Orijinalini görmek için tıklayınız : Soru // Türk'ler Ortasya'ya nereden geldi?
...
Bu konu hakkında bir sohbet sırasında bilgisiz olduğumu fark ettim.
Konu öyle yerlere geldi ki aslında Türklerin Orta Asya'dan geldiği
bir hikayedir felan'da denildi.
Bilgisi olan arkadaşlar konuyu aydınlatırsa sevinirim.
...
http://www.bizim.dk/tarih/tarihindex.htm
Arkadaşlar bu siteyi araştırmanızı tavsiye ederim.
İntifada
07-14-2011, 01:56
hiç araştırmadım bu konuyu...
hiç bilgimde yok...
bilgi verecek arkadaşların yazılarını dikkatle takip edeceğim...
Bu sitede klasik Türk tarihinden bahsediyor,
Şu anda gen bilimi ilerledikçe aslında Türklerin asyadan göç etmediğini iddia ediyor bilim adamları.
Benim radığım klişe dışı bir varsayım.
Bir aralar mu kıtası mı ne öyle bişey çıkmıştı sanırsam..:hmm
Türkler nerden geldi?
Amerika ve Avrupa'da Oxford gibi birkaç üniversite ve yüklü bir ücret karşılığı bazı şirketler bireysel gen incelemesi yapıyor. Bu merkezlere son dönemde Türkiye'den de başvurular yoğunlukta. Derginin ve ilgili şirketlerin sitesine girenler bir DNA numune paketi ve şifre alıyor. Ortalama olarak 100 ile 450 dolar arası bir ücret ödeniyor. Gönderilen paketteki çubukla ağız içinin bir bölümü kazınıyor ve çubuğun üzerindeki DNA numunesine hiç dokunulmadan gönderiliyor. Merkezde bu parça inceleniyor ve başvuranın atalarının nereden geldiği tespit ediliyor.
Türklerle ilgili tüm bu genetik araştırmaların sonuçlarını yakından takip eden bir isim var: İTÜ İnsan ve Toplum Bilimi bölümü öğretim üyesi, antropolog Timuçin Binder. İşte onun bulguları:
TÜRKLER ORTA ASYA'DAN GELMEDİLER
Genetik araştırmaların Türklerle ilgili ortaya çıkardığı en büyük sonuç: Türkiye'de yaşayan insanların büyük bölümünün 40 bin yıl önce de bu topraklarda yaşamış olmaları. Yani Türkler 1071 yılında Anadolu'ya gelmedi hatta 40 bin yıldır buradan kıpırdamamışlar. Bu topraklara aitler, Orta Asya'dan geldiği söylenenler buralı aslında.
ORTA ASYA'DAN GELENLER ÇOK AZ
Orta Asya göçü oldu ama gelenlerin sayısı çok az. Gen araştırmaları bugün Türkiye'de yaşayan insanların ne kadarının Orta Asya kökenli olduğunu ortaya çıkartıyor. Bu rakam ortalama yüzde 10-15 civarında. Yani Orta Asya'dan bu topraklarda yaşayanların yüzde 10-15'i gelmiş ve nüfus yapısını da değiştirememişler. Hiç de Orta Asya'dan Anadolu'ya 'bir kısrak başı gibi uzanan' bir durum söz konusu değil. Orta Asya göçü bir efsane. Zaten gelen az sayıdaki insanın geni de çok daha kalabalık yerli toplulukların içinde kaybolmuş. Ayrıca gelenlerin Türk mü, İranlı mı veya Afgan mı olduğunu da bilmek çok zor.
TÜRK GENİ DİYE BİR ŞEY YOK
Genetik araştırmada etnik bir tanımlama söz konusu değil. Genetik dağılımın araştırılması Türklerin kökenlerinin araştırılması anlamına gelmiyor. Çünkü 'Oğuz geni' veya 'Türk geni' diye bir şey yok. Genetik araştırma her insanın kökeniyle veya soyunun bugüne kadar nerelerde bulunduğuyla ilgili veriler taşıyor. Türklük bizim ürettiğimiz kültürel kimlik. Aynı şekilde Yunanlılık da Ermenilik de bir kültürel tasarım ve kurgu.
Türklük daha modern bir kavram ve son 200 yılın ürünü. Bugün bu topraklarda yaşayan insanların tarihi binlerce yıl önceden başlıyor. Yani herkese Türk diyemeyiz, Türklük bugünle ilgili. Kavramları biz icat ettik, herkese Türk dedik. Bizden öncekilerin kim olduğunu bilmiyoruz bile. Biz Uygurlara Türk diyoruz ama onlar kendilerine Türk demiyor. Etnik kimliklerden çıkarak bir şeylere ulaşmak çok zor. Türk olmak için Orta Asya'dan gelmek gerekmiyor. Türklük çok daha sonra oluşmuş bir kimlik. Göçle gelenler 1100'lü yıllarda "Danişmentname" adlı bir eser yazmışlar ama içinde Türk olduklarına dair tek bir kelime yok. Türk veya Türklük kelimesini ilk kullananlar yabancılar oluyor. Bir de Göktürkler kendilerine Türk demişler.
ÖZBEKLERLE BAĞIMIZ YOK
Gen araştırmalarında çıkan sonuç Türkiye'de yaşayanların hiç de Türkmenlere, Özbeklere çok yakın olmadığıdır. Hatta uzak da diyebiliriz. Akrabalık ilişkisi anlamında ise Türkiye'de yaşayanların biyolojik olarak Orta Asya'yla bağlantısı yok. Sadece göç eden küçük bir grubun var. Eğer illa ki kan bağı olarak tanımlamak istenirse böyle bir kan bağı da yok.
ANADOLU HALKI BİZİM ATAMIZ
Orta Asya'dan göç etmeyen yüzde 85- 90'ın anlatılmayan öyküsü ve öyküleri var. Orta Asya göçünden önce Anadolu'da yaşayanların bizimle ilgisi yokmuş gibi başka topluluklar olarak gösteriliyor. Bizim atalarımız olarak gösterilmiyor. Onlar vardı ancak göçle birlikte biz gelince gittiler gibi anlatılıyor. Ama bu araştırmalar bunun öyle olmadığını gösteriyor. Onlar bizim atalarımız.
TÜRKİYE, İRAN VE YUNANİSTAN GENLERİ ÇOK BENZİYOR
İranlılar, Ürdünlüler, Yunanlılar, Süryaniler. Türkiye ile İran arasındaki genetik mesafe Türkiye ile Türkmenler arasındaki mesafeden daha az. Bunun nedeni de Türkiye'deki insanların hep bu coğrafyada yaşamış olması. Mesela Rusya'nın denetiminde olan ve Türkçe konuşan Tuva Türklerinin Türkiye'deki insanlarla genetik bağlantısı yok. Ancak Türkiye, İran ve Yunanistan genetik açıdan birbirlerine ayrılmaz biçimde çok yakın. Renklere vurursak Türkiye, Yunanistan, İran ve Ürdün aynı rengin farklı tonları. Ama doğuya doğru geçtiğiniz anda renk değişiyor. Türkiye'de yaşayanların kökeni Ortadoğu ve Akdeniz olarak çıkıyor. Yunanlılar, Ürdünlüler, İranlılar, Süryaniler ile yakınız ve akrabayız. Ama bu kesinlikle İranlıların soyundan geliyoruz ya da İranlılar bizim soyumuzdan geliyor anlamına gelmiyor. Genetik açıdan birbirine benzer bireyler rahatlıkla farklı etnik grupların üyeleri olabilirler. Bu farklılığın kaynağı genler değil, kültürel yaklaşımlar.
KÜRTLER VE ERMENİLER NE KADAR YAKIN?
Kürtler de binlerce yıldır bu topraklarda. Ama bize İranlılardan ve Yunanlılardan daha uzak, Özbeklerden ise daha yakınlar. Ermenilerin durumunu tespit etmek çok zor çünkü tehcir olayı var. Ama genetik bağlantıya göre İranlılar, Yunanlılar ve Ürdünlülerden hatta Türkmenlerden bile daha uzaklar.
Gönderilen paketteki çubukla ağız içinin bir bölümü kazınıyor ve çubuğun üzerindeki DNA numunesine hiç dokunulmadan gönderiliyor. Merkezde bu parça inceleniyor ve başvuranın atalarının nereden geldiği tespit ediliyor.
Bana bu cümle biraz saçma geldi..
Ve adam şu anda yaşayan Türkiye'de yaşayan , Türkleri araştırmış sanırım.
İntifada
07-14-2011, 02:32
bide böylesi var...
ABD’deki UFO konferansında konuşan “Türk UFO bilimci” Farah Yurdözü, Türk medeniyetinin uzaylılar tarafından kurulduğunu, Göktürkler’in de uzaylı olduğu ileri sürdü. Yurdözü’ne göre uzaylılar Türkler’le ortak bir ırk kurdu...
Tüm dünyadan binlerce uzay ve UFO meraklısını Los Angeles’ta bir araya getiren Uluslararası UFO Konferansı’nın en çok merak edilen konuşmacılarının başında “Türk UFO bilimci” Farah Yurdözü geliyor. Türkiye topraklarındaki medeniyetlerin 5 bin yıl önce dünya dışından gelen varlıklar tarafından kurulduğunu iddia ettiği “Bir Türk Ufoloğun İtirafları” adlı kitabıyla ses getiren Yurdözü, bu iddiasını yarın yapacağı konuşmada katılımcılara anlatacak. Yurdözü’nün kitapta savunduğu iddialardan bazıları şöyle:
Nemrut heykelleri uzaylıların eseri
Başka gezegenlerden gelen ziyaretçiler Türkiye’nin gizemli yerlerine inerek, gelecek nesillere kalacak ölümsüz eserler yaptı. Bunlardan biri de Nemrut Dağı’nda yer alan heykeller.
Yeni bir ırk yarattılar
Uzaylılar şu an Tükriye dediğimiz bölgede yaşayan Türk medeniyetiyle ilişkiye girerek “melez” bir ırk yarattı. Bugün hala Türkiye’ye ilgileri devam ediyor.
Göktürkler uzaylıydı
Türk medeniyeti için UFO tarihi 5 bin yıl önce başladı. İsimlerinden de belli olduğu gibi Göktürkler uzaylıydı. Gökten gelen insanlar olarak biliniyorlardı.
Kapadokya da onların
Uzaylılar Anadolu’nun birçok noktasına yer altı şehirleri kurdu.
Bunların en önemlileri Kapadokya’da yer alıyor.
Böyle 20’den fazla şehir var.
Hala dünyayı karıştırıyorlar
Dünya dışı yaratıklar hala insanları gözlemliyor ve istediklerinde kargaşa yaratabiliyorlar. Bunun en iyi örneği Ortadoğu.
ABD’de UFO’yu anlatacak
Konferansın 1 Mart programında ise bir diğer Türk UFO bilimci Haktan Akdoğan, Kumburgaz’da çekildiği öne sürülen 20 dakikalık UFO görüntüleri eşliğinde bir konuşma yapacak.
ben gazı açıp öyle yatıyorum ölünce gazı kapayın fatura çok gelmesin...
bu ne lan :)
bide böylesi var...
ben gazı açıp öyle yatıyorum ölünce gazı kapayın fatura çok gelmesin...
bu ne lan :)
okusaydın keşke kardeşim....
İntifada
07-14-2011, 02:41
okudum ondan bu nedir diyorum...
adam uzaylıyız diyor...
orta asyaya bilmem anadoluya falan önce uzaydan geldik diyor resmen...
bu uzaylı yazısı kafa güzel yazılmış heralde..
bilim adamları yazmış gardaş...ne yapıyım bende konuyla alakalı diye paylaştım.
İntifada
07-14-2011, 02:53
benim yazımın senin yazınla bir alakası yok ki...
Kitabı bile varmış ;D
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRt1iEVbXz4509julcj5u5xvT9OHobrz gtByIxH_x2f_BsSaXSS
pardon gardaş sonraki yorumu üstüme alındım
Kitabı bile varmış ;D
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRt1iEVbXz4509julcj5u5xvT9OHobrz gtByIxH_x2f_BsSaXSS
Hey Allah'ım yarabbim.. :D Hiç güleceğim yoktu..
hadi be..
örnek olarak bi karadenizli şarkıcı vardı..
onumu almış;D
hadi be..
örnek olarak bi karadenizli şarkıcı vardı..
onumu almış;D
Mustafa'yı biz karadeniz'li saymıyoruz ;ı:
İntifada
07-14-2011, 03:04
Allah akıl versin...
aklıma atsızcılar geldi...
adamlar darwine sövüyordu neden çünkü darwin maymundan geldik demiş olurmu biz kurttan gelmişiz :)
Allah akıl versin...
adamlar darwine sövüyordu neden çünkü darwin maymundan geldik demiş olurmu biz kurttan gelmişiz :)
Böyle bir saçmalığa insanları nasıl inandırabiliyorlar acaba hacı..
Roma'lıları saf bilirdim de , atsızcılar onlardan beter çıkmış..
Allah akıl versin...
onlar zaten vukuat ağa;D
Şimdi konuya verilen en somut cevap; Türkler uzaydanmı geldi? :)
üstat şükret konu goy goya bağlamadı;D
BeldeiTAYYIBe
07-14-2011, 23:59
Üstad...biz atalarimizin orta asya steplerinden geldigini biliyoruz.
Ciddi veya gayri ciddi tarihciler bunu böyle anlatir.
Bu bilinen klasIk seklidir...bilinmeyen siradisi bir teori veya bilgi varsa paylas bizlerle derim.
Bizde o minvalden fikir yürütürüz ins.
Üstad...biz atalarimizin orta asya steplerinden geldigini biliyoruz.
Ciddi veya gayri ciddi tarihciler bunu böyle anlatir.
Bu bilinen klasIk seklidir...bilinmeyen siradisi bir teori veya bilgi varsa paylas bizlerle derim.
Bizde o minvalden fikir yürütürüz ins.
Resmi tez'i bende biliyorum.
Hatta bunlar resmiliğinide 1930 larda TDK tarafıdan kazandı.
yeterli konu açmıştım orada.
Buradaki konu ise biraz farklı benim arastırmalarım neticesinde bazı olasılıklardan bahsediliyor bende şimdi onları yetit etmek için kitaplar arıyorum bunlardan biri;
Diyorlar ki Türkler Hz.Nuh'un ogullarından birinin devamı.
Peygamber efendimiz S.a.v zamanında da vardı, hatta efendimizin bir şavaşda çadırını Türk'ler kurdu.
Dünyanın en eski ırk'ı ya da ırklarındandır.
Orta Asya'ya gelmeleri ise Hz. Nuh ve gemi olayından kaynaklanıyor gibi varsayımlar duydum, e takdir edersiniz ki merak katlandı.
Şu an bu söylediklerimden başka tatmin edici varsayımlar bulamadım, bulursamda sizlerle paylaşırım ve tartısırız ama sizlerinde araştırmasını isterim.
Önemli bir konu.
Konuyu açma sebebimde beyin fırtınası yapmak?
Bak mesela M.Ö 3000 lerde de var;
Afanasyevo Kültürü (Rusça (http://tr.wikipedia.org/wiki/Rus%C3%A7a): Афнанасьевская культура), Orta Asya (http://tr.wikipedia.org/wiki/Orta_Asya)'daki Tunç Çağı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Tun%C3%A7_%C3%87a%C4%9F%C4%B1) Türk (http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk) kültür çevrelerinden biridir.
M.Ö. 3200 (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=M.%C3%96._3200&action=edit&redlink=1) ile M.Ö. 1700 (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=M.%C3%96._1700&action=edit&redlink=1) arasına tarihlenir. Altay (http://tr.wikipedia.org/wiki/Altay) ve Sayan (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Sayan&action=edit&redlink=1) dağlarının kuzeybatısındaki bozkırlarda gelişmiştir. Avcılık, hayvancılık, taştan ve bakırdan eşyalar yaptıkları kazılar sonucu ortaya çıkmış toplululuktur.
Kurot ve Kuyum kurganlarından çıkan buluntular, bu kültür çevresinde yaşayan insanların at, sığır ve deveyi evcilleştirmiş oldukları, bakırcılığı bildikleri, avcı ve savaşçı bir topluluk oldukları anlaşılmaktadır.
Bilim adamları, Altay'larda gelişen bu kültürün Orhun nehirleri bölgesini de etkisi altına alarak Orta Asya medeniyetinin temelini oluşturduğu fikrini benimsemektedir.
Ayrıca onlar, kartalı kutsal bir hayvan olarak kabul etmiş, mezar taşlarına bu kuşun şeklini oymuşlardır. Mezarların içine de kartal pençesi bıraktıkları, Altay yöresinde iki kurganda yapılan kazılar sonucu ele geçen buluntulardan anlaşılmaktadır.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0c/Andronovo_culture.png/250px-Andronovo_culture.png
Afanasyevo kültür yeşil renkte, Andronovo kültürü turuncu renkte görülmektedir.
BeldeiTAYYIBe
07-15-2011, 01:05
Resmi tez'i bende biliyorum.
Hatta bunlar resmiliğinide 1930 larda TDK tarafıdan kazandı.
yeterli konu açmıştım orada.
Buradaki konu ise biraz farklı benim arastırmalarım neticesinde bazı olasılıklardan bahsediliyor bende şimdi onları yetit etmek için kitaplar arıyorum bunlardan biri;
Diyorlar ki Türkler Hz.Nuh'un ogullarından birinin devamı.
Peygamber efendimiz S.a.v zamanında da vardı, hatta efendimizin bir şavaşda çadırını Türk'ler kurdu.
Dünyanın en eski ırk'ı ya da ırklarındandır.
Orta Asya'ya gelmeleri ise Hz. Nuh ve gemi olayından kaynaklanıyor gibi varsayımlar duydum, e takdir edersiniz ki merak katlandı.
Şu an bu söylediklerimden başka tatmin edici varsayımlar bulamadım, bulursamda sizlerle paylaşırım ve tartısırız ama sizlerinde araştırmasını isterim.
Önemli bir konu.
Konuyu açma sebebimde beyin fırtınası yapmak?
Evet böyle teorilerin varligini bende duydum ama acikcasi pek itibar ettigim söylenemez...önemli olan tarihi bulgular ve kaynaklardir...
Peygamber Efendimiz zamaninda Türklerin varligi biliniyor fakat irtibat olup olmadigi,bir hadis veya bir kaynak olmaksizin kesin bir dille konusulamaz elbette....bende merak ettim...bilgileri paylasiriz ins.
TÜRKLER HAKKINDAKİ HADİSLER
Bana benden önce hiç bir Peygambere verilmeyen 5 şey verilmiştir. ( bunlardan biride) benim bütün kırmızı ve siyah kavime Peygamber olarak gönderilmemdir ( Ebi Zer-Ğıfari )
Büyük çarpışmada (Malazgirt) harbinin o kan gövdeyi götürdüğü günlerde "kırmızı çehrelilere" ( TÜRKLERE ) müjdeler olsun! Allah"a yemin ederimki insanlar çatlasada patlasada Allah onları , hem bu dünya , hemde öbür dünyada kesinlikle mükafatlandırılacaklardır ( Tubeyin kab)
şanı yüce olan Allah şüphesiz bana (ümmetime kırmızı çehreliler sayesinde ) İranı ve Bizansı ele geçirmeyi vaad etti. Bundanda öte ; onların karılarını , çocuklarını , kölelerini , ve bütün hazinelerini bana peşkeş çekti. Zira bana kırmızı çehrelileri (TÜRKLERİ) yardımcı kılmakla beni çok güçlendirdi. (Raşid b. sa)
Sizler deriden çizmeler giyen bir kavimle çarpışmadıkça kıyamet kopmaz. O kadarki sizler küçük gözlü kırmızı çehreli yassı burunlu yüzleri sanki örs üstünde döğülmüş ve üzeri derilerle kılıflı kalkanlar gibi sağlam (bir kavim olan) TÜRKLERLE çarpışırsınız ( Ey Ebu Hüreyre! ) insanların ( Allah katında ) en hayırlılarının , bu dine girmeden önceki devirlerde bu dinden en fazla yüz çeviren kimseler olduğunu görürsün. Oysa insanlar tıpkı ( has) madenler gibidir. cahiliye devrinde hayırlı olan kavimler İslam dinine girdikten sonrada bu dinin (en) hayırlıları olurlar. Sizden birinizin üzerine öyle bir zaman gelecekki ; bu kişi için beni görme isteği ; onun aile ferdleri ve mallarının bir misli daha o kimsenin kendine verilmesinden daha sevimli olacaktır. ( TÜRKLERDEN öyle insanlar geleceklerdirki onların Peygamberi sevme ve ona kavuşma sevgisinin önüne mal , mülk ve aile ferdleri de dahil hiç bir şey geçmeyecektir) (ebu hüreyre)
"Ey Ali ! sizler beni asfar ( rumlarla) çarpışacaksınız. Oysa sizden sonra onlarla asıl çarpışacak ( bir millet ) "İSLAMIN YÜZ AKLARI" uluları gelir. Onlar öyle kimselerdirki Allah yolunda cihad etmekten ; ne bir kınayanın kınamasından ve nede onlarn dedikodusundan aska çekinmezler" ( ibn Kesir )
Benim onlarla veya onlardan baıları ile birlikte olmam , sizlerle yada sizlerden bazıları ile birlikte olmamdan daha güvencelidir ( Nasıf, et-Tac fi Ehadis er-Rasul)
Türkler size dokunmadıkça sakın sizde TÜRKLERE dokunmayınız. Çünkü , Allah"ın ümmetine vermiş olduğu bu mülk ve saltanat nimetini ilk defa bu Kantura Oğulları onların elinden çekip alacaklardır" ( et- Taberani)
yakın bir gelecekte kantura oğulları ırak ahalisini ıraktan çıkaracaklardor. Sanki ben bunu gözlerimle görür gibiyim. Onlar kısık gözlü , yassı burunlu , değirmi yüzlü insanlardır (ebul-Kemal)
Sakın habeşiler size dokunmadıkça sizde onlara dokunmayınız (Türkler de böyledir). Hele TÜRKLER size ilişmedikçe sakın sizde TÜRKLERE ilişmeyiniz (onlara saldırmayınız) ( en-Neseş)
TÜRKLER size dokunmadıkça sizde TÜRKLERE dokunmayınız. Zira onlar çok sert ve haşin tabiatlı insanlardır (el-Cüveyni)
müslümanlar ; yüzleri örs üstünde döğülmüş ve derilerle kılıflı kalkanlar gibi (sağlam) bir kavim olan TÜRKLERLE çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Onlar yünden yapılmış elbiseler giyerler ve yünden yapılmış çarıklarla yürürler.(Sahih-u Müslim)
Allah bu ümmete mevalilerden bir ordu gönderecektir. onlar ata binmede Araplardan çok üstün silah kullanmada onlardan çok daha mahirdir. İşte Allah bu dini onlarla yeniden ihya edecektir!
çok yakın bir gelecekte Allah (C.C) ellerinizi (yurt ve yuvalarınızı) bazı yabancılar (TÜRKLER)’le dolduracaktır. Onlar aslanlar gibi cesurdurlar. Harblerde düşmandan yüzgeri edip kaçmazlar. İşte bunlar ; daha önce sizin harbettiğiniz kavimlerle harbedecekler ve sizin ganimetlerinizide onlar yiyeceklerdir. (harblerde aldığınız ganimetler bundan böyle onların eline geçecektir) ( et-Taberani)
İstanbul ; onun böbreği ele geçirilinceye kadar feth olunmayacaktır. ya böbreği neresidir diye sorulduğunda o, AMURİYE demiştir ( el-Fiten)
İstanbuldan önce ve İstabnbul ise ROMADAN önce mutlaka fethedilecektir (el- fiten)
Ülkeleri ( düşmana karşı) koruma gücü on kısma ayrıldı : Bunun dokuzu TÜRKLERE ve biri diğer milletlere verildi. Yine böyle, cimrilikte on kısma ayrıldı ; bunun dokuzu iranlılara vbiride diğer milletlere , cömertlikte on kısma ayrıldı ; dokuzu ehli Sudana biride diğer insanlara , haya da on kısma ayrıldı ; dokuzu kadınlara , biride diğer insanlara , hased ( nifak ) de on kısma ayrıldı ; dokuzu araplara biri diğer milletlere , kibirde n kısma ayrıldı ; dokuzu rumlara biri diğer milletlere verildi ( et- Taberi)
ben onların isimlerini , babalarının isimlerini , hatta (harb meydanlarında) binmiş oldukları atların renklerini dahi pekala biliyorum. onlar, o dehşetli günlerde yer yüzünün en hayırlı süvarileri (yani akıncıları) dır
siyah sancaklılar gelinceye kadar harbler kendi aranızda olacaktır. Daha sonra (hazar) Türkleri baş kaldıracak ve sizler onlarla çarpıacaksınız. bundan sonra bineklerinizin sırtındaki eyerler henüz kurumadan Mağrip halkı isyan edecektir. ( el-fiten)
Mümmetimden bir kavim hindistana gaza ederler ve oraların fethini Allah onlara nasib eder. o kadar ki hind hükümdarları boyunları demir zincirlerle bağlı (esir) olarak gelirler . İşte Allah onların günahlarını bütünüyle affedecektir ( el-fiten)
Mümmetmden iki askeri birlik vardırki Allah onları cehennem ateşinden mutlaka koruyacaktır. Bu birliklerden biri hindistana gaza eder ve diğeri ise HZ İSA( a.s) ile birlikte olur ( ve ona yardım eder) (et-tac fi ehadis er-rasul)
Allahın ordusu idi. onları Cenab-ı Hak doğu cihetine yerleştirmişti. adını bizzat kendisi TÜRK olarak koymuştu. herhangi bir kavme öfkelendiği zaman , onlardan bu TÜRK olrdusu ile intikam alırdı( el-kaşgari nin bir sözümü yoksa hadismi tam emin değilim)
Yüce Allah"ın HZ ADEM"i yarattığından bu güne kadar , şu sema gölgesinin altında katledilmek suretiyle öldürülenlerin en hayırlıları şunlardır: bunlardan birincisi Habildir. onun kardeşi Kabi melun öldürmüştür... Daha Rumların kanlı harblerinde öldürülenlerdir. bular bedir harbinde öldürülen ( mümin) ler gibidir. Daha (moğol ) Türklerinin öldürdükleridir. bunlar Uhud harbinde ölen (müslüman) lar gibidir ( el- fiten)
ben bu kan gövdeyi götüren harblere hele bir ulaşabilsem, ondan önceki (harbler) bana hiç gelir ve ondan sonra olacaklara aldırış bile etmem. Zira o kan gövdeyi götüren harb en büyük harbdir ve DECCALİN harbinden daha büyüktür. Zira deccalin ordusu bir milletten oluşur . bu harbi yapanların ordusu ise birçok milletten oluşur( konusu geçen harb malazgirt savaşıdır ve karşı tarafta 12 kralın toplam 80 sancak altında 12şer bin askeri vardır ki bu 960 bin düşman eder TÜRK ordusu ise 25bin kişidir yani aradaki fark 38.4 kattır hadis el fiten den alınmıştır)
Rumlar A"mak (antakya) ve mercidabık"a inmeden önce kıyamet kopmayacaktır. İşte bu sıralarda , onların karşısına şehirdeki bir ordu dikilir ki, bunlar yer yüzünün en hayırlılarıdır. Her iki ordu harbetmek üzere yerlerini aldıklarında Rumlar ;
"bizimle (Araplar, yani) bizim karılarımızı ve çocuklarımızı esir alanlarla aramızdan çekilinki viz onlarla çarpışalım. Müslüman (askerler) bunu kabul etmezler ve şöyle derler ;
"Sizinle (bu) kardeşlerimizin arasından Allah"a and olsunki asla çekilmeyeceğiz.
bu sırada harbde başlamış olur. Müslümanların üçte birisi (harbetmeden) mağlup olur. Allah onların hiçbir zaman tevbelerini kabul etmesin. Bu arada müslümanların üçte biride öldürülür, bunlar Allah katında en yüce şehitlerdir. Askerlerin geri kalan üçte biri Rumları yener ve fetihlerine devam ederler, ayrıca bir fitneye de düşmezler. İşte İstanbulu da bunlar (TÜRKLER) fethedecektir. (ebu hüreyere)
Allah katında en ulu şehid şüphesizki denizlerde yapılan harblerde şehit olanlardır. Sonra ise Antakya ve civar kasabalarında (Rumlara karşı) şehit olanlar, daha sonra ise Deccal"a karşı şehit olanlardır ( Abdullah b. amr b. el-Astan)
Kan gövdeyi götüren asıl o büyük harpler başladığında , Şamdan bir ordu çıkar. İşte bunlar Allahın gelmiş geçmiş en hayırlı kullarıdır ( sözü edilen ordu halifenin TÜRKlerden oluşan ordusudur.) (el fiten)
Utbe b. Nafi"den rivayet edildiğine göre o şöyle demiştir ; Bir gazada AllahIN ELÇİSİ (S.A.S ) ile beraberdik. Hz. PEYGAMBERe batı tarafından ve üzerlerinde yün elbiseler bulunan bir kavim geldi. Onlar kendisine bir tepenin yanında kavuşmuşlardı. Onlar ayakta , Hz. PEYGAMBER ise oturuyordu. İçimden bir ses bana dediki ; " Şunların yanına git de onlarla PEYGAMBERİN arasında dur! Ona bir baskın yapmasınlar!" Sonra (kendi kendime) onlarla bir sır konuşur, dedim ve yanlarına vararak onlarla Hz. PEYGAMBER"in arasında durdum (ve o konuşmalardan ) dört kelime belledim, bunları elimle de sayarım, (Hz. PEYGAMBER onlara şöyle diyordu) ;
Sizler ( araplar ) Arap yarımadasına gaza edeceksiniz. Allah onu size fethedecektir. Sonra İran"a gaza edeceksiniz. Allah orasını da size fethedecektir. Sonra sizler ( Osmanlı Türkleri ) bizansla gaza edeceksiniz. Allah ırasubu sşze fethedecektir. Sonra yinesiz ( Osmanlı Türkleri ) Deccala gaza edeceksiniz. Allah onuda fethedecektir." Bunun ğzerşbe Nafş " ya Cabir! Biz Bizans ( toprakları ) fethedilmedikçe Deccalın çıkacağını zannetmiyoruz dedi"
Amir b. Avr"ın rivayet ettiğine göre ; Hz. PEYGAMBER (S.A.S) şöyle buyurmuşlardır : "Sizler (rumlarla olan) en uzak sınır boylarında (mesela) Bevla da düşmana karşı nöbet tutmadıkça kıyamet kopmayacaktır" ; Ondan sonra Hz. PEYGAMBER
- "Ey Ali! Ey Ali! Ey Ali!" diye seslendi. Hz. Ali,
- "Anam babam sana feda olsun Ey AllahIN ELÇİSİ (buyurunuz)" dedi . Bundan sonra Hz. PEYGAMBER şöyle buyurdu ;
"Sizler Rumlarla mutlaka çarpışırsınız! Ne varki sizden sonra " İslamın yüz akı" bir ordu ( OSMANLI ) gelir ve Rumlarla, asıl onlar çarpışır. Onlar öyle kimselerdirki ; Allah yolunda olmaktan ve bir kınayanın kınaması ve nede dedikodusundanhiç korkmazlar. İşte onlar tesbih ve tekbir sesleri ile İstanbulu fethederler. Ordanda daha önce hiç bir yerden alamadıkları miktarda öyle çok ganimetler elde ederler. Onlar bu ganimetleri aralarında kalkanları ölçek yaparak taksim ederler.
Kostantiniyye (İstanbul) mutlaka fetholunacaktır Onu fetheden kumandan ne ulu kumandan , onun askerleri ise ah ne iyi askerlerdir.
İstanbulu ; Allahın evliyaları ( dostları ) olan kavimlere Allah nasip edecektir. Artık Allah onlara bir daha ölüm , hastalık , bela ve musibet yüzü göstermeyecektir. ( el-Fiten )
İstanbulu fetheden zatın adı da benimki gibi Muhammed olacaktır ( el-Fiten ) ( Mehmet ismi Muhammed isminin Türkçe yazılışıdır )
Nefsim elinde olan Allah"a yemin ederinki ; yılanın sıkışıp hücresine girdiği gibi , imanda sıkışacak ve sonunda şu iki mescide ( mekke ve Medineye ) çekilecektir... Bu sırada AHHALta öfkelenir, kılıncıyla onlara darbe ve mızrağı ile onlara hucum eder. ( Abdullah b. amra ; "Ey Abdullah Allahın kılıncı ve mızrağından maksat nedir? diye soruldu o da : émümin kullarunun kılıncı ve oku olmalıdır!" dedi). Artık bundan sonra Rumların hepsi helak olur. Sonra bu (TÜRKLER) Rum ülkelerine alırlar, onların bütün kalelerini ve şehirlerini tekbir ve tehlil sesleri ile ele geçirirler. En sonunda Heraklenin şehrine (İSTANBUL) gelirler ve Halici karşılarında (bir çarşaf gibi ) yayılmış olarak bulurlar. Daha sonra orayı (istanbulu) tekbir ve tehlil getirerek gth ederler. Onlar kükreyen tekbir sesleriyle öyle hucum ederlerki, surların bir tarafı düşer, sonra bir kere daha (ufukları dolduran ) tekbir sesleri ile hucum ederler bu defa surların diğer kısmı düşer. Ne varki surların denize bakan (haliç) kısmı düşmez. Bundan sonra onlar ROMAya yürürler ve orasınıda tekbir sesleri ile elegeçirirler. İstanbuldan öyle çok ganimet alırlarki onlar o gün ganimetleri (altınları) sayarak değil, ölçek , ölçek taksim ederler" (el-Fiten)
"Allah müminlerin (ordusu)na İstanbul ve Romayı tesbih ve tekbir sesleri ile fethini nasin etmedikçe kıyamet kopmayacaktır ( Amr. b Avf)
"Mülk ve bir diğer ifadeye göre hilafet, taki kırmızı benizli , sanki yüzleri örs üstünde döğülmüş , derilerle kılıflı , sağlam kişiler olan (TÜRKLER ) bu ululukta (hilafette) onlara üstünlük sağlayıncaya kadar , mutlaka benim torunlarımın elinde olacaktır. (Bundan sonra hilafet artık TÜRKlere geçmiş olur) (el-Hamevi)
"TÜRK dilini mutlaka öğreniniz. Zira mülk ve saltanat uzun süre onların ellerinde olacaktır" ( el-Kaşgari ,Divan-ı Luğat et-Türk )
"Ümmetimin emirliğine (yani hilafete) en sonunda Kantura Oğulları (TÜRKLER) sahip olacaklardır."
TÜRKLERİN ALİMLER TARAFINDAN TASVİRİ
Çevrenin insanlarına tesiri hususunda TÜRKülkelerinden daha kuvvetli tesir eden başka bir ülke duymadık onlar, öyle şeylerdir ki , devletlerini , atlarını , hülasa orda yaşayan her şeyi TÜRKleştirir ve TÜRKE has bir şekle sokarlar ( el cahiz)
Türkler ; çokluk , cesaret , kahramanlık gibi özellikleri ile diğer milletlerden ayrılırlar. onların yüzleri geniş, burunları yassı bilekleri kalındır. Öfkeli , et yemeye çok düşkünlerdi. Yürümekten bıktıklarını sandığın zaman yeni yürümeye başlamış gibiat koşturduklarını , dağların başlarına tırmandıklarını görürsün. Onlar büyük gayret ve himmet sahibi kimselerdir. Onlardan biri köle olduğu zaman dahi, efendisinin askerlerine kumandan olmakla yetinmez belki efendisinin yerine geçmek ister. Nitekim nların bu özelliklerine işaret eden Hz. Peygamber , " TÜRKler size dokunmadıkça sizde TÜRKlere dokunmayınız!" buyurmuşlardır ( el-Kazvini )
KİTAPTAN SON SÖZ
"EY MÜSLÜMANLAR! NEREDE , NE ZAMAN VE HANGİ ŞARTLARDA OLURSANIZ OLUNUZ! BU İLAHİ MESAJA KULAK VERİNİZ. GÖREVE KOŞUNUZ VE "GARİPLER" ORDUSUNA KATILINIZ VVE HZ. PEYGAMBERİN (S.A.V.) MÜJDELEDİĞİ O "GARİPLERDEN" OLUNUZ. ZİRA YİĞİT ÖLDÜĞÜ YERDEN, ANADOLUDAN AYAĞA KALKACAK VE İSLAM BİR KERE DAHA O GÜZEL VE MUTLU GÜNLERİNE KAVUŞACAKTIR.
KAYNAK: HZ. PEYGAMBERİN HADİSLERİNDE TÜRKLER
KİTAP YAZARI: Prof. Dr. Zekeriya KİTAPÇI
Birde Kayıp kıta '' MU '' diye birşeyler yazıyor özellikle netten arastırınca.
Ha birde İslam tekrar Türklerin muhafazasına girecek ve Mehdi a.s. İstanbul'dan cıkacak diyenler var.
Hüdaverdi
07-15-2011, 01:14
Yıllarca gizlenen gerçeği açıklıyorum,amerika kıtasından geldik,kızıl derililerle akrabayız.
Yıllarca gizlenen gerçeği açıklıyorum,amerika kıtasından geldik,kızıl derililerle akrabayız.
Öyle bir söylemde vardı Kızılderililer Türk'tür diye.
Bir arkadaşın Türkler uzaydan geldi demesinden sonra buna şaşırmadım bile Mehmedim :)
Hüdaverdi
07-15-2011, 01:17
Öyledir.
Dededim kayinçosunun takma adı koşan tavşan mesela.
BeldeiTAYYIBe
07-15-2011, 01:20
evet cok mesakatli bir sekilde hic durmadan okyanusu iki ay gibi kisa bir sürede yüzüp anadolu kiyilarin vasil oldu dedemiz oturan boga.
Gırgır yapmayında ciddi arastırın.
Bir aralar merakım vardı bu konuya birçok araştırma yapmıştım ama hepsi boş..
Hüdaverdi
07-15-2011, 01:28
Gırgır yapmayında ciddi arastırın.
Tamam hacım kızma,sen Hz. Adem ile Hz. Havva dan başla biz peşinden geliyoruz :w:
Tamam hacım kızma,sen Hz. Adem ile Hz. Havva dan başla biz peşinden geliyoruz :w:
Vallahi ne diyeyim Mehmedim bugün bi abla ile muhabbet ederken tamda senin söylediğini kararlastırdık Hz. Adem ile Hz. Havva dan başlayıp kronolojiye göre arastıracağı geniş çaplı inşAllah.
Hüdaverdi
07-15-2011, 01:34
İşin özeti o ;D Ananı babanı bil gerisini salla demek :güzel:
Geldiğimiz yerden ziyade bulunduğumuz yeri araştırmak bence daha önemldiir :güzel:
BeldeiTAYYIBe
07-15-2011, 01:37
İşin özeti o ;D Ananı babanı bil gerisini salla demek :güzel:
Geldiğimiz yerden ziyade bulunduğumuz yeri araştırmak bence daha önemldiir :güzel:
Haklisin fakat bu bir meraktir.
Özümsemek degil, yalnizca tarihe olan ilgi geregi arastirmak....
Hüdaverdi
07-15-2011, 01:42
Eee kolayı var,bir üniye gidin hocalara veya üst sınıf öğrencilerine sorun ?
Kolayı varken zorla uğraşmayın derim :güzel:
Yıldırım
07-15-2011, 11:42
Vallahi ne diyeyim Mehmedim bugün bi abla ile muhabbet ederken tamda senin söylediğini kararlastırdık Hz. Adem ile Hz. Havva dan başlayıp kronolojiye göre arastıracağı geniş çaplı inşAllah.
Hz.Adem'e kadar gitmeye gerek yok.
Ben biraz daha çemberi daraltıyorum.
Hz.Nuh'un gemisine dayanmıyormu?
Hz.Adem'e kadar gitmeye gerek yok.
Ben biraz daha çemberi daraltıyorum.
Hz.Nuh'un gemisine dayanmıyormu?
Yok o anlamda değil kardeşim,
Hep yüzeysel bilgilerle yetindiğimizden böyle boşluklar kalıyor zihinde.
Benim kişisel olarak detaylı bir şekilde eğiteceğim kendimi inşAllah, o yüzden Hz. Adem ile Hz. Havva'dan başlamaya karar verdim.
Etrafı dağlarla çevrili Ergenekon vadisi hayaldi demek :)
Önce Hz Adem ve Hz Havvadan başlamak lazım sonraki tarihleri takib etmek olabilir..
ama bence hiç gerek yok böyle şeylere kafa takmayın
türklerin ne olduğunu bilmek yeter...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.