fatih kısaparmak balon baskılı balon Sizce Turkiyeye en faydali ve en zararli ulke hangisi? - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Turkiyeye en faydali ve en zararli ulke hangisi?

Sukut-u Hayal
04-20-2008, 20:52
Arkadaslar, yorumlarinizi bekliyorum :)

politikaci
04-20-2008, 21:00
tüm avrupa ülkeleri bizim bölünmez bütünlüğümüzü bozmaya çalışıyor ama allahın izniyle amaçlarına ulaşamayacaklar

Sukut-u Hayal
04-20-2008, 21:01
tüm avrupa ülkeleri bizim bölünmez bütünlüğümüzü bozmaya çalışıyor ama allahın izniyle amaçlarına ulaşamayacaklar

bu arada 1-0 oldu ;D

EpiVaTeS
04-20-2008, 21:03
ABD
İsrail
ve Rusya

politikaci
04-20-2008, 21:04

bu arada 1-0 oldu ;D
:D :D dk 3 de oldu o gol sen ne zaman söliyon :D :D :D :D burayıda spor bölümüne çevirdik

Sukut-u Hayal
04-20-2008, 21:05
Turkiyeye faydali olan ulke yokmu?

politikaci
04-20-2008, 21:06
öle bi ülke bulunamadı :D

Gercekleri Görelim
04-21-2008, 01:33
öle bi ülke bulunamadı :D
Ben Buldum :D,Sanirim faydali olmasa Basbakanimiz Amerika yi dost müddefik ilan etmez ;),basbakanimiz herseyi iyi bilir degilmi :-X

Kafes
04-21-2008, 01:36
Turkiyeye butun ulkeler zararli bence, yararli ulke yok :)

hipermuhafazakar
04-21-2008, 14:29
İsrail / ABD diyelim. Geri kalanlarıda derinden bunların gizli parçaları zaten...Ermenistandan Suriyeye Rum kesiminden Belçikaya....

ENGİNEER
04-21-2008, 14:33
Faydalı konusunda bişey diyemem çünkü dünyada sadece menfaatler konuşur fakat;

Bize en dost ve candan olarak sevgi duyan iki ülke AZERBAYCAN ve PAKİSTAN'dır...

Zararlı ve bizden nefret eden iki ülke ise ERMENİSTAN VE YUNANİSTAN'dır...

politikaci
04-21-2008, 14:40
ZARARLILAR TÜM AVRUPA DEVLETLERİ ..ZARARI OLMAYANLARSA TÜM İSLAM ÜLKELERİ

Bostancı
04-21-2008, 15:35
Bize en faydalı ve en çok güvenebileceğimiz ülke Pakistandır. Unutmayın onlar Kurtuluş savaşında çocuklarını pazarlarda satıp para toplayıp Türkiye'ye yardım göndermişlerdi,bu unutulacak bir şey mi..?
zararlı olanlar amerika,israil,bütün avrupa,rusya böyle gider.. :)

Müntesip
04-21-2008, 19:12
devletler muvazenesinde dost ülke diye ülke diye birşey yoktur.ülkeler sadece halkın cıkarları dogrultusunda kimi zaman dost kimi zaman düşman olur.

rikopasa
04-22-2008, 11:12
ZARARI OLMAYANLARSA TÜM İSLAM ÜLKELERİ

İran ... Müslüman ülke , haaa birde doğal gazımızı kesimişti , hmm bir arada pkk yı barındırıyordu ....

ENGİNEER
04-22-2008, 16:01

İran ... Müslüman ülke , haaa birde doğal gazımızı kesimişti , hmm bir arada pkk yı barındırıyordu ....
Galiba bizde onlara karşı her ne kadar mecburen yapsakta ABD'den taraf gibi gözükmüştük...

Gercekleri Görelim
04-22-2008, 16:35

Iran in yerinde olsam bende farkli davranmam Amerika nin yaninda gözüken komsuya az bile,Iran biliyorki Amerika saldirisindan önce darbeyi ya pkk dan ya da Müslüman komsusundan görecek onun icinde pkk ya operasyonlar durmaksizin sürmekte

Nagihan
04-22-2008, 19:35
ZARARLILAR TÜM AVRUPA DEVLETLERİ ..ZARARI OLMAYANLARSA TÜM İSLAM ÜLKELERİ

Haklısın ama İslam ülekeleri zayıflatıldıgı için pek yararları da olamıyor maalesef ??? Zararlılarda Avrupa'nın yanında Amerika'yı untmamak lazım.

Kemalist59
04-22-2008, 19:38
Olaya gerçekçi bakarsak dost islam kardeşlerimizi Yemen'de gördük.Bugün ülkemizin ve tüm ülkekerin dostu yoktur.Çıkarları vardır.Uyumamalıyız gerçekleri görmeliyiz.Avrupa ülkeleri hakkında görüşümde imzamda açıktır.

Sukut-u Hayal
04-22-2008, 19:50
Olaya gerçekçi bakarsak dost islam kardeşlerimizi Yemen'de gördük.Bugün ülkemizin ve tüm ülkekerin dostu yoktur.Çıkarları vardır.Uyumamalıyız gerçekleri görmeliyiz.Avrupa ülkeleri hakkında görüşümde imzamda açıktır.

Dogru. AMa biz Turkler bir kardes ulkeye bisey olsa herzaman yardim ederiz diye dusunuyorum..

akdok
04-22-2008, 20:26
''Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur!!''
Şaka bir yana benim düşüncem şu: aslında bize dost gibi görünen ya da düşman olan devlet başkanları veya hükümet üyeleri.bunu da çıkarları için yapıyorlar tabii. ben ne ermenilerin ne de yunanlıların bize düşman gözü ile baktığını düşünmüyorum.

SEVGİLERİMLE...

isimsiz
04-23-2008, 00:05
bana pakistan gibi geliyor en dost ülke.

Müntesip
04-23-2008, 12:26
ne kadar zıt fikirlere sahip olsamda kemalist59 ve ricopasa kardesim'le bu sefer aynı fikirleri paylasıyorum.belki halkı olmayabilir ancak bazı müslüman devletler su zamanda dahi amerika-fransa-ingiltere gibi ülkelerin güdümünde yönetiliyor.bu sebeple müslüman ülkelerin hepsini sahsım adına dost ülke olarak buraya yazamıyorum ne yazık ki ??

oguzdesouza
04-23-2008, 12:28
Dost ülke dediğin zor zamanlarda yanında olandır.Tıpkı Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda Pakistan'ın ülkemize uzattığı bir yardım eli gibi...

Ben Pakistan diyorum

Kemalist59
04-23-2008, 12:30
Evet Pakistan bencede dost ülkedir ama yine de biz ilk olarak kendi milletimizle dost olmalıyız Türk'ün Türk'ten başka dostu yok.

Kırık_Çocuk
04-23-2008, 15:05
Anadolu topraklarında gözü olmayan yok....
En sadık olanı iran..

ENGİNEER
04-23-2008, 19:55
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur lafı fasa fiso...

İhanet etti dediğiniz Arapların sayısı kadar belkide Türk çetesi vardı ihanet eden Kurtuluş Savaşı döneminde...

fütüvvet
04-23-2008, 19:58
Türkün Türkten başka dostu yok
Türkün Türkten başka da düşmanı

isimsiz
04-23-2008, 20:12
türkün türkten başka dostu yoktur lafı hep bana ırklığı çarıştırır nedense.

fütüvvet
04-23-2008, 22:19

evet bizde kaçıyoruz ırkçılıktan ama işte genel kabul görmüş bir söz olduğu için haalaa söyleniyor..

Sukut-u Hayal
04-23-2008, 22:23

evet bizde kaçıyoruz ırkçılıktan ama işte genel kabul görmüş bir söz olduğu için haalaa söyleniyor..

Bencede dogru bir soz degil. Onca kurt, cerkez vs. insan var bu vatan icin canini veren..

Eşref
04-23-2008, 22:38

Bize en dost ve candan olarak sevgi duyan iki ülke AZERBAYCAN ve PAKİSTAN'dır...

Aynen katılıyorum. Fakat Pakistan'ın bize ne kadar faydası dokunur bilinmez.

ENGİNEER
04-23-2008, 22:40

Aynen katılıyorum. Fakat Pakistan'ın bize ne kadar faydası dokunur bilinmez.
Kendilerine de faydaları yok ama Pakistan çok büyük bi potansiyeli var sadece bizim 80 öncesinde ki karışıklıkları yaşıyolar...İzin verilse çok şey yaparlar...Bir de çok sağlam Mü'minler...

fazlrahmet
04-23-2008, 22:49
Biz Türk milleti olarak Allahın izni ile herkez ile dosttuz... :-*

fütüvvet
04-23-2008, 22:50
Biz Türk milleti olarak Allahın izni ile herkez ile dosttuz... :-*

Buda güzeldi..

RDönmezs
04-23-2008, 22:58
En iyi İran,Azerbaycan,Tunus
En zararlı: Yunanistan, İsrail, Ermenistan

fütüvvet
04-23-2008, 23:01
Bence en zararlı İRAN
EZELİ DÜŞMANIMIZ..YAVUZ CENNETMEKANA EN BÜYÜK DÜŞMANLIĞI ONLAR YAPMIŞ..
VE HAALAADA ALEYHİMİZE..
MÜSLÜMANLAR EN ÇOK İİRAN VE İRANCILARDAN ÇEKTİ ÇEKİYOR

En iyisi ise Endonezya..

Eşref
04-23-2008, 23:10

Kesinlikle yanlış. Bu söz Atatürk'e ait doğru bir sözdür. Fakat sözün hangi ortamda nasıl söylendiğini bilmediğiniz için yanlış bir düşünceye kapılıyorsunuz. Size kısaca yazayım. Mandacılığın konuşulduğu bir dönem. Bir kısım aydınlar İngiltere'nin mandası olalım diyor bir kısım da Amerika. Atatürk o gün Ankara Kız Lisesini ziyarete gider. Küçük bir kıza sorar:
-Sence bizim dostumuz kim?
Çocuk;
-İngiltere
-Olmadı
-Fransa mı?
-Hayır
-Amerika mı?
Atatürk:
-Hayır hayır yavrucum. Bunu iyi belle. Türk'ün dostu yine Türk'tür. Yani Türk'ün kendisidir. der. (Atatürk'ü Tanıyalım Salan Yayınları S:120)

Gerçektende Türk milleti kurtuluşu kendinde bulacak ve kurtuluş savaşından zaferle ayrılacaktır.

eddie
04-24-2008, 14:48
bize iyi gözle bakan devletler var da faydası olan yok sanırım..

Axwell
04-24-2008, 22:11
Hiç bir ülkenin birbirine faydası olmaz sadece bellı bir süre ortak çıkarları olur hepsi o kadar. Her ülke kendince haklı yaptıklarında sonucta kendı mılletının refahını dusunerek hareket edıyorlar. Buda cok normal. Türkiye'ye faydalı bir ülke zamana bağlı olarak olur.

politikaci
04-24-2008, 22:12
herkes kendi derdinde sadece biz değil diğer ülkelerede yararı dokunan yok

EpiVaTeS
04-24-2008, 22:13
bizim burokrasinin bize faydası yok ki
başkalarından fayda bekleyelim
saydığınız bütün ülkelerden tehlikeli
düşmanlarımız mevcut
anladısınız siz onu...

Yâren
04-24-2008, 23:08
Ülkeler arası dostluğa bende inanmıyorum..

Sadece ırksal bağlardan doğan dostluklar vardır. Mesela İngiltere-ABD,Türkiye-Azerbaycan, İran-Irak???

ENGİNEER
04-25-2008, 14:53
Ömer Azerilerin bütün piyasalarını İngiltere'ye açtığını hatırlatmak isterim...

Irksal bağlara bende inanıyordum ama artık hikaye diye düşünüyorum...

ABD ve İNGİTERE ise onlarca yıl savaşmıştır birbiriyle bağımsızlık mücadelesi adına...

akdok
04-25-2008, 18:26
kemalist59 arkadaşımın söylediği gibi ülkeler ve devletler bazında düşündüğümüz zaman tüm dostluklar çıkarlar üzerine kuruluyor.
bugün ülkeler birbirlerini dost ülke ilan ederken hiçbiri diğerinin kara kaşına kara gözüne bakmıyor.ama bu demek değildir ki o ülkenin insanları dost değil.
tam tersine bugün ermeni devlet başkanlarını bu soykırım iddiaları için kınayan o kadar çok ermeni var ki..kimsenin onları dinlediği yok,biraz fazla sesleri çıkınca da susturmanın yollarını buluyorlar o ayrı.
bir de vakko'nun sahibi var bildiğim.adam yahudi.ve hiçbir ülkede görmediği dostluğu ve yardımseverliği Türkiye'de bulduğunu,kendini Türkiye'de geliştirdiğini söylüyor.bu yüzden dostluk olayı ülkeler ve insanlar için aynı değerlere dayanmıyor ne yazık ki...
SEVGİLERİMLE...

Akmehmet_Akif
04-25-2008, 18:36
U lan hem ermeni soykırımı diyorlar hemde bütün ermeniler zengin.burada köylüler aç sefil o zaman binnerce ermeninin evi var her şeyi o zaman şimdi türkiyedeki büyük şirketler ermeni.ermenilerle yunanlar türkelerin kulaklarını kesiyorlarmış.esir alıp.Hocamız bize birzat söyledi kendisinin ermeni öğrencileri varmış.kendisini yemeğe davet ediyormuş.evine gidince ev kırallar gibi.bu 1 tane deyil.bizin hoca 30 senelik öğretmen 20 tane ermeniye gitmiş hepsi çok zenginmiş.

Akmehmet_Akif
04-25-2008, 18:39
faydalı ülke Pakistan Bize çok iyiliği oldu .Türkiye savaşta ike kadınlar kollarındaki bileziklerini herşylerini verdiler.hatta SAVAŞTAN çıkıncada durumumuzu düzeltelim diye verdiler.hatta fazlasıylada Merkez Bankası kurulmuş.

Gönülden
04-25-2008, 18:55
Bize dost olan ülke babında demiyeyim ama Asyada ve Afrikada Osmanlı medeniyetinin gittiği ve adaleti gürmüş ama şuanda perişan durumda olan halk bizim dostumuzdur..halk diyorum çünkü ülke olarak birçoğu sömürge devletlerinin yönetimindedir...

Düşmanımız ise haçlı ordularına dahil olan bütün müslüman fobisi besleyen Avrupa, acımasız Amerika ve lanet İsrail birde kanemici Rusya

Akmehmet_Akif
04-25-2008, 19:00
Bize dost olan ülke babında demiyeyim ama Asyada ve Afrikada Osmanlı medeniyetinin gittiği ve adaleti gürmüş ama şuanda perişan durumda olan halk bizim dostumuzdur..halk diyorum çünkü ülke olarak birçoğu sömürge devletlerinin yönetimindedir...

Düşmanımız ise haçlı ordularına dahil olan bütün müslüman fobisi besleyen Avrupa, acımasız Amerika ve lanet İsrail birde kanemici Rusya

Almanyayı tebrik ediyorum.Yahuddileri yaktığı için dinimizde böyle şeyler yok ama biz yapmıyoruz.

ENGİNEER
04-25-2008, 19:02
Almanlar Ruslar'a karşı savaşırken kalkan olarak Kazak Türklerini kullandılar...

Katliamını iyisi kötüsü yok...Katledenin iyisi hiç yok...

ümitsinan
04-25-2008, 19:09
KARDEŞİM SİGARAMI BU ZARARLI OLSUN.ÜLKELERİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ ZARARLISI YARARLISIDA OLMAZ.KARŞILIKLI ÇIKAR İLİŞKİLERİ VARDIR SADECE HEPSİ BU.REEL POLİTİK BAKMAYI ÖĞRENELİM ARTIK... :-*

Eşref
04-26-2008, 12:42

Haklısın ama yıllarca Osmanlının ekmeğini yemiş Arapların bize ne zulümler yaşattığı da ortada. Oysa ümmetçi bir anlayışla onları yıllarca bağrımıza bastık, uçan kuştan bile koruduk. Haçlı zihniyetiyle yıllarca zulüm görmüş olan Arapların, Osmanlıya karşı, Lawrence gibi soysuzların peşinden gitmesini kim unutabilir? Besle kargayı oysun gözünü misali.

Saltuk Buğra Han
04-29-2008, 00:23
Düşmanı saymakla bitiremeyiz.Dost olanını ise göremiyorum .Birisi dürbün getirsinde bakayım belki uzaklarda bir yerdedir de biz göremiyoruzdur.
Ama genede abd yi göz ardı edemeyiz.Baksanıza dostluklarından dolayı burnumuzun dibine kadar geldiler bize pek bir yakın olup daha fazla içli dışlı olmak arzusundalar.