fatih kısaparmak balon baskılı balon Somali Cumhurbaşkanı: Ne zaman başımıza bir şey gelse ilk gelenler Türkler oldu - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Somali Cumhurbaşkanı: Ne zaman başımıza bir şey gelse ilk gelenler Türkler oldu

Feride
08-01-2011, 00:19
Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Serif Ahmet, devlet olarak ne zaman sıkıntıya düşseler ilk yardıma gelenlerin Türkler olduğunu söyledi. Bundan dolayı tüm Türkiye halkına teşekkür ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Şerif Ahmet, şu anki kuraklığın büyük olduğunu, bunun içinde yapılacak yardımların esirgenmemesi gerektiğini belirtti.

Kuraklık nedeniyle yaşanan felaketin ardından bölge halkına yardımcı olmak için harekete geçen Kimse Yok Mu Derneği ve Nile Organization yetkilileri Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Serif Ahmet ile görüştü. Görüşme sırasında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi veren Nile Organizasyon Başkanı Bilal Çelik, Cumhurbaşkanı'ndan da burada yapılacak acil yardımlar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmet yapılan çalışmalardan dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Ne zaman zorda kalsalar ilk yardıma koşanın Türkiye olduğunu belirten Şerif Ahmet konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz ne zaman zorda kalsak ilk gelen sizler oldunuz. Gördüğünüz gibi burada kuraklık çok büyüktür. Bu konuda tüm dünyadan yardımlarını bekliyoruz.

(Cihan)

Mavera
08-01-2011, 00:21
tamam bazen kabayiz,kavgaciyiz,anlayisimiz kit, filan ama duygusal bir milletiz özellikle su yardim konusunda elimiz acikdir o acidan milletimle gurur duyuyorum..

Yıldırım
08-01-2011, 00:26
Somali milli eğitim bakanı yarıyıl tatilinde Türkiye'ye gelmişti bir yurtta benimle tanışma şerefine nail oldu.Çok acıdım adama vallahi yanındaki adamlarda Türk'lerin Somali'ye nasıl imdada yetiştiği gösteren belgeselleri dağıtıyordu.Bir ülkenin bakanı için hiçte hoş olmasa gerek.Tercumanda vardı ama how are you mavaryu 2 3 dk sohbet ettik.

Beylerbeyi
08-01-2011, 00:32
Somali milli eğitim bakanı yarıyıl tatilinde Türkiye'ye gelmişti bir yurtta benimle tanışma şerefine nail oldu..

somalili bakan gerçekten büyük bir şerefe nail olmuş :):)

Mavera
08-01-2011, 00:33
somalili bakan gerçekten büyük bir şerefe nail olmuş :):)
yapma bunu :)

Beylerbeyi
08-01-2011, 00:37
ben hala gülüyorum, Burak çok tatlı bir kardeşimiz gerçekten :)

Yıldırım
08-01-2011, 00:45
ben hala gülüyorum, Burak çok tatlı bir kardeşimiz gerçekten :)
Allah razı olsun...
Adamı bizim bakanlarla kıyaslamıyorsundur umarım.Forsu sıfırdı kimsenin taktığı yok.

Ruh-i zar
08-01-2011, 00:49
Böyle anılmak ne güzel..

Mavera
08-01-2011, 00:51
Allah razı olsun...
Adamı bizim bakanlarla kıyaslamıyorsundur umarım.Forsu sıfırdı kimsenin taktığı yok.

kardes oradaki espiri farkli :). resmen adam seninle tanisinca, serefe ulasmis gibi olmus bence sen tam tersini kastettin yoksa?

Yıldırım
08-01-2011, 00:56
kardes oradaki espiri farkli :). resmen adam seninle tanisinca, serefe ulasmis gibi olmus bence sen tam tersini kastettin yoksa?
Bana bir faydası olmadı belki ona olmuştur:)

Saltuk Buğra Han
08-01-2011, 02:17
tamam bazen kabayiz,kavgaciyiz,anlayisimiz kit, filan ama duygusal bir milletiz özellikle su yardim konusunda elimiz acikdir o acidan milletimle gurur duyuyorum..
Elimiz açık ne demek.
Zaten hiç kapanmadı ki.
Hele bu Ramazan da 24 saat açık kalacak.
Ne mübarektir o benim milletimin eli ne mübarek.

mehmetakif24
08-01-2011, 02:49
Bir belgeselde Osmanlıyı görmüş somalili yaşlı amca diyoduki " Türkler gemiye bindi gittiler.Hala gelip bizi kurtarmalarını bekliyoruz."

Tarantula_
08-01-2011, 03:07
Mutluluk gözyaşlarıyla tâclandırılacak bir haber daha, bizim elimizde kalbimizde muhtaca açık hamd olsun, Rabbim hepimize daha fazla zekat verebilmeyi nasip eylsesin İnşAllah...

Eşref
08-01-2011, 03:22
Türkiye'deki etnik olayları gördükçe aklıma hep Somali gelir. 80'lere kadar ülkelerinde bolluk bereket varken, etnik ve mezhep savaşlar (iç savaş) sonucunda kendi ülkelerini yakıp yıktılar, böldüler, parçaladılar ve şimdi dünyanın en sefil ülkesi konumuna geldiler.

Ders almak gerekiyor. Bütün Müslüman dünyasının ders alması gerekiyor. "Komşusu açken kendi tok yatan, bizden değildir" diyen bir Peygamberin (s.a.v) ümmeti nerede? Somali var oldukça, Etyopya var oldukça, Filistin, Afganistan var oldukça hiçbir zengin Arap ülkesi çıkıp "Biz Müslümanız" demesin.

Şimdi bu yazıyı okuyunca bütün kalbimle "Rabbim milletimizden razı olsun" diyorum.