Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Okullardaki "Andımız" Kaldırılmalı mı?
Asi_isyankar
10-12-2010, 20:40
Bu konuyla ilgili görüş ve
düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim..
Bence kaldırılmalı.
Çünkü herkesi kucaklayan bir and değil.
"Türküm"
"Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun"
"Ne Mutlu Türküm Diyene"
Gibi sözleri diğer etnik kökendeki insanlarımızı incitmektedir.
ANDIMIZ
"Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak,
yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!"
Terennüm
10-12-2010, 20:43
evet kaldırılmalı..
8 yıl her sabah çektik bu eziyeti
kalksın artık...
Daha ilkokula giden çocukların anladıkları bir konu değil, zaten içine sindire sindire okumuyor ki.
Bende okudum, hiçbir şey ifade etmiyor. Zaten küçüksün oturup onu düşünecek kapasite yok.
Okunması veya okunmaması bir anlam içermiyor.
Asi_isyankar
10-12-2010, 20:52
CHP'li Enver Aysever "Kaldırılmalı" dediği için
Abant'ta parti arkadaşlarından çok eleştiri ve tepki almıştı...
Özgür Çağrı
10-12-2010, 20:53
Kesinlikle kaldırılmalı
Biz okumuştuk başka çocuklar okumasın
Irkçı faşist ant dayatmasına hayır !
kafalarina gore takilsinlar...
andimizi elestirecegimize egitim sistemimizi elestirelim bence...
Bu hususta sorulması gereken en önemli soru şu; andımız neden kaldırılmalı?
Bakıyorum, içindeki ırkçı olarak nitelendirilen sözlerden ötürü deniyor. Bu zihniyetle hareket edecek olursak, o zaman ülkedeki tüm "Türk" kelimesi veya "ırk" kelimesi içeren şeyleri kaldıralım. Peki bunun sonu nerelere varır?
1) Türk yurdu anlamına gelen ülkemizin ismi "Türkiye" değiştirilmesi gerekir. Bu ülkede herkes Türk değil ki ülkenin ismi Türk yurdu yani Türkiye olsun. Öyle değil mi?
2) İstiklal marşı içinde geçen "Kahraman ırkıma bir gül..." şeklindeki sözler nedeniyle İstiklal marşımızın da değiştirilmesi gerekir. Zaten Bdp'liler bu konuyu da gündeme getirmişti.
3) Bayrağımızın ismi Türk bayrağı. Ay ve yıldız ise Türk-İslam modelini simgeliyor. Yani bayrağımız ismiyle şekliyle ırkçı unsur içeriyor. Bayrağımızın da ismi ve şekli değiştirilmeli. Zaten bazıları dağa taşa çizdiğimiz Türk bayrağını tahrik olarak görüyor.
Mehmet Ufuk
10-12-2010, 21:35
Kaldırlmalı... Zaten, kaçımız bu andı okurken anlamı hakkında bildirildikki? En önemlisi de okullar kışla değildir... Bize, 'önündeki arkadaşının ensesinden başka birşey görme!' diyerek, daha önümüzde neler var bakamadık bile....
ANDIMIZI KALDIRALIM
ONUN YERİNE AHMET KAYA ,GRUP YORUM ŞARKILARI KOYALIM
DAĞLARA GEL DAĞLARA
Dağlara dağlara dağlara doğru
Asi_isyankar
10-12-2010, 21:42
Bu hususta sorulması gereken en önemli soru şu; andımız neden kaldırılmalı?
Bakıyorum, içindeki ırkçı olarak nitelendirilen sözlerden ötürü deniyor. Bu zihniyetle hareket edecek olursak, o zaman ülkedeki tüm "Türk" kelimesi veya "ırk" kelimesi içeren şeyleri kaldıralım. Peki bunun sonu nerelere varır?
1) Türk yurdu anlamına gelen ülkemizin ismi "Türkiye" değiştirilmesi gerekir. Bu ülkede herkes Türk değil ki ülkenin ismi Türk yurdu yani Türkiye olsun. Öyle değil mi?
2) İstiklal marşı içinde geçen "Kahraman ırkıma bir gül..." şeklindeki sözler nedeniyle İstiklal marşımızın da değiştirilmesi gerekir. Zaten Bdp'liler bu konuyu da gündeme getirmişti.
3) Bayrağımızın ismi Türk bayrağı. Ay ve yıldız ise Türk-İslam modelini simgeliyor. Yani bayrağımız ismiyle şekliyle ırkçı unsur içeriyor. Bayrağımızın da ismi ve şekli değiştirilmeli. Zaten bazıları dağa taşa çizdiğimiz Türk bayrağını tahrik olarak görüyor.
Görüş ve düşüncelerinizi yazdığınız için öncelikle teşekkür ederim
ancak savunmanızı tatmin edici bulmadığımı bilmenizi isterim.
Burada sadece "Andımız"ın üzerinden yorum yapmaya çalışırken
siz meseleyi başka taraflara çekiyorsunuz.
Olaya kendi pencerenizden baktığınız için siz kaldırılmamasından yanasınız.
Yukarıdaki "Andımız"ı tekrar okuyun isterseniz
fakat okurken kendinizi başka bir etnik vatandaşın yerine koyunuz.
Ne demek "Türküm", ne demek "Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun",
ne demek "Ne Mutlu Türküm" diyene.
Yanlış anlaşılmasın, Türk kardeşlerimizle bir derdimiz elbette olamaz
ancak bu sözler özellikle diğer etnik kökendeki insanlarımızı
rahatsız etmektedir...
Bizim derdimiz budur...
ANDIMIZI KALDIRALIM
DAĞLARA GEL DAĞLARA
bence 10. yil marsi getirilmesi iyi olur daha bir sevkle okunur :karizmatik:
hipermuhafazakar
10-12-2010, 21:49
Bende BDP'lilerin körfezce bakışların her ağızlarını açışlarında ağızlarından çıkan sözlerden büyük rahatsızlık duyuyorum geriliyorum ve benim gibi milyonlar var. O zaman onlarıda ortadan kaldıralım yada susturalım. Bu ne zaman mümkün olursa Türkiyede o andımızın kaldırılmasıda o zaman olur. Ben Kürt olsaydım o andımızdan önce BDP'lilerin münafıklıklarından rahatsız olurdum
Mehmet Ufuk
10-12-2010, 21:50
[QUOTE=KaraEsref;818526]Bu hususta sorulması gereken en önemli soru şu; andımız neden kaldırılmalı?
Değerli kardeşim, Türkiye lafzını bu ülkeye veren biz değilizdir... Sanırım bunu herkes bilir... Ecdadımız, bu topraklara hiçbir zaman Türkiye dememiştir... İşin en tuhaf yanı da şudur ki, senin bahsettiğin diğer bir mesele olan bayrak mevzunda bir gerçek vardır; Atatürk'ün devrimleri neticisinde kullandığımız şuanki bayrak da yürürlükten kaldırılarak, onun yerine mavi renk üzerine, kurt başı tasvirli birbayrak getirilmesidüşünülmüştür.....
Daha ilkokula giden çocukların anladıkları bir konu değil, zaten içine sindire sindire okumuyor ki.
Bende okudum, hiçbir şey ifade etmiyor. Zaten küçüksün oturup onu düşünecek kapasite yok.
Okunması veya okunmaması bir anlam içermiyor.
Meclise giden koca adamlar da sanırım ettikleri andın anlamını bilmiyor olacak ki kandille, öcalanla içli dışlı olanlar var. Pkk'nın sözcülüğünü yapanlar var. O "anlamaz" dediğimiz ufak çocuklar çok şeyden anlıyor. Hergün o çocuklarla içlı dışlı olan birisi olarak iddia edebilirim ki çocuklarımızın zeka seviyeleri, o meclisteki malum kişilerden çok çok daha yüksek.
Aslında buradaki sorun andımızın kaldırılması veya kaldırılmaması değil. Hiç kimse andımız ile ne millet sevdalısı oluyor ne de vatan hayini.
Ben "andımız kaldırılmasın" diyorsam, bunun sebebi, kaldırılmasını isteyenlerin amacını bilmemdir. Andımızı ırkçılıkla itham edenler, aslında aynada kendilerini görmektedir. Aç kalmış bir hayvan misali neye saldıracaklarını bilemiyorlar. Andımızı kaldırmak, onların sadece egolarını bir parça tatmin edecektir. Ama asla doymayacaklar.
Silahla kazanamadıkları zaferi, akıllarınca masada kazanmayı hedefliyorlar. Bugün andımız diyecekler, yarın bayrak, başka zaman da haritayı değiştirin diyecekler. Zaten diyorlarda.
[QUOTE=KaraEsref;818526]Bu hususta sorulması gereken en önemli soru şu; andımız neden kaldırılmalı?
Değerli kardeşim, Türkiye lafzını bu ülkeye veren biz değilizdir... Sanırım bunu herkes bilir... Ecdadımız, bu topraklara hiçbir zaman Türkiye dememiştir... İşin en tuhaf yanı da şudur ki, senin bahsettiğin diğer bir mesele olan bayrak mevzunda bir gerçek vardır; Atatürk'ün devrimleri neticisinde kullandığımız şuanki bayrak da yürürlükten kaldırılarak, onun yerine mavi renk üzerine, kurt başı tasvirli birbayrak getirilmesidüşünülmüştür.....
Anadolu topraklarına ne zaman Türkiye denmiştir? Osmanlı arşivlerine, fermanlara bir bak. Bir araştır bakalım.
Burada şimdi kaldırılmalı diyenelerin bir kısmı bence "En Büyük Atatürk " lafına istinaden kaldırılmalı diyor bence çoğu diğer kelimelerden rahatsız olmuyor .
Ayrıca Andımızı kaldırılmasını ırkcılık başlığında isteyenlerin samimiyetine inanmıyorum 80 yıldır nerdeydiniz bu meclise o kadar kürt asılı milletvekili geldi akılları nerdeydi . Bu zamanda bu gibi istekleri ben vatandaş olarak masumca bulmuyor bölücü örgüt yandaşı partilerin çıkarmaya çalıştığı fitnenin bilinçsizce yapılan propagandası olarak görüyorum
Asi_isyankar
10-12-2010, 22:04
Meclise giden koca adamlar da sanırım ettikleri andın anlamını bilmiyor olacak ki kandille, öcalanla içli dışlı olanlar var. Pkk'nın sözcülüğünü yapanlar var. O "anlamaz" dediğimiz ufak çocuklar çok şeyden anlıyor. Hergün o çocuklarla içlı dışlı olan birisi olarak iddia edebilirim ki çocuklarımızın zeka seviyeleri, o meclisteki malum kişilerden çok çok daha yüksek.
Aslında buradaki sorun andımızın kaldırılması veya kaldırılmaması değil. Hiç kimse andımız ile ne millet sevdalısı oluyor ne de vatan hayini.
Ben "andımız kaldırılmasın" diyorsam, bunun sebebi, kaldırılmasını isteyenlerin amacını bilmemdir. Andımızı ırkçılıkla itham edenler, aslında aynada kendilerini görmektedir. Aç kalmış bir hayvan misali neye saldıracaklarını bilemiyorlar. Andımızı kaldırmak, onların sadece egolarını bir parça tatmin edecektir. Ama asla doymayacaklar.
Silahla kazanamadıkları zaferi, akıllarınca masada kazanmayı hedefliyorlar. Bugün andımız diyecekler, yarın bayrak, başka zaman da haritayı değiştirin diyecekler. Zaten diyorlarda.
Merak etmeyin sadece BDP'liler "kaldırılsın" demiyor
AKP ve hatta CHP'den de kaldırılmasını isteyenler var.
Bunu forumda da görmektesiniz.
Fakat siz meseleyi sadece BDP üzerinden yorumlayıp kaldırılmaması
gerektiğine inanıyorsunuz.
Kusura bakmayın ancak bu dar görüşlülüktür.
BDP'den bu kadar rahatsızsanız aynadan kendinize bakın
ve "biz ne yaptık da bu duruma geldik" diyin kendinize isterseniz...
ANDIMIZI KALDIRALIM
DAĞLARA GEL DAĞLARA
:w::w::w::w:
Güzeldi :)
Kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Andımızdaki amaç askeri disiplinde nesil yetiştirme ve Cumhuriyet vatandaşı yaratma düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Çocuklara değil bizim gibi bir and en demokratik and ın bile söyletilmesine karşı olmamız gerekir.(Kaldı ki yemin ne kadar demokratik bir şey ??) Reşit olmayan daha eğitime başlamamış yada eğitiminin yarısını almamış küçücük beyinlerin bunlarla meşgul edilmemesi gerekir.
Burada şimdi kaldırılmalı diyenelerin bir kısmı bence "En Büyük Atatürk " lafına istinaden kaldırılmalı diyor bence çoğu diğer kelimelerden rahatsız olmuyor .
Ayrıca Andımızı kaldırılmasını ırkcılık başlığında isteyenlerin samimiyetine inanmıyorum 80 yıldır nerdeydiniz bu meclise o kadar kürt asılı milletvekili geldi akılları nerdeydi . Bu zamanda bu gibi istekleri ben vatandaş olarak masumca bulmuyor bölücü örgüt yandaşı partilerin çıkarmaya çalıştığı fitnenin bilinçsizce yapılan propagandası olarak görüyorum
hocam bir noktada yaniliyorsun ankete oy verenlere bakarsan cogu kürt bile degil yani öyle bdp nin doldurusuna gelecek bir kitle degil!..
örnegin ben bdp den hic hazzetmem ama dünyada sadece bize özgü olan "andimiz" isleminin birseyleri empoze etme amacli oldugunu düsünüyorum..
ilkokul cagindaki cocuklara andimiz okutmanin mantigini bana birisi izah edebilirmi yok milli duygularin hassasiyeti artsin diye yapiliyor derseniz madem öyle neden türkiyeye özgü!..
kar, kis, soguk, sicak demeden her sabah coluk, cocuga ayni seyleri tekrarlatarak milliyetciligi asilayacaksak cok isimiz var cok!..
ilkokuldan, ünv sona kadar inkilap tarihi dersi almis birisi olarak birseyleri zorla empoze etmek yerine olmasi gerektigi kararda engaje etsek daha islevsel olmaz mi!..
Ne kürdüm, ne kürtcü ama türküm, dogruyum diye basligim sondada ne mutlu türküm diye biten bir andin toplumda kardesligi pekistirdiginide sanmiyorum!
Mehmet Ufuk
10-12-2010, 22:13
[QUOTE=Mehmet Ufuk;818540]
Anadolu topraklarına ne zaman Türkiye denmiştir? Osmanlı arşivlerine, fermanlara bir bak. Bir araştır bakalım.
Olur araştırım... Fakat sana daha önce -senin kadar olamasada- biriki yaptığım araştırmanın dresini vereyi.. Ama sert yapma ol mu?
Prof. Ekrem Buğra Ekinci; Osmanlı Hukuk (Marmara üni. İslam Huku böl.)
Prof. Ahmet Şimşirgil; Kayı 1-2-3 serileri (Marmara Üni. Tarih Böl.)
Hocasaadettin Efendi; Tarihname (Yavuz Sultan Selim'in nedimi Hasancan'ın oğlu... Sahaflar da ilgili kitap bulunur)
Ahmet Cevdet Paşa; faideli bilgiler, Meclle giriş böl., MarÛzat, Kıssası embiya serisi... (Osmanldevletinin medresesinin son güneşi olarak dlandırılır kendisi)
Peyami Safa; Doğu-Batı sentezi... (Yağmur yayınları, Basım 1964 biraz araman gerek)
Tamamı dostum! Senin milliyetçilik namına bir türlüanlayamadığın şeyi bu kitapların sayfalarında tek tek bulabilirsin... Kapiş;););)
Özgür Çağrı
10-12-2010, 22:23
Bende BDP'lilerin körfezce bakışların her ağızlarını açışlarında ağızlarından çıkan sözlerden büyük rahatsızlık duyuyorum geriliyorum ve benim gibi milyonlar var. O zaman onlarıda ortadan kaldıralım yada susturalım. Bu ne zaman mümkün olursa Türkiyede o andımızın kaldırılmasıda o zaman olur. Ben Kürt olsaydım o andımızdan önce BDP'lilerin münafıklıklarından rahatsız olurdum
Körfezce bakış nedir yav ;D
Gugıl amcaya sordum oda söylemedi sizin bana kullandığınız hitap şekli sanırım :hihi2:
Cemaatin içinden nasıl sizin gibi hep milliyetçi hem atatürkü canı gönülden seven hem böyle radikal fikirleri olan vur emri bekleyen bir vatandaş çıkar hayret ediyorum.
Siz kürt olsaydınız bence kesin dağa çıkardınız ve özgürlük mücadelesi yapardınız kendinizce. Kürt olsaydınız demokratik mücadele safında yer alacağınızı hiç zannetmiyorum kesin silahlı mücadeleye başvururdunuz.
Sizinle güzel bir tartışma yapmak isterim ama daha 1. mesajdan küfrü hakareti basıp yaygara koparttığınız için sizi ne yazıkki görmezden geliyorum.
murat kurt
10-12-2010, 22:38
Bu konuyu sanki daha önce tartışmıştık gibime geliyor forumda.
eee ..
murat kurt
10-12-2010, 22:45
Marş değiştirilmeli.
Avrupalıyım
Eğriğim..(zira içkiliyim)
Tutkuluyum.
İlkem lady gaganın gösterdiği yere gitmektir..
Ülküm de gagayla ilgilidir..
Ey Büyük Amerika veyahut Avrupa..
Açtığın başımla,gösterdiğin bok yoluna,durmadan,süratle,arkama bile bakmadan gideceğime..yemin ederim.
Hem vallah hem billah..
Varlığım küresel dünyanın kapitalist düzenine armağan olsun..
Ne mutlu Kanadaya kaçabilene..
Amin..
Merak etmeyin sadece BDP'liler "kaldırılsın" demiyor
AKP ve hatta CHP'den de kaldırılmasını isteyenler var.
Bunu forumda da görmektesiniz.
Fakat siz meseleyi sadece BDP üzerinden yorumlayıp kaldırılmaması
gerektiğine inanıyorsunuz.
Kusura bakmayın ancak bu dar görüşlülüktür.
BDP'den bu kadar rahatsızsanız aynadan kendinize bakın
ve "biz ne yaptık da bu duruma geldik" diyin kendinize isterseniz...
Biz ne yaptık biliyor musunuz? Ak Partiyi seçtik. Eğer bu ülkenin başına hırsızı, yolsuzu getirseydik, bunlar olmazdı. Ya da topraklarımızın bir ucunda petrol olmasaydı, yine bunlar olmazdı. Avrupanın Amerikanın özgürleştirdiği ve karıştırdığı yerler, dikkat edin petrol bölgeleridir.
İşte bizim hatalarımız kısaca bunlar. Cezasını kesmek isteyenlere de gereken cevabı çok iyi veririz.
Ak Parti ve diğer partiler kaldırılsın derken bunun gereklikiğini sorguladıkları için kaldırılsın diyorlar. Ama Bdp'nin amacı, andımızın söylenmesindeki gereklilik veya öğrenciye sağladığı fayda filan değil. Zaten öğrencilerimizin eğitimiyle ilgilenseler, onların ellerine molotof vermezlerdi. Taş attırmazlardı. Okulları boykot ettirmezlerdi.
Siz konuyu açarken, vurguladığınız husus da bdp'nin rahatsızlık duyduğu hususla aynı. Ben konuyu bu nedenle Bdp boyutunda yorumladım.
Umarım, ne demek istediğimi izah edebilmişimdir.
İntifada
10-12-2010, 23:00
Kesinlikle kaldırılmalı...
Hüdaverdi
10-12-2010, 23:22
Önceleri kaldırılmalı diyordum.
Sonraları 'fazla önemsenmemeli' diyordum.
Şimdi ise kaldırılmamalı diyorum.
Bu kadar batmamalı,sonuçta orada 'Türküm' diyerek kürtlüğünü yok saymıyor ufacık beden.
Türklük dayatılmıyor.Alt tarafı söylem,söylersin geçersin,Kürt olarak devam edersin hayatına.
Çocukları her zaman ki gbi öne sürerek bir şey elde edilmemesi lazım.
''Allah Kuran ekmek çarpsın ki Türkim' dediltirmiyor sonuçta.
Ders kitaplarında Türkiye haritası var,sınıflarda da var,sınıflarda Türk bayrağı var,okulun bahçesindeki tirektede bayrak var,o zaman bunlarıda kaldıralım ???
Coğrafya dersinde Türkiye genelini değil,sadece bulundukları bölgelerin dersi işlensin o zaman ???
La ;D
hocam bir noktada yaniliyorsun ankete oy verenlere bakarsan cogu kürt bile degil yani öyle bdp nin doldurusuna gelecek bir kitle degil!..
örnegin ben bdp den hic hazzetmem ama dünyada sadece bize özgü olan "andimiz" isleminin birseyleri empoze etme amacli oldugunu düsünüyorum..
ilkokul cagindaki cocuklara andimiz okutmanin mantigini bana birisi izah edebilirmi yok milli duygularin hassasiyeti artsin diye yapiliyor derseniz madem öyle neden türkiyeye özgü!..
kar, kis, soguk, sicak demeden her sabah coluk, cocuga ayni seyleri tekrarlatarak milliyetciligi asilayacaksak cok isimiz var cok!..
ilkokuldan, ünv sona kadar inkilap tarihi dersi almis birisi olarak birseyleri zorla empoze etmek yerine olmasi gerektigi kararda engaje etsek daha islevsel olmaz mi!..
Ne kürdüm, ne kürtcü ama türküm, dogruyum diye basligim sondada ne mutlu türküm diye biten bir andin toplumda kardesligi pekistirdiginide sanmiyorum!
Mavera Andımız 1933 yılında ülkede ayaklanmalar isyanlar ve buna hazırlıkların olduğu dönemde okullarda okutulmaya başlandı . Demişsinki oy verenlerin işte çoğu Türk evet haklı olabilirsin ama Kürt kardeşlerimizde az değil yani . Burda olayın özünde insanlar kaldırılsın derken özellikle Türk kökenliler evet derken Andımızı ırkçı buldukları içinmi kaldırılsın dedikleri yoksa "En Büyük Atatürk " sözündenmi rahatsızlık duydukları için yada bazı üyelerinde belirttiği gibi karda kışta küçük çocukların gereksiz şekilde sabah sabah her gün sıraya geçip andımızı okumalarını gereksiz bulmalarımı buna dikkat etmek gerek Ben şunu sana söyleyebilrim Türk asıllı vatandaşlardan evet kaldırılsın diyenlerin çoğunun aklından ırkçılık filan geçmiyor .
Gelelim 1933 yılında okullarda okutulmaya başlanan andımızdan birilerin son günlerde rahatsızlık duyması Yahu adamın babası duymamış dededisi duymamış yıllarca meclise milletvekili göndermişsin duymamış ne olduysa son 5-10 yıldır duymaya başlamışlar.
Bir köşeli jeton misali 80 yıl durmuşsun ankesörlü telefonun içinde biri geldi bir tekme attı jeton düştü sizinklide o misal biz o tekmenin nerden geldiğini biliyoruz ama bazıları bunu algılayamıyor Bu tip isteklerin arkasında PKK'nın terörünü haklı olduğu bu terör sonucunda Kürtlerin şu şu gibi hakları elde ettiği mesajını vermek amacı yatıyor .
Bu gibi önceliği olmayan toplumun bir kısmının hazrı olmadığı istekleri yapmanın amacı karşındakinin göstereceği tepkiyle propaganda yapma amacından başka bir şey değildir .
VE ŞUNUDA AÇIK AÇIK BELİRTİYORUM EVET DİYENLER PKK'NIN SİYASİ KANADININ PKK'NIN YAPTIĞI TERÖR SAYESİNDE KÜRTLER ADINA KAZANILMIŞ HAKLAR DİYE PROPAGANDAN YAPANLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMÜŞDÜR .
ANDIMIZIN KALDIRILMASI AK PARTİYE + GETİRMEZ BDP/PKK + GETİRİR .
Kadızâde Rûmi
10-12-2010, 23:32
BDP'lilerin her iki kelimesinden birinde Kürt kelimesi geçiyor. Sık sık Kürtlük vurgusu yapıyorlar. Buna karşılık, "Türk" sözünü söylemekten bizleri korkar hale getirdiler. Oysa özellikle son dönemlerde Kürt sözünü Türk sözünden fazla duyar olduk.
BDP geçen gün Tek Türkiye dizisinden de rahatsız olmuştu. "Bunu izleyenler, gidip bir Kürt'ü öldürebilir" diyorlardı. Böyle bir zihniyetin "Andımız kaldırılsın" demesini çok garipsemiyorum.
kendimden yola cikayim atatürke karsi hic bir önyargim yok aksine onun iyi bir asker olduguna inaniyor, memlekete hayirli isler yaptigini düsünüyorum..
yani andimizla alakali fikrim atatürk baglaminda degildir ben liberal görüslü biriyim dolayisiyla bakis acimda vatandas diye adlandirilan her bireyin kendini özgürce ifade edebilmesi ve bu bireyler toplululugun nizamini saglayan kurallarin birseyleri zorla empoze etmemesidir!..
ancak görülüyor ki andimizda tekdüze bir düsünce yapisi vardir yani türkiye sadece türklerden olusan ve onun kurucusunu yücelten hatta kutsayan bir bakis acisi vardir..
bu minvalden yola cikarsak 7-12 yasinda beyni daha yeni yeni birseyleri kapmaya calisan bir cocuga bir secenek sunacak sekilde hazirlanmis, sorgulamayi körükleyen bir yapiyla hazirlanmis ve en önemlisi askeri nizam gibi enjekte edilen bir andin ne kadar faydali oldugu muallakdir..
sonucta ülkemizde bazi ortak paydalar vardir vatan, millet gibi kavramlarda ortak paydadir ancak din,irk,mezhep gibi kavramlar farklilik gösterebilir iste bu noktada devlet kurami toplum denilen bireylerin olusturdugu düzeni adil bir sekilde yönetmekle sorumludur.
siz ülkedeki gercekleri gözardi ederseniz fizikteki etki-tepki kurali geregi bu gibi sorunlar bazi marjinal gruplar tarafindan her daim temcit pilavi gibi önümüze sunulacakdir..
bu arada sunuda söylemeden gecemeyecegim ben su resmi bayramlarda coluk, cocugun sap! gibi dikilmesine, merasim törenlerine oldum olasi karsiyimdir ki hepimiz okul yillarinda bu tür törenlerin ceremesini az cekmedik!
İntifada
10-12-2010, 23:36
BDP'lilerin her iki kelimesinden birinde Kürt kelimesi geçiyor. Sık sık Kürtlük vurgusu yapıyorlar. Buna karşılık, "Türk" sözünü söylemekten bizleri korkar hale getirdiler. Oysa özellikle son dönemlerde Kürt sözünü Türk sözünden fazla duyar olduk.
BDP geçen gün Tek Türkiye dizisinden de rahatsız olmuştu. "Bunu izleyenler, gidip bir Kürt'ü öldürebilir" diyorlardı. Böyle bir zihniyetin "Andımız kaldırılsın" demesini çok garipsemiyorum.
andımızın kaldırılmasını bir tek bdp mi istiyor...
ırkı türk olan bir ak partili olarak söylüyorum ki bu and kaldırılmalı...
türkiyedeki bütün öğrenciler türkmü ki ne mutlu türküm diyene desin...
bir tek türkler mi doğru ve çalışkan...
yada kim hangi hakla atatürkün açtığı yolda ilerleyeceğime dair and içiriyor bana...
mazlumder,özgürder yıllardır bunu dile getiriyor...onlardamı bdp ye bağlı
Özgür Çağrı
10-12-2010, 23:40
http://www.haksozhaber.net/images/other/22336.jpg
http://www.haksozhaber.net/images/other/22338.jpg
http://www.haksozhaber.net/images/other/22341.jpg
Çocuklarımıza Dayatılan Irkçı ANT Törenlerine Son Verilsin!
Kışla Düzeninin Aracı Milli Güvenlik Dersleri Kaldırılsın!
Eğitim öğretim alanında hem içerik hem de teknik açıdan yüzlerce sorun yaşandığı ve bu sorunları kısa ve orta vadede çözmenin mümkün olmadığı bilinen bir konu. Ancak bazı ağır kronik sorunlar var ki bunların çözülmesinin önünde adalet ve özgürlüğü teminat altına almak isteyen siyasi irade dışında hiçbir şeye ihtiyaç yoktur. Ödeneğe, kadroya veya zamana hiçbir surette ihtiyaç duyulmaksızın eğitim-öğretimde akla, ahlaka ve onurlu bir şahsiyet olmaya engel olmak üzere kurgulanmış resmi ideolojik şartlandırmalara son vererek pekâlâ yeni eğitim öğretim dönemine geçilebilir.
İlköğretime adım atar atmaz açıkça ırkçı, ayrımcı ve askerî formatta düzenlenmiş ulusal ant içme törenlerine zorlanan çocuklarımızın muhatap olduğu zulmün sürdürülmesine daha ne kadar müsaade edilecektir? Aileler çocuklarını doğru bilgi ve ahlaki davranışla donanarak sosyalleşsin diye okullara gönderiyorlar. Çocuklarının, devletin ve resmi ideolojinin militer ruhunu enjekte edeceği kobaylar olarak kullanılmasına hiçbir aile müsaade etmez. Okullarda ant okutturulması ile insani, ahlaki ve bilimsel hedefler arasında hiçbir bağ kurulması mümkün değildir. Çocuklarımıza zorla okutturulan Türkçü ant ile olsa olsa küçük yaşlardan itibaren ulusalcılığı din edinen, devleti ve devletin kurucusunu ilah edinen fanatik bir toplum yaratılabilir. Devlete ve devletin kurucusuna tapınan bir toplum inşa etme amacına matuf olarak dizayn edilen ırkçı/ulusalcı andın eğitim öğretim müfredatından derhal çıkarılmasını talep ediyoruz. Akla ziyan, ahlaka aykırı bu sapkın uygulamanın daha çok insana zarar vermemesi için Milli Eğitim Bakanlığının gerekli yasal değişiklikleri hızlandırması gerekir.
Eğitim-öğretimde antların ve ulusal gün ve bayramlarda törenlere katılımın zorunlu tutulması kadar derin tahribatlara yol açan diğer bir konu da Milli Güvenlik Dersleridir. Milli Güvenlik Dersleri gerek müfredatı gerekse bu dersi veren TSK mensubu subayların okullardaki misyonu ile eğitim öğretim alanlarını kışlaya, öğrencileri de emirerine dönüştürmektedir. Dahası, "komutan öğretmen-asker öğrenci" formatını aşan hukuksuz ve kanunsuz uygulamalar basın yayın organlarına yansımaktadır. Sözde Milli Güvenlik Dersi vermek üzere okullara gelen subaylar öğrenciden öğretmene, idareciden okul aile birliğine kadar istisnasız herkes hakkında istihbarat toplamakta, fişlemeler yapmaktadır. Öncelikli tehdit addettiği namaz, oruç, başörtüsü gibi temel ibadetlere odaklanan ajan/muhbir subaylar okunan kitap ve gazetelere, törenlerin yeterince samimiyetle yapılıp yapılmadığına kadar her alanda fişlemeler yapmaktalar. Üstelik bu istihbarat ve fişleme tamamen emir-komuta zinciri içerisinde seyretmekte, resmi evraklar üzerinden gizlilik kaydıyla yazışılmaktadır. Milli Güvenlikçi subayların okullardaki görev tanımının Genelkurmay tarafından resmen belirlenmiş olduğu açıktır.
Bütün toplum tarafından bilinen ve nefret uyandıran fakat askerî darbe süreçlerinin toplum üzerinde bıraktığı endişe veya korkular dolayısıyla yüksek sesle ifade edilip itiraz edilemeyen bu faşist dayatmalara son verilmesi gerektiği tartışmasızdır. Askerî vesayet siyasette, diplomaside, ekonomide, spor ve sanatta giderilmesi mümkün olmayan yanlışlıklara, çirkinliklere ve kötülüklere yol açtığı gibi eğitim öğretim alanında da derin tahribatlara yol açmaktadır.
Allah tarafından bizlere bahşedilen en büyük nimetlerden olan çocuklarımız üzerinde eğitim süresince estirilen zorbalığa son vermenin yolu yaşanan miltarist/askerî dayatmalara kanunen ve fiilen set çekmektir. Okullar ve öğrenciler Ergenekon benzeri askerî cuntaların faaliyet ve tatbikat alanlarından biri olmaktan çıkarılmalıdır. İnsan iradesini sıfırlayan, şahsiyeti ifsat eden, akılları dumura uğratan bu askerî/militer dayatmalar devam ettikçe hiçbir alanda tam olarak adalet ve özgürlük temin edilemez. Diğer kamusal alanlardan olduğu gibi okullardan ve müfredattan İslami kimliği tamamen söküp atmanın bir yolu olarak tasarlanan ve kanunlar marifetiyle dayatılan pozitivist Türk ulusalcılığı insana sadece zarar verir, insanlığı hızla çürütür.
Talim ve terbiye meselesinin esası kişi ve ulus kültü oldukça bireysel ve toplumsal yabancılaşma hızla artacak, ortaya çıkan şizofren birey ve toplum herkesle her daim savaşa tutuşacaktır. Türk ulusalcılığı ve Kemalist ütopyalar için çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatları daha fazla karartılmasın. Zoru, dayatmayı, aldatmayı esas kabul eden mevcut eğitim anlayışı köklü bir değişime tabi tutulmalı ve hiçbir ferdin dinî, mezhebî, etnik kimliği, ideolojisi devletin tasallutuna kurban edilmemelidir. Devlete makbul vatandaş, resmi ideolojiye sadık kul ve orduya ucuz asker yetiştirmek üzere temellendirilen eğitim öğretim anlayışına son verilmelidir.
Çocuklarımız "Türk ulusçuluğu" gibi akıl dışı ve İslam karşıtı sapkın bir ideolojiye varlığını neden armağan etsinler ki? Milli Güvenlik subaylarının komutasında talim ettirilen ve ordu, devlet, lider, ulus, vs. kültlerini enjekte etmeyi amaç edinen dersler eliyle çocuklarımızın köleleştirilmesine nasıl müsaade edebiliriz? Bizler Allah'a kul, Resulüne ümmet olmayı en yüce onur bilen insanlar olarak eğitimde adalet ve özgürlük istiyoruz. Devlet ve TSK başta olmak üzere hiçbir kurum insan olmanın en tabii hali olan İslami, etnik, mezhebî veya ideolojik kimliğimize ipotek koymaya kalkmasın. Kimliğimiz, şahsiyetimiz, özgür irademiz ve çocuklarımızın geleceği üzerinde egemenlik kurmaya çalışan hiçbir otorite ve ideolojinin tasallutunu kabul etmiyoruz.
ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR.
Özgür Çağrı
10-12-2010, 23:40
http://www.haksozhaber.net/images/other/22336.jpg
http://www.haksozhaber.net/images/other/22338.jpg
http://www.haksozhaber.net/images/other/22341.jpg
Çocuklarımıza Dayatılan Irkçı ANT Törenlerine Son Verilsin!
Kışla Düzeninin Aracı Milli Güvenlik Dersleri Kaldırılsın!
Eğitim öğretim alanında hem içerik hem de teknik açıdan yüzlerce sorun yaşandığı ve bu sorunları kısa ve orta vadede çözmenin mümkün olmadığı bilinen bir konu. Ancak bazı ağır kronik sorunlar var ki bunların çözülmesinin önünde adalet ve özgürlüğü teminat altına almak isteyen siyasi irade dışında hiçbir şeye ihtiyaç yoktur. Ödeneğe, kadroya veya zamana hiçbir surette ihtiyaç duyulmaksızın eğitim-öğretimde akla, ahlaka ve onurlu bir şahsiyet olmaya engel olmak üzere kurgulanmış resmi ideolojik şartlandırmalara son vererek pekâlâ yeni eğitim öğretim dönemine geçilebilir.
İlköğretime adım atar atmaz açıkça ırkçı, ayrımcı ve askerî formatta düzenlenmiş ulusal ant içme törenlerine zorlanan çocuklarımızın muhatap olduğu zulmün sürdürülmesine daha ne kadar müsaade edilecektir? Aileler çocuklarını doğru bilgi ve ahlaki davranışla donanarak sosyalleşsin diye okullara gönderiyorlar. Çocuklarının, devletin ve resmi ideolojinin militer ruhunu enjekte edeceği kobaylar olarak kullanılmasına hiçbir aile müsaade etmez. Okullarda ant okutturulması ile insani, ahlaki ve bilimsel hedefler arasında hiçbir bağ kurulması mümkün değildir. Çocuklarımıza zorla okutturulan Türkçü ant ile olsa olsa küçük yaşlardan itibaren ulusalcılığı din edinen, devleti ve devletin kurucusunu ilah edinen fanatik bir toplum yaratılabilir. Devlete ve devletin kurucusuna tapınan bir toplum inşa etme amacına matuf olarak dizayn edilen ırkçı/ulusalcı andın eğitim öğretim müfredatından derhal çıkarılmasını talep ediyoruz. Akla ziyan, ahlaka aykırı bu sapkın uygulamanın daha çok insana zarar vermemesi için Milli Eğitim Bakanlığının gerekli yasal değişiklikleri hızlandırması gerekir.
Eğitim-öğretimde antların ve ulusal gün ve bayramlarda törenlere katılımın zorunlu tutulması kadar derin tahribatlara yol açan diğer bir konu da Milli Güvenlik Dersleridir. Milli Güvenlik Dersleri gerek müfredatı gerekse bu dersi veren TSK mensubu subayların okullardaki misyonu ile eğitim öğretim alanlarını kışlaya, öğrencileri de emirerine dönüştürmektedir. Dahası, "komutan öğretmen-asker öğrenci" formatını aşan hukuksuz ve kanunsuz uygulamalar basın yayın organlarına yansımaktadır. Sözde Milli Güvenlik Dersi vermek üzere okullara gelen subaylar öğrenciden öğretmene, idareciden okul aile birliğine kadar istisnasız herkes hakkında istihbarat toplamakta, fişlemeler yapmaktadır. Öncelikli tehdit addettiği namaz, oruç, başörtüsü gibi temel ibadetlere odaklanan ajan/muhbir subaylar okunan kitap ve gazetelere, törenlerin yeterince samimiyetle yapılıp yapılmadığına kadar her alanda fişlemeler yapmaktalar. Üstelik bu istihbarat ve fişleme tamamen emir-komuta zinciri içerisinde seyretmekte, resmi evraklar üzerinden gizlilik kaydıyla yazışılmaktadır. Milli Güvenlikçi subayların okullardaki görev tanımının Genelkurmay tarafından resmen belirlenmiş olduğu açıktır.
Bütün toplum tarafından bilinen ve nefret uyandıran fakat askerî darbe süreçlerinin toplum üzerinde bıraktığı endişe veya korkular dolayısıyla yüksek sesle ifade edilip itiraz edilemeyen bu faşist dayatmalara son verilmesi gerektiği tartışmasızdır. Askerî vesayet siyasette, diplomaside, ekonomide, spor ve sanatta giderilmesi mümkün olmayan yanlışlıklara, çirkinliklere ve kötülüklere yol açtığı gibi eğitim öğretim alanında da derin tahribatlara yol açmaktadır.
Allah tarafından bizlere bahşedilen en büyük nimetlerden olan çocuklarımız üzerinde eğitim süresince estirilen zorbalığa son vermenin yolu yaşanan miltarist/askerî dayatmalara kanunen ve fiilen set çekmektir. Okullar ve öğrenciler Ergenekon benzeri askerî cuntaların faaliyet ve tatbikat alanlarından biri olmaktan çıkarılmalıdır. İnsan iradesini sıfırlayan, şahsiyeti ifsat eden, akılları dumura uğratan bu askerî/militer dayatmalar devam ettikçe hiçbir alanda tam olarak adalet ve özgürlük temin edilemez. Diğer kamusal alanlardan olduğu gibi okullardan ve müfredattan İslami kimliği tamamen söküp atmanın bir yolu olarak tasarlanan ve kanunlar marifetiyle dayatılan pozitivist Türk ulusalcılığı insana sadece zarar verir, insanlığı hızla çürütür.
Talim ve terbiye meselesinin esası kişi ve ulus kültü oldukça bireysel ve toplumsal yabancılaşma hızla artacak, ortaya çıkan şizofren birey ve toplum herkesle her daim savaşa tutuşacaktır. Türk ulusalcılığı ve Kemalist ütopyalar için çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatları daha fazla karartılmasın. Zoru, dayatmayı, aldatmayı esas kabul eden mevcut eğitim anlayışı köklü bir değişime tabi tutulmalı ve hiçbir ferdin dinî, mezhebî, etnik kimliği, ideolojisi devletin tasallutuna kurban edilmemelidir. Devlete makbul vatandaş, resmi ideolojiye sadık kul ve orduya ucuz asker yetiştirmek üzere temellendirilen eğitim öğretim anlayışına son verilmelidir.
Çocuklarımız "Türk ulusçuluğu" gibi akıl dışı ve İslam karşıtı sapkın bir ideolojiye varlığını neden armağan etsinler ki? Milli Güvenlik subaylarının komutasında talim ettirilen ve ordu, devlet, lider, ulus, vs. kültlerini enjekte etmeyi amaç edinen dersler eliyle çocuklarımızın köleleştirilmesine nasıl müsaade edebiliriz? Bizler Allah'a kul, Resulüne ümmet olmayı en yüce onur bilen insanlar olarak eğitimde adalet ve özgürlük istiyoruz. Devlet ve TSK başta olmak üzere hiçbir kurum insan olmanın en tabii hali olan İslami, etnik, mezhebî veya ideolojik kimliğimize ipotek koymaya kalkmasın. Kimliğimiz, şahsiyetimiz, özgür irademiz ve çocuklarımızın geleceği üzerinde egemenlik kurmaya çalışan hiçbir otorite ve ideolojinin tasallutunu kabul etmiyoruz.
ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR.
Aslında BDP demokratikleşme altında ırkçılık yapıyor. İsteklere bakıyoruz MHP den pekde farklı değil. Anayasadan Türk lük çıkarılsın diyorlar diğer taraftan iki halktan oluşan bir devlet modeli önerilince yada kendileri bahsedince birden o zaman olabilir. Bu ne çelişki, senin amacın demokratikleşme ise ırka dayalı bir devlet modeli istemiyorsan neden sürekli Kürt lük vurgusu Kürtçe vurgusu yapıyorsun, andımızın kaldırılmasının asla ırkçılıkla bir ilgisi yoktur ancak BDP ye kalsa andımızdaki Türk kelimesi yerine Kürt kelimesini gelse kabul edecekler görünüyor. BDP nin amacı aslında bu şekilde yaparak milliyetçiliği artırıp bölünmeyi hızlandırmak. Yoksa kimse bana Kürtü bu devlet halen yok sayıyor demesin. Madem yok sayıyor Devlet Tv sinde Kürtçe tv neden var? Bu gün devlet Kürt halkını kabul etmiştir. Devletin en tepesindeki isim bu soruna değinmiştir. Çözülmesi için çaba sarfetmektedir. Amaç üzüm yemek ise her kez biraz daha düşünceli hareket etmek herkes fedakarlık yapmak zorunda.
Valla Furkan şhowa gerek yok refaranduma götürülsün görelim neyin ne olduğunu refarandumda görürsünüz neyin en olduğunu ..
murat kurt
10-12-2010, 23:57
Valla Furkan şhowa gerek yok ..
Bence de şhowa gerek yok show veya şov daha iyi.
Özgür Çağrı
10-13-2010, 00:02
Valla Furkan şhowa gerek yok refaranduma götürülsün görelim neyin ne olduğunu refarandumda görürsünüz neyin en olduğunu ..
Eğer türkler çoğunluklarını referans alıp ülkede ki diğer etnik gruplara dayatma yapmaya kalkarsa sorun çözülmez sorun hep devam eder ve gün gelir inceldiği yerden kopar.
Kopmadan birlikte çözebilirsek ırkçı faşist dayatmaları diğer etnik grupların üzerinden kaldırabilirsek birlikte yaşama umudumuz artar.
Türkiye türklerin değildir türkiye hepimizin toprağıdır. Eğer çoğunluğun dayatması bu memlekette uygulanacaksa ülke parçalanır yakında benden söylemesi ..
İntifada
10-13-2010, 00:03
mahmut esat bozkurtu hatırlattı bana mesajın sedat abi...
Kadızâde Rûmi
10-13-2010, 00:05
andımızın kaldırılmasını bir tek bdp mi istiyor...
Bir tek BDP istemiyor. Ama BDP'nin "kaldırılsın" deme amacıyla, diğer kişilerin "kaldırılsın" deme amacı aynı mıdır?
ırkı türk olan bir ak partili olarak söylüyorum ki bu and kaldırılmalı...
türkiyedeki bütün öğrenciler türkmü ki ne mutlu türküm diyene desin...
Eğer Türk derken bu sözü ırkçı bir düşünceyle söylüyorsak, o zaman Türkiye'de yaşayan herkes Türk mü ki; Türk kimliği taşısın, Türk Milli Marşını söylesin, Türk bayrağı çatısa altında yaşasın, "Türk"iye ismindeki bir ülkeye hizmet etsin, Türk Silahlı Kuvvetlerinde zorunlu askerlik yapsın?
bir tek türkler mi doğru ve çalışkan...
"Sadece Türkler doğrudur, çalışkandır" denmiyor. "Türküm, doğruyum, çalışkanım" deniyor. Bu milletime hem bir nasihat hem de övgüdür. Biz Türklüğü bir ırkçılık olarak görmüyoruz. Ecdadımız da görmüyordu. Kendi evladımı nasıl övüyorsam, milletimin de övülmesinden ben rahatsızlık duymam. Zamanında ecdadımız bizi nasıl övüp de savaşlara çıkıyordu bir hatırlayın;
Hep kahraman Türk milleti
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.
Türk milleti, Türk milleti
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.
Türk milleti kahramandır. Doğruluk, çalışkanlık şanımızdandır. Milliyeti aşk ile gönülden seviyorum. Vatan düşmanlarını da Türklüğümle, tarihimle kahrediyorum.
Türklüğü bir ırkçılık olarak gören zihniyetler, andımızdan önce bıraksınlar Türk kimliğini, bıraksınlar Türk milletini.
o acidan bakarsak demokratik acilimida referanduma götürelim yüzde 20 den 1 fazla destek cikmaz!..
sonucta bu konuyu referanduma götürüp oylamaya sunmak cogunlugun, azinliga tahakkümü olur..
bakiniz demokrasi demek cogunlugun hakli oldugu anlamina gelmez aslinda demokrasi azinligin hakkini savunur yani yüzde 1 de olsa azinlik iste o yüzde 1 icin demokrasi gereklidir..
siz özgürlükler konusunu siyasete alet ederseniz birileri bu isi vatan, millet, sakarya edebiyatina döker ve bireylerin birbirlerine bakis acisi degisir..
o acidan bazi konular toplumsal uzlasiyla, konsensüsle cözülmelidir mesela kürtce tv yada akdamar kilisesinde ayin referanduma götürülseydi evet cikarmiydi!
Bırakın andı normal gelişmiş devletlerde o küçük çocukları sıraya dizmek bile yoktur. ABD ilköğretimde 70 bin farklı kelime kulanır eğitimde, İngiltire 63 bin civarında, Türkiye ise 3 bin farklı kelime kulanır. İngiliz yazar William Shakespeare 30 bin kelime, Fransız yazar Victor Hugo 27 bin farklı kelime Türk yazar Namık kemal ki zamanın edebiyat ortamı uygun olması ve divan mirasının da etksiyle 23 bin farklı kelime kulanmıştır. Özelikle çağımız için bu ilköğretim verileri önemli. Bundan dünayıyı kimin yönettiğini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Bizim tartıştığımz marş oluyor baş takması oluyor. Bunları bile tartışmak güzel aslında vay be gelişme var demek adına.
İntifada
10-13-2010, 00:17
Eğer Türk derken bu sözü ırkçı bir düşünceyle söylüyorsak, o zaman Türkiye'de yaşayan herkes Türk mü ki; Türk kimliği taşısın, Türk Milli Marşını söylesin, Türk bayrağı çatısa altında yaşasın, "Türk"iye ismindeki bir ülkeye hizmet etsin, Türk Silahlı Kuvvetlerinde zorunlu askerlik yapsın?
o türk milli marşı değil türkiye milli marşıdır...
o türk bayrağı değil türkiye bayrağıdır...
[QUOTE]"Sadece Türkler doğrudur, çalışkandır" denmiyor. "Türküm, doğruyum, çalışkanım" deniyor.
ee...bunu kürdede söyletiyorsun arapada...
Bir kürt çocuğu neden türküm doğruyum çalışkanım desin...
Kürtü türkü beraber savaşmadımı bu memlekette beraber kurmadımı bu memleketi eee bir kürdünde o zaman çıkıp kürtüm doğruyum diye ant içmek en büyük hakkıdır...ne diye bilirisin...
Türklüğü bir ırkçılık olarak gören zihniyetler, andımızdan önce bıraksınlar Türk kimliğini, bıraksınlar Türk milletini.
;D;D;D
bu mesajında zaten beni en başta anlamadığını göstermişsin...
kimse türklüğü ırkçılık olarak görmüyor...
aksine bırakında insanlar rahatça ırkını yaşasın diyoruz...
kürte zorla türk dedirtmeye kalkmayın diyoruz...
he eğer bu zihniyetimden rahatsızsan illa bir kimlik istiyorsan buyur al kimliğimi...
Müslümanlık kimliği bana fazlasıyla yetiyor...
Bırakın andı normal gelişmiş devletlerde o küçük çocukları sıraya dizmek bile yoktur. ABD ilköğretimde 70 bin farklı kelime kulanır eğitimde, İngiltire 63 bin civarında, Türkiye ise 3 bin farklı kelime kulanır. İngiliz yazar William Shakespeare 30 bin kelime, Fransız yazar Victor Hugo 27 bin farklı kelime Türk yazar Namık kemal ki zamanın edebiyat ortamı uygun olması ve divan mirasının da etksiyle 23 bin farklı kelime kulanmıştır. Özelikle çağımız için bu ilköğretim verileri önemli. Bundan dünayıyı kimin yönettiğini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Bizim tartıştığımz marş oluyor baş takması oluyor. Bunları bile tartışmak güzel aslında vay be gelişme var demek adına.
Konuyu farklı bir noktaya çekmek istemem. Fakat yıllarca bize anlatılan, yok efendim İngiliz bir günde şu kadar kelime kullanıyor da bir Türk bu kadar kelime kullanıyor sözlerine bir Edebiyatçı olarak karşı çıkıyorum.
Sebebini yazsam, sayfalar sürer. Ama ben tarafsızlığında korunması adına 32 dil bilen dünyaca tanınmış bir dil şampiyonunun, Vandewalle'nin sözlerine yer vermek istiyorum;
"Satrançta kurallar mantıklı, basit ve az sayıda... 7 yaşındaki bir çocuk bile satranç oynamasını öğrenebilir... Temeldeki bu kolaylığa rağmen satranç oynayan kişi hayatı boyunca sıkılmaz. Çünkü oynama imkanları sınırsızdır... Aynı durumun Türkçe dilbilgisi sisteminde bulunması bence Türk dilinin en büyük özelliğidir..."
Türkçe gerçekten bir satranç misali. Kurallar mantıklı, basit ve az sayıda. Ama hamle sayınız sınırsızdır. Bu nedenle az kelimeyle çok şey anlatabiliyoruz. Bu bizim cahil olduğumuzu göstermiyor. Bilakis dilimizin zenginliğini gösterir.
daha hassa konular da bu kadar incelik gosteriyormuyuz...
tartistigimiz konuya bak...
adam bizim dinimize bacimizin ortusune laf atarken bakiyoruz ve hemen unutuyoruz...
bizim gecligimiz yok andimiz kaldirilsin fasistlik desin...
asil yapilan fasistligi goremesin...
Konuyu farklı bir noktaya çekmek istemem. Fakat yıllarca bize anlatılan, yok efendim İngiliz bir günde şu kadar kelime kullanıyor da bir Türk bu kadar kelime kullanıyor sözlerine bir Edebiyatçı olarak karşı çıkıyorum.
Sebebini yazsam, sayfalar sürer. Ama ben tarafsızlığında korunması adına 32 dil bilen dünyaca tanınmış bir dil şampiyonunun, Vandewalle'nin sözlerine yer vermek istiyorum;
"Satrançta kurallar mantıklı, basit ve az sayıda... 7 yaşındaki bir çocuk bile satranç oynamasını öğrenebilir... Temeldeki bu kolaylığa rağmen satranç oynayan kişi hayatı boyunca sıkılmaz. Çünkü oynama imkanları sınırsızdır... Aynı durumun Türkçe dilbilgisi sisteminde bulunması bence Türk dilinin en büyük özelliğidir..."
Türkçe gerçekten bir satranç misali. Kurallar mantıklı, basit ve az sayıda. Ama hamle sayınız sınırsızdır. Bu nedenle az kelimeyle çok şey anlatabiliyoruz. Bu bizim cahil olduğumuzu göstermiyor. Bilakis dilimizin zenginliğini gösterir.
Yüz bin kelimelik dilinizin kaç kelimesini biliyorsunuz. Günümüzde 1.5 binin üstünde kelime bilen normalin üstü sayılıyor. Altı yüz yedi yüz de yapıp ettiklerimiz günlük konuşmamız. Kapsayıcı ufuk açıcı eğitim dururken neden dar bir eğitimden yanasınız analayabilmiş değilim. Ülekinin her şeyini adeta mabedinizmiş gibi sahipleniyorusunuz.
[QUOTE=AKıncı 34;818658][QUOTE=Kadızâde Rûmi;818652]
[QUOTE]
Ben bu konuya da çok takılıyorum. Daha önce de forumda yazdım. Türkiye sözünü incelediğimizde Arapça'nın etkisini görürüz. Arapça'da gramatikal bir cinsiyet ayrımı vardır. Bu ayrım Türkçe'de yok. Mesela Arapça'da ay isimleri erkektir. Ülke isimleri ise dişidir. "Türkiye" sözünde yer alan ek, bir müenneslik yani dişilik ekidir. Türk kelimesini dişi yapar ve ülke ismi haline getirir. Türkçe anlamı Türk yurdu, Türk ülkesi demektir.
İşte bu nedenle Türk sözüne bir alternatif aranacaksa bu Türkiye kelimesi olamaz.
İntifada
10-13-2010, 00:34
[QUOTE=AKıncı 34;818658][QUOTE=Kadızâde Rûmi;818652]
[QUOTE]
Ben bu konuya da çok takılıyorum. Daha önce de forumda yazdım. Türkiye sözünü incelediğimizde Arapça'nın etkisini görürüz. Arapça'da gramatikal bir cinsiyet ayrımı vardır. Bu ayrım Türkçe'de yok. Mesela Arapça'da ay isimleri erkektir. Ülke isimleri ise dişidir. "Türkiye" sözünde yer alan ek, bir müenneslik yani dişilik ekidir. Türk kelimesini dişi yapar ve ülke ismi haline getirir. Türkçe anlamı Türk yurdu, Türk ülkesi demektir.
İşte bu nedenle Türk sözüne bir alternatif aranacaksa bu Türkiye kelimesi olamaz.
e o zaman yanlış benim değil...
kendini türkün atası diye ilan edenlerde...
bu topraklarda sadece türklermi yaşıyormuş ki türkün yurdu koymuş ülkenin adını o zaman...
ben senin kadar usta değilim dil konusunda demek ki...
ne olsun alternatifi belirleyelimde onu kullanalım o zaman...
Ülke isminde bile müzekker müennes kelimelere takılıyoruz. Ben tartışmaya noktayı koyuyorum kendi adıma size hoş tartışmalar. Kardeşlik olmadı hindi koyarız sen sıkma canını..
İntifada
10-13-2010, 00:40
kardeşlik valla ülke ismiyle ırklarla vs. bir problemim yok...
ama insanlar ötekileştirme konusunda o kadar ustaki hemen kimlik bırak boyuruna getiriyor meseleyi...
aslında ne güzelini sen yapıyorsun bu yoğurt daha çok su götürür ama gelde sabret :)
Yüz bin kelimelik dilinizin kaç kelimesini biliyorsunuz. Günümüzde 1.5 binin üstünde kelime bilen normalin üstü sayılıyor. Altı yüz yedi yüz de yapıp ettiklerimiz günlük konuşmamız. Kapsayıcı ufuk açıcı eğitim dururken neden dar bir eğitimden yanasınız analayabilmiş değilim. Ülekinin her şeyini adeta mabedinizmiş gibi sahipleniyorusunuz.
Mesela Japon alfabesinde harf sayısı sanırım 100'ün üstündeydi. Bu Japonca'Nın iyi bir dil olduğunu göstermez.
Bu bir durum tespitidir. Elbetteki daha iyi bir eğitime ihtiyaç vardır. Bunu ayrı bir başlık altında tartışabiliriz. Eğitim sistemindeki sorunları değerlendirebiliriz.
Fakat benim izah ettiğim durumun, dar bir eğitimi istemekle olan ilişkisini ben çözemedim.
[QUOTE=KaraEsref;818669][QUOTE=AKıncı 34;818658][QUOTE=Kadızâde Rûmi;818652]
e o zaman yanlış benim değil...
kendini türkün atası diye ilan edenlerde...
bu topraklarda sadece türklermi yaşıyormuş ki türkün yurdu koymuş ülkenin adını o zaman...
ben senin kadar usta değilim dil konusunda demek ki...
ne olsun alternatifi belirleyelimde onu kullanalım o zaman...
Eskiden bu topraklara Rum diyarı anlamında "anatolia" deniyordu. Biz anatolia (anadolu) kelimesini kullanmaya günümüzde bile devam ediyoruz. Kimse asıl anlamı Rum demek olan anadolu sözünden rahatsız değil.
Eğer ki zihniyeti ırkçılıkla bütünleştirirsek, Türkiye'de desek, Türk de desek, Osmanlı da desek, Anadolu'da desek sorun çözülmez.
Mesela Japon alfabesinde harf sayısı sanırım 100'ün üstündeydi. Bu Japonca'Nın iyi bir dil olduğunu göstermez.
Bu bir durum tespitidir. Elbetteki daha iyi bir eğitime ihtiyaç vardır. Bunu ayrı bir başlık altında tartışabiliriz. Eğitim sistemindeki sorunları değerlendirebiliriz.
Fakat benim izah ettiğim durumun, dar bir eğitimi istemekle olan ilişkisini ben çözemedim.Diksiyon kurslarınız varsa düzgün bir eğitim veremiyorsunuz demektir. Üniversiteler fikirlerini doğru düzgün sözlü ifadeye çeviremeyen insanlarla doluyken siz bu kadarı yeter diyorsunuz. Edebiyatçı olmasınız sanırım size verilenin herkese verildiğini sanıyor olabilirsiniz.. Bir işin doğru düzgün yapıldığı senin yada benim fikirlerimce tespit edilmez filiyatına bakılır. Benim doğal ortamlarki gözlemlerimde yetersizliğini adeta haykırıyor.
İntifada
10-13-2010, 00:53
[QUOTE=AKıncı 34;818671][QUOTE=KaraEsref;818669][QUOTE=AKıncı 34;818658]
Eskiden bu topraklara Rum diyarı anlamında "anatolia" deniyordu. Biz anatolia (anadolu) kelimesini kullanmaya günümüzde bile devam ediyoruz. Kimse asıl anlamı Rum demek olan anadolu sözünden rahatsız değil.
Eğer ki zihniyeti ırkçılıkla bütünleştirirsek, Türkiye'de desek, Türk de desek, Osmanlı da desek, Anadolu'da desek sorun çözülmez.
güzel bir tarihi aktarım ama ne yazık ki benim ve sizin söylediklerinizle hiç alakası yok bunun...
Diksiyon kurslarınız varsa düzgün bir eğitim veremiyorsunuz demektir. Üniversiteler fikirlerini doğru düzgün sözlü ifadeye çeviremeyen insanlarla doluyken siz bu kadarı yeter diyorsunuz. Edebiyatçı olmasınız sanırım size verilenin herkese verildiğini sanıyor olabilirsiniz.. Bir işin doğru düzgün yapıldığı senin yada benim fikirlerimce tespit edilmez filiyatına bakılır. Benim doğal ortamlarki gözlemlerimde yetersizliğini adeta haykırıyor.
Diksiyon kelimeleri doğru bir telafuz için veriliyor. Üniversiteye gelmiş gençlermiz kendilerini evet, doğru düzgün ifade edemiyor çünkü görmemişler. Hep pasif kalmışlar. 3-5 programa çıkartıp o gençlere söz hakkı verin, aktif bir yaşama çekin, inanın değişeceklerdir.
Ben hiçbir zaman bu kadarı yeter demedim, demem de. Ben sadece şunu diyorum; tamam durumumuz çok iyi olmayabilir ama abartılacak kadar içler acısı da değil. Bir Namık Kemal'i az kelime kullandı diyerek eleştirmek, çok dar bir pencereden bakmak olur.
Diksiyon kelimeleri doğru bir telafuz için veriliyor. Üniversiteye gelmiş gençlermiz kendilerini evet, doğru düzgün ifade edemiyor çünkü görmemişler. Hep pasif kalmışlar. 3-5 programa çıkartıp o gençlere söz hakkı verin, aktif bir yaşama çekin, inanın değişeceklerdir.
Ben hiçbir zaman bu kadarı yeter demedim, demem de. Ben sadece şunu diyorum; tamam durumumuz çok iyi olmayabilir ama abartılacak kadar içler acısı da değil. Bir Namık Kemal'i az kelime kullandı diyerek eleştirmek, çok dar bir pencereden bakmak olur.
Orda Namık Kemali eleştirmedim yanlış anlamışsınız..
Mehmet Ufuk
10-13-2010, 01:18
Dn Karaeşref Hocam, edebiyatçı olduğunuzu ve tarihimizi de yakinen takip ettiğinizi kaydettiniz. Zat-ı âlinize bir soru sormak istiyorum; bakanlığın adının Milli EĞİTİM bakanlığı olması doğrumudur? Hem edebî, hem lügat, hem tarihi gelişimimiz açısından doğrumudur?
ANDIMIZI KALDIRALIM
DAĞLARA GEL DAĞLARA
ne alakası var dostum her insanda milliytçi duygular vardır ama ben siyah önlülke bitirdim okulu tek renk çocuklar marşlar andlar esas duruşlar ya kominist miyiz biz okullar rengarenk olsa herkes olduğu gibi kabul edilse din ırk mezhep gibi başkasının hakkına riayet eden kurallar ve kanunlara yani şuç teşkil etmiyecek şekilde yaşamanın bi sakıncası olmamalı abd de siyahla beyaz anlaştı ama biz aynı dinin mensupları bi türlü kıramadık zincirleri ve saplantılarımızı
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.
Ülkede ki 72 millet nasıl gocunmuyor du enteresan değil mi :)
Sahi Osmanlı mağaralara tıkayıp zehirleyip,katledip Kürt soykırımı yapmışmıydı hiç hatırlayamadım...
Irkçılık yoktu ki millet Türk milleti sözünden gocunsun :)
Arada ki ince fark şu ecdadın askerine savaşta morel vermeye çalışıyordu bu and ise birilerine Türklüğü dayatmak için okutuluyordu..!
Birileri yedi naneyi milletlerin arasına soktu ırkçılığı bizde böyle birbirimizi yeriz işte...
Sahi Osmanlı mağaralara tıkayıp zehirleyip,katledip Kürt soykırımı yapmışmıydı hiç hatırlayamadım...
Sevgili kardeşim, merak etme, o zamanlarda devşirme sistemimizi ırkçılık olarak nitelendiriyorlardı. Bayrağımızdaki 8 köşeli yıldızı bile 5 köşeli yaptık, yine yaranamadık.
Evet, 72 millet gocunmuyordu. Ama ülke zayıflayıp da hasta adam olunca, işte o zaman gocunmaya başlıyorlar.
Sevgili kardeşim, merak etme, o zamanlarda devşirme sistemimizi ırkçılık olarak nitelendiriyorlardı. Bayrağımızdaki 8 köşeli yıldızı bile 5 köşeli yaptık, yine yaranamadık.
Evet, 72 millet gocunmuyordu. Ama ülke zayıflayıp da hasta adam olunca, işte o zaman gocunmaya başlıyorlar.
Devşirme sistemi yeteneği olan Hristyan veya başka insanları eğitmeye yönelik bir adımdı burda havadan nem kapan halktı bence devletin pek büyük hataları olduğunu sanmıyorum...
Oysa bizim başımıza bela olan şeyin %90'ı Devletin hatası demiyeceğim bilerek yaptığı uygulamaların neticesi..
Uygulayan devlet olunca öfkenin dozajı da bir hayli artıyor :)
Medrese de minik çocuklara böyle bir and okuttuklarına dair elinde bilgi varsa o zaman onada yanlış yapmışlar deriz :)
Asi_isyankar
10-13-2010, 11:21
Eee si yok :)
Başlık mevcut yani; de bulamadım :)
Sanırım site darbe alıp saldırıya uğradığında o konu silinmişti.
Asi_isyankar
10-13-2010, 11:55
BDP'de kaldırılmasını istiyor diye
kaldırılmamasından yana olmak mı gerekiyor?
Samimi olsun veya olmasın, çıkarı olsun veya olmasın
sonuçta doğru bir istekte bulunuyorlar?
Şimdi birileri çıkıp Ak Parti'nin doğru'larına "kendi çıkarları için
bunu yapıyorlar o yüzden desteklemiyoruz" dese
sizce bu doğru bir yaklaşım mı olur?
İsterse düşmanım olsun
ben her zaman doğruya "doğru" diyerek destek olmaya çalışırım.
Niyetleri sorgulayıp doğruları aksatmamızın kimseye
ne bir faydası ne bir anlamı olur.
Kesinlikle kalkmalı. Ama bugün bu şartlarda kalkar mı? Asla.
hipermuhafazakar
10-13-2010, 14:02
Orduların, pekçok zaman
Vermiştiler dünyaya şan.
Aşk ile sev milliyeti
Kahret vatan düşmanını
Çeksin o mel’un zilleti.
Arada ki ince fark şu ecdadın askerine savaşta morel vermeye çalışıyordu bu and ise birilerine Türklüğü dayatmak için okutuluyordu..!
Birileri yedi naneyi milletlerin arasına soktu ırkçılığı bizde böyle birbirimizi yeriz işte...
Tebrikler :güzel:
Bugün andımızda geçen 1-2 Türk sözcüğünden rahatsızlık duyanlar yarın öbür gün TÜRKİYE ismindende bu eski ordunun marşının söylenmesindende rahatsızlık duyacaklardır gibi gözüküyor. Ne Mutlu Türküm Diyene çok güzel bir vecizedir, bunu demek içinde pek çok sebep sayılabilir.
Sanırım bazıları yorumumu yanlış anlamış o Osmanlı marşını ben yazmadım alıntılayıp cevap verdim sadece :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.