Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Dershaneler kapatılmalı mı?
Terennüm
10-08-2012, 18:56
Sizce Dershaneler kapatılmalı mı? yoksa kapatılmamalı mı? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..
Necip Fazıl
10-08-2012, 19:56
Valla dershanelerin bir zararını gören varsa söylesin...
İyi bir muhasebe yapılarak dershaneler kapatılmadan da bir çözüm bulunabilir sanırım...
Başbakanın bir bildiği vardır desemde yinede bu konuda tam karar verebilmiş değilim vesselam...
Hayırlısı ne ise o olsun...
Ertuğrul ÖZGÜL
10-08-2012, 21:02
Bence kapatılmalı...
manifesto
10-08-2012, 23:40
Özel teşebbüse sınırlama getirilemez.
Yani yasal olarak bunu yapmaya yetkili değil iktidar
Ancak gerekliliği azaltırsa dershaneler kendiliğinden kapanır.
Bugün Anadolu Öğretmen Lisesi müdürü ile uzun bir sohbetim oldu
İsmini vermeyeyim
Hocam diyor
SABAH bir ücretli öğretmen onaylıyorum
Öğlen onun yerine başkası geliyor onu iptal ediyorun
Diğerini onaylıyorum
Ardından yine ertesi gün aynı şeyler
Anadolu Öğretmen lisesi en iyi liselerden ücretli öğretmenler dolu
MEB öğretmenlerinin çoğu geçen hafta yan alanlarına geçtiler
4+4+4 den dolayı ilköğretim olan okullarda branş hocası kalmadı
Dışarıdan toplamaya çalışıyorlar
Sınıf öğretmeni de bulamıyorlar
Emekli olmuş dinazorları yeniden ücretli olarak işe alıyoruz
Durumu kurtarma adına
İktisatçıları ücretli öğretmen olarak atıyorlar
MEB kendi işini beceremiyor içine etmiş
Kalkmışlar aynaya bakmadan dershanelerle uğraşıyorlar
Müdür diyor yahu sen bana tebeşir bile almazken kalkıp özel okullara öğrenci başına 2 bin tl vereceğim diyorsun
Madem bu kadar çok paran var önce kendi okullarını ihya et
Siz adam gibi iş yapamayın
Eğitimin içine edin
Kabahati faturayı dershanelere kesin
Yemezler
Yıldırım
10-08-2012, 23:45
Çocuğunun eksiğini gidermeye çalışan veliler bir şekilde özel ders yada başka bir şekilde çocuğuna ekstra eğitim aldıracaktır.Gördüğümü zannettiğim dershanelerin geleceği şöyle;Hiçbir şey gözükmüyor :)Bu konuda çok ciddi endişelerim var.
BeldeiTAYYIBe
10-09-2012, 02:10
Türkiyede adeta bir dershane istilasi var.
Bu durum Türkiyenin okullarinin aynasidir aslinda.
Ben dershaneleri elestirmekten ziyade bu duruma sebep olan egitim sistemine veryansin ediyorum. Cünkü herseyde oldugu gibi arz taleb meselesi mevcut. Eger bu milletin evladi taleb etmeseydi bu kadar dershane sayisi zaten olmazdi.
Fakat ak parti döenminde egitim alaninda olumlu gelismeler oldu.
Belkide dershanelerin kapatiliyor olmasi egitimde yapilmasi beklenen bir reformun ayak sesidir...lakin somut veriler yok elimizde.
Modern ve cagdas bir ülkede dershanelerin yeri olmamali.
Cünkü devlet mükellef oldugu en kaliteli egitimi vermekle yükümlüdür.
Ama gün itibariyle henüz bu seviyede olmadigimiz apacik ortadadir.
Bu minvalden,
asil cevap bekleyen soru,
dershaneler kapatilsinmi yerine,
dershaneler niye mevcut?
Bakalim mevlam neyler...neylerse güzel eyler.
Muhammed Esed
10-09-2012, 02:21
Sokaklarda 30 kiloluk çocuğun sırtında 10 kiloluk çanta görmek istemiyorum. Bir enstrüman çalmayı dahi bilmeyen , bir spor dalıyla uğraşmayan ve dünyadan bi haber yaşayan bir nesil yetişmesini istemiyorum. Dersaneler öğrencilerin en değerli yaşlarındaki en değerli zamanlarını katlediyor.
Hala türkçe matematik çözdürerek iyi öğrenciyi belirlemeye çalışan bir zihniyet var. Üniversite birincilerine bakın adamlar birinci olmuşlar ama dünyalarından vazgeçmiş bir halleri var.
Kesinlikle kapatılmalı. Devlet ya dersaneyi kapatsın ya okullarını .
Terennüm
10-09-2012, 10:14
Okullardaki eğitim sisteminin eksikliğini gideren dershanelrin kapatılması okullarıın eksikliğini giderecekse tez zamanda kapatılmalı..dershaneler kapanıp Anadoludaki gençler özel okullarda özel paralı ders alan burjuva evlatlarına yem edilecekse bu vebalde bu hükümete yeter..
Bu dershaneler Anadolu gencinin sınıf atlamsına vesile olan bir araçtır..Bunlardan rahatsız olması gereken birileri varsa onlarda Ulan Öküz anadolulu sanamı kaldı bu ülkeyi kurtarmak git köyünde çiftçilik yap amaelelik yap diyen zihniyettir.Bu mevzuda Başbakanımızın Özel bir Hastene açılışında (özel kuruluşlar olan)Derhaneler kapatılacak demesi ise ayrı bir gariptir.
Yıldırım
10-09-2012, 10:54
Okullardaki eğitim sisteminin eksikliğini gideren dershanelrin kapatılması okullarıın eksikliğini giderecekse tez zamanda kapatılmalı..dershaneler kapanıp Anadoludaki gençler özel okullarda özel paralı ders alan burjuva evlatlarına yem edilecekse bu vebalde bu hükümete yeter..
Bu dershaneler Anadolu gencinin sınıf atlamsına vesile olan bir araçtır..Bunlardan rahatsız olması gereken birileri varsa onlarda Ulan Öküz anadolulu sanamı kaldı bu ülkeyi kurtarmak git köyünde çiftçilik yap amaelelik yap diyen zihniyettir.Bu mevzuda Başbakanımızın Özel bir Hastene açılışında (özel kuruluşlar olan)Derhaneler kapatılacak demesi ise ayrı bir gariptir.
Bana kalırsa dershaneler eğitim sisteminin bir açığını değil sınav sisteminin bir açığını kapatmakta...herkes çok iyi türev-integral sorusu çözecek diye bir kaide yok.Bence yapılmak istenen değişiklik sınav sistemine yöneliktir.Belki her üniversite kendi sınavını yapacak yada ortak bir sınavda aranan şey bilgi ve iyi soru çözme değil mantık ve zeka olacaktır.Dershaneler kapandıktan sonra sınav sistemi olduğu gibi kalacaksa işte o zaman dediğiniz gibi bu milletin evlatları burjuvaya yem edilebilir.Eğitimde dönüşümler her zaman sancılı olur...umarım yanılıyorumdur.
Terennüm
10-09-2012, 10:57
Peki sınav sistemi kalktı diyelim.Nasıl bir sistemle öğrenci seçilecek?
Yıldırım
10-09-2012, 11:16
Peki sınav sistemi kalktı diyelim.Nasıl bir sistemle öğrenci seçilecek?
Herkesin Boğaziçi Üniversitesinde okuma gibi bir hakkı olmadığına göre bir şekilde bir puanlama sıralama şart olacaktır.Korkum şu ki:Okunan liseler ve öğretmenler üzerinden öğrenci dosyasından bir puanlama yapılabilir.Hatta bir "olgunluk sınavı" tutturulmuş gidiyor.Bu sınavın böyle birşey olduğunu düşünmek istiyorum yoksa istediğimiz kadar ismini değiştirelim sınavlarda türev-integral-tarih,coğrafya çıkacaksa veliler çocuklarına özel ders aldıracaktır.Sistemin iyi işleyeceğinden yola çıkaraksak öncelikle böyle bir ihtiyacın ortadan kaldırılması gerekiyor.Öğrenci üzerinde bir öğretmen değerlendirmesi olacaksa buda ciddi bir şekilde öğrencilere torpil yapılmasına fırsat verecektir.Yetkiyi ne kadar yayarsanız kontrolüde o kadar zor olacaktır.Biz böyle konuşuyoruz ama belkide çok farklı bir sistemle karşımıza çıkacaklar.
Kendimden yola çıkarak genel bir eleştiri yapmak istiyorum;ben bugün üniversite 1. sınftayım Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler okuyorum.Lise benim için zaman kaybından başka birşey olmadı.Lisede öğrendiğim tek şey okul ve ilçe temsilciliği yaptığım sırada kürsüde heyecanlanmadan konuşmaktan başka birşey olmadı(onuda kendi çabalarımda yaptım kimse burak gel okul başkanı ol demedi) .Şuan lise1'e başlamış Burak'ı alsak getirsek üniversite 1. sınıfa koysak şu an ki halimden daha iyi okuyacağından eminim.. liseler bomboş tamamen 4. yılın sonunda yapılacak sınava odaklanmış bir durumda milletin vaktinin çalındığını düşünüyorum.
Kendi çocuğum olsa bu sistemde okutmam.
Terennüm
10-09-2012, 11:18
Tam bir muamma...
Dershanelerin kapatılması öyle söylenildiği gibi kolay olmayacaktır,olamazda.Dershanelerde dönen bütçeler ve oradan ekmek yiyenlerin sayısı hiç azımsanmayacak kadar.Ayrıca özel okula dönsün döndürün demekte olmaz,bunu ha deyince yapmak mümkün değil.Kapatılacaksa bile önümüzdeki 5 yıldan önce mümkün değil .
Terennüm
10-09-2012, 11:23
Ayrıca Dershaneler kapatılınca orada istihdam olunan personel nasıl değerndirilecek?Bu işssizlik olarak geri döner mi? Bir taraftan müteşebbisleri cesaretlendirip diğer taraftan buaraları kapatmak ??
Yıldırım
10-09-2012, 11:32
Sistemin ilk değişim sinyalleri eğitimin özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalarla gündeme gelmişti.Dershaneler bu kadar rahat olduğuna göre bir garantörleri vardır herhalde...
Yoksa geçen gün birikimlerimizden faydalansınlar diye açıklama yapmazlar aç kalacağız diye bağırırlardı.
Bana kalırsa özel okul açma yolları kolaylaştırılacak ve dershanelere bu imkan öncelikli olarak sağlanacaktır.
Terennüm
10-09-2012, 11:37
Dershaneler Özel okullara çevrilecekse bu okullar bedava mı olacak? Değişen ne?
Terennüm
10-09-2012, 11:38
3bin lira dershane parası veremeyen veliler 15bin lira özel okul parası nasıl verirler?
Gönülden
10-09-2012, 11:39
Öncelikle dershanelerin varlık sebebi sınavlar.. sınav sistemi ve öğrencilerin bir üst düzey eğitim kurumuna geçişiyle ilgili gerekli düzenlemeler yapılırsa dershanelere ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum..hatırlıyorum öncesinde dersane deyince ünüersiteye hazılık akla gelirdi ama sınavlar her kademeye yayıldıkça lise, ortaokul, şimdilerde artık ilk okul...
Okullar benim ve birçok kişinin gözünde sadece diploma veren,sınav kazanmaya katkısı olmayan bir algı yaratıyor malesef..
Açıkçası okul deyince içi dolu bir kurum aklıma gelsin istiyorum ve bence dersaneler kapatılmalı
Yıldırım
10-09-2012, 11:45
Dershaneler Özel okullara çevrilecekse bu okullar bedava mı olacak? Değişen ne?
Buda sessiz sedasız dönüşümün karşılığı olabilir.
Bu kapatılma kararına neden dershaneler sıcak bakıyor?
Mevcut statülerini bir üst kademeye taşıyamayacaklarsa ne den bu kadar rahatlar?
Bir çıkarları var demek ki...
Değişeni göremiyorum ve başta da dediğim gibi çok endişeliyim.Kaş yapayım derken göz bile çıkarabilirsiniz ama hükumette bu kadar rahat ve kararlı olduğuna göre de vardır bir bildikleri demeyeceğim.Vatandaşın kafası karışık veliler "şimdi biz ne yapıcaz" diyor?Nasıl olacak diyor?Bende diyorum :)
Anca niyet okuyup fikir yürütebiliriz.Hükumetimizin bu konuda ki gizemli tavrı açıkcası beni rahatsız ediyor.
Supraliminal
10-09-2012, 13:58
Dershaneler kapatılmaz.
Boşuna dil döküyoruz.
Kapatılırsa da özel okulları zaten en tembel öğrenci bile kazanabiliyor.Madem özele teşebbüsü arttıracaklar bi düzenleme getirip özel okullara sınırlama maheyetinde ücret düşürmeye gidilebilinir.
Diğer türlü zaten bi işe yaramaz kapatılması.
Adem abinin dediği gibi,dershaneye güç yetiremeyen özel üni.'ye veya özel okullaramı güç yetirecek??
O yüzden gündemi meşgul edecek kadar temeli sağlam bir uygulama olduğunu düşünmüyorum.
Eğitim sisteminde daha medeni değişimler yaratacak girişimlerde bulunmak,bunların üzerinde çabalamak ve vaktimizi bu yönde harcamak daha makbuldür.
Bu konuşulan uygulama sadece vakit öldürür daha ilerici ve neticesi daha yararlı olabilecek projeler bekleriz AK Parti'den.
Özgür Suriye
10-09-2012, 17:35
Kapatılsın.
manifesto
10-09-2012, 22:13
Dershaneler kpatılsın diyen arkadaşlardan kaçınız üniversite mezunu?
Okuduğu üniversiteye acaba dershanesiz hzırlanmış olsaydı yerleşebilir miydi?
Merak ediyorum
Ayrıca Dershanecilerin Dershanelerin kapatılmasına SICAK BAKTIĞI gibi bir iddia da doğru değil.
Gündemi pek takip edemiyoruz sanırım
Özel Dershaneler Birliği başkanının açıklamasını ve büyük dershane gruplarının son açıklamalarını takip edin yeterli.
Ben bu sistemin içindeyim
Aaa kapatılsak iyi olur diyen bir tane dershaneci yok
Özel okul ise zaten mevcut
Özel okullar sinek avlarken kontenjanlarını dahi dolduramuyorken mevcut özel okullara öğrenci veremezken herkesi özel okul açmaya davet etmek avaneliktir.
Dershaneler sanıldığı gibi zenginlerin değil ortadirek vatandaşım hizmetindedir.
Yoksa zengin olan zaten özel koleje yıllık on - onbeş bin tl ile çocuğuna en üst düzeyde eğitim aldırıyor.
İki Üçbin TL ile özel okular ayakta kalamaz,ancak dershaneler çarkını çevirebilir bu para ile.
Kaldı ki sen işini iyi yaparsan insanlar çocuğunu dershaneye zaten göndermez
Okullar açılalı neredeyse iki ay oldu seçmeli ders ve bir çok bıranş dersi hala BOŞ geçiyor..
Müdürler kafayı yiyecek vaziyette.
Erdoğan dershaneleri hedef almaktan vazgeçmeli bence.
Özel teşebbüse karşı böyle HEDEF alıcı yaklaşımlar doğru değil.
İnsanlar ister KURS açar ister MÜZİK okulu İSTER BALE kursları..
SANANE?
BlueMoon
10-09-2012, 22:44
bence de kesinlikle kapatılmalı
çünkü parası olan var olmayan var. parası olan okuyacak ve parası olmayan okumayacakmı ? onun hakkı değilmi ?
sadece sınavı kazandırmaya endeksli eğitim sistemi ile ülke ileriye gidemez. uzun vadede evlatlarımıza bilgi yatırımlarını sağlamalıyız. eğitim sistemini en üst seviyeye taşımanın ilk adımı olarak görüyorum dershanelerin kaldırılmasını
destekliyorum ve hayata geçmesi için adeta sabırsızlanıyorum.
Kalkınma
10-10-2012, 23:18
Bence kapatılmamalı
evet arkadaşlar dershane hali muamma çünkü binlerce öğrenci üniverste hayaliyle dershaneye gidiyor.okuldaki eğitimler yetersiz.
Terennüm
10-15-2012, 15:36
Allah biliyor ya günlerdir kafamda iki konu dönüp duruyordu.
"Müslümanların bir tuzakla imtihanını" yazacaktım ki Başbakanındersanelerle ilgili çıkışı geldi.
İyi ki de gelmiş çünkü şu malum film konusunu Yusuf Güleker Beyefendi öylesine güzel değerlendirmiş ki (http://www.haberaktuel.com/amerika-nin-ve-islam-aleminin-bir-filmle-imtihani-yusuf-guleker-yazisi-1912.html)üzerine laf etmek laf-ı güzaf olur…
Bütün samimiyetimle söylüyorum; vaktiniz dar ise bu yazının devamını okumayı bırakın ve o müthiş değerlendirmeyi okuyun…
Gelelim Dershaneler meselesine;
Peşinen söyleyeyim; bu eğitim sisteminde en az 10 yıllık gelecekte dershaneleri fiilen kapatmak mümkün değil.
4+4+4 sisteminde şu an ilk kademe dördüncü sınıfta okuyanlar üniversiteye girene kadar sınavsız üniversiteye girmek birkaç il dışında teknik olarak mümkün olmayacak.
İddia ediyorum; en az 50 ilde liseleri kapatın, dershaneler açık kalsın, LYS başarısı değişmez! Ama, dershaneleri kapatırsanız o 50 ilde başarı yüzde 90 düşer…
Bu nedenle sınavsız üniversiteye giriş mümkün olmadıkça fiilen dershaneleri kapatamazsınız…
Peki, bunu hükümet bilmiyor mu? Elbette ki biliyor ama önünde kritik iki seçim var.
Bu seçimler öncesi kendince pazarlık şartları oluşturuyor.
Özellikle sivil anayasa sözü verip, yeni Anayasa'yı (fiilen) rafa kaldıran hükümetimiz yaman hırsız misali "Dershaneleri kapatırım ha!" diyerek kendisine destek vermeye mecbur bırakabileceğini düşünüyor.
En kibar tanımıyla cibilliyetten yoksun bir politik hamle…
Tahminim o ki; Başbakanın yüksek sesli pek çok çıkışında olduğu gibi bu çıkışı da uzunca bir süre havada kalacak.
O nedenle işin teknik boyutunu kısa tutarak bir iki noktada uyarımızı yapalım.
Her şeyden önce PKK ve uzantıları zaten on yıla yakın süredir Doğu ve Güneydoğu illerimizde dershaneleri kapatmaya, kapattırmaya çalışıyorlar. Çünkü dershaneler dağa çıkmanın karşısındaki tek alternatif umut.
Bu minvalde her gün şehit haberleriyle yüreğimiz yanarken, terörü durdurma konusunda kimsenin bir umudu yokken, yıllardır umut veren, insan yetiştiren, üniversiteye gönderen, gençlerimizi terör ateşinden kurtaran dershaneleri kapatmak niyeti bile "kimse kusura bakmasın" terör hizmet etmek olacaktır.
İkinci husus ise çocukları için tek gelecek umudu okutmak olan milyonlarca dar gelirli Anadolu insanınınelinden bu umudu almaya kimsenin gücü yetmez.
Açacak olursak ülkenin eğitim kalitesi homojen olmadığı sürece (ki çözümü on yıllar alır) Anadolu insanı çocuğunu rekabet koşullarına ancak dershane ile hazırlayabiliyorken bu ihtiyacı yok sayamazsınız.
Seçim pazarlığı uğruna yok saymaya kalkarsanız "kim gücenirse gücensin" çıkışının cevabını alır size hayır duaları eden halkı da, o dualarla yolunuzu açan Hakk'ı da gücendirirsiniz…
Adem Meleke
manifesto
10-15-2012, 18:07
Allah biliyor ya günlerdir kafamda iki konu dönüp duruyordu.
"Müslümanların bir tuzakla imtihanını" yazacaktım ki Başbakanındersanelerle ilgili çıkışı geldi.
İyi ki de gelmiş çünkü şu malum film konusunu Yusuf Güleker Beyefendi öylesine güzel değerlendirmiş ki (http://www.haberaktuel.com/amerika-nin-ve-islam-aleminin-bir-filmle-imtihani-yusuf-guleker-yazisi-1912.html)üzerine laf etmek laf-ı güzaf olur…
Bütün samimiyetimle söylüyorum; vaktiniz dar ise bu yazının devamını okumayı bırakın ve o müthiş değerlendirmeyi okuyun…
Gelelim Dershaneler meselesine;
Peşinen söyleyeyim; bu eğitim sisteminde en az 10 yıllık gelecekte dershaneleri fiilen kapatmak mümkün değil.
4+4+4 sisteminde şu an ilk kademe dördüncü sınıfta okuyanlar üniversiteye girene kadar sınavsız üniversiteye girmek birkaç il dışında teknik olarak mümkün olmayacak.
İddia ediyorum; en az 50 ilde liseleri kapatın, dershaneler açık kalsın, LYS başarısı değişmez! Ama, dershaneleri kapatırsanız o 50 ilde başarı yüzde 90 düşer…
Bu nedenle sınavsız üniversiteye giriş mümkün olmadıkça fiilen dershaneleri kapatamazsınız…
Peki, bunu hükümet bilmiyor mu? Elbette ki biliyor ama önünde kritik iki seçim var.
Bu seçimler öncesi kendince pazarlık şartları oluşturuyor.
Özellikle sivil anayasa sözü verip, yeni Anayasa'yı (fiilen) rafa kaldıran hükümetimiz yaman hırsız misali "Dershaneleri kapatırım ha!" diyerek kendisine destek vermeye mecbur bırakabileceğini düşünüyor.
En kibar tanımıyla cibilliyetten yoksun bir politik hamle…
Tahminim o ki; Başbakanın yüksek sesli pek çok çıkışında olduğu gibi bu çıkışı da uzunca bir süre havada kalacak.
O nedenle işin teknik boyutunu kısa tutarak bir iki noktada uyarımızı yapalım.
Her şeyden önce PKK ve uzantıları zaten on yıla yakın süredir Doğu ve Güneydoğu illerimizde dershaneleri kapatmaya, kapattırmaya çalışıyorlar. Çünkü dershaneler dağa çıkmanın karşısındaki tek alternatif umut.
Bu minvalde her gün şehit haberleriyle yüreğimiz yanarken, terörü durdurma konusunda kimsenin bir umudu yokken, yıllardır umut veren, insan yetiştiren, üniversiteye gönderen, gençlerimizi terör ateşinden kurtaran dershaneleri kapatmak niyeti bile "kimse kusura bakmasın" terör hizmet etmek olacaktır.
İkinci husus ise çocukları için tek gelecek umudu okutmak olan milyonlarca dar gelirli Anadolu insanınınelinden bu umudu almaya kimsenin gücü yetmez.
Açacak olursak ülkenin eğitim kalitesi homojen olmadığı sürece (ki çözümü on yıllar alır) Anadolu insanı çocuğunu rekabet koşullarına ancak dershane ile hazırlayabiliyorken bu ihtiyacı yok sayamazsınız.
Seçim pazarlığı uğruna yok saymaya kalkarsanız "kim gücenirse gücensin" çıkışının cevabını alır size hayır duaları eden halkı da, o dualarla yolunuzu açan Hakk'ı da gücendirirsiniz…
Adem Meleke
Aynen güzel tespitler olmuş.
Bir kaç şey daha ekleyeyim
Özellikle Erdoğan gariban edebiyatını çok yaptı
Anadoluda dar gelirli vatandaş son parasını da dershanelere harcıyormuş
Ve bu yüzden mağdurlarmış
Peki gariban vatandaş senin aklına DERSHANELER söz konusu olunca mı aklına geldi?
Diye sormazlar mı adama
Sen o dar gelirli vatandaşa her ay 100 milyon elektirik faturası gönderirken bir bardak benzini 5 liraya satarken 700 milyon asgari ücret vererek garibanın üzerine çökerken bu gariban vatandaş anadolunun dar gelirli halkı aklına hiç gelmez mi ki dershaneler söz konusu olunca gözlerin atlıyor?
Bu tarz ben yaparım olur dayatmaları ile bir netice alınamaz
10 yıldır yeni anayasa muhabbeti
10 yıldır asgari ücret muhabbeti
Artık son bulmalı
İnsanları mağdur ederek reform yapılmaz,tam tersine mağduriyetler giderilsin diye reform yapılır.
Halk artık karizma değil hizmet bekliyor reform bekliyorken arabayı bir sağa bir sola kırmanın anlamı yok.
Hakans22
10-16-2012, 18:54
para tuzağı başka bişey değil
Özgür Suriye
10-16-2012, 18:59
para tuzağı başka bişey değil
Ayrıca Deshaneler kapatılacak diye Cemaatçiler neden bu kadar ağlaşıyorlar ki?
Bu heriflerin başka gelir kaynakları yok mu?
Bunlar garip gurabayı hiç mi düşünmezler?!
Bunların para kaynakları kesilmesin diye, dar gelirli insanların kaz gibi yolunmasına göz mü yumalım yani?!
BeldeiTAYYIBe
10-16-2012, 20:37
Peki gariban vatandaş senin aklına DERSHANELER söz konusu olunca mı aklına geldi?
Diye sormazlar mı adama
Sen o dar gelirli vatandaşa her ay 100 milyon elektirik faturası gönderirken bir bardak benzini 5 liraya satarken 700 milyon asgari ücret vererek garibanın üzerine çökerken bu gariban vatandaş anadolunun dar gelirli halkı aklına hiç gelmez mi ki dershaneler söz konusu olunca gözlerin atlıyor?
Artık son bulmalı
İnsanları mağdur ederek reform yapılmaz,tam tersine mağduriyetler giderilsin diye reform yapılır.
Halk artık karizma değil hizmet bekliyor reform bekliyorken arabayı bir sağa bir sola kırmanın anlamı yok.
Cok ayip ediyorsunuz.
ne demek gariban edebiyati cok yapti?
R.T. Erdogan Cümhuriyet tarihinde gelip gecmis en büyük fakir fukara ve garib guraba babasi. Eger bunda süphe ediyorsaniz bu adami hic tanimamissiniz demektir.
Su dershaneler mevzuu üzerinden abaliya vurmanin anlami yoktur.
Evet...dershaneler meselesi tartismaya acik ve avantaji ve dezavantaji olan bir konudur.
Lakin yapilan bunca hizmeti elimizin tersiyle iterek vefasizlik yapmak bizlere yakismaz.
ak sevda
10-16-2012, 21:02
Diye sormazlar mı adama
Artık son bulmalı
haklısınız kardeşimi dershaneye göndermek için kendimizden çok fedakarlık yaptık tabi ondan da bekledik.
maalesef 2. sini dershaneye gönderemedik mal mal okula gidip geliyor okullar açıldığı günden bu yana doğru düzgün bir ders işlememiş.
lisede olmasına rağmen öğretmen açığı var
dershaneler kapatılıp özel okullara yatırım yapılacağına onlar açık kalsın devlet okuluna gidenler mağdur edilmesin.
her gün veli toplantısı adı altında para toplanılıyor. kayıt parası kalktı diyorlar ama para vermeyene kadar bir ton sorun çıkartılıyor.
devlet okullarındaki eğitimin kalitesinin arttırılması şart
böyle giderse yeni nesil başıboş ve dünyadan bıkmış olarak yetişecek
Çünkü hayatımız 3 saate sıkıştırılmış diyorlar.
Ama bu eğitimle nasıl
Kavramları izah etmekten naçizane yoruldum ! Yazarlar saçmalamaktan yorulmadı !
Bir Provokasyon oluyor ! ''Domino etkisi'' bağlamında kontrolsüzce sağa sola saldırıp zararverenlerin yaptıkları anarşidir ! Doğru değildir ! İslami değildir ! Diyoruz ! Yazarlarda kalkıyor Batı ağzıyla alakasız şekilde cihadsız bir din algı yanlışlığına düşüyorlar ! ne Yazık ! Sadece linkteki Savunma Cihad'ı kavramına cevap yazsak buraya sığmaz ! Lakin bu forum yeri değil !!! Allah c.c. Akıl fikir versin !
MEÇHUL ADAM
10-17-2012, 02:39
Dershanelerin kapatılması olayı AKP teşkilatında sıkıntı yaratabilir.Çünkü dershanelerin büyük bir kısmı Fethullah Gülen cemaatine aittir.Onlar isterler mi ki bu dershanelerden gelecek gelirlerinin kesilmesini?...
Sıkıntı var.AKP'inin içi çok yakında kaynayabilir...
Necip Fazıl
10-17-2012, 02:41
Dershanelerin kapatılması olayı AKP teşkilatında sıkıntı yaratabilir.Çünkü dershanelerin büyük bir kısmı Fethullah Gülen cemaatine aittir.Onlar isterler mi ki bu dershanelerden gelecek gelirlerinin kesilmesini?...
Sıkıntı var.AKP'inin içi çok yakında kaynayabilir...
Kendinizi avutursunuz böyle...
MEÇHUL ADAM
10-17-2012, 02:46
Kendinizi avutursunuz böyle...
Eh, Halep ordaysa arşında burdadır.Bekleyin göreceksiniz feryatları...
Necip Fazıl
10-17-2012, 02:49
Eh, Halep ordaysa arşında burdadır.Bekleyin göreceksiniz feryatları...
Tamam da seçimden hemen sonra neden ortalardan kaybolan hep siz oluyorsunuz acaba... :)
Şimdi seçime daha var bol bol konuşun böyle boş boş rahat rahat... :)
Terennüm
10-17-2012, 12:19
Ayrıca Deshaneler kapatılacak diye Cemaatçiler neden bu kadar ağlaşıyorlar ki?
Bu heriflerin başka gelir kaynakları yok mu?
Bunlar garip gurabayı hiç mi düşünmezler?!
Bunların para kaynakları kesilmesin diye, dar gelirli insanların kaz gibi yolunmasına göz mü yumalım yani?!
Sana bir fıkra ile cavap vereyim umarım anlarsın..
Adamın biri kurulmuş köşeye sallıyormuş:
‘Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a yakarmış, Yarabbi bana bir kız evlat ver, sonra onu sana kurban edeyim.’
Duası kabul olunmuş, Allah bir kız çocuk vermiş, adını Ayşe koymuş, çocuğun yaşı kurbanlık çağa gelince Hazreti Davut kızı yatırmış, tam kurban edecekken, gökten Azrail çıkagelmiş; ‘Al bu keçiyi, kızı bırak keçiyi kurban et’demiş.
Adamın anlattıklarını cehaletine sinirlenerek dinleyen biri dayanamamış:
‘Yahu demiş hangi birini düzelteyim, hangisinden başlayayım ki? Bir kere Hazreti Davut değil, Hazreti İbrahim, kız değil erkek, adı Ayşe değil İsmail, gökten inen Azrail değil Cebrail, getirdiği de keçi değil koyun.’”
manifesto
10-17-2012, 23:19
Cemaat dershanelerin kapatılmasından rahatsız olmaz
Evet ilk etapta tepki duyulabilir
zaten hemen hemen her ilde ilçede koleji var
Aksine Hükümet sen koleji kur ve sana öğrenciyi de parasını da ben göndereceğim diyor.
Sorun kolejlerin 10 bin tl olan eğitim ücretleri
Dershaneler 2-3 bin tl ile bu işi halledebiliyordu
Yeni dershaneleri açarken zaten okul olmaya müsait müstakil binalar seçiliyordu uzun süredir
Bu geçiş döneminde maddi durumu olmayan kolejleşemeyen bir çok dershane kapanacak
Asıl darbeyi onlar yiyecek
Eğitim kalitesi artmadan ve geçiş için koşullar hazırlanmadan kapatma yapılması zaten beklenmemeli
Şuanda Dershanelere yazı geldi
Kaç öğrencin var kaç öğretmenin var
Binan okul olmaya müsait mi gibi anket ve araştırma yazıları geldi
Süreç işliyor
yeni bir eğitim kaliteli eğitim için dershaneler katılmalıdır
işletme42
10-18-2012, 00:41
kapatılsın desem insanlar buradan birazda olsa bi egitim alıyorlar kapatılmasın desem ne kadar egitim alınsa da sonuç itibariyle iş kişinin kendisinde bitiyor bundan dolayı kararsızım bu konu çok çelişkili ama dershanelerde temel bilgiler alınabilir ve kişi geri kalanı kendisi tamamlaması adına güzeldir:)
Dersanelerin varlığı, sınav sistemindeki zorluğun gerektirdiği eğitimle, devlet okullarında verilen eğitim arasındaki uçurumdan doğmuş bir gerekliliktir...
Aynı zamanda öğrencilerin kendilerini koydukları hedeflerin zorluğu nisbetindede duyulan bir ihtiyaçtır...
Anadolu liseleri şöyle dursun fen liselerine giden öğrenciler dahi dersane eğitimine hedeflerindeki zorluk nisbetinde belkide daha fazla ihtiyaç duyuyorlar...
onun için meselenin kökenindeki hata sınav sistemidir...
sonraki hata öğretmenlerin kalitesizliği...
sonraki hata müfredatın tembelliği... vs vs böyle gider ...
Lakin atlanılan bir mesele olduğunu düşünüyorum
oda Türkiyenin genç nüfusu ve sınavsız geçiş söz konusu olduğunda talebi karşılayabilecek üniversite kapasitesi...
Hükumet bu hamleyi, üniversite ve bölümleri çoğaltarak duyulan gereksinimi karşılıyacak bir kıvama getirdiğini düşünüyor ve buna güveniyor..
Onun için üniversite ve bölümler çoğaldığında sınavsız geçiş belkide mümkün olabilecek onların nazarında...
Fakat dersane yapısı büsbütün kalkması mümkün değil,
çünkü rekabetle birlikte ihtiyaç duyulan uzmanlık alanları artıcak ve üniversite için olmasada sınav sistemi bir şekilde hayatımızın bir karesine yine nüfuz edicek..
bunların dışında özel okul mantığını doğru bulmuyorum, işte şahsımın kapanmamalı demedeki sebepte budur.
ne yani zengin kesimin çocukları özel okullarda daha iyi eğitim alıcak ve sınavsız geçiş sistemi söz konusu olduğunda onlar çok daha iyi bölümler ve meslekler edinirken,
fakir aileler mevcuttaki devlet okulları ilemi yetinecek??
bunun toplumsal bir sınıf farkı doğuracağını düşünüyorum ....
her ne kadar sınav sistemini yerin dibine soksakta biyerde sınavlar adalettir....
bütün bunların dışında...
ey dersaneleri cemaatin menfaat otakları görenler...
emin olun dersanelerin kapanmasında cemaatin bir zararı söz konusu bile olamaz çünkü türkiye genelinde kurulmuş bir dersane sistemi söz konusu ...
ve bu köklü sistemi en iyi kuran cemaattir. ve cemaatin bu sistemde lüzumlu gördüğü kısmı özel okul vs yapması çok daha kolay...
fakat cemaat bir tepki veriyorsa bu, kurumlarında eğitimin yanı sıra unutulan yada hiç kazanılmamış değerlerin hassasiyetlerin, hatırlatılması ve kazandırılması yönündede eğitim vermeyi ön plana aldığı içindir....
ve bu sebepte çok mühim bir sebeptir...
çünkü biz ne kadar bu dava şuurunu kabullenmesekte bu meydanlar temiz zihniyetli bir geleceğe muhtaçtır...
bu yönde gelecek nesillerin zihniyeti adına duyulan bu endişe,
şahsen benim hüsnüzanlar beslediğim Ak parti içinde önemli bir sebep ve endişe olmalı ama yazikki aksi söz konusu...
(Şahsi hayatım bu meseleye bir misaldir, bu noktalarda benim bilmediklerimi bildiren ve belkide uyanmama vesile olan ilk kurum, gittiğim dersanedir...)
cemaatin bu tepkisine aklı selim, dinini diyanetini bilen insanların art niyetli algılamaları söz konusu bile olamaz...
bu olsa olsa çetrefilli bir şeytani algı olabilir, bu ağa düşülmemesi naçizane tavsiyemdir...
Terennüm
11-12-2012, 12:13
Bugün twitterda 19:00/20:30 arasında #dershanemolmasaydı (https://twitter.com/search?q=%23dershanemolmasayd%C4%B1&src=hash) ifadesini kullanıp, yorum yazacağım..
Yıldırım
11-13-2012, 02:30
Bugün twitterda 19:00/20:30 arasında #dershanemolmasaydı (https://twitter.com/search?q=%23dershanemolmasayd%C4%B1&src=hash) ifadesini kullanıp, yorum yazacağım..
Hocam bu minvalde gayret etmek büyük mükafatlara gebe :)
İki üstadım müsadeniz olursa konunun değerlendirilmesi adına twitter'da ki genel düşünceyi burada birlikte özetleyip sonra bu veriler üzerinden değerlendirme yapsak çok güzel olacaktır.Sizlerde katılıp eksik yönleri tamamlarsanız çok sevinirim.
Doğru yada yanlış vatandaşın ne yazdığını kendimce özetlemek istiyorum.
Vatandaş ne dedi?
1-Dershanede verilen eğitim lisede verilen eğitimden daha niteliklidir.
2-Eğitimde fırsat eşitliği dershaneler vasıtası ile sağlanmaktadır.(zengin koleje gitsede dershane açığı kapatabilir)
3-Bugün üniversite okuyorsak devletin lisesi değil gittiğimiz dershane sayesindedir.
manifesto
11-26-2012, 17:06
http://d1211.hizliresim.com/13/u/g9hx6.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bu hafta ki BAMTELİ sohbetinde üstü kapalı olarak bu meseleye değinmiş ve onu dinleyenlere yöntem önermiş.
-Kim ne yaparsa yapsın bizim için ölçü bellidir: “Kötülükleri iyilikle sav; görgüsüzce muamelelere aldırış etme! Herkes, davranışlarıyla karakterini aksettirir. Sen müsamaha yolunu seç ve töre-bilmezlere karşı âlîcenap ol!..” (29:17)-Zulmedildiğiniz zaman bile zulmetmeye kalkarsanız, Allah onu size sorar. Bir çarkı, bir düzeni bozdukları zaman kalkar siz de başkalarının çarkını düzenini bozarsanız, Allah onu size sorar: “Niye bunu yaptınız? Niye insanca davranmadınız? Niye Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) gibi davranmadınız?” Bu açıdan, kıskanca karşı kıskançlık duygusuna girmemek; belki hazımsızlıklar karşısında hazım sistemini bir kat daha artırmaya çalışmak lazım. (30:33)-
Hareketi, hamleyi, gayreti durdurmadan, Allah’ın izni ve inâyetiyle alternatif yollar, yöntemler oluşturarak yola devam etmeli.. Onlarla uğraşmaya kalkarsanız, bir yerde takılır kalırsınız.. zamanı israf etmiş olursunuz. Hiç uğraşmadan, alternatif yollar ve yöntemler oluşturarak yolunuza devam edeceksiniz. Evinizi kapattıkları zaman yurt açacaksınız. Yurtlarınızı kapattıkları zaman ev yapacaksınız. Okulunuzu kapattıkları zaman üniversite yapacaksınız. Üniversitenizi kapattıkları zaman on tane okul açacaksınız. Hiç durmadan yürüyeceksiniz. Hafizanallah, durup başkalarıyla meşgul olmaya kalktığınız zaman, zamanı beyhude kullanmış, israf etmiş olursunuz. Zamanı israf etmenin hesabını da Allah sorar. (31:44)
-Allah onlara da soracak; beni alâkadâr etmez o. Elimden gelirse, onların da zamanı israf etmemeleri istikâmetinde, kavl-i leyyin ile ifade ederim. Fakat yine de sözüm, düşüncem, tavrım tepkiye sebebiyet veriyorsa, yutkunur dururum. (32:44)-Kötülüğe karşı asla kötülükle mukabele etmemelisiniz. Fakat mesela, Persler, Hazreti Ebu Bekir’e, Hazreti Ömer’e, Hazreti Âişe validemize ve daha pek çok ashab-ı kirama sebb ediyorlar (küfrediyor, sövüp sayıyorlar.) Siz onların sebbe müstahak olmadıklarını anlatmak suretiyle onları müdafaa edebilirsiniz. Perslerin büyüklerinden bir tanesi Mısırlı âlim Muhammed Imârâ’ya gitmiş, “Niye bize saldırıyorsunuz?” demiş. Hazret ona, “Yok biz saldırmıyoruz; siz Hazreti Ebu Bekir’e ta’nda bulunuyorsunuz, Hazreti Ömer’e olmayacak şeyler söylüyor sövüyorsunuz, Âişe validemize küfrediyorsunuz; biz sadece müdafaa ediyor ve “Bunlara sövülmez!” diyoruz.” demiş. Ben de diyorum: Onlara sövenin dilleri kurusun!.. (34:36)
-Rızâ, insanı, Rabbiyle iç cedelleşmekten kurtarır. Cenab-ı Hakk’ın takdiri, demek bir günahımız vardı ki, Allah camiaya bazı güveleri musallat etti; bir kısım haset ve kıskançlık duyguları depreşti. Bu bizim kabahatimizden; demek ki bir hatamız, günahımız vardı. Onlar asıl günahımızı bilemediklerinden dolayı bizim sevabımıza iliştiler. Bize “Siz bu işin ehli değilsiniz; bırakın da onu liyakatli insanlar götürsün!” deselerdi, hakları vardı. Fakat, hizmetin ruhuna dokunmaları.. bir yönüyle bilemeyerek onu yaptılar. Hazreti Pir’in dediği gibi, bizim hiç yapmadığımız yapamayacağımız, düşünmediğimiz düşünemeyeceğimiz şeylerden dolayı bize hücum ediyorlar. Demek ki bizim hatalarımız yüzünden böyle yapıyorlar. İşte böyle düşünüp Cenâb-ı Hakk’ın takdirine razı olmak ve o problemi içte çözmek lazım. Rıza iksirini içteki o alıp vermelerin, o hafakanların üzerine dökmek suretiyle onları eritebilirsiniz. (36:12)
http://www.herkul.org/index.php/bamteli/bamteli
Özgür Suriye
11-26-2012, 17:26
Bugün bizim işyerine gelen bir Ak Parti milletvekiline, dershanelerin kapatılması konusunda Fethullah Gülen'in tarafını tutan (oylamada ret oyu verecek) kaç tane Ak Parti milletvekili çıkar diye sordum.
Çıkarsa 1 veya 2 kişi çıkar dedi . Dershanelerin kapatılmasının Gülen Cemaati'nin çıkarlarına aykırı olduğunu ama Türkiye'nin ise menfaatine olduğunu belirtti ve bu yüzden de dershanelerin kapatılmasını desteklediğini söyledi.
Not: Bu milletvetvekilinin oğlu da Fethullah'ın okullarında okudu. :)
Özgür Suriye
11-26-2012, 17:28
Bugün bizim işyerine gelen bir Ak Parti milletvekiline, dershanelerin kapatılması konusunda Fethullah Gülen'in tarafını tutan (oylamada ret oyu verecek) kaç tane Ak Parti milletvekili çıkar diye sordum.
Çıkarsa 1 veya 2 kişi çıkar dedi . Dershanelerin kapatılmasının Gülen Cemaati'nin çıkarlarına aykırı olduğunu ama Türkiye'nin ise menfaatine olduğunu belirtti ve bu yüzden de dershanelerin kapatılmasını desteklediğini söyledi.
Gönülden
11-26-2012, 18:56
Şahsım adına dersanelerin kapatılmasından yanayım...
Ama hocaefendinin bu istikrarlı ve çözümzüzlükleri aydınlatan bakış açısına, yılmadan bıkmadan en mütevazı şekliyle davasına sahip çıkmasına hayranım...
BeldeiTAYYIBe
11-26-2012, 21:46
Hocaefendi biraz fazlami abartmis gibi geldi bana, desem acaba haddimi asmis olurmuyum...bilemiyorum.
Neticede haset ve kiskanclik duygulariyla degil memlekete hizmet olsun diye dershaneler kapatilmak isteniyor...dogru veya yanlis.
Ayrica dershanelerin kapatilmasi hizmetin sonu degildir.
Sadece dershanelere bagli bir hizmet olamaz... o hizmet anlayisini bir gözden gecirip yeniden muhasebe etmek daha faydali olur.
Yıldırım
11-26-2012, 23:08
Sözlerinize itimat edip devam ediyorum...
Bende bu partinin içindeyim ve sayın milletvekilimiz gibi düşünenler ne yazık ki böylesine önemli bir konuyu iki kelimeyle geçiştiriyorlar ama şunu da iyi biliyorum ki Fethullah Gülen'in parti içinde ki etkisi hiçte küçümsenecek kadar değil.Bugün sayın vekilin dediği gibi Fethullah Gülen gibi düşünen milletvekili sayısı 2 yi geçmiyorsa Ak Parti'nin toplumun aynası olma özelliğine büyük bir gölge düşür.
Ya sayın vekil sizin sorunuzu sallamak için söylemiş yada yada yada..artık her neyse...
Merak ettim hangi milletvekili bu?
Cihannur
11-26-2012, 23:23
Amaçla araçları karıştırmamak gerekir. Amaç ne? Amaç, ilâyı kelimetullah, yani Allah'ın ismini yüceltmek, İslam'ı herkese duyurmak ve böylelikle nasibi olanların Müslüman olmalarına vesile olmak. Dershaneler de başka faaliyetler de bu amaç yolundaki araçlardır. Araç olan dershaneleri amaç hâline getirmemek gerekir. Elinde hiçbir şey olmasa, Allah'ı anlatan, İslam'ı anlatan broşürler bastırırsın ve bulunduğun şehrin bir meydanında, bir caddesinde ya da bir sokağında o broşürleri dağıtarak ilâyı kelimetullah davası yolunda mücadele edersin.
Hocaefendi biraz fazlami abartmis gibi geldi bana, desem acaba haddimi asmis olurmuyum...bilemiyorum.
Neticede haset ve kiskanclik duygulariyla degil memlekete hizmet olsun diye dershaneler kapatilmak isteniyor...dogru veya yanlis.
Sadece dershanelere bagli bir hizmet olamaz... o hizmet anlayisini bir gözden gecirip yeniden muhasebe etmek daha faydali olur.
hocam Hocaefendinin bu sözlerini okurken sadece tenkit yönünü görmek abarttığını düşündürebilir ...
Her bir cümlede derin muhasebe, murakabe, zaman kaybetmeden yeni yollar yöntemler izhar etme söz konusu olduğunu düşünüyorum.
Bu sözler cemaatin sürekli sorgulama, tenkit etme halinde yaptığı zaman israfına son verecek mahiyette...
eğer yazıyı tekrar bu mülahaza ile okursanız, eğer bunlar başımıza geliyorsa demekki bir hata etmişiz denmeli diyerek, herkesi insanları sorgulamak yerine önce kendimizi sorgulamamız gerektiğini vurguluyor....
Bu sözlerde sanki sadece tenkit varmış gibi düşünmek haksızlık olur...
diğer bir mesele, Siz kendi pencerenizden bu işte haset olmadığını düşünürken, şahsen ben hazımsızlığın zirvelerde olduğunu ve cemaatin birimlerdeki valığından haz etmeyenlerin ak partinin içinde mevcut olduğunu düşünüyorum...
şu bir gerçek tabi bunu inkar etmiyorum, elbette niyetinde dersaneyi öğrencilerin mahkumluğunu bitirmek için kapatmak olanlar vardır..
Lakin yanlış anlamayınız ama sadece sebep olarak bunu görmek,, kanmak kandırılmaktır...
Fetullah Gülen hoca burada sanki hizmetin bütünlüğüne bir engelleme var gibi konuşarak abartmış bence
olay dershanecilikteki rant ve eğitim kalitesi ile ilgili bir durum derhanecilik sadece cemaatin bir olayı değil bir çok kesim ve özel kuruluşlarında derhanesi vardır. algılamada sorun var sanki olayın bütünlüğü bu sözleri gerketirmezdi bence....
Amaçla araçları karıştırmamak gerekir. Amaç ne? Amaç, ilây-ı kelimetullah, yani Allah'ın ismini yüceltmek, İslam'ı herkese duyurmak ve böylelikle nasibi olanların Müslüman olmalarına vesile olmak. Dershaneler de başka faaliyetler de bu amaç yolundaki araçlardır. Araç olan dershaneleri amaç hâline getirmemek gerekir. Elinde hiçbir şey olmasa, Allah'ı anlatan, İslam'ı anlatan broşürler bastırırsın ve bulunduğun şehrin bir meydanında, bir caddesinde ya da bir sokağında o broşürleri dağıtarak ilây-ı kelimetullah davası yolunda mücadele edersin.
Çok güzel izah etmişsiniz, lakin yanlış düşündüğünüz birşey var,
Bir hocamız derki, her bir cemaat aynı fıskiye gibidir,
kaynağı aynıdır, vardığı yer yine aynıdır... fakat yolu farklıdır...
Eğer bu cemaatin aracı broşür basıp dağıtmak kadar basit olsaydı
şimdi ülkenin önemli kademelerinde bu cemaati temsil eden insanlar olmazdı...
Dersanelerden her yıl geleceğin nice doktorları mühendisleri hakimleri avukatları öğretmenleri çıkıyor...
Mebde kirlenen zihniyet dersanelerde temizlenmeye çalışıyor...
niye bu kısmını göremiyoruz, cumhurbaşkanıının ifadesiyle neden 'büyük resmi' göremiyoruz....
her neyse sadece vurgulama gereği duydum, Hocamızında dediği gibi bunlar aslında zamanı israftan ibaret....
manifesto
11-27-2012, 00:29
Bu bir sağ duyu ve hikmet mesajıdır.
Kimseyle uğraşmayın kimseye takılıp yolda kalmayın mesajı.
Evinizi kapatsalar yurt açın,yurdunuzu kapatsalar ev açın diyerek amacın ev yada yurt açmak değil hizmet olduğuna işaret etmiş.
Tüm bu dershanelerin bin bir fedakarlıkla açıldığını izah etmeye gerek yok.
Zannedildiği gibi para da basmıyorlar.
Ancak milletimizin gençlerine ulaşmak için dershaneler birer vasıta idi.
Yani gençliğimizi maddi olarak geleceğe hazırladığı gibi onları manevi olarak da donanım sahibi yapabilmek için gece gündüz çalışan fedakarların eseridir.
Yarın sırada ne var bilemeyiz.Belki okulları da kapatalım mesajı yükselebilir.
Sırf cemaat yara alsın diye
Ancak kavganın tarafı olmadıklarını
Tek amaçlarının yürümek hareketi tamamlamak ve aksiyon insanı olmanın gereğini yapmak olan bu kadrolar elbette bugün dershaneleri kapatılsa dahi yarın başka vasıtalar edinip milletimizin gençliğine maneviyatına hizmet etmeye devam edecektir.
Fetullah Gülen hoca burada sanki hizmetin bütünlüğüne bir engelleme var gibi konuşarak abartmış bence
olay dershanecilikteki rant ve eğitim kalitesi ile ilgili bir durum derhanecilik sadece cemaatin bir olayı değil bir çok kesim ve özel kuruluşlarında derhanesi vardır. algılamada sorun var sanki olayın bütünlüğü bu sözleri gerketirmezdi bence....
Abartmanın kelime manası meseleyi büyük göstermek ve mübalağa etmektir efendim,
Hocaefendi bu sözleriyle emin olun ziyadesiyle meseleyi gözlerde küçülttü,
Bu davanın büyüklüğü yanında bu mesleyi hem öyle küçülttiki..
Üstadında tabiriyle, pencereden seyredip içeri girmemek en çözümcül yol olduğunu idrak ettirdi!..
Dershanelerin kapatılması hizmet açısından hiçbir sekteye uğramaz zaten bunların bir çoğu özel okul statüsüne geçecek hizmet yine devam....
manifesto
11-27-2012, 01:09
Gelişen değişen büyüyen Türkiye'de cemaat de bu değişime ayak uydurmalı uyduracaktır.
İşin bu kısmında problem yok
Ancak mesele şu
Hiç bir acil yönü olmayan ve süreç içinde zaten kendi değişimini evrimini tamamlayacak olan dershanecilik üzerine böylesi keskin bir tavır alma ak parti düşmanlarını iştahlandırdı.
Yıllardır cemaat - ak parti kavgası bekleyen ve bunu arzulayan çakal sürüsü için bulunmaz bir fırsat gibi her yerde Erdoğan'ın cemaati bitirmek için attığı adım gibi pazarlanıyor.
Süreci bu şekilde kontrolden kaybetme fitneciler için ele geçmez bir fırsat.
İnsanı asıl üzen yanlardan biri de bu
Gelişen değişen büyüyen Türkiye'de cemaat de bu değişime ayak uydurmalı uyduracaktır.
İşin bu kısmında problem yok
Ancak mesele şu
Hiç bir acil yönü olmayan ve süreç içinde zaten kendi değişimini evrimini tamamlayacak olan dershanecilik üzerine böylesi keskin bir tavır alma ak parti düşmanlarını iştahlandırdı.
Yıllardır cemaat - ak parti kavgası bekleyen ve bunu arzulayan çakal sürüsü için bulunmaz bir fırsat gibi her yerde Erdoğan'ın cemaati bitirmek için attığı adım gibi pazarlanıyor.
İnsanı asıl üzen yanlardan biri de bu
beni üzende bu zaten...
ama şunu herkes bilsin Ak Parti ile cemaatin arasını kimse bozamaz bu tartışmalar sanal dır.
hocaefendi yine kendisine yakisan üslubla konuya aciklilik getirmisdir.. Sahsen bende dersanelerin kapatilmasi taraftariyim ama bunu yaparken dersanelerden yararlanmak ve onlari tekrar egitime kazandirmak gerekiyor yoksa dersaneleri kapatmis olsun icin kapatmak egitimde kaosdan baska bir ise yaramaz!
Cihannur
11-27-2012, 01:18
Çok güzel izah etmişsiniz, lakin yanlış düşündüğünüz birşey var,
Bir hocamız derki, her bir cemaat aynı fıskiye gibidir,
kaynağı aynıdır, vardığı yer yine aynıdır... fakat yolu farklıdır...
Eğer bu cemaatin aracı broşür basıp dağıtmak kadar basit olsaydı
şimdi ülkenin önemli kademelerinde bu cemaati temsil eden insanlar olmazdı...
Dersanelerden her yıl geleceğin nice doktorları mühendisleri hakimleri avukatları öğretmenleri çıkıyor...
Mebde kirlenen zihniyet dersanelerde temizlenmeye çalışıyor...
niye bu kısmını göremiyoruz, cumhurbaşkanıının ifadesiyle neden 'büyük resmi' göremiyoruz....
her neyse sadece vurgulama gereği duydum, Hocamızında dediği gibi bunlar aslında zamanı israftan ibaret....
Broşür dağıtmayı misal olarak gösterdim ki herhangi başka misaller de verilebilir. Kitap yazmak, konferans vermek gibi... Dikkat çekmek istediğim nokta, amacın İslam'ı insanlara layıkıyla anlatıp tebliğ vazifesini yerine getirmek olduğudur; dershaneciliğin amaç olmadığıdır. O söylediklerimden, dershaneciliği kötülediğim, değersiz bulduğum ya da dershanelerin kapatılmasını savunduğum anlamı çıkarılamaz.
Müslümanlar, dershaneler kurulmadan önce yüzlerce yıl boyunca ilâyı kelimetullah yolunda mücadele verdiler. Dershaneler kapatılsın ya da kapatılmasın temelde bir şey değişmeyecek ve Müslümanların İslam'ı yaşamaları ve gayrimüslimlere tebliğ etmeleri kıyamete kadar sürecektir inşaallah. Büyük resme baktığımız zaman Sonsuzluk Kervanı'nın, yoluna durmaksızın devam ettiğini görüyoruz.
mehmetakif24
11-27-2012, 02:10
Össyi kaldır iki sınav getir. orta öğretimde seneden seneye değişiklik yap 3 sınav 1 sınav olmadı 4+4+4ü getir.
Eh dershaneler kalmıştı el atmadık. O da oldu.
Fethullah hoca çıkıpta siyaset yapmaz. Klasmanlar farklı
rizzelli
11-27-2012, 02:56
Su akar yolunu bulur
Hakan Özkan
11-27-2012, 09:37
Partinin içindeki lavuklar başbakanı yalnış yönlendiriyor bazı fitnecilere gün doğuyor . Kapansın , kapanmasın bu hareket ilelebet devam edecek nesle hizmet edecektir.
Broşür dağıtmayı misal olarak gösterdim ki herhangi başka misaller de verilebilir. Kitap yazmak, konferans vermek gibi... Dikkat çekmek istediğim nokta, amacın İslam'ı insanlara layıkıyla anlatıp tebliğ vazifesini yerine getirmek olduğudur; dershaneciliğin amaç olmadığıdır. O söylediklerimden, dershaneciliği kötülediğim, değersiz bulduğum ya da dershanelerin kapatılmasını savunduğum anlamı çıkarılamaz.
Müslümanlar, dershaneler kurulmadan önce yüzlerce yıl boyunca ilây-ı kelimetullah yolunda mücadele verdiler. Dershaneler kapatılsın ya da kapatılmasın temelde bir şey değişmeyecek ve Müslümanların İslam'ı yaşamaları ve gayrimüslimlere tebliğ etmeleri kıyamete kadar sürecektir inşaallah. Büyük resme baktığımız zaman Sonsuzluk Kervanı'nın, yoluna durmaksızın devam ettiğini görüyoruz.
Bende misal olarak düşünüp misal olarak verdim hocam,
dersanecilik elbette bir amaç değil, fakat kabul etmek gerekirki, amaç perspektifinde, çağımıza zamanımıza en iyi hitap edebilen araçtır.
dersanecilik, misyonerlik masonluk faaliyetlerine karşı ciddi bir mücadeliydi...
Büyük düşünenlere karşı büyük oynamak icap eder,
ve bu ülke bir zamanlar büyük düşünenlerin, deformemi denir ona reformmu denir bilemem ama büyük hamleleriyle bataklığa gömüldü...
Elbette meseleyi darlaştırmamak gerekir, Hocaefendide ufkumuzu genişleten bu sohbetinde ziyadesiyle başka yol ve yöntemler aramamız gerektiğini vurguluyor, illa dersane demiyor...
Özgür Suriye
11-27-2012, 15:44
@Yıldırım
Öncelikle yazdığımı düzgünce anla sonra cevap yaz.
O bir veya iki vekil sırf fethullah gülen ve cemaati için partisinin grup kararının tersi yönünde oy kullanabilecek vekil sayısı. Bu sayı sıfır da olabilir. Dün o soruyu sorduğum milletvekili de İzmir den seçilen Ali Aşlık'tı. Ali Aşlık dershanelerin kapatılmasının cemaatin menfaatlerine ters olmasına rağmen ülke menfaatine olduğu için desteklediğini belirtmekle beraber ak parti nin direkt olarak cemaati hedef alması gibi bir durum olursa böyle bir şeye karşı çıkacağını da söyledi.
Ayrıca gülen cemaati sizin abarttığınız kadar büyük ve halkta tabanı olan bir hareket de değildir. Bugün Fethullah gülen bir parti kurup önümüzdeki seçimlere katılsa yüzde 5 oy bile alamaz! Zaten gülen de bunu bildiği için parti kurmaya cesaret edemez. Bugün ''Cemaatçi'' geçinen birçok insan ileride ''Cemaat'' ten menfaatleri kesildikten sonra ''cemaatçi'' olarak anılmak bile istemeyeceklerdir.
Özgür Suriye
11-27-2012, 16:40
Boşuna kıvranmayın.
Bugün Ak Parti ile Gülen Cemaati'nin arası bozulduysa, bu durumun 1. dereceden sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun bazı yandaşlarıdır.
Bence; Ak Parti-Gülen Cemaati ilişkisinini dönüm-kırılma noktası, Başbakan'ın sır küpüm dediği ve kendisine çok güvendiği Hakan Fidan'ın Cemaat'e yakınlığıyla bilinen bir savcı tarafından saçma bir gerekçeyle ifade vermek için savcılığa çağrılması ve Güeln medyasının da bu çekişme de Tayyip Erdoğan-Hakan Fidan cephesine karşı bu soruşturmayı yönlendiren polislerin ve savcının safında yer alması olmuştur.
Birileri o polislerin ve savcının Gülen Cemaati'yle alakaları olmadıklarını savunabilir , bunu böyle kabul etsek bile o zaman Gülen medyasının (Zaman Gazetesinin-STV'nin) Başbakan'a karşı bu polislerin ve savcının tarafında yer almasını nasıl açıklayacaklar acaba?
Ayrıca cemaate yakınlığıyla bilinen birçok savcı ve polisin önünü de Ak Parti açmıştı. Yani bu durumda bir nevi emanete hıyanet durumu söz konusuydu.
Dikkat ederseniz Başbakan da dershanelerin kapatılacağını bu ihanetten sonra açıkladı.
Partinin içindeki lavuklar başbakanı yalnış yönlendiriyor bazı fitnecilere gün doğuyor . Kapansın , kapanmasın bu hareket ilelebet devam edecek nesle hizmet edecektir.
Üste de yazdığım gibi, Ak Parti ie Gülen Cemaati'nin arası açıldıysa bu durumun sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun fitneci-lavuk yandaşlarıdır!... (Gülen Cemaati'ne gönül verip çakallık peşinde koşmayan , iyi niyetli insanları bu sözlerimin dışında tutarım.)
Yıldırım
11-27-2012, 16:41
@Yıldırım
Öncelikle yazdığımı düzgünce anla sonra cevap yaz.
O bir veya iki vekil sırf fethullah gülen ve cemaati için partisinin grup kararının tersi yönünde oy kullanabilecek vekil sayısı. Bu sayı sıfır da olabilir. Dün o soruyu sorduğum milletvekili de İzmir den seçilen Ali Aşlık'tı. Ali Aşlık dershanelerin kapatılmasının cemaatin menfaatlerine ters olmasına rağmen ülke menfaatine olduğu için desteklediğini belirtmekle beraber ak parti nin direkt olarak cemaati hedef alması gibi bir durum olursa böyle bir şeye karşı çıkacağını da söyledi.
Ayrıca gülen cemaati sizin abarttığınız kadar büyük ve halkta tabanı olan bir hareket de değildir. Bugün Fethullah gülen bir parti kurup önümüzdeki seçimlere katılsa yüzde 5 oy bile alamaz! Zaten gülen de bunu bildiği için parti kurmaya cesaret edemez. Bugün ''Cemaatçi'' geçinen birçok insan ileride ''Cemaat'' ten menfaatleri kesildikten sonra ''cemaatçi'' olarak anılmak bile istemeyeceklerdir.
Siz benim yazdıklarımı anlayamamış olabilirsiniz bu yüzden beni, sizi anlamamakla suçlamanız çok normal.Gruptan kararda çıksa, başbakan talimatta verse sayın vekilin bahsettiği 1 ve 2 rakamları hafif kalır.Ben söyledikleri açayım çünkü siz anlamamışsınız.Grup kararı da olsa cemaat mecliste tavır koymak isterse bunu çok rahat yapar... ama yapar mı orası bilinmez?Ben cemaatin gücüne dikkat çekmeye çalıştım.Kaldı ki cemaatin siyasi parti kurmasını vs. dillendirmek fitneden başka bir şey değildir.
Bir cemaatin gücü parti kurarsa % kaç oy alır sorusuyla cevaplanamaz.Bu sadece Gülen cemaati değil diğer cemaatler içinde geçerlidir.Bilmiyorum dışarıdan nasıl gözüküyor ama içeriden bakınca ben bunları görüyorum.
Özgür Suriye
11-27-2012, 16:53
Fethullah Gülen'in parti kurma ihtimalini , daha doğrusu parti kursa bile fazla oy alamayacağını yazmak ''fitneyse'', Ak Parti'nin grup kararına karşı Cemaat'in tavır koyabileceğini söylemek ve çok sayıda milletvekilinin de bu durumda Cemaat'e destek vereceğini iddia etmek daha da büyük bir ''fitne'' olsa gerek!
Yıldırım
11-27-2012, 17:01
Fethullah Gülen'in parti kurma ihtimalini , daha doğrusu parti kursa bile fazla oy alamayacağını yazmak ''fitneyse'', Ak Parti'nin grup kararına karşı Cemaat'in tavır koyabileceğini söylemek ve çok sayıda milletvekilinin de bu durumda Cemaat'e destek vereceğini iddia etmek daha da büyük bir ''fitne'' olsa gerek!
Dikkatli okumuyorsunuz!
Kesinlikle tavır koyar diye bir ifadem söz konusu değil.Orası bilinmez diyorum.Ne Ak Parti cemaate zarar vermek ister nede Cemaat Ak Parti'ye bunun dışında söylenen her söz benim nazarımda fitneden başka bir şey değildir.Benimki var olanı yorumlamak. Sizinki olmayacak ihtimaller üzerine konuşmaktır.
........Grup kararı da olsa cemaat mecliste tavır koymak isterse bunu çok rahat yapar... ama yapar mı orası bilinmez?Ben cemaatin gücüne dikkat çekmeye çalıştım.Kaldı ki cemaatin siyasi parti kurmasını vs. dillendirmek fitneden başka bir şey değildir.
Bir cemaatin gücü parti kurarsa % kaç oy alır sorusuyla cevaplanamaz.Bu sadece Gülen cemaati değil diğer cemaatler içinde geçerlidir..........
Özgür Suriye
11-27-2012, 17:10
Ne Ak Parti cemaate zarar vermek ister nede Cemaat Ak Parti'ye
Hakan Fidan, İsrail ve ''Cemaat'' tarafından desteklenen bir savcı tarafından ifadeye çağrılmadan önce ben de öyle düşünüyordum. Hakan Fidan o zaman ifade vermeye gitseydi , çok büyük ihtimalle tutuklanacaktı!..
Daha önce yazdığım bir mesajdan alıntı yapayım:
Bence; Ak Parti-Gülen Cemaati ilişkisinini dönüm-kırılma noktası, Başbakan'ın sır küpüm dediği ve kendisine çok güvendiği Hakan Fidan'ın Cemaat'e yakınlığıyla bilinen bir savcı tarafından saçma bir gerekçeyle ifade vermek için savcılığa çağrılması ve Güeln medyasının da bu çekişme de Tayyip Erdoğan-Hakan Fidan cephesine karşı bu soruşturmayı yönlendiren polislerin ve savcının safında yer alması olmuştur.
Birileri o polislerin ve savcının Gülen Cemaati'yle alakaları olmadıklarını savunabilir , bunu böyle kabul etsek bile o zaman Gülen medyasının (Zaman Gazetesinin-STV'nin) Başbakan'a karşı bu polislerin ve savcının tarafında yer almasını nasıl açıklayacaklar acaba?
Ayrıca cemaate yakınlığıyla bilinen birçok savcı ve polisin önünü de Ak Parti açmıştı. Yani bu durumda bir nevi emanete hıyanet durumu söz konusuydu.
Dikkat ederseniz Başbakan da dershanelerin kapatılacağını bu ihanetten sonra açıkladı.
Yıldırım
11-27-2012, 17:23
Hakan Fidan, İsrail ve ''Cemaat'' tarafından desteklenen bir savcı tarafından ifadeye çağrılmadan önce ben de öyle düşünüyordum. Hakan Fidan o zaman ifade vermeye gitseydi , çok büyük ihtimalle tutuklanacaktı!..
Savcı konusunda hala karanlık kalan yönler var.
Benim kulağıma gelen Savcı gece başbakana dosya gönderiyor 15 dk sonra yanlış hatırlamıyorsam Hürriyet gazetesinde haber çıkıyor.Savcıda muhtemelen beni götürecek bunlar diye aceleci davranıyor.Ben burada olayı cemaate bağlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.Hatta o sırada bazı illerde başka savcılarda mit mensuplarını deşifre edici faaliyetlerde bulundular ve bunların cemaatle uzaktan yakından ilgisi olmadığını biliyorum.Orada büyük bir oyun döndü ama tam anlamıyla şu şudur bu budur şeklinde ben yorum yapamayacağım.
Üstat birde söyle bakmak lazım ama hocaefendi acısından..
Hükümet var ve mevcut sistemin en büyük eksikliği olan eğitim siz dershanelerle kapatıyorsunuz ve hizmetin önemli bir payını o kanaldan yürütüyorsunuz.
Hükümet kalkıp ben eğitimi düzenleyeceğim demiyor ve o açıda bir çaba sarf etmiyor.
Tam tersine dershaneleri kapatacağım,alınan alınsın kırılan kırılsın.
Haliyle biraz size hak vermekle birlikte hocayıda gayet anlayabiliyorum.
Terennüm
11-27-2012, 19:43
Teyzemin bıyıkları olsaydı dayım olurdu...tadında bir yorum olmuş...
BeldeiTAYYIBe
11-27-2012, 21:23
hocam Hocaefendinin bu sözlerini okurken sadece tenkit yönünü görmek abarttığını düşündürebilir ...
Her bir cümlede derin muhasebe, murakabe, zaman kaybetmeden yeni yollar yöntemler izhar etme söz konusu olduğunu düşünüyorum.
Bu sözler cemaatin sürekli sorgulama, tenkit etme halinde yaptığı zaman israfına son verecek mahiyette...
eğer yazıyı tekrar bu mülahaza ile okursanız, eğer bunlar başımıza geliyorsa demekki bir hata etmişiz denmeli diyerek, herkesi insanları sorgulamak yerine önce kendimizi sorgulamamız gerektiğini vurguluyor....
Bu sözlerde sanki sadece tenkit varmış gibi düşünmek haksızlık olur...
diğer bir mesele, Siz kendi pencerenizden bu işte haset olmadığını düşünürken, şahsen ben hazımsızlığın zirvelerde olduğunu ve cemaatin birimlerdeki valığından haz etmeyenlerin ak partinin içinde mevcut olduğunu düşünüyorum...
şu bir gerçek tabi bunu inkar etmiyorum, elbette niyetinde dersaneyi öğrencilerin mahkumluğunu bitirmek için kapatmak olanlar vardır..
Lakin yanlış anlamayınız ama sadece sebep olarak bunu görmek,, kanmak kandırılmaktır...
Degerli kardesim...isaret ettiginiz hususlardaki hocaefendinin mesajlarini gayet iyi algiladigimi ifade etmek istiyorum. Fakat ben özellikle TENKIT noktasindan yaziyi ele aldim. Cünkü bu tenkit noktasida cok acik ve net olarak, AK parti- cemaat kavagasi üzerinden yorum yapanlarin haklilik payinin oldugunu gösteriyor.
Velevki parti - cemaat kavgasi yoksa bile
bu tür karsilikli aciklamalarin böyle bir kavgaya zemin hazirladigini düsünüyorum.
Parti icinde elbette cemaat karsiti insanlar olabilir.
Fakat bu partinin genel siyasetinin cemaat karsiti oldugu anlamina gelmez bilakis bu parti tarihte hic olmadigi kadar islami cemaatlere yol acmistir. Sirf bunun icin bile bazi terimleri hassasiyetine binaen kullanmasaydi daha hos olurdu derim...
Üstat birde söyle bakmak lazım ama hocaefendi acısından..
Hükümet var ve mevcut sistemin en büyük eksikliği olan eğitim siz dershanelerle kapatıyorsunuz ve hizmetin önemli bir payını o kanaldan yürütüyorsunuz.
Hükümet kalkıp ben eğitimi düzenleyeceğim demiyor ve o açıda bir çaba sarf etmiyor.
Tam tersine dershaneleri kapatacağım,alınan alınsın kırılan kırılsın.
Haliyle biraz size hak vermekle birlikte hocayıda gayet anlayabiliyorum.
Zaten illa dershaneler kapansin demiyorum.
Evvelki mesajlarimdada belirttigim gibi dershaneler kapatilacaksa milli egitimin bu acigi kapatmasi gerekir.
Egitim sistemi bu durumu kadirabilirmi kaldiramazmi bilemem.
Fakat biödigim tek sey var...hükümet bu düzenlemeleri art niyetli olarak bir cemaatin önünü kesmek icin yapmiyor. Halka hizmet olsun diye yapiyor. Dogru yada yanlis...
manifesto
11-27-2012, 23:02
Boşuna kıvranmayın.
Bugün Ak Parti ile Gülen Cemaati'nin arası bozulduysa, bu durumun 1. dereceden sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun bazı yandaşlarıdır.
Üste de yazdığım gibi, Ak Parti ie Gülen Cemaati'nin arası açıldıysa bu durumun sorumlusu Fethullah Gülen ve bunun fitneci-lavuk yandaşlarıdır!... (Gülen Cemaati'ne gönül verip çakallık peşinde koşmayan , iyi niyetli insanları bu sözlerimin dışında tutarım.)
İHANET??
Bu yazdıkların sadece ZAN dan ibaret.
Yani sen kendi düşünceni yazmışsın.
Hakan Fidan olayının yaşanmasında kim ne kadar etkili bilemem
ama
GENELKURMAY BAŞKANLARININ Kuvvet Komutanlarının yargılandığı TUTUKLANDIĞI bir ülkede MİT başkanının ne ayrıcalığı var?
Siz Ergenekon'u yada DERİN devleti sadece ASKERDE mi sanıyorsunuz?
MİT henüz hiç bir operasyon ve arınma yaşamadı.
Bunun faturasını kaçakçıları terörist sanıp BOMBALAYAN Jetlerimiz ile zaten ödedik.
İleride bu tür olaylar yaşanmaya devam edecektir.
Bu yüzden Başbakan'ın KENDİ adamını kollayan tavrı bir kere YARGIYA müdahaleydi.
Yaşandı geçti.
Kim haklı ona sen değil doğrular karar verir.
Polis ve SAVCI olarak cemaate yakın insanların çok olması kadar doğal bir şey yok.
Çünkü ŞALVARLILAR kız erkek karma okunmaz baş açık kıç açık okunmaz falan filan diyerek gençleri kara cahilliğe mahkum etmeleri bir yana ÜLKE içinde hizmet edecek kadro yetiştirmek gibi bir çaba içinde hiç olmadılar.
Bunu onyıllardır GÜLEN hareketi yapıyor ve bugün de bu çabaların geçlere sahip çıkmanın neticesi olarak eşinde yetişmiş kalifiye insan sayısı fazla.Ve bu insanlar elbette devlette görev alacak.
Dershanelerin kapatılması meselesine gelince.
Sizin sandığınız gibi intikam falan değil.Benim bulunduğum çevrede 130 civarında ilköğretim var
Ancak lise sayısı 25-30
Yani liseler zorunlu olduktan sonra önümüzde ki bir kaç yılda 130 okuldan mezun olan genci 25-30 okula sığdırmak mümkün değil.
Ne yapacak devlet
Şuan Türkiye^de ne kadar lise var ise bu sayının en az dört katı kadar daha lise açması gerekir.Bu ise inanılmaz bir maliyet ve kadro ve personel gideri demek.
Erdoğan ise uyanıklık yapıyor
Dershanecileri sıkıştırıyor ben size biraz para vereyim bu gençlerin bir kısmını da siz okutum ben o kadar okulu ve öğretmeni yok yere masraf etmeyeyim diyor.
Hakan Özkan
11-28-2012, 10:45
Özgürmüsün yoksa fitnenin esirimisin bilmiyorum ama hizmet hakkın da çok şeyler bilmiyorsun . İyi insan kötü insan her yerde olur bunu aklına sok . Genel itibari ile halkın gönlünde yer tutmuş hareketi ufak dünyaları ile kirletmek isteyenler kendi kirlerinde boğulur.
Abicim hüsnü zannınız güzel ama sayın basbakanımızın acıklaması hic öyle bir izlenim bırakmadığı gibi öye bir hüsnü zan payıda bırakmadı bence.Zira acıklaması hala aklımda,"Biz dershaneleri kapatacağız,alınan alınsın kırılan kırılsın" niyeti ne kadar saf olursa olsun kurulan cümle kardes üzüm müzüm bilmem ben bağcıyı koydum mu oturturum izlenimi verdi .
Ve bunların gerçekleşeceğide taa acıklama gününden belliydi.
q.klavye
11-28-2012, 22:00
birileri bazı cümleleri kurarken ne kadar büyük bir grubu karşısına aldığını bilmek zorunda.ve bu grup elini çekerse bu meseleden ak parti diye bir şey kalmaz onu da iyice bellemek lazım.
BeldeiTAYYIBe
11-28-2012, 22:15
Abicim hüsnü zannınız güzel ama sayın basbakanımızın acıklaması hic öyle bir izlenim bırakmadığı gibi öye bir hüsnü zan payıda bırakmadı bence.Zira acıklaması hala aklımda,"Biz dershaneleri kapatacağız,alınan alınsın kırılan kırılsın" niyeti ne kadar saf olursa olsun kurulan cümle kardes üzüm müzüm bilmem ben bağcıyı koydum mu oturturum izlenimi verdi .
Ve bunların gerçekleşeceğide taa acıklama gününden belliydi.
Tamamda, bu sözü söylemis olmasi cemaate darbe veya hizmetin önünü tikamak olarakmi anlasilmali? Yalnizca cemaatin Dershanelerimi var bu memlekette.?
Basbakan hangi cemaat olursa olsun bir hizmetin önünü kesmez...benim inancim budur. En azindan böyle bir niyetinin olmadiginada inaniyorum...zira yaptiklari bunun kanitidir.
birileri bazı cümleleri kurarken ne kadar büyük bir grubu karşısına aldığını bilmek zorunda.ve bu grup elini çekerse bu meseleden ak parti diye bir şey kalmaz onu da iyice bellemek lazım.
Cemaat yoksa parti bir hictir mantigi yanlistir.
Ve fitneye yol acan sebeplerden bir tanesidir.
Elbette sadece bunu yapan cemaat değil lakin bu işi kollektif olarak tek bir zihniyet olarak ve en büyük kesim olarak yapan cemaat..Kimse eline aldığı silahla burun ucunu hedeflemez vücudun büyük payına gelir büyük ihtimalle zaten kursun tıpkı gövde gibi.Siz öyle bir niyette olmasanız bile o denli bir sert acıklama illa ki onları gücendirecek kıracaktır.
q.klavye
11-28-2012, 23:40
Cemaat yoksa parti bir hictir mantigi yanlistir.
Ve fitneye yol acan sebeplerden bir tanesidir.[/QUOTE]
arkadaşım doğru olanı söyleyin bizde bilelim(!)
BeldeiTAYYIBe
11-28-2012, 23:57
Dogru olan,
bu tür söylemlerden uzak durmaktir.
Cemaat memleketin hayiri icin hizmete oy verecekse buyursun...
Lakin bir noktadaki anlasmazliktan ötürü yapilan yekün hizmeti cizecekse bilsinki, zarari Ak partiye olmaktan ziyade millete ve ülkeye olur.
X cemaat olmazsa y parti bir hictir söylemi,
hem baskici bir düsüncenin tezahürü hemde ülke icin yapilan hizmetlere degilde cemaat taassubuyla hareketin belirtisidir.
Fitneye firsat vermemek icin özellikle ayni gemide seyir halindeki bizler daha hassas davranmaliyiz.
Dogru olan,
Lakin bir noktadaki anlasmazliktan ötürü yapilan yekün hizmeti cizecekse bilsinki, zarari Ak partiye olmaktan ziyade millete ve ülkeye olur.
hem baskici bir düsüncenin tezahürü hemde ülke icin yapilan hizmetlere degilde cemaat taassubuyla hareketin belirtisidir.
Fitneye firsat vermemek icin özellikle ayni gemide seyir halindeki bizler daha hassas davranmaliyiz.
hocam zaten söz okunusu a partisi c partisi değil, bugün ak parti yolunu sapıtsa, chp hayır yolunu bulsa hiç düşünmeden chp ye oy verilir,
o vakit yok göz göre göre gider akpartiye verilirse, ideoloji partileri gibi kendi çalar kendi oynar hale gelir...
mesele Hakka hizmettir, hakikate hizmettir...
bizim nazarımızda hakikat olmıycak birşey tenkit edilebilir, edilmeliki ak parti kendini ben ne dersem o olcak mülahazasına kapılmasın..
bu basit birşey değil, başbakan yapmaz diyebilirsiniz ama parti içinde bunu kimse yapmaz diyemezsiniz...
o yekün hizmetide -eğer hakikatten uzaklaşmamışsa- zaten ancak gözü kararmış menfaatperestler çizebilir...
aynı gemide olmak demişsiniz bu tabir fevkalede bir tabir...
aynı gemide olmak çift taraflı sorumluluk ister,
müşterek hareket ister...
Üstadın mükemmel bir sözü varya hani, 'sen şuna buna sataştın diyorlar farkında değilim, karşımda büyük bir yangın var alevleri göklere yükseliyor ...' diye
gerçekten o alevler yanında bu çakıl taşlarının hiçbir ehemmiyeti yok...
Rabbim ne akpartiyi ne cemaatleri hakkikatten Haktan uzaklaştırmasın...
q.klavye
11-29-2012, 13:04
Dogru olan,
bak arkadaşım kendin cevabını güzel güzel vermişsin.''Cemaat memleketin hayrı için hizmete oy verecekse buyursun'' aynen dediğin gibi hakkaniyet,adalet neyi gerektiriyorsa cemaat ona oy verecektir.sapkınlığa düşmüş bir grubu sırf adından dolayı desteklemek bir defa bu insanlara yakışmaz hakeza yapmazlarda.vesselam.
Terennüm
11-29-2012, 16:37
Şimdi soru şu:Derhaneler bu millet için hayır mıdır şermidir? Önce bunun cevabını verelim...
BeldeiTAYYIBe
11-29-2012, 21:01
bak arkadaşım kendin cevabını güzel güzel vermişsin.''Cemaat memleketin hayrı için hizmete oy verecekse buyursun'' aynen dediğin gibi hakkaniyet,adalet neyi gerektiriyorsa cemaat ona oy verecektir.sapkınlığa düşmüş bir grubu sırf adından dolayı desteklemek bir defa bu insanlara yakışmaz hakeza yapmazlarda.vesselam.
Sapkinlik icinde bazi partilere oy verin dedikleri zamanlarda oldu, parti genel baskanlariyla kol kol'a arzi endam etmelerde oldu.
Isterseniz neyin yakisip yakismayacagi hususunu tartismayalim...
Ak parti halihazirda mevcut siyasi partilerin icinde " sapkinlikla " itham edilebilecek en son partidir.
Evet yazdigimi okumussun lakin anlamamissin desem lütfen gücenme kardesim.
Bu cemaat sirf dershaneler üzerinden bu partiyi silecekse kendi kaybeder...
Dershanelerin kapatilmasi cemaat acisindan bir eksi olsa bile bu hükümet bu cemaate cok sey kazandirdi...
Cemaat elini cekerse hükümet biter mantigi büyük bir vefasizlik ve fitneye sebebiyettir....
Cemaatin gücüne vurgu yapilmasindan acikcasi artik insanlara gina geldi bilmelisiniz.
Edna kardesim,
yaptiginiz yorumdada belirttiginiz gibi parti icinde cemaat yada islami hizmetler muhalifi insanlarin mevcudiyeti kabul edilmesi gereken bir gercektir.
Fakat bu bugünün sorunu degildir.
Bu insanlarin varligi partinin kurulus asamasindada vardi zaten.
Elestirilmesi gereken yiginla sorun var elbette.
Biz partici degiliz.
Hizmet ülcüsünde partiyi destekleriz.
Biz hizmete bakariz...bu milletin halinden anlayan birisi millet icin varligini feda ediyorsa sorun yoktur. Cünkü mevcut düzende daha mükemmelini beklemek dogru olmaz ... sistematik olarak mükemmel bir devlet idaresi mükemmel bir sistemle olur, bununda adresi islamdir.
q.klavye
11-30-2012, 16:57
uuuuuu çok büyük iddialar arkadaşım bunlar.iddialarını bir kanıtlada bizde görelim.ayrıca tavrına da hayran kalmamak elde değil(!)siyasi bir partiyi putlaştırıp dini bir cemaati siyasi partiden daha aşağı bir konuma çekmeye çalışmak...tek kelimeyle muhteşem...
ayrıca bilgin olsun diye söylüyorum haberin daha ilk sayfasında Hocaefendi zaten bir yol göstermiş;size taş atana gül atın demiş.yani biraz daha açık söyleyeyim-malum dediklerimiz pek anlaşılmıyor-''dersane olayından dolayı partiye sırtımızı dönecek değiliz hizmete farklı alanlarda devam edeceğiz'' demektir bu.
ha birde sürekli aynı şeylerin hatırlatılmasından sıkılmışsın arkadaşımda malumunuz insan kelimesini kökü zaten ''unutmak''tan gelir.yani sürekli bir hatırlatan lazım etraflarda.di mi yaniiiii
Hem bilginiz olsun diye diyorum güç sadece sayısal-maddi- güç değildir bunu unutmayın !!!yani manevi bir güç kaybı da bütün dengeleri değiştirebilir.
ağzımda çok laf varda yazmaya sıkıldım inan.temennim odur ki gün gele de buları yüz yüz konuşur hale gelelim.
Terennüm
11-30-2012, 17:21
uuuuuu çok büyük iddialar arkadaşım bunlar.iddialarını bir kanıtlada bizde görelim.ayrıca tavrına da hayran kalmamak elde değil(!)siyasi bir partiyi putlaştırıp dini bir cemaati siyasi partiden daha aşağı bir konuma çekmeye çalışmak...tek kelimeyle muhteşem...
ayrıca bilgin olsun diye söylüyorum haberin daha ilk sayfasında Hocaefendi zaten bir yol göstermiş;size taş atana gül atın demiş.yani biraz daha açık söyleyeyim-malum dediklerimiz pek anlaşılmıyor-''dersane olayından dolayı partiye sırtımızı dönecek değiliz hizmete farklı alanlarda devam edeceğiz'' demektir bu.
ha birde sürekli aynı şeylerin hatırlatılmasından sıkılmışsın arkadaşımda malumunuz insan kelimesini kökü zaten ''unutmak''tan gelir.yani sürekli bir hatırlatan lazım etraflarda.di mi yaniiiii
Hem bilginiz olsun diye diyorum güç sadece sayısal-maddi- güç değildir bunu unutmayın !!!yani manevi bir güç kaybı da bütün dengeleri değiştirebilir.
ağzımda çok laf varda yazmaya sıkıldım inan.temennim odur ki gün gele de buları yüz yüz konuşur hale gelelim.
İki mesaj sonra birileri Sen Q değil F klavyesin derler:) demedi deme:)
q.klavye
11-30-2012, 17:24
İki mesaj sonra birileri Sen Q değil F klavyesin derler:) demedi deme:)
sevdim bunu :saygılar: acaba nickimi değişsemde f.klavye mi yapsam :w:
BeldeiTAYYIBe
11-30-2012, 21:00
ayrıca tavrına da hayran kalmamak elde değil(!)siyasi bir partiyi putlaştırıp dini bir cemaati siyasi partiden daha aşağı bir konuma çekmeye çalışmak...tek kelimeyle muhteşem...
Olmadi kardesim.
Iki sebepten olmadi...
Putlastirmaktan maksadin, partiyi kendim icin put kabul etme imasinda bulunuyorsan söyleyecek baska bir sey kalmadi. Müslümanin müslümana bunu demesi gaflettir.
Putlastirmaktan maksadin partiyi tabu haline getirdigimi ve elestirilemez gördügümü ima ediyorsan, yanildigini en gec eski mesajlarima göz gezdirdiginde fark edeceksin.
Siyasi bir partiyi dini bir cemaatin üstüne cikariyormusum gibi göstermende ayrica hem yazdiklarimi anlamadigina hemde anlamak icin bir caba sarf etmediginin kaniti gibidir...
Evet...
edebiyatinin güclü oldugu ve agzinda cok laf oldugu belli.
Lakin cok laftan ziyade düzgün laf olsun baska ihsan istemez.
Güzel temennin icin ,
biz'e dost olarak bir adim atana biz kosarak gideriz,
elini verene muhabbetle sariliriz....
q.klavye
11-30-2012, 21:26
BeldeiTAYYIBe arkadaşım ahın tuttu herhalde tam bütün metni yazdım yolluyordum elektrikler gitti.neyse dur bir daha yazacağım :D
q.klavye
11-30-2012, 21:42
Tabi ki putlaştırmaktan maksadım siyasi bir kurumu dogma olarak lanse etme çabasıdır. Yoksa onun dışında diğer dediğin şey niyet okuyuculuğuna girer bu da bariz bir sui zandır.Emin ol öyle bir şey yapmaya da niyetim yok.(Allah yaptırmasın da)
Diğer mevzuuya gelince,demişsin ki ‘’diğer mesajlarıma bakarsan…’’ arkadaşım senin geçen günlerde ne demiş olduğun şu an ki tartışma için çokta bağlayıcı olmaz.Benim için önemli olan bugün ne dediğindir ve bu söylediklerinden ne anlam çıkarıldığıdır.Heraklit boşuna dememiş ‘’değişmeyen tek şey değişimin kendisi’’ diye.
Bir başka mevzuda ‘’düzgün laf…’’ olayı.Düzgün laftan kastının doğru ve dürüst laf olduğunu düşünüyorum.Emin ol bu laflardan dolayı benim başım çok ağrıdı eminim daha çok ağrıyacakta.Çünkü doğru lafı söylemekten çekinmem çekinmedimde. Millet 3 maymunu oynarken komünistlerden sırf davamdan dolayı,davamı savunduğumdan dolayı dayak yiyende yine bendim.Onun için ‘’düzgün laf…’’mevzuusunu söylemek için yanlış insanı seçtin.
BeldeiTAYYIBe arkadaşım ahın tuttu herhalde tam bütün metni yazdım yolluyordum elektrikler gitti.neyse dur bir daha yazacağım :D
beldeitayyibe hocamızı Rabbimiz severki bizlerede sevdirir aziz kardeşim :)
bu olaydan bir mesaj çıkar derim ben,
malum mümin ayağı taşa takılsa acaba ne günahım oldu diye düşünmesi icap eder :)
mevzu konusundada bir putlaştırma söz konusu olduğunu düşünmüyorum,
bu ifadeler orta yolu bulma çabasıdır, buda bizlerin nazarında daha hoştur...
yoksa putlaştırmanın en bariz örnekleri atatürkçülerde vardır, böyle mülahazadan yakıştırmadan Allaha sığınmak gerek...
q.klavye
12-01-2012, 00:39
malum mümin ayağı taşa takılsa acaba ne günahım oldu diye düşünmesi icap eder :)
yoksa putlaştırmanın en bariz örnekleri atatürkçülerde vardır, böyle mülahazadan yakıştırmadan Allaha sığınmak gerek...
yani şimdi edna arkadaşım forumda sevdiğim 2 karakterden birisin.beni desteklersen pek sevinirim;1
yani şimdi edna arkadaşım forumda sevdiğim 2 karakterden birisin.beni desteklersen pek sevinirim;1
Allah razı olsun Rabbimde seni sevsin kardeşim..
desteklediğin biri olarak ukalaca gelebilir ama bu sözümüde desteklemeni umuyorum,
kişiler değil hakikatler desteklenir öyle değilmi :)
q.klavye
12-01-2012, 01:37
Allah razı olsun Rabbimde seni sevsin kardeşim..
desteklediğin biri olarak ukalaca gelebilir ama bu sözümüde desteklemeni umuyorum,
kişiler değil hakikatler desteklenir öyle değilmi :)
kesinlikle doğru ve bu bağlamda hakikatleri söyleyenler desteklenir kanımca:güzel:
Hak yolda yürüyen ve hakikati savunan herkesin arkasındayım olmaya da devam edeceğim.
Terennüm
12-01-2012, 18:26
Vav :)Ne akparti cemaat oy vermediye yıkılır nede cemaat akparti önünü kesiyor diye devrilir...Mesele ülkeye hizmetse ortak noktalarda buluşulur..Fakat işin içine gurur hased kıskançlık girdimi iki taraf içinde tehlike çanları çalıyor demektir..Herkes dikkatli oplmalı şu süreçte..
Gördüğüm kadarıyla sorun şurada..Ülke meselelerinin öncelik sorunu..Akpartiye göre dershaneler kapatılmalı fakat cemaat için bu dershanelerden önce kapatılması elzem yerler var..Ve bunun gibi nice sorunlar..Herkesin ehem ve mühimi farklı...
q.klavye
12-01-2012, 18:36
Terennüm arkadaş bak orda demişim ki ''...elini çekerse...'' yani oy vermezse dememişim.
Bakınız bu da daha önceki yorumum-yine bu başlık altındaki-;
''....güç sadece sayısal-maddi- güç değildir bunu unutmayın !!!yani manevi bir güç kaybı da bütün dengeleri değiştirebilir...''
Terennüm
12-01-2012, 18:44
Terennüm arkadaş bak orda demişim ki ''...elini çekerse...'' yani oy vermezse dememişim.
Bakınız bu da daha önceki yorumum-yine bu başlık altındaki-;
''....güç sadece sayısal-maddi- güç değildir bunu unutmayın !!!yani manevi bir güç kaybı da bütün dengeleri değiştirebilir...''
Hepimiz aynı gemideyiz...Herkes dikkatli olmalı değil mi?
q.klavye
12-01-2012, 18:46
Hepimiz aynı gemideyiz...Herkes dikkatli olmalı değil mi?
tam olarak aynı şeyi söylüyorum...
BeldeiTAYYIBe
12-01-2012, 21:33
Derdinizi TEK'e anlatin muhterem...:)
Tabi ki putlaştırmaktan maksadım siyasi bir kurumu dogma olarak lanse etme çabasıdır. Yoksa onun dışında diğer dediğin şey niyet okuyuculuğuna girer bu da bariz bir sui zandır.Emin ol öyle bir şey yapmaya da niyetim yok.(Allah yaptırmasın da)
Diğer mevzuuya gelince,demişsin ki ‘’diğer mesajlarıma bakarsan…’’ arkadaşım senin geçen günlerde ne demiş olduğun şu an ki tartışma için çokta bağlayıcı olmaz.Benim için önemli olan bugün ne dediğindir ve bu söylediklerinden ne anlam çıkarıldığıdır.Heraklit boşuna dememiş ‘’değişmeyen tek şey değişimin kendisi’’ diye.
Bir başka mevzuda ‘’düzgün laf…’’ olayı.Düzgün laftan kastının doğru ve dürüst laf olduğunu düşünüyorum.Emin ol bu laflardan dolayı benim başım çok ağrıdı eminim daha çok ağrıyacakta.Çünkü doğru lafı söylemekten çekinmem çekinmedimde. Millet 3 maymunu oynarken komünistlerden sırf davamdan dolayı,davamı savunduğumdan dolayı dayak yiyende yine bendim.Onun için ‘’düzgün laf…’’mevzuusunu söylemek için yanlış insanı seçtin.
Simdi ,
putlastirmaya dair birinci anlama gelebilecek birseyi kasdetmedigini ve bunun bir suizan olacagina vurgu yaparken, benim ak partiye dair zaydiklarimdan, senin tabirinle bir dogma olarak yansitmamdan nasil emin olabiliyorsun? Hangi sözümden yada cümleden ötürü sende böyle bir intiba uyandi?( Ayrica elektriklerinin kesilmesini benim AH'ima :) baglamanda cabasi. Bizden yana hayir dua...)
Sirf böyle bir sui zanniniz olmasin diye özellikle eski ( derken henüz birkac günlük) mesajlarimi zikrettimki , hem cemaate dair hemde hocaefendiye dair , bir TAASSUBLA yaklasmadigimi ve yalnizca bildiklerim ve edindigim tecrübelerden yola ciktigimi ifade etmege calistim. Sen davani müdaafa etmek ugruna dayak yedigini nasil referans gösteriyorsan bende taassubla yaklasmadigimi referans göstermek istedim. Ayrica davanizi müdaafa icin dayak atmak yada yemek yerine size vaaz edilen metodlari tercih edin. Davasi icin dayak yemek marifet olsaydi en marifet sahibi insanlar 1 mayista katir sudan gelene kadar dövülen solcular olurdu. ...aferin.
Kardesim, senin bu putlastirma yada dogma dedigin tanimlamaya biz taassup diyoruz.
Zira sizde yukaridaki mesajda cemaate karsi herkesin cümlelerini dikkatli kurmasi gerektigini ifade etmissiniz lakin bu durum yalnizca bir topluluk icin gecerli degildir. Bazi tanimlamalari yaparken dogru kelimeleri kullanmak maksadin hasil olmasi icin zaruridir. Bugün uluorta kullanilan hasa " Allahsiz" kelimesi ne kadar sakincaliysa, hangi manada olursa olsun bir müslüman icin böyle bir durum yokken putlastirmak yaftasini yapistirmak ayni derecede sakincalidir. Yani siz baskalarindan cemaatiniz icin beklediginizi sizinde baskalari icin göstermeniz gereklidir. Düzgün laf'tan maksadim budur...yoksa sizin kendinizce dogru bildiklerinizi anlatmanizla ilgilenmiyorum.
Meselenin özüne dönecek olursak,
evet...ayni gemideyiz ve bu geminin su almamasi icin herkes üstüne düseni yapmali. Yelkenler delindimi hizimiz düser . Bu yelkeni deldirmemek ayni hizla yol almak icin caba gösterilmeli.
Manevi el diye tabir edilen hususta önemli lakin manevi güc bir cemaatin tekelinde olmadigi gibi el cekilmesi durumunda partinin yasamasi muhtemel kayiplar hakkinda kesin konusmakta uygun düsmeyen bir meseledir. Hassasiyet gerektirir...
BeldeiTAYYIBe
12-01-2012, 21:42
Allah sizden razi olsun lakin bu hüsnü zanniniz karsisinda adeta ezildim ....
Muhabbetle.
q.klavye
12-01-2012, 22:16
‘putlastirmaya dair birinci anlama gelebilecek birseyi kasdetmedigini ve bunun bir suizan olacagina vurgu yaparken, benim ak partiye dair zaydiklarimdan, senin tabirinle bir dogma olarak yansitmamdan nasil emin olabiliyorsun?’’
Evet bundan tabi ki emin olamam.sizler burada kendinizi nasıl lanse ederseniz ben o şekilde anlarım.Bunun içinde beni suçlamak pekte mantıklı ve tutarlı olmasa gerek
Hangi sözümden yada cümleden ötürü sende böyle bir intiba uyandi?’’
’’..bu hükümet bu cemaate cok sey kazandirdi..’’
‘’…Bu cemaat sirf dershaneler üzerinden bu partiyi silecekse kendi kaybeder…’’
‘’…Ak parti halihazirda mevcut siyasi partilerin icinde " sapkinlikla " itham edilebilecek en son partidir.’’
Sadece bir önceki sayfadan derlediğim bir demet.
Sirf böyle bir sui zanniniz olmasin diye özellikle eski ( derken henüz birkac günlük) mesajlarimi zikrettimki , hem cemaate dair hemde hocaefendiye dair , bir TAASSUBLA yaklasmadigimi ve yalnizca bildiklerim ve edindigim tecrübelerden yola ciktigimi ifade etmege calistim.’’
Demek ki doğru ifade edilememiş!!!
Sen davani müdaafa etmek ugruna dayak yedigini nasil referans gösteriyorsan bende taassubla yaklasmadigimi referans göstermek istedim. Ayrica davanizi müdaafa icin dayak atmak yada yemek yerine size vaaz edilen metodlari tercih edin. Davasi icin dayak yemek marifet olsaydi en marifet sahibi insanlar 1 mayista katir sudan gelene kadar dövülen solcular olurdu. ...aferin.
Bu cümlenizi de pek cüretkar buldum.Siz benim acaba ne yaparken dayak yediğimi varsaydınız ???Çok merak ediyorum acaba benim bulunduğum bir ortamda bulundunuz da mı bu kadar cesur cümleler kuruyorsunuz?Yine yanlıştasınız hem de çok büyük bir yanlılşta haberiniz olsun.
Kardesim, senin bu putlastirma yada dogma dedigin tanimlamaya biz taassup diyoruz.
Özür dilerim siz kimsiniz?(!)içinizden olan insanları bile sırf size muhalefet ediyor diye ötekileştiriyorsunuz ya helal olsun ne diyeyim ki.
Zira sizde yukaridaki mesajda cemaate karsi herkesin cümlelerini dikkatli kurmasi gerektigini ifade etmissiniz lakin bu durum yalnizca bir topluluk icin gecerli degildir. Bazi tanimlamalari yaparken dogru kelimeleri kullanmak maksadin hasil olmasi icin zaruridir. Bugün uluorta kullanilan hasa " Allahsiz" kelimesi ne kadar sakincaliysa, hangi manada olursa olsun bir müslüman icin böyle bir durum yokken putlastirmak yaftasini yapistirmak ayni derecede sakincalidir.
Hani siz(!) diyorsunuz ya ameller niyetlere göredir diye bende diyorum ki putlaştırmaktan kastımın ne olduğunu ben ifade ettim.buna rağmen yine de bu cümle kurulmuşsa ciddi bir frekans problemi yaşıyoruz demekki(!)
Yani siz baskalarindan cemaatiniz icin beklediginizi sizinde baskalari icin göstermeniz gereklidir
Bu cümleyi kurmanız için benim haksız yere bir saldırıda bulunmuş olmam gerekiyor-siyasi kurumlar hariç-forumun herhangi bir köşesinde herhangi bir dini kuruma saldırdığımı hatırlamıyorum.Siz gördüyseniz bana hatırlatında hafızamı bir tazelemiş olayım(!)
…yoksa sizin kendinizce dogru bildiklerinizi anlatmanizla ilgilenmiyorum.
Bununla ilgilenmiyorsanız kale alıp cevap vermemeniz icap ederdi ama görüyorum ki gayet güzel cevaplar veriyorsunuz
evet...ayni gemideyiz ve bu geminin su almamasi icin herkes üstüne düseni yapmali. Yelkenler delindimi hizimiz düser . Bu yelkeni deldirmemek ayni hizla yol almak icin caba gösterilmeli.
Emin olun ben bunu bu konunun başında beri söylemeye çalışıyorum.
Ayrıca hiçbir şeyi birilerinin tekeline sokma gibi bir çabam olmadı.Sadece büyük bir kaybın ne kadar derin etkiler oluşturacağını ifade ettim.Hem şunu da biliriz ki tarih tekerrürden ibarettir...
BeldeiTAYYIBe
12-01-2012, 23:53
Degerli kardesim,
sunu bilmeni isterimki,
yazdigin tüm sorulara ve yönelttigin elestirilere arzu ettigin takdirde ziyadesiyle cevap verebilirim lakin konunun maksadindan uzaklasmaya basladigini düsünüyorum...
Zaten söylenmesi gerekeni kendi acimdan yeterince yazdim.
Cimbizladigin cümleleri ve bir önceki mesajlari bir bütün halinde tetkit edersen sorularinin cevabini zaten bulacaksin.
Fakat,
bir mesele varki, bariz bir sekilde yanlis anlasildigimi ve bunda da istemedende olsa payim oldugunu düsünüyorum...
"siz" diye hitab etmemden dolayi bir rahatsizlik vermisimki böyle bir maksadim asla olamaz zira su forumda dahil her ortamda istisnalar haric herkese KARDESIM diye hitab ederim ve bundan zevk duyarim...zira müslümanin müslümana karsi bir kardeslik hukuku vardir. "siz"li hitab sekli benim sahsen cok kullandigim bir usul oldugu icin sanada siz diye hitab ettim ve ötekilestirmek icin degildi.
Ikinci bir meselede sizin su dayak mevzuu...evet haklisiniz hangi ortam ve sartlarda oldugunuzu bilmeden bu cümleyi yazmis bulundum.
Bu yanlis anlasilmaya vesile oldugum icin özür dilerim.
Hakkini helal et.
Maksadimiz üzüm yemek bagciyla isimiz olmaz....
q.klavye
12-02-2012, 17:28
est. varsa helal olsun.sizde helal edin-bu mevzuu kapanmıştır-
Terennüm
07-15-2013, 15:39
Kapatamadık gitti şu dershaneleri:) Yeni anayasanın önündeki en büyük engel ise dershanelerdir :) Hala göremedik şu gerçeği :)
Keşke olayı Akp-cemaat ilişkisi yönünden değil de insanların geleceği üzerinden değerlendirebilseler...
Terennüm
07-17-2013, 16:47
daha dün şırnaklı bir kızımız dershaneler sayesinde derece yaptı..Bunuda mı görmüyor devlet ricalimiz..
Kapatılmalı hemde bir an önce millet çocuğunu dersaneye göndermek için aç kalıyor bu AK Partiye yakışan bir politika değildir
BeldeiTAYYIBe
09-15-2013, 23:17
Daha önce temkinli yaklastigim dershaneler meselesinde artik kapatilmasinin daha hayirli olacagi kanaatine vardim.
Bu düsüncemin pekismesinde özellikle egitim alaninda uzman büyüklerimin ve sistemi iyi bilen kardeslerimin anlattiklari etkili oldu.
Terennüm
09-20-2013, 13:37
Hükümetimizn eğitim sistemindeki yanlışlığını bir önce ki milli eğitim bakanı olan ömer dinçer sözleriyle kabul etmiştir... "Enkaz devraldık" Ömer Dinçer in bıraktığı meb ise Enkaz kelimesi az bile kalır..
MEÇHUL ADAM
09-20-2013, 15:33
4+4+4+ Eğitim sistemi getirmeyle öğrencilerde bir değişiklik olmadı.Müfredatlar yine aynı teranelerden... Din Kültürü ve Ahlak dersi kitabında ise Atatürk'ün resmi ve gençliğe hitabesinin ne işi var söyler misiniz?
BeldeiTAYYIBe
09-21-2013, 23:41
Egitim sisteminin arzu edilen derecede oldugunu iddia eden yok.
Bilakis, yapilan reformlar ve zamanla takviye edilen yeni düzenlemeler mevcudatin yanlis yada yetersiz oldugunun bir göstergesidir...
Dershanelerin olumlu yönlerini degisIk vesilelerle anlattik ve gördük.
Lakin birde madalyonun diger yüzü var diyenlerin sayisi hicte az degil....
Dershanelerin artik bir rant alani oldugunu , bu rant'in korunmasi amaciyla lobicilik yapildigini söyleyenler var. Sahsen görüstügüm akademisyen büyüklerim ve egitimci abilerimin ortak düsüncesi muhakkak dershane sisteminin ya kaldirilmasi yada degistirilmesidir. Bu konu basliginda acilan anketin sonucu bile bze bir sey gösteriyor. Büyük bir cogunluk kapatilmasindan yana...ve görmek isteyenler reel hayattada bunun böyle oldugunu göreceklerdir.
4+4+4 den sonra ki, en kötü Akp icraati dershane kapatılmasıdır. Eğitim sistemimiz sanki süper konumda da kapatıyoruz. Ne değişti dünle bugün arasında.
Hangi bakan, vekil, bürokrat çocuğunu kıyı kenar devlet okulunda okutuyor. Çocukların nasıl bir eğitim aldığını biliyorlar mı? Onlar için hava hoş.
Eksik eğitim alan çocuklarına özel ders vs açığı kapatıyor. Biz nasıl kapatacağız. Ziraat mühendisi olmuş, matematik öğretmeni; Su Ürünleri mühendisi olmuş, Biyoloji öğretmeni, maliyeci olmuş, sınıf öğretmeni. Bunlar hala çalışıyor.
Sonra sen gel dershaneyi kapat. Sen önce herşeyi dört dörtlük yap sonra kapatda destekleyelim. Ben çocuğumla evde ders çalışamıyorum. İş güç karı koca yoğunuz. Fem dershaneleri maddi manevi her türlü ilgileniyorlar. Son derece memnunuz.
Pkk bu haberlere bayram ediyor. Orasıda ayrı konu tabi. Doğuda güzel işler yapmak isteyenlere sekte vuruluyor.
Kısacası benim param var kardeşim. Devlet benim çocuğuma ekstra bir eğitim aldırmama engel olamaz, olmamalı. Ha sen eğitim sistemim iyi diyorsan zaten korkma o çocuk başarılı olur. Ama malesef iyi değil şu anda.
risalesevdasi
10-26-2013, 17:37
okullardaki egitim yeterli olucaksa kapatilsin.
manifesto
11-15-2013, 00:31
Türkiye'de hiç gündem de yokken
bir kaç yıl önce dershaneleri kapatıyoruz şeklinde bir kampanya başlatıldı
Oysa özel öğretimde önemli yer tutan dershaneler sınav sisteminin doğurduğu bir sonuç idi
Eğitimin sorunu dershaneler değil eğitim kalitesinin düşüklüğü
Sağlık sisteminde özel hastaneler bu hizmeti veriyorken eğitim alanında özel dershanelerin hedef alınması akıl ve mantık ile izah edilir bir netice değil
Oysa dershaneler özellikle kırsal kesimde ki gençlerin büyükşehirlerde ki üniversitelere yerleşmesi için çok önemli bir vasıta idi
Dert nedir amaç nedir doğrusu anlamadım
İrancı kadrolar denilen kişilerin Erdoğan'ı bu konuda yönlerdirdiğini düşünüyorum
Ülkemiz için ne faydası olacak onu da anlamış değilim
Yüzbinlerce sektör çalışanını işsiz bırakınca kime ve neye hizmet edilmiş olunacak?
manifesto
11-15-2013, 00:39
İnsan bu adımların arkasında iyi niyet bulamıyor
Özel okullaşın diyerek insanları zorlamanın mantığı nedir onu da anlamadım
Hele Nabi Avcı DERSHANELERİ kapatınca Halk Evlerinde kurslar vereceğiz şeklinde ki açıklaması gülünç ötesi
Yazık
28 Şubat paşalarının yapamadığını Erdoğan'a yaptırmaya çalışanları anlamak mümkün değil
Erdoğan Dershaneler ile mücadele etme fikrine nasıl kapıldı anlamış değilim
manifesto
11-15-2013, 00:43
Amerika'da TOEFL kursları var
Daha başka bir çok gelişmiş ülkede
OBAMA çıkıp bu kursları kapatıyoruz şeklinde bir açıklama mı yapmış?
Özel teşebbüs ile kavga etmenin mantığı nedir?
Şuan bile İngilizce Kurslar veren bir çok dil kursu var
Tüm bunlara karşı topyekün bir saldırı mı yapılacak,nedir dert?
Hükümet iyice saçmalamaya başladı Nabi Avcı bile TV kapatacılacak diye açıklama yaparken kendi hissi duygularını söylemediği belli idi. Başbakanın yaptığı diktatörlüktür. Başka açıklaması yok bence. Kurs dershane etüt merkezi topunu kaldırdın millet nerden takviye eğitim alacak.
Bakan bide demez mi dershaneler mebin kitaplarından faydalanıyor. Şaka gibi. Şuan gidin bakın tüm meb öğretmenleri kitapların yetersizliğinden yakınıp dershane kitaplarını yan kaynak olarak kullanıyor. Vallahi şaka gibi.
Fihi Ma-Fih
11-15-2013, 02:32
Dershanelerin çok büyük katkısı var eğitime zamanında o katkıyı bende gördüm.
Açıkçası buradaki temel hedef yada proje nedir bilmiyorum eğer bir proje varsa zemini hazırlanıp öyle dershanelerin kapatılması gerekir. Fakat temel şart sağlam bir zemin ve eğitim sistemi oluşturulmalıdır.
Fihi Ma-Fih
11-15-2013, 02:33
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershanelerin okula dönüşeceğini ya da 2 yıl içinde (2016 yılında) açık lise olacağını açıkladı.
Habertürk televizyonuna konuyu değerlendiren Avcı, açık lise üzerinden takviyeler kurslar da yeniden uygulamaya konacak dedi.
BeldeiTAYYIBe
11-15-2013, 20:01
Başörtüsünde direnmediniz de ‘dershane’lerde nedir bu celal?
Dershaneler konusunu anlamaya çalışıyorum..
Nedir bu direncin sebebi?
Öyle bir direnç ki; aynı grup, 28 Şubat sürecinde, başörtü konusunda bu kadar hassas olmamıştı..
Hocaefendi’nin “Başörtü furuattır” sözündeki anlamı genişleterek, “Başınızı açıp okuyabilirsiniz” diyerek, o zamanki baskıcı hükümete teslim olmuşlardı.
Hatta, “Ne yapalım, bu kadar yapılabiliniyor.. Tümü ile her şeyimizi kaybetmektense, istenileni yapmamız lazım” savunması geliştirilmişti.
Sadece okullarda değil..
Bir adım ilerisinde..
Dershanelerde başörtü konusu sorun olduğunda..
Yine aynı çizgi izlendi..
Bir defasında.. Kızının dershaneye gitmesini zorunluluk gibi algılayan bir annenin, başörtü sorunu yüzünden kızının dershaneyi bırakmak zorunda kalacağını ağlayarak anlatması üzerine..
Dershanenin yetkilisini arayıp, “Okuyucumuz, başörtülü olarak gelinmemesi talebinde bulunduğunuzu söylüyor. Doğru mu? Siz dershanesiniz. Okulların kıyafet yönetmeliğinin sizinle ne ilgisi var?” diye sormuştum..
Bilginin doğru olduğunu kabul etmişler, ancak gerekçesini izahatta çaresiz kalmışlardı..
Belli ki, müfettişler keyfi baskı kurmak istemişler..
Onlar da, “eyvallah” etmişlerdi..
Sonuçta söylenilen şu idi:
“Başörtülü öğrenciler yüzünden, burdaki hizmeti tümü ile sona erdiremeyiz. Dershanemizi kapattıramayız. Bunun sonu, Türkiye genelinde dershanelerimizin kapatılması, hatta dershanelere ilaveten Türkiye genelindeki okullarımızın başının derde girmesi demektir. Kimbilir belki, Türki cumhuriyetlerdeki okullarımıza bile uzanabilir, bu işin sonu.. Böyle bir şeyi nasıl göze alabiliriz?”
Doğru ya..
Hocaefendi’nin de çizgisi; “sabır”, “hoşgörü”, “feragat”, “fedakârlık” üzerine kurulu değil miydi?
O günler geride kaldı.. Elhamdülillah..
Şimdi, hemen hemen tüm partilerin seçim vaadleri arasında yer alan..
Sistemini oturtmuş hiçbir ülkede, bu kadar yaygın bir örneği görülmeyen dershanelerin kapatılması sözkonusu olduğunda..
Abooo..
O ne?..
“Başörtülü öğrenci-öğretmen istemiyoruz” denildiğinde gösterilmeyen direnç, “dershanelerin kapatılması” konusunda gösterilmeye başlandı..
“Başörtülü öğrenci olmayacak” keyfi baskısında, hemen “Emredersiniz” diyen arkadaşlarımız, “Dershanelerinizi, özel okula dönüştürür müsünüz?.. Ayrıca devlet desteği de sağlanacak” teklifine, öyle bir celallendiler ki, gözleri kimseyi görmez oldu..
Yalan haberler.
Belden aşağı vurmalar.
Betondan geçilmeyen, gökdelenlerle ünlü ilçenin belediye başkanını, “betondan şikayet eden yazılar” eşliğinde şişirme girişimleri..
Merak ettim, “Dershaneler konusunda, bir ayet mi var acaba?”
Öyle ya..
Örtü konusunda hiç de direnmediniz.
Örtü konusunda kesin “ayet” olduğu halde..
Şimdi dershane konusunda nedir bu direncinizin sebebi?
Ayetler, hadisler var da, biz mi bilmiyoruz?
Hocaefendi zamanında söylemiş..
Dershanelerin kapanması gündeme geldiği ilk günlerde, şöyle demiş Hocaefendi:
“Alternatif yollar bulunmalı..
Hareketi, hamleyi, gayreti durdurmadan, Allah’ın izni ve inâyetiyle alternatif yollar, yöntemler oluşturarak yola devam etmeli..
Onlarla uğraşmaya kalkarsanız, bir yerde takılır kalırsınız.. Zamanı israf etmiş olursunuz. Hiç uğraşmadan, alternatif yollar ve yöntemler oluşturarak yolunuza devam edeceksiniz.
Evinizi kapattıkları zaman yurt açacaksınız. Yurtlarınızı kapattıkları zaman ev yapacaksınız. Okulunuzu kapattıkları zaman üniversite yapacaksınız. Üniversitenizi kapattıkları zaman on tane okul açacaksınız. Hiç durmadan yürüyeceksiniz.
Hafazanallah, durup başkalarıyla meşgul olmaya kalktığınız zaman, zamanı beyhude kullanmış, israf etmiş olursunuz. Zamanı israf etmenin hesabını da Allah sorar.”
Hoş; kimsenin bugün, mücadele eder anlamda bir şey kapattığı da yok..
Hükümet teklif ediyor, “Dershaneleri kapatıyoruz. Yerine okul açabilirsiniz. Hatta biz de destekleriz” diye..
Hepsi hepsi bu..
Böylesi bir durumda, “dershane” konusunu yalan isnatlarla gündeme taşıyanlar, acaba kimlerdir?
Hocaefendi’nin, “Allah hesabını sorar” diye ikaz ettiği kişiler değil mi?..
Daha önemlisi var..
Acaba bu kişiler somut olarak kimler?
Hocaefendi’yi dinlemeyecek kadar büyük bir cesareti, kimden alıyorlar?
Yoksa, cemaatte Hocaefendi’ye karşı, “derin bir yapı” mı var?
Ki; “başörtü”de gösterilmeyen direnci, tüm kolaylık önerilerine rağmen, “dershane konusu”nda gösteriyorlar..
“Sırtlarındaki yumurta küfeleri”nin dağılma tehlikesine rağmen!
Ali Karahasanoğlu / Yeni Akit
http://www.habervaktim.com/yazar/62242/basortusunde-direnmediniz-de-dershanelerde-nedir-bu-celal.html
Cihannur
11-16-2013, 02:27
Eğer dershaneler gerçekten ihtiyaçsa, onların kapatılmalarıyla o ihtiyaç ortadan kalkmaz. O zaman ne olur? Dershaneler yer altına inebilirler. Nasıl ki tarikatları sözde kapatmış olsalar da özde kapatamadıkları ve tarikatların yer altına inerek faaliyetlerini Cumhuriyet dönemi boyunca sürdürdükleri gibi...
Cihannur
11-16-2013, 02:47
AK Parti ile Nur Cemaati arasında fikir ayrılıkları olabilir, tartışmalar, kavgalar yaşanabilir. Yapılan tartışmalarda fikirlerimizi belirtebiliriz; ama iyi olan bu iki yapının da (AK Parti ve Nur Cemaati) aleyhinde olmamak gerektiği kanaatindeyim. AK Parti de iyidir, Nur Cemaati de iyidir. AK Parti de; İslam'a, Müslümanlara, Türk Milleti'ne, Türkiye'ye ve insanlığa hizmet etmektedir; Nur Cemaati de; İslam'a, Müslümanlara, Türk Milleti'ne, Türkiye'ye ve insanlığa hizmet etmektedir. AK Parti de doğru yoldadır, Nur Cemaati de doğru yoldadır.
Garibüzzaman
11-16-2013, 03:09
Gezi olayların yapılan işlerin benimsenen amacın basın ayağı, bu gün zaman gazetesi ve samayoluhaberde neşir edildi. Hayretle izliyorum.
Buraya geldim, belki kayda değer bilgilendirme vardır diye. Akit yine malum gazeteciliğini yapıyor, bel altı vuruyor. Derin devletten sonra şimdi de derin cemaatler başımızda. Haydi hayırlısı :)
manifesto
11-16-2013, 15:04
Başörtüsü meselesinde o gün yapılması gereken ne idiyse yapıldı.
Erdoğan Başörtüsü için 11 yıl bekledi,hem de iktidarda iken,Neden?
Kafanızın nesi almıyor bu bekleyişi?
ERBAKAN daha 97 de zıplayıp başörtüsü dayatması yapmamış olsaydı uyuyan yılan belki uyanmamış ve biz bu sorunu daha erken çözmüş olurduk
Metod bilmeyen siyasi fanatiklere laf anlatılmaz.
Mesele Dershane meselesi değil
Eğitim meselesi ve üniversitelere askeriyeye adliyeye millete yetiştirilecek genç başarılı imanlı ahlaklı nesil meselesi
Bu işi yapmak İktidarın değil SİVİL hareketlerin işi
Ama sen bu işi yapanların elinde ne var ne yok almaya çalışırsan bunun vebali hem halk nazarında hem de Hak nazarında senden sorulur.
BeldeiTAYYIBe
11-17-2013, 03:11
KöseYazisini birkez daha okuyup yaptiginiz yorumu gözden gecirmenizi tavsiye ederim. Anlamamis gibisiniz...
Bu meselelere hep hüsnü zan ile yaklasmaya calismisimdir.
Lakin özellikle son zamanlarda yapilan hakaret dolu saldirilar ve kara propaganda bizi cok üzüyor. Sn. basbakana en fazla destek olunmasi gereken bir zaman diliminde köstek olmaktan vaz gecin Allah rizasi icin.
Böyle olmamasi gerekiyor.
Herkes biliyorki bu mesele hizmet hareketine karsi yapilmis bir girisim degil. Öyleyse bu denli ortami germek niye?
Dershane olmazsa okul olur...hizmetin amaci ihlasli nesiller yetistirmekse ha dershane olmus ha okul fark nedir?
Bu akşam stv de bütün haber kuşağının sadece bu konuya ayrılması öyle bir garip geldi ki bana demek ki birliktelik tamamen menfaat için ve elden gidince herkes birbirine saldıracak,hizmetin hizmetkarı mantığı menfaatin hizmetkarı olacak, hea umrumda mı değil çünkü makam için menfaat için öyle bir hal aldı ki sistem sorgulamak yok farklı fikre tahammül yok,istişare yok halka sormak yok varsa yoksa ben dedim dedim oldu.Bence dahada beter olsunlar birbirini yesin menfaati için bu ülkenin içine edenler...!!
Fihi Ma-Fih
11-17-2013, 05:21
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1234697_10152031733221368_544080932_n.png
Bu konu 15-20 yıldır tartışılan, velilerimizin, eğitimcilerimizin, "çocuklarımız sosyal faaliyetlere vakit bulamıyorlar, dershanelerle okul arasında koşturup duruyorlar, test ve tost gençliği yetişiyor" gibi pek çok eleştirilerine konu olan bir alan.
Hem okulda, eğitim göreceksiniz, hem de benzer bir eğitimi parayla satın alacaksınız. Okuldaki masrafa da yazık, dershanedeki masrafa da yazık. Dolayısıyla eğer siz, okullarda verilen eğitimden daha iyisini verme iddiasında olan kurumlarsanız o zaman buyrun, özel okullar haline gelin. Gerekli alt yapıyı sağlayalım.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı
Özgür Suriye
11-17-2013, 15:17
28 şubat döneminde çevik bir'e dershanelerini okullarını vermeye hazır olduğunu söyleyen fetullah gülen desrhaneleri kapatılacak diye günlerdir tayyip erdoğan a ve ak parti ye saldırıyor..
Hatta fethullah daha da ileri viderek darbecilerin hapiste olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu elinde olsa hepsini serbest bırakacağını da söylemiş. Yani tayyip erdoğan karşı chp nin ve ergenekoncuların desteğini almaya çalışıyor
bu dershane cemaatinin okullarında okumuş dershanelerine gitmiş birisi olarak fethullah gülen'den artık nefret ediyorum. Yazıklar olsun!
Cihannur
11-29-2013, 19:11
Dershanelerin zorla kapatılmasına karşıyım. Demokratik ülkelerde özel teşebbüs hürriyeti vardır. İsteyen müteşebbisler özel kurslar düzenleyerek çeşitli dersler okutabilirler. Dershane ya da kurs adı altında faaliyet göstermek isteyenlere hayır denilmesi teşebbüs hürriyetine aykırıdır. Çünkü yapılan faaliyet gayrimeşru değildir, meşrudur.
Eğer dershanelerin eğitim sistemizdeki yerinin ağırlığından rahatsızlık duyuluyorsa, dershanelere olan ihtiyacın kalmaması ya da azaltılması için çeşitli öğretim politikaları uygulanabilir.
yunusokten
12-04-2013, 17:16
bence kapatılmalı dershaneler çünki içinde ne olup bitiğini bilmezsin herkes kendi gurubunu oluşturmakta bence tek yürek tek bilek olmalı akılı olan insan zaten derhanelere girmedende başarılı sonuçlar vere bilir
Başörtüsü meselesinde o gün yapılması gereken ne idiyse yapıldı.
Erdoğan Başörtüsü için 11 yıl bekledi,hem de iktidarda iken,Neden?
Kafanızın nesi almıyor bu bekleyişi?
ERBAKAN daha 97 de zıplayıp başörtüsü dayatması yapmamış olsaydı uyuyan yılan belki uyanmamış ve biz bu sorunu daha erken çözmüş olurduk
Mesele Dershane meselesi değil
Eğitim meselesi ve üniversitelere askeriyeye adliyeye millete yetiştirilecek genç başarılı imanlı ahlaklı nesil meselesi
Bu işi yapmak İktidarın değil SİVİL hareketlerin işi
Ama sen bu işi yapanların elinde ne var ne yok almaya çalışırsan bunun vebali hem halk nazarında hem de Hak nazarında senden sorulur.
İmanlı ahlaklı gençler dersanelerdenmi yetişiyor? Yani bu dersanelerdenmi çıkıyor imanlı ahlaklı gençler? Yoksa amaç Gülen grubuna ait gençlerin asker polis ve diğer devlet kurumlarına yerleşmesimi?
Bu güne kadar yerleştilerde noldu ? İmanlı ahlaklı gençlerin lideri dersane yüzünden müslümanlara firavun diyor artık nasıl iman ve ahlaksa...
Fihi Ma-Fih
12-04-2013, 19:18
Tek merkezli sınavların kalktigi ve universiteye ilerde sınavsız girilicegini düşünürsek özel okullara dönüştürülmesi gayet doğru.
Destekliyorum.
Bu Meseleye nereden baktığınız ile alakalıdır...! Eğer siyasi manada şartların olgunlaşması manasında kullanıyorsanız kabul edilebilir...! Lakin Metod derken İslam fıkhı yahutta İslami Metodu kast ediyor iseniz yazacaklarım mevcut ???
28 şubat döneminde çevik bir'e dershanelerini okullarını vermeye hazır olduğunu söyleyen fetullah gülen desrhaneleri kapatılacak diye günlerdir tayyip erdoğan a ve ak parti ye saldırıyor..
Hatta fethullah daha da ileri viderek darbecilerin hapiste olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu elinde olsa hepsini serbest bırakacağını da söylemiş. Yani tayyip erdoğan karşı chp nin ve ergenekoncuların desteğini almaya çalışıyor
bu dershane cemaatinin okullarında okumuş dershanelerine gitmiş birisi olarak fethullah gülen'den artık nefret ediyorum. Yazıklar olsun!
Başbakanda İlker Başbuğun içeride olmasından üzüntü duyuyor, hele Bülent Arınç gazeteci, kimi asker vs üzüntü duyuyor ve defalarca dile getiriyor. Diğerlerini söylemiyorum bile.
Onlardan da nefret ediyor musun çok merak ettim.
Olayı cemaat başlatmış gibi göstermek de neyin nesi. Acayip hesaplarla dershane kapatan Ak partidir.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1234697_10152031733221368_544080932_n.png
Bu konu 15-20 yıldır tartışılan, velilerimizin, eğitimcilerimizin, "çocuklarımız sosyal faaliyetlere vakit bulamıyorlar, dershanelerle okul arasında koşturup duruyorlar, test ve tost gençliği yetişiyor" gibi pek çok eleştirilerine konu olan bir alan.
Hem okulda, eğitim göreceksiniz, hem de benzer bir eğitimi parayla satın alacaksınız. Okuldaki masrafa da yazık, dershanedeki masrafa da yazık. Dolayısıyla eğer siz, okullarda verilen eğitimden daha iyisini verme iddiasında olan kurumlarsanız o zaman buyrun, özel okullar haline gelin. Gerekli alt yapıyı sağlayalım.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı
Özel okullarda ders dışı etüdü, MEB okullarında ki paralı kursu, hafta sonu ek dersi ve özel ders vermeyi de yasaklasın dershane kapatmayı desteklemeyen namerttir.
Eğitimde ne kadar eşitsizlik varsa kaldırsınlar hodri meydan.
MEÇHUL ADAM
12-06-2013, 18:33
Dershaneler kapatılırsa PKK hortlarmış.Sanki PKK'yı dershaneler önlüyor.Dershanelerde medrese eğitimi var mı ki böyle zırvalıyorlar?.Oysa medrese dersleri PKK'nın önünü kesmektedir.Hükümetimiz bu hususta Doğu illerinde medrese hocaları olan meleler tarafından buna çözüm getirdi.Allah razı olsun hükümetten.Böyle çalışmaların semeresi görülmeye başladı bile...
Kusuruma bakmasınlar ama dershaneler rant kapısı olmuş...Bu yüzden patırdı, kütürdü, şamata ve kavga var...
Dershaneler kapatılırsa PKK hortlarmış.Sanki PKK'yı dershaneler önlüyor.Dershanelerde medrese eğitimi var mı ki böyle zırvalıyorlar?.Oysa medrese dersleri PKK'nın önünü kesmektedir.Hükümetimiz bu hususta Doğu illerinde medrese hocaları olan meleler tarafından buna çözüm getirdi.Allah razı olsun hükümetten.Böyle çalışmaların semeresi görülmeye başladı bile...
Kusuruma bakmasınlar ama dershaneler rant kapısı olmuş...Bu yüzden patırdı, kütürdü, şamata ve kavga var...
Pkk nın sivil kanadı hortladı zaten. O dediğiniz medreseler nerde acaba?
Dershaneler pkk yı tamamen önler diye bişey yok. Ama doğuda gençlerin üzerindeki etkisini yok sayamazsınız.
Vatikanın yerini biliyosunuz fakat medreselerden bi habersiniz. Normaldir :)
Tamam işte siz biliyorsunun öğretiniz.
Ha sahi başbakan niye papayı karşılamıştı? :)
Tamam işte siz biliyorsunun öğretiniz.
Ha sahi başbakan niye papayı karşılamıştı? :)
Papa ayağına gelmişti ;)
http://www.youtube.com/watch?v=0sfKgiZ-JXI
Bu karşılama ile güleni birmi tuttunuz :). Karşılamaya gitmeyecekti fakat dinen ve ahlaken bu karşılamada herhangi bir engel olmadığı için gitti.
Gülen gibi müslümanlar suçludur biz bunu düzelteceğiz gelin okul açalım demedi. Bence Başbakanın her cebinden bir gülen çıkar hiç kendinizi zorlamayın ;)
Her platformda sizi ezebilirim lakin bilgi seviyeniz düşük olduğu için erken sinirlenip küfrediyorsunuz :evet:
Papa ayağına gelmişti ;)
http://www.youtube.com/watch?v=0sfKgiZ-JXI
Bu karşılama ile güleni birmi tuttunuz :). Karşılamaya gitmeyecekti fakat dinen ve ahlaken bu karşılamada herhangi bir engel olmadığı için gitti.
Gülen gibi müslümanlar suçludur biz bunu düzelteceğiz gelin okul açalım demedi. Bence Başbakanın her cebinden bir gülen çıkar hiç kendinizi zorlamayın ;)
Her platformda sizi ezebilirim lakin bilgi seviyeniz düşük olduğu için erken sinirlenip küfrediyorsunuz :evet:
Bu kadar fanatik taraftarlık olmaz. Fenerlilerin şike yapmadık demesi gibi bişey bu.
Hüloğğğğğğ demeyi unuttun. Not: Küfür değildir. Akp mitinglerindki partililerin sevinç nidasıdır.
Biz gönül vermişiz,sevmişiz,benimsemişiz. Başımız gitse dönmeyiz. Boyun eğmez fitne fücur bilmeyiz. Dünyalık hedefler için kendimizi rezil rüsva etmeyiz. Kalite meselesi, siz anlamazsınız ;)
Ha bide Papa Türkiye ye gelmeden önce Müslümalar için neler söylemiş istersen bi arşive bak. Sonra papa mı ayağına geldi. Yoksa başbakan havaalanına ayağına mı gitti. Videoda var. Sonra Ayasofta ve cami turları.
Bazen aşırı hırs sevgi bazı insaların gözünü kör eder. Doğru ile yanlışı ayırt edemez. Akıl idrak ikinci planda kalır.
Papa kimki ağzından çıkanlar benim için anlam ifade etsin. Adam hristiyan sonuçta, ben söyleyebiliyorsam oda söyler ne varki bunda? ben kendimden olana, Erdoğanın (müslümanın) ağzına bakarım o ne derse onu desteklerim, papayı muhatap alarak dinleyenler düşünsün
Erdoğan hem söyledikleri hemde müslüman düşmanlığı yüzünden papa ile görüşmeyecekti. İlk araştırdıkları iş dine aykırımıdır sorusu oldu. Bir engel yok çünkü biz gitmedik onlar geldiler,ayrıca bir ülkenin resmi başbakanını ziyaret ettiler gülen gibi ülke yönetiminde bile yer almamasına,kendisine öyle bir talep iletilmemesine, ve temsil ettiğini söylediği insanların karşı çıkmasına rağmen gidip hizmet sözü vermedi.
Şahsi fikrim; papanın diplomasiyi kullanarak gerçekçi olmasa bile özür dilediğine eminim. Hayal ürünü diyenler olabilir haklıdırlar fakat hem ben buna eminim hemde bunu açıklamaları o konuma uymazdı
BeldeiTAYYIBe
12-07-2013, 02:20
Sayin Basbakanin Papa'yi karsilamasi tamamen protokole dayali bir durumdur. Papa katoliklerin lideri oldugu gibi ayni zamanda Vatikan devletinin siyasi lideridir. Devlet teamülleri geregi bu durum normaldir.
Lakin asil sorulmasi gereken , hocaefendi hangi gerekcelerle konsil kararlarinin bir parcasi olmak icin papanin huzurunda bulunuyordu.?
Sayin Basbakanin Papa'yi karsilamasi tamamen protokole dayali bir durumdur. Papa katoliklerin lideri oldugu gibi ayni zamanda Vatikan devletinin siyasi lideridir. Devlet teamülleri geregi bu durum normaldir.
Lakin asil sorulmasi gereken , hocaefendi hangi gerekcelerle konsil kararlarinin bir parcasi olmak icin papanin huzurunda bulunuyordu.?
Müslümanlara hakaret eden birini karşılamak zorunda değildir. Papanın dengi de değildir. Roma'nın içerisinde Hristiyanlar uydurduğu bir devlettir.
Eğer sizler de bu devleti kabul ederseniz elbet karşılamak zorunda kalırsınız. İsterse karşılmayabileceğini de biliyorsunuz. Ama niye karşıladının cevabını içiniz burkularak tam cevaplayamıyorsunuz.
Fethullah Gülen devlet adına çalışan resmi bir ünvana sahip biri değildir. İstediği kişiyi istediği yerde ziyaret edebilir.
Kaldı ki daha dün el öptü vs vs gibi yalan atanlar bide konsil kararlarının bir parçası vs gibi saçma sapan ithamlarla nereye varmak istemektedir.
Böyle acayip anlamları yükleyenler başbakanın papayı karşılamasına da anlam yükelemelidir. Bu tek yönlü kafa yapıları bunu gerektirir.
Bu konuda Fethullah Gülen'in sitesinde ilk ağızdan açıklama da yapılmıştır.
http://tr.fgulen.com/content/view/17632/172/
Okuyacağınızı zannetmesemde ben yinede bu uzun yazının linkini vereyim.
Peki Sayın başbakan müslümanlar hakkında hakaret eden papayı ağırlamıştır. Ayasofya ya sokmuştur.
Ben bunun derdinde de değilim aslında. Sizlerin her iki olaya bakış açınızı görmek, sorgulamak. Çok taraflısınız.
Ben başbakana niye papa ile görüştün demiyorum. Ama siz niye Fethullah Gülen papa ile görüştü diyorsunuz. İster orda ister burda ne farkeder.
Yoksa yok el öptü, gizli kardinaldi, konsile hizmet etti. Bunların hepsi herkes için atılabilecek çirkin iftiralardır.
Fetullah gülen bizim adımıza konuştu fakat bizim iznimiz olmadan. Yetkilendirilmeden,onay almadan ve hiç istemediğimiz bir şekilde
Yazıyı okudun mu?
yazıya lüzümmu var yazdığı mektup kafi benim için. İftiralar org ve diğer yerlerdeki tüm örneklerini okudum o yeterli benim için.
Allah Akıl fikir versin.
Ecmain.
Cihannur
12-07-2013, 03:07
Arkadaşlar, konuyu bağlamı içinde yani dershaneler üzerinden değerlendirmeye devam ederseniz iyi olur.
BeldeiTAYYIBe
12-07-2013, 03:18
Müslümanlara hakaret eden birini karşılamak zorunda değildir. Papanın dengi de değildir. Roma'nın içerisinde Hristiyanlar uydurduğu bir devlettir.
Eğer sizler de bu devleti kabul ederseniz elbet karşılamak zorunda kalırsınız. İsterse karşılmayabileceğini de biliyorsunuz. Ama niye karşıladının cevabını içiniz burkularak tam cevaplayamıyorsunuz.
Fethullah Gülen devlet adına çalışan resmi bir ünvana sahip biri değildir. İstediği kişiyi istediği yerde ziyaret edebilir.
Kaldı ki daha dün el öptü vs vs gibi yalan atanlar bide konsil kararlarının bir parçası vs gibi saçma sapan ithamlarla nereye varmak istemektedir.
Böyle acayip anlamları yükleyenler başbakanın papayı karşılamasına da anlam yükelemelidir. Bu tek yönlü kafa yapıları bunu gerektirir.
Bu konuda Fethullah Gülen'in sitesinde ilk ağızdan açıklama da yapılmıştır.
http://tr.fgulen.com/content/view/17632/172/ (http://tr.fgulen.com/content/view/17632/172/)
Okuyacağınızı zannetmesemde ben yinede bu uzun yazının linkini vereyim.
Peki Sayın başbakan müslümanlar hakkında hakaret eden papayı ağırlamıştır. Ayasofya ya sokmuştur.
Ben bunun derdinde de değilim aslında. Sizlerin her iki olaya bakış açınızı görmek, sorgulamak. Çok taraflısınız.
Ben başbakana niye papa ile görüştün demiyorum. Ama siz niye Fethullah Gülen papa ile görüştü diyorsunuz. İster orda ister burda ne farkeder.
Yoksa yok el öptü, gizli kardinaldi, konsile hizmet etti. Bunların hepsi herkes için atılabilecek çirkin iftiralardır.
Cok ilginc ve söylemem gerekirki bir o kadarda celiskili yorumlarinizi hayretle okumak zorunda kaliyorum.
Sayin Basbakan müslümanlara hakaret eden birini karsilamak zorunda degil fakat hocaefendi ayagina gitmek zorunda öylemi ?
Sayin basbakan, uluslararasi statüsü belli resmi bir devletin siyasi liderini karsilamak zorunda degil ve hatta taninmis bir devletin liderini NICIN karsiliyor diye elestirme hakkina sahipsiniz lakin bizler hicbir zorunlulugu olmadan gönül rizasiyla ayni makami temsil eden sahisin ayagina gidenleri elestirme hakkina sahip degiliz öylemi?
Bu ne perhiz bu ne lahana...
Papanin elini öptü demedim dememde...
Gizli kardinal demedim dememde...bir insanda 99 adet nahos hal görseniz yinede 1 adet hos haline itibar ediniz kaidesince hocaefendiye asla kardinalmis filan demeyiz...
Ne usulüne göre yapilan diyaloga karsiyim, nede Papanin ayagina gitmesi beni ilgilendiriyor. Ben diyalog yapiyoruz diye yapilan sacmaliklara karsiyim. Konsil kararlarinin bir parcasi olmak icin orada bulundugunu söyleyen ben degilim, sizin paylastiginiz sitedede aynisi veriliyor. Ha tevil yoluna gidilmis her Zaman oldugunu gibi o ayri...desinler yanlis ifade edilmis anlariz...ama yok, illa yanlis anliyorsunuz ayaklari. Yanlis anlamiyoruz. Ya yanlis ifade ediliyor, yada ifadedeki anlam Dogru lakin gelen tepkiler üzerine tevil ediliyor...Firavun ve Karun meselesinde oldugu gibi.
Bu arada yaziyi okudum.
ve size tavsiyem...baskalari icin taraflisiniz, tek yönlü kafa yapisi yada at gözlügü takmis ithamlarindan kendiniz gibi düsünmeyenler icin vaz gecin. ve mümkünse kabugunuzu kirin söyle bir dünyaya acilin. baskalarininda varligini idra edin lütfen.
mehmet aras
12-07-2013, 17:48
ben başbakanın lafının arkasındayım sonuna kadar dik dur eğilme sonuna kadar seninleyiz başbakanım dersaneler kapansın başbakanım ne dediyse o olsun .
Cok ilginc ve söylemem gerekirki bir o kadarda celiskili yorumlarinizi hayretle okumak zorunda kaliyorum.
Sayin Basbakan müslümanlara hakaret eden birini karsilamak zorunda degil fakat hocaefendi ayagina gitmek zorunda öylemi ?
Sayin basbakan, uluslararasi statüsü belli resmi bir devletin siyasi liderini karsilamak zorunda degil ve hatta taninmis bir devletin liderini NICIN karsiliyor diye elestirme hakkina sahipsiniz lakin bizler hicbir zorunlulugu olmadan gönül rizasiyla ayni makami temsil eden sahisin ayagina gidenleri elestirme hakkina sahip degiliz öylemi?
Bu ne perhiz bu ne lahana...
Papanin elini öptü demedim dememde...
Gizli kardinal demedim dememde...bir insanda 99 adet nahos hal görseniz yinede 1 adet hos haline itibar ediniz kaidesince hocaefendiye asla kardinalmis filan demeyiz...
Ne usulüne göre yapilan diyaloga karsiyim, nede Papanin ayagina gitmesi beni ilgilendiriyor. Ben diyalog yapiyoruz diye yapilan sacmaliklara karsiyim. Konsil kararlarinin bir parcasi olmak icin orada bulundugunu söyleyen ben degilim, sizin paylastiginiz sitedede aynisi veriliyor. Ha tevil yoluna gidilmis her Zaman oldugunu gibi o ayri...desinler yanlis ifade edilmis anlariz...ama yok, illa yanlis anliyorsunuz ayaklari. Yanlis anlamiyoruz. Ya yanlis ifade ediliyor, yada ifadedeki anlam Dogru lakin gelen tepkiler üzerine tevil ediliyor...Firavun ve Karun meselesinde oldugu gibi.
Bu arada yaziyi okudum.
ve size tavsiyem...baskalari icin taraflisiniz, tek yönlü kafa yapisi yada at gözlügü takmis ithamlarindan kendiniz gibi düsünmeyenler icin vaz gecin. ve mümkünse kabugunuzu kirin söyle bir dünyaya acilin. baskalarininda varligini idra edin lütfen.
Ben başbakana niye karşılıyorsunuz dememedim. Size bir ironi fırsatı verdim. Elin pkk lısı ile görüşülecekte papa ile mi görüşülmeyecek sanki.
Ben Hocaefendi niye görüştü dediğiniz için bu örneği verdim. Ben çelişkili ifade kullanmıyorum. Tam tersi sizin çelişkinizi ortaya koyuyorum.
Hoca efendiye siz demediniz zaten. Ama iki yorum üzerinde yazan arkadaş elde öpüyorda dedi, müslümanlığını da sorguladı. Bunu bana değil fikirdaşınıza söylemeniz daha doğru değil mi acaba? Dershaneler kapanmasını sadece maddi olarak savununanlar kusura bakmasın at gözlüğü takmıştır.
Fihi Ma-Fih
12-08-2013, 04:12
Dershaneler kapanmasını sadece maddi olarak savununanlar kusura bakmasın at gözlüğü takmıştır.
Nabi Avcı sınavsız üniversite yolunun 2015 de olacagını söylemiş sizce bu sistemde dershane bir gereksinim midir ?
Birde dershane kapanmasın diyenler maddi durumdan dolayı değilde neden dolayı zerzeniş ve sitem içindedirler ?
:karizmatik:
Ciko Apak
12-08-2013, 14:12
Kapatilmasindan yanayim. Eger Basbakan Erdogan kapatilsin diyorsa, bir bildigi vardir herhalde. Cemaat'de simdi AKP'ye oy vermeyin cagrisinda bulunursa, gercek yüzünü göstermis olur. Kendi cikari icin, Türkiyenin gelecegini düsünmemek olur.
Ben başbakana niye karşılıyorsunuz dememedim. Size bir ironi fırsatı verdim. Elin pkk lısı ile görüşülecekte papa ile mi görüşülmeyecek sanki.
Ben Hocaefendi niye görüştü dediğiniz için bu örneği verdim. Ben çelişkili ifade kullanmıyorum. Tam tersi sizin çelişkinizi ortaya koyuyorum.
Hoca efendiye siz demediniz zaten. Ama iki yorum üzerinde yazan arkadaş elde öpüyorda dedi, müslümanlığını da sorguladı. Bunu bana değil fikirdaşınıza söylemeniz daha doğru değil mi acaba? Dershaneler kapanmasını sadece maddi olarak savununanlar kusura bakmasın at gözlüğü takmıştır.
Dersaneleri sadece maddi olarak ele alan yokki. Size bir çok örnek verildi hepsini gözardı ettiniz. Kışkırtıcı yazılar ile insanları galeyana getirip doğru yanlış işler konuşturdunuz.
Fethullah Gülen dine hizmet etmişmidir etmemişmidir Rabbi bilir. Biz sadece yapılan işleri islam fıkhı ile karşılaştırdık. Yine yorumlarınıza özeleştri yaparak kendi fikirlerimizi mimiksiz, duygusuz çeviri yolu ile aktardığımız için yanlış anlaşılan doğrular, doğru algılanan yanlışlarla dolu yazılara sebep oldunuz.
Ak partilileri Fethullah Gülene kışkırttınız yani gülene en büyük kötülüğü bir anlamda siz yaptınız. Dahada ileriye giderseniz dahada sert karşılıklar alacağınızı bildiğiniz, bir sonraki adıma hazrlanan kişiliğinizden açıkça okunuyor. Yani kavga küfürleşmelere dönecekki siz yavaş yavaş başladınız.
2015 te sınavsız girilecek üniversitelere. Varmı sorun? dersaneye gerek varmı? yok.
Sabırsız arkadaşlara demiştik bu hükümet bu sorunu çözecek diye, kibrleri ve bilgisizlikleri kendilerine zarar verdi. Şimdiki bahaneniz nedir? Söyleyin bilelim. Dersane hanedanlığının yıkılmasına bakalım ne gibi tepkiler vereceksiniz bu şartlarda.
Ak partinin bu hizmetinden memnun değilmisiniz? Oy vermeyn, gidin herkes gibi karara itiraz edin sizi tutanmı var? Yoksa Ak parti sizin sayenizdemi ayakta duruyor. Oy vermeyin size oy verin diyen yokki. chp,mhpğ,bbp,sp hepsi orada duruyor, Kavgacı, Yıkıcı ve ayırıcı insanların yeri değil Ak parti, beğenmeme hakkınız var fakat tepkiyi sadece fikir belirterek kendi bildiklerinizi söyleyerek yapınız.(şahsi fikriniz yani). Taraf gazetesindeki bilgilere belgelere dayanarak değil.
Belgeler doğrudur fakat sunumu taraflı ve Ak partiye saldırı amaçlı yapılmıştır. Bu esnada Gülen grubunun olaya nasıl büyük bir sertlikle yaklaştığı ortadadır. Liderinden tutunda en sondaki kişiye kadar herkes aynı sertlikte saldırdı. Hakkımı helal etmek istemiyorum kendisine ve size fakat din öyle emretmediği için dine uymakta helalleşmekte fayda var.
Türkiyede kimlere alim kimlere zalim dendiğini burada öğrendim, alimler zalim zalimler alim biliniyormuş meğer, oysaki Hadisler,ravilerin anlatımları Evliyaullah ks ın yazdığı kitaplarda anlatılan din ile bu dinin arasında dünya kadar fark var. Mesnetsiz söz söylemem araştırıp kendinizde bulabilirsiniz fakat asıl sorun sizin bunları bilerek yapmanızda.
Taraf gazetesine olan bağlılığınız ve Sayın gülenin papa ziyareti hep bu ayeti arayıp okumama.sebep oluyor.
"...Sizden kim onları dost edinirse, oda onlardandır..." (Maide: 5/51)
Budamı şüpheli bir sır? apaçık ortada. ve yine gördüğünüz gibi gülene bir nefret yok yapılan işe nefret duyuluyor. Fakat size göre bu güleni bitirme planının bir parçası.
Sayın Gülen hükümete geri adım çağrısı yaptı, kendisi neden yapmadı işte gülene kırılmamın temeli bu. Papa ziyaretinin bir hata olduğunu söyleyebilirdi. Ayet var hadis var alim var sağlam içtihatlar var. papa ziyareti yanlış bir karardı. Hükümet sorunu çözdü artık öğrenciler sınavsız girecek üniversitelere. Şimdi bir özürde benim bekleme hakkım varmı?. Şahsımı değil fakat savunduğum fikre firavun dediği ve bana sormadan papaya giderek beni ve ailemi temsil ettiği için ve diğer tüm müslümanlarıda aynı şekilde temsil ettiği için özür dilemesi erdemli bir davranış olmazmı?
Hz Ömer olsaydı bu durumda geri adım atar doğruyu kabul ederdi ' ki hz ömerin buna benzer bir iş yapması ihtimal dahilinde bile değildir.
Mesele özürde değildir, Gülen o ziyareti inandığı içinmi yoksa bir dostunu kıramadığı yada tuzağa düşürülerekmi yaptı biz bilmiyoruz fakat veriler isteyerek yaptığını gösteriyor. Şimdiye kadar gösterdiğiniz mit belgeleri hariç hiç bir delil gerçeği yansıtmıyordu, benim fikrim verilere dayanarak bu, aksi ıspatlanırsa tabiki doğru olan tarafı seçerim
Kapatilmasindan yanayim. Eger Basbakan Erdogan kapatilsin diyorsa, bir bildigi vardir herhalde. Cemaat'de simdi AKP'ye oy vermeyin cagrisinda bulunursa, gercek yüzünü göstermis olur. Kendi cikari icin, Türkiyenin gelecegini düsünmemek olur.
Allah aşkına şu cemaat dediğiniz insanlardan buzamana kadar ne zarar geldi,,
herşey biyanada sadece bu eğitimden dolayımı satıldı hükümet. Konuşurken biraz elinizi vicdanınıza koyun ve niyetlerinizi gerçekten düşünerek söyleyin.
sınav sistemi eveliyattan olan birşey , sınav sistemi dğişirse ancak belki, düzelebilir. bence yinede düzelmez, öğretmen ve öğrencinin arasındaki derin boşluk kapanmadıkça yinede düzelmez ,, ve buda herkezin düşüneceği türden değilmiş maalesef
Nabi Avcı sınavsız üniversite yolunun 2015 de olacagını söylemiş sizce bu sistemde dershane bir gereksinim midir ?
Birde dershane kapanmasın diyenler maddi durumdan dolayı değilde neden dolayı zerzeniş ve sitem içindedirler ?
:karizmatik:
Bir sınavı kaldırıp her yıl birer sınavdan toplam 4 sınav koyacakmış.
Bence iyi okumamışsınız.
Aynı şeyi SBS de yaptılar.
Soruyorum şimdi. Daha önce bir sınav kaygısı varken 4 sınav kaygısı olacak.
SBS'de bir öğrenci İzmirde 3. kattan atlayarak intihar etti haberiniz var mı? DErshaneden dolayı intihar edenleri SAyın Başbakan söylüyorda bunları niye es geçiyor.
BeldeiTAYYIBe
12-13-2013, 23:44
Siz kendinizce ironi yapmaya calisiyor olabilirsiniz. Fakat ben size yaptiginiz ironi !?'nin aciklamasini sunuyorum. Ülkeler arasi iliski dolayisiyla protokol geregi bir Devlet büyügünün bu karsilamayi yapmasinin makul gerekcesini anlatiyorum.
Halbuki hocaefendinin böyle bir zorunlulugu yokken tamamen kendi gönül rizasiyla, sizin tabirinizle " Islama hakaret eden birinin " ayagina kadar gidip abartili aciklamalarinin gerekcesi nedir?
Bunlar kiyas Kabul etmez.
Biri makami ve zorunluluklari geregiyle hareket ederken,
digeri tamamen gönül rizasiyla hareket ediyor.
Istediginiz kadar ironi yapin yinede bu durumu izah edemezsiniz.
Hocaefendi istediği kişi ile görüşür. Bunuda kendi menfi çıkarları için yapmaz. Adamın çocuğu yok çoluğu yok. Yaptığı her iş Allah Rızası için ve Efendimiz (SAV) davasını sünneti seniyesi gereği anlatmaktır.
Bazen istediği, yapmak istediği şeyler karşı tarafca olumlu karşılanmayabilir, ancak temel niyeti budur.
BeldeiTAYYIBe
12-14-2013, 00:36
Süphesiz bunu yapmaya calisiyor.
Lakin bazende kas yaparken göz cikiyor.
Ertuğrul ÖZGÜL
12-14-2013, 00:45
Allah'ın rızasını gözeterek iş yapan tek kişi f. gülen değil bunun farkına bi varabilseniz iş çözülecek...
Süphesiz bunu yapmaya calisiyor.
Lakin bazende kas yaparken göz cikiyor.
Hocam dershane filan hikaye, Kemalettin Özdemir de google aratınız baya bi yazı var. Olay başka. Hanefi Avı nın filan çıkması, Balbay ın serbest kalması çok ilginç gelişmeler bunlar.
Olay Hoca Efendi yok iken başa nasıl geçerim diye bi tarafa yaranmaya çalışan ve yanıltan birilerinin işi ve buna başbakan çok yakın bazılarının çanak tutması ile oluşan bir durum.
Yoksa dediğiniz gibi olsa hükümet tam kadro niye daha düne kadar Türkçe Olimpiyatı vs hizmetleri övsün desteklesin.
BeldeiTAYYIBe
12-14-2013, 00:59
Bir veya bazi meselelerde hükümete yada sn. Basbakanin sahsina muhalif olabilirsiniz. Bu insanlarin hür iradeleri ile yaptiklari tercih neticesidir. Tercihlere saygi duyulmasada insanlarin tercih hakkina saygidan ötürü buna diyecek birseyimiz olamaz. Lakin...elestirirken ölcü cok önemlidir. Ölcüyü tutturamazsan olaylara hakimiyetin kalmaz. Bugün oldugu gibi cemaatin durumuna düsersiniz.
Yani, hocaefendinin niyeti istedigi kadar iyi olsun...muhibbaninin tutumu önemlidir.
Yapilan muhalefet sebepleri ayrica tartisilir bir durum.
Yapilan muhalefete degil,
bu muhalefetin yapilis tarzidir asil mesele.
Burda cemaatin muhalefetinden bahsediyorsak cemaate yapılanıda konuşmak lazım. Sonuçta cemaatin bel kemiği dershaneleri kapatmak hükümetin tasarrufu.
Yoksa hükümetin 2-3 yıldır kadrolarda cemaat tasfiyesi vardır. Neredeyse muhalefet bile etmemiş. Tabanına yansıtmamıştır.
Cemaat dershane tepkisinde para, rant vs gibi argümanlar etkili değildir. Dershaneler cemaat için önemlidir. O ismini verdiğimiz Zat-ı Muhterem fikridir bu dershane olayı.
Cemaatin böyle tepki vermesi kadar doğal bişey yoktur.
BeldeiTAYYIBe
12-14-2013, 01:13
Dershane meselesinde haftalardir oldugu gibi kim hakli yada kim haksiz münakasasina girmeycegim. Bu konu enine ve boyuna ,kamuoyu tarafindan ve özellikle uzmanlar nezdinde geregi kadar tartisildi zaten. Sahsen bir kanaat sahibiyim. Ve bu fikrimde kolay kolay degismez.
Cemaat mensuplarinin bu sekilde, ölcüsüz tepki vermesi gayet dogal DEGILDIR. Cünkü bu cemaat bir islami cemaatse eger, umumu ilgilendiren mevzuularda islami ölcülerle hareket etmesi daha efdaldir. Zira fitnenin uyanmasi önlemek namina böyle bir islami hassasiyeti beklemek gayet dogaldir.
Dershane meselesinde haftalardir oldugu gibi kim hakli yada kim haksiz münakasasina girmeycegim. Bu konu enine ve boyuna ,kamuoyu tarafindan ve özellikle uzmanlar nezdinde geregi kadar tartisildi zaten. Sahsen bir kanaat sahibiyim. Ve bu fikrimde kolay kolay degismez.
Cemaat mensuplarinin bu sekilde, ölcüsüz tepki vermesi gayet dogal DEGILDIR. Cünkü bu cemaat bir islami cemaatse eger, umumu ilgilendiren mevzuularda islami ölcülerle hareket etmesi daha efdaldir. Zira fitnenin uyanmasi önlemek namina böyle bir islami hassasiyeti beklemek gayet dogaldir.
Kimse kusura bakmasın umumu ilgilendiren bu konuda Ak parti ölçüsüz davranmaktadır. Hamle Akpartiden gelmiştir.
Cemaati ölçüsüz tepki vermekle itham edenler, Ak partinin bu hamlesini çok mu ölçülü bulmaktalar.
Eğitimde ya da başka alanlarda daha büyük sorunlar var iken, milletin şikayetçi olmadığı bir konu iken niye burası kurcalanıyor hiç soruyor musunuz acaba?
yamuk prenses
01-05-2014, 19:49
Mesele dersane değildir.Mesele Türkiye Cumhuriyeti Devletine kafa tutabileceğini düşünen paralelcilerdir. Hele ki şu süreçten sonra dersane dersane diye ortada dolanan bir AK olamaz!
Aslında dershanelerin kapanması lazım. Ama bunu yaparken eğitim sistemimize bakmak lazım. Ösym'nin yaptığı Lys ve Ygs sınavları dershane ihtiyacını doğuruyor. Okulda görülen dersler bu sınavların getirisi haline gelmiyor. Eğer okulda görülen dersleri bu sınavlara dönük hale getirebilirsek dershaneye ihtiyaç kalmaz.
Kimse kusura bakmasın umumu ilgilendiren bu konuda Ak parti ölçüsüz davranmaktadır. Hamle Akpartiden gelmiştir.
Cemaati ölçüsüz tepki vermekle itham edenler, Ak partinin bu hamlesini çok mu ölçülü bulmaktalar.
Eğitimde ya da başka alanlarda daha büyük sorunlar var iken, milletin şikayetçi olmadığı bir konu iken niye burası kurcalanıyor hiç soruyor musunuz acaba?
Hah işte. Neden dershane konusu bir anda kurcalanmaya başlandı? Bu konu ile ilgili 2 yerden teyit ettirdiğim bilgiler var.
Öncelikle Mavi Marmara olayında 9 şehit verilmesi ve hükümetin sert tepkisi. Cemaat'in bu durumdan rahatsız olması.
Mit müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili durum. Hükümet özellikle başbakan Hakan Fidan'a sahip çıktı. Ama yine cemaat bu konudan rahatsız oldu.
Bu iki konu bu boyuta gelince Cemaat harekete geçti. Gezi parkı eylemlerinin öncüsü oldu. ( Bu bilgiyi 2 yerden teyit ettirdim. Doğruluğu yüksek düzeyde. )
Bunun üzerine bir anda dershane tartışması patlak verdi ve hükümet bir anlamda cemaat'e rest çekti. Hükümet '' dershaneleri kapatacağız. '' dedi.
Cemaat para kaynağı olan dershanelerinin kapatılma girişimine karşılık 17 aralık operasyonunu başlattı.
Aslında bunları yazmak istemedim ama son gelinen gelişmeleri görünce dayanamadım.
serdar53
01-08-2014, 03:34
dershaneler KAPATILMALI çünkü öğrencinin gittiği okuldan çıktıktan sonra sınavlara girip kazanmalı . . . ha okullar yeterlidir yetersizdir tartışılır bence yetersiz değildir ama oldukça yeterlidirde diyemiyeceğim . okulların yeterli olabilmesi için önce parazit yapan dershaneleri kapatıp işe başlamalıyız. dershaneler açık olduktan sonra okullarda hocalar ne kadar çabalarsa çabalasın ( birde bu var öğrenci dershaneye gittiği için hocaların yükü hafif psikolojik olarak durum böyle ama dershaneler kapatılınca hocaların sorumluluğu dahada artacak ) örneğin x ticaret meslek lisesinden bu yıl 100 öğrenci şuralara yerleşti gibi yani liseler daha fazla başarı odaklı olacak. öncelik şu okulların yeterliliği ama anlattığım gibi ve benim görüşüm yeterlilik seviyesini artırmak için dershanelerin kapatılması tek yoldur. birde ailenin cebinden çıkan paralar cabası
bence kapatılmalı. ben avrupada bir ülkede eğitimimi aldım. şimdi bilmem ama zamanında dersane diye birşey yoktu o eli öpülesi öğretmenler ne idealist insanlarmış şimdi anlıyorum ilkokul 4 sınıfta matematik dersim 1 dönem zayıf geldi diye 1 öğretmen beni bir dönem özel olarak ders çalıştırmıştı okulda ve bunun içinde ücret almıyordu yönetmelik böyleydi bunu sorduğumdada görevim demişti dün gibi hatırlıyorum. gelelim memleketimize bizim öğretmenler istisnalar hariç hepsi vatan hayini sala başını al mağaşını sabahtan akşama kadar hükümeti nasıl deviririz derdindeler soysuzlar iş öğrenciye gelince yaptıkları aynen şudur "çocuklar bakın bu a harfi hadi gidin akşam ananız babanız size akşam evde öğretsin" işte bu zihniyet dersanelerin ekmeğine tereyağ sürmektedir. bence başarısız öğrenci yoktur. ilgisiz alakasız vurdum duymazlık öğretim görevlisi, personeli , okul yöneticisi veya müdür vardır bunların aldıkları mağaşlar haramdır. bu zamanda hangi sınıf öğretmeni belirli bir program çerçevesinde bir öğrencisinin evini ziyaret ediyor sen öğretmensin tanımadığın bir öğrenciyi nasıl yetiştiriyorsun?
kapatılmasın diyenin tuzu kurudur. bence devlet okuları da kapatılmalıdır. meb işini seven insanlardan denetim kurulu kurmalıdır kimseyi kayırmayacak. tüm okular özeleştirilmelidir. gss de ki verileri kulanarak dürümu iyi olmayan çocukları bu okularda devletin karşılaması ile okutmalıdır. işin içine patron girince bak bakalım eğitim nasıl 4x4 nasıl oluyor. çünkü işini yapmayan öğretim görevlisini patron nasıl işten kovuyor......
mevcut düzende parası olan çocuğuna para ile bilgi sokuyor parası olmayanda okuyamıyor madem adalet diyoruz adalet bunun neresinde? asgari ücret 800tl kira 500tl
manifesto
01-26-2014, 01:52
mevcut düzende parası olan çocuğuna para ile bilgi sokuyor parası olmayanda okuyamıyor madem adalet diyoruz adalet bunun neresinde? asgari ücret 800tl kira 500tl
O zaman Özel hastaneleri de kapatalım
Öyle ya, bedava olan devlet hastaneleri var
Fedakar doktorları var
Parası olan özel sağlık hizmetinden yararlanıyor hemde asgari ücret 800 tl iken!
Bu haksızlık
İşte sizde ki işe yaramayan mantık
İstihdam boyutuna ise hiç girmiyorum
Devletin dershane açması kapatması STALİN rejimlerinde olur
Özel sektör de arz talep meselesi vardır
Kerhaneleri açık tutarken iyi veya kötü eğitime hizmet veren dershaneleri kapatmak saçmalıktan başka bir şey değil
Amerikada sınav sistemi olmamasına rağmen milyar dolarlık dershaneler zincirleri var
Aileler çocuklarına oralardan öğretim hizmeti eğitim hizmeti satın alıyor
Dershaneleri kapatma konusunda ki bu hırsın sebebi cemaat düşmanlığı
Siz anlamasanız da onun asıl niyeti başından beri buydu
Isikveren
01-26-2014, 02:14
Sizinkiler ögrenci yetiştirmiyor, haşhaşi yetiştiriyor
Cihannur
01-26-2014, 02:22
Sizinkiler ögrenci yetiştirmiyor, haşhaşi yetiştiriyor
Dostmodern darbecilerle Gülen Cemaati'ni birbirinden ayırmak gerekir. Allah rızası için dünyanın 150 civarında ülkesinde Türk okullarında Türk Kültürü'nü tanıtan öğretmenlerin pek çoğu da o dershanelerde okumuşlardır.
Cihannur
01-26-2014, 02:24
Dershaneleri kapatma konusunda ki bu hırsın sebebi cemaat düşmanlığı
Siz anlamasanız da onun asıl niyeti başından beri buydu
Pof. Dr. Ahmet Akgündüz: Başbakan Erdoğan, Gülen Cemaati'ni Korumak için Uluslararası Risklere Girdi
k4i87wPvZwk
Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sembol lideri olan AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gülen Cemaati'ne altın çağını yaşattığını anlatıyor.
ZpHWW7M_zok
Isikveren
01-26-2014, 03:41
Dünyanın dört bir tarafında ögrenci diye yetiştirmiş oldukları insanlar yarın bir gün türkiyenin belirli makamlarını nasıl hile ile ele gecirdiyseler aynısınıda orada yapacaklar
Sonrada o devletin başındaki insanlara kasetin var ses kaydın var diye santaj yapıp istediklerini elde etmeye çalışacaklar
Yani kısacası bunlar ögrenci falan yetiştirmiyor, ajan yetiştiriyorlar.
Siz ne derseniz deyin, son haftalarda yaşanan alçakca oyunları görünce aklımdan geçenleri yazdım
bu benim fikrim.
Bence dersane kapatılmalı. Ama ondan önce eğitim sistemi buna uygun olarak değiştirilmeli. Mesela okulda öğrenci 10 soruluk klasik sınava giriyor ama lise veya üniversiteye gitmek için girdiği sınav test ve süre geniş değil aynı zamanda zamana karşıda yarışıyo. Okullardaki sınav sistemi bu sınavlara uygun olursa bencede kapatılmalı
AK Deniz
08-15-2014, 03:09
Dershanelerin yerine aktif olacak Özel Okullar tam oturacaksa kapatılsın. Ancak Özel Okullarını devlet yaparsa ücretde de makul olursa halk tarafından daha makul olacaktır.
cihat1258
03-20-2015, 17:57
Kapatılmalı aynı zamanda da devlet okullarinda verilen eğitimde yenilikler yapılmalı yoksa 1 ders düzgün anlatıldıktan sonra 10 kere dinlemenin bir manası yok.
Yasinsolak71
03-21-2015, 02:16
kesinlkler kapatılmalı geç bile kalındı
Önceden imam hatipleri kapatıyorlardı, önlerini kesiyorlardı katsayı engeliyle, fişlemelerle devletten ayıklıyorlardı.
Şimdi imam hatipliler gibi tertemiz, ülkesini satmayacak kendini satmayacak milletine hizmet edecek insanları yetiştiren, yezitleri korkutan cemaat dersanelerini kapatıyorlar. Çünkü buradan yetişenler reza zarrab gibilerin önüne yatması, koluna 700 binlik saat takması ortalıkta zilyon tane yalan sıkması, hırsızları yakalayan polislerin peşine düşmesi en görülmeyecek kişilerdir.
Dün irtica diye yapılan devletten milleti ayıklama, dinden eğitimden koparma bugün 'paralelle' mücadele diyerek yapılıyor! Yeni irtica=paralel
Hizmet hareketinin bitirilmeye çalışılması, dersanelerin kapatılması güneydoğuyu ateşe atmak içindir ayrıca. Bolgedeki gençleri pkk yandaşlarından dini ve ilmi eğitimle uzak tutuluyorlar. Güneydoğua bir sulh adacıkları oluşturuyor cemaat ve dersaneleri fitnelerin başını eziyorlar. Hatta bunu bir sabah yazarı bile yazmıştı;
http://i.hizliresim.com/58lV6d.jpg (http://hizliresim.com/58lV6d)
AKP ELİYLE 28 ŞUBAT YAPILIYOR !
kökü bile kazınmalı ne gerek var okul varken parası olmayanın 2. sınıf olduğu tüm uygulamalar kaldırılmalı
Okullardaki eğitim çok kötü, dersanelerdeki eğitim de göz boyama. İkiside sorgulanmalı.
Öncelikle öğretmen olmak zorlaştırılmalı. Her önüne gelen öğretmenlik mezunu oluyor. Öğretmenlik sadece bir konuyu süper derecede bilmek değil, pratik mülakatları oluşturulmalı mesleğe yatkınlıklar ve bilgiyi aktarma kabiliyeti ölçülmeli. Sınıfta gazete okuyup çocukları öylesine bırakan onlarca öğretmenler var. Eğitim sisteminde sürekli yıllar ile oynamak yada sınav sistemlerini değiştirmek değilde, eğitimin niteliğine dönük çalışmalar yapılmalı. Bu konuda Profesyonel bir çalışma yapılmazsa bilgi toplumundan cahil bir gençlik yetişecek.
sertreis
03-20-2016, 17:32
Evet.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.