hepimiz Türküz" demez, üstelik TÜRKiye topraklarında yaşayıp, Türk kimliği taşımasına rağmen. Dahası bize karşı terör estiren bir örgütün siyasi kanadında yer alır.

Andımızı boşver Şemdin Sakık, sen kendinden utan! Onurun, şerefin, namusun, insanlığın varsa tabi!

Özgür Çağrı
11-26-2010, 19:47
Abi bu memleket türk toprağımıdır ki bu memlekette yaşayan insanlar türk olsun bu memlekette yaşayan ermeniler türk kimliğinde olsun ? Eğer bir etnik yapı kuracaksak ülkeyi bölmemiz lazım türkün kurtardığı bölgeler türk bölgesi kürdün kurtardığı bölgeler kürt bölgesi lazın kurtardığı bölgeler laz bölgesi ortak kurtarılan bölgeler ortak bölgeler olsun ? Böylemi olsun yani etnik olarak düşünürsek millet - toprak ikilemini düşünürsek bu durum ortaya çıkıyor.

Eğer ortak bir yaşam alanında kavgasız gürültüsüz yaşamak barış içinde yaşamak istiyorsak bütün kimliklerin hakları anayasal güvence altına alınmalıdır. Türk kimliği baskısı her alanda sona erdirilmelidir. Bu ülkede kimse azınlık değil bu ülkede kimse mültecide değil. 1000 senedir birlikte yaşıyoruz 1000 seneden öncede bu topraklarda bazı etnik unsurlar vardı. Kimse sonradan gelmedi diyarbakırı vanı batmanıda uzaylılar kurtarmadı halk kendisi kurtardı ...

Eşref
11-26-2010, 21:58
Abi bu memleket türk toprağımıdır ki bu memlekette yaşayan insanlar türk olsun bu memlekette yaşayan ermeniler türk kimliğinde olsun ? Eğer bir etnik yapı kuracaksak ülkeyi bölmemiz lazım türkün kurtardığı bölgeler türk bölgesi kürdün kurtardığı bölgeler kürt bölgesi lazın kurtardığı bölgeler laz bölgesi ortak kurtarılan bölgeler ortak bölgeler olsun ? Böylemi olsun yani etnik olarak düşünürsek millet - toprak ikilemini düşünürsek bu durum ortaya çıkıyor.

Eğer ortak bir yaşam alanında kavgasız gürültüsüz yaşamak barış içinde yaşamak istiyorsak bütün kimliklerin hakları anayasal güvence altına alınmalıdır. Türk kimliği baskısı her alanda sona erdirilmelidir. Bu ülkede kimse azınlık değil bu ülkede kimse mültecide değil. 1000 senedir birlikte yaşıyoruz 1000 seneden öncede bu topraklarda bazı etnik unsurlar vardı. Kimse sonradan gelmedi diyarbakırı vanı batmanıda uzaylılar kurtarmadı halk kendisi kurtardı ...

Burada Türklük kavramının ırkçı bir unsur olmadığını bilmek gerekiyor. Osmanlı zamanında Fransız ihtilalinden etkilenenler "Biz Osmanlı değiliz. Osman oğulları değiliz" diyerek ayaklanıyordu. Bugün "Türk değiliz" diyerek ayaklanıyorlar. Amaç belli. Ülkeyi bölmek. Beni rahatsız eden işte budur.

Bugün Amerika'ya bakıyorum. Ataları zulümler görmüş olan zenciler bile Ben Amerikalıyım diyor. Almanya'da yaşayanlar Biz Almanız diyorlar. Hatta demeseler bile biz onlara Almancı diyoruz.

Ama söz konusu Türkiye ve Türklük olunca hemen ırkçılık yaftasını yapıştırıyorlar. Bunun sebebi nedir biliyor musunuz? Bunun bize o yaftayı yapıştıranların ırkçı olmasıdır. Eskiden Osmanlı her yeri Türk sözüyle inletiyordu. Neden sorun yoktu? Çünkü Avrupanın ırkçı, fitne milliyetçilik anlayışı içimize girmemişti.

Bugün sanki Türklük, Kürtlük gibi kavramlar, insanların doğuştan sahip oldukları, Allah vergisi olağanüstü bir kavrammış gibi gösteriliyor. Bugün Mardinli biri Antalya'ya yerleşip "Artık Antalyalı olduk" diyor. "Doğduğumuz değil, doyduğumuz yer memlekettir" diyebiliyor. Aynısı bir Antalyalı doğuya gittiğinde kendisi için söyleyebiliyor.

Peki bu insanlar doğdukları toprakları hiçe mi saymış oluyorlar? Mardinli, Antalyalı olduk demekle, soysuzlaşmış mı oluyor? Mardin'i yok mu saymış oluyor? Hayır. Alakası yok. Peki neden söz konusu Türklük kavramı olunca bir kesim hemen ayağa kalkıyor? Çünkü onlar ırkçı!

Bana şunu diyebilirsiniz; memleket ayrı, milliyet ayrı. Hayır, ikisi de aynı. Hatta memleket, milliyetten de önemlidir. Çünkü "kan bağı halkası" bize ne kadar yakınsa, o halka o kadar önemlidir. Uzayda yaşam olsa, uzayda uzaylılarla iç içe yaşasak, dünyalılar bizim için daha değerlidir. Dünyada olunca hangi ülke-millete mensup olduğunuz önemlidir. (Almanya'da bir Türkle karşılaşmak gibi) Aynı millettenseniz, memleketiniz önemli olur. (Türkiye'de Mardinli, Malatyalı, Samsunlu hemşehrinizin değerli olması gibi) Aynı memleketteyseniz, köyünüzün, mahallenizin önemli olması; kendi köyünüzdeyseniz, akrabalarınız değerli olması ve en son bu halka size gelinceye kadar daralır.

Nasıl ki "doğduğum yer değil, doyduğum yer memlekettir" diyebiliyorsak ve bu bizi soysuzlaştırmıyorsa, "doğduğum değil, doyduğum yer milletimdir" de diyebilmeliyiz. Neden bu ülkenin ismi Türkiye? Neden Türk diyorlar bana? diye sorgulamak ne anlama gelir biliyor musunuz?

Sabancı'da çalışan bir Sabancı personelinin, "Ben Sabancı değilim. Bu holdingin var olmasında bizim de emeğimiz var. Neden şirketin adı Sabancı?" demesi gibi birşey. Bu düşünceyle o işçinin Sabancı'dan ayrılıp kendi adını taşıyan bir şirket kurması, Sabancı holdingi parçalaması gibi birşey.

Kürt yine Kürt. Çerkez yine Çerkez. Türklük ise hepimizi tek bir çatı altında toplayan bir kavramdır. Bu ülkenin kurulmasında Türklerin rolü daha fazla olduğu için, ülke ismi de onlara hitap edilmiştir. Bu kimseye leke getirmez. Kimseyi soysuzlaştırmaz.

İntifada
11-26-2010, 22:05
amerikan diye bir ırk varmı?
amerikada ki beyazlar amerikan ırkına mesup insanlarmı?
yoksa amerika sadece bir coğrafya adımı?

Türklük herkesi kapsayan bir çatı değildir en azıncan bence değildir...
Eğer Türk eşittir türk ırkına mensup kişidir...
Bir kürtten ne mutlu türküm diyene demesini bekleme ''bence'' faşizmdir...

Hüdaverdi
11-26-2010, 22:21
Dün kanal d'de ahmet kaya konusus işleniyordu bazı kürt sanatçılar vardı geçmişte yaşadıkları sorunları anlattılar.
Kardeş türküler başta olmak üzere bir kaç kişi ermenileri dillerine dolandırdı,kardeş türküler ermenice midir nedir o dilden söz etti,bazıları ise başkalarından söz ederken 'babası ermeniydi' diyerek yumuşak şekilde dile getiriyordu övmek amaçlı.
Şimdi kendilerini kürt olarak adlandıran,ermenilerle karışmış,ermenimi kürtmü tam belli olmayanlar,ermenilerin büyük desteğini almış kişilerin,ermeni dilini ve ermenileri övercesine davranışları söz konusus oluyorda,Türklerden neden korkuyorlar anlamıyorum.
Gelmişler 'linç linç linç' diyip durdular,sanki hala varmış gibi,trt şeş midir beş midir nedir onu görmezden geliyor hatta şikayet ediyorlarmışcasına,bir çatal atılmış bunu linç olarak görüyorlar pireyi deve yapıyorlar 'göz çıkar laa' diyerek.Ula geçmişi körükleme aşkı nedir anlamak mümkün değil.
İptir et gitsin olan olmuş,yapanlar pişmanlıklarını binlerce kez dile getirmiş ona rağmen 32. günde 'şerefsiz' derken demek olur ki 'ben linç edilmeyi özledim kaset çıkardığımda toplansın acı çekelim' demektir.Bu da teröre kaynaktır,kendini başka ülkere mazlum gösterip bir şeyler elde etmeye çalışmaktır.
Biri de demedi 'geçmişte kaldı şimdi herşey daha güzel' ama yok,varsa yoksa o günler.

Amaç geçmişi körüklemekse,bende onlarca köpek tarafından linç edilen ama bu lince rağmen yığmayıp ayağa kalkan aslan yürekli Türk polisini dile dolandırayım.
Öyle çatal bıcak olayı da değil,linç,öldürmeye yönelik,1 kişi tarafından değil onlarca vatan haini tarafından.

Bir başkasıda 'köyümüz yakıldı' desin.
Bende çıkıp '17 yaşındaki kız yakılarak öldürüldü' diyeyim.
Böyle sidik bok yarışı yapalım gitsin madem mazi önemli ve zevkli,çatal bıçak değil balta saplarla girişelim gitsin.

Ermenilere göğüsünü açan,yaşadığı ülkedeki Türklerden şikayet etmemeli.
Önce kendi özlerini bulmaları lazım,kürtmüsün,ermenimisin bunu araştırsınlar.
Ha 'yok biz yüzlerce yıl birlikte yaşadık ayrım gayrım yok' deniliyorsa,Türk olandan da rahatsız olmayacak,yaşadığın ülkenin yasaları neyi emrediyorsa bana,sende onu uygulayacaksın,'ben kürdüm kürtçe konuşcam' dersen mahkemede tbmm de,bende derim 'anlamıyorum kardeşim git evinde konuş madem bana hitap ediyorsun türkçe konuşacaksın'.

Amaç belli,bazıları ekmeğini karmaşadan çıkarır,huzur batar,popo rahatlık görünce otrduğu yer diken gibi batmaya başlar.

Mucuks ;D

Eşref
11-26-2010, 22:30
amerikan diye bir ırk varmı?
amerikada ki beyazlar amerikan ırkına mesup insanlarmı?
yoksa amerika sadece bir coğrafya adımı?

Türklük herkesi kapsayan bir çatı değildir en azıncan bence değildir...
Eğer Türk eşittir türk ırkına mensup kişidir...
Bir kürtten ne mutlu türküm diyene demesini bekleme ''bence'' faşizmdir...

Amerikan diye bir ırk yok mu? Bence var. Var olmasa bile var olacaktır. Ama sence yok. Neden yok? Çünkü farklı farklı milletlerden insanlar oraya yerleşti, Amerika çatısı altında yaşıyorlar. Yani Amerikan oğlu Amerikan yok.

Peki atıyorum ya 1000 yıl sonra ne olacak? Ben söyleyeyim, Amerikan diye bir ırk var olmuş olacak. Nasıl ki bundan binlerce yıl önce Kürt yoktu, Türk yoktu, sadece insan vardı, sadece Adem oğulları vardı, sonradan bir yerde toplanıp milleti, ırk denen kavramı oluşturduk, Amerikalılarda Amerika'da toplanıp belli bir zaman sonra Amerikan ırkını kuracaklar.

Kim Hz. Adem'in Türk, Kürt, Çerkez olduğunu iddia edebilir? Millet kavramı önemlidir ama bu kavramı kutsallaştırmamak, hak ettiğinden daha fazla değer vermemek gerekir. Millet kavramı benim için sadece bir etikettir. Benim ait olduğum coğrafyayı gösteren bir etiket. Türkiye demek anadolu demek, Türk ise anadolu insanı demektir. Bundan ötesini ben bilmem. Bu nedenle ne Türklükle ne de Türkiye ile bir sorunum var.

El Emin
11-26-2010, 22:31
Aynı konular tekrar tekrar aynı şeyler savunuluyor.
Empati yapılmıyor ve sonuç=Klasik bir fasit dairesi.

En sevmediğim örneklerden biri.
Amerika
Yani bu örnek ile Türkiye'nin ne alakası var.
Amerikan diye bir ırk yok ki.
Osmanlı Irkı olmadığı gibi.
Sadece devletin adı.
Devletin Adı da etnik bir noktaya vurgu yapmadığı için sorun yok.

Neden İnsanlara Türk Türk Türk dedirtmeye çalışıyor.
Derdimiz ne!
Bırakalım Kim ne Millettense O'yum desin.
Neden bu FAŞİZM.Neden Bu Dayatma Aşkı.
Bazen düşünüyorum.
Acaba Faşist liderler göre göre bizimde mi kanımıza girdiler.
Pekala Olabilir...

Çocuklara Neden Ne Mutlu Türküm dedirtiyor.Neden Varlığım bu Millete armağan olsun dedirtiyoruz.
O Kurban mı? Yoksa Bizim kölemiz mi?
Bırakalım görüşünü hangi millete varlığını feda etmek istiyorsa eder.
Anlamak pek mümkün değil.
Onu geçtim aynı dertlerden muzdarip olduklarımız dava kardeşlerimizin faşist düşünceleri savunması benim aklıma zerre kadar yatmıyor.

El Emin
11-26-2010, 22:33
Amerikan diye bir ırk yok mu? Bence var. Var olmasa bile var olacaktır. Ama sence yok. Neden yok? Çünkü farklı farklı milletlerden insanlar oraya yerleşti, Amerika çatısı altında yaşıyorlar. Yani Amerikan oğlu Amerikan yok.

Peki atıyorum ya 1000 yıl sonra ne olacak? Ben söyleyeyim, Amerikan diye bir ırk var olmuş olacak. Nasıl ki bundan binlerce yıl önce Kürt yoktu, Türk yoktu, sadece insan vardı, sadece Adem oğulları vardı, sonradan bir yerde toplanıp milleti, ırk denen kavramı oluşturduk, Amerikalılarda Amerika'da toplanıp belli bir zaman sonra Amerikan ırkını kuracaklar.

Kim Hz. Adem'in Türk, Kürt, Çerkez olduğunu iddia edebilir? Millet kavramı önemlidir ama bu kavramı kutsallaştırmamak, hak ettiğinden daha fazla değer vermemek gerekir. Millet kavramı benim için sadece bir etikettir. Benim ait olduğum coğrafyayı gösteren bir etiket. Türkiye demek anadolu demek, Türk ise anadolu insanı demektir. Bundan ötesini ben bilmem. Bu nedenle ne Türklükle ne de Türkiye ile bir sorunum var.

Osmanlı Devleti o kadar sene hüküm sürdü.
Osmanlı diye bir ırk oluştu mu?
Ben duymadım okumadım görmedim.

Özgür Çağrı
11-26-2010, 22:35
Hüdaverdi reyiz sen türkmüsün kesin eminmisin türk olduğundan harbi öz saf bozkurtmusun :) Yani soru buram buram ırkçılık kokuyor ama canan arıtman gibi köklere inmişin ya ondan sordum ...kürt asıllı türkiye cumhuriyetinin bir vatandaşıyım bundan dolayıda mutluyum bu hakkı bana kimse vermedi atalarımız kazanmış bizide yüce rabbim bu memlekette yaratmış ve bizler buradayız. Ha mültecide azınlıkta olabilirdik ama değiliz. Sen türksün diyenlere sadece gülüyorum :hihi2:

Özgür Çağrı
11-26-2010, 22:38

Aynen öyle millet kavramı benim için o kadar önemli bir şey değil ama baskılar ve dayatmalar sonucu önemli hale getiriliyor. Sadece bir etiket ve bıraksınlar sadece bir etiket olarak kalsın. Türkiye cumhuriyeti kürtleri anadolu coğrafyasında yaşayan mezopotamya kökenli bir millettir. Türkiye cumhuriyeti türkleri anadolu coğrafyasında yaşayan orta asya kökenli bir millettir. Evet sadece bir etiket ...

İntifada
11-26-2010, 22:39

iyi ya işte bende zaten bunu söylüyorum...
ortalıkta amerikan diye bir ırk olmadığı için bir afrikalı zencide bir ingiliz beyazda bulunduğu bölgenin adıyla kendisini özdeşleştirebiliyor...Ben amerikalıyım diyebiliyor...
işte forumda bu kadar kürt var...
sorarım kendilerine...
osmanlıda yaşıyor olsalardı ne mutlu osmanlıyım diyene sözünden rahatsız olurlarmıydı...

El Emin
11-26-2010, 22:39
Ve Eşref abi bir sözüne katılıyorum.
Anadolu milleti olarak kim öldüyse ondan olduk.
Hrant öldü hrant öldük.
Ermeni olduk.Yahudi olduk.Oldukta olduk.
Bence bu sözler çok gereksiz ve içi boş sözlerdi.
Ve travmaların bir sonucuydu.
Ve merak ediyorum.Bülent Ersoy ölünce Cemil İpekçi ölünce bizim kahramanlar ne olacak.

Eşref
11-26-2010, 22:40
Osmanlı Devleti o kadar sene hüküm sürdü.
Osmanlı diye bir ırk oluştu mu?
Ben duymadım okumadım görmedim.

Osmanlı bir ırk değildir. Osman Bey'in ismidir. Bu nedenle Osmanlı diye bir ırk oluşmadı. Ama Osmanlı'nın soyu, yani Osman Bey'in soyu diye bir ırk vardı. Olmasa Ermeniler, Yunanlar neden "Biz Osmanlı soyundan değiliz" diyordu? Günümüzde bile kendilerini bir zaman Osmanlı olarak tanımlamıyorlar.

Osmanlı demek çözüm olsaydı, dünyaya ırkçılık yayıldıktan sonra bundan belkide en fazla etkilenen ülke Osmanlı olmazdı.

İntifada
11-26-2010, 22:42
Eğer mesele hrant dink ise bu devlet o hakkı nasıl ödeyecek bilmiyorum...
peygamberimiz zımmilere zulmedenlerle ilgili hükmü vermiştir...

Mavera
11-26-2010, 22:43
burada yine türk, kürt almis basini gidiyor.. neden bu kavramlara bu kadar takiliyoruz anlamakta zorlaniyorum..
türk veya kürt olmak kimsenin elinde olan birsey degildir bu Allah vergisi bir durumdur bu nedenle türklük veya kürtlük bir üstünlük göstergesi asla ama asla olamaz..
birakin herkes kendini nasil hissediyorsa, nasil ifade edebiliyorsa öyle takilsin birilerine zorla türksün yada türk milletisin demekten vazgecelim..
tamam anladim birlik, dirlik olmazsa millet kavraminin ici bosatilmis olur ama millet olacagiz diye bazi sinirlari zorlamamiz gerekiyor..
bende kendimi trabzonlu bir kürt daha dogrusu kürdün dönüs görmüsü olarak görüyorum varmi ötesi..

El Emin
11-26-2010, 22:47
Osmanlı bir ırk değildir. Osman Bey'in ismidir. Bu nedenle Osmanlı diye bir ırk oluşmadı. Ama Osmanlı'nın soyu, yani Osman Bey'in soyu diye bir ırk vardı. Olmasa Ermeniler, Yunanlar neden "Biz Osmanlı soyundan değiliz" diyordu? Günümüzde bile kendilerini bir zaman Osmanlı olarak tanımlamıyorlar.

Osmanlı demek çözüm olsaydı, dünyaya ırkçılık yayıldıktan sonra bundan belkide en fazla etkilenen ülke Osmanlı olmazdı.

Bende onu diyorum.Onlar bir ırk ismi değil.
Amerikada bir ırk ismi değil.Herhangi bir ÖZEL isim.
Bundan dolayı öyle bir ırkın oluşacağını iddia etmek çok komik olur.
Veya öyle bir ırk olduğunu.

İntifada
11-26-2010, 22:49
http://img.blogcu.com/uploads/tonyukuk_bozkurt.jpg

manifesto
11-26-2010, 22:49
Adam doğru demiş,kızacak birşey yok
Bu saçma and kaldırılmalı demiştik.
Ermeni TC vatandaşlarımız da var.
Hergün Türküm diye böğürtmenin pek bir akıl ile izahı yok
Kürtler için de aynı
%100'ü kürt olan güneydoğuda bir köy düşünün
Çocuklar hergün TÜRKÜM diye BÖĞÜRTÜLÜYOR
Saçma ötesi..
Bu adam da demokratik hakkını kullanmış
Şiddeti veya terörü yüceltmemiş..

Eşref
11-26-2010, 22:50
Ve Eşref abi bir sözüne katılıyorum.
Anadolu milleti olarak kim öldüyse ondan olduk.
Hrant öldü hrant öldük.
Ermeni olduk.Yahudi olduk.Oldukta olduk.
Bence bu sözler çok gereksiz ve içi boş sözlerdi.
Ve travmaların bir sonucuydu.
Ve merak ediyorum.Bülent Ersoy ölünce Cemil İpekçi ölünce bizim kahramanlar ne olacak.

Çözüm ne biliyor musun sevgili kardeşim? Çözüm insanların insan olmasında. İnsanların kardeş olduğunu kavramasında. İnsanların müslüman olmasında. Yoksa Türkiye'ye Osmanlı demişiz, andımızı kaldırmışız bunların hepsi insanların bölünmüşlüğünü maskeleyen içi boş şeyler.

Türk, Türküm deyip kendini Kürtten ayırıyorsa, Kürt ben Kürtüm diyerek kendini Türkten ayırıyorsa, zaten başta kardeşliğimiz olmak üzere çok şey kaybetmişiz demektir.

Ben Kürt değilim ama varlığımı gerekirse bir Kürt kardeşim için armağan ederim. Asla "niye varlığım Kürtlere armağan olsun. Ben Kürt değilim ki" demem. Ben, "Ne mutlu benim Kürt kardeşime" de derim. Asla "ben Kürt müyüm ki bunu diyeyim" demem. Bunu dersem kendimi insanlıktan çıkmış olarak görürüm. Bunu tüm kalbimle, tüm samimiyetimle söylüyorum.

Hüdaverdi
11-26-2010, 22:52
Annemin baba tarafı boşnak göçmeni,anne tarafı manav,babamın baba tarafı ve anne tarafı sinop,sinopta kimler hakim beni ilgilendirmez ;D
Saflık hayvanlara özel birşey,insan ırkı saf olmaz kimse ne tam türktür nede tam kürt böyle bir saçmalık zaten olmaz.Irkçı olan peygamberin izinden zaten gitmez, 'o araptı banane ondan' diyip geçenlerden olur :güzel:
Şikayetim belli,geçmişi körükleyenler var,bunlarınsusturulması lazım.
Ekrana çıkıp ermenileri dilinden düşürmeyenler,karşılarında Türk gördüklerinde 'faşist' damgasını vuranlarında susturulması lazım.Bu susturma her türlü şekilde olabilir çünkü bunlar şiddet yanlısıdır,geçmişi özleyenlerdir,kanla kendilerini yüceltenlerdir.

Çıkıp ermenice konuşan şarkılar söyleyenler,türkçeyi benden daha iyi kullanan daha güzel cümle kuran o sanatçılar ve onlar gibi düşünenler,mahkemede mecliste kürtçe konuşulmasına karşı olmaldıır.
Yahu akıl var mantık var adam ülkeye hitap ediyor ülkenin büyük büyük çoğunluğu Türkçe konuşuyorken neden kürtçe konuşsun hacı ;D
Yahu belki oy vericem ? Belki 'aha haklı' diycem ?
Hepsi ortamı karıştırmaya yönelik şeyler.
Yolda yürürken önümde kürtçe konuşan görünce 'ülkemin zenginliği' diye düşünürüm hep,'neden kürtçe konuşmuyor it oğlu' demiyorum.Bu faşistlikse alayına cCc ;D

Ama siyaset yapıyorsa,ülkenin meclisine giriyorsa,ne kürtçe konuşmalıdır,ne ingilizce,ne de azerice.
Türkçeden başkası kabul edilemez.
Yoldasokakata yatak odaında kahvesinde kürtçesini konuşsun banane ;D

Almanyada,yunanistanda,isveçte artık hangi ülkelerde varsa,o ülkenin meclisine giren Türkler 'hayır ben Türkçe konuşcam' derse ne olur ? Ne onu takan olur,ne de destek görür.

Sosyalist Enternasyonal midir ne fostur ona giden bdp lideri konuşma yaptı mı ?
Yaptıysa hangi dilde konuştu ?

El Emin
11-26-2010, 22:53
Çözüm ne biliyor musun sevgili kardeşim? Çözüm insanların insan olmasında. İnsanların kardeş olduğunu kavramasında. İnsanların müslüman olmasında. Yoksa Türkiye'ye Osmanlı demişiz, andımızı kaldırmışız bunların hepsi insanların bölünmüşlüğünü maskeleyen içi boş şeyler.

Türk, Türküm deyip kendini Kürtten ayırıyorsa, Kürt ben Kürtüm diyerek kendini Türkten ayırıyorsa, zaten başta kardeşliğimiz olmak üzere çok şey kaybetmişiz demektir.

Ben Kürt değilim ama varlığımı gerekirse bir Kürt kardeşim için armağan ederim. Asla "niye varlığım Kürtlere armağan olsun. Ben Kürt değilim ki" demem. Ben, "Ne mutlu benim Kürt kardeşime" de derim. Asla "ben Kürt müyüm ki bunu diyeyim" demem. Bunu dersem kendimi insanlıktan çıkmış olarak görürüm. Bunu tüm kalbimle, tüm samimiyetimle söylüyorum.

Tebrik ediyorum.Bizi bencil ilan ettin.
Ben Türklere varlığımı feda ederim.
Bu kadar Yıl İslama hizmet etmişler.
AMA kimse bana varlığım türk milletine aramağan olsun gibi sözleri dayatarak söyletemez.
Bana bu işkenceyi bu zulmü yapamaz.
İnsafsızlıktır.Hakkı söylüyoruz.
Bu Türklerden Nefret ettiğimizde anlamına gelmez.
Lütfen böyle laf dalaşındaymışız gibi yapıpta üste çıkma derdi gütmeyelim.

Özgür Çağrı
11-26-2010, 22:54
Hadi bakalım memlekette sadece ama sadece 1 gün varlığım kürt varlığına armağan olsun ne mutlu kürdüm diyene diye herkes ant içsin vallahi billahi ben kalan ömrümde her gün ant içer kendimi feda ederim. Ama bu böyle senin anlattığın gibi masumane değil abi bu bir faşist dayatma ve zorbalık. Güç ve gövde gösterisidir ...

İntifada
11-26-2010, 22:59
Ey büyük ATATÜRK,
açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim....
varlığım TÜRK varlığına armağan olsun...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE......

bu nedir arkadaşlar...
Allah aşkına...
8 yaşında çocuğa bunu okutmak normal bir şeymidir?

Eşref
11-26-2010, 23:00
Tebrik ediyorum.Bizi bencil ilan ettin.
Ben Türklere varlığımı feda ederim.
Bu kadar Yıl İslama hizmet etmişler.
AMA kimse bana varlığım türk milletine aramağan olsun gibi sözleri dayatarak söyletemez.
Bana bu işkenceyi bu zulmü yapamaz.
İnsafsızlıktır.Hakkı söylüyoruz.
Bu Türklerden Nefret ettiğimizde anlamına gelmez.
Lütfen böyle laf dalaşındaymışız gibi yapıpta üste çıkma derdi gütmeyelim.

Haydaa! Anlamak, anlamak, anlamak...

Özgür Çağrı
11-26-2010, 23:01
Annemin baba tarafı boşnak göçmeni,anne tarafı manav,babamın baba tarafı ve anne tarafı sinop,sinopta kimler hakim beni ilgilendirmez ;D
Saflık hayvanlara özel birşey,insan ırkı saf olmaz kimse ne tam türktür nede tam kürt böyle bir saçmalık zaten olmaz.Irkçı olan peygamberin izinden zaten gitmez, 'o araptı banane ondan' diyip geçenlerden olur :güzel:
Şikayetim belli,geçmişi körükleyenler var,bunlarınsusturulması lazım.
Ekrana çıkıp ermenileri dilinden düşürmeyenler,karşılarında Türk gördüklerinde 'faşist' damgasını vuranlarında susturulması lazım.Bu susturma her türlü şekilde olabilir çünkü bunlar şiddet yanlısıdır,geçmişi özleyenlerdir,kanla kendilerini yüceltenlerdir.

Çıkıp ermenice konuşan şarkılar söyleyenler,türkçeyi benden daha iyi kullanan daha güzel cümle kuran o sanatçılar ve onlar gibi düşünenler,mahkemede mecliste kürtçe konuşulmasına karşı olmaldıır.
Yahu akıl var mantık var adam ülkeye hitap ediyor ülkenin büyük büyük çoğunluğu Türkçe konuşuyorken neden kürtçe konuşsun hacı ;D
Yahu belki oy vericem ? Belki 'aha haklı' diycem ?
Hepsi ortamı karıştırmaya yönelik şeyler.
Yolda yürürken önümde kürtçe konuşan görünce 'ülkemin zenginliği' diye düşünürüm hep,'neden kürtçe konuşmuyor it oğlu' demiyorum.Bu faşistlikse alayına cCc ;D

Ama siyaset yapıyorsa,ülkenin meclisine giriyorsa,ne kürtçe konuşmalıdır,ne ingilizce,ne de azerice.
Türkçeden başkası kabul edilemez.
Yoldasokakata yatak odaında kahvesinde kürtçesini konuşsun banane ;D

Almanyada,yunanistanda,isveçte artık hangi ülkelerde varsa,o ülkenin meclisine giren Türkler 'hayır ben Türkçe konuşcam' derse ne olur ? Ne onu takan olur,ne de destek görür.

Sosyalist Enternasyonal midir ne fostur ona giden bdp lideri konuşma yaptı mı ?
Yaptıysa hangi dilde konuştu ?

Burası finlandiya fransa isveç değil ve bu ülkede yaşıyan diğer etnik unsurlar gurbetçi veya sonradan gelme değiller hepsi bu topraklar için mücadele vermiş bu toprakların sahibi olan insanlar. Bir bahşis veya bağış istemiyorlar :) Yav hacı demekki elemanlar senin oyunu istemiyorlar kürtlerden oy almak istiyorlar daha iyi iktidar olamazlar bırak kendi taraftarına nece seslenirse seslensin. Bende mecliste tabi herkesin bulunduğu bir oturumda rize vekili çıkıp lazca hakkari vekili çıkıp kürtçe konuşamaz. Ama meclis grubunda adam sesleniyor bizene neyce seslenirse seslensin. Yav aslında sistem karmaşık sistemin kökü faşo olduğu için sistemi değiştirmek lazım özal niyetlendi katlettiler adamı hadi bakalım yeni kurban kim ?

El Emin
11-26-2010, 23:03
Haydaa! Anlamak, anlamak, anlamak...

Anlamak konusunda pekala kıt olduğumu kabul ediyorum ve bundan ötürü sizden bir ricada bulunuyorum.

"Ben Kürt değilim ama varlığımı gerekirse bir Kürt kardeşim için armağan ederim. Asla "niye varlığım Kürtlere armağan olsun. Ben Kürt değilim ki" demem. Ben, "Ne mutlu benim Kürt kardeşime" de derim. Asla "ben Kürt müyüm ki bunu diyeyim" demem. Bunu dersem kendimi insanlıktan çıkmış olarak görürüm. Bunu tüm kalbimle, tüm samimiyetimle söylüyorum."

Bizim sözlerimize binaen bu sözler hangi anlama geliyor.

Şahsen ben bunu Siz ne mutlu türküm demekten rahatsız oluyorsunuz.Siz kardeşlik duygularınızı yitirmişsiniz.Ben ne mutlu kürdüm diyene derim derim ve armağan ederim varlığımı hatta etmezsem kendimi insanlıktan çıkmış olarak görürüm diyorsunuz.

Bunu anladım en basitinden.

Özgür Çağrı
11-26-2010, 23:04
bu nedir arkadaşlar...
Allah aşkına...
8 yaşında çocuğa bunu okutmak normal bir şeymidir?

oy o eski günler meyve suyu içerim kakolu süt içerim taze sıkılmış limonata içerim ama atatürkün yolundan yürüyeceğime ant içmem reyiz o kadar yani ;D

İntifada
11-26-2010, 23:09
adama okul girişinde içirirler aga...

Mavera
11-26-2010, 23:10
ya kürt diye birsey yoktur kürt dedigin türkün dag görmüsüdür :)

Hüdaverdi
11-26-2010, 23:10
Ne demek oyumu istemiyor bana hitap etmeyecek ? Eşşek gibi seslencek bana görücem meclisime kimler girecek vaadleri neler hangi amaçları güdüyorlar diye.
İyi o zaman kızılderililerde toplansın ;D
Oyumu verreyim veya vermeyeyim,sıradan STK değil orası,veya okul aile birliği seçilmiyor,tbmm söz konusu.
Benim oyumu değilde,sadece kürtlerin oyunu istiyorlarsa,işte bu faşistliktir,beni ve herkesi yok saymaktır.Bu da kavga ortamı yaratır.

Meclis grubu sırayla yapılıyor bildiği kadarıyla,halk canlı canlı izlesin diye.Salı günler açıp izlerim hepsininkini,o zaman kameraları sokmasınlar içeri,hiç bir kanal ne alt yazı yazabilir ne de izlemek isteyen bir şey anlar.

Leyla zana kadınlar etkiliğinde kürtçe konuştuda ne oldu ?
Kadınlardinlemediği için kızdı bağırdı mikrofonu bırakıp giderim' dedi.
Kendilerini dinlemeyenlere mi seslencekler ? :w:

Siyaset bu,ülkeyi yönlendiren bir şey,1 tek vekilde olsa ülkenin anlayacağı dilden konuşması lazım.
Siyaset dışında istediğini konuşsun isterse küçük dilini yutsun banane ;D

Madem herşey kürtlere yönelik,canlı yayınalrda da kürtçe konuşsunlar.Biliyorlar ki anlaşamıcaz yayıncıyla ve izleyiciyle,bu yüzden türkçe konuşuyorlar değil mi ;D

Bu kadar basit yaw.
Fransa hükümetinin romanlara yaptığı kürtlere yapılsın demiyoruz ki ;D
Hem cnn türke çıkıp pkk terör örgütü değil diyen zihniyet bu bdp.
Allah bir sözlerine inanaırım o kadar,geri kalan ne derlerse desinler kanlım onlar benim ;D
Kürtler alternatif partiler seçmeli.

El Emin
11-26-2010, 23:12
ya kürt diye birsey yoktur kürt dedigin türkün dag görmüsüdür :)

Katılıyorum ve o mantığa göre bakarsak Türkte Kürdün Şehir görmüşü oluyor galiba..:)
Niye bu ırkçılık anlamıyorum.Sonuçta aynı hesap..:)

İntifada
11-26-2010, 23:13
bu ülkede ki herkesin türkçe bildiği tümevarımını nasıl oluşturdun faşo hüdaverdi reis...

Mavera
11-26-2010, 23:15
Katılıyorum ve o mantığa göre bakarsak Türkte Kürdün Şehir görmüşü oluyor galiba..:)
Niye bu ırkçılık anlamıyorum.Sonuçta aynı hesap..:)

evet evet sen kürtte olsan benim kardesim sayilirsin! TÜRK-kürt kardestir ayrim yapan kallestir :)

Mavera
11-26-2010, 23:16
bu ülkede ki herkesin türkçe bildiği tümevarımını nasıl oluşturdun faşo hüdaverdi reis...

sen hüdonun o uzun yazilari okuyormusun yok okuyorsan benim icin özet gecsene vallahi üsengeclikten okuyamiyorum :)

Hüdaverdi
bu ülkede ki herkesin türkçe bildiği tümevarımını nasıl oluşturdun faşo hüdaverdi reis...Çok basit la ;D
apoya başkaldırmış diyarbakır belediye başkanı türkçe küfür ediyorsa 'hass' diye herkes türkçe biliyor demektir ;D

El Emin
evet evet sen kürtte olsan benim kardesim sayilirsin! TÜRK-kürt kardestir ayrim yapan kallestir :)

Ergenekon Yurdun adı börtüçede kurdun adı..
Hoppa..
Battı Balık yan gider.
Saldım Çayıra Mevla Kayıra.Otlaya otlaya garnın doyura..:)
Der ardı arkası kesilmeden devam eder bu özlü sözlerimiz..:)

İntifada
11-26-2010, 23:17
börtüçede ne la...
börteçine...

Mavera
11-26-2010, 23:20
Ergenekon Yurdun adı börtüçede kurdun adı..
Hoppa..
Battı Balık yan gider.
Saldım Çayıra Mevla Kayıra.Otlaya otlaya garnın doyura..:)
Der ardı arkası kesilmeden devam eder bu özlü sözlerimiz..:)

bi vebirî.
bedew hewalim :)

El Emin
11-26-2010, 23:21
börtüçede ne la...
börteçine...

Fark etmiyor.Faşist olmayalım.Harflerde kardeştir fark etmez.:)
Ha iki ileri ha iki geri.Ha bir fazla ha bir eksik.

bi vebirî.
bedew hewalim :)

Kürtçe nizanım halo..
Ez Zaza :)

Eşref
11-26-2010, 23:21
Anlamak konusunda pekala kıt olduğumu kabul ediyorum ve bundan ötürü sizden bir ricada bulunuyorum.

"Ben Kürt değilim ama varlığımı gerekirse bir Kürt kardeşim için armağan ederim. Asla "niye varlığım Kürtlere armağan olsun. Ben Kürt değilim ki" demem. Ben, "Ne mutlu benim Kürt kardeşime" de derim. Asla "ben Kürt müyüm ki bunu diyeyim" demem. Bunu dersem kendimi insanlıktan çıkmış olarak görürüm. Bunu tüm kalbimle, tüm samimiyetimle söylüyorum."

Bizim sözlerimize binaen bu sözler hangi anlama geliyor.

Şahsen ben bunu Siz ne mutlu türküm demekten rahatsız oluyorsunuz.Siz kardeşlik duygularınızı yitirmişsiniz.Ben ne mutlu kürdüm diyene derim derim ve armağan ederim varlığımı hatta etmezsem kendimi insanlıktan çıkmış olarak görürüm diyorsunuz.

Bunu anladım en basitinden.

Estağfirullah diyerek sözlerime başlayayım. Ben diyorum ki "millet kavramı" benim için çok önemli değil. Sadece benim coğrafyamı gösteren bir etiket. Bana birileri çerkez dediği için ben çerkezim. Birileri başkasına Türk dediği için, Kürt dediği için Türk, Kürt. Bu terimler bize yaratılıştan verilen şeyler olsa, Hz. Adem'in milliyeti neydi?

Türklük "bence" benim anadolu insanı olduğumu gösteren bir etikettir. Derim ki ne mutlu Türküm diyene. Çünkü bu coğrafyanın insanını seviyorum. Bu coğrafya benim ailem. İçinde Türk'te var, Kürt'te var.

Tabi bu benim düşünce yapım. Bu beni bağlar. Ama başkası farklı düşünüyordur, başkası için Türklük demek nasıl bulunur bilemem ama "Türk oğlu Türk olmak" demekse, ben sadece saygı duyarım. Farklı düşünene "sen insanlıktan çıkmışsın" nasıl derim? Asıl bu bencilliktir.

Mavera
11-26-2010, 23:23
Fark etmiyor.Faşist olmayalım.Harflerde kardeştir fark etmez.:)
Ha iki ileri ha iki geri.Ha bir fazla ha bir eksik.

Kürtçe nizanım halo..
Ez Zaza :)

yakinda kürtce kaset yapacamda korkuyorum catal, bicak yerim diye :)

Özgür Çağrı
11-26-2010, 23:23
börtüçede ne la...
börteçine...

yav kıro her yerde belli ediyor işte kendini sus pis kürt hatta zaza ;D

El Emin
11-26-2010, 23:25
Estağfirullah diyerek sözlerime başlayayım. Ben diyorum ki "millet kavramı" benim için çok önemli değil. Sadece benim coğrafyamı gösteren bir etiket. Bana birileri çerkez dediği için ben çerkezim. Birileri başkasına Türk dediği için, Kürt dediği için Türk, Kürt. Bu terimler bize yaratılıştan verilen şeyler olsa, Hz. Adem'in milliyeti neydi?

Türklük "bence" benim anadolu insanı olduğumu gösteren bir etikettir. Derim ki ne mutlu Türküm diyene. Çünkü bu coğrafyanın insanını seviyorum. Bu coğrafya benim ailem. İçinde Türk'te var, Kürt'te var.

Tabi bu benim düşünce yapım. Bu beni bağlar. Ama başkası farklı düşünüyordur, başkası için Türklük demek nasıl bulunur bilemem ama "Türk oğlu Türk olmak" demekse, ben sadece saygı duyarım. Farklı düşünene "sen insanlıktan çıkmışsın" nasıl derim? Asıl bu bencilliktir.

eyvALLAH.
Fakat okuldaki ufacık çocuğa dayatarak bir şeyi okutmak mantıklı ve insaflıca değil diyorum.
O içten gelen bir duygudur.Dayatmanın anlamı yoktur.

Bu gün Osmanlı Devleti altında yaşamış olsaydık Kimse Türk kavramından rahatsız olmazdı.
Fakat bu sistemi kuranlar faşistçe bir zihniyetle ve faşistçe yöntemlerle insanlara Türklüğü dayatınca ister istemez tepki yaptı yapıyor.
Ha ben Türkte olurum Kürtte Boşnakta Arapta benim için zerre sorun değil.
Tek Derdim İslam Tek Gayem İslam.
Millet gibi ufak şeylere takılmam ben.
İslam için benliğimden vazgeçerim ama adamda vardır benim milletim herşeyim der.
İllada Milliyetçilik yapar ve Ona dayattınmı adam Ayaklanır.
Sorun Burada.

El Emin
11-26-2010, 23:28
yakinda kürtce kaset yapacamda korkuyorum catal, bicak yerim diye :)

:) Fena fikir..:)

yav kıro her yerde belli ediyor işte kendini sus pis kürt hatta zaza ;D

Saklamadım ki belli olsun.:D
Kıroyum birader ne yapabilirim.

Mavera
11-26-2010, 23:29
muhammet isin kötü tarafi hem kirosun hem paran yok :)

İntifada
11-26-2010, 23:31
hemde memur :)
üstüne üstlük bide nurcu :)

El Emin
11-26-2010, 23:32
muhammet isin kötü tarafi hem kirosun hem paran yok :)

:) Sorunda burada başlıyor..:)
..Parayı vuracağım abi meraklanma..:)

Yarın Elbet bizim Elbet bizimdir.
Kim bilir belki yarın belki yarından da yakın.
Doğuda doğmak suçsa En büyük suçlu Güneş..
:) Diye sentez sözlerimi armağan ediyorum sana abi..:)

El Emin
11-26-2010, 23:34
hemde memur :)
üstüne üstlük bide nurcu :)

:) Stajyer Memur..:)
Sorma fena belli ediyorum kendimi..:)

Zaten ben konuşunca herkes soruyor nerelisin?
Abilerin yanında kala kala türkçeyi çözdük.:)

Etrafım solcu.Akape kadrolaşma yapıyor.
Solcular isyanlarda.
Etrafımdaki memurların hepsi solcu.
Tek başıma savaşıyorum.
Aslında hiç savunma veya anlatma işlemini yapmam.
Felsefeden esinlendiğim için sadece soru sorarım.:)
Ve yetiyor.

İntifada
11-26-2010, 23:35
ne solcusu ne memuru olum :)
f tipi olmayan memur kalmadı batıda ;D;D
doğuda alışır yakında ;D;D

NûN
11-26-2010, 23:36
Konuyu sulandırmayalım arkadaşlar!
Unutmayın faşist olan varsa da o hâle getiren bir olgu var. Neden öyle olmuş, onu bu durumda tutan faktörler neler. Kimler yanlış yapıyor ki tutumlarında değişim olmuyor.
Neden karşılıklı çekinceler var.

Evet andımızda söylenene ben de karşıyım; ama savunanların da haklı gerekçeleri var, alaylı yorumları bırakıp cevap verin ya da konuya hiç girmeyiniz.

El Emin
11-26-2010, 23:37
Nun geldi abiler ablalar dağılın..
Çaktırmayın.
Soran olursa görmedik duymadık bilmiyoruz..
Hayırlı geceler konu saptı..:D

manifesto
11-26-2010, 23:40
Ey büyük ATATÜRK,
açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim....
varlığım TÜRK varlığına armağan olsun...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE......

Way ürperdim şimdi..yürün ben kim tutar seni/sizi..
8 yaşında ki çocuk ne anlar Tükden Kürten yolda yürümekten varlığını armağan etmekten..
Onun en iyi bildiği varlığını ÇARÇUR etmek :)

ona tasodan bahsetmek gerek

Özgür Çağrı
11-26-2010, 23:42
Konuyu sulandırmayalım arkadaşlar!
Unutmayın faşist olan varsa da o hâle getiren bir olgu var. Neden öyle olmuş, onu bu durumda tutan faktörler neler. Kimler yanlış yapıyor ki tutumlarında değişim olmuyor.
Neden karşılıklı çekinceler var.

Evet andımızda söylenene ben de karşıyım; ama savunanların da haklı gerekçeleri var, alaylı yorumları bırakıp cevap verin ya da konuya hiç girmeyiniz.

Ne gibi haklı gerekçeler var mesela doğunun bir köyünde her sabah atatürkün yolundan gideceğine ve türk olduğuna dair ant içtirmenin nasıl bir meşruiyeti olabilir. Bana çok ilkel ve yabani geliyor .

Özgür Çağrı
11-26-2010, 23:44
Way ürperdim şimdi..yürün ben kim tutar seni/sizi..
8 yaşında ki çocuk ne anlar Tükden Kürten yolda yürümekten varlığını armağan etmekten..
Onun en iyi bildiği varlığını ÇARÇUR etmek :)

ona tasodan bahsetmek gerek

Ben şu an onuncu yıl marşını açıp nizam duruşuna geçtim bile ;D

Mavera
11-26-2010, 23:50
Ne gibi haklı gerekçeler var mesela doğunun bir köyünde her sabah atatürkün yolundan gideceğine ve türk olduğuna dair ant içtirmenin nasıl bir meşruiyeti olabilir. Bana çok ilkel ve yabani geliyor .

ama sana yani kürt kökenli birine.. birde olaya batida her kürdü terörist olarak gören, her ayri görüsü bölücülük unsuru olarak gören birine olmasi gerektigi gibi geliyor!..

Özgür Çağrı
11-26-2010, 23:58
ama sana yani kürt kökenli birine.. birde olaya batida her kürdü terörist olarak gören, her ayri görüsü bölücülük unsuru olarak gören birine olmasi gerektigi gibi geliyor!..

Banane kardeşim babanın tapulu malımı memleket diyorum bunu normal karşılayanlara. Hikayenin sonrası malum ya sev ya terket
sonra savaş çıkıyor on binlerce insan falan ölüyor
ne bu deveyi güderiz ne bu diyardan gideriz falan
bir dizi katliam ve yurtdışına çıkmalar falan yurtdışında ortamı bulunca depreşen intikam duyguları
gördünüzmü yav iki faşistlik yapalım dedik memlekette savaş çıkarttık
ah kemal ah hepsi senin yüzünden ;D

El Emin
11-27-2010, 00:13
Bu sadece ufak bir unsur fakat bileşimleri sonucu böyle bozuk bir gençlik ortaya çıkıyor.
ALLAH'a hamd ediyorum annem durmadan kulağıma iki şeyi fısıldadı;
"Muhammedim uludur
abdullahın oğludur.
adı güzel muhammed
yolu allah yoludur."
ve
"Senin vatanına milletine ümmete ve devletine hayırlı bir evlat olduğunu bileyim nerede nasıl olduğun önemli değil."

Hep bu iki telkinle büyüdüm.Az sağlam tarafım kalmışsa herhalde bunu da aileme borçluyum.

AK Üye
11-27-2010, 01:25
Varlığım varlığımı var edene varsın armağan olsun varsın feda olsun...
Gerisi teferruat!

EZEL
11-27-2010, 02:00
Şemdin Sakık varlığını PKK'ya ve Teröre armağan edenler için ne düşünüyor açıklasa ?
Sakıkın amacı ayrıştırmayı arttırmak ikilik çıkarmak başka hiç bir şey değil ..
Sizde çanak tutun ...

Delilin NuR
11-27-2010, 02:58
Nasıl ki askerlerin bir yemin töreni varsa, andımızda çocuklarımızın her sabah yaptığı bir yemin törenidir...
Aslında şöyle düşünüyorum sözleri biraz daha her kesimi kapsayan ve ırka yönelik olmayan sözler olmuş olsaydı çok güzel bir uygulama derdim ama sözlerde biraz iticilik var...
Örneğin Ne mutlu Türküm diyene sözü...
Türk kardeşlerimiz için belki gurur verici bir söz ama birde bunu türk olmayan biri için düşündüğünüzde onur kırıcı...
Ayrıca bir insanın varlığını bir ırka armağan etmesinide doğru bulmuyorum...
İllada varlığını bir şeye armağan etmek istiyorsa,O varlığı verene armağan etsin ...
Daha hayırlı bir şey yapmış olur...

depare
11-27-2010, 03:53
Hepimiz Hrantız diyenleri gördüğüm de sadece tebessüm etmiştim çünkü onlar ancak Harnt olur,Mary olur başka bir halt olamazlar..!

Hrant öldüğün de Hrant olanları da buradan dışlamıştık o halde hrant olanlar bizden beridir...

Osmanlı Türkçülüğü ile Cumhuriyet Irkçılığını birbirinden ayıramayanlar eğriye doğru demeye her daim devam edeceklerdir..

Daha önce Osmanlın'ın bünyesin de barındırdığı 72 milletin neden bu Türkçülükten rahatsız olmadığını ifade etmiştik cevabı da basitti..Irkçılık yoktu..

Yani arkadaşın dediği gibi Avrupan'ın Irkçı,Milliyetçi fesat ideolojisi Osmanlıya henüz bulaşmamıştı..

Bu da bu ideolojiye gönül bağlamış Cumhuriyet sevdalıları tarafından bu ülkeye sokuldu..

Osmanlı savaşa giderken Türklüğü öven marşlar söylerdi ama hiç bir zaman Cumhuriyetçiler gibi Türk olmayana Türküm diyerek mutluluk(!) hissetmesini istememiştir...

Fazla evirip,çevirmeye gerek yok Kürt sorunun'un,Pkkn'ın oluşumun da rol alanlar Cumhuriyetin mimarlarıdır..!

Aslında Cumhuriyetin değil Irkçılığın mimarları demeli ama Cumhuriyetle geldiği için böyle kullanmak daha münasip gibi :)

Bu fesat Irkçı ideoloji içimizden temizlenmedikçe de iyi ya da art niyetli Türklüğü öven herkes Irkçı damgası yiyecektir..!

Suçlu arayan da geçmişe mazi diyerek canım geçmiş,bitmiş,gitmiş konuşsak ne olacak demekten vazgeçmedikçe suçluyu içimiz de aramaya devam edecektir...

EZEL
11-27-2010, 09:13
Hepimiz Hrantız diyenleri gördüğüm de sadece tebessüm etmiştim çünkü onlar ancak Harnt olur,Mary olur başka bir halt olamazlar..!

Hrant öldüğün de Hrant olanları da buradan dışlamıştık o halde hrant olanlar bizden beridir...

Osmanlı Türkçülüğü ile Cumhuriyet Irkçılığını birbirinden ayıramayanlar eğriye doğru demeye her daim devam edeceklerdir..

Daha önce Osmanlın'ın bünyesin de barındırdığı 72 milletin neden bu Türkçülükten rahatsız olmadığını ifade etmiştik cevabı da basitti..Irkçılık yoktu..

Yani arkadaşın dediği gibi Avrupan'ın Irkçı,Milliyetçi fesat ideolojisi Osmanlıya henüz bulaşmamıştı..

Bu da bu ideolojiye gönül bağlamış Cumhuriyet sevdalıları tarafından bu ülkeye sokuldu..

Osmanlı savaşa giderken Türklüğü öven marşlar söylerdi ama hiç bir zaman Cumhuriyetçiler gibi Türk olmayana Türküm diyerek mutluluk(!) hissetmesini istememiştir...

Fazla evirip,çevirmeye gerek yok Kürt sorunun'un,Pkkn'ın oluşumun da rol alanlar Cumhuriyetin mimarlarıdır..!

Aslında Cumhuriyetin değil Irkçılığın mimarları demeli ama Cumhuriyetle geldiği için böyle kullanmak daha münasip gibi :)

Bu fesat Irkçı ideoloji içimizden temizlenmedikçe de iyi ya da art niyetli Türklüğü öven herkes Irkçı damgası yiyecektir..!

Suçlu arayan da geçmişe mazi diyerek canım geçmiş,bitmiş,gitmiş konuşsak ne olacak demekten vazgeçmedikçe suçluyu içimiz de aramaya devam edecektir...

Size katılmıyorum sizde tabiyetinizdeki 30 dan fazla devletin size karşı isyan edip bağımsızlığını ilan ettiğini görseydiniz ve son kalan topraklarda yaşayan çerkes ,ermeni ve kürtlerin ülkenin en zor dönemlerinde ayaklandığını görseydiniz sizde yeni bir devlet kursaydınız sizde ülkenizi güclendirmek için bu gibi çabalara girerdiniz .

depare
11-27-2010, 13:57
Ne gibi çabalar..? Dağlara "Ne Mutlu Türküm diyene" yazdırmak gibi bir çabamı..?

Bu isyanı daha çok körükler ve bugünkü Pkk gibi terör örgütlerinin doğmasına aracılık eder :)

Eğer bir isyan olduğunu var sayarsak ki Cumhuriyet isyanların'ın çoğunluğu Kürtlere ve Dine sahip çıkanları bertaraf etmek için devlet eliyle çıkartılmıştır..

Devletin en zor zamanların da Devlet erkanın'ın devleti düşünmek yerine halkın Dinine,Irkına kast ettiğini görseydim isyancıların arasında olurdum :)

Cumhuriyetin başlarında ki isyanlar çok zayıftı malesef halk kandırılmamış olsaydı 15 milyon bu yönetime isyan çıkarırdı...

Ülke güçlenince ne oldu..? Bu fesat ırkçı anlayıştan vazmı geçildi..?
Dersim harekatı ne zaman düzenlendi..? İsyancı çocuklar(!) hatta dağda otlayan koyunlar bu harekatta öldürülmedi mi..?

Eşref
11-27-2010, 14:27

- Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant'ız diyen insanları ben yadırgamıyorum. Bilakis onlarla gurur duyuyorum. Çünkü onlar, ırkçılık çamuruna batmamış insanlar. Üstelik orada hiçkimse Ermeni olmadı. Orda verilen mesaj Ermeni olmak değil, haklının, mazlumun yanında yer almak demektir. Oradaki insanlar Hrant'ın haksızlığa uğradığını düşünüyordu ve ona destek verdi. Bunu herkes yapamaz. Başka birini yıllarca koynunda bile beslesen "ben Türküm" demez. Ama adaletli olan bu millet, gerekirse "hepimiz Ermeniyiz" der ve adaleti savunur, mazlumu korur. Ben bu nedenle seviyorum bu milleti.

(Hrantız, Ermeniyiz olayında provakatör insanlar da vardı. Kast ettiğim onlar değil.)

-Irçılığın dünyada mazisi nedir? Yaklaşık son 200 yıl. Osmanlı, dünyada ırkçı düşünce oluştuktan kaç yıl sonra yıkıldı? Yaklaşık 100 yıl. Peki bir araştır bakalım, dünyada ırkçılık yayıldıktan sonra en çok etkilenen ülkelerin başında kim geliyordu? Tabi ki Osmanlı.

Bu sonuç Osmanlı'nın ırkçı olduğu anlamına gelmez. Osmanlı ırkçı değildi ama bünyesinde barındırdığı insanlar ırkçıydı. Osmanlı demek çözüm oldu mu? Yunan, "ülkenin adı Osmanlı. Ben kendi adıma devlet istemem" mi dedi? Ya da Araplar?

Aynı şekilde bugün Türkiye'nin adını değiştirelim, Osmanlı yapalım. Türk kelimesini de lügattan bile kaldıralım. Hatta Türk kelimesini kullananları cezalandıralım. Irkçı diyerek asıp keselim. Peki bu durumda ülkeyi bölmeye çalışan pkk, "Tamam ırkçı unsur kalmadı. Biz bu ülkede artık uslu uslu yaşarız" der mi? "Artık Kürt devleti istemiyoruz" der mi? Yine demez. Yine biz Kürt devleti kuracağız der. Yine bu ülkeyi bölmeye çalışır. Bunun aksini iddia edebilir misin?

Hadi Türk kelimesi ırkçı bir söylem olsun. Irak kelimesi de mi ırkçı bir söylem? Değil. Peki neden Kuzey Irak'ı Kürdistan yapıyorlar? Türk kelimesi ırkçı bir söylemse Kürt kelimesi de ırkçı bir söylem. K. Irak'ın adını neden ırkçı bir kelimeyle değiştiriyorlar? Irak deyip yaşasınlar.

Ama yaşamazlar. Çünkü amaç Kürt Devleti kurmak. Sen ülkenin adını, milletinin adını değiştirsen ne fayda!

Şuna da ifade etmek istiyorum. Kürt Devleti isteyenlerin amacı Kürt Devleti kurmak da değil. Onların amacı ülkemize zarar veren avrupalı devletlerin, İsrail'in oyuncağı olarak rant elde etmektir. Yoksa onlar ne Kürt'ü düşünür ne Türk'ü. Gavur zihniyetindedir onlar. Yani onlar için "Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir" Kan kimin kanı, önemli değil.

Aslan47
11-27-2010, 14:31
Hayatında hiç bukadar haklı olmamıştır her halde...

Aslan47
11-27-2010, 15:00
Size katılmıyorum sizde tabiyetinizdeki 30 dan fazla devletin size karşı isyan edip bağımsızlığını ilan ettiğini görseydiniz ve son kalan topraklarda yaşayan çerkes ,ermeni ve kürtlerin ülkenin en zor dönemlerinde ayaklandığını görseydiniz sizde yeni bir devlet kursaydınız sizde ülkenizi güclendirmek için bu gibi çabalara girerdiniz .

Allahtan biz siz değiliz...

TYH
11-27-2010, 15:18
Allahtan biz siz değiliz...

Allah tan biz değilsiniz

EZEL
11-27-2010, 15:18
- Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrant'ız diyen insanları ben yadırgamıyorum. Bilakis onlarla gurur duyuyorum. Çünkü onlar, ırkçılık çamuruna batmamış insanlar. Üstelik orada hiçkimse Ermeni olmadı. Orda verilen mesaj Ermeni olmak değil, haklının, mazlumun yanında yer almak demektir. Oradaki insanlar Hrant'ın haksızlığa uğradığını düşünüyordu ve ona destek verdi. Bunu herkes yapamaz. Başka birini yıllarca koynunda bile beslesen "ben Türküm" demez. Ama adaletli olan bu millet, gerekirse "hepimiz Ermeniyiz" der ve adaleti savunur, mazlumu korur. Ben bu nedenle seviyorum bu milleti.

(Hrantız, Ermeniyiz olayında provakatör insanlar da vardı. Kast ettiğim onlar değil.)

-Irçılığın dünyada mazisi nedir? Yaklaşık son 200 yıl. Osmanlı, dünyada ırkçı düşünce oluştuktan kaç yıl sonra yıkıldı? Yaklaşık 100 yıl. Peki bir araştır bakalım, dünyada ırkçılık yayıldıktan sonra en çok etkilenen ülkelerin başında kim geliyordu? Tabi ki Osmanlı.

Bu sonuç Osmanlı'nın ırkçı olduğu anlamına gelmez. Osmanlı ırkçı değildi ama bünyesinde barındırdığı insanlar ırkçıydı. Osmanlı demek çözüm oldu mu? Yunan, "ülkenin adı Osmanlı. Ben kendi adıma devlet istemem" mi dedi? Ya da Araplar?

Aynı şekilde bugün Türkiye'nin adını değiştirelim, Osmanlı yapalım. Türk kelimesini de lügattan bile kaldıralım. Hatta Türk kelimesini kullananları cezalandıralım. Irkçı diyerek asıp keselim. Peki bu durumda ülkeyi bölmeye çalışan pkk, "Tamam ırkçı unsur kalmadı. Biz bu ülkede artık uslu uslu yaşarız" der mi? "Artık Kürt devleti istemiyoruz" der mi? Yine demez. Yine biz Kürt devleti kuracağız der. Yine bu ülkeyi bölmeye çalışır. Bunun aksini iddia edebilir misin?

Hadi Türk kelimesi ırkçı bir söylem olsun. Irak kelimesi de mi ırkçı bir söylem? Değil. Peki neden Kuzey Irak'ı Kürdistan yapıyorlar? Türk kelimesi ırkçı bir söylemse Kürt kelimesi de ırkçı bir söylem. K. Irak'ın adını neden ırkçı bir kelimeyle değiştiriyorlar? Irak deyip yaşasınlar.

Ama yaşamazlar. Çünkü amaç Kürt Devleti kurmak. Sen ülkenin adını, milletinin adını değiştirsen ne fayda!

Şuna da ifade etmek istiyorum. Kürt Devleti isteyenlerin amacı Kürt Devleti kurmak da değil. Onların amacı ülkemize zarar veren avrupalı devletlerin, İsrail'in oyuncağı olarak rant elde etmektir. Yoksa onlar ne Kürt'ü düşünür ne Türk'ü. Gavur zihniyetindedir onlar. Yani onlar için "Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir" Kan kimin kanı, önemli değil.

Çok güzel anlatmışsın ..

Eşref
11-27-2010, 15:28
Hayatında hiç bukadar haklı olmamıştır her halde...

Düşüncenize saygı duyuyorum. Sonuçta Sakık Türk değil. Neden Andımızı söylesin? Neden Ne Mutlu Türküm diyene desin. Aksini yapmak ırkçılık olur değil mi?

Peki bu kadar hassasız. Merak ediyorum. Dinlediyseniz onlar sadece Andımızdan rahatsız olmuyor. Mesela İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oluyorlar. Andımız, İstiklal Marşı gibi zoraki söylettirilen şeylerin, beyin yıkama olduğunu söylemişlerdi. Hatta kongrelerinde bile İstiklal Marşı okumak istemiyorlar. Biz Kürtüz, Kürt Ulusal Marşı okumak istiyoruz diyorlar. Hatta bir ara kongrelerinde bile İstiklal Marşı yerine Kürt Marşı okumuşlardı.

Peki bu konuda da onları haklı buluyor musunuz? Yoksa onlara istemedikleri halde zorla İstiklal Marşı okutmak taraftarı mısınız? Onların Kürt Ulusal Marşı okumasına karşı çıkacak kadar ırkçı olamazsınız herhalde (!)

Tabi birde bayrak konusu var. Yaklaşık 300 yıldır kullandığımız bayraktan da rahatsızlar. Kürt bayrağı istiyorlar. Onları zorla Türk bayrağı altında esas duruşa mı geçireceksiniz? Yoksa onlara kendi bayraklarını asma hakkı tanıyabilecek misiniz?

Gerçi bayrağımızı Atatürk değiştirmiş olsaydı, "Osmanlı zamanında o bayrak altında insanlar mutlu mesut yaşıyordu. Atatürk bayrağımızı değiştirdi, sorun ondan çıktı" derdik ama bayrak değişmedi. Buna rağmen 300 yıldır kullandığımız bayrağı elimize alıp bdp'lilerin arasına girsek, herhalde ruhumuzu oracıkta teslim ederiz.

Atatürk'Ün getirdiği uygulamaları kaldırmak kolay. Onun uygulamalarına ırkçı demek de kolay. Ama yarın Atatürk'e ait olmayan uygulamaları, İstiklal Marşını, Türk Bayrağını değiştiremezseniz, sizde ırkçı (!) olmak zorunda kalırsınız. Bunları zorla benimsetecek kadar zorba değilsiniz.

(Tekrar hatırlatmak istiyorum. Benim amacım burada Andımız'ı korumak değil. Andımız'dan rahatsız olduğunu söyleyen Sakık'ın ve diğer pkklıların gerçek amacı beni rahatsız ediyor. Ve bu nedenle Andımız'ı kaldırınca hiçbir şeyin değişmeyeceğini de iyi biliyorum. Değişeceğini umut edenler sadece hayal kırıklığına uğrar.

AB'nin amacı bizi AB'ye almamak. Ama bu gerçeği saklayarak, bizi kukla gibi kullanıyorlar. Yok onu yapın, yok bunu yapın. Peki sonuç? Sonuç yok. Bdp'nin amacı da ülkemizi bölmek. Bunu yaparken de tıpkı AB gibi amaçlarını gizliyorlar. Başımıza sözde sorunlar çıkartarak ülkemizi karıştırıyorlar. Biz sorunları çözsek bile bir sonuç asla çıkmıyor, çıkmayacakta. Sonuç için AB'nin almama zihniyeti, BDP'nin pkk'nın da ülkeyi bölme zihniyeti değişmesi gerekiyor.

Andımızı kaldırmak, sadece kukla olmaya devam etmemizi sağlar.)

EZEL
11-27-2010, 15:51
Ne gibi çabalar..? Dağlara "Ne Mutlu Türküm diyene" yazdırmak gibi bir çabamı..?

Bu isyanı daha çok körükler ve bugünkü Pkk gibi terör örgütlerinin doğmasına aracılık eder :)

Eğer bir isyan olduğunu var sayarsak ki Cumhuriyet isyanların'ın çoğunluğu Kürtlere ve Dine sahip çıkanları bertaraf etmek için devlet eliyle çıkartılmıştır..

Devletin en zor zamanların da Devlet erkanın'ın devleti düşünmek yerine halkın Dinine,Irkına kast ettiğini görseydim isyancıların arasında olurdum :)

Cumhuriyetin başlarında ki isyanlar çok zayıftı malesef halk kandırılmamış olsaydı 15 milyon bu yönetime isyan çıkarırdı...

Ülke güçlenince ne oldu..? Bu fesat ırkçı anlayıştan vazmı geçildi..?
Dersim harekatı ne zaman düzenlendi..? İsyancı çocuklar(!) hatta dağda otlayan koyunlar bu harekatta öldürülmedi mi..?

Ülke güclenince ne oldu demişsin olaylara 80-90 yıl ileriden geriye bakıyorsun davulun sesi uzaktan hoş gelir misali birde kafanda o tarihe git ordan ileriye görmeyi dene depare .

Devletimizin işi gücü yoktu yedi düvelle savaşırken birde içerde isyan çıkarıcaktı Devletimizin işi gücü yoktu daha yeni savaştan çıkmış ülkeyi kalkındırma hamleleri yaparken daha vatandaşları yakın tarihdeki savaş sebebiyle 7-8 yıl askerlik yapmışken isyan çıkarıcaktı ve devletin işi gücü yok isyanı bastırmak için gönderdiği birlikler isyancılar tarafından hezimete uğratılcakdı .

Bu gün demokratileşme yapmaya kalkıyorsun adam özerklik istiyor . Bu gün geçmişteki yönetimlerin yaptığı hatayı devlet olarak kabul ediyorsun orayı kalkındırayım diyorsun adam gelip fabrikaları - araçları yakıyor öğretmenleri doktorları öldürüyor vede bunları yapanlara malasefki destek var .
Geçmişte bazı yapılanlar için yapıldıda ne oldu demişsin ne olduğunu anlaman için günümüzün etnik kimliğini değerlendirmen gerekiyor yapılmasaydı ne olurdu birde onu değerlendir bence .. Cumhuriyetin başında isyan çok zayıfdı demişsin sayıf olmasaydı 15 milyon halk bu yönetime isyan çıkarırdı demişsin o zaman nüfusu 11.5 ila 13 milyon arasında olan bir ülkede 15 milyonluk isyan nasıl oluyor ? Sen isyancıların yanında olabilirsin ben ordumuzun yanında olurdum .

depare
11-27-2010, 17:24

Dışladık derken dışlayanları kast ettim siz gurur duyabilirsiniz..
Haksız yere kimsenin öldürülmesini istemem ama şaka ya da ciddi Ermeni olmaya da soyunmam..

Mazlumun yanın da olmak "Hepimiz Hrantız" şovuyla olmuyor..

Orada Hrantız şovu yapanları da çok iyi biliyorum ülkemiz de Arap yazar Ahmet,Mısırlı gazeteci Yusuf öldürülse hiç biri sokaklara dökülmez..

Çoğu Ermeni dönmesi ve Ermeni yandaşı olan kalabalıktan ibarettiler..!

Pkkn'ın oluşum aşamasına Cumhuriyet dönemi uygulamaları neden oldu diyorum..

Bu şu demek Kürtleri kandırıp dağa çekmek için ortaya sürülecek bir dünya olay mevcut..

Pkkn'ın yönetici kadrosu dış ülkelerin desteğini arkasına almış teröristler,onların örgütü güçlendirmesi için kandırıp dağa adam çıkartması elzem bunu yaparken de Dersimi,Şeyh Saidi,Ağrıyı öne sürmek kandırma evresini kolaylaştırır..

Sen ülken'in ismini de,cismini de değiştirsen dış destekli Pkkn'ın eylemlerini bitiremezsin..

Ya silahla ya da siyasetle yok ediceksin bu sorun bize maziden miras onlar gitti belayı bizim başımıza sardılar...

Türk kelimesin'in ırkçılığa hizmet ettiğini kim söyledi :)
Mardin'in dağına kazırsan ırkçılığa hizmet eder yoksa ülken'in ismide Türkiye..

Cezaevin de ki Kürde zorla Türklükle ilgili marş okutursan Irkçılığa hizmet eder..

Ya Allah aşkına anlatamıyoruz herhalde hangi ülkenin dağın da "Ne mutlu Iraklıyım,Amerikalıyım,Çinliyim diyene" yazıyor..

Varmı böyle bir saçmalık, gözünüze batan ırkçılığı biz daha nasıl gösterelim...

depare
11-27-2010, 17:45
Ülke güclenince ne oldu demişsin olaylara 80-90 yıl ileriden geriye bakıyorsun davulun sesi uzaktan hoş gelir misali birde kafanda o tarihe git ordan ileriye görmeyi dene depare .

Devletimizin işi gücü yoktu yedi düvelle savaşırken birde içerde isyan çıkarıcaktı Devletimizin işi gücü yoktu daha yeni savaştan çıkmış ülkeyi kalkındırma hamleleri yaparken daha vatandaşları yakın tarihdeki savaş sebebiyle 7-8 yıl askerlik yapmışken isyan çıkarıcaktı ve devletin işi gücü yok isyanı bastırmak için gönderdiği birlikler isyancılar tarafından hezimete uğratılcakdı .

Bu gün demokratileşme yapmaya kalkıyorsun adam özerklik istiyor . Bu gün geçmişteki yönetimlerin yaptığı hatayı devlet olarak kabul ediyorsun orayı kalkındırayım diyorsun adam gelip fabrikaları - araçları yakıyor öğretmenleri doktorları öldürüyor vede bunları yapanlara malasefki destek var .
Geçmişte bazı yapılanlar için yapıldıda ne oldu demişsin ne olduğunu anlaman için günümüzün etnik kimliğini değerlendirmen gerekiyor yapılmasaydı ne olurdu birde onu değerlendir bence .. Cumhuriyetin başında isyan çok zayıfdı demişsin sayıf olmasaydı 15 milyon halk bu yönetime isyan çıkarırdı demişsin o zaman nüfusu 11.5 ila 13 milyon arasında olan bir ülkede 15 milyonluk isyan nasıl oluyor ? Sen isyancıların yanında olabilirsin ben ordumuzun yanında olurdum .

O tarihten ileri bakmasaydım savaş biteli 15-20 yıl olmuşken Dersimlilerden ne halt istediklerini sormazdım..!

Davulun sesi sana hoş gelmiş ki boş konuşuyorsun..!

O tarihler de yapılanlardan bii habersen o tarihten bu yana gelemezsin sadece Milliyetçi duygularla hareket edip kendini kandırmaya devam edersin..!

Ben devletin 7 düvelle savaşırken yaptıkların dan bahsetmiyorum Cumhuriyet yılları isyan bahanesiyle katledilen yüzbinlerden bahsediyorum..

1937 yılında ki Dersim soykırımın dan bahsediyorum sen bana 1915'li yıllardan bahsediyorsun...

Evet devlet reislerin'in işi gücü bu Milletin Diniyle,Irkıyla uğraşmaktı o vakitler..!!

Kabul edilen ne ki..? Hepsi resmi tarihin içine gömülü eski hataları kabul ediyorum demekle iş bitmiyor...

Çıkaracaksın ne haltlar yapıldığını ortaya bütün Türkiye'ye hatta Dünya ya ilan edeceksin..

Yapıldı da ne oldu dememişim iyi oku geçmiş,gitmiş yapıldı da ne oldu demeye devam edilirse suçluyu hala kendi aramız da aramaya devam edeceğiz demişim...

Sen kimin yanın da olursan ol ama ben bu millete kan kusturan o cümhurun ne o gün yanın da olurdum ne de bugün yanın da olacağım..!

Ordu demiş birde güya bizi asker karşıtı yapacak :)

Bizim o günün askeriyle değil onları emrine,boyunduruğuna almış diktatörlerle davamız var..

Tarihe Milliyetçi pencereden bakanların şu hali ne acı..

mehmetakif24
11-27-2010, 22:39
"sömürüldükten sonra Türk olsan ne olur Kürt olsan ne olur"

EZEL
11-27-2010, 22:41
O tarihten ileri bakmasaydım savaş biteli 15-20 yıl olmuşken Dersimlilerden ne halt istediklerini sormazdım..!

Davulun sesi sana hoş gelmiş ki boş konuşuyorsun..!

O tarihler de yapılanlardan bii habersen o tarihten bu yana gelemezsin sadece Milliyetçi duygularla hareket edip kendini kandırmaya devam edersin..!

Ben devletin 7 düvelle savaşırken yaptıkların dan bahsetmiyorum Cumhuriyet yılları isyan bahanesiyle katledilen yüzbinlerden bahsediyorum..

1937 yılında ki Dersim soykırımın dan bahsediyorum sen bana 1915'li yıllardan bahsediyorsun...

Evet devlet reislerin'in işi gücü bu Milletin Diniyle,Irkıyla uğraşmaktı o vakitler..!!

Kabul edilen ne ki..? Hepsi resmi tarihin içine gömülü eski hataları kabul ediyorum demekle iş bitmiyor...

Çıkaracaksın ne haltlar yapıldığını ortaya bütün Türkiye'ye hatta Dünya ya ilan edeceksin..

Yapıldı da ne oldu dememişim iyi oku geçmiş,gitmiş yapıldı da ne oldu demeye devam edilirse suçluyu hala kendi aramız da aramaya devam edeceğiz demişim...

Sen kimin yanın da olursan ol ama ben bu millete kan kusturan o cümhurun ne o gün yanın da olurdum ne de bugün yanın da olacağım..!

Ordu demiş birde güya bizi asker karşıtı yapacak :)

Bizim o günün askeriyle değil onları emrine,boyunduruğuna almış diktatörlerle davamız var..

Tarihe Milliyetçi pencereden bakanların şu hali ne acı..

Öncelikle sizi neden asker karşıtı yapayım ben sizin hala yanlış değerlendirmeler yaptığınızı düşünüyorum açıkçası sizden bu değerlendirmeleri görmekde beni şaşırttı .
Konuda bir şey anlatmaya çalıştım devletin halkı Türkleştirme politikasının o zamanki dönemde neden gerek duyulduğunu yine o zamana göre değerlendirdim bunu yaparkende yüzyıllarca refah için benliğini koruyarak yaşayan daha sonra kendisine isyan bayrağı açan 30 küsur toplumundan bahsettim vede Çanakkale-Kurtuluş savaşının en buhranlı dönemi sırasında Anadoluda yaşanan iyanlar ayaklanmalara değindim Cumhuriyet kurulduktan sonra Dersim yöresinde devletin bekasını zorlayan ayaklanmadan bahsettim sizden aldığım cevap ise sanki Dersimde Dersimlilerin suçu günahı yok o zamanki devlet ordakilerin ırkları sebebi ile oraya düzmece oyunlarla saldırmış insanları katletmiş gibi söylüyorsunuz belkide ben yanlış anlıyorum fakat
bir devlet daha kurulalı 15-16 yıl olmuş ve insanları 15-16 önce daha 7-8 yıl askerlik yapıp kurtuluş savaşı vermiş 15-16 yıl sürecinde devlet gücünü kalkınmaya vermiş fakat hala vatandaşı bir kuru ekmeğe muhtaç iken vede devletin kasası tamtakır iken durduk yere Dersimdeki insanlara ırkı yüzünden neden saldırsın ? Devlet oraya saldıracak birlik göndericek bu birlikler isyancılar tarafından sürklase edilecek yahu ordaki insanlar orduyu yenicek kadar hazırlanmışlar orduyu yenecek kadar silah mühimatı var dışardan destek alıyorlar sen burda devletin oraya ordaki insanların ırkı yüzünden saldırdığını söylüyorsun cumhuriyet döneminde islama yönelik uygulamaları tabiki bende tasvip etmiyorum ama bu kızgınlığını atalarını kafatası avcısı olarak göstererek yapmamalısın vede alternatif kaynaklar yerine araştırmacı bilim adamı olan tarihçilerden tarihini öğren bazı sözde liberal özde atasını hainliğini örtbas etmeye çalışan yazarlardan oluşan basından değil .

Bu ülkede birileri Atatürkü ve Kemalizmi kötülemek için herşeyi söylüyor alternatif yanlı tek bir bakış açısıyla tarih yazmaya kalkanlarda var Şimdi birde buna kendi atalarının ayıbını örtmeye kalkanlarda eklendi buna dikkat etmek gerek .

Özgür Çağrı
11-27-2010, 22:43
"sömürüldükten sonra Türk olsan ne olur Kürt olsan ne olur"

Sömürüldükten sonra Kürt olsan ne olur Türk olsan ne olur? Saadet Nizamıyla adil düzenle mesutsan yine Türk olsan ne olur Kürt olsan ne olur. ’

Necmettin Erbakan ;1

mehmetakif24
11-27-2010, 22:45
Sömürüldükten sonra Kürt olsan ne olur Türk olsan ne olur? Saadet Nizamıyla adil düzenle mesutsan yine Türk olsan ne olur Kürt olsan ne olur. ’

Necmettin Erbakan ;1
:evet: doğru söze ne hacet..