Orijinalini görmek için tıklayınız : Sitemizde Yani AKFORUM'da Sorun Yok !
Evet, Forumumuzda sorun yok.
Sorun nerede ?
Sorun, Kürt Açılımı ve Çingene Açılımı gibi büyük ve ileri hamleler yapan bir partinin forumunda bazı üyelerinin kafalarının karşı fikirlere ve bilgilere açılım yapamamasında
BlueMoon
03-26-2010, 09:30
Sorun, Kürt Açılımı ve Çingene Açılımı gibi büyük ve ileri hamleler yapan bir partinin forumun bazı üyelerinin kafalarının karşı fikirlere ve bilgilere açılım yapamamasında
dur bakalım efendi. o kadar peşin hükümlü olma. bu söylediğin şeyler kabul edilir şeyler değil. üstü kapalı mesaj mı vermek istiyorsun ?
Mesajım net ve açık !
Burası forum. Karşıt fikirler de olacak.
Herkes eteğindeki bilgi ve görüşleri dökecek.
Okuyanlar izleyenler değerlendirecek.
Eğer burası forumsa '' Körler sağılar, birbirini ağırlar '' ortamı demek değildir.
BlueMoon
03-26-2010, 09:41
burası forumsa birilerinin değerlerini sevdiği şeyleri hedef tahtasına otutturur gibi konuşmak da ne kadar doğru olur sizin takdirinize bırakıyorum sayın SSS
romakudüs
03-26-2010, 09:46
senin gibileri lgilendiren bir mesele değil aslanım
Kur'ânTalebesi
03-26-2010, 09:51
Biz buna psikolojide yansitma (projeksiyon) diyoruz; kendinizde olanlari aslinda disaridan geliyormus gibi algilama olarak tanimlanan bir savunma mekanizmasi :)
BlueMoon
03-26-2010, 09:56
bana bak terbiyesiz adam. önce saygılı olmasını öğren. o dem vurduğun atatürkün bugün hayatta olsa seni bi temiz döverdi terbiyesiz. git o küçük beyninle seviyesiz forumlarında ahkam kes burası kin ve öfke yeri değil
Erhan KARACA
03-26-2010, 11:36
Biz buna psikolojide yansitma (projeksiyon) diyoruz; kendinizde olanlari aslinda disaridan geliyormus gibi algilama olarak tanimlanan bir savunma mekanizmasi :)
(: bakalım bizim psikolojici 1 bucuk saat sonra hangi koyunu anlatacak (:
Kur'ânTalebesi
03-26-2010, 11:38
(: bakalım bizim psikolojici 1 bucuk saat sonra hangi koyunu anlatacak (:
Bu zekâ ile ders'e gitmen hâtâ olur, beyin gücünü bunlarla israf etme :)
Erhan KARACA
03-26-2010, 11:48
Bu zekâ ile ders'e gitmen hâtâ olur, beyin gücünü bunlarla israf etme :)
(: beşinci hafta daha derse gitmedim (: nottan değil devamsızlıktan kalırım diye gidiyorum.. göze batmamak şartı ile devam zorunlulugu yok . (: arada gidip hocanın yüzümü anımsamasında fayda saglıyayım (:
Sorun nerede ?
Sorun, Kürt Açılımı ve Çingene Açılımı gibi büyük ve ileri hamleler yapan bir partinin forumun bazı üyelerinin kafalarının karşı fikirlere ve bilgilere açılım yapamamasında
seninde açılım yapamadığın tek şey herhalde hala buranın siyasi bir forum olduğunu anlamamandır!!!
Erhan KARACA
03-26-2010, 21:50
Çingene Açılımı
Arkadaş Etnik ayrımcılık yapıyor gibi geldi gözüme (: yanlışım varsa düzeltin lütfen (:
Tüm Roman Vatandaşlarımızdan Arkadaş Adına Özrü bir borç bilirim ve arkadaş adına özür dilerim..
Çingene, Kürt ve Alevi açılımlarını yok farzediyorsun herhalde.
Ve bir ayrımcılık arayışı içindesin !
Allah selamet versin !......
Erhan KARACA
03-26-2010, 22:05
Çingene, Kürt ve Alevi açılımlarını yok farzediyorsun herhalde.
Roman Açılımı
Demokratik Açılım
Alevi Çalıştayı olarak biliyorum..
Bir insan veya topluluga çingene demenin büyük bir hakaret oldugu kanısındayım..
romakudüs
03-26-2010, 23:18
Roman Açılımı
Demokratik Açılım
Alevi Çalıştayı olarak biliyorum..
Bir insan veya topluluga çingene demenin büyük bir hakaret oldugu kanısındayım..
bu konuda Erhan KARACA kardeşme katılıyorum
isimler çok önemli ve etkili
roman açılımı denmesi ile çingene açlımı denmesi arasında ahnek farkı var bu bile ruhu etkiler
aslinda SSS "cingene" derken bir kücümseme, asagilama güddügünü sanmiyorum sonucta aramizda kacimiz o insanlara roman diyoruz!..
Kirk yillin kaniyi degistirmek o kadar kolay degil zaten basbakanimizda dile getirdi kimisi cingene diyor, kimisi sopar, kimisi sop, kimisi cingan...
O halde böyle kücük detaylara takilmak yerine olayin özünü kacirmayalim kaldiki cogumuz afrikalilara "zenci" der o acidan bakarsak zenci sözüde irkcilik iceren bir sözdür ama hic birimizin bu niyetle söylemedigi kesindir..
Kacimiz zenci yerine siyahi yada afrikali diyor yani detaylar önemli ama fazla takilirsak icinden cikamayiz..
Cingene desek ne yazar, Roman desek ne yazar önemli olan onlara Yaradan dolayi saygimizi, sevgimizi esirgememek yoksa isimler teferruat..
tabiki Roman demek daha hos duruyor ancak sunuda kabul edelim toplumda bazi seylerin degismesi cok zaman alir öyle hemen birseyler degistirilmeye kalkisilirsa toplumun kimyasi bozulur ve birlestirelim derken, ayristirma ortaya cikar..
Simdi konuya gelirsek ben bu basligin neden acildigini anlamadim herhalde hocamizin bir merami var, saygi duyuyorum..
Kendisini ve yazilarini ilgiyle takip ediyor, elimden geldigi kadar katkida bulunmaya calisiyorum..
kendisininde dedigi gibi burasi bir forumdur ve her ne kadar ismi ak partide olsa salt bir ayni düsüncede insanlar yoktur kaldiki ak partili olupta tamamen dünya görüsleri,fikirleri farkli olan insanlar vardir o acidan en azindan düsüncelere saygili olma erdemini göstermek bizlere yakisandir..
Tabiki ahkam kesmek kolaydir o acidan kimseyi elestirmek haddime degildir ben elestirimden kendi payima olani aliyorum..
AKPARTİFORUM'da Mantıklı, fikre saygılı, kişilern varlığını görmek güzel
Selamlar.......................................... ..........................:saygılar:
BlueMoon
03-27-2010, 14:13
Selamlar.......................................... ..........................:saygılar:
ne yani şimdiye kadar yoktu mu demek istiyorsun ??
hipermuhafazakar
03-27-2010, 15:13
SSS'ye kızgın olanlar var gibi görüyorum. ve SSS'nin bazı yakınmaları olduğu görülüyor..Arkadaşlar neden böyle birbirinize davranıyorsunuz, link falan verinde bizde anlayalım neden böyle şikayetlerde bulunduğunuzu.. Unutmayınki siz burada akşama kadar tartışsanız hiçbirşeyi değiştiremezsiniz.. Ancak o mesajlara bakan 2-3 kişiyi belki aydınlatabilirsiniz..
Hatanızı kabul etmiyorsunuz.Kendi hatanızı başkasının anlayışsızlığı olarak nitelendiriyorsun ehey kardeşim sen ne biçim adamsın.
Çingene dersen romanlara büyük hakaret etmiş olursun.Hiç yoktan yaşından ötürü az erdemli davranıpta evet haklısınız demeyi bilmiyorsunuz.Yaş ermiş olsa da anlaşılan siz hala yeterli olgunluğa erişememişsiniz.
Bu forumun hemen hemen tüm ahalasi mantıklıdır.Fikre saygılıdır.Siz haddinizi aşmadıkça tabi.
"Kör için camda aynıdır elmasta,Bakan kör diye kendini camdan sanma"Hz.Mevlana
"Güzel bakan güzel görür."Bediüzzaman Said-i Nursi Hz.
"Ağzı acı olan tatlı suya acı der."Bediüzzaman Said-i Nursi Hz.
benim düşüncem, bu adama prim kazandırıyoruz sadece, bıraktım bu adama bişeyler öğretme fikrini, tek korkum bu foruma gelipte insanların bunun yüzünden yanlış şeyler öğrenipte yada içine bir şüphe düşerek gitmesi, artık bütün vebal bu adamın üstündedir...
Erhan KARACA
03-27-2010, 22:24
benim düşüncem, bu adama prim kazandırıyoruz sadece, bıraktım bu adama bişeyler öğretme fikrini, tek korkum bu foruma gelipte insanların bunun yüzünden yanlış şeyler öğrenipte yada içine bir şüphe düşerek gitmesi, artık bütün vebal bu adamın üstündedir...
+++++++++++++++++++++++ (:
Hatanızı kabul etmiyorsunuz.Kendi hatanızı başkasının anlayışsızlığı olarak nitelendiriyorsun ehey kardeşim sen ne biçim adamsın.
Çingene dersen romanlara büyük hakaret etmiş olursun.Hiç yoktan yaşından ötürü az erdemli davranıpta evet haklısınız demeyi bilmiyorsunuz.Yaş ermiş olsa da anlaşılan siz hala yeterli olgunluğa erişememişsiniz.
Bu forumun hemen hemen tüm ahalasi mantıklıdır.Fikre saygılıdır.Siz haddinizi aşmadıkça tabi.
"Kör için camda aynıdır elmasta,Bakan kör diye kendini camdan sanma"Hz.Mevlana
"Güzel bakan güzel görür."Bediüzzaman Said-i Nursi Hz.
"Ağzı acı olan tatlı suya acı der."Bediüzzaman Said-i Nursi Hz.
sevgili kardeşim anlatılmak istenende o ya...Erdemli bir insan olsa bu kadar eleştiri sonrası açtığı o saçma sapan konuları kapatır ve özür diler...
benim anlayamadığım 2. mevzuuda hala forum yöneticilerinin bu konuda bir adım atmamış olmamaları. kendilerinden bu konu hakkında bir açıklama bekliyorum!!!
Sorun nerede ?
Sorun, Kürt Açılımı ve Çingene Açılımı gibi büyük ve ileri hamleler yapan bir partinin forumunda bazı üyelerinin kafalarının karşı fikirlere ve bilgilere açılım yapamamasında
Karşı fikir mevzusunu biraz daha açarsan maramını daha iyi anlıyacağız kardeşim . Umarım ortaya bir laf atıp attığın lafın içinde senden kaybolmazsın ...
Yanlış teşhis ....
Kur'ânTalebesi
03-28-2010, 10:48
Yanlış teşhis ....
Bu "teshis" tursucu içindi, fakat mesaj'i silindi :)
Bu "teshis" tursucu içindi, fakat mesaj'i silindi :)
Kusra bakma ya forum esnafını iyice tanımam gerek ;1
Kur'ânTalebesi
03-28-2010, 10:57
Forum esnafini tanimis olsaniz da, dogru veya yanlis bir "teshis" yaptigimi nasil ölçüyorsunuz, onu anlayamadim :)
Erhan KARACA
03-28-2010, 10:59
(: sen ilk Rukiye ile Kübra'yı ayırt et (:
(: sen ilk Rukiye ile Kübra'yı ayırt et (:
:@ Sohbet varken Rukiye ve Kübra olarak girdiğini kimseye söylemeyeceğim ;D
Forum esnafini tanimis olsaniz da, dogru veya yanlis bir "teshis" yaptigimi nasil ölçüyorsunuz, onu anlayamadim :)
Siz milletin içinden geçenleri dışarı yansıttığını nasıl ölçüyor,anlıyorsanız ;;)
Erhan KARACA
03-28-2010, 11:25
:@ Sohbet varken Rukiye ve Kübra olarak girdiğini kimseye söylemeyeceğim ;D
napaydım canım sıkılıyordu (: öyle girince güzel oluyordu.. hem onlar benim dinleyicilerimdi (:
Kur'ânTalebesi
03-28-2010, 11:34
Siz milletin içinden geçenleri dışarı yansıttığını nasıl ölçüyor, anlıyorsanız ;;)
Tipik "insan sarrafligi" inanisi :)
BlueMoon
03-28-2010, 11:58
bu konunun bu kadar hit alacağını düşünmemiştim :)
daha önceleri asi_isyankar üyemizi tartışıyorduk. şimdi de sss üyeyi tartışıyoruz
sahi ne oldu asi ye ? görünmez oldu :)
Ömer Bekir
03-28-2010, 12:22
Ohoo,siz daha birşey görmemişsiniz..Benim başından beri beklediğim şey,yönetiminde takipçi ve yerinde müdahale etmemesi bu sonuç doğdu ve üyelerden bir kısmı bu üyeden fetva alır oldu..Buyrun;
http://www.akpartiforum.com/bu-gunu-anlatan-ayetler-t125880.html?t=125880
Erhan KARACA
03-28-2010, 12:24
Ben asinin tarafsız dedigi sitede biraz tur attım tam sss'lik (:
Ohoo,siz daha birşey görmemişsiniz..Benim başından beri beklediğim şey,yönetiminde takipçi ve yerinde müdahale etmemesi bu sonuç doğdu ve üyelerden bir kısmı bu üyeden fetva alır oldu..Buyrun;
Kardeşim bu adam en son baya büyük hakaret edecem, yöneticler bu adamın açtığı saçma sapan konular yerine gelip benim yorumumu silecekler, daha beter olucam. Bu kadar kişinin rahatsız olduğu bir konu varken yöneticler hala ne düşünüyor bilmiyorum, kapatsınlar şu saçma sapan konuları artık!!!:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@
vay be sss bak hele fetva verir olmuş!!! :D:D inanmayın bu adama yha.. Bu hoca filan değil bu ey ilahi-YAT'çılardan!!!!
__________________:w::w::w::w::w::w::w::w::w::w::w :
romakudüs
03-29-2010, 15:45
bu konu bence yöneticilerin görebildiği biryere taşınmalı ve orada onlar tarfından görüşülmeli.
http://www.akpartiforum.com/tecdit-teceddut-ya-da-yenilenme-ve-yenilesme-fantazisi-sahte-hocalari-anlatiyor-t126212.html
Tecdit ve teceddüt hakkında değişik zamanlar değişik vesilelerle düşüncelerimi dile getirmiştim. Her şeyden önce tecdit/yenileme ameliyesi tarihi geçmişimizde mevcut olan bir şeydir. Tecdit hareketleri, tecdit dönemleri bu süreci ifade için kullanılan terimlerdir. Tecdit, yenileme işini gerçekleştiren müceddidin hem kendini hem de toplumu yenileme hamlesine verilen isimdir ve bu tecedütten yani yenilenmeden hatta yenileniyor görünmeden -ki ben buna yenilenme fantezisi diyorum- bütün bütün farklıdır.
Ebu Davudun Süneninde Allah Rasulü (sallallahü aleyhi vesellem) bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor: “İnnallâhe yeb'asü li hâzihi'l-ümmeti alâ ra'si külli mieti senetin men yüceddidü lehâ dînehâ - Her yüz senede bir, bu dini tecdid edecek bir insanı Allah gönderir.” (Ebu Davud, Melâhim, 3740) İslam alimleri hemen her asırda bu hadisin mana ve muhtevası üzerinde ısrarla durmuşlardır. Hatırladığım kadarıyla en ciddi ve en geniş duran İmam Suyuti, ondan sonra da İmam Rabbani Hazretleridir.
Hadiste geçen ba's tabirini hadisin umumi muhtevasını nazara alarak şöyle yorumlamak uygun olur zannediyorum: Allah dipdiri bir insanı ölü bir toplum içinde neş'et ettirir ve onun eliyle o toplumu yeni bir dirilişe mazhar kılar. Bu diriliş bazen geniş bazen de dar alanlı olur. Nitekim İnsanlığın İftihar Tablosu'nun irtihal-i dâr-i bekâ buyurmasından günümüze kadar bütün tecdit hareketlerine bakıldığında bazılarının dar, bazılarının çok geniş olduğunu görürsünüz.
İlk müceddid kimilerine göre Hazreti Ebu Bekir'dir. Ben şahsen bu görüşe katılmıyorum. Hatta bu yaklaşımın gereksiz bir inat uğruna, başka birine müceddid dememek için ortaya konduğunu zannediyorum. Esasen Hazreti Ebu Bekir'in vazife yaptığı dönem Efendimiz sallallâhu aleyhi ve sellem'in yeni vefat ettiği bir dönemdir. Sahabe aynı sahabe, toplum aynı toplumdur. Bu açıdan Hazreti Ebu Bekir'in yenileyeceği bir şey yoktur. Onun için Hazreti Ebu Bekir'e müceddit demek yerine “Allah Rasulü'nün (sallallahü aleyhi vesellem) getirdiği dinî esasları bütün yeniliği, taraveti, halaveti ve canlılığı ile korumuştur; eskilerin ifadesiyle, çok iyi derpiş etmiş birisidir.” dense daha doğru olur. Hulefa-yi raşidin arasında illâ birine müceddit denecekse bence o Seyyidinâ Hazreti Ömer olmalıdır. Fakat genel kabul ilk müceddidin Ömer bin Abdülaziz olduğudur. O, iki buçuk sene süren iktidarında, kendinden önceki, Haşimilere ve Efendimiz'in ehl-i beytine karşı olan Emevi hıncını, kinini, nefretini durdurmaya calışmış, dinin haysiyet ve onuru için mücadele etmiş bir insandır. Minberlerde Hazreti Ali dahil Raşid Halifelerin adlarının okunmaz hale geldiği o dönemde her Cuma minberden “İnnallâhe ye'müru bi'l-adli ve'l-ihsani...” ayetini okuyup adalet, istikamet ve ihsanla hareket etmiş ve devlete bütün suiistimallerin önünü tıkayan bir yapı kazandırmıştır. Öyle ki Velid döneminde onbin dinar alan halasının tahsisatını bile kesmişti Ömer b. Abdulaziz. “Yeğenim, onbin dinar alıyordum, sen kestin bunu!” diyen halasına, “Halacığım!” diyor, “Nereden bulup vereyim? Hazinenin –ki milletin malı- durumu ortada. Bu durumda iken ben sana on bin dinar veremem ki!” Sonra da her zaman yaptığı gibi kalkıp biraz zeytin yağı getiriyor biraz da ekmek ve “Halacığım biraz yemek istemez misin?” diyor ve ekmeği yağa banıp yiyor. Tefessüh etmiş bir devlete zühd, yeniden Muhammedî bir ruh kazanma düşüncesini getiriyor. Onun döneminde insanlar ilk defa resmen “hadis tedvin”ine açılıyorlar.
Daha sonraları sırasıyla olmasa da müceddit olarak İbn Süreyc, İbn Dakiku'l-Îd, İmam Gazzali, Fahruddin Razi, İmam Nablusi, İmami Rabbani sıralanıyor. Bunların umumiyet itibariyle mücedditlikleri İslam alimleri tarafından kabullenilen insanlar. Yoksa mücedditler elbette bunlarla sınırlı değil. Evet bu isimlerin hepsi çeşitli zamanlarda dar ya da geniş alanlı tecdit hareketlerinin öncülüğünü, temsilciliğini yapıyorlar. Bu faaliyetlerle insanlar dini yeniden, bir kere daha taptaze semadan inmiş gibi bütün taravetiyle duyuyor ve hayata taşıyorlar.
Değişik zamanlarda ifade ettiğim gibi aslında herkes hem de her sabah gözlerini açarken yeni bir günün idrakiyle, dinini yeniden bir kere daha duyması lazım. Bugünkü ruhta, kalpte, histe duyulan din dünkü olmamalı. Yarın da bugünkü olmamalı. Öbür gün de yarınki olmamalı. Her gün ama her gün farklı olmalı. Böylece Zat-ı Uluhiyeti farklı delillerle vicdanınızda duymalısınız. Efendimiz sallallâhu aleyhi ve sellemin: “İki günü müsavi olan aldanmıştır.” beyanı bu açıdan çok önemlidir. Buna göre iki günü eşit olan inanç mevzuunda da, İslam mevzuunda da, ihsan mevzuunda da aldanmıştır.
Bir misalle açalım: insan hayatı boyunca bir minareye tırmanıyor gibidir ve öyle olmalıdır. Minarenin şerefesine ulaştığı an ise onun ölüm anıdır. Onun için insan şerefeye ulaşıncaya kadar sürekli hep bir basamak merdiven atlamaya bakmalıdır. Hep daha yukarı, daha yukarı, daha yukarı demelidir. Bir başka tabirle o bir “hel min mezid” kahramanı, devamlı araştıran, ilerleyen, tahkikatta bulunan, ilimde, fikirde, marifette derinleşen, ama bir türlü doyma bilmeyen bir yolcu gibi olmalıdır. Tıpkı Ayetü'l-Kübra'daki seyyah gibi. Çünkü bizim bu tür yenilenmeye ihtiyacımız var. Herkesin, ilim erbabının da, erbab-ı tarikatın da ihtiyacı var.
Burada bir hakikatin unutulmaması lazım: dini duygu, düşünce ve pratiklerimiz de her şeyin aslına yani dinin temel kaynaklarına, edille-i şer'iyyenin esaslarına dayansa da -ki bunlar Kitab, Sünnet, bir manada icma, bir manada fukahanın hâlisane yaptığı içtihatlardır- şartların ve konjönktürün meseleyi sunma açısından müessiriyeti de inkar edilmemeli. Zira şartlar ve konjönktür insanın üslubuna aksettiği gibi insanın karakteri, tabiatı ulaşılan sonuçlarda ciddi rol oynar. Mesela teknolojik gelişmeler müceddidin dimağını etkiler. Dolayısıyla müceddit kendi çağının davetçisi, ya da bir “nezir-i üryan”ın her çağdaki izdüşümüdür.
Teceddüte gelince; yenilenme fantezisi, yenilenme havası içinde bulunma tekellüflü tevillerle bir farklılık ortaya koyma, kendini alemden farklı olarak ifade etme çabasıdır. Yabancı bir kelimeyle ifade edilecekse “reform” ya da “reformasyon”dur teceddüt. Asıl-fasıl ayırd etmeksizin dinin bütün meselelerini yeniden gözden geçirme, çağa uydurma gayretidir. Problemleri çağa ve insanlara değil de Kur'an'a yükleme, Efendimiz'e izafe etme söz konusudur. Güya temel nasslarda yapılacak oynamalar ile problemler ortadan kalkacaktır. Mesela, Kur'an'ın asıl hedefi güzel ahlak, insan ve toplum hayatının disipline edilmesidir. Namaz, neden ve niçin demeden insanların Allah'a yaptığı kulluğun adıdır. Hayatı disipline eder, insanın güzel ahlaka ulaşmasını sağlar. Ama bu çağda farklı şekillerde de kulluk yapılarak aynı sonuca ulaşılabilir, illâ namaz olması şart değil. Oruç yerine farklı bir diyet ikame edilebilir. Zekat ve hacca bedel başka şeyler devreye girebilir. Ve daha nice ipe sapa gelmez, hiçbir akli ve dini temele dayanmayan düşünceler...
Şimdi bu tür fantastik şeyleri ortaya atanlara müceddit değil müteceddid denilir. Reformist demek daha uygun. Aslında bunların yaptıkları dinin ruhunu hırpalamaktır. Diğerleri ise dinin esasına, usulüne, ümmehatına dokunmadan, muhkemata sadık kalarak onu yeniden, ter ü taze duyurma peşindedirler. Yani aradaki mesafeleri aşarak, -Üstad'ın Reşahatta dediği gibi- Asr-ı Saadet'e gidip, O Zat'ı vazife başında görerek, icraatına bakarak, onu yeniden hissetme. Çünkü yenilenme ihtiyacı olan din değil insanlardır.
Evet, fertler her gün farklı bir menfezden dinî hakikatları temaşa etmeliler; etmeliler ve her gün ayrı bir neşve duymalı, ayrı bir huzur soluklamalılar. Sofilerin de, Üstad'ın da yaptığı ve yapmak istediği şey budur. Ama onların halefleri yenilenme vetiresini gerektiği gibi yakın takibe almış mıdır, bunun her zaman münakaşası yapılabilir.
Kırık Testi
Bence sorun yazıda dediği gibi sizde.Tek yaptığınızda dine zarar vermek.
Özgür Çağrı
03-30-2010, 22:45
Asi kayboldu diyorlar ben söyliyeyim gelsin uğrasın arada özlemiştir faşistler :) (Özleyenleri kesinlikle tenzih ederim o faşistler başkaları onlar anladılar )
Biz reklam olacak ama :D www.arkamahalle.biz (http://www.arkamahalle.biz) adresinde insan olma bilincine ulaşmışlar olarak tartışıyoruz paylaşıyoruz soruyoruz cevaplıyoruz
Tabi bazı insanların burada yazabilmesi için insanlar arası diyalog olayını çözmüş olması gerekir. Yoksa direk kafatasçılama dalar banı yer gider :)
Benden uyarması ...
Sss adlı abimizin yazılarından rahatsız olmayın.
Bu foruma girip ak partililik bilincine ulaşmış bir kimse beyinsiz değildir. Biz her kelamı okuruz doğrusunu alırız. Fetva vermek çok büyük alimlerin işidir çünkü fetva vermenin vebali çok büyüktür.
Dinlemekten okumaktan tartışmaktan sapıtmazsınız korkmayın.
Okuyun ve düzgünce eleştirin. Teröristçe değil ...
Ahmet Yasin
03-30-2010, 22:48
Asi kayboldu diyorlar ben söyliyeyim gelsin uğrasın arada özlemiştir faşistler :) (Özleyenleri kesinlikle tenzih ederim o faşistler başkaları onlar anladılar )
Biz reklam olacak ama :D www.arkamahalle.biz (http://www.arkamahalle.biz) adresinde insan olma bilincine ulaşmışlar olarak tartışıyoruz paylaşıyoruz soruyoruz cevaplıyoruz
Tabi bazı insanların burada yazabilmesi için insanlar arası diyalog olayını çözmüş olması gerekir. Yoksa direk kafatasçılama dalar banı yer gider :)
Benden uyarması ...
Bu foruma girip ak partililik bilincine ulaşmış bir kimse beyinsiz değildir. Biz her kelamı okuruz doğrusunu alırız. Fetva vermek çok büyük alimlerin işidir çünkü fetva vermenin vebali çok büyüktür.
Furkan kardeşim reklamında yerinde oldu
Arkamahalle.biz HErkesi bekleriz:)
ercaneren
03-31-2010, 04:48
Haydaa :)
Özellikle din ve etnik kimlik konularında hiç bir farklı sesi kabul etmeyen üyelerimizin varlığından yakınan SSS adlı üyemize yüklenmişsiniz arkadaşlar. Bunu kabullenmek büyüklük olur.Her yerde bu tip insanlar mevcuttur.Niçin SSS'nin dediklerine bukadar aşırı tepki verdiniz hala anlamış değilim ???
Benden uyarması ...
Teşekkürler.
Hem de Allah razı olsun......................................:güzel: :saygılar:
Furkan kardeşim reklamında yerinde oldu
Arkamahalle.biz HErkesi bekleriz:)
Teşekkürler....................................... ..................:saygılar:
.:Ay_Yıldız:.
03-31-2010, 14:54
Bir üye yazılarıyla eleştirilebilir. Yorumları ve tavırları ile de eleştirilebilir. Ama "ilahi-YATÇI" gibi iğrenç ithamlar ile hitap edilemez. Burası siyasi bir forum ise dini yazılarda paylaşılabilir.Yoksa burasıda mı "laik" bir forum? Beğenmiyorsanız okumama özgürlüğüne sahipsiniz. Benimde SSS'nin yazılarında katılmadığım yerler yok değil. Ama iğrenç ithamlarda bulunmam. forumu böyle saçmalıklarla "cafe ortamı muhabbetleri"ne dönüştürmememizi öneririm
Haydaa :)
Özellikle din ve etnik kimlik konularında hiç bir farklı sesi kabul etmeyen üyelerimizin varlığından yakınan SSS adlı üyemize yüklenmişsiniz arkadaşlar. Bunu kabullenmek büyüklük olur.Her yerde bu tip insanlar mevcuttur.Niçin SSS'nin dediklerine bukadar aşırı tepki verdiniz hala anlamış değilim ???
*******:güzel::saygılar:*******
Bir üye yazılarıyla eleştirilebilir. Yorumları ve tavırları ile de eleştirilebilir. Ama "ilahi-YATÇI" gibi iğrenç ithamlar ile hitap edilemez. Burası siyasi bir forum ise dini yazılarda paylaşılabilir.Yoksa burasıda mı "laik" bir forum? Beğenmiyorsanız okumama özgürlüğüne sahipsiniz. Benimde SSS'nin yazılarında katılmadığım yerler yok değil. Ama iğrenç ithamlarda bulunmam. forumu böyle saçmalıklarla "cafe ortamı muhabbetleri"ne dönüştürmememizi öneririm
Çok teşekkürler....................................... .....................:güzel::saygılar:
Dini nişanlar üzerindeki sapıkça yorumlar saf beyinli insanlar üzerinde muhteşem derecede tesir yapabilir o zamanda forum kurallarından bahsedenler düşünmeliler öbür dünyada hangi kurallara göre sorgulanacağız.Vebalini alan varsa devam olsun.
Üç mevsim
03-31-2010, 16:26
Arkadaşlar bakın mesele şudur.
Bu konular hepten lüzumsuz yere kargaşa çıkarır.. SSS'nin açtığı konuların hiç kimseye bir faydası yok. Burada daha dini bilmeyen bizler, ilmihal bilmeyen, fıkhın f'sin bilmeyen bizler kalkıp da ayetlere mana verip, hadislerin sıhhatini sorgulayıp, kanaatler üzerinden din kuramayız.
Siyaset forumunda da din olur. İslam mekan ve zaman ile sınırlandırılamaz onun için her yerde olacaktır. Ama nasıl olur; ihtilaflar üzerinde fıkhi tartışmalarla doğru din, yanlış din arayarak değil. Kuran ayetlerini kendince manalandırarak değil. Hadisleri sorgulayarak değil. İkide bir de ilk hadis kitapları iki yüz yıl sonra yazıldı demenin alemi nedir? yazıldı da kimse kafasından bunları yazmadı. Bu işin müthiş ayrıntılı bir metodu var, ilmi var. Ha yine de uydurma hadis olabilir tabi ama bunları ayıklamak bizim işmiz değil.
Alırsın kardeşim kaynaktan dini konuyu getirirsin buraya hepimiz istifade ederiz üzerimize düşeni, yapmış oluruz. Senin İslami ekolünü benimsemeyen kişi de yetkin olmak kaydıyla kendi kaynağını da getirir, isteyen de ondan istifade eder. Hem dinimizi öğreniriz, hem faydalanırız.
Ha daha fazlasını yapmak mı istiyorsunuz buyrun yapın, ama burda bu olmaz. Burası dinin paylaşılacağı yerdir, tartışılacağı yer değil. Başka bir yerde bunu yapın. Doya doya tartışın.
Süleyman Ateş'in görüşlerini de getirebilirsiniz. Ama konu belli olsun, kaynak belli olsun. Sonra onun üzerinden gidilebilir... Onun dışında hepimiz burda kendimizce dine bir şekil vermeye kalkarsak elimizde hiçbirşey kalmaz.
Aynı doğrultuda bilgiler, fikirler, görüşler paylaşılınca bunun adı forum mu olur ?
Ne olur ?
'' Körler sağırlar, birbirini ağırlar '' platformu olur.
Böye bir ortamın kişilere, üyelere ne katkısı olur ?
Bir de bazı üye kardeşlerimiz, benim gibi düşünmüyorsan burada işin ne ? Sen yok ol. Ben, benim bildiğimi bilenlerle, benim gibi düşünenlerle devam edeyim zihniyetinde.
Farklı düşünce, bilgi ve görüşlere bazı üyelerinin saygı ve tahammülleri yok. Bu platform, hepimizin, birbirimize saygılı olmaktan başka çare yok. Bu türlü paylaşımlara kapalı olanlara ben cevap vermem, muhatap edinmem.
Selamlar
Arkadaşlar bakın mesele şudur.
Bu konular hepten lüzumsuz yere kargaşa çıkarır.. SSS'nin açtığı konuların hiç kimseye bir faydası yok. Burada daha dini bilmeyen bizler, ilmihal bilmeyen, fıkhın f'sin bilmeyen bizler kalkıp da ayetlere mana verip, hadislerin sıhhatini sorgulayıp, kanaatler üzerinden din kuramayız.
Siyaset forumunda da din olur. İslam mekan ve zaman ile sınırlandırılamaz onun için her yerde olacaktır. Ama nasıl olur; ihtilaflar üzerinde fıkhi tartışmalarla doğru din, yanlış din arayarak değil. Kuran ayetlerini kendince manalandırarak değil. Hadisleri sorgulayarak değil. İkide bir de ilk hadis kitapları iki yüz yıl sonra yazıldı demenin alemi nedir? yazıldı da kimse kafasından bunları yazmadı. Bu işin müthiş ayrıntılı bir metodu var, ilmi var. Ha yine de uydurma hadis olabilir tabi ama bunları ayıklamak bizim işmiz değil.
Alırsın kardeşim kaynaktan dini konuyu getirirsin buraya hepimiz istifade ederiz üzerimize düşeni, yapmış oluruz. Senin İslami ekolünü benimsemeyen kişi de yetkin olmak kaydıyla kendi kaynağını da getirir, isteyen de ondan istifade eder. Hem dinimizi öğreniriz, hem faydalanırız.
Ha daha fazlasını yapmak mı istiyorsunuz buyrun yapın, ama burda bu olmaz. Burası dinin paylaşılacağı yerdir, tartışılacağı yer değil. Başka bir yerde bunu yapın. Doya doya tartışın.
Süleyman Ateş'in görüşlerini de getirebilirsiniz. Ama konu belli olsun, kaynak belli olsun. Sonra onun üzerinden gidilebilir... Onun dışında hepimiz burda kendimizce dine bir şekil vermeye kalkarsak elimizde hiçbirşey kalmaz.
Senin dediklerini bayadan beridir burdan haykırıyoruz ama hala tık yok, yinede teşekkürler...
Size verebielceğim tek cevap; Beğenmiyorsanız okumazsın-larla ilerleseydik BAŞBAKANIMIZIN peşinden gitmezdik...anlamanız dileğiyle....
Vesselam...
04-01-2010, 18:12
Size verebielceğim tek cevap; Beğenmiyorsanız okumazsın-larla ilerleseydik BAŞBAKANIMIZIN peşinden gitmezdik...anlamanız dileğiyle....
Vesselam...
Onun bunun "başbakan"cılığını sorgulamak size düşmez. Başbakancılık siyasi forumlarda din olmaz demek de değildir, insanlara hakaret etmek de. Eğer SSS'nin yazdıklarına bende katılmıyorum içerikli yorumumu siyaset ile bağdaştırıyorsanız,eleştirimin SSSyi eleştirmeniz değilde ithamlarım olduğunu kavramıyorsanız,başbakancılığı ilahi"yatçı" gibi iğrenç ithamlara denk görüyorsanız buna da diyecek birşeyimiz kalmaz.
Saygılarımla.
Onun bunun "başbakan"cılığını sorgulamak size düşmez. Başbakancılık siyasi forumlarda din olmaz demek de değildir, insanlara hakaret etmek de. Eğer SSS'nin yazdıklarına bende katılmıyorum içerikli yorumumu siyaset ile bağdaştırıyorsanız,eleştirimin SSSyi eleştirmeniz değilde ithamlarım olduğunu kavramıyorsanız,başbakancılığı ilahi"yatçı" gibi iğrenç ithamlara denk görüyorsanız buna da diyecek birşeyimiz kalmaz.
Saygılarımla.
Evet düşer, ben bu ülkede yaşayan bir vatandaşsam bana düşer, kullanacağım kelimeler size ağır gelebilir ama gerçek odur, şahsen görmemizlikten gel deyimiyle yaşayan bir birey değilim, gördüğüm kadarıyla bu fikri bana aşıladığınıza göre siz böyle bir hal içerisindesiniz, Allah kolaylık versin....
Vesselam....
04-02-2010, 08:23
Evet düşer, ben bu ülkede yaşayan bir vatandaşsam bana düşer, kullanacağım kelimeler size ağır gelebilir ama gerçek odur, şahsen görmemizlikten gel deyimiyle yaşayan bir birey değilim, gördüğüm kadarıyla bu fikri bana aşıladığınıza göre siz böyle bir hal içerisindesiniz, Allah kolaylık versin....
Vesselam....
İşine geleni alıntılamak böyle birşey olsa gerek. Ya da defalarca tekrarlasam da algılayamamak. Belki bu sefer anlayabilirsiniz bir umut; Sağa sola hakaret etmek,İlahi-yatçı gibi iğrenç ithamlarda bulunmak,bu konularıda önceki yorumlarınıza binahen "gırgır"a çevirmek başbakancılık ise diyecek birşeyim kalmaz.
İşine geleni alıntılamak böyle birşey olsa gerek. Ya da defalarca tekrarlasam da algılayamamak. Belki bu sefer anlayabilirsiniz bir umut; Sağa sola hakaret etmek,İlahi-yatçı gibi iğrenç ithamlarda bulunmak,bu konularıda önceki yorumlarınıza binahen "gırgır"a çevirmek başbakancılık ise diyecek birşeyim kalmaz.
İnsanın sözleri kişiliğinin aynasıdır.
Teşekkürler....................................... ...............................:güzel::saygılar:
İşime geldiği gibi konuştuğumu zannetmiyorum, Şükür ki sizin gibi algılıyamama gibi bir yeteneksizliğim yok, madem söylediğim laf hakaret boyutunda ki değil böyle bir haraket tarzında zaten hemen siliniyor mesajlar, benim anladığım kadarıyla siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz, ne konuştuğunu bilmeyen bir insanada ben bişeyler öğretecek yada söyliyecek değilim, Allah yolunuzu açık etsin....
İnsanın sözleri kişiliğinin aynasıdır.
Teşekkürler....................................... ...............................:güzel::saygılar:
Çok doğru söylemişsin, sizin yazdıklarınıza bakıncada ne gibi bir kişiliğiniz oludğu AŞİKÂRDIR???
Erhan KARACA
04-02-2010, 22:12
Çok doğru söylemişsin, sizin yazdıklarınıza bakıncada ne gibi bir kişiliğiniz oludğu AŞİKÂRDIR???
Kapak denilen şey bu olsa gerenk (:
Sayın Murat (özgün_irade) Bey'e katılıyorum.. Burası tartışma forumu olamaz.. Sonra Birilerinin azgına sakız oluyoruz Ak parti İrtica-i eylemlerin odagı yok dini siyasete siyaseti dine karıştırıyor.. Sayın Cumhuriyet başsavcısı çıkıp der ak parti forumda böyle böyle oluyor.. ilk davada dedikleri ortada bunları neden demesinler.. Din ile Siyasetin ayrılması konusunda bazen hak vermiyor da degilim acıkcası İnönü Zihniyetine..
Körler Sagırlar Birbirini agırlar Konusuna gelince.. Buraya İnsanlar Dini konuda kendilerine birşeyler kazanmak için gelmiyor.. Eger siz Din tartışacaksanız www.Sahadetforum.com (http://www.Sahadetforum.com) 'u tavsiye ederim (:
Bi de şunu belirtmek istiyorum.. Buraya gelen dini egilimleri fazla olmayan Ak partililer de olabilir (mesela Sinan Çetin gibi, Ertugrul günay gibi.. Vebenzeri tarzda) emin olunki bu platformda bu tip tartışmalar Ak parti alehine olacaktır.. Artık Yönetimin bu konuya geniş Çapta el atması gerekir diye Düşünüyorum..
Sevgi ve Saygı ile..
Kapak denilen şey bu olsa gerenk (:
Sayın Murat (özgün_irade) Bey'e katılıyorum.. Burası tartışma forumu olamaz.. Sonra Birilerinin azgına sakız oluyoruz Ak parti İrtica-i eylemlerin odagı yok dini siyasete siyaseti dine karıştırıyor.. Sayın Cumhuriyet başsavcısı çıkıp der ak parti forumda böyle böyle oluyor.. ilk davada dedikleri ortada bunları neden demesinler.. Din ile Siyasetin ayrılması konusunda bazen hak vermiyor da degilim acıkcası İnönü Zihniyetine..
Körler Sagırlar Birbirini agırlar Konusuna gelince.. Buraya İnsanlar Dini konuda kendilerine birşeyler kazanmak için gelmiyor.. Eger siz Din tartışacaksanız www.Sahadetforum.com (http://www.Sahadetforum.com) 'u tavsiye ederim (:
Bi de şunu belirtmek istiyorum.. Buraya gelen dini egilimleri fazla olmayan Ak partililer de olabilir (mesela Sinan Çetin gibi, Ertugrul günay gibi.. Vebenzeri tarzda) emin olunki bu platformda bu tip tartışmalar Ak parti alehine olacaktır.. Artık Yönetimin bu konuya geniş Çapta el atması gerekir diye Düşünüyorum..
Sevgi ve Saygı ile..
Yok kardeş, ele atmak bir yana birde haksız çıkıyorum bu konuda, bu forum nerdeyse açıldı açılalı üyesiyim,ilk defa bir yöneticiyle diyoloğa girdim,nedeni sırf bu konunun uzantısı. Baktım olmuyor, problem değil siteyi terkederim gider.
EpiVaTeS
04-03-2010, 00:37
Cum.Svsını bilmem ama Zürriyetsiz muhabirleri demişti...
Az başım ağrımadı...;D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.