fatih kısaparmak balon baskılı balon şok iddia:Sorguları tamamlanan 8 asker tutuklandı - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şok iddia:Sorguları tamamlanan 8 asker tutuklandı

ak_mavish
11-11-2007, 18:00
Sorguları tamamlanan 8 asker tutuklandı 11 Kasım 2007

ANKA

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker, çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarılan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" gerekçeleriyle tutuklu yargılanacak.

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan soruşturmadan sonra Van'a gönderilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarıldı. İfadelerine yeniden başvurulan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" suç ve gerekçeleriyle tutuklanma talebiyle Askeri Mahkeme'ye sevk edildi.

Askeri Mahkeme 8 askerin ifadelerini aldıktan sonra, tutuku yargılanmalarına karar verdi. Tutuklanan askerler Van Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Van Barosu tarafından görevlendirilen Av. Ramazan Korkmaz, sanık askerlerin ifadelerinde söz konusu suçlamaları reddettiğini ve emre ittiatsızlık yapmadıklarını belirttiklerini söyledi.

akzeinebu
11-11-2007, 18:05
eğer bu iddia doğruysa vatanı satmışlarsa tutuklanmaları isabetli olur tabi doğruysa... :-\

bayonet
11-11-2007, 18:12
ben söylemiştim size yazmıstım pkk lı diye ama inanan 3 kişi olmuştu ya cünkü öteki askerler sarjörlerini bitirip ölen arkadaslarının YANİ SEHİTLERİMİZİN sarjörleriyle catısmaya devam ederken elini kolunu sallaya sallaya catısmayay girmeden teslim oldular nerde bu vatan için ölmek ben olsam teslim olcagıma serefimle sehit olurdum YAZIK SİZE HERSEY VATAN İÇİN...........

suskun_prenses
11-11-2007, 18:14
yazıklar olsun diorum başk bi şey demiyorum o kadar insan göz yaşı döktü inş doğru değildir bu haber yaa :(

ak_mavish
11-11-2007, 19:10
FLAŞ - PKK'nın kaçırdığı 8 asker tutuklanarak cezaevine gönderildi

Flaş - 8 askere tutuklama
8 asker Van’da çıkarıldıkları askeri mahkemece tutuklandı.

Hakkari'nin İran sınırındaki Dağlıca kesiminde 21 Ekim günü askeri birilğe saldırarak 12 askeri şehit eden ve 16 askeri yaralayan PKK'lı teröristlerin kaçırdığı ve iki hafta sonra, aralarında DTP milletvekillerinin de bulunduğu heyete tutanakla teslim ettiği 8 asker, bugün Van'da tutuklandı.

Kuzey Irak'ta 4 Kasım günü PKK'lı teröristler tarafından aralarında DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan'ın da bulunduğu 5 kişilik heyetin aldığı Uzman Çavuş Halis Çağan, çavuş Mehmet Şenkul, erler Ramazan Yüce, İrfan Beyaz, Fuat Başoda, İlhami Demir, Özhan Şabanoğlu ve Fatih Atakul, Erbil Havaalanı'nda ABD'lilere teslim edildi.

Amerikan uçağı ile Süleymaniye Havaalanı'na götürülen 8 asker, oradan da helikopterle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1996 yılından bu yana Irak topraklarında konuşlu bulunduğu Bamerni Havaalanı'na getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilen 8 asker, önce helikopterle Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'na, daha sonra da uçakla Ankara'ya götürüldü.

VAN'DA TUTUKLANDILAR

Genelkurmay'da yürütülen soruşturmadan sonra 8 asker dün Van'a getirildi. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda askeri savcılıkta ifade veren askerler, daha sonra mahkemeye çıkarıld�ı.

Tutuklanan 8 asker, Hacıbekir Kışlası içindeki Askeri Cezaevi'ne konuldu. Askerlere tutuklama kararından sonra aileleriyle kısa telefon görülmesi izni verildi.

YARIN AİLELERİYLE GÖRÜŞECEKLER
Tutuklanan askerlerden İlhami Demir'in, Ağrı'nın Patnos İlçesi'ne Özdemir Köyü'nde oturan babası Rabih Demir, oğluyla dün akşam saatlerinde kısa bir konuşma yaptıklarını söyledi.

Rabih Demir, "Oğlum beni saat 14.30 sıralarında aradı ve 'Baba biz tutuklandık' dedi. Cezaevinde pazartesi günü görüşebileceğimiz söylendi. Biz de yarın Van'a giderek oğlumla görüşeceğiz" dedi. DHA

TUTUKLANAN ER RAMAZAN YÜCE'NİN ANNESİ ÜZGÜN

Hakkari Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askerden, Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, oğlunun tutuklanmasına üzüldüğünü belirtti.

Aslen Mardinli olan ve Mersin'in Çay Mahallesi'nde oturan Er Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce oğlunun niye tutuklandığını bilmediğini söyledi. Oğlu ile dün akşam üzeri telefonla görüştüğünü belirten Fatma Yüce, "Bana tutuklandığını ve Van'da olduğunu söyledi. Oğlumun niye tutuklandığı konusunu ise bilmiyorum" dedi. CİHAN

sumeyra_tonkal
11-11-2007, 19:13
kahraman olacaklar derken hain cıkacaklar nerdeyse

ak_mavish
11-11-2007, 19:20
Kaçırılan 8 asker tutuklandı

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker, çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarılan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" gerekçeleriyle tutuklu yargılanacak.

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan soruşturmadan sonra Van'a gönderilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na çıkarıldı.

İfadelerine yeniden başvurulan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" suç ve gerekçeleriyle tutuklanma talebiyle Askeri Mahkeme'ye sevk edildi.

Askeri Mahkeme 8 askerin ifadelerini aldıktan sonra, tutuku yargılanmalarına karar verdi. Tutuklanan askerler Van Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Van Barosu tarafından görevlendirilen Av. Ramazan Korkmaz, sanık askerlerin ifadelerinde söz konusu suçlamaları reddettiğini ve emre ittiatsızlık yapmadıklarını belirttiklerini söyledi.

--------------------------------------------------------------------------------

Tutuklanan Er Ramazan'ın annesi: Oğlumun neden tutuklandığını bilmiyorum

Hakkari Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askerden, Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce, oğlunun tutuklanmasına üzüldüğünü belirtti.

Aslen Mardinli olan ve Mersin'in Çay Mahallesi'nde oturan Er Ramazan Yüce'nin annesi Fatma Yüce oğlunun niye tutuklandığını bilmediğini söyledi. Oğlu ile dün akşam üzeri telefonla görüştüğünü belirten Fatma Yüce, "Bana tutuklandığını ve Van'da olduğunu söyledi. Oğlumun niye tutuklandığı konusunu ise bilmiyorum" dedi.

--------------------------------------------------------------------------------

'Eşkiyalardan kurtuldular ya, devletimizin adaletine güveniyoruz'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerce askeri birliğe yapılan saldırı sonrasında kaçırılan askerlerden Adanalı Uzman Çavuş Halis Çağan'ın (33) tutuklanma haberi üzerine aileden açıklama geldi.

Uzman Çavuş Halis Çağan'ın abisi Murtaza Çağan, 8 askerin çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanmalarını, "Eşkiyalardan kurtuldular ya, devletimizin adaletine güveniyoruz" şeklinde değerlendirdi.

Murtaza Çağan, Uzman Çavuş'un babası İbrahim Çağan ile ağabeyi Ali Çağan'ın kardeşlerini ziyarete gittiklerini söyledi. Kendilerinin tutuklanıp tutuklanmadıkları konusunda net bir bilgiye sahip olmadıklarını anlatan Çağan, "Haberi yakınlarımızdan duyduk. Ailecek, kardeşimizin eşkiyanın elinden kurtarıldığı için günlerdir seviniyoruz. Devletimizin adaletine güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Er Özhan Şabanoğlu'nun tutuklandığından babasının haberi yok

Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu saldırıda PKK tarafından kaçırılan 8 askerden biri olan Er Özhan Şabanoğlu'nun tutuklandığından babasının haberi yok.

Antakya'nın Güzelburç Beldesinde ikamet eden Bahattin Şabanoğlu, oğluyla en son bir gün önce telefonla görüştüğünü söyledi. Çocuğu ile ilgili sağlıklı bir bilgi alamadığını söyleyen baba Şabanoğlu, "Buradaki yetkililerimizle görüşüp yarın oğlumu görmek için Van'a gideceğim. Bu kararı kendi yanımdan aldım yoksa hiçbir askeri yetkili gel yarın oğlunu gör demedi. Beni oraya çağırmadılar ben kendi isteğimle gideceğim. 22 gündür psikolojimiz bozuldu. Tek gözlü evimizde çok kötü şartlarda yaşamımızı sürdürüyoruz. İşimizi gücümüzü bıraktık. Bütün günümüz bu sıkıntıyla geçip gidiyor" dedi.

Özhan Şabanoğlu'nun abisi Nebil Şabanoğlu ise kardeşinin tutuklandığını gazetecilerden öğrendi. Babasının kalp rahatsızlığı olduğu için gazetecilerden bu haberi babasına iletmemelerini isteyen Şabanoğlu "Biz de şimdilik tutuklandığını babama söylemeyeceğiz. Çünkü kardeşim kaçırıldığında birisi telefonda olumsuz bir bilgi verdiğinde babam kalp krizi geçirmişti. Ölümden dönen babamın bir kez daha kalp krizi geçirmesini istemiyoruz. Ona bu durumu nasıl anlatırız bilmiyorum" şeklinde konuştu.

ANKA

Sukût-u_Hayal
11-11-2007, 19:21
kahraman olacaklar derken hain cıkacaklar nerdeyse

gerçekten öyle ....

genel kurmay başkanını açıklama yapmıştı kaçırılan askerlere köstebek diyemeyiz diye... bu haberden sonra artık köstebek oldukları anlaşıldı >:(

sumeyra_tonkal
11-11-2007, 19:24
ya rabbi kimin ne olduğu belli olmuyor inşallah yanlış anlamadır munalıma giricem fırsat arıyorum :'( :'( :'(

ak_mavish
11-11-2007, 19:26
haber artık iddia değil..tutuklandıkları kesinleşti..zaten dtp ye bağlı oldukları ve birinin bayrak yakmaktan ceza aldığı biliniyor.....daha ne olsun >:( >:( >:(

sumeyra_tonkal
11-11-2007, 19:29
haber artık iddia değil..tutuklandıkları kesinleşti..zaten dtp ye bağlı oldukları ve birinin bayrak yakmaktan ceza aldığı biliniyor.....daha ne olsun >:( >:( >:(

bende günlerce üzüldüm dedim şimdi nasıl davranıyorlardır onlara >:(

Yavuz_ErTürk
11-11-2007, 19:39
ben söylemiştim size yazmıstım pkk lı diye ama inanan 3 kişi olmuştu ya cünkü öteki askerler sarjörlerini bitirip ölen arkadaslarının YANİ SEHİTLERİMİZİN sarjörleriyle catısmaya devam ederken elini kolunu sallaya sallaya catısmayay girmeden teslim oldular nerde bu vatan için ölmek ben olsam teslim olcagıma serefimle sehit olurdum YAZIK SİZE HERSEY VATAN İÇİN...........

inananlardan ve üzülerek seninle hem fikir olanlardan biri bendim maalesef:(

erenon
11-11-2007, 19:49
ya bu askerleri orada görevlendiren komuta kademesi ne yapacak onlara ne zaman sıra gelecek? bu kadar önemli bir yerde bu kadar geçmişi şaibeli insanlar nasil görevlendiriliyor hiçbirisinin geçmişi hakkında istihbarat neden yapılmıyor;uyanın millet uyanın akan kan sınırın güney tarafında pkk işine yarıyor ya sınırın kuzey tarafında kimin işine yarıyor elbette faydalanan birileri bu taraftada var ? şimdi sıra bu askerleri oraya yollayan komuta kademesinde askerleri tutuklamakla iş bitmez daha derine inmeli soruşturma buzdağının dibine inmedikçe, derin devletin o kokuşmuş yuvasına girmedikçe daha çok şehit kaldıracaz .

Meftun
11-11-2007, 19:57
Kaçırılan 8 asker tutuklandı
11 Kasım 2007 Pazar 16:56
PKK tarafından kaçırılan 8 asker, askeri mahkeme tarafından tutuklandı.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 asker, çıkarıldıkları Van Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı’nca yapılan soruşturmadan sonra Van’a gönderilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na çıkarıldı. İfadelerine yeniden başvurulan 8 asker, "Suçun vasıf ve mahiyeti askeri disiplini aşırı derecede sarsmış olması, büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek" suç ve gerekçeleriyle tutuklanma talebiyle Askeri Mahkeme’ye sevk edildi.

Askeri Mahkeme 8 askerin ifadelerini aldıktan sonra, tutuku yargılanmalarına karar verdi. Tutuklanan askerler Van Askeri Cezaevi’ne gönderildi.

Van Barosu tarafından görevlendirilen Av. Ramazan Korkmaz, sanık askerlerin ifadelerinde söz konusu suçlamaları reddettiğini ve emre ittiatsızlık yapmadıklarını belirttiklerini söyledi
internethaber

ak_mavish
11-11-2007, 20:29
Askerler neden tutuklandı?

http://www.internethaber.com/images/news/49757.jpg
11 Kasım 2007 Pazar 19:17
Dağlıca'da PKK tarafından kaçırılan 8 askerin tutuklanma nedenleri açıklandı
Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen 8 askerin, ''Memuriyet görevinin gereklerine aykırı hareket etmek'', ''emre itaatsizlikte ısrar'' ve ''yurt dışına firar'' suçlarından tutuklandığı bildirildi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin 10 Kasımda aldığı duruşmasız işlere ilişkin karar tutanağında, uzman çavuş Halis Çağan'ın ''Memuriyet görevinin gereklerine aykırı hareket etmek'', erler İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul ve Mehmet Şenkul'un ''emre itaatsizlikte ısrar'', erler Fuat Başoda ve Ramazan Yüce'nin ''emre itaatsizlikte ısrar ve yurt dışına firar'' suçlarını işlediği, haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, yüklenen suçun vasıf ve mahiyeti, askeri disiplinin aşırı derecede sarsılmış olması nedeniyle 353 sayılı kanunun 71 ve CMK'nın 100 ve 101. maddeleri gereğince vicahen tutuklanmasına karar verildiği kaydedildi.

8 askerin olay gününe ilişkin ifadelerinin yer aldığı tutanakta, soruşturma dosyasının askeri savcılığa iadesi kararlaştırıldı. Tutanakta, 7 gün içinde Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.
AA

Yavuz_ErTürk
11-11-2007, 20:29
Hakkari'de PKK tarafından kaçırılan ve Van'da tutuklanan 8 askerden İrfan Beyaz'ın babası Halil Beyaz, olayı televizyonlardan duyduklarını söyledi.

Van'da tutuklanan 8 askerden İrfan Beyaz'ın babası Halil Beyaz, olayı televizyonlardan duyduklarını, kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi.

Oğluyla Türkiye'ye getirildikten sonra sadece bir kez telefonla görüştüğünü anlatan baba Beyaz,Oğlumun en azından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesinde olduğunu biliyorum. Gelişmeleri televizyondan takip ediyoruzdedi. Baba Beyaz, konuyla ilgili daha fazla yorum yapmak istemediğini belirtti.

CHA

Esra KAÇ
11-11-2007, 20:47
Arkadaşlar önce kendi içimizdeki hainlerden temziliğe başlamalıyız.
Asıl onları içimizden atmalıyız ki diğerlerini termizlemek kolya olsun.
Daha bu vatan hainlerine benzer ne kadar çok kişi var.
Bunlar meclisimize bile sızmayı başardılar.
Bunların önüne geçmenin vakti geldide geçiyor bile.
Elimizi çabuk tutmazsak bunlara mahkum olmak çokta zor görünmüyor.

Beritan
11-11-2007, 20:50
hepsini bi kefeye koymamak lazım heryerde bi adi çıkar .....ama doğruysa >:(

ak_mavish
11-11-2007, 20:51
aslında sorun şu o adilerin orada ne işi var bunun hesabını sadece bu sekiz asker mi verecek???????

ahmet63
11-11-2007, 20:52
daha çok masumun canı yanacak bu gidşle

sidre
11-11-2007, 21:01
dusunmemek elde degıll ben bır baba olsamm ve oglum sucsuz yere tutuklanmsa dunyayı baslarına yıkardım herhalde bunlarsa seyırcı kalıyor demekkı masum degıller

sidre
11-11-2007, 21:02
Ben askerlerın masum olduguna ınanmıyorum ama ınanmak ıstıyorum :-[

Yavuz_ErTürk
11-11-2007, 22:17
Oğullarının tutuklandığını televizyondaki haberlerden öğrenen Antakyalı Şabanoğlu ailesi, büyük bir şok yaşadı. Anne ve babanın arkasındaki Türk bayrağı dikkat çekti.

Terör örgütü PKK üyelerinin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe saldırısı sırasında irtibat kesilen 8 asker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Tutuklan askerlerden Antakyalı Jandarma Er Özhan Şabanoğlu'nun babası Bahattin Şabanoğlu, yaşanan bu gelişmenin kendilerini şok ettiğini belirterek,
Tutuklandıklarını televizyondan öğrendik, üzgünüz. Ama yapacak bir şey yok. Devletimizin bileceği bir durum bu. İlk kez dün oğlumla konuşabildim. Bana iyi olduğunu, askerlik borcunu tamamlayıp sonra geleceğini söyledi. Bugüne kadar hiçbir yetkili bize bu konu hakkında hiçbir bilgi vermedi. 22 gündür elimiz kolumuz bağlı evde oturuyoruz. Ben yevmiye ile çalışan biriyim, günlerdir telefon başında beklemekten, hiç çalışamadım. Oğlumun böyle olacağını bilmiyordum. Ben yetkililerden bilgi alıp, oğlumu görmeye gideceğim'
diye konuştu.

Yâren
11-11-2007, 22:23
kurunun tanında yaş ta yanması bu olsa gerek.. eğer suçları varsa cezalarını çeksinler, bir dirhem acıma duygusu hisstmem.. lakin suçları kesinleşmeden yaptırım uygulanırsa,işte buna karşıyım

CeVHeR
11-11-2007, 22:51
Ben askerlerın masum olduguna ınanmıyorum ama ınanmak ıstıyorum :-[

Bir ülkenin İçişleri Bakanı çıkıpta, bir terör örgütü tarafından kaçırılan askerlerinin kurtulmalarına sevinemedim diyorsa eğer, birşey biliyordurda söylüyordur.....

Mcht_Ln
11-11-2007, 22:55
Meclisde vekil olarak bulunanlar orduda asker olarak hayli hayli bulunurlar.Ben taa ilk başta bi şüphe sezmiştim. :-\

AkSa- 34
11-11-2007, 23:16
ONLAR GERÇEKTEN TÜRK ASKERİ OLSAYDILAR DİĞER ARKADAŞLARI GİBİ ŞEHİT OLURLARDI.ONLARI BENCE VATANI SATMAKLA YANİ VATAN HAYİNİ OLARAK YARGILAMAK LAZIM. >:(

crescent
11-11-2007, 23:38
mehmet ali şahinin ağzına sağlık >:(

AkSa- 34
11-11-2007, 23:58
YARGILANACAK TEK ASKERLER DEĞİL,YA BUNLARIN KOMUTANLARI..BİRAZ DÜŞÜNÜRSENİZ ASKERİ MAHKEME NEDEN YARGILIYO BUNLARI.BIRAKALIMDA SİVİL MAHKEMELER SORGULASIN(burada bazı gerçekler ortaya çıkmasın diye engellemelere var)iİŞTE O ZAMAN İYİ,KÖTÜ,ÇİRKİNİ HERKES TANIYACAK... >:(