Orijinalini görmek için tıklayınız : soru: İTHAL ETLER HELALmi?
forumda helal et tartışmasını açmıştım.
ve bazı arkadaşlar bana muslumanın kesmedigi et helal degildir gibi şeyler soyledi yada besmele çekiyorlarmış.
(zor şartlarda et kesim hanesinde çalışan işçiler kim bilir ne kufurler ediyordur ama şimdi konumuz bu degil)
ithal etler çıkınca forumdaki arkadaşlar oh oh ne guzel oldu demeye başladılar.
birisi şu olayı açıklayabilirmi?
Ahmet Yasin
06-16-2010, 18:19
ve bazı arkadaşlar bana muslumanın kesmedigi et helal degildir gibi şeyler soyledi yada besmele çekiyorlarmış.
(zor şartlarda et kesim hanesinde çalışan işçiler kim bilir ne kufurler ediyordur ama şimdi konumuz bu degil)
CEVAP: İthal et değil İTHAL HAYVAN noveek dışardan et gelmiyor hayvan geliyor burda kesiliyor.anladınmı?
Et ve Balık Kurumu ithal edilen hayvanları burdaki kesimhanelerde kesiyor.
Hıfz-ı lisan
06-16-2010, 18:28
Hayvanlar Türkiyeye getirilip dini usullere uygun kesileceği bildirildi daha ne halen anlamıyorum...
Zor şartlarda kesimhanelerde çalışanlar demişsiniz her işin zorluğu var hakkıyla işini yapan ve Allahtan korkup,kul hakkından sakınan bu tür davranışlarda bulunmaz
0000000000
06-16-2010, 18:29
Sizin için önemli değil herhalde bu durum.. Dediğiniz gibi islami hassasiyetlere uymak zorunda değilsiniz..
İthal et veya ithal hayvan arasındaki farkı barışcan kardeş vermiş.
kuranda nerde muslumanın kesmedigi et yenmez yazıyor bana hadislerde var demeyin. kerten ekle oldurmek helal diyen hadis var cunku.
İntifada
06-16-2010, 18:58
Novek barışcan çok güzel özetlemiş meseleyi her zamanki gibi çürümüş tezin ve meseleyi farklı yönlere çekmeye çalışıyorsun..
Uğraşma konu kapanmış bile...
novek bura siyasi bir platform burda kimse imam yada alim degil merak ediyorsan helal mi haram mı diye gidip sorarsın mahallemdeki imama vercegi cevaptan teskin olmazssan müftülüge gidersin cevabını ordan alırsın.
novek bura siyasi bir platform burda kimse imam yada alim degil merak ediyorsan helal mi haram mı diye gidip sorarsın mahallemdeki imama vercegi cevaptan teskin olmazssan müftülüge gidersin cevabını ordan alırsın.
ok sorarım zaten yanlıs yere sormuşum.
İntifada
06-16-2010, 20:15
ok sorarım zaten yanlıs yere sormuşum.
novek bu konuyu sosyalist forumda bir açarmısın bende bir okuyayım bakalım ne düşünüyorlar...
Hasan ERBEK
06-16-2010, 21:17
Hayvan canli geliyor novek sen otelerde kalmisin :)
Hıfz-ı lisan
06-16-2010, 21:33
kuranda nerde muslumanın kesmedigi et yenmez yazıyor bana hadislerde var demeyin. kerten ekle oldurmek helal diyen hadis var cunku.
Kuranı kerim herşeyi anlatmaz,hadislerinde yardımıyla din anlaşılır halde arkadaşım.Hadis türlerini hiç duymuş muydunuz , ozamanlar herkes hadis diye birşeyler aksediyormuş,siz sahih hadis olup olmadığına bakın :)
EpiVaTeS
06-16-2010, 21:37
Hayvan canlı geliyor...
Hayır Kafir hadi kafirde hayvanı kafir diye nitelendirmek ne demek...
Boş işlere kafa yoracağına bir araştır bence...
Hayvan burada İslami usüle göre kesildikten sonra Finlandiyadan gelse boş...
Çinden gelse yine boş...;)
İntifada
06-16-2010, 21:39
Hayvan canlı geliyor...
Hayır Kafir hadi kafirde hayvanı kafir diye nitelendirmek ne demek...
Boş işlere kafa yoracağına bir araştır bence...
Hayvan burada İslami usüle göre kesildikten sonra Finlandiyadan gelse boş...
Çinden gelse yine boş...;)
çinden gelmesin abi...
komo olabilir ;D;D
hayvanı kesen işçinin patronlarına kufur etmediğini nerden bilicez. eger işçi zor koşullarda ve dusuk maaş ile çalıştırılıyorsa patronları ise aslan payını goturuyorsa .
o işçinin kesitigi et helal olurmu?
bana sorarsanız domuz eti olmadıkça ister musluman ister ateist ister hiristiyan yeterki hijyenik temiz et olsun yerim. kuranda yazmayan herşeyede inanmam.
İntifada
06-16-2010, 22:20
hayvanı kesen işçinin patronlarına kufur etmediğini nerden bilicez. eger işçi zor koşullarda ve dusuk maaş ile çalıştırılıyorsa patronları ise aslan payını goturuyorsa .
bana sorarsanız domuz eti olmadıkça ister musluman ister ateist ister hiristiyan yeterki hijyenik temiz et olsun yerim. kuranda yazmayan herşeyede inanmam.
sen devreleri yaktın novek iyice ;D;D
noluyo ya burda bu nasıl bi muhabbet dayılar :|
Hıfz-ı lisan
06-16-2010, 22:34
Şimdi de maaşlara geldik..sizin sorunuzda tartışılır.Helal et olup olmadığını mı tartışıyoruz,işçilerin maaşlarını mı.. neyse.
İntifada
06-16-2010, 22:38
Şimdi de maaşlara geldik..sizin sorunuzda tartışılır.Helal et olup olmadığını mı tartışıyoruz,işçilerin maaşlarını mı.. neyse.
ohoo daha bana kapitalist diyicek novek ...
konu kapandıya ne yapsamda üste çıksam diye düşünüyor...
novek yoldaş yapma böyle şeyler yaa...
sen napıcan ithal eti...
et ithal etmeyelim hatta hayvanlarada el koyalım bi kıtlık politikası uygulayalım insanlar sokaktan çocuk kaçırıp onları yesin..hani senin önder lenin yapmışya o devirdeki gibi...
Novek istediğini yemekte özgürsün.
Ama buraya gelipte gündemi meşgul etme yeter...
Tartışmak istediğin işçi maaşımı helal gıdağmı?
İşçi küfür ediyorsa ki kasaplarım en düşük maaşı 1000 tl o bizim yiyeceğimiz ete gitmiyor
hayvan gavur ellerden geliyor ya hani mundar olmustur diye düsünüyor arkadas :) bu arada ette ital edilseydi bizim denetmenlerimiz kesilirken basinda duracakdi ve usullere uygun kesim yapilacakdi o konuda müsterih olunuz..
gomunist kardesim sen git mc donalds dan bir hamburger ye ancak o keser seni :)
Erhan KARACA
06-17-2010, 00:38
CEVAP: İthal et değil İTHAL HAYVAN noveek dışardan et gelmiyor hayvan geliyor burda kesiliyor.anladınmı?
Et ve Balık Kurumu ithal edilen hayvanları burdaki kesimhanelerde kesiyor.
emin ol anlamamazsızlıktan gelir :D
hayvan gavur ellerden geliyor ya hani mundar olmustur diye düsünüyor arkadas :) bu arada ette ital edilseydi bizim denetmenlerimiz kesilirken basinda duracakdi ve usullere uygun kesim yapilacakdi o konuda müsterih olunuz..
gomunist kardesim sen git mc donalds dan bir hamburger ye ancak o keser seni :)
ben amerikanın uşagı degilim.
ben amerikanın uşagı degilim.
niyeki mc donalds devrimcilerin en cok tercih ettigi yerdir.. 1 mayista mitingten sonra solugu mc de alirlar :)..
bu arada mc e gidenler amerikan usagimi oluyor ;)
İntifada
06-17-2010, 01:45
niyeki mc donalds devrimcilerin en cok tercih ettigi yerdir.. 1 mayista mitingten sonra solugu mc de alirlar :)..
bu arada mc e gidenler amerikan usagimi oluyor ;)
Yüklenmeyin yoldaşıma....
O fast food olarak sadece sandviç arası rus salatası yer...
akgurbetci
06-17-2010, 01:51
bana sorarsanız domuz eti olmadıkça ister musluman ister ateist ister hiristiyan yeterki hijyenik temiz et olsun yerim.
Aklima mukayet ol Allahim. Bu nasil söz yahu !
domuz etini niye ayri tuttun ki?
Beylerbeyi
06-17-2010, 04:31
senin için farketmeyeceğine göre çok fazla kurcalamana da gerek yok heralde :)
bu arada et değil hayvan ithal ediliyor, hayvanlar türkiyede islami usullere göre kesilecek.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.