fatih kısaparmak balon baskılı balon Son zamanlarda forum.. - Siyaset Forum

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son zamanlarda forum..

Sayfa : [1] 2

ALmi´
09-29-2010, 23:31
Son zamanlarda herkesin dikkatini çekmiştir forumun sessizliği, konuların eklenmemesi ya da eklense bile yorumların çok sınırlı olması.

Bence bunun sebebi yöneticilerin son zamanlarda sergilemiş olduğu sert tutum ve bölüm sorumlusu arkadaşların birçoğunun görevlerini hakkıyla yerine getirmemesidir.

Bu yüzden acilen bir şeyler yapılmalı. Bir toplantı yapılarak mevcut yönetim değişilebilir ya da herkesin sorumlu olduğu bölgede yapması gereken görevleri eksiksizce yapılması yönünde talimat verilmeli. Veya bambaşka bir şey yapılmalı. Orası artık siz yöneticilere kalmış.

Sonuçta burası sıradan eğlenceye dayalı bir forum değil. Bir adı var. Desteklediğim partinin forumuna gireyim düşüncesinde olan insanların foruma girip , hayal kırıklığı ile birdaha asla foruma geri dönmemeleri hiçbirimizin hoşnut olacağı bir şey değil.

Belki bu eksiklikler birçok arkadaşımızın okulunun başlaması sebebiyle ya da bambaşka sebeplere dayanabiliyor olabilir. Onu bilemem. Fakat buna da çözüm bulunmalıdır. Forumun eskisi gibi aktif olabilmesi için.

Benim düşüncelerim bunlar. Söylediklerime sanıyorum birçoğunuz katılırsınız. Özellikle de yöneticilerin bu konuyu dikkatle takip etmelerini rica ediyorum.

Hüdaverdi
09-29-2010, 23:37
Evet bunu bende düşündüm.Yerinde ve faydalı bir konu.
Yeniden yapılandırma lazım kesinlikle.

Bu karar alımında normal üyelerinde fikirleri kesinlikle alınmalı,ona göre hareket edilmeli.

hüma
09-29-2010, 23:38
evet bende katılıyorum
daha öncelerde foruma 2 saat girmesem konuları takip edemezken bu günlerde 2 gün girmesem aynı konuları tekrar görebiliyorum...
çoğu zaman sıkıcı geliyor forumun bu hali
hızlı ve aktif bir forum istiyoruz...

İntifada
09-29-2010, 23:39
haklı...

EpiVaTeS
09-29-2010, 23:39
Haber açmak sadece Yöneticilerin görevi değildir...
Sizlerde haber başlığı açarak yardımcı olabilirsiniz pekala...
Herşeyi Armut piş ağzıma düşle halledemeyiz...

manifesto
09-29-2010, 23:42
Genel forumlarda bir durağanlık var.AK Parti foruma has bir durum değil..üyeler facebook gibi daha popüler alanlarda vakit geçiriyor..ama yapılanma yenilenme her zaman işe yarar

ALmi´
09-29-2010, 23:42
Zaten son zamanlarda konu ekleyenlerin çoğu normal üyeler, şöyle bir bakınırsanız foruma.
Normal üyelerin de tabiki destek vermesi gerek foruma ama o ''yetkili'' kişiler boşuna 'yetki' almıyor değil mi?

İntifada
09-29-2010, 23:43
Ben muhalif eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum...
fark ettinizmi bilmiyorum ama redyllowun foruma darılıp gitmesiyle forumun sessizleşmesi hemen hemen aynı zamana denk geliyor...
yapıcı bir muhalif varken daha çok tartışıyor iddialara cevap için araştırma yapıyorduk...
ama şimdi muhalifsizlikten birbirimize sardık gibime geliyor en azından bu benim düşüncem...

TYH
09-29-2010, 23:43
"cnntülfirdevs (http://www.akpartiforum.com/member.php?u=12104)" arkadaşımız "yeni mesajlar" kısmıyla ilgili bir düşüncesini dile getirmiş benim gördüğüm kadarıyla da öyle ama robot üyelerin forumdan uzaklaşmış olmalarının da etksii var bence bunda.Geçen sene yeni mesaj arattığımda 0 yorumlu 2-3 görüntülemeye sahip sayfalarca konu hatırlıyorum.Bence aktif üyelerin olması daha önemli,öbür türlü sırf forumcu gözükmek için kopyala-yapıştırcılar da çok sıkıyor insanın canını.İyi akşamlar.

ALmi´
09-29-2010, 23:44
fark ettinizmi bilmiyorum ama redyllowun foruma darılıp gitmesiyle forumun sessizleşmesi hemen hemen aynı zamana denk geliyor...
yapıcı bir muhalif varken daha çok tartışıyor iddialara cevap için araştırma yapıyorduk...
ama şimdi muhalifsizlikten birbirimize sardık gibime geliyor en azından bu benim düşüncem...

Aynen katılıyorum.

unnamed
09-29-2010, 23:44
kaç kere dedim..
revizyon şart...
ben bugün çekilip benden daha iyi görev yapabilecek bir arakdaşa görevimi vermeye hazırım...
açılsın konu...
genel başkanlar hariç...
revizyona gidelim...
ben varım....

manifesto
09-29-2010, 23:46
fark ettinizmi bilmiyorum ama redyllowun foruma darılıp gitmesiyle forumun sessizleşmesi hemen hemen aynı zamana denk geliyor

red,her yerde zılgıt yiyor..her yerde yabancı farklı..adam (ağaabey) dikiş tutmadı bir türlü..benden de çok çekti

BeDeVİ
09-29-2010, 23:46
Bu forumu kurulduğu günden bu yana biliyorum. Eskiden bu şekilde değildi. Daha canlı bir forum sadece fikirlerin buluştuğu bir ortam ve herkesin birbirine yorumlarına saygı gösterdiği bir ortam vardı. Yeni üye olalı 2 ay oldu. Geldiğim günden bu yana her hafta bir cemaat tartışmasına şahit oldum. Ben ki cemaat mensubu değilimdir ve cemaat tartışmasının yerinin burası olmadığını düşünüyorum.
Sorun aynı fikirlerin aynı düşüncelerin aynı konuların aynı kişilerce dönüp dolaşıp foruma sunulmasıdır. Bir konu 10 kişi izliyor herkez artık yeter demesine rağmen tartışma sonlandırılmıyorsa üyelerr buraya gelip yorum yazmazlar.

Mavera
09-29-2010, 23:48
Ben Almiyi bu nedenle diger üyelerden farkli bir yere koyuyorum cünkü kendisi sadece yorumumu yaparim, gecerim karsiya tarzini degil aksine eger bu ortamdaysak nasil daha iyi yapabiliriz tarzini benimsiyor..
Eger ortada bir sorun varsa bu yöneticilerin tek basina cözebilecegi bir sorun degildir bu üyelerinde icinde bulunacagi ortak bir konsensüsle cözülebilir..
Bende haddime düsmeyerek yeni bir yapilanmanin gereksinim oldugunu düsünüyorum ve yeni yapilanmada üyelerin fikirleride göz önüne alinabilir..
Mesela daha önce bu forumdan ayrilip, baska bir forum olusturdugumuzda üst yönetim dahil bütün yönetimi üyelerin oylariyla belirlemistik ki cok faydali olmustu en azindan insanlarin adalet duygusu zedelenmemisti..
Tabiki hiyerarsi her forumda olmazsa olmazdir ancak sinirlarini tam anlamiyla cizemedigimiz zaman malesef en ufak görev bile bireyin ego tatminine dönüsebiliyor..
Hic bir vasfi olmayanlar daha dogrusu isin ehli olmayanlara verilen görevler önü alinamaz sorunlara yol acabiliyor bu acidan cok sik eleyip ona göre karar vermeliyiz..
birde malesef üyeleri bilgilendirme sistemi hic aktif degil yani silinme, kilitlenme, banlanma, yasaklanma gibi durumlar sanki keyfi yapiliyormus gibi bir izlenime neden aliyor bu acidan daha bir detayli bilgilendirmeyle üyelerin gönülleri ferah tutulabilir..
Konularin aktifligine gelince bu sadece yönetimle alakali birsey degil üyelerinde bu konuya egilmesi gerekiyor malesef siyasi bir forumda oyun, sohbet ve eglence basliklari ön plana cikiyorsa ve tartisilan konular hep ayni cercevede dönüyorsa bir kisir döngü dahada önemlisi bir sorun var diyebiliriz..
Gercekci ve kisa vadede hayata gecirilebilecek öneriler degerlendirilmeli ve isleyen carki bozmadan yapilan bir kan degisikligi foruma yeni heyacan, yeni tat getirir..

manifesto
09-29-2010, 23:50
Tartışmaları neden ısrarla sonlandırma gibi bir çaba var?..forumlar selam mübarek nasılsın..elh.mübarek sen nasılsın ritüeller tekdüzeliği değiller ki..iman ve mukaddesatımız dışında her şey eleştiriye açıktır..ancak dürüstlük ve açık yüreklilikle..

Hüdaverdi
09-29-2010, 23:52
Forum içi temizlikte şart.
Forumda olmayan üyelere ait bzı başlıklar var mesela şiir bölümünde.
Birbirine benzer forum başlıkları var zamanında bununla ilgili konu açtım yönetim bölümüne.
Bunlar silinip bir temizleme şart.
Her yönüyle bakım yapılmalı.

TYH
09-29-2010, 23:52
Revizyona gidilmeye karar verilirse,hep yaptığınız gibi oylama şeklinde seçseniz görevlileri?Mesela unnamed-noktaların efendisi-tyh diye şıklar verseniz,en çok oy alan ilk 2liyi kadroya alacağız deseniz falan bence güzel olur.Forumda belli bir süredir üye olan,herkes tarafından tanınan isimlere böyle bir şans verebilirsiniz mesela,biz de oylarız,güzel de olur hem yenilik iyidir

CeVHeR
09-29-2010, 23:54
Bence boşa fikir beyan ediyorsunuz...

EpiVaTeS
09-29-2010, 23:55
he bencede silip temizlemek gerekir...
çok boş başlık var...
haddinden fazla...

BeDeVİ
09-29-2010, 23:56
Çok manidar bir konuya değinilmiş fikir sahibi arkdaşıma teşekkür ediyorum. Birbirimizin enerjisini tüketen şeylere çok daha dikkat ederek bu durgunluğun son bulması için ilk adımı atmış olabiliriz.
:güzel:

unnamed
09-29-2010, 23:59
her seçimden sonra, her yenilikte revizyona gidilir...
teşkilat yapılanması budur..
ben bu forum açıldığından beridir burdayım..
hep aynı kemikleşmiş yönetici kadrosu...
açık açık söylüyorum...
Yalçın Başkanım buyrun revizyona gideli..
isteyen adaylığını koysun ve seçilsin..
bundan sonra yok yönetim şöyledir böyledir safsatalarıda kesilir...
yenilikte her zaman güzellik vardır...

EpiVaTeS
09-30-2010, 00:02
O dediğiniz olmaz...
zamanında dedik ...... git demedikleri kaldı...
gerçi onuda demişlerdi ya neyse...
ben karışmıyorum...:)

unnamed
09-30-2010, 00:04
O dediğiniz olmaz...
zamanında dedik ...... git demedikleri kaldı...
gerçi onuda demişlerdi ya neyse...
ben karışmıyorum...:)
olur abim bal gibi olur...
teşkilatlanma yapısı bellidir...
bilmeyen gitsin ilçelerinden Ak parti tüzüğü ve siyaseti diye kitapçıklar var...
bizde siyasetin nasıl işlediğini gösteriyor...
açsınlar okusunlar...

Hüdaverdi
09-30-2010, 00:05
Muhalifler için bir sayfada açılmalı mesela.Orada fikirlerini dile getirebilirler,olduk olmadık alakasız yerlere de konu açmaları önlenmiş olunur bir bakıma.

unnamed
09-30-2010, 00:07
abi biz yönetimsel olarak bir yapılanmaya gidelim...
baştan aşağıya değişmeye başlayalım..
herşeyin sırası var..
bir bakalım ne olacak...

Mavera
09-30-2010, 00:12
Muhalifler için bir sayfada açılmalı mesela.Orada fikirlerini dile getirebilirler,olduk olmadık alakasız yerlere de konu açmaları önlenmiş olunur bir bakıma.

hocam bu fisleme olur ki cok yanlistir ancak kara yalanlara ak cevaplar diye bölümle su muhaliflerin agzina doaldigi yalanlari cevaplayabiliriz ki böyle bir bölüm var diye biliyorum..

Blur
09-30-2010, 00:50

Bende böyle bir şeyin olabileceğini düşündüm fakat daha sonra verilecek cevaplar argo vs. olursa forumun düzeni bayan arkadaşlar falan..

TC Numaralı üyelik sistemine geçersek bu dediğimiz uygulama faliyete geçirilebilir hem insanları kazanmaya çalışırız hemde insanların ne düşündüklerini ve kendi hatalı olduğumuz yerleri öğreniriz diye düşünüyorum..

İntifada
09-30-2010, 00:51
Bende böyle bir şeyin olabileceğini düşündüm fakat daha sonra verilecek cevaplar argo vs. olursa forumun düzeni bayan arkadaşlar falan..

TC Numaralı üyelik sistemine geçersek bu dediğimiz uygulama faliyete geçirilebilir hem insanları kazanmaya çalışırız hemde insanların ne düşündüklerini ve kendi hatalı olduğumuz yerleri öğreniriz diye düşünüyorum..

naptın usta...
şahsen bi forum benden üye olurken tc no isterse hayatta üye olmam...

merve
09-30-2010, 00:54
bende tc kimlik numarası isteyen bi foruma üye olmam ;1
çok ürkütücü :(

Blur
09-30-2010, 00:57
Neden T.C no su nerelerde kullanılabilir ki ?
Key ödemelerinde onbinlerce tc numarası yayınlandı kime ne zarar geldi..
Bu seviyeli muhabbetin önünü açar diye düşünüyorum yani muhalif cephe tarafından araya sızıp küfür yazacak olan insanlarda bu vesileyle tırt olurlar zaten niyeti ciddi olan adam olan numarayı verip girer yani bi sakınca olduğunu düşünmüyorum neden böyle ters baktınız ki arkadaşlar..

İntifada
09-30-2010, 01:06
Neden T.C no su nerelerde kullanılabilir ki ?
Key ödemelerinde onbinlerce tc numarası yayınlandı kime ne zarar geldi..
Bu seviyeli muhabbetin önünü açar diye düşünüyorum yani muhalif cephe tarafından araya sızıp küfür yazacak olan insanlarda bu vesileyle tırt olurlar zaten niyeti ciddi olan adam olan numarayı verip girer yani bi sakınca olduğunu düşünmüyorum neden böyle ters baktınız ki arkadaşlar..

arkadaşım nasıl bir sistem kuracağız acaba onun için?
bu memleketteki herkesin tc nosunu bilmeyiziki doğrulama yapabilelim...
yoksa adam 11 hane sallar yazar nbundan kolay ne var ki...

Blur
09-30-2010, 01:07
arkadaşım nasıl bir sistem kuracağız acaba onun için?
bu memleketteki herkesin tc nosunu bilmeyiziki doğrulama yapabilelim...
yoksa adam 11 hane sallar yazar nbundan kolay ne var ki...

En basitinden Turksportal FM sitesi bile yazarları tc no ile alıyor bunları kontrol etmek zor değil diye biliyorum bi sistem kurulabilir illaki..

EpiVaTeS
09-30-2010, 01:09
ne kadar eklenti...
o kadar güvenlik açığı demektir bilginiz olsunda...

Eşref
09-30-2010, 01:09

Evet, bu görüşe ben de katılıyorum. Yapıcı, dinleyen muhalif görüşler foruma hız kazandırıyor.

İntifada
09-30-2010, 01:11
En basitinden Turksportal FM sitesi bile yazarları tc no ile alıyor bunları kontrol etmek zor değil diye biliyorum bi sistem kurulabilir illaki..

yoo ben türksportala üyeyim ama tc verdiğimi hatırlamıyorum...
hem öyle bir sistem nasıl kuracaksın arakdaşım...70 milyonun tc numarasını sen nasıl elinde bulunduracaksın...
11 hane sallar girerim...
zaten bir girenin bir daha girememesi için IP var...

Blur
09-30-2010, 01:16
Eski üyesindir 70 milyonun tc sini elinde bulundurmuyordur heralde kimse vardır onunda bi yöntemi..

unnamed
09-30-2010, 01:29
konumuz tc konusunu değil..
başka forumları tartışmayalım...
biz ne yapabilirz bu önemli...
demek ki büyük eksiklerimiz var ki...
forumu 20 kişi çevirmeye çalışıyor...

EZEL
09-30-2010, 02:19
Bu konu tam benlik :))

Hüdaverdi
09-30-2010, 06:31
Mitinglerde forumun adını taşıyan dövizler taşınmalı,reklam olur ;D

ENES_CAN_AK
09-30-2010, 07:57
Mitinglerde forumun adını taşıyan dövizler taşınmalı,reklam olur ;D

bu güzel fikir.;D

küfür ve hakaret etmeyen muhalif arkadaşlara , eleştirileri ne olursa olsun saygı duyunulmalı bence.

rizzelli
09-30-2010, 09:37
forumda bundan sonra herhangi bir konuda yorum,paylaşım yapmayı düşünmüyorum.malum konularda sınırları,sinirleri zorlayan yorumlar bende hayalkırıklığı meydana getirdi.aynı şekilde bende başkalarını üzmüşümdür.klavyem inandığım doğrulara zarar veriyor hissi içten içe beni kemirmeğe başladı.

bu yüzden hergün heyecanla girdiğim Ak parti forumunda bundan sonra aktif konumda değil izleyici koltuğunda güzel paylaşımları takip ederek geçireceğim.

ÜMİT-AK
09-30-2010, 10:00
Aslında bir yoklama defteri tutsak fena olmaz...;1

Veya parti tüzüğündeki gibi üst üste üç hafta forumda aktif olmayanları üyeliklerini iptal mi etsek...:)

Şaka bir yana gerçekten forumda bir boşluk oluşmuş durumda...Tabi bu boşluğun oluşmasında hepimizin eksikleri var... Bu eksileri nasıl artıya çevirebiliriz.

Çözüm noktasında bunları tartışmaya açabiliriz...

Eşref
09-30-2010, 11:20
Öncelikle herkesin çok güzel fikirleri ve önerileri olmuş. Bir forum üyesi olarak tek tek teşekkür ediyorum.

Forumumuz bildiğiniz üzere siyasi bir forum. Bu foruma her kesimden insan geliyor. Tc kimlik numarası istemek belki bu forumu tanıyan bizler için normal olabilir. Ben şahsen Tc kimlik numaramı veririm. Fakat 2,5 yıl önce bu foruma ilk kez girerken Tc kimlik istenseydi, ya üye olmazdım ya da sahte bir tc kimlik numarasıyla giriş yapmaya çalışırdım. Bu nedenle tc kimlik numarası uygulaması bence sağlıklı olmayacaktır.

Forum içinde yönetici, sorumlu kadrolarına gelince. Bunu seçimle yapma fikri daha önce de konuşuldu. Bu düşüncelerle forumdan kopmalar oldu ve forumumuz ciddi zararlar gördü. Fakat forumda yönetici veya sorumlu olmanın aslında diğer üyelerden bir farklılık olmadığını, sadece düzenin sağlanması için mecburi bir hizmetlendirme olduğunu henüz kavrayamadık. Eğer mevcut kadroda sıkıntıları olanlar varsa bunu dile getirebilir. Değiştirelim de diyebilir. Fakat bu konuda ne yapılırsa yapılsın, forum kadro değişikliğiyle sadece geçici bir canlanma yaşar. Uzun vadede yine herşey eskiye döner.

Peki forum nasıl canlanır?

1- Siyasi bir forumdayız. Şayet ülke gündemi dolu dolu olursa, tartışmalar, çekişmeler yaşanırsa bu foruma da yansır. Ülkemize baktığımızda da ciddi bir siyasi dalgalanma yaşamıyoruz. Ülkede işler rayına oturmuş durumda. Bu foruma da yansıyor. Fakat seçimler yaklaştıkça eminim forum da canlanacaktır.

2- Forumdaki karşıt görüşlü kişilerle tartışırken saygıyı elden bırakmamalı, onlara da söz hakkı vermeli, onların kalbini, şevkini kırmamalıyız. Maalesef karşıt görüşlülere karşı son dönemde alaycı, aşağılayıcı yazılar yazıyor ve onlar forumdan uzaklaştırıyoruz. Bu da forumda durgunluğa sebep oluyor.

3- Foruma yeni konular açma konusunda isteksiz olmamalıyız. Açacağımız konuları ise seçerek açmalıyız. Forumda konuşulacağını düşündüğümüz, tartışmaya açık haberler-röportajlar-olaylar foruma canlılık kazandırır.

Ukbâ
09-30-2010, 12:15
2- Forumdaki karşıt görüşlü kişilerle tartışırken saygıyı elden bırakmamalı, onlara da söz hakkı vermeli, onların kalbini, şevkini kırmamalıyız. Maalesef karşıt görüşlülere karşı son dönemde alaycı, aşağılayıcı yazılar yazıyor ve onlar forumdan uzaklaştırıyoruz. Bu da forumda durgunluğa sebep oluyor.

Kara Eşref kardeşimin fikirlerine katılıyorum. Bilakis bu maddenin gerçekliğini şikayetlerden ötürü hissedilir ağırlıkta. Bu güzel ortamı canlı ve diri tutacak olan hepimizin gönlünde yatan dava aşkıdır. Dava aşkını tüketen şey ise birbirimizin değer verdiği şeylere karşı sınırlar muhafaza edilmeden yüklenilmesidir.

ALmi´
09-30-2010, 13:32
Çok manidar bir konuya değinilmiş fikir sahibi arkdaşıma teşekkür ediyorum. Birbirimizin enerjisini tüketen şeylere çok daha dikkat ederek bu durgunluğun son bulması için ilk adımı atmış olabiliriz.

Teşekkür ederim. Umarım burada konuşulanlar sözde kalmaz, en yakın zamanda gerçekleştirilir. Çünkü bu tür forumların beklemeye tahammülü olmaz.

forumda bundan sonra herhangi bir konuda yorum,paylaşım yapmayı düşünmüyorum.malum konularda sınırları,sinirleri zorlayan yorumlar bende hayalkırıklığı meydana getirdi.aynı şekilde bende başkalarını üzmüşümdür.klavyem inandığım doğrulara zarar veriyor hissi içten içe beni kemirmeğe başladı.

bu yüzden hergün heyecanla girdiğim Ak parti forumunda bundan sonra aktif konumda değil izleyici koltuğunda güzel paylaşımları takip ederek geçireceğim.

Bu konuda önce bu şekilde davranıyor olmanız gayet doğaldı. Fakat bugün bu konu bu tür sorunlara çözüm aramak için açıldı. İnşallah bir orta yol bulunur ve siz de eskiden olduğu gibi konu ve yorum olarak foruma katılmaya devam edersiniz.

Öncelikle herkesin çok güzel fikirleri ve önerileri olmuş. Bir forum üyesi olarak tek tek teşekkür ediyorum.

Forumumuz bildiğiniz üzere siyasi bir forum. Bu foruma her kesimden insan geliyor. Tc kimlik numarası istemek belki bu forumu tanıyan bizler için normal olabilir. Ben şahsen Tc kimlik numaramı veririm. Fakat 2,5 yıl önce bu foruma ilk kez girerken Tc kimlik istenseydi, ya üye olmazdım ya da sahte bir tc kimlik numarasıyla giriş yapmaya çalışırdım. Bu nedenle tc kimlik numarası uygulaması bence sağlıklı olmayacaktır.

Forum içinde yönetici, sorumlu kadrolarına gelince. Bunu seçimle yapma fikri daha önce de konuşuldu. Bu düşüncelerle forumdan kopmalar oldu ve forumumuz ciddi zararlar gördü. Fakat forumda yönetici veya sorumlu olmanın aslında diğer üyelerden bir farklılık olmadığını, sadece düzenin sağlanması için mecburi bir hizmetlendirme olduğunu henüz kavrayamadık. Eğer mevcut kadroda sıkıntıları olanlar varsa bunu dile getirebilir. Değiştirelim de diyebilir. Fakat bu konuda ne yapılırsa yapılsın, forum kadro değişikliğiyle sadece geçici bir canlanma yaşar. Uzun vadede yine herşey eskiye döner.

1- Siyasi bir forumdayız. Şayet ülke gündemi dolu dolu olursa, tartışmalar, çekişmeler yaşanırsa bu foruma da yansır. Ülkemize baktığımızda da ciddi bir siyasi dalgalanma yaşamıyoruz. Ülkede işler rayına oturmuş durumda. Bu foruma da yansıyor. Fakat seçimler yaklaştıkça eminim forum da canlanacaktır.

3- Foruma yeni konular açma konusunda isteksiz olmamalıyız. Açacağımız konuları ise seçerek açmalıyız. Forumda konuşulacağını düşündüğümüz, tartışmaya açık haberler-röportajlar-olaylar foruma canlılık kazandırır.

Güzel fikirler. Değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

akgurbetci
09-30-2010, 14:06
Edebiyat bölümleri daha cok ilgimi cektigi icin oralarda daha cok konu acmaya calisiyorum. Yetkim zaten daha yeni verildi henüz herseyi denemis de degilim misal konu birlestirmesini bile beceremedim. Ak parti forum agir bir forum bence yani siyaset politika vs. Bu yüzden söylenildigi gibi facebook yada daha farkli sosyal sitelerde takilanlar cok. Benim icin önemli olan var olan üyelerin kalici olmalari. Ancak o zaman samimi bir ortam kurabiliriz diye düsünüyorum. Kalitesi önemli yani kac bin kisinin burda oldugu degil yani nasil desem bilemiyorum. Söyle bir durumda var izinden geldikten sorna cok fazlada takip edemedim vakit sorunu oldugu icin. Ama ugradikca biseyler paylasmaya ve yorumlarimi yazmaya calisiyorum. Mesela yetkim olan bölümlerde bi temizlik yapmayi da düsünüyordum ama buna iznim varmi ne derece biseyler yapabilirim vs bilmiyorum ögrenmem lazim. Ki dedigim gibi benim yetkim edebiyat bölümleriyle ilgili ak parti forumda daha mühim olan bölümler vardir eminim. Amma ve lakin yetkimi geregi gibi yerine getiremedigimi düsünenler cogunlukta ise geri cekilirim ve benim yerime baskasina verilir bu yetki. :saygılar:

Beylerbeyi
09-30-2010, 14:10
yönetimde ve forumun genelinde tek seslilik var sanki, muhalif kalmadı forumda.

redyellow bu forumda banlanmayı hakedecek en son üyeydi, gitmesine çok üzüldüm. kendisini yönetimde görmek isterdim.

bazı yöneticiler çok fazla aktif olamıyorlar. yönetimde birkaç isim değişikliği yapılabilir.

EpiVaTeS
09-30-2010, 14:32

redyellow bu forumda banlanmayı hakedecek en son üyeydi, gitmesine çok üzüldüm. kendisini yönetimde görmek isterdim.

bazı yöneticiler çok fazla aktif olamıyorlar. yönetimde birkaç isim değişikliği yapılabilir.

Saadetli Ak Parti yöneticisi...;D
zu ha ha ya...;D
Murat...:hihi2:

Beylerbeyi
09-30-2010, 15:11
Saadetli Ak Parti yöneticisi...;D
zu ha ha ya...;D
Murat...:hihi2:

neden olmasın ?

zamanında ümmü_seleme de yönetimde değil miydi ?

İntifada
09-30-2010, 15:17
zilzalla novekin banını kaldırın...
ben onlara bi şekilde haber uçururum gelsinler foruma...
muhaliflerle tartışmak hem kenetlendirir hem araştırmayı hemde yorumlamayı arttırır...
foruma canlılık gelir...

Asi_isyankar
09-30-2010, 15:33
Site birkaç defa darbe yedi diye performans düştü.
Bu darbelerden dolayı zaman zaman siteden çok soğuyordum.
Şimdi son defa şansımı deniyorum sanırım.
Eğer bu defa da siteye bir saldırı yapılırsa ve belli bir süre kapalı kalırsa
sanırım bir daha zor dönerim siteye.
En büyük pasifliğin bu saldırılardan ve bu darbelerden kaynaklandığını düşünüyorum.
Sitenin güvenliği çok iyi bir biçimde sağlama alınmalı.

Yöneticilerin bir kısmı ılımlı, bir kısmı sert, bir kısmı da zaman zaman
üslubunu bozmaktadır.
Yönetim herkese karşı eşit mesafede olmalı ve üyelerle tartışmaktan uzak
durmaya çalışmalıdır...

Dostça...

Cihannur
09-30-2010, 16:43
Genel olarak önerilerim:

1- Mevcut üyelerin korunması sağlanmalıdır. Gelenler küsüp gitmemelidirler. Tartışmaların kavgaya dönüşmesine izin verilmemelidir. Farklı fikirlere saygı gösterilmelidir.

2- Art niyetli olmayanlar dışlanmamalıdırlar. Redyellow tekrar foruma kazandırılmalıdır. Zilzal ve novek gibi paylaşımda bulunmak isterken banlanmış üyelerin, eğer onların banlanmalarına sebep olan hareketleri kabul edilemeyecek derecede ağır değilse banları kaldırılarak forumda paylaşımda bulunmalarına izin verilmelidir.

3- Forumun güvenliği konusuna dikkat edilmelidir. Forumun kapalı kalması bazı üyelerin forumdan soğuyarak forumu terk etmelerine sebep olabilir. Forumun hep açık kalması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

4- Forumun genel görünümü daha güzel ve daha kullanışlı hâle getirilmelidir. Güvenlik sağlanabilirse, forumun ana sayfasında; en çok mesaj atan, en çok konu açan ve en çok beğeni alan 10'ar üyenin isimlerinin yer aldığı listelerin ve mesaj yazılan son 10-15 konunun devamlı olarak göründüğü bir listenin bulunması sağlanmalıdır.

Fırat
09-30-2010, 17:08
Aktif olmasam olacağı bu bi halt beceremiyorunuz..

İntifada
09-30-2010, 17:10
Aktif olmasam olacağı bu bi halt beceremiyorunuz..

;D;D;D;D;D

ALmi´
09-30-2010, 17:11
:) Fırat konuyu dağıtma.

Önerilerini sıralar. :)

Fırat
09-30-2010, 17:15
:) Fırat konuyu dağıtma.

Önerilerini sıralar. :)
Sen şu bu o günde düzenli bir saat içinde beş dakikanızı ayırıp konu ekleyip okuyup yorumlarsanız forum aktif olur. Bu bir birde tartışma konularına yoğunlaşın. Etkinliklere ağırlık verin forum kendiliğinden aktif olur. İnsanda benden sonra ne oldu acaba merakı olacak bir ortam oluşturun ki gelip girsin. Uygulayın aktif olmasa toupunuza ceza yazarım..

Fırat
09-30-2010, 17:16
;D;D;D;D;D
Hem tartışıp hemde tebbesüm ve sohbet edelim kardeşlik nun tepemize binmeden tabi. Nasılsın da?

ALmi´
09-30-2010, 17:18
Hayır burada sohbet etmeyin lütfen, rica ettim :)

Çok önemli bir konu. Çözüme kavuşsun sonra ne yapmak isterseniz yapın.

İntifada
09-30-2010, 17:18
Hem tartışıp hemde tebbesüm ve sohbet edelim kardeşlik nun tepemize binmeden tabi. Nasılsın da?

kardeşlik zaten bu sohbetlerin kesilmesi forumu yavaşlattı...
ama nuna sıra gelmeden almi dövecek bizi...

Fırat
09-30-2010, 17:23
Hayır burada sohbet etmeyin lütfen, rica ettim :)

Çok önemli bir konu. Çözüme kavuşsun sonra ne yapmak isterseniz yapın.
Aktiflik istemiyor musun yahu dahaa ne yapalım işte sen çekil kenara bakiyim..

Fırat
09-30-2010, 17:24
kardeşlik zaten bu sohbetlerin kesilmesi forumu yavaşlattı...
ama nuna sıra gelmeden almi dövecek bizi...
Bunda yetki yok bağırsın dursun kardeşlik birşey yapamaz.

Hakan Özkan
09-30-2010, 17:26

Muhaliflerin canına siz okudunuz. :)

Redyellow banlı değil ki ? tanıyan birileri varsa çağırsalar güzel olur. N

Yöneticiler aktif de yönetimi zor duruma düşürenler çok aktif :hihi2:

Novek de faydalı idi oda dönebilir.

Forumda cemaat üzerinde yürütülen kavgalar biterse çok daha iyi olur.

ALmi´
09-30-2010, 17:26
Sizin inadınıza yetki almak vardı da. Şimdi yetki alıp aktif olamasam ki bu ara olamam sonra böyle bir konu benim gibiler içinde açılır falan. O yüzden kalsın. :))

ALmi´
09-30-2010, 17:29
Akıncı sen zilzal ile Noveki çağır. (: Asi_isyankar da redyellowu çağırsın.
Sonra bir toplantı şart yöneticiler arasında.
Bu şekilde yavaş yavaş toparlanır forum inşallah.

İntifada
09-30-2010, 17:29
Bunda yetki yok bağırsın dursun kardeşlik birşey yapamaz.

herşey yetkimi kardeşlik...
bak baksalar sendede yetki yok ama benim yetkim senin yetkin istersen kitleyeyim konuyu ;D;D;D;D

Fırat
09-30-2010, 17:30
Sizin inadınıza yetki almak vardı da. Şimdi yetki alıp aktif olamasam ki bu ara olamam sonra böyle bir konu benim gibiler içinde açılır falan. O yüzden kalsın. :))
Biraz daha inat yapıyım da adaylık başvurusunda bulun. Sen yönetici olsan bile beceremezsin. (Neden dersen çünkü beceriksizsin de ondan..)

ALmi´
09-30-2010, 17:31
Fıratın yazdıklarını şimdilik görmezden geliyorum :)

Tüm yöneticilerin de fikrini almak istiyoruz bu başlık altında.

Fırat
09-30-2010, 17:31
Akıncı sen zilzal ile Noveki çağır. (: Asi_isyankar da redyellowu çağırsın.
Sonra bir toplantı şart yöneticiler arasında.
Bu şekilde yavaş yavaş toparlanır forum inşallah.
Senide mod yapsınlar bak forum aktif olmasa o zaman!

Ak_Kelebek
09-30-2010, 17:38
neden olmasın ?

zamanında ümmü_seleme de yönetimde değil miydi ?

Değildi kardeşim ümmü bölüm sorumlusuydu sadece ;1

Öyle bir konu açmışsınız ki kardeşim bakın hiç altta kalmıyor sürekli üstte ve herkesin görebileceği gibi aktif. Bir yandan kardeşimle konuşurken değerli yorumlarını okudum. Hepinizin kendine göre haklı yanları var tabi bizerinde.
Referandum süreciydi,Bayramdı ve hastalıkdı derken tabi forumu aksattık haklısnız. Yönetimden yana sıkıntınız olması gayet doğal herkes herkesin yaptığını takdir etmek zorunda değil. Ama takdir edersiniz ki bizler burada makam sevdalısı değiliz ve bu görevleri hiç birimiz isteyerek almamıştır.Görevler bize verildiği günden itibaren bizden daha iyi yapan olursa buyursun gelsin dedik ben ve diğer arkadaşlarım için konuşuyorum belki ama eminim onlar da benim gibi düşünüyorlardır. Yönetim için yada bölüm sorumlusu olması için önerdiğiniz kişileri değerlendirmeye alırız. Forum Başkanlarımızın alacağı kararlar doğrultusun da ise istediğiniz değişikler yapılır.
Bunun dışında istediklerinizin için de tc kimlik numaralı giriş yapalım denmiş ama bence şu anda uygun bir istek gibi gözükmüyor. Teknik ekip bu konuyu daha güzel değerlendirir gerçi.Onlar bu isteğin ne kadar faydalı olup,olmayacağı konusun da bizden daha bilgililer.
Konuların açılıp yorumsuz kalmasından yana hepimiz dertliyiz zaten. Dönem dönem böyle rehavet üstümüze çöküyor ne yazık ki. Ama konu açmak içinde konu açılmaması gerekli.Yeni gelen hevesli arkadaşlara kırıcı olmadan konu açarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatarak yardımcı olabiliriz.
Cihannur arkadaşımızın önerisi de hoş ama böyle bir bölüm bizde zaten vardı.Üstte değil de altta gözüküyordu ilk on'luk liste. O bölümü son arkadaşımıza soralım tekrar konulabilir.;;)

Hakan Özkan
09-30-2010, 17:42
Yöneticilerimiz on numara. Biraz sert tarzı olan arkadaşlarımız var ama onlarda zamanla düzelir. Forum bir çok forumdan daha aktif yeterki birbirimizi kırmayalım heyecanımızı kaybetmeyelim.

Özgür Çağrı
09-30-2010, 17:50
Hey gidi hey kampanya dönemi başlayacak biz hala yenileceğiz. Düşünceye ipotek koymazsak düşünceleri dolayısıyla forumdan küstürdüğümüz insanları geri getirirsek canlılığı yakalayacağımızı düşünüyorum.
Mesela her yöneticiye veya yönetim içinde 2-3 kişilik gruplara sosyal paylaşım platformları dağıtılabilir.

Mesela 2 kişi video hazırlamakla ve bunları dailymotion vb. video paylaşım sitelerine yüklemekle görevli olur.
5 kişi facebookta reklam tanıtım atağına kalkar
gazetesine yerel gazeteleri cüzi miktarda paralarla ilanlar verilebilir veya sitemize takas şeklinde ilanlar alınabilir.

Veya

Forumda birimler oluşturabiliriz.

Medya tanıtım birimi
Proje birimi
Seçim işleri birimi
Haber ulaştırma birimi

ve

Denetmenler

şeklinde birimler oluşturulabilir.

Aslında beni dinleseniz forum 1-2 aya şaha kalkar :hihi2: Ama teknik elemana ihtiyacımız var bunlar için ...

Hakan Özkan
09-30-2010, 17:55
Teknik eleman için _ Son_ devreye girdi biliyorum ben sonra Ottoman da varmış daha ne olsun . Çok yerinde fikirler Furkan söylediklerin.

İntifada
09-30-2010, 18:01
Hey gidi hey kampanya dönemi başlayacak biz hala yenileceğiz. Düşünceye ipotek koymazsak düşünceleri dolayısıyla forumdan küstürdüğümüz insanları geri getirirsek canlılığı yakalayacağımızı düşünüyorum.
Mesela her yöneticiye veya yönetim içinde 2-3 kişilik gruplara sosyal paylaşım platformları dağıtılabilir.

Mesela 2 kişi video hazırlamakla ve bunları dailymotion vb. video paylaşım sitelerine yüklemekle görevli olur.
gazetesine yerel gazeteleri cüzi miktarda paralarla ilanlar verilebilir veya sitemize takas şeklinde ilanlar alınabilir.

Veya

Medya tanıtım birimi
Proje birimi
Seçim işleri birimi
Haber ulaştırma birimi

ve

Denetmenler

Aslında beni dinleseniz forum 1-2 aya şaha kalkar :hihi2: Ama teknik elemana ihtiyacımız var bunlar için ...

sen facebook işini ibo reyizle bana bırak :)
dailyde senden sorulur körfez diyor millet başka bişey demiyor...

Erhan KARACA
09-30-2010, 18:01
yetkililere kolay gelsn (:

1 facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine reklam verilsn bence..
2 parazitlerin ipleri unutulsun, biraz şamata çıksın..
3 yöneticiliği eline yüzüne bulaştıranlar Cefakar üye nickine geçiş yapsın..
4 profesyonel yardımda bulunabilecek arge uzmanının fikri alınsın..
5 hit'i yüksek forumlardan tasarım dersi alınsın (:
6 her yönetici'nin (bölüm sorumlusu dahil) 5 yeni üye getirtme şartı olsun..
7 sanal tv- radio sayfası açılsın. ezel gibi profesyöneller çalışsın..
8 muhaliflerin sıkıntılar için Ak partili Değilim Çünkü diye başlık Açılsın.. Başka aydınlanacakları yer yok çünkü..
9 forumun değiştigini arada takılan üyelere hissettirin..
10 artık bayatlamış olan kamplaşmalara son verilsin.. (forum içinde olan :D )
11 eskisi gibi köşe yazısı yarışması yapılsın..
12 yöneticilerin görevi açıkça kendilerine söylensin.. (eskisi gibi)
13 üyelerin yazdıgı yazı dili (türkçe kürtçe ingilizce vs.) gerekli kurallara uygun olsun.. (w-q-x'lerden arındırılmış türkçe gibi..)
14 forumun eglence bölümü eskisi gibi aktif değil buna da dikkat çekmek istiyorum..

devamı var ama acıktım..

.::ReyyaN::.
09-30-2010, 18:02
Akıncı'ya katılıyorum forumda ki muhalif eksikliğinden dolayı bu kadar durgunlaştı forum...
Bir de tartışılması gereken konularda ki bazı sert yorumlardan dolayı foruma kırılan üyelerin yorum yapmaması da buna sebep. Birbimizi kırmadan eleştirmeye dikkat edilse forumun aktifliği muhafaza edilebilir...

Beylerbeyi
09-30-2010, 18:13
Muhaliflerin canına siz okudunuz. :)

Redyellow banlı değil ki ? tanıyan birileri varsa çağırsalar güzel olur. N

Yöneticiler aktif de yönetimi zor duruma düşürenler çok aktif :hihi2:

Novek de faydalı idi oda dönebilir.

Forumda cemaat üzerinde yürütülen kavgalar biterse çok daha iyi olur.

bazen gereksiz çıkışlarım oluyor. sizin gibi değerli abilerimin eleştirileriyle kendimi düzeltmeye çalışıyorum.

redyellow 2 günlük ban yemişti. onu bile küstürdük, şimdi banlı değil ama foruma artık girmek istemiyor. haksız da sayılmaz.

ümmü seleme bölüm sorumlusuydu, redyellow a da böyle bir sorumluluk verilebilirdi veya bazı ılımlı muhaliflere..

yönetimde olan herkesi çok seviyorum. Yalçın üstadın forum için gösterdiği gayret takdire şayan. Yalnız birkaç yönetici biraz daha aktif olabilir. başta yalçın başkan olmak üzere forum yönetimindeki kardeşlerim 10 numara insanlar :)

pat diye başlık açmakla forum aktif olmaz. önemli olan konulara yapılan yorumlar. Ertuğrul ÖZGÜL kardeşim çok aktifti, sürekli başlık açıyordu, kaç kişi okuyordu? O zaman da durgunluk vardı.

mevcut üyelerle forumun aktifleşmesi zor görünüyor. Önemli olan yeni gelen üyeleri elimizde tutmak. Üye olanlar bazen hiç mesaj yazmadan ortalıktan kayboluyorlar. her gün onlarca üye kaydoluyor foruma. %10 dahi aktif olsa forum bambaşka olurdu. bu yüzden bana göre yeni gelen üyeler için bişiler yapılmalı.

yönetimin olanakları ne kadardır bilmiyorum ama bazı sitelere reklam da verilebilir. 10-15 kişi sürekli aktif, yenilerden katılım yok. yeni üyeleri sıkı sıkı tutup bir yere bırakmamak lazım :)

Özgür Çağrı
09-30-2010, 18:23
sen facebook işini ibo reyizle bana bırak :)
dailyde senden sorulur körfez diyor millet başka bişey demiyor...

Aynen reyiz videolarım fena tutulmuş yav my nette falan 10 binlere ulaşmışız
Daily motionda minareler süngü 23 bin zindandan mehmete mektup 14 bin izlenmiş hepsindede direk yönlendirme var ;D
İyi yatırım yapmışız

TYH
09-30-2010, 18:33
Arkadaşlar harbiden merak ettim Ertuğrul isim falan mı değiştirdi yoksa girmiyor mu forumda?Yada üniversite işleri ile mi uğraşıyor ?

Özgür Çağrı
09-30-2010, 18:34
Ertuğrul abi üniversiteye gitti.

Ak_Kelebek
09-30-2010, 18:36
bazen gereksiz çıkışlarım oluyor. sizin gibi değerli abilerimin eleştirileriyle kendimi düzeltmeye çalışıyorum.

redyellow 2 günlük ban yemişti. onu bile küstürdük, şimdi banlı değil ama foruma artık girmek istemiyor. haksız da sayılmaz.

ümmü seleme bölüm sorumlusuydu, redyellow a da böyle bir sorumluluk verilebilirdi veya bazı ılımlı muhaliflere..

yönetimde olan herkesi çok seviyorum. Yalçın üstadın forum için gösterdiği gayret takdire şayan. Yalnız birkaç yönetici biraz daha aktif olabilir. başta yalçın başkan olmak üzere forum yönetimindeki kardeşlerim 10 numara insanlar :)

pat diye başlık açmakla forum aktif olmaz. önemli olan konulara yapılan yorumlar. Ertuğrul ÖZGÜL kardeşim çok aktifti, sürekli başlık açıyordu, kaç kişi okuyordu? O zaman da durgunluk vardı.

mevcut üyelerle forumun aktifleşmesi zor görünüyor. Önemli olan yeni gelen üyeleri elimizde tutmak. Üye olanlar bazen hiç mesaj yazmadan ortalıktan kayboluyorlar. her gün onlarca üye kaydoluyor foruma. %10 dahi aktif olsa forum bambaşka olurdu. bu yüzden bana göre yeni gelen üyeler için bişiler yapılmalı.

yönetimin olanakları ne kadardır bilmiyorum ama bazı sitelere reklam da verilebilir. 10-15 kişi sürekli aktif, yenilerden katılım yok. yeni üyeleri sıkı sıkı tutup bir yere bırakmamak lazım :)

Ertuğrul arkadaşımız eğitim dolayısı ile aramızda yok. Yönetim hakkında söyledikleriniz duygulandırdı. Teşekkürler.:utangaç:

El Emin
09-30-2010, 18:37
Bir konu açtım BAŞKANLIK sistemi hakkında kimse yorum yapmadı fikir belirtmedi.
Ülkenin gündemindeki bir konuyu kaçırdık.

Birileri Şikayet ediyor.Yönetim Nurcuların Güdümünde Nurcu önderler bilmem önde giden atlılarda vs. vs. vs. Veryansın ettiler.İstekleri yerine getirildi.Fakat hala Cemaat konuları açılıyor ve herkes kini döküyor.Sonra iş Nurculara gelince.Forumu Nurcular hipoteklemiş durmadan Nur cemaati konuları vs. vs. vs. TEZATIN BÖYLESİ!

Birazda Nefretinizi kendinize saklayın hepsini şimdi kullanmayın yarınınızı da düşünün.

Bence Yönetici kadrosunda olup yöneticilikle alakası olmayan.
Hiç yoktan o mevkiye göre çok avam üslup takılanlar var.
Ben olsam gelmem foruma.(Niye o zaman forumdasın diyeceksiniz orası da bana kalsın.)
Onlar yönetimden alınmalı.
Bu işler gönül işi değil.Burası dost evi de değil.
Hak etmeyen varsa çıkarılmalı.

Önceden Yöneticileri sertlikle itham ediyordum şimdide aşırı hoş görüyle itham ediyorum.
Fazla hoş görü zarardır.Aslında iyidir fakat hakkedene.

Sonra yüz verirsen ayıya gelir sı..r halıya Misali döner dolaşır yüzünüze çarpar.

Hele ki Nurculuk etiketine sahip olanların hoş görüsünden geçilmiyor.BU KADAR YUMUŞAKLIK BENCE ÇOK ZARAR!

Bu gün ADİLİKLE itham ediliyorsa büyük bir kanaat önderi ve o kanaat önderinin kitlesi Ak Partinin en temel iki üç kolonundan biriyken.Böyle giderse ANA AVRAT KÜFÜRLER DÖKÜLÜR.Muhalif gelenlerden çok yedik orası sorun değilde Dava Kardeşi edindiklerimizden yememizde YAKINDIR!

Yönetim Revizyona gitmeli ve Kesin ÇİZGİLERİNİ BELİRLEMELİ!

Yönetimin bu şekli ile bir yere varamayız.

Gerisi üye getirmekti vs. vs. vs. bunlar ufak tefek sorunlar.
Gerekirse günlük bir saat vakit ayırır tanıtımı için facebook gibi büyük kitlenin bulunduğu yerlerde Tanıtırız.

Önce kesin bir ŞEKİL BELİRLEMELİYİZ!

TYH
09-30-2010, 18:38
Anladım inşallah kısa sürede dönebilir..

Asi_isyankar
09-30-2010, 18:39
Redyellow'u görürsem çağırırım mutlaka...

Özgün_İrade çok iyi bir yöneticiydi mesela.
O da kesinlikle geri getirilmeli...

Özgür Çağrı
09-30-2010, 18:40
Aynen öyle murat abiyle abdullah amca kesinlikle geri döndürülmeli bence.
3 tane murat olacak forumda ha :hihi2:

Özgür Çağrı
09-30-2010, 18:42
Bakın forum nasılda hareketlendi :hihi2:

İntifada
09-30-2010, 18:42
Aynen öyle murat abiyle abdullah amca kesinlikle geri döndürülmeli bence.
3 tane murat olacak forumda ha :hihi2:

abdullah abi çok özlemiş zaten forumu ama lafını yiyecek değilya ikna lazım...
zaten vakitforumda sen bizim huzurumuzu bozdun diye çıkışıyorlar adama...
mgf de hainlikle suçluyorlar ...birde en çok eleştiren zilzal dün okudum gülmekten öldüm ;D;D;D

Ruh-i zar
09-30-2010, 18:43
Özgüngenç vardı bi de kullanıcı adını yanlış hatırlamıyorsam..
Ufak bi konuydu gidiş sebebi o da çağırılmalı bence..

El Emin
09-30-2010, 19:08
Çok değerli kendini bilen insanları kaybettik.

İlk geldiğim zamanlar Forum imrenilesi bir vaziyetteydi.

Leyal vardı Nakşibendi tarikatini benimseyen.
Özgüngenç vardı Mustafa İslamoğlunu benimseyen.
Ve forumda çok farklı fikirlerde insanlar olmasına rağmen üsluplar çok güzeldi.
Herkes ne yaptığının farkındaydı.
Düşündüğü fikri savunurken farkındaydı.

"Laf olsun torba dolsun benimde mesajım olsun" düşüncesiyle yazmıyorlardı.

Fakat teker teker kaybettik bence yönetim oturup üstünde düşünmeli.

Ruh-i zar
09-30-2010, 19:21
Özgüngenç vardı Mustafa İslamoğlunu benimseyen.

Özgüngenç hala forumdaymış ama vakti olmadığından eskisi kadar giremiyormuş..
Ben de girmiyo sanıyordum ama Yalçın Başkanım söyledi..

El Emin
09-30-2010, 19:22
Minareyi Çalan Kılıfı Bulur...

.:Ay_Yıldız:.
09-30-2010, 19:45
Kusura bakmayın ama hiç beklemediğim seviyeli insanlardan ciddi konularda bile konuyla alakasız yapılan muhabbetler yaptığı sürece forum yerinde sayar. Bunu yapan kardeşlerim aklı başında olmayan insanlardan oluşsa tamam diyeceğim ama, yorumları bilgisi ve kalitesi belli olan insanlar bunlar. Ve bazen bu yanlışın içine ben de düşüyorum. Bir Atatürk konusu açıyoruz, laf yiyoruz. Karşıt bir görüş paylaşıyoruz hemen bir asabileşme oluyor. Herkes konunun sınırları içersinde yorum yaparsa gayriciddilikten uzaklaşmış oluruz. Bu yorumum belirli bir kişilere ithafen değildir. Üstüne alınan bilir kendisini.

Bence sınırları belirlemekten ziyade düşüncelere daha serbest bir ortam,hakaretlere ise daha kısıtlı bir ortam oluşturulmalıdır.

El Emin
09-30-2010, 19:49
Ve son bir şey daha eklemek istiyorum.

Yanlış bulduğum/uz/ Cübbeli Ahmet Hoca hakkında biz kaç konu açıp tartışma yaptık.
Yanlış bulduğum/uz/ Mustafa İslamoğlu hakkında biz kaç konu açıp tartışma yaptık.
Yanlış bulduğum/uz/ Harun Yahya hakkında biz kaç konu açıp tartışma yaptık.

...
...
...

Yapmadık.

Mustazafçılar hakkında zamanında sergilemiş oldukları siyonistvari tutumları tartışan kaç konu açtık.
Ben ki onların her türlüsünü görmüş konuşmuş ve onların herkesin giremediği gizli sohbetlerine katılmış biriyim kaç konu açıpta burada ifşa ettim veya hakaret ettim.
10 seneden fazladır tanıyorum da.

Fakat Nurculardan rahatsız olanlar Durmadan Nur cemaatini eleştiren konular açıyorlar.
Sonra gelincede Burası Siyasi forum diyorlar.

Yapmıyorsak kimseye korkumuzdan veya üşengeçliğimiziden değil.
Düşüncemiz burası siyasi forum ve amacından saptırmamak.Kendimizce benimsediğimiz konuları açarız.Hesabına gelmeyende okumaz.

Lütfen! Duruyorsak edebimizdendir...Edepsizlik isteniyorsa pek ala yaparız.

Özgür Çağrı
09-30-2010, 19:51
Vuuu çok korkutucusun hacı bütün tartışmalara son veriyoruz :)

İntifada
09-30-2010, 19:54
Kim diyor siyasi forum diye sen önce git onu sor...
konu kapanmazsa forumdan giderim diyenleri git sor...
oradaki eşek kadar şikayet butonunu görmeyip forum başkanına şu konuyu kapattır yoksa diye başlayan cümleler kuranlara sor...
forumun aktiflik derdi bitti nur cemaatindan olanların gönülleri hoş tutulma isteklerini dinlemeye başladık...
ne ise edebiniz edepsizliğiniz görelim pabuç bırakacak halimiz yok kimsenin tehdidine...

Ruh-i zar
09-30-2010, 19:56
Fakat Nurculardan rahatsız olanlar Durmadan Nur cemaatini eleştiren konular açıyorlar.
Sonra gelincede Burası Siyasi forum diyorlar.

Diğerleri tamamda şurda biraz haksızsınız.
Bu forumda Nur Cemaati ve Fetullah Gülen kadar başka hangi cemaat hakkında konu paylaşımı yapılıyor ki?
Bu insanların fikirleri bu kadar çok paylaşılıyorsa eleştirininde göze alınmış olması gerekir.

unnamed
09-30-2010, 20:05
bos tartisma ve tehdit....
siyasi formda onden giden atlilar basligini kaldirin o zaman...
Gulen konusunu sen guncelliyorsun Muhammet...
madem siyasi bir forum...
once sen vazgec...
neyse konunun ozeti nedir arkadaslar bos laflari gecelim ve icraate gecelim...
forum baskani Abdullah Kac bey revizyon ile ilgili sorularimiza cevap versin...
konunun acilmasi bir ise yarasin...

ALmi´
09-30-2010, 20:14

Bu forumu kurulduğu günden bu yana biliyorum. Eskiden bu şekilde değildi. Daha canlı bir forum sadece fikirlerin buluştuğu bir ortam ve herkesin birbirine yorumlarına saygı gösterdiği bir ortam vardı. Yeni üye olalı 2 ay oldu. Geldiğim günden bu yana her hafta bir cemaat tartışmasına şahit oldum. Ben ki cemaat mensubu değilimdir ve cemaat tartışmasının yerinin burası olmadığını düşünüyorum.
Sorun aynı fikirlerin aynı düşüncelerin aynı konuların aynı kişilerce dönüp dolaşıp foruma sunulmasıdır. Bir konu 10 kişi izliyor herkez artık yeter demesine rağmen tartışma sonlandırılmıyorsa üyelerr buraya gelip yorum yazmazlar.

Ben Almiyi bu nedenle diger üyelerden farkli bir yere koyuyorum cünkü kendisi sadece yorumumu yaparim, gecerim karsiya tarzini degil aksine eger bu ortamdaysak nasil daha iyi yapabiliriz tarzini benimsiyor..
Eger ortada bir sorun varsa bu yöneticilerin tek basina cözebilecegi bir sorun degildir bu üyelerinde icinde bulunacagi ortak bir konsensüsle cözülebilir..
Bende haddime düsmeyerek yeni bir yapilanmanin gereksinim oldugunu düsünüyorum ve yeni yapilanmada üyelerin fikirleride göz önüne alinabilir..
Mesela daha önce bu forumdan ayrilip, baska bir forum olusturdugumuzda üst yönetim dahil bütün yönetimi üyelerin oylariyla belirlemistik ki cok faydali olmustu en azindan insanlarin adalet duygusu zedelenmemisti..
Tabiki hiyerarsi her forumda olmazsa olmazdir ancak sinirlarini tam anlamiyla cizemedigimiz zaman malesef en ufak görev bile bireyin ego tatminine dönüsebiliyor..
Hic bir vasfi olmayanlar daha dogrusu isin ehli olmayanlara verilen görevler önü alinamaz sorunlara yol acabiliyor bu acidan cok sik eleyip ona göre karar vermeliyiz..
birde malesef üyeleri bilgilendirme sistemi hic aktif degil yani silinme, kilitlenme, banlanma, yasaklanma gibi durumlar sanki keyfi yapiliyormus gibi bir izlenime neden aliyor bu acidan daha bir detayli bilgilendirmeyle üyelerin gönülleri ferah tutulabilir..
Konularin aktifligine gelince bu sadece yönetimle alakali birsey degil üyelerinde bu konuya egilmesi gerekiyor malesef siyasi bir forumda oyun, sohbet ve eglence basliklari ön plana cikiyorsa ve tartisilan konular hep ayni cercevede dönüyorsa bir kisir döngü dahada önemlisi bir sorun var diyebiliriz..
Gercekci ve kisa vadede hayata gecirilebilecek öneriler degerlendirilmeli ve isleyen carki bozmadan yapilan bir kan degisikligi foruma yeni heyacan, yeni tat getirir..

Revizyona gidilmeye karar verilirse,hep yaptığınız gibi oylama şeklinde seçseniz görevlileri?Mesela unnamed-noktaların efendisi-tyh diye şıklar verseniz,en çok oy alan ilk 2liyi kadroya alacağız deseniz falan bence güzel olur.Forumda belli bir süredir üye olan,herkes tarafından tanınan isimlere böyle bir şans verebilirsiniz mesela,biz de oylarız,güzel de olur hem yenilik iyidir

her seçimden sonra, her yenilikte revizyona gidilir...
teşkilat yapılanması budur..
ben bu forum açıldığından beridir burdayım..
hep aynı kemikleşmiş yönetici kadrosu...
açık açık söylüyorum...
Yalçın Başkanım buyrun revizyona gideli..
isteyen adaylığını koysun ve seçilsin..
bundan sonra yok yönetim şöyledir böyledir safsatalarıda kesilir...
yenilikte her zaman güzellik vardır...

Genel olarak önerilerim:

1- Mevcut üyelerin korunması sağlanmalıdır. Gelenler küsüp gitmemelidirler. Tartışmaların kavgaya dönüşmesine izin verilmemelidir. Farklı fikirlere saygı gösterilmelidir.

2- Art niyetli olmayanlar dışlanmamalıdırlar. Redyellow tekrar foruma kazandırılmalıdır. Zilzal ve novek gibi paylaşımda bulunmak isterken banlanmış üyelerin, eğer onların banlanmalarına sebep olan hareketleri kabul edilemeyecek derecede ağır değilse banları kaldırılarak forumda paylaşımda bulunmalarına izin verilmelidir.

3- Forumun güvenliği konusuna dikkat edilmelidir. Forumun kapalı kalması bazı üyelerin forumdan soğuyarak forumu terk etmelerine sebep olabilir. Forumun hep açık kalması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

4- Forumun genel görünümü daha güzel ve daha kullanışlı hâle getirilmelidir. Güvenlik sağlanabilirse, forumun ana sayfasında; en çok mesaj atan, en çok konu açan ve en çok beğeni alan 10'ar üyenin isimlerinin yer aldığı listelerin ve mesaj yazılan son 10-15 konunun devamlı olarak göründüğü bir listenin bulunması sağlanmalıdır.

Veya

Medya tanıtım birimi
Proje birimi
Seçim işleri birimi
Haber ulaştırma birimi

ve

Denetmenler

yetkililere kolay gelsn (:

1 facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine reklam verilsn bence..
2 parazitlerin ipleri unutulsun, biraz şamata çıksın..
3 yöneticiliği eline yüzüne bulaştıranlar Cefakar üye nickine geçiş yapsın..
4 profesyonel yardımda bulunabilecek arge uzmanının fikri alınsın..
5 hit'i yüksek forumlardan tasarım dersi alınsın (:
6 her yönetici'nin (bölüm sorumlusu dahil) 5 yeni üye getirtme şartı olsun..
7 sanal tv- radio sayfası açılsın. ezel gibi profesyöneller çalışsın..
8 muhaliflerin sıkıntılar için Ak partili Değilim Çünkü diye başlık Açılsın.. Başka aydınlanacakları yer yok çünkü..
9 forumun değiştigini arada takılan üyelere hissettirin..
10 artık bayatlamış olan kamplaşmalara son verilsin.. (forum içinde olan :D )
11 eskisi gibi köşe yazısı yarışması yapılsın..
12 yöneticilerin görevi açıkça kendilerine söylensin.. (eskisi gibi)
13 üyelerin yazdıgı yazı dili (türkçe kürtçe ingilizce vs.) gerekli kurallara uygun olsun.. (w-q-x'lerden arındırılmış türkçe gibi..)
14 forumun eglence bölümü eskisi gibi aktif değil buna da dikkat çekmek istiyorum..

devamı var ama acıktım..

Kusura bakmayın ama hiç beklemediğim seviyeli insanlardan ciddi konularda bile konuyla alakasız yapılan muhabbetler yaptığı sürece forum yerinde sayar. Bunu yapan kardeşlerim aklı başında olmayan insanlardan oluşsa tamam diyeceğim ama, yorumları bilgisi ve kalitesi belli olan insanlar bunlar. Ve bazen bu yanlışın içine ben de düşüyorum. Bir Atatürk konusu açıyoruz, laf yiyoruz. Karşıt bir görüş paylaşıyoruz hemen bir asabileşme oluyor. Herkes konunun sınırları içersinde yorum yaparsa gayriciddilikten uzaklaşmış oluruz. Bu yorumum belirli bir kişilere ithafen değildir. Üstüne alınan bilir kendisini.

Bence sınırları belirlemekten ziyade düşüncelere daha serbest bir ortam,hakaretlere ise daha kısıtlı bir ortam oluşturulmalıdır.

Konuyu yine bambaşka yerlere çekmeye gerek yok arkadaşlar. Farklı konular tartışılacaksa başka bir başlık açılır ve konuşulur ya da özelden halledilir.

Tüm arkadaşların yorumları birbirinden değerlidir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum fakat,
Alıntı yaptığım bu yazılar daha fazla ilgimi çektiler. Ve yöneticilerin de özellikle bu yazılanları dikkate alması gerek diye düşünüyorum. İçlerinde çok güzel öneriler var. Bunlar gerçekleşirse , forumun eskisinden daha canlı daha aktif olacağından şüphem yok.

EpiVaTeS
09-30-2010, 20:48
Forum nasıl düzelir neler yapabiliriz diye söyleyecek sözünüz varsa konuşun...
başka şey bildirecekseniz...
VALLAHİ selam vermem...
Gına geldi yeter cemaat böyle yok cemaat şöyle...
Banane ulan cemaatten...
burası AK Parti forumu...
Akıllı Olun...!!!
Akıllı...

Terennüm
09-30-2010, 20:52
VALLAHİ selam vermem...
Banane ulan cemaatten...
Akıllı Olun...!!!
Akıllı...
OoO büyüksün reyiz OoO
banada gına geldi ya bazen diyorum atımı alayım gideyim milliyetçi forumda kılıç sallayayım..

TYH
09-30-2010, 20:52
VALLAHİ selam vermem...
Banane ulan cemaatten...
Akıllı Olun...!!!
Akıllı...
OoO büyüksün reyiz OoO
Yürü be reyiz:)

unnamed
09-30-2010, 20:55
benim onerim bellidir...
revizyona gidelim...
giden cogu kisi yonetim bahanesiyle gitti...
ki gozukende oki suanda herhangi bir olayda hemen yonetim hedef gosteriliyor...
once revizyondan baslayalim derim...

Fırat
09-30-2010, 21:00
Analaadığım ne ara aktiflik sorunu oldu foruma girdiğimde aktif geliyordu. Aktif ederiz sıkıntı o olsun. Pazartesiden sonra aktif olmaya çalışırım.

İntifada
09-30-2010, 21:11
VALLAHİ selam vermem...
Banane ulan cemaatten...
Akıllı Olun...!!!
Akıllı...

http://antalyadaulkucuhareket.files.wordpress.com/2009/11/devlet-bahceli-mhp-milliyetci-hareket-partisi-ulkucu-hareket-bozkurt-basbug-16.jpg?w=411

EZEL
09-30-2010, 21:21
Bu forumda ve yönetimde Nur cemaatinin ağırlığı var .
Forumda Önde giden atlılar bölümünde özellikle bir cemaate yönelik alt başlıkların kaldırılmasını istedik yönetim kaldırmış bölüme girdim bakim nasıl olmuş diye birde ne görim o ne 5 tane aynı cemate yönelik sabit başlık var . Kaldırın o sabit başlıkları forumun vitrini bu değil böyle olmamalı .
Bazı arkadaşlar bilir ben bir çok büyük forumda Nur cemaatini vede Fetullah Gülene yapılan haksız eleştiriler karşısında Nur cemaatini ve Fetullah Güleni savunmuş birisiyim fakat bu forumda Fetullah Gülen ve Nur cemaatine antipati duymaya başladım .
Forumun tepesinde radyomuz olsun her gelen radyomuzu dinlesin flatcaste gelip kimse radyo dinlemekle uğraşmaz bırakın bir çoğu nick bile almayı beceremez ama sanırım beceremiyorlar .
Refarandum sürecinde bir çok üyemiz facebook'un tadını aldı artık ordan ayrılıp buraya zaman ayıramıyorlar . Buna karşın bizlerde elimizdeki sayfalardan forumun reklamını yapabir yeni üyeler kazandırabiliriz foruma .
Forumda komik resimler ,karikatür ve komik videolar bölümünün ayrı ayrı yöneticileri olmalı vede bölümle ilgilenmelidir eğlencede olmalı forumda ..

Ayrıca arkadaşlar forumda sayılı yazarlardan paylaşım yapıyorsunuz biraz değişiklik yapalım değilmi ?

unnamed
09-30-2010, 21:28
konuyu acalim...
isteyen adayligini koysun...
ona gore bir secim yapariz...
sonra gelen isteklere gore yeni yapilandirilmaya gecilir...

TYH
09-30-2010, 21:37
konuyu acalim...
isteyen adayligini koysun...
ona gore bir secim yapariz...
sonra gelen isteklere gore yeni yapilandirilmaya gecilir...
İlk mesajımda da demiştim,gene altına imza atıyorum.

Özgür Çağrı
09-30-2010, 21:40
Evet nun reyizemiz haklıdır biz dinlenebiliriz yerimize istekli arkadaşlar gelebilir :)
Nurcu Nurcusuz yönetim yaftalarındanda kurtulmuş oluruz :hihi2:

Gönülden
09-30-2010, 21:58
Öneriler güzel, eleştiriler herkese göre değişiyor :)
Öncelikle şunu söyliyeyim bölüm sorumlularımızdan aktif olmayan Ak Türk Ve Meçhul vardır...onun dışındaki tüm bölüm sorumlulularımız aktif o iki arkadaşımızında sorumlu olduğu bölümleri aktif olmaması sebebiyle ordalar ama onların sorumluluğu alınsın denirse oda düşünülebilir...
Onun dışında kategori sorumlusu arkadaşlardan aktif olanları belli olmayanlar ile konuşulmuş gelecek cevap üzerine yeni alımlar yapılacaktı...
Yönetimdeki arkadaşlar ise Kara Eşref arkadaşımızın dışında mümkün mertebe giriyorlar ve Eşref arkadaşımızda bundan sonra mümkün mertebe aramızda olacağını bizlere bildirdiki bizim için vazgeçilmez bir yöneticidir...

Önerilere gelince forumdaki son mesajlar, beğeni tablosu, son üye olanlar,face kodu ve radyoyu birçok kere gündeme getirdim bu Abdullah başkan tarafından güvenlik sorunu nedeniyle yapılmadığı açıklaması geldi...Şimdi teknik sorumlumuz SON yeniden bizlerin arasında kendisi bu işlerin ehli.. bu konuda eğer forum gerçekten ciddi saldırılara mahal olacaksa diretmem ki benim için asıl olan forumun açık olması ve fikir alışverişinin yapılması...ama eğer sorun teşkil etmeyecekse bu önerimlerim hala geçerli hepsi yapılmayacaksa bile forumdaki arkadaşların en fazla önem verdiği hangisiyse birkaç değişikliğin yapılması...

Onun dışında video yarışması düzenleyebiliriz formumuzun içeriğini, samimiyetini en güzel anlatan videolar hazırlanır ve birinci olan videoyu tüm sosyal paylaşım sitelerine taşıyıp reklamımızı kendimiz yapabiliriz...

Yalçın başkan ile geçen hafta konuşmuştuk bu ay Furkan arkadaşım resim yarışması düzenledi...öbür aylardada forum ekibince belirlenecek ortak konular ile ilgili her ay bir etkinlik üzeri yarışma düzenlenecek..

Muhalif seslere gelince Redyellow, Asi İsyankar ve Zilzal denilmişki biz şuanki tüm yönetimdeki arkadaşlar olarak muhalif seslerin olmasına karşı değiliz sizlerin tolerans gösterdiği ölçüde yönetimdeki arkadaşlarımız bu konuda fazlasıyla toleranslı...çünkü gelen şikayetleri ve özelden gelen ben giderim, yazmam gibi mesajlara kulak assaydık şu an Redyellow da Asi İsyankarda banlanmış olmalıydı...bizler çok seslilikten yanayız..

Onun dışında Özgün Genç arkadaşımız hakkında bir çok kişiden istek gelmiş ki bizlere bunu özelden birdirenlerde oldu...kendisiyle geçen hafta konuşuldu ama arkadaşımızın geçerli sebepleri var ki kendisi çok değer verdiğimiz bir isimdi bugün kabul ediyorum dediği takdirde yönetimdeki arkadaşlar hemfikirdir...ancak insiyatif kendisine kalmıştır ve arkadaşıma sonsuz saygı duyuyorum...

Sevgili Almi bu konuyu açtığın için sanada haseden teşekkür ediyorum ki birçok şey sizlerin gibi bizlerinde isteğiyle olmuyor ve bazen gerçekten insanı yoruyor...şahsım adına yöneticilik diye bir tutkum yok bugün bırak denilsin arkama bakmadan bırakırım...forum başkanları yönetim bu konuda ne karar alırsa ben varım...selametle...

manifesto
09-30-2010, 22:45
Konu ekseninden uzaklaşıyoruz.Asıl mesele falanın filanın gitmesi değil.İdari prensipler.Her forumda şeffaf bir işleyiş olmalı.En azından dikiş tututran forumlar şeffaflığa önem gösteriyor..
Forumu akşam kapatıyorsun sabah açıyorsun ki falan filan üyeler gitmiş..aylarca karşılıklı yazmışsın..araştırıyorsun ne oldu..açıklama yok..filan üye ceza almış..niye almış bilen yok..veri akışı net değil..acizane bu işleri yapmış biri olarak da yazıyorum bunlar önemli ve bir düzenin sistemin ve adaletin olduğu izlenimini oluşturamazsak kalıcı olmaz.forum 5-10 aktif üye ile gider.ak parti Türkiyeyi sırtlıyorken sanalda nal toplamamak gerek.üyeler de orjinal yazı ve yorumlar eklemeliki tekdüzelik olmasın.

Hüdaverdi
09-30-2010, 23:34
Muhalif ses demişken aslında kendi kendimize dahi muhalifiz,yoksa konularda bu kadar tartışma olmaz.
Ak partiliyiz diye aynı düşüncede olcak değiliz elbet.Sohbet konusunda gırgır ederim,ama bakarsınız başka bir konu da ayrı gayrı takılırım.Herkesin düşüncesi bir değil sonuçta burada :güzel:
Sadece çatımız ak parti o kadar.
Ha parti karşıtı üyeliği deniliyorsa o doğrudur kimse yok ;D
Ama olabilirim çok iyi chpli takliti yaparım :w:

NOT: Yalçın başkanda biliyor,ben fazla aktif olamıcam,bu yüzden ''vay efendim hüdaverdi yok vay efendim şu böyle bu böyle'' denmesin,herkesin bilgisi olsun şimdiden.
Görevden alınmamı istedim,gireceğim zamanlarda faydamın olcağını söylediğinden dolayı almadı,bir değişikliğe gidilirse elbet verilir görevim bir başkasına :güzel:

_SoN_
09-30-2010, 23:47
Tüm akpartiforum sevenlerinin istediği tek şey forum devamlılığı ve güvenidir,öncelikle forum yönetimi güvenilir olmalı,konuyu açan arkadaş yönetimi eleştirmiş,öncelikle yanlış bir durumu hemen üst yönetime şikayet etmeli haksızlık olduğunu gördüğünüzde bunun düzelmesi için elinizden geleni yapmalısınız.Üyelere karşı yönetim olarak forumda en alt yönetimden üst yönetime kadar güven sağlanmalıdır.Üyelerin haksızlığa düştüklerinde bunu dile getirebilecekleri bölüm ve bu durumla ilgilenebilecek yöneticiler oluşturulmalıdır,İkinci olarak teknik konuda güven sağlanmalıdır,bunuda forumun güvenliğini sağlayarak,herhangi bir saldırıda direk müdahale edebilecek seviyeye gelinmelidir.Ayrıca hemen hemen her hafta forumun ful yedeği alınmalıdır.Bu saydıklarımın hepsini sağladığımızda üyeler ve yönetim olarak karşılık güven içinde olacağız ve forumumuz her zaman akparti gibi ileri gidecektir.Dediğim hususlarda kesinlikle çok ciddi şekilde önlemler alınmalıdır.Teknik konularda direk müdahale edebileceğiz artık bu konuda sıkıntı yok,diğer konularda yönetimimiz mutlaka önlem alacaktır,üyelerimizin içi rahat olsun.

EpiVaTeS
09-30-2010, 23:49
Sormam gerek...???
Nusreti kim banladı...?

Özgür Çağrı
09-30-2010, 23:49
Son hocam öncelikle tekrardan hoşgeldin.
Teknik konularda sıkıntı yoksa şu benim projeleri konuşabiliriz :)

Cihan_ŞümuL
09-30-2010, 23:52
:(:(:(

banlanmış gerçekten

Cihannur
09-30-2010, 23:59
Tüm akpartiforum sevenlerinin istediği tek şey forum devamlılığı ve güvenidir,öncelikle forum yönetimi güvenilir olmalı,konuyu açan arkadaş yönetimi eleştirmiş,öncelikle yanlış bir durumu hemen üst yönetime şikayet etmeli haksızlık olduğunu gördüğünüzde bunun düzelmesi için elinizden geleni yapmalısınız.Üyelere karşı yönetim olarak forumda en alt yönetimden üst yönetime kadar güven sağlanmalıdır.Üyelerin haksızlığa düştüklerinde bunu dile getirebilecekleri bölüm ve bu durumla ilgilenebilecek yöneticiler oluşturulmalıdır,İkinci olarak teknik konuda güven sağlanmalıdır,bunuda forumun güvenliğini sağlayarak,herhangi bir saldırıda direk müdahale edebilecek seviyeye gelinmelidir.Ayrıca hemen hemen her hafta forumun ful yedeği alınmalıdır.Bu saydıklarımın hepsini sağladığımızda üyeler ve yönetim olarak karşılık güven içinde olacağız ve forumumuz her zaman akparti gibi ileri gidecektir.Dediğim hususlarda kesinlikle çok ciddi şekilde önlemler alınmalıdır.Teknik konularda direk müdahale edebileceğiz artık bu konuda sıkıntı yok,diğer konularda yönetimimiz mutlaka önlem alacaktır,üyelerimizin içi rahat olsun.

Güvenlik açısından sıkıntı oluşturmazsa; yazılan her mesajın konusunun forumun ana sayfasında gösterilmesinin sağlanmasını (diğer pek çok forumda olduğu gibi son mesaj yazılan ilk 10-15 konunun devamlı olarak forumun ana sayfasında görülmesi) ve en çok mesaj yazan, en çok konu açan ve en çok beğeni sahibi olan ilk 10'ar kişinin nicklerinin forumun ana sayfasında gösterilmesini öneriyorum. Forumun biçiminde yapılacak böyle bir değişikliğin foruma katılımı arttıracağını düşünüyorum.

İntifada
10-01-2010, 00:01
son zamanlarda forumda üstadlar banlanıyor mesela...
buna bir son verilebilir...

_SoN_
10-01-2010, 00:01
Güvenlik açısından sıkıntı oluşturmazsa; yazılan her mesajın konusunun forumun ana sayfasında gösterilmesinin sağlanmasını (diğer pek çok forumda olduğu gibi son mesaj yazılan ilk 10-15 konunun devamlı olarak forumun ana sayfasında görülmesi) ve en çok mesaj yazan, en çok konu açan ve en çok beğeni sahibi olan ilk 10'ar kişinin nicklerinin forumun ana sayfasında gösterilmesini öneriyorum. Forumun biçiminde yapılacak böyle bir değişikliğin foruma katılımı arttıracağını diye düşünüyorum.

Bunu ekliyebiliriz,güvenli sürümünü bulalım ekleriz .

Gönülden
10-01-2010, 00:07
son zamanlarda forumda üstadlar banlanıyor mesela...
buna bir son verilebilir...

Arkadaşım gerekli açıklamayı duyurular bölümüne yazdım okuyabilirsin...

EpiVaTeS
10-01-2010, 00:14
ÜSTAT kategorisindeki üyelerimize ban çekmek yeni adet mi Gönülden...???
ÜSTADLAR BANLANAMAZ...!!!
burada kural var kuralı çiğnemek ne demek...???

manifesto
10-01-2010, 00:19
Yani yapmayın arkadaşlar.İdareci arkadaş idareci arkadaşı banlar mı? nerede görülmüş.Zor duruma düşersiniz.Kol kırılır ama her zaman yen içinde kalır.Uyum yok ise önce o giderilir ama böylesi bir durumlada ben ilk kez karşılaştım..

İntifada
10-01-2010, 00:20
http://www.akpartiforum.com/ak-forumun-genel-yapisi-uye-gruplari-t74.html

bkz:Üstat: Genel Başkan ve Forum Başkanı tarafından bazı üyeler 'Üstat' rütbesine yükseltilir.
Kendi mesajlarını silebilir ve kilitleyebilir, üyelerin profillerini görebilirler. Normal üyelerden gelişmiş yetkileri vardır. Üstat'lar banlanamaz, ceza ve uyarı puanı alamaz. Dokunulmazlıkları vardır, fakat dokunulmazlıklarına Genel Başkan ve Forum Başkanı engel olabilir ve uygun görüldüğü taktirde normal üye konumuna tekrar getirilebilir.

EpiVaTeS
10-01-2010, 00:21
Üstat: Genel Başkan ve Forum Başkanı tarafından bazı üyeler 'Üstat' rütbesine yükseltilir.
Kendi mesajlarını silebilir ve kilitleyebilir, üyelerin profillerini görebilirler. Normal üyelerden gelişmiş yetkileri vardır. Üstat'lar banlanamaz, ceza ve uyarı puanı alamaz. Dokunulmazlıkları vardır, fakat dokunulmazlıklarına Genel Başkan ve Forum Başkanı engel olabilir ve uygun görüldüğü taktirde normal üye konumuna tekrar getirilebilir.

Bu kuralı koyan Forum Yönetimi...???
Cevap bekliyorum Acil...
ÇABUK...!!!

EpiVaTeS
10-01-2010, 00:30
Oldu artık...
Yarın bir gün bizede ban çekilir...
En iyisimi tası tarağı toplayıp gitmek hiç çekemem valla ban yemekle felan...
ne haliniz varsa görün...

Cihannur
10-01-2010, 00:44
http://www.akpartiforum.com/ak-forumun-genel-yapisi-uye-gruplari-t74.html

bkz:Üstat: Genel Başkan ve Forum Başkanı tarafından bazı üyeler 'Üstat' rütbesine yükseltilir.

Kural açık. Sevgili Gönülden'den Nusret arkadaşımızın banını kaldırmasını ve Nusret arkadaşımızın üstatlık hakkına saygı göstermesini talep ediyorum. Nusret'in kilitlenmiş bir konuyu kendisinin uyarılmasına rağmen 5 kere açmış olması otoriteye karşı gelmesidir. Ama şunu unutmayalım ki kurallar otoriteden önce gelir. Nusret arkadaşımızın otoriteye karşı tavrını forum genel başkanı veya forum başkanları değerlendirebilirler.

EZEL
10-01-2010, 01:02
Nusrette kardeşim yönetici sildikce açtı konuyu sanki sen kimsin der gibi bende yönetici olsam banlardım.

merve
10-01-2010, 01:05
Nusrette kardeşim yönetici sildikce açtı konuyu sanki sen kimsin der gibi bende yönetici olsam banlardım.

:w::w:

unnamed
10-01-2010, 01:59
neden revizyonda bu kadar ostekli oldugumu belki simdi anlayan olmustur...
kafama gore adam banlarim ben....
kim karisabilir ki bana...
burda konu kapansin yoksa giderim diyenler once ustlerinde ki gomlekleri cikarsinlar...

Cihannur
10-01-2010, 02:02
Bunu ekliyebiliriz,güvenli sürümünü bulalım ekleriz .

Mesela Hüdaverdi arkadaşımızın bir mesajında linkini eklediği forumun görünümü gibi görünüm düşünülebillir.

Şu forum gibi olsa güzel olurdu.
Renk seçimide var.

http://www.forumankebut.net/forum/

Ama mümkünse yazı boyutu büyütülmeli bence.

Hüdaverdi'nin yukarıda linkini eklemiş olduğu forumun genel görünümü bizim forumumuzun genel görünümünden daha güzel. O forumun genel görünümüne benzer bir görünümü bizim forumumuz için belirleyebilirsiniz.

merve
10-01-2010, 02:04
Mesela Hüdaverdi arkadaşımızın bir mesajında linkini eklediği forumun görünümü gibi görünüm düşünülebillir.

Hüdaverdi'nin yukarıda linkini eklemiş olduğu forumun genel görünümü bizim forumumuzun genel görünümünden daha güzel. O forumun genel görünümüne benzer bir görünümü bizim forumumuz için belirleyebilirsiniz.

Ama karışık gibi geldi bana :(:( Kalabalık gibi :ağla:

Cihannur
10-01-2010, 02:09
Ama karışık gibi geldi bana :(:( Kalabalık gibi :ağla:

Yoo, hiç de karışık değil. Hem birebir aynısı olsun demiyorum ki! Forumumuz için Hüdaverdi'nin linkini eklemiş olduğu forumun görünüme benzer bir forum görünümü belirlenirse, o yeni görünüm forumumuzun şimdiki görünümüden daha güzel olur diye düşünüyorum.http://img819.imageshack.us/img819/4176/hihidiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/hihidiyensmiley.gif/)

İntifada
10-01-2010, 02:12
http://www.forumsura.org/index.php

alın size forum menüsü...
hem basit hem kullanışlı...
hemde çok rahat...

merve
10-01-2010, 02:17
Yoo, hiç de karışık değil. Hem birebir aynısı olsun demiyorum ki! Forumumuz için Hüdaverdi'nin linkini eklemiş olduğu forumun görünüme benzer bir forum görünümü belirlenirse, o yeni görünüm forumumuzun şimdiki görünümüden daha güzel olur diye düşünüyorum.http://img819.imageshack.us/img819/4176/hihidiyensmiley.gif (http://img819.imageshack.us/i/hihidiyensmiley.gif/)

Bana karışık geldi fikrimi beyan ettim ;;)

CeVHeR
10-01-2010, 02:17
Bu nasıl bir yönetim anlayışı arkadaş biri kafasına göre hemde yetkilerini aşarak banlıyor, öteki geliyor banı kaldırıyor. Banım kaldırıldığına göre demekki haksız yere banlanmışım. O zaman beni banlayanın cezalandırılması gerekmiyormu. Neymiş kilitlenen konuyu tekrar tekrar açmışım. Kilitlenen konunun kilit sebebine adam gibi birşeyler yazacaksın o zaman. Kafana göre konu kilitleyemez burada kimse. Yine kilitlensin yine açarım. Altına mantıklı bir sebep yazılana kadar. Amacım kimsenin yetkilerini ezmek değildi sadece haksız yapılan birşeyi sitem etmekti ve bu duruma karşı dik durmaktı...
Senelerdir bu forumda emek harcıyorum ve banlanıyorum. Sebebe bak Gönülden hanıma karşı gelmişim. Aman ne büyük bir kusur. Açmayın banımı, bunun cezası bu kadar kısa olamaz...
Yok efendim neymiş, özellikle kendimi banlattırmışım, Gönüldene Üstad banlattırıp onu zor duruma düşürmekmiş amacım. Yuh artık yuh artık. Gerçi bu şekil senaryolar üreten birini tanıyorum ama neyse, yinede o kadar olacağına inanmıorum, inanmak istemiyorum...
Forum kurallarını bilmeyen forum yöneticisi ve neden ilerleyemediğini düşünen ve fikir üreten yani boşa uğraşan forum ahalisi...
Konu üstadlık felanda değil ki zaten o rütbeyide zerre kadar haketmiyorum. Ama verilmiş...

Birgün söyleselerdi birgün Ak Partiforumdan banlanacaksın, hadi ordan derdim ama birilerinin egolarının tatmini için ismimin üzerinde ''misafir'' yazdı ve bu profil ban yedi. Bu profil bu forumda en alttan en üste kadar tüm mevkilerde yer aldı, ne yaparsa yapsın ve ne olursa olsun banlanmamalıydı. Heleki böyle bir sebepden dolayı hiç banlanmamlıydı...

Bir daha bu profilden tek kelime dahi yazmayacağım. Yönetimden ricam (*NuSReT*) kullanıcı adlı profilin silinmesidir. Gerekirse başka bir hesapla takip ederim forumu ama bu profil ve bu profile ait bütün mesajlar silinsin istiyorum...

Bu mesajda silinecek muhtemelen ama en azından son paragrafı gerekli kişiler görene kadar silinmesin...

Cihannur
10-01-2010, 02:21
http://www.forumsura.org/index.php

alın size forum menüsü...
hem basit hem kullanışlı...
hemde çok rahat...

Yukarıdaki linkteki foruma benzer bir görünüm de belirlenebilir; ama Hüdaverdi'nin linkini eklemiş olduğu forumun görünümünü daha çok beğendim.

unnamed
10-01-2010, 02:25
bazi arkadaslar alismislar atini kosturmaya...
azcik sert gorunce cozumu ya banlamakta goruyorlar yada konuyu kapatmada...
bu egoyu tatminmidir...
anlayamadim...
herkes yerini ve safini bilsin...
orda burda giderim diyecegine adam akilli kurallari okuyup ona gore davransinlar...
gorevlerini layikiyla yerine getirsinler....
2 gunden beridir burda revizyon ile ilgili soru soruyorum bir Allah'in kulu soruma cevap vermiyor...
bu nedir...

İntifada
10-01-2010, 02:31
ne diyebilirim ki...
ortada bir yanlış varmış ki ban açılmış...
şu hale bak...
forum için bir çıkaryol aramak için açılan konuda bile ne hale geldi olaylar...

unnamed
10-01-2010, 02:36
ne diyebilirim ki...
ortada bir yanlış varmış ki ban açılmış...
şu hale bak...
forum için bir çıkaryol aramak için açılan konuda bile ne hale geldi olaylar...
bu foruma senelerce emegi gecmis biri banlaniyor....
forumu ayakta tutup surekli guncellestiren kardesime samimiyetsiz yaftasi yapistiriliyor...
hicmi dusunulmeden bu kararlar aliniyor...
bize sinirli diyen yonetimde yeri yok diyen bence once kendine baksin ve kararlarini gozden gecirsin...
bu zamana kadar ne kimse hakkinda konustuk nede onu alcaltacak laflar soyledik...
bu tip haksiz kararlar alindigi muddetce isterseniz forumu bastan kurun...
bir ise yaramaz...

merve
10-01-2010, 02:36
Hiç birşey demeyin bırakın takılsınlar kafalarına göre. Forumun bu durumu sessizlik değil bence, böyle gitmesi halinde sessizliğin ne demek olduğuna yöneticiler tanık olur.

unnamed
10-01-2010, 02:41
merve bu hizla giderse zaten...
kendileri kalacaklar...
artik ondan sonra ne yapar bilemem...

Üç mevsim
10-01-2010, 03:59
Arkadaşlar

Bu foruma sade bir üyelikle başladım hiç bir görev istemeden beklemeden çalıştım elimden geleni yaptım. Bunları yaparken de sürekli sorguladım forum yapısını, yöneticilere çattım ceza aldım vs... Yani hiç koyun olmadım bunu bilin diye söylüyorum.

Şu çok net birikiminiz varsa inanın farkedilirsiniz zamanla yani kimse yönetime muhalif, AK Parti'yi eleştiriyor, forumu beğenmiyor gibi şeyler yüzünden hak ettiği görevlerden geri bırakılmaz bundan emin ol. Bazen AK Parti'yi bazen Gülen Hoca cemaatini, bazen Vakit'i bile eleştirdiğim halde burada Başkanlık harici her şeyi yaptım bir buçuk sene kadar... Nihayetinde bu yoğun sanal temponun hayatımı engellediğini görerek ayrıldım.

Gecemi gündüzüme katarak burayı aktif tutmayı çalıştım kendi hayatımdan alıp buraya verdim. Bunları neden söylediğimi birazdan ifade deceğim...

Ve inanın ki burada yönetici olanlar yani üst yöneticiler de ellerinden geleni yapıyorlar...

Burada bir şey anladım bir iş gönüllülük usulüne göre yürüdüğü zaman siz ne kadar gönüllü olursanız olun bir yere kadar oluyor. Ötesi yok...

Şimdi bu forumun profesyonelleşme imkanı da yok onun için tecrübelerimden biliyorum herkes ilk planda eleştirmekten kızmaktan çok katkı yapmaya baksın ve o kadar cididye almasın burada yönetim diye zannettiğini şeyi de hiç gözünüzde büyütmeyin ayrı bir oda var ve gönüllük esasıyla çalışıldığı için çok pasif yani kimse bir yerde yok. Bir öneri getiriyorsunuz 15 gün sonra herkes bir şey demiş oluyor ve illaki de birileri tuhaf kaprislerle karşı çıkıyor... Burada en sevdiğiniz insanlarla bile kavga edebilirsiniz onun için öyle cididye almayın...

Sonra bu sanal işler bir yerde saçma sapan muhabbetleri anlamsız tartışmaları garip çatışmaları kaçınılmaz kılıyor bu internet aleminin ve forumların gerçeği hele siyasi forum olunca da daha çok oluyor.

Bakın burada Gönülden abla gibi bir insan dahi ne kadar yakışıksız durumlarla karşı karşıya kalabiliyor, Nusret gibi iyi biri onunla kavga edebiliyor... Başkan Yalçın abinin bile başına bir sürü abuk subuk şeyler gelmişti... Benim de gelmişti...

Burası sıfırdan başladı bölündü tekrar toparlandı sessizleşti coştu... Yani bunlar normal...

Bugün yönetime kızanlar yarın yönetici olsalar bir şey değişmeyecek çünkü bu ortamda değişemez.

Haklı olabilirsiniz ben ne kadar haklıyken karşımdakine ceza verilmediği ya da cezasının kaldırılmadığı olmuştu. Onun için burada haklıyım haksızım kavgasına girişmek anlamsız. Birinin cezasını daha üst biir kaldırabilir bu onun haklı olduğunu göstermez. Neden yapılmıştır bu küsüp gitmesin arkadaşımzıdır diye... Burada hep böyle oldu çünkü insanları burada tutmak zorundaydık gerçi ben öyle düşünmüyordum ama Yalçın abi karakterindeki sevecenlikten de olsa gerek kimsenin darılmasına küsmesine gitmesine razı olmaz daha önceki Başkan da öyleydi... Burada kalifiye yönetici zor bulunuyor kusura bakmayalım insan olgun olmalı yönetici olmabilmek için...

Size öyle bir şey söyleyeyim ki ne demek istediğimi anlayın. Bu forumun en coşkun zamanlarında aramızdan bir grup yönetimi beğenmeyip kızıp bayrak açtılar neydi burası çok resmiymiş, yönetim yapısı iyi değilmiş vs... Bunlar hep birbirlerine abim kardeşim öyle böyle diyen dsıkı dost kişilerdi... Burada yönetim kötü ya onlar gidip kendileri yönetici olup büyük işler yapacaktılar... Bir zaman sonra ne oldu biliyor musunuz ne olacak aralarında kavga ettiler ve o abiler kurdukları forumda banlandılar üstleri çizildi dostlar kardeşler kavgalaşıp küfürleşip dağıldılar. Böyle işte. Şimdi bakıyorum aralarında kıymetli abilerimiz vardı buraya dönmüşler :-)

Aynı bugün bu sizin heyecanlarınızı biz de yaşadık yönetime karşı konular açmalar dedikodukar kulisler bile yaptık yönetimi düşürecektik...

Diyeceğim o ki saçma sapan şeylerle uğrraşıyorsunuz burası alelade bir forum ve internette gönüllülük esasıyla daha iyisi de olmaz onun için kavga etmeyi bırakın, daha olgun insanlar olun, birbirinizi üzmeyin...

ALmi´
10-01-2010, 11:45
konuyu açan arkadaş yönetimi eleştirmiş,öncelikle yanlış bir durumu hemen üst yönetime şikayet etmeli haksızlık olduğunu gördüğünüzde bunun düzelmesi için elinizden geleni yapmalısınız.

Konuyu açan arkadaş özellikle belirtmiş ''son zamanlarda'' diye.
Ki yazdıklarımda haklı olduğumu ilerleyen yazılarda da bir kez daha anlamış olduk. Forumun en önemli insanlarından bir tanesinin bir sn bile düşünülmeden ban yemesi bunun en açık göstergesidir.
Daha sonradan açıldı açılmasına da o ban, çok da mantıklı sebeplerden banlanmadığı için, buraya senelerini harcayan kişi bir kere haklı olarak kırıldı. Bu kez de yine haklı olarak hesabının silinmesini istedi.
Son zamanlarda bu tür olaylar birkaç kez daha yaşandı. Peki ben bu durumda kimi suçlayacağım? Normal bir üyeyi mi? Bazı yöneticileri mi?

Birçok yönetici bu görevi kendilerinin gönül rızaları ile değil, kendilerine görev verilmesi dolayısıyla bugün yönetici olduklarını yazmışlar.
Bence bu çok da doğru değil. Gönül hatrı için alınan görevler , görev yapanın hiçbir zaman yeterli olamayacağını da çok önceden açıkça belli ettirir.
Forum yönetmenin kolay olmadığını biliyorum. Hele ki o forum siyasi bir forumsa ; bu yüzden birilerinin isteği üzerine değil de , bizzat isteyenin gidip 'ben görevli olmak istiyorum' demesi ile bugün görevlerin verilmesi gerek. Ancak o zaman forumda daimi bir aktiflik, canlılık olabilir.

ALmi´
10-01-2010, 11:51
Bu başlık altında yorumlarını esirgemeyen kardeşlerimizin her duygusu bizler için önemli düşünceleriniz değerlendirecek bizlere katkı sağlayacak kısımları hayata geçirmeye çalışacağız.

Baki sevgiler.

Teşekkürler.

Beylerbeyi
10-01-2010, 12:30
yönetime çok yüklenilmiş. eğer böyle yüklenmekle forumun canlanacağını düşünüyorsanız buyrun devam edin. başlık açılmış herkes düşüncesini belirtmesi gerekirken, öneri getireceğinize yönetime saldırıyorsunuz.

en ufak bişeyde "yok efendim ben gidiyorum", "mesajlarımı silin", "pılımı pırtımı topluyorum hadi eyvallah" deniliyor. aynı partiye gönül vermiş insanlarız ama çok farklı konuları farklı şekilde düşünüyoruz. Yönetim hangi birimizi memnun etsin? aşağı tükürseler sakal yukarı tükürseler bıyık. iki tarafı da memnun etmek için çaba gösteriyorlar ve ben samimiyetlerine inanıyorum.

foruma ilk girdiğimde banlanmıştım. banlayan kişi de meşhur "ban meraklısı bir bayan yöneticiydi" şuan aramızda değil. o banı haketmemiştim ama forumda bulunduğum 3 yılı aşkın süre içerisinde üslubumun bazen çok bozulduğunu, çok gereksiz çıkışlar yaptığımı, bazı üyeleri kırdığımı, hakaret ettiğimi görüyorum. ban yedikten sonra her ne kadar o yöneticinin yaptığı forumu bağlasa da foruma küsmedim, 2 haftalık banımı başka bir yönetici "banı haketmediğim gerekçesiyle" kaldırmıştı. bazı kişilere kırılıp foruma küsmeyin.

Allah yönetimdekilere sabır versin. Bir ara forum oldukça yoğundu ama o dönemde bile bazı sözlere bu denli tahammül edilmiyordu. En ufak bir tartışmada konu kilitleniyordu. Yani birilerimiz çıkıp yöneticilerde Nurcular ağırlıkta diyoruz ama Hocaefendiyle ilgili açılan başlıkta 10-15 sayfa yazı yazabiliyoruz. Hocaefendiye sonsuz hürmet ve saygı duyuyorum yalnız bazı sözlerini tasvip etmiyorum. Hocaefendinin bu sözlerini forumda en sert şekilde eleştirenlerden biri de bendim. hiçbir mesajım kıyıma uğramadı.

yönetimde Nurcular ağırlıkta sözlerinin önüne geçilmesi için benim gibi yobaz olan Akıncı, Hüdaverdi ve Furkanca Bakış kardeşlerimden biri yönetime alınabilir. :) böylece kısmen de olsa denge sağlanır. bu başlık altında öyle mesajlar gördüm ki sanırsın ellerinde beyzbol sopaları, kavgaya gidiyorlar! bu başlık forumun canlanması için üyelerden öneri getirilmesini talep ediyor, yönetime saldırmayı değil.!

EpiVaTeS
10-01-2010, 12:33
yönetime çok yüklenilmiş. eğer böyle yüklenmekle forumun canlanacağını düşünüyorsanız buyrun devam edin. başlık açılmış herkes düşüncesini belirtmesi gerekirken, öneri getireceğinize yönetime saldırıyorsunuz.

en ufak bişeyde "yok efendim ben gidiyorum", "mesajlarımı silin", "pılımı pırtımı topluyorum hadi eyvallah" deniliyor. aynı partiye gönül vermiş insanlarız ama çok farklı konuları farklı şekilde düşünüyoruz. Yönetim hangi birimizi memnun etsin? aşağı tükürseler sakal yukarı tükürseler bıyık. iki tarafı da memnun etmek için çaba gösteriyorlar ve ben samimiyetlerine inanıyorum.

foruma ilk girdiğimde banlanmıştım. banlayan kişi de meşhur "ban meraklısı bir bayan yöneticiydi" şuan aramızda değil. o banı haketmemiştim ama forumda bulunduğum 3 yılı aşkın süre içerisinde üslubumun bazen çok bozulduğunu, çok gereksiz çıkışlar yaptığımı, bazı üyeleri kırdığımı, hakaret ettiğimi görüyorum. ban yedikten sonra her ne kadar o yöneticinin yaptığı forumu bağlasa da foruma küsmedim, 2 haftalık banımı başka bir yönetici "banı haketmediğim gerekçesiyle" kaldırmıştı. bazı kişilere kırılıp foruma küsmeyin.

Allah yönetimdekilere sabır versin. Bir ara forum oldukça yoğundu ama o dönemde bile bazı sözlere bu denli tahammül edilmiyordu. En ufak bir tartışmada konu kilitleniyordu. Yani birilerimiz çıkıp yöneticilerde Nurcular ağırlıkta diyoruz ama Hocaefendiyle ilgili açılan başlıkta 10-15 sayfa yazı yazabiliyoruz. Hocaefendiye sonsuz hürmet ve saygı duyuyorum yalnız bazı sözlerini tasvip etmiyorum. Hocaefendinin bu sözlerini forumda en sert şekilde eleştirenlerden biri de bendim. hiçbir mesajım kıyıma uğramadı.

yönetimde Nurcular ağırlıkta sözlerinin önüne geçilmesi için benim gibi yobaz olan Akıncı, Hüdaverdi ve Furkanca Bakış kardeşlerimden biri yönetime alınabilir. :) böylece kısmen de olsa denge sağlanır. bu başlık altında öyle mesajlar gördüm ki sanırsın ellerinde beyzbol sopaları, kavgaya gidiyorlar! bu başlık forumun canlanması için üyelerden öneri getirilmesini talep ediyor, yönetime saldırmayı değil.!
laf çakma bana olm...
kuralları çiğneyen ben değil yönetim...
yada yöneticilerden biri...
kendini biliyor zaten...
anlatabildim mi...???

Asi_isyankar
10-01-2010, 13:04
ALmi'nin zamanı olursa kendisi de Yönetime alınmalıdır.

Yöneticiler hakimler ve savcılar gibi oldu.
Biri CHP'den biri AKP'den sanki.
Biri ban vuruyor diğeri ban kaldırıyor.
Oysa böyle önemli kararlarda bireysel hareket etmemek gerek.

manifesto
10-01-2010, 23:35
Neyse ki bir istikamet oluşmuş.Yanlız Nusret hocamız emeğin çok olsada böyle ikili tartışmaları aşikardan yapmak doğru değil.İçeride halletmek gerek ama mutlaka halletmek gerek.Yol olur bu ki doğru yapıyorken dahi idare ile memur arkadaşlar da yok yere zan ve haksız eleştiri alır.Forum kullanışlı esasen ancak okadar çok başlık var ki mesajları takip etmek zor.Saysanız belki 50 forum başlığı var..

unnamed
10-01-2010, 23:37
Soruların cevapsız kalmasanın nedeni nedir?

manifesto
10-01-2010, 23:39
Üşemnmedim saydım..tas tamam 100 ana forum başlığımız var .. bu kalabalıktan başka birşey değil..spor forumu açarsın tüm takımlar orada olur tüm sporlar.mizah dersin karikatürler de orada olur vesair..yani 100 ana forum başlığı ne için?

unnamed
10-01-2010, 23:43
Üşemnmedim saydım..tas tamam 100 ana forum başlığımız var .. bu kalabalıktan başka birşey değil..spor forumu açarsın tüm takımlar orada olur tüm sporlar.mizah dersin karikatürler de orada olur vesair..yani 100 ana forum başlığı ne için?
maşaAllah benhur....
bu azim....
bence yorma kendini...

EZEL
10-02-2010, 07:56
:karizmatik: Forumda neyin eksik olduğunu görmek isteyen beni izlemeye devam etsin.;D

ALmi´
10-02-2010, 13:14
Soruların cevapsız kalmasanın nedeni nedir?

Dün Yalçın Karaca ile konuşma fırsatım oldu. Soruların cevapları kısmen de olsa alındı. Dile getirilen tüm sorunlara çözüm bulunacak yakın zamanda inşallah.

unnamed
10-02-2010, 13:52
Dün Yalçın Karaca ile konuşma fırsatım oldu. Soruların cevapları kısmen de olsa alındı. Dile getirilen tüm sorunlara çözüm bulunacak yakın zamanda inşallah.
Kardeşim benim..
önemli olan sadece senin konuşman değil ki...
çıkıp burda sorulara cevap verilmesi herkes için iyi olur...
şahsen görüşülmesi pekte işe yaramaz...

ALmi´
10-02-2010, 13:55
Bence yeterli cevaplar verildi bu konu başlığı altında. Fakat size ve çoğu kişiye göre yeterli gelmediyse o halde yapılsın birer detaylı açıklama daha.

ALmi´
10-17-2010, 14:01
Bu konu açıldığından bu yana dile getirilen istekler kısmen de olsa yavaş yavaş yerine getirildi ve tamamıyla yerine getirileceğinden şüphem de yok..Bu yüzden yöneticilerimize teşekkür ediyorum tekrar tekrar..
Şimdi ise yapılması gereken bu konu başlığı altında da sıkça tekrarlanan isteği gerçekleştirmek..
Başından beri birçoğumuz siyasi bir forumun olmazsa olmazlarından birinin muhalif kişiler olması gerektiğini ifade ettik. İşte söylemek istediklerim bu konu ile alakalı..
Yalnız muhaliflerden kasıt; Zilzal ya da Novek gibileri değil. (zaten zilzal baska nickle ara ara giriyor foruma)
Yani benim isteğim şu iki kişinin muhalifliklerine ihtiyacımız olduğu değil..
Bizlere, maneviyatlarımıza, partimize , başbakanımıza hakaret edenleri zaten burada görmek istemem..

Benim asıl söylemek istediğim şey aslında şu ; Malumunuz bugün bu zamanda adam akıllı, söyledikleri kaale alınacak muhalif bulmak zor. Fakat o istisna konumuna girmeyi hak edecek bir muhalif vardı bir zamanlar forumda.. Redyellow..

Onunla irtibatta olan arkadaşların olduğunu biliyorum. Sizlerden ricam bu konuyu bu yazılanları ve yazdıklarımı birileri kendisine göstersin. Çünkü bizim Onun gibi muhaliflere ihtiyacımız var. Hakaret etmeden, küçümsemeden derdini anlatmaya çalışan muhaliflere ihtiyaç var..
O insanlardan birini bulmuşken, bence bırakmamakta, değerini bilmekte fayda var..
O aklı başında muhalefet soracak bizler cevaplamaya çalışacağız. Ki zaten siyasi forumların amacı da bu değil mi?

Neyse..Kendisinden tekrar aramızda olmasını rica ediyorum hem kendi adıma hem de benimle bu fikri paylaşan arkadaşlar adına..

ALmi´
10-17-2010, 14:48
Evet öyleymiş. Ben de şimdi öğrendim. Ama yok gelecek inşallah , bakıp gitmek olmaz :)

Gönülden
10-17-2010, 14:50
Redyellow ve rizzelli iki arkadaşımızda kırılmış forumu uzaktan takip etme kararı almışlar...
En kısa zamanda yaptıkları protestoyu bitirmelerini temenni ediyorum :)

Mavera
10-17-2010, 14:53
rizzeli nin yoklugu cok büyük bir kayipdir, kendisiyle en kisa zamanda görüsmem gerekiyor..

Asi_isyankar
10-17-2010, 15:01
Redyellow hocamla dün profil mesajı yoluyla hal hatır sorduk birbirimize.
Kendisine bu defa "yazmaya devam et" çağrısında bulunup bu konunun
linkini vereceğim...

Cihannur
10-17-2010, 15:12
Forumun muhalif eksikliği yaşaması değil de, paylaşımda bulunmak isteyenlerin paylaşımda bulunmalarının önlenmemesi önemlidir diye düşünüyorum. AK Partililerin forumu olan AK Parti Forum'da herkes AK Partili olsa bile paylaşım açısından bir sorun yaşanmayacağı kanaatindeyim. AK Parti Forum, AK Partili olmayan kardeşlerimize de açık. AK Parti Forum'da AK Partili olmayan kardeşlerimizin de özgürce paylaşımda bulunacakları ortamı oluşturmalı ve oluşturacağımız o ortamı korumalıyız.

Asi_isyankar
10-28-2010, 12:46
Nihayet forum sayfası iki gün aradan sonra
düştüğü hatalı durumdan kurtuldu.
Bu durum üyeleri siteden soğutuyor.
Alt yapı sağlamlaştırılmalı.

unnamed
10-28-2010, 12:48
sadece o değil....
yine dolu mesajım silinmiş...
geçen gün 70'e varan mesajım silinmişti...
bugün baktım 40 küsürü gitmiş....

_SoN_
10-28-2010, 12:53
Mesajlarla alakalı bir düzenleme yada silme yapılmadı,eminmisiniz mesajlarınızın silindiğine.

Asi_isyankar
10-28-2010, 12:57
Yok mesajlarım silinmemiş benim.
Kimsenin mesajlarının silindiğini de zannetmiyorum.

unnamed
10-28-2010, 13:03
sayın SON,
geçen günde bu şikayetimi dile getirmiştim.
Foruma en son son girdiğimde mesaj sayım 3530 küsürdü, şimdikini siz görüyorsunuz.

_SoN_
10-28-2010, 13:06
sayın SON,
geçen günde bu şikayetimi dile getirmiştim.
Foruma en son son girdiğimde mesaj sayım 3530 küsürdü, şimdikini siz görüyorsunuz.

Yine söylüyorum,bir veri kaybı yaşanmamıştır,eğer sayılardan eminseniz sizin bu sıkıntınızıda araştırayım.en son aldığımız hata ile alakalı araştırma yapılmış ve gerekli düzenlemeler yapılmıştır,bu düzenlemelerin arasında veri kaybına sebep olacak bir durum yoktur.

unnamed
10-28-2010, 13:15
Eminim sayısından...
hatta buna bağlı beğeni gücü sayımda düşmüştür...

unnamed
11-01-2010, 01:33
forumdaki durgunluğun sebebi olarak hastalıklıca yorumlar yapan milli görüşçülerin bölüm sorumlulukları almalarını görüyorum. benide çok defa bırakma noktasında getirmişlerdir. mesela Atatürk konusunda olsun Gülen konularında olsun..bunların ben sağlıklı ve göz açıcı gönül açıcı bir şey paylaştıklarını gördüğümü hatırlamıyorum. AK PARTİ FORUMDA ak partiden başka herşey paylaşılıyor..insan bu forumda ak partiyle şlgili bilgilenmeye geldiğinde sevdiği değerlere dahada saldırıldığını görüyor. ben kaç kere çileden çıktı bu forumda MİLLİ GÖRÜÇÜ BÖLÜM SORUMLULARI YÜZÜNDEN ! bunlar nasıl o konumlara geldiler hangi yeteneklerinden dolayı işte kaçırıyorlar insanları aşırı nefret ediyorum onlardan ama onlaa bırakmamaya çalışyorum bu forumu..bu hastalıktan bu virüslerden bu forum temizlenmelidir.
hipermuhafazkar

konu kilitlendiği için buraya yazmak istedim...
bu forumda senin gibi bir adam yöneticilik yapmışken bu laf çakmalar ne oluyor?
gülüröme milleti kendine...
milli görüşçü adam yönetici olunca laf at, cemmatçi adam olunca sus pus ol...
ya ikisininde hakkını savun yada ortaya çıkıp palalık yapma...
orta yol bellidir...
çıksın millet adaylığını koysun herkes ona göre yönetici olsun..
tepedeki üç beş adamın şahsi düşüncesiyle olmaz bu işler...
böyle ayrılıklar doğar..
.kendileri çok iyi bilir ya...
yönetim özele taşıyoruz konuyu orda tartışacağız...
merak ettiğim nedense o konuların hiç bir zaman cevapları gelmemiştir...
adamlar sayfa açar, emek verirler onlara teşekkür etmek yerine küür eder gibi adamların sayfasını silerler kendi bomboş sayfalarını resmi sayfa olarak gösterirler...
sonra da biz biliyoruz olur....
ya burdakiler forumun ne olduğunu hala çözemediler yada ben hiç birşey bilmiyorum...
orta yolu bu ondan sonra hak hukuktan bahset hiper...

Asi_isyankar
11-01-2010, 13:39
"Son Zamanlarda Forum"
Bazen ağır işleyişi nedeniyle insanı verem ediyor.
Bu durum ne zaman düzeltilecek acaba?

Asi_isyankar
11-02-2010, 23:04
Yönetimden
Kadim Dolunay'ın siteye davet etmesini talep ediyorum...
Kendisinin de burda olmaması önemli bir kayıptır...

Mavera
11-02-2010, 23:05
Yönetimden
Kadim Dolunay'ın siteye davet etmesini talep ediyorum...
Kendisinin de burda olmaması önemli bir kayıptır...

evet, remzi nerelerde acaba..

münih
11-09-2010, 00:38
Evet fscebook a daldı millet ne varsa orada o kadar popüler? ama google baab önlerini kececek gibi haberlede çok ileri gidiyorsun diyor.

Konıu açma konusu ise sınırlama normal olabilir konu açmada forum alanı, trafiği için.
Herkes her ywere yazabilmeli yorumu. Zaten foruma aykırı yazılar yazarlara ait. Forum görevleileride denetliyorlardır gelen konuları. Uygun olmayanları zaten silerler.

Ruh-i zar
11-09-2010, 00:42
Bence de Dolunay Kadim abi gelmeli..

Asi_isyankar
11-12-2010, 20:59
Az önce Furkanca_Bakış kardeşimin imzası dikkatimi çekti.
HiperMahafazakar'dan dolayı mı siteden ayrılma kararı aldı acaba?
Yönetim bize bu konuda bir bilgi verebilir mi?

İntifada
11-12-2010, 21:04
hayır furkan össye hazırlanıyor...

Mavera
11-12-2010, 21:31
Az önce Furkanca_Bakış kardeşimin imzası dikkatimi çekti.
HiperMahafazakar'dan dolayı mı siteden ayrılma kararı aldı acaba?
Yönetim bize bu konuda bir bilgi verebilir mi?

;D;D;D sen furkani taniyamamissin iki gözüm :karizmatik:

RDönmezs
11-27-2010, 23:01
bence yüksek rütbelilerin daha hareketli olması gerekiyor. bende bi zamanlar kendi forumumla uğraşıyordum ben girip bakmazsam hareket getirmezse normal üyeler niye girip birşeyler yapsın ki ?
herkes aynı seviyede yoğunlaşırsa daha neşeli zevkli ortam olur. ama o burada olmaz!!!

Mavera
11-27-2010, 23:07
bence yüksek rütbelilerin daha hareketli olması gerekiyor. bende bi zamanlar kendi forumumla uğraşıyordum ben girip bakmazsam hareket getirmezse normal üyeler niye girip birşeyler yapsın ki ?
herkes aynı seviyede yoğunlaşırsa daha neşeli zevkli ortam olur. ama o burada olmaz!!!

la cömez calisacaksin yok öyle rütbeliler calissin filan suraya bak 3 yildir üyesin mesaj sayina bakarmisin sonrada rütbeliler hareket getirsin diyorsun ;D;D

Asi_isyankar
11-27-2010, 23:14
Hayırdır, site yine ağırlaşmıştı bu akşam?

unnamed
11-27-2010, 23:17

aa rıdvan öyle şey olur mu?
koskaca forum sahibi senin benimle muhattap olur mu?
forumun kirasını o ödüyor..
söz ve karar onda...

AK Üye
11-28-2010, 00:09
Forumda farklı ses duyduklarında direkt sesin menbaına yani sesin sahibinin kişiliğine saldıran insanlar olmasa keşke...
Sadece bir temenni...

Yeri gelmişken söyleyelim dedik...
Mesela; biri hakkımda 'dönek, önce güzel Türkçe sonra MSN dili kullanıyor' demişti...
Bunu yazan yirmi milyon asır düşünsem içinden çıkamayacağım hilaf-ı akıl bu kanıya nasıl varmış, bir de hiç kendine yanılma payı bırakmadan pervasızca şahsım adına değerlendirmede bulunmuştur...

Pes ve hayret...
Daha birçok...
Misal ve mesela...
Mesela...
Misal...

Vesselam...

İntifada
11-28-2010, 00:22
çok kasıyor gençler çok kasıyor...
fatal error görmekten bıktım...
konu açarken 10 dakka bekliyor...
sırf o yüzden konu açmıyorum bazen...

RDönmezs
11-28-2010, 02:12
la cömez calisacaksin yok öyle rütbeliler calissin filan suraya bak 3 yildir üyesin mesaj sayina bakarmisin sonrada rütbeliler hareket getirsin diyorsun ;D;Dçömez mi dediniz siz ???
kelimelere dikkat edelim!
ben çalıştım zamanında kırdılar, beni kıranı bende kırarım.
çiftlik değil burası herkes eşit. ak forum diyoruz emeğin alasını akıttım ama naptılar bi hiç uğruna anlamadan, dinlemeden pervasızca böbürlenerek silip güya yok ettiklerini sandılar.
bu forum öyle zaman olduki baskın yediğinde biz hep burdaydık ama diğerleri yoktu onlar ancak bizim adımızı çizdiler onları ise sevdiler!!! ;)
anlıyormusun?
3 yıldır burdayım eski üyeliğim nerede bi sorsana üstlerine ???
376 üye numaralı RDönmezs ne oldu bi sor bakim ???
mesaj sayısına mı bakılıyor? o zaman eski üyeliğimi git bi gör bak linke tarihine neler yapmışım?
http://www.akpartiforum.com/9679-8226-erzincan-resimler-yemekler-oyunlar-adetlerimiz-8226-9679-t21495.html

İntifada
11-28-2010, 02:14
adam haklı beyler...

Mavera
11-28-2010, 02:15
ridvan seni tanimadigimi saniyorsun :) ben ahmet la seni sevdigimizden takiliyoruz sen bana gecmisini anlatiyorsun, askolsun cok cabuk unutulmusuz :)..
ayni durum bendede var kardesim bende sifirdan basladim bütün mesajlarimiz gitti saglik olsun sonucta herseyin bir dönüsümü vardir.
bu arada cok cabuk unutulduk ya sana cidden askolsun yada ben oldugumumu tahmin etmedin ridvancim ;)

unnamed
11-28-2010, 02:20
adam sonuna kadar haklı...
bu lafların üzerine ancak şapka çıkartılır...

RDönmezs
11-28-2010, 02:23
la cömez calisacaksin yok öyle rütbeliler calissin filan suraya bak 3 yildir üyesin mesaj sayina bakarmisin sonrada rütbeliler hareket getirsin diyorsun ;D;D

ridvan seni tanimadigimi saniyorsun :) ben ahmet la seni sevdigimizden takiliyoruz sen bana gecmisini anlatiyorsun, askolsun cok cabuk unutulmusuz :)..
ayni durum bendede var kardesim bende sifirdan basladim bütün mesajlarimiz gitti saglik olsun sonucta herseyin bir dönüsümü vardir.
bu arada cok cabuk unutulduk ya sana cidden askolsun yada ben oldugumumu tahmin etmedin ridvancim ;)yok tanıdığını biliyorum Ahmet bey abi.
benim bu yapılan durumlara tepkim geçmedi. anlamam ben. takıldığını anladım aynı tarzda cevap verdim.
unutmak yok bende hep eskilerden gidiyorum.
"sağlık olsun" diyemiyorum ben hak etmediğim şekilde çizik attılar ayıbın alasını yaptılar.
biz forumda hareket yapalım her boş vaktimizde girelim bakalım neler oluyor diyerekten forumu basarlar biz bakar taklaşırız ama onlar sadece banlanır bizi ise silip süpürürler.
yakışmıyor hemde hiç.

Mavera
11-28-2010, 02:30
ridvancim eskileri karistirirsak isin icinden cikamayiz kaldiki o önemli sahsiyet burada yok o yüzden arkadan konusmanin anlami yok..
sonucta biz burada birilerinin kari kasi, kari gözü icin girmiyoruz ak parti icin giriyoruz o halde böyle gel, gitler olur..
sonucta asagi yukari 3 yildir kesintili buradayiz bu tür kisisel egolarini, parti menfaatlerinden önde tutan insanlar olmustur, olacakdir..
senide anliyorum bütün mesajlarin, bütün emeklerin silinmis ayni sekilde benimde öyle oldu bende yeniden üyelik aldim, yazdigim binlerce mesaj gitti ama aslinda hic gocunmadim bence bu yeni bir baslangicti, yeni bir milatti.
bu acidan seninde yeni bir baslangic adina 0 dan baslaman güzeldir kardesim eskiyi karistirmak yerine gelecege bakmak en güzelidir..
bizimde hatalarimiz oldu, olacakdirda bu forum belki birilerinin tapulu mali olabilir ama ak parti aslla o halde biz forum icin degil ak parti icin burdayiz..
bu acidan ben kendi adima "birak daginik kalsin" prensibimine sahibim yani hersey olacagina varir diyenlerdenim güzel kardesim ;)

RDönmezs
11-28-2010, 02:36
ridvancim eskileri karistirirsak isin icinden cikamayiz kaldiki o önemli sahsiyet burada yok o yüzden arkadan konusmanin anlami yok..
sonucta biz burada birilerinin kari kasi, kari gözü icin girmiyoruz ak parti icin giriyoruz o halde böyle gel, gitler olur..
sonucta asagi yukari 3 yildir kesintili buradayiz bu tür kisisel egolarini, parti menfaatlerinden önde tutan insanlar olmustur, olacakdir..
senide anliyorum bütün mesajlarin, bütün emeklerin silinmis ayni sekilde benimde öyle oldu bende yeniden üyelik aldim, yazdigim binlerce mesaj gitti ama aslinda hic gocunmadim bence bu yeni bir baslangicti, yeni bir milatti.
bu acidan seninde yeni bir baslangic adina 0 dan baslaman güzeldir kardesim eskiyi karistirmak yerine gelecege bakmak en güzelidir..
bizimde hatalarimiz oldu, olacakdirda bu forum belki birilerinin tapulu mali olabilir ama ak parti aslla o halde biz forum icin degil ak parti icin burdayiz..
bu acidan ben kendi adima "birak daginik kalsin" prensibimine sahibim yani hersey olacagina varir diyenlerdenim güzel kardesim ;)Beni artık olanlar zerre miktar ilgilendirmiyor!
Ben eskilerden çok sevdiğim görüştüğüm dostlarım arkadaşlarım için burdayım.
Yok ben arkadan konuşmuyorum, yazıyorum işte buraya gören görsün! Yanlışım yok fazlam var. Haklıysam konuşurum susmam!
Parti için giriyoruz demişsinde bu yapılan hal ve hareketler parti görüntüsüne hiç yakışmıyor!
Her neyse isteyen istediğini yapsın!
Dostlarıma, arkadaşlarıma selamlar, herkesede iyi forumlar.

unnamed
11-28-2010, 02:40
bu acidan ben kendi adima "birak daginik kalsin" prensibimine sahibim yani hersey olacagina varir diyenlerdenim güzel kardesim ;)
iyide ağabey...
dün yapılan bugünde yapılır farketmez ki...
zihniyet aynı olduktan sonra...
bizi buraya bağlayan şey başta siyasi düşüncemiz...
ama forumda sadece sityaset yapmıyoruz kurduğumuz dostluklarda var..
bunlara tüm forum şahit...
yarın öbür gün tepedeki bir adam her an seni gönderebilir..
yakın zamanda da yaşadık bunu hatırlarsan...
dava için ben bu forumda iki dakka durmam...
bu forum çünkü dava forumu değil...
toplasan şu forumda iki elin parmak sayısını geçmeyecek dava adamı var..
ya diğerleri....
şu üst yönetimdekiler(tenzih ettiğim birkaç kişi var) bir dökülsün bakalım, kim reelde destek oluyor partisine?
öyle kişiler tanıdım ki bu forumda, reelde ilçesindeki parti binasını bilmiyor..
sonra bana dava adamlığı şuuru öğretiyor...
burda gelip ahkam kesmekle dava adamlığı olmuyor...
kimse kusura bakmasın...

Mavera
11-28-2010, 02:43
bence kendini nasil mutlu ediyorsan, nasil izah edebiliyorsan öyle takil.. sonucta hersey olacagina varir..
bazi tabulari yikmak malesef zordur o halde zamana birakmak gerekir yok yine degisen birsey yoksa gözardi etmek en iyisidir..
herkes birseyler icin bu foruma giriyor mesela ben hic kimse icin girmiyorum sadece güncel konularda fikir alisverisi yapmak icin sonucta forum gibi buradaki arkadaslarda sanal ve ister istemez sanal bir yere kadardir ve zamaninda ciddiye alma hatasini yapip yeterince hayal kirikligina ugradik.
ama senin ve diger arkadaslar icin bir arti var sizler istanbulda ikamet ediyorsunuz mesafeler yakin sanali, gercege dönüstürebiliyor güzel bulusmalar yapabiliyorsunuz acikcasi bundan sonrasida olsa olsa teferruat olur..

RDönmezs
11-28-2010, 02:45
iyide ağabey...
ya diğerleri....
şu üst yönetimdekiler(tenzih ettiğim birkaç kişi var) bir dökülsün bakalım, kim reelde destek oluyor partisine?
öyle kişiler tanıdım ki bu forumda, reelde ilçesindeki parti binasını bilmiyor..
kimse kusura bakmasın...
Bende bunu demek istiyorum!
Ancak kuru gürültü başka birşey yok!
neyse onlar hancı, biz yolcuyuz! :güzel:

Mavera
11-28-2010, 02:47
iyide ağabey...
ya diğerleri....
kimse kusura bakmasın...

sana birsey diyeyim o tepedekinden kastin kimdir ama o dahil kimse umrumda degil yani ben buraya birilerine yaranmak, birilerinin hosuna gidecek seyler yazmak icin girmiyorum..
buraya giris amacim tamamen siyasidir o halde birilerinin keyfine göre hareket etme veya üslubumuda degistirme durumum asla olmadi, olmazda kadiki bu tutum sendede mevcut yani umursamazlik, dogru bildigini söylemek olmasi gerekende budur..
neden dersen sanalda bile bir insan ilkeli, prensibli olamiyorsa reelde pisirigin önde gidenidir..
acikcasi kisilerin foruma neden girdigi pek umrumda degil umrumda olan benim neden girdigim ve beklentilerimin karsilanip, karsilanmadigidir.

unnamed
11-28-2010, 02:52
sana birsey diyeyim o tepedekinden kastin kimdir ama o dahil kimse umrumda degil yani ben buraya birilerine yaranmak, birilerinin hosuna gidecek seyler yazmak icin girmiyorum..
buraya giris amacim tamamen siyasidir o halde birilerinin keyfine göre hareket etme veya üslubumuda degistirme durumum asla olmadi, olmazda kadiki bu tutum sendede mevcut yani umursamazlik, dogru bildigini söylemek olmasi gerekende budur..
neden dersen sanalda bile bir insan ilkeli, prensibli olamiyorsa reelde pisirigin önde gidenidir..
acikcasi kisilerin foruma neden girdigi pek umrumda degil umrumda olan benim neden girdigim ve beklentilerimin karsilanip, karsilanmadigidir.

açıkça söylemem gerekir ki o kastettiğim kişiler(3 kişi) arasında sen yoksun ağabey...
onlar bu yazıyı okuduklarında kendileri anlarlar...
eyvallah..
benim asıl demek istediğim, dava diyoruz ya sürekli, o yüzden birşeyler sürekli gözüme batıyor..
yoksa kimin neden girip ne yaptığı benide ırgalamaz...

Mavera
11-28-2010, 02:58
haci suda bir gercek kabul edelim ki ak partide tam anlamiyla dava bilinci yerlesmedi bu sadece bu forumda degil teskilatlardada öyle ben mesela benim ilcemin teskilatini biliyorum ne kadar yiyici var ak partide o teskilata ilk ve son gidisim..
yani parti üzerinden rant elde etmeye calisanlar teskilatlari kaplamis durumda buda dava bilincini yerle bir ediyor o cok laf ettigimiz milli görüscülerde bile dava bilinci üst seviyede..
malesef teskiatlar olarak basbakanimizin hizina ayak uyduramiyoruz bakin facebook gibi bir iletisim agi var ama chp liler tarafindan ele gecirilmis, ak parti sayfalari kapatiliyor neden cünkü örgütlenme yok, calisma yok sadece secimlerden sonra basarilariyla övünme var..

Mavera
11-28-2010, 02:58
haci suda bir gercek kabul edelim ki ak partide tam anlamiyla dava bilinci yerlesmedi bu sadece bu forumda degil teskilatlardada öyle ben mesela benim ilcemin teskilatini biliyorum ne kadar yiyici var ak partide o teskilata ilk ve son gidisim..
yani parti üzerinden rant elde etmeye calisanlar teskilatlari kaplamis durumda buda dava bilincini yerle bir ediyor o cok laf ettigimiz milli görüscülerde bile dava bilinci üst seviyede..
malesef teskiatlar olarak basbakanimizin hizina ayak uyduramiyoruz bakin facebook gibi bir iletisim agi var ama chp liler tarafindan ele gecirilmis, ak parti sayfalari kapatiliyor neden cünkü örgütlenme yok, calisma yok sadece secimlerden sonra basarilariyla övünme var..

unnamed
11-28-2010, 03:11

ağabey belki güzel birşey değil ama, siyaset dediğimiz iş zaten şirket işi..
tamamen şirket olarak görün siyaseti...

ki içimde kalmasın ve kimsenin üzerinde şüphe bırakmamak adına şu üst yönetimi açayım...
Yalçın başkanım ve Ak_kelebek hariç diğer üst yönetimin dava bilincinden süpheliyim...
şurda bir hafta kadar önce yönetimdeydim...
_son_ orda hakaret edeni şöyle yapacaz yada böyle yapacaz diye söylerken, bizide lafın ucunda iğnlerken, bizde kalktık al o zaman yetkiyi dedik ki, son tamamıyla yönetimle alakası olmayan ve sadece teknik ebine bakan bir arkadaş olması hasabiyle yetki alma gibi bir yetkisi yokken aldı yetkimizi...
biz al dediğimizde yönetimin görüş bildirir dedi, hiper bilmem neyin küfür ettiği akşam yetkimizi aldı...(yetkisiz olmasına rağmen)
hiç önemli değil alsın...
ama zamanlama çok gözüme battı...
aynı konuyu gönülden de yapmıştı...
hatırlarsınız Nusret'i banlamıştı..
ki senelerini foruma vermiş bir adam...
o yüzden gecelerimizi baskın gelemsin, forum için ne yaparız diye forumda öldürürken, şimdi sadece ne diyorum ağabey biliyormusun sevdiğim bir kaç kişi olmasa uğramam...
beni ilgilendirmez...
ne halleri varsa görsünler...

Hüdaverdi
11-28-2010, 10:24
Ne olmuş foruma ;D
Bişey olduğu yok ama şöyle en azından aktif yeni 10 üye gelse harika olur.
Bu yüzden aramıza yeni katılan,özellikle yeni katılıp ilk 3 gün gibi bir sürede aktif olanlara sıcak davranmamız lazım forumdan soğup gitmemeleri için.
Hemen ilişki kurmak lazım,sohbet konsusunda muhabeet etmek gerekir fazla sıkmadan kişileri.Güzel tata bırakmak lazım.
Malum soğuk olur ilk üye,bakar 'aa bunlar kendi aralarında raks olmuş aralarına almazlar' diyip yol tutar gider.
Bu arada raks olmak ne demekse içimden geldi yazdım kötü bişey değildir umarım :w:

_SoN_
11-28-2010, 13:24
ağabey belki güzel birşey değil ama, siyaset dediğimiz iş zaten şirket işi..
tamamen şirket olarak görün siyaseti...

ki içimde kalmasın ve kimsenin üzerinde şüphe bırakmamak adına şu üst yönetimi açayım...
Yalçın başkanım ve Ak_kelebek hariç diğer üst yönetimin dava bilincinden süpheliyim...
şurda bir hafta kadar önce yönetimdeydim...
_son_ orda hakaret edeni şöyle yapacaz yada böyle yapacaz diye söylerken, bizide lafın ucunda iğnlerken, bizde kalktık al o zaman yetkiyi dedik ki, son tamamıyla yönetimle alakası olmayan ve sadece teknik ebine bakan bir arkadaş olması hasabiyle yetki alma gibi bir yetkisi yokken aldı yetkimizi...
biz al dediğimizde yönetimin görüş bildirir dedi, hiper bilmem neyin küfür ettiği akşam yetkimizi aldı...(yetkisiz olmasına rağmen)
hiç önemli değil alsın...
ama zamanlama çok gözüme battı...
aynı konuyu gönülden de yapmıştı...
hatırlarsınız Nusret'i banlamıştı..
ki senelerini foruma vermiş bir adam...
o yüzden gecelerimizi baskın gelemsin, forum için ne yaparız diye forumda öldürürken, şimdi sadece ne diyorum ağabey biliyormusun sevdiğim bir kaç kişi olmasa uğramam...
beni ilgilendirmez...
ne halleri varsa görsünler...

Şu yönetimde tek dava adamı sen vardın senide görevden almışız,gerisi tırıvırı !

_son_ teknik görevliymiş yetkisi olmadığı halde görevden almışmış!

Yahu sen baştan sona kadar kendinle çelişiyorsun,_son_ madem teknik görevliydi,başka yetkisi yoktuda neden al beni görevden istişareyi bekleme diye mesaj attın ?

Bu forumda benim yetkimi ve ne iş yapcağımı sorgulamaklamı dava adamlığı yapacaksın,bu şekildemi kendinin dava adamı olduğunu bizimde boş işlerle uğraştığımızı iddaa edeceksin.

Madem yetkilerimi biliyorsun ve aştığımı düşünüyorsunda neden şikayet etmedin,gereğinin yapılmasını istemedin,forumda şikayet bölümü yokmudur ?

Bu anlam karmaşasına son vermek için yazayım,yöneticilik yaptığım yerde yetki tartışmasının yapıldığı bir ortamda çalışmam.Burada görevi kabul etmemin tek nedeni,yetki sınırlamamın olmamasıdır.Forumda olağan üstü her durumda her konuda yetki sahibi olduğumu ve yaptığım her işlemi üst yönetim adına yaptığımı bilmenizi isterim.

Forum son zamanların en iyi yönetimine ve düzenine doğru gitmektedir.Bunun aksini iddaa edenler somut delillerle şikayette bulunabilirler.Gereğini yaparız.

İntifada
11-28-2010, 13:36
Ne olmuş foruma ;D
Bişey olduğu yok ama şöyle en azından aktif yeni 10 üye gelse harika olur.
Bu yüzden aramıza yeni katılan,özellikle yeni katılıp ilk 3 gün gibi bir sürede aktif olanlara sıcak davranmamız lazım forumdan soğup gitmemeleri için.
Hemen ilişki kurmak lazım,sohbet konsusunda muhabeet etmek gerekir fazla sıkmadan kişileri.Güzel tata bırakmak lazım.
Malum soğuk olur ilk üye,bakar 'aa bunlar kendi aralarında raks olmuş aralarına almazlar' diyip yol tutar gider.
Bu arada raks olmak ne demekse içimden geldi yazdım kötü bişey değildir umarım :w:

raks ne la...

İntifada
11-28-2010, 13:37
çok kasıyor gençler çok kasıyor...
fatal error görmekten bıktım...
konu açarken 10 dakka bekliyor...
sırf o yüzden konu açmıyorum bazen...

şu konuyu neye bağlayacağız teknik ekip...

_SoN_
11-28-2010, 13:42
forumda belli aralıklarda sunucu yavaşlıyodu,dün bu konu ile ilgili çalışma yaptık,bugün yine hata ve aşırı ağırlık oldumu?

İntifada
11-28-2010, 13:46
hak yemeyelim 1 saat falan oldu açalı kasma problemi yaşamıyorum şu an...

EZEL
11-28-2010, 14:06
Forumda muhalafete izin vermeliyiz forumda muhalafet eksikliği var diyenlerin bile ben muhalif kişiler geldiğinde onları alaycı ve dışlayıcı şekilde taciz ettiklerini gördüm bu olmamalı . Forumu yönetici alımı tepeden olmamalı yönetici olmak isteyen konu açar forum üyeleri değerlendirmede bulunur üyeler bakar o kişi o bölümde aktifmi forumdaki üslubu nasıl diye ona göre destekler üyelerin verdiği desteğe görede üst yöneticiler o kişiyi o göreve atar kısacası bütün yöneticiler yeniden üyeler tarafından seçilsin .
Her forumu ayakta tutan manotonluğu önleyen bölümler vardır bunlar geyik - komik resim ve komik karikatürler gibi eğlence bölümleridir bu bölümlere önem verilmelidir . Forumda bazı bölümlerde günlük konu limiti getirilmelidir bu şekilde diğer üyelere katılımcı olabileceği alan bırakılmış olur .
Forumdan üyeler gönderilmemelidir . Bazı yöneticiler kişisel hırsları yüzünden üyelerin mesajlarını silmekde bazıları ise üyeleri forumdan uzaklaştırmakdadır bunlar olmamalıdır küçük düşünüp üyeleri forumdan soğutmamalıyız .

Forumda yenilikler yapılmalıdır mesala muhalafetin partimiz aleyhindeki bir iddiaya veya attığı iftiraya en güzel cevap verme yarışması gibi değişik yarışmalar düzenlenebilir .
Forumumuzunda reklamının yapıldığı siyasi videoları paylaşım sitelerinde paylaşmalıyız fakat bu videoları hazırlayan arkadaşlarada şu önerim olacak üyelerdende fikir ve destek alsınlar hazırlayacağı video tarzını konu olarak açsınlar üyelerde resim ve grafik ve fikir ile destekde bulunsun bu onların işlerini kolaylaştıracaktır .
Forumumuz üyelerini başka forumlara kaptırmakdadır bunu engellemeliyiz .

Asi_isyankar
11-28-2010, 14:08
Ezel kardeşim güzel fikirlerde bulunmuş...

onurcan
11-28-2010, 14:11
ARKADAŞLAR BİR KAÇ KELİME BENDE YAZMAK İSTEDİM FORUM HAKKINDA BENİ BİR ÇOĞUNUZ TANIMAZ AK PARTİLİ BİRİ OLARAK UZUN YILLAR SİYASETTE UĞRAŞMIŞ BİRİ OLARAK GÖRDÜĞÜM BAZI DURUMLARI SÖYLE ANLATAYIM. PARTİMİZ 8 YILLIK BİR TARİHİ 7 YILLIK İKTİDAR OLAN HER KESİMDEN İNSANLARIN OLDUĞU GENEL BİR PORTREDİR .PARTİMİZİ AYAKTA TUTMAK VE İLERİ TAŞIMAK GÖNÜL VEREN İNSANLARLA OLUR FORUMLAR BAZI OLUŞUMLAR BİRÇOK SİTELER VARDİR BUNLAR PARTİMİZİ SEVEN GÖNÜL VEREN SİZİN GİBİ ZAMANINI VEREN DEĞERLİ İNSANLAR TARAFINDAN YAPILMAKTADIR..
FAKAT İNSANLAR FARKLI ÖZELLİKLER TAŞIRLAR BU FORUMDADA OLDUĞU GİBİ BUNLAR ZENGİNLİKTİR ÖNEMLİ OLAN BİRBİRİMİZLE OLAN SEVGİ MUHABBETİ FORUMUN AMACI DOĞRULTUSUNDA DEĞERLENDİRMEKTİR..
HİÇ BİR OLUŞUM AMACINA UYGUN HAREKET ETMEZSE BİTMEYE MAHKUMDUR. BUNUN ÖRNEKLERİ ÇOKTUR AMACINA UYGUNLUK DEMEK AK PARTİ İLE İLGİLİ , YAPILANLAR, YAPACAK OLDUKLARI,HEDEFLER, YAPILMASI GEREKENLER, DÜNYA KONJOKTÖRÜNDEKİ YERİ,HALKIN İSTEKLERİ,V.S. BUNLARLA İLGİLİ GÖRÜŞLER YAZILAR TARTIŞMALAR YÖNÜNDE OLMALIDIR FORUMU SÜREKLİ TAKİP EDEN BİRİSİ OLARAK BAZI TARTIŞMALARI BURAYA TAŞIMAMAK MODLAR KENDİ ODALARINDA HALETMELRİ DAHA UYGUN OLANIDIR BEN ÇOK FAZLA YORUM YAZMAM AMA TAKİP EDERİM FORUMDA EN ÖNEMLİ AR-GE ÇALIŞMASI YAPARAK SÜREKLİ GÜNCEL KONULAR ÜRETİLMELİ .. BAZI FORUMU KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE KURALLAR KESİN OLMALI FORUMA AMACI DIŞINDA YAZI VE TARTIŞMALARA İZİN VERİLMEMELİDİR FORUM BU ŞEKİLDE AYAKTA DURABİLSİN
FORUMDA EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN İNSANLARSA ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM BİZLER AYNI DAVA İNSANLARIYIZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ OLDUĞU SÜRECE BİZİ VE PARTİMİZİ KİMSE YIPRATAMAYACAKTIR....

EpiVaTeS
11-28-2010, 15:37
Şunu söylemek istiyorum...
Saadet konularından artık gına geldi...
Saadet partisi bölümünü kapatalım...
Yeter zaten bir ton konu var...
Sayfayı açıyorum 50 tane konunun 15'i saadet partili...
Çok seven Saadet partisini gider MGF'de açar...

ALmi´
11-28-2010, 16:22
Forum son zamanların en iyi yönetimine ve düzenine doğru gitmektedir.Bunun aksini iddaa edenler somut delillerle şikayette bulunabilirler.Gereğini yaparız.

Kesinlikle katılıyorum. Birkaç ay öncesi ile bugün arasında olumlu anlamda fark olmadığını kimse söyleyemez.

Ara sıra bazı nedenlerden bir süreliğine burada bulunamayan yöneticiler olsa da bu durumun abartılacak bir şey olmadığını düşünüyorum.

Herkes görüşlerini, düşüncelerini yazmaya devam etsin bu başlık altında. Emin olun yazdığınız hiçbir şey artık boşa gitmiyor.

CeVHeR
11-28-2010, 16:25
Kimse yoğurdum ekşi demez :)

El Emin
11-28-2010, 17:30
Ezel'in fikirleri güzel fakat yollama konusuna katılmıyorum.
Foruma girip edepten forum kurallarından bihaber şekilde hareket edenler elbette gönderilmeli.
Malum burası siyasi forum dingonun ahırı değil.
İnsanlar edebince davranmalı.Davranamayanlar uyarılır ikaz edilir olmuyorsa en sonda tabi ki gönderilir.
Yoksa forum alır başını gider.

ALmi´
11-28-2010, 17:46
Kimse yoğurdum ekşi demez :)

Valla ben bu konuyu açarken başta yöneticiler, sonra da birçok üyemiz forumun eksiklikleri olduğunu, birtakım yanlış uygulamaların gerçekleştiğini ve buna çözüm bulunulmasını dile getirmişlerdi..

O günden bugüne forumun tamamen düzeldiğini, a'dan z'ye her anlamda geliştiğini zaten ne sizin ne bizim hiçkimsenin iddia edemeyip söyleyemeyeceği gibi ;
bu konuyu açtığımız günden bugüne baktığımızda forumda hiçbir şekilde bir düzelme, iyiye gitme gibi bir tablonun olmadığını da yine aynı şekilde iddia etmek büyük haksızlık olur.
Yani bazen birilerinin hakkını da teslim etmeli insan tarafsızca..

Kısaca ; yeri geldiği zaman o yoğurdun ekşi olduğunu da çekinmeden yüksek sesle ifade eden etti zaten burada zamanında, yine bir problem olsa yine aynı tepki ortaya konulur muhakkak yöneticiler ya da herhangi bir üye tarafından... Bundan şüpheniz olmasın... :)

Fırat
11-28-2010, 17:53
Son durum nedir kardeşlik?

İntifada
11-28-2010, 17:55
valla bir bilsem kardeşlik...

CeVHeR
11-28-2010, 17:56
Forumun son karar mercisinin kim olduğunu öğrenebilirmiyiz acaba...

unnamed
11-28-2010, 19:21
Şu yönetimde tek dava adamı sen vardın senide görevden almışız,gerisi tırıvırı !

Yahu sen baştan sona kadar kendinle çelişiyorsun,_son_ madem teknik görevliydi,başka yetkisi yoktuda neden al beni görevden istişareyi bekleme diye mesaj attın ?

Bu forumda benim yetkimi ve ne iş yapcağımı sorgulamaklamı dava adamlığı yapacaksın,bu şekildemi kendinin dava adamı olduğunu bizimde boş işlerle uğraştığımızı iddaa edeceksin.

Madem yetkilerimi biliyorsun ve aştığımı düşünüyorsunda neden şikayet etmedin,gereğinin yapılmasını istemedin,forumda şikayet bölümü yokmudur ?

Bu anlam karmaşasına son vermek için yazayım,yöneticilik yaptığım yerde yetki tartışmasının yapıldığı bir ortamda çalışmam.Burada görevi kabul etmemin tek nedeni,yetki sınırlamamın olmamasıdır.Forumda olağan üstü her durumda her konuda yetki sahibi olduğumu ve yaptığım her işlemi üst yönetim adına yaptığımı bilmenizi isterim.

birincisi doğru konuş, alaylı şekilde yazarsan aynı yazdığın tavırda sana yazarım..
orda milleti asarım keserim derken güzeldi, senin lafının altında kalmaktansa bu forumdan giderim daha iyi...
yerinizi ve kim olduğunuzu iyi belleyin...
şikayet etmedim mi?
bu konu hakkında konu açılmadı?
gelip o konuyu kitleyen yine sen olmadın mı?
farkındaysan benim yetki gibi bir egom yok, zamanlama için soruyorum?
başka günmü kalmadıda o gün aldın?
nerde istişare?
3 kafadar birleşip istişare yapmışsın...
forum neye göre en iyi yönetim kadrosuna kavuşuyor?
köörler sağırlar birbirini ağırlar..
hadi bakalım...

EZEL
11-28-2010, 19:28

QForum son zamanların en iyi yönetimine ve düzenine doğru gitmektedir.Bunun aksini iddaa edenler somut delillerle şikayette bulunabilirler.Gereğini yaparız.
Evet forum son zamanların en iyi yönetimine ve düzenine gitmektedir bu yüzden forum ölüyor görmüyorsunuz ?

unnamed
11-28-2010, 19:31
Evet forum son zamanların en iyi yönetimine ve düzenine gitmektedir bu yüzden forum ölüyor görmüyorsunuz
çok iyi yönetim var...
zamanında yapılanın aynısı yapılacak..
kafadarlar birleşip açacaklar forum...
kim kalacak o zaman merak ediyorum...
artık yönetim birbirlerinin mesajlarını düzenler siler...
birbirlerini banlarlar...

Mavera
11-28-2010, 19:34
Forumun son karar mercisinin kim olduğunu öğrenebilirmiyiz acaba...

nusret kardesim meragimi mazur gör sen uzun süre yönetimde yer aldin bu soruyu sen bilmiyorsan biz nereden bilelim :)

CeVHeR
11-28-2010, 19:38

.

Şimdi Son arkadaşım bu kadar şartlarına rağmen sana bu yetkiler verilmiş ise bize bu hakları hak etmeni gerektirecek meziyetlerini bilmek isteriz...
Seni bu forumda doğru dürüst tanıyan fazla insan yoktur...
Bize bu kadar hak talep etmeni gerektirecek özelliklerini bir sayarmısın, bizde emek verdiğimiz bu forumda en yetkili mercinin kim olduğunu tanıyalım ve bizde karar verip ona göre hareket edelim, acaba gerçekten bu kadar yetkiyi hakediyormusun...

CeVHeR
11-28-2010, 19:41
nusret kardesim meragimi mazur gör sen uzun süre yönetimde yer aldin bu soruyu sen bilmiyorsan biz nereden bilelim :)

Ben yönetimde yer aldım ama sayfalardır yönetimin eskisi ile hiçbir alakasının kalmadığı söyleniyor. Yani benden sonra yönetim değişmiş ve zaten benim zamanımdaki yetkili merci artık yetkili olmadığını söyledi. Bende takıldığım ve emek verdiğim forumda yetkili mercinin kin olduğunu, hangi vasıflarla bu yetkilerle donatıldığını ve kime sorarak bu kadar yetki verildiğini sormayı kendime bir hak görüyorum...

NûN
11-28-2010, 19:45
Arkadaşlar, rahat olun. Küfür olmadıkça kimse banlanmaz.
Eskiden neler oldu bilmiyorum; ama artık burada kimse kolay banlanamıyor, banlamak taraftarı değiliz.
Sadece bir çoğunuz isterse bir kişi hakkında banlanmasını; ya bir seferliğine uzaklaştırma cezası alır ya da süresiz uzaklaştırılır.

Kolay kolay insan silinmez.

zihniyet aynı olduktan sonra... Zihniyet aynı olduktan sonra derken arkadaşlar, insafa geliniz. Zihniyet dediğiniz çok çok karşınıza çıkan ben varımdır, Yalçın Başkan var, Gönülden var, Son var, Akkelebek var vs.
Hangimiz şu âna kadar bir üyeyi kökünden sildik. Süresiz uzaklaştırıldı bir üye?
Hipermuhafazakar'a uygulandı bu hiç istemediğim hâlde, ama o da bazen işi sarpa sardırıyor, mecbur kalındı desem yeridir. Ve birçok kişi istedi gitmesini, yönetim istemedi tek.

Ayrıca unutmayalım ki; Uzaklaştırma ve banlamayı aynı kefeye koyamayız, ikisi çok farklı şeyler.

unnamed
11-28-2010, 19:48
Arkadaşlar, rahat olun. Küfür olmadıkça kimse banlanmaz.
Eskiden neler oldu bilmiyorum; ama artık burada kimse kolay banlanamıyor, banlamak taraftarı değiliz.
Sadece bir çoğunuz isterse bir kişi hakkında banlanmasını; ya bir seferliğine uzaklaştırma cezası alır ya da süresiz uzaklaştırılır.

Kolay kolay insan silinmez.

Zihniyet aynı olduktan sonra derken arkadaşlar, insafa geliniz. Zihniyet dediğiniz çok çok karşınıza çıkan ben varımdır, Yalçın Başkan var, Gönülden var, Son var, Akkelebek var vs.
Hangimiz şu âna kadar bir üyeyi kökünden sildik. Süresiz uzaklaştırıldı bir üye?
Hipermuhafazakar'a uygulandı bu hiç istemediğim hâlde, ama o da bazen işi sarpa sardırıyor, mecbur kalındı desem yeridir. Ve birçok kişi istedi gitmesini, yönetim istemedi tek.

Ayrıca unutmayalım ki; Uzaklaştırma ve banlamayı aynı kefeye koyamayız, ikisi çok farklı şeyler.
nun o herifi göndermeyip ne yapcaktınız...
göndermek istemedik diyorsunuz birde ayıptır..
burda ana avrat sövecek...
göndermeye üzüldüm diyeceksiniz...
yazıklar olsun...

CeVHeR
11-28-2010, 19:51
Hiper muhafazakar bu forumda provakatif muhalif olmayıpda çetrefilli küfür eden ve hemde yine muhalif olmayan birine küfür eden ilk ve tek üyedir. Ve daha önce defalarca ceza almıştır. Ve diyorsunuz ki yönetim banlanmasını istemedi.
Nun bence bu konuda çok yanlışsınız...

NûN
11-28-2010, 19:55
çok iyi yönetim var...
zamanında yapılanın aynısı yapılacak..
kafadarlar birleşip açacaklar forum...
kim kalacak o zaman merak ediyorum...
artık yönetim birbirlerinin mesajlarını düzenler siler...
birbirlerini banlarlar...
Evet, kimse alınmasın ama birleşip karşı forum açan kafadarlar, birbir bu foruma geldi tekrar =D
Yalan mı ha yalan mı? =D
Bence kim kalacakı bir tarafa bırakıp tekrar forum hakkında neler yapılabilir konusuna odaklanalım :)

unnamed
11-28-2010, 19:59
Evet, kimse alınmasın ama birleşip karşı forum açan kafadarlar, birbir bu foruma geldi tekrar =D
Yalan mı ha yalan mı? =D
Bence kim kalacakı bir tarafa bırakıp tekrar forum hakkında neler yapılabilir konusuna odaklanalım :)
kimler geldi?
söylede bilelim?
dataların silindiği günü çok iyi hatırlıyorum...
bana öğretmeyin bu forumu...
ne kadar pisliklerin döndüğünü bu forumda en iyi bilenlerdenim...

CeVHeR
11-28-2010, 20:01
Yalan mı ha yalan mı? =D

Bu çok tartışılacak bir konu ;)
Birbir foruma geldi tekrar!!! kimse üstüne alınmasın diyorsun ama hem söyleyiş tarzın ile hemde cümle itibari ile cevap hakkı doğuruyorsun. Neyse bunu tartışmayalım şimdi...
Ama gerekirse konuşuruz...
Ben karşı forum açanlardan değilim ama sonradan ona katılanlardanım ve sebepler ve sonuçların şu anki durum ile uzaktan yada yaskından zerre alakası yok. Alakasız laflar etmeyelim mümkünse ;)

NûN
11-28-2010, 20:01
Yazıklar olsun çekenler, yazıktır, dönün dönün tekrar okuyun yazdığımı.

Yönetim istemedi demedim, ben istemedim dedim (hiç istemediğim hâlde diye yazdım), evet bazen ne dediğini bilmeyen birisi hâline geliyor, bazen de çok sakin oluyordu!! Ben istemedim. Kişiseldir istememezlik!! Yani yazıya görmek istediğinizle mi bakıyorsunuz anlamadım?
Ayrıca yönetim istemedi demedim! Yönetim istemedi tek!! dedim.

Karşılıklı madem herşey, ben de diyorum, yazıklar olsun.

CeVHeR
11-28-2010, 20:05
Yönetim istemedi tek!! dedim.

Bu ne demek...
Ve birçok kişi istedi gitmesini, yönetim istemedi tek.

Benim buradan anladığım herkes istedi ama yönetim istemedi. Ha yanlışsam söyle...
Bu arada seninde istememeni aklım almıyor. Aynı küfürü sana etse idi fikirlerin aynı olurmuydu...
Amacım kimseyi savunmak değil yanlış anlaşılmasın ama yanlış gördüğümüde söylemek durumundayım...

Mavera
11-28-2010, 20:06
Yalan mı ha yalan mı? =D

aynen öyle nun o zamanlar bir gaza geldik yok burada diktatörlük var, yok harem kurulmus, yok özgür düsünce yok dedik gittik actik forumu 2-3 ay gecmeden ayni sorunlar bizdede basgösterdi o demokrat olan arkadaslarimiz bir anda elestirdikerimiz gibi oldu o yüzden tilki gibi dönüp, dolanip buraya geldik bu gercek anlamiyla benim özelestirimdir..
burada suan hersey dört dörtlükmü hayir ama artik eskiden ders cikardigim icin bazi seyleri umursamiyorum, abartmiyorum burada sadece gerektigi kadar kaliyor, gerekli yorumlari yapiyor, cekip gidiyorum..

NûN
11-28-2010, 20:06
Valla ben ikili tartışmalara girecek kadar kabiliyetli değilim, dahası buna gerek görmem, sonuçta sanaldır mekan.

Ama Nusret dediğine cevap olsun istersen, gelenlere değil lafım, o açtıkları mekanadır, en son girdiğimde ortam ya laubalilikten geçilmiyordu ya da inler ve cinler ip atlıyordu.

Neyse o foruma laf atacak değilim, kastım şu hiçbir şey kolay değildir. Burada binbir türlü ses var, her sesi memnun etmek kolay değil. Öyle açarlar kafadarlar birer forum,luk kadar kolay olsaydı bu işler, orası öyle olmazdı demekti asıl beyan edeceğim.

Sizlerde yönetimde idiniz, biliyorsunuz bu işleri.

CeVHeR
11-28-2010, 20:10
Valla ben ikili tartışmalara girecek kadar kabiliyetli değilim, dahası buna gerek görmem, sonuçta sanaldır mekan.

Ama Nusret dediğine cevap olsun istersen, gelenlere değil lafım, o açtıkları mekanadır, en son girdiğimde ortam ya laubalilikten geçilmiyordu ya da inler ve cinler ip atlıyordu.

Neyse o foruma laf atacak değilim, kastım şu hiçbir şey kolay değildir. Burada binbir türlü ses var, her sesi memnun etmek kolay değil. Öyle açarlar kafadarlar birer forum,luk kadar kolay olsaydı bu işler, orası öyle olmazdı demekti asıl beyan edeceğim.

Sizlerde yönetimde idiniz, biliyorsunuz bu işleri.

Valla benimde seninle tartışmaya girmek gibi bir niyetim yok ki zaten forumda en son tartışmak isteyeceğim kişilerden birisin.
Ama yanlış gördüğümüde söylerim kim olursa olsun.
Hiper konusundaki düşüncelerinin yanlış olduğunu söyledim ve diğer konudada fikrimi beyan ettim. Başka bir durum yok yani ;)

NûN
11-28-2010, 20:14
Bu ne demek...
Ve birçok kişi istedi gitmesini, yönetim istemedi tek.

Benim buradan anladığım herkes istedi ama yönetim istemedi. Ha yanlışsam söyle...
Bu arada seninde istememeni aklım almıyor. Aynı küfürü sana etse idi fikirlerin aynı olurmuydu...
Amacım kimseyi savunmak değil yanlış anlaşılmasın ama yanlış gördüğümüde söylemek durumundayım...

Yok o Türkçe kelimelerin cümle içerisinde ahenkle dansıdır :)

Yani şöyle demektir :)

Hani banlıyıveriyorlar dendi ya, ben de dedim o kadar kolay değil artık. Şu yakın zamanda bir tek Hiper vardı süreksiz uzaklaştırlan onun da ben istemedim gitmesini.
Yönetim istemedi ki sadece gitmesini, aynı zamanda birçok kişi istedi.

Yani yazdığım yorumun yorumu budur, ben ne yazdığımı bilirim :) Şimdi tekrar oku bakalım =D

Ayrıca evet ben banlamaya karşıyım hocam kim ne derse desin, belki uzakalaştırılabilir; ama ban kişiyi öldürmek demektir.
Turşucu olsa tamam dersin, dünkü üye gelmiş küfür ediyor ahkam kesiyor dersin, ama banı yiyen dünkü üye değildir.

Son olarak zaten Hiper'i tartışmayacağım, örnek verdim. Yoksa uygulamadan sonra açıktan destek verdim, normalde karşı olabilirim, ama ortamın sakinleştiğini görünce "iyiki banlanmış" diye destek verdim, herkes böyle istiyorsa tutmanın bir anlamı yok dedim. "Hatta yapana en doğrusunu yapmışsınız" da dedim.

Yani rahat olun :)

NûN
11-28-2010, 20:22
Bu arada RDönmezs'in üyeliği neden açılmıyor ki, Son'dan yardım aldınız mı bu konuda? Numara çok güzel çünkü, o numaradan olmanızı istemem.

CeVHeR
11-28-2010, 20:24

Neyse konuyu fazla dağıtmanın manası yok...

Benim sormak istediğim ve cevaplanmasını ümit ettiğim kafama takılan bazı durumlar var ve bu soruların sorulabileceği en uygun konu burası olsa gerek...

Yukarıdaki Son' un yazdıklarındanda anlaşılacağı üzere kendisine yetki verilmiş kendi isteği üzerine...

İlk sorum Son' a; hangi meziyetlerinizin olduğuna inanarak bu kadar geniş hatta sınırsız yetkiler talep edebiliyor, böyle uçuk şartlar koyabiliyorsunuz. Nesiiz, kimsiniz, neyin nesisiniz, malum sizi tanımıyoruz. Eğerki daha önce başka bir kullanıcı adı ile hesabınız olmadı ise bu forumda sizinde bizi tanıdığınıza inanmıyorum. Size bunları soruyorum ama cevap vermek zorunda değilsiniz. Çünkü size talep gelmiş, sizde şartlartınızı sunmuşsunuz ve şunlar şunlar olursa gelirim demişsiniz. Siziz cevap vermediğinizi istediğim soru neden rütbeniz yok. Nihayetinde biz sizi teknik altyapıdan sorumlu arkadaş olarak biliyoruz...

Diğer sorum tabii ki yönetime...
Şimdi değerli ve sevgili yönetim, Son' un şartlarını kim neye dayanarak yada Son arkadaşımızın hangi özelliklerine dayanarak kabul ettiniz.Bu kadar şartı kabul edebilmek için içinden çıkılamayacak bir çamura saplanmış olmak gerekirdi. Hani demokratiklik diyoruz ya, forumun başına kimsenin tanımadığı bilmediği birini koyuyorsunuzda neden kimsenin bundan haberi yok. Ve bu arkadaş yetki alabiliyoe yetki verebiliyor. Madem bu arkadaş bu kadar yetkili neden forumda bir duyuru ile konunun herkesin tarafından bilmesi sağlanmıyor. İşin açıkçası benim emek verdiğim forumda bana başkanlık edecek, benim emek verdiğim forumda kararları verecek kişinin benden çok şey bilmesi gerekir. Burası siyasi bir forumdur ve teknik konularda profösör olmak forumdaki diğer işlerdende yada konulardanda anlıyor olmak durumuna gelmez.
Kısaca SON kimdir ve neden bu kadar sınırsız yetki verilmiştir ve bu verilen yetkilerden neden kimsenin haberi yok...

Mümkünse konuya bilgisi olan arkadaşlar yazsın ve mesaj alıntılanarak konunun farklı mecralara kayması sağlanmasın...

Gönülden
11-28-2010, 20:25
Bu başlık altında herkesin forum ile ilgili konularını konuşması yerinde oluyor.. sizden ricam burdaki konuşmaları ima yoluyla başka konulara taşımayın özellikle "unnamed" kardeşim size bu lafım haberler bölümünde bir konuya yorum yapıp arkasından yönetime dokundurma yapmanız kendinizce doğru olsada hiç etik değil...her şeyi yerinde yapın bizde silmeyelim..

Öncelikle dava adamı olamak için illa partide reelde görev alınacak diye birşey olamaz kaldıki burda herkes kendinnce var davan için burdaysan burdasın kimsenin ne için buraya geldiğini sorgulamak kimsenin haddine değil..

SON meselesine gelince kendisi 2007den beri aramızda ve yönetim olarak aramıza alırken herkesin onay verdiği bir isimdirki ...emek demek illa her konuya mesaj yazmak değildir kendisi her zaman bizlerin yanındaydı ve destekçisiydi...

Banlama konusuna gelince ancak el insaf derim...yönetim olarak banlamaya karşıyız ve bunun için bazen sınırlarımız sorlansa bile son haddeye kadar sabretmeye çalışıyoruz...şahsım olarak ikide bir Nusret'nin uzaklaştırılmasını gündeme getirenler ya kuralları bilmiyor yada ortalığı karıştırmaya çalışıyor....Nusret kardeşimin yaptığı hiçbir eleştiriyi baz alarak ne bir uyarı nebir ceza verdim...tekrar söylüyorum Redyellow'un geri dönmesini bazı üyeler isteyince alaycı bir uslupla konu açtı ve bende konuyu sildim...kendisini uyarmama rağmen aynı konu 5 kere açıldı ve bunun sonu olmayacağı için 1 gün süre ile uzaklaştırma verildi...bunun adına ban denmez kardeşim ikisi arasındaki ayrımı iyi yapın bir yönetici silinen konu aynı şekilde açılmaya devam ediyorsa bütün uyarılara rağmen yapacağı iş uzaklaştırma vermektir...

Forumdan memnun olmayanların biz gider ayrı bir forum kurarız söylemleri dillenmiş inanın çok gülünç oluyor...bizler burda ülke yönetmiyoruz birbirimizden farkımız isimlerimizdeki renk farkı bumudur sizi rahatsız eden...ne gördünüz hangi uygulamamızla hangi üyeler kaçmış...ama bundan rahatsızlık duyup gideceğim diyenin elini kolunu bağlayamayız...burda saygı çerçevesinde herkes fikrini beyan ederek bu ortamı solur ve birkaç olumsuz şeyi büyütüp büyütüp temcit pilavı yaparak ikidebir önümüze sunmasın...

Hepimiz bir ortamdayız kendi adıma insanlara kin tutmam ama inanın konuşmalarınızdan baygınlık geliyor bazen...burda fikir alışverişi yapıp paylaşım yapmaya mı geliyorsunuz yönetim yönetim diyip ortalığı karıştırmaya mı anlamadım..
Herkes ne ise odur kimse kimseyi değiştiremez...şunu söyliyeyim şuanki yönetimimiz bundan ibaret aramıza yeni arkadaşlar katılabilir onun dışında bir değişim falan yok şimdilik....eyer burda yönetimi istediğiniz gibi eleştiriyorsanız bu bizlerin tutunduğu tavırdan ibarettir ki size göre önemsizdir...ama şimdiye kadar yönetimin forumda eleştirilmesi diye bir şey yoktu...neyse forum için neler yapılır onları yazsın gerekli olanlar değerlendirmeye alınacaktır..

NûN
11-28-2010, 20:32
Nusret Son'a sormuşsun ama şunu söylemeliyim.

Ben bildim bileli Son var idi, siyahtı, teknik yönetimde idi :)
Bir ara sanırım birine kızdı ve gitti, teknik alt yapımız çökme noktasına geldi. "Bir zamanlar Son vardı, gene ona teklif götürsek üstat" diyenlerden biriyim ben de :)

Bunlar benim bildiklerim, yanılabilirim, çünkü içeride değildim habersiz olabilirim bazı durumlardan.

Ama konu için derim ki, neden Son'u ve onun yetkilerini tartışalım ki :) Adam işini yapıyor hakkıyla, herhangi bir sıkıntımız oldu mu ondan yana, ne dedikse iki etmiyor kafasına yatarsa teknik yönden. Açıkçası ben iyiki var diyorum.

Gerçi sen tartışmaktan çok onun kim olduğunu öğrenmek istiyorsun, hakkındır.

Haftanın konuğu olarak mı alsak ki onu :)

CeVHeR
11-28-2010, 20:34
.Nusret kardeşimin yaptığı hiçbir eleştiriyi baz alarak ne bir uyarı nebir ceza verdim...tekrar söylüyorum Redyellow'un geri dönmesini bazı üyeler isteyince alaycı bir uslupla konu açtı ve bende konuyu sildim...kendisini uyarmama rağmen aynı konu 5 kere açıldı ve bunun sonu olmayacağı için 1 gün süre ile uzaklaştırma verildi...bunun adına ban denmez kardeşim ikisi arasındaki ayrımı iyi yapın bir yönetici silinen konu aynı şekilde açılmaya devam ediyorsa bütün uyarılara rağmen yapacağı iş uzaklaştırma vermektir...

Ben bukonuda konuşmayayım diyorum ama beni konuşmak zorunda bırakıyorsun, çünkü haksız konuma düşüyorum...
O gün konumu kilitledin ve ben takrar konuyu açtığımda sana ne dedim. Silmek için mantıklı bir açıklama yaz bende konuyu bir daha açmayayım. Konu silinmeyi haketmiyordu ve sende bunu çok iyi biliyordun, bunu nerden anlıyorum mantıklı ve tatmin edici bir açıklama yazamadın konuyu silerken. Hani kin tutmam diyorsun ya beni banladıktan sonra '' özellikle üstüme gelerek üstat banlamamı sağlayıp bana oyun oynadınız ve hataya sürüklediniz'' senaryosunu yazan sen değilmiydin diye aklımdan geçmiyor değil hani...
He şunuda sormadan edemeyeceğim madem bir günlük uzaklaştırmayı hakediyordum ve yaptığın doğru isi neden 15 dakika sonra banımı kaldırdın. Bern olsam eğer yağtığımın doğru olduğuna inanıyorsam, her ne olursa olsun sonuna kadar giderdim, çünkü haklı olduğuma inanıyorum...

unnamed
11-28-2010, 20:35
kimse hiç birşeyi temcit pilavı gibi sürmeye kalkmıyor..
sadece sebep sonuç ilişkisine bakıyoruz...
sebep nedir?
siz bu sebebi söylemiyorsunuz?
nun yazdıklarını baştan oku derim sana...

CeVHeR
11-28-2010, 20:36
Nusret Son'a sormuşsun ama şunu söylemeliyim.

Ben bildim bileli Son var idi, siyahtı, teknik yönetimde idi :)
Bir ara sanırım birine kızdı ve gitti, teknik alt yapımız çökme noktasına geldi. "Bir zamanlar Son vardı, gene ona teklif götürsek üstat" diyenlerden biriyim ben de :)

Bunlar benim bildiklerim, yanılabilirim, çünkü içeride değildim habersiz olabilirim bazı durumlardan.

Ama konu için derim ki, neden Son'u ve onun yetkilerini tartışalım ki :) Adam işini yapıyor hakkıyla, herhangi bir sıkıntımız oldu mu ondan yana, ne dedikse iki etmiyor kafasına yatarsa teknik yönden. Açıkçası ben iyiki var diyorum.

Gerçi sen tartışmaktan çok onun kim olduğunu öğrenmek istiyorsun, hakkındır.

Haftanın konuğu olarak mı alsak ki onu :)

Aynen dediğin gibi kim olduğunu öğrenmek istiyorum...
Hangi meziyetlere sahip olduğu için bu kadar hak talep edip bu kadar sınırsız yetki istediğini merak ediyorum ve yönetimin nasıl bu kadar sınırsız yetki verdiğini merak ediyorum...
Yoksa etmemelimiyim...

El Emin
11-28-2010, 20:39
Eleştirsemde yönetimi hep yapıcı eleştiri yapmak istedim.
Bir şeyi belirtmeliyim ki gerçekten yönetimdekilere acıyor ve üzülüyorum.
ALLAH sabır versin.:)

Beylerbeyi
11-28-2010, 20:39
ne oluyor yav :)

CeVHeR
11-28-2010, 20:40
Eleştirsemde yönetimi hep yapıcı eleştiri yapmak istedim.
Bir şeyi belirtmeliyim ki gerçekten yönetimdekilere acıyor ve üzülüyorum.
ALLAH sabır versin.:)

Sebep ?

Mavera
11-28-2010, 20:40
ne oluyor yav :)

bi sen eksiktin :)

Beylerbeyi
11-28-2010, 20:42
bi sen eksiktin :)

kambersiz düğün olur mu ;D

Gönülden
11-28-2010, 20:46
Evet Nusret kardeşim kin bağlamıyorum ve lafımın arkasındayım..
Sildiğim konu derken Redyellow ile ilgili konunu sildim bundan bahsediyorsun sanırım onun dışında konunun silmedim..uyarı mesajı çektim tenezül edip cevap bile yazmadın aynı konuyu üst üste açarak ne yapmaya çalıştın hala anlayamıyorum...bunu engellemek için uzaklaştırma vermek zorundandım..

Verdiğim cezayı geri almaya gelince sana uzaklaştırma verince bir iki arkadaş hemen tahmin edersin zaten yönetim bölümüne konu açmışlar nasıl banlarsın diye...bende gerekli olanı yazdım yazdığımızda arkasındayım...bana ilk öne sürdükleri üsdat banlayamazsın diyip önüme kuralları koydular bende sizin zaten üsdat rütbesinin hakkına yakışır bir iş yapmadığınızı ve bunu resmen kendinizi banlatmak için yaptığınızı söyledim ki...uzatmaya gerek yok Abdullah Kaç bu konuda gertekli açıklamayı yaptı ve yönetimin gerekli durumlarda bu bu uzaklaştırmayı vereceğini beyan etti...ve kuralların ne olduğunu arkadaşlara anlattı...
Abdullah başkan bana hak verdi ki konuyu açıklama yaptı ve kapattı...Yalçın başkanımın kulağına gitmiş bu haber gece yarısı kim hemen haber verdiyse bilmiyorum...o insan sevgisiyle yoğrulmuş başkanımın ricasını kıramadım ve banı kaldırdım ama yaptığımın her zaman arkasındayım...kaldıki banı kaldırmasydımda kaldırmayabilirdim ama dediğim gibi Yalçın başkan herşeyden önce kıramayacağım bir arkadaşımdır...
Merakın buysa geçmiştir umarım

El Emin
11-28-2010, 20:46
Bir söz vardır abim.
Aşağı tükürsek sakal.Yukarı tükürsen bıyık.

O hesap.Herkes yönetim benim düşüncelerim güdümümde olsun diyor.

İntifada
11-28-2010, 20:53
Verdiğim cezayı geri almaya gelince sana uzaklaştırma verince bir iki arkadaş hemen tahmin edersin zaten yönetim bölümüne konu açmışlar nasıl banlarsın diye...bende gerekli olanı yazdım yazdığımızda arkasındayım...bana ilk öne sürdükleri üsdat banlayamazsın diyip önüme kuralları koydular bende sizin zaten üsdat rütbesinin hakkına yakışır bir iş yapmadığınızı ve bunu resmen kendinizi banlatmak için yaptığınızı söyledim ki...uzatmaya gerek yok Abdullah Kaç bu konuda gertekli açıklamayı yaptı ve yönetimin gerekli durumlarda bu bu uzaklaştırmayı vereceğini beyan etti...ve kuralların ne olduğunu arkadaşlara anlattı...
Abdullah başkan bana hak verdi ki konuyu açıklama yaptı ve kapattı...

Olayları üstün körü anlatmak geleneğinizmidir yoksa sadece bu konu için mi geçerli...

Beylerbeyi
11-28-2010, 20:54
redyellow demişken özledim abimizi. ara sıra saçma sapan mesajlarımdan ötürü kulağımı çekmişliği vardır ama yine de çok seviyorum kendisini, kendisi eli öpülesi güzel bir abimizdi. biz rica ettik, özel mesaj yolladık, dönmek için dinlemedi bizi. yönetimden rica etsem özellikle bu konularda etkili olan Yalçın başkanın ricasını kıracağını sanmıyorum. onun gibi muhalefete can kurban. umarım en kısa sürede tekrar aramızda olur.

unnamed
11-28-2010, 20:55
Bir söz vardır abim.
Aşağı tükürsek sakal.Yukarı tükürsen bıyık.

O hesap.Herkes yönetim benim düşüncelerim güdümümde olsun diyor.
kimsenin öyle bir isteği yok...
sadece sebep soruyoruz....
yapılanların sebebi nedir?

El Emin
11-28-2010, 20:55
kimsenin öyle bir isteği yok...
sadece sebep soruyoruz....
yapılanların sebebi nedir?

Yönetimde değilim.Sadece görüşümü söyledim.:)
Yapanlar versin hesabını..Top bende değil aman diyim ihale bende patlamasın..:)

Gönülden
11-28-2010, 20:56
özellikle üstüme gelerek üstat banlamamı sağlayıp bana oyun oynadınız ve hataya sürüklediniz''

Kusura bakam buraya dikkat etmemişim...kaynak nerden :) alıntıyı tam ver bari böyle ağlayıpta pişmanmışım gibi yazmışsın :)